Jaarverslag 2014 Leven met blaas- of nierkanker (voorheen Vereniging Waterloop)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2014 Leven met blaas- of nierkanker (voorheen Vereniging Waterloop)"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2014 Leven met blaas- of nierkanker (voorheen Vereniging Waterloop) 1. Algemeen Leven met blaas- of nierkanker is een patiëntenvereniging voor mensen met blaas- of nierkanker, kanker aan het nierbekken, kanker aan de urineleiders, kanker aan de plasbuis. Ook partners, familieleden en deelgenoten van genoemde patiënten kunnen lid worden van de vereniging. De vereniging is opgericht op 22 december Doelstellingen van de vereniging zijn het: geven van informatie betreffende urologische kankers; bevorderen van lotgenotencontact; behartigen van belangen van mensen die lijden aan een of meer vormen van bovengenoemde kankers. De vereniging is statutair gevestigd te Amsterdam en daar ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer Bestuur 2.1 Begin 2014 was het bestuur als volgt samengesteld: Lisa Bracht, voorzitter; Albert Prins, penningmeester; Siet Egas Repáraz, secretaris; Kitty Vos, kandidaat bestuurslid, portefeuille lotgenotencontact. 2.2 Begin 2014 werden nog 2 nieuwe bestuursleden gezocht. Statutair was Lisa Bracht in april 2014 herkiesbaar en trad Kitty Vos als bestuurslid, portefeuille bestuurslid aan. Zie bijlage 1 rooster van aan- en aftreden. 2.3 In de verslagperiode vergaderde het bestuur 9 maal regulier waaronder 3 maal een Skype vergadering. Het bestuur werkte met een activiteiten- en een besluitenlijst, die per bestuursvergadering geactualiseerd werd. Een bestuurs- en verenigingsplanner gaf de activiteiten van (bestuurs)leden weer. De jaarlijkse bestuurscyclus gaf sturing aan de bestuursactiviteiten. 2.4 Voor een gedetailleerd overzicht van de activiteiten van leden en van het bestuur zie bijlage Eind 2014 bestond het bestuur uit de volgende leden: Lisa Bracht, voorzitter; Albert Prins, penningmeester; Siet Egas Repáraz, secretaris; Kitty Vos, algemeen bestuurslid, portefeuille lotgenotencontact; Sip Helder, kandidaats bestuurslid, informatie en communicatie.

2 3. Lotgenotencontact 3.1 In het verslagjaar kwamen de lotgenotencoördinatoren 3 keer bij elkaar. Waaronder 1 keer met het bestuur. Voornaamste doel was het delen van ervaringen, van elkaar leren en het evalueren van de werkwijze. 3.2 Het instellen van één centraal telefoonnummer voor het eerste lotgenotencontact werkte goed. Er kwamen geen klachten met betrekking tot de bereikbaarheid meer binnen. 3.3 In 2013 zijn er 41 telefonische en verzoeken tot lotgenotencontact geweest. Van de 41 lotgenotencontacten: waren er 24 lotgenoten geen lid; 19 lotgenoten hadden blaaskanker; 2 lotgenoten hadden urotheelcelkanker; 20 lotgenoten hadden nierkanker. De meeste vragen, 37 gingen over behandeling en medicijnen, 17 vragen hadden betrekking op psychosociale aspecten (lotgenoot stelde meer vragen). Over verzekering werd 1 vraag gesteld. Bij 35 contacten werd het gesprek positief beoordeeld. Bij 6 contacten is hier niets over ingevuld. Beknopte verslagen van deze contacten zijn vastgelegd. Voor de vereniging zijn 2 moderatoren op kanker.nl actief. In 2014 zijn in totaal 487 profielen aangemaakt. Waarvan: 281 blaaskanker; 7 nierbekkenkanker; 188 nierkanker; 11 urineleiderkanker. 4. Financiën Voor de financiële paragraaf wordt verder verwezen naar de verslaggeving door de penningmeester. 5. Leden, donateurs en achterban Per 31 december telde de vereniging 378 leden en 16 donateurs. In 2014 kwamen er 47 aanmeldingen binnen. Er meldden zich in leden en 2 donateurs af. Reden: 22 leden gaven aan dat zij geen behoefte meer hadden aan informatie; 23 leden overleden; van 3 leden was adres onbekend; bij 2 leden was er sprake van dubbele registratie; bij 5 leden was reden onbekend; 1 lid was ontevreden over de dienstverlening.

3 6. Actieve leden 6.1 Het verenigingsblad Waterstanden werd verzorgd door de redactie Marjan Teuben, Frans Joor, Ron Westplat en de eindredacteur Jolanda Thelosen. 6.2 De verzending van de verjaardagskaarten werd verzorgd door Marjan Teuben. 6.3 Informatievoorziening en/ of lotgenotencontact werd uitgevoerd door Marianne Prins, Marianne Nijhuis, Diana Woets, Olga Hogenbirk, Louis Groothuis, Joop Baart en Han Stufkens. 6.4 Bij informatievoorziening/ambassadeurs zijn Guus Venderbosch en Hans Hofman actief. 6.5 Voor wetenschappelijk inhoudelijke zaken raadpleegde het bestuur dr. H. Themans. 6.6 In de projectgroep van het project zichtbaarheid en vindbaarheid waren actief: Ron Westplat, Frans Joor, Olga Hogenbirk, Diana Woets, Siet Egas Repáraz, namens het bestuur. Jolanda Thelosen en Guido Hallie begeleidden de projectgroep. 6.7 Twee ervaringsdeskundigen Peter Tijs en Henk van den Berg zijn actief als moderator. 7. Algemene Ledenvergadering, Buitengewone Ledenvergaderingen Landelijke Contactdagen 7.1 Op 5 april 2014 werd de Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden te Amersfoort. Aansluitend vond de Landelijke Contactdag plaats. De eerste presentatie Zelfmanagement bij kankerpatiënten werd verzorgd door mevrouw dr. C. Pittens, onderzoeker Athena Instituut VU Amsterdam. De tweede presentatie ging over Psychosociale (na)zorg door de heer drs. M. Chamany Zadeh, systeemtherapeut, seksuoloog, Helen Dowling Instituut Bilthoven. 7.2 Een Buitengewone Ledenvergadering en de tweede Landelijke Contactdag werden op 1 november gehouden in Amersfoort. In de Buitengewone Ledenvergadering presenteerde het bestuur, bij monde van mevrouw Siet Egas Repáraz de resultaten van het project zichtbaarheid en vindbaarheid. Bij stemming werd het plan met 37 stemmen voor en 1 onthouding aangenomen. Na de lunch hield mevrouw dr. P. Evers, Levenmetkanker-beweging een presentatie over Toegankelijkheid dure geneesmiddelen. Bij de tweede presentatie gingen de aanwezigen in groepen uiteen. Een groep volgde de presentatie van de heer dr. J.L. Boormans van het Blaaskankercentrum, Erasmus MC. Bij deze voordracht werd gesproken over: het belang van centralisatie voor de blaaskankerzorg; richtlijnen en registratie volgens de NVU; het gebruik van blauw licht bij blaasonderzoek; wetenschappelijk onderzoek en de Stichting DUOS.

4 De andere groep luisterde naar de presentatie van de heer dr. T. Müller als uroloog verbonden aan Nij Smellinghe Ziekenhuis te Drachten. Bij deze presentatie werd gesproken over: de ontwikkelingen van de behandeling van nierkanker; het toepassen van de richtlijnen; centralisatie van de zorg voor nierkankerpatiënten. 8. Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) Levenmetkanker (LMK) 8.1 Met ingang van juni 2014 heeft de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en haar lidorganisaties een nieuwe naam: Levenmetkanker. Met deze nieuwe naam wil de Patiëntenbeweging Levenmetkanker nadrukkelijk uiting geven aan het feit dat de organisatie één sterke en eensgezinde beweging is voor mensen geraakt door kanker. De Levenmetkanker-beweging is een koepelorganisatie waarbinnen 21 kankerpatiëntenorganisaties samenwerken in hun streven naar een optimale gezondheid en kwaliteit van leven van mensen die geraakt zijn door kanker. Binnen dit samenwerkingsverband komen de patiëntenorganisaties op voor de belangen van mensen met (ooit) kanker en hun naasten en versterken ze hun positie in zorg en maatschappij. 8.2 Ieder kwartaal heeft de LMK een algemene ledenvergadering (ALV) gehouden, waarbij de 21 lidorganisaties samen met het bestuur van LMK in gesprek waren. In die vergaderingen werd ook het beleid bepaald dat het bestuur van LMK moest uitvoeren. De voorzitters van de afzonderlijke kankerpatiëntenorganisaties woonden deze vergaderingen bij. Van de vergaderingen werd binnen het bestuur verslag gedaan. De vereniging werkte binnen het cluster urologische kankers samen met de ProstaatKanker Stichting, De Zaadbal stichting en de Stichting Olijf (gynaecologische kanker). 9. Externe contacten In het verslagjaar onderhield het bestuur van de vereniging contacten met andere kankerpatiëntenorganisaties (KPO). In verband met de wijzigingen in financiering van Levenmetkanker-beweging en de kanker patiëntenorganisaties met KWF verviel het jaargesprek met het KWF. Voor het overgangsjaar 2015 dienden de afzonderlijke kankerpatiëntenorganisaties bij een tijdelijke commissie bestaande uit de bestuursvoorzitter LMK, vertegenwoordiger van KWF en een secretaris hun subsidieaanvraag in. 10. Sponsoring Mede dankzij geldelijke bijdragen van verschillende farmaceutische bedrijven was de vereniging in staat de baten en lasten in evenwicht te houden. Het bestuur paste tijdens zijn contacten met die bedrijven steeds de Gedragscode Fondsenwerving voor patiënten-/consumentenorganisaties van de NPCF toe.

5 In 2014 onderhield het bestuur van de vereniging in meer of mindere mate contact met de volgende farmaceutische bedrijven: Novartis Oncology; Pfizer; Ipsen; Roche. 11. Communicatie 11.1 Intern Bestuur Binnen het bestuur werden veel zaken per afgehandeld. Dit gaf een belangrijke besparing van tijd en kosten. Aan het begin van het verslagjaar waren er twee vacatures. Tijdens de ALV van 5 april stelde 1 lid zich beschikbaar als aspirant bestuurslid, met portefeuille informatie en communicatie Waterstanden In het jaar 2014 verscheen Waterstanden 4 keer per jaar. Het laatste magazine werd uitgebreid met 4 pagina s Website Voor het inrichten en onderhouden van de website maakt de vereniging gebruik van de diensten van LMK. De website werd onderdeel van kanker.nl. De werkzaamheden van de webmaster werden tegen betaling uitgevoerd door de heer Stan ten Thije Forum Het forum waar de vereniging naar verwijst, was te vinden op: Dit forum werd beheerd door kankernet.nl. Kanker.nl kent ook gesloten en open fora. Op termijn zal de vereniging alleen actief blijven op kanker.nl Tevredenheidsonderzoek In samenwerking met LMK hield de vereniging in de laatste maand van het verslagjaar een tevredenheidsonderzoek. De uitkomst komt begin 2015 beschikbaar Klachtenregeling In het verenigingsjaar kwamen geen officiële klachten binnen.

6 Bijlage 1 Rooster van aan- en aftreden Leven met blaas- of nierkanker Voorzitter 2 e termijn 3 e aftredend Secretaris 2 e 3 e aftredend Penningmeester 2 e 3 e aftredend Algemeen bestuurslid lotgenotencontact aantredend 2 e 3 e

7 Bijlage 2 Activiteiten van leden en bestuur Leven met blaas- of nierkanker Actualiseren patiëntenwijzer blaaskanker Bezoeken van relevante congressen en symposia Deelnemen aan participatiegroepen NFK Deelnemen aan informatiemarkten en bijeenkomsten Onderhouden contacten KWF Onderhouden contacten 5 (farmaceutische) bedrijven Onderhouden contacten professionals Organiseren bijeenkomsten leden en vrijwilligers Participatie NFK/facilitair bedrijf Participeren in nieuwsbrief VP tegen Kanker Participeren in aanvraag wetenschappelijk onderzoek Participeren in provinciale organisaties Participeren in ontwikkeling zorgpaden Samenwerken Nederlandse Stomavereniging Samenwerken organisaties urologische kanker + Olijf Uitvoeren project zichtbaarheid en vindbaarheid Werven van vrijwilligers N.B. : Ter vergadering krijgt u inzage in de activiteitenplanner van bestuur en vereniging.

Leven met blaas- of nierkanker

Leven met blaas- of nierkanker Jaarverslag 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Bestuursverslag... 4 2.1 Terugblik... 4 2.3 Ambities en realisatie... 5 2.3.1 Zorg voor blaas- en nierkanker verbeteren... 5 2.3.2. Fondsenwerving... 6 2.3.3.

Nadere informatie

1. Voorwoord Activiteitenverslag Lotgenotencontact Informatievoorziening Belangenbehartiging...

1. Voorwoord Activiteitenverslag Lotgenotencontact Informatievoorziening Belangenbehartiging... Jaarverslag 2016 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Bestuursverslag... 4 2.1 Terugblik... 4 2.2 Ambities en realisatie... 4 2.2.1 Zorg voor blaas- en nierkanker verbeteren... 5 2.2.2 Fondsenwerving en regionale

Nadere informatie

Professionaliseren, continueren, kwaliteit bewaken en bevorderen waren dit jaar ook weer de speerpunten van het bestuur.

Professionaliseren, continueren, kwaliteit bewaken en bevorderen waren dit jaar ook weer de speerpunten van het bestuur. Notulen van de 14e Algemene Ledenvergadering gehouden op 5 april 2014 te Amersfoort 1. Opening en mededelingen. Namens het bestuur heet de voorzitter Lisa Bracht iedereen van harte welkom op de Algemene

Nadere informatie

Steun voor mensen met kanker aan:

Steun voor mensen met kanker aan: vereniging voor mensen met blaas- of nierkanker Steun voor mensen met kanker aan: blaas nier nierbekken urineleider plasbuis Steun voor u Steeds meer mensen worden geconfronteerd met blaas- of nierkanker.

Nadere informatie

Steun voor mensen met kanker aan:

Steun voor mensen met kanker aan: vereniging voor mensen met blaas- of nierkanker Steun voor mensen met kanker aan: blaas nier nierbekken urineleider plasbuis Steun voor u De diagnose kanker komt onverwacht, roept veel vragen op en maakt

Nadere informatie

Communicatieplan voor de huidige Vereniging Waterloop

Communicatieplan voor de huidige Vereniging Waterloop Communicatieplan voor de huidige Vereniging Waterloop Het verbeteren van de zicht- en vindbaarheid door te bouwen aan het merk van de vereniging Projectgroep Diana Woets Olga Hogenbirk Siet Egas Repáraz

Nadere informatie

Meerjarenplan

Meerjarenplan Meerjarenplan - Vastgesteld, 8 oktober 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Evaluatie Meerjarenplan 2012-2015... 4 Bestuurlijk- organisatorisch en financieel gebied... 4 Positionering van de vereniging...

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Utrecht, september 2012

Meerjarenbeleidsplan Utrecht, september 2012 Meerjarenbeleidsplan 2012-2015 Utrecht, september 2012 Vereniging Waterloop maakt mensen met blaas- of nierkanker sterker en zorg beter Colofon Titel Meerjarenbeleidsplan 2012-2015 Tekst Bestuur Vereniging

Nadere informatie

Jaarwerkplan Vastgesteld: 14 oktober 2017

Jaarwerkplan Vastgesteld: 14 oktober 2017 Jaarwerkplan 2018 Vastgesteld: 14 oktober 2017 Doelen 2.1 Kwaliteit Belangenbehartiging Speerpunten Lotgenotencontact Informatievoorziening Resultaat In samenwerking met 2.1.1 Concentratie blaasen nierkankerzorg.

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek achterban Stichting Olijf

Tevredenheidsonderzoek achterban Stichting Olijf achterban Stichting Olijf Mei 2018 244405243 Sabine Hooijmans Suzanne Plantinga Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Belangrijkste conclusies 5 3 Reputatie van Stichting Olijf en tevredenheid over generieke diensten

Nadere informatie

Leven met blaas- of nierkanker. Postadres p/a NFK Postbus RD Utrecht. Jaarrekening 2016

Leven met blaas- of nierkanker. Postadres p/a NFK Postbus RD Utrecht. Jaarrekening 2016 Postadres p/a NFK Postbus 8152 3503 RD Utrecht Inhoudsopgave Pagina Algemeen 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek achterban Stomavereniging

Tevredenheidsonderzoek achterban Stomavereniging achterban Stomavereniging Mei 2018 244405243 Sabine Hooijmans Suzanne Plantinga Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Belangrijkste conclusies 5 3 Reputatie van de Stomavereniging en tevredenheid over generieke

Nadere informatie

Voorlichtingspresentatie van de patiëntenorganisatie

Voorlichtingspresentatie van de patiëntenorganisatie Voorlichtingspresentatie van de patiëntenorganisatie STICHTING CONTACTGROEP LEUKEMIE Hematologie op de Intensive Care HagaZiekenhuis 3 juli 2013 door Olga Verhoog Patiëntenorganisatie voor mensen met leukemie

Nadere informatie

Patiëntenversies Klinische Richtlijnen

Patiëntenversies Klinische Richtlijnen Amersfoort, 8 april 2017 Patiëntenversies Klinische Richtlijnen Jurriaan Oosterman Violet Petit-Steeghs BELANG INFORMATIE RICHTLIJNEN ALS INFORMATIEBRON Voor zorgverleners Beschrijft wat, wanneer en waarom

Nadere informatie

Jaarverslag Vastgesteld 14 april Penningmeester. Secretaris. Voorzitter

Jaarverslag Vastgesteld 14 april Penningmeester. Secretaris. Voorzitter Jaarverslag 2017 Vastgesteld 14 april 2018 Penningmeester Secretaris Voorzitter Inhoud 1. Inleiding...3 2. Bestuursverslag...4 2.1 Terugblik 2017...4 2.2 Ambities en realisatie...5 2.3 Governance...5 2.3.1

Nadere informatie

Leven met blaas- of nierkanker van der Heijdenstraat LC Baak. KvK-nummer: CONCEPT RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2017

Leven met blaas- of nierkanker van der Heijdenstraat LC Baak. KvK-nummer: CONCEPT RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2017 van der Heijdenstraat 17 7223LC KvK-nummer: 34148155 CONCEPT RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING INHOUD SAMENSTELLINGSVERSLAG Opdrachtbevestiging 3 Algemeen 4 JAARREKENING Balans per 31 december 5 Staat van

Nadere informatie

Contactgroep GIST Nederland België. Jaarverslag 2012

Contactgroep GIST Nederland België. Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Contactgroep GIST Nederland België Inleiding De Stichting Contactgroep GIST (CGG) richt zich op patiënten met GIST en hun naasten. CGG werd opgericht in oktober 2003, is statutair gevestigd

Nadere informatie

Mens en kanker. Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties

Mens en kanker. Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties Mens en kanker Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties De stem van de kankerpatiënt NFK NFK staat voor de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. Binnen deze koepel zijn 20

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Olijf

Beleidsplan Stichting Olijf Beleidsplan Stichting Olijf 2015-2017 Beleidsplan Stichting Olijf 2015-2017 Visie Olijf: Olijf biedt als netwerk steun en informatie aan vrouwen die gynaecologische kanker hebben (gehad) en hun naasten.

Nadere informatie

Nr 16 januari kunnen zijn op ónze Patiëntenvereniging HOOFD-HALS.

Nr 16 januari kunnen zijn op ónze Patiëntenvereniging HOOFD-HALS. Nr 16 januari 2017 Online versie Met de beste wensen voor 2017 In 2016 mochten we rekenen op de steun van ruim 1.100 leden en donateurs. Wat een geweldig aantal betrokkenen! Ook bijzonder blij zijn we

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Hematon

Meerjarenbeleidsplan Hematon Meerjarenbeleidsplan Hematon 2015 2020 Publieksversie Hematon bestaat sinds 2012, na de fusie van vier kankerpatiëntenorganisaties. De startperiode was, zoals bij alle organisaties, er een van leren, vallen

Nadere informatie

Wij maken het verschil voor mensen met (ooit) kanker

Wij maken het verschil voor mensen met (ooit) kanker Wij maken het verschil voor mensen met (ooit) kanker Word ik weer beter? Wat betekent kanker voor mijn relatie? Wat kunnen wij voor ù doen? derde herziene uitgave augustus 2010. bestelcode: n01 is deze

Nadere informatie

CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES

CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES Begripsbepalingen Artikel 1 Definities Dit huishoudelijk reglement verstaat onder: HBV BRES de vereniging Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Stichting BEKKENBODEM4ALL ( B4A )

Stichting BEKKENBODEM4ALL ( B4A ) Stichting BEKKENBODEM4ALL ( B4A ) BELEIDSPLAN 2017 2020 1. Inleiding Eén miljoen Nederlanders hebben last van bekkenbodemproblemen, zowel jong als oud, vrouw en man en kinderen. Bekkenbodemklachten kunnen

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument voor gebruikte criteria: Blaaskanker

Verantwoordingsdocument voor gebruikte criteria: Blaaskanker Verantwoordingsdocument voor gebruikte criteria: Blaaskanker Verslagjaar 2015, augustus 2016 Verantwoording over de getoonde informatie: In de patiëntenwijzer worden alleen ziekenhuizen en zelfstandige

Nadere informatie

Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 14 april 2018

Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 14 april 2018 Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 14 april 2018 Van der Heijdenstraat 17 7223LC KvK-nummer: 34148155 RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING INHOUD SAMENSTELLINGSVERSLAG Opdrachtbevestiging 3 Algemeen 4 JAARREKENING

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten

Nadere informatie

Familiaire Adenomateuze Polyposis (FAP)

Familiaire Adenomateuze Polyposis (FAP) Familiaire Adenomateuze Polyposis (FAP) Familiaire Adenomateuze Polyposis: wat nu? U bent zelf, of in uw naaste omgeving geconfronteerd met Familiaire Adenomateuze Polyposis (FAP), ook wel polyposis genoemd.

Nadere informatie

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek Inhoud Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact

Nadere informatie

Wij maken het verschil voor mensen met (ooit) kanker

Wij maken het verschil voor mensen met (ooit) kanker Wij maken het verschil voor mensen met (ooit) kanker Word ik weer beter? Wat betekent kanker voor mijn relatie? Wat kunnen wij voor ù doen? Leven met kanker Hoe gaat de behandeling verlopen? Word ik weer

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018 Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Vastgesteld 5 april 2018 Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Contributie Artikel

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering (ALV) ONDERWERP: Activiteitenverslag Datum: 9 juni Vastgesteld door bestuur d.d.

Algemene Leden Vergadering (ALV) ONDERWERP: Activiteitenverslag Datum: 9 juni Vastgesteld door bestuur d.d. AAN: VAN: Algemene Leden Vergadering (ALV) Bestuur ONDERWERP: Activiteitenverslag 2015 Datum: 9 juni 2016 Vastgesteld door bestuur d.d. 8 april 2016 ALGEMENE INFORMATIE Doelstelling van de organisatie

Nadere informatie

Informatie voor professionals in de eerstelijnszorg

Informatie voor professionals in de eerstelijnszorg VERENIGING VOOR MENSEN MET BLAAS- OF NIERKANKER Informatie voor professionals in de eerstelijnszorg over: blaas- en nierkanker Blaas- en nierkanker Blaas- en nierkanker behoren tot de 10 meest voorkomende

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl BELEIDSPLAN Stichting Hersentumor.nl 2016-2018 1 VOORAF Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Hersentumor.nl. Het beleidsplan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht

Nadere informatie

Stichting Contactgroep GIST Postbus RD Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2013

Stichting Contactgroep GIST Postbus RD Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2013 Postbus 8152 3503 RD Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Resultaten 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 4 Staat

Nadere informatie

Jaarverslag Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet

Jaarverslag Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet Jaarverslag 2012 Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet Inleiding Met dit jaarverslag biedt het bestuur van NLNet de donateurs, financiers en andere geïnteresseerden inzage in beleid en uitvoering in 2012

Nadere informatie

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014 Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014 Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Algemeen... 3 Fondsen werving.... 3 Public Relations... 4 Bestuurssamenstelling... 5 Financiën... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Jaarplan 2016/2017. Auteur: Ron Cator, secretaris Datum: juli 2016 Versie: 1.0 Status: Vastgesteld op 6 april 2017

Jaarplan 2016/2017. Auteur: Ron Cator, secretaris Datum: juli 2016 Versie: 1.0 Status: Vastgesteld op 6 april 2017 Jaarplan 2016/2017 Auteur: Ron Cator, secretaris Datum: juli 2016 Versie: 1.0 Status: Vastgesteld op 6 april 2017 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Het bestuur 3. Doelstellingen 4. Plannen 2016 5. Plan van

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen

Nadere informatie

Stichting Contactgroep GIST Postbus RD Utrecht

Stichting Contactgroep GIST Postbus RD Utrecht Postbus 8152 3503 RD Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2015 Op al onze diensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing die u op verzoek kosteloos worden toegezonden NonProfit Support is een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET GOOISCH FANFARE ORKEST TE HILVERSUM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET GOOISCH FANFARE ORKEST TE HILVERSUM HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET GOOISCH FANFARE ORKEST TE HILVERSUM Algemeen Artikel 1 De vereniging is bij notariële akte opgericht op 4 november 1925 onder de naam Christelijke Muziekvereniging Oranje

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek. Leven met blaas- of nierkanker

Tevredenheidsonderzoek. Leven met blaas- of nierkanker Tevredenheidsonderzoek Leven met blaas- of nierkanker Resultaten uit de ledenraadpleging van Leven met blaas- of nierkanker februari 2015 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Leeswijzer 4 Inleiding 5 Hoofdstuk 1.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Nikai 4 Life Beleidsplan 2018-2020 22 juni 2018 Inhoud Voorwoord Inleiding Organisatie Visie en Missie Doelstelling Bestuur en organisatie Voorwoord Wij zijn Arjan en Marrie Kroes uit IJsselmuiden,

Nadere informatie

Leven met blaas- of nierkanker Bousemalaan SE Tolbert. KvK-nummer:

Leven met blaas- of nierkanker Bousemalaan SE Tolbert. KvK-nummer: Bousemalaan 23 9356SE Tolbert KvK-nummer: 34148155 RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2018 Vastgesteld door LEdenvergadering op 13 april 2019 INHOUD SAMENSTELLINGSVERSLAG Opdrachtbevestiging 3 Algemeen 4 JAARREKENING

Nadere informatie

Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. Samenvatting jaarrekening 2012

Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. Samenvatting jaarrekening 2012 Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties Samenvatting jaarrekening 2012 Utrecht, 13 mei 2013 Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Balans per 31 december 2012 3 3. Rekening van baten en lasten

Nadere informatie

Platform CHD Brantsenstraat CR Arnhem. Jaarverslag 2016

Platform CHD Brantsenstraat CR Arnhem. Jaarverslag 2016 Brantsenstraat 22 6814 CR Jaarverslag 2016 Voorblad 0 0 Inhoud 1 1 Pagina 1 Bestuursverslag Pagina 2 Inleiding Platform Congenitale Hernia Diafragmatica () is een patiënten-en lotgenotenvereniging in het

Nadere informatie

Werkplan Osteoporose Vereniging 2019

Werkplan Osteoporose Vereniging 2019 AAN: VAN: Algemene Leden Vergadering (ALV) Bestuur ONDERWERP: Werkplan 2019 (behorende bij begroting 2018) Datum: 31 mei 2018 Agendapunt: 10 Vastgesteld door bestuur d.d. 19 april 2018 Werkplan Osteoporose

Nadere informatie

PG-monitor 2014 factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten

PG-monitor 2014 factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten PG-monitor 2014 factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten PGOsupport is een onafhankelijke netwerkorganisatie voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. PGOsupport adviseert

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Gaasterland (ECG)

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Gaasterland (ECG) Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Gaasterland (ECG) Dit Huishoudelijk Reglement is opgesteld in overeenstemming met en in aansluiting op de statuten van Energiecoöperatie Gaasterland (ECG). Definities

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

1. DOELSTELLING 2. ACTIVITEITEN IN LOTGENOTENCONTACT HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE NATIONALE HOORNVLIESDAG

1. DOELSTELLING 2. ACTIVITEITEN IN LOTGENOTENCONTACT HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE NATIONALE HOORNVLIESDAG Inhoud bladzijde 1. DOELSTELLING 2. ACTIVITEITEN IN 2015 3 2.1. LOTGENOTENCONTACT 3 2.1.1. HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE 3 2.1.2. NATIONALE HOORNVLIESDAG 3 2.1.3. REGIONETWERK VAN HOORNVLIESPATIËNTEN

Nadere informatie

26 juli 2011 Pagina 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden.

26 juli 2011 Pagina 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden. LIDMAATSCHAP Aanmelding Artikel 1 1. De aanmelding van nieuwe leden verloopt volledig via de website van de VVP. Na het invullen

Nadere informatie

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek 1 Inhoud Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Folsgare (ECF)

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Folsgare (ECF) Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Folsgare (ECF) Dit Huishoudelijk Reglement is opgesteld in overeenstemming met en in aansluiting op de statuten van Energie Coöperatie Folsgare (ECF). Definities

Nadere informatie

VOORWOORD. Paul van Bakel (voorzitter) Pagina 2 van 7

VOORWOORD. Paul van Bakel (voorzitter) Pagina 2 van 7 JAARVERSLAG 2016 VOORWOORD In 2015 startten we het onderzoek naar één bedrijfstakregeling voor iedereen die werkzaam is als of bij een openbare apotheker. Begin 2016 werd duidelijk dat dit op de korte

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland BEGROTING

Dwarslaesie Organisatie Nederland BEGROTING Dwarslaesie Organisatie Nederland Begroting 2015 Rekening 2013 Begroting 2014 LOTGENOTENCONTACT Regiocoördinatie Reis-, verblijf en overlegkosten - 2.175 3.750 Algemene Leden- en platform vergaderingen

Nadere informatie

Werkplan Osteoporose Vereniging 2017

Werkplan Osteoporose Vereniging 2017 AAN: VAN: Algemene Leden Vergadering (ALV) Bestuur ONDERWERP: Werkplan 2017 (behorende bij begroting 2016) Datum: 9 juni 2016 Agendapunt: 11 Vastgesteld door bestuur d.d. 8 april 2015 Werkplan Osteoporose

Nadere informatie

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting ErOpuit Duiven voor het jaar 2017. Het plan omvat het overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders Inhoudsopgave 1. Doelstellingen van de stichting... 3 2. Uitvoering doelstelling en werkzaamheden... 3 3. Inkomsten en uitgaven... 4 4. Beheer financiën... 4 2 1. Doelstellingen van de stichting De stichting

Nadere informatie

Stichting Lynch - Polyposis. Strategisch beleidsplan 2014-2018. 1. Inleiding

Stichting Lynch - Polyposis. Strategisch beleidsplan 2014-2018. 1. Inleiding Stichting Lynch - Polyposis Strategisch beleidsplan 2014-2018 1. Inleiding In de in 2013 opgestelde statuten van de stichting Lynch-Polyposis, waarin Vereniging HNPCC-Lynch en stichting PPC zijn opgegaan,

Nadere informatie

Jaarverslag 2009 STICHTING NETWERK ADHD BIJ VOLWASSENEN. pagina 1

Jaarverslag 2009 STICHTING NETWERK ADHD BIJ VOLWASSENEN. pagina 1 Jaarverslag 2009 STICHTING NETWERK ADHD BIJ VOLWASSENEN pagina 1 INHOUDSOPGAVE 1. Ten geleide 2. Organisatie 3. Activiteiten, producten en diensten 2009-2010 4. Financiën 5. Participanten 6. Doelen 7.

Nadere informatie

Activiteitenagenda 2018

Activiteitenagenda 2018 en op het terrein van lotgenotencontact/onderlinge steun L001 L002 L003 L004 L005 Jaarlijkse ALV en lotgenote otgenotendag ndag Het bijeenbrengen van de leden op de jaarlijkse ALV en lotgenotendag waarin

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Stichting Olijf. Samen sta je niet alleen

Meerjarenbeleidsplan Stichting Olijf. Samen sta je niet alleen Meerjarenbeleidsplan 2019-2021 Stichting Olijf Samen sta je niet alleen Meerjarenbeleidsplan 2019-2021 Stichting Olijf Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Visie Olijf... 4 Missie Olijf... 4 Speerpunten

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2013 CCUFonds

Activiteitenverslag 2013 CCUFonds CCUFonds CCUFonds 13 februari info@ccufonds.nl Inhoud Inhoud... 1 Algemeen... 2 Doelstelling... 2 Bestuur... 2 Wetenschappelijke Raad... 3 Commissie van aanbeveling... 3 Communicatie... 3 Fondsenwerving...

Nadere informatie

PG-monitor 2011. Factsheet. Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten. support

PG-monitor 2011. Factsheet. Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten. support PG-monitor 2011 Factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten support pg-monitor 2011 Inhoudsopgave Voorwoord Voorwoord 1 1 Organisatie 2 2 Opbouw achterban 3 Organisaties van patiënten,

Nadere informatie

NCB Jaarverslag 2013. Bij de AVA in juni 2013 is Mevr. A.N. Leeuwenhage benoemd tot bestuurslid.

NCB Jaarverslag 2013. Bij de AVA in juni 2013 is Mevr. A.N. Leeuwenhage benoemd tot bestuurslid. NCB Jaarverslag 2013 Het jaar 2013 ligt al weer geruime tijd achter ons. Het is een jaar geweest waarin de NCB bestuurlijk weer was versterkt met twee nieuwe bestuursleden. Helaas moest de heer B.A. Huigens

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen... pag 4 Adviezen... pag

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Contactgroep GIST Nederland-België

Jaarverslag 2014 Stichting Contactgroep GIST Nederland-België Jaarverslag 2014 Stichting Contactgroep GIST Nederland-België Inhoudsopgave Inleiding 4 1 Gist 5 2 Missie en doelstellingen 6 3 Leden 7 4 Bestuur 8 5 Vrijwilligers 10 6 Lotgenotencontact 11 7 Informatievoorziening

Nadere informatie

regie in eigen hand b. krachtenbundeling verspreiden van kennis stimuleren van onderzoek en ontwikkeling

regie in eigen hand b. krachtenbundeling verspreiden van kennis stimuleren van onderzoek en ontwikkeling Artikel 1. Visie (1) 1.1 De Parkinson Vereniging ontwikkelt zich tot een onmisbare professionele steun voor en door mensen die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben met de ziekte van Parkinson

Nadere informatie

H u i s h o u d e l i j k R e g l e m e nt

H u i s h o u d e l i j k R e g l e m e nt H u i s h o u d e l i j k R e g l e m e nt ADCA Vereniging Nederland Uitgave: ADCA Vereniging Nederland Postbus 120 3150 AC Hoek van Holland E-mail: Website: info@ataxie.nl www.ataxie.nl Huishoudelijk

Nadere informatie

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Inhoudelijk verslag 2015

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Inhoudelijk verslag 2015 Stichting Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo Inhoudelijk verslag 2015 Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Colofon De Stichting De naam 'Surgezo' staat voor:

Nadere informatie

UVON Gelderland Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT UVON GELDERLAND

UVON Gelderland Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT UVON GELDERLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT UVON GELDERLAND 1 1. Inleiding 1.1 De UVON is opgericht als vereniging in 1950. Tot 1 januari 2005 bestond er een landelijk UVON bestuur met regionale Lidverenigingen. 1.2 Overwegende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

ONTWERP BELEIDSPLAN ICP 2014 2019

ONTWERP BELEIDSPLAN ICP 2014 2019 ONTWERP BELEIDSPLAN ICP 2014 2019 1. Inleiding De Interstitiële Cystitis Patiëntenvereniging (ICP) is een patiëntenorganisatie die bestaat uit vrijwilligers die vanuit hun betrokkenheid en ervaringsdeskundigheid

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Vereniging Patiëntenbelangen Von Hippel-Lindau

Financieel Jaarverslag Vereniging Patiëntenbelangen Von Hippel-Lindau Financieel Jaarverslag 2017 Vereniging Patiëntenbelangen Von Hippel-Lindau Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 1.1 Aanbieding jaarrekening... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Inschrijving Kamer van Koophandel...

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Beleidsnotitie 2010-2015

Beleidsnotitie 2010-2015 Stichting Winstuitverlies Oosterlaan 108 8072 CA Nunspeet Opgesteld door : H.J. Koetsier Datum : September 2010 Inhoud Voorwoord/inleiding... 3 1. Strategie... 4 1.1 Kernprincipes en uitgangspunten...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging voor Beleidsonderzoek

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging voor Beleidsonderzoek HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging voor Beleidsonderzoek Hoofdstuk 1 t/m 5 vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering d.d. 13 november 2003 Hoofdstuk 6 vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Beleidsplan DES Centrum Terugblik. 2. Missie / Visie. 3. Ontwikkelingen. 4. Het beleidsplan

Beleidsplan DES Centrum Terugblik. 2. Missie / Visie. 3. Ontwikkelingen. 4. Het beleidsplan 1 Beleidsplan DES Centrum 2016-2019 1. Terugblik 2. Missie / Visie 3. Ontwikkelingen 4. Het beleidsplan 2016-2019 De speerpunten voor de periode 2016 2019 Communicatie naar donateurs en stakeholders Kennisontwikkeling

Nadere informatie

Jaarverslag. Jaarverslag 2015

Jaarverslag. Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 1 1. Nardus NARDUS behartigt de belangen van de bij haar direct en indirect aangesloten uitvaartverenigingen en wil vanuit die belangenbehartiging een positieve bijdrage leveren aan de

Nadere informatie

Myeloproliferatieve Neoplasmata Stichting

Myeloproliferatieve Neoplasmata Stichting Myeloproliferatieve Neoplasmata Stichting Financieel Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Algemene toelichting... 3 Waarderingsgrondslagen... 3 Grondslagen van resultaatbepaling...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Versie: november 2016. Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vliegramp Tripoli

Beleidsplan Stichting Vliegramp Tripoli Beleidsplan Stichting Vliegramp Tripoli 2011-2015 Dit is het beleidsplan van de Stichting Vliegramp Tripoli. De bedoeling van het beleidsplan is om inzicht te geven in: de doelstelling en het beleid van

Nadere informatie

KHN afdeling Veghel Algemene Leden Vergadering

KHN afdeling Veghel Algemene Leden Vergadering KHN afdeling Veghel Algemene Leden Vergadering Uw bestuur Mevrouw T. Asseldonk-Haan De heer J.C.T.K. van den Nieuwenhuizen De heer J.L.S. Versantvoort De heer J.J.M. van Herwaarden Mevrouw E.H.M.F. van

Nadere informatie

ProstaatKankerStichting.nl Postbus AK BUSSUM JAARREKENING 2012

ProstaatKankerStichting.nl Postbus AK BUSSUM JAARREKENING 2012 Postbus 443 1400 AK BUSSUM JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina ALGEMEEN 1 SAMENSTELLINGSVERKLARING 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2012 4 Staat van baten en lasten over 2012 5 Grondslagen van

Nadere informatie

Organisatie. Bestuur: Postadres: Postbus 21 1949 ZG Wijk aan Zee. www.allergievereniging.nl. K.v.K. inschrijving: 40284137

Organisatie. Bestuur: Postadres: Postbus 21 1949 ZG Wijk aan Zee. www.allergievereniging.nl. K.v.K. inschrijving: 40284137 Organisatie Naam organisatie: Vereniging van Allergie Patiënten Postadres: Postbus 21 1949 ZG Wijk aan Zee E-mailadres: info@allergievereniging.nl Website: www.allergievereniging.nl K.v.K. inschrijving:

Nadere informatie

RACE study. RAdical Cystectomy Evaluation. Charlotte Michels, MSc

RACE study. RAdical Cystectomy Evaluation. Charlotte Michels, MSc RACE study RAdical Cystectomy Evaluation Charlotte Michels, MSc In samenwerking met: prof. dr. M.M. Rovers, prof. dr. J.A. Witjes, drs. C.J. Wijburg, dr. J.P.C. Grutters, dr. J.R. Oddens, dr. H. Calsbeek,

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen..

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

Stichting ORAS Dordrecht. Jaarverslag en jaarrekening 2013

Stichting ORAS Dordrecht. Jaarverslag en jaarrekening 2013 Jaarverslag en jaarrekening 2013, 8 juli 2014 Inhoudsopgave Algemeen Doelstelling Vermogen Bestuur Fiscale status Boekjaar Contactgegevens, beleidsplan en activiteiten Verslag Grondslagen Balans per 31

Nadere informatie

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal p/a Postbus 812 3503 RD Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2013

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal p/a Postbus 812 3503 RD Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2013 p/a Postbus 812 3503 RD Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Staat van baten

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter Inhoud Voorwoord van de voorzitter Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten

Nadere informatie