Aan dit reclamebord is werkelijk van alles mis. Is de tekstuitlijning gecentreerd, en zo wel wat is dan de middenlijn? Of is de tekstuitlijning links,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan dit reclamebord is werkelijk van alles mis. Is de tekstuitlijning gecentreerd, en zo wel wat is dan de middenlijn? Of is de tekstuitlijning links,"

Transcriptie

1 Het onder elkaar zetten van tekst gebeurt wel vaker, daar is vaak genoeg ook niks mis mee. In dit geval daarentegen, naar mijn mening, wel. Zowel bij de kabeljauwhaas, schol, heilbot, scholfilet en makreel staat verse gewoon voor het woord geplaats, en, misschien zelfs nog belangrijker, het staat er ook in dezelfde lettergrootte als het woord wat daarna komt. Hier wijkt de kabeljauwfilet dus enorm vanaf ineens. Niet alleen staat verse ineens boven de naam van de vis, in plaats van er gewoon voor, ook is het woord ineens kleiner gemaakt dat het opvolgende woord. Wat moet dit overbrengen? Is het verse minder belangrijk bij de kabeljauwfilet dan bij alle andere vissen? Is het een soort extra informatie? Zo wel, waarom staat dit er dan boven en niet bijvoorbeeld er tussen haakjes onder? Wat beter gedaan had kunnen worden is het woord verse, net als bij alle andere kaartjes, voor de naam van de vis zetten. Ja het ziet er misschien enigszins krap uit, maar het is nog steeds goed leesbaar en geeft veel meer continuïteit aan de kaartjes.

2 Aan dit reclamebord is werkelijk van alles mis. Is de tekstuitlijning gecentreerd, en zo wel wat is dan de middenlijn? Of is de tekstuitlijning links, en wat is dan de kantlijn? Het heeft geen samenhang, er mist een verbindingsstreepje tussen kruid en nootjes waardoor deze op twee losse woorden lijken en ook zo gelezen worden, het ene woord is heel los en hoog geschreven, waar het andere woord weer heel krap en onregelmatig is neergezet, en de prijs is zo relatief klein opgeschreven dat het niet eens op een reclame lijkt, maar eerder op een simpele prijskaart (ja, het was daadwerkelijk een reclame). Op de manier waarop hier de tekst is neergezet lees ik het in mijn hoofd als Kruid. Nootjes. Zak. Een euro dertig., waar de bedoelde boodschap is Kruidnootjes, een euro dertig per zak. Al deze aspecten geven het bord en zo dus ook de hele kraam gelijk een hele goedkope en slordige uitstraling wat door een paar simpele aanpassingen opgelost kan worden. De letters zijn gelijke grootte en afstand gemaakt, de hele tekstuitlijning is gecentreerd, er is aangegeven wat er met de zak bedoelt wordt door er simpelweg p/ (per) voor te voegen, en de prijs valt op waardoor het sneller opvalt en er in een snellere blik begrepen kan worden waar het hele bord over gaat. Het hele bord is nu gelijk een stuk gemakkelijker om naar te kijken en staat ook een stuk netter en professioneler.

3 Prima flyertje, op zich niks mis met de vormgeving, een beetje dynamisch wellicht, maar het doet wat het moet doen: de aandacht trekken. In de afwerking daarentegen, is mij wel een storend aspect op het oog gevallen. Als je de flyer snel even bekijkt, dan lijken alle vlakken waar bijvoorbeeld de fiets, koffers, en hoofdprijs op staan, los van elkaar, tot je even wat beter gaat kijken en lezen. Bij de drie meest gecentreerde vlakken zou je denken dat deze elkaar overlappen, maar wanneer je oplet zie je dat deze drie vlakken, als een vlak zijn ontworpen, gezien er geen randen of schaduwen rondom de individuele vlakken gaan, maar om het silhouette van deze drie bij elkaar. Wat dan echter toch wel weer als individueel vlak word gezien, is het logo, gezien deze over de tweede n in waanzinnige heen gaat. Het resultaat hiervan is dat het lijkt alsof er iets fout is gegaan bij het tekstontwerp en er op de een of andere manier een stukje van de tweede n af is gegaan, wat een beetje ongemakkelijk leest. Deze fout is dan ook heel erg makkelijk te herstellen: omrand het gehele logo met een schaduw. Niet alleen is het nu een stuk duidelijker dat het gaat om een tekst overlappend vlak in plaats van een afgesneden letter, ook komt het logo duidelijker uit en is dus snel te zien om welke firma dit gaat, waar eerst het logo een beetje wegviel tussen de vele andere vlakken.

4 Gecentreerde teksten kunnen een heel mooi en (deels) symmetrische vormgeving als resultaat geven, maar er moet te alle tijden worden opgelet wat de tekst is die op dat moment gebruikt word. In dit geval zien we een opsomming, een lijst, welke vaak duidelijk en overzichtelijk in een rijtje onder elkaar worden gezet. In dit geval is echter voor een gecentreerde tekstuitlijning gekozen, wat een ongemakkelijke opsomming als resultaat geeft. Ja, door het kleurcontrast tussen getal en tekst is zichtbaar dat het bedoelt is als een opsomming, maar het leest nog steeds niet helemaal prettig gezien wij mensen gewend zijn een lijst of opsomming strak onder elkaar te zetten en hier in geen continuïteit vinden. Door de opsomming strak onder elkaar te zetten in een links uitgelijnd tekstblok welke zelf nog steeds gecentreerd is gezien de hele advertentie en zo dus toch nog de deelse symmetrie bewaard is het veel sneller herkenbaar als het stappenplan zoals het bedoelt is.

5 Een leuke reclamezak met wat praktische informatie er op, altijd handig. Aan deze heb ik dan ook vrij weinig op te merken, het logo staat netjes, de openingstijden staan strak onder elkaar, net als de site en ook de actiecode. Het geheel staat mooi in het midden en de tekstuitlijning is grotendeels netjes links. Wat mij alleen wel opvalt en stoort is het gekantelde regeltje met de actievoorwaarden. Waarom is er voor dat start- of eindpunt gekozen? Waarom begint hij niet aan de onderkant van het geheel of eindigt hij aan de uiterste bovenkant van het geheel? Ik zie dat het midden van het logo waarschijnlijk als eindpunt is genomen, maar dan nog vind ik dat een aparte keuze. Dit is een Nederlandse tekst en Nederlands lees je van links naar rechts, dan lijkt het mij dus logisch dat je een mooi aansluitend beginpunt hebt van de zin. Wat dus exact is wat ik eraan heb aangepast. Ik heb de zin met actievoorwaarden simpelweg een stukje omhoog geschoven en het ziet er gelijk een stuk meer als een geheel uit.

6 Strak logo, mooie kleurkeuze, net lettertype, op een ding na: de cijfers. Dat sommige letters uitsteken is duidelijk, dat is simpelweg hoe je snel onderscheid kunt maken tussen verschillende letters en dus sneller een woord herkent. Bij getallen daarentegen zou alles gewoon dezelfde hoogte moeten aanhouden. Bij deze advertentie is er echter voor gekozen de negen en de zes uit te laten steken. Wat dit oplevert is het gevoel dat de negen en de zes er half buiten vallen, de negen verbreekt de strakke onderlijn van de tekst en als alleen de zes dan nog uit zou steken zou dit simpelweg raar staan, gezien het qua vorm dezelfde getallen zijn, alleen 180 graden gedraaid ten opzichte van elkaar. Ook deze oplossing is makkelijk gemaakt: simpelweg de negen en de zes verkleinen en de vier cijfers weer netjes achter elkaar zetten. De hele zin staat gelijk een stuk strakker en is een stuk minder vervelend om te lezen.

7 Een van de eerste dingen wat aan dit visitekaartje opvalt is onder andere dat zwart in het wit geschreven is. Dit trekt aandacht, in je brein gaat er iets mis gezien deze niet de kleur ziet die hij wel leest. Leuk gedaan, wint het oog, helemaal prima. Wanneer je voorbij de titel gaat lezen omdat je wellicht geïnteresseerd bent om contact op te zoeken, ga je naar de gegevens zoeken. Gezien Nederlands van links naar rechts lezen, begin je bij het linker kopje. Er staat een duidelijke naam en een leuke quote. Dit is echter waar het voor mij mis gaat. De quote begint een klein stukje meer naar links dan de naam begint, wat waarschijnlijk is gedaan vanwege de apostroffen, maar er nog steeds net niet helemaal strak uitziet. Door de quote simpelweg een stukje naar rechts te verschuiven heb je direct een strakker uitgelijnd visitekaartje met aan beide zijkanten een gelijke afstand naar de rand toe.

8 Hier zien we de verpakking van een set markers waar in drie talen op staat dat het een marker met twee punten is. Helaas zijn deze drie vertalingen een beetje onhandig neergezet. Ten eerste staat er een punt voor iedere vertaling, wat het erop doet lijken alsof het een opsomming is. Daarnaast ziet het er als opsomming ook nog eens apart uit, gezien de drie punten niet strak onder elkaar staan, maar twee naast elkaar en een daaronder. Maar deze drie zinnen zijn helemaal geen opsomming, maar drie keer hetzelfde stukje tekst in een andere taal. Het voegt niks aan elkaar toe, dus is het onlogisch om als opsomming neer te zetten. Een betere optie lijkt mij om de drie vertalingen achter elkaar neer te zetten, met slechts een bolletje tussen iedere vertaling ter onderscheid. Ook heb ik de regel met vertalingen zo ver mogelijk naar beneden geschoven om zo een nette rand aan te kunnen houden. Als ik het stukje tekst 6 pc/pz had laten staan waar deze eerst stond, was er een hele ongemakkelijke ruimte tussen de rand en de regel tekst ontstaan, dit geeft simpelweg meer eenheid.

9 Bij dit ontwerp is het voor mij onduidelijk of het een gecentreerd ontworpen verpakking is, of een links uitgelijnd ontworpen verpakking. Als je kijkt naar your GALAXY en MM 30G, zijn deze twee op dezelfde linker kantlijn uitgelijnd, maar gekeken naar your GALAXY, your SOUND, en your CALL, is het weer gecentreerd. Wat mij ook opvalt is dat GALAXY, SOUND, en CALL ontworpen zijn om op te vallen, en dat de drie keer your die ervoor komen een beetje een onbelangrijk bijwoordje zijn. Maar als je naar alleen de drie opvallende woorden kijkt, is het helemaal niet gecentreerd. Al met al, dit kan een stuk strakker. Ik heb de teksten your GALAXY, your SOUND, en your CALL allemaal links uitgelijnd. Daarbij meegenomen heb ik het stukje tekst MM 30G gezien deze anders op een wat onlogische plek stond. De verpakking ziet er gelijk netter uit en heeft een stuk overzichtelijkere tekst.

10 Dit logo leest zeer onlogisch. Je moet maar net even goed kijken wil je de Lev goed kunnen lezen en je moet nog beter kijken wil je zien dat er daadwerkelijk Hesseling staat, en de H in de ladder verwerkt is. Daarnaast creëert de tekst samen met de ladder een bijna helemaal strakke omlijning, welke wordt opgeheven zodra de omschrijving en contactgegevens er gecentreerd tussen worden gegooid. Ook leidt de kleurkeuze heel erg af. Omdat er nu zoveel wit is zie je niet goed wat er nou belangrijk is en waar je wel of niet eerst op moet letten. Om dit op te lossen heb ik ten eerste de naam Lev uit de ladder gehaald, dit was simpelweg afleidend. Ook heb ik de ladder grijs gemaakt en Hesseling inclusief de in de ladder inbegrepen H wit. Hierdoor is snel leesbaar dat er daadwerkelijk Hesseling staat en moet je even langer kijken om op te vallen dat er in verband met het soort bedrijf een ladder in het logo is verwerkt, in plaats van dat je een ladder ziet en moet zoeken naar de bedrijfsnaam. Ook heb ik heel Hesseling een eindje naar beneden geschoven, waardoor ik als het ware een strakke rechthoek creëer. In combinatie met de bedrijfsomschrijving en de persoonsgegevens die nu rechts gecentreerd in de rechter bovenhoek staan, vormt het ook daadwerkelijk een nette rechthoek. Als laatste heb ik de contactgegevens grijs gemaakt, zodat deze niet direct zouden afleiden, maar wel goed vindbaar zijn wanneer iemand ze ook daadwerkelijk nodig heeft.

11 Waarom dit font? Gadugi, grootte 8, schaal 110% en tekenafstand verbreed met 0,3pt. Ik zocht een lettertype die ondanks de opgegeven lettergrootte 8, toch goed en duidelijk leesbaar zou zijn. Gadugi is een net lettertype met grote ronde vormen en dunne letters. Maar dit lettertype op zichzelf was nog niet duidelijk genoeg voor mij. Ik besloot de letters net wat breder en zo dus ook nog ronder te maken door een schaal van 110% aan te brengen. Ook stonden de letters erg dicht op elkaar, dit heb ik gefixt door de tekenafstand te verbreden met 0,3pt. Nu heb ik nette en duidelijk leesbare omschrijvingen.

Grafische Interface Lettertypen veranderen

Grafische Interface Lettertypen veranderen Grafische Interface Lettertypen veranderen 1.) Bij deze fysiotherapeut vond ik dat de letters iets te veel uit elkaar stonden. Daardoor leest het als geheel niet echt lekker. In mijn verbetering heb ik

Nadere informatie

VOOR VERBETERING VATBAAR. Nadia Groenewald G&IB

VOOR VERBETERING VATBAAR. Nadia Groenewald G&IB VOOR VERBETERING VATBAAR Nadia Groenewald G&IB - 3012673 Welk font gebruik ik? Ik gebruik Lato, dit is een google font. Ik vind dit een mooie schreefloze lettertype die niet zo cliché is als Helvetica

Nadere informatie

Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg

Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg De regels hebben allemaal dezelfde regelafstand. Daardoor loopt de tekst aan een stuk door. Het is een lap tekst waar

Nadere informatie

Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar

Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar Gijs Witkamp HKU GAR1B V1.0 02-10-2014 De opdracht: Zoek 10 voorbeelden van grafische vormgeving die jullie niet goed vinden communiceren

Nadere informatie

Sander Doomen G&I 1B Typografie correcties. 1. Carver timmerwerken en onderhoud. 1 e plaatje is orgineel, 2 e is aanpassing.

Sander Doomen G&I 1B Typografie correcties. 1. Carver timmerwerken en onderhoud. 1 e plaatje is orgineel, 2 e is aanpassing. Sander Doomen G&I 1B Typografie correcties 1 e plaatje is orgineel, 2 e is aanpassing. 1. Carver timmerwerken en onderhoud Ik kwam dit tegen onderweg naar huis op de parkeerplaats. Ik irriteerde me eraan

Nadere informatie

INHOUD 1. HKU logo remastered 2. Diamant Juwelier 3. Andere Juwelier 4. Café Cosy Place 5. Gouwespoor 6. Loempia s! 7. Mr Wok 8. Pizza centrum 9. Vega

INHOUD 1. HKU logo remastered 2. Diamant Juwelier 3. Andere Juwelier 4. Café Cosy Place 5. Gouwespoor 6. Loempia s! 7. Mr Wok 8. Pizza centrum 9. Vega INHOUD 1. HKU logo remastered 2. Diamant Juwelier 3. Andere Juwelier 4. Café Cosy Place 5. Gouwespoor 6. Loempia s! 7. Mr Wok 8. Pizza centrum 9. Vega snacks 10. La Place express 11. Einde HKU LOGO REMASTERED

Nadere informatie

Grafisch vormgeving Verbeterpunten

Grafisch vormgeving Verbeterpunten Grafisch vormgeving Verbeterpunten Het originele design van de cover gebruikt een heel groot lettergroote wat Nogal de hele voorkant overmeesterd. Het woord SHOPAHOLIC is zo groot Afhebeeld dat de P zelfs

Nadere informatie

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de mensen, maar naar mijn mening komt dit niet goed over bij

Nadere informatie

Voor verbetering vatbaar Joanna Siccama GAR1-B Leraar: Leon Kranenburg

Voor verbetering vatbaar Joanna Siccama GAR1-B Leraar: Leon Kranenburg Voor verbetering vatbaar Joanna Siccama GAR1-B Leraar: Leon Kranenburg 2 Hier vond ik het lettertype veel te zakelijk voor een herdenkingsbordje. Het bordje deed mij meer denken aan een bedrijf die de

Nadere informatie

DE KROEG SCHILDERSBEDRIJF

DE KROEG SCHILDERSBEDRIJF RITUALS LE CLUB DE KROEG SCHILDERSBEDRIJF TODAY MEGA MEUBEL ORANGE IS THE NEW WHACK MOTORSERVICE VEGA-SNACKS KRYNEN RITUALS Over het algemeen staan de winkels van Rituals zeer goed aangeschreven en staan

Nadere informatie

10 foto s van typografische fouten en verbetering: 1 Vietnamees Restaurant Welcome Seafood : Voor verbetering: Na verbetering:

10 foto s van typografische fouten en verbetering: 1 Vietnamees Restaurant Welcome Seafood : Voor verbetering: Na verbetering: 10 foto s van typografische fouten en verbetering: 1 Vietnamees Restaurant Welcome Seafood : Foto genomen op 09-09-2015 om 08:14. Ik loop elke dag langs dit bord onderweg naar het centraal station in Amsterdam.

Nadere informatie

Pr. Portfolio Grafische Vormgeving

Pr. Portfolio Grafische Vormgeving Pr. Portfolio Grafische Vormgeving Typografie opdracht Yannick Seyeux G&I 1D 9/7/2015 1 Pizzeria Nefertiti Eemnesserweg, Hilversum Toen ik langs deze kleine pizzeria liep viel mij de dikke rode text Nefertiti

Nadere informatie

Grafische Vormgeving. Fotografeer 10 voorbeelden van logo's, typografie en etc.. die jij niet goed vindt. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A

Grafische Vormgeving. Fotografeer 10 voorbeelden van logo's, typografie en etc.. die jij niet goed vindt. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A Grafische Vormgeving Fotografeer 10 voorbeelden van logo's, typografie en etc.. die jij niet goed vindt. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A In de folder van de Intertoys heb ik de opmaak van de kop veranderd

Nadere informatie

10 voorbeelden van slechte of onduidelijke visuele communicatie

10 voorbeelden van slechte of onduidelijke visuele communicatie 10 voorbeelden van slechte of onduidelijke visuele communicatie 1. De Lidl leesmap Deze map staat bij ons in de kantine van het Lidl filiaal waar ik werk. Ik heb er nog nooit ingekeken, maar de tekst die

Nadere informatie

Bjorn Dingeldein, Klas B, Typographie opdracht. Foto 1:

Bjorn Dingeldein, Klas B, Typographie opdracht. Foto 1: Bjorn Dingeldein, Klas B, Typographie opdracht. Foto 1: De bellettering op de ramen van dit cafe was voor mij een irritatiepunt, het is erg onprofessioneel en er is totaal geen rekening gehouden met het

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

10 Voorbeelden van slechte communicatie

10 Voorbeelden van slechte communicatie 10 Voorbeelden van slechte communicatie Naam: Zoë Tabak Vak: Digital Art Leraar: Leon Kranenburg Datum: 2 Oktober 2014 Afbeelding 1 Deze kiosk staat in station Utrecht Centraal. Hetgeen dat hier fout mee

Nadere informatie

Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar

Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar Eventueel: Stof voor de binnenvoering Stof voor de binnenkant van de schouderband Rits Naaimachine Kralen om de

Nadere informatie

Kalender. Stap 3 Sla je document direct op in je zojuist aan gemaakte map, zodat je alles van begin af aan goed ordent.

Kalender. Stap 3 Sla je document direct op in je zojuist aan gemaakte map, zodat je alles van begin af aan goed ordent. Kalender Stap 1 Maak een nieuwe map aan op je account of USB-stick. Hierin gaan we alles opslaan dat met deze opdracht te maken heeft. DUS WE GOOIEN NIETS WEG! Stap 2 Maak in Indesign een document aan

Nadere informatie

READER OEFENINGEN TIJDSCHRIFT

READER OEFENINGEN TIJDSCHRIFT READER OEFENINGEN TIJDSCHRIFT DIGITALE VORMGEVING MHBO-COMMUNICATIE EN MARKETING PERIODE 5 FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING Informatie Lay-out tijdschrift Lay-out is schikken

Nadere informatie

Beter kantoorinnovatie

Beter kantoorinnovatie gekozen lettertype Ik heb Microsoft JhengHei gekozen omdat het mooi duidelijk is. Het is overzichtelijker en makkelijker te lezen vergeleken met de andere lettertype en op lettergrootte 12 groter dan de

Nadere informatie

Dutch Version. Frida s Edging. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 8

Dutch Version. Frida s Edging. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 8 Dutch Version Frida s Edging Frida s Flowers Blanket Patroon Set 8 1 Tijdens het ontwerpen van dit project wilde ik het afronden van het project graag zo makkelijk en snel mogelijk maken. Door de verschillende

Nadere informatie

In een verzorgd document horen opsommingen en nummeringen keurig netjes onder

In een verzorgd document horen opsommingen en nummeringen keurig netjes onder Alles op een rijtje! Microsoft Word door: H.M. v.d. Hoef In een verzorgd document horen opsommingen en nummeringen keurig netjes onder elkaar te staan, of het nu gaat om streepjes, punten, blokjes of om

Nadere informatie

size( 800, 500 ); Canvas = tekenblad 'size' is een woord dat processing herkent om de grootte van het canvas (tekenblad) in te stellen

size( 800, 500 ); Canvas = tekenblad 'size' is een woord dat processing herkent om de grootte van het canvas (tekenblad) in te stellen Canvas = tekenblad 1 'size' is een woord dat processing herkent om de grootte van het canvas (tekenblad) in te stellen 'size' op zich is niet genoeg informatie... Extra informatie wordt meegegeven tussen

Nadere informatie

Wegwijzer: Je ontwerp opmaken

Wegwijzer: Je ontwerp opmaken Wegwijzer: Je ontwerp opmaken Wil je dat het ontwerp van je poster, flyer, brochure, tijdschrift... mooi en professioneel oogt, dan hou je het best rekening met volgende elementen: Witruimte Kolombreedte

Nadere informatie

Hoofdstuk 27: Celopmaak* 2010

Hoofdstuk 27: Celopmaak* 2010 Hoofdstuk 27: Celopmaak* 2010 27.0 Inleiding In dit deel wordt beschreven hoe je het werk er goed kunt laten uitzien. Besproken zal worden wat er binnenin de cel en aan de celgrenzen gebeurt en wanneer

Nadere informatie

Vormgeving Tijdschrift

Vormgeving Tijdschrift Vormgeving Tijdschrift Lay-out is het ordenen van beelden (tekeningen, foto s en illustraties) en teksten (tekstblokken, titels, ondertitels, paginanummering, onderschriften, randinformatie) op een bladspiegel

Nadere informatie

make things ETA by Boudewijn Naaijkens

make things ETA by Boudewijn Naaijkens ET S make things ETA by Boudewijn Naaijkens VISUAL IDENTITY Student Boudewijn Naaijkens 2060969 Avans Hogeschool 42CM04 (O) Vakcoördinator Brenda Renssen Avans Hogeschool Overige betrokken docent(en) Marcel

Nadere informatie

AANLEVERSPECIFICATIES INHOUDSOPGAVE

AANLEVERSPECIFICATIES INHOUDSOPGAVE AANLEVERSPECIFICATIES Bij MKS-Graphics willen wij jou, de klant, zo goed mogelijk helpen. Dit betekent dus dat wij alles zo simpel mogelijk hebben proberen te maken zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Nadere informatie

Algemene regels. Stappenplan webdesign

Algemene regels. Stappenplan webdesign Algemene regels Stappenplan webdesign Kleurengebruik Denk bij het maken van een website aan je kleurencombinaties. Gebruik niet meer dan 4 kleuren; Achtergrond; Heading/ Subheading; Platte tekst; Links.

Nadere informatie

Hoe maak je een HDR-foto?

Hoe maak je een HDR-foto? Hoe maak je een HDR-foto? De eerste vraag is natuurlijk; wat is HDR. HDR staat voor High Dynamic Range en betekent niets meer en minder dat je gewoon een heel groot verschil van donker naar licht in je

Nadere informatie

Basisvaardigheden Microsoft Excel

Basisvaardigheden Microsoft Excel Basisvaardigheden Microsoft Excel Met behulp van deze handleiding kun je de basisvaardigheden leren die nodig zijn om meetresultaten van een practicum te verwerken. Je kunt dan het verband tussen twee

Nadere informatie

Hoofdstuk 5: Grondslagen van Dia Ontwerp

Hoofdstuk 5: Grondslagen van Dia Ontwerp Hoofdstuk 5: Grondslagen van Dia Ontwerp 5.0 Introductie Wij denken dat er een aantal grondslagen zijn, voor het ontwerp en de opmaak van de dia's die, als ze worden opgevolgd, dia's overzichtelijker kan

Nadere informatie

Huisstijlhandboek JPcommunication

Huisstijlhandboek JPcommunication Huisstijlhandboek JPcommunication Inleiding Inhoud Dit is het huisstijlhandboek van JPcommunication. Dit huisstijlhandboek geeft de richtlijnen die houvast geven bij het gebruik van de huisstijl van JPcommunication.

Nadere informatie

Handleiding Strategieles Samenvatten niveau B

Handleiding Strategieles Samenvatten niveau B Handleiding Strategieles Samenvatten niveau B Een onderdeel van Nieuwsbegrip XL zijn de strategielessen. De strategielessen zijn bedoeld om de strategieën voor begrijpend lezen bij de leerlingen te introduceren

Nadere informatie

I. Vorming 1 (12/04/2012) 1. Werken met een tekstverwerker p2 2. Mappenstructuur op een computer p6 3. Externe USB- stick gebruiken p10

I. Vorming 1 (12/04/2012) 1. Werken met een tekstverwerker p2 2. Mappenstructuur op een computer p6 3. Externe USB- stick gebruiken p10 INHOUDSTAFEL De inhoudstafel blijft in eerste instantie nog beperkt. Deze zal gestaag aangroeien en zal pas compleet zijn na de laatste vormingssessie. Het doel is om in de eerste sessie, samen met de

Nadere informatie

Begrippenlijst 6 Massamedia Klas 3

Begrippenlijst 6 Massamedia Klas 3 Begrippenlijst 6 Massamedia Klas 3 = herhaling van een begrip van begrippenlijst 1, 2, 3, 4 of 5 Computeranimatie Massamedia Animatie op de computer gemaakt. Animatie is een film die gemaakt is door foto

Nadere informatie

Het merk! Dat kan beter!

Het merk! Dat kan beter! Het merk! Het merk dat kan beter! staat voor de verbetering van samenwerking tussen verschillende partijen. Samenwerking die nodig is om frustrerende maatschappelijke problemen echt op te kunnen lossen.

Nadere informatie

Opgave 1 - Uitwerking

Opgave 1 - Uitwerking Opgave 1 - Uitwerking Om dit probleem op te lossen moeten we een zogenaamd stelsel van vergelijkingen oplossen. We zetten eerst even de tips van de begeleider onder elkaar: 1. De zak snoep weegt precies

Nadere informatie

Lettertype: Koppen American Captain -- wordt gebruikt voor koppen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 1234567890

Lettertype: Koppen American Captain -- wordt gebruikt voor koppen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 1234567890 Styleguide Inhoud: Concept 3 Lettertype 4 Logo 5 Logo onderbouwing 6 Logo gebruik 8 Do s 8 Dont s 10 Transparantie 12 Positionering 14 Marges 16 Kleurgebruik 18 Tone of Voice 20 Design elementen 22 Concept

Nadere informatie

Word cursus tekstverwerken - Hoofdstuk 3

Word cursus tekstverwerken - Hoofdstuk 3 Word cursus tekstverwerken - Hoofdstuk 3 Handleiding van Auteur: OctaFish December 2014 Werken met stijlen In de vorige hoofdstukken heb ik de principes van tekstverwerken uitgelegd, en de manier waarop

Nadere informatie

Vergeet niet achterin deze opdracht de tips voor lay-out te bekijken!

Vergeet niet achterin deze opdracht de tips voor lay-out te bekijken! De film Bridge of Terabithia is een film die past binnen het thema pesten. Je hebt de film bekeken en vooraf werd de afspraak gemaakt dat je er een filmverslag van gaat maken. Deze opdracht helpt je op

Nadere informatie

Pieter Geneugelijk 4H3

Pieter Geneugelijk 4H3 Pieter Geneugelijk 4H3 Opdracht 1 www.ad.nl : Geeft het AD mij voldoende juiste en actuele informatie? Ja het AD beschikt over actuele informatie en de juistheid ervan. Cijfer: 8 Tip: Iets minder drukke

Nadere informatie

Bescherm je foto s met een watermerk

Bescherm je foto s met een watermerk Bescherm je foto s met een watermerk Het is vervelend wanneer een ander met je foto's aan de haal gaat. Je steekt er niet alleen tijd en moeite in maar ook wettelijk heb je rechten over je eigen foto's.

Nadere informatie

Onderwerp. Plaatje. Uitleg over plaatje. Gemaakt door naam Groep Inleverdatum

Onderwerp. Plaatje. Uitleg over plaatje. Gemaakt door naam Groep Inleverdatum Onderwerp Plaatje Uitleg over plaatje Gemaakt door naam Groep Inleverdatum De voorkant is het visitekaartje, besteedt er genoeg aandacht aan Schrijf de titel van jouw werkstuk duidelijk op de voorkant

Nadere informatie

DIGITAL DESIGN MONOGRAM MARIUS DE JONG CMV1H

DIGITAL DESIGN MONOGRAM MARIUS DE JONG CMV1H DIGITAL DESIGN MONOGRAM MARIUS DE JONG CMV1H 1 INHOUD Brainstorm op papier... 3 Schets op papier... 4 Gedachte achter het monogram... 4 Verwerking in Adobe Illustrator CC... 5 Product placement... 6 Desk...

Nadere informatie

Ga naar en remix het spel.

Ga naar   en remix het spel. Super Giga In deze handleiding is onze grote vriendin van het doolhof, Giga, terug om mee te gaan spelen. Maar deze keer gaan we een soort Mario spel maken. We laten Giga dus rennen, springen en ook nog

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Dit pak tabak heb ik gevonden bij een vriendin van mij. We stonden bij haar in de berging te roken toen ik op dit pak shag stuitte.

Dit pak tabak heb ik gevonden bij een vriendin van mij. We stonden bij haar in de berging te roken toen ik op dit pak shag stuitte. Dit pak tabak heb ik gevonden bij een vriendin van mij. We stonden bij haar in de berging te roken toen ik op dit pak shag stuitte. Persoonlijk vind ik het logo opsich wel goed. Het lettertype is lekker

Nadere informatie

lagen en tekengebieden

lagen en tekengebieden Inhoud lagen en tekengebieden... 2 lagen... 2 tekengebieden... 4 linialen... 7 hulplijnen... 8 tekengebied verkleinen... 9 afmetingen tekengebied aanpassen... 10 natekenen van een kers... 12 het origineel

Nadere informatie

Sander Dijkens 1B - Logo opdracht

Sander Dijkens 1B - Logo opdracht Sander Dijkens 1B - Logo opdracht Font-keuze: Ik heb voor het font arial gekozen omdat ik het makkelijk te lezen vind. Het heeft geen uitsteeksel aan letters en en geen extreme dikheid of bolheid. De ruimte

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen?

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen? Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vorige week zijn we begonnen met voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

klas 3 beeldende vormgeving buitentekenen

klas 3 beeldende vormgeving buitentekenen ZOEKEN Weet jij wat een zoeker is? Hierboven is er een getekend. Hij wordt gebruikt bij het zoeken naar een geschikt gedeelte om te tekenen. Zo n zoeker heeft brede randen en geeft je als het ware een

Nadere informatie

Basisprincipes van het ontwerpen

Basisprincipes van het ontwerpen Basisprincipes van het ontwerpen gordongroup Over de gordongroup gordongroup is een full-service marketing- en communicatiebureau waar klanten voor al hun wensen op het gebied van creatieve services terecht

Nadere informatie

Begrippen tekenen periode 4 VORM COMPOSITIE RUIMTE. Vorm. Silhouetten

Begrippen tekenen periode 4 VORM COMPOSITIE RUIMTE. Vorm. Silhouetten Begrippen tekenen periode 4 VORM COMPOSITIE RUIMTE Vorm Silhouetten Mensen, dieren, voorwerpen en planten hebben allemaal hun eigen vorm. Daar zijn ze aan te herkennen. Je ziet geen kleuren, lijnen, diepte

Nadere informatie

[Rapport: Visitekaartjes gefilterd (1) Hannie Mommers. Mommersontwerp

[Rapport: Visitekaartjes gefilterd (1) Hannie Mommers. Mommersontwerp ] [Rapport: Visitekaartjes gefilterd (1) Hannie Mommers De Roskam 16a-18a 4851 TE Ulvenhout Nederland M +31 6 51 41 27 70 studio@mommersontwerp.nl www.mommersontwerp.nl ontwerper Hannie Mommers Bezoek

Nadere informatie

AXIS 213 PTZ Network Camera Capacitor Vervanging

AXIS 213 PTZ Network Camera Capacitor Vervanging AXIS 213 PTZ Network Camera Capacitor Vervanging De "NO VIDEO" -fout (linksboven hoek) is gebruikelijk in deze nokken. 6 caps in de video module zal worden vervangen. Let op: uiterst fijne solderen mee!

Nadere informatie

Grafisch Vormgeven 10 verbeterde designs. Youri Stans GAR-1B

Grafisch Vormgeven 10 verbeterde designs. Youri Stans GAR-1B Grafisch Vormgeven 10 verbeterde designs Youri Stans GAR-1B Mount and Blade Warband Interface In het eerste voorbeeld beslaat de interface ongeveer 70% van het beeldscherm. Dit terwijl de tekst binnen

Nadere informatie

1 Delers 1. 3 Grootste gemene deler en kleinste gemene veelvoud 12

1 Delers 1. 3 Grootste gemene deler en kleinste gemene veelvoud 12 Katern 2 Getaltheorie Inhoudsopgave 1 Delers 1 2 Deelbaarheid door 2, 3, 5, 9 en 11 6 3 Grootste gemene deler en kleinste gemene veelvoud 12 1 Delers In Katern 1 heb je geleerd wat een deler van een getal

Nadere informatie

Begrippenlijst 5 Massamedia Klas 3

Begrippenlijst 5 Massamedia Klas 3 Begrippenlijst 5 Massamedia Klas 3 = herhaling van een begrip van begrippenlijst 1, 2, 3 of 4 Computeranimatie Massamedia Mixed-media Genre Geëmotioneerd Animatie op de computer gemaakt. Animatie is een

Nadere informatie

Hoofdstuk 4: Eenvoudige opmaak van alinea s

Hoofdstuk 4: Eenvoudige opmaak van alinea s Hoofdstuk 4: Eenvoudige opmaak van alinea s 4.0 Inleiding In Word kan opmaak toegepast worden op afzonderlijke tekens of geselecteerde tekens (lettertype-opmaak) of op alinea s. Lettertype-opmaak heeft

Nadere informatie

Microsoft Word. Sjablonen & macro s. Versie 1.3

Microsoft Word. Sjablonen & macro s. Versie 1.3 Microsoft Word Sjablonen & macro s Huisstijl in Microsoft Word Met Word-sjablonen zorgt u ervoor dat u op een eenvoudige manier documenten kunt maken volgens uw huisstijl. Voordelen Het ontwerp Ieder document

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

Ontwerp je eigen krant

Ontwerp je eigen krant Ontwerp je eigen krant 1. Maak een nieuw document van 800 px op 1200px met een resolutie van 72 ppi transparant 2. Voeg een nieuwe laag toe, vul deze met wit en noem deze laag kleur. Pagina 1 3. Geef je

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Filmposter 1 American History X

Filmposter 1 American History X Filmposter 1 American History X Er zijn hier belangrijke punten die de aandacht vestigen. Dat zijn de twee gezichten en de titel. Naar mijn idee loopt de lijn diagonaal over de gezichtspunten heen. Ik

Nadere informatie

Basisvaardigheden Microsoft Excel

Basisvaardigheden Microsoft Excel Basisvaardigheden Microsoft Excel Met behulp van deze handleiding kun je de basisvaardigheden leren die nodig zijn om meetresultaten van een practicum te verwerken. Je kunt dan het verband tussen twee

Nadere informatie

Met Word een hoger cijfer halen. Word ken je al, toch kun je nog veel meer doen met Word. Nog beter leren omgaan met Word

Met Word een hoger cijfer halen. Word ken je al, toch kun je nog veel meer doen met Word. Nog beter leren omgaan met Word Nog beter leren omgaan met Word Met Word een hoger cijfer halen. Word ken je al, toch kun je nog veel meer doen met Word. Informatiekunde Omgaan met Word College De Heemlanden 2005. Informatiekunde Leerjaar

Nadere informatie

E-book Presenteren met

E-book Presenteren met E-book Presenteren met PowerPoint Inleiding In dit E-Book staan diverse waardevolle tips die heel goed pas kunnen komen tijdens het maken en de uitvoering van een PowerPoint presentatie. Als je deze tips

Nadere informatie

ZIEN SERVICE BIOSCOOP

ZIEN SERVICE BIOSCOOP OUDE LOGO OVER Service bioscoop is een bedrijf met een erg brede doelgroep. Naast de gangbare films worden er ook Nederlandstalige kinderfilms getoond en er is zelfs een 50+ avond. Kortom een bioscoop

Nadere informatie

DOOSJE BEWAAR JE SPULLEN NETJES! Ontwikkeld door

DOOSJE BEWAAR JE SPULLEN NETJES! Ontwikkeld door DOOSJE BEWAAR JE SPULLEN NETJES! MATERIALEN 1 2 3 4 Kies een object waarvoor je een doosje wilt maken en bedenk van welk materiaal je het doosje wilt maken. Zorg dat je beide bij de hand hebt. (1) Om het

Nadere informatie

Hoofdstuk 32: Pagina- & afdrukinstellingen

Hoofdstuk 32: Pagina- & afdrukinstellingen Hoofdstuk 32: Pagina- & afdrukinstellingen 32.0 Inleiding Wanneer je met Word of PowerPoint werkt, dan zul je meestal werken op een A4 blad waarvan je de randen kan zien. Hoe de pagina zal worden afgedrukt,

Nadere informatie

Afasie en logopedie informatie voor naasten/familie

Afasie en logopedie informatie voor naasten/familie Afasie en logopedie informatie voor naasten/familie Inhoud Afasie, wat is dat en hoe kunt u er mee om gaan? 5 Taalproblemen 6 Hoe ervaren afasiepatiënten de moeilijkheden zelf? 7 Hoe kunt u het beste omgaan

Nadere informatie

Ring van vlindervleugels

Ring van vlindervleugels Ring van vlindervleugels Stap voor stap Tutorial Miranda Groenendaal 2014 Foto s: Miranda Groenendaal, Klazine de Bas-Verodnschot Vormgeving: Klazine de Bas-Verdonschot Vlinderring tutorial Miranda Groenendaal

Nadere informatie

kwadratische vergelijkingen

kwadratische vergelijkingen kwadratische vergelijkingen In deze paragraaf: 'exact berekenen van oplossingen', 'typen kwadratische vergelijkingen' en 'de abc-formule en de discriminant'. de abc-formule Voor een tweedegraads vergelijking

Nadere informatie

Whitepaper. E-mail design best practices

Whitepaper. E-mail design best practices Whitepaper E-mail design best practices 14 tips voor het design van je e-mail Versterk de boodschap van je uiting Best practices voor je e-mail design Het design speelt een grote rol in de eerste indruk

Nadere informatie

Uitleg examen Nederlands kaderberoepsgerichte leerweg

Uitleg examen Nederlands kaderberoepsgerichte leerweg Uitleg examen Nederlands kaderberoepsgerichte leerweg Het examen Nederlands voor de kaderberoepsgerichte leerweg bestaat uit leesteksten en kijk-/luisterteksten (en vaak ook een advertentietekst) waarover

Nadere informatie

behind interactive media:

behind interactive media: behind interactive media: blog ideeën: (www.katiesbookblog.com) & (www.dreamlabyrinth.tumblr.com)\ verschillende soorten posts, het logo (soort header) is mooi en cool verwerkt met de sidebar. Alle posts

Nadere informatie

Ga naar en remix het spel.

Ga naar   en remix het spel. Oversteken In deze handleiding maken we kennis met Hassan de Hond. Haasan is gek op lekker eten en aan de overkant van de weg ligt van alles om te smullen, een banaan, een taco, een taart, een watermeloen

Nadere informatie

Concurrentieanalyse http://www.syntra-mvl.be/ Kenmerk: Homepage 3/5 Design 3/5 Navigatie 4/5 Inhoud 4/5 Interactie 3/5 Leesbaarheid 5/5 Technische kwaliteit 4/5 Totaalindruk 4/5 Beschrijving website: De

Nadere informatie

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

THINKING OF ART MASH UP OPDRACHT

THINKING OF ART MASH UP OPDRACHT THINKING OF ART MASH UP OPDRACHT Naam Loïs Vehof Datum 23-10-15 Klas GAR2D Docent Sonja Vuure INHOUD 2 - Analyse character blz 3 - Analyse stijl blz 4 - Pose schetsen blz 6-3 uitgewerkte poses blz 7-6

Nadere informatie

Dit te koop bord zag ik staan voor een huis in Dalfsen. De eerste twee worden zijn met allemaal kleine letters geschreven. Hoewel in mijn ogen om

Dit te koop bord zag ik staan voor een huis in Dalfsen. De eerste twee worden zijn met allemaal kleine letters geschreven. Hoewel in mijn ogen om Deze logo is van een klein winkeltje waar je onder andere sigaretten en frisdranken kunt kopen, op het station van Utrecht Centraal. In de eerste afbeelding staan de woorden Kiosk en Smorenburg erg ver

Nadere informatie

Meer Blokken. 1. Dit is een functie genaamd Maximum, die twee argumenten heeft: number1 en number2.

Meer Blokken. 1. Dit is een functie genaamd Maximum, die twee argumenten heeft: number1 en number2. Meer Blokken Voorkennis: SuperDojo, Snake Leerdoelen: Meer Blokken Introductie Meer Blokken zijn Scratch s manier van functies. Functies zijn een heel belangrijk concept in alle programmeertalen. Het staat

Nadere informatie

Instructie voor Docenten. Hoofdstuk 13 OMTREK EN OPPERVLAKTE

Instructie voor Docenten. Hoofdstuk 13 OMTREK EN OPPERVLAKTE Instructie voor Docenten Hoofdstuk 13 OMTREK EN OPPERVLAKTE Instructie voor docenten H13: OMTREK EN OPPERVLAKTE DOELEN VAN DIT HOOFDSTUK: Leerlingen weten wat de begrippen omtrek en oppervlakte betekenen.

Nadere informatie

FLASHBAY

FLASHBAY FLASHBAY www.flashbay.nl Vindbaar 1. Staat bovenaan in Google 2. Gebruik nu ons offerteformulier. We reageren binnen 15min. Micro-USB 10k+ vertrouwen ons merk 8 std kleuren 3000mAh -Reageren binnen 15min.

Nadere informatie

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A Digitale Media Handleiding Tool Judith Koedam 0838338 DBKV 1A Inhoudsopgave Inleiding Het maken van de site (stappenplan) Stroomschema Beschrijving website Lay out Website Inleiding Voor de opdracht van

Nadere informatie

Mac s Machine by Ms.mcb

Mac s Machine by Ms.mcb boodschappen tas MATERIALEN Stof A* (buitenkant): ca. 0,5 meter Stof B* (binnenkant): ca. 0,5 meter Biaisband totaal: 60 cm, dubbelgevouwen en gestikt. Koordjes: ca. 2x 30 cm 2 Koorddopjes Afmetingen boodschappentas

Nadere informatie

personageontwerpen. Met slechts een paar eenvoudige vormen, een mix van

personageontwerpen. Met slechts een paar eenvoudige vormen, een mix van Maak een Cool Vector Panda-personage it bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in 2010. D DE TIPS EN TECHNIEKEN DIE WORDEN UITGELEGD, KUNNEN VEROUDERD ZIJN. Adobe Illustrator is mijn favoriete hulpmiddel

Nadere informatie

5 tips voor een folder die scoort!

5 tips voor een folder die scoort! 5 tips voor een folder die scoort! Een folder maken die je klanten of prospecten voor uw service of product doet kiezen is van uiterst belang. Ontdek hier een pak praktische tips om uw doelgroep van de

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

Usability Testrapport

Usability Testrapport Usability Testrapport Datum: 13-06-2016 Locatie: Tilburg Leeftijd 18-25 4 26-39 40-59 Totaal: 4 Geslacht Vrouw 1 Man 3 Totaal: 4 Testscript We laten de potentiële doelgroep een test afnemen met onze campagne

Nadere informatie

10 Tips voor betere portretfoto's

10 Tips voor betere portretfoto's 10 Tips voor betere portretfoto's Elja Trum Portretfotografie vind ik persoonlijk een van de leukste vormen van fotografie. Je krijgt de mogelijkheid iemand op een bepaald moment in zijn leven vast te

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen. Oktober 2, 2014 GAR1-B PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen. Oktober 2, 2014 GAR1-B PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen Oktober 2, 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B 10 Slechte voorbeelden van logo s/fonts VOORBEELD 1 Bij het 1e voorbeeld

Nadere informatie

Werkstuk of verslag. de vormvoorschriften

Werkstuk of verslag. de vormvoorschriften Werkstuk of verslag de vormvoorschriften begeleider: (naam van de docent) het vak waarvoor je het verslag maakt naam en klas van de leerling schooljaar en datum van inleveren 2 Samenvatting Elk onderzoeksverslag

Nadere informatie

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de sollicitatiebrief en het curriculum vitae (c.v.). Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: vertellen wat je schrijft in

Nadere informatie

Word cursus tekstverwerken - deel 1

Word cursus tekstverwerken - deel 1 Word cursus tekstverwerken - deel 1 Handleiding van Auteur: OctaFish Oktober 2014 Wat is tekstverwerken Dit is de eerste aflevering van een nieuwe serie die zich vooral gaat richten op het werken met Word.

Nadere informatie