Persoonlijk projectvoorstel voor Dhr. Voorbeeld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persoonlijk projectvoorstel voor Dhr. Voorbeeld"

Transcriptie

1 Persoonlijk projectvoorstel voor Dhr. Voorbeeld Project : Renovatie van CETHA-school voor beroepsonderwijs in Riberalta Doelgroep : Volwassenen die alsnog een vak willen kunnen leren Doel : Honderden Boliviaanse gezinnen helpen ontsnappen aan armoede Start bouw : Eind mei 2016 Kosten : ,- Projectcoördinator en auteur : Bisschop Luis M. Casey Assistent-projectcoördinator : Esteban Niemira G1601A2 Help alstublieft mee!

2 School voor beroepsonderwijs wordt in haar voortbestaan bedreigd! Onderwijsinstelling CETHA - Centro de Educación Técnica Humanística Agropecuaria is een begrip in het noorden van Bolivia. En iedereen kent er de directeur, professor Arnaldo Gutiérrez. Dankzij zijn visie en doorzettingsvermogen hebben honderden Bolivianen een tweede kans gekregen via een beroepsopleiding van CETHA. Maar donkere wolken dreigen. Uw hulp, als een van de meest loyale donateurs van Stichting Amazone Kinderen, is hard nodig. Daarom hoop ik dat u dit Persoonlijk Projectvoorstel helemaal wilt lezen. Professor Gutiérrez heeft CETHA niet opgericht. Dat waren de zusters van Maryknoll, in Begaan met het lot van arme Bolivianen, lieten ze een klaslokaaltje bouwen achter hun San Francisco kapel. De interesse in het beroepsonderwijs bleek echter veel groter dan de zusters voorzien hadden. Niet tientallen maar honderden volwassen Bolivianen realiseerden zich dat het harde werken op het land of in het bos hen noch hun kinderen ooit vooruit zou helpen. Ze moesten leren lezen, schrijven en rekenen. En een vakopleiding volgen. Primitief en gebrekkig Daarop stampten de zusters en later professor Gutiérrez in verschillende steden in het noorden van Bolivia lokalen en scholen uit de grond. Onder andere in Riberalta, Guayaramerín, Puerto Rico, Porvenir en Cobija. Dit stampen kunt u vrij letterlijk nemen. Men bekommerde zich niet erg om kwaliteit daar was toch geen geld voor. De gebouwtjes werden dikwijls uit hout opgetrokken, hadden primitief sanitair, soms ontbrak zelfs elektriciteit. De gebrekkige voorzieningen beginnen CETHA nu op verschillende plaatsen parten te spelen. Professor Gutiérrez luidt de noodklok voor de locatie in Riberalta. Er moet hier heel snel wat gebeuren, anders moet de vestiging sluiten. De CETHA-school is in deze middelgrote stad volkomen uit z n krachten gegroeid.

3 Een opsomming van de problemen Verlichting en ventilatie vallend regelmatig uit. Het water stroomt vaker niet dan wel. De toiletten voldoen nog nauwelijks. Daken lekken, muren zijn poreus. De vloeren zijn op diverse plaatsen beschadigd. Veel schoolborden zijn kapot. Klassen zijn samengevoegd in veel te kleine lokalen. De schooladministratie is te krap behuisd. Er is te weinig buitenruimte. Zo is leren erg lastig Onderwijs is onderwijs, denkt u misschien, en in arme landen zijn mensen misschien ook niet meer gewend. Dat laatste is waar, het eerste niet. In Riberalta kunnen de studenten kiezen uit drie richtingen: computerkunde, kledingontwerp en landbouwtechniek. Om computerles te kunnen geven, heb je stroom en internet nodig. Om kleding te maken moet je de beschikking over degelijke machines hebben. En voor bosbouw en landbouwkunde zijn droge zaden en roestvrij gereedschap een vereiste. Daar schort het nu echt aan. Om nog maar te zwijgen van gevaren van het slechte sanitair voor de gezondheid van de studenten. Van hun concentratieproblemen als het licht uitvalt of als de regen langs de muren naar binnen stroomt. Van de onmogelijkheid om aantekeningen te maken als je een tafeltje met een andere volwassen student deelt. Help de school te renoveren! Het kan zo niet langer. Eerste prioriteit van professor Guitiérrez is daarom de renovatie van de school in Riberalta. Hiervoor heeft hij nodig. Dat is veel geld. Vandaar dat ik mij ook tot de meeste trouwe en royale donateurs van Stichting Amazone Kinderen wend. Op ú doe ik zelden tevergeefs een beroep. Helpt u ook nu weer mee? Ik hoop het!

4 De situatie in Riberalta Voor ik u meer over de verbouwingsplannen van professor Guitiérrez vertel, ga ik in op het belang van CETHA voor de mensen in de omgeving van Riberalta. Ik vat het vast voor u samen: CETHA is voor velen de enige mogelijkheid om aan de armoede te ontsnappen. In deze hoofdstad van de provincie Beni wonen ongeveer mensen. Is de republiek Bolivia toch al het armste land van Zuid-Amerika, de leefomstandigheden in het noorden van het land zijn nog slechter. Riberalta is omgeven door oerwoud en steppen, de temperaturen lopen op tot 40 C en de vochtigheidsgraad is zeer hoog. Geen ontwikkelingskansen De bevolking van Beni leeft van visvangst, veeteelt en noten. Hier en daar wordt goud gewonnen. Maar over het algemeen zijn de mensen straatarm. Omdat ze meestal al vroeg van school gaan om hun ouders te helpen met werken, zijn veel Noord-Bolivianen ook praktisch analfabeet. Dat verkleint hun kansen én die van hun kinderen nog meer. Het beroepsonderwijs van CETHA is dan ook voor velen een zegen. In de eerste studiejaren is veel aandacht voor vakken als schrijven, lezen en rekenen. Daarna gaan de studenten (tussen 20 en 40 jaar) een vak leren. In de brief vertelde ik u over María Cornelia Malele Rodríguez de Tuye. Een andere voormalige student is Jesús German Cordero Ocampo. Jesús Omdat ik nooit lezen en schrijven had geleerd, kon ik mijn kinderen ook niet met school helpen. En nu? Ik heb niet alleen mijn middelbare schooldiploma bij CETHA behaald maar ben daarna ook verder gaan studeren aan het Institute for Special Education. Ik ben leraar geworden! Sindsdien moet ik altijd aan dit zinnetje denken: het is nooit te laat om te leren.

5 Zoetermeer, april 2016 Betreft: de renovatie van de CETHA-school in Riberalta Beste Monseigneur Luis, De laatste keer dat wij elkaar zagen, was in het scholencomplex van CETHA in Riberalta. Ik herinner me dat we allebei zeer ontdaan over de staat van onderhoud waren. Al die scheuren in de muren van de leslokalen, de krakkemikkige en gevaarlijke stroomvoorziening. Toen, in de droge tijd, was het binnen zó benauwd. We hadden het er ook nog over hoe het in de regentijd zou zijn. Klopt het, staan er nu overal pannen om het hemelwater op te vangen? U was vastbesloten hier wat aan te doen met onze Stichting Amazone Kinderen. En ík zei dat ik u de namen en adressen van onze beste donateurs in Nederland zou geven: dan hoefde u niet íédereen een brief te sturen en konden we kosten besparen. Die adressen heb ik inmiddels verzameld. Ik heb ook al de bouwtekeningen gezien die u onze gulste gevers wil tonen. Mooi hoor! Vooral ook omdat de renovatie-architect heeft gekozen voor praktische, duurzame en niet al te dure oplossingen. Geweldig ook, dat de aannemer eind mei al kan beginnen met bouwen. Des te sneller kunnen al die gedreven studenten naar hun vakdiploma toewerken en een echte baan zoeken. Wat zullen ze trots zijn! Bisschop Casey, geef gerust de trouwe Nederlandse donateurs mijn telefoonnummer door. Dan kan ik van hieruit al hun vragen beantwoorden. En heel veel succes met het project, in het verre, natte Bolivia! Monniek Leendertse PR & Communicatie Stichting Amazone Kinderen - Postbus AG Zoetermeer - Nederland Tel.: secretariaat@amazonekinderen.nl - Website: IBAN: NL18ABNA BIC: ABNANL2A

6 Dít zijn de renovatieplannen De renovatie van de school in Riberalta is omvangrijk maar noodzakelijk. Straks zullen hier iedere dag 460 studenten zich voor 100% aan hun beroepsopleiding kunnen wijden. Dat zal niet alleen hun prestaties verhogen maar er ook voor zorgen dat ze sneller afstuderen: er komt dus ook eerder ruimte voor nieuwe leerlingen. Goed voor hen. Én goed voor hun gezinnen. Want een goede baan geeft véél meer inkomsten. De bijgaande brochure biedt u een overzicht van de verbouwingsplannen van de school in Riberalta. De kosten daarvan vindt u in de onderstaande tabel. nr. locatie wat ten behoeve van kosten 1 Sectie A herstel 2 grote klaslokalen Sectie A1 herstel en watervoorziening vernieuwing eigen bron Sectie B herstel wasruimte, douches Sectie C herstel 2 klaslokalen Sectie D herziening kantoren worden 2 lokalen gebruiksdoel en 1 administratiekantoor Sectie E herstel 2 lokalen en 1 kantoorruimte Sectie F nieuwbouw administratiekantoor voor CETHA Aula s nieuwbouw 2 multifunctionele openlucht lokalen Cancha nieuwbouw hekken en netten om het betonnen speelveld Totaal nodig: Wilt u aan deze kosten uw gulle bijdrage leveren? Op de volgende pagina zet ik enkele giftsuggesties voor u op een rijtje. Wat krijgt u terug? Bij ieder giftbedrag ga ik u nauwkeurig over de vorderingen van de verbouwing van de school op de hoogte houden. Stort u of meer? Dan ontvangt u van mij een persoonlijk ondertekend certificaat. En bij een zeer ruimharige gift vanaf ? Dan krijgt u een eervolle vermelding op een plaquette in de hal vanhet hoofdgebouw: als tastbare herinnering aan uw vrijgevigheid! Certificaat Op 24 mei 2016 heeft de heer A.B. Voorbeeld te Zoetermeer, donateur van Stichting Amazone Kinderen, met een gift van bijgedragen aan de renovatie van de CETHA-school voor beroepsonderwijs te Riberalta, Bolivia Centro Educativo Técnico Humanístico Agropecuario beroepsonderwijs voor volwassenen Mede dankzij uw gift zullen vanaf 2017 jaarlijks honderden mannen en vrouwen uit Riberalta en de omringende dorpen een vakopleiding kunnen volgen, waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot. De renovatie van deze school voor beroepsonderwijs maakt deel uit van de verschillende hulpprojecten van Stichting Amazone Kinderen te Zoetermeer die erop gericht zijn de leefomstandigheden van de armen in het Amazonegebied van Bolivia, met name hun kinderen, te verbeteren. Ondertekend te Riberalta, Bolivia op... Bisschop Luis M. Casey Esteban Niemira Projectcoördinator Assistent-projectcoördinator

7 Wat we van u vragen Professor Guitiérrez wil zo snel mogelijk met de verbouwing van de CETHAschool in Riberalta beginnen. Als hij eind mei kan starten, is het project in april 2017 klaar ruim op tijd voor het schooljaar dus. Dat zou geweldig nieuws zijn voor bijvoorbeeld Mariá de Tuye die nog een paar jaar school voor de boeg heeft Mariá volgt een opleiding kleding maken Mariá kan haar kinderen een goede opleiding laten volgen Van ongeschoold is Mariá nu geschoold geworden Van haar werk als naaister onderhoudt Mariá haar gezin Giftsuggesties Zorgt u ervoor dat Mariá straks haar eigen kleermakerij kan beginnen en ze haar kinderen zélf een toekomst kan geven? Doneer dan alstublieft een van de volgende bedragen voor de renovatie van de CETHA-school, < meneer / mevrouw >: Voor 124,99 kunnen we het pleisterwerk van twee grote klaslokalen betalen. Met uw donatie van 353,77 kunnen we nieuwe elektriciteitsleidingen aanleggen in alle klaslokalen. 514,73 is genoeg om nieuwe dakgoten en afvoerpijpen te kopen. Die zijn nodig om het regenwater tijdens het regenseizoen af te voeren. Dit voorkomt overstroming van de lokalen zodat de studenten ook tijdens het regenseizoen in droge lokalen hun lessen kunnen volgen.

8 Veelgestelde vragen Waarom steun voor volwassenenonderwijs? Met de financiering van de renovatie van de school in Riberalta biedt u Boliviaanse volwassenen een unieke mogelijkheid alsnog een vak te leren. Daarmee kunnen ze uit de armoede ontsnappen én hun kinderen naar school sturen. Waarom is de verbouwing noodzakelijk? De huidige schoolgebouwtjes zijn óp. De water- en sanitaire voorzieningen zijn sterk verouderd en de stroom valt regelmatig uit. Verder treden overal lekkages op en zijn de lokalen veel te vol. Goed onderwijs is niet meer mogelijk. En waarom nú? Hoe eerder de renovatie van de CETHA-school in Riberalta kan beginnen, hoe beter het voor het onderwijs en de studenten is. We weten precies wat er moet gebeuren. Het wachten is alleen op de financiering. Wat gebeurt er met mijn gift? Die draagt direct bij aan het renoveren van de school voor beroepsonderwijs in Riberalta. Waarom vraagt u juist mij om steun? Omdat Stichting Amazone Kinderen altijd weer kan rekenen op uw trouwe én gulle steun. Ik hoop dat u ook deze keer weer bijspringt. Uw gift komt meer dan goed terecht: bij de allerarmste Bolivianen in mijn bisdom. Wie kan ik bellen als ik vragen heb? Monniek Leendertse van ons secretariaat in Nederland staat u graag persoonlijk te woord. U kunt haar op werkdagen van uur bellen op telefoonnummer Hoe kan ik steunen? Door vandaag of in elk geval zo spoedig mogelijk uw meest royale gift over te maken met bijgevoegde acceptgiro. Dank u wel! Stichting Amazone Kinderen - Koraalrood 153, 2718 SB Zoetermeer - Nederland Tel.: secretariaat@amazonekinderen.nl Website: - IBAN: NL18ABNA K.v.K

Het allerarmste land en u

Het allerarmste land en u Kwartaalbrief voor donateurs van Stichting Amazone Kinderen December 2017 Het allerarmste land en u Bolivia is nog steeds het armste land van Zuid-Amerika. Vooral de mensen in het Amazonegebied hebben

Nadere informatie

Ze kunnen naar school, dankzij u!

Ze kunnen naar school, dankzij u! Kwartaalbrief voor donateurs van Stichting Amazone Kinderen Maart 2017 Ze kunnen naar school, dankzij u! Weet u wel, dat u van grote betekenis bent voor de Boliviaanse Amazonebevolking? U kunt een jongen

Nadere informatie

Met een hartelijke groet vanuit het secretariaat in Zoetermeer, Monniek Leendertse. Dank u!

Met een hartelijke groet vanuit het secretariaat in Zoetermeer, Monniek Leendertse. Dank u! Kwartaalbrief voor donateurs van Stichting Amazone Kinderen Maart 2018 Wat zit er in uw tas? Hebt u net boodschappen gedaan? Mag ik even in uw tas kijken? Ah, lekker: brood, melk, groente, fruit en oh,

Nadere informatie

bedienen, want er wordt uitbetaald naar de hoeveelheid gekraakte paranoten.

bedienen, want er wordt uitbetaald naar de hoeveelheid gekraakte paranoten. Kwartaalbrief voor donateurs van Stichting Amazone Kinderen September 2015 Ga mee de jungle in! Vandaag neem ik u mee naar de jungle van Bolivia. U zult zich vergapen aan de schoonheid van de natuur, maar

Nadere informatie

De stem in het oerwoud

De stem in het oerwoud Kwartaalbrief voor donateurs van Stichting Amazone Kinderen Juni 2017 De stem in het oerwoud Ik vraag u om hulp voor de mensen die geboren werden in de binnenlanden van Bolivia en opgroeiden zonder school.

Nadere informatie

Monniek Leendertse, secretariaat

Monniek Leendertse, secretariaat Kwartaalbrief voor donateurs van Stichting Amazone Kinderen Juli 2018 Uw liefdevolle aandacht Beste donateur, deze nieuwsbrief gaat over straatkinderen die in opvangcentrum Curucusí een veilig heenkomen

Nadere informatie

Kerstmis Chronische ondervoeding in het Amazonegebied Achtergrondinformatie

Kerstmis Chronische ondervoeding in het Amazonegebied Achtergrondinformatie Kwartaalbrief voor donateurs van Stichting Amazone Kinderen December 2015 Kerstmis 2015 Met Kerstmis gedenken wij de geboorte van Jezus Christus, de Zoon van God die mens werd om ons te redden van de dood.

Nadere informatie

Dat is heel goed nieuws voor de bevolking van het Boliviaanse Amazonegebied.

Dat is heel goed nieuws voor de bevolking van het Boliviaanse Amazonegebied. Kwartaalbrief voor donateurs van Stichting Amazone Kinderen Juni 2015 U bent geweldig! Zakken vol met felicitatiekaarten ontvingen wij van u als reactie op onze brief over bisschop Casey s 80-ste verjaardag.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2014-2020. Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten.

BELEIDSPLAN 2014-2020. Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten. Stichting Bouwen met Bouma s Bûterikkers 40 8711 GV Workum www.bouwenmetboumas.nl BELEIDSPLAN 2014-2020 Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten. INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 1. Zambia... 1 1.1.

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

weer mee! Een kleine of een grote gift, dat maakt niet uit. Ieder bedrag is welkom.

weer mee! Een kleine of een grote gift, dat maakt niet uit. Ieder bedrag is welkom. Kwartaalbrief voor donateurs van Stichting Amazone Kinderen September 2018 Overweldigend! Beste vrienden, de jaarlijkse enquête is er weer uitgegaan. Dank u voor het meedoen! Wij zijn alle ingestuurde

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

RENOVATIE 6 KLINIEKEN

RENOVATIE 6 KLINIEKEN PROJECT PERSOONLIJK PROJECTVOORSTEL RENOVATIE 6 KLINIEKEN + OPLEIDING 24 ARTSEN, VERPLEEGKUNDIGEN EN VERLOSKUNDIGEN VERLOSKAMERS VERNIEUWEN WATERVOORZIENINGEN AANLEGGEN ARTSEN, VERPLEEGKUNDIGEN EN VERLOSKUNDIGEN

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag

JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN Stichting Jarikin: jaarverslag 2017-1 - Colofon Stichting Jarikin Zijlweg 1 2678 LC De Lier Telefoon: 0174 522859 Telefax: 0174 522851 Email: info@jarikin.nl Internet:

Nadere informatie

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond STICHTING ZOM Klein project, groot verschil ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond De 280 leerlingen van de St. George s Lower Basic School in Basse Santa Su hebben eindelijk na 2 jaar een eigen

Nadere informatie

1. Van de voorzitter Pagina 3. 2. Missie en visie 4. 3. Historie 5. 4. De organisatie 5. 5. Hoe wij fondsen werven 6. 6. Wat wij doen in Bolivia 6

1. Van de voorzitter Pagina 3. 2. Missie en visie 4. 3. Historie 5. 4. De organisatie 5. 5. Hoe wij fondsen werven 6. 6. Wat wij doen in Bolivia 6 Jaarverslag 2012 1 Inhoudsopgave 1. Van de voorzitter Pagina 3 2. Missie en visie 4 3. Historie 5 4. De organisatie 5 5. Hoe wij fondsen werven 6 6. Wat wij doen in Bolivia 6 7. Hulpprojecten in 2012 a)

Nadere informatie

VAN DE VOORZITTER. Riberalta-Beni, Bolivia Mei 2011. Geachte vrienden en ondersteuners van Stichting Amazone Kinderen,

VAN DE VOORZITTER. Riberalta-Beni, Bolivia Mei 2011. Geachte vrienden en ondersteuners van Stichting Amazone Kinderen, Jaarverslag 2010 1 VAN DE VOORZITTER Riberalta-Beni, Bolivia Mei 2011 Geachte vrienden en ondersteuners van Stichting Amazone Kinderen, Zoals u weet is het de missie van Stichting Amazone Kinderen om arme

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1 Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 In 2008 kwam er een bedrag van 18653,-- aan donaties voor Indonesië

Nadere informatie

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren.

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren. Stichting Maya School Guatemala nieuwsbrief december 2007 2003 Op de voorgrond de Padres de Familias, trots en blij met de school. De twee staande mannen hebben hun opleiding aan het Centro Educativo Comuniario

Nadere informatie

Verslag Project Liemers Meets Costa Rica

Verslag Project Liemers Meets Costa Rica Verslag Project Liemers Meets Costa Rica Inleiding Leerlingen en personeel voeren al jaarlijks actie om schoen in de derde wereld te ondersteunen, De laatste jaren zijn scholen in Gambia en Sri Lanka ondersteund.

Nadere informatie

Damayan Comunity Center Manilla

Damayan Comunity Center Manilla Damayan Comunity Center Manilla sponsorproject Filippijnen IEDER KIND HEEFT RECHT OP EEN THUIS IEDER KIND HEEFT RECHT OP ONDERWIJS IEDER KIND HEEFT RECHT OP LIEFDE EN ZORG WWW.DAMAYAN-MANILA.NL WAAROM

Nadere informatie

Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja,

Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja, Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja, We vonden dat het tijd werd dat we jullie, sponsors van ons project, op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurt

Nadere informatie

door Gerard Heijkoop S tichting O ntwikkelingsw erk L esotho MA lealea

door Gerard Heijkoop S tichting O ntwikkelingsw erk L esotho MA lealea door Gerard Heijkoop S tichting O ntwikkelingsw erk L esotho MA lealea December 2010 De Litsokeleng School is een lagere school, centraal gelegen in de Malealea vallei, voor ongeveer 200 leerlingen uit

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Contact details: Stichting Connect International Jan van Houtkade 50 2311 PE Leiden T: 071-5141111 W: www.connectinternational.nl

Nadere informatie

Onderwijsproject Ntisaw in Kameroen

Onderwijsproject Ntisaw in Kameroen Onderwijsproject Ntisaw in Kameroen LiveBuild Start rapportage Onderwijsproject Ntisaw Kameroen Utrecht, februari 2016 Auteur Loes van Dijk Adres Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht T +31 (0)30 231 16

Nadere informatie

Lesgeld Betalen voor je opleiding

Lesgeld Betalen voor je opleiding Lesgeld Betalen voor je opleiding Aangenaam, wij zijn duo DUO staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs. We voeren verschillende onderwijswetten en -regelingen uit, namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur

Nadere informatie

Beleidsplan 2013/2015. Stichting

Beleidsplan 2013/2015. Stichting Beleidsplan 2013/2015 Stichting Versie 1.2 dd 6 januari 2013 Inhoud: 1. Gegevens van de stichting 2. Contactpersoon 3. Doelstelling 4. Werkterrein 5. Activiteiten 6. Projecten 2013-2015 7. Fondswerving

Nadere informatie

Inhoud Slaapkamer 6 Opwarming 8 Een jaar later 10 Genoeg 12 Terrorist 14 Geheim 16 Olie 20 R.O.A. 23 Betty 26 Vertrouwen 29 Feiten 32 G.O.F. 35 Protest 38 Warm 42 Reuzenmachine 44 Een bewaker! 47 Terrorist?

Nadere informatie

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag april 2010 juni 2011 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Doelstelling stichting Jyambere... 5 3 Visie van de stichting Jyambere... 5 4 Werkwijze

Nadere informatie

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Hoenderweg 99 SINT-ANNALAND.

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Hoenderweg 99 SINT-ANNALAND. Uw vertrouwde makelaar in de regio Hoenderweg 99 SINT-ANNALAND www.leunis.nl Royale & gunstig gelegen bedrijfsruimte aan de rand van het dorp Sint-Annaland, gelegen op eigen grond. Op de begane grond beschikt

Nadere informatie

Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME. U kunt het verschil maken!

Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME. U kunt het verschil maken! Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME U kunt het verschil maken! U kunt het verschil maken! voor een alleenstaande moeder, zodat haar kinderen naar school kunnen gaan;

Nadere informatie

Oefening 1: Bouw correcte enkelvoudige zinnen door de woorden in de juiste volgorde te plaatsen. Soms heb je een vraagzin.

Oefening 1: Bouw correcte enkelvoudige zinnen door de woorden in de juiste volgorde te plaatsen. Soms heb je een vraagzin. Oefening 1: Bouw correcte enkelvoudige zinnen door de woorden in de juiste volgorde te plaatsen. Soms heb je een vraagzin. 1. Ga opnemen de telefoon je? 2. Ik te laat altijd kwam in de les. 3. Wat zijn

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2018 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2018 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Prof. Heymans. Wij werken samen om de droom van Wondem waar te maken!

Prof. Heymans. Wij werken samen om de droom van Wondem waar te maken! Prof. Heymans Wij werken samen om de droom van Wondem waar te maken! Meer kansen voor talentvolle weesstudenten Stichting Wondem ondersteunt meer dan tien talentvolle weesstudenten uit Mezezo, Ethiopië.

Nadere informatie

Stichting In de Ruimte Suriname

Stichting In de Ruimte Suriname Stichting INFORMATIE MATERIAAL Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Colofon De Stichting Stichting In de Ruimte is een onafhankelijke Christelijke organisatie die het welzijnsniveau

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Fadhili

JAARVERSLAG Stichting Fadhili JAARVERSLAG 2015 Stichting Fadhili Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Activiteiten in Afrika 3 A. Burundi 3 B. Democratische Republiek Congo 4 C. Rwanda 6 2. Activiteiten in Nederland 7 A. Fondsenweving 7 B.

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Beste leerlingen, dames en heren, Er is een filmpje op YouTube dat begint

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org De stichting Durlstone Foundation Zimbabwe heeft als doel: 1) kinderen uit kansarme gezinnen tenminste negen jaar basisonderwijs te geven in een veilige en

Nadere informatie

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Buurtweg 73 Stavenisse.

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Buurtweg 73 Stavenisse. Uw vertrouwde makelaar in de regio Buurtweg 73 Stavenisse www.leunis.nl Houdt u van rust en natuur? Gelegen op het sfeervolle recreatiepark Oud Kempen mogen wij u deze prachtig gelegen compleet gemeubileerde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, april 2014, nummer 9. Het scholingsprogramma is succesvol

NIEUWSBRIEF, april 2014, nummer 9. Het scholingsprogramma is succesvol NIEUWSBRIEF, april 2014, nummer 9 Met deze nieuwsbrief wil Stichting Kans op Toekomst u op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen. Ook afgelopen jaar heeft u een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Salvatoriaanse Gezinsadoptie

Salvatoriaanse Gezinsadoptie Stichting Salvatoriaanse Gezinsadoptie Opgericht in 1980 - ANBI erkend Salvatoriaanse Gezinsadoptie Dr. Berlagelaan 34 5622 HD Eindhoven Telefoon: 040-244 68 54 info@gezinsadoptie.nl www.gezinsadoptie.nl

Nadere informatie

Centro de Talento. Nieuwsbrief. Teach the teacher. Nu de praktijk. November 2010

Centro de Talento. Nieuwsbrief. Teach the teacher. Nu de praktijk. November 2010 Centro de Talento Nieuwsbrief November 2010 Teach the teacher Het organiseren van de workshops voor docenten van diverse projecten was een groot succes. Met twaalf deelnemers van zeer verschillende achtergrond

Nadere informatie

Geschiedenis achtergrond.

Geschiedenis achtergrond. Geschiedenis achtergrond. De Subkarpaten, de regio in de Oekraïne waar Livia en Attila wonen, was vroeger onderdeel van Hongarije. Voor 1920 Hongarije was erg groot, maar omdat het land één van de verliezers

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag

JAARVERSLAG 2016 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag JAARVERSLAG 2016 STICHTING JARIKIN Stichting Jarikin: jaarverslag 2016-1 - Colofon Stichting Jarikin Zijlweg 1 2678 LC De Lier Telefoon: 0174 522859 Telefax: 0174 522851 Email: info@jarikin.nl Internet:

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

JAARVERSLAG UW GIFT OP DE JUISTE PLEK

JAARVERSLAG UW GIFT OP DE JUISTE PLEK JAARVERSLAG 2016 UW GIFT OP DE JUISTE PLEK Voorwoord Noer Foundation heeft een mooi jaar achter de rug! Een jaar waarin wij ons hebben kunnen inzetten voor weeskinderen, sociaal zwakkeren en gehandicapten.

Nadere informatie

Inhoudsopgaven I. Voorwoord II. Drijfveer III. Geschiedenis -doelstelling - missie - visie - werkgebieden - middelen

Inhoudsopgaven I. Voorwoord II. Drijfveer III. Geschiedenis -doelstelling - missie - visie - werkgebieden - middelen Inhoudsopgaven I. Voorwoord II. Drijfveer III. Geschiedenis doelstelling missie visie werkgebieden middelen IV. Locatie V. Doelgroep VI. Activiteiten VII. Financiën VIII. Planning 20122013 1 Stichting

Nadere informatie

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Marehoekstraat 46 Oud-Vossemeer.

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Marehoekstraat 46 Oud-Vossemeer. Uw vertrouwde makelaar in de regio Marehoekstraat 46 Oud-Vossemeer www.leunis.nl Bent u op zoek naar een goed onderhouden tussenwoning met garage op een zeer gunstige locatie? Dan is dit wellicht uw nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vastenactie 2017

Nieuwsbrief. Vastenactie 2017 Nieuwsbrief speciale editie in het kader van de Beste vrienden, familie, donateurs en andere belangstellenden, Het is een jaar stil geweest rondom het Bwandafonds, maar we hebben uiteraard niet stil gezeten.

Nadere informatie

Stichting Wondem Cornelis Krusemanstraat ND Amsterdam Nederland tel.: 31 (0) internetadres:

Stichting Wondem Cornelis Krusemanstraat ND Amsterdam Nederland tel.: 31 (0) internetadres: Stichting Wondem Cornelis Krusemanstraat 27-1 1075 ND Amsterdam Nederland tel.: 31 (0)6 40 72 52 28 internetadres: www.wondemfoundation.org e-mailadres: wondemfoundation@gmail.com De revolutie van Abiy,

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2017 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2017 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Voorstraat 19 Sint-Annaland.

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Voorstraat 19 Sint-Annaland. Uw vertrouwde makelaar in de regio Voorstraat 19 Sint-Annaland www.leunis.nl Wat een diversiteit aan mogelijkheden treft u hier!!! Deze voormalige tandartspraktijk is gelegen in een gewilde winkelstraat

Nadere informatie

Wonen is een kort thema. Voor de docent. Niet elk hoofdstuk heeft een blokuur nodig! Een thema met veel praktische zaken. Ook een thema dat zich gemakkelijk laat gebruiken voor een project. Bij het thema

Nadere informatie

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Molenstraat 4 Scherpenisse.

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Molenstraat 4 Scherpenisse. Uw vertrouwde makelaar in de regio Molenstraat 4 Scherpenisse www.leunis.nl Aan de rand van het dorp gelegen kluswoning op 286 m2 eigen grond. De woning verkeert in oorspronkelijk staat en kan geheel naar

Nadere informatie

NIET UW GELD, MAAR UW MENING MAAKT NU HET VERSCHIL. GEEFT U ONS 5 MINUTEN?

NIET UW GELD, MAAR UW MENING MAAKT NU HET VERSCHIL. GEEFT U ONS 5 MINUTEN? Bas Kardol voorzitter Dinsdagochtend, 2 november 2010 NIET UW GELD, MAAR UW MENING MAAKT NU HET VERSCHIL. GEEFT U ONS 5 MINUTEN? Beste donateur, Het allerliefst zou ik u vandaag willen uitnodigen voor

Nadere informatie

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Achtererf 83 Tholen.

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Achtererf 83 Tholen. Uw vertrouwde makelaar in de regio Achtererf 83 Tholen www.leunis.nl Prachtig appartement met groot terras op de begane grond gelegen aan water met een geweldig vrij uitzicht! Binnen 10 minuten fietsen

Nadere informatie

De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking.

De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking. Wat is de vzw Kids for Uganda? De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking. De Oegandese kinderen werden als doelgroep uitgekozen, omdat het

Nadere informatie

Stichting Prithipura Infant Home Son

Stichting Prithipura Infant Home Son Secretariaat: Vendelier 16 5684 GC Best K.v.K.: S 41088775 tel: 0499-395403 Postbank Son: 3530726 e-mail:john@prithipura.com Rabobank Son: 103478825 www.prithipura.com www.prithipura.org Jaarverslag 2011

Nadere informatie

Dagboek september 2016

Dagboek september 2016 Dagboek 20 21-22 september 2016 De komende dagen gaan we met de vrijwilligers de trainingen oefenen, die we de afgelopen dagen hebben gemaakt. We bezoeken elk district apart. Alle vrijwilligers uit dit

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012)

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) 1 INLEIDING In 2012 heb ik in samen met mijn vader een reis door Sri Lanka gemaakt. Mijn vader is hier al meerdere malen geweest en kent de lokale bevolking. Hij

Nadere informatie

Vzw KALASI REALISATIES 2014

Vzw KALASI REALISATIES 2014 Vzw KALASI REALISATIES 2014 ALGEMEEN 2014 was het derde jaar van het Driejarenplan. Aangezien we reeds vooruit waren op het schema en enkele projecten reeds in 2013 waren aangevat en voleindigd, werd 2014

Nadere informatie

Ik haat school. Ik ga weg! Tara loopt naar de deur.

Ik haat school. Ik ga weg! Tara loopt naar de deur. Laatste kans Tara is veertien. Maar ze zegt altijd dat ze vijftien is. En soms zegt ze zelfs dat ze zeventien is. Ze vindt het fijn als mensen denken dat ze ouder is. Dan bemoeien mensen zich niet zo met

Nadere informatie

Verzoek voor een bijdrage aan de Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in Malawi. ten behoeve van. Mvunguti community secundaire day school

Verzoek voor een bijdrage aan de Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in Malawi. ten behoeve van. Mvunguti community secundaire day school Rucphen, 07-05-2017 Verzoek voor een bijdrage aan de Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in ten behoeve van Mvunguti community secundaire day school PROJECT: Bibliotheek voor de Mvunguti sec school PLAATS:,

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

LES 7. De opbouw van Gods volk. Sabbat

LES 7. De opbouw van Gods volk. Sabbat LES De opbouw van Gods volk Lees Sabbat Ezra. Heb je ooit de kans gekregen om iemand te helpen die een interessante baan heeft? Het is erg waarschijnlijk dat Ezra een jonge assistent nodig had. Dit is

Nadere informatie

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG Dwarsweg 18 3702 XB Zeist info@hopeandfuture.nl KVK nummer: 17229000 JAARVERSLAG 2017 www.hopeandfuture.nl Inhoud Voorwoord 1. Verslag activ.4 2. Plannen voor 2018..6 3. Bestuur 7 4. Jaarrekening.8 5.

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Visie... 4 4. Werkwijze... 4 5. Terugblik 2017... 5 6. Toezicht... 7 7. Vooruitkijken...

Nadere informatie

TE KOOP ACHTER DE HOVEN AG ZELHEM

TE KOOP ACHTER DE HOVEN AG ZELHEM ten Hag groep heeft vestigingen in: Enschede Almelo Deventer Doetinchem Hengelo (O) Zutphen Zwolle Apeldoorn (tijdelijke vestiging project Oorspronkelijk Wonen) TE KOOP kantoor Doetinchem makelaars / adviseurs

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING JOHNNY DOODLE FOUNDATION

BELEIDSPLAN STICHTING JOHNNY DOODLE FOUNDATION BELEIDSPLAN STICHTING JOHNNY DOODLE FOUNDATION 2018 2020 Stichting Johnny Doodle Foundation Boonsweg 85 3274 LH Heinenoord info@johnnydoodlefoundation.com www.johnnydoodlefoundation.com Inschrijvingsnummer

Nadere informatie

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011 Lunga Lunga, Kenia, December 2011 CHICA Een verhaal over Chica en de thuiszorg voor weeskinderen in Kenia. Om redenen van privacy zijn foto s, namen en werkelijke gebeurtenissen niet aan elkaar gekoppeld.

Nadere informatie

3. Meer dan de helft van de 57 miljoen niet-schoolgaande kinderen leeft in Afrika bezuiden de Sahara. Juist Bron: www.un.org

3. Meer dan de helft van de 57 miljoen niet-schoolgaande kinderen leeft in Afrika bezuiden de Sahara. Juist Bron: www.un.org of fout 1. In Afrika bezuiden de Sahara is het aantal personen in extreme armoede gestegen tussen 1990 en 2010. 290 miljoen in 1990, 414 miljoen in 2010. 2. Tussen 2000 en 2011 is het aantal niet-schoolgaande

Nadere informatie

Helpt kinderen. naar een betere toekomst

Helpt kinderen. naar een betere toekomst Helpt kinderen naar een betere toekomst Stichting Ayni Bolivia- Nederland Correspondentieadres: Adriaen Beyerkade 28, 3515 XV Utrecht Giro 4845905 t.n.v. Ayni, Utrecht Website: www.ayni.nl Twitter: http://twitter.com/#!/aynibolivia

Nadere informatie

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Oesterstraat 15 Tholen.

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Oesterstraat 15 Tholen. Uw vertrouwde makelaar in de regio Oesterstraat 15 Tholen www.leunis.nl Als u aan de voorkant staat van deze trio-woning heeft u geen idee wat een zee van ruimte en prachtig uitzicht er schuil gaat achter

Nadere informatie

Geachte Lezer. Wie zijn die kinderen?

Geachte Lezer. Wie zijn die kinderen? Geachte Lezer. Het is fijn om te zien dat wij samenleven en samenspelen waarbij niemand zonder kleding hoeft rond te lopen. Dankzij ouders en leerkrachten kunnen we gezond, goed gekleed en met een fijne

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

En plots krijgt Middenschool 7,7 miljoen euro

En plots krijgt Middenschool 7,7 miljoen euro Het Nieuwsblad 4 oktober 2017 En plots krijgt Middenschool 7,7 miljoen euro Groenhove bouwt nieuwbouw en verlaat Jozef Duthoystraat Het directiecomité met achter hen het stuk grond waarop de nieuwbouw

Nadere informatie

Donatie Nibeki maakt groot renovatieproject mogelijk

Donatie Nibeki maakt groot renovatieproject mogelijk NEDERLAND BRAZILIË Donatie Nibeki maakt groot renovatieproject mogelijk Juli 2018 Nieuws over het Centrum voor opvang van kinderen (CAS) in Capão Bonito, Brazilië. Dankzij een gulle donatie van de Stichting

Nadere informatie

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Maartenshof 28 Sint-Maartensdijk.

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Maartenshof 28 Sint-Maartensdijk. Uw vertrouwde makelaar in de regio Maartenshof 28 Sint-Maartensdijk www.leunis.nl Vlakbij het centrum van het dorp, in het woonzorgcentrum Maartenshof, mogen wij u deze fraai gelegen 3 kamer woning te

Nadere informatie

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu Een gebouw inrichten Lesbrief over inrichting en afwerking Project Topstages www.ontdektechniek.nu Deel A: Voorbereiding Inleiding Het Mondial College krijgt binnenkort een nieuw gebouw. In dit gebouw

Nadere informatie

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Lentestraat 2 Scherpenisse.

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Lentestraat 2 Scherpenisse. Uw vertrouwde makelaar in de regio Lentestraat 2 Scherpenisse www.leunis.nl Deze karakteristieke tussenwoning is in het centrum van het dorp gelegen. De royale woonkamer is voorzien van openslaande deuren

Nadere informatie

Dagboek 5 27-31 juli 2015

Dagboek 5 27-31 juli 2015 Dagboek 5 27-31 juli 2015 s Morgens gaat rond een uur of 6 de wekker. Eigenlijk is dat niet nodig. We worden al vroeg in de morgen gewekt door de kraaiende hanen, blaffende honden, zingende monniken en

Nadere informatie

Burundi. Beroepsopleiding voor teruggekeerde vluchtelingen in Burundi. Uitvoeringsperiode 2011-2013. Marius Stehouwer, landendirecteur ZOA Burundi

Burundi. Beroepsopleiding voor teruggekeerde vluchtelingen in Burundi. Uitvoeringsperiode 2011-2013. Marius Stehouwer, landendirecteur ZOA Burundi Burundi Beroepsopleiding voor teruggekeerde vluchtelingen in Burundi Uitvoeringsperiode 2011-2013 Projectcoördinatie: Projectuitvoering: Marius Stehouwer, landendirecteur ZOA Burundi Miparec (Burundese

Nadere informatie

TE KOOP HAVENSTRAAT AG DOETINCHEM. ten Hag groep heeft vestigingen in: Enschede Almelo Deventer Doetinchem Hengelo (O) Zutphen Zwolle

TE KOOP HAVENSTRAAT AG DOETINCHEM. ten Hag groep heeft vestigingen in: Enschede Almelo Deventer Doetinchem Hengelo (O) Zutphen Zwolle ten Hag groep heeft vestigingen in: Enschede Almelo Deventer Doetinchem Hengelo (O) Zutphen Zwolle TE KOOP kantoor Doetinchem makelaars / adviseurs o.g. mevr. K.G.M. Beumer J. Franken B.A. Groot Roessink

Nadere informatie

PROJECT 104 SCHOOLGEBOUW MET 8 LOKALEN IN P. T. PARRU ANDHRA PRADESH - INDIA E I N D R A P P O R T A G E B O U W. oktober 2012

PROJECT 104 SCHOOLGEBOUW MET 8 LOKALEN IN P. T. PARRU ANDHRA PRADESH - INDIA E I N D R A P P O R T A G E B O U W. oktober 2012 PROJECT 104 SCHOOLGEBOUW MET 8 LOKALEN IN P. T. PARRU ANDHRA PRADESH - INDIA E I N D R A P P O R T A G E B O U W oktober 2012 1. ALGEMEEN. Deze rapportage is gericht aan de sponsors die het mogelijk hebben

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Past een variabele rente bij u? Wel of niet doen...

Past een variabele rente bij u? Wel of niet doen... Past een variabele rente bij u? Wel of niet doen... 1 Inhoud De juiste keuze maken. 3 Vast en variabel. 4 Goed om even te weten. 6 2 De juiste keuze maken. U betaalt graag de laagste rente voor uw hypotheek.

Nadere informatie

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Hoge Markt 25 Scherpenisse.

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Hoge Markt 25 Scherpenisse. Uw vertrouwde makelaar in de regio Hoge Markt 25 Scherpenisse www.leunis.nl Karakteristieke hoekwoning, gelegen in het centrum van het dorp. De woning verkeerd in de oorspronkelijke staat en kunt u geheel

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 en Jaarrekening. Stichting Step One

Jaarverslag 2017 en Jaarrekening. Stichting Step One Jaarverslag 2017 en Jaarrekening Stichting Step One 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2.Verslag door de penningmeester over het boekjaar 2017 3. Resultatenrekening 6 3. Balans 7 2 1.Voorwoord In het volgende

Nadere informatie

Wer Mädchen stärkt, verändert die Welt (Dolle Deerns e.v.)

Wer Mädchen stärkt, verändert die Welt (Dolle Deerns e.v.) Nieuwsbrief november 2016 Wer Mädchen stärkt, verändert die Welt (Dolle Deerns e.v.) Het is mogelijk om in 2016 een bedrag van 8.000,00 te doneren voor de meisjesschool. Een fantastische opbrengst. Dat

Nadere informatie

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Koning Haakonstraat 1 Stavenisse.

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Koning Haakonstraat 1 Stavenisse. Uw vertrouwde makelaar in de regio Koning Haakonstraat 1 Stavenisse www.leunis.nl Zonder zorgen thuiskomen in je nieuwe huis? Dat kan in dit compleet gerenoveerde en uitgebouwde vrijstaande woonhuis. De

Nadere informatie

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017 Verdouw gaat Verder Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK 65505085 Jaarverslag en Jaarrekening 2017 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Jaarverslag 2017... 3 Voorwoord en samenvatting... 3 Organisatie en

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Molenweg 8 Scherpenisse.

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Molenweg 8 Scherpenisse. Uw vertrouwde makelaar in de regio Molenweg 8 Scherpenisse www.leunis.nl Bij deze woning proef je de sfeer van toen en geniet je van het comfort van nu. Deze hoekwoning is oorspronkelijk gebouwd in 1934

Nadere informatie

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Raiffeisenstraat 24 SINT-ANNALAND.

Uw vertrouwde makelaar in de regio. Raiffeisenstraat 24 SINT-ANNALAND. Uw vertrouwde makelaar in de regio Raiffeisenstraat 24 SINT-ANNALAND www.leunis.nl Middenin de dorpskern is dit representatieve voormalige bankgebouw gelegen. De totale oppervlakte van het pand is circa

Nadere informatie

COLOMBIA De Republiek Colombia is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het grenst in het noorden aan de Caribische Zee, in het oosten aan

COLOMBIA De Republiek Colombia is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het grenst in het noorden aan de Caribische Zee, in het oosten aan Colombia COLOMBIA De Republiek Colombia is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het grenst in het noorden aan de Caribische Zee, in het oosten aan Venezuela, in het zuidoosten aan Brazilië, in

Nadere informatie

Onderzoek Grote klasse(n)?!

Onderzoek Grote klasse(n)?! Onderzoek Grote klasse(n)?! November 2013 Over het onderzoek Dit online onderzoek, tot stand gekomen in samenwerking met jongerenwebsite Scholieren.com, is gehouden van 5 tot 12 november 2013. Er deden

Nadere informatie