Juryrapport Drentse Anjer Prijs 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juryrapport Drentse Anjer Prijs 2018"

Transcriptie

1 Juryrapport Drentse Anjer Prijs 2018

2

3 Voorwoord In 2018 reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe voor het eerst de Drentse Anjer Prijs uit. Het fonds wil hiermee de culturele organisatoren die in Drenthe actief zijn extra in het zonnetje zetten. Vele stichtingen, verenigingen en particulieren zetten zich immers ieder jaar vaak vrijwillig in voor de cultuur in Drenthe. Daarbij is samenwerking van groot belang. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe is verheugd dat zij door middel van de Drentse Anjer Prijs hier een extra impuls aan kan geven. Door middel van een algemene oproep en een mailing aan alle groepen die de afgelopen jaren ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben ontvangen, konden kandidaten worden aangemeld voor de Drentse Anjer Prijs. Dit jaar waren er in totaal 53 aanmeldingen. Verschillende namen werden meerdere keren genoemd en niet iedereen viel binnen de criteria, zodat er uiteindelijk 42 afzonderlijke kandidaten overbleven, die door de jury zijn besproken. Op basis van de criteria werden drie kandidaten genomineerd, die vervolgens gevraagd werden om met een filmpje of in woorden aan te geven wat zij met het prijzengeld ( 5.000,-) zouden willen doen om zichzelf verder te ontwikkelen. De drie genomineerden van dit jaar waren afkomstig uit drie verschillende disciplines, te weten: dans, theater en beeldende kunst. Het doet de jury deugd dat er uit zoveel verschillende disciplines kandidaten zijn aangedragen voor de prijs. Het is goed om te constateren dat er op allerlei gebieden en op allerlei plekken samenwerkingsverbanden ontstaan die niet alleen inspirerend zijn voor de individuele deelnemers, maar ook op andere plekken in de provincie weer een aanzet kunnen zijn voor een nieuw initiatief. Zo breiden vergelijkbare projecten zich langzamerhand hopelijk uit over de hele provincie.

4

5 Drentse Anjer Prijs Met ingang van 2018 reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe jaarlijks de Drentse Anjer Prijs uit. De prijs sluit aan op de al bestaande culturele prijzen in Drenthe: de Drentse Talentprijs Cultuur die jaarlijks door K&C wordt uitgereikt aan een talent of een getalenteerde groep en de Grote Culturele Prijs van Drenthe, die als oeuvreprijs tweejaarlijks wordt uitgereikt door de provincie Drenthe. Waar de bestaande prijzen zich vooral op personen richten, is de Drentse Anjer Prijs speciaal bedoeld voor groepen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe wil daarmee het belang en de kracht van samenwerking in de culturele sector benadrukken. Met de Drentse Anjer Prijs wil het Cultuurfonds zijn waardering uitspreken voor culturele organisatoren die een stimulerende bijdrage leveren of een belangrijke impuls geven aan het culturele klimaat van Drenthe. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat voor de winnaar uit een bedrag van 5.000,-. De criteria De Drentse Anjer Prijs is bestemd voor een instelling of groep die een opvallende impuls geeft aan het Drentse culturele klimaat. Alle vormen van cultuur komen in aanmerking: muziek, dans, theater, mime, popmuziek, beeldende kunst, architectuur, erfgoed, literatuur, film en nieuwe media. De criteria die zijn gehanteerd: Er is een uitzonderlijke prestatie geleverd in het voorgaande seizoen (en), waarbij gelet wordt op kwaliteit en een breed bereik. De groep is gedreven om zich verder te ontwikkelen ten behoeve van het culturele klimaat in Drenthe. De groep hoeft niet in Drenthe gevestigd te zijn, maar wel een duidelijke binding met of een belang voor Drenthe hebben of iets hebben gepresteerd in Drenthe. Met betrekking tot het tweede criterium is aan drie genomineerden gevraagd om hun ambitie te omschrijven in max woorden of te verbeelden in een filmpje. Hierin moet de instelling of groep aangeven hoe zij het prijzengeld van 5.000,- zouden willen gaan inzetten om zich verder te ontwikkelen en/of om hun ambitie waar te maken. De winnaar wordt geacht om zich een goede ambassadeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe te betonen. In 2018 wordt aan de twee andere genomineerden ieder een prijs van 1.000,- uitgereikt, wegens de hoge kwaliteit van hun ambitiedocumenten.

6 De genomineerden Grensloos Kunst Verkennen Grensloos Kunst Verkennen is een jaarlijkse beeldende kunstmanifestatie, die al bestaat sinds Het grensriviertje de Reest en de dorpen De Wijk (Drenthe) en IJhorst (Overijssel) vormen het decor van dit evenement. Beeldende kunst in zeer veel verschillende verschijningsvormen wordt getoond aan het publiek; zowel in de open lucht als op binnenlocaties, die veelal op particulier terrein zijn. Langs alle kunstwerken wordt een bewegwijzerde, fiets- en wandelroute gemaakt. De organisatie en de vele vrijwilligers uit De Wijk en IJhorst bieden daarbij een platform aan zowel landelijk bekende kunstenaars, lokale als regionale kunstenaars. Een educatiepakket voor scholen maakt deel uit van de manifestatie. De jury over Grensloos Kunst Verkennen Grensloos Kunst Verkennen maakte indruk op de jury met hun zeer professionele presentatie. Zij zijn heel goed in staat om neer te zetten wat ze beogen. Het is een professionele club waar de jury veel waardering voor heeft. Het is duidelijk dat men grote ambities heeft en de activiteiten van Grensloos Kunst Verkennen beslaan een breed spectrum, van amateurs/lokale kunstenaars naar minder bekende namen naar grote namen. Ook de bewoners van zowel IJhorst als De Wijk worden intensief bij het evenement betrokken. Het evenement is heel goed opgezet, met een mooie route en een goede verbinding met de prachtige omringende natuur aan weerszijden van de Reest, waarbij het best bijzonder is dat er met dit project ook provinciegrenzen worden geslecht.

7 Loods13 Loods13 uit Emmen is een ontwikkelplek voor theater in Noord-Nederland. Met theaterlessen en voorstellingen bieden zij talentontwikkeling op maat, van beginner tot toptalent. Loods13 wil door de inzet van theater het gat verkleinen tussen de samenleving en de mensen die daar om verschillende redenen buiten vallen. Met Thuis in Hoogeveen heeft Loods13 in 2017 een theaterproject ontwikkeld met nieuwe inwoners, vluchtelingen, die gaan wonen in Hoogeveen. Een van de voordragers gaf aan: De voorstelling heeft ervoor gezorgd dat er een brug is ontstaan die taal en onbekendheid heeft overbrugd en heeft gezorgd voor een trots gevoel als inwoner van Hoogeveen op de spelers en makers van de voorstelling. De jury over Loods13 Loods13 maakt ontzettend knappe producties en heeft een grote maatschappelijke betrokkenheid. Er wordt bij het maken van de voorstellingen goed nagedacht over vormgeving, mise-enscène en presentatie. Er wordt een verbinding gelegd met het professionele theater, waarbij de scope groter is dan de gemeente Emmen alleen. Vanuit alle weerstanden en tegenslag heeft artistiek directeur en initiatiefnemer Eva Wortmann het toch nooit opgegeven. Gaandeweg heeft de club zich versterkt met een capabele staf en sluiten verschillende makers zich voor kortere of langere tijd bij het gezelschap aan. Loods13 is in staat om de afstand tussen verschillende groepen, die in het dagelijks leven niets of weinig met elkaar te maken hebben, kleiner te maken. Dat is een knappe prestatie. Er worden steeds andere doelgroepen bereikt met actuele thema s. Een mooi voorbeeld van zo n verbinding is de theaterwerkplaats voor ex-verslaafden. Het is mooi dat Loods13 jongeren de gelegenheid biedt om een tussenjaar mee te lopen, waardoor jongeren voor zichzelf duidelijk kunnen krijgen wat ze willen gaan doen en waar hun talenten liggen.

8 De winnaar Danshuis Noord Stichting Danshuis Noord uit Zuidlaren organiseert dansproducties met amateurs en semiprofessionals en bevordert hiermee het danstalent in Noord-Nederland. Bijzondere prestatie in 2017 was op 12 mei de openingsvoorstelling De Styl bij de Rijksluchtvaartschool in Eelde. In de show werd moderne dans gecombineerd met architectuur, lasertechniek (DTL Laser) en video-elementen (in samenwerking met Muskee Media). In 2018 maakt Danshuis Noord een nieuwe, ditmaal reizende dansproductie. Deze voorstelling zal gaan over jongeren en social media, met een belangrijke rol voor live interactie. De voorstelling zal te zien zijn in Drentse theaters en festivals. De jury over Danshuis Noord Initiatiefneemster Christel Kroese is zeer ondernemend: ze stáát er en stimuleert en enthousiasmeert grote groepen jonge dansers. Daarmee geeft ze een stevige boost aan het dansklimaat in Zuidlaren en de directe omgeving. De jury spreekt de hoop en verwachting uit dat dit in de toekomst een nog groter gebied zal worden. Danshuis Noord is een heel dynamisch geheel, dat zich nog veel verder kan ontwikkelen. Tegelijkertijd zorgen ze voor continuïteit door elk jaar met een nieuwe voorstelling te komen, waarbij ze actuele onderwerpen aangrijpen als thema s voor de voorstellingen. Daarbij worden soms spannende combinaties gemaakt, zoals in de vorige voorstelling met architectuur en laser en video. Dat maakt het een spannend geheel. Door gevestigde dansers en nieuw talent samen te brengen ontstaat een samenwerking die voor beide partijen heel vruchtbaar kan zijn. Danshuis Noord wil iedereen laten zien wat ze maakt en wil daar ook heel erg haar best voor doen. Het is belangrijk om je daarbij te blijven realiseren dat je het bereik niet alleen vergroot door overal te (willen) spelen, maar ook door slim na te denken hoe je van tevoren iedereen weet te bereiken, zodat ze ook daadwerkelijk komen kijken. Van de drie genomineerden heeft de jury uiteindelijk gekozen voor de groep die een financieel duwtje in de rug het beste kan gebruiken en dat is geworden: Danshuis Noord.

9 Jury Drentse Anjer Prijs 2018 Voorzitter Jurr van Dalen Lid van het Drents Parlement (statenlid) en ondernemer Leden Coen van Meerten Hanneke Bruggeman Rob van der Ree Joost Slijpen Hoofd kunsteducatie Theater t Kielzog, Hoogezand, lid PBCF Drenthe Directeur De Nieuwe Kolk Voormalig provinciaal theateradviseur, acteur/regisseur Tentoonstellingmaker CBK Emmen

10 Een prijs van:

11 Ontwerp beeldmerk door Albert Rademaker, winnaar Grote Culturele Prijs 2010

12

Drentse Anjer Prijs 2019 Juryrapport

Drentse Anjer Prijs 2019 Juryrapport Drentse Anjer Prijs 2019 Juryrapport Ontwerp beeldmerk door Albert Rademaker Voorwoord In 2018 reikte het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe voor het eerst de Drentse Anjer Prijs uit. Het fonds wil met

Nadere informatie

Toespraak bij de uitreiking van de Cultuurprijzen 2016 van het prins Bernhard Cultuurfonds op 22 september in Theater Odeon in Zwolle

Toespraak bij de uitreiking van de Cultuurprijzen 2016 van het prins Bernhard Cultuurfonds op 22 september in Theater Odeon in Zwolle Toespraak bij de uitreiking van de Cultuurprijzen 2016 van het prins Bernhard Cultuurfonds op 22 september in Theater Odeon in Zwolle Ook namens mij hartelijk welkom op deze avond vol cultuur in Zwolle.

Nadere informatie

Juryrapport Drentse Talentprijs Cultuur 2014

Juryrapport Drentse Talentprijs Cultuur 2014 Juryrapport Drentse Talentprijs Cultuur 2014 VOORWOORD Een blijk van waardering is voor een ieder belangrijk. En voor hen met een creatief of artistiek beroep nog vele malen belangrijker. Een nominatie

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Artikel 1 Begripsomschrijvingen BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN; In aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 014- (ASV); Gelet op de ASV artikel ; Gelet op de Gemeentewet

Nadere informatie

JAARVERSLAG GRENSLOOS KUNST VERKENNEN 2018

JAARVERSLAG GRENSLOOS KUNST VERKENNEN 2018 JAARVERSLAG GRENSLOOS KUNST VERKENNEN 2018 Inhoudsopgave Algemeen 2 Het evenement 2 The Last Chair/De stoel van de laatste jaren 2 Kunst in De Galerij 3 3 4 Resultaat 4 Bestuur per 31 december 2018 5 Vrijwilligers

Nadere informatie

Commissierapport Grote Culturele Prijs van Drenthe 2018

Commissierapport Grote Culturele Prijs van Drenthe 2018 Commissierapport Grote Culturele Prijs van Drenthe 2018 Grote Culturele Prijs van Drenthe 2018 De Grote Culturele Prijs van Drenthe is ingesteld door de Provincie Drenthe en is bedoeld voor personen of

Nadere informatie

De gemeenteraad van de gemeente Nijmegen bijeen in zijn openbare vergadering

De gemeenteraad van de gemeente Nijmegen bijeen in zijn openbare vergadering GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nijmegen. Nr. 21603 13 maart 2015 De gemeenteraad van de gemeente Nijmegen bijeen in zijn openbare vergadering van 4 maart 2015; BESLUIT: vast te stellen het

Nadere informatie

Juryrapport Eindhoven Cultuurprijs 2017

Juryrapport Eindhoven Cultuurprijs 2017 Juryrapport Eindhoven Cultuurprijs 2017 Voor de eerste keer wordt de Eindhoven Cultuurprijs uitgereikt. We zijn blij met deze prijs omdat het de spotlight zet op prachtige initiatieven op het gebied van

Nadere informatie

De kunst van het ontwerpen 2018 Juryrapport

De kunst van het ontwerpen 2018 Juryrapport De kunst van het ontwerpen 2018 Juryrapport Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, Utrecht 2018 Inhoud Inleiding 5 Prijs en criteria 6 Beoordelingscriteria 6 Jury 8 Samenstelling van

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2017

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2017 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2017 Ambassadeur Heldere Taal 2017 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid te verhelderen. Vaak vechten ze tegen veel

Nadere informatie

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger ALGEMEENHEDEN Artikel 1. Doel Met het uitreiken van de culturele prijzen wordt gestreefd naar de bevordering van het culturele

Nadere informatie

Gereedschap voor succes

Gereedschap voor succes Gereedschap voor succes magazine voor maximaal buurtgeluk met kunst & cultuur 1 2 Gereedschap voor succes in buurtcultuur Succes! Kunst in de buurt brengt bewoners dichter bij elkaar en verbindt talenten.

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij de tentoonstelling ArtOverijssel. Een nieuwe. expositie is altijd een feestelijke gelegenheid.

Hartelijk welkom bij de tentoonstelling ArtOverijssel. Een nieuwe. expositie is altijd een feestelijke gelegenheid. Dames en heren, Hartelijk welkom bij de tentoonstelling ArtOverijssel. Een nieuwe expositie is altijd een feestelijke gelegenheid. Helemaal als het getoonde werk zo divers en kwalitatief hoogstaand is

Nadere informatie

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden.

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. s-hertogenbosch, 20 december 2013 Aan de voorzitter van de gemeenteraad, Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. Marianne van der Sloot 1 Jeugdlintjes

Nadere informatie

Richtlijnen en bepalingen Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland

Richtlijnen en bepalingen Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland Richtlijnen en bepalingen Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland stimuleert cultuur en natuurbehoud in Zeeland. Het richt zich met name op bereiken, beschrijven en

Nadere informatie

Evaluatie en doorkijk naar de toekomst

Evaluatie en doorkijk naar de toekomst Evaluatie en doorkijk naar de toekomst Utrecht, oktober 2018 1. Inleiding Het doel van het BNG Cultuurfonds is activiteiten stimuleren op het gebied van kunst en cultuur die van betekenis zijn voor gemeenten

Nadere informatie

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is:

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is: +- MISSIE Wij bevorderen, verbinden en vergroten! #bevorderen Stichting SLK bevordert de cross-over tussen literatuur en beeldende kunst met de ambitie de doelgroep voor beide disciplines te vergroten.

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar cultuur in de gemeente Assen

Stadspanel-onderzoek naar cultuur in de gemeente Assen Stadspanel-onderzoek naar cultuur in de gemeente Assen Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1000 leden.

Nadere informatie

A: Beleidsdeel. Wat willen we bereiken en wat gaan we doen

A: Beleidsdeel. Wat willen we bereiken en wat gaan we doen Programma 14 Cultuur (concept) A: Beleidsdeel Visie Culturele activiteiten versterken de binding tussen mensen en groepen mensen. Ze prikkelen mensen tot zelfontplooiing. Cultuur draagt daarom bij aan

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

Goede bedoelingen Over het beoordelen van ontmoetingskunst. Erik Hagoort. Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst

Goede bedoelingen Over het beoordelen van ontmoetingskunst. Erik Hagoort. Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst Erik Hagoort Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst Voorwoord 04 05 Inleiding 06 07 1 2 3 08 09 4 5 01 10 11 6 7 8 12 13 9 14 15 02 10 11 16 17 12 13 14 15 16 17 18 18 19 19 03 20 21 20

Nadere informatie

Om de uniformiteit te bewaren kunnen kandidaturen enkel ingediend worden via het daarvoor bestemde formulier.

Om de uniformiteit te bewaren kunnen kandidaturen enkel ingediend worden via het daarvoor bestemde formulier. REGLEMENT CULTUURPRIJS - CULTUURRAAD LEDEGEM Artikel 1: doel Om de twee jaar reiken het gemeentebestuur en de cultuurraad van Ledegem een Cultuurprijs en een Publieksprijs uit. Met de Cultuurprijs wordt

Nadere informatie

Cultuureducatie in het VMBO. Karin Hoogeveen Peter van der Zant

Cultuureducatie in het VMBO. Karin Hoogeveen Peter van der Zant Cultuureducatie in het VMBO Karin Hoogeveen Peter van der Zant Opzet sessie Korte presentatie onderzoek: 1. Waarom extra aandacht voor cultuureducatie in het vmbo? 2. Wat is gelukt, wat is minder gelukt?

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Wie verdient dit jaar de 2010? Meld uw favoriete organisatie vóór 1 oktober aan! Vrijwilligers zijn heel belangrijk in de Nederlandse samenleving; ze vormen als het

Nadere informatie

Investeer in cultuur, juist nu!

Investeer in cultuur, juist nu! Investeer in cultuur, juist nu! Input coalitievorming voor een cultureel sterk Fryslân De Friese provinciale culturele instellingen, festivals, musea, cultuurmakers, LF 2028, amateurkunst en andere relevante

Nadere informatie

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling A. Subsidies voor incidentele activiteiten en projecten A.1 Doelstelling: Herkenbare en onderscheidende culturele identiteit door behoud en ontwikkeling

Nadere informatie

Gemeente Geertruidenberg 1 6 JAN. 2915

Gemeente Geertruidenberg 1 6 JAN. 2915 Brabantlaan 1 mw. S.C. van Haaften - Harkema, Gedeputeerde Cultuur en Samenleving Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl IBAN

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan Dit is de Lindenberg De Lindenberg is het huis waar alles kan. Niet in de letterlijke zin natuurlijk; ook de Lindenberg heeft te maken met wet- en regelgeving en financiële grenzen. Maar de zin verwoordt

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

6. Toekenning van een bijdrage blijft twee jaar na datum van de Cultuurfondsbrief van kracht, tenzij anders wordt bepaald.

6. Toekenning van een bijdrage blijft twee jaar na datum van de Cultuurfondsbrief van kracht, tenzij anders wordt bepaald. 1 ALGEMENE BIJDRAGEREGELINGEN VOOR AMATEURKUNST ALGEMENE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN GELDEND VOOR DE BIJDRAGEREGELINGEN VAN HET PRINS BERNHARD CULTUURFONDS DRENTHE VOOR DE AMATEURISTISCHE KUNSTBEOEFENING.

Nadere informatie

STATENFRACTIE DRENTHE

STATENFRACTIE DRENTHE STATENFRACTIE DRENTHE De verbeelding van Drenthe Cultuurnota Drenthe 2017-2020 Rudolf Bosch Vergadering Provinciale Staten 28 september 2016 Nederlanders behoren tot de gelukkigste mensen ter wereld; en

Nadere informatie

Toespraak van commissaris van de Koning René Paas, Uitreiking Tine Clevering-Meijer Prijs, Statenzaal provinciehuis, 27 mei 2016

Toespraak van commissaris van de Koning René Paas, Uitreiking Tine Clevering-Meijer Prijs, Statenzaal provinciehuis, 27 mei 2016 Toespraak van commissaris van de Koning René Paas, Uitreiking Tine Clevering-Meijer Prijs, Statenzaal provinciehuis, 27 mei 2016 Welkom Dames en heren: goedenavond en hartelijk welkom bij op deze culturele

Nadere informatie

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner Intitiatiefnemer Partner Partner Partner Partner Initiatief De verkiezing van de Ondernemer van het Jaar Cranendonck is een initiatief van Kiwanisclub Cranendonck. Kiwanisclub Cranendonck maakt al 12 jaar

Nadere informatie

Juryrapport Fairtrade Provincie Friesland

Juryrapport Fairtrade Provincie Friesland Datum: 4 oktober 2016 Juryrapport Fairtrade Provincie Friesland De jury van Fairtrade Gemeente heeft de aanvraag van de provincie Friesland voor de titel Fairtrade Provincie positief beoordeeld. De jury

Nadere informatie

Het uitreiken van cultuurprijzen behoort tot de tradities van de Vlaamse Gemeenschap.

Het uitreiken van cultuurprijzen behoort tot de tradities van de Vlaamse Gemeenschap. REGLEMENT VOOR DE TOEKENNING VAN DE CULTUURPRIJZEN VAN DE VLAAMSE OVERHEID VOOR HET JAAR 2009 1 ALGEMEEN KADER Het uitreiken van cultuurprijzen behoort tot de tradities van de Vlaamse Gemeenschap. De relevantie

Nadere informatie

Projectinformatie R DAMS PHILHARMONISCH MEETS MAAS. Leerjaar 3 Muziek Voortgezet Onderwijs

Projectinformatie R DAMS PHILHARMONISCH MEETS MAAS. Leerjaar 3 Muziek Voortgezet Onderwijs Projectinformatie R DAMS PHILHARMONISCH MEETS MAAS Leerjaar 3 Muziek Voortgezet Onderwijs BESTE DOCENT Graag informeren wij u over het project Rotterdams Philharmonisch Meets Maas waaraan uw school binnenkort

Nadere informatie

Stadsschouwburg Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht Stadsschouwburg Utrecht Bijeenkomst culturele instellingen 6 juli 2007 Verschil Maken Uitwerking: twee loketten 1. Artistieke beslissingen: fondsen persoongerichte subsidies (inter)nationale projecten

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 2790

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 2790 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Groningen Nr. 2790 28 juni 2017 Besluit van de Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels omtrent de subsidieverlening Pronkjewail

Nadere informatie

Uitreiking Eline van Haarenprijs 5 oktober Openbare Bibliotheek Alkmaar. door juryvoorzitter Vera Wijnker

Uitreiking Eline van Haarenprijs 5 oktober Openbare Bibliotheek Alkmaar. door juryvoorzitter Vera Wijnker Uitreiking Eline van Haarenprijs 5 oktober Openbare Bibliotheek Alkmaar door juryvoorzitter Vera Wijnker Geachte familie, aanwezigen. In het bijzonder de genomineerden. Vandaag mag ik de Eline van Haarenprijs

Nadere informatie

Cultureel Perspectief in Rijswijk

Cultureel Perspectief in Rijswijk Cultureel Perspectief in Rijswijk Rijswijk, maart 2014 de Bibliotheek aan de Vliet Cultureel Perspectief in Rijswijk Voorwoord In dit Cultureel Perspectief vragen ondergetekenden aandacht voor het belang

Nadere informatie

A Reglement Projectaanvraag (versie 3 december 2012)

A Reglement Projectaanvraag (versie 3 december 2012) A Reglement Projectaanvraag (versie 3 december 2012) Stichting Cultuurfonds Tilburg (SCT) staat voor ontwikkeling en versterking van kunst en cultuur in Tilburg en omgeving. SCT verwezenlijkt dit door

Nadere informatie

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities.

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. N e e r, 2 6 m e i 2 0 1 0 Visie & Beleid Beste lezer, Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. Indien u opmerkingen, suggesties of vragen heeft, laat ons dit weten.

Nadere informatie

CUllUUipdillrľipalť. Cultuurnota 'Van Goede Grond'

CUllUUipdillrľipalť. Cultuurnota 'Van Goede Grond' CUllUUipdillrľipalť Cultuurnota 2018-2021 'Van Goede Grond' r...jü.uil IÍİI^I i Ir-irH-T -.wc: l-mli".r..-i^i-^.i Mmp En ill Cultuurnota 2018-2021 'Van Goede Grond' Cicallcvc veil* rillingen i. MAIM. -i-.,,,.:,..

Nadere informatie

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure NJO, facts and figures 6-7 concerten in NJO Wintertournee 60-70 concerten in NJO Muziekzomer 25-30 activiteiten door

Nadere informatie

Evaluatie Open Podium Jeugd e seizoen

Evaluatie Open Podium Jeugd e seizoen Evaluatie Open Podium Jeugd 12 + 2 e seizoen 2015 2016 Inleiding Conform de projectbeschrijving zijn er vijf Open Podium-avonden voor de jeugd 12+ georganiseerd door Stichting Talentenloods in Dekker s

Nadere informatie

Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet

Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet Phile Deprez De Bijlokesite is een cultuurplek in volle ontwikkeling. Zowel de Stad Gent als de vele culturele spelers op de site hebben

Nadere informatie

Beleidskaders regionaal CULTUUR beleid. Beleid, trends en toekomstverwachtingen

Beleidskaders regionaal CULTUUR beleid. Beleid, trends en toekomstverwachtingen Film in de regio Beleidskaders regionaal CULTUUR beleid Beleid, trends en toekomstverwachtingen Trends (algemeen) Veranderende wijze van werken Regionale identiteit en nabijheid nemen toe Toenemende aandacht

Nadere informatie

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Inleiding De gemeente Dalfsen wil voor haar jonge inwoners een cultureel en kunstzinnig klimaat scheppen waarin zoveel

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep De Kunst van Samen. Aan de Gemeenteraad

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep De Kunst van Samen. Aan de Gemeenteraad VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep 2016-2020 De Kunst van Samen. Geachte raad, Aan de Gemeenteraad VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. Hierbij biedt ons college u het Kunst-

Nadere informatie

De leerlingen leggen hun ervaringen vast in een portfolio.

De leerlingen leggen hun ervaringen vast in een portfolio. Het leergebied Arts in de bovenbouw staat voor: Leerlingen ontwikkelen kennis en vaardigheden om de wereld van kunst en cultuur te verkennen, begrijpen en zelf een bijdrage te leveren. Creativiteit is

Nadere informatie

Op Koers. Presentatie voor gemeente Emmen Drs. Coen van Meerten

Op Koers. Presentatie voor gemeente Emmen Drs. Coen van Meerten Op Koers Presentatie voor gemeente Emmen Drs. Coen van Meerten CQ in Emmen Enkele gegevens Aantallen leerlingen 2007 2008 AMV 304 250 Instr/vocaal 1482 1305 Dans 429 445 Theater 139 149 Beeldend 109 96

Nadere informatie

Budget Educatie en Participatie Projecten (BEPP)

Budget Educatie en Participatie Projecten (BEPP) Budget Educatie en Participatie Projecten (BEPP) Met het Budget Educatie en Participatie Projecten willen de provincie Groningen en het Rijk een aantal doelstellingen bereiken. We hanteren daarbij een

Nadere informatie

Geluksmomenten voor iedereen Wordt uw uitje uitgeroepen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2015?

Geluksmomenten voor iedereen Wordt uw uitje uitgeroepen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2015? Geluksmomenten voor iedereen Wordt uw uitje uitgeroepen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2015? Voor het vijfde jaar op rij organiseert ANWB de verkiezing van Leukste uitje van Nederland. Naast

Nadere informatie

Ook voor de basisschool zijn nieuwe er kerndoelen gemaakt die duidelijk aansluiten bij de kerndoelen van de onderbouw VO.

Ook voor de basisschool zijn nieuwe er kerndoelen gemaakt die duidelijk aansluiten bij de kerndoelen van de onderbouw VO. CKV kerndoelen en eindtermen Er zijn duidelijke doorlopende leerlijnen van het basisonderwijs naar de onderbouw en het onderbouw naar de bovenbouw. De betreffende, ook wettelijk verplichte kerndoelen en

Nadere informatie

! dd nr ^em. STEENBERGEN 1 6 JAN 2015(

! dd nr ^em. STEENBERGEN 1 6 JAN 2015( mw. S.C. van Haaften - Harkema, Gedeputeerde Cultuur en Samenleving l ll lil 1500250 Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC 's Hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl r,..

Nadere informatie

Welkomstwoord uitreiking Prins Bernard Cultuurfonds Inspiratieprijs 5 november 2015

Welkomstwoord uitreiking Prins Bernard Cultuurfonds Inspiratieprijs 5 november 2015 1 Welkomstwoord uitreiking Prins Bernard Cultuurfonds Inspiratieprijs 5 november 2015 Dames en heren, Beste Romy Roelofsen Beste Gable Roelofsen Het is vandaag de vijfde keer dat het Prins Bernard Cultuurfonds

Nadere informatie

JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE

JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE DE NATIONALE CITYMARKETING TROFEE 2018 Juryrapport Rotterdam, 8 mei 2018 3 Algemeen De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt jaarlijks uitgereikt aan de

Nadere informatie

Definities kernbegrippen sector

Definities kernbegrippen sector Definities kernbegrippen sector De begrippen die binnen onze sector gehanteerd worden zijn flexibel en aan verandering onderhevig, vooral omdat het om abstracte begrippen gaat die vaak in een beleidsmatige

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid

Beleidsplan Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid Beleidsplan Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid november 2013 Voorwoord Het beleidsplan is opgesteld om duidelijk richting te geven aan de activiteiten van het bestuur. Het is echter niet bedoeld

Nadere informatie

CULTUUR VERDIENT MEER! (visie op cultuur in Zaanstad)

CULTUUR VERDIENT MEER! (visie op cultuur in Zaanstad) CULTUUR VERDIENT MEER! (visie op cultuur in Zaanstad) MEER GELD NAAR CULTUUR Er is de afgelopen decennia veel bezuinigd op cultuur. Zowel op landelijk, provinciaal als gemeentelijk niveau. GroenLinks vindt

Nadere informatie

PORTA CREATIO. Handleiding

PORTA CREATIO. Handleiding 1 PORTA CREATIO Handleiding 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstelling.. 4 Wie komt in aanmerking. 5 Procedure. 6 Privacy disclaimer 7 Contactinformatie 8 3 Inleiding In Porta Creatio worden creatieve projecten

Nadere informatie

Aanvraagformulier Culturele Projecten 2018-I

Aanvraagformulier Culturele Projecten 2018-I 1 Gegevens aanvrager Naam organisatie/stichting Rechtsvorm IBAN Postadres Postcode Plaats 2 Gegevens contactpersoon Aanhef De heer Mevrouw Voorletters Achternaam Straat Postcode Plaats Telefoon / mobiel

Nadere informatie

expositievoorwaarden Willem 2 VA. APRIL 2016 KUNSTENCLUSTER WILLEM II FABRIEK

expositievoorwaarden Willem 2 VA. APRIL 2016 KUNSTENCLUSTER WILLEM II FABRIEK expositievoorwaarden Willem 2 VA. APRIL 2016 KUNSTENCLUSTER WILLEM II FABRIEK Boschveldweg 471 5211 VK s-hertogenbosch Openingstijden: maandag t/m zondag 11.00-17.00 www.willem2fabriek.nl 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 40033 17 juli 2014 Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts Artikel 1 Begripsomschrijving In deze beleidsregel wordt verstaan

Nadere informatie

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Grize Lok een podium voor levenswijsheid levenservaring en levensverhalen voor ouderen in verzorgingstehuizen Wie vraagt aan ouderen wat zij kunnen?

Nadere informatie

ouderbulletin Zandvlakte is weer als nieuw! Geluidsman gevonden! In dit nummer:

ouderbulletin Zandvlakte is weer als nieuw! Geluidsman gevonden! In dit nummer: 25-ste jaargang 2015-2016 Nummer 256 oktober 2015 Obs de Drift De Pol 4a 9444 XE www.obsdefrift.nl drift@primah.org 0592-501480 In dit nummer: Zandvlakte weer als nieuw 1 Zandvlakte is weer als nieuw!

Nadere informatie

EVALUATIE. Deelnemende kunstenaars. Er meer is dan de som der delen

EVALUATIE. Deelnemende kunstenaars. Er meer is dan de som der delen EVALUATIE Doelgroep Stg Koresteijn info Onder de titel Wachten organiseerde de stichting op 31 maart 2019 voor de 5e keer een kunstmanifestatie, waarin meerdere klank-, woord- en beeldkunstenaars samen

Nadere informatie

De horizon van Friesland Gezien door de ogen van amateurkunstenaars

De horizon van Friesland Gezien door de ogen van amateurkunstenaars Naam organisatie Atelier de Futur,Vosseparkwijk Leeuwarden De horizon van Friesland Gezien door de ogen van amateurkunstenaars Omschrijving projectplan Motivatie Met CH2018 is er een prachtige kans ontstaan

Nadere informatie

Dames en heren: hartelijk welkom op deze culturele bijeenkomst.

Dames en heren: hartelijk welkom op deze culturele bijeenkomst. Toespraak commissaris van de koningin/voorzitter Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen Max van den Berg uitreiking Tine Clevering-Meijer Prijs 2012 d.d. 9 mei 2012 Dames en heren: hartelijk welkom op deze

Nadere informatie

SAMENWERKING CULTUUR OOST-NEDERLAND

SAMENWERKING CULTUUR OOST-NEDERLAND SAMENWERKING CULTUUR 1 SAMENWERKING CULTUUR 2 SAMENWERKING CULTUUR Met ROUTE OOST ontwikkelen we een perspectief voor de Oost- Nederlandse culturele infrastructuur en een routekaart met en tussen de stedelijke

Nadere informatie

samen genieten van Addergebroed

samen genieten van Addergebroed m u z i k a l e v o o r s t e l l i n g samen genieten van Addergebroed arrangementen & businessdag voor ondernemers in en om Drenthe Samen genieten van Addergebroed Beste relatie, Sinds het ontstaan van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 29 november 2016

NIEUWSBRIEF 29 november 2016 BELANGRIJKE DATA 8 december 2016 Conferentie CmK in Den Bosch, www.cultuurparticpatie.nl iedereen 14 december 2016 intervisie educatief medewerkers 11 januari 2017 intervisie educatief medewerkers 11 januari

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018)

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) OMO-praktijkwerkstukprijs Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) Inleiding In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen we graag

Nadere informatie

Het gastatelier. Artist in Residence

Het gastatelier. Artist in Residence Artist in Residence Onder de rook van Amsterdam ligt een creatief werklandgoed: Het Domijn. Deze in het groen verscholen voormalige locomotievenfabriek, heeft tegenwoordig nog het meeste weg van een flink

Nadere informatie

Er van uitgaande... CULTUURPROFIEL ZUID-NEDERLAND. Deel II Ambities en prioriteiten. Ten behoeve van Cultuurnota 2005-2008

Er van uitgaande... CULTUURPROFIEL ZUID-NEDERLAND. Deel II Ambities en prioriteiten. Ten behoeve van Cultuurnota 2005-2008 Er van uitgaande... CULTUURPROFIEL ZUID-NEDERLAND Deel II Ambities en prioriteiten Ten behoeve van Cultuurnota 2005-2008 Juni 2003 0 In onze naam, Cultuurconvenant Zuid-Nederland (CZN), staat het woord

Nadere informatie

Toespraak CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de uitreiking van de actie Bob-Bon in de Kop op maandag 16 april in het Dominicanenklooster in Zwolle

Toespraak CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de uitreiking van de actie Bob-Bon in de Kop op maandag 16 april in het Dominicanenklooster in Zwolle Toespraak CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de uitreiking van de actie Bob-Bon in de Kop op maandag 16 april in het Dominicanenklooster in Zwolle Dames en heren, Wat leuk dat u allemaal aanwezig bent hier

Nadere informatie

Juryrapport Amateurkunstprijs 2013

Juryrapport Amateurkunstprijs 2013 Juryrapport Amateurkunstprijs 2013 Maandag 21 oktober 2013 heeft de jury zich gebogen over alle 11 aanmeldingen voor de Amateurkunstprijs 2013. Bij het beoordelen van de aanmeldingen heeft de jury de projecten

Nadere informatie

Reglement NORMA Pitch Per 1 juli 2019

Reglement NORMA Pitch Per 1 juli 2019 Reglement NORMA Pitch Per 1 juli 2019 Artikel 1. Definities 1.1 In dit reglement wordt verstaan onder: a) Amateurkunst: het actief beoefenen van kunst als hobby, dus niet beroepshalve en zonder daarmee

Nadere informatie

Aarnout Rolloos, voorzitter

Aarnout Rolloos, voorzitter Jaarplan 2018 JAARPLAN 2018 Voorwoord Natura Onder dit thema gaan we in september de kunstmanifestatie Kunststroming organiseren langs de Vlist van Schoonhoven naar Haastrecht. Mooi is het dat we daarbij

Nadere informatie

conceptnota ithaka 25

conceptnota ithaka 25 ithaka conceptnota ithaka 25 wat is ithaka? ithaka is een beeldend kunstenfestival voor jong artistiek talent georganiseerd door LOKO cultuur. haar vijfentwintigste editie gaat door van 6 tot 12 maart

Nadere informatie

Jan Schaeferprijs 2015

Jan Schaeferprijs 2015 Jan Schaeferprijs 2015 Op 22 juni heeft de PvdA fractie in Enschede een brief geschreven aan organisaties en instellingen, waarin een oproep werd gedaan om kandidaten te stellen voor de Jan Schaeferprijs

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands

Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands 1. Inleiding Om de beoefening en de spreiding van cultuur in de gemeente Sint-Amands aan te moedigen en te bevorderen, besliste

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 29620 21 oktober 2013 Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016 10 oktober 2013 Het bestuur

Nadere informatie

Gezocht: Een Amersfoortse kunstenaar die zijn artistieke kwaliteit wil laten botvieren op de enorme muur van de Wagenwerkplaats!

Gezocht: Een Amersfoortse kunstenaar die zijn artistieke kwaliteit wil laten botvieren op de enorme muur van de Wagenwerkplaats! Gezocht: Een Amersfoortse kunstenaar die zijn artistieke kwaliteit wil laten botvieren op de enorme muur van de Wagenwerkplaats! De Wagenwerkplaats De Wagenwerkplaats is een gebied achter het centraal

Nadere informatie

Projectplan. creatief talent verbinden. Een project van Theaterwerkplaats Kazou www.theaterwerkplaatskazou.nl. Onbekend maakt onbemind

Projectplan. creatief talent verbinden. Een project van Theaterwerkplaats Kazou www.theaterwerkplaatskazou.nl. Onbekend maakt onbemind Projectplan creatief talent verbinden Een project van Theaterwerkplaats Kazou www.theaterwerkplaatskazou.nl Voorstelling Kompas, slotapplaus, Junushof Wageningen, 2009 Onbekend maakt onbemind De werelden

Nadere informatie

Drentse Talentprijs Cultuur 2015. Juryrapport

Drentse Talentprijs Cultuur 2015. Juryrapport Drentse Talentprijs Cultuur 2015 Juryrapport Assen, 20 maart 2015 Voorwoord Geef(t) talent een kans. Dit motto van K&C is zonder meer van toepassing op de Drentse Talentprijs Cultuur. K&C werkt hard aan

Nadere informatie

PEILING MET ALTERNATIEVEN

PEILING MET ALTERNATIEVEN Gemeente Amersfoort PEILING MET ALTERNATIEVEN Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4518181 Aan : Gemeenteraad Datum : 4 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder P. van den Berg Programma : 1

Nadere informatie

Inkoop van buitenschoolse cultuureducatie seizoen 2015/2016 - Rondom de (brede) school - Popmuziek - Dans - Beeldende Kunst Visie, uitgangspunten en

Inkoop van buitenschoolse cultuureducatie seizoen 2015/2016 - Rondom de (brede) school - Popmuziek - Dans - Beeldende Kunst Visie, uitgangspunten en Inkoop van buitenschoolse cultuureducatie seizoen 2015/2016 - Rondom de (brede) school - Popmuziek - Dans - Beeldende Kunst Visie, uitgangspunten en voorwaarden December 2014 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Visie

Nadere informatie

Van Forum tot Universum. Visie op kunst en cultuur in Leidschendam-Voorburg

Van Forum tot Universum. Visie op kunst en cultuur in Leidschendam-Voorburg Van Forum tot Universum Visie op kunst en cultuur in Leidschendam-Voorburg 3 Leidschendam, de molens in Stompwijk. Even verderop tref je Museum Swaensteyn, theater Ludens, het Veur theater en een eindeloos

Nadere informatie

centree een cultuurplein wordt wakker gekust

centree een cultuurplein wordt wakker gekust centree een cultuurplein wordt wakker gekust Hoe het begon Centree, de Culturele Entree van Schouwen- Duiveland Midden in Zierikzee vinden we rondom de Nieuwe Kerk en de St. Lievensmonstertoren -in de

Nadere informatie

Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio

Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio STERA De Stichting Top Events regio Alkmaar (STERA) stimuleert talentontwikkeling. Dit doet de stichting door top-events naar de regio Alkmaar

Nadere informatie

Beleidskader Kunst & Cultuur 2013-2016 Stadspanel Den Haag, ronde voorjaar 2011

Beleidskader Kunst & Cultuur 2013-2016 Stadspanel Den Haag, ronde voorjaar 2011 Rapport Signaal Uitgave Auteurs Informatie Onderzoek en Integrale Vraagstukken Nr X, Jaargang 2004 Oplage Redactieadres Internet / Intranet X exemplaren Gemeente Den Haag OCW-intranet/Organisatie Postbus

Nadere informatie

6) Cultuur en erfgoed

6) Cultuur en erfgoed 6) Cultuur en erfgoed Wat willen we bereiken in deze coalitieperiode? Wij helpen de kwaliteit van het aanbod te verbeteren en meer mensen van cultuur en erfgoed te laten genieten. Kinderen komen al vroeg

Nadere informatie

Groningen, 20 maart 2018

Groningen, 20 maart 2018 Provincie Drenthe College van Gedeputeerde Staten T.a.v. T. Telpstra Postbus 122 9400 AC Assen Groningen, 20 maart 2018 Betreft: Factory Outlet Center Assen Geacht college, Als gemeentes, ondernemersverenigingen,

Nadere informatie

Antwoord blad Methodes van beantwoorden:

Antwoord blad Methodes van beantwoorden: Meetinstrument Partofit Antwoord blad Methodes van beantwoorden: Methode 1 = 1 5 0 1 2 3 4 5 Methode 2 = 1 10 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Methode 3 = Smileys [ Methode 4 = Woorden o Ik kan dit zeer goed o Ik

Nadere informatie

Winnaar Ariëns Prijs 2016

Winnaar Ariëns Prijs 2016 Winnaar Ariëns Prijs 2016 In de Walburgiskerk te Arnhem heeft de Utrechtse hulpbisschop mgr. Hoogenboom op 1 oktober de Ariëns Prijs voor Diaconie (1.250 euro en een kunstwerk) uitgereikt aan de Sinterklaasactie

Nadere informatie