Eerste moodboard. Tweede moodboard

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eerste moodboard. Tweede moodboard"

Transcriptie

1 Sprekende kopregel 1 Eerste moodboard Het eerste moodboard hebben wij voorgelegd aan de mannen die meededen aan de groepsdiscussie. Zij hebben er op- en aanmerkingen over gegeven, waardoor wij het moodboard aan hun smaak en keuzes hebben aangepast. Het eerste moodboard hadden wij verdeeld in vijf vlakken. Wij wilden vier onderwerpen behandelen en de gezonde man met het goede lijf stond daarbij centraal. Door middel van de man in het midden met het sixpack, wilden wij de aandacht trekken. In het linkervlak hadden wij het onderwerp sport. Door middel van sporten, zorg je ervoor dat je zowel fysiek als mentaal goed in je vel zit. Wij hadden het onderwerp gekozen, omdat wij vinden dat sporten erg goed is. Daarbij zijn de mannen in de doelgroep geïnteresseerd in sport, waardoor het onderwerp hen aan zal trekken. Als rolmodel hadden wij Sven Kramer gekozen, vandaar dat van hem een foto in het moodboard is verwerkt. In het bovenste gedeelte gaat het om de vaderrol. Wij dachten dat een deel van de mannen in de doelgroep informatie wil over het vaderschap. Zij hebben de leeftijd om binnenkort kinderen te krijgen en informatie of voorlichting leek ons daarom erg handig. In het rechtervlak hadden wij steekwoorden staan in de kleur van de website. Die steekwoorden moesten de onderwerpen zijn, die op onze site te vinden zijn. Wij hadden gekozen voor de kleuren groen met zwart. Dit vooral door het contrast, zo zouden de kleuren extra opvallen. Het onderste vlak gaat over voeding. Vooral over gezonde voeding, zoals groente en fruit. Wij wilden lekkere recepten op de site zetten, met groente en fruit. Deze recepten zijn verantwoord volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Tweede moodboard Maar na het houden van de groepsdiscussie, bleken er ideeën niet aan te sluiten op de mannen die meededen aan de groepsdiscussie. Zo was het centrum met de man met de sixpack, geen goed idee. De mannen vonden het onrealistisch, omdat er maar weinig mannen zijn die

2 Sprekende kopregel 2 zo n lichaam hebben. Ook was de afbeelding ontmoedigend, want het zou lang duren voordat zij hetzelfde lichaam krijgen als de man op de afbeelding. Vandaar dat wij de man met de sixpack bij het tweede moodboard hebben weggehaald. Het linkervlak met de sporten vonden de mensen die meededen aan de groepsdiscussie oké. Zij vonden het niet erg aantrekkelijk, maar ook niet vreselijk. Wij hadden als rolmodel Sven Kramer gekozen. Dit sprak hen echter niet aan. Zij hadden liever een vrouw als gezicht van een gezonde sporter. Vandaar dat wij Sven Kramer er nog wel bij hebben staan, maar niet meer alleen. Hij staat niet meer als rolmodel afgebeeld. Het nieuwe rolmodel voor het tweede moodboard is Annette Gerritsen, de schaatsster. Zij is een vrouw en heeft volgens de mannen een goed en gezond lichaam. Het bovenste vlak ging over de vaderrol. Dit hebben wij iets aangepast, aangezien de mannen van de groepsdiscussie zich nog niet bezighouden met het vaderschap. Informatie en voorlichting vonden de meeste mannen van de groepsdiscussie nog niet nodig. Maar zij vonden wel dat wanneer zij een kind krijgen, het wel gezond moet leven. Daarom hebben wij ons meer gericht op de kinderen die in negatieve zin op hun vader gaan lijken, wanneer de vader het kind dezelfde gewoontes aanleert. Deze gewoontes hebben vooral te maken met voeding en beweging. De vader hoort een voorbeeld voor het kind te zijn op het gebied van voeding en beweging. Het rechtervlak is het meest veranderd. Eerst hadden wij de onderwerpen daarin staan, die wij wilden behandelen op de site. Maar uit de groepsdiscussie hebben wij informatie gehaald over welke sites de mannen bezoeken en hoe zij op een andere site terecht komen. Daaruit bleek dat social media erg in trek is en dat sites zoals Hyves, Facebook en Twitter veel bezocht worden. Wij hebben daardoor ervoor gekozen om deze sites te gebruiken om de mannen naar onze site te lokken. Ook hadden wij het idee om een sportkalender op onze site te zetten. De mannen van de groepsdiscussie wilden kort en snel nieuws, ook houden ze van sport. Door die elementen te combineren, kwamen wij op een sportkalender. Het onderste vlak is het enige vlak dat de mannen van de groepsdiscussie helemaal goed vonden. Zij vonden vooral de kleuren mooi en vinden dat wij daar meer bij moeten doen. Ook vonden zij de afbeeldingen van groente en fruit aantrekkelijk en horen bij een website over voeding en beweging. Vandaar dat wij dat vlak helemaal hetzelfde hebben gehouden.

3 Sprekende kopregel 3 De afbeeldingen op de moodboards hebben wij vooral op mannen afgestemd. Wij hebben veel afbeeldingen met mannen en met mannelijke interesses. Zo hebben wij afbeeldingen met voetballende mannen en mannen die gezond bezig zijn. Een aantal afbeeldingen hebben wij weggehaald, omdat die niet goed aansloten bij de wensen van de mannen die aan de groepsdiscussie meededen. Ook hebben wij afbeeldingen erbij gedaan. De afbeelding met de man met het sixpack hebben wij als eerste weggehaald. Het bleek geen succes en zorgde alleen maar voor negatieve reacties op de mannen van de groepsdiscussie. Zo zou het jaren duren voordat je hetzelfde lichaam zou krijgen als de man op de afbeelding en zou de afbeelding daardoor alleen maar ontmoedigend werken. De afbeelding die wij erbij hebben gedaan in het linkervlak is die met Annette Gerritsen. Uit de groepsdiscussie bleek dat de mannen liever een vrouw dan een man als rolmodel en voorbeeld willen hebben. De afbeeldingen met de mannen met spelende kinderen, hebben wij weggehaald. De vaderrol bleek nog weinig een onderwerp te zijn, waar de mannen van de groepsdiscussie in geïnteresseerd zijn. Daarvoor in de plaats hebben wij afbeeldingen van dikke mannen in ons moodboard verwerkt. De mannen van de groepsdiscussie wilden confronterende beelden, zodat het meer de aandacht zou trekken. Door de confronterende beelden werden de mannen van de groepsdiscussie gewaarschuwd wanneer ze ongezond leven. Ook vonden ze dat het wel belangrijk is dat de vader van het kind, het kind een goed voorbeeld geeft op het gebied van gezond leven. De tekst in het linkervlak hebben wij vervangen door afbeeldingen van social media. De mannen van de groepsdiscussie zijn daar geïnteresseerd in en bezoeken de sites op de afbeeldingen geregeld. Ook hebben wij een afbeelding van een sportkalender erbij geplaatst, omdat wij een sportkalender op onze site willen zetten. De sportkalender sluit aan bij sporten en is met korte en gemakkelijk leesbare stukjes. De mannen van de groepsdiscussie wilden namelijk niet te veel lezen, zij vonden afbeeldingen belangrijker en aantrekkelijker. De afbeeldingen in het onderste vlak hebben wij niet veranderd. De mannen wilden graag gezond voedsel zien bij een website over voeding en beweging. Dit niet alleen omdat het volgens hen vanzelfsprekend is, maar ook omdat de kleuren van de afbeeldingen hen aanspreken.

4 Sprekende kopregel 4 (stock.xchng) Het sixpack was geen goed idee. De afbeeldingen op de website hebben wij van een website, waar de afbeeldingen gratis zijn. De website heet stock.xchng. Wij hebben hiervoor gekozen, omdat dit het goedkoopst is en ons weinig tijd kost. Doordat het gemakkelijk is om snel een afbeelding van deze website te halen, hebben wij meer tijd om de website aantrekkelijker te maken. De afbeeldingen die wij hebben gebruikt zijn niet autonoom, omdat het moeilijk is om afbeeldingen te vinden die alles zeggen wat je wilt uitdrukken. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de afbeeldingen als ondersteunend te gebruiken. Hierbij kunnen wij door middel van de tekst uitleggen wat de afbeelding betekent of kan de afbeelding de tekst een extra aantrekkingskracht geven. De mannen van de groepsdiscussie wilden confronterende beelden, maar de meeste confronterende beelden sluiten niet goed aan bij het imago van het Voedingscentrum. Daarom hebben wij ervoor gekozen, om een paar confronterende beelden te gebruiken. Wij hebben meer afbeeldingen gebruikt, die aansluiten bij de interesses van de doelgroep. Zij kunnen zich dan wel met de onderwerpen op de afbeeldingen identificeren en de afbeeldingen zullen een positieve werking op hen hebben. Om een uniek logo te creëren, hebben wij het logo zelf gemaakt. De kleur groen hebben wij in het logo verwerkt, omdat de mannen van de groepsdiscussie hadden aangegeven dit een mooie kleur te vinden en bijpassend bij een website over voeding. De kleuren op de website hebben de kleuren van fruit, omdat deze kleuren vrolijk zijn. De kleuren wekken niet alleen bij de mannen van de groepsdiscussie, maar ook bij anderen een positief gevoel op. Daarbij zijn het felle kleuren, die opvallen. Hierdoor valt de vormgeving van de website eerder op.

5 Sprekende kopregel 5 Als lettertype hebben wij gekozen voor Times New Roman. Hiervoor hebben wij gekozen, omdat het een standaard lettertype is en door bijna alle computers en laptops herkent wordt. Wij hebben ervoor gekozen om de links naar de onderdelen van de website onderaan de pagina te zetten. Dit hebben wij gedaan, omdat het anders is dan bij de meeste websites. Bij de meeste websites kan je aan de linkerkant van de pagina klikken om naar een andere pagina te navigeren. Wij wilden niet een standaard structuur van de website. Daarbij is de website gericht op mannen, die veel bezig zijn met social media en dat ze goed op de hoogte zijn van wat er in hun omgeving gebeurd. Zij spelen in op de trends in de samenleving. Door middel van een andere vorm van de website, zal het voor hen aantrekkelijker zijn en eerder aanspreken. De bijzonderheden in de vormgeving van de website, is alleen de frameindeling. Waarom wij voor een andere indeling hebben gekozen, is in bovenstaande stuk uitvoerig beschreven. Ook het logo is uniek, waarom wij hiervoor hebben gekozen, is ook bij het vorige kopje beschreven.

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen School en computers School en computers Computers zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Kinderen van nu spelen vaak al computerspelletjes voor ze naar groep 1 gaan. Op school nemen computers een

Nadere informatie

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld Media, Informatie en Communicatie Ontwerpdocument Beeld Project Het Parool Jerry Leigh Henkes, Demy Verhoogt, Bastiaan Verbeek, Sterre van den Berge, Lucas de Vries, Kathy Gabriel en Hanna Loos. P125 Tutor

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

Tekstverwerken les 5. Word, lettertypes en lettergroottes.

Tekstverwerken les 5. Word, lettertypes en lettergroottes. Tekstverwerken les 5. Word, lettertypes en lettergroottes. Welkom bij de vijfde les over Word. Deze les ga ik uitleggen hoe je binnen Word het lettertype kunt veranderen en hoe je de letters groter en

Nadere informatie

Advertentiedag What About Brian

Advertentiedag What About Brian Advertentiedag What About Brian Herken je de verschillende onderdelen van de advertentie? De kopregel staat in de advertentie helemaal boven aan. De slagzin is nergens te herkennen wel is er onderaan een

Nadere informatie

Trusted Information Source

Trusted Information Source Trusted Information Source Rapport behorend bij PT-projectnummer 14972 GroentenFruit Huis Achtergronden respondenten Individuele interviews gehouden. Respondenten hadden het volgende profiel: Alle respondenten

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

In bezit van een mobiel

In bezit van een mobiel Resultaten onderzoek Marie Montessori Op vrijdag 21 september 2012 zijn Floor en Steven naar bassischool Marie Montessori geweest om een onderzoek uit te voeren. Het onderzoek hebben we uitgevoerd onder

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw Februari 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van 24 september 2014 en 8 oktober

Nadere informatie

Rolien de Haan Technologie Zorg en Welzijn leerjaar 3

Rolien de Haan Technologie Zorg en Welzijn leerjaar 3 Rolien de Haan Technologie Zorg en Welzijn leerjaar 3 Opdracht PowerPoint maken over voeding en meer bewegen voor ouderen Individueel, 150 minuten Inleiding: Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk,

Nadere informatie

Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda

Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda Voor studenten door scholieren Studenten bewust maken van gezond en lekker eten voor een goede prijs. Een initiatief van leerlingen van De Nassau: Joppe Schutselaars,

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik

A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik Mediawijsheid A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik Ik heb samen met de kinderen een gesprek gevoerd over de sociale media en het internet gebruik. Ik heb voor mezelf thuis een

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen. Oktober 2, 2014 GAR1-B PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen. Oktober 2, 2014 GAR1-B PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen Oktober 2, 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B 10 Slechte voorbeelden van logo s/fonts VOORBEELD 1 Bij het 1e voorbeeld

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Pakketaanbieding de Online oefentherapeut. Pakketaanbieding. De online oefentherapeut

Pakketaanbieding de Online oefentherapeut. Pakketaanbieding. De online oefentherapeut Pakketaanbieding De online oefentherapeut zomer 2015 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare inzet voor de drukbezette oefentherapeut

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een call to action button? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Introductie Het wordt regelmatig geroepen. Je hebt call to action buttons nodig op je

Nadere informatie

Met Word een hoger cijfer halen. Word ken je al, toch kun je nog veel meer doen met Word. Nog beter leren omgaan met Word

Met Word een hoger cijfer halen. Word ken je al, toch kun je nog veel meer doen met Word. Nog beter leren omgaan met Word Nog beter leren omgaan met Word Met Word een hoger cijfer halen. Word ken je al, toch kun je nog veel meer doen met Word. Informatiekunde Omgaan met Word College De Heemlanden 2005. Informatiekunde Leerjaar

Nadere informatie

Lijst met websites voor het project Voeding van Alles-in-1

Lijst met websites voor het project Voeding van Alles-in-1 Lijst met websites voor het project Voeding van Alles-in-1 Algemene zoeksites: Denk van tevoren na over het trefwoord waarmee je zoekt. www.netwijs.nl www.meestersipke.nl www.google.nl ook voor afbeeldingen

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Hoe maak je een werkstuk?

Hoe maak je een werkstuk? Hoe maak je een werkstuk? Je gaat een werkstuk maken. Maar hoe zit een werkstuk nou eigenlijk in elkaar? Hoe moet je beginnen? En hoe kies je nou een onderwerp? Op deze vragen en nog vele anderen krijg

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren Informatie voor kinderen, jongeren en ouders Wat staat er in deze folder? Inleiding voor ouders 1 Informatie

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

De lamp. Copyright Vakcollege Groep B.V. 2011. Alle rechten voorbehouden.

De lamp. Copyright Vakcollege Groep B.V. 2011. Alle rechten voorbehouden. De lamp Copyright Vakcollege Groep B.V. 2011. Alle rechten voorbehouden. De lamp Met lampen is het als met schoenen; ze zijn vanzelfsprekend en je ziet ze overal. Pas als de stroom een keer uitvalt, merk

Nadere informatie

De Valkeniers. Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren. Versie 1.0. Door Iwan, Jarno, Iris en Erik

De Valkeniers. Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren. Versie 1.0. Door Iwan, Jarno, Iris en Erik De Valkeniers Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren Versie 1.0 Door Iwan, Jarno, Iris en Erik DeValkeniers.nl Handleiding Redacteur DeValkeniers.nl 1 Inhoud DeValkeniers.nl

Nadere informatie

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn?

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Vormgeving in relatie tot verschillende doelgroepen Hoe kun je mensen groeperen? oefening [ met z n

Nadere informatie

Opdracht Communicatie:

Opdracht Communicatie: Opdracht Communicatie: van: Amy de Wilde Bianca Wassenaar Vivianne Borger Ayla Teunissen Iedries Kartopawiro klas: COM1E De reclames die wij hebben geanalyseerd: - Histor verf: Consumer insight: Ik wil

Nadere informatie

Project Ontwerp Specificatie Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit

Project Ontwerp Specificatie Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit Project Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit Erwin Spil (51680) Gerd Melgers (527740) Nadine Buizert (520808) Saskia Hoogerhuis (51537) Stefano Dostmohammed (528700) Inhoudsopgave Onderwerp: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Chantal Aafjes - 0834273. Onderzoek ABN AMRO

Chantal Aafjes - 0834273. Onderzoek ABN AMRO Chantal Aafjes - 0834273 Onderzoek ABN AMRO Inhoudsopgave Analyse Merkanalyse... pag. 4 Concurrentieanalyse... pag. 5 Merkanalyse (beeld)... pag. 6 Stijlstudie Schetsen... pag. 8 Digitale schetsen... pag.

Nadere informatie

Mediaprotocol: Internet Mobiele telefoon Overige mobiele gadgets Sociale media E-mail. Protocol mediagebruik Odaschool Weert november 2011 1

Mediaprotocol: Internet Mobiele telefoon Overige mobiele gadgets Sociale media E-mail. Protocol mediagebruik Odaschool Weert november 2011 1 Mediaprotocol: Internet Mobiele telefoon Overige mobiele gadgets Sociale media E-mail Protocol mediagebruik Odaschool Weert november 2011 1 Inhoud: 1. Dit protocol 2. Afspraken voor alle kinderen 3. Praktisch

Nadere informatie

Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan. Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item

Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan. Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item Briefing Website Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item Website > vormgeving Website > techniek Wat maak je? Je maakt een website voor restaurant

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

duurzaam eten November 2010 Kim Paulussen Marcel Temminghoff

duurzaam eten November 2010 Kim Paulussen Marcel Temminghoff Voeding in 2020 Gezond en duurzaam eten November 2010 Kim Paulussen Marcel Temminghoff 1 Inleiding 2 Resultaten 3 Samenvatting 1 Inleiding Achtergrond en opzet onderzoek Aanleiding: het Voedingscentrum

Nadere informatie

6. Indexatie: Zijn de verschillende pagina s binnen de site geïndexeerd door Google?

6. Indexatie: Zijn de verschillende pagina s binnen de site geïndexeerd door Google? PIMPTER WEBSHOP http://www.nailsprinter.com http://www.pimpter.com/ http://www.salonique.com/nail-printers.html http://www.nagelstudiocenc.nl/shop.php http://www.yournail.nl/webwinkel-category-1127889/nagelprinter.html

Nadere informatie

VOORW OORD VOORWOORD. Omwille van de leesbaarheid staat in dit boekje steeds hij, maar je kunt hiervoor natuurlijk ook zij lezen.

VOORW OORD VOORWOORD. Omwille van de leesbaarheid staat in dit boekje steeds hij, maar je kunt hiervoor natuurlijk ook zij lezen. VOORW OORD VOORWOORD Over dit boekje Alles over gezond eten en bewegen met kinderen van 4 tot 18 jaar? Bij de titel van dit boekje vraag je je misschien af wat een kleuter te maken heeft met iemand die

Nadere informatie

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32 Documentatie WD32 Christine van Woensel M32 Ontwerpkeuzes per device resolutie Desktop (1025 1600px & 769 1024px): Tablet (481 768px): Smartphone (321 480px & tot 320px): Algemeen: Alle ontwerpen voor

Nadere informatie

It s not magic, It s just ESA

It s not magic, It s just ESA It s not magic, It s just ESA Inleiding In dit moodbook wordt de focus van de awarenesscampagne beschreven. We highlighten de onmisbare rol van satellieten in de atmosfeer in alledaagse activiteiten dat

Nadere informatie

User testing: Aan de hand van een expectation map heb ik 3 verschillende personen gevraagd om het prototype te testen.

User testing: Aan de hand van een expectation map heb ik 3 verschillende personen gevraagd om het prototype te testen. Evaluatie: Usability test Inleiding We hebben verschillende testpersonen gebruikt om in het platform FRIS community onduidelijkheden weg te nemen. Het testen hebben we gedaan door middel van een prototype.

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Pen en papier? Het begin Jouw website: waar zullen we beginnen? Er is zoveel over te vertellen! Voor

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Ontwerpdocument Beeld

Ontwerpdocument Beeld Media, Informatie en Communicatie Project Parool Ontwerpdocument Beeld Nikita Brantsen Kim Vendrig Lisa Bol Thom Specht Christel Verwoerd Dewy Muijrers P122A Tutor : Jaimy Ramdin Media, Informatie en Communicatie

Nadere informatie

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen Uitleg site maken Hier vind je een uitleg hoe je bij Google een site kunt maken. Maak eerst een map bij je Favorieten en zet daar onderstaande sites in. Later zet je daar ook je eigen site in. Handig om

Nadere informatie

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014 R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Past. Dom. Hexstraat 16 631 HG MEERSSEN Telefoon 043 364813 info.hwagveld@innovo.nl 0 Dinsdag 5 nov 014 Sportief Hwagveld Sinds april van dit jaar heeft HC NEW STYLE in Meerssen

Nadere informatie

Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van!

Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van! Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van! Opgedragen aan Julia, Floris en Maurits. Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van! EEN VROLIJK BOEK VOOR KINDEREN WAARMEE ZIJ HUN OUDERS KUNNEN LEREN

Nadere informatie

Gezonde voedingskeuzes stimuleren onder mbo-studenten; ontwikkeling van een app

Gezonde voedingskeuzes stimuleren onder mbo-studenten; ontwikkeling van een app Gezonde voedingskeuzes stimuleren onder mbo-studenten; ontwikkeling van een app Codename Future, Waag Society en De Haagse Hogeschool Hebben de handen ineengeslagen om een prototype te ontwikkelen van

Nadere informatie

Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan!

Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan! Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan! Ontbijt broodnodig! Veel kinderen slaan s ochtends het ontbijt over. Terwijl het ontbijt juist voor hen misschien wel de belangrijkste

Nadere informatie

DorstDenkers! DorstDenkers

DorstDenkers! DorstDenkers DorstDenkers! Gezonde dorst Wist je dat een mens voor meer dan de helft uit water bestaat? Een baby zelfs 75%! Elke dag raken we veel vocht kwijt via zweet en via plassen natuurlijk. Dat moet snel weer

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Zoekmachine optimalisatie Trends 2011 SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Een woord vooraf Bronnen: bruceclay.com, searchengineland.com, frankwatching.com, marketingfacts.nl, dutchcowboys.nl,

Nadere informatie

Glasvanger. Opdracht van poppodium 013 Glasvanger

Glasvanger. Opdracht van poppodium 013 Glasvanger Glasvanger Live concerten, dance- en clubavonden, non-pop programmering en activiteiten gericht op beginnende muzikanten: het unieke 013 in het hart van Tilburg is hét podium voor pop- en dancecultuur.

Nadere informatie

Functioneel ontwerp. Navigatie

Functioneel ontwerp. Navigatie Functioneel ontwerp Het functioneel ontwerp bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Navigatie 2. Lijst van alle pagina s 3. Paginaontwerp 4. Formulierontwerp 5. Grafisch ontwerp Navigatie Navigatie wordt

Nadere informatie

Een gezonde lunch. Een gezonde lunch. Ontbijt en energie

Een gezonde lunch. Een gezonde lunch. Ontbijt en energie Een gezonde lunch Een gezonde lunch Ga met folders van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding een gezonde lunch voor jezelf maken. Zoek daarvoor eerst uit wat er precies in een gezonde lunch moet zitten.

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project vertel ik wat Open Source is en wat ik daarover heb gevonden. Ik laat zien hoe ik een Virtuele machine geschikt maak voor Dual Boot. Dan laat ik zien hoe je 2 besturingssystemen

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

DE PRAKTIJK: DO S & DON TS

DE PRAKTIJK: DO S & DON TS INLEIDING Het huidige beeld dat jongeren hebben van ict is gebaseerd op een stereotype ict er en staat ver af van de werkelijkheid. Een gevolg is dat steeds minder jongeren kiezen voor een opleiding of

Nadere informatie

Hoe maak je een werkstuk?

Hoe maak je een werkstuk? Hoe maak je een werkstuk? Je gaat een werkstuk maken. Maar hoe zit een werkstuk nou eigenlijk in elkaar? Hoe moet je beginnen? En hoe kies je nou een onderwerp? Op deze vragen en nog vele anderen krijg

Nadere informatie

Dienstverlenende werkzaamheden Les 7

Dienstverlenende werkzaamheden Les 7 Dienstverlenende werkzaamheden Les 7 voedingsadvies Julie hebben in les 1 al een voedingsdagboek moeten invullen en in les drie heb je als het goed is geleerd hoe de schijf van vijf werkt. Met deze kennis

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Ontwerpdocument. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Project het Parool

Ontwerpdocument. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Project het Parool Project het Parool, Ontwerpdocument 1 Media, Informatie en Communicatie Project het Parool Ontwerpdocument Britt van Dijk, Nina van Ens, Amanda Gomes Lobo, Astrid Malschaert, Odile Horn, Louelle Smans

Nadere informatie

huisstijlgids voor Femma-groepen

huisstijlgids voor Femma-groepen huisstijlgids voor Femma-groepen 1 huisstijlgids voor Femma-groepen Er zijn 800 Femma-groepen in Vlaanderen en Brussel. Sommige groepen gaan vooral wandelen en fietsen. Andere groepen volgen wekelijks

Nadere informatie

Basisschool de Triangel HET MAKEN VAN EEN WERKSTUK

Basisschool de Triangel HET MAKEN VAN EEN WERKSTUK Basisschool de Triangel HET MAKEN VAN EEN WERKSTUK 1 INHOUDSOPGAVE WERKSTUK I. Keuze. 1 II. Hoe te starten? 2 III. Inhoudsopgave 3 IV. Inleiding 4 V. Indeling 4 VI. Illustraties 7 VII. Taalgebruik 7 VIII.

Nadere informatie

Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu.

Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu. Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu. In Windows kun u in het configuratiescherm de computer aanpassen naar uw wensen. In Ubuntu heet dit Systeeminstellingen. Ik zal in deze handleiding de meest

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

make things ETA by Boudewijn Naaijkens

make things ETA by Boudewijn Naaijkens ET S make things ETA by Boudewijn Naaijkens VISUAL IDENTITY Student Boudewijn Naaijkens 2060969 Avans Hogeschool 42CM04 (O) Vakcoördinator Brenda Renssen Avans Hogeschool Overige betrokken docent(en) Marcel

Nadere informatie

Kinderen zijn de consumenten van de toekomst. Als ze jong vertrouwd raken met het bestaan. van voedselproductieketens en de herkomst van

Kinderen zijn de consumenten van de toekomst. Als ze jong vertrouwd raken met het bestaan. van voedselproductieketens en de herkomst van Kinderen zijn de consumenten van de toekomst. Als ze jong vertrouwd raken met het bestaan van voedselproductieketens en de herkomst van ons eten, zullen ze deze kennis later bewuster laten meewegen bij

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

Hieronder vindt u het doelgroep- en marktonderzoek dat ik heb gedaan voor de Samsung Vision.

Hieronder vindt u het doelgroep- en marktonderzoek dat ik heb gedaan voor de Samsung Vision. Van: Aan: Jeroen Egelmeers Noord 8 5446 XA Wanroij Studio Eidos t.a.v. de heer Van Heur Von Flotowlaan 1 5653 AD Eindhoven Wanroij, 10 januari 2012 Betreft: Doelgroep- en Marktonderzoek Beste heer Van

Nadere informatie

Virtueel Helmond. www.virtueelhelmond.nl

Virtueel Helmond. www.virtueelhelmond.nl Virtueel Helmond www.virtueelhelmond.nl Virtueel Helmond Gemeente Helmond was in 2005 de eerste gemeente in Nederland die een virtuele wereld opzette. Inmiddels is Virtueel Helmond uitgebreid met een flink

Nadere informatie

Lettertypen Module 7. variaties binnen een lettertype aanbrengen.

Lettertypen Module 7. variaties binnen een lettertype aanbrengen. 7. Lettertypen In deze module gaat u: het lettertype van een tekst veranderen; variaties binnen een lettertype aanbrengen. Door goed gebruik te maken van vet, cursief, onderstreept of verschillende lettertypen

Nadere informatie

Zet een informatieve intro op je homepage

Zet een informatieve intro op je homepage VERLEIDEN OP INTERNET HOE MAAK JE EEN WEBSITE ONWEERSTAANBAAR? MUST-HAVE AARTJAN VAN ERKEL verleiden op internet 1 Zeg nooit welkom Zet een informatieve intro op je homepage Het kopje Welkom op een homepage

Nadere informatie

Handboek huurdersorganisaties. Deel 3: De communicatie

Handboek huurdersorganisaties. Deel 3: De communicatie Handboek huurdersorganisaties Deel 3: De communicatie Handboek huurdersorganisaties Deel 3 De communicatie Eªciënt en e ectief communiceren Handboek huurdersorganisaties Deel 3: De communicatie - efficiënt

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-GL en TL

Examenopgaven VMBO-GL en TL Examenopgaven VMBO-GL en TL 2003 tijdvak 2 woensdag 18 juni 13.30 15.30 uur NEDERLANDS LEESVAARDIGHEID CSE GL EN TL NEDERLANDS LEESVAARDIGHEID VBO-MAVO-D Bij dit examen hoort een tekstboekje. Dit examen

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

Aan de slag met sociale media

Aan de slag met sociale media LES 1: Sociale Media Op dit lesblad staan vragen. Maak de vragen tijdens of na de les. Als je een vraag niet weet, is dat helemaal niet erg. Je maakt de vragen om te oefenen. Je kunt elk onderdeel in de

Nadere informatie

Kop. Romp. Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3

Kop. Romp. Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3 Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3 Tijd: 45 50 minuten Kop Introductie Introduceer de opdracht kort: Informatie opzoeken op internet gaat snel en is gemakkelijk toegankelijk. Soms is het niet

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare inzet voor de drukbezette

Nadere informatie

Bufferapp.com. Door Socialmedia-Oss.nl. Handleiding Pablo

Bufferapp.com. Door Socialmedia-Oss.nl. Handleiding Pablo van Bufferapp.com Door Socialmedia-Oss.nl 1 Inleiding: Pablo is een online dienst waarmee je gemakkelijk teksten op afbeeldingen kan zetten. Heel erg handig voor wijze teksten en quotes, maar ook om feiten

Nadere informatie

Schets/Ontwerpplan. HIPDESIGN Alernatieve Jongeren

Schets/Ontwerpplan. HIPDESIGN Alernatieve Jongeren Schets/Ontwerpplan HIPDESIGN Alernatieve Jongeren Eisen voor de website Ons concept CULTA word een website en daar zijn door ons natuurlijk eisen aan verbonden. Het belangrijkste punt is dat we onze website

Nadere informatie

Website bouwen Blok2 Wat kan wel en wat kan

Website bouwen Blok2 Wat kan wel en wat kan Beste studente: Helaas zit je bij het ontwerpen van een website vast aan bepaalde regels, tenzij je een flashwebsite zou maken. Bij flash is veel meer mogelijk alleen heeft deze manier van websites bouwen

Nadere informatie

Rapportage JongerenPanel Website hoezitdat.info

Rapportage JongerenPanel Website hoezitdat.info Rapportage JongerenPanel Website hoezitdat.info www.hoezitdat.info is de regionale website voor jongeren tussen de 12 en 23 over studeren, werken, geld en gezondheid, maar ook over opgroeien, seks, drugs

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 7... Facebook, sociaal zijn op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Nadere informatie

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Team Fristeractief: Annet Heitman Jasper Mijdam Charlotte Cozijn Puck Holshuijsen Marieke Zeegers 17 november 2010 Digitaal instellinsplan,

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Het houden van een spreekbeurt

Het houden van een spreekbeurt Het houden van een spreekbeurt In deze handleiding staan tips over hoe je een spreekbeurt kunt houden. Waar moet je op letten? Wat moet je wel doen? En wat moet je juist niet doen? We hopen dat je wat

Nadere informatie

Ik zorg. dat meer mannen kiezen voor een baan in de VVT!

Ik zorg. dat meer mannen kiezen voor een baan in de VVT! Ik zorg dat meer mannen kiezen voor een baan in de VVT! Samenvatting Dit plan heeft tot doel om werkzame mannen in de leeftijd van 30 t/m 55 jaar te enthousiasmeren voor een beroep in de zorgsector Verpleging,

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare en betaalbare inzet hebben

Nadere informatie

De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen. De leerlingen kunnen de actieve voedingsdriehoek opbouwen.

De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen. De leerlingen kunnen de actieve voedingsdriehoek opbouwen. Infofiche 1 Doelstellingen De leerlingen kennen de verschillende voedselgroepen en kunnen deze correct binnen de actieve voedingsdriehoek plaatsen. De leerlingen kunnen de actieve voedingsdriehoek opbouwen.

Nadere informatie

6 april. Akkoord. Cookie-instellingen aanpassen

6 april. Akkoord. Cookie-instellingen aanpassen 1 of 6 27/04/2016 11:59 Akkoord We maken een onderscheid tussen functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, advertenties en social media. De Nederlandse Publieke Omroep maakt gebruik

Nadere informatie

[Rapport: Visitekaartjes gefilterd (1) Hannie Mommers. Mommersontwerp

[Rapport: Visitekaartjes gefilterd (1) Hannie Mommers. Mommersontwerp ] [Rapport: Visitekaartjes gefilterd (1) Hannie Mommers De Roskam 16a-18a 4851 TE Ulvenhout Nederland M +31 6 51 41 27 70 studio@mommersontwerp.nl www.mommersontwerp.nl ontwerper Hannie Mommers Bezoek

Nadere informatie

Aangenaam kennismaken!

Aangenaam kennismaken! Aangenaam kennismaken! Dit programma is er op gericht dat de meiden en de leiding kennis maken met elkaar. Dit gebeurt door middel van verschillende werkvormen. Ook maken de meiden in het programma kennis

Nadere informatie

Beïnvloedings-analyse

Beïnvloedings-analyse Beïnvloedingsanalyse Hoe kunnen doelgroepen beïnvloed worden? Er zijn een aantal verschillende principes waarmee de KRO de doelgroep kan beïnvloeden. Deze principes zijn in verschillende onderdelen op

Nadere informatie