NU DE HANDEN IN ELKAAR SLAAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NU DE HANDEN IN ELKAAR SLAAN"

Transcriptie

1 Kabinet van de voorzitter van de gemeenteraad Peter Defreyne Korenmarkt 10 B-8870 Izegem Persmededeling 8870 Izegem tel (stadhuis) fax (stadhuis) website O/ref.: U/ref.: Izegem, MAART 2012 NU DE HANDEN IN ELKAAR SLAAN Terecht worden geregeld alarmkreten geslaakt rond de problemen van de leegstand en de commerciële aantrekkelijkheid van het handelscentrum in Izegem. Van de kant van de oppositie waren er terechte tussenkomsten in de gemeenteraad, vanuit de meerderheid is er een coherente beleidsvisie en zijn er voorstellen. UNIZO werkt, samen met de stad, het project Innoverende Straat uit. AZI wijst geregeld op concrete problemen waarmee handelaars te kampen hebben.

2 Leegstand is een probleem dat zich niet enkel in Izegem stelt, maar zowat overal en vooral in verstedelijkt gebied. Inmiddels staat in België 7% van alle panden leeg, in 2011 was dit 6,6%, in 2008 was dit nog 5,2%. Maar dit mag ons er niet van weerhouden acties te ondernemen. De problematiek van de Izegemse binnenstad overstijgt trouwens het eigenlijke centrum en de rechtstreeks betrokken handelaars : voor alle bewoners van onze stad vereist de woonkwaliteit van een centrumstad, de aanwezigheid van een bruisend handelscentrum. Er werden studies besteld en uitgevoerd, er zijn discussies gevoerd, er werden acties op touw gezet. Een aantrekkelijke publieke ruimte is de noodzakelijke voorwaarde voor een heropleving of herwaardering van het handelscentrum. De BRO-studie stelt: Wanneer de stad hierin slaagt, zal een groter deel van de bevolking in Izegem en van de aangrenzende gemeenten het centrum van Izegem vaker bezoeken dan in Izegem kan inderdaad als handelscentrum pas aantrekkelijk zijn, wanneer het stadscentrum ook aantrekkelijk is. Het centrum van onze stad ondergaat in de eerstvolgende jaren die ware gedaantewisseling. De Grote Markt is net heraangelegd en de centrale doortocht wordt voltooid. De projecten Stationsomgeving, Eperon d Or en andere zijn niet langer vrijblijvende plannen, maar worden effectief uitgevoerd. De Korenmarkt, het Museumplein, de Nieuwstraat, de Marktstraat, : allen zullen zij een nieuwe dynamiek kennen. Izegem wordt een mooie stad.

3 Nu is dus het ideale moment om een vernieuwde visie op het handelscentrum uit te tekenen. De studies zijn uitgevoerd, de sterkten en de zwakten zijn gekend. De focus op een aantrekkelijke publieke ruimte volstaat evenwel niet: het is slechts een eerste aanzet.

4 Een nieuwe stap in het beleid is alleen mogelijk wanneer alle actoren daarin samenwerken. Het vervolg op de eerste aanzet, moet dus een gezamenlijk plan, een gezamenlijk project zijn, vanuit een duidelijk gedragen ambitie. Ik wil dus een oproep doen om een blijvende, georganiseerde samenwerkingsstructuur op poten te zetten waarbij iedereen betrokken wordt (de stad, de handelaars, de organisaties van handelaars, de eigenaars van leegstaande panden) en die concrete, positieve projecten uitwerkt. We moeten eindelijk af van de houding waarbij iedereen zegt wat een ander moet doen. Samenwerken (samen EN werken) is veel efficiënter en positiever. De uitdaging is groot, de urgentie hoog. Het is tijd om enerzijds de handen in elkaar te slaan en anderzijds de onmiddellijke toekomst goed voor ogen te houden. DOEL We moeten alle actoren kunnen overtuigen van de haalbaarheid van een verregaande ambitie. Van Izegem opnieuw een echte winkelstad maken die in 2020 ten aanzien van de eigen bevolking en de bevolking van de buurgemeenten een alternatief is voor Kortrijk, Roeselare en andere winkelsteden, dat moet de eigenlijke ambitie en het uiteindelijk doel zijn van die samenwerkingsstructuur. Dit zal niet zomaar gaan. De opdrachten voor de nieuwe samenwerkingsstructuur zijn zeer divers. Ik vind de mosterd niet uit, maar tracht te leren uit ervaringen elders.

5 1. Inzicht verwerven en inspelen op de wensen / behoeften van de consument Sfeer en gezelligheid Kwaliteit en variëteit van het winkelaanbod Vlotte bereikbaarheid en toegankelijkheid Mix van eigentijdse faciliteiten en lokale gezelligheid (horeca) Netheid en veiligheid 2. De realiteit veranderen Nieuwe en attractieve winkelconcepten, sterke enseignes aantrekken, aanbod verruimen Meer worden dan run-shopping alleen De bereikbaarheid en de toegang tot het centrum verzekeren voor autoverkeer, fietsers en openbaar vervoer, ook vanuit de buurgemeenten Een groot aanbod aan terrassen (Korenmarkt en Melkmarkt, Museumplein) Attractieve horeca aantrekken en promoten 3. De perceptie veranderen De negatieve perceptie ombuigen door een intensieve PR campagne. Intern naar de lokale bevolking, Izegemnaars weer fier maken op hun stad en een volgehouden reclamecampagne in de regionale media. Het doemdenken negeren. Spreken met één stem: stroomlijnen van de communicatie met alle actoren. 4. Duurzame financiering verzamelen Structurele financiering van de overheid en de actoren verwerven Sponsoring werven

6 5. o.a. via de stad, opleidingscentra en immobiliënhandelaars Nieuwe investeerders aantrekken naar het centrum in projecten voor: Winkelen, wonen, ontspannen en werken Leegstand wegwerken Het openbaar domein verbeteren: open ruimtes, pleinen, parkeerfaciliteiten, fietspaden enz. 6. Promotie van de winkels Kiezen voor een stijl "Izegem", kleinschalig maar toch groot, eigentijds maar toch traditioneel: boos Izegem Samenstellen van een attractief en innoverend jaarprogramma afgestemd op alle topverkoopperiodes. Experimenteren met speciale openingsuren (avond, zondag). Installeren van een uitstekende bewegwijzering. Creëren van een website en een 6-maandelijks of jaarlijks shoppingmagazine dat verspreid wordt in Izegem en buurgemeenten. De zaterdagmarkt integreren in het handelscentrum en er hét uithangbord van maken. Een feeërieke en harmonieuze kerstverlichting in alle straten en pleinen van het centrum, maar ook een programma van openbare verlichting buiten de kerstperiode. Regelmatig wisselende thema bevlagging van het hele centrum. 7. Prestatiemeting Jaarlijkse bodycheck van de stad: evolutie leegstand, aantal nieuwe winkels, horeca- en ontspanningszaken, zaken- en woonprojecten. Evolutie van het aantal bezoekers: de passantentellingen. Regelmatig klantenonderzoek: klantenprofiel, tevredenheid, wensen en suggesties

7 8. Concrete acties Acties ter ondersteuning van belangrijke koopperiodes zoals eindejaar, valentijn, moederdag, Pasen, zomerkoopjes, batjes. Campagnes via de media, kerstverlichting, straatanimatie Het profileren van Izegem als merknaam voor het winkelgebeuren via een eigen huisstijl, evenementen met uitstraling, een kwaliteitsvolle website, verspreiden van een magazine en/of een koopgids. Het voorzien van een sterke communicatie tussen de handelaars onderling. Het behartigen van de belangen van alle handelaars, in het kader van deze acties, binnen het werkingsgebied, o.a. bij het overleg met het stadsbestuur. Het opvolgen van het winkelaanbod. De afstemming van de openingsuren, desgevallend gekoppeld aan het invoeren van avondwinkelen. Experimenteren met openingsuren en -dagen behoort ook tot de kerntaken van het handelsdistrict. 9. De middelen komen uit minstens volgende bronnen: Van zodra de structuur een plan heeft opgesteld, dat de goedkeuring wegdraagt van alle actoren, zullen de handelaars binnen het werkingsgebied een bijdrage leveren o.b.v. de commerciële oppervlakte of op basis an een andere parameter. Vrijstellingen kunnen worden voorzien voor starters en handelaars die hinder ondervinden naar aanleiding van grote infrastructuurwerkzaamheden in de stad. Het stadsbestuur voorziet een toelage en engageert zich om initiatieven verder te ondersteunen. Ook de eigenaars van handelspanden (of van leegstaande panden) betalen volgens een af te spreken verdeelsleutel mee. Ook de organisaties betalen een jaarlijkse bijdrage. Dit zijn slechts opdrachten die ik haal uit ervaringen in andere steden. Zij zijn niet te nemen of te laten. Essentie is dat de samenwerkingsstructuur (zie hieronder) tussen de stad en de handelaars dergelijke opdrachten overeenkomt en uitwerkt. Wat ik wel sterk beklemtoon is dat er een consensus moet ontstaan rond de ambitie om Izegem terug op de kaart te zetten en om van onze binnenstad opnieuw een volwaardig handelscentrum te maken.

8 MIDDEL Dit programma kan de stad uiteraard niet alleen uitwerken. Ook de handelaars kunnen dit niet alleen. Een samenwerkingsstructuur is dus noodzakelijk. Natuurlijk zal deze samenwerkingsstructuur, die gericht is op 2020, ook een continuïteit moeten kennen die het vrijwilligerskarakter overstijgt. Er moet dus een juridische structuur komen en professionele ondersteuning. Dit vereist inspanningen, en dus materiële ondersteuning, van zowel de stad als van de eigenaars, de handelaars en de handelaarsorganisaties. Deze samenwerkingsstructuur moet dus veel verregaander zijn dan een overleg. We moeten uitdrukkelijk durven kiezen voor het zgn. Business Improvement District (BID). De kern van het BID is dat ondernemers gezamenlijk mee bepalen welke maatregelen moeten worden uitgevoerd boven op de diensten die de gemeente al levert om hun winkelgebied of bedrijventerrein nog aantrekkelijker te maken voor de klanten en zo de winstgevendheid te vergroten. Als de meerderheid van de ondernemers achter de maatregelen staat, wordt een verplichte heffing opgelegd aan alle ondernemers in het gebied ten behoeve van de financiering van de maatregelen. Het Handelsdistrict zal in eerste instantie moeten bepalen welke straten tot het kerngebied behoren. Dit lijkt eenvoudig en evident, maar is cruciaal. Daarnaast wordt ook de financiële bijdrage per ondernemer, binnen het kerngebied, door de ondernemers bepaald en zij beslissen over de inzet van de middelen. Een BID verschilt van door de overheid ingestelde belastingen en subsidies, in de zin dat ondernemers (mee-)bepalen én (mee-)betalen. De opbrengst van de heffing komt volledig ter beschikking van de ondernemers. Belangrijk hierbij is dat een BID alleen gebruikt kan worden voor extra investeringen bovenop de gemeentelijke dienstverlening, niet in plaats daarvan.

9 Het zullen ook de handelaars zijn die de hoogte van de heffing mee-bepalen EN vastleggen welke de heffingsgrondslag is: de gevelgrootte, de oppervlakte van het perceel, of een andere parameter. Welke stappen moeten daartoe gezet worden? In eerste instantie moet beleidsmatig uitgemaakt worden of men opteert voor een Handelsdistrict Izegem. Indien een meerderheid binnen de gemeenteraad dit voorstel steunt, moet het voorgelegd worden aan de handelaars zelf. Eerst via een open debat met o.m. UNIZO en AZI, maar daarna via een heus referendum onder alle handelaars binnen het kerngebied. Enkel wanneer in een georganiseerd referendum een meerderheid behaald wordt, kan het Handelsdistrict van start gaan. Dit is mijn voorstel. Het is ook maar een voorstel. Het moet besproken worden, binnen het beleid en binnen de handelaars. Het moet aangepast worden, het moet getoetst worden naar Izegemse noden, maar het moet de eerste stap zijn naar een vernieuwd beleid inzake onze binnenstad. Het is tevens een louter persoonlijk voorstel. Ik besprak dit nog niet binnen mijn partij, ik besprak dit nog niet binnen een handelaarsorganisatie waarvan ik deel uit maak. Ik deed dit bewust niet. Ik wil het voorstel onbevooroordeeld laten beoordelen. Moge het project vele vaders kennen!

10 Peter Defreyne voorzitter gemeenteraad

BID/BIZ IN VLAANDEREN

BID/BIZ IN VLAANDEREN BID/BIZ IN VLAANDEREN MARIANNE VANCLEEMPUT - WVI Interreg Cluster SAFE-ICE BID/BIZ Definitie BID: business improvement district BIZ: bedrijven investeringszone Voorwaarden De bedrijven maken een plan voor

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

Commerce or e-commerce, that s the question

Commerce or e-commerce, that s the question Commerce or e-commerce, that s the question Grote uitdagingen voor zelfstandige handelaars February 28, 2014 Unizo Bart Wallays Directeur UNIZO Nationaal HANDEL IN STEDEN EN GEMEENTEN handelaar handelsbeleid

Nadere informatie

Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN. Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012

Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN. Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 Lokaal economisch beleid wordt steeds belangrijker In de UNIZO KMO-barometer* van maart 2011: het gemeentelijk niveau wordt door

Nadere informatie

Kernversterking door kernafbakening Leopoldsburg

Kernversterking door kernafbakening Leopoldsburg Kernversterking door kernafbakening Leopoldsburg Sterkten Schets Leopoldsburg Compactheid centrum Ruim aanbod dagelijkse goederen + hoge koopbinding Ruim aanbod horeca Verwevenheid van detailhandel en

Nadere informatie

Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek. Forse investering noodzakelijk! Centrum op de schop!

Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek. Forse investering noodzakelijk! Centrum op de schop! Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek Goor als winkelhart van de Hof van Twente aangevuld met muzikale elementen: Beeld bepalende elementen (muziekkoepel etc.); Muzikale evenementen (zie Bigband festival);

Nadere informatie

BLANKENBERGE VOORZIET MASSAAL SUBSIDIES OM DE LEEGSTAND TE BESTRIJDEN.

BLANKENBERGE VOORZIET MASSAAL SUBSIDIES OM DE LEEGSTAND TE BESTRIJDEN. Blankenberge, 1 maart 2014 BLANKENBERGE VOORZIET MASSAAL SUBSIDIES OM DE LEEGSTAND TE BESTRIJDEN. Op 17 december 2013 nam de gemeenteraad kennis van het Strategisch Commercieel plan voor de binnenstad.

Nadere informatie

DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT. Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO

DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT. Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO De evolutie van het centrummanagement in Vlaanderen: van (voor) Mercurius (1998) tot Winkelnota 2.0 (2013) De evolutie van

Nadere informatie

PUUR Gent gaat online en lanceert campagne SHOP-OP ZONDAG

PUUR Gent gaat online en lanceert campagne SHOP-OP ZONDAG PUUR Gent gaat online en lanceert campagne SHOP-OP ZONDAG PUUR GENT heeft een eigen website ontwikkeld met informatie over het unieke horeca- en winkelaanbod in Gent. Zowel handelaars als consumenten vinden

Nadere informatie

Informatieavond reclamebelasting

Informatieavond reclamebelasting Informatieavond reclamebelasting 9 april 2015 2-7-2015 1 Indeling van de avond Openingswoord door wethouder Ricky van den Aker Update over vrij parkeren Toelichting nieuwe reclamebelasting Enkele vragen

Nadere informatie

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM MEERWAARDE VOOR ONZE STAD (1) De heraanleg van de Grote Markt van gevel tot gevel zal tot positieve effecten leiden waardoor veiligheid, mobiliteit, huisvesting

Nadere informatie

Info-, brainstorm- en netwerkmoment 1 jaar detailhandelsplan. Pur Sentiment maandag 4 juni 2018

Info-, brainstorm- en netwerkmoment 1 jaar detailhandelsplan. Pur Sentiment maandag 4 juni 2018 Info-, brainstorm- en netwerkmoment 1 jaar detailhandelsplan Pur Sentiment maandag 4 juni 2018 23/04/2018 A g e n d a 19u00-19u15 19u15-20u30 Verwelkoming 1 jaar detailhandelsplan: Acties en resultaten

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE ZONDAGSOPENING

RESULTATEN ENQUÊTE ZONDAGSOPENING RESULTATEN ENQUÊTE ZONDAGSOPENING INLEIDING Naar aanleiding van het toenemend aantal lokale stadsbesturen (o.a. Antwerpen, Kortrijk, Gent, Luik, ) dat zijn centrum wil laten erkennen als toeristische zone

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Activiteitenplan Verantwoording Begroting 2016

Activiteitenplan Verantwoording Begroting 2016 Biz Plan 2016 BIZ Ondernemers Driebergen (BIZ 3B) Activiteitenplan Verantwoording Begroting 2016 BIZ DRIEBERGEN (BIZ 3B) Versie april 2015 Activiteiten 2016 Een Bedrijven Investerings Zone (verder te noemen

Nadere informatie

BIZ PLAN. Goor Collectief

BIZ PLAN. Goor Collectief BIZ PLAN Goor Collectief Versie 1.1, 22 oktober 2017 Opgesteld door: Goor Collectief BIZ Plan 2018-2022 Pagina 1 van 10 Centrum van Goor Goor Collectief INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. UITLEG OVER DE

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) biz BEDRIJVENINVESTERINGZONE EINDHOVEN VOORWOORD De SOEC (Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum) is in 2011 opgericht om het centrum van Eindhoven op een doordachte,

Nadere informatie

HoGent. Vlaamse bruisende binnensteden: van eendagsvliegen naar collectieve samenwerkingsverbanden?

HoGent. Vlaamse bruisende binnensteden: van eendagsvliegen naar collectieve samenwerkingsverbanden? HoGent 1 Vlaamse bruisende binnensteden: van eendagsvliegen naar collectieve samenwerkingsverbanden? Ruth DeVreese (HoGent), Sofie Van Herreweghe (HoGent), Else Deneys (HoGent), Frank Maleszka (Stebo),

Nadere informatie

Gemeente Beverwijk. Wethouder Tim De Rudder

Gemeente Beverwijk. Wethouder Tim De Rudder Gemeente Beverwijk Wethouder Tim De Rudder https://www.youtube.com/watch?v=hdoxyqpivas 2 Rabobank Utrechtse Waarden Jappie van der Heide (manager MKB) Rabobank-IJmond 4 Rabobank Utrechtse Waarden Alleen

Nadere informatie

Startdia met foto Ruimte Centrummanagement: Eerst de theorie.. Jan Boots, 18 oktober

Startdia met foto Ruimte Centrummanagement: Eerst de theorie.. Jan Boots, 18 oktober Startdia met foto Ruimte Centrummanagement: Eerst de theorie.. Jan Boots, 18 oktober Inhoud presentatie Centrummanagement 1.Wat houdt het in? 2.Ambities, doelstellingen en resultaat 3.Taakvelden 4.Organisatie

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE. Samen geven we onze retail een nieuwe boost!

DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE. Samen geven we onze retail een nieuwe boost! DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE Samen geven we onze retail een nieuwe boost! ROESELARE VANDAAG ZUURSTOF VOOR DE STAD EEN STAD IS BELEVEN EEN STAD IS ONTMOETEN EEN STAD IS ONDERNEMEN ROESELARE VANDAAG:

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht. Jaarplan 2015. (eerste versie op hoofdlijnen)

Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht. Jaarplan 2015. (eerste versie op hoofdlijnen) Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht Jaarplan 2015 (eerste versie op hoofdlijnen) Versie 2.0 27 maart 2015 1. Inleiding De POBD is een vereniging die als doel heeft het winkel- en horecabezoek aan

Nadere informatie

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid en vice-versa Unizo Katalysator Datgene wat een proces of verloop bevordert ( of vertraagt) Publieke Ruimte Economische activiteiten Unizo 2 1 PUBLIEKE RUIMTE

Nadere informatie

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek.

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek. Winkelbediende Om een bloeiende zaak te hebben is het heel belangrijk van een aantrekkelijke etalage te maken. In deze spoedcursus geven we je enkele tips mee en dan kan jij aan de slag. Maak een mooie

Nadere informatie

Boodschap: waardering

Boodschap: waardering Het komt niet vaak voor dat we het in Hengelo ergens over eens zijn, laat staan over een lastig onderwerp als onze Binnenstad. Laten we deze kans grijpen en met elkaar de volgende stappen zetten. Elke

Nadere informatie

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Wat wil je met je bedrijf bereiken? En hoe helpt communicatie daarbij? Wij hebben speciaal voor startende en kleine bedrijven een communicatie traject:

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Ieper heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag Wat

Nadere informatie

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Rapportage oktober 2014 Inleiding Stichting Bi- Zone heeft begin oktober 2014 een vragenlijst uitgezet onder al haar contribuanten (alle bedrijven

Nadere informatie

BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius

BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius Hoofdstuk: Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Waarom een BIZ voor Cruquius?... 3 Wat gaat de BIZ Cruquius doen?...

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

Detailhandelsvisie. Goeree-Overflakkee

Detailhandelsvisie. Goeree-Overflakkee Detailhandelsvisie Goeree-Overflakkee 2 trends en ontwikkelingen in de detailhandel (algemeen)! Economische stagnatie! Omzetverschuivingen van offline naar online winkels (internet winkelen)! Overcapaciteit

Nadere informatie

Project The Box in Gent wordt verlengd én uitgebreid

Project The Box in Gent wordt verlengd én uitgebreid Project The Box in Gent wordt verlengd én uitgebreid De Stad Gent en Stebo vzw zetten het concept The Box in Gent verder voor de volgende drie jaar. Naast de bestaande Box in de Dampoortstraat zal elders

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Koekelare van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Koekelare van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Koekelare van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Koekelare heeft zich gebogen over de vraag; wat verwachten de ondernemers van onze gemeente van

Nadere informatie

Lokaal economisch beleid

Lokaal economisch beleid Lokaal economisch beleid Op weg naar een dynamische agenda voor de toekomst Tweede ondernemersavond 13 oktober 2014 Programma Opening 19:30 Doel van de avond 19:35 Terugblik 1 e ondernemersavond 19:40

Nadere informatie

Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds. Op naar een vitaal economisch Klundert

Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds. Op naar een vitaal economisch Klundert Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds Op naar een vitaal economisch Klundert Programma Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds Opening Waarom een Ondernemersfonds voor Klundert? Het proces tot nu toe

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Sint-Niklaasheeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over

Nadere informatie

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30 Unibail-Rodamco Upgrade Kick-off Stadshart meeting Zoetermeer Gemeente Zoetermeer Programma 1. 1. Welkom 19:30-19:40 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50 Sfeervolle en bruisende binnenstad Achtergrond

Nadere informatie

Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018,

Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018, Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018, Op 14 oktober 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Daarna zullen politieke partijen keuzes maken voor het gemeentelijke beleid van de volgende

Nadere informatie

Locatieprofiel evenementen Leienplein

Locatieprofiel evenementen Leienplein Locatieprofiel evenementen Leienplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad Eigenaar: Gemeente Apeldoorn Beheerder: Gemeente Apeldoorn Contact:

Nadere informatie

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften Dorpsraad Kermt Visietekst 1. Situering Meer en meer burgers krijgen het gevoel dat de ziel verdwijnt uit onze deelgemeente. De toekomstplannen die er voor onze deelgemeente gemaakt worden, liggen onvoldoende

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? De UNIZO-afdelingen van Poperinge hebben zich gebogen over de vraag wat verwachten de ondernemers van

Nadere informatie

TERUGKOPPELING PUBLIEKSLAB. 23 juni 2015, Zoetermeer

TERUGKOPPELING PUBLIEKSLAB. 23 juni 2015, Zoetermeer TERUGKOPPELING PUBLIEKSLAB 23 juni 2015, Zoetermeer Stadscentrum De gemeente Zoetermeer wil samen met vele andere betrokkenen de Entree van Zoetermeer langs de A12 en rondom Station Zoetermeer verbeteren.

Nadere informatie

Wonen boven winkels 120% 100% 80% 60% Verdiepingen. Leeg 40% 20% Verdiepingen. boven winkels

Wonen boven winkels 120% 100% 80% 60% Verdiepingen. Leeg 40% 20% Verdiepingen. boven winkels 120% 100% 80% 60% 40% Verdiepingen Leeg 20% 0% Verdiepingen boven winkels Beleid(oud) Beleid (nieuw) Vraag Toelichting op de presentatie Presentatie Wonen boven winkels 1. Introductie. Ik ben...harry...beleidsmedewerker

Nadere informatie

Adviesrapport: Krachtige kern Olst. Minor Stedelijke vernieuwing Datum: Klas: MRSVE School: Saxion Hogescholen

Adviesrapport: Krachtige kern Olst. Minor Stedelijke vernieuwing Datum: Klas: MRSVE School: Saxion Hogescholen Minor Stedelijke vernieuwing Datum: Klas: MRSVE School: Saxion Hogescholen 2 COLOFON Opdrachtgever: Ondernemingsvereniging GO-Olst & Plaatselijk Belang Olst Datum: 31 augustus 2015 3 SAMENVATTING In Olst

Nadere informatie

PARKMANAGEMENT ENQUÊTE Algemeen

PARKMANAGEMENT ENQUÊTE Algemeen PARKMANAGEMENT ENQUÊTE Algemeen Algemene Bedrijfsgegevens Naam Bedrijf Juridische Structuur Ondernemingsnummer Adres Postcode + Gemeente Algemeen telefoonnummer Algemeen faxnummer Algemeen emailadres Website

Nadere informatie

SAMEN STERK VOOR HET MORTSELSE MERK Promotie en ondersteuning van de lokale economie tijdens grote wegenwerken

SAMEN STERK VOOR HET MORTSELSE MERK Promotie en ondersteuning van de lokale economie tijdens grote wegenwerken SAMEN STERK VOOR HET MORTSELSE MERK Promotie en ondersteuning van de lokale economie tijdens grote wegenwerken Antwerpsestraat jaren 80 Antwerpsestraat jaren 90 Statielei Gemeenteplein - Mechelsesteenweg

Nadere informatie

Gemeente Rijswijk T.a.v. Wethouder A. van de Laar Postbus HH Rijswijk. Rijswijk, 1 november Betreft: Herijking Toekomstvisie PPP

Gemeente Rijswijk T.a.v. Wethouder A. van de Laar Postbus HH Rijswijk. Rijswijk, 1 november Betreft: Herijking Toekomstvisie PPP Gemeente Rijswijk T.a.v. Wethouder A. van de Laar Postbus 5305 2280 HH Rijswijk Betreft: Herijking Toekomstvisie PPP Rijswijk, 1 november 2018 Op 7 februari 2017 is de Toekomstvisie Plaspoelpolder (PPP)

Nadere informatie

ONDERWERP: Detailhandelsvisie Arnhem

ONDERWERP: Detailhandelsvisie Arnhem Aan de gemeenteraad Documentnummer Zaaknummer ONDERWERP: Detailhandelsvisie Arnhem 2016-2021 Voorstel 1. richtinggevende kaders en concrete ambities voor de ontwikkeling van de detailhandel vast te stellen,

Nadere informatie

dbruist Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad

dbruist Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad 2017-2022 Inleiding Zwolle heeft de ambitie om de meest aantrekkelijke binnenstad van Noordoost-Nederland te worden en te blijven. Daarvoor moeten

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Binnenstad Den Haag 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 De sterke punten Visie Consequente uitvoering en doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Volop aandacht voor jouw winkelgebied

Volop aandacht voor jouw winkelgebied Volop aandacht voor jouw winkelgebied Succesvol samenwerken in winkelgebieden 7 maart 2018 Deelsessie praktijkcases uit rapportage Future Retail City Centre : Schoonhoven SCHOONHOVEN Situatieschets Aantal

Nadere informatie

Stimulering ondernemerschap en bestrijding winkelleegstand een gouden combinatie. Wout Gelderloos Farid Darkaoui 20 januari 2015

Stimulering ondernemerschap en bestrijding winkelleegstand een gouden combinatie. Wout Gelderloos Farid Darkaoui 20 januari 2015 Stimulering ondernemerschap en bestrijding winkelleegstand een gouden combinatie Wout Gelderloos Farid Darkaoui 20 januari 2015 Even voorstellen Zaken Expert B.V. Stedelijk en economische ontwikkeling

Nadere informatie

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 1 Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 2 I Inleiding Op 1 januari 2015 is de Wet BedrijvenInvesteringsZones (BiZ) in werking getreden. Deze wet maakt het voor lokale ondernemersorganisaties

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Houthulst heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

Actieplan binnenstad Maassluis

Actieplan binnenstad Maassluis Actieplan binnenstad Maassluis 1 Inleiding De dynamiek in de detailhandel is bijzonder groot en kent vele trends en ontwikkelingen. Een aantal trends is al jaren zichtbaar, zoals schaalvergroting. Andere

Nadere informatie

DESKUNDIGENOPINIE NIJMEGEN

DESKUNDIGENOPINIE NIJMEGEN DESKUNDIGENOPINIE NIJMEGEN De deskundigenopinie vormt al sinds 2001 een vast programmaonderdeel van het bezoek aan een gaststad. Tijdens een rondwandeling beoordelen de bezoekers de binnenstad op een aantal

Nadere informatie

Ambitie 1: Een wervende regio

Ambitie 1: Een wervende regio Ambitie 1: Een wervende regio Doelstelling 1: Transformeren naar een kennisgedreven economie Aandachtspunt: Niet alles doen, we kunnen niet overal nr 1 zijn. : Fabrieken voor de toekomst: o Samenwerking

Nadere informatie

BEDRIJFS INVESTERINGS ZONE. Biz IN DE BINNENSTAD VAN NIJKERK

BEDRIJFS INVESTERINGS ZONE. Biz IN DE BINNENSTAD VAN NIJKERK BEDRIJFS INVESTERINGS ZONE Biz IN DE BINNENSTAD VAN NIJKERK Waarom een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) Nijkerk? Alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen Het centrum van Nijkerk onderscheidt

Nadere informatie

Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen Mechelen 2018,

Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen Mechelen 2018, #UNIZO Mechelen KIEST 2018 Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen Mechelen 2018, Op 14 oktober 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Daarna zullen politieke partijen keuzes maken voor het

Nadere informatie

Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM "

Reglement inzake de Projectcheque  ONDERNEEM IN IZEGEM STADSBESTUUR IZEGEM Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM " Artikel 1 Projectcheque Onderneem in Izegem Binnen de perken van het jaarlijks door de Gemeenteraad vastgestelde budget kunnen

Nadere informatie

Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités

Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités Inhoud Hoofdstuk 1: Algemene principes en definities...

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Turnhout van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Turnhout van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Turnhout van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Turnhout heeft zich, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, gebogen over de vraag

Nadere informatie

3.000 Nazareners geven hun mening

3.000 Nazareners geven hun mening 3.000 Nazareners geven hun mening Persbericht woensdag 3 juli 2019 Zegget ne keer! Met deze slogan riep het lokaal bestuur alle inwoners op deel te nemen aan de grote bevolkingsbevraging in mei 2019. 2.910

Nadere informatie

Op zoek naar winkelbeleving. VOGON studiemiddag Rotterdam

Op zoek naar winkelbeleving. VOGON studiemiddag Rotterdam Op zoek naar winkelbeleving VOGON studiemiddag Rotterdam I&O Research 1. Bureau voor marktonderzoek en advies 2. 50, 3, 500, 750.000+ 3. Datacollectie in huis 4. Klantbeleving: Retail (KSO2011) Ambulante

Nadere informatie

GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Grootste wens Versoepeling van het parkeerbeleid/betere afvalverwerking. Meest gewaardeerd

Nadere informatie

Centrumvisie Herontwikkeling zuidwand. Toelichting aan bewoners en eigenaren 27 september 2017

Centrumvisie Herontwikkeling zuidwand. Toelichting aan bewoners en eigenaren 27 september 2017 Centrumvisie Herontwikkeling zuidwand Toelichting aan bewoners en eigenaren 27 september 2017 Inhoud 1. Aanleiding 2. Wat hebben we gedaan 3. Voorkeursrecht (WVG) 4. Hoe verder 5. Jullie ideeën? 6. Vragen

Nadere informatie

WESTHOEK BUSINESS DISTRICT. een regionaal contactpunt voor bedrijven d.m.v. een officieel samenwerkingsverband

WESTHOEK BUSINESS DISTRICT. een regionaal contactpunt voor bedrijven d.m.v. een officieel samenwerkingsverband WESTHOEK BUSINESS DISTRICT een regionaal contactpunt voor bedrijven d.m.v. een officieel samenwerkingsverband AGENDA 1. Missie, doelstellingen en taakstellingen van Westhoek Business District 2. Inspirerende

Nadere informatie

Intro. De bijbel van Antwerpen Versie 20/12/2004

Intro. De bijbel van Antwerpen Versie 20/12/2004 Intro De bijbel van Antwerpen Versie 20/12/2004 Intro Antwerpen is niet alleen een stad met straten, pleinen, gebouwen en mensen. Het is ook een beeld dat in de hoofden van mensen bestaat. Ook Antwerpen

Nadere informatie

Visie en Actieplan winkelcentrum Heksenwiel

Visie en Actieplan winkelcentrum Heksenwiel Visie en Actieplan winkelcentrum Heksenwiel 29 april 2014 Bestuur Winkeliersvereniging Heksenwiel DELA/DTZ Wijkraad BeKom SOAB Breda BV i.spape@soab.nl e.kalle@soab.nl Waarom een visie op Heksenwiel Leegstand,

Nadere informatie

We zullen het samen moeten doen

We zullen het samen moeten doen Gezamenlijke aanpak stadshart E-Nieuwsbrief Stadshart Lelystad - Uitgave: januari 2015 Het college van Lelystad heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken rondom het stadshart. Welke initiatieven

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Lochristi heeft zich - naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012 - gebogen over

Nadere informatie

Een jaar Shop-op Zondag in Gent

Een jaar Shop-op Zondag in Gent Een jaar Shop-op Zondag in Gent Tijdens het weekend van 5 en 6 mei 2018 blaast Shop-op Zondag in Gent zijn eerste kaarsje uit. PUUR Gent viert die verjaardag in stijl met een weekend vol muziek, lekkernijen

Nadere informatie

Strak, hedendaags woonproject in Wetteren

Strak, hedendaags woonproject in Wetteren Achttien Augustuslaan 28, 9230 Wetteren Strak, hedendaags woonproject in Wetteren INFO & VERKOOP Keizer Karelstraat 103, 9000 Gent Tel 09 233 15 30 Url www.urbis.be voorwoord voorwoord Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

Deelnamevoorwaarden. Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier

Deelnamevoorwaarden. Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier Projectvoorstelling Detailhandel speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de lokale

Nadere informatie

Uitwerking Plan van Aanpak Fahrenheitstraat/Thomsonlaan

Uitwerking Plan van Aanpak Fahrenheitstraat/Thomsonlaan Uitwerking Plan van Aanpak Fahrenheitstraat/Thomsonlaan Tessa Bruigom Projectleider Winkelstraten Dienst stedelijke Ontwikkeling Den Haag, 19 mei 2010 Achtergrond 2009 Plan van Aanpak 'De Fahrenheit' door

Nadere informatie

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Bewonersinitiatief Versie 1.1 augustus 2013 Inhoudsopgave A Inleiding... 2 B Aanpak van het project... 2 1 Vaststellen plangebied en uitgangssituatie...

Nadere informatie

Benoemde Thema s Smart City Breda

Benoemde Thema s Smart City Breda Benoemde Thema s Smart City Breda Smart beheer Waarom? Continue op zoek naar verbetering dienstverlening en efficienter beheer Grote impact op tevredenheid van inwoner en bezoeker en staat van de stad

Nadere informatie

Actieplan Aantrekkelijker Stadscentrum Spijkenisse

Actieplan Aantrekkelijker Stadscentrum Spijkenisse Actieplan Aantrekkelijker Stadscentrum Spijkenisse Aanleiding Het stadcentrum van Spijkenisse is veel besproken in Nissewaard. De algemene beleving bij de inwoners van Nissewaard is dat er door het huidige

Nadere informatie

snel dan voorzien. In de komende jaren zal, afhankelijk van de (woning)marktontwikkeling/

snel dan voorzien. In de komende jaren zal, afhankelijk van de (woning)marktontwikkeling/ 2 Wonen De gemeente telt zo n 36.000 inwoners, waarvan het overgrote deel in de twee kernen Hellendoorn en Nijverdal woont. De woningvoorraad telde in 2013 zo n 14.000 woningen (exclusief recreatiewoningen).

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 Binnenstad Den Haag Wonen boven winkels Nederland 26 maart 2015 Ad Dekkers directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 1 De sterke punten Visie Consequente uitvoering

Nadere informatie

Veghel, het voorbeeld voor binnensteden van de toekomst?

Veghel, het voorbeeld voor binnensteden van de toekomst? Veghel, het voorbeeld voor binnensteden van de toekomst? Trots maakte wethouder Jan Goijaards van Veghel de resultaten bekend van de renovatie van het winkelgebied van Veghel: 22 nieuwe winkels erbij in

Nadere informatie

Retailsymposium. 14 november 2017

Retailsymposium. 14 november 2017 Retailsymposium 14 november 2017 Programma 19.20 uur Introductie door gedeputeerde Hans Teunissen en Paul Berden 20.30 uur Korte pauze 1.5 jaar ervaring van de Limburgse pilotgemeenten 20.40 uur Anders

Nadere informatie

Informatiememorandum Gildehof

Informatiememorandum Gildehof Informatiememorandum Gildehof Projectnummer PF0020 Totale financiering 300.000 Omschrijving Gildehof Zekerheid 1 e hypotheek Financiering Lineaire lening Looptijd 5 jaar Object Gildehof Risico classificatie!cp

Nadere informatie

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020 op 3 december 2013 Verslagen thematafels Thema 2: Wat zijn in 2020 de kerntaken van een sportfederatie? Moderator: Koen HOEYBERGHS Verslaggever: Chris MASSEZ 1.

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 8 mei 2017 RUIMTELIJKE EN ECONOMISCHE STADSONTWIKKELING

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 8 mei 2017 RUIMTELIJKE EN ECONOMISCHE STADSONTWIKKELING Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 8 mei 2017 RUIMTELIJKE EN ECONOMISCHE STADSONTWIKKELING Samenstelling: Aanwezig: de heer Piet Lombaerts, voorzitter; de heer Vincent Van Quickenborne, burgemeester;

Nadere informatie

Stad Lommel. Citymarketing

Stad Lommel. Citymarketing Stad Lommel Citymarketing 1 Wat is citymarketing? Citymarketing = gestructureerd en geïntegreerd beheer van Merkimago en naamsbekendheid van stad / gemeente Ontwikkeling van initiatieven en projecten Levenskwaliteit

Nadere informatie

BIZ PLAN <NAAM Gebied>

BIZ PLAN <NAAM Gebied> TOELICHTING Dit format BIZ-plan is opgesteld door gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling Economie en bedoeld als ondersteuning voor ondernemers die een bedrijveninvesteringszone (BIZ) willen opstarten. Het

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Zonnebeke van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Zonnebeke van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Zonnebeke van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? De UNIZO afdelingen Zonnebeke en Passendale hebben zich, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Wat willen de ondernemers van Oostkamp graag veranderd zien in de volgende zes jaar? OOSTKAMP

Wat willen de ondernemers van Oostkamp graag veranderd zien in de volgende zes jaar? OOSTKAMP Wat willen de ondernemers van Oostkamp graag veranderd zien in de volgende zes jaar? OOSTKAMP Hoe kunnen we de volgende zes jaar samen ondernemend Oostkamp versterken? UNIZO Oostkamp en UNIZO Ruddervoorde

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Gebruik maken van lokale troeven. 9 juni 2011

Gebruik maken van lokale troeven. 9 juni 2011 Gebruik maken van lokale troeven 9 juni 2011 1 Fase 1: Opmaak van detailhandelsbeleidsplan Enkele strategische krijtlijnen Centrumontwikkeling en -management Uitbouw van starters- Straat Creatie van link

Nadere informatie

Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap

Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap voor zelfstandig ondernemers en maatschappelijke organisaties Voor meer informatie: info@roestadvies.nl telefoon 030-2640480 www.roestadvies.nl Wie zijn wij Roest

Nadere informatie

Succesfactoren van een winkelstraat

Succesfactoren van een winkelstraat West-Vlaanderen Werkt 1, 2007 Dossier: LOKALE ECONOMIE Succesfactoren van een winkelstraat Lieselot Denorme sociaaleconomisch beleid, WES Annelies Demeyere Dienst Economie, Provincie West-Vlaanderen Wat

Nadere informatie

weer thuis in de stad

weer thuis in de stad weer thuis in de stad Wonen boven winkels Een levendige binnenstad is aantrekkelijk voor bezoekers, levert woongenot voor specieke groepen mensen, is een broedplaats voor kenniseconomie en cultuur en vormt

Nadere informatie

BedrijvenInvesteringsZone Binnenstad Oosterhout

BedrijvenInvesteringsZone Binnenstad Oosterhout Bruisende Binnenstad Oosterhout De smaak te pakken BedrijvenInvesteringsZone Binnenstad Oosterhout Het gezamenlijke financieringsmiddel om de aantrekkelijkheid van de Oosterhoutse binnenstad te versterken.

Nadere informatie

Ondertekening Retaildeal

Ondertekening Retaildeal Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondertekening Retaildeal Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Minister Kamp wil met 50 gemeenten een Retaildeal sluiten, om

Nadere informatie

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds In het meerjarenbeleidsplan van de Stichting Zwollefonds Binnenstad is het organiseren en aanjagen van goede evenementen en activiteiten in

Nadere informatie