Sojo vzw. Binnenhuisreglement. 1. Publiek. 2. Doelstellingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sojo vzw. Binnenhuisreglement. 1. Publiek. 2. Doelstellingen"

Transcriptie

1 Sojo vzw Binnenhuisreglement 1. Publiek Sojo wil er in de eerste plaats zijn voor de jongeren uit de omgeving en bij uitbreiding groot Leuven en Oost- Brabant. Onze werking (met haar projecten, activiteiten en concerten) richt haar pijlen in het bijzonder op jongeren tussen 14 en 25 jaar. Het voornaamste uitgangspunt is echter dat iedereen graag gezien is bij Sojo. Een leeftijd is niet meer dan een getal. Iedereen, jong van hart en geest, die het binnenhuisreglement respecteert is welgekomen. In de tweede plaats wil Sojo onderdak bieden aan, en samenwerkingen aangaan met, andere verenigingen met maatschappelijke doeleinden die zich richten op jongeren. 2. Doelstellingen Passieve en actieve participatie: Sojo is er voor én door jongeren. We bieden heel wat activiteiten aan (i.s.m. partners) waarvan de Leuvense jeugd kan komen proeven (passieve participatie). Daarnaast zetten we sterk in op actieve participatie. We stellen ons jeugdhuis open voor de jeugd om zelf activiteiten op poten te zetten en stimuleren hun ondernemerschap (actieve participatie). De soort van activiteiten die bij ons plaatsvinden variëren van klassieke optredens tot debatavonden, van fuiven tot filmavonden en van caféavonden tot (klimaat)fora. Nabijheid en kleinschaligheid: We willen toegankelijk zijn. Dit doen we door ons sterk te verankeren in de buurt en samenwerkingsverbanden aan te gaan met lokale organisaties. Sojo is in die zin een nabije partner en deel van de buurt. Als jeugdhuis streven we zo nabijheid na. Maar ook in het soort activiteiten plaatsen we nabijheid en kleinschaligheid voorop. Zo geven we projecten die nog in een groeifase zitten de mogelijkheid om van onze infrastructuur gebruik te maken en gooien we onze expertise ter zake in de strijd. Op die manier werken we aan een creatiever Leuven. Open blik: Sojo wil een open jeugdhuis zijn. Onder het motto alles kan programmeren en organiseren we een breed gamma aan activiteiten. Op die manier ontstaat er kruisbestuiving en slaan we bruggen tussen verscheidene organisaties. Zo neemt Sojo haar rol als platform en creatief lab ten volle op. Openheid is voor onze organisatie een belangrijke waarde en een belangrijk criterium om activiteiten en projecten te organiseren en te ondersteunen. Door een divers en open aanbod, vindt iedereen zijn gading en voelt iedereen zich welkom. Professionaliteit: Om bovenstaande principes en activiteiten waar te maken een professionele omkadering noodzakelijk. Onze omkadering gaat veel verder dan het aanbieden van de infrastructuur. Het gaat ook over de inhoudelijke omkadering: advies bij het opzetten van activiteiten, doorverwijzen naar de juiste contacten, planning, coördinatie, communicatie met stads en andere overheidsdiensten,... Projectwerk: Als jeugdhuis met zin voor engagement verbonden we ons aan het uitwerken van verscheidene projecten. Zo is er het platformproject Muziekfabriek. Binnen dit kader ontwikkelen coaching, vorming en

2 ondersteuning aan jongeren die geïnteresseerd zijn in urban culture. Hieronder verstaan we street-art, woordkunst, hip-hop,... In concreto organiseren we workshops en werken we trajecten uit met ontmoetingsmomenten tussen jongeren. Één traject draait rond muziekbands, een ander traject rond straatkunst in de ruime zin van het woord. De ontmoetingen, waar creativiteit en expressie centraal staan, gaan door op woensdagnamiddag, woensdagavond en donderdagavond. Iedere jongere is welkom. Een tweede project is de Sojo-Moestuin. Een moestuin open voor iedereen, waarin buurtbewoners hun eigen groenten en kruiden kunnen telen. 3. Gedragscode Deze gedragscode vormt de grondregels van onze werking. Iedere bezoeker dient zich hieraan te houden: Iedere jongere vanaf twaalf jaar is welkom mits onderschrijven van het binnenhuisreglement. In en rond het jeugdhuis / de jongerenwerking mag geen drugs gebruikt worden. Er wordt geen alcohol geschonken aan jongeren onder de zestien jaar. Er wordt geen sterke drank geschonken. Het verbruik van eigen drank kan enkel mits toestemming van één van de medewerkers. In het gebouw is een algemeen rookverbod. Overmatig alcoholgebruik wordt niet getolereerd. Heb respect voor de buurt bij het verlaten van het jeugdhuis. Heb respect voor jezelf, de andere(n), het jeugdhuis en de omgeving. De schade veroorzaakt door vandalisme wordt verhaald op de dader. Alle uitingen van racisme of andere discriminatie zijn niet toegestaan. Agressief gedrag wordt niet getolereerd. Bij het niet naleven van deze gedragscode kan de toegang tot Sojo worden ontzegt. Bij grote mate van overlast zijn we genoodzaakt de bevoegde instanties in te lichten. Sojo is niet aansprakelijk voor diefstallen of beschadigingen door derden van persoonlijke eigendommen van bezoekers of medewerkers. 4. Openingstijden & Toegang a. Openingstijden & Activiteiten Club Grams: Dit is de jeugdhuiswerking van Sojo, en gaat door op vrijdag- en zondagavond. Club Grams is geopend van 20u totdat de verantwoordelijke afsluit. De toegang is gratis al kan voor sommige activiteiten een deelnameprijs worden gevraagd. Wanneer er geen activiteiten zijn gepland voor de Muziekfabriek, gaat Club Grams ook door op woensdag. Licht Op / Muziekfabriek: Dit creatief expressieve project rond Urban Culture loopt op woensdagnamiddag en donderdagavond. Jongeren zijn welkom op woensdag van 14u tot 24u en op donderdag van 16u tot 24u om er deel te nemen aan de ateliers of om eigen ideeën uit te werken.

3 Geregeld worden er ook activiteiten ingepland op andere dagen dan woensdag. De toegang is vrij, al kan om deel te nemen aan de activiteiten inschrijvingsgeld worden gevraagd. Het deelnemersaantal van ateliers kan eveneens beperkt worden. Permanentie: Heb je een idee of een concept dat je graag zou uitwerken met Sojo? Spring even binnen. Onze medewerkers staan iedere weekdag paraat van 10u tot 16u. Schoolvakanties: Tijdens schoolvakanties gelden soms andere openingstijden en permanentie-uren. Wijzigende openingstijden worden tijdig gepubliceerd op de website. b. Toegang Sojo is gelegen te Éénmeilaan 35, 3010 Kessel-Lo. De vestiging is bereikbaar via het Brugbergpad (het graffitipad). De hoofdzaal en de toiletten zijn tijdens de activiteiten toegankelijk voor alle bezoekers. De backstageruimte, de stock en de keuken zijn enkel toegankelijk mits toestemming van één van de medewerkers. De toegang tot andere ruimten in het beheer van Sojo wordt geregeld in gebruiksovereenkomsten. Branddeuren en vensters worden eveneens enkel geopend met de toestemming van één van de medewerkers. De bureauruimte is enkel toegankelijk voor betaalde werkkrachten. 5. Lidkaart Jaarlijks worden er nieuwe Sojo-lidkaarten aangemaakt voor Sojo-leden. Alle jongeren die de Sojo-visie onderschrijven, zijn vrij om lid te worden Sojo. Jongeren die zich inschrijven in de Muziekfabriek worden lid van Sojo en krijgen een lidkaart. Jongeren die zich op welke wijze dan ook als vrijwilliger inzetten voor de werking, worden beschouwd als lid en krijgen eveneens lidkaart. Aan deze lidkaarten zijn enkele voordelen verbonden: Bij de verscheidene betalende activiteiten die doorgaan in ons jeugdhuis geldt er een goedkoper ledentarief. Dit tarief wordt per evenement gepubliceerd op de website. Door in het bezit te zijn van deze lidkaart, val je onder de burgerlijke aansprakelijkheid van Sojo. Leden zijn bij activiteiten eveneens verzekerd op de route tussen Sojo en het eigen adres.

4 6. Werking Sojo is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw). De Algemene Vergadering bepaalt de missie, visie, waarden en de activiteiten van de werking. De werking wordt bestuurd door de leden van de Raad Van Bestuur. Het dagelijkse reilen en zeilen ligt in handen van een handvol betaalde medewerkers en van de verscheidene leden die zich vrijwillig inzetten voor Sojo. a. Algemene Vergadering De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden van Sojo en geldt als hoogste inspraakorgaan. Zij is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en afzetten van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begroting, de uitsluiting van leden en de ontbinding van de vereniging. De Algemene Vergadering wordt minstens één keer per jaar bijeengeroepen. De leden worden minstens 8 dagen op voorhand opgeroepen. Houders van een lidkaart van Sojo kunnen zich kandidaat stellen als werkend lid. Ten laatste een maand voor de Algemene Vergadering stelt men zich kandidaat door middel van een schriftelijk verzoek ter attentie van de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur bekijkt of de kandidaat aan de minimumvoorwaarden voldoet. De Algemene Vergadering wordt daarna gevraagd om de nieuwe werkende leden op te nemen. Werkende leden kunnen enkel uitgesloten worden door de Algemene Vergadering bij een 2/3e meerderheid. Jaarlijks licht de Algemene Vergadering de werking van de Raad van Bestuur door, zodat een goede werking ervan blijft gegarandeerd. b. Raad van Bestuur De Raad van Bestuur komt maandelijks bij elkaar. Ze is verantwoordelijk voor het financiële beleid en de beslissingen betreffende de dagelijkse werking van Sojo. Daarnaast is ze bevoegd als werkgever voor de betaalde werkkrachten. De Raad van Bestuur is samengesteld uit leden van de Algemene Vergadering. Alle Sojo-leden kunnen zich opgeven als kandidaat bestuurslid. Kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek met de op dat moment zetelende bestuursleden. De kandidatuur wordt gestemd door de algemene vergadering. De bestuursfunctie is onbezoldigd en hun engagement duurt minstens 2 jaar. De functieverdeling van voorzitter, secretaris en schatbewaarder en andere beleidsfuncties wordt opgemaakt door de leden van de Raad van Bestuur.

5 7. Wijzigingen in dit binnenhuisreglement We willen iedereen aanmoedigen om mee vorm te geven aan Sojo, haar visie en haar regelement. Suggesties tot wijzigingen van dit binnenhuisreglement kunnen worden overgemaakt aan de werkende leden. De voorstellen tot wijziging worden gestemd in de Algemene Vergadering.

Projectwerk: Als jeugdhuis met zin voor engagement verbonden we ons aan het uitwerken van twee projecten: Muziekfabriek en Versafdeling

Projectwerk: Als jeugdhuis met zin voor engagement verbonden we ons aan het uitwerken van twee projecten: Muziekfabriek en Versafdeling Sojo vzw Binnenhuisreglement 1. Publiek Sojo wil er in de eerste plaats zijn voor de jongeren uit haar omgeving en bij uitbreiding groot Leuven en Oost- Brabant. Onze werking (met haar projecten, activiteiten

Nadere informatie

Sojo vzw: Binnenhuisreglement

Sojo vzw: Binnenhuisreglement Sojo vzw: Binnenhuisreglement 1. Adres Éénmeilaan 35 3010 Kessel-Lo De vestiging is bereikbaar via het Brugbergpad. 2. Publiek Sojo wil er in de eerste plaats zijn voor de jongeren uit haar omgeving en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 1. Lidmaatschap Iedereen kan lid worden van Nieuw Pagode VZW (JH Pagode). Je betaald 5 EURO lidgeld voor 1 jaar lidmaatschap. Onze voordelen voor leden om lid te worden/zijn: - Je krijgt een lidkaart -

Nadere informatie

Huisreglement JC Bouckenborgh vzw

Huisreglement JC Bouckenborgh vzw Huisreglement JC Bouckenborgh vzw Welkom in Jongerencentrum Bouckenborgh. Dit is ons huisreglement. Het huisreglement is opgemaakt om het leven in het jongerencentrum aangenaam te maken voor iedereen.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement V.Z.W Huishoudelijk reglement TITEL I : BENAMING EN ZETEL Art. 1 - De vereniging werd opgericht onder de benaming: Lak@rt kunstenaarscollectief Laarne Kalken V.Z.W afgekort Lak@rt V.Z.W. te Laarne op 05/01/2015

Nadere informatie

STATUTEN VZW PISTONCLUB

STATUTEN VZW PISTONCLUB STATUTEN VZW PISTONCLUB Oprichting vereniging, neerleggen statuten, benoeming raad van bestuur In gevolge de buitengewone algemene vergadering, gehouden te maatschappelijke zetel, Hogerheide 9, 2860 Sint

Nadere informatie

STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM

STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM Titel I : Omschrijving van de vereniging ==== ======================== Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt KWB Wambeek Joggingteam kortweg de vereniging en neemt

Nadere informatie

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: "Olympia B.C.", v.z.w.

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: Olympia B.C., v.z.w. Olympia Badmintonclub Vereniging zonder winstoogmerk Oogststraat 1A bus 6B 2600 Berchem Verenigingsnummer : 865787 Ondernemingsnummer : 433509034 Tel. : 03/440.34.19 e-mail : cornelis.vanlaer@skynet.be

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

ROYAL BELGIAN SAILING CLUB

ROYAL BELGIAN SAILING CLUB ROYAL BELGIAN SAILING CLUB STATUTEN 30/03/2019 INHOUDSTAFEL 1 RECHTSVORM, NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR... 3 1.1 Rechtsvorm... 3 1.2 Naam... 3 1.3 Maatschappelijke Zetel... 3 1.4 Doel... 3 1.5 Duur... 3 2 LEDEN...

Nadere informatie

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel ASOC Ramsel KC vzw Statuten vzw ASOC Ramsel Benaming, zetel en doel Art. 1 : Op 29 november 2003 werd te Aarschot de ASOC Korfbal Club, bij verkorting ASOC KC als feitelijke vereniging opgericht. Op 16

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

STATUTEN IN BIJLAGEN VAN HET BELGISCH STAATSBLAD. AANPASSING 5 maart 2016

STATUTEN IN BIJLAGEN VAN HET BELGISCH STAATSBLAD. AANPASSING 5 maart 2016 STATUTEN IN BIJLAGEN VAN HET BELGISCH STAATSBLAD AANPASSING 5 maart 2016 Benaming : Vlaamse vereniging van goochelaars Mageia Rechtsvorm : VZW Maatschappelijke zetel : Voorheen gevestigd : Groot Kapellen

Nadere informatie

Pagodianen Raad. December

Pagodianen Raad. December Pagodianen Raad December Doelstellingen (statutair) Het doel van ons jeugdhuis is, jongeren een ruimte bieden om elkaar te ontmoeten en zich te ontspannen. Via het vormen van netwerken, waarin groepswerk

Nadere informatie

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal.

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal. Statuten Lubko vzw Titel I NAAM - ZETEL - DOEL DUUR Artikel 1 1 De vereniging wordt genoemd Korfbalclub Lubko, afgekort Lubko. 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Naam, zetel, doel, duur Artikel 1 De vereniging is een Vereniging Zonder Winstoogmerk Haar benaming luidt POLITIKA Artikel 2 Als

Hoofdstuk 1 Naam, zetel, doel, duur Artikel 1 De vereniging is een Vereniging Zonder Winstoogmerk Haar benaming luidt POLITIKA Artikel 2 Als Hoofdstuk 1 Naam, zetel, doel, duur Artikel 1 De vereniging is een Vereniging Zonder Winstoogmerk Haar benaming luidt POLITIKA Artikel 2 Als democratische studentenvereniging onderschrijft POLITIKA de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MOVE

Huishoudelijk reglement MOVE Huishoudelijk reglement MOVE Hoofdstuk I 1. Wie kan lid worden? Elke kandidaat die aanvaard wordt door de Raad van Bestuur, en het jaarlijks lidgeld betaald heeft. 2. Wie is een werkend lid? De werkende

Nadere informatie

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004.

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Tussen ondergetekenden : Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Titel I Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Studiekring

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

V.Z.W. BIN KENNISCENTRUM Vereniging Zonder Winstoogmerk

V.Z.W. BIN KENNISCENTRUM Vereniging Zonder Winstoogmerk V.Z.W. BIN KENNISCENTRUM Vereniging Zonder Winstoogmerk OPRICHTINGSAKTE : -Plaats en tijdstip van de oprichtingsvergadering : 2240 Zandhoven, op 24 maart 2015 te 19.30 uur. -Identiteit van de stichtende

Nadere informatie

HOGE GILDERAAD DER KEMPEN STATUTEN VAN DE VZW

HOGE GILDERAAD DER KEMPEN STATUTEN VAN DE VZW HOGE GILDERAAD DER KEMPEN STATUTEN VAN DE VZW Inhoud 1. Benaming, zetel... 3 2. Missie en Visie... 3 3. Leden... 4 4. Raad van Bestuur.... 4 5. Algemene vergadering.... 4 6. Reglement van Innerlijke Orde....

Nadere informatie

FLORILEGIUM. Vereniging zonder Winstoogmerk. Adres: Lombaardenstraat 5, bus Leuven Gerechtelijke arrondissement Leuven

FLORILEGIUM. Vereniging zonder Winstoogmerk. Adres: Lombaardenstraat 5, bus Leuven Gerechtelijke arrondissement Leuven FLORILEGIUM Vereniging zonder Winstoogmerk Adres: Lombaardenstraat 5, bus 1 3000 Leuven Gerechtelijke arrondissement Leuven ondernemingsnr: BE454 097 580 Betreft: Gecoördineerde statuten V.Z.W. FLORILEGIUM

Nadere informatie

Statuten Recht op Migratie VZW

Statuten Recht op Migratie VZW Statuten Recht op Migratie VZW TITEL 1: Naam, zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Recht op Migratie Vereniging zonder winstoogmerk. (VZW) Artikel 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Brug-IT vzw

Huishoudelijk reglement Brug-IT vzw Huishoudelijk reglement Brug-IT vzw Voorliggend huishoudelijk reglement is een aanvulling op de statuten van de VZW Wijzigingen aan dit reglement kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden. STATUTEN. Verschenen in het Belgisch staatsblad van 30 juli 2018. Titel I. Algemeen Artikel 1 Naam De vereniging draagt de naam Koninklijk werk der Volkstuinen afdeling Merksem vzw en heeft als maatschappelijke

Nadere informatie

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN I. NAAM // ADRES // DOEL // DUUR Statuten

Nadere informatie

Statuten JC Bouckenborgh vzw

Statuten JC Bouckenborgh vzw Statuten JC Bouckenborgh vzw TITEL I Maatschappelijke zetel, doel en duur Artikel 1 De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN

ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN 1. BENAMING, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de benaming "Arvicola Zwemclub Kalmthout, evenwaardig afgekort tot "AZK. Deze

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW 1.Algemene bepalingen a) De vereniging Abada Capoeira Benelux vzw is gevestigd te Gent b) Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke

Nadere informatie

Statuten Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek vzw

Statuten Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek vzw Statuten Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek vzw Benaming, zetel, duur en doel Art. 1 Naam De vereniging draagt (voluit) de naam Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek vzw, verkort DKR vzw. Art. 2 Zetel a) De maatschappelijke

Nadere informatie

VZW SPEELPLEINWERKING SPROET De Bergen 25 2460 Lichtaart Ondernemingsnummer : 460572430

VZW SPEELPLEINWERKING SPROET De Bergen 25 2460 Lichtaart Ondernemingsnummer : 460572430 VZW SPEELPLEINWERKING SPROET De Bergen 25 2460 Lichtaart Ondernemingsnummer : 460572430 Onderwerp : TITEL I. Naam, zetel, doel, duur Artikel 1. De vereniging draagt de naam : Speelpleinwerking Sproet,

Nadere informatie

TITEL I : NAAM ZETEL DUUR

TITEL I : NAAM ZETEL DUUR COOPKRACHT vzw Posthoflei 3 bus 3 2600 Berchem GECOÖRDINEERDE STATUTEN VAN COOPKRACHT VZW GOEDGEKEURD OP 24 APRIL 2017 TITEL I : NAAM ZETEL DUUR ARTIKEL 1 Naam, rechtsvorm en duur De vereniging draagt

Nadere informatie

V.J.J.F. stijl DE WIT VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK GECOÖRDINEERDE STATUTEN Ondernemingsnummer

V.J.J.F. stijl DE WIT VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK GECOÖRDINEERDE STATUTEN Ondernemingsnummer V.J.J.F. stijl DE WIT VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK GECOÖRDINEERDE STATUTEN Ondernemingsnummer 431.027.913 De algemene vergadering van de V.Z.W. V.J.J.F. stijl DE WIT, met zetel te 2500 Lier, Donk 37

Nadere informatie

POUTRIX VZW. 1. De vereniging, haar doel en haar leden

POUTRIX VZW. 1. De vereniging, haar doel en haar leden POUTRIX VZW 1. De vereniging, haar doel en haar leden Art. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Art. 7 De vereniging draagt als naam 'Poutrix, Vereniging zonder winstoogmerk', verder in deze statuten aangeduid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Heilig Graf Nijverheidstraat

Huishoudelijk reglement Ouderraad Heilig Graf Nijverheidstraat Huishoudelijk reglement Ouderraad Heilig Graf Nijverheidstraat Inhoudstafel 1. Benaming 2. Zetel 3. Doelstelling 4. Samenstelling van de ouderraad 5. Bestuurssamenstelling en vertegenwoordigingen 6. Bevoegdheden

Nadere informatie

Vzw Speransa vereniging zonder winstoogmerk

Vzw Speransa vereniging zonder winstoogmerk Vzw Speransa vereniging zonder winstoogmerk STATUTEN HOOFDSTUK I. - Naam, zetel, doel Artikel 1: De vzw draagt de naam "Speransa", hierna genoemd de vzw. Artikel 2: De vzw is gevestigd te Waterstraat 76

Nadere informatie

BELGISCHE VERENIGING VAN FARMACEUTISCHE ARTSEN. Vereniging Zonder Winstoogmerk. Wedrennenlaan 5 bus B1 1050 BRUSSEL

BELGISCHE VERENIGING VAN FARMACEUTISCHE ARTSEN. Vereniging Zonder Winstoogmerk. Wedrennenlaan 5 bus B1 1050 BRUSSEL BELGISCHE VERENIGING VAN FARMACEUTISCHE ARTSEN Vereniging Zonder Winstoogmerk Wedrennenlaan 5 bus B1 1050 BRUSSEL Naam STATUTEN Art. 1. De "Belgische Vereniging van Farmaceutische Artsen" (BEVEFA), in

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1: naam De Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen wordt in dit reglement genoemd: FZO-VL. Artikel 2: maatschappelijke zetel FZO-VL heeft als

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD.

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. STATUTEN TITEL I Naam Zetel Doel Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. Artikel 2 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement KonVIB (versie 5)

Huishoudelijk Reglement KonVIB (versie 5) Huishoudelijk Reglement KonVIB (versie 5) Huishoudelijk Reglement KonVIB (versie 5)...1 1Inleiding... 2 2De organen van de vereniging...2 2.1De Algemene Vergadering...2 2.2De Raad van Bestuur...3 2.2.1Samenstelling

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ 19/06/2013 Titel I: Benaming Zetel Doel Duur Artikel 1: De vereniging draagt als naam Gentse Amateurtheaters vereniging

Nadere informatie

FLORILEGIUM. Vereniging zonder Winstoogmerk. Adres: Sneppenstraat Leuven Gerechtelijke arrondissement Leuven. ondernemingsnr: BE

FLORILEGIUM. Vereniging zonder Winstoogmerk. Adres: Sneppenstraat Leuven Gerechtelijke arrondissement Leuven. ondernemingsnr: BE FLORILEGIUM Vereniging zonder Winstoogmerk Adres: Sneppenstraat 63 3010 Leuven Gerechtelijke arrondissement Leuven ondernemingsnr: BE 0454 097 580 Betreft: Gecoördineerde statuten V.Z.W. FLORILEGIUM KESSEL-LO

Nadere informatie

REGLEMENT JONGERENFESTIVAL 2020

REGLEMENT JONGERENFESTIVAL 2020 REGLEMENT JONGERENFESTIVAL 2020 1. CONTEXT JONGERENFESTIVAL Het jongerenfestival wordt in 2020 voor de eerste keer georganiseerd door JongDOEK, de jongerenwerking van OPENDOEK vzw. Voor het festival worden

Nadere informatie

Jachthond africhtingsclub aangesloten bij de K.K.U.S.H. onder nr. 715 STATUTEN

Jachthond africhtingsclub aangesloten bij de K.K.U.S.H. onder nr. 715 STATUTEN Nimrods Vrienden - statuten -statuts Jachthond africhtingsclub aangesloten bij de K.K.U.S.H. onder nr. 715 ------------------- STATUTEN TITEL I Naam Zetel Doel Duur Artikel 1: De vereniging draagt de naam

Nadere informatie

GR punt 22: Goedkeuring convenant met jeugdhuis het Uur

GR punt 22: Goedkeuring convenant met jeugdhuis het Uur GR20130424 punt 22: Goedkeuring convenant met jeugdhuis het Uur Het amendement van schepen L Meert (Sp.a-Groen) om de tekst (per jaar of op jaarbasis) te uniformiseren om de overeenkomst te laten ingaan

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Statuten vzw Vlaams-Brabantse Grootkeukenkoks

Statuten vzw Vlaams-Brabantse Grootkeukenkoks Statuten vzw Vlaams-Brabantse Grootkeukenkoks Titel 1 - Benaming - Maatschappelijke Zetel Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd: Vlaams-Brabantse Grootkeukenkoks. Artikel 2 - Haar maatschappelijke zetel

Nadere informatie

- Statuten - - Studentenvereniging van de Universitaire Faculteiten Stadscampus Antwerpen -

- Statuten - - Studentenvereniging van de Universitaire Faculteiten Stadscampus Antwerpen - - Statuten - - Studentenvereniging van de Universitaire Faculteiten Stadscampus Antwerpen - Artikel 1: Naam De vereniging draagt de naam Studentenvereniging van de Universitaire Faculteiten Stadscampus

Nadere informatie

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Op 15 mei 1998 werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht door: - Claes Luc, bediende, Zagerijstraat 36, 2500 Lier - Daems Bernard, gepensioneerde, Overhout 21,

Nadere informatie

STATUTEN. I. Naam - zetel - doel duur. II. Leden

STATUTEN. I. Naam - zetel - doel duur. II. Leden Beroepsvereniging Leuvense Geologen Vereniging zonder winstoogmerk Celestijnenlaan 200 E 3001 LEUVEN RPR Leuven nr. 0419.559.246 STATUTEN I. Naam - zetel - doel duur Artikel 1. De vereniging draagt de

Nadere informatie

Mensen in Nood - Geel

Mensen in Nood - Geel Mensen in Nood - Geel M.I.N. Geel staat voor Mensen in Nood die in Geel wonen. Het is een V.Z.W, die opgericht werd in 1991. Momenteel zijn er twaalf vrijwilligers. Het doel van de vereniging is om mensen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel

Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel Gallaitstraat 86 bus 12 I 1030 Brussel I 02 244 93 39 I info@defederatie.org www.defederatie.org Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel Art. 1. De vereniging draagt de naam De Federatie Sociaal-Cultureel Werk

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Runners Maarkedal, met zetel te 9688 Maarkedal, Bosterijststraat 15.

Nadere informatie

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6 Pagina 1 van 6 A. Definities 1. Erkenning Een erkende vereniging is een vereniging die voldoet aan de algemene erkenningsvoorwaarden en de erkenningsvoorwaarden van één van de beleidsthema s. De erkende

Nadere informatie

Koninklijke Mechelse Scheidsrechtersvereniging VZW. of KMSV VZW. Statuten. (volgens de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002)

Koninklijke Mechelse Scheidsrechtersvereniging VZW. of KMSV VZW. Statuten. (volgens de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002) Maatschappelijke zetel : E-mail : Website: Zonnestraat 26K, 2800 Mechelen infokmsv@gmail.com www.kmsv.be Koninklijke Mechelse Scheidsrechtersvereniging VZW of KMSV VZW Statuten (volgens de Wet van 27 juni

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT TER SUBSIDËRING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT TER SUBSIDËRING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OUDENAARDE GEMEENTEBESTUUR LIERDE Nieuwstraat 19 Tel. 055/43.10.10 Fax. 055/43.10.16 Kantoren toegankelijk van 9 tot 12uur en op woensdag van 18 tot 20uur uitgezonderd

Nadere informatie

Statuten. Zij heeft de volgende activiteiten: Watergewenning, zwemles, zwemschool, competitief zwemmen, recreatief zwemmen, aquafitness.

Statuten. Zij heeft de volgende activiteiten: Watergewenning, zwemles, zwemschool, competitief zwemmen, recreatief zwemmen, aquafitness. De volgende personen: 1) Pol De Smet, Stroombanklaan 33, 8400 Oostende, bediende; 2) Patrick Goossens, Koopvaardijstraat 25, 8400 Oostende, dekorateur; 3) Luc Bossuyt, Francis Verestraat 61, 8400 Oostende,

Nadere informatie

FEITELIJKE VERENIGING BANJO-ORKEST. Statuten

FEITELIJKE VERENIGING BANJO-ORKEST. Statuten FEITELIJKE VERENIGING BANJO-ORKEST Statuten Overzicht van de inhoud van deze statuten: Titel I. - Omschrijving van de vereniging... 1 Titel II. - Leden...2 Titel III.- Bestuur... 3 Titel IV.- Algemene

Nadere informatie

VZW UNION SINT SEBASTIAAN KAPELLEN (U.S.K. vzw) STATUTEN HANDBOOGMAATSCHAPPIJ

VZW UNION SINT SEBASTIAAN KAPELLEN (U.S.K. vzw) STATUTEN HANDBOOGMAATSCHAPPIJ VZW UNION SINT SEBASTIAAN KAPELLEN (U.S.K. vzw) STATUTEN HANDBOOGMAATSCHAPPIJ TITEL I: NAAM ZETEL DUUR ARTIKEL 1 De vereniging draagt de naam Union Sint Sebastiaan Kapellen vzw,afgekort USK vzw. De vereniging

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

Belgian Society for Microscopy vzw - Statuten - webversie

Belgian Society for Microscopy vzw - Statuten - webversie Belgian Society for Microscopy VZW - BSM VZW Statuten De ondergetekenden : Bernard Nysten Dirk Adriaensen Anton-Jan Bons Philippe Leclère Sara Bals Winnok De Vos Jacqueline Lecomte-Beckers Jan D'Haen Jan

Nadere informatie

Het Affligemse JeugdraadFundament

Het Affligemse JeugdraadFundament Het Affligemse JeugdraadFundament Statuten van de gemeentelijke jeugdraad Vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zitting van 11 juni 2013. Benaming en zetel Artikel 1. De jeugdraad van Affligem is

Nadere informatie

Statuten Recht op Migratie VZW

Statuten Recht op Migratie VZW Statuten Recht op Migratie VZW TITEL 1: Naam, zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Recht op Migratie Vereniging zonder winstoogmerk. (VZW) Artikel 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor cultuur heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 1.

Het adviesorgaan voor cultuur heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 1. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor cultuur Goedgekeurd door de algemene vergadering dd. 25 februari 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen)

Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen) Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen) Stationsstraat 136,2910 Essen Identificatienummer : 2007/84 Ondernemingsnummer : 425.464.269 Voorafgaande

Nadere informatie

Art.4: De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Art.4: De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden. Vlaamse Technische Kring Gent, v.z.w. STATUTEN 13/07/2016 Titel I: Naam, zetel, duur en doel van de Vereniging Art.1: De Vereniging draagt de naam Vlaamse Technische Kring Gent, Vereniging zonder winstoogmerk,

Nadere informatie

VZW BBSF - FSBB. De statuten werden aangepast door de beslissing van de Algemene Vergadering van 21/11/2013.

VZW BBSF - FSBB. De statuten werden aangepast door de beslissing van de Algemene Vergadering van 21/11/2013. VZW BBSF - FSBB De statuten werden aangepast door de beslissing van de Algemene Vergadering van 21/11/2013. TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 - Naam De vereniging draagt de naam Belgische Bowlingsport

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden. deze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen niet tot lid van de Raad

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR

HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR STATUTEN Verbond der clubs van Golfbiljart van Tienen en Omstreken VZW Oude Leuvensestraat 93 te 3300 Tienen Arrondissement Leuven Ondernemingsnummer: 0410770056 HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL -

Nadere informatie

Akte Oprichting gecoördineerde versie

Akte Oprichting gecoördineerde versie Akte Oprichting gecoördineerde versie Benaming: OVED: Overlegplatform voor energiedeskundigen Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel: 9050 Gentbrugge, Kerkstraat 108 TITEL 1 NAAM ZETEL DOEL -

Nadere informatie

STAD ANTWERPEN biedt openbaar aan, onder vorm van biedingen onder gesloten omslag,

STAD ANTWERPEN biedt openbaar aan, onder vorm van biedingen onder gesloten omslag, Biedingsformulier Artikel 1. Voorwerp STAD ANTWERPEN biedt openbaar aan, onder vorm van biedingen onder gesloten omslag, het recht tot exploitatie van het museumcafé van het Red Star Line Museum. Geïnteresseerden

Nadere informatie

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. STATUTEN Benaming : Tennisclub TENZA Rechtsvorm : vereniging zonder Winstoogmerk (VZW) Ondernemingsnummer 0435 143 978: Artikel 1 1 De vereniging wordt genoemd tennisclub TENZA vzw 2 Deze naam moet voorkomen

Nadere informatie

VRIENDENKRING d HELLICHT

VRIENDENKRING d HELLICHT VRIENDENKRING d HELLICHT Vereniging zonder winstoogmerk Hellichtstraat 52 3110 Rotselaar Verenigingsnummer: 1154192 Ondernemingsnummer: 4477 766 846 GECOÖRDINEERDE STATUTEN Historiek Oprichting: onder

Nadere informatie

Art. 2. De vereniging heeft tot doel het stimuleren, beoefenen en beleven van cultuur en creativiteit in de ruimste zin van het woord.

Art. 2. De vereniging heeft tot doel het stimuleren, beoefenen en beleven van cultuur en creativiteit in de ruimste zin van het woord. Statuten Blidscap VZW Artikel 1. De vereniging draagt de naam VZW Blidscap, vereniging zonder winstoogmerk. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Antwerpen, Conterscherp 98 Zandvliet 2040. Zij is opgericht

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidie

Aanvraag projectsubsidie Aanvraag projectsubsidie Projecten voor amateurkoren - bestemd voor leden van Koor&Stem georganiseerd in provincie Oost-Vlaanderen Procedure voor aanvraag van een projectsubsidie 1 Richtlijnen en voorwaarden

Nadere informatie

Statuten. KiLL Leuven vzw. vereniging zonder winstoogmerk

Statuten. KiLL Leuven vzw. vereniging zonder winstoogmerk Statuten vereniging zonder winstoogmerk De volgende personen: 1) Bergiers Roei, Notenlarenweg 56, Herent 2) Grobben Wim, L.E. Van Arenbergplein 4, Leuven 3) Lemmens Stijn, Alfred Delaunoislaan 20 bus 1,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM).

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING ARTIKEL 1: naam 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). ARTIKEL 2: zetel 1 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW BONHEIDENSE HONDENVRIENDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW BONHEIDENSE HONDENVRIENDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW BONHEIDENSE HONDENVRIENDEN De Raad van Bestuur, overeenkomstig artikel 38 van de Statuten, heeft het hiernavolgend Huishoudelijk Reglement opgesteld. Het werd goedgekeurd voorgelegd

Nadere informatie

A DVIES JEUGDHUIS. JEUGDRAAD BLANKENBERGE Van Monsstraat Blankenberge Tel

A DVIES JEUGDHUIS. JEUGDRAAD BLANKENBERGE Van Monsstraat Blankenberge Tel A DVIES JEUGDHUIS JEUGDRAAD BLANKENBERGE Van Monsstraat 19 8370 Blankenberge Tel. 050 42 82 23 info@jeugdraadblg.be INHOUD 1.1 Inleiding 1.2 Motivatie 2.1 Structuur en ondersteuning 2.2 Invulling Jeugdhuis

Nadere informatie

VOORSTEL tot STATUTEN van de v

VOORSTEL tot STATUTEN van de v VOORSTEL tot STATUTEN van de v 2018 10 11 Partij voor Directe Democratie (Feitelijke Vereniging) (voorbeeld) Preambule Enkele Algemene beschouwingen. - Feitelijke vereniging (FV) Uit de statuten blijkt

Nadere informatie

BESCHRIJVING OMKADERING.

BESCHRIJVING OMKADERING. BESCHRIJVING OMKADERING. A. ALGEMENE VERGADERING: De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid

Nadere informatie

4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra

4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra 4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra Beleidsmatige kenmerken Beschrijving geplande activiteiten: Ondersteuning en begeleiding op aanvraag 1. Organisaties algemeen Beleid,

Nadere informatie

Feitelijke Vereniging Helleense Gemeenschap Turnhout-Kempen

Feitelijke Vereniging Helleense Gemeenschap Turnhout-Kempen Feitelijke Vereniging Helleense Gemeenschap Turnhout-Kempen Tussen de ondergetekenden (De stichtende leden - aanleiding bij de laatste pagina van deze statuten), werd overeengekomen een feitelijke vereniging

Nadere informatie

Inhoudelijk verslag Project Harelbeke 2018 Vormingswerkers: Dieter Meeuws & Iréne DeKoning.

Inhoudelijk verslag Project Harelbeke 2018 Vormingswerkers: Dieter Meeuws & Iréne DeKoning. Inhoudelijk verslag Project Harelbeke 2018 Vormingswerkers: Dieter Meeuws & Iréne DeKoning Wat is Arktos: missie Opdracht t Fabriekske in Harelbeke Visie op Vrije Tijd Methodieken Cijfergegevens Evaluatie

Nadere informatie

Schriftelijke vragen fractie D66 ingevolge artikel 38 van het Reglement van Orde. Maatschappelijk effecten van Jongerencentrum Frats

Schriftelijke vragen fractie D66 ingevolge artikel 38 van het Reglement van Orde. Maatschappelijk effecten van Jongerencentrum Frats Schriftelijke vragen fractie D66 ingevolge artikel 38 van het Reglement van Orde Verzoek Aan de voorzitter van de raad, Datum 27 april 2010 Maatschappelijk effecten van Jongerencentrum Frats Vragen De

Nadere informatie

NAAM, ZETEL, DUUR & DOEL

NAAM, ZETEL, DUUR & DOEL Koninklijk Werk Volkstuinen Gentbrugge Vereniging zonder winstoogmerk Boswachterstraat 42 9050 Gent KBO 0411.014.140 STATUTEN NAAM, ZETEL, DUUR & DOEL 1. De vereniging draagt de naam Koninklijk Werk Volkstuinen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2015-2020 BELEIDSPLAN**GAS!FABRIEK* 1*

BELEIDSPLAN 2015-2020 BELEIDSPLAN**GAS!FABRIEK* 1* BELEIDSPLAN 2015-2020 BELEIDSPLANGASFABRIEK 1 Inhoudsopgave 1 VOORWOORD 3 2 SAMENVATTING 3 3 VISIEENMISSIE 4 4 ORGANISATIE 4 5 AANBODENFACILITEITEN 6 6 PARTNERS 7 7 PLANVANAANPAK 7 8 TEKENINGEN 9 StichtingBehoudGASFabriek

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK SPORTZAK

STATUTEN VAN DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK SPORTZAK STATUTEN VAN DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK SPORTZAK TITEL I. - Naam, rechtsvorm, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt

Nadere informatie

Protocol omgangsvormen klanten

Protocol omgangsvormen klanten Inleiding Agressief gedrag in de vorm van intimidatie en fysiek geweld is een veel voorkomend verschijnsel geworden in onze samenleving. Vanuit het oogpunt van de Arbowet heeft Patrimonium als werkgever

Nadere informatie

Vereniging zonder winstoogmerk. Statuten

Vereniging zonder winstoogmerk. Statuten Fédération Mondiale du Berger Belge. Vereniging zonder winstoogmerk Statuten TITEL I - BENAMING, ZETEL, DUUR Artikel 1: Benaming De vereniging zonder winstoogmerk Fédération Mondiale du Berger Belge afgekort

Nadere informatie