Marketing Kortrijk shoppingstad en afzonderlijke handelaars

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marketing Kortrijk shoppingstad en afzonderlijke handelaars"

Transcriptie

1 ACTIVITEITENVERSLAG EN VERWEZENLIJKINGEN Dd 31 december 2011 Ten behoeve van Algemene statutaire ledenvergadering 26 maart 2012 Het Handelsdistrict Kortrijk Centrum werkt jaarlijks rond enkele vaste pijlers. Marketing Kortrijk shoppingstad en afzonderlijke handelaars - Website (Nederlandstalige regio) en (Franstalige regio) De site werd compleet vernieuwd en staat intussen online in haar vernieuwde kleedje. Grootste vernieuwingen zijn de volledige integratie van de sociale media (facebook, twitter, etc), de mogelijkheid om nieuwsberichten te plaatsen, een overzichtelijke evenementenkalender met zoekfunctie, Er werd een afzonderlijke rubriek retailinfo gecreëerd speciaal voor de Kortrijkse handelaars en al zij die interesse hebben in retail, investeren in Kortrijk of Gemiddeld +/ bezoekers per maand en gestaag stijgend na totale vernieuwing van de site. - Magazine Courtrai tout près en vanaf oktober 2011 ook Kortrijk Kortbij Editie 1 februari 2011 verspreid op exemplaren in Wallonië en Noord-Frankrijk rechtstreeks in de handen of de brievenbussen van de doelgroep. 100tal handelaars adverteren, 10 pagina s toeristische info door de stad, Meer dan deelnames aan de wedstrijd geïntegreerd in het magazine Editie 2 oktober 2011 Courtrai tout près, ex op idem wijze verspreid in Wallonië en Noord-Frankrijk. Kortrijk Kortbij (Nederlandstalig), extra ex op idem wijze verspreid in regio tussen Kortrijk en zuiden van Gent langszij E17 Wedstrijd verliep via de website, facebook en print. Wedstrijd heeft minder aantrek gehad waarschijnlijk door de hogere drempel om deel te nemen. - Corporate folder die de organisatie plaatst. Folder ademt de kracht van de samenwerking uit waardoor mogelijke partners of organisaties zich spontaan aanbieden om samen zaken te realiseren die een meerwaarde voor het Handelsdistrict zijn (en dus de handelaars die er binnen gelegen zijn) Intussen krijgt de organisatie naambekendheid in andere steden en wordt op die manier positief over Kortrijk gesproken.

2 - Sociale media Shopinkortrijk en Courtraitoutprès Er wordt sterk ingezet op facebook en twitter sinds juni Op regelmatige basis wordt minstens 3 maal per week een post geplaatst op facebook en een tweet de wereld ingezonden. Momenteel heeft de facebookpagina 1693 likes, personen die telkens onze posts zien. Bovendien worden regelmatig boodschappen overgenomen door facebook en twitter K in Kortrijk (met likes) volgens een afspraak met het management K in Kortrijk. Standaard worden ook alle nieuwsberichten die geplaatst worden op de website (zowel op de homepage als in de rubriek retailinfo) gepost op facebook of getweet. Centrummgt Het dagelijks management van de vzw tweet nu ook quasi dagelijks over haar bezigheden of zaken die haar bezighouden. Zo kunnen de Kortrijkse handelaars bovendien volgen op welk vlak het Handelsdistrict aan het werken is in het kader van gesprekken bijv met het stadsbestuur. - Uitsturen van nieuwsbrieven digitaal naar grote publiek Eerste werd verstuurd in juni 2011 naar 2000tal Nederlandstalige adressen en 2000tal Franstalige adressen. Er werd intussen maandelijks (nu reeds 9) een kwalitatieve nieuwsbrief digitaal de deur uitgestuurd met een overzicht van de aankomende evenementen, nieuwe handelszaken in het district etc. Evenementen, animaties en sfeer/gezelligheid in de binnenstad - Avondshopping De Witte Donderdag van Kortrijk in april Winkels open tot 20h, animatie in de binnenstad, opening paasfoor. Niettegenstaande er zeer veel volk in de stad wandelt, wordt er volgens de signalen die wij ontvangen van de handelaars niet gekocht op dat ogenblik. Hierdoor heeft de raad van bestuur radicaal beslist om voorlopig niet meer in te zetten op avondshoppings tenzij sporadisch en gekoppeld aan grotere evenementen of het eindejaar. 47% meer bezoekers in de binnenstad tov een normale gemiddelde donderdag. - Verjaardag 1 jaar K in Kortrijk 11 tem 13 maart Animatie in de binnenstad Vrijdag 11 maart: 49,5% meer bezoekers in de binnenstad dan een normale gemiddelde vrijdag Zaterdag 12 maart: 17% meer bezoekers in de binnenstad dan een normale gemiddelde zaterdag Zondag 13 maart: 81% van het aantal bezoekers op een normale gemiddelde zaterdag

3 - Zomerbraderie juni Animatie in de binnenstad, verspreiding van shoppers over het hele handelsdistrict Deze editie was een schot in de roos. Diverse bands op 7 locaties in de binnenstad, 6 cavabars, een springkastelendorp zeer veel animo zeer veel volk in de binnenstad. Geen concrete cijfers bekend. - Start zomersolden en Koopzondag 1-3 juli Promotie via diverse kanalen, geen animatie Vrijdag 1 juli: 98,7% meer bezoekers (quasi verdubbeling) tov een normale gemiddelde vrijdag Zaterdag 2 juli: 45% meer bezoekers tov een normale gemiddelde zaterdag Zondag 3 juli: 71% van het aantal bezoekers op een normale gemiddelde zaterdag - Kortrijk Klein Parijs juli Volledige programma telkens animatie in de namiddag met hoogtepunten (voor)avond, drie dagen lang Helaas werd deze driedaagse compleet uitgeregend. Evenwel kregen wij heel wat media aandacht vanuit zowel Nederlandstalige als Franstalige pers en kregen wij van enkele handelaars spontaan te horen dat zij heel wat meer Franstaligen hadden mogen ontvangen in hun winkel die dagen. Gemiddeld over de 3 dagen 25% meer bezoekers in de binnenstad tov een normale gemiddelde donderdag tem zaterdag. Op donderdag 14 juli Franse nationale feestdag 48% meer bezoekers tov normale gemiddelde donderdag - Fiesta Europa: Europese markt augustus 50tal marktkramers uit heel Europa verkopen hun producten op het Schouwburgplein Het handelsdistrict ondersteunt met promotie en faciliteert in logistiek. Een stuk van de omzet wordt betaald aan het handelsdistrict. Geen concrete cijfers bekend. - Septemberbraderie 2-4 september Animatie in de binnenstad, verspreiding van shoppers over het hele handelsdistrict Samenwerking met VTM Kzoom (Arena en VTMKzoom on tour) Golden River City Jazz Festival Bonjour Congo doorheen de hele binnenstad ism ACW Opnieuw een schot in de roos. Tegenover de samenwerking met VTM stond een mediacampagne in ruil twv Bovendien betrof het hier op zaterdag een opname van een spelprogramma voor kinderen dat in de maand oktober diverse keren op televisie is vertoond. Op zondag springkastelen verspreid over de 3 pleinen waardoor de bezoekers doorheen het hele district werden geleid. Optredens doorheen de namiddag en als afsluiter op het schouwburgplein. Het was over de koppen lopen. Geen concrete cijfers bekend.

4 - Steps Shopping day 8 oktober Ondersteuning en aanvulling op organisatie en promotie door Roularta Media Group. Een succesverhaal met meer dan 100 deelnemende handelszaken. 22% meer passanten in de binnenstad tov een normale gemiddelde zaterdag. - Eindejaar in Kortrijk - laatste 3 weken van december Koopzondagen 11 en 18 december, koopavond 23 december Verdediging van de handelaarsbelangen bij de stad in de keuze van programma voor eindejaar. Keuze voor een trekker gedurende 3 weken aan een stuk en niet enkel maar een 2tal hoogtepunten. Volledige uitlichting van de binnenstad met kerstverlichting. Enkele muzikale animaties in de binnenstad. Het Handelsdistrict heeft na lobbywerk kunnen bereiken dat een dubbel budget zou worden voorzien voor het eindejaarsgebeuren dan wat oorspronkelijk uitgetrokken was (en sterk ontoereikend). Ook een groot gedeelte van de programmatie en technische installaties werden door het Handelsdistrict genegotieerd en georganiseerd. Steeds binnen de grenzen opgelegd door de stad. (Grote Markt: Glijsbaan, lightpaint en klein dorpje, optredens, samenwerking met WTV/Focus, etc) 9% meer passanten in de binnenstad in de maand december tov de maand december 2010 Elk evenement gaat steeds gepaard met een promomix die een waarde heeft tussen en en die steevast de 3 regio s bedekt, namelijk West- en Oost-Vlaanderen (binnen bepaalde grenzen), Wallonië en Noord-Frankrijk. Maw. Alle promotie verloopt ook steeds tweetalig. - Daarnaast werd onze medewerking verleend aan diverse evenementen zoals Sinksen, zomercarnaval, Vlaanderen Zingt, Zomer in Kortrijk ofwel met promotionele ondersteuning ofwel evenementieel-logistieke. Naast de diverse evenementen ook een aantal doorlopende actiepunten/initiatieven: - StadsDJ Lotto zorgt driemaandelijks voor een nieuwe playlist muziek die afgestemd is op het seizoen en weerklinkt in de geluidsboxen in alle winkelstraten. Voor commerciële hoogtepunten zoals Valentijn zorgt hij voor een extra playlist op maat. - Beheer van de middenstraat bevlaggingen doorheen de hele binnenstad met wisselende bevlaggingen +/- elke anderhalve maandag Klantvriendelijkheid en verkoopkracht - Opstellen van een infokiosk regio Grote Markt Het Handelsdistrict heeft steevast aan de kar getrokken om een bemand infopunt te hebben op of langszij de Grote Markt. Lange tijd is genegotieerd geweest over de glazen kiosk aan het oude postgebouw. Evenwel heeft de stad uiteindelijk gekozen voor een invulling als Design etalage terwijl het Handelsdistrict verhoopt had een mix van etalagefunctie en infopunt te kunnen realiseren.

5 - Kortrijk Cadeaubon sinds 27 november 2010 Di dato 31/12/2011 werd aan Kortrijk Cadeaubonnen verkocht. Dit is omzet die gegarandeerd in kassa s van Kortrijkse handelaars belandt. Eind 2011 werd een extra promocampagne gevoerd om de cadeaubon als eindejaars- of relatiegeschenk te promoton bij ondernemers (via mailings VOKA en magazine Ondernemers en via mailings Unizo) - Bemanning infobalie K in Kortrijk in samenwerking met K in Kortrijk en in functie van de verkoop van de Kortrijk Cadeaubonnen Business ondersteuning voor de handelaars - Organisatie seminaries/workshops In 2011 werden ism Syntra, Unizo en Stad Kortrijk 8 workshops gratis aangeboden aan de handelaars. Enkele topics waren onder andere preventie winkeldiefstallen, wet op de marktpraktijken, fiscaliteit, de Franse klant, goedkope manieren om promo te voeren. - Informatieverstrekking via infoflashes Er werden meer dan 35 infoflashes uitgestuurd naar alle handelaars van het handelsdistrict sinds 1 januari Telkens digitaal per mail. Om ervoor te zorgen dat ook zij die niet mailsgewijs te bereiken vallen, alle belangrijke info ontvangen, lieten wij ook steeds de infoflashes uitgeprint op papier binnenbrengen bij elke handelaar in zijn zaak. - Persontmoetingen Meestal naar aanleiding van een evenement, maar ook nav evolutie cadeaubon en lancering van Courtrai tout près/kortrijk Kortbij werden persontmoetingen georganiseerd waaruit telkens persdekking volgt in de regionale pagina s van Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Kortrijks Handelsblad, de Streekkrant, De Zondag, In totaal werden 8 ontmoetingen georganiseerd en persnota s uitgestuurd. - Overlegtafels handelaars 2 maal werden deze tafels georganiseerd met handelaars uit 6 deelgebieden van het Handelsdistrict. Bedoeling blijft 3 maal per jaar. Meest besproken topics werden genoteerd en werden indien dat nog niet het geval was verder behandeld. Prestatiemeting - Ism het SOK worden met Locatus passanten geteld (1 maal per jaar) en gebeurt een inventarisatie van de handelspanden. - Via het WES loopt momenteel een studie naar de daguitstappen van de Belgische bevolking. Ism stad Kortrijk en K in Kortrijk werd ingeschreven op deze studie waarvan per kwartaal cijfers worden afgeleverd en geanalyseerd.

6 Verder Volgens de statuten van de vzw dient het Handelsdistrict aanvullend te werken aan de bevoegdheden en verantwoordelijkheden die de diverse departementen van de Stad Kortrijk toekomen. Dit wil zeggen dat heel wat overleg is gepleegd en initiatief genomen door het Handelsdistrict om de Stad warm te maken voor haar ideeën en initiatieven. Dit heeft geresulteerd in het feit dat heel wat van de standpunten/initiatieven enerzijds werden opgenomen in het plan Nieuw Handelsbeleid opgesteld door schepen De Bethune en zijn diensten de voorbije weken en dat als basis zal dienen voor het beleid de komende maanden/jaren. Anderzijds worden momenteel een aantal initiatieven/ideeën al tot uitvoering gebracht (bv rond veiligheid) Bovendien dienen ook de initiatieven aangehaald te worden die rekening moeten houden met een lange termijn van goedkeuren en uitvoeren. We spreken over: - Vernieuwen van het Winkelinformatienetwerk en aanpassen aan de nieuwe technologieën - Installeren van continue passantentelsystemen in de straten van het Handelsdistrict (meten is weten, 24/24 en 7/7) - Twee maal per jaar een grote schoonmaak in het handelsdistrict - Uitdenken van manieren om vandalismevrij, kostenefficiënt en onderhoudsvriendelijk meer groen in de straten te brengen - Analyseren van de diverse winkelstraten en bepalen wat de identiteit ervan is/zou moeten zijn en op basis waarvan beleidsbeslissingen dienen te worden genomen - Aanpak van winkeldiefstallen door betere samenwerking met politie en door het verbeteren van de klantgerichtheid van diezelfde politie - Aanpak van de veiligheid door eventuele samenwerking met de privé-sector - Het continu hameren op de nagel van de noodzaak aan een goede en duidelijke bewegwijzering in de binnenstad - Het samenbrengen van de diverse economische actoren fysiek in één kantoor/pand (Handelsdistrict, SOK, Loket voor ondernemers, cel economie, ) ten behoeve van efficiëntere samenwerking - Het bundelen van krachten ovv communicatie en promotie ipv het huidige afschieten van salvo s vanuit diverse hoeken, niet gestructureerd en met veel budgetten - Het versterken van de voormiddag en uren kort na de middag van de zaterdagen op commercieel gebied ipv het uitbreiden van de openingsuren door het inzetten op losse avondshoppings en het structureren van de koopzondagen (desgevallend naar een maandelijkse) - Het continu rekening houden met de commerciële impact van diverse werkzaamheden aan het openbaar domein tijdens wegwerkzaamheden en dergelijke meer (eventueel het Handelsdistrict mee in overleggen met aannemers betrekken) - Het herdenken van de reglementen mbt vergunningen voor tijdelijke uitstallingen (ten behoeve van de visuele kwaliteit van de straatbeeld maar ook de promomogelijkheden van de individuele handelaars) en toekenning van vergunningen aan aannemers voor inname van het openbaar domein (om negatieve impacten op omzetten van handelaars in de buurt te vermijden) - Het werken aan een verbinding tussen Kortrijk Xpo en de binnenstad minstens op het ogenblik van publieksbeurzen

7 - Het uitwerken van een duidelijk en krachtig citymarketingplan dat zorgt voor een promosalvo op zeer frequente basis (minstens 3-maandelijks) Opgestart eind december Het afstemmen van de evenementenkalender om zodoende tot een regelmaat te komen om de 4 weken (gelinkt met continue passantentellingen en het meten van de impact van deze kalender op retailvlak) - Benadrukken van de noodzaak om innovatief uit de hoek te komen en effectief initiatief ertoe nemen: WIFI, QR codes, Near Field Communication, - Benadrukken van het belang van doordacht en gestructureerd inzetten van sociale media kanalen - Opstarten van een retail- en vastgoedburo : Er wordt initiatief genomen om meer bereikbaar te zijn voor retailers, potentiële investeerders, Ism het SOK en het Ondernemersloket wordt gewerkt aan een Retail- en vastgoedburo. (nu reeds zichtbaar via Hierbinnen worden cijfers verzameld, leegstand op de voet gevolgd, contacten met immomakelaars onderhouden, retailers met interesse in Kortrijk klantgericht behandeld, nieuwe formules geprospecteerd, Opgestart eind november Samen met het SOK en cel economie wordt gewerkt op enerzijds het masqueren van leegstaande panden via bestickering ea en anderzijds het aanpakken ten gronde van de leegstand (via tijdelijke invullingen, pop-up stores, kunstprojecten, ) Opgestart eind november 2011 In naam van de Raad van Bestuur Maarten Decramer Centrummanager

PERSNOTA 05 december De KORTRIJK CADEAUBON

PERSNOTA 05 december De KORTRIJK CADEAUBON PERSNOTA 05 december 2011 De KORTRIJK CADEAUBON Eind september 2010 werd groen licht gegeven door de Raad van Bestuur van het Handelsdistrict voor het verkopen van een Kortrijk Cadeaubon. Deze bon zou

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE. Samen geven we onze retail een nieuwe boost!

DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE. Samen geven we onze retail een nieuwe boost! DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE Samen geven we onze retail een nieuwe boost! ROESELARE VANDAAG ZUURSTOF VOOR DE STAD EEN STAD IS BELEVEN EEN STAD IS ONTMOETEN EEN STAD IS ONDERNEMEN ROESELARE VANDAAG:

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT. Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO

DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT. Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO De evolutie van het centrummanagement in Vlaanderen: van (voor) Mercurius (1998) tot Winkelnota 2.0 (2013) De evolutie van

Nadere informatie

E-commerce Oktober 2016

E-commerce Oktober 2016 E-commerce Oktober 2016 Sterke stijging van aantal zelfstandige handelaars dat online verkoopt: vandaag doet 5 aan e-commerce t.o.v. 3 in 2014. Verkoop gebeurt vooral via eigen webshop of website. Meer

Nadere informatie

BID/BIZ IN VLAANDEREN

BID/BIZ IN VLAANDEREN BID/BIZ IN VLAANDEREN MARIANNE VANCLEEMPUT - WVI Interreg Cluster SAFE-ICE BID/BIZ Definitie BID: business improvement district BIZ: bedrijven investeringszone Voorwaarden De bedrijven maken een plan voor

Nadere informatie

Hasselt shoppingstad Kernversterkend beleid COMEOS. 18 juni 2014

Hasselt shoppingstad Kernversterkend beleid COMEOS. 18 juni 2014 Hasselt shoppingstad Kernversterkend beleid COMEOS 18 juni 2014 Agenda Welkom Nieuwe ontwikkelingen Kernversterkend winkelbeleid - cijfers Retailplatform wat? Planning - events Kernversterkend beleid Troeven

Nadere informatie

Commerce or e-commerce, that s the question

Commerce or e-commerce, that s the question Commerce or e-commerce, that s the question Grote uitdagingen voor zelfstandige handelaars February 28, 2014 Unizo Bart Wallays Directeur UNIZO Nationaal HANDEL IN STEDEN EN GEMEENTEN handelaar handelsbeleid

Nadere informatie

BOOST VOOR REIZEN. Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers!

BOOST VOOR REIZEN. Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers! BOOST VOOR REIZEN Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers! OVER ONS: ONLINE REISBUREAU TOERISTISCHE INFORMATIE TOERISTISCHE AANBIEDINGEN TECHNOLOGIE BESTE BELGISCHE R.O.I.! Volledig

Nadere informatie

TE HUUR TE HUUR HUUR TE. Wel digitale activiteiten Winkelleegstand % Digitale kortingsbonnen, coupons en/of loyaliteitsprogramma s

TE HUUR TE HUUR HUUR TE. Wel digitale activiteiten Winkelleegstand % Digitale kortingsbonnen, coupons en/of loyaliteitsprogramma s INZET MARKETING- ACTIVIIN De inzet van digitale marketing is nu nog marginaal maar heeft wel de toekomst. HET ACTIVIINAANBOD 56% organiseert alleen evenementen (bijv. kerstmarkt of intocht Sint). organiseert

Nadere informatie

Vergadering RVB. Maandag 4 september 2017

Vergadering RVB. Maandag 4 september 2017 Vergadering RVB Maandag 4 september 2017 Agenda Goedkeuring verslag juli Toelichting verzekeringen Toelichting Ecokoeriers Financieel verslag Huishoudelijk reglement Events 2018 Visie, strategie, samenwerking

Nadere informatie

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15 APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR Promotiemiddelen 15 1 MAAKT JE ZICHTBAAR Promoot je evenement of onderneming via Apeldoorn Promotie Apeldoorn Promotie maakt je activiteiten zichtbaar Apeldoorn Promotie

Nadere informatie

Zet je zaak zinvol in de picture & verhoog je ROI

Zet je zaak zinvol in de picture & verhoog je ROI CIZZO.BE 1 2 Zet je zaak zinvol in de picture & verhoog je ROI Wat is CIZZO? Fashion & lifestyle met pit, zowel offline als online. Dát is CIZZO in een notendop. Zonder zever bieden we vrouwelijke lezers

Nadere informatie

Volop aandacht voor jouw winkelgebied

Volop aandacht voor jouw winkelgebied Volop aandacht voor jouw winkelgebied Succesvol samenwerken in winkelgebieden 7 maart 2018 Deelsessie praktijkcases uit rapportage Future Retail City Centre : Schoonhoven SCHOONHOVEN Situatieschets Aantal

Nadere informatie

Evenementen. pakketten. VVV Zuid-Limburg

Evenementen. pakketten. VVV Zuid-Limburg VVV Zuid-Limburg App Belangenbehartiging politiek Acties voor Inwoners Promotie regio via infopunten Kennis delen Promotie van evenementen Toeristische promotie gemeentes Social media Presentaties en gastcollege

Nadere informatie

Regionale Overlegtafels Economie VVSG Gemeentelijke cadeaucheques

Regionale Overlegtafels Economie VVSG Gemeentelijke cadeaucheques Regionale Overlegtafels Economie VVSG Gemeentelijke cadeaucheques December 2013 Januari 2014 2 - Introductie Waarom een bon? Voordelen Ambities Afwegingen Waarover hebben we het? Over dragers en technologieën

Nadere informatie

Student Positive Awards Document voor partnerschap

Student Positive Awards Document voor partnerschap Student Positive Awards Document voor partnerschap Een innovatief project, Een manier om te veranderen, Een uitreiking die jaarlijks 40.000 studenten bereikt Een initiatief van Meneer, Mevrouw Hieronder

Nadere informatie

WE WERKTEN AL SUCCESVOL SAMEN MET ONDERSTAANDE PARTNERS:

WE WERKTEN AL SUCCESVOL SAMEN MET ONDERSTAANDE PARTNERS: R D BRAND PARTNERSHIPS Via op maat uitgewerkte brand partnership - formules van Toerisme Vlaanderen kan je jouw product of evenement op een exclusieve manier promoten in het VISITFLANDERS Visitor Information

Nadere informatie

Chasing Spaces, Lizzy Ansinghstraat 163, 1072 RG Amsterdam, telefoonnummer: 020-89 32 446

Chasing Spaces, Lizzy Ansinghstraat 163, 1072 RG Amsterdam, telefoonnummer: 020-89 32 446 Chasing Spaces, Lizzy Ansinghstraat 163, 1072 RG Amsterdam, telefoonnummer: 020-89 32 446 Persbericht Amsterdam, 30 september 2015 Jacht op pop-up locaties in Amsterdam geopend Leegstaande winkel- en bedrijfspanden

Nadere informatie

Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM "

Reglement inzake de Projectcheque  ONDERNEEM IN IZEGEM STADSBESTUUR IZEGEM Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM " Artikel 1 Projectcheque Onderneem in Izegem Binnen de perken van het jaarlijks door de Gemeenteraad vastgestelde budget kunnen

Nadere informatie

Social Media. Beheer en begeleiding

Social Media. Beheer en begeleiding Social Media Beheer en begeleiding voor de bloemist Handeiding Facebook De term Social Media is tegenwoordig onvermijdbaar en neemt dagelijks toe. In geen enkel land in Europa ligt het bereik van Social

Nadere informatie

DE BALANS NA 2,5 JAAR KERNPLAN #VANRSL. Vanessa Dehullu STAD ROESELARE

DE BALANS NA 2,5 JAAR KERNPLAN #VANRSL. Vanessa Dehullu STAD ROESELARE DE BALANS NA 2,5 JAAR KERNPLAN #VANRSL Vanessa Dehullu STAD economie@roeselare.be Feb 2010 Present T OVERZICHT I Feiten en weetjes #VANRSL II Waarom en Hoe? III 7 Ambities 50 Acties - Resultaat IV Wat

Nadere informatie

Een jaar Shop-op Zondag in Gent

Een jaar Shop-op Zondag in Gent Een jaar Shop-op Zondag in Gent Tijdens het weekend van 5 en 6 mei 2018 blaast Shop-op Zondag in Gent zijn eerste kaarsje uit. PUUR Gent viert die verjaardag in stijl met een weekend vol muziek, lekkernijen

Nadere informatie

Evaluatie campagne Winter in het Meetjesland

Evaluatie campagne Winter in het Meetjesland Evaluatie campagne Winter in het Meetjesland 2015-2016 1 DOELSTELLING Overnachtingen in DALPERIODE stimuleren MERK Meetjesland, maak het mee! SAMENWERKING met en tussen logies verhogen ONLINE boekbaarheid

Nadere informatie

NU DE HANDEN IN ELKAAR SLAAN

NU DE HANDEN IN ELKAAR SLAAN Kabinet van de voorzitter van de gemeenteraad Peter Defreyne Korenmarkt 10 B-8870 Izegem Persmededeling 8870 Izegem tel. 051 33 73 00 (stadhuis) fax 051 31 48 67 (stadhuis) website www.izegem.be e-mail

Nadere informatie

TOP AANBOD. Online Marketing

TOP AANBOD. Online Marketing TOP AANBOD Online Marketing Éen aanspreekpunt voor al uw marketing activiteiten! TAOM is gespecialiseerd in online marketing & zorgt ervoor dat uw bedrijf op een heldere, krachtige en duidelijke manier

Nadere informatie

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies inretail.nl vermeulensteenbergen.nl Juni 2016 1 AANBOD & DOELGROEPEN TOP 5 BENODIGD AANBOD TOEKOMST 1. Kinderspeelgelegenheid 2. Speelgoedwinkel 3. Restaurant

Nadere informatie

Handelaarsoverleg. Woensdag 20 december 2017 Vredeszaal

Handelaarsoverleg. Woensdag 20 december 2017 Vredeszaal Handelaarsoverleg Woensdag 20 december 2017 Vredeszaal Aanwezigheden Aanwezig Alex Joke Babette Koen Mathias (Proximus) Tina De Jonghe Wendy Verontschuldigd: Glenn Carl Banier Carrefour Christel Cant Neckerman

Nadere informatie

print Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! websites games marketing e-newsletters social media content

print Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! websites games marketing e-newsletters social media content Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! Maak kennis met de Vipmedia sportviscommunity. Via dit mediaplatform kunt u uw doelgroep gepassioneerde sport- en wedstrijdvissers direct

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Nieuwe klanten Nieuwe klanten Trek er op uit Binnen blijven, wachten op klanten is geen goed idee. Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers de straat

Nadere informatie

Situering Wat biedt het Meetinstrument Centrumbeheer (MICB)? Concrete toepassing van het meetinstrument Uitvoering: rol gemeente en rol RESOC MWVL

Situering Wat biedt het Meetinstrument Centrumbeheer (MICB)? Concrete toepassing van het meetinstrument Uitvoering: rol gemeente en rol RESOC MWVL Situering Wat biedt het Meetinstrument Centrumbeheer (MICB)? Concrete toepassing van het meetinstrument Uitvoering: rol gemeente en rol RESOC MWVL Tijdspad Meer info? Lokale besturen dienen te zorgen dat

Nadere informatie

Mogelijke maatregelen, acties en instrumenten ter versterking van het handelsapparaat

Mogelijke maatregelen, acties en instrumenten ter versterking van het handelsapparaat Mogelijke maatregelen, acties en instrumenten ter versterking van het handelsapparaat Gevonden maatregelen en acties Verhogen van het aanbod in kwantitatieve zin Aantrekken nieuwe winkels Gevonden instrumenten

Nadere informatie

We know where people go. Retail Wat Nu? Presentatie Huib Lubbers September 2014 Huib Lubbers 22-09-14 1

We know where people go. Retail Wat Nu? Presentatie Huib Lubbers September 2014 Huib Lubbers 22-09-14 1 Retail Wat Nu? Presentatie Huib Lubbers September 2014 Huib Lubbers 22-09-14 1 De oplossing voor de gemiste omzet 22-09-14 2 We know where people go CityTraffic in het kort Onderzoeksbureau met eigen unieke

Nadere informatie

PROMOTIEPAKKETTEN Uw beursdeelname extra in de kijker

PROMOTIEPAKKETTEN Uw beursdeelname extra in de kijker PROMOTIEPAKKETTEN 2018 Uw beursdeelname extra in de kijker Bouwinnovatie voert elk jaar een omvangrijke publiciteitscampagne en ondersteunt de deelnemende exposant extra via de website en beurscatalogus.

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE ZONDAGSOPENING

RESULTATEN ENQUÊTE ZONDAGSOPENING RESULTATEN ENQUÊTE ZONDAGSOPENING INLEIDING Naar aanleiding van het toenemend aantal lokale stadsbesturen (o.a. Antwerpen, Kortrijk, Gent, Luik, ) dat zijn centrum wil laten erkennen als toeristische zone

Nadere informatie

Contact: mevr. Chris Van Camp chris@wdfe.be 03 289 23 73. Sponsormap

Contact: mevr. Chris Van Camp chris@wdfe.be 03 289 23 73. Sponsormap werelddansfestivaledegem 5 t.e.m. 12 augustus 2015 Contact: mevr. Chris Van Camp chris@wdfe.be 03 289 23 73 Sponsormap werelddansfestivaledegem - even voorstellen wereld : DANS : festival : EDEGEM : In

Nadere informatie

De woon- en interieurbeurs. Brussels Expo. 20-29 november 2015. www.cocoon.be

De woon- en interieurbeurs. Brussels Expo. 20-29 november 2015. www.cocoon.be De woon- en interieurbeurs 20-29 november 2015 Brussels Expo www.cocoon.be BEURS IN BEWEGING 2013 was voor Cocoon het kanteljaar waarbij de beurs terugging naar de basis: inrichting en decoratie. Het jaar

Nadere informatie

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 In 2018 hebben we iets te vieren:

Nadere informatie

Voor. dé reclamemakelaars

Voor. dé reclamemakelaars dé reclamemakelaars Aanbod Full colour print De reclame-uiting wordt in een full colour print over het gehele raamoppervlak in de winkelstraat gepresenteerd. Shop Advertisers verzorgt het complete traject.

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Er is gemonitord op twee aspecten: Passantentellingen, uitgevoerd door Citytraffic; Telling van het aantal geopende winkels, uitgevoerd door de WBA.

Er is gemonitord op twee aspecten: Passantentellingen, uitgevoerd door Citytraffic; Telling van het aantal geopende winkels, uitgevoerd door de WBA. Back-office Economie en Arbeidsmarkt Memorandum Aan : Raad Van : Victor Kloos Datum : 17 september 2014 Onderwerp : Monitor koopzondagen Afschrift aan : Bij de raadsbehandeling van het besluit tot deregulering

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

Gedurende onze jarenlange ervaringen met verkoop hebben wij een sterke evolutie meegemaakt in het aankoopgedrag van onze consumenten.

Gedurende onze jarenlange ervaringen met verkoop hebben wij een sterke evolutie meegemaakt in het aankoopgedrag van onze consumenten. Beste aanwezigen, maar vooral beste collega s winkeliers, Ik ben Veerle van Schoenen Reyskens en wil jullie een praktijkgetuigenis brengen hoe wij omgaan met het nieuwe winkelen. We zijn sinds kort bezig

Nadere informatie

Info-, brainstorm- en netwerkmoment 1 jaar detailhandelsplan. Pur Sentiment maandag 4 juni 2018

Info-, brainstorm- en netwerkmoment 1 jaar detailhandelsplan. Pur Sentiment maandag 4 juni 2018 Info-, brainstorm- en netwerkmoment 1 jaar detailhandelsplan Pur Sentiment maandag 4 juni 2018 23/04/2018 A g e n d a 19u00-19u15 19u15-20u30 Verwelkoming 1 jaar detailhandelsplan: Acties en resultaten

Nadere informatie

Regionale Overlegtafel Economie Vlaams-Brabant Gemeentelijke cadeaucheques

Regionale Overlegtafel Economie Vlaams-Brabant Gemeentelijke cadeaucheques Regionale Overlegtafel Economie Vlaams-Brabant Gemeentelijke cadeaucheques Leuven, 24 januari 2014 Op de agenda Korte introductie Case: gemeente Bornem Ervaringsuitwisseling Varia en streeknieuws 2 - 3

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2 Danique Beeks Student Advanced Business Creation Stage JH Business Promotions

Inhoudsopgave. 2 Danique Beeks Student Advanced Business Creation Stage JH Business Promotions Onderzoeksopzet Danique Beeks Studentnummer: 2054232 Advanced Business Creation Stagebedrijf: JH Busines Promotions Bedrijfsbegeleider: John van den Heuvel Datum: 12 September 2013 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Deelnamevoorwaarden. Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier

Deelnamevoorwaarden. Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier Projectvoorstelling Detailhandel speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de lokale

Nadere informatie

Jaarplan Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend

Jaarplan Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend Jaarplan 2017 Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend Algemeen Voor u ligt het Jaarplan 2017 van het Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend (BOF). Het beoogt een globaal beeld te verschaffen over de strategie,

Nadere informatie

November E-commerce

November E-commerce November 2017 E-commerce 9 op 10 zelfstandige handelaars is online aanwezig, via eigen website of sociale media. 5 op 10 verkoopt ook online, via verschillende kanalen, niet noodzakelijk webshop. Gebrek

Nadere informatie

Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven.

Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Media tarieven 2019 Alkmaar Marketing Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Hoe? Door Alkmaar te promoten

Nadere informatie

HAAL MEER UIT JE ZAAK!

HAAL MEER UIT JE ZAAK! HAAL MEER UIT JE ZAAK! WORKSHOPS VOOR HANDELAARS EN HUN MEDEWERKERS UIT DE BRUGSE REGIO 2015 (GEORGANISEERD DOOR SBM IN SAMENWERKING MET LOKALE ECONOMIE, STAD BRUGGE) SESSIE 1: HOSPITALITY, GASTVRIJHEID

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2015

Het Fair Fashion Festival 2015 Het Fair Fashion Festival 2015 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor F air T rade fashion te verhogen door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

BUSINESS MAGAZINE

BUSINESS MAGAZINE EDITIE LIMBURG BUSINESS MAGAZINE 2018-2019 HOOGST PERSOONLIJK DYNAMISCH DOELTREFFEND MAGISCH DUO Qontact is een uniek concept met een jeugdig en enthousiast netwerk, dat vaak de nieuwe zakelijke generatie

Nadere informatie

Elke dag Fietsen, elke dag Winnen

Elke dag Fietsen, elke dag Winnen Elke dag Fietsen, elke dag Winnen Eindrapport Met Belgerinkel naar de Winkel 26 april - 31 mei 2014 1 Inhoudstafel Met Belgerinkel naar de Winkel 2014 - een jaar van vernieuwing Aantal deelnemers Profiel

Nadere informatie

WESTHOEK BUSINESS DISTRICT. een regionaal contactpunt voor bedrijven d.m.v. een officieel samenwerkingsverband

WESTHOEK BUSINESS DISTRICT. een regionaal contactpunt voor bedrijven d.m.v. een officieel samenwerkingsverband WESTHOEK BUSINESS DISTRICT een regionaal contactpunt voor bedrijven d.m.v. een officieel samenwerkingsverband AGENDA 1. Missie, doelstellingen en taakstellingen van Westhoek Business District 2. Inspirerende

Nadere informatie

Demo kwartaalrapportage binnenstad. Demo

Demo kwartaalrapportage binnenstad. Demo Demo kwartaalrapportage binnenstad Demo Kwartaal 3 2013 Kwartaal 3-2013 in kwartaal 3 2013 Voor de gemeente [Voorbeeld] hebben wij gedurende het derde kwartaal van 2013 de passantstromen in de belangrijkste

Nadere informatie

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 2 De Liemers, helemaal goed! De promotie van de Liemers richt zich op vier

Nadere informatie

Zes tips voor effectieve visual merchandising :28

Zes tips voor effectieve visual merchandising :28 Zes tips voor effectieve visual merchandising 17-11-2015 09:28 Door Hanne van Nederveen Meerkerk Accountmanager retail bij visual merchandisingbureau Van Straaten We kunnen natuurlijk niet om de groei

Nadere informatie

Plan van aanpak. Kerstweekend Enkhuizen. In het licht van Enkhuizen. 22 t.m. 24 december

Plan van aanpak. Kerstweekend Enkhuizen. In het licht van Enkhuizen. 22 t.m. 24 december Rikkert 4-6 1619 AR Andijk T. 0228-593755 F. 0228-596888 M. 06-53675235 E. info@edithhartog.nl www.edithhartog.nl Plan van aanpak Kerstweekend Enkhuizen In het licht van Enkhuizen 22 t.m. 24 december Versie

Nadere informatie

Wordt jouw stad of gemeente Weekendstad. van Weekend van de Klant?

Wordt jouw stad of gemeente Weekendstad. van Weekend van de Klant? Wordt jouw stad of gemeente Weekendstad van Weekend van de Klant? Super! Lees vooral verder. Wat is Weekend van de Klant? Weekend van de Klant is sinds 2017 een organisatie van UNIZO, Comeos en UCM en

Nadere informatie

Beste Goese ondernemers, managers, bedrijfsleiders en medewerkers,

Beste Goese ondernemers, managers, bedrijfsleiders en medewerkers, SNELPOST email: info@oogfocus.nl website: www.oogfocus.nl Oktober 2017 In deze snelpost Uitslag Enquête Street Sale Kerstmarkt met extra koopavond Van de voorzitter Halloween Koopzondag Nieuwe leden Wat

Nadere informatie

Actualisatie Centrumvisie Rhenen

Actualisatie Centrumvisie Rhenen Actualisatie Centrumvisie Rhenen Vanavond: naar een actuele visie Visie 2009, stand 2016 Trends en middelgrote centrumgebieden Marktruimte Actualisatie van de visie In gesprek over het vervolg, hoe realiseren

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE CADEAUBON

GEMEENTELIJKE CADEAUBON GEMEENTELIJKE CADEAUBON Informatievergadering 8 oktober 201 Lutgart Parmentier Ambtenaar lokale economie 1 WAT IS EEN GEMEENTELIJKE CADEAUBON? Bon te besteden bij alle deelnemende LOKALE handelaars, horeca,

Nadere informatie

ONZE MISSIE. Het s-muleren en versterken van de Zaanse economie Ondernemen, wonen, werken, winkelen en recreëren

ONZE MISSIE. Het s-muleren en versterken van de Zaanse economie Ondernemen, wonen, werken, winkelen en recreëren ONZE MISSIE Het s-muleren en versterken van de Zaanse economie Ondernemen, wonen, werken, winkelen en recreëren Onze visie PUUR Zaanse middenstanders steunen en in The Spotlight zegen, waardoor onze economische

Nadere informatie

TERRASSEIZOEN 2017 OVERZICHT EVENEMENTENKALENDER 2017

TERRASSEIZOEN 2017 OVERZICHT EVENEMENTENKALENDER 2017 TERRASSEIZOEN 2017 OVERZICHT EVENEMENTENKALENDER 2017 Evenementen op de Grote Markt 2017 Vanaf maart 2016 is onze Grote Markt heringericht volgens het nieuwe principe: De terrassen sluiten volledig aan

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING,

DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de toekenning van subsidies aan jeugdhuizen voor de uitvoering van een bovenlokaal project 5 juli 2013 Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:... Aanvraagdatum:... Aanvraagformulier toelage renovatie handelspanden Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een toelage voor de

Nadere informatie

Kids at the Movies. 1. Kinepolis Group 2. Inleiding 3. Concept 4. Kalender 5. Communicatie 6. Partnership

Kids at the Movies. 1. Kinepolis Group 2. Inleiding 3. Concept 4. Kalender 5. Communicatie 6. Partnership Kids at the Movies 1. Kinepolis Group 2. Inleiding 3. Concept 4. Kalender 5. Communicatie 6. Partnership 1. Kinepolis Group Over Kinepolis : Missie : Opgericht in 1997, fusie Bert-Claeys, beursnotering

Nadere informatie

VVV Maastricht. lidmaatschap 2016

VVV Maastricht. lidmaatschap 2016 VVV Maastricht lidmaatschap 2016 1 facts & figures BEZOEKEN 3.000.000 IN MAASTRICHT, PER JAAR 2E HOTELSTAD VAN NEDERLAND 2E TOERISTENSTAD VAN NEDERLAND 2E MONUMENTENSTAD VAN NEDERLAND STERKSTE TOERISTISCHE

Nadere informatie

WELKOM ZEA. Zutphen Event Academy. Oude Stadhuis - Warnsveldzaal

WELKOM ZEA. Zutphen Event Academy. Oude Stadhuis - Warnsveldzaal WELKOM Zutphen Event Academy Oude Stadhuis - Warnsveldzaal DOELSTELLING Zutphen Event Academy SAMENWERKEN GEZAMENLIJKE MARKETING HET PROCES DOORLOPEN RELEVANTE PARTIJEN SPREKEN PROGRAMMA 12 SEPT PROGRAMMA

Nadere informatie

HoGent. Vlaamse bruisende binnensteden: van eendagsvliegen naar collectieve samenwerkingsverbanden?

HoGent. Vlaamse bruisende binnensteden: van eendagsvliegen naar collectieve samenwerkingsverbanden? HoGent 1 Vlaamse bruisende binnensteden: van eendagsvliegen naar collectieve samenwerkingsverbanden? Ruth DeVreese (HoGent), Sofie Van Herreweghe (HoGent), Else Deneys (HoGent), Frank Maleszka (Stebo),

Nadere informatie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie Culture market 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie INHOUD 19.02.2014 presentatie inhoud deelneming organisatie BRUSSELS CREATIVE FORUM : een project voor Brussel presentatie CULTUREEL BORRELEN IN BRUSSEL

Nadere informatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie Ex a m e n o p d r a c h t Interactieve Communicatie Diesel Online Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management Interactieve Communicatie De heer Jesse Wynants I n l e i d i n g Het

Nadere informatie

Design brief Invuldocument voor het design agency

Design brief Invuldocument voor het design agency Design brief Invuldocument voor het design agency Universiteit Hasselt, 2017, alle rechten voorbehouden. Elk retail design project start met een grondige onderzoeksfase waarin je samen met de retailer

Nadere informatie

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0. Ook Coevorden Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren Project Datum Versie Status Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.4 Concept 1. Visie Achtergrond: van twitter via verbinding naar

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 2015 14 april

Algemene ledenvergadering 2015 14 april Algemene ledenvergadering 2015 14 april agenda 1. Opening voorzitter 2. Bestuurlijke en financieel verslagen (op website) 3. Kascommissie 4. Bestuursverkiezing 5. Begroting 2015 6. Vaststellen contributie

Nadere informatie

E-commerce in België

E-commerce in België E-commerce 2016 E-commerce in België De Morgen Context: Huidig klimaat Retail België Offline krimpt (vooral KMO) Stijging leegstand, 5 jaar 103% Krimpende offline retail-sector Online boomt (vooral buitenlandse

Nadere informatie

LOMMEL PURE ENERGIE!

LOMMEL  PURE ENERGIE! LOMMEL PURE ENERGIE! 1. Lommel een korte situering! Kleinstedelijk gebied op provinciaal niveau Aantal inwoners: 33.610 Belangrijkste industrie- en handelscentrum van Noord-Limburg Regionaal gelegen tussen

Nadere informatie

Datum: Naam: Beschrijving: Plaats: Zaterdag 19 april

Datum: Naam: Beschrijving: Plaats: Zaterdag 19 april Pagina 1 van 5, versie 14 april 2014 Agenda BOB 2014 (versie 14 april 2014) Datum: Naam: Beschrijving: Plaats: 19 april se Paasmarkt 4 mei 10 mei 11 mei 18 mei 24 mei 25 mei 25 mei Donderdag 29 mei Vrijdag

Nadere informatie

Future Retail City Centre

Future Retail City Centre Mede mogelijk gemaakt door: Future Retail City Centre Succesfactoren voor collectieve interventies in binnenstedelijke winkelgebieden Jesse Weltevreden, Hogeschool van Amsterdam @jweltevreden van de consumenten

Nadere informatie

Evaluatie van Open Bedrijvendag

Evaluatie van Open Bedrijvendag Evaluatie van Open Bedrijvendag Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030 Brussel April 2011 Samenvatting De Open Bedrijvendag

Nadere informatie

PUUR ZAANS Citymarke2ng loyaliteit (PZCM)

PUUR ZAANS Citymarke2ng loyaliteit (PZCM) PUUR ZAANS Citymarke2ng loyaliteit (PZCM) is een aanwinst voor alle ondernemers Onze missie PUUR ZAANS Citymarke2ng (PZCM) richt zich op het zo goed mogelijk profileren van een stad, dorp, winkelstraat,

Nadere informatie

Meer gasten in uw restaurant door Facebook

Meer gasten in uw restaurant door Facebook Meer gasten in uw restaurant door Facebook Waarom investeren in Facebook? 9,6 miljoen mensen maken gebruik van Facebook waarvan 6,8 miljoen dagelijks. Doelgroep(en) zijn gemakkelijk te bereiken. Zorgt

Nadere informatie

BUSINESS MAGAZINE. Presentatie Qontact (Geen prijzen).indd 1 13/12/16 14:17

BUSINESS MAGAZINE. Presentatie Qontact (Geen prijzen).indd 1 13/12/16 14:17 EDITIE LIMBURG BUSINESS MAGAZINE Presentatie Qontact (Geen prijzen).indd 1 13/12/16 14:17 DE MAGISCHE 3 Persoonlijk Dynamisch Doeltreffend Alle goede dingen bestaan in drieën, zo luidt het spreekwoord.

Nadere informatie

Project The Box in Gent wordt verlengd én uitgebreid

Project The Box in Gent wordt verlengd én uitgebreid Project The Box in Gent wordt verlengd én uitgebreid De Stad Gent en Stebo vzw zetten het concept The Box in Gent verder voor de volgende drie jaar. Naast de bestaande Box in de Dampoortstraat zal elders

Nadere informatie

PORTFOLIO Zuid NL Communicatie

PORTFOLIO Zuid NL Communicatie PORTFOLIO Zuid NL Communicatie www.zuidnl.nl Oktober 2014 Zorghuisgroep Deurne Opdracht: Schrijven van een communicatieplan, waarmee alle betrokken doelgroepen bereikt worden ten behoeve van de transformatie

Nadere informatie

Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven.

Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Media tarieven 2018 Alkmaar Marketing Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Hoe? Door Alkmaar te promoten

Nadere informatie

Activiteitenplan en begroting. BIZ Ootmarsum 2017

Activiteitenplan en begroting. BIZ Ootmarsum 2017 BIZ Ootmarsum Activiteitenplan en begroting BIZ Ootmarsum 2017 Ruimtelijke kwaliteit voor een aantrekkelijke en veilige omgeving. Groen (bloembakken enz.), aankleding binnenstad & straatmeubilair e.d..

Nadere informatie

De Gouden Glimlach een feest voor buurt en winkel! Inhoud. 1. Context 2. Campagne 3. Resultaten

De Gouden Glimlach een feest voor buurt en winkel! Inhoud. 1. Context 2. Campagne 3. Resultaten De Gouden Glimlach een feest voor buurt en winkel! Inhoud 1. Context 2. Campagne 3. Resultaten 2 1 1. Context Werk en economie Detailhandel & horeca - bedrijfseenheid Actieve Stad - richt zich op de stedelijke

Nadere informatie

EDITIE LIMBURG BUSINESS MAGAZINE

EDITIE LIMBURG BUSINESS MAGAZINE EDITIE LIMBURG BUSINESS DE MAGISCHE 3 Persoonlijk Dynamisch Doeltreffend Alle goede dingen bestaan in drieën, zo luidt het spreekwoord. Dat geldt in het bijzonder voor Qontact, een uniek concept met een

Nadere informatie

SAMEN STERK VOOR HET MORTSELSE MERK Promotie en ondersteuning van de lokale economie tijdens grote wegenwerken

SAMEN STERK VOOR HET MORTSELSE MERK Promotie en ondersteuning van de lokale economie tijdens grote wegenwerken SAMEN STERK VOOR HET MORTSELSE MERK Promotie en ondersteuning van de lokale economie tijdens grote wegenwerken Antwerpsestraat jaren 80 Antwerpsestraat jaren 90 Statielei Gemeenteplein - Mechelsesteenweg

Nadere informatie

Raad van Bestuur. Maandag 1 april 2019

Raad van Bestuur. Maandag 1 april 2019 Raad van Bestuur Maandag 1 april 2019 Agenda Welkom Lisa van der Zweep Goedkeuring verslag maart Evaluatie Warm Welkom Weekend Lentebraderie Paasactie Werkgroepen Steun aan project Vraag naar Sam Promotiepakketten

Nadere informatie

grens onderscheidend ondernemen

grens onderscheidend ondernemen KvK Kiosk Martin Lammerteyn Bedrijfsmentor Grensverleggend verkopen in Belgeland, hoe doe je dat? grens onderscheidend ondernemen starter Wie is hier aanwezig? Wie is ondernemer? Wie verkoopt er? Wie adviseert

Nadere informatie

Samen investeren in succesvolle winkelgebieden

Samen investeren in succesvolle winkelgebieden Samen investeren in succesvolle winkelgebieden Succesfactoren voor collectieve interventies in binnenstedelijke winkelgebieden Dr. Anne Risselada, Senior Researcher Dr. Jesse Welevreden, Professor Digital

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS Waarde voor ondernemers POWERED BY Stop met adverteren met events bereik je meer! Hoe bereik ik nieuwe klanten voor mijn

Nadere informatie

Onze lezers zijn fitnessclub eigenaren, Clubmanagers, Personal Trainers en instructeurs.

Onze lezers zijn fitnessclub eigenaren, Clubmanagers, Personal Trainers en instructeurs. Over bodylife bodylife is al 30 jaar (sinds 1988) het toonaangevende vakblad voor de fitnessbranche in Europa. Inmiddels verschijnt bodylife wereldwijd met, naast Nederland en Vlaanderen, ook uitgaven

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media 12 Tips & tricks 1. Social media - cijfers januari 2017 Bron: www.frankwatching.com 2. Social media - is voor alle leeftijden,

Nadere informatie

Zet uw bedrijf meer en beter in de kijker bij decision makers.

Zet uw bedrijf meer en beter in de kijker bij decision makers. Zet uw bedrijf meer en beter in de kijker bij decision makers. Voka, Vlaams netwerk van Ondernemingen Vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven (kleine, middelgrote, grote) in heel Vlaanderen. Dit is

Nadere informatie