Beleidsplan Stichting Docenten voor Afrika

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan Stichting Docenten voor Afrika 2015-2017"

Transcriptie

1 Beleidsplan Stichting Docenten voor Afrika Oprichting De Nederlandse Stichting Docenten voor Afrika is statutair gevestigd te Velsen, opgericht op 12 maart Stichting Docenten voor Afrika is ook bekend als Teachers for Africa foundation en zal hierna worden aangeduid met, de stichting. Registratie De stichting is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer Missie Door middel van onderwijs een positief verschil maken voor kinderen in Zuid-Afrika.

2 Doelstelling Het bieden van alle vormen van hulp (zowel financiële, materiële als immateriële hulp) ten behoeve van goed en inspirerend onderwijs aan kansarme kinderen in Zuid-Afrika. Door het bieden van kennis, structurele hulp en ondersteuning krijgen kinderen op achterstandsscholen meer mogelijkheden om voor zichzelf een betere toekomst op te bouwen. Waarom Onderwijs? In de strijd tegen armoede is goed onderwijs van essentieel belang. Goed en inspirerend onderwijs is een noodzakelijke basis om bewuste keuzes te kunnen maken in het leven en om de vicieuze cirkel van armoede zelf te kunnen doorbreken. Daarom is onderwijs één van de belangrijkste rechten van de mens en heeft elk kind ongeacht waar hij/zij woont hier recht op. Uitvoering Wij proberen op structurele wijze hulp te bieden door middel van het steunen van kleinschalige sponsorprojecten die zijn opgestart door de plaatselijke bevolking en onze stichting enerzijds en het organiseren van vrijwilligerswerk/stages in deze kleinschalige projecten anderzijds. Twee Pijlers Stichting Docenten voor Afrika zet zich al jaren actief in met als uitgangspunt twee pijlers die elkaar voor een deel raken, overlappen en zelfs complimenteren. Namelijk, we richten ons op zowel de ontwikkeling en sponsoring van onderwijs- en sportprojecten in Zuid-Afrika als het werven van expert-vrijwilligers en stagiairs om binnen dezelfde projecten werkzaam te zijn. De stichting vindt dat zinvol vrijwilligerswerk en gerichte stages uitstekend binnen onze doelstellingen passen doordat deze hulp en kennis bijdraagt aan substantiële verbetering van het onderwijs aan kinderen op achterstandsscholen. Daarnaast zorgt deze pijler ook voor de continuïteit en duurzaamheid van de opgestarte projecten. Dit komt omdat een groot deel van de focus ligt op de kennisoverdracht tussen de expert-vrijwilligers en de lokale docenten/medewerkers. Vanaf 2016 zal de stichting zich met name gaan bezighouden met het werven van sponsoren als belangrijkste pijler. Vrijwilligerswerk- en stage activiteiten komen op de tweede plek en zullen strategisch worden ingezet ten behoeve van de ontwikkeling en voortgang van de sponsorprojecten.

3 Doelgroep van onze sponsorprojecten in Zuid-Afrika De doelgroep waarop wij ons richten zijn leerlingen van 7 t/m 18 jaar oud van zogenaamde no fee schools. Deze basisscholen en middelbare scholen staan onder controle van de lokale overheid. De ouders van deze leerlingen kunnen geen schoolgeld voor hun kinderen betalen met als gevolg dat deze scholen alleen basisfaciliteiten bieden die door de overheid worden gefinancierd. In de praktijk betekent dit overvolle klassen, weinig tot geen schoolmateriaal en veel uitval van leerlingen. Doelgroep van deelname aan onze vrijwilligersprojecten en stages in Zuid-Afrika De deelnemers die zich inzetten voor de verschillende projecten in Zuid-Afrika zijn expertvrijwilligers en groepjes gemotiveerde studenten die gericht stage lopen. Wij zoeken met name expert-vrijwilligers voor een langere periode die een achtergrond hebben in onderwijs, sport, gehandicaptenzorg, voedingsleer of tuinieren. De expert-vrijwilligers worden door de stichting gescreend op geschiktheid. Op gezette tijden, die afhankelijk zijn van de jaarplanning van onze partners, zijn ook groepjes studenten welkom die stage willen lopen. De studenten zullen extra werkzaamheden, kennis en stimulans geven ten behoeve van de voortgang van de verschillende projecten. Wel worden deze studenten door middel van sollicitaties geselecteerd en is stagelopen per definitie niet gedurende het hele jaar mogelijk.

4 Sponsorprojecten Onderwijs in Zuid-Afrika De sponsorprojecten onderwijs, waarvoor wij fondsen werven, hebben te maken met het substantieel verbeteren van het onderwijs op achterstandsscholen in Zuid-Afrika. Voorbeelden hiervan zijn: -sponseren van noodzakelijke schoolmaterialen zoals pennen, potloden, gummen en rekenmachines; -sponseren van extra onderwijsactiviteiten zoals educatieve schoolreisjes en cultuuruitwisselingen (ter plaatse) met Nederlandse leerlingen. Binnen de sponsorprojecten op het gebied van onderwijs heeft ons eigen opgestarte project Learner Support Centre (= LSC) een aparte plek gekregen. Een Learner Support Centre is een in-house leercentrum binnen een middelbare school waar de functies van: studieplek; bijlesruimte; projecttaaktijd; bibliotheek; voorlichtingscentrum voor vervolgopleidingen en computerlokaal samenkomen in dezelfde ruimte. Het unieke aan een dergelijk centrum is dat deze ook tijdens schooluren geopend is. De leercentra zijn helemaal ingericht op ons voornaamste doel: achterstandsleerlingen extra steun en begeleiding bieden in samenwerking met de lokale docenten en leiding van de school. Op deze manier kunnen vakdocenten ook beter differentiëren in overvolle klassen en kunnen gemotiveerde leerlingen zelfstandig tijdens de pauzes en naschooltijd studeren en/of hulp vragen. In het LSC richten wij ons zowel op het stimuleren van getalenteerde leerlingen als het begeleiden van zwakke leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Het eerste LSC is in augustus 2012 van start gegaan in Houtbaai (Kaapstad). We hebben in de loop der jaren drie leercentra opgezet op achterstandsscholen in Kaapstad en vanaf 2015 één in Phalaborwa. Inmiddels is er veel ervaring opgedaan met dit speciale onderwijsmiddel en staan twee van deze centra al op eigen benen. De doelstelling van dit onderwijsproject is dat een dergelijk centrum na drie jaar definitief zal worden overgedragen aan de partnerschool en blijvend zal worden ingezet als onderwijsmiddel. Gekoppeld aan project Learner Support Centre zijn twee deelprojecten: - sponsorproject Registratie fonds, bestaande uit het sponseren van de vaak hoge registratiegelden voor het aanmelden voor vervolgopleidingen in Zuid-Afrika van leerlingen - sponsorproject Studiefondsen, opgericht voor veelbelovende leerlingen zowel op academisch niveau als sport, zodat zij hun opleidingstraject kunnen voortzetten. Momenteel zijn er drie studenten uit Kaapstad voor wie onze stichting een gedeelte van hun studiekosten sponsort en ons streven is om vanaf 2016/2017 ook een aantal eindexamen leerlingen van onze partnerschool in Phalaborwa te gaan sponseren voor hun vervolgopleiding in Johannesburg.

5 Tevens hebben we naast een vaste lokale coördinator voor het LSC altijd ook een lokale assistent coördinator (vaak een oud-leerling van de school) die werkzaam is binnen het onderwijsproject en hierdoor belangrijke werkervaring opdoet. Daarnaast dient het LSC ook een ander doel, namelijk die van (internationale) uitwisseling. In maart 2014 zijn we een project gestart met (kennis) uitwisseling van leerlingen via de computer en hopen in de toekomst een dergelijk project te kunnen opstarten in onze nieuwste LSC in Phalaborwa. Onze ervaring is dan ook dat het LSC voor internationale expert-vrijwilligers en onderwijsstagiairs als goede basis fungeert om vanuit te werken. Vanuit deze leercentra worden kennis en vaardigheden uitgewisseld met de leerlingen en lokale docenten zonder dat de dagelijkse routine van de partnerschool wordt verstoord. Het streven van onze stichting voor 2015 tot 2017 is om meer focus te leggen op de onderwijsprojecten (schoolmateriaal, LSC, studiebeurzen) in Phalaborwa en op termijn daar een tweede LSC te openen. De sponsorprojecten in Kaapstad hebben we voor het grootste deel afgesloten.

6 Sponsorproject Natuureducatie in Zuid-Afrika In het mijnstadje Phalaborwa, direct grenzend aan het Nationaal Krugerpark zijn wij per 2015 een aantal projecten gestart. Voor is ook één van onze doelstellingen om een substantiële bijdrage te leveren aan natuureducatie op achterstandsscholen. Natuur wordt daar ook bedreigd door onder andere een groeiende bevolking, overbegrazing (door vee) en de mijn. Het kan de lokale bevolking niet kwalijk worden genomen dat natuurbescherming niet hoog op hun prioriteiten lijst staat; ze lijken er momenteel ten slotte weinig baat bij te hebben. Ze zijn echter meer afhankelijk van een gezond ecosysteem dan ze beseffen. We denken hierbij aan bijvoorbeeld schoon drinkwater of voldoende hout om vuur mee te maken om op te koken, maar ook aan een baan in het toerisme. Mens en natuur zijn afhankelijk van elkaar, zeker in gebieden zoals Phalaborwa. Als stichting willen we er graag voor zorgen dat de relatie tussen mens en natuur minder op scherp komt te staan. Educatie is daarbij cruciaal. Daarom zal er extra onderwijs worden aangeboden op het gebied van natuur, natuurbescherming en duurzaamheid. Op deze manier hopen we een gouden driehoek te creëren waarin leerlingen door beter onderwijs meer mogelijkheden krijgen, door carrièrebegeleiding kunnen onderzoeken welke mogelijkheden er allemaal in hun eigen omgeving zijn, en door natuureducatie deze omgeving ook willen en kunnen beschermen voor henzelf en de generaties na hen. Deze doelstelling sluit naadloos aan op de missie van de door ons geselecteerde achterstandsscholen, die hun leerlingen willen opleiden tot verantwoordelijke en actieve leden van de gemeenschap.

7 Sponsorprojecten Sportontwikkeling in Zuid-Afrika De sponsorprojecten sportontwikkeling waarvoor wij fondsen werven hebben te maken met het substantieel verbeteren van het sportonderwijs op achterstandsscholen in Zuid- Afrika. Een voorbeeld hiervan is het sponseren van sportmaterialen en het realiseren van bijvoorbeeld volleybalvelden in Kaapstad en Phalaborwa. Als stichting hebben we al veel ervaring met sportontwikkeling in Zuid-Afrika. Vijf jaar geleden hebben we samen met ex-topvolleybalster, en tevens oud-vrijwilligster van de stichting, Dominique de Ro en lokale projectleider Kevin Wilyman sportproject SMASH! opgezet. Het volleybalproject is destijds op een viertal achterstandsscholen in en rondom Kaapstad geïntroduceerd en is uitgegroeid tot een project waarbij een flink aantal achterstandsscholen aangesloten is of was. Vele vrijwilligers en stagiairs van de stichting hebben door de jaren heen deelgenomen aan dit sport-coaching project en inmiddels zijn meer dan dertig achterstandsleerlingen via dit bijzondere sportproject geselecteerd door een sportinternaat (middelbare school) waar ze worden opgeleid tot professioneel volleyball(st)er. Mochten er leerlingen zijn die het schoolgeld voor dit internaat niet kunnen betalen dan sponseren we altijd tevens (een deel) van de jaarlijkse studiekosten voor deze leerlingen. Naast het volleybalproject hebben we ook twee jaar ons hockeyproject draaiende gehouden in Kaapstad met gemotiveerde expert vrijwilligers en stagiairs. We hebben dezelfde route doorlopen als met project SMASH! en het project heeft veel aandacht gegenereerd voor de sport zelf. De introductie van de sporten volleybal en hockey op achterstandsscholen waar doorgaans amper sportlessen worden gegeven is van grote waarde geweest voor de leerlingen, hun sociale vaardigheden en de partnerscholen in kwestie.

8 Het afgelopen half jaar hebben we tevens samen met de Nederlandse stichting Respo International een Sport for Development project georganiseerd in Kaapstad. Dit project was gericht op: -Teach the learner (= leerling); -Train the trainer (= training van docenten); -Het organiseren van Road Shows voor leerlingen met een (lichamelijke) beperking. Het bijzondere project is mede door Nederlandse en Zuid-Afrikaanse studenten en de lokale coördinatoren die hier hard aan hebben meegewerkt met succes in juli 2015 afgesloten. In het noorden van Zuid-Afrika, in de provincie Limpopo, is onze stichting sinds begin 2015 gestart met het sponseren van sportprojecten in de gemeente Phalaborwa dat direct grenst aan het Nationaal Krugerpark. Met betrekking tot deze sportactiviteiten werken we nu samen met een basisschool, een middelbare school en twee gehandicaptenprojecten. Ook werken we nauw samen met twee Nederlandse stichtingen (stichting Vrienden van Bambanani en Sefapane Soccer Foundation) die zich al jaren actief inzetten voor de mensen in Phalaborwa op onder andere sportgebied. We hebben inmiddels samen met een van de stichtingen een vaste sportcoördinator in Phalaborwa aangesteld om het sportproject verder te ontwikkelen samen met de lokale bevolking. Ons doel hierin is om dit sportproject duurzaam te maken door middel van kennisoverdracht en het geven van trainingen op partnerscholen en projecten zodat het project op termijn door de lokale bevolking zal worden overgenomen.

9 Samenwerkingsverbanden met lokale en internationale partijen Stichting Docenten voor Afrika werkt samen met lokale partijen om onze missie en doelstellingen te bereiken. Dit betekent voornamelijk dat we met geselecteerde lokale scholen en projecten samenwerken waarbij we gelijkwaardige partners zijn. Wij helpen onze partners met het bewerkstellingen van hun onderwijs- en sportontwikkelingsdoelen en de samenwerking wordt altijd kritisch geëvalueerd. Het is namelijk belangrijk dat er lokaal ownership blijft bestaan en dat afspraken daadwerkelijk worden nagekomen. Daarnaast werken we ook van tijd tot tijd samen met andere Nederlandse stichtingen en organisaties indien we elkaar kunnen complementeren door samen onze doelstellingen te bereiken. Voorbeelden hiervan zijn Nederlandse Volleybalbond, Stichting CapeNed, Stichting Respo International en Stichting Vrienden van Bambanani. Tijdens de periode streeft de stichting er in het bijzonder naar om met verschillende lokale en internationale partijen in Phalaborwa samen te werken om onze doelen te bereiken, want samen sta je sterker dan alleen. Financiën en verantwoording Het sponsorgeld dat bijeen is gebracht zal worden beheerd op een aparte Nederlandse sponsorrekening welke op naam staat van de stichting. Voor gemaakte projectkosten dient altijd een onderbouwing van de gemaakte kosten te worden overlegd aan de sponsor(s) en het bestuur. Jaarlijks zal van het financieel gevoerde beleid een staat van baten en lasten worden opgesteld en openbaar worden gemaakt. Belangrijk punt hierbij is dat de lopende rekening courant van de stichting en de aparte sponsorrekening (speciaal voor donaties) strikt gescheiden zijn. Het beheer van het vermogen van de stichting word door de penningmeester aangestuurd en gecontroleerd door het gehele bestuur en onze onafhankelijke boekhouder. De stichting Docenten voor Afrika is door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Als een instelling door de Belastingdienst is aangewezen als een ANBI, kan een donateur giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels). Bestuur Het bestuur bestuurt, adviseert en controleert Stichting Docenten voor Afrika en werkt geheel onbezoldigd.

10 Fondsenwerving Om continuïteit van het werk in Zuid-Afrika te waarborgen is het noodzakelijk tijd en aandacht te blijven besteden aan PR en fondsenwerving. Onze Nederlandse website en Engelse website worden regelmatig bijgewerkt en van nieuws voorzien. Daarnaast presenteren wij onszelf actief op Twitter en Facebook met het laatste nieuws. Naamsbekendheid is van groot belang. De stichting zal waar mogelijk present zijn op relevante informatiemarkten en zal ook regelmatig informatiebijeenkomsten en presentaties verzorgen. Voor fondsenwerving worden scholen, kerken en bedrijven aangeschreven. Het doel voor is om het donateur bestand verder uit te breiden met een aantal structurele sponsors. Daarnaast zullen vaker incidentele fundraising events worden georganiseerd. Digitale nieuwsbrief Onze nieuwsbrief verschijnt 2x per jaar in een eigen herkenbaar format. De nieuwsbrieven zullen onder donateurs en belangstellenden worden verspreid en op de website worden gepubliceerd. Beloningsbeleid: Medewerkers en vergoedingen in Nederland De stichting werkt voornamelijk met vrijwilligers. Een klein aantal van deze vrijwilligers die structureel werk verrichten ontvangt ook een vrijwilligersvergoeding voor hun werkzaamheden en deze is geheel conform overheidsregels. Oprichter van de stichting en hoofdcoördinator projecten, Carine van den Berg, stuurt de Nederlandse vrijwilligers en Zuid-Afrikaanse coördinatoren aan. Voor haar werkzaamheden ontvangt zij een vergoeding. Medewerker Linda van der Sanden is actief op het gebied van website beheer en Social Media. Voor haar werkzaamheden ontvangt zij een vergoeding welke onder de norm van de markt is. Beloningsbeleid: Medewerkers en vergoedingen in Zuid-Afrika De stichting werkt voornamelijk met lokale coördinatoren die werkzaam zijn binnen de projecten. Daarnaast verzorgen zij ook de begeleiding van eventuele internationale deelnemers. De coördinatoren hebben specifieke functieomschrijvingen waarbij de samenwerking met de projectscholen en lokale projecten van groot belang is. Daarnaast zijn evaluatie en advisering een belangrijk deel van de werkzaamheden. Voor hun bijdrage aan de projecten ontvangen ze een vergoeding die onder de norm van de markt is. Begeleiding van deelnemers levert extra afgesproken inkomsten op voor lokale coördinatoren.

11 Tot slot Door middel van een verantwoorde besteding van de giften wil de stichting ervoor zorgdragen dat de bestaande sponsorprojecten in verder gecontinueerd kunnen worden. Daarnaast zorgen onze lokale coördinatoren en internationale vrijwilligers en stagiairs die in Phalaborwa en Kaapstad werkzaam zijn voor een structurele bezetting en voortgang van onze projecten aldaar. Stichting Docenten voor Afrika heeft met de verschillende partnerscholen afspraken gemaakt met betrekking tot structurele ondersteuning en neemt haar taak dan ook serieus. Tevens staat duurzaamheid en vooral ownership bij ons hoog in het vaandel en is het ons streven om de opgestarte projecten binnen een afgesproken periode af te sluiten. In de zes jaar dat onze stichting inmiddels actief is hebben we meerdere projecten op een succesvolle manier kunnen afsluiten. Ons streven is dan ook om op de ingeslagen weg verder te gaan om zo meer successen te boeken. Velsen, Augustus 2015

Beleidsplan Stichting Docenten voor Afrika 2013-2014

Beleidsplan Stichting Docenten voor Afrika 2013-2014 Beleidsplan Stichting Docenten voor Afrika 2013-2014 Oprichting De Nederlandse Stichting Docenten voor Afrika is statutair gevestigd te Velsen, opgericht op 12 maart 2009. Registratie De stichting is ingeschreven

Nadere informatie

VERSLAG BATEN EN LASTEN 2012

VERSLAG BATEN EN LASTEN 2012 VERSLAG BATEN EN LASTEN 2012 In de strijd tegen de armoede is goed onderwijs van essentieel belang 1 Stichting Docenten voor Afrika/ Teachers for Africa Foundation Inhoud Basisgegevens stichting 3 Financieel

Nadere informatie

VERSLAG BATEN EN LASTEN 2014

VERSLAG BATEN EN LASTEN 2014 VERSLAG BATEN EN LASTEN 2014 In de strijd tegen de armoede is goed onderwijs van essentieel belang 1 Stichting Docenten voor Afrika/ Teachers for Africa Foundation Inhoud Basisgegevens stichting 3 Financieel

Nadere informatie

VERSLAG BATEN EN LASTEN 2014

VERSLAG BATEN EN LASTEN 2014 VERSLAG BATEN EN LASTEN 2014 In de strijd tegen de armoede is goed onderwijs van essentieel belang 1 Stichting Docenten voor Afrika/ Teachers for Africa Foundation Inhoud Basisgegevens stichting 3 Financieel

Nadere informatie

VERSLAG BATEN EN LASTEN 2013

VERSLAG BATEN EN LASTEN 2013 VERSLAG BATEN EN LASTEN 2013 In de strijd tegen de armoede is goed onderwijs van essentieel belang 1 Stichting Docenten voor Afrika/Teachers for Africa Foundation Inhoud 1 Basisgegevens stichting... 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vijf jaar successen I N H O U D J A A R G A N G 2 0 1 4 N R. W I N T E R

Nieuwsbrief. Vijf jaar successen I N H O U D J A A R G A N G 2 0 1 4 N R. W I N T E R Nieuwsbrief T E R U G B L I K Informatiemarkten V O O R U I T B L I K De projecten bij het Krugerpark ontvangen de eerste deelnemers vanaf begin 2015 Teamplayers International gaat van start per januari

Nadere informatie

Beleidsplan. Februari 2010

Beleidsplan. Februari 2010 Beleidsplan 2010 Februari 2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor de projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen... 5 3. Doelen

Nadere informatie

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC stichtingsplan Algemene informatie stichting ElizaYo adres : Donk 38 postcode : 8266 JC plaats : Kampen telefoonnummer : 038-3318026 emailadres : post@elizayo.nl website : www.elizayo.nl oprichtingsdatum:

Nadere informatie

J A A R G A N G 2 0 1 5 N R. V O O R J A A R

J A A R G A N G 2 0 1 5 N R. V O O R J A A R Nieuwsbrief T E R U G B L I K Kick off Krugerpark projecten Voorbereidingsbijeenkomst tweede groep sport stagiaires Kaapstad J A A R G A N G 2 0 1 5 N R. V O O R J A A R Learner Support Centre - Goodbye

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal Stichting Hart4onderwijsNepal Onderwerp: Beleidsplan 2017-2020 - definitief Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal 2017-2020 Stichting Hart4onderwijsNepal Nw. Bussummerweg 15 1272 cc Huizen O6-53315694

Nadere informatie

Meerjarig beleidsplan

Meerjarig beleidsplan Meerjarig beleidsplan (2014-2019) 1 Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen...

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding 1.1 Motivatie 1.2 Missie 1.3 Doelstelling 1.4 Doelgroep 1.5 Kenmerken van World of Wildlife 2. Organisatie 2.1 Organisatie structuur 2.2 Beloningsbeleid

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Ashleigh s Place SA

Beleidsplan Stichting Ashleigh s Place SA Beleidsplan Stichting Ashleigh s Place SA 20152016 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Ashleigh s Place SA (APSA). Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

Beleidsplan. Januari 2011 Bestuur Stichting Salek

Beleidsplan. Januari 2011 Bestuur Stichting Salek Beleidsplan 2011 Januari 2011 Bestuur Stichting Salek Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor de projecten... 4 2.3 Overige waarden en

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend 2017-2018 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Inleiding 4 Missie en visie van de Stichting Tongen in Purmerend 5 Financiën 6 De manier waarop de Stichting Tongen in Purmerend

Nadere informatie

Bisschop Bluyssen Fonds

Bisschop Bluyssen Fonds INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Missie en doelstellingen 3. Visie en ambitie 4. Interne ontwikkelingen en organisatie 5. Externe ontwikkelingen en activiteiten 6. Kansen en bedreigingen 7. Strategische keuzes

Nadere informatie

Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015

Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015 Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015 www.himalayawelfare.org 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van de Himalaya Welfare Foundation. De Stichting Himalaya Welfare is opgericht op

Nadere informatie

Beleidsplan. van de. Stichting TIMALAWI

Beleidsplan. van de. Stichting TIMALAWI Stichting TIMALAWI - Toekomst Initiatief voor MALAWI Samen staan we sterker! Beleidsplan van de Stichting TIMALAWI augustus 2010 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Smile on a Face

Beleidsplan Stichting Smile on a Face Beleidsplan Stichting Smile on a Face 2016-2018 Beleidsplan Stichting Smile on a Face Januari 2016 Page 2 of 9 INHOUD: 1 VOORWOORD... 3 2 DOELSTELLINGEN VAN DE STICHTING... 3 2.1 MISSIE EN DOEL... 3 2.2

Nadere informatie

Rotterdam BELEIDSPLAN

Rotterdam BELEIDSPLAN Rotterdam +31 6 44 234 799 info@stichting-parvati.org BELEIDSPLAN 2019 www.stichting-parvati.org Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie...

Nadere informatie

Beleidsplan MFLjunior

Beleidsplan MFLjunior MFLjunior Voorjaar 2017 www.mfljunior.nl Inleiding De Stichting Mijn Financiële Leven voor Junioren is recent opgericht met als doel jongeren te leren hoe met geld om te gaan. Sinds enkele jaren worden

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het Beleidsplan van de Tulsun Foundation.

Voorwoord. Voor u ligt het Beleidsplan van de Tulsun Foundation. BELEIDSPLAN Voorwoord Voor u ligt het Beleidsplan van de Tulsun Foundation. De Tulsun foundation is opgericht in 2016 door Karel Kinds met als doel de kwaliteit van leven van kinderen in Oekraïne te verbeteren

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 Stichting Domiliana, betrokken en actief op de Molukken Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 4 2.1 Missie... 4 2.2 Kernprincipes... 4 2.3 Werkzaamheden en activiteiten...

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2014

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2014 Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2014 Versie 1.0 Inleiding Het jaar 2013 stond in het teken van de oprichting van Stichting Lunga Foundation. Met overtuiging en trots is Stichting Lunga Foundation

Nadere informatie

STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2015

STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2015 STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2015 1 Inhoud 1. Gerealiseerde projecten 2015... 3-6 2. Doel en werkwijze. 6 3. Organisatie..... 7 4. ANBI Communicatie. 8 6. Financieel jaarverslag 9-21 2 Gerealiseerde

Nadere informatie

Stichting Kinderfondsen Nederland

Stichting Kinderfondsen Nederland Stichting Kinderfondsen Nederland Beleidsplan 2016-2020 Inhoud Pagina 1. Inleiding beleidsplan 2 2. Stichting Kinderfondsen Nederland 2 3. Doelstelling Stichting Kinderfondsen Nederland 3 4. Strategie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Tabita

Beleidsplan Stichting Tabita Beleidsplan 2013 Stichting Tabita Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Organisatie...4 2.1 Het bestuur...4 2.2 Vergadercyclus...4 2.3 ANBI...4 2.4 Jaarverslag...4 2.5 Gedragscode...4 3. Strategie...5 3.1

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014 Voorwoord Dit is het beleidsplan van stichting True Love Afghan Hound Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen. Het plan

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Versie 1.0 - december 2012 2012-2013 Inhoud Opbouw van het beleidsplan 3 De interne organisatie 4 Werving van financiële middele 5 Wijze van fondsenwerving 6 Doelen

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2019 t/m 2021 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2019-2021 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 Algemeen Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa is opgericht op 5 oktober 2011. De initiatiefnemers raakten betrokken

Nadere informatie

Manuela Renjaan, Michael van Leeuwen Ruud Zwarts Voorzitter/Oprichter Penningmeester/Projectleider Secretaris

Manuela Renjaan, Michael van Leeuwen Ruud Zwarts Voorzitter/Oprichter Penningmeester/Projectleider Secretaris Beleidsplan Januari 2014 VOORWOORD Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting WOW Go. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten. Het plan geeft inzicht in de werving, beheer

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Kids2School voor de jaren 2014-2016. Het plan omvat een overzicht van de doelstelling(en) en activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Fursa

Beleidsplan Stichting Fursa Beleidsplan 2016-2020 1824 TE Alkmaar 072-5616979 info@fursa.nl Beleidsplan 2016-2020 1 Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Missie 4 Doelgroep 5 Organisatie 6 Bestuur 7 Organisatie Kenia 8 Communicatie 9 Financiën

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN Meerjarenbeleidsplan 2016 2019 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016-2019 van Stichting Vrienden van MSVN-Fryslân. In dit beleidsplan staan de activiteiten

Nadere informatie

Stichting International Development Student Society Nederland. Beleidsplan 2014-2015

Stichting International Development Student Society Nederland. Beleidsplan 2014-2015 Stichting International Development Student Society Nederland Beleidsplan 2014-2015 Delft, juni 2014 Oosteinde 242a 2611 SV Delft +31 (0) 647434808 Kvk-nummer: 58297618 Fiscaal nummer: 852972076 Dossiernummer:

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 Sunny Side Up Foundation Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep www.sunnysideupfoundation.com KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Bankrekeningnummer: NL34 INGB 0006482112 De inhoud 1. Het idee...

Nadere informatie

De RKF is opgericht in 2007 en heeft tot doel het werven van middelen ten behoeve van projecten die de doelstelling van de stichting ondersteunen.

De RKF is opgericht in 2007 en heeft tot doel het werven van middelen ten behoeve van projecten die de doelstelling van de stichting ondersteunen. ANBI Met ingang van 1 januari 2014 worden wettelijke eisen gesteld aan het behouden van de ANBI status. De navolgende onderwerpen zijn bedoeld om te voldoen aan deze eisen. Naam van de instelling Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Stichting Akyazili Nederland Dit document maakt inzichtelijk welke plannen het bestuur heeft gemaakt naar aanleiding van haar toekomst. Het bestuur 3 februari 2016 Diergaardesingel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2015 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 www.kinderfondsennederland.nl Stichting Kinderfondsen Nederland Beleidsplan 2016-2020 Inhoud Pagina 1. Inleiding beleidsplan 1 2. Stichting Kinderfondsen Nederland 1 3. Doelstelling

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Umthombo Inhoudsopgave Jaarverslag 2011... 1 Stichting Vrienden van Umthombo... 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Huidig beleid... 4 Missie... 4 Doelstelling...

Nadere informatie

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020 fa ir frie n d s 1. Inleiding Dit beleidsplan is opgesteld om vast te leggen wat de toekomstvisie is van de Stichting Fairfriends Foundation. Hierin willen

Nadere informatie

1. Waarom dit beleidsplan? 3. 2. Missie 3. 3. Werkwijze 3. 4. Doelstellingen 4. 5. Financiering 4. 6. Organisatie 5. 7.

1. Waarom dit beleidsplan? 3. 2. Missie 3. 3. Werkwijze 3. 4. Doelstellingen 4. 5. Financiering 4. 6. Organisatie 5. 7. Beleidsplan 2013 2016 Inhoudsopgave Pagina 1. Waarom dit beleidsplan? 3 2. Missie 3 3. Werkwijze 3 4. Doelstellingen 4 5. Financiering 4 6. Organisatie 5 7. Verantwoording 6 8. Vrijwilligersbeleid 6 9.

Nadere informatie

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave Blz Inleiding 3 Bestuur 3 Doelstelling 3 Ontstaan van de Stichting 3 Werkwijze 4 Behaalde resultaten 2016 5 Plannen voor 2017 5 Bijlage: Financieel Jaarverslag 2016 2 1.

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

AFRICEN Jaarverslag 2010

AFRICEN Jaarverslag 2010 AFRICEN Jaarverslag 2010 Hilversum info@africen.nl www.africen.nl Inleiding De Stichting is opgericht in 2003 met als belangrijkste doelstelling: educatieve ondersteuning in brede zin van achtergestelde

Nadere informatie

J A A R G A N G 2 0 1 4 N R. V O O R J A A R. Felicitaties uit Zuid-Afrika

J A A R G A N G 2 0 1 4 N R. V O O R J A A R. Felicitaties uit Zuid-Afrika Nieuwsbrief T E R U G B L I K Jubileum 12 april 2014 Wenen 2014 V O O R U I T B L I K Pilot project Teamplayers internationaal per september van start in samenwerking met Respo International I N H O U

Nadere informatie

Stichting The Next Stage

Stichting The Next Stage 14 november 2015 Stichting The Next Stage Beleidsplan Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doel van de stichting... 3 2.1. Doel... 3 2.2 Visie... 3 2.3 Missie... 3 2.4 Doelstelling... 3 2.3 Resultaten... 4 3. Activiteiten...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Stichting Vrienden van Buro Lima, Fokkershoek 8b, 5473VD Heeswijk-Dinther. tel.: 0610001854 www.burolima.nl vrienden@burolima.nl KvK

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Asian Kidz Support

Beleidsplan Stichting Asian Kidz Support februari 2018 Beleidsplan Stichting Asian Kidz Support 2018-2022 Penningkruid 20, 5721 RL ASTEN e-mail: info@asiankidzsupport.nl website: www.asiankidzsupport.nl IBAN: NL33INGB0005195037 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2016

STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2016 1 Inhoud 1. Onze projecten in 2016.... 3-4 2. Doel en werkwijze. 5 3. Organisatie..... 6 4. ANBI Communicatie. 7 6. Financieel jaarverslag 9-20 Onze projectbegeleiders

Nadere informatie

Beleidsplan Liberi Foundation

Beleidsplan Liberi Foundation Beleidsplan 2016 2021 Liberi Foundation Inhoudsopgave 1. Over Liberi Foundation 2. Beleid 3. Ideologische grondslag 4. Communicatie 5. Inkomsten / uitgaven en vermogensbeheer 6. Bestuur Met dit beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan "Belangrijk bij het beoefenen van sport is niet alleen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat het samen sporten een belangrijke sociale functie heeft. Wij vinden het belangrijk dat sporters met of

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 Beleidsplan Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 beleidsplan 2015-2018 pagina 1 Inleiding. In dit beleidsplan legt de Stichting Hart voor Cambodja (Stichting HvC) haar beleidsvoornemens vast voor de

Nadere informatie

Beleidsplan stichting The Shelter Ministries

Beleidsplan stichting The Shelter Ministries Beleidsplan stichting The Shelter Ministries Kamerik, maart 2015 www.shelter-ministries.org bestuur@shelter-ministies.org Beukenhof 1 3471 CZ Kamerik 1. Doel en aanpak Voor u ligt het beleidsplan van stichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2018 NETWERK NIEUW ROTTERDAM 1 INLEIDING Dit beleidsplan is op 23-11-2017 vastgesteld door het bestuur van stichting Netwerk Nieuw Rotterdam. 1.1 Bestuursleden Voorzitter: Piet Boekhoud

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Stepping Stone Liberia. Investeerders in Ambitie

Beleidsplan. Stichting Stepping Stone Liberia. Investeerders in Ambitie Beleidsplan Stichting Stepping Stone Liberia Investeerders in Ambitie Beleidsplan Stichting Stepping Stone Liberia 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Stepping Stone Liberia (SSL) 2. Organisatie

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2016

Beleidsplan 2012-2016 Beleidsplan 2012-2016 Website: www.straatkindghana.org 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...Pagina 2 2. Oprichting....Pagina 3 3. Doelstelling Pagina 3 4. Werving van fondsen.....pagina 4 5. Beheer van fondsen...

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Stichting Net Niet Genoeg

Jaarplan 2015 Stichting Net Niet Genoeg 2015 Stichting Net Niet Genoeg Versie februari 2015 Datum 21 februari 2015 Status Definitief Inhoud 1 Algemeen 3 2 Jaarplan: Van het bestuur 4 2.1 Inleiding 4 2.2 Positionering 4 2.3 Website 4 2.4 Social

Nadere informatie

Meerjarig Beleidsplan

Meerjarig Beleidsplan Meerjarig Beleidsplan 2014-2018 1.Voorwoord In dit meerjarige beleidsplan schetsen we de doelstelling, werkwijze en financiële organisatie van zeilstichting Aeolus. Hiermee voldoen we aan de eisen die

Nadere informatie

AFRICEN Jaarverslag 2009

AFRICEN Jaarverslag 2009 AFRICEN Jaarverslag 2009 Utrecht info@africen.nl www.africen.nl Inleiding De Stichting is opgericht in 2003 met als belangrijkste doelstelling: educatieve ondersteuning in brede zin van achtergestelde

Nadere informatie

BELEIDSPLAN [ ]

BELEIDSPLAN [ ] BELEIDSPLAN [2019-2022] Naam Stichting Hockey-Hockey/Sport for Development RSIN Nummer 859449257 KvK 73303151 Referentie Beleidsplan st HH SfD Datum 13-2-19 Status Auteur(s) Paul Veldhuijzen 1. Inleiding

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2016 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2016 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

Beleidsplan Careyn Zorgfonds

Beleidsplan Careyn Zorgfonds Beleidsplan Careyn Zorgfonds Priscilla Loor Fondsenwerver Careyn Zorgfonds Utrecht, november 2015 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 2. Careyn Zorgfonds... 3 3. Activiteiten... 4 3.1 Fondsenwerving... 4

Nadere informatie

Beleidsplan. Eviont Foundation

Beleidsplan. Eviont Foundation Beleidsplan Eviont Foundation Voorwoord Dit is het beleidsplan van de Eviont Foundation. De Foundation is opgericht en notarieel geregistreerd op 15 juli 2015 en gevestigd te Geldermalsen. De Eviont Foundation

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu ALGEMEEN ONZE MISSIE DONATIES & SPONSORING ACTIVITEITEN & PROJECTEN FINANCIEEL VERSLAG 2012 BELEIDSPLAN & BEGROTING 2012 ALGEMEEN Stichting Fairchance.nu is opgericht

Nadere informatie

Beleidsplan SVK

Beleidsplan SVK Beleidsplan SVK 2016 2020 1 Competentie vorming 1.1 Doelstelling Ons lokale comité in Laos, de Khongdistrict Community Development Association (KCDA), draagt veel bij aan de ontwikkeling van het hele district.

Nadere informatie

Stichting Marianne Center

Stichting Marianne Center Stichting Marianne Center Beleidsplan 2010-2012 Stichting Marianne Center Margriet 19 7772 NC Hardenberg 0523-264845 Bestuur: Dhr. N. van Vuuren, Mevr. M. Janssen, Mevr. T. Velvis Website: www.mariannecenter.org

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Vrienden van. Service Bureau Ouderen. Hellevoetsluis

Beleidsplan. Stichting Vrienden van. Service Bureau Ouderen. Hellevoetsluis Beleidsplan Stichting Vrienden van Service Bureau Ouderen Hellevoetsluis 2017 2018 Beleidsplan 2017-2018 Inhoudsopgave: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Doel en beleidsplan Aanvragen Historie van de Vrienden

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2018 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2018 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

Beleidsplan Liberi Foundation

Beleidsplan Liberi Foundation Beleidsplan 2016 2021 Liberi Foundation Inhoudsopgave 1. Over Liberi Foundation 2. Beleid 3. Ideologische grondslag 4. Communicatie 5. Inkomsten / uitgaven en vermogensbeheer 6. Bestuur Met dit beleidsplan

Nadere informatie

Jaarplan 2014 Kameroen/Nederland

Jaarplan 2014 Kameroen/Nederland Jaarplan 2014 Kameroen/Nederland LiveBuild Jaarplan 2014 Kameroen / Nederland Inleiding LiveBuild is een organisatie met veel ambitie, enthousiasme en passie. Wij geloven in de positieve kracht van eenieder

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4.

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4. Beleidsplan 2015 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL 05 RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Vastgesteld op 9 december 2016 Beleidsplan DVB Foundation 2017-2020 1. INLEIDING Ontstaan Ontwikkeling Doel 2. UITGANGSPUNTEN DVB FOUNDATION Visie Missie Middelen 3. STRUCTUUR Bestuur

Nadere informatie

Beleidsplan Stg. Vrienden Hondenliefhebber Petten 2015-2020

Beleidsplan Stg. Vrienden Hondenliefhebber Petten 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting vrienden hondenliefhebbers Petten (hierna te noemen VHP). Ook informeren wij u over onze plannen voor de

Nadere informatie

Stichting Vrienden van De Rozelaar. Beleidsplan 2016

Stichting Vrienden van De Rozelaar. Beleidsplan 2016 Stichting Vrienden van De Rozelaar Beleidsplan 2016 Inhoud Inleiding...3 Doelstellingen...3 Boodschap...3 Doelgroepen...3 Achtergrond...3 Stichtingsbestuur...4 Financiën...4 Besteding giften...4 De manier

Nadere informatie

STICHTING GOEIE HOOP

STICHTING GOEIE HOOP MEERJARENBELEIDSPLAN STICHTING GOEIE HOOP Onderwerp Meerjarenbeleidsplan Stichting Goeie Hoop KvK 59032049 Opgesteld door Bestuur Stichting Goeie Hoop Datum januari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? KvK nummer 66828090 info@magikmeedoen.org IBAN NL72RABO 0375 229 000 1 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Doelstelling... 3 Werkzaamheden...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Strategie Hoofdstuk 3 Beleid Hoofdstuk 4 Overig... 7

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Strategie Hoofdstuk 3 Beleid Hoofdstuk 4 Overig... 7 Beleidsplan 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding... 3 1.1. Missie en visie statement... 3 1.2. Aanleiding... 3 Hoofdstuk 2 Strategie... 4 2.1. Kernprincipes... 4 Hoofdstuk 3 Beleid... 5 3.1. Werkzaamheden...

Nadere informatie

Stichting Wirja Beleidsplan

Stichting Wirja Beleidsplan Stichting Wirja Beleidsplan 2016-2017 Inhoud Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Inleiding Doel Stichting Wirja Werkzaamheden Organisatiestructuur Financiering en schenkingsbudget

Nadere informatie

Stichtingsplan SALEK 2008

Stichtingsplan SALEK 2008 Stichtingsplan SALEK 2008 Bestuur SALEK December 2007 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doel Stichting SALEK... 4 3. Activiteiten... 5 3.1 Geld inzamelen... 5 3.2 Opbouwen netwerk in Nigeria... Error!

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2013-2014 Stichting Vrienden van de Jessehof (opgericht 13 maart 2013) Delft, Oorspronkelijke draft versie: Mei 2013 Bijgestelde versie: Mei 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Begrippen...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting 99%RIDE

Beleidsplan Stichting 99%RIDE Beleidsplan Stichting 99%RIDE Voor de jaren 2013-2015 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting 99%RIDE. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent 2018-2019 Pagina: 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ontstaan... 3 1.2 ANBI status... 3 2 Gegevens stichting Bevordering Jong Talent... 4 3 Beleid en strategie...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Paardkrachtig 2014-2018

Beleidsplan Stichting Paardkrachtig 2014-2018 Beleidsplan Stichting Paardkrachtig 2014-2018 Geachte lezer, Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Paardkrachtig, opgesteld voor de periode 2014 tot 2018. Stichting Paardkrachtig is opgericht en notarieel

Nadere informatie