Inhoudsopgave Uitstroomprofielen... 2 Uitstroomprofielen Curriculum... 2 Curriculum... 3 Curriculum regulier... 3 Curriculum doorstroom...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave Uitstroomprofielen... 2 Uitstroomprofielen Curriculum... 2 Curriculum... 3 Curriculum regulier... 3 Curriculum doorstroom..."

Transcriptie

1 BPV Wijzer BBL 3

2 Inhoudsopgave Uitstroomprofielen... 2 Uitstroomprofielen Curriculum... 2 Curriculum... 3 Curriculum regulier... 3 Curriculum doorstroom... 3 Opleidingsafspraken student... 4 Afspraken voor studenten Summa College VZ-MZ BBL Verantwoordelijkheden van de student... 4 Overzicht afsluiting modules... 8 Boekenlijst Versnellen zelfstandig modules volgen Examens... 13

3 Uitstroomprofielen De COMBI-opleiding VZ/MZ BBL 3 kent 5 verschillende uitstroomprofielen, afhankelijk van de branche waarin de student werkzaam is. Verzorgende IG VVT Verzorgende IG VVT MZ begeleider specifieke doelgroepen Verzorgende IG GHZ MZ begeleider gehandicaptenzorg MZ begeleider specifieke doelgroepen MZ begeleider gehandicaptenzorg Zoals in dit overzicht zichtbaar is, is het ook mogelijk om alleen de opleiding verzorgende IG of alleen de opleiding maatschappelijke zorg te volgen. Het werkveld van de student is bepalend voor het uitstroomprofiel dat de student zal volgen. Het is namelijk in sommige branches niet mogelijk om het MZ deel of VZ deel te behalen, afhankelijk van de accreditatie en de mogelijkheden van de BPV plek. Uitstroomprofielen Curriculum In het curriculum zijn enkele modules aangeduid met rood en blauw. Rode modules modules die horen bij maatschappelijke zorg Blauwe modules modules die horen bij verzorgende IG Studenten die alleen VZ doen hoeven de rode modules niet te volgen en studenten die alleen MZ doen, hoeven de blauwe modules niet te volgen. (met uitzondering van begeleider gehandicaptenzorg, daarbij is module 8 wel een vereiste)

4 Curriculum Curriculum regulier Het curriculum dat hieronder is afgebeeld is voor studenten die starten aan het begin van de opleiding Curriculum doorstroom Het curriculum doorstroom is gemaakt voor studenten die reeds in het bezit zijn van een diploma HZW (helpende zorg en welzijn).

5 Opleidingsafspraken student Elke student vanaf het cohort 2018 (start september 2018 en verder) krijgt op school een formulier met daarin opleidingsafspraken die gelden voor de student. Deze moet de student ondertekenen en plaatsen in Competent. Het programma Competent staat vermeldt op de boekenlijst en de studenten zijn verplicht om deze aan te schaffen. Indien een student zich niet aan de opleidingsafspraken houdt, kan dit gevolgen hebben voor de voortgang van de opleiding. Hieronder staan de afspraken voor de studenten weergegeven. Afspraken voor studenten Summa College VZ-MZ BBL 3 Dit document geeft inzicht in de afspraken die het Summa College, de opleiding Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg BBL 3, hanteert. Elke student dient van deze afspraken op de hoogte te zijn en deze dienen nageleefd te worden. Indien onderstaande afspraken niet nageleefd worden, heeft dit consequenties met betrekking tot de voortzetting van de opleiding in de vorm studievoortgang en studieadvisering. De student is verantwoordelijk om dit document te ondertekenen en het document in Competent te plaatsen. Verantwoordelijkheden van de student Als student heb je een aantal verantwoordelijkheden omtrent het volgen van de opleiding VZ-MZ BBL 3. Deze verantwoordelijkheden dien je ten alle tijden na te leven en open te communiceren met de betrokkenen wanneer dit niet lukt. Deze verantwoordelijkheden zijn: Boekenlijst competent - digibib Aanwezigheid afmelden - op tijd zijn Inleveren module opdrachten Deelname toetsing Aanmelden herkansingen (Beroeps)houding Indien je je niet of onvoldoende aan deze verantwoordelijkheden houdt, heeft dit gevolgen voor de voortgang van je opleiding in de vorm van een voorlopig en/of een bindend studieadvies.

6 Boekenlijst competent - digibib Je bent zelf verantwoordelijk voor je lesmaterialen, hieronder vallen de boekenlijst (te bestellen via Studers), de licentie van Digibib en de licentie Competent (via boekenlijst). Het kan zijn dat je werkgever deze materialen vergoedt, of zelfs voor jou bestelt. Het is jouw verantwoordelijkheid dat je beschikt over de juiste materialen, zodat je de modules kan volgen en kan deelnemen aan het onderwijs. Digibib wordt gebruikt voor de oefenopdrachten die voorbereidend zijn op het examen en gemaakt dienen te worden voor de afsluiting (van het merendeel) van de modules die je volgt. Tevens staan de door jou te maken examens in Digibib. Je bent verplicht om deze licentie elk jaar aan te schaffen. Competent staat vermeld op de boekenlijst, de licentie dient door jou geactiveerd te worden (via de site van Digibib). Je bent verplicht om met Competent te werken. Op fronter, onder de knop handleidingen in het tegeltjesmenu op Fronter staat een handleiding betreffende competent. Aanwezigheid Afmelden op tijd zijn Je dient op tijd in de les te zijn. De lessen starten in de ochtend om uur of uur. Indien je niet tijdig aanwezig kan zijn, dien je dit te melden bij het centrale meldpunt ( of via mijn summa). Doe je dit niet, dan word je op ongeoorloofd absent gezet. Je hebt toegang tot 5 minuten na aanvang van de les, daarna mag je niet meer de les binnen. Als je ziek bent, dien je dit ook voor aanvang van de lessen te melden via het centrale meldpunt of via mijn summa. Tevens plaats je een bericht in Competent dat je ziek bent. Doe je dit niet, zal dit resulteren in ongeoorloofde absentie. Stel ook je werkgever op de hoogte volgens de afspraken die bij jou instelling gelden voor ziekmelden. Als er een andere reden is dat je niet aanwezig bent, later komt of eerder weg moet, dien je dit vooraf te vermelden in Competent, waarin je werkbegeleider een akkoord dient te geven voor je afwezigheid op die lesdag(en). Je LPB zorgt dan voor verwerking van je afwezigheid in het systeem. Te veel ongeoorloofde absentie heeft gevolgen hebben voor je studievoortgang. Inleveren module-opdrachten Elke module wordt afgesloten met een of meerdere van de volgende onderdelen: Oefenopdracht(en) uit Digibib Toetsing Andere vorm van afsluiting, bijvoorbeeld portfolio, werkstuk, creatieve opdracht, presentatie.

7 Hoe een module wordt afgesloten, is te vinden in het overzicht afsluiting modules (knop handleidingen in het tegeltjes menu op fronter) en staat bij elke module vermeld en zal door de moduledocent besproken worden tijdens de lessen van de module. In het overzicht afsluiting modules is tevens te vinden wanneer opdrachten ingeleverd dienen te worden. Je dient je aan deze inlevertermijn te houden, doe je dit niet, dan zal dit resulteren in een onvoldoende voor de 1 e gelegenheid van deze module. Inleveren doe je via Fronter, in de inlevermap van de module, daarin wordt je opdracht beoordeeld. Tevens dien je de laatste, goedgekeurde versie van je opdrachten te uploaden in competent en dienen deze geaccordeerd te worden door je werkbegeleider(s). Deelname toetsing De modules die afgesloten worden met een toets, zullen afgesloten worden in lesweek 10 van de periode. Dit is vermeld in het overzicht afsluiting modules. Uitgangspunt is dat je de toets maakt op de dag dat je de lessen hebt gevolgd, tenzij dit anders is afgesproken met je LPB omdat je bijvoorbeeld een apart leertraject op meerdere lesdagen volgt. Er wordt een apart toetsrooster gemaakt voor deze lesdag dat op Fronter wordt geplaatst. Afspraken deelname toets: Je bent op tijd aanwezig, als je te laat bent mag je niet meer deelnemen aan de toets en heb je de 1 e gelegenheid gemist. Je dient een geldig legitimatiebewijs bij je te hebben. Je wordt automatisch aangemeld voor de 1 e gelegenheid van de toets van de module die je volgt. Tenzij; Je een individueel programma volgt, dat wil zeggen modules zelfstandig volgt of een (extra) module volgt bij een andere lesgroep. Indien je een module zelfstandig volgt, dien je de toets van deze module te maken in lesweek 5 van de eerstvolgende periode. Hiervoor kun je je aanmelden via het aanmeldformulier op fronter. Als je een module extra volgt bij een andere lesgroep dien je aan de docent aan te geven dat je mee doet met de toets bij deze lesgroep. Aanmelden herkansingen Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanmelden van je herkansingen. Deze vinden plaats in de 5 e lesweek van de periode, dus in lesweek 5, 15, 25 en 35. Je kunt je aanmelden via de knop aanmelden herkansingen. Het is de bedoeling dat je je aanmeld voor de eerstvolgende herkansing als je een toets met een onvoldoende hebt afgesloten, tenzij je dit anders hebt afgesproken met je LPB, dan dien je dit vast te leggen in Competent.

8 Te laat aanmelden voor de herkansing, betekent dat je niet mag deelnemen. Op het moment dat je een afspraak hebt met je LPB om een herkansing te maken, en deze is noodzakelijk om te behalen, bijvoorbeeld omdat je anders niet mag starten met examens, en je hebt je niet tijdig aangemeld, heeft dit gevolgen voor je studievoortgang. (Beroeps)houding Wij verwachten van je, dat je je professioneel gedraagt tijdens de opleiding. Hieronder vallen een aantal houdingsaspecten waaraan je moet voldoen: Je bent beleefd en respectvol naar medestudenten Je bent beleefd en respectvol naar docenten Je maakt op gepaste manier dingen bespreekbaar Je houdt je aan gemaakte afspraken Je bent op tijd aanwezig in de lessen Je neemt (pro)actief deel aan de lessen Je gaat op een professionele manier om met feedback, zowel in het geven als het ontvangen Je staat open voor ideeën van anderen, luistert en geeft een ander de ruimte om zich uit te kunnen spreken Je neemt de eigen regie in je leerproces, zowel binnen school als in de BPV Indien je deze (beroeps)houding in onvoldoende mate laat zien, word je hier op aangesproken en heeft dit bij onvoldoende verbetering gevolgen voor je studievoortgang. Ondertekening

9 Overzicht afsluiting modules De opleiding bestaat in totaal uit 24 modules. Deze modules zijn allemaal voorwaardelijk voor deelname aan de examens aan het einde van de opleiding. Het kan zijn dat een student niet alle 24 modules hoeft te volgen/behalen, Dit kan komen door: - Keuze uitstroomprofiel - Vrijstelling op basis van eerder behaalde diploma s - Vrijstelling op basis van relevante werkervaring De modules worden elk op een eigen wijze afgesloten, dit kan zijn door middel van een toets, oefenopdracht uit de Digibib of een andere eindopdracht die door de opleiding zelf ontwikkeld is. De wijze waarop de modules worden afgesloten, is samengevat in onderstaand schema. LET OP: dit is en blijft ten alle tijden een concept versie. Module Afsluiting 1 e gelegenheid M01 Startmodule Pop-presentatie M02 Basiszorg M03 Leefomgeving Pop & Pap Burgerschap : - 01 A onderkent de gezondheidstoestand en inventariseert ondersteuningsvragen - 02 A ondersteunt bij persoonlijke verzorging - 03 B ondersteunt bij wonen en huishouden M04 Anatomie Fysiologie Kennistoets M05 Ontwikkelingspsychologie Kennistoets M06 Ondersteunen bij wonen en dagbesteding 1 M07 Geriatrie en dementie M08 Verpleegtechnisch handelen 1-10 C ondersteunt de cliënt bij dagbesteding, deeltopdracht 1 t/m 3 Kennistoets - 08 B Begeleidt een cliënt Kennistoets vitale functies en medicatie Eindopdracht Deze module is voorwaardelijk voor module 16 Week 10 lesperiode

10 M09 Methodisch werken M10 Ziektebeelden 1 M11 Mensen met een verstandelijke beperking M12 Verpleegtechnisch handelen 2 M13 GVO (voorlichting, advies en instructie) M14 Verpleegtechnisch handelen 3 M15 Palliatieve zorg M16 Ondersteunen bij wonen en dagbesteding 2 Deze module is voorwaardelijk voor module 18 M17 Psychiatrie, verslavingszorg en dubbele diagnostiek M18 Ondersteunen bij wonen en dagbesteding 3 Deze module is voorwaardelijk voor module 22 M19 Coördineren van zorg en leerlingbegeleiding Aftekenkaart verpleegtechnische handelingen - 06 C Evalueert de zorgverlening - 16 A Levert een bijdrage aan het ondersteuningsplan Eindopdracht Kennistoets Eindopdracht Aftekenkaart verpleegtechnische handelingen Kennistoets - 09 B Geeft voorlichting, advies en instructie Aftekenkaart verpleegtechnische handelingen Kennistoets - 8 C Begeleidt een zorgvrager Lesopdrachten horende bij de module, deze inleveren/presenteren. - MZ-BSD-B-K1-W5(c) Lesopdrachten horende bij de module, deze inleveren/presenteren C, deelopdracht 2 Begeleidt nieuwe collega's, stagiaires en/of vrijwilligers - 5 C Stemt de zorgverlening af met alle betrokkenen Voor start examen Voor start examen Voor start examen Einde periode

11 M20 Ziektebeelden 2 M21 Kwaliteitszorg en deskundigheidsbevordering M22 Ondersteunen bij wonen en dagbesteding 4 M23 Keuzedeel Zorg en Technologie M24 Keuzedeel overig - 18 C Werkt samen met naastbetrokkenen en andere beroepsgroepen in de zorg C Werkt samen met andere beroepsgroepen in de zorg Eindopdracht Kennistoets - 12 A Werkt aan de eigen deskundigheid (op school) - Opdracht WIKI: Werkt aan bevorderen en bewaken van kwaliteitszorg (volgens model Grol en Wensing) - 10 C ondersteunt de cliënt bij dagbesteding, deeltopdracht 4.1 en 4.2 Readers Z&T *doorlopende lijn in leerjaar 1, 2 en 3 1. Leerjaar 1: 240 sbu (begrijpen/toepassen) 3 modules 2. Leerjaar 2: 120 sbu (verbreding, verdieping en ontwikkelgericht oefenen) 3. Leerjaar 3: 120 sbu (ontwikkelgericht oefenen en examinering) NAH (niet aangeboren hersenletsel) BFF (Blijvend veilig, fit en gezond) Einde leerjaar 1 Einde leerjaar 2 Lint Nederlands Toetsing Week 9 & 10 elke periode Lint Rekenen Toetsing Week 9 & 10 elke periode IAV Toetsing (4 in totaal) Tijdens de lessen

12 Boekenlijst Studenten zijn verantwoordelijk voor het hebben van de juiste lesmaterialen. Deze lesmaterialen zijn te vinden in de boekenlijst. De boekenlijst kan besteld worden via Deze boekenlijst is geldend voor zowel leerjaar 1, 2 als 3. Studenten hoeven boeken die ze reeds in bezit hebben, niet opnieuw te bestellen. Wel dienen de licenties voor de oefenopdrachten van het Consortium, begeleidingsinstrument Competent en de reader voor Nederlands elk schooljaar opnieuw aangeschaft te worden. Boekenlijst Summa College COMBI opleiding VZ/MZ Schooljaar Algemeen (verplicht) Traject V&V Het Zorgplan ISBN: Druk 2 57,50 Traject V&V Anatomie en fysiologie - niveau 3 ISBN: Druk 2 57,50 Traject welzijn methodiek MZ niveau 3/4 ISBN: Druk 3 39,50 *Traject V&V Verpleegtechnische handelingen - niveau 3 ISBN: Druk 2 57,50 **Traject welzijn dagbesteding MZ niveau 3/4 ISBN: Druk 3 39,50 Oefenopdrachten Consortium Beroepsonderwijs, te betalen bij de eerste keer inloggen, met Ideal. Begeleidingsinstrument Competent, Te betalen bij de eerste keer inloggen via Ideal of via de voucher die door je werkgever wordt verstrekt. Jaarlijks aanschaffen Jaarlijks aanschaffen 40,- 25,- Reader Nederlands (wordt verstrekt op school) Kosten 10 Jaarlijks 10,- aanschaffen NU Rekenen 2F deel a+b ISBN: Druk 1 27,50 * Verpleegtechnische handelingen alleen bestellen voor Combi-opleiding VZ/MZ of voor VZ ** Welzijn dagbesteding alleen bestellen voor Combi-opleiding VZ/MZ of voor MZ Aanbevolen (niet verplicht) Traject V&V Geestelijke gezondheidszorg - niveau 3 Traject V&V Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg deel 1 -niveau 3 Traject V&V Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg deel 2 -niveau 3 ISBN: Druk 2 57,50 ISBN: Druk 2 57,50 ISBN: Druk 2 57,50

13 Versnellen zelfstandig modules volgen Sommige studenten komen in aanmerking om de opleiding sneller te doorlopen dan de rest van de groep waarin ze geplaatst zijn. Dit kan betekenen dat een student op andere lesdagen extra modules volgt, maar het kan ook dat een student modules (die hier geschikt voor zijn) zelfstandig volgt en deelneemt aan de toetsing. Het besluit tot versnelling of het zelfstandig volgen van modules wordt altijd in overleg met de leerprocesbegeleider besproken in de driehoek. Gaat het om het zelfstandig volgen van modules, dan zal er door de leerprocesbegeleider een overeenkomst opgesteld worden met de voorwaarden om dit te kunnen doen. De afspraken die beschreven zijn in deze overeenkomst moeten door de student nagekomen worden en zullen door alle partijen voorzien worden van handtekening.

14 Examens De opleiding wordt afgerond door middel van examens. Deze examens worden door school aangeschaft voor de studenten. De student heeft zelf wel inzicht in de examens via zijn of haar account van Digibib. Elke student krijgt zijn of haar persoonlijke examenpakket, dat wordt aangevraagd als de student een GO heeft om te gaan starten met de examens. Dit betekent dat de examens gepersonaliseerd zijn, voorzien van de naam van de student en het student nummer. De uitleg van de examens zal plaatsvinden in de lessen studiebegeleiding op de lesdag van de studenten. Dit zal klassikaal gebeuren. Indien een student eerder dan de rest van de klas toe is aan zijn of haar examens, zal deze uitleg op een ander moment plaatsvinden. De handleiding voor de examens geeft eerste inzichten in de wijze waarop de examens ingericht zijn en waaraan studenten moeten voldoen. Deze handleiding is te vinden op het infopunt.

Opleiding: Combi Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende IG

Opleiding: Combi Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende IG Summa Maatschappij en Gezondheid Onderwijs- en Examenregeling ADDENDUM Examenprogramma Datum van ingang 26-9-2018 Opleiding: Combi Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende IG Niveau: 3 Crenummer:

Nadere informatie

Invoering herziening kwalificatiestructuur 2016

Invoering herziening kwalificatiestructuur 2016 Invoering herziening kwalificatiestructuur 2016 Wat betekent het nieuwe kwalificatiedossier voor het onderwijs en voor de praktijk? Niveau 3 BOL en BBL VZ en VMZ Niveau 4 BOL en BBL VP Basis, profiel en

Nadere informatie

Inleiding. De basishoudingslijst wordt altijd meegenomen in de beoordeling.

Inleiding. De basishoudingslijst wordt altijd meegenomen in de beoordeling. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Voorbereiding op de BPV... 4 Opdracht 1: Oriënteren op de BPV... 4 Opdracht 2: Bijhouden van een logboek... 6 Stage-opdracht: En nu de praktijk... 7 Te behalen

Nadere informatie

Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg

Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Begeleider specifieke doelgroepen Opleidingsdomein Zorg en Welzijn Crebonummer domein 7940 Dossier Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Crebonummer dossiers

Nadere informatie

Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg

Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Gehandicaptenzorg Opleidingsdomein Zorg en Welzijn Crebonummer domein 7940 Dossier Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Crebonummer dossiers VIG: 2387

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Combi VVT- BSD

EXAMENPLAN 2018 Combi VVT- BSD Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Combi VVT- BSD Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum Naam kwalificatiedossier Crebonr.

Nadere informatie

Voorbeeld indeling beroepsgerichte examens voor dubbelkwalificering VZ-MZ3

Voorbeeld indeling beroepsgerichte examens voor dubbelkwalificering VZ-MZ3 Voorbeeld indeling beroepsgerichte examens voor dubbelkwalificering VZ-MZ3 voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (branche VVT) en Begeleider specifieke doelgroepen (MZ3) en Verzorgende IG (branche GHZ)

Nadere informatie

Studiewijzer leerjaar Combi GHZ/ VZ-IG

Studiewijzer leerjaar Combi GHZ/ VZ-IG Inhoud Jaarplanning... 1 Deel A... 1 Inleiding...1 Voorbereiding op de BPV...2 BPV opdrachten...4 Criteria...5 Beoordeling...6 BEOORDELING BASISHOUDING...7 Deel B... 10 Examenopdracht:... 10 Een dag uit

Nadere informatie

Examenplan Verzorgende IG Verkort traject voor gediplomeerd bejaardenverzorgenden, MDGO-vz, etc

Examenplan Verzorgende IG Verkort traject voor gediplomeerd bejaardenverzorgenden, MDGO-vz, etc Examenplan Verzorgende IG Verkort traject voor gediplomeerd bejaardenverzorgenden, MDGO-vz, etc Opleidingsdomein Zorg en Welzijn Crebonummer domein 79140 Dossier Verzorgende IG Crebonummer dossier 23187

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( VVT) / BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN (BSD)

EXAMENPLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( VVT) / BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN (BSD) Naam kwalificatiedossier EAMENLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( VVT) / BEGELEIDER SECIFIEKE DOELGROEEN (BSD) Crebonr. Kwalificatiedossier Leerweg Cohort Startdatum Branche verbijzondering Crebonr. kwalificatie

Nadere informatie

Voorbeeld examenplan voor dubbelkwalificering

Voorbeeld examenplan voor dubbelkwalificering Voorbeeld plan voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (VVT) en Begeleider specifieke doelgroepen SSI/247189/2015 1/18 Titel : Voorbeeld plan voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (VVT) en Begeleider

Nadere informatie

Wijzigingsblad OER. Cohort _K16_EXAMENPLAN_ _Combi_MZ-VZ-VVT-SD

Wijzigingsblad OER. Cohort _K16_EXAMENPLAN_ _Combi_MZ-VZ-VVT-SD Wijzigingsblad OER Naam opleiding COMBI MZ-VZ Begeleider Specifieke Doelgroepen (VVT) Crebonummer kwalificatiedossier 2387-238 Crebonummer kwalificatie 2549-25476 Niveau 3 Leerweg BOL/BBL Cohort 206 Code

Nadere informatie

STUDIEWIJZER OPLEIDINGEN VZ-COMBI-MZ LEERJAAR 2

STUDIEWIJZER OPLEIDINGEN VZ-COMBI-MZ LEERJAAR 2 STUDIEWIJZER OPLEIDINGEN VZ-COMBI-MZ LEERJAAR 2 Inhoud Inleiding...2 Inhoud op school...3 VZ...3 MZ...3 COMBI...4 Evaluatie...5 DIGIBIB...6 Beroeps Praktijk Vorming (BPV)...7 Algemeen...7 Voorbereiding...7

Nadere informatie

cohort: 2016 crebo: 25491

cohort: 2016 crebo: 25491 Opleiding Verzorgende IG niv. 3 leerjaar 3 BBL Start opleiding: september 2017 cohort: 2016 crebo: 25491 Bezoek door BPV docent : Tussenbeoordeling rond de 20 e week van de stage (vóór 8 februari 2019).

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Combi GHZ-BGZ

EXAMENPLAN 2018 Combi GHZ-BGZ Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum EXAMENPLAN 2018 Combi HZ-BZ Optioneel Naam kwalificatiedossier

Nadere informatie

Studiewijzer leerjaar VZ-IG profiel GHZ

Studiewijzer leerjaar VZ-IG profiel GHZ Inhoud Jaarplanning... 1 Deel A... 1 Inleiding...1 Voorbereiding op de BPV...2 BPV opdrachten...4 Criteria...5 Beoordeling...6 BEOORDELING BASISHOUDING...7 Deel B... 10 Examenopdracht:... 10 Een dag uit

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument relatie editie 2017 Prove2Move combi-opleiding Verzorgende (IG) / medewerker Maatschappelijke Zorg

Verantwoordingsdocument relatie editie 2017 Prove2Move combi-opleiding Verzorgende (IG) / medewerker Maatschappelijke Zorg Verantwoordingsdocument relatie editie 2017 Prove2Move combi-opleiding Verzorgende (IG) / medewerker Maatschappelijke Zorg Uitstroomvariant Begeleider Gehandicaptenzorg Datum januari 2017 Versie 1.0 Noordhoff

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( GHZ)/ Begeleider Gehandicaptenzorg

EXAMENPLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( GHZ)/ Begeleider Gehandicaptenzorg Naam kwalificatiedossier Crebonr. Kwalificatiedossier EAMENLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( GHZ)/ Begeleider Gehandicaptenzorg Leerweg Cohort Startdatum Branche verbijzondering Crebonr. kwalificatie Niveau

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument relatie editie 2017 Prove2Move combi-opleiding Verzorgende (IG) / medewerker Maatschappelijke Zorg

Verantwoordingsdocument relatie editie 2017 Prove2Move combi-opleiding Verzorgende (IG) / medewerker Maatschappelijke Zorg Verantwoordingsdocument relatie editie 2017 Prove2Move combi-opleiding Verzorgende (IG) / medewerker Maatschappelijke Zorg Uitstroomvariant Specifieke Doelgroepen Datum januari 2017 Versie 1.0 Noordhoff

Nadere informatie

Voorbeeld examenplan voor dubbelkwalificering. Verzorgende IG (GHZ) en Begeleider GHZ

Voorbeeld examenplan voor dubbelkwalificering. Verzorgende IG (GHZ) en Begeleider GHZ Voorbeeld plan voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (GHZ) en Begeleider GHZ Titel : Voorbeeld plan voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (GHZ) en Begeleider GHZ Project/Werkgroep : Btg ZWS Auteur(s)

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2017 Crebocode: Leerweg: BOL

EXAMENPLAN 2017 Crebocode: Leerweg: BOL Opleiding: Verzorgende IG Maatschappelijke Zorg Niveau: 3 Opleidingsduur: 4800 SBU EXAMENPLAN 2017 Crebocode: 23187 25491 23181 25476 Leerweg: BOL Cohort: 2017-2020 College: Welzijn en Gezondheid Team:

Nadere informatie

EXAMENPLAN Vaststellingsdatu m examenplan. Crebonr. Kwalificatiedossier. Naam kwalificatiedossier. Crebonr. kwalificatie. Studiejaar diplomering

EXAMENPLAN Vaststellingsdatu m examenplan. Crebonr. Kwalificatiedossier. Naam kwalificatiedossier. Crebonr. kwalificatie. Studiejaar diplomering EXAMENLAN 016 Naam kwalificatiedossier Crebonr. Kwalificatiedossier Verzorgende IG 3187 Leerweg Cohort Startdatum Branche verbijzondering X BOL X BBL 016 September 016 en februari 017 Verpleeg-verzorgingshuizen

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2017 Crebocode: Leerweg: BOL

EXAMENPLAN 2017 Crebocode: Leerweg: BOL Opleiding: Verzorgende IG Maatschappelijke Zorg Niveau: 3 Opleidingsduur: 4800 SBU EXAMENPLAN 2017 Crebocode: 23187 25491 23181 25476 Leerweg: BOL Cohort: 2017-2020 College: Welzijn en Gezondheid Team:

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG niv. 3 leerjaar 3 BOL cohort: crebo: Stageperiode: Eventueel nog uit te voeren opdrachten:

Opleiding Verzorgende IG niv. 3 leerjaar 3 BOL cohort: crebo: Stageperiode: Eventueel nog uit te voeren opdrachten: Opleiding Verzorgende IG niv. 3 leerjaar 3 BOL cohort: 2016 crebo: 25491 Stageperiode: 36 weken stage van 3 dagen per week wo t/m vrijdag (POK graag zo snel mogelijk getekend inleveren bij het BPV bureau)

Nadere informatie

EXAMENPLAN Leerweg Cohort Startdatum Branche verbijzondering. Verpleeg-verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)

EXAMENPLAN Leerweg Cohort Startdatum Branche verbijzondering. Verpleeg-verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) EXAMENPLAN 2016 Naam kwalificatiedossier Crebonr. Kwalificatiedossier Leerweg Cohort Startdatum Branche verbijzondering Crebonr. kwalificatie Niveau Studiejaar diplomering Vaststellingsdatum examenplan

Nadere informatie

Optioneel Naam kwalificatiedossier 1. BEROEPSSPECIFIEK. Periode. Kerntaak/ werkproces. afname

Optioneel Naam kwalificatiedossier 1. BEROEPSSPECIFIEK. Periode. Kerntaak/ werkproces. afname Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Verzorgende I ( VZ.I) Naam kwalificatie Verpleeg,-verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) ehandicaptenzorg (HZ)

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling Summa Zorg Kwalificatiedossier: KD 2016 Crebonummer: 23187 (Verzorgende IG) en 23181 (Medewerker Maatschappelijke Zorg) Opleiding: Combi-opleiding Verzorgende IG en Begeleider

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling Summa Maatschappij en Gezondheid Kwalificatiedossier: KD 205 Crenummer: Opleiding: Crenummer: Opleidingscode: 2387 (Verzorgende IG) en 238 (Medewerker Maatschappelijke Zorg)

Nadere informatie

Examenplan MBO-Verpleegkundige

Examenplan MBO-Verpleegkundige Opleidingsdomein Zorg en Welzijn Crebonummer domein 79140 Dossier MBO-Verpleegkundige Crebonummer dossier 23182 Kwalificatie MBO-Verpleegkundige Crebonummer kwalificatie 25480 Cohort 2018-2019 Leerweg

Nadere informatie

Wijzigingsblad OER. Cohort _K16_EXPLAN_25491_Verzorgende IG

Wijzigingsblad OER. Cohort _K16_EXPLAN_25491_Verzorgende IG Wijzigingsblad OER Naam opleiding Verzorgende I Crebonummer kwalificatiedossier 23187 Crebonummer kwalificatie 25491 Niveau 3 Leerweg BOL / BBL Cohort 2016 Code OER 08_K16_OER_25491_Verzorgende I Code

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling Summa Zorg Kwalificatiedossier : KD 2016 Crebonummer : 23181 Opleiding : Begeleider specifieke doelgroepen Crebonummer : 25476 Niveau : 3 Leerweg : BBL Opleidingsduur : 3 jaar

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ)

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider ehandicaptenzorg (PBZ) Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (PBSD)

EXAMENPLAN 2016 Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2016 Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum

Nadere informatie

Examenplan , 2016 t/m 2019, examenplan en diplomavereisten Verzorgende IG. (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2016 t/m 2019, examenplan en diplomavereisten Verzorgende IG. (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Verzorgende IG Uitstroom crebo 25491 Kwalificatiedossier Verzorgende IG Instroom crebo 23187 Domein Zorg en welzijn Domein crebo 79140 Versiejaar

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling Summa Maatschappij en Gezondheid Kwalificatiedossier: KD 2015 Crenummer: Opleiding: Crenummer: Opleidingscode: 23181 (Medewerker Maatschappelijke Zorg) Begeleider Specifieke

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ)

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider ehandicaptenzorg (PBZ) Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Begeleider Gehandicaptenzorg ( BGZ)

EXAMENPLAN 2018 Begeleider Gehandicaptenzorg ( BGZ) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Begeleider ehandicaptenzorg ( BZ) Naam kwalificatie Begeleider ehandicaptenzorg Crebonr. Kwalificatie 25475 Leerweg

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument betreffende relatie ZorgPad, editie 2017 en Prove2Move, mei 2016 Niveau 3 Verzorgende (IG)

Verantwoordingsdocument betreffende relatie ZorgPad, editie 2017 en Prove2Move, mei 2016 Niveau 3 Verzorgende (IG) Verantwoordingsdocument betreffende relatie ZorgPad, editie 2017 en Prove2Move, mei 2016 Niveau 3 Verzorgende (IG) Gebaseerd op: Prove2Move, mei 2016, ISBN 978-94-6224-115-2, Kwalificatiedossier Verzorgende-IG,

Nadere informatie

BPV opleiding Mbo Verpleegkunde leerjaar 2 BBL sept groep 2018

BPV opleiding Mbo Verpleegkunde leerjaar 2 BBL sept groep 2018 BPV opleiding Mbo Verpleegkunde leerjaar 2 BBL sept groep 2018 cohort: 2017 crebo: 25480 Stageperiode: Stageperiode: volgens uren op de POK (POK graag zo snel mogelijk getekend inleveren bij het BPV bureau)

Nadere informatie

Onderwijsbenodigdheden voor: Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 4

Onderwijsbenodigdheden voor: Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 4 Onderwijsbenodigdheden 2018 2019 voor: Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 4 Leerjaar 1, niveau 4 - Deze boeken zijn te bestellen bij elke gewenste boekensite, zorg dat de ISBN nummers kloppen. -

Nadere informatie

Stichting Leerstation Zorg

Stichting Leerstation Zorg Leerstation Zorg Stichting Leerstation Zorg Stichting Leerstation Zorg zet zich in voor de ontwikkeling en de kwaliteitsborging van digitaal leermateriaal voor zorg en onderwijs. Deze inspanningen hebben

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling Summa Maatschappij en Gezondheid Kwalificatiedossier: KD 205 Crenummer: Opleiding: Crenummer: Opleidingscode: 238 (Medewerker Maatschappelijke Zorg) Begeleider gehandicaptenzorg

Nadere informatie

Welkom. Informatiebijeenkomst BBL VIG

Welkom. Informatiebijeenkomst BBL VIG Welkom Informatiebijeenkomst BBL VIG Programma Welkom Azora De opleiding Verzorgende -IG, door Ria Groenen, docent Graafschap College Tafelgesprekken: Ervaringen van en vragen stellen aan een leerling

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling School voor de Zorg Kwalificatiedossier : Verzorgende IG Crebonummer : 23187 Niveau : 3 Leerweg : BBL Opleidingsduur : 3 jaar Cohort 1 : 2016 1. 1 maart 2016 Beste student,

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling School voor de Zorg Kwalificatiedossier : Verzorgende IG/medewerker maatschappelijke zorg Crebonummer dossier : 23187 Crebonummer opleiding : 25491 Niveau : 3 Leerweg : BBL

Nadere informatie

Rapport onderwijs / resultatenoverzicht Opleiding MBO- Verpleegkundige BBL 3 jaar

Rapport onderwijs / resultatenoverzicht Opleiding MBO- Verpleegkundige BBL 3 jaar Rapport onderwijs / resultatenoverzicht Opleiding MBO- Verpleegkundige BBL 3 jaar Naam : : Werkprocessen Onderwijs, BPV, Beroepsopdrachten Bijzonderheden periode JAAR 1 Periode 1 en 2 1.2 1.4 1 Persoonlijke

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling Summa Maatschappij en Gezondheid Kwalificatiedossier : KD 2016 Crenummer : 23187 Opleiding : Verzorgende IG Crenummer : 25491 Opeleidingscode : 25491BBL36.02 Niveau : 3 Leerweg

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2017 Begeleider Specifieke Doelgroepen ( BSD)

EXAMENPLAN 2017 Begeleider Specifieke Doelgroepen ( BSD) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2017 Begeleider Specifieke Doelgroepen ( BSD) Naam kwalificatie Begeleider Specifieke Doelgroepen Crebonr. Kwalificatie

Nadere informatie

Overgangseisen m.b.t. de BPV: De 12 Consortium opdrachten klaar en van feedback voorzien Voldoende eindbeoordeling

Overgangseisen m.b.t. de BPV: De 12 Consortium opdrachten klaar en van feedback voorzien Voldoende eindbeoordeling BPV opleiding Mbo Verpleegkunde leerjaar 2 BBL cohort: 2016 crebo: 25480 Stageperiode: Stageperiode: 40 weken stage van 2 dagen per week (POK graag zo snel mogelijk getekend inleveren bij het BPV bureau)

Nadere informatie

Rapport/ resultatenoverzicht opleiding Mbo- Verpleegkundige BBL 2 jaar JAAR 1 cohort 2013 Naam Geboortedatum : Traject Persoonlijke code

Rapport/ resultatenoverzicht opleiding Mbo- Verpleegkundige BBL 2 jaar JAAR 1 cohort 2013 Naam Geboortedatum : Traject Persoonlijke code Rapport/ resultatenoverzicht opleiding Mbo- Verpleegkundige BBL 2 jaar JAAR cohort 203 Naam Geboortedatum : Traject Persoonlijke code Werkprocessen Onderwijs, BPV, Beroepsopdrachten Bijzonderheden periode

Nadere informatie

Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers

Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers Vergelijkingsdocument Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers Zorg en welzijn l KENNISCENTRUM VOOR LEREN IN DE PRAKTIJK IN ZORG, WELZIJN EN SPORT 1 Inhoud Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers...

Nadere informatie

Rapport onderwijs / resultatenoverzicht Opleiding MBO- Verpleegkundige BBL 4 jaar

Rapport onderwijs / resultatenoverzicht Opleiding MBO- Verpleegkundige BBL 4 jaar Rapport onderwijs / resultatenoverzicht Opleiding MBO- Verpleegkundige BBL 4 jaar Naam : Geboortedatum : Traject : Persoonlijke code : Werkprocessen Onderwijs, BPV, Beroepsopdrachten Bijzonderheden periode

Nadere informatie

EXAMENPLAN Crebonr. Kwalificatiedossier. Naam kwalificatiedossier. Crebonr. kwalificatie. Studiejaar diplomering

EXAMENPLAN Crebonr. Kwalificatiedossier. Naam kwalificatiedossier. Crebonr. kwalificatie. Studiejaar diplomering EXAMENPLAN 017 Naam kwalificatiedossier Crebonr. Kwalificatiedossier Leerweg Cohort Startdatum Naam kwalificatie Crebonr. kwalificatie Niveau Studiejaar diplomering Vaststellingsdatum plan Mbo-Verpleegkundige

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling en examenregeling Summa Maatschappij en Gezondheid Kwalificatiedossier: KD 2015 Crebonummer: Opleiding: Crebonummer: 23187 (Verzorgende IG) en 23181 (Medewerker Maatschappelijke Zorg) Combi-opleiding:

Nadere informatie

Verzorgende IG BBL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Verzorgende IG BBL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg 25491 1-3 jaar Niveau 3 BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start september, januari, maart, juni (start bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Kronenburgsingel, Arnhem DIT KUN

Nadere informatie

WIJZIGINGSBLAD OER. OER opleiding Mbo-Verpleegkunde

WIJZIGINGSBLAD OER. OER opleiding Mbo-Verpleegkunde WIJZIGINGSBLAD OER OER opleiding Mbo-Verpleegkunde Naam opleiding Mbo-Verpleegkunde Crebonummer 5480 Niveau 4 Leerweg BBL Cohort 016-019 Startmoment opleiding Sept. 018 Vaststellingsdatum wijziging 6-10-017

Nadere informatie

Mbo Verpleegkunde leerjaar 3 BOL cohort: crebo: Stageperiode: Consortiumopdrachten in de BPV Bezoek door BPV docent :

Mbo Verpleegkunde leerjaar 3 BOL cohort: crebo: Stageperiode: Consortiumopdrachten in de BPV Bezoek door BPV docent : Mbo Verpleegkunde leerjaar 3 BOL cohort: 2016 crebo: 25480 Stageperiode: Stageperiode: 2x 20 weken stage van 3 dagen per week do en vrijdag 3-9-2018 t/m 12-7-2019 (POK graag zo snel mogelijk getekend inleveren

Nadere informatie

Onderwijsbenodigdheden voor: Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 3

Onderwijsbenodigdheden voor: Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 3 2016 2017 voor: Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 3 Leerjaar 1, niveau 3 Boek Traject Welzijn Methodiek MZ niv 3/4 * Traject Welzijn Persoonlijke Verzorging MZ niv 3/4 Traject Welzijn Leefomgeving

Nadere informatie

Onderwijsbenodigdheden voor: Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 3

Onderwijsbenodigdheden voor: Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 3 2016 2017 voor: Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 3 Leerjaar 1, niveau 3 Boek Traject Welzijn Methodiek MZ niv 3/4 * Traject Welzijn Persoonlijke Verzorging MZ niv 3/4 Traject Welzijn Leefomgeving

Nadere informatie

Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016

Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016 Onderwijs- en Examenregeling 2015-20 Summa Zorg Opleiding : Verzorgende-IG Crebonummer : 95530 KBB : Niveau : 3 Leerweg : BBL Opleidingsduur : 3 jaar Cohort 1 : 2015 Versie:1 21-5-2015 1 In een cohortaanduiding

Nadere informatie

Verzorgende IG BBL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. thuiszorg.

Verzorgende IG BBL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. thuiszorg. thuiszorg. Crebo Duur Niveau Leerweg 25491 3 jaar Niveau 3 BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start september, januari, maart, juni (start bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Kronenburgsingel, Arnhem

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling Summa Maatschappij en Gezondheid Kwalificatiedossier: KD 205 Crenummer: Opleiding: Crenummer: Opleidingscode: 2387 (Verzorgende IG) en 238 (Medewerker Maatschappelijke Zorg)

Nadere informatie

EXAMENPLAN Crebonr. Kwalificatiedossi er. Crebonr. kwalificatie. Studiejaar diplomering. Vaststellingsdatum examenplan. Naam kwalificatiedossier

EXAMENPLAN Crebonr. Kwalificatiedossi er. Crebonr. kwalificatie. Studiejaar diplomering. Vaststellingsdatum examenplan. Naam kwalificatiedossier EAMENLAN 2016 Naam kwalificatiedossier Crebonr. Kwalificatiedossi er Leerweg Cohort Startdatum Crebonr. kwalificatie Niveau Studiejaar diplomering Vaststellingsdatum examenplan ersoonlijk Begeleider Specifieke

Nadere informatie

Verzorgende IG BBL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. thuiszorg.

Verzorgende IG BBL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. thuiszorg. thuiszorg. Crebo Duur Niveau Leerweg 25491 1-3 jaar Niveau 3 BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start september, januari, maart, juni (start bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Kronenburgsingel, Arnhem

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Verpleegkundige MBO ( VPK)

EXAMENPLAN 2018 Verpleegkundige MBO ( VPK) Examinator school Examinator School Aantal gelegenheden EXAMENPLAN 2018 Verpleegkundige MBO ( VPK) Naam kwalificatie MBO-verpleegkundige ziekenhuis ( ZH) Mbo-Verpleegkundige verpleeg- en verzorgingshuizen

Nadere informatie

Eindbeoordeling inplannen vóór 22 juni 2018 Voorafgaand aan het gesprek heb je: het formulier eindbeoordeling laten invullen door werkbegeleider.

Eindbeoordeling inplannen vóór 22 juni 2018 Voorafgaand aan het gesprek heb je: het formulier eindbeoordeling laten invullen door werkbegeleider. BPV opleiding Mbo Verpleegkunde leerjaar 2 BOL cohort: 2016 crebo: 25480 Stageperiode: Stageperiode: 40 weken stage van 2 dagen per week (POK graag zo snel mogelijk getekend inleveren bij het BPV bureau)

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 Verpleegkundige MBO ( VPK)

EXAMENPLAN 2016 Verpleegkundige MBO ( VPK) Examinator school Examinator School Aantal gelegenheden EXAMENPLAN 2016 Verpleegkundige MBO ( VPK) Naam kwalificatie MBO-verpleegkundige ziekenhuis ( ZH) Mbo-Verpleegkundige verpleeg- en verzorgingshuizen

Nadere informatie

Blauwdruk ZorgPad Nieuwe leeroplossing 2016

Blauwdruk ZorgPad Nieuwe leeroplossing 2016 Blauwdruk ZorgPad Nieuwe leeroplossing 2016 MBO Verzorgende (IG) Versie 1.4 Noordhoff Health Het Spoor 8-14 3994 AK HOUTEN 088-522 68 66 zorgpadmbo@noordhoff.nl Noordhoff Health, aantoonbaar beter. www.noordhoff-health.nl

Nadere informatie

Heb je opmerkingen over deze BPV-wijzer of tips om de inhoud te verbeteren? Geef het door aan de BPV-coördinator van je opleiding.

Heb je opmerkingen over deze BPV-wijzer of tips om de inhoud te verbeteren? Geef het door aan de BPV-coördinator van je opleiding. CO M BI M R Z/ VZ BP VW IJZ E BPV-GEGEVENS NAAM STUDENTNUMMER SCHOOL / OPLEIDING Deze BPV-wijzer is gemaakt door de mbo-welzijnsopleidingen van Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort en ROC Menso

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling Summa Zorg Kwalificatiedossier : MBO Verzorgende IG 2016 Crebonummer : 23187 Opleiding : MBO Verzorgende Crebonummer : 25491 Niveau : 3 Leerweg : BBL Opleidingsduur : 3 jaar

Nadere informatie

Raamwerk nominale lijn (Bindend) Studieadvies BOL 3 COMBI VZMZ leerjaar 1 periode 1.

Raamwerk nominale lijn (Bindend) Studieadvies BOL 3 COMBI VZMZ leerjaar 1 periode 1. Raamwerk nominale lijn (Bindend) Studieadvies BOL 3 COMBI VZMZ leerjaar 1 periode 1. Beste student, Onderstaand document geeft je informatie over het Bindend studieadvies (BSA) voor studenten die instromen

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling School voor de Zorg Kwalificatiedossier : Verzorgende IG traject Hegelsom Crebonummer dossier : 23187 Crebonummer opleiding : 25491 Niveau : 3 Leerweg : BBL Opleidingsduur

Nadere informatie

EXAMENPLAN Leerweg Cohort Startdatum Naam kwalificatie. Mbo-Verpleegkundige verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)

EXAMENPLAN Leerweg Cohort Startdatum Naam kwalificatie. Mbo-Verpleegkundige verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) EXAMENPLAN 2016 Naam kwalificatiedossier Crebonr. Kwalificatiedossier Leerweg Cohort Startdatum Naam kwalificatie Crebonr. kwalificatie Niveau Studiejaar diplomering Vaststellings datum examenplan MBO-verpleegkundige

Nadere informatie

OER Verzorgende-IG ROC Nijmegen, Brinnummer 25 PN Onderwijs-en Examenregeling (OER) 2017 Kwalificatiedossier Verzorgende_2017: Verzorgende-IG.

OER Verzorgende-IG ROC Nijmegen, Brinnummer 25 PN Onderwijs-en Examenregeling (OER) 2017 Kwalificatiedossier Verzorgende_2017: Verzorgende-IG. OER Verzorgende-IG ROC Nijmegen, Brinnummer 25 PN Onderwijs-en Examenregeling (OER) 2017 Kwalificatiedossier Verzorgende_2017: Verzorgende-IG. Deze OER is vastgesteld door de Domeinexamencommissie op Registratienummer

Nadere informatie

WIJZIGINGSBLAD OER. OER opleiding Verzorgende-IG

WIJZIGINGSBLAD OER. OER opleiding Verzorgende-IG WIJZIGINGSBLAD OER OER opleiding Verzorgende-IG Naam opleiding Verzorgende-IG Crebonummer 95530 Niveau 3 Leerweg BBL Cohort 2015-2018 Startmoment opleiding September 2015 - Februari 2016 Vaststellingsdatum

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2017 Crebocode: Leerweg: BOL / BBL / maatwerk

EXAMENPLAN 2017 Crebocode: Leerweg: BOL / BBL / maatwerk Opleiding: Maatschappelijke Zorg Niveau: 4 Opleidingsduur: 4800 SBU EXAMENPLAN 2017 Crebocode: 23181 Leerweg: BOL / BBL / maatwerk Cohort: 2017-2020 College: Welzijn en Gezondheid Team: MZ4 Versienummer:

Nadere informatie

VOLLEDIG EXAMENPLAN MET KOP ALGEMENE GEGEVENS EXAMENPLAN / /Maatschappelijke zorg /PBG-TB/ BBL_ N4_C2017_start_Augustus_2017

VOLLEDIG EXAMENPLAN MET KOP ALGEMENE GEGEVENS EXAMENPLAN / /Maatschappelijke zorg /PBG-TB/ BBL_ N4_C2017_start_Augustus_2017 VOLLEDIG EXAMENPLAN MET KOP ALGEMENE GEGEVENS EXAMENPLAN 2017 Naam kwalificatiedossier Crebonr. Kwalificatiedossier Leerweg Cohort Startdatum Naam Kwalificatie Profiel Crebonr. kwalificatie Niveau Studiejaar

Nadere informatie

KEUZEDELEN voor 1 e jaars van cohort 2017 met algemene informatie over keuzedelen en specifieke informatie over de keuzedelen Expressief Talent en

KEUZEDELEN voor 1 e jaars van cohort 2017 met algemene informatie over keuzedelen en specifieke informatie over de keuzedelen Expressief Talent en KEUZEDELEN voor 1 e jaars van cohort 2017 met algemene informatie over keuzedelen en specifieke informatie over de keuzedelen Expressief Talent en Zorg(innovatie) & Technologie Wat is een keuzedeel? Een

Nadere informatie

OER Verzorgende-IG ROC Nijmegen, Brinnummer 25 PN Onderwijs-en Examenregeling (OER) 2018 Kwalificatiedossier Verzorgende_2018: Verzorgende-IG.

OER Verzorgende-IG ROC Nijmegen, Brinnummer 25 PN Onderwijs-en Examenregeling (OER) 2018 Kwalificatiedossier Verzorgende_2018: Verzorgende-IG. OER Verzorgende-IG ROC Nijmegen, Brinnummer 25 PN Onderwijs-en Examenregeling (OER) 2018 Kwalificatiedossier Verzorgende_2018: Verzorgende-IG. Deze OER is vastgesteld door de Domeinexamencommissie op:

Nadere informatie

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12 BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12 Kleinschalig BBL-onderwijs INHOUDS OPGAVE 2 3 4 5 6 8 10 12 13 Welkom bij ROC A12 Professionalisering in de praktijk BBL, de uitleg Subsidie

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling Summa Zorg Kwalificatiedossier : KD 2016 Crebonummer : 23187 Opleiding : Verzorgende IG Crebonummer : 25491 Niveau : 3 Leerweg : BBL Opleidingsduur : 3 jaar Cohort 1 : 2017

Nadere informatie

Verzorgende IG BOL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE

Verzorgende IG BOL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE nodig: Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25491 3 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kronenburgsingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE lbo-, vbo- of mavo-diploma vmbo KL,

Nadere informatie

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN. Kleinschalig BBL-onderwijs Kramersgildeplein Arnhem. Astrum College is onderdeel van ROC A12

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN. Kleinschalig BBL-onderwijs Kramersgildeplein Arnhem. Astrum College is onderdeel van ROC A12 BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN Kleinschalig BBL-onderwijs Kramersgildeplein Arnhem Astrum College is onderdeel van ROC A12 Inhoud Welkom bij het Astrum College 3 Professionalisering in de praktijk 4 BBL,

Nadere informatie

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Werkproces VZ-IG 1.1 Stelt (mede) het zorgplan op De verzorgende-ig verzamelt gegevens om de

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling School voor de Zorg Kwalificatiedossier : Verzorgende IG Crebonummer : 23187 Opleiding : Verzorgende-IG Niveau : 3 Leerweg : BOL Opleidingsduur : 3 jaar Cohort 1 : 2016 Status:

Nadere informatie

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING. ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING. ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ADDENDUM Datum van ingang 1 augustus 2017 ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ Opleiding: Maatschappelijke Zorg Niveau: 4 Crebonummer: 23181 algemeen 25477 persoonlijk begeleider

Nadere informatie

voor kleinschalig wonen in de ouderenzorg gebaseerd

voor kleinschalig wonen in de ouderenzorg gebaseerd Onderwijs voor kleinschalig wonen in de ouderenzorg Gebaseerd op Verzorgende-IG (niveau 3) en Medewerker Maatschappelijke (niveau 3) van 2011-2012 Een belangrijke ontwikkeling in de ouderenzorg is kleinschalig

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2017 Crebocode: Leerweg: BOL / BBL / maatwerk

EXAMENPLAN 2017 Crebocode: Leerweg: BOL / BBL / maatwerk Opleiding: Maatschappelijke Zorg Niveau: 4 Opleidingsduur: 4800 SBU EXAMENPLAN 2017 Crebocode: 23181 Leerweg: BOL / BBL / maatwerk Cohort: 2017-2020 College: Welzijn en Gezondheid Team: MZ4 Versienummer:

Nadere informatie

Examenplan voor de opleidingen tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg 1.Overzicht

Examenplan voor de opleidingen tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg 1.Overzicht Examenplan voor de opleidingen tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Verzorgende IG Niveau 3 3 jaar Crebocode: 95530 Dossiercode: - Dossierjaar:

Nadere informatie

Printdatum: Pagina 1 van 5

Printdatum: Pagina 1 van 5 B1-K1-W1 Ondersteunt bij het voeren van de regie bij wonen en huishouden - 23187 - B1-K1-W1 Bedverzorging - 23187 - B1-K1-W1 Methodisch werken - 23187 - B1-K1-W1 Schoonmaken - 23187 - B1-K1-W1 Verzorgen

Nadere informatie

Crebonr Kwalificatie Verzorgende-IG VVT, GHZ, GGZ, KZ

Crebonr Kwalificatie Verzorgende-IG VVT, GHZ, GGZ, KZ OER Verzorgende-IG ROC Nijmegen, Brinnummer 25 PN Onderwijs-en Examenregeling (OER) 2016 [KD] Kwalificatiedossier Verzorgende Kwalificatiedossier 23187_2016_08 Crebo 23187 Deze OER is vastgesteld door

Nadere informatie

Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat

Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat Inleiding In dit document staat informatie die je nodig hebt wanneer je aan de slag gaat

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling (OER)

Onderwijs- en examenregeling (OER) Onderwijs- en examenregeling (OER) Opleiding Crebo-code Niveau Leerweg Kwalificatie-dossier Cohort Verzorgende -IG Met brancheverbijzonderingen: VVT, GHZ en GGZ 23187 25491 3 BBL 2016 2018-2020 De onderwijs-

Nadere informatie

Aanpassingen examens 2018 Maatschappelijke zorg

Aanpassingen examens 2018 Maatschappelijke zorg Examens serie 2018 Maatschappelijke Zorg Examen Opmerkingen Niet aanpassen Aanpassen aug. 2018 Opmerking OTL Alle examens Geen consequent gebruik in het benoemen van examennummer (voorblad, bovenaan rechts).

Nadere informatie

NU Rekenen 2F deel a 12, NU Rekenen 2F deel b 12, Reader Nederlands niv.

NU Rekenen 2F deel a 12, NU Rekenen 2F deel b 12, Reader Nederlands niv. Help. & Welzijn BOL;HGZHEO4P,HGZHEO4Q,HGZHE04J algemeen Vak verplicht: Vak akkoord: 9789001820770 NU Rekenen 2F deel a 12,50 Auteur: Noordhoff Druk: 1 9789001820763 NU Rekenen 2F deel b 12,50 Auteur: Berchum,

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 Crebocode: 23181, Leerweg: bol / bbl / Maatwerktrajecten Versie

EXAMENPLAN 2016 Crebocode: 23181, Leerweg: bol / bbl / Maatwerktrajecten Versie Opleiding: Maatschappelijke Zorg, Agogisch medewerker GGZ Niveau: 4 Opleidingsduur: 3 jaar (4800 sbu s) EXAMENPLAN 2016 Crebocode: 23181, 25474 Leerweg: bol / bbl / Maatwerktrajecten Versie 31-01-2019

Nadere informatie

Werkveldbijeenkomst. Dienstverlening Verzorgende IG Maatschappelijke zorg niveau3 Maatschappelijke zorg niveau 4 Verpleegkunde

Werkveldbijeenkomst. Dienstverlening Verzorgende IG Maatschappelijke zorg niveau3 Maatschappelijke zorg niveau 4 Verpleegkunde Werkveldbijeenkomst Dienstverlening Verzorgende IG Maatschappelijke zorg niveau3 Maatschappelijke zorg niveau 4 Verpleegkunde Welkomstwoord Door Francien Hagenaars Inhoud Welkomstwoord Consortium Malmberg

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling School voor de Zorg Kwalificatiedossier : Verzorgende IG Veiligheid en Vakmanschap Crebonummer dossier : 23187 Crebonummer opleiding : 25491 Opleiding : Verzorgende-IG Niveau

Nadere informatie

1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Verzorgende IG Niveau 3 3 jaar

1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Verzorgende IG Niveau 3 3 jaar 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Verzorgende IG Niveau 3 3 jaar Crebocode: 95530 Leerweg: BOL Cohort: 2015-2018 Sector: GWS Team: VZ Code Examen examenvorm Kerntaak en onderliggende

Nadere informatie