2 TERMEN EN DEFINITIES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 TERMEN EN DEFINITIES"

Transcriptie

1 KADER Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het eenduidig definiëren van de berekeningswijze en de uitgangspunten voor bepaling van de capaciteit van een gasnet t.b.v. assetengineers en werkvoorbereiders, engineers, medewerkers engineering. 2 TERMEN EN DEFINITIES Voor termen en definities wordt verwezen naar de in deze instructie vermelde normen en regelgeving en de (Enexis) werkinstructie Gzz-0001.R definities en begrippen Gas. 3 RELATIE MET NORMEN Paragraaf Normen Relatie 4.1 Weerconditities ontwerp - Enexisnotitie ( ) 4.2 Ontwerpdrukken NEN 7244-serie Aanvulling Enexis 4.3 Maximale gassnelheid - Enexiskader 4.4 Uitgangspunten netbelasting - Enexiskader 4.5 Configuratie en betrouwbaarheid - Enexiskader Tabel 1: Relatie met Normen De hiervoor vermelde normen, alsmede overige van toepassing zijnde normen en/of wet- en regelgeving, zijn onverminderd van toepassing voor aspecten m.b.t. ontwerp van hoofdnetten die in dit kader niet aan bod komen. 4 SPECIFICATIE 4.1 Weercondities ontwerp Onder weercondities ontwerp wordt verstaan: De afgesproken (weer-)condities waaronder het betreffende net nog normaal moet kunnen functioneren. De invloed van het weer wordt voornamelijk bepaald door de buitentemperatuur en (in mindere mate) de windsnelheid tijdens de etmaalpiek. De volgende ontwerpcondities zijn van toepassing voor het gehele voorzieningsgebied van Enexis: temperatuur: -13 C (gemiddelde uurwaarde) windsnelheid: 5 m/s (slechts beperkt van invloed)

2 Blad : 2 van Ontwerpdrukken In de onderstaande tabel is per deelnet de minimale ontwerpdruk (P ontwerp(min) ) en de maximale druk (P (max) = MOP) aangegeven. Deze drukken betreffen nieuwe netten. Indien op een bestaand net wordt uitgebreid, dient rekening gehouden te worden met de beperkingen van het bestaande net en kunnen de ontwerpcondities afwijken. De voorkeur is om de preferente drukken te hanteren. Omdat er meestal sprake is van uitbreidingen op het bestaande net zijn de andere drukken ook toegevoegd. Tabel 2: Ontwerpdrukken Deelnet Naar deelnet P 1 ontwerp(min) P (max) Preferente drukken 8 bar 3 bar 8 bar 100 mbar 40 mbar 100 mbar Overige 8 bar 4 bar 5 bar 2) 8 bar 4 bar 1 bar 2 bar 2) 4 bar Overige 1 bar 4 bar deelnetten 1 bar Alle deelnetten 400 mbar 1 bar 30 mbar 25 mbar 30 mbar 1) De minimale ontwerpdruk (P ontwerp(min)) is de minimaal in het net benodigde druk. 2) Ter plekke van het overslagstation. 4.3 Maximale gassnelheid in het net Naast de ontwerpdrukken speelt de gassnelheid in de leiding een belangrijke rol in het ontwerpproces. In de onderstaande tabel zijn richtwaarden voor toegestane gassnelheden in de hoofdleidingen weergegeven. Deelnet Max. snelheid (V max ) hogedruknet 30 m/s lagedruknet 20 m/s Tabel 3: Maximale gassnelheden De maximale gassnelheid voor de in- en uitgaande leidingen van gasstations kan afwijken van de snelheden die in bovenstaande tabel worden aangegeven. Deze worden in het ontwerp voor gasstations meegenomen. 4.4 Uitgangspunten voor de netbelasting Met betrekking tot de belasting moet onderscheid gemaakt worden tussen: Kleinverbruikers (registratie in Knexis) a) huishoudelijke netbelasting (G4 of G6) b) Niet-huishoudelijke aansluitingen (G10, G16 en G25)

3 Blad : 3 van 6 Grootverbruikers (registratie in AIS) Zakelijke netbelasting (alle andere aansluitingen G40 en groter) a) verbruik zonder contract, zonder uurmeting, (< m 3 0/jaar) b) verbruik met contract met uurmeting ( m 3 0/jaar, indien < m 3 0/jaar op verzoek van de klant of indien de afleverdruk van het afleverstation afwijkt van 30 mbar) Van elk van deze categorieën is de berekening van de belasting van het net in principe identiek: netbelasting = contractwaarde * gelijktijdigheidsfactor of netbelasting = aansluitwaarde * gelijktijdigheidsfactor De aannames en de voorhanden gegevens zijn voor elk van deze categorieën verschillend en worden in de onderstaande paragraven beschreven. De waarden die hier worden weergegeven zijn richtwaarden. De berekeningen moeten gespiegeld worden aan metingen. E.e.a. staat beschreven in Meting en toetsing netberekeningsmodel (zie ontwerpkader Gza-0017.K) Huishoudelijke netbelasting Voor huishoudelijke verbruikers kan uitgegaan worden van een netbelasting die de gemiddelde belasting per verbruiker aangeeft. In deze netbelasting is de aansluitwaarde en een gelijktijdigheidsfactor verwerkt. Voorwaarde is dat er minimaal 25 van deze verbruikers op het betreffende net aangesloten zijn. Voor de huishoudelijke verbruikers kan in eerste instantie een gemiddelde belasting van 1,2 m 3 0/h per woning worden aangehouden. Indien er duidelijk afwijkende bebouwing is in een gebied kunnen afwijkende belastingen gehanteerd worden. Deze staan in de onderstaande tabel weergegeven. Tabel 4: Netbelasting (aantal verbruikers 25) Categorie Belasting in m 3 0/h per woning Gemiddelde belasting 1,2 40 per ha (bruto) voor toekomstig verbruik Woning met kookgas 0,1 Flat 0,7 Gemiddelde wijk 1,2 Vinexwijk 1,0 Vrije sectorwijk 1) 1,6 1) Hierbij is uitgegaan van een lage bebouwingsdichtheid (dus hogere gelijktijdigheid) Zakelijke netbelasting Verbruikers die niet tot de huishoudelijke verbruikers gerekend moeten worden en die een opgestelde hebben groter dan G6 worden beschouwd als zakelijke verbruikers. Zakelijke verbruikers worden als individuele verbruikers behandeld. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen zakelijk verbruik < m 3 0 per jaar en zakelijk verbruik m 3 0 per jaar. Bij de laatste is sprake van een uurmeting conform de Meetcode. Voor toekomstig

4 Blad : 4 van 6 verbruik kan, indien er niets anders beschikbaar is, voor de netbelasting gerekend worden met de onderstaande waarden. Tabel 5: Kentallen belasting Soort bebouwing Belasting m 3 0/h per ha (bruto) Industrie 80 Handelsterreinen/ kantoren 45 Tuinbouw 150 Een aantal zakelijke verbruikers heeft een seizoengerelateerde belasting. Deze vormt een uitzondering op de kentallen zoals beschreven. Voorbeelden zijn grasdrogerijen en openluchtzwembaden. Deze verbruiken onder piekomstandigheden geen gas en hebben derhalve ook geen invloed op de situatie in het net. Onder normale omstandigheden hebben ze echter wel invloed. a) Zakelijke netbelasting, verbruik < m 3 0/jaar Voor het zakelijk verbruik < m 3 0 per jaar onderkennen we, afhankelijk van de informatie die beschikbaar, is vier categorieën, aflopend in hoeveelheid beschikbare informatie: aansluitwaarde is bekend; het type bedrijf en type meter zijn bekend, aansluitwaarde niet; de meter is bekend, type bedrijf en aansluitwaarde niet; toekomstig verbruik, vrijwel niets bekend. Voor de netbelasting wordt uitgegaan van de aansluitwaarde en een gelijktijdigheid. De gelijktijdigheidsfactor, die in onderstaande tabellen is aangegeven, mag alleen gebruikt worden indien er meerdere zakelijke verbruikers (meer dan drie) op het betreffende net zitten. Indien dit niet het geval is moet met een hogere gelijktijdigheid gerekend worden (de gelijktijdigheid is maximaal 1).

5 Blad : 5 van 6 In de onderstaande tabel is voor verschillende zakelijke verbruikers de gelijktijdigheidsfactor af te lezen. Tabel 6 en Tabel 7: Gelijktijdigheidsfactoren en bepaling netbelasting Soort belasting Gelijktijdigheidsfactor Temperatuur afhankelijke belasting 0,7 (incl. glastuinbouw) Temperatuur onafhankelijke belasting 0,8 Categorie Aansluitwaarde is bekend Type bedrijf en nominale bekend, aansluitwaarde niet Nominale is bekend Toekomstige belasting () is niet bekend Aansluitwaarde Gelijktijdigheid Netbelasting aansluitwaarde zie tabel 6 aansluitwaarde x gelijktijdigheid 70% maximale zie tabel 6 aansluitwaarde x gelijktijdigheid 70% maximale 0,7 50% maximale n.v.t. n.v.t. zie tabel 5 b) Zakelijke netbelasting, verbruik m 3 0/jaar Bij deze verbruikers is het gecontracteerd vermogen bekend. Er wordt van uitgegaan dat deze verbruikers zich meer met energiebeheer bezighouden en hun eigen piek uitvlakken. Hierdoor zal de gelijktijdigheid hoger worden. Er worden hier twee categorieën onderkend: verbruikers waarbij de contractwaarde bekend is; toekomstige belasting, waarbij vrijwel niets bekend is. Tabel 8: Gelijktijdigheidsfactor Soort verbruikers Gelijktijdigheidsfactor Temperatuurafhankelijke belasting 0,7 Temperatuuronafhankelijke belasting 0,85 Hierbij geldt, net als bij de gelijktijdigheid bij de verbruikers < m 3 0/jaar, dat er meerdere zakelijke verbruikers (meer dan drie) op het net moeten zitten. Tabel 9: Bepaling netbelasting Categorie Aansluitwaarde Gelijktijdheid Netbelasting Contractwaarde is bekend contractwaarde zie tabel 8 contractwaarde x gelijktijdigheid Toekomstig belasting () is niet bekend n.v.t. n.v.t. zie tabel 5

6 Blad : 6 van Configuratie en betrouwbaarheid Het net dient dusdanig uitgelegd te zijn dat bij niet-winterse condities iedere willekeurige regelstraat van een distributiestation voor onderhoud uit bedrijf genomen kan worden zonder dat de levering hiervan hinder ondervindt. De assetengineer dient voor de specifieke situatie de economisch gunstigste combinatie van vermazing, aantal en type gasstations (enkel- versus dubbelstraats) te kiezen waarbij aan bovenstaande eis wordt voldaan. Indien het niet bekend is wat de afname tijdens onderhoud (niet-winterse condities) is, kan gerekend worden met 70% van het maximale verbruik. In geval van de invoeding van groen gas: In winterse situaties wordt invoeding van groen gas, vanwege het ontbreken van een leveringsplicht, niet meegenomen in de ontwerpcondities. De minimale druk moet dus gehandhaafd kunnen worden zonder bijdrage van deze invoerders. Houd er rekening mee dat er sprake kan zijn van lagere instelwaardes van gasontvangststations en overslag- en districtstations van het betreffende deelnet. 5 OPMERKINGEN Niet van toepassing. 6 BIJLAGEN Niet van toepassing.

Openbaar. Ontwerpkader Aansluitingen. TOEPASSINGSGEBIED: Enexis KADER

Openbaar. Ontwerpkader Aansluitingen. TOEPASSINGSGEBIED: Enexis KADER KADER Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het eenduidig definiëren van ontwerpcriteria van nieuwe aansluitingen t.b.v. Netverantwoordelijken AsM RoN.() en werkvoorbereiders, engineers,

Nadere informatie

Drukverhoging LD gasnet van 30 naar 100 mbar. TOEPASSINGSGEBIED: Enexis TECHNISCHE INSTRUCTIE / AANDACHTPUNTEN

Drukverhoging LD gasnet van 30 naar 100 mbar. TOEPASSINGSGEBIED: Enexis TECHNISCHE INSTRUCTIE / AANDACHTPUNTEN TECHNISCHE INSTRUCTIE / AANDACHTPUNTEN Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Aandachtspunten bij de voorbereiding en uitvoering van drukverhoging van een 30 mbar net naar een 100 mbar

Nadere informatie

Openbaar. NEN 7244 serie NEN en NPR

Openbaar. NEN 7244 serie NEN en NPR KADER Blad : 1 van 8 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het eenduidig definiëren van kaders voor het renoveren van gashoofdnetten t.b.v. Assetengineers en werkvoorbereiders, engineers en medewerkers

Nadere informatie

Openbaar. Technische instructie/handleiding. Aanleg PE-hoofdleidingen in gasnetten

Openbaar. Technische instructie/handleiding. Aanleg PE-hoofdleidingen in gasnetten Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Noord-Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1. DOELSTELLING De aanleg van PE-gasnetten (SDR 11 en SDR 17,6) dient te geschieden volgens de vigerende

Nadere informatie

Gasaansluitingen. Douwe Koops, adviseur Componenten AsM Enexis

Gasaansluitingen. Douwe Koops, adviseur Componenten AsM Enexis Gasaansluitingen Douwe Koops, adviseur Componenten AsM Enexis Agenda: Inleiding Aansluitproces Normen en eisen Aansluitingen op lage druk net Aansluitingen op hoge druk net Vragen en discussie Definitie

Nadere informatie

Openbaar. Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen Limburg, Overijssel

Openbaar. Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen Limburg, Overijssel Blad : 1 van 9 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Het bepalen van toe te passen standaard verbindingstechnieken voor hoofd- en aansluitleidingen

Nadere informatie

KENGETALLEN REGIONALE GASNETTEN

KENGETALLEN REGIONALE GASNETTEN KENGETALLEN REGIONALE GASNETTEN Energiekamer - 1 / 8 - NE-KGN-09-06 Inhoudsopgave 1. INLEIDING...3 1.1. Context...3 1.2. Doel...3 2. INVULINSTRUCTIE KENGETALLEN REGIONALE GASNETTEN...5 2.1. Tabel 1 Adresgegevens...5

Nadere informatie

2003-2010 Westland Energie Infrastructuur b.v. DEFINITIEF

2003-2010 Westland Energie Infrastructuur b.v. DEFINITIEF CAPACITEITSPLAN ELEKTRICITEIT 2003-2010 Westland Energie Infrastructuur b.v. DEFINITIEF Inhoudsopgave: Inleiding 3 Toelichting op het Capaciteitsplan 4 1.1 Algemeen 4 1.2 Opbouw van het net 4 1.3 Invullen

Nadere informatie

3 TERMEN EN DEFINITIES Voor termen en definities wordt verwezen naar richtlijn Gzz-0001.R: Definities en begrippen Gas

3 TERMEN EN DEFINITIES Voor termen en definities wordt verwezen naar richtlijn Gzz-0001.R: Definities en begrippen Gas TECHNISCHE INSTRUCTIE / HANDLEIDING Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het verwijderen en herstellen van de beschermmantel op PE100RCM en PE100RCB waarbij aan onderstaande voorwaarden

Nadere informatie

Gas. Tarieven t/m

Gas. Tarieven t/m Gas Tarieven 1-1-2019 t/m 31-12-2019 www.enduris.nl Periodieke netwerktarieven van 01-02-2019 tot en met 31-12-2019 AANSLUIT- EN TRANSPORTTARIEVEN Standaard jaarverbruik tarief Periodieke aansluitvergoeding

Nadere informatie

Gas. Tarieven t/m

Gas. Tarieven t/m Gas Tarieven 1-1-2019 t/m 31-12-2019 www.enduris.nl AANSLUIT- EN TRANSPORTTARIEVEN Kleinverbruik U valt in de categorie kleinverbruik indien u een gasmeter met een (maximale) capaciteit heeft van 40 (G25).

Nadere informatie

1 Algemene bepalingen 2. 2 Tarievenstructuur voor de transportdienst 3. 3 Bepaling rekencapaciteit en te factureren hoeveelheid gas 10

1 Algemene bepalingen 2. 2 Tarievenstructuur voor de transportdienst 3. 3 Bepaling rekencapaciteit en te factureren hoeveelheid gas 10 BIJLAGE C BIJ ONTWERP METHODEBESLUIT Nummer: 101732-6 Betreft: Bijlage C bij het ontwerpbesluit tot vaststelling van de methode van de korting ter bevordering van de doelmatige bedrijfsvoering ingevolge

Nadere informatie

Openbaar. Paragraaf Normen Relatie 4.1 Tracé en ligging van NEN 7244 serie. - Enexiskader tweezijdige ligging van

Openbaar. Paragraaf Normen Relatie 4.1 Tracé en ligging van NEN 7244 serie. - Enexiskader tweezijdige ligging van KADER Datum/versie : 11-10-2016 /4 Blad : 1 van 10 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het eenduidig definiëren van kaders voor het ontwerp van nieuwe hoofdnetten t.b.v. Asset Engineers en werkvoorbereiders,

Nadere informatie

ELEKTRICITEIT Tarieven 2015 Aansluit- en transporttarieven elektriciteit voor grootverbruikers

ELEKTRICITEIT Tarieven 2015 Aansluit- en transporttarieven elektriciteit voor grootverbruikers ELEKTRICITEIT Tarieven 2015 Aansluit- en transporttarieven elektriciteit voor grootverbruikers Dit is het overzicht van de tarieven voor de aansluit- en transportdienst voor onze klanten met een aansluitwaarde

Nadere informatie

ELEKTRICITEIT Tarieven 2014 Aansluit- en transporttarieven elektriciteit voor grootverbruikers

ELEKTRICITEIT Tarieven 2014 Aansluit- en transporttarieven elektriciteit voor grootverbruikers ELEKTRICITEIT Tarieven 2014 Aansluit- en transporttarieven elektriciteit voor grootverbruikers Dit is het overzicht van de tarieven voor de aansluit- en transportdienst voor onze klanten met een aansluitwaarde

Nadere informatie

TOEPASSINGSGEBIED VAN DE AANSLUITING

TOEPASSINGSGEBIED VAN DE AANSLUITING Blad : 1 van 10 1 DOELSTELLING Het doel van deze technische instructie is het geven van heldere voorwaarden rondom het realiseren van LS-aansluitingen met een doorlaatwaarde van 1x10 Ampère. De instructie

Nadere informatie

Richtlijn ruimte voor afleverstation DWAS

Richtlijn ruimte voor afleverstation DWAS Richtlijn ruimte voor afleverstation DWAS Voorschriften en afmetingen van ruimten voor directe afleverstations Revisie F Richtlijn ruimte voor afleverstation DWAS Voorschriften en afmetingen van ruimten

Nadere informatie

IN OPDRACHT VAN ENEXIS WORDEN INPANDIGE WERKZAAMHEDEN VERRICHT. TENMINSTE VIJF WERKDAGEN VOOR AANVANG WORDT MET DE KLANT EEN AFSPRAAK GEMAAKT

IN OPDRACHT VAN ENEXIS WORDEN INPANDIGE WERKZAAMHEDEN VERRICHT. TENMINSTE VIJF WERKDAGEN VOOR AANVANG WORDT MET DE KLANT EEN AFSPRAAK GEMAAKT INTERN GEBRUIK Werkinstructie Servicenorm 5 AEI IN OPDRACHT VAN ENEXIS WORDEN INPANDIGE WERKZAAMHEDEN VERRICHT. TENMINSTE VIJF WERKDAGEN VOOR AANVANG WORDT MET DE KLANT EEN AFSPRAAK GEMAAKT versie aangemaakt

Nadere informatie

TECHNISCHE AFBAKENING

TECHNISCHE AFBAKENING Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Noord-Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Toepassen van een geschikte (gas)aansluitconstructie voor aansluitingen in gebieden

Nadere informatie

ENEXIS SLUIT BIJ U AAN! AANSLUITINGEN EN INFRASTRUCTUREN BIJ GROTE BEDRIJVEN EN INSTELLINGEN

ENEXIS SLUIT BIJ U AAN! AANSLUITINGEN EN INFRASTRUCTUREN BIJ GROTE BEDRIJVEN EN INSTELLINGEN ENEXIS SLUIT BIJ U AAN! AANSLUITINGEN EN INFRASTRUCTUREN BIJ GROTE BEDRIJVEN EN INSTELLINGEN Enexis, uw netwerkbedrijf Enexis is de schakel tussen particuliere en zakelijke afnemers van energie en de energieleverancier.

Nadere informatie

Uitbreiding Multatulilaan Culemborg

Uitbreiding Multatulilaan Culemborg Uitbreiding Multatulilaan Culemborg Globale haalbaarheidsstudie Rolf Broekman en Ivo Smits l Warmte Koude & Procestechniek l 14 januari 2019 l Openbare Versie Achtergrond Thermo Bello heeft Liandon gevraagd

Nadere informatie

Capaciteitsplan EWR Netbeheer B.V

Capaciteitsplan EWR Netbeheer B.V Capaciteitsplan EWR Netbeheer B.V Inhoudsopgaaf Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Prognose behoefte capaciteit transportnetten 1.2 Algemeen 1.3 Belastingen in knooppunten 1.4 Productie-invoeding in knooppunten

Nadere informatie

Enexis. De veranderende rol van de netbeheerder. Peter Vermaat Voorzitter Raad van Bestuur Enexis. 12 november 2015

Enexis. De veranderende rol van de netbeheerder. Peter Vermaat Voorzitter Raad van Bestuur Enexis. 12 november 2015 Enexis De veranderende rol van de netbeheerder Peter Vermaat Voorzitter Raad van Bestuur Enexis 12 november 2015 Rol Enexis in de elektriciteitsketen Elektriciteitscentrale voor de opwek van elektriciteit

Nadere informatie

Openbaar. IVALS Werkzaamheden achter de meter in meterkast klant

Openbaar. IVALS Werkzaamheden achter de meter in meterkast klant WERKINSTRUCTIE Blad : 1 van 8 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Uniforme wijze beschrijven welke aanvullende werkzaamheden dienen meegenomen te worden tijdens

Nadere informatie

BRONPOMPSYSTEMEN TEN BEHOEVE VAN SPRINKLERINSTALLATIES

BRONPOMPSYSTEMEN TEN BEHOEVE VAN SPRINKLERINSTALLATIES Technisch bulletin 66A datum Oktober 2010 BRONPOMPSYSTEMEN TEN BEHOEVE VAN SPRINKLERINSTALLATIES 1 INLEIDING Dit Technisch Bulletin gaat in op 8 oktober 2010. 2 ACHTERGROND In de jaren 80 zijn door wijzigingen

Nadere informatie

EN/OF ELEKTRICITEIT DIENT TE ONDERBREKEN, DAN WORDEN KLANTEN SCHRIFTELIJK VOORAF GEÏNFORMEERD

EN/OF ELEKTRICITEIT DIENT TE ONDERBREKEN, DAN WORDEN KLANTEN SCHRIFTELIJK VOORAF GEÏNFORMEERD INTERN GEBRUIK Werkinstructie Servicenorm 6 INDIEN ENEXIS VOOR HET UITVOEREN VAN GEPLANDE WERKZAAMHEDEN DE COLLECTIEVE ENERGIE LEVERING (2 of meerdere aansluitingen) GAS EN/OF ELEKTRICITEIT DIENT TE ONDERBREKEN,

Nadere informatie

Voorbeeld berekening van een (actueel) Maximumtarief, volgens het Niet Meer Dan Anders principe, voor levering van Warmte aan kleinverbruikers.

Voorbeeld berekening van een (actueel) Maximumtarief, volgens het Niet Meer Dan Anders principe, voor levering van Warmte aan kleinverbruikers. H. Heiner Prozastraat 1 1321 KP Almere Tel. / Fax. 036 5464266 Datum: 9 oktober 2009 e-mail h.heiner@heiner.nl Blad: 1 van 6 Voorbeeld berekening van een (actueel) Maximumtarief, volgens het Niet Meer

Nadere informatie

Hulpmiddelen & Voorzieningen en ruimte in de Eigen bijdrage Gemeente Koggenland

Hulpmiddelen & Voorzieningen en ruimte in de Eigen bijdrage Gemeente Koggenland Productlegenda Hulpmiddelen & Voorzieningen en ruimte in de Eigen bijdrage Gemeente Koggenland S0920413 Naam afdeling of projectteam: Informatievoorziening Datum: 21-09-2011 Naam auteur: P. Whyte Versie:

Nadere informatie

2. TECHNISCHE AFBAKENING

2. TECHNISCHE AFBAKENING TOEPASSINGSGEBIED Blad : 1 van 5 Productie Zuid-West, Productie Zuid-Oost, Productie Noord 1. DOELSTELLING Gaslekbewaking en gaslekbestrijding. 2. TECHNISCHE AFBAKENING Gashoofdleidingen en buiten gebouwen

Nadere informatie

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN DE WOLDEN

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN DE WOLDEN BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN DE WOLDEN IN DE PERIODE 2011-2017 Hoe ontwikkelt overgewicht zich in de gemeente? En hoe verhoudt de gemeente zich daarin tot? Met de onderstaande gegevens geven we een aanzet

Nadere informatie

WATERWERKBLAD BEREKENINGSMETHODE VOOR BEPALEN INHOUD EN VERMOGEN WARMTAPWATERTOESTEL

WATERWERKBLAD BEREKENINGSMETHODE VOOR BEPALEN INHOUD EN VERMOGEN WARMTAPWATERTOESTEL Herziening van oktober 2011 WATERWERKBLAD BEREKENINGSMETHODE VOOR BEPALEN INHOUD EN VERMOGEN WARMTAPWATERTOESTEL WB 2.1 E DATUM: JAN. 2017 Auteursrechten voorbehouden Voor betreffende tekst uit NEN 1006:

Nadere informatie

Bijlage 1 haalbaarheidsstudie Warmtewisselaar

Bijlage 1 haalbaarheidsstudie Warmtewisselaar Bijlage 1 haalbaarheidsstudie Warmtewisselaar Referentienummer Datum Kenmerk 336723.01.N001 1 september 2014 336723 Betreft Indicatieve berekening exploitatie warmtenet Westland 1 Inleiding Om een globale

Nadere informatie

WATERWERKBLAD BEREKENINGSMETHODE VOOR BEPALEN INHOUD EN VERMOGEN WARMTAPWATERTOESTEL

WATERWERKBLAD BEREKENINGSMETHODE VOOR BEPALEN INHOUD EN VERMOGEN WARMTAPWATERTOESTEL WATERWERKBLAD BEREKENINGSMETHODE VOOR BEPALEN INHOUD EN VERMOGEN WARMTAPWATERTOESTEL WB 2.1 E DATUM: OKT 2011 Auteursrechten voorbehouden In dit werkblad wordt aangegeven op welke wijze voor woningen en

Nadere informatie

Tariefstructuren Gas RNB

Tariefstructuren Gas RNB Bijlage 1 Tariefstructuren Gas RNB Versie 1.0 Arnhem, 16 maart 2005 Tariefstructuren Gas RNB versie 1.0 2005-3602 16 maart 2005 Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen 3 1.1 Werkingssfeer 3

Nadere informatie

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN NOORDENVELD

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN NOORDENVELD BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN NOORDENVELD IN DE PERIODE 2011-2017 Hoe ontwikkelt zich in de gemeente? En hoe verhoudt de gemeente zich daarin tot? Met de onderstaande gegevens geven we een aanzet tot een

Nadere informatie

Verwijderen aansluiting elektrisch t/m 3 x 80 A

Verwijderen aansluiting elektrisch t/m 3 x 80 A Blad : 1 van 1 TOEPASSINGSGEBIED: 1 DOELSTELLING Het verwijderen van een aansluiting tot en met 80 A in de laagspanningsnetten. Deze instructie omschrijft de eisen die gesteld worden aan het verwijderen

Nadere informatie

Kwaliteit dienstverlening en transport gas

Kwaliteit dienstverlening en transport gas Kwaliteit dienstverlening en transport gas Energiekamer - 1 / 5 - Inhoudsopgave 1 DOEL VAN HET INFORMATIEVERZOEK... 3 2 INVULINSTRUCTIE KWALITEIT DIENSTVERLENING EN TRANSPORT GAS... 4 2.1 Tabblad 1: Adresgegevens...

Nadere informatie

TECHNISCHE AFBAKENING

TECHNISCHE AFBAKENING Technische instructie/handleiding Blad : 1 van 9 TOEPASSINGSGEBIED: 1 DOELSTELLING Instructie voor tijdelijk en/of definitief herstel van lekke lage druk gasleidingen. De instructie is onlosmakelijk verbonden

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden van het meetbedrijf

Taken en verantwoordelijkheden van het meetbedrijf Energie in zicht Taken en verantwoordelijkheden van het meetbedrijf Jörg Benders en Jeroen van Hooff Energie in zicht 2 Wie is Kenter Kenter meet energie Kenter staat midden in de snel veranderende energiemarkt

Nadere informatie

Capaciteitsplan Elektriciteit

Capaciteitsplan Elektriciteit Titel Nummer Datum 31 oktober 2002 Inhoud Pagina 1 INLEIDING... 3 2 HUIDIGE EN TOEKOMSTIGE BEHOEFTE AAN TRANSPORT... 3 2.1 HET MAXIMALE SCENARIO... 4 2.2 HET MINIMALE SCENARIO... 5 2.3 HET WERKELIJKE SCENARIO...

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 6371 3 april 2012 Regeling van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 28 maart 2012, nr. WJZ / 12042881,

Nadere informatie

ENEXIS VERRICHT WERKZAAMHEDEN IN OPDRACHT VAN DE KLANT BINNEN DRIE/TIEN WERKDAGEN. versie aangemaakt door datum documentnr. status

ENEXIS VERRICHT WERKZAAMHEDEN IN OPDRACHT VAN DE KLANT BINNEN DRIE/TIEN WERKDAGEN. versie aangemaakt door datum documentnr. status INTERN GEBRUIK Werkinstructie Servicenorm 4 Aansluitingen ENEXIS VERRICHT WERKZAAMHEDEN IN OPDRACHT VAN DE KLANT BINNEN DRIE/TIEN WERKDAGEN versie aangemaakt door datum documentnr. status 0.9 B.J. Smit

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Raadsbesluit Z/ AB/ De raad van de gemeente Boekel;

GEMEENTE BOEKEL. Raadsbesluit Z/ AB/ De raad van de gemeente Boekel; GEMEENTE BOEKEL Raadsbesluit De raad van de gemeente Boekel; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2012 gelet op: artikel 8 lid 1 onderdeel c en artikel 30 van de Wet werk

Nadere informatie

WATERWERKBLAD BEREKENINGSMETHODE VOOR BEPALEN INHOUD EN VERMOGEN WARMTAPWATERTOESTEL

WATERWERKBLAD BEREKENINGSMETHODE VOOR BEPALEN INHOUD EN VERMOGEN WARMTAPWATERTOESTEL Herziening van juni 2004 WATERWERKBLAD BEREKENINGSMETHODE VOOR BEPALEN INHOUD EN VERMOGEN WARMTAPWATERTOESTEL WB 2.1 E DATUM: OKT. 2011 Auteursrechten voorbehouden In dit werkblad wordt aangegeven op welke

Nadere informatie

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN NOORDENVELD

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN NOORDENVELD BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN NOORDENVELD IN DE PERIODE 2011-2016 Hoe ontwikkelt overgewicht zich in de gemeente? En hoe verhoudt de gemeente zich daarin tot? Met de onderstaande gegevens geven we een aanzet

Nadere informatie

WATERWERKBLAD. BEREKENINGSGRONDSLAGEN Berekening en ontwerpcriteria

WATERWERKBLAD. BEREKENINGSGRONDSLAGEN Berekening en ontwerpcriteria Herziening van oktober 2011 WATERWERKBLAD BEREKENINGSGRONDSLAGEN Berekening en ontwerpcriteria WB 2.1 C DATUM: DEC 2015 Auteursrechten voorbehouden Voor betreffende tekst uit NEN 1006:2015 zie WB 2.1.

Nadere informatie

Afwijkende tekst Cursief geschreven tekst in afwijkende kleur geeft wijzigingen t.o.v. de voorgaande versie weer.

Afwijkende tekst Cursief geschreven tekst in afwijkende kleur geeft wijzigingen t.o.v. de voorgaande versie weer. Blad : 1 van 7 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het tot stand brengen van een goede en veilige MS/LS aansluiting in de categorie. Deze instructie omschrijft de eisen die gesteld worden aan de meterruimte

Nadere informatie

Leveringstarief. Energiebelasting

Leveringstarief. Energiebelasting TARIEVENBLAD De leveringskosten voor stroom en gas bestaan uit de leveringsprijs per kwh/m3, energiebelasting, btw, het vastrecht stroom en/of gas en bij gas de regiotoeslag. In de bevestigingsbrief vindt

Nadere informatie

Wijzigingsblad d.d. 1 januari 2019 bij de Richtlijn bodemkwaliteitskaarten versie 3 september 2007

Wijzigingsblad d.d. 1 januari 2019 bij de Richtlijn bodemkwaliteitskaarten versie 3 september 2007 bij de Richtlijn bodemkwaliteitskaarten versie 3 september 2007 De Richtlijn bodemkwaliteitskaarten versie 3 september 2007 wordt per 1 januari 2013 respectievelijk 1 januari 2014, 1 januari 2016 en 1

Nadere informatie

BIJLAGEN BEHORENDE BIJ DE TUSSENRAPPORTAGE LIEGEN DE GASMETERS?

BIJLAGEN BEHORENDE BIJ DE TUSSENRAPPORTAGE LIEGEN DE GASMETERS? BIJLAGEN BEHORENDE BIJ DE TUSSENRAPPORTAGE LIEGEN DE GASMETERS? Bijlage 1 Informatieverzoek aan vergunninghouders Geachte heer/mevrouw, De Tweede Kamer heeft op 3 april jl. met de Minister van Economische

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5169 25 maart 2011 Regeling van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 17 maart 2011, nr. WJZ /

Nadere informatie

Openbaar. Versiebeheer Versie Auteur Datum Omschrijving 0.1 T. Hoeijmakers / H. 24 okt 2012 Definitieve versie notitie

Openbaar. Versiebeheer Versie Auteur Datum Omschrijving 0.1 T. Hoeijmakers / H. 24 okt 2012 Definitieve versie notitie Tactiek Tactiek TA 1080 Gasleidingen aangelegd in opdracht door derden 1 Documentbeheer Versiebeheer Versie Auteur Datum Omschrijving 0.1 T. Hoeijmakers / H. 24 okt 2012 Definitieve versie notitie Kroot

Nadere informatie

gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van Onderbanken d.d. 19 februari 2013;

gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van Onderbanken d.d. 19 februari 2013; CVDR Officiële uitgave van Onderbanken. Nr. CVDR327860_1 8 mei 2018 Toeslagenverordening WWB ISD BOL 2013 De raad van de gemeente Onderbanken; gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van Onderbanken

Nadere informatie

NOTITIE PARKEERNORMEN LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA

NOTITIE PARKEERNORMEN LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA NOTITIE PARKEERNORMEN LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA INHOUDSOPGAVE Parkeernormen 3 Uitgangspunten 3 Parkeernorm woningen 3 Rekenfactoren parkeren op eigen terrein 5 Parkeernormen overige voorzieningen 6 Dubbelgebruik

Nadere informatie

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN TYNAARLO

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN TYNAARLO BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN TYNAARLO IN DE PERIODE 2011-2016 Hoe ontwikkelt overgewicht zich in de gemeente? En hoe verhoudt de gemeente zich daarin tot? Met de onderstaande gegevens geven we een aanzet

Nadere informatie

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN EMMEN

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN EMMEN BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN EMMEN IN DE PERIODE 2011-2017 Hoe ontwikkelt overgewicht zich in de gemeente? En hoe verhoudt de gemeente zich daarin tot? Met de onderstaande gegevens geven we een aanzet

Nadere informatie

GAS TARIEVEN Aansluiting en transport voor kleinverbruikers

GAS TARIEVEN Aansluiting en transport voor kleinverbruikers GAS TARIEVEN 2018 Aansluiting en transport voor kleinverbruikers GAS TARIEVEN 2018 Sinds de invoering van de Elektriciteitswet (1998) en de Gaswet bestaat er een onderscheid tussen de energieleverancier

Nadere informatie

WATERWERKBLAD. BEREKENINGSGRONDSLAGEN Druk, volumestroom en temperatuur voor tappunten en toestellen

WATERWERKBLAD. BEREKENINGSGRONDSLAGEN Druk, volumestroom en temperatuur voor tappunten en toestellen Herziening van okt 20 WATERWERKBLAD BEREKENINGSGRONDSLAGEN Druk, volumestroom en temperatuur voor tappunten en toestellen WB 2. A DATUM: DEC 205 Auteursrechten voorbehouden Voor betreffende tekst uit NEN

Nadere informatie

Toelichting Verordening toeslagen en verlagingen WWB Asten 2010

Toelichting Verordening toeslagen en verlagingen WWB Asten 2010 Toelichting Verordening toeslagen en verlagingen WWB Asten 2010 Algemeen 1. Inleiding Op grond van artikel 8, eerste lid, onderdeel c van de Wet werk en bijstand (WWB) dient de gemeenteraad een verordening

Nadere informatie

Toeslagenverordening WWB 2012-A gemeente Diemen

Toeslagenverordening WWB 2012-A gemeente Diemen Toeslagenverordening WWB 2012-A gemeente Diemen Toeslagenverordening WWB 2012-A De raad van de gemeente Diemen; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders [datum], met overneming van de daarin

Nadere informatie

CAPACITEITSPLAN ELEKTRICITEIT

CAPACITEITSPLAN ELEKTRICITEIT CAPACITEITSPLAN 2003-2009 ELEKTRICITEIT Maastricht, 29 november 2002 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 1 2. Beschrijving van het huidige net 2 2.1 beschrijving van het primaire en secundaire net 2 2.2

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Elektriciteit & Gas Zeker v3.0

Leveringsvoorwaarden Elektriciteit & Gas Zeker v3.0 Leveringsvoorwaarden Elektriciteit & Gas Zeker v3.0 (Terug) leveringsprijzen elektriciteit Wij brengen u de leveringsprijs in rekening voor door Gazprom Energy aan u geleverde volumes en betalen u een

Nadere informatie

Object. Adres Lupinevallei 22 Postcode, plaats Opdrachtgever Datum Meetrapport Certificaatnummer Woning

Object. Adres Lupinevallei 22 Postcode, plaats Opdrachtgever Datum Meetrapport Certificaatnummer Woning Object Woning Adres Lupinevallei 22 Postcode, plaats Opdrachtgever Datum Meetrapport 22-05-2017 Certificaatnummer 73829 5237 MB 's-hertogenbosch Bighelaardij INHOUD MEETCERTIFICAAT 3 TOELICHTING BIJ RAPPORT

Nadere informatie

NEN 2580 Meetrapport

NEN 2580 Meetrapport NEN 2580 Meetrapport Object Woning Adres Boksbergenstraat 7-2 Postcode, plaats 6825 BB Arnhem Opdrachtgever Puntman Makelaardij Datum Meetrapport 06-02-2018 Certificaatnummer 100510 Inhoud MEETCERTIFICAAT

Nadere informatie

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres Bohrstraat 33, Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres Bohrstraat 33, Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer NEN 2580 Meetrapport Object Woning Adres Bohrstraat 33, Postcode, plaats 6533 DR Nijmegen Opdrachtgever Puntman Makelaardij Datum Meetrapport 05-02-2018 Certificaatnummer 100369 Inhoud MEETCERTIFICAAT

Nadere informatie

ZWARTBOEK - Warmtewet en ACM Besluit

ZWARTBOEK - Warmtewet en ACM Besluit H. Heiner Prozastraat 1 1321 KP Almere Tel. / Fax. 036-5464266 E-mail: h.heiner@heiner.nl Almere 26 januari 2015 Blad 1 van 4 ZWARTBOEK - Warmtewet en AC Besluit Bij het opstellen van dit zwartboek is

Nadere informatie

Evaluatie volumebepalingssysteem

Evaluatie volumebepalingssysteem Evaluatie volumebepalingssysteem 2012 Evaluatie Volumebepalingsysteem 2012 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, openbaar gemaakt, opgeslagen in een gegevensopzoeksysteem

Nadere informatie

TOELICHTING TOESLAGEN- EN VERLAGINGENVERORDENING WWB

TOELICHTING TOESLAGEN- EN VERLAGINGENVERORDENING WWB TOELICHTING TOESLAGEN- EN VERLAGINGENVERORDENING WWB Algemene toelichting De Wwb kent voor de algemeen noodzakelijke kosten van het bestaan een systeem van basisnormen, toeslagen en verlagingen. De normen

Nadere informatie

Notitie 20092240-03 Bouwplan ringspoorlijn blok 5 te Amsterdam. Toetsingskader en bouwkundige randvoorwaarden m.b.t. omgevingslawaai.

Notitie 20092240-03 Bouwplan ringspoorlijn blok 5 te Amsterdam. Toetsingskader en bouwkundige randvoorwaarden m.b.t. omgevingslawaai. Notitie 20092240-03 Bouwplan ringspoorlijn blok 5 te Amsterdam. Toetsingskader en bouwkundige randvoorwaarden m.b.t. omgevingslawaai. Datum Referentie Behandeld door 16 mei 2012 20092240-03 ir. J. Hardlooper/CVr

Nadere informatie

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN MIDDEN-DRENTHE

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN MIDDEN-DRENTHE BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN MIDDEN-DRENTHE IN DE PERIODE 2011-2016 Hoe ontwikkelt overgewicht zich in de gemeente? En hoe verhoudt de gemeente Midden- zich daarin tot? Met de onderstaande gegevens geven

Nadere informatie

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres Alkmaarsingel 294 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres Alkmaarsingel 294 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer NEN 2580 Meetrapport Object Woning Adres Alkmaarsingel 294 Postcode, plaats 6843 WS ARNHEM Opdrachtgever Puntman Makelaardij Datum Meetrapport 19-03-2018 Certificaatnummer 104427 Inhoud MEETCERTIFICAAT

Nadere informatie

BESLUIT. Juridisch kader

BESLUIT. Juridisch kader Dienst uitvoering en toezicht Energie BESLUIT Nummer: Betreft: 101759_5-8 Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid,

Nadere informatie

NEN 2580 Meetrapport. Object Adres Postcode, plaats Opdrachtgever Datum meetrapport Certificaatnummer

NEN 2580 Meetrapport. Object Adres Postcode, plaats Opdrachtgever Datum meetrapport Certificaatnummer Object Adres Postcode, plaats Opdrachtgever Datum meetrapport Certificaatnummer Woning Prinsenwal 1 1234 ZB Amsterdam Makelaardij Zibber 01-01-2018 12345 Inhoud Meetcertificaat Toelichting bij rapport

Nadere informatie

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres Halepaad 4 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres Halepaad 4 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer NEN 2580 Meetrapport Object Woning Adres Halepaad 4 Postcode, plaats 9113 AX Walterswâld Opdrachtgever Makelaardij Roos Datum Meetrapport 08-06-2018 Certificaatnummer 114866 Inhoud MEETCERTIFICAAT 3 TOELICHTING

Nadere informatie

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres Boterdiep OZ 8 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres Boterdiep OZ 8 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer NEN 2580 Meetrapport Object Woning Adres Boterdiep OZ 8 Postcode, plaats 9959 PM Onderdendam Opdrachtgever Chris Slager Makelaardij Datum Meetrapport 04-06-2018 Certificaatnummer 114674 Inhoud MEETCERTIFICAAT

Nadere informatie

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres Panheelstraat 5 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres Panheelstraat 5 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer NEN 2580 Meetrapport Object Woning Adres Panheelstraat 5 Postcode, plaats 6845 MC Arnhem Opdrachtgever Puntman Makelaardij Datum Meetrapport 20-09-2018 Certificaatnummer 127145 Inhoud MEETCERTIFICAAT 3

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 2 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN TYNAARLO

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN TYNAARLO BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN TYNAARLO IN DE PERIODE 2011-2018 Hoe ontwikkelt overgewicht zich in de gemeente? En hoe verhoudt de gemeente zich daarin tot? Met de onderstaande gegevens geven we een aanzet

Nadere informatie

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN EMMEN

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN EMMEN BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN EMMEN IN DE PERIODE 2011-2018 Hoe ontwikkelt overgewicht zich in de gemeente? En hoe verhoudt de gemeente zich daarin tot? Met de onderstaande gegevens geven we een aanzet

Nadere informatie

Object. Adres Venlosingel 108 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer Woning.

Object. Adres Venlosingel 108 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer Woning. Object Woning Adres Venlosingel 108 Postcode, plaats 6845 JC Arnhem Opdrachtgever Puntman Makelaardij Datum Meetrapport 12-04-2017 Certificaatnummer 69384 MEETCERTIFICAAT 3 TOELICHTING BIJ RAPPORT 4 Informatie

Nadere informatie

GAS TARIEVEN 2015. Aansluiting en Transport voor kleinverbruikers

GAS TARIEVEN 2015. Aansluiting en Transport voor kleinverbruikers GAS TARIEVEN 2015 Aansluiting en Transport voor kleinverbruikers GAS TARIEVEN 2015 Aansluiting en Transport voor kleinverbruikers SINDS DE INVOERING VAN DE ELEKTRICITEITSWET 1998 EN DE GASWET BESTAAT ER

Nadere informatie

Object. Adres Suze groeneweg-erf 289 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer Woning.

Object. Adres Suze groeneweg-erf 289 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer Woning. Object Woning Adres Suze groeneweg-erf 289 Postcode, plaats 3315 XH Dordrecht Opdrachtgever RE/MAX Wittstaete Datum Meetrapport 05-06-2017 Certificaatnummer 76090 MEETCERTIFICAAT 3 TOELICHTING BIJ RAPPORT

Nadere informatie

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres It Sinderlan 18 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres It Sinderlan 18 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer NEN 2580 Meetrapport Object Woning Adres It Sinderlan 18 Postcode, plaats 8927 AK Leeuwarden Opdrachtgever Popma BarteldBoerma Makelaars Datum Meetrapport 16-07-2018 Certificaatnummer 120621 Inhoud MEETCERTIFICAAT

Nadere informatie

Object. Adres Tsjerkehofspaed 3 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer Woning 8856 BZ PIETERSBIERUM

Object. Adres Tsjerkehofspaed 3 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer Woning 8856 BZ PIETERSBIERUM Object Woning Adres Tsjerkehofspaed 3 Postcode, plaats 8856 BZ PIETERSBIERUM Opdrachtgever Popma BarteldBoerma Makelaars Datum Meetrapport 18-07-2017 Certificaatnummer 79223 MEETCERTIFICAAT 3 TOELICHTING

Nadere informatie

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN MEPPEL

BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN MEPPEL BMI-GEGEVENS VAN DE JEUGD IN MEPPEL IN DE PERIODE 2011-2017 Hoe ontwikkelt overgewicht zich in de gemeente? En hoe verhoudt de gemeente zich daarin tot? Met de onderstaande gegevens geven we een aanzet

Nadere informatie

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres Mathaakveld 16, Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer

NEN 2580 Meetrapport. Object. Adres Mathaakveld 16, Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer NEN 2580 Meetrapport Object Woning Adres Mathaakveld 16, Postcode, plaats 3993 SR Houten Opdrachtgever Hiele en Dalsem Makelaardij Datum Meetrapport 16-04-2019 Certificaatnummer 150805 Inhoud Meetcertificaat

Nadere informatie

Object. Adres De Moerasorchidee 2 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer Woning HN Zwartsluis

Object. Adres De Moerasorchidee 2 Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer Woning HN Zwartsluis Object Woning Adres De Moerasorchidee 2 Postcode, plaats 8064 HN Zwartsluis Opdrachtgever Bert Leistra ERA Makelaardij Datum Meetrapport 27-02-2017 Certificaatnummer 65409 MEETCERTIFICAAT 3 TOELICHTING

Nadere informatie

Object. Adres Mr.P.J. Troelstraweg 178, Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer

Object. Adres Mr.P.J. Troelstraweg 178, Postcode, plaats. Opdrachtgever. Datum Meetrapport Certificaatnummer Object Woning Adres Mr.P.J. Troelstraweg 178, Postcode, plaats 8919 AD Leeuwarden Opdrachtgever Popma BarteldBoerma Makelaars Datum Meetrapport 25-08-2017 Certificaatnummer 83437 MEETCERTIFICAAT 3 TOELICHTING

Nadere informatie

Zibber B.V. heeft in opdracht opgesteld conform de NTA 2581:2011 waarin de gebruiksoppervlakten en vloeroppervlak zijn vast gesteld.

Zibber B.V. heeft in opdracht opgesteld conform de NTA 2581:2011 waarin de gebruiksoppervlakten en vloeroppervlak zijn vast gesteld. Object Adres Postcode, plaats Opdrachtgever Datum Meetrapport Certificaatnummer Woning Brouwersgracht 18, 8061 GN Hasselt Bert Leistra ERA Makelaardij 11-01-2017 61092 INHOUD MEETCERTIFICAAT 3 TOELICHTING

Nadere informatie

GAS TARIEVEN 2015. Aansluiting en Transport voor grootverbruikers

GAS TARIEVEN 2015. Aansluiting en Transport voor grootverbruikers GAS TARIEVEN 2015 Aansluiting en Transport voor grootverbruikers GAS TARIEVEN 2015 Aansluiting en Transport voor grootverbruikers SINDS DE INVOERING VAN DE ELEKTRICITEITS WET 1998 EN DE GASWET BESTAAT

Nadere informatie

Noord- Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel

Noord- Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Noord- Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel 1. DOELSTELLING Het tot stand brengen van een veilige gasaansluiting in lage druk gasnetten,

Nadere informatie