CAO Artikel Muziekinstrumenten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "12-5-2011 CAO Artikel 4.9. 4.9. Muziekinstrumenten"

Transcriptie

1 CAO Artikel Muziekinstrumenten a. De musicus is verplicht door de in dienst van de werkgever te bespelen en hen in eigendom toebehorende instrumenten van goede kwaliteit te doen zijn en in goede staat ter beschikking te hebben. b. De musicus dient - behoudens aantoonbare overmacht zo spoedig mogelijk na een schadegeval aan zijn of haar instrument en/of strijkstok, zelf te zorgen voor een ander instrument en/of strijkstok. c. De musicus is verplicht de instrument(en) en/of strijkstok(ken) ter verzekering bij de werkgever aan te melden, alsmede eventuele wijzigingen. De kosten van de verzekering van de instrumen(ten) en strijkstok(ken), alsmede de taxaties, zijn voor rekening van de werkgever, met inachtneming van de in de financiële bijlage 2.1.opgenomen bepalingen. d. Indien een musicus zijn instrument(ten) en/of strijkstok(ken) reeds zelf heeft verzekerd en hij deze verzekering wil aanhouden, dan wordt hem een vergoeding verleend tot het bedrag dat de werkgever zou hebben betaald overeenkomstig het bepaalde in lid en van financiële bijlage 2.1. De musicus dient hiertoe de polis en het bewijs van premiebetaling binnen drie maanden na premiebetaling te overleggen.

2 BIJLAGE 2 FINANCIËLE BIJLAGE 2.1. VERZEKERING VAN INSTRUMENTEN Algemeen Deze regeling is bestemd voor musici in dienst van het MCO: a. die een instrument en/of strijkstok van het MCO in bruikleen hebben. b. die hun instrument en/of strijkstok voor rekening van het MCO verzekerd hebben; c. die hun instrument en/of strijkstok voor eigen rekening verzekerd hebben via de collectieve instrumentenverzekering van het MCO; Voorwaarden a. Instrumenten sub 2.1.a. De eigen instrumenten van het MCO worden voor rekening van het MCO verzekerd. b. Instrumenten sub 2.1.b. Musici kunnen op kosten van de werkgever hun instrumenten en/of strijkstokken, alsmede bijbehorende foudraals en instrumentenkisten, laten verzekeren. Niet meer dan twee hoofdinstrumenten en niet meer dan twee bij-instrumenten van de werknemer zijn voor rekening van de werkgever steeds all-risk verzekerd, en wel als volgt: 1 e hoofdinstrument voor maximaal de taxatiewaarde; 2 e hoofdinstrument voor een taxatiewaarde van max ,00 1 e bij-instrument voor maximaal de taxatiewaarde van max ,00 2 e bij-instrument voor een taxatiewaarde van max ,00 Niet meer dan drie strijkstokken van de musicus zijn voor rekening van de werkgever steeds all-risk verzekerd, en wel als volgt: 1 e strijkstok voor maximaal de taxatiewaarde; 2 e strijkstok voor een taxatiewaarde van max ,00 3 e strijkstok voor een taxatiewaarde van max ,00 c. Instrumenten sub 2.1.c. Andere door de werknemer te gebruiken instrumenten en strijkstokken, voor zover niet vallend onder artikel b., kunnen voor rekening van de musicus via de werkgever worden verzekerd Taxatierapporten Tot een verzekering bedoeld in lid b en c. wordt slechts overgegaan nadat door de betrokken musicus een mutatieformulier met taxatierapport van een door de verzekeraar erkend taxateur is overlegd. De taxatiekosten van de instrumenten vallend onder b. komen voor rekening van de werkgever. Kosten gemaakt wegens hertaxatie in verband met aanpassing van de verzekerde waarde komen ten hoogste eenmaal per twee jaar ook voor rekening van de werkgever.

3 De (her)taxatiekosten van de instrumenten vallend onder c. komen voor rekening van de musicus. Voor de lijst met de door de verzekeraar erkende taxateurs zie: MCO intranet: Personeel Financiële Zaken Verzekeringen Collectieve Instrumentenverzekering bij schadeformulier Premies verzekering Het premiepercentage van de verzekering bedraagt 5,0%o per 1 januari Eigen-risico -clausule Voor muziekinstrumenten en strijkstokken, genoemd in artikel geldt een eigen-risico -clausule: a. Er is een eigen risico van 125,00 per gebeurtenis. b. Indien sprake is van een verwijtbare vorm van eigen schuld (zie Bedrijfsregeling K), dit ter beoordeling van de verzekeraar, geldt een eigen risico van 1.500,00 per gebeurtenis en zal een eventuele waardevermindering welke onder deze polis wordt vergoed, zijn gemaximeerd tot 10% van de verzekerde waarde van het verzekerde object. Onder waardevermindering wordt in dit kader verstaan: Het verschil in waarde van het verzekerde instrument direct voor het schadeveroorzakende evenement en na de reparatie hiervan. c. In geval van verlies of diefstal zonder braaksporen geldt een eigen risico van 1.500,00 per gebeurtenis. N.B. d. Indien de schade ontstaat tijdens het vervoer door of vanwege de werkgever, dan komt het bedrag aan eigen risico en/of de eventuele gemaximaliseerde waardevermindering, geheel voor rekening van de werkgever. e. Ontstaat de schade tijdens de uitoefening van de dienstbetrekking, dan komt het bedrag aan eigen risico voor de helft voor rekening van de werkgever en voor de ander helft voor rekening van de musicus. Het totaalbedrag aan eigen risico voor een schadegeval is gelijk aan het eigen risico dat door de verzekeraar wordt gehanteerd. f. Ontstaat de schade tijdens privé-gebruik, buiten het kader van de dienstbetrekking, dan komt het eigen risico en/of bij een verwijtbare vorm van eigen schuld het verhoogd eigen risco en/of een eventuele gemaximaliseerde waardevermindering geheel voor rekening van de werknemer Mutaties verzekerde muziekinstrumenten en/of strijkstokken Voor mutaties wat betreft aanmelding, hertaxatie, afvoeren of tijdelijke verzekering wordt verwezen naar het mutatieformulier, dat via het intranet te downloaden is. (MCO intranet: Personeel Financiële Zaken Collectieve Instrumentenverzekering) Schade-, verlies- of diefstalmelding Met betrekking tot de procedures bij schade, verlies of diefstal wordt verwezen naar betreffende Bedrijfsregeling K van de CAO.

4 Continuering na pensionering De verzekering wordt na de pensionering van de werknemer en na beëindiging van het dienstverband wegens arbeidsongeschiktheid voor diens rekening voortgezet, indien de werknemer ten minste een maand van tevoren te kennen geeft op verlenging prijs te stellen. Bij schade komt het bedrag van eigen-risico geheel voor rekening van de werknemer Continuering na overlijden Bij overlijden van een werknemer wordt aan de nabestaanden gedurende 6 maanden de mogelijkheid geboden de verzekering te continueren om deze vervolgens op eigen titel bij de MCO-verzekeraar ofwel een andere verzekeraar voort te zetten danwel te beëindigen. Uitbreiding van de verzekering of verhoging van de verzekerde waarde is gedurende deze periode niet mogelijk.

5 BEDRIJFSREGELING K PROCEDURE MUZIEKINSTRUMENTENVERZEKERING BIJ SCHADE, VERLIES OF DIEFSTAL. 2. Algemeen Verzekeringsvoorwaarden: Zie voor de voorwaarden van de muziekinstrumentenverzekering de Bijlage 2.1. van de CAO. Verzekeraar: DSV Assurantiegroep BV, Postbus 26444, 1202 JJ Hilversum. assurantien@omroep.nl 3. Voor wie: Deze regeling is bestemd voor: a. Musici die een instrument van het MCO in bruikleen hebben; b. Musici die hun instrumenten via het MCO verzekerd hebben; 4. Dekkinggebied en dekkingsbeperking De verzekering is van kracht tijdens transport en verblijf in de gehele wereld. De verzekering biedt geen dekking voor: a. Waardevermindering door geleidelijk werkende invloeden; b. Schade aan haren, snaren, trommelvellen en stokken tenzij er ook andersoortige schade aan het instrument is ontstaan; c. Schade bij elektrische muziekinstrumenten door kortsluiting, zelfverhitting, stroomlekken e.d. 5. Schade-, verlies- of diefstalmeldingen a. Musici die een instrument van het MCO in bruikleen hebben: Meldingen van schade, verlies of diefstal dienen zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 3x24 uur gedaan te worden aan de instrumentenbeheerder van het MCO of bij diens afwezigheid de verzekeraar door het inleveren van een schadeformulier muziekinstrumentenverzekering. In Nederland doet de instrumentenbeheerder aangifte bij de politie. In het buitenland doet de bruikleennemer zo snel mogelijk aangifte bij de politie. b. Musici die hun instrument en/of strijkstok verzekerd hebben via het MCO: Meldingen van schade, verlies of diefstal dienen zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 3x24 uur rechtstreeks gedaan te worden, door het inleveren van een schadeformulier muziekinstrumentenverzekering, bij de verzekeraar. Bij verlies of diefstal van een instrument of strijkstok dient zo snel mogelijk aangifte te worden gedaan bij de Politie. Voor het schadeformulier muziekinstrumentenverzekering met de lijst van de door de verzekeraar erkende reparateurs en taxateurs zie: MCO intranet: Personeel Financiële Zaken Verzekeringen Collectieve Instrumentenverzekering Schadeformulier

6 6. Enkele polisvoorwaarden a. Taxaties en reparaties dienen te worden uitgevoerd bij de hiertoe door de verzekeraar aangewezen taxateurs en reparateurs, zoals vermeld bij het schadeformulier. Eerst na overleg met en goedkeuring van de verzekeraar is afwijking hiervan mogelijk. b. Zodra een rapport over de schade voor assuradeuren is opgesteld en hierop de toestemming van de verzekeraar werd verkregen, kan het instrument of de strijkstok worden gerepareerd, uitsluitend door een door de verzekeraar erkend reparateur naar keuze. c. Een eventuele schade kan tot vergoeding onder deze polis leiden, indien verzekerde de nodige zorgvuldigheid dan wel voldoende zorg ten aanzien van het verzekerde object heeft betracht. Onder zorgvuldigheid dan wel voldoende zorg wordt verstaan een schadeveroorzakend evenement door een omstandigheid die een zorgvuldig musicus niet heeft kunnen voorkomen en waarvan hij/zij de gevolgen niet heeft kunnen voorzien. Het niet in acht nemen van de nodige zorgvuldigheid dan wel voldoende zorg levert een verwijtbare vorm van eigen schuld op.

7 BEDRIJFSREGELING L REGLEMENT VOOR BRUIKLEENINSTRUMENTEN VAN HET MCO. 7. Algemeen De musicus aan wie een muziekinstrument in bruikleen wordt gegeven, dient een bruikleenovereenkomst te ondertekenen. Door ondertekening verklaart de musicus, de bruikleennemer, het instrument in goede staat te hebben ontvangen en op de hoogte te zijn van de inhoud van dit reglement en de verzekeringsvoorwaarden zoals vastgelegd in de CAO bijlage en betreffende bedrijfsreglement. 8. Voorwaarden a. De bruikleennemer wordt geacht het muziekinstrument uitsluitend te gebruiken ter vervulling van de dienstbetrekking bij het MCO. b. Het instrument blijft te allen tijde eigendom van het MCO. c. Aan het dienstverband bij het MCO kunnen geen rechten worden ontleend ten aanzien van het in bruikleen krijgen of houden van een instrument. d. Het is de bruikleennemer niet toegestaan het muziekinstrument in bruikleen te geven, te verhuren of uit te lenen aan derden of hiervan anderszins afstand te doen gedurende de bruikleentermijn. In incidentele gevallen mag het instrument wel ter beschikking gesteld worden aan MCO-collega s. e. In incidentele gevallen, na verkregen toestemming van de instrumentbeheerder, mag het instrument gebruikt worden bij betaalde werkzaamheden buiten het MCO dienstverband. 9. Toekenning De beslissing over het toekennen van een bruikleeninstrument aan een musicus ligt bij de manager van het orkest. Het MCO zal in eerste instantie de aanwezige instrumenten ter bruikleen aanbieden. Als deze instrumenten niet voldoen of niet geschikt zijn, onderzoekt de manager van het orkest de wenselijkheid van de aanschaf van een nieuw of ander instrument. 10. Onderhoud a. De bruikleennemer wordt geacht het muziekinstrument zorgvuldig en op verantwoorde wijze te gebruiken en te onderhouden. b. Het onderhoud dient te geschieden door een door het MCO erkende reparateur en te worden uitgevoerd op de door de fabrikant of bouwer voorgeschreven wijze. Eerst na overleg met en goedkeuring van de instrumentenbeheerder is afwijking hiervan mogelijk. c. Een opdracht tot het uitvoeren van onderhouds- en/of reparatiewerkzaamheden tot 250,- per keer kan de bruikleennemer zelf geven. Dit dient gemeld te worden aan de instrumentenbeheerder. d. Een opdracht tot het uitvoeren van onderhouds- en/of reparatiewerkzaamheden boven 250,- per keer kan uitsluitend worden gegeven na toestemming van de instrumentenbeheerder. e. Eventuele kosten voor onderhoud of reparatie komen voor rekening van het MCO onder overhandiging van gewaarmerkte nota s. f. N.B. Rietblazers met een bruikleeninstrument van het MCO hebben recht op een vergoeding voor rieten zoals beschreven is in bijlage 02.2 van de CAO. 11. Bruikleencontrole a. De bruikleennemer is gehouden het instrument ieder jaar, na oproep door de instrumentenbeheerder, te tonen. Wanneer na herhaalde oproep de bruikleennemer in gebreke blijft van deze bepaling, vindt een inhouding op het salaris plaats van 100,- per maand.

8 b. Daarnaast stuurt de instrumentenbeheerder eenmaal per kalenderjaar een opgave aan de bruikleennemer, met daarop de bruikleeninstrumenten. De bruikleennemer stuurt deze met eventuele correcties, ondertekend retour. 12. Verzekering Het instrument wordt door het MCO verzekerd. Voor de voorwaarden, het eigen risico en de eventuele waardevermindering wordt verwezen naar de Bijlage 2.1 van de CAO en de bedrijfsregeling K van de CAO Procedure muziekinstrumenten bij schade, verlies of diefstal. 13. Melden schade, verlies of diefstal Met betrekking tot de procedures bij schade, verlies of diefstal wordt verwezen naar betreffende Bedrijfsregeling K van de CAO. 14. Schade Als aanvulling op de verzekeringsvoorwaarden geldt dat bij bruikleeninstrumenten onder het niet in acht nemen van de nodige zorgvuldigheid, dan wel voldoende zorg bij gebruik of onderhoud ook wordt beschouwd, wat een een verwijtbare vorm van eigen schuld oplevert.: a. Nalatigheid om het nodige te doen ter vermindering of beperking van schade en slijtage, waaronder het niet gebruiken van een koffer of hoes na beëindiging van de muziekactiviteiten. b. Het muziekinstrument onbeheerd achterlaten in een niet deugdelijk afgesloten ruimte of in een al dan niet afgesloten vervoermiddel. 15. Aansprakelijkheid a. Bij vervreemding van het instrument is de bruikleennemer gehouden om de dagwaarde van het bruikleeninstrument aan het MCO te vergoeden. b. De waarde van het gebruik van muziekinstrumenten, uitgaande van het in dit reglement genoemde zakelijk, MCO gerelateerd gebruik, kan op basis van de huidige fiscale wetgeving (NL) op nihil worden gesteld. Eventuele fiscale gevolgen die ontstaan doordat de bruiklener zich niet houdt aan de in dit reglement gestelde voorwaarden, zijn volledig voor rekening van de bruiklener. 16. Beëindiging gebruik Bij beëindiging van het dienstverband of bij het betrekken van een andere functie binnen het MCO, wordt de bruikleen van het instrument beëindigd en dient het instrument, met alle toebehoren, zo spoedig mogelijk ingeleverd te worden bij de instrumentenbeheerder. Onverminderd het hiervoor gestelde, kan het MCO te allen tijde de individuele toekenning van het muziekinstrument door middel van schriftelijke opzegging beëindigen. De bruikleennemer kan de bruikleen op ieder moment beëindigen, waarna hij een verklaring van beëindiging krijgt van het MCO. Slotbepaling Bij geschilpunten over de bruikleen van een instrument waarin dit reglement niet voorziet, beslist de directie van het MCO. Alle eerdere regelingen en afspraken, behoudens de in de CAO genoemde bepalingen, komen hiermee te vervallen. Dit reglement geldt vanaf d.d. en is vastgesteld in het overleg met de Ondernemingsraad.

KBH LVP Bijzondere voorwaarden Kostbaarhedenverzekering Luyten Voordeel Pakket

KBH LVP Bijzondere voorwaarden Kostbaarhedenverzekering Luyten Voordeel Pakket KBH LVP 15.01 Bijzondere voorwaarden Kostbaarhedenverzekering Luyten Voordeel Pakket Bijzondere voorwaarden kostbaarhedenverzekering (KBH LVP 15.01) Pagina 1 Op deze verzekering zijn de algemene voorwaarden

Nadere informatie

Gebruikersvoorwaarden chromebook

Gebruikersvoorwaarden chromebook Gebruikersvoorwaarden chromebook Onderstaande gebruikersvoorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van een chromebook door leerlingen van het Vechtdal College in de onderwijslessituatie. Daar waar

Nadere informatie

Gebruikersvoorwaarden ipad

Gebruikersvoorwaarden ipad Gebruikersvoorwaarden ipad Onderstaande gebruikersvoorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van een ipad door leerlingen van het Vechtdal College in de onderwijslessituatie. Daar waar in deze gebruikersvoorwaarden

Nadere informatie

Deze spaarregeling heeft ten doel het verwerven van duurzaam bezit door de medewerkers door het sparen van loon in geblokkeerde vorm te bevorderen.

Deze spaarregeling heeft ten doel het verwerven van duurzaam bezit door de medewerkers door het sparen van loon in geblokkeerde vorm te bevorderen. HOOFDSTUK 11 Spaarloonregeling Doel Artikel 1 Deze spaarregeling heeft ten doel het verwerven van duurzaam bezit door de medewerkers door het sparen van loon in geblokkeerde vorm te bevorderen. Deelneming

Nadere informatie

Reglement Anw-hiaatpensioen

Reglement Anw-hiaatpensioen Vastgesteld in de bestuursvergadering van 5 december 2013 H. Langeveld, voorzitter P. Dijkstra, secretaris Postbus 94202, 1090 GE Amsterdam Bestuursmanagement: Mol & Pensioen T 035-642 29 21 M 06-832 33

Nadere informatie

Reglementnummer: Pagina 1 van 6. Werkgever: gevestigd te.

Reglementnummer: Pagina 1 van 6. Werkgever: gevestigd te. Reglementnummer: Pagina 1 van 6 Artikel 1 Begripsomschrijving In dit reglement wordt verstaan onder: Werkgever: gevestigd te. Deelnemer: Partner/Echtgenoot: Spaarloon: Bank: de werknemer, die deelneemt

Nadere informatie

Stichting Metro Pensioenfonds. ANW Hiaatreglement. 28 oktober 2008

Stichting Metro Pensioenfonds. ANW Hiaatreglement. 28 oktober 2008 Stichting Metro Pensioenfonds ANW Hiaatreglement Inhoudsopgave BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 1 DEELNEMERSCHAP... 1 KEUZEMOGELIJKHEID ANW-HIAATPENSIOEN... 1 AANVANG EN WIJZIGING VAN DE VERZEKERING VAN ANW-HIAATPENSIOEN...

Nadere informatie

Akte houdende vaststelling van de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werknemers van het MCO

Akte houdende vaststelling van de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werknemers van het MCO Akte houdende vaststelling van de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werknemers van het MCO De ondergetekenden, de stichting Muziekcentrum van de Omroep te Hilversum enerzijds en FNV Kunsten Informatie

Nadere informatie

BRUIKLEENOVEREENKOMST / GEBRUIKSVOORWAARDEN ICT APPARATUUR

BRUIKLEENOVEREENKOMST / GEBRUIKSVOORWAARDEN ICT APPARATUUR BRUIKLEENOVEREENKOMST / GEBRUIKSVOORWAARDEN ICT APPARATUUR De Hogeschool van Amsterdam in deze vertegenwoordigd door Naam : verder te noemen de werkgever en Naam : Personeelsnummer : HvA-ID : Organisatie-eenheid

Nadere informatie

Gebruiksovereenkomst bedrijfsauto [naam werkgever]

Gebruiksovereenkomst bedrijfsauto [naam werkgever] Gebruiksovereenkomst bedrijfsauto [naam werkgever] Dit Autoreglement is integraal onderdeel van de arbeidsovereenkomst tussen [naam werkgever] en [naam werknemer] Partijen, [naam werkgever], hierna te

Nadere informatie

Reglement Anw-hiaatpensioen

Reglement Anw-hiaatpensioen Reglement Anw-hiaatpensioen Vastgesteld in de bestuursvergadering van 5 december 2013 Laatste aanpassing vastgesteld in de bestuursvergadering van 27 januari 2017 A.F. Rijksen, voorzitter P. Dijkstra,

Nadere informatie

Schouten Zekerheid PAKKETPOLIS Bijzondere voorwaarden Buitenshuisdekking 2016

Schouten Zekerheid PAKKETPOLIS Bijzondere voorwaarden Buitenshuisdekking 2016 Schouten Zekerheid PAKKETPOLIS Bijzondere voorwaarden Buitenshuisdekking 2016 Inhoud Pagina Bui 1 Begrippen 2 Bui 2 Verzekeringsgebied 2 Bui 3 Omvang van de dekking 3 Bui 4 Eigen risico 4 Bui 5 Aanvullende

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van de bruikleenovereenkomst tussen NMF en gebruiker Versie 2015-1 (januari 2015)

Algemene Voorwaarden van de bruikleenovereenkomst tussen NMF en gebruiker Versie 2015-1 (januari 2015) Algemene Voorwaarden van de bruikleenovereenkomst tussen NMF en gebruiker Versie 2015-1 (januari 2015) Het is te allen tijde aan te raden deze nieuwe versie in zijn totaliteit goed door te lezen. Neem

Nadere informatie

VOORWAARDEN RAETSHEREN VAN ORDEN LEERLING EIGENDOMMEN -BESTURENRAAD

VOORWAARDEN RAETSHEREN VAN ORDEN LEERLING EIGENDOMMEN -BESTURENRAAD VOORWAARDEN RAETSHEREN VAN ORDEN LEERLING EIGENDOMMEN -BESTURENRAAD Raetsheren van Orden B.V. Registermakelaar in Assurantiën Arcadialaan 36a 1813 KN Alkmaar Postbus 1015 1810 KA Alkmaar T: 072 54 14 151

Nadere informatie

Kersten Hulpmiddelspecialist Low Vision Loket., belast met de levering Low Vision hulpmiddelen namens Zorgverzekeraar VGZ Hierna te noemen: uitlener

Kersten Hulpmiddelspecialist Low Vision Loket., belast met de levering Low Vision hulpmiddelen namens Zorgverzekeraar VGZ Hierna te noemen: uitlener BRUIKLEENOVEREENKOMST LOW VISION HULPMIDDELEN Ondergetekenden: En Kersten Hulpmiddelspecialist Low Vision Loket., belast met de levering Low Vision hulpmiddelen namens Zorgverzekeraar VGZ Hierna te noemen:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van de bruikleenovereenkomst voor projectbruikleen tussen NMF en natuurlijke gebruikers Versie (juli 2018)

Algemene Voorwaarden van de bruikleenovereenkomst voor projectbruikleen tussen NMF en natuurlijke gebruikers Versie (juli 2018) Algemene Voorwaarden van de bruikleenovereenkomst voor projectbruikleen tussen NMF en natuurlijke gebruikers Versie 2018-2 (juli 2018) Deze algemene voorwaarden maken deel uit van elke met het Nationaal

Nadere informatie

Voorwaarden Cascoverzekering Bedrijfsmotorrijtuigen

Voorwaarden Cascoverzekering Bedrijfsmotorrijtuigen Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing indien hiernaar wordt verwezen op het polisblad. Home 1 Voorwaarden Cascoverzekering Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Omvang van de dekking Schaderegeling

Nadere informatie

Voorwaarden. Watersport Cliëntenobjecten FGD

Voorwaarden. Watersport Cliëntenobjecten FGD Voorwaarden Watersport Cliëntenobjecten FGD 2013-01 Inhoudsopgave Algemene voorwaarden 3 Artikel 1 Begripsomschrijvingen 3 Artikel 2 Verzekeringsgebied 4 Artikel 3 Omschrijving van de dekking 4 Artikel

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden ipad & macbook verzekering. dupi. IPAD&MACBOOK BIJZ DUPI - 1 juni Bijzondere voorwaarden ipad & macbook verzekering

Bijzondere voorwaarden ipad & macbook verzekering. dupi. IPAD&MACBOOK BIJZ DUPI - 1 juni Bijzondere voorwaarden ipad & macbook verzekering Bijzondere voorwaarden ipad & macbook verzekering 1 Inhoudsopgave 15: Verwijzing naar algemene voorwaarden 3 16: De dekking 3 17: Aanvullend verzekerd 3 18: Uitsluitingen 3 19: De vergoeding 4 20: Definities

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Kostbaarhedenverzekering KBH141

Bijzondere voorwaarden Kostbaarhedenverzekering KBH141 London Verzekeringen Coolsingel 139, 3012 AG Rotterdam Postbus 60, 3000 AB Rotterdam Tel 088-577 26 02, fax 088-577 86 80 www.london.nl IBAN NL17INGB0000022800 Inschrijfnummer KvK 59395435 London Verzekeringen

Nadere informatie

Voorwaarden Garageverzekering rubriek CASCO

Voorwaarden Garageverzekering rubriek CASCO Voorwaardenblad 365-94 Voorwaarden Garageverzekering rubriek CASCO Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing indien hiernaar wordt verwezen op het polisblad. Artikel 349-20.1504 Datum 1 april 2015

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering

De Vrijwilligersverzekering De Vrijwilligersverzekering Uitgebreide dekking Gemeente Tytsjerksteradiel ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 SCHADEVERZEKERING VRIJWILLIGERS... 4 AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING PARTICULIEREN...

Nadere informatie

Het algemeen bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân;

Het algemeen bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân; Het algemeen bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân; gelet op het overgaan tot tijd- en plaatsonafhankelijk werken en de noodzaak van de verstrekking van een mobiele telefoon

Nadere informatie

c#!!! beheer- Polisvoorwaarden bij de Huiseigenaren- en de Huurdersverzekering

c#!!! beheer- Polisvoorwaarden bij de Huiseigenaren- en de Huurdersverzekering c#!!! cen tiwui beheer- Polisvoorwaarden bij de Huiseigenaren- en de Huurdersverzekering Eigen risico Artikel 6 Voor elke aansprakelijkheidsschade die binnen een termijn van 3 jaar (gerekend vanaf de schadedatum)

Nadere informatie

Voorwaarden Verkoopwagen

Voorwaarden Verkoopwagen Polisvoorwaarden 04-90 Voorwaarden Verkoopwagen Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing als hiernaar wordt verwezen op het polisblad. Artikel 1252-40.1504 Datum 1 april 2015 Inhoud pagina 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Leest u u in dit reglement? Dan geldt dat ook voor de andere personen waarvoor de verzekering is afgesloten.

Leest u u in dit reglement? Dan geldt dat ook voor de andere personen waarvoor de verzekering is afgesloten. Voorwaarden Univé Kostbaarhedenverzekering versie 1 Belangrijke informatie De afspraken in de Voorwaarden Univé Kostbaarhedenverzekering gaan over de Kostbaarhedenverzekering van Univé. Deze voorwaarden

Nadere informatie

Voor de uitvoeringsregels met betrekking tot toewijzing, intrekking, controle en handhaving wordt verwezen naar de betreffende bedrijfsregeling.

Voor de uitvoeringsregels met betrekking tot toewijzing, intrekking, controle en handhaving wordt verwezen naar de betreffende bedrijfsregeling. SPECIFIEKE BEPALINGEN PERSONEELSGROEP B EN C 2.10 TELEFOONKOSTEN- EN INTERNETVERGOEDINGEN 2.10.1. Algemeen De werkgever heeft een regeling vastgesteld voor de vergoeding van de telefoon- en internetkosten.

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST (voor bepaalde tijd) I., gevestigd te, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw,

ARBEIDSOVEREENKOMST (voor bepaalde tijd) I., gevestigd te, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw, ARBEIDSOVEREENKOMST (voor bepaalde tijd) De ondergetekenden: I., gevestigd te, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw, hierna te noemen: de werkgever ; en II. de heer/mevrouw, geboren

Nadere informatie

Personenautoverzekering

Personenautoverzekering Polis Home 1 (Polis) Personenautoverzekering Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Begripsomschrijvingen Premie Wijziging van premies en/of Aanmelding van schade

Nadere informatie

ander licht op de zaak Dit zijn de Bijzondere voorwaarden van de Kostbaarhedenverzekering. Met deze verzekering verzekert u uw kostbaarheden.

ander licht op de zaak Dit zijn de Bijzondere voorwaarden van de Kostbaarhedenverzekering. Met deze verzekering verzekert u uw kostbaarheden. Kostbaarhedenverzekering ZW-KO-01 Dit zijn de Bijzondere voorwaarden van de Kostbaarhedenverzekering. Met deze verzekering verzekert u uw kostbaarheden. Hoe leest u deze polisvoorwaarden? Onze verzekeringen

Nadere informatie

REGLEMENT Aanvullende Verzekeringen bij Arbeidsongeschiktheid Mode-, Interieur-, Tapijt- en Textielindustrie (SAVAMITT-reglement)

REGLEMENT Aanvullende Verzekeringen bij Arbeidsongeschiktheid Mode-, Interieur-, Tapijt- en Textielindustrie (SAVAMITT-reglement) REGLEMENT Aanvullende Verzekeringen bij Arbeidsongeschiktheid Mode-, Interieur-, Tapijt- en Textielindustrie (SAVAMITT-reglement) begripsbepalingen artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. Werkgever

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Kostbaarhedenverzekering (216-04) Inhoudsopgave Kostbaarhedenverzekering (216-04)

Algemene voorwaarden. Kostbaarhedenverzekering (216-04) Inhoudsopgave Kostbaarhedenverzekering (216-04) Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Waar zijn de kostbaarheden verzekerd? Wie

Nadere informatie

Kostbaarhedenverzekering

Kostbaarhedenverzekering Kostbaarhedenverzekering Bijzondere Voorwaarden KB15 Inhoudsopgave Informatie: Telefonische bereikbaarheid 24 /7 voor het melden van uw schade. Online schade melden doet u snel en eenvoudig in uw Persoonlijk

Nadere informatie

Voorwaarden Univé Kostbaarhedenverzekering

Voorwaarden Univé Kostbaarhedenverzekering Versie 1 2014.03/18 Pagina 2/13 De afspraken in de Voorwaarden Univé gaan over de van Univé. Deze voorwaarden horen bij de Algemene Voorwaarden 1 van Univé. In de Algemene Voorwaarden staan de afspraken

Nadere informatie

Bedrijfsmotorrijtuigenverzekering

Bedrijfsmotorrijtuigenverzekering Algemene Home 1 Algemene Bedrijfsmotorrijtuigenverzekering Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Begripsomschrijvingen Premie Wijziging van premies en/of Aanmelding

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden ipad en Mac Book Verzekering

Bijzondere Voorwaarden ipad en Mac Book Verzekering Bijzondere Voorwaarden ipad en Mac Book Verzekering BIJZONDERE VOORWAARDEN IPAD EN MAC BOOK VERZEKERING MINT 2013 Inhoudsopgave 15 Verwijzing naar algemene voorwaarden 3 16 De dekking 3 17 Aanvullend verzekerd

Nadere informatie

44. Doel 2. Contributie beroepsorganisaties

44. Doel 2. Contributie beroepsorganisaties Contributie beroepsorganisaties 44. Doel 2 4.1 Mogelijkheden 2 4.2 Inzet van bronnen 2 4.3 Arbeidsrechtelijke/CAO voorwaarden 2 4.4 Fiscale regelgeving 3 4.5 Fiscale gevolgen, gevolgen voor de zorgverzekering

Nadere informatie

Voorwaarden Fietsverzekering

Voorwaarden Fietsverzekering Voorwaarden Fietsverzekering Met de Fietsverzekering kunt u de financiële gevolgen verzekeren van schade aan of diefstal, afpersing en verduistering van uw fiets. Lees de voorwaarden en het polisblad goed

Nadere informatie

REGLEMENT voor Anw-hiatenpensioen. van. Stichting Pensioenfonds Haskoning. Nijmegen. Reglement ANW-hiatenpensioen, versie 2.1-1- 1 januari 2012

REGLEMENT voor Anw-hiatenpensioen. van. Stichting Pensioenfonds Haskoning. Nijmegen. Reglement ANW-hiatenpensioen, versie 2.1-1- 1 januari 2012 REGLEMENT voor Anw-hiatenpensioen van Stichting Pensioenfonds Haskoning te Nijmegen Aangepast per 1-1-2012 Reglement ANW-hiatenpensioen, versie 2.1-1- 1 januari 2012 Artikel 1 - Definities In deze pensioenregeling

Nadere informatie

-2- d. wanneer het object gewoonlijk buiten Nederland wordt gebruikt.

-2- d. wanneer het object gewoonlijk buiten Nederland wordt gebruikt. RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. i n d e k l a c h t nr. 2002/2144 (057.02) ingediend door: hierna te noemen 'klager', tegen: hierna te noemen 'verzekeraar'. De Raad van Toezicht Verzekeringen

Nadere informatie

Voorwaarden Cascoverzekering Personenauto

Voorwaarden Cascoverzekering Personenauto Voorwaardenblad 303-91 Voorwaarden Cascoverzekering Personenauto Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing indien hiernaar wordt verwezen op het polisblad. Artikel 145-10.1504 Datum 1 april 2015

Nadere informatie

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn).

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn). MODEL ARBEIDSOVEREENKOMST BESTUURDER KINDEROPVANG DE ONDERGETEKENDEN: 1. [NAAM RECHTSPERSOON], gevestigd te [PLAATS], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [NAAM], in zijn/haar hoedanigheid van [FUNCTIE],

Nadere informatie

RANK XEROX (NEDERLAND) B.V. PENSIOENREGLEMENT

RANK XEROX (NEDERLAND) B.V. PENSIOENREGLEMENT RANK XEROX (NEDERLAND) B.V. PENSIOENREGLEMENT INHOUDSOPGAVE Pagina Artikel 1 Omschrijving 3 Artikel 2 Deelnemerschap 3 Artikel 3 Aanspraken 4 Artikel 4 Verzekering 4 Artikel 5 Pensioengrondslag 5 Artikel

Nadere informatie

Fietsreglement SIMON scholen. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen SIMON scholen

Fietsreglement SIMON scholen. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen SIMON scholen Fietsreglement SIMON scholen Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen SIMON scholen geldig per 1 januari 2014 tot en met 31-12-2014 1 Inhoud Artikel

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst WGA-Hiaat Verzekeringen voor medewerkers van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV)

Uitvoeringsovereenkomst WGA-Hiaat Verzekeringen voor medewerkers van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) Voorwaarden: 790-09 Uitvoeringsovereenkomst WGA-Hiaat Verzekeringen voor medewerkers van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) Artikel 790-09 Uitvoeringsovereenkomst WGA-Hiaat Verzekeringen

Nadere informatie

Oproepovereenkomst m.u.p. onbepaalde tijd

Oproepovereenkomst m.u.p. onbepaalde tijd BIJLAGE 20 Oproepovereenkomst m.u.p. onbepaalde tijd De ondergetekenden: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (of een andere rechtsvorm)... gevestigd te..., kantoorhoudende te... aan

Nadere informatie

IAK Fietsverzekering. Verzekeringsvoorwaarden FT13

IAK Fietsverzekering. Verzekeringsvoorwaarden FT13 IAK Fietsverzekering Verzekeringsvoorwaarden FT13 Inhoudsopgave I Voorwaarden IAK Fietsverzekering FT13 4 Specifieke voorwaarden voor de IAK Fietsverzekering 4 1 Begripsomschrijvingen 4 2 Dekking 4 3

Nadere informatie

Bedrijfsmotorrijtuigenverzekering

Bedrijfsmotorrijtuigenverzekering Voorwaardenblad 320-91 Bedrijfsmotorrijtuigenverzekering Algemene voorwaarden Artikel 17-21.1504 Datum 1 april 2015 pagina 1 Begripsomschrijvingen 3 1.1 Polisblad 3 1.2 Motorrijtuig 3 1.3 Schadegeval 3

Nadere informatie

Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in de sector Glastuinbouw 2015

Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in de sector Glastuinbouw 2015 Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in de sector Glastuinbouw 2015 Artikel 1 Toepassing Dit reglement is van toepassing op aanmeldingen die na 1 april 2015 zijn ontvangen

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN MOTORRIJTUIGENVERZEKERING VOLLEDIG CASCO VERSIE JULI 2017

BIJZONDERE VOORWAARDEN MOTORRIJTUIGENVERZEKERING VOLLEDIG CASCO VERSIE JULI 2017 BIJZONDERE VOORWAARDEN MOTORRIJTUIGENVERZEKERING VOLLEDIG CASCO VERSIE JULI 2017 INHOUDSOPGAVE Deze bijzondere voorwaarden vormen één geheel met de algemene voorwaarden en de woordenlijst. Artikel 1 Aanvullende

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Tytsjerksteradiel

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Tytsjerksteradiel De Vrijwilligersverzekering Gemeente Tytsjerksteradiel Algemeen...3 Pakket 1 De Vrijwilliger...4 Pakket 2 De Organisatie...7 Pakket 3 Rechtsbijstandverzekering...12 Vragen...13 Schade...14 Algemeen Definitie

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Van Lanschot Chabot Verzuimaanpak. Preventie Basis PB 2013-1

Van Lanschot Chabot Verzuimaanpak. Preventie Basis PB 2013-1 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Begripsomschrijvingen Dekking van Preventie Basis Aanvang en uitvoering Preventiediensten

Nadere informatie

Toekenning van aanspraken op de Zorgverlofregeling en van vergoedingen

Toekenning van aanspraken op de Zorgverlofregeling en van vergoedingen REGLEMENT ZORGVERLOF APOTHEKEN INHOUD Definities Doel van de Zorgverlofregeling Aanmelding en Informatieverstrekking Financiering Premiegrondslag Premieheffing Voorwaarden voor gebruikmaking van de Zorgverlofregeling

Nadere informatie

Schade-aangifte Evenementen

Schade-aangifte Evenementen Belangrijk Vul alle van toepassing zijnde vragen zo volledig mogelijk in, dit voorkomt vertraging in de schade-afhandeling Stuur verklaringen, originele nota s en andere bewijsstukken altijd direct mee

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds HAL. Pensioenreglement WIA -Excedentpensioen

Stichting Pensioenfonds HAL. Pensioenreglement WIA -Excedentpensioen Stichting Pensioenfonds HAL Pensioenreglement WIA -Excedentpensioen 1 Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor zover daarvan hierna in dit reglement niet wordt afgeweken, gelden in dit reglement de begripsbepalingen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN SCHOUDER AAN SCHOUDER ZUID B.V. GEVESTIGD TE TILBURG

ALGEMENE VOORWAARDEN SCHOUDER AAN SCHOUDER ZUID B.V. GEVESTIGD TE TILBURG ALGEMENE VOORWAARDEN SCHOUDER AAN SCHOUDER ZUID B.V. GEVESTIGD TE TILBURG ALGEMENE VOORWAARDEN voor het verrichten van werkzaamheden door Schouder aan Schouder Zuid B.V., in het kader van opdracht. Artikel

Nadere informatie

Leenvoorwaarden KPN B.V. versie januari 2007

Leenvoorwaarden KPN B.V. versie januari 2007 Leenvoorwaarden Leenvoorwaarden KPN B.V. versie januari 2007 I N H O U D 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN............................................. 3 2 TOTSTANDKOMING LEENOVEREENKOMST................................

Nadere informatie

Aanvraagformulier kostbaarhedenverzekering voor muziekinstrumenten. Aanvrager Naam/ voorletter (s): Man / Vrouw (doorhalen wat niet van toepassing is)

Aanvraagformulier kostbaarhedenverzekering voor muziekinstrumenten. Aanvrager Naam/ voorletter (s): Man / Vrouw (doorhalen wat niet van toepassing is) Uw muziekinstrumenten goed verzekerd Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs heeft een collectieve kostbaarhedenverzekering voor muziekinstrumenten ontwikkeld voor de leden van Kunstfactor Muziek Utrecht,

Nadere informatie

Aanvullende Voorwaarden Toestelschade en Toestel Totaal Service

Aanvullende Voorwaarden Toestelschade en Toestel Totaal Service Aanvullende Voorwaarden Toestelschade en Toestel Totaal Service Aanvullende Voorwaarden Toestelschade en Toestel Totaal Service KPN B.V. versie juli 2009 I N H O U D 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN..........................................

Nadere informatie

REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE

REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE 1 INHOUDSOPGAVE REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 3 ARTIKEL 1. AANSPRAKEN... 3 ARTIKEL 2. VARIABEL PENSIOENGEVEND SALARIS...

Nadere informatie

Algemene huurvoorwaarden:

Algemene huurvoorwaarden: Algemene huurvoorwaarden: Artikel 1- Toepasselijkheid o 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere met Muco Machines te sluiten of gesloten overeenkomst van huur en verhuur. o 1.2 Tussen

Nadere informatie

Jubilee Europe B.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene.

Jubilee Europe B.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-340 d.d. 12 december 2012 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter en mr.drs. D.J. Olthoff, secretaris) Samenvatting Consument heeft met ingang van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de KBO afdeling Bergen op Zoom, tevens genaamd BAS, Bergse Actieve Senioren. Artikel 1: Begrippen Dit huishoudelijke reglement verstaat onder: 1.1 Statuten: de op 25 oktober

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (prof. mr. M.L. Hendrikse en mr. M.J. Vlasveld als secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (prof. mr. M.L. Hendrikse en mr. M.J. Vlasveld als secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2016-285 (prof. mr. M.L. Hendrikse en mr. M.J. Vlasveld als secretaris) Klacht ontvangen op : 30 september 2015 Ingesteld door : Consument

Nadere informatie

REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE

REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE 1 INHOUDSOPGAVE REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN Inhoudsopgave BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 3 ARTIKEL 1. AANSPRAKEN... 3 ARTIKEL 2. VARIABEL PENSIOENGEVEND

Nadere informatie

NHV (Nederlands Handbal Verbond)

NHV (Nederlands Handbal Verbond) NHV (Nederlands Handbal Verbond) Verzekeringnemer Nederlands Handbal Verbond. Verzekerden Verzekeringnemer, alsmede de verzekerden als opgenomen in clausule AV100-004 Verzekerden NHV. Hoedanigheid Sportbond

Nadere informatie

Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering

Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing indien hiernaar wordt verwezen op het polisblad. Met voorbijgaan aan hetgeen anders in de verzekerings voorwaarden mocht zijn bepaald, wordt deze verzekering

Nadere informatie

Aangifte van schade werkmaterieel

Aangifte van schade werkmaterieel Aangifte van schade werkmaterieel AEGON Werkmaterieel op Maat Al (telefonisch) gemeld _ Nee _ Ja, d.d. - - gesproken met schadenr. 1. Verzekeringnemer bedrijf _ volgens inschrijving Kamer van Koophandel

Nadere informatie

REGLEMENT AANVULLEND ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN VAN STICHTING PENSIOENFONDS IMTECH

REGLEMENT AANVULLEND ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN VAN STICHTING PENSIOENFONDS IMTECH REGLEMENT AANVULLEND ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN VAN STICHTING PENSIOENFONDS IMTECH Inhoudsopgave Artikel Titel 1. Algemene bepalingen 1 2. Deelnemers 1 3. Jaarsalaris 2 4. Arbeidsongeschiktheidspensioengrondslag

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering

De Vrijwilligersverzekering De Vrijwilligersverzekering Uitgebreide dekking ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 SCHADEVERZEKERING VRIJWILLIGERS... 4 AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING PARTICULIEREN... 5 ONGEVALLEN INZITTENDENVERZEKERING...

Nadere informatie

Fietsregeling 1. ALGEMENE VOORWAARDEN

Fietsregeling 1. ALGEMENE VOORWAARDEN Fietsregeling 1. ALGEMENE VOORWAARDEN Aankoop fiets De werknemer heeft ten tijde van de aanschaf van een fiets een dienstbetrekking. De werknemer maakt op meer dan de helft van het aantal dagen dat hij

Nadere informatie

Reglement Vakantiefonds

Reglement Vakantiefonds Reglement Vakantiefonds voor het Schilders,- Afwerkings- en Glaszetbedrijf HOOFDSTUK I ALGEMEEN Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: het Fonds: de Stichting Vakantiefonds voor

Nadere informatie

Delta Lloyd Schadeverzekering NV. Omvang van de dekking. Algemene uitsluitingen en beperkingen

Delta Lloyd Schadeverzekering NV. Omvang van de dekking. Algemene uitsluitingen en beperkingen VOORWAARDEN Algemene voorwaarden Schadeverzekering Delta Lloyd Schadeverzekering NV Amsterdam Model TE 03.2.40 B INHOUD Artikel 1 Begripsomschrijving Artikel 2 Omvang van de dekking 1 Vergoeding van schade

Nadere informatie

Reglement. Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen. Stichting Metro Pensioenfonds

Reglement. Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen. Stichting Metro Pensioenfonds Reglement Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Metro Pensioenfonds 1 Inhoudsopgave pagina Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2 Deelnemerschap 2 Artikel 3 Terhandstelling van bescheiden

Nadere informatie

<WERKGEVER> Contractnr. <REG>/001

<WERKGEVER> Contractnr. <REG>/001 BETEREXCEDENT Uitvoeringsovereenkomst Contractnr. /001 Versiedatum: 1-1-2016 Pagina 2 van 11 Overeenkomst BeterExcedent /001 (uitvoeringsovereenkomst in de zin van artikel 25 van

Nadere informatie

ANW- Hiaat Reglement 2015. De Stichting Kuwait Petroleum Pensioenfonds Nederland

ANW- Hiaat Reglement 2015. De Stichting Kuwait Petroleum Pensioenfonds Nederland ANW- Hiaat Reglement 2015 De Stichting Kuwait Petroleum Pensioenfonds Nederland Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Deelnemers... 5 Artikel 3. ANW-Hiaat... 5 Artikel 4. Einde van

Nadere informatie

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland en

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds HAL

Stichting Pensioenfonds HAL Stichting Pensioenfonds HAL excedent-arbeidsongeschikt- Pensioenreglement heidspensioen 1 Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor zover daarvan hierna in dit reglement niet wordt afgeweken, gelden in dit

Nadere informatie

Algemene huurvoorwaarden Partybike

Algemene huurvoorwaarden Partybike Toepasselijkheid 1. Deze algemene huurvoorwaarden zijn van toepassing op alle verhuurovereenkomsten van Partybike inzake de verhuur van (plezier)fiets(en) zoals vastgelegd in de huurovereenkomst met de

Nadere informatie

- Gebruik niet langer dan twee aansluitende werkdagen.

- Gebruik niet langer dan twee aansluitende werkdagen. Gebruikersvoorwaarden Electric Car sharing MisterGreen - PGGM biedt in het kader van Duurzaamheid@PGGM haar werknemers de mogelijkheid om kennis te maken met het rijden in een elektrische auto. - PGGM

Nadere informatie

STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT. Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van <naam onderneming>

STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT. Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van <naam onderneming> STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van gevestigd te Legenda Blauw = invullen

Nadere informatie

TIJDELIJKE AANVULLINGSREGELING van Stichting Pensioenfonds Koninklijke Ten Cate. Per 1 januari 2006

TIJDELIJKE AANVULLINGSREGELING van Stichting Pensioenfonds Koninklijke Ten Cate. Per 1 januari 2006 TIJDELIJKE AANVULLINGSREGELING van Stichting Pensioenfonds Koninklijke Ten Cate Per 1 januari 2006 Looptijd tot en met 31 december 2014 Versie 1 januari 2013 Stichting Pensioenfonds Koninklijke Ten Cate

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kostbaarhedenverzekering Nummer 18.10 a

Algemene Voorwaarden Kostbaarhedenverzekering Nummer 18.10 a Algemene Voorwaarden Kostbaarhedenverzekering Nummer 18.10 a Indeling voorwaarden per artikel: 1 Begripsomschrijvingen 2 Geldigheidsduur verzekering 3 Geldigheidsduur dekking 4 Premie 5 Verzekeringsgebied

Nadere informatie

Fietsreglement. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen Het Sticht geldig per 1 januari 2014

Fietsreglement. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen Het Sticht geldig per 1 januari 2014 Fietsreglement Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen Het Sticht geldig per 1 januari 2014 1 Inhoud Artikel 1: Definities Artikel 2: Doel van het

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Bestelautoverzekering Casco

Polisvoorwaarden Bestelautoverzekering Casco Polisvoorwaarden Bestelautoverzekering Casco Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing indien hiernaar wordt verwezen op het polisblad. Versie 2019 Bestelautoverzekering Casco 2019 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011 Huishoudelijk reglement Februari 2011 Leden artikel 1 De aanvrage van het lidmaatschap geschiedt schriftelijk bij het bestuur. Het lidmaatschap gaat daadwerkelijk in, als aan de financiële verplichting

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van de bruikleenovereenkomst tussen NMF en gebruiker Versie (juli 2018)

Algemene Voorwaarden van de bruikleenovereenkomst tussen NMF en gebruiker Versie (juli 2018) Algemene Voorwaarden van de bruikleenovereenkomst tussen NMF en gebruiker Versie 2018-3 (juli 2018) Nieuw in deze versie: Art. C1 schrappen uitsluiting Deze algemene voorwaarden maken deel uit van elke

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden. SOP06/711 Eigendommenverzekering voor leerlingen

Verzekeringsvoorwaarden. SOP06/711 Eigendommenverzekering voor leerlingen Verzekeringsvoorwaarden SOP06/711 Eigendommenverzekering voor leerlingen Inhoudsopgave 1 Begripsomschrijvingen... 1 2 Omvang der verzekering... 1 3 Dekking... 1 4 Verzekeringsgebied... 1 5 Uitsluitingen...

Nadere informatie

Verhuurvoorwaarden Kronenburg Geluid

Verhuurvoorwaarden Kronenburg Geluid Verhuurvoorwaarden Kronenburg Geluid Wat u moet weten vooraf Reserveringen dienen minimaal 3 werkdagen voor de verhuurdatum te worden gemaakt Alle huurprijzen, tenzij anders vermeld zijn afhaalprijzen

Nadere informatie

Fietsregeling gemeente Oldambt 2010

Fietsregeling gemeente Oldambt 2010 Fietsregeling gemeente Oldambt 2010 Doel:deze regeling heeft als doel duidelijkheid te verschaffen over de mogelijkheden tot verstrekking van een fiets. Datum en nummer ingetrokken collegebesluiten - Reiderland:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van de bruikleenovereenkomst voor projectbruikleen tussen NMF en niet-natuurlijke gebruikers Versie (juli 2018)

Algemene Voorwaarden van de bruikleenovereenkomst voor projectbruikleen tussen NMF en niet-natuurlijke gebruikers Versie (juli 2018) Algemene Voorwaarden van de bruikleenovereenkomst voor projectbruikleen tussen NMF en niet-natuurlijke gebruikers Versie 2018-2 (juli 2018) Deze algemene voorwaarden maken deel uit van elke met het Nationaal

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST. 2. [naam DGA], geboren op [datum], wonende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats], hierna te noemen: "werknemer";

ARBEIDSOVEREENKOMST. 2. [naam DGA], geboren op [datum], wonende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats], hierna te noemen: werknemer; ARBEIDSOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [naam] Holding BV, statutair gevestigd te [plaats] en kantoorhoudende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats],

Nadere informatie

ICT-privé. Regeling ter bevordering van het ICT-gebruik van medewerkers binnen HAAL, Veluwe Plus en KOALAH. geldig per 1-6-13 tot 31-12-16

ICT-privé. Regeling ter bevordering van het ICT-gebruik van medewerkers binnen HAAL, Veluwe Plus en KOALAH. geldig per 1-6-13 tot 31-12-16 ICT-privé Regeling ter bevordering van het ICT-gebruik van medewerkers binnen HAAL, Veluwe Plus en KOALAH. geldig per 1-6-13 tot 31-12-16 1 Inhoud Artikel 1: Definities Artikel 2: Doel van ICT-privé HAAL-Veluwe

Nadere informatie

Fietsregeling. (Ter uitvoering van artikel 4a:1, lid 5, en artikel 4a:3 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR-UWO)

Fietsregeling. (Ter uitvoering van artikel 4a:1, lid 5, en artikel 4a:3 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR-UWO) Fietsregeling Categorie 2 nummer 2 (Ter uitvoering van artikel 4a:1, lid 5, en artikel 4a:3 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR-UWO) Vastgesteld bij besluit het Algemeen Bestuur d.d. Datum

Nadere informatie

REGLEMENT SPAARLOONREGELING VAN ENIA TEXTURE TEX BV. (incl. aankoop effecten)

REGLEMENT SPAARLOONREGELING VAN ENIA TEXTURE TEX BV. (incl. aankoop effecten) REGLEMENT SPAARLOONREGELING VAN ENIA TEXTURE TEX BV. (incl. aankoop effecten) Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Werkgever/ : Enia Texture Tex b.v. onderneming Sourethweg 5

Nadere informatie

Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd BIJLAGE 17 Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd De ondergetekenden,... gevestigd te... hierna te noemen "werkgever" te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door...,directeur en... wonende te...

Nadere informatie

- OVEREENKOMST - INZAKE ARBEID TUSSEN BV EN HAAR DIRECTEUR

- OVEREENKOMST - INZAKE ARBEID TUSSEN BV EN HAAR DIRECTEUR - OVEREENKOMST - INZAKE ARBEID TUSSEN BV EN HAAR DIRECTEUR DE ONDERGETEKENDEN: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid B.V., statutair gevestigd te., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Algemene verhuurvoorwaarden Van Rixtel Verhuur

Algemene verhuurvoorwaarden Van Rixtel Verhuur Algemene verhuurvoorwaarden Van Rixtel Verhuur Geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder kenmerk 65495861. Artikel 1 Definities 1.1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

Nadere informatie