INTERPRETATIEDOCUMENT vastgesteld door het CCvD Bodembeheer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INTERPRETATIEDOCUMENT vastgesteld door het CCvD Bodembeheer"

Transcriptie

1 INTERPRETATIEDOCUMENT vastgesteld door het CCvD Bodembeheer Van toepassing op : BRL SIKB 0100, versie juni 2005 Versie en datum vaststelling : 1, 3 september 2009 Datum in werking treden : 7 september 2009 Kenmerk : SIKB-CCvD Bodem_S_09_37255 Achtergrond BRL SIKB 0100 is ontwikkeld in een periode dat applicaties van softwareleveranciers lokaal bij een klant werden geïnstalleerd. Veel softwareleveranciers, zowel van BIS-systemen en dataminers als van laboratoriumsystemen, zijn inmiddels overgestapt op webapplicaties die op een centrale server draaien, waarbij de uitwisseling van gegevens geautomatiseerd plaatsvindt met webservices. Met name de in de beoordelingsrichtlijn geformuleerde eisen over het testen van de applicaties op hun uitwisselfunctionaliteit zijn hier in de letterlijke zin achterhaald. Dit interpretatiedocument geeft een handreiking voor de interpretatie van de elementen uit BRL SIKB 0100 die van toepassing zijn op de certificering van webapplicaties. Het interpretatiedocument is geïnspireerd op de ISO/IEC (Software engineering Software product Quality Requirements and Evaluation (SQuaRE) Requirements for quality of Commercial Off-The-Shelf (COTS) software product and instructions for testing). De certificatie-instelling zal bij haar beoordeling: de volledigheid en diepgang van de testplannen en resultaten beoordelen; (overeenkomstig huidige inrichting BRL 0100) de openstaande en afgeronde issues bekijken; steekproeven doen op de functionaliteit door het beperkt uitvoeren van eigen testen met gemodificeerde data van de BRL website. Interpretatie nummer: 1 Van toepassing op hoofdstuk 2, Eisen te stellen aan het product, par. 2.1, Algemeen In dit hoofdstuk zijn de eisen opgenomen waaraan het softwarepakket van de softwareproducent moet voldoen en hoe het pakket getest wordt. Technisch gezien is het ondoenlijk om webapplicaties te installeren op de computer van de certificatie-instelling. Daarom kan de certificatie-instelling voor de certificering van webapplicaties de testomgeving van de softwareleverancier gebruiken. Interpretatie van de tekstpassage. Paragraaf 2.1 is als volgt te lezen (aanvullingen onderstreept): In dit hoofdstuk zijn de eisen opgenomen waaraan het softwarepakket van de softwareproducent moet voldoen en hoe het pakket getest wordt. De softwareproducent dient in geval van een webapplicatie te beschikken over een testomgeving ten behoeve van de certificering die fysiek gescheiden is van de productieomgeving.

2 - 2 - Interpretatie nummer: 2 Van toepassing op par. 2.5, Beoordeling geschiktheid data uitwisseling Om te beoordelen of het softwarepakket geschikt is om de data te importeren en te exporteren volgens het uitwisselingsformaat dient de software getest te worden. De in paragraaf 2.5 beschreven testprocedures gaan uit van handmatige bewerkingen op basis van gestandaardiseerde testdata. In geval van webservices is dit technisch niet mogelijk. Het certificatieschema moet het ook leveranciers van webapplicaties mogelijk maken testprocedures te hanteren. Om te beoordelen of het softwarepakket geschikt is om de data te importeren en te exporteren volgens het uitwisselingsformaat dient de software getest te worden Test van lokaal geïnstalleerde applicaties [ complete resterende tekst van par. 2.5] Test van webapplicaties Het is de leverancier van een webapplicatie toegestaan de testprocedures naar de eigen situatie aan te passen. Als hij hiervoor kiest moet de leverancier de aangepaste testprocedure vooraf ter goedkeuring voorleggen aan de certificatie-instelling. De softwareleverancier moet in de uitwisselkaart expliciet aangeven op welke onderdelen van SIKB-protocol 0101 (XSD s) de certificering betrekking heeft. De leverancier moet een testplan maken dat aansluit op de protocollen en de eisen die daaraan verbonden worden vanuit BRL SIKB Deze relatie moet expliciet beschreven zijn in het testplan. Elke eis uit BRL SIKB 0100 moet aanwijsbaar getest worden door een activiteit in het testplan. De certificatie-instelling toetst of door de leverancier een testprocedure is uitgevoerd conform de door BRL SIKB 0100 gestelde eisen en het hiervoor genoemde testplan. Alle (tussen)resultaten moeten digitaal worden vastgelegd. Nieuwe versies hebben een volledige hertest tot gevolg, tenzij de leverancier expliciet aantoont dat de wijziging geen impact heeft op (delen van) de BRL functionaliteit. Interpretatie nummer: 3 Van toepassing op de tekstpassage (uit hoofdstuk 2, Eisen te stellen aan het product, par. 2.5, Beoordeling geschiktheid data uitwisseling : Voor de testen door de softwareproducent wordt gebruik gemaakt van een schone database, dus bevinden zich geen gegevens in de data-tabellen anders dan de codetabellen. Nadere precisering van het begrip schone. Voor de testen door de softwareproducent wordt gebruik gemaakt van een schone op relevante onderdelen lege database, dus bevinden zich geen gegevens in de data-tabellen anders dan de codetabellen.

3 - 3 - Interpretatie nummer: 4 Van toepassing op de tekstpassage (uit hoofdstuk 2, Eisen te stellen aan het product, par. 2.5, Beoordeling geschiktheid data uitwisseling, zowel onder Test 1 als onder Test 2 : Na de inleesactie dient de inhoud van de datatabellen van het softwarepakket gedumpt te worden in een Excel-bestand (1 tab per tabel), voorzien van de datum/tijd van de dump, de versie van de software en naam en versie van het testbestand. Bij webapplicaties is het dumpen van gegevens in een Excel-bestand een achterhaald principe. Wel dienen de resultaten van uitgevoerde testen voor derden, en de certificatie-instelling, aantoonbaar te zijn. De vorm waarin deze output wordt gepresenteerd wordt overgelaten aan de softwareleverancier. Na de inleesactie dient de inhoud van de datatabellen van het softwarepakket gedumpt te worden in een Excel-bestand voor derden leesbaar (log-)bestand (1 tab per tabel), voorzien van de datum/tijd van de dump, de versie van de software en naam en versie van het testbestand. Interpretatie nummer: 5 Van toepassing op de tekstpassage (uit par. 2.6): Bij de uitvoering van deze controle kunnen er op basis van de versiecodering x.y.z van het uitwisselingsformaat vier mogelijke situaties ontstaan. Afhankelijk van deze situatie dient de gebruiker van de importfunctie een duidelijk waarneembare boodschap te krijgen: De softwareproducent zal in de gebruikershandleiding van de software onder het onderdeel importeren en exporteren duidelijk moeten opnemen welke knelpunten zich kunnen voordoen bij het uitwisselen van data tussen twee softwarepakketten die gebaseerd zijn op verschillende versies van het uitwisselingsformaat. Het berichtenverkeer binnen webservices vindt geautomatiseerd plaats.

4 - 4 - Bij de uitvoering van deze controle kunnen er op basis van de versiecodering x.y.z van het uitwisselingsformaat vier mogelijke situaties ontstaan. Afhankelijk van deze situatie dient de gebruiker van de importfunctie een duidelijk waarneembare boodschap te krijgen uitwisselservice een melding te doen: De softwareproducent zal in de gebruikershandleiding van de software onder het onderdeel importeren en exporteren duidelijk moeten opnemen welke knelpunten zich kunnen voordoen bij het uitwisselen van data tussen twee softwarepakketten die gebaseerd zijn op verschillende versies van het uitwisselingsformaat. Toelichting: De inhoud van de melding kan worden afgestemd op de uitwisselservice. De softwareleverancier dient expliciete duidelijkheid te verschaffen over welke versies van het protocol worden ondersteund. Interpretatie nummer: 6 Van toepassing op par. 2.7, Beoordeling op controle versiecodering uitwisselformaat Om te beoordelen of de controlefunctie van het softwarepakket gericht op de versiecodering van het uitwisselingsformaat geschikt is dient de software getest te worden. De in paragraaf 2.7 beschreven testprocedures gaan uit van handmatige bewerkingen op basis van gestandaardiseerde testdata. In geval van webservices is dit technisch niet mogelijk. Het certificatieschema moet het ook leveranciers van webapplicaties mogelijk maken testprocedures te hanteren. Om te beoordelen of de controlefunctie van het softwarepakket gericht op de versiecodering van het uitwisselingsformaat geschikt is dient de software getest te worden Test van lokaal geïnstalleerde applicaties [ complete resterende tekst van par. 2.7] Test van webapplicaties Het is de leverancier van een webapplicatie toegestaan de testprocedures naar de eigen situatie aan te passen. Als hij hiervoor kiest gelden voor de door de leverancier gehanteerde testprocedure dezelfde eisen als die beschreven in paragraaf

5 - 5 - Interpretatie nummer: 7 Van toepassing op par. 3.5, Productidentificatie en -traceerbaarheid De softwareproducent dient het softwarepakket dat wordt vrijgegeven te voorzien van een uniek versienummer en een registratie bij te houden waarin is opgenomen welke gebruikers beschikken over deze versie. Bij uitgifte van nieuwe versies geldt deze laatste eis ook. Onder registratie van gebruikers kan tevens de registratie van inlog van gebruikers worden verstaan. Interpretatie van de tekstpassage. Par. 3.5 is als volgt te lezen (aanvullingen onderstreept): De softwareproducent dient het softwarepakket dat wordt vrijgegeven te voorzien van een uniek versienummer en een registratie bij te houden waarin is opgenomen welke gebruikers beschikken over deze versie. Bij uitgifte van nieuwe versies geldt deze laatste eis ook. Toelichting: onder registratie van gebruikers kan tevens de registratie van inlog van gebruikers worden verstaan. Interpretatie nummer: 8 Van toepassing op de tekstpassage (in par. 3.8, Productontwikkeling, zowel onder Geen wijziging versie uitwisselingsformaat als onder Wel wijziging versie uitwisselingsformaat ): Bij volledige goedkeuring wordt de nieuwe software van een ander uniek versienummer (zie paragraaf 3.5) voorzien. Op dat moment vindt er een schriftelijke melding van deze nieuwe software plaats aan de certificerende instelling voorzien van de benodigde documentatie: Webapplicaties worden vaak wekelijks of vaker aangepast. Schriftelijke melding aan de certificatieinstelling moet plaatsvinden bij aanpassingen die de uitwisselservice raken. Bij volledige goedkeuring wordt de nieuwe software relevante componenten van de uitwisselservice van een ander uniek versienummer (zie paragraaf 3.5) voorzien. Op dat moment vindt er een schriftelijke melding van deze nieuwe software relevante componenten van de uitwisselservice plaats aan de certificerende instelling voorzien van de benodigde documentatie:

Beoordelingsrichtlijn Beheer uitwisselfunctionaliteit procesondersteunende software bodembeheer BRL SIKB 0100

Beoordelingsrichtlijn Beheer uitwisselfunctionaliteit procesondersteunende software bodembeheer BRL SIKB 0100 Beoordelingsrichtlijn Beheer uitwisselfunctionaliteit procesondersteunende software bodembeheer BRL SIKB 00 Deze beoordelingsrichtlijn (BRL), versie.0, is op 17 december 09 vrijgegeven voor een openbare

Nadere informatie

Beoordelingsrichtlijn Uitwisselfunctionaliteit procesondersteunende software bodembeheer SIKB BRL SIKB 0100

Beoordelingsrichtlijn Uitwisselfunctionaliteit procesondersteunende software bodembeheer SIKB BRL SIKB 0100 Beoordelingsrichtlijn Uitwisselfunctionaliteit procesondersteunende software bodembeheer SIKB Deze beoordelingsrichtlijn (BRL), versie 4.0, is op 29 juni 2005 vastgesteld door het Centraal College van

Nadere informatie

Wijzigingsblad vastgesteld door het CCvD Bodembeheer

Wijzigingsblad vastgesteld door het CCvD Bodembeheer - 1 - Wijzigingsblad vastgesteld door het CCvD Bodembeheer Van toepassing op : BRL SIKB 6000, versie 4.2 van 2 oktober 2014 Versie en datum vaststelling : versie 4, 10 maart 2016 Datum in werking treden

Nadere informatie

Digikoppeling adapter

Digikoppeling adapter Digikoppeling adapter Versie 1.0 Datum 02/06/2014 Status Definitief Van toepassing op Digikoppeling versies: 1.0, 1.1, 2.0, 3.0 Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900 555

Nadere informatie

Handleiding. VSV-testomgeving voor softwareleveranciers; de Proeftuin

Handleiding. VSV-testomgeving voor softwareleveranciers; de Proeftuin Handleiding VSV-testomgeving voor softwareleveranciers; de Proeftuin 1/6 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding... 3 1.1 Het gebruikersveld... 3 1.2 Historie... 3 Hoofdstuk 2 Gebruikte criteria voor inrichting

Nadere informatie

INTERPRETATIEDOCUMENT Vastgesteld door het Accreditatiecollege Bodembeheer

INTERPRETATIEDOCUMENT Vastgesteld door het Accreditatiecollege Bodembeheer INTERPRETATIEDOCUMENT Vastgesteld door het Accreditatiecollege Bodembeheer Van toepassing op : AP04 en AS 3000, versies vastgesteld vóór 01-10-2008, voor zover deze nog mogen worden gehanteerd Versie en

Nadere informatie

INTERPRETATIEDOCUMENT vastgesteld door het CCvD Bodembeheer

INTERPRETATIEDOCUMENT vastgesteld door het CCvD Bodembeheer - 1 - INTERPRETATIEDOCUMENT vastgesteld door het CCvD Bodembeheer Van toepassing op : BRL SIKB 1000, versie 8 van 17 juni 2009 Versie : 3 datum vaststelling : 16 december 2010 Datum in werking treden :

Nadere informatie

Software Test Document

Software Test Document Software Test Document PEN: Paper Exchange Network Software Engineering groep 1 (se1-1415) Academiejaar 2014-2015 Jens Nevens - Sander Lenaerts - Nassim Versbraegen Jo De Neve - Jasper Bevernage Versie

Nadere informatie

Handleiding Labcom webeditie. Januari 2009

Handleiding Labcom webeditie. Januari 2009 Handleiding Labcom webeditie Januari 2009 1 Inleiding:... 3 Beschrijving Hoofdscherm... 4 Een nieuwe opdracht maken... 5 Monsters en deelmonsters toevoegen... 6 Analyse toevoegen... 7 Aanvraag bekijken...

Nadere informatie

d-basics b.v. Tinstraat 3-5 4823 AA Breda Tel 076-5239040 Fax 076-5239041 verzamelen, bewerken en versturen van informatie

d-basics b.v. Tinstraat 3-5 4823 AA Breda Tel 076-5239040 Fax 076-5239041 verzamelen, bewerken en versturen van informatie d-basics b.v. Tinstraat 3-5 4823 AA Breda Tel 076-5239040 Fax 076-5239041 verzamelen, bewerken en versturen van informatie Inhoudsopgave 1 Wat is d-basics Creditline?... 3 2 Verzamelen van informatie...

Nadere informatie

Plan van Aanpak Pilot

Plan van Aanpak Pilot Plan van Aanpak Pilot DBK-applicaties Beproeven compatibiliteit DBK-applicaties op innovatieplatform voor de Veiligheidsregio s Status : concept Versienummer : V0.2 Datum : Augustus 2012 Blad : 2 / 6 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Software Test Plan. PEN: Paper Exchange Network Software Engineering groep 1 (se1-1415) Academiejaar 2014-2015

Software Test Plan. PEN: Paper Exchange Network Software Engineering groep 1 (se1-1415) Academiejaar 2014-2015 Software Test Plan PEN: Paper Exchange Network Software Engineering groep 1 (se1-1415) Academiejaar 2014-2015 Jens Nevens - Sander Lenaerts - Nassim Versbraegen Jo De Neve - Jasper Bevernage Versie 1 Versie

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software versie 18.0 en 18.1

Nadere informatie

ICT Beheermodel informatiesystemen Drechtsteden Baseline inrichting ICT beheermodel Drechtsteden

ICT Beheermodel informatiesystemen Drechtsteden Baseline inrichting ICT beheermodel Drechtsteden Drechtsteden Technische Architectuur (DTA) ICT Beheermodel informatiesystemen Drechtsteden Baseline inrichting ICT beheermodel Drechtsteden Status : Definitief 1.0 Redactie : DTA Datum : 29-08-2007 1 Versiebeheer

Nadere informatie

Neuron Stroomlijn 7.5

Neuron Stroomlijn 7.5 Neuron Stroomlijn 7.3 Systeemeisen Neuron Stroomlijn 7.5 Systeemeisen Systeemeisen Neuron Stroomlijn Vicrea Solutions BV Vanadiumweg 11K 3812 PX, Amersfoort 033-4604080 Introductie Inhoudsopgave In dit

Nadere informatie

Bijlage 1: DigiD aansluiting no.1 - Bijlage B + C Gemeente Loppersum

Bijlage 1: DigiD aansluiting no.1 - Bijlage B + C Gemeente Loppersum Collegeverklaring ENSIA 2017 - Bijlage 1 Bijlage 1: DigiD aansluiting no.1 - Bijlage B + C Gemeente Loppersum Vragen vooraf Vraag Vraag 1: Bent u aansluithouder van DigiD aansluitingen? Vraag 2: Hoeveel

Nadere informatie

Testomgevingen beheer

Testomgevingen beheer Testomgevingen beheer Testen brengt het verwachte resultaat en de huidige toestand bij elkaar. Het geeft aanknopingspunten om de planning te maken, het product te verbeteren en om zorgen bij belanghebbenden

Nadere informatie

Bijlage 3: Master testplan

Bijlage 3: Master testplan Bijlage 3: Master testplan KIS Testplan Inaxion Lelystad Adres: Jol -20 Postbus : 609 Postcode Plaats 8483 ED Lelystad I www.inaxion.nl Plaats Lelystad Datum 22 maart 200 Auteur Saidou Diallo Status Finaal.0

Nadere informatie

Handleiding installatie certificaat. Gebruikershandleiding voor het installeren van een persoonlijk- of systeem certificaat

Handleiding installatie certificaat. Gebruikershandleiding voor het installeren van een persoonlijk- of systeem certificaat Handleiding installatie certificaat Gebruikershandleiding voor het installeren van een persoonlijk- of systeem certificaat Handleiding installatie certificaat Datum : 16-04-2009 Versie : 1.1 Copyright

Nadere informatie

8-12-2015. Hoe test je een pen? Je kunt de presentatie na afloop van elke les downloaden. Ga naar : www.gelsing.info Kies voor de map Acceptatietesten

8-12-2015. Hoe test je een pen? Je kunt de presentatie na afloop van elke les downloaden. Ga naar : www.gelsing.info Kies voor de map Acceptatietesten Les 1 Docent: Marcel Gelsing Je kunt de presentatie na afloop van elke les downloaden. Ga naar : www.gelsing.info Kies voor de map Acceptatietesten Hoe test je een pen? 1 Bekijk eerst het filmpje over

Nadere informatie

Technische architectuur Beschrijving

Technische architectuur Beschrijving A gemeente Eindhoven Technische architectuur Beschrijving Specificatiecriteria Versie 1.1 A. van Loenen Technisch Beleidsadviseur B&E 21-Sep-2011 avl/fd11027578 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven Realisatie

Nadere informatie

FORUM STANDAARDISATIE Aanmelding SIKB0101

FORUM STANDAARDISATIE Aanmelding SIKB0101 -----Oorspronkelijk bericht----- Van: Survey [mailto:website.open.standaarden@.nl] Verzonden: maandag 6 december 2010 19:11 Aan: Logius Forumstandaardisatie CC: Joris Gresnigt Onderwerp: Formulier Open

Nadere informatie

CCvD Datastandaarden Een gezamenlijk initiatief van SIKB en IHW

CCvD Datastandaarden Een gezamenlijk initiatief van SIKB en IHW CCvD Datastandaarden Een gezamenlijk initiatief van SIKB en IHW versie 2013.12.04 (definitief) 1. Inleiding De Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer (SIKB) en het InformatieHuis Water

Nadere informatie

Project Fasering Documentatie Applicatie Ontwikkelaar

Project Fasering Documentatie Applicatie Ontwikkelaar Project Fasering Documentatie Applicatie Ontwikkelaar Auteurs: Erik Seldenthuis Aminah Balfaqih Datum: 31 Januari 2011 Kerntaak 1 Ontwerpen van applicaties De volgordelijke plaats van de documenten binnen

Nadere informatie

Stuurgroep ICT innovatie in de ouderenzorg. 12 oktober 2010

Stuurgroep ICT innovatie in de ouderenzorg. 12 oktober 2010 Stuurgroep ICT innovatie in de ouderenzorg 12 oktober 2010 Agenda High Level Scope Projectorganisatie en werkingsprincipes Projectplanning en roll-out Projectopvolging Evaluatie diensten Agenda volgende

Nadere informatie

e-uur en UBplus Gebruikershandleiding Versie: 1.05

e-uur en UBplus Gebruikershandleiding Versie: 1.05 e-uur en UBplus Gebruikershandleiding Versie: 1.05 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 Hoe gaat het in zijn werk? 3 Wanneer kunt u aan de slag met e-uur en UBplus? 4 1. Terminologie 5 2. Gegevens binnen UBplus

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN KING 5.45 STAND ALONE

INSTALLATIE VAN KING 5.45 STAND ALONE INSTALLATIE VAN KING 5.45 STAND ALONE Dit document beschrijft de installatie van King stand alone. Dat wil zeggen: u werkt single user en zowel programmatuur als administraties staan op dezelfde computer.

Nadere informatie

BIJLAGE A: TAAK 1: IMPLEMENTATIE PECKELSHEIM Voor de uitvoering van deze taak waren in het projectvoorstel de activiteiten in Tabel B.1 gedefinieerd. Tabel A.1: Activiteiten Taak 1 1.1. Aanpassen en complementeren

Nadere informatie

Comvio Proactief Beheer (CPB) rapportages

Comvio Proactief Beheer (CPB) rapportages Comvio Proactief Beheer (CPB) rapportages Toelichting Als gebruiker van Comvio Proactief Beheer (CPB) ontvangt u periodieke rapportages omtrent de technische status van uw servers, werkplekken en laptops.

Nadere informatie

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Deze vakinhoudelijke uitwerking is ontwikkeld door het Redactieteam van de Schooleamenbank vmbo voor dit

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen certificatieschema BRL SIKB 6000 versie 5.0

Overzicht wijzigingen certificatieschema BRL SIKB 6000 versie 5.0 Overzicht wijzigingen certificatieschema BRL SIKB 6000 versie 5.0 Inhoud BRL SIKB 6000, van versie 4.2 (met wijzigingsblad) naar versie 5.0... 2 Protocol 6001 van versie 4.0 (met wijzigingsblad) naar versie

Nadere informatie

Bijlage Auto-Updater. Bijlage Auto-updater

Bijlage Auto-Updater. Bijlage Auto-updater Bijlage Auto-Updater Auto-Updater Vanaf versie 3.2 bevat Scipio functionaliteit met betrekking tot het gebruik van een auto-updater. Deze software controleert elke keer als u Scipio start of er mogelijk

Nadere informatie

VERSLAG. Aanwezig : Afwezig : Nico Pepping (uitvoeringsorganisatie) Hiddo Huitzing (CSO) Arjen de Korte (CSO) Agendalid :

VERSLAG. Aanwezig : Afwezig : Nico Pepping (uitvoeringsorganisatie) Hiddo Huitzing (CSO) Arjen de Korte (CSO) Agendalid : VERSLAG Leden van het platform software Leveranciers SIKB0101 Datum overleg : 28 okt 2005 Tijd : 9.15-12.00 hr Plaats : Jaarbeurs, Utrecht Kenmerk : SIKB_PRJ36_PSL6 Aanwezig : Afwezig : Walter de Koning

Nadere informatie

Certificeren KNA Uitwerking fase 2

Certificeren KNA Uitwerking fase 2 Certificeren KNA Uitwerking fase 2 Presentatie t.b.v. startbijeenkomst fase 2 SIKB, Jelle de Boer 5 februari 2015 Inhoud Korte introductie op certificering Archeologisch proces Onderlinge relatie BRL en

Nadere informatie

Koppeling met Elektronische Communicatie Hypotheken

Koppeling met Elektronische Communicatie Hypotheken Koppeling met Elektronische Communicatie Hypotheken Haal het maximale uit uw aansluiting met Elektronische Communicatie Hypotheken (ECH): de makkelijkste en snelste digitale weg tussen hypotheekverstrekker

Nadere informatie

Dit voorbeeldproject beschrijft het gebruik van web services (open standaarden) voor de ontsluiting van kernregistraties bij de gemeente Den Haag.

Dit voorbeeldproject beschrijft het gebruik van web services (open standaarden) voor de ontsluiting van kernregistraties bij de gemeente Den Haag. Voorbeeldproject Een Haagse SOA Dit voorbeeldproject beschrijft het gebruik van web services (open standaarden) voor de ontsluiting van kernregistraties bij de gemeente Den Haag. Aanleiding Vanuit de visie

Nadere informatie

Kennis- en discussiebijeenkomst Deponeren 1 juli 2010 te Amersfoort.

Kennis- en discussiebijeenkomst Deponeren 1 juli 2010 te Amersfoort. Kennis- en discussiebijeenkomst Deponeren 1 juli 2010 te Amersfoort. Op 1 juli 2010 is het tussenresultaat van het werk van de diverse begeleidingscommissies en werkgroepen gepresenteerd aan het archeologische

Nadere informatie

Installatie procedure BINK 9

Installatie procedure BINK 9 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Vooraf aan de installatie... 3 3 Netwerk- of stand-alone installatie... 4 4 Installatie typen... 5 4.1 Installatie typen... 5 4.2 Stand-alone... 5 4.3 Netwerk... 6 4.3.1

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN KING 5.50 STAND ALONE

INSTALLATIE VAN KING 5.50 STAND ALONE INSTALLATIE VAN KING 5.50 STAND ALONE Dit document beschrijft de installatie van King stand alone. Dat wil zeggen: u werkt single user en zowel programmatuur als administraties staan op dezelfde computer.

Nadere informatie

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN Inleiding CRM Resultants biedt aan haar klanten de keuze om Microsoft Dynamics CRM in huis te installeren, of om de

Nadere informatie

Technisch Rapport. BAG Extract in i-bridge2.0. Versie 1.0. Datum 9 December 2010

Technisch Rapport. BAG Extract in i-bridge2.0. Versie 1.0. Datum 9 December 2010 Technisch Rapport BAG Extract in i-bridge2.0 Versie 1.0 Datum 9 December 2010 Status Final Colofon IVENT A&A CDC Madame Curielaan 4-6 Postbus 20703 2289 CA Rijswijk Contactpersoon Patrick Brooijmans Teamleider

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software versie 18 6 Administratie

Nadere informatie

VANAD Comvio Proactief Beheer (CPB) rapportages

VANAD Comvio Proactief Beheer (CPB) rapportages VANAD Comvio Proactief Beheer (CPB) rapportages Toelichting Als gebruiker van Comvio Proactief Beheer (CPB) ontvangt u periodieke rapportages omtrent de technische status van uw servers, werkplekken en

Nadere informatie

Via VERO-Count, Bestand, Klanten (of Leveranciers) kunt u hier de default IC btw-code invullen:

Via VERO-Count, Bestand, Klanten (of Leveranciers) kunt u hier de default IC btw-code invullen: Release Winter 2010 (69) VNG only Default btw-code voor IC-boekingen Instellingen voor VERO-Count Bij het boeken van intracommunautaire diensten is het mogelijk om te werken met een default btwcode voor

Nadere informatie

Certificering: Waar komen we vandaan, waar staan we nu?

Certificering: Waar komen we vandaan, waar staan we nu? Certificering: Waar komen we vandaan, waar staan we nu? Joost Kuggeleijn (OCW, E&K) Marjolein Verschuur (OCW, RCE) SIKB velddag, 14 juni 2016 Inhoud presentatie Certificering in de Erfgoedwet Overgangsrecht

Nadere informatie

Kwaliteitsbewaking en testen in ICT beheerorganisaties

Kwaliteitsbewaking en testen in ICT beheerorganisaties DKTP Informatie Technologie Veembroederhof 1 1019 HD Amsterdam Telefoon 020 427 52 21 Kwaliteitsbewaking en testen in ICT beheerorganisaties Voor de meeste projectgroepen die software ontwikkelen vormt

Nadere informatie

GDPR en de tester Waar moet je als tester bewust van zijn met de GDPR?

GDPR en de tester Waar moet je als tester bewust van zijn met de GDPR? GDPR en de tester Waar moet je als tester bewust van zijn met de GDPR? Martijn de Vrieze GDPR en de tester - Perspectieven Eén Europese richtlijn voor de privacy van burgers. 2 Consument 3 Impact GDPR

Nadere informatie

Verslag Ketenchecklist Tulp Project , Jeroen Wildschut, juli 2005

Verslag Ketenchecklist Tulp Project , Jeroen Wildschut, juli 2005 Verslag Ketenchecklist Tulp Project 330733-10, Jeroen Wildschut, juli 2005 Inleiding: De ketenchecklist is ontstaan als antwoord op o.a. kwaliteitsproblemen bij biologische snijtulp, zoals kiepers in blad

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN ALFA BUREAU VOOR CERTIFICERING

NIEUWSBULLETIN ALFA BUREAU VOOR CERTIFICERING Van de office manager: Beste relaties van Alfa Bureau voor Certificering, Dit is het zesde externe nieuwsbulletin voor de relaties van Alfa Bureau voor Certificering (hierna Alfa). In dit nieuwsbulletin

Nadere informatie

ACTUEEL: Uw speciale aandacht vragen wij voor hoofdstuk 5.1.1 Wijzigen inlogmethodes. Datum: maandag 12 oktober 2015 Versie 1.

ACTUEEL: Uw speciale aandacht vragen wij voor hoofdstuk 5.1.1 Wijzigen inlogmethodes. Datum: maandag 12 oktober 2015 Versie 1. 1 Inhoud 1 Inhoud... 1 2 Inleiding... 2 3 What s Next... 2 4 Revisies... 2 5 Hoofdplan... 3 5.1 Serverpark opwaarderen naar Windows Server 2012 R2 64 bit... 4 5.1.1 Wijzigen inlogmethodes... 4 5.1.2 Servers

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen BRL 9335 (versie 2.1 naar versie 3.2)

Belangrijkste wijzigingen BRL 9335 (versie 2.1 naar versie 3.2) Belangrijkste wijzigingen BRL 9335 (versie 2.1 naar versie 3.2) Versie 3.2 van BRL 9335 en de bijbehorende protocollen bevat een aantal belangrijke wijzigingen ten opzichte van versie 2.1. - Versie 2.1

Nadere informatie

Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop

Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop Versie 1.1 Datum 28 mei 2014 Status Definitief Colofon Projectnaam DigiInkoop Versienummer 1.1 Contactpersoon Centraal Functioneel Beheer DigiInkoop

Nadere informatie

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Contact persoon: Thera Splinter: 020 6445160 team@webfysio.nl Contact persoon: Joost Nagelmaeker: 0642115336

Nadere informatie

Handleiding Importeren/ Exporteren Brouwvisie (& pro)

Handleiding Importeren/ Exporteren Brouwvisie (& pro) Handleiding Importeren/ Exporteren Brouwvisie (& pro) Document : Handleiding Importeren/Exporteren Brouwvisie (& Pro) Versie : 1.0 Datum : Dinsdag 16 April 2019 Auteur : Oscar Moerman 1 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

TaskCentre Web Service Connector: Creëren van requests in Synergy Enterprise

TaskCentre Web Service Connector: Creëren van requests in Synergy Enterprise TaskCentre Web Service Connector: Creëren van requests in Synergy Enterprise Inhoudsopgave 1. Voorbereiding... 4 2. Web Service Connector tool configuratie... 5 3. TaskCentre taak voor het aanmaken van

Nadere informatie

DigiNotar certificaten

DigiNotar certificaten DigiNotar certificaten Onlangs is duidelijk geworden dat er digitaal is ingebroken bij het bedrijf Diginotar. Daarmee worden alle DigiNotar certificaten niet meer als veilig geaccepteerd. Certificaten

Nadere informatie

Stuurprogramma verzenden. Beheerdershandleiding

Stuurprogramma verzenden. Beheerdershandleiding Stuurprogramma verzenden Beheerdershandleiding Januari 2013 www.lexmark.com Overzicht 2 Overzicht Met Stuurprogramma verzenden kunt u eenvoudig een printerstuurprogramma voor een specifiek printermodel

Nadere informatie

emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database

emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database Datum: 25-09-2007 Auteur: ing. E.L. Floothuis Versie: 0.1 Status: Concept Kopersteden 22-4 Postbus 157 7500 AD Enschede Tel: 053 48

Nadere informatie

KENMERKEN MODEL BASED TESTING TOOLS

KENMERKEN MODEL BASED TESTING TOOLS Testoptimal Helpt de met data selectie /data generatie volgens CTE Aan logische testgevallen Kan de leesbare logische testgevallen dekking op het op data dekking op de requirements opgenomen in het Goed

Nadere informatie

Rapportage DigiD Assessment - ENSIA 2017 Aansluiting no.1 Bijlage B en C

Rapportage DigiD Assessment - ENSIA 2017 Aansluiting no.1 Bijlage B en C DigiD aansluiting no.1 - Bijlage B + C Rapportage DigiD Assessment - ENSIA 2017 Aansluiting no.1 Bijlage B en C gemeente Renswoude Vragen vooraf Vraag Vraag 1: Bent u aansluithouder van DigiD aansluitingen?

Nadere informatie

Snelle installatiegids voor Symbian

Snelle installatiegids voor Symbian Snelle installatiegids voor Symbian Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ MOBIDM... 2 2. INSTALLATIE VAN DE AFARIA VOOR SYMBIAN... 3 2.1. SOFTWARE INSTALLEREN... 3 3. BEVEILIGING... 6 4. NIEUWE APPLICATIES...

Nadere informatie

ExpressShipper. Installatiehandleiding. Header. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 14

ExpressShipper. Installatiehandleiding. Header. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 14 ExpressShipper Documentatie ExpressShipper Page 1 of 14 1 Inleiding 3 2 Installatie 4 2.1 Downloaden van de software 4 2.2 Installatie 6 2.2.1 Single-User 6 2.2.2 Multi-User 9 2.2.2.1 Server 9 2.2.2.2

Nadere informatie

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Beknopte installatiehandleiding

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Beknopte installatiehandleiding Xerox Device Agent, XDA-Lite Beknopte installatiehandleiding XDA-Lite - introductie XDA-Lite is software ontwikkeld voor het verzamelen van gegevens van machines, met als voornaamste doel de automatische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Add-on Data Workbench

Gebruikershandleiding Add-on Data Workbench Gebruikershandleiding Add-on Data Workbench Versie 6.3.5 Antea Group Inhoudsopgave Inleiding... 1 1. Data Workbench... 2 GBI 6.3.5 Add-on Data Workbench Inhoudsopgave Inleiding Deze handleiding is opgesteld

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN KING 5.48 IN EEN WINDOWS-NETWERK

INSTALLATIE VAN KING 5.48 IN EEN WINDOWS-NETWERK INSTALLATIE VAN KING 5.48 IN EEN WINDOWS-NETWERK Dit document beschrijft de installatie van King in een Windows-netwerk. Bij de netwerk-installatie staan de King-administraties op het netwerk (server)

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

ERP Testing. HP Nijhof. Testmanager. Testnet November 2005

ERP Testing. HP Nijhof. Testmanager. Testnet November 2005 ERP Testing HP Nijhof Testmanager Testnet November 2005 Solution Sales Meeting7 November 2005 1 Agenda Waarom pakketten testen? Schaarse middelen? Ideale ERP test situatie Vragen 2 De centrale vraag ERP

Nadere informatie

Automated Engineering White Paper Bouw & Infra

Automated Engineering White Paper Bouw & Infra Automated Engineering White Paper Bouw & Infra Inhoudsopgave 1. Introductie 2 2. Wat is automated engineering? 3 3. Wanneer is Automated Engineering zinvol? 3 4. Wat zijn de stappen om een ontwerpproces

Nadere informatie

naar een SQL-server Rev 00

naar een SQL-server Rev 00 De EPLAN-artikeldatabank overzetten naar een SQL-server Rev 00 I N H O U D S O P G A V E 1 VEREISTEN... 1 2 VRIJGAVE VOOR DE INSTALLATIE VAN DE SQL-SERVER... 1 3 INLOGGEN ALS EEN SQL-ADMINISTRATOR... 1

Nadere informatie

Taxis Pitane SQL beheerder. Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane SQL beheerder. Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane SQL beheerder Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane SQL beheerder?... 3 Kenmerken van de software... 3 De juiste SQL server editie voor uw organisatie... 3 SQL Server 2008 Express...

Nadere informatie

Toetsdocument. Geonovum. Certificering BGT IMGeo bronhoudersoftware. datum 1 maart versie 1.2. status publiek

Toetsdocument. Geonovum. Certificering BGT IMGeo bronhoudersoftware. datum 1 maart versie 1.2. status publiek Toetsdocument Certificering BGT IMGeo bronhoudersoftware Geonovum datum 1 maart 2016 versie 1.2 status publiek Toetsdocument Certificering BGT IMGeo bronhoudersoftware versie 1.2 concept d.d. 28-08-2015

Nadere informatie

Taxis Pitane. Transporter. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane. Transporter. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane Transporter Censys BV Eindhoven Inhoud Communicatie, ongeacht software pakket dat u gebruikt... 3 Kenmerken van de communicatie software... 3 Ontwikkelomgeving... 4 Installatie van de software...

Nadere informatie

FORUM STANDAARDISATIE

FORUM STANDAARDISATIE Forum Standaardisatie Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 96810 2509 JE Den Haag www.forumstandaardisatie.nl FORUM STANDAARDISATIE Agendapunt: Betreft: Intake-advies voor SIKB0101 : 23-05-2014

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond

Basisregistratie Ondergrond Basisregistratie Ondergrond 1 2 Basisregistratie Ondergrond Eén landelijke database met de gegevens over bodem en ondergrond Bij wet geregeld dat de database er moet zijn, hoe die gevuld wordt, hoe die

Nadere informatie

ProduPlus. Wat is ProduPlus

ProduPlus. Wat is ProduPlus ProduPlus Wat is ProduPlus ProduPlus is een machine monitoring systeem welke ook functies heeft voor order registratie, product data beheer en preventief onderhoud. ProduPlus is ontwikkeld voor gebruik

Nadere informatie

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator Helpt je op weg met de upgrade Augustus 2015 - Presentator 1 1. Controle compatibiliteit van het systeem en programmatuur Windows 7 en 8.1 Als het Windows 10 downloaden icoon in het systeem vak staat:

Nadere informatie

FileFrame Integratie emailcampagne management

FileFrame Integratie emailcampagne management FileFrame Integratie emailcampagne management 4orange, 2013 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl Fileframe integratie emailcampagne management Onderdeel van campagne management Inhoud

Nadere informatie

NETQ Healthcare: Voor inzicht in het effect van therapie

NETQ Healthcare: Voor inzicht in het effect van therapie NETQ Healthcare: Voor inzicht in het effect van therapie INHOUD Inleiding 3 Eisen vanuit NEN 7510 en de Wet Bescherming Persoonsgegevens 4 Beheerst wijzigingsproces 4 Toegankelijkheid geautoriseerde gebruikers

Nadere informatie

Software Release Notes

Software Release Notes Software Release Notes dss V1.8.1 Met de Software Release Notes (SRN) informeert aizo ag over software-veranderingen en - actualiseringen van bestaande producten. Documentnummer SRN-2013-04 Datum/versie

Nadere informatie

Handleiding GVOP Wordimport 2.0

Handleiding GVOP Wordimport 2.0 Handleiding GVOP Wordimport 2.0 Inhoud Inleiding... 2 Uitgangspunten... 2 1. GVOP-Template... 2 Gebruik maken van stijlen... 3 Aanwezige stijlen... 3 OP_Titel... 4 OP_Aanhef... 4 OP_Artikel_Titel en OP_Hoofdstuk_Titel...

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 2 januari 2015 Versie 1.0 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Stappenplan overstap Standaarden 2.0

Stappenplan overstap Standaarden 2.0 Stappenplan overstap Standaarden 2.0 Dit stappenplan helpt u een haalbare datum te bepalen voor overstappen naar de Standaarden 2.0. Alle acties die u moet ondernemen zijn erin beschreven. Gebruik dit

Nadere informatie

Ontwikkelen & Beheren van testomgevingen is ook een vak!

Ontwikkelen & Beheren van testomgevingen is ook een vak! Patrick Scholte & Albert Dennis Janssen Anneveld Ontwikkelen & Beheren van testomgevingen is ook een vak! Agenda Even voorstellen De Rabobank Problemen met omgevingen Oorzaken Aanpak Verdere ontwikkelingen

Nadere informatie

Enkele type certificaten: Procescertificaat NL-BSB en KOMO certificaat Productcertificaat Systeemcertificaat Certificaat van vakbekwaamheid

Enkele type certificaten: Procescertificaat NL-BSB en KOMO certificaat Productcertificaat Systeemcertificaat Certificaat van vakbekwaamheid Enkele type certificaten: Procescertificaat NL-BSB en KOMO certificaat Productcertificaat Systeemcertificaat Certificaat van vakbekwaamheid CE-markering managementsysteemcertificaat Fabrikant eigen verklaring

Nadere informatie

Intake <applicatie> Conclusie & Aanbevelingen. <Datum> 1.0. <Auteur> ###-#######

Intake <applicatie> Conclusie & Aanbevelingen. <Datum> 1.0. <Auteur> ###-####### Intake Conclusie & Aanbevelingen Datum Versie 1.0 Auteur Telefoon ###-####### Inhoudsopgave 1. VOORWOORD... 1 2. BESCHRIJVING APPLICATIE... 2 2.1. FUNCTIONEEL ONTWERP... 2

Nadere informatie

Op begrijpelijke, consistente en herkenbare wijze presenteren van SBR rapportages

Op begrijpelijke, consistente en herkenbare wijze presenteren van SBR rapportages We zijn nu al weer een paar maanden onderweg in 2017. Het jaar van de verplichtstelling voor het aanleveren van Publicatiestukken en Kredietrapportages middels SBR. SBR staat voor Standard Business Reporting

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 7700

Wijzigingsblad BRL 7700 - 1 Wijzigingsblad BRL 7700 Vastgesteld door het Centraal College van Deskundigen Bodembescherming N.B. Doorgehaalde tekst is geschrapt Onderstreepte tekst is toegevoegd Wijziging nummer 1 Wijzigingen

Nadere informatie

Gegevenskoppelingen. Bezint eer ge verbindt. Jasper Grannetia Trainer/Consultant

Gegevenskoppelingen. Bezint eer ge verbindt. Jasper Grannetia Trainer/Consultant Gegevenskoppelingen Bezint eer ge verbindt Jasper Grannetia Trainer/Consultant Top 3 Uitspraken over koppelingen Hebben jullie een koppeling met [product x]? (ja, bijna altijd bijna) We hebben een webservice,

Nadere informatie

Pervasive Server V9 Installatiegids

Pervasive Server V9 Installatiegids Pervasive Server V9 Installatiegids 1 Inhoudsopgave 1. Om te beginnen... 3 2. Systeemeisen... 3 2.1 Server... 3 2.1.1 Hardware... 3 2.1.2 Software... 3 2.2 Client... 3 2.2.1 Hardware... 3 2.2.2 Software...

Nadere informatie

Installatie nieuwe build van Alure (alle componenten)

Installatie nieuwe build van Alure (alle componenten) Installatie nieuwe build van Alure (alle componenten) Versie 1.1 (5 september 2014) Copyright 2014 INNOLAN B.V. Alle rechten zijn gereserveerd. Reproductie, geheel of gedeeltelijk, zonder schriftelijke

Nadere informatie

Installatie/Update/Intake formulier.

Installatie/Update/Intake formulier. Installatie/Update/Intake formulier. APPLICATIENAAM: APPLICATIEVERSIE: PACKAGE NAAM: APPLICATIETAAL: NL INDIEN ANDERS: INTAKE\INSTALLATIE DATUM: PRODUCTIE DATUM: 0 ORGANISATIE In dit hoofdstuk wordt alle

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN KING 5.45 IN EEN WINDOWS-NETWERK

INSTALLATIE VAN KING 5.45 IN EEN WINDOWS-NETWERK INSTALLATIE VAN KING 5.45 IN EEN WINDOWS-NETWERK Dit document beschrijft de installatie van King in een Windows-netwerk. Bij de netwerkinstallatie staan de King-administraties op het netwerk (server) en

Nadere informatie

Installatiehandleiding XBRLreports XBRLreports Communication Manager

Installatiehandleiding XBRLreports XBRLreports Communication Manager Installatiehandleiding XBRLreports XBRLreports Communication Manager Versie 1.0 Oktober 2016 Disclaimer Dit document is eigendom van XBRLreports B.V. en blijft dit ook ten alle tijden. De informatie in

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Behorende bij de offerteaanvraag " Systeem verkeersregelinstallaties" gemeente Eindhoven November 2015 Nota van inlichtingen Systeem Verkeersregelinstallaties Referentienummer: 82784

Nadere informatie

Rechtszekerheid. Communicatie gemeentelijke applicatie met LV- WKPB. Werkinstructie 2.0. Projectteam WKPB VROM. Versie. Auteur(s)

Rechtszekerheid. Communicatie gemeentelijke applicatie met LV- WKPB. Werkinstructie 2.0. Projectteam WKPB VROM. Versie. Auteur(s) Rechtszekerheid Werkinstructie Auteur(s) Projectteam VROM Rechtszekerheid 1 van 13 Werkinstructie Opdrachtgever RZ/MB/PPB Status Definitief Verspreiding historie Datum Auteur Opmerking 1.0 30-01-2007 Projectteam

Nadere informatie

ALL-CRM Installatiehandleiding AC-ACC

ALL-CRM Installatiehandleiding AC-ACC ALL-CRM Installatiehandleiding AC-ACC Auteur: Shams Hadi Datum: 09-10-2012 Versie: v2.0 2012, All-CRM 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding 3 3 Gebruikers handleiding 4 3.1 Database verbinding

Nadere informatie