Beschikking. ten behoeve van Boomkwekerij Bolwijn V.O.F. te Putten d.d.28 november 2005 (nummer 84849)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beschikking. ten behoeve van Boomkwekerij Bolwijn V.O.F. te Putten d.d.28 november 2005 (nummer 84849)"

Transcriptie

1 Beschikking ten behoeve van Boomkwekerij Bolwijn V.O.F. te Putten d.d.28 november 2005 (nummer 84849) Steenbokstraat 10 Postbus AC Apeldoorn [T] (055) [F] (055) [E] [I] Besluit van het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Veluwe ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren op de aanvraag van Boomkwekerij Bolwijn V.O.F. te Putten, voor het lozen van overtollig (hemel)water, afkomstig van containervelden, op een perceelsloot nabij de Nijkerkerstraat te Putten, onder nummer I Overwegingen 1. Aanleiding tot het indienen van de aanvraag Boomkwekerij Bolwijn V.O.F. te Putten (hierna: het bedrijf) is een bedrijf dat op de locatie aan de Nijkerkerstraat te Putten in een foliekas, een glaskas en op containervelden planten teelt. Voor de lozing van overtollig (hemel)water op oppervlaktewater is een aanvraag voor een Wvo-vergunning ingediend. 2. Beschrijving van de activiteiten en lozing Het bedrijf kweekt sierheesters/ klimplanten in een foliekas, een glaskas en op containervelden op de locatie aan Nijkerkerstraat 67 te Putten. Het oppervlak aan foliekas bedraagt m 2, het oppervlak aan glaskas bedraagt m 2 en het oppervlak aan containervelden bedraagt circa m 2. Tussen de containervelden bevinden zich opslagsloten waar afstromend giet- en hemelwater nu nog in opgevangen wordt. Vanuit deze opslagsloten vindt lozing op oppervlaktewater plaats. In de potgrond zijn langzaam werkende meststoffen verwerkt. Tevens worden er oplosmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen toegepast. Het bedrijf is voornemens de ondergrond van de containervelden te voorzien van folie waardoor de niet-gesloten ondergrond een gesloten ondergrond wordt. Hierdoor kan afstromende giet- en hemelwater door bedrijfsactiviteiten mogelijk met meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen verontreinigd zijn. Ten behoeve van het opvangen en hergebruiken van, door bedrijfsactiviteiten mogelijk met meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen verontreinigd, giet- en hemelwater, afkomstig van containervelden met een gesloten ondergrond (hierna: bedrijfsafvalwater) is het bedrijf voornemens een drainput en twee opslagsilo s te realiseren van waaruit beregening plaats gaat vinden.

2 Blad 2 van 9 De opslagcapaciteit zal, conform de d.d. 13 juni 2005, minimaal 900 m 3 bedragen. Vanuit de drainput kan bij hevige regenval, buiten de opslagsilo s om, lozing van overtollig (hemel)water op oppervlaktewater plaatsvinden. 3 Wettelijk kader en beleid De lozing is vergunningplichtig ingevolge het bepaalde in artikel 1 lid 1 van de Wvo. Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Veluwe is ingevolge artikel 3 van de Wvo en de Verordening waterkwaliteitsbeheer Veluwe bevoegd te beschikken op de aanvraag. Het college van dijkgraaf en heemraden heeft bij besluit van 17 januari 1997 (organisatiebesluit Waterschap Veluwe 1997) onder meer de bevoegdheid tot het beschikken op aanvragen om een vergunning of een ontheffing of op een wijziging daarvan aan de directie gemandateerd. Het landelijk te voeren waterkwaliteitsbeleid staat aangegeven in de Vierde Nota Waterhuishouding (NW4). NW4 is geschreven voor de periode De hoofdlijnen zoals verwoord in het Indicatief Meerjarenprogramma water zijn ook in deze nota overgenomen. De beleidsuitgangspunten ten aanzien van lozingen zijn gebaseerd op de vermindering van de verontreiniging en op het stand-still beginsel. Vermindering van de verontreiniging Het uitgangspunt vermindering van de verontreiniging houdt in dat de verontreiniging, ongeacht de stofsoort die wordt geloosd, zoveel mogelijk wordt beperkt. Dit betekent dat proceskeuze en interne bedrijfsvoering hierop zoveel mogelijk moet worden afgestemd. Indien een wezenlijke saneringsinspanning noodzakelijk is, wordt afhankelijk van de stofsoort de emissie-aanpak ofwel de waterkwaliteitsaanpak gevolgd. De emissie-aanpak houdt in dat onafhankelijk van de te bereiken waterkwaliteitsdoelstelling een inspanning moet worden geleverd om verontreiniging te voorkomen. Voor zwarte-lijststoffen bestaat dit uit toepassing van de best bestaande technieken (bbt). Voor de overige stoffen, stoffen die qua eigenschappen relatief schadelijk zijn, is een saneringsinspanning vereist door toepassing van de best uitvoerbare technieken (but). Op grond van de geldende waterkwaliteitsdoelstellingen kunnen naast de toepassing van but/bbt eventueel verdergaande maatregelen worden geëist. De emissie-aanpak komt overeen met het begrip stand der techniek. De waterkwaliteitsaanpak wordt gevolgd voor relatief onschadelijk verontreinigingen: van nature in oppervlaktewater voorkomende stoffen met een geringe mate van toxiciteit (zoals chloride en sulfaat). De mate waarin maatregelen ter beperking van de lozingen van deze stoffen moeten worden genomen, is primair afhankelijk van de waterkwaliteitsdoelstellingen.

3 Blad 3 van 9 Stand-still beginsel Indien in een gebied waarvoor een kwaliteitseis geldt, voor het betrokken onderdeel van het milieu de kwaliteit beter is dan de eis aangeeft, treedt die kwaliteit in plaats van de in de eis aangegeven kwaliteit. Concreet houdt dit in dat de kwaliteit als gevolg van toepassing van kwaliteitseisen nooit kan verslechteren. Om de effecten van mogelijk met meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen verontreinigd giet- en hemelwater bij lozing op oppervlaktewater zoveel mogelijk te beperken wordt voor containervelden met een gesloten ondergrond de aanbevelingen conform het CIW/CUWVO-Afvalwaterproblematiek boomteelten en vaste plantenteelt toegepast. De activiteiten ten aanzien van kassen vallen onder het Besluit glastuinbouw, aan de regels die hierin zijn gesteld moet worden voldaan en worden in deze vergunning niet meegenomen. Ten aanzien van de containervelden dient bij het bedrijf ál het bedrijfsafvalwater te worden opgevangen en te worden hergebruikt. Als maatregel dient al het bedrijfsafvalwater via goten en/of opslagsloten te worden opgevangen en, met tussenkomst van een drainput, in de opslagsilo s te worden gepompt. Vanuit de opslagsilo s dient het opgevangen water te worden hergebruikt voor beregening van het gewas. Bij hevige regenval kan, pas als de opslagcapaciteit van de opslagsilo s en daarna, daar waar mogelijk, de opslagcapaciteit van de opslagsloten volledig is benut, het overtollige (hemel)water via de overloopvoorziening van de drainput en zonder tussenkomst van de opslagsilo s worden geloosd op de perceelssloot. De opslagcapaciteit van de twee opslagsilo s dient minimaal 500 m 3 per hectare aangesloten containerveld te bedragen. Het bedrijf heeft m 2 containerveld en is voornemens opslagsilo s met een totale opslagcapaciteit van minimaal 900 m 3 te realiseren. Een opslagcapaciteit van minimaal 900 m 3 voldoet aan de gestelde eis. De bedrijfsvoering dient er op gericht te zijn na een bemesting of bestrijding de eerste 20 m 3 (giet)water per hectare aangesloten containerveld te allen tijde op te kunnen vangen in de opslagsilo s en/of de opslagsloten. Uit economisch oogpunt kan, in periodes wanneer er géén teelt staat op het gedeelte van het containerveld dat afstroomt op de opslagsloten waardoor er geen bedrijfsafvalwater kan afstromen op de opslagsloten, overtollig hemelwater rechtstreeks worden geloosd vanuit de opslagsloten op oppervlaktewater. Om inzage te krijgen in de aard van de lozing dient het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen te worden geregistreerd. 4. De vergunningsituatie De bovengenoemde lozing betreft een bestaande lozing voor onbepaalde tijd waarvoor niet eerder vergunning is verleend.

4 Blad 4 van 9 5. Toetsing functie toekenning ontvangend oppervlaktewater Ingevolge artikel 7 vierde lid van de Wvo zijn onder andere de artikelen 8.8, 8.9 en 8.10 Wm van overeenkomstige toepassing bij de totstandkoming van de beschikking op de onderhavige aanvraag. Deze Wm-artikelen omschrijven het toetsingskader voor de beslissing op de aanvraag. Op grond van artikel 8.8 Wm moet Waterschap Veluwe bij de beslissing op de aanvraag rekening houden met de functie van en de mogelijke gevolgen voor het oppervlaktewater, waarop wordt geloosd. Het beleid van Waterschap Veluwe is voor de periode vastgelegd in het Waterbeheersplan Veluwe (WBP). In het WBP is aan het A-water waarop de perceelsloot nabij de Nijkerkerweg afstroomt, de functie F1 - water voor landbouw - toegekend. Het verlenen van een vergunning is niet in strijd met het WBP De lozing is tevens niet in strijd met het Gelders Milieuplan (GMP-3) , dat is verlengd, en het waterhuishoudingsplan Gelderland Verwacht wordt dat de negatieve aspecten van de lozing voor het ontvangende oppervlaktewater verwaarloosbaar zijn, gezien de aard en omvang en van de lozing. De vergunning kan derhalve worden verleend. 6. Voorschriften In het belang van de bescherming van de kwaliteit van het oppervlaktewater heeft Waterschap Veluwe voorschriften aan de vergunning verbonden. De voorschriften betreffen eisen gesteld aan de samenstelling van het afvalwater, de te treffen voorzieningen, de in acht te nemen lozingsnormen, het beheer en onderhoud, de controle(voorzieningen), de schadebeperking en calamiteiten en het einde van de lozing. In voorschrift 4 zijn maatregelen voorgeschreven ten behoeve van de sanering van bedrijfsafvalwater op oppervlaktewater. Voorschrift 9 is opgenomen om het overtollig (hemel)water en het niet door bedrijfsactiviteiten verontreinigd hemelwater afkomstig van containervelden met een gesloten ondergrond te kunnen bemonsteren. Hiervoor dient per lozingspunt een controlevoorziening aangelegd te worden die uitsluitend afvoert naar het oppervlaktewater en waar een monster van het laatst geloosde water genomen kan worden. Er is een voorschrift ten behoeve van de registratieverplichting van meststoffen waarbij minimaal dient te worden vastgelegd: datum toepassing, toegepaste middel, hoeveelheid toegepast middel en oppervlakte en perceel waarop het middel is toegepast. Er is een voorschrift ten behoeve van de registratieverplichting van gewasbeschermingsmiddelen waarbij minimaal dient te worden vastgelegd: datum toepassing, toegepaste middel, hoeveelheid toegepast middel, en oppervlakte en perceel waarop het middel is toegepast en het doel van de toepassing. In voorkomende gevallen dient het waterschap inzage te verkrijgen in de geregistreerde gegevens.

5 Blad 5 van 9 Indien de registratie van de betreffende gegevens in een ander kader geschiedt kan, door het waterschap inzage in de registratie te geven, een eventuele dubbele registratie worden voorkomen. Het is niet te verwachten dat bij naleving van de voorschriften het ontvangende oppervlaktewater schade zal ondervinden van de lozing. 7. Procedure Bij de totstandkoming van deze beschikking heeft Waterschap Veluwe de betreffende bepalingen uit de Wvo, de Algemene wet bestuursrecht, de Wm en de Verordening waterkwaliteitsbeheer Veluwe gevolgd. Uit overleg met het Wm bevoegd gezag is gebleken dat geen coördinatie nodig is. De aanvraag is op 17 december 2004 door Waterschap Veluwe ontvankelijk verklaard en ingeboekt onder het nummer II Besluit Op grond van het bovenstaande besluit het college van dijkgraaf en heemraden aan Boomkwekerij Bolwijn te Putten en haar eventuele rechtsopvolgers vergunning te verlenen ingevolge de Wvo voor het lozen van overtollig (hemel)water op de perceelsloot nabij de Nijkerkerstraat, afkomstig van containervelden met een gesloten ondergrond. De aanvraag maakt deel uit van de vergunning. Apeldoorn, 28 november 2005 Het college van dijkgraaf en heemraden, namens deze, ing. P. Spaan secretaris-directeur

6 Blad 6 van 9 III Voorschriften behorende bij de lozingsvergunningnummer van Boomkwekerij Bolwijn V.O.F. te Putten d.d. 28 november 2005 Begrippen 1. In deze vergunning wordt verstaan onder: a. vergunninghoudster: Boomkwekerij Bolwijn V.O.F., Nijkerkerstraat 67, 3882 PD Putten; b. Waterschap Veluwe: het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Veluwe te Apeldoorn; in voorschrift 10, 13, 14, 15, 16, 17 en 18 tevens: medewerkers van Waterschap Veluwe, belast met het toezicht op de naleving van het bij of krachtens de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) bepaalde; c. afvalwater: alle water, al dan niet afvalstoffen bevattend, waarvan de vergunninghoudster zich - met het oog op de verwijdering daarvan - ontdoet, voornemens is zich te ontdoen of zich moet ontdoen; d. afvalstoffen: alle stoffen, preparaten of andere producten, waarvan de vergunninghoudster zich - met het oog op de verwijdering daarvan - ontdoet, voornemens is zich te ontdoen of zich moet ontdoen, alsmede verontreinigende en schadelijke stoffen; e. stoffen: chemische elementen en hun verbindingen, zoals deze voorkomen in de natuur of door toedoen van de mens worden voortgebracht; f. preparaten: mengsels of oplossingen van stoffen; g. hemelwater: alle neerslag, zoals regen, sneeuw of hagel; h. monster: een hoeveelheid afvalwater, bestemd voor analyse, representatief voor het geloosde afvalwater; i. bedrijfsafvalwater: door bedrijfsactiviteiten mogelijk met gewasbeschermingsmiddelen en/of meststoffen verontreinigd giet- en hemelwater afkomstig van containervelden met een gesloten ondergrond. Samenstelling afvalwater 2. Op de perceelsloot nabij de Nijkerkerstraat mag uitsluitend worden geloosd, tot 6 maanden na het van kracht worden van deze vergunning: bedrijfsafvalwater vanuit de opslagsloten. 3. Op de perceelsloot nabij de Nijkerkerstraat mag uitsluitend worden geloosd, vanaf 6 maanden na het van kracht worden van deze vergunning: a. overtollig (hemel)water, afkomstig van containervelden nadat de opslagcapaciteit van de opslagvoorziening volledig is benut en zonder tussenkomst van de opslagvoorziening. b. niet door bedrijfsactiviteiten verontreinigd hemelwater vanuit de opslagsloten in periodes dat er géén teelt staat op het aangesloten gedeelte van het containerveld.

7 Blad 7 van 9 Voorzieningen 4. Binnen 6 maanden na het van kracht worden van de vergunning dient àl het bedrijfsafvalwater, middels goten en/of opslagsloten, te worden opgevangen in een opslagvoorziening, met een opslagcapaciteit van minimaal 500 m3 per hectare aangesloten containerveld, en te worden hergebruikt voor beregening van het gewas. Bij hevige regenval kan overtollig (hemel)water, pas als de opslagcapaciteit van de opslagvoorziening maximaal is benut en buiten de opslagvoorziening om, worden geloosd op de perceelssloot. 5. De bedrijfsvoering dient erop gericht te zijn na een bemesting en/of bestrijding op een containerveld de eerste 20 m3 (giet)water per hectare aangesloten containerveld, waarop de bemesting en/of bestijding heeft plaatsgevonden, te allen tijde op te kunnen vangen. Lozingsnormen 6. Het te lozen water mag de volgende stoffen niet bevatten: a. oliën, vetten en andere niet met water mengbare vloeistoffen en emulsies; b. stoffen die brand- of explosiegevaar veroorzaken; c. stoffen die stankoverlast veroorzaken; d. stoffen die bij lozing een zichtbare verontreiniging van of een drijflaag op het ontvangende oppervlaktewater veroorzaken; e. stoffen die schuimvorming veroorzaken; f. stoffen van zodanige aard en in zodanige omvang dat, door de lozing hiervan, ontoelaatbare gevolgen ontstaan voor de hoedanigheid van het oppervlaktewater, of ontoelaatbare schade wordt toegebracht aan het aquatisch leven; g. stoffen die bij lozing in oppervlaktewater een verkleuring veroorzaken. Beheer en onderhoud 7. Het werk, de appendages, pompen en overige apparatuur moeten in een goed onderhouden en goed functionerende staat worden gehouden. Controle 8. Lozing van het overtollig (hemel)water dient plaats te vinden via één controlepunt die uitsluitend afvoert naar het oppervlaktewater en waar een monster van het laatst geloosde water genomen kan worden. 9. Lozing van het niet door bedrijfsactiviteiten verontreinigd hemelwater vanuit de opslagsloten dient plaats te vinden via één controlepunt die uitsluitend afvoert naar het oppervlaktewater en waar een monster van het laatst geloosde water genomen kan worden 10. De controlevoorzieningen ten behoeve van monstername dienen te allen tijde goed bereikbaar te zijn voor onderhoud en controle. 11. Het gebruik van meststoffen dient te worden geregistreerd waarbij minimaal dient te worden vastgelegd: a. datum toepassing;

8 Blad 8 van 9 b. toegepast middel; c. hoeveelheid toegepast middel; d. oppervlakte en perceel waarop middel is toegepast. 12. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen dient te worden geregistreerd waarbij minimaal dient te worden vastgelegd: a. datum toepassing; b. toegepast middel; c. hoeveelheid toegepast middel; d. oppervlakte en perceel waarop middel is toegepast, e. het doel van de toepassing. 13. De geregistreerde gegevens aangaande het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen dienen op de eerste aanvraag aan Waterschap Veluwe ter inzage te worden gegeven. Schadebeperking en calamiteiten 14. De vergunninghoudster is verplicht één of meer personen aan te wijzen die in het bijzonder is/zijn belast met het toezicht op de naleving van het in deze vergunning bepaalde en met wie Waterschap Veluwe in spoedeisende gevallen overleg kan voeren. De vergunninghoudster dient binnen 14 dagen nadat deze vergunning in werking is getreden aan Waterschap Veluwe mee te delen: naam, adres en telefoonnummer van degene(n) die door vergunninghoudster is/zijn aangewezen. Wijzigingen hierin dienen onmiddellijk aan Waterschap Veluwe bekend te worden gemaakt. 15. Indien als gevolg van een ongewoon voorval de lozing afwijkt of dreigt af te wijken van de aanvraag en/of de voorschriften, waardoor nadelige gevolgen voor het oppervlaktewater ontstaan, zijn ontstaan of dreigen te ontstaan, dient de vergunninghoudster onmiddellijk de maatregelen te treffen die redelijkerwijs van haar kunnen worden verlangd om de gevolgen van dat voorval te voorkomen, of voor zover die gevolgen niet voorkomen kunnen worden, deze zoveel mogelijk te beperken dan wel ongedaan te maken. De vergunninghoudster doet, zo spoedig mogelijk melding van het (dreigende) voorval aan Waterschap Veluwe en verstrekt het alle relevante gegevens terzake (calamiteitennummer Waterschap Veluwe ). 16. Indien Waterschap Veluwe dit gewenst acht, brengt vergunninghoudster betreffende het voorval schriftelijk rapport uit, dat in ieder geval de volgende gegevens bevat: a. datum en tijd van aanvang en beëindiging van het voorval; b. de oorzaken van het voorval en de omstandigheden, waaronder het voorval zich heeft voorgedaan; c. de ten gevolge van het voorval vrijgekomen stoffen, alsmede hun eigenschappen; d. andere gegevens die van belang zijn om de aard en ernst van de gevolgen van het voorval voor de kwaliteit van het oppervlaktewater te kunnen beoordelen; e. de maatregelen die zijn genomen of worden overwogen om de gevolgen van het voorval te voorkomen, te beperken of ongedaan te maken;

9 Blad 9 van 9 f. de maatregelen die worden overwogen om te voorkomen dat een zodanig voorval zich nogmaals kan voordoen. 17. De door of vanwege Waterschap Veluwe terzake gegeven aanwijzingen dienen stipt te worden opgevolgd. Einde lozing 18. Indien de vergunninghoudster geen gebruik meer wil of kan maken van deze vergunning, dient de vergunninghoudster dit voornemen terstond te kennen te geven aan Waterschap Veluwe.

Ontwerp Watervergunning

Ontwerp Watervergunning Ontwerp Watervergunning Datum : 28 augustus 2014 Documentnummer : 2014025455 Case nr. : WV114.0470 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 25 juni 2014 een aanvraag ontvangen

Nadere informatie

Watervergunning II: aan Enduris B.V., Postbus 399, 4460 AT GOES (hierna: vergunninghouder) de gevraagde vergunning te verlenen voor:

Watervergunning II: aan Enduris B.V., Postbus 399, 4460 AT GOES (hierna: vergunninghouder) de gevraagde vergunning te verlenen voor: Watervergunning Datum : 24 september 2018 Documentnummer : 2018033630 Case nr. : WV118.0311 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 6 april 2018 een aanvraag ontvangen van

Nadere informatie

Besluit lozing afvalwater huishoudens

Besluit lozing afvalwater huishoudens Besluit lozing afvalwater huishoudens Ontheffing voor de lozingssituatie van: W.R. Bouma Lozingsadres: Luttelgeesterweg 21 Luttelgeest Waterschap Zuiderzeeland Team Waterprocedures Postbus 229 8200 AE

Nadere informatie

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Nummer : 2009.09833V Venlo, Bijlage(n) : Het Dagelijks Bestuur heeft op 12 augustus 2009 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet verontreiniging

Nadere informatie

Activiteitenbesluit milieubeheer

Activiteitenbesluit milieubeheer Activiteitenbesluit milieubeheer Algemene regels en maatwerkbeschikking voor de lozingssituatie van: VOF Hoekstra Lozingsadres: Lisdoddeweg 61 Lelystad Waterschap Zuiderzeeland Team Waterprocedures Postbus

Nadere informatie

Besluit lozing afvalwater huishoudens

Besluit lozing afvalwater huishoudens Besluit lozing afvalwater huishoudens Ontheffing voor de lozingssituatie van: G.J., G. en R. Luimes Lozingsadres: Bomenweg 20 Emmeloord Waterschap Zuiderzeeland Team Waterprocedures Postbus 229 8200 AE

Nadere informatie

Besluit lozing afvalwater huishoudens

Besluit lozing afvalwater huishoudens Besluit lozing afvalwater huishoudens Ontheffing voor de lozingssituatie van: «Naam_SD» Lozingsadres: «Straat» «HuisNrLt» «Woonplaats1» Waterschap Zuiderzeeland Team Waterprocedures Postbus 229 8200 AE

Nadere informatie

Besluit lozen buiten inrichtingen

Besluit lozen buiten inrichtingen Besluit lozen buiten inrichtingen Beschikking met maatwerkvoorschriften van toepassing op de grondwaterlozing ten behoeve van Waterschap Zuiderzeeland lozingsadres: Karel Doormanweg ter hoogte van de Johannes

Nadere informatie

Besluit lozing afvalwater huishoudens

Besluit lozing afvalwater huishoudens Besluit lozing afvalwater huishoudens Ontheffing voor de lozingssituatie van: C. Straver Lozingsadres: Ketelweg 34 Dronten Waterschap Zuiderzeeland Team Waterprocedures Postbus 229 8200 AE LELYSTAD telefoon:

Nadere informatie

Activiteitenbesluit milieubeheer

Activiteitenbesluit milieubeheer Activiteitenbesluit milieubeheer Beschikking met maatwerkvoorschriften van toepassing op de grondwaterlozing ten behoeve van Mts. Bavar lozingsadres: Hopweg 46 Rutten Waterschap Zuiderzeeland Team Waterprocedures

Nadere informatie

Activiteitenbesluit milieubeheer

Activiteitenbesluit milieubeheer Activiteitenbesluit milieubeheer Beschikking met maatwerkvoorschriften van toepassing op de grondwaterlozing ten behoeve van Tennet TSO BV lozingsadres: Ramsweg 8A Ens Waterschap Zuiderzeeland Team Waterprocedures

Nadere informatie

De vergunning wordt aangevraagd door Pondera Consult B.V., namens TenneT TSO B.V.

De vergunning wordt aangevraagd door Pondera Consult B.V., namens TenneT TSO B.V. Watervergunning waterschapscheldestromen Datum Documentnummer Case nr. 2016005620 WV116.0080 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 2 februari 2016 een aanvraag ontvangen

Nadere informatie

Besluit lozen buiten inrichtingen

Besluit lozen buiten inrichtingen Besluit lozen buiten inrichtingen Maatwerkvoorschriften van toepassing op de grondwaterlozing van Knipscheer Infrastructuur BV lozingsadres: De Gilden Dronten Waterschap Zuiderzeeland Team Waterprocedures

Nadere informatie

De vergunning wordt aangevraagd door Pondera Consult B.V., namens TenneT TSO B.V.

De vergunning wordt aangevraagd door Pondera Consult B.V., namens TenneT TSO B.V. Watervergunning waterschapscheldestromen Datum Documentnummer Case nr. 14 juni 2016 2016021081 WV116.0080 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 2 februari 2016 een aanvraag

Nadere informatie

Besluit lozing afvalwater huishoudens

Besluit lozing afvalwater huishoudens Besluit lozing afvalwater huishoudens Algemene regel en beschikking met maatwerkvoorschriften voor de lozingssituatie van: D.H. van den Hul Lozingsadres: Mosselweg 15 Biddinghuizen Waterschap Zuiderzeeland

Nadere informatie

Activiteitenbesluit milieubeheer

Activiteitenbesluit milieubeheer Activiteitenbesluit milieubeheer Beschikking met maatwerkvoorschriften van toepassing op de grondwaterlozing ten behoeve van Van Gelder Elburg BV lozingsadres: Voorsterweg 31 Marknesse Waterschap Zuiderzeeland

Nadere informatie

ISG De heer P. Carton Oostpolder XT EEMSHAVEN. Gedoogbeschikking. Geachte heer Carton,

ISG De heer P. Carton Oostpolder XT EEMSHAVEN. Gedoogbeschikking. Geachte heer Carton, ISG De heer P. Carton Oostpolder 4 9979 XT EEMSHAVEN Uw brief van: 2 maart 2016 Groningen, 29 maart 2016 Uw kenmerk: PC 001 Ons kenmerk: Z/16/000375/1 Behandeld door: I.F. (Iris) Nijhof Bijlage(n): - Onderwerp:

Nadere informatie

Ontwerp Watervergunning

Ontwerp Watervergunning Ontwerp Watervergunning Datum : 27 mei 2015 Documentnummer : 2015016403 Case nr. : WV115.0282 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 15 april 2015 een aanvraag ontvangen

Nadere informatie

Vergunning op grond van de Waterwet en Algemene regels op grond van de Keur Waterschap Zuiderzeeland 2011

Vergunning op grond van de Waterwet en Algemene regels op grond van de Keur Waterschap Zuiderzeeland 2011 Vergunning op grond van de Waterwet en Algemene regels op grond van de Keur Waterschap Zuiderzeeland 2011 Energie Totaal Projecten BV adres van handeling: Esplanade 10 Almere Waterschap Zuiderzeeland Team

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Van Gansewinkel Nederland B.V. Aangevraagde activiteiten : Ambtshalve wijziging in verband met IPPC toets Locatie

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN

GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN Groningen, 2 oktober 2001 Nr. 2001-16006/40, RMM Verzonden: 10 oktober 2001 Beslissen bij dit besluit op de aanvraag tot het veranderen van de vergunning ingevolge

Nadere informatie

Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning als bedoeld in artikel 6.26, tweede lid Waterwet. Zaaknummer RWSZ

Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning als bedoeld in artikel 6.26, tweede lid Waterwet. Zaaknummer RWSZ Onderwerp Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning als bedoeld in artikel 6.26, tweede lid Waterwet. Zaaknummer RWSZ2016-00017552 Inhoudsopgave 1. Aanhef 2. Besluit 3. Aanvraag 4. Toetsing aanvraag

Nadere informatie

Ontwerp-besluit. Nummer: 07-17

Ontwerp-besluit. Nummer: 07-17 Ontwerp-besluit Nummer: 07-17 LOZINGSVERGUNNING, OP GROND VAN DE WET VERONTREINIGING OPPERVLAKTEWATEREN, VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP REEST EN WIEDEN AAN LOOMET SMELTERIJ BV TE HOOGEVEEN

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Jellice Pioneer Europe te Kapitein Antiferstraat 31 te Emmen 2 INHOUDSOPGAVE 1 OPSLAG GEVAARLIJKE STOFFEN

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Ons kenmerk C2140613/3540209 op aanvraag om een omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) van Van Gansewinkel

Nadere informatie

Activiteitenbesluit milieubeheer

Activiteitenbesluit milieubeheer Activiteitenbesluit milieubeheer Beschikking met maatwerkvoorschriften van toepassing op de grondwaterlozing ten behoeve van Waterschap Zuiderzeeland lozingsadres: Lindelaan 20 Lelystad Waterschap Zuiderzeeland

Nadere informatie

RWS-2016/45225 I. Inhoudsopgave. 1. Aanhef 2. Besluit 3. Aanvraag 4. Procedure 5. Conclusie 6. Ondertekening 7. Mededelingen. 1.

RWS-2016/45225 I. Inhoudsopgave. 1. Aanhef 2. Besluit 3. Aanvraag 4. Procedure 5. Conclusie 6. Ondertekening 7. Mededelingen. 1. Onderwerp Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning als bedoeld in artikel 6.26, tweede lid Waterwet van Archer Daniëls Midland B.V. Zaaknummer RWSV2016-00012124 Inhoudsopgave 1. Aanhef 2. Besluit

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Voor het lozen van afvalwater van Land Development Aviation Valley Maastricht N.V. op een zuiveringtechnisch werk

WATERVERGUNNING. Voor het lozen van afvalwater van Land Development Aviation Valley Maastricht N.V. op een zuiveringtechnisch werk 6 juli 2017 WATERVERGUNNING Voor het lozen van afvalwater van Land Development Aviation Valley Maastricht N.V. op een zuiveringtechnisch werk Zaaknummer: 2017-Z4357 Documentnummer: 2017-D49288 Datum: 31

Nadere informatie

Vergunning op grond van de Waterwet

Vergunning op grond van de Waterwet Vergunning op grond van de Waterwet Van der Valk Hotel Almere BV adres van handeling: Veluwezoom 45 Almere Waterschap Zuiderzeeland Team Waterprocedures Postbus 229 8200 AE LELYSTAD telefoon: (0320) 274

Nadere informatie

Weigeren Watervergunning HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST. Besluit

Weigeren Watervergunning HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST. Besluit Groningen, 10 juli 2018 Nummer Z/18/014985 Weigeren Watervergunning HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST Besluit Het verzoek om een watervergunning te verlenen voor het gebruik en verlies

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 9 juni 2014 tot en met 21 juli 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 9 juni 2014 tot en met 21 juli 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: XXX, Hoofdweg 3 te Scharmer voor het dempen van een slootje naast de woning te Scharmer. De watervergunning

Nadere informatie

Besluit van 15 november 2007, houdende regels met betrekking tot het lozen vanuit particuliere huishoudens (Besluit lozing afvalwater huishoudens)

Besluit van 15 november 2007, houdende regels met betrekking tot het lozen vanuit particuliere huishoudens (Besluit lozing afvalwater huishoudens) (Tekst geldend op: 06-01-2010) Besluit van 15 november 2007, houdende regels met betrekking tot het lozen vanuit particuliere huishoudens (Besluit lozing afvalwater huishoudens) Wij Beatrix, bij de gratie

Nadere informatie

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst. De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, J.M. de Vries.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst. De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, J.M. de Vries. VW Regeling meldingen Lozingenbesluit open teelt en veehouderij Regeling houdende vaststelling van nadere regels met betrekking tot gegevens, die bij een melding van voorgenomen agrarische activiteiten

Nadere informatie

Besluit lozen buiten inrichtingen

Besluit lozen buiten inrichtingen Besluit lozen buiten inrichtingen Beschikking met maatwerkvoorschriften van toepassing op de grondwaterlozing ten behoeve van Integer Vastgoed BV lozingsadres: Appartementen Oasis Beach III Olivier van

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : WF Recycling Aangevraagde activiteiten : Beperken capaciteit opslag gevaarlijke afvalstoffen Locatie : Bedrijvenweg 47

Nadere informatie

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER stortontheffing artikel 10.63 WET MILIEUBEHEER verleend aan Maatschap Ten Have-Mellema Storten buiten inrichting Groningen, 31 augustus 2010 Nr. 2010-46.167/35, MV Zaaknummer: 263592 Inhoudsopgave 1. WET

Nadere informatie

tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat

tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant c2ļ2223073472392 Van Gansewinkel Milieutechniek BV, Middenweg 15 te Moerdijk. t9mgevingsdí'm.sŕÿ Midden-

Nadere informatie

Activiteitenbesluit Milieubeheer

Activiteitenbesluit Milieubeheer Activiteitenbesluit Milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften: J.A. Dekker Van den Berg Lozingsadres: Oudebosweg 41 Dronten Waterschap Zuiderzeeland Team Waterprocedures Postbus 229 8200 AE LELYSTAD

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm VOORSCHRIFTEN behorende bij de veranderingsvergunning Wm betreffende het voornemen tot het reinigen van afvalwater van derden in de bestaande Biologische Voorzuivering Installatie (BVZI) Attero Noord BV

Nadere informatie

Besluit lozen buiten inrichtingen

Besluit lozen buiten inrichtingen Besluit lozen buiten inrichtingen Beschikking met maatwerkvoorschriften van toepassing op de grondwaterlozing ten behoeve van Gemeente Almere lozingsadres: Olympiakwartier West fase 2 Olympialaan Almere

Nadere informatie

Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning als bedoeld in artikel 6.26, tweede lid Waterwet. Zaaknummer RWSZ

Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning als bedoeld in artikel 6.26, tweede lid Waterwet. Zaaknummer RWSZ Onderwerp Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning als bedoeld in artikel 6.26, tweede lid Waterwet. Zaaknummer RWSZ2017-0003037 Inhoudsopgave 1. Aanhef 2. Besluit 3. Aanvraag 4. Procedure 5.

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING Beslissing van Gedeputeerde Staten van Gelderland inzake het uitvoering geven aan de bevoegdheid ingevolge artikel 2.33 tweede lid

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2107629/3370006 op de op 18 januari 2013 bij hen ingekomen aanvraag van MSD Oss BV, om een vergunning krachtens de Wet

Nadere informatie

RWS-2017/34489 M. Inhoudsopgave. 1. Aanhef 2. Besluit 3. Voorschriften 4. Overwegingen 5. Conclusie 6. Ondertekening 7. Mededelingen 8.

RWS-2017/34489 M. Inhoudsopgave. 1. Aanhef 2. Besluit 3. Voorschriften 4. Overwegingen 5. Conclusie 6. Ondertekening 7. Mededelingen 8. Onderwerp Maatwerkvoorschrift op grond van artikel 2.1, vierde lid, van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor Evides N.V., Dolfijnweg 21 te Rotterdam, voor het lozen van ketelspuiwater waaraan chemicaliën

Nadere informatie

Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en

Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en voorschriften, afwijkingen en nadere eisen Nr. Activiteiten in waterwingebieden en grondwaterbeschermingsgebieden 1. zorgplicht 1. dat

Nadere informatie

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESLUIT Ambtshalve wijziging vergunning (artikel 2.31 lid 2b Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESLUIT Ambtshalve wijziging vergunning (artikel 2.31 lid 2b Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESLUIT Ambtshalve wijziging vergunning (artikel 2.31 lid 2b Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum besluit : 8 oktober 2015 GEGEVENS LOCATIE Naam inrichting

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant om op verzoek van vergunninghoudster de op 11 mei 1999 aan Georgia-Pacific Nederland BV, Lange Linden 22 te Katwijk verleende Wm-vergunning voor een

Nadere informatie

Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning als bedoeld in artikel 6.26, tweede lid Waterwet van:

Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning als bedoeld in artikel 6.26, tweede lid Waterwet van: Watervergunning Onderwerp Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning als bedoeld in artikel 6.26, tweede lid Waterwet van: Chemtura Manufacturing Netherlands B.V. Ankerweg 18 1041 AT AMSTERDAM

Nadere informatie

RWS-2017/25854 M. Inhoudsopgave. 1. Aanhef 2. Besluit 3. Voorschriften 4. Overwegingen 5. Conclusie 6. Ondertekening 7. Mededelingen. 1.

RWS-2017/25854 M. Inhoudsopgave. 1. Aanhef 2. Besluit 3. Voorschriften 4. Overwegingen 5. Conclusie 6. Ondertekening 7. Mededelingen. 1. Onderwerp Maatwerkvoorschrift op grond van artikel 3.6 van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor het lozen van koelwater op het Beerkanaal waaraan in beperkte mate hulpstoffen worden toegevoegd. Zaaknummer

Nadere informatie

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 17 1.1 Algemeen 17 2 BODEMBESCHERMING 17 2.1 Voorzieningen en beheermaatregelen 17 2.2 Nulsituatiebodemonderzoek 17 3 AFVALSTOFFEN 18 3.1 Toegestane activiteiten 18 4 GELUID 18

Nadere informatie

Melding Activiteitenbesluit. Substraatteelt buiten

Melding Activiteitenbesluit. Substraatteelt buiten Melding Activiteitenbesluit Substraatteelt buiten Om welke bedrijven gaat het? Alle bedrijven met een nieuw aan te leggen of uit te breiden substraatteelt buiten (containervelden, aardbeitrayvelden, stellingenteelt

Nadere informatie

FrieslandCampina Domo, De Perk 30 te Beilen. Veranderingsvergunning (nr ) op grond van de Waterwet

FrieslandCampina Domo, De Perk 30 te Beilen. Veranderingsvergunning (nr ) op grond van de Waterwet Ontwerpbeschikking FrieslandCampina Domo, De Perk 30 te Beilen Veranderingsvergunning (nr. 14-02) op grond van de Waterwet FrieslandCampina Domo Beilen, veranderingsverg. nr. 14-02 Inhoud 1. Aanhef...

Nadere informatie

Besluit lozing afvalwater huishoudens

Besluit lozing afvalwater huishoudens Besluit lozing afvalwater huishoudens Algemene regel en beschikking met maatwerkvoorschriften voor de lozingssituatie van: M.P. van den Berg Lozingsadres: Ooievaarsweg 12A Zeewolde Waterschap Zuiderzeeland

Nadere informatie

Watervergunning II. De aanvraag met bijlagen deel uit te laten maken van de vergunning; : WV

Watervergunning II. De aanvraag met bijlagen deel uit te laten maken van de vergunning; : WV Watervergunning Datum : 27 februari 2014 Documentnummer : 2014002204 Case nr. : WV113.0765 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 20 december 2013 een aanvraag ontvangen

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST

ONTWERPBESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST Groningen, Nummer 15-23376 ONTWERPBESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST Beslist bij dit besluit op de aanvraag van de vergunningaanvraag van TenneT TSO B.V. te Arnhem 1. Aanhef

Nadere informatie

3 december 1992, houdende plaatsing in het

3 december 1992, houdende plaatsing in het Beschikking van de Minister van Justitie van 3 december 1992, houdende plaatsing in het Staatsblad van de tekst van de Wet verontreiniging zeewater (Stb. 1981,695), zoals deze luidt na wijziging krachtens

Nadere informatie

In de ondergrond kunnen zettingsgevoelige lagen aanwezig zijn. Houd u hier rekening mee in de uitvoering.

In de ondergrond kunnen zettingsgevoelige lagen aanwezig zijn. Houd u hier rekening mee in de uitvoering. Bouwbedrijf van de Kolk bv T.a.v. De heer P. van de Kolk Postbus 31 3886 ZG GARDEREN Datum 09 juni 2016 Contactpersoon Mw. Ariel Kleverwal Uw kenmerk 2393151 E-mailadres akleverwal@vallei-veluwe.nl Ons

Nadere informatie

Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam

Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam Datum 17 april 2018 Kenmerk DMS2018-0011879 Zaaknummer WN2018-000943 Watervergunning voor het aanbrengen van 2.550 m 2 verhard oppervlak op het voormalige voetbalveld

Nadere informatie

Besluit. Petrogas E&P Netherlands B.V. Laan van Zuid Hoorn DE RIJSWIJK. Datum 17 mei 2018 Betreft Wnb-vergunning; Boring A18-A05; Doggersbank

Besluit. Petrogas E&P Netherlands B.V. Laan van Zuid Hoorn DE RIJSWIJK. Datum 17 mei 2018 Betreft Wnb-vergunning; Boring A18-A05; Doggersbank > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Petrogas E&P Netherlands B.V. Laan van Zuid Hoorn 14 2289 DE RIJSWIJK Directie en Biodiversiteit Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2070301/3005061 op de op 27 maart 2012 bij hen ingekomen aanvraag van MSD / NV Organon, om vergunning krachtens de Wet

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2004:AO6522

ECLI:NL:RVS:2004:AO6522 ECLI:NL:RVS:2004:AO6522 Instantie Raad van State Datum uitspraak 31-03-2004 Datum publicatie 31-03-2004 Zaaknummer 200302798/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

tömgevingsdí enst ļfi Midden- co West-Br»b«nt

tömgevingsdí enst ļfi Midden- co West-Br»b«nt tömgevingsdí enst ļfi Midden- co West-Br»b«nt Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Op de op 23 mei 2013 bij hen binnengekomen aanvraag van de Stichting Vergunning Moleneind om vergunning

Nadere informatie

Nummer : 17UTP00975 Barcode : *17UTP00975* Ontwerpbeschikking. Het dagelijks bestuur van het waterschap Brabantse Delta;

Nummer : 17UTP00975 Barcode : *17UTP00975* Ontwerpbeschikking. Het dagelijks bestuur van het waterschap Brabantse Delta; Nummer : 17UTP00975 Barcode : *17UTP00975* Ontwerpbeschikking Het dagelijks bestuur van het waterschap Brabantse Delta; beschikkende op de aanvraag van Reijngoud Milieu B.V. namens RBC Beheer B.V., Markweg

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2089927/3272112 op de op 14 augustus 2012 bij hen ingekomen aanvraag van Deponie Zuid NV, om vergunning krachtens de

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 januari 2010 Team Milieubeheer Nummer 2010INT255457

Nadere informatie

De volgende stukken uit het Activiteitenbesluit heeft u nodig om de juiste lozingenroutes te kunenn bepalen:

De volgende stukken uit het Activiteitenbesluit heeft u nodig om de juiste lozingenroutes te kunenn bepalen: Bijlage bij oefeningen agrarische lozingen. De volgende stukken uit het Activiteitenbesluit heeft u nodig om de juiste lozingenroutes te kunenn bepalen: Riolering: Lozen in vuilwaterriool: toegestaan,

Nadere informatie

Activiteitenbesluit milieubeheer

Activiteitenbesluit milieubeheer Activiteitenbesluit milieubeheer Beschikking met maatwerkvoorschrift ten behoeve van een smallere teeltvrije zone verleend aan: J. Zijderveld Lozingsadres: Sternweg 23 Zeewolde op de kavels z:w043 en z:w044

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu RWS ONGECLASS1FICEERI beschikking 2 6 OKT. 2015 RWS-2015/45124 1 Onderwerp Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning als bedoeld in artikel

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

Besluit lozing afvalwater huishoudens

Besluit lozing afvalwater huishoudens Besluit lozing afvalwater huishoudens Algemene regels en beschikking met maatwerkvoorschriften voor de lozingssituatie van: C.A.N. de Jong Lozingsadres: Noordermeerweg 53 Rutten Waterschap Zuiderzeeland

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 8 mei 2014 tot en met 19 juni 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 8 mei 2014 tot en met 19 juni 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: GEMM B.V. (Grond Exploitatie Maatschappij Meerstad), Hoofdweg 143 A te Harkstede voor de bouw van de

Nadere informatie

Yara Sluiskil B.V. Postbus AA Sluiskil W-MWP170002/ Datum: 13 juni 2017

Yara Sluiskil B.V. Postbus AA Sluiskil W-MWP170002/ Datum: 13 juni 2017 OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Yara Sluiskil B.V. Postbus 2 4540 AA Sluiskil Kenmerk: Afdeling: /00158277 Vergunningverlening Datum: 13 juni 2017 Onderwerp: Besluit tot vaststellen

Nadere informatie

Definitieve beschikking

Definitieve beschikking Algemene wet bestuursrecht 1 Wet milieubeheer Definitieve i Aanleiding Aan NS Railinfiabeheer B.V., 1998 een revisievergunning ingevolge is beroep ingesteld op grond waarvan grond hiervan is de verlenen

Nadere informatie

Procedureel De aanvraag voor de onderhavige vergunning werd gedaan bij het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (hierna: EL&I).

Procedureel De aanvraag voor de onderhavige vergunning werd gedaan bij het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (hierna: EL&I). > Retouradres Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG Rijkswaterstaat De heer D-J. Zwemmer, Projectmanager Boskalis Postbus 164 6700 AD WAGENINGEN Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG www.rijksoverheid.nl/eleni T 070

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 18 februari 2014 tot en met 1 april 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 18 februari 2014 tot en met 1 april 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: Groningen Seaports, Postbus 20004 te Delfzijl voor het aanbrengen van radarpost C in het Zeehavenkanaal

Nadere informatie

Meldingsformulier Activiteitenbesluit glastuinbouw

Meldingsformulier Activiteitenbesluit glastuinbouw Meldingsformulier Activiteitenbesluit glastuinbouw Lees voor het invullen eerst de toelichting. Toelichting Per 1 nuar1 2013 is het Activiteitenbesluit voor agrarische activiteiten in werking getreden.

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 7 juli 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.1 lid

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 25 juni 2014 tot en met 6 augustus 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 25 juni 2014 tot en met 6 augustus 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: Enexis, Postbus 856 te 'S-Hertogenbosch voor het leggen en verwijderen van kabels langs hoofdwatergangen,

Nadere informatie

Beschikking Wet milieubeheer

Beschikking Wet milieubeheer Beschikking Wet milieubeheer Besluit van burgemeester en wethouders van Woensdrecht. Datum beschikking: 16-12-2008 Onderwerp aanvraag Op 3 juli 2008 is een aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer

Nadere informatie

Watervergunning. Inhoudsopgave

Watervergunning. Inhoudsopgave Watervergunning Datum: Veendam, 10 december 2013 Nummer: HAS2013_3126 Onderwerp: 220kV station Weiwerd; wijzigingsvergunning op grond van de Waterwet voor de uitbreiding van de bestaande hal aan de noord-

Nadere informatie

Activiteitenbesluit milieubeheer

Activiteitenbesluit milieubeheer Activiteitenbesluit milieubeheer Beschikking met maatwerkvoorschrift ten behoeve van een smallere teeltvrije zone verleend aan: H. Zondag Lozingsadres: Olsterweg 17 Biddinghuizen op kavel o:q029 voor de

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. BioMCN

OMGEVINGSVERGUNNING. BioMCN OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan BioMCN ten behoeve van de activiteit het milieuneutraal veranderen van de inrichting "lozen van bronneringswater" (locatie: Oosterhorn 10 te Farmsum, gemeente Delfzip)

Nadere informatie

Gedeeltelijke acceptatie melding ex artikel 8.19 Wet milieubeheer

Gedeeltelijke acceptatie melding ex artikel 8.19 Wet milieubeheer Bewa Beheer BV Appelweg 6 4782 PX MOERDIJK Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 Postbank

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/UJB/BES No. 2003/94538 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

Ontwerpbesluit op grond van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren

Ontwerpbesluit op grond van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Ontwerpbesluit op grond van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Beschikking nummer: 2008-04 Aanvraag Het dagelijks bestuur van het waterschap Velt en Vecht te Coevorden, hierna te noemen "het dagelijks

Nadere informatie

Aanvraag rioolvergunning

Aanvraag rioolvergunning Aanvraag rioolvergunning Persoonlijke gegevens Vul hier uw persoonlijke gegevens in. De aanvrager moet de eigenaar zijn Voorletters Tussenvoegsels Naam Straatnaam en huisnummer Postcode Woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Gelijkwaardigheidsbesluit

Gelijkwaardigheidsbesluit *D180295535* W.Z18.104571.01 / D180295535 Gelijkwaardigheidsbesluit Aanvrager : Plaza Foods B.V. Datum besluit : 1 juni 2018 Onderwerp : Gelijkwaardige maatregel afvalwaterzuivering Gemeente / locatie

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op het op 14 augustus 2007 bij hen ingekomen verzoek van Gebr. Van Vijfeijken BV aan de Helmondsingel 131 te Deurne om wijziging van de op 21 september

Nadere informatie

Aanvraag Stralen of chemisch reinigen

Aanvraag Stralen of chemisch reinigen Aanvraag Stralen of chemisch reinigen Artikel 10.63 Wet milieubeheer In te vullen door de gemeente Ω 1. Melder/aanvrager Naam aanvrager man vrouw Geen postbusnummer Ω Adres Postcode + Plaats Telefoon Naam

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1985 Kenmerk: 2016/48004 d.d. 23 juni 2016 Verzonden:

Nadere informatie

0 9 FEB. 2015. Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu

0 9 FEB. 2015. Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu beschikking Onderwerp 0 9 FEB. 2015 RWS-2015/4402 T Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning als bedoeld in artikel 6.26, tweede lid Waterwet

Nadere informatie

Activiteitenbesluit milieubeheer

Activiteitenbesluit milieubeheer Activiteitenbesluit milieubeheer Beschikking met een maatwerkvoorschrift ten behoeve van een smallere teeltvrije zone verleend aan: F.A. van Gastel Lozingsadres: Vliegtuigweg 22 Ens op kavel n:p005 voor

Nadere informatie

Activiteitenbesluit milieubeheer

Activiteitenbesluit milieubeheer Activiteitenbesluit milieubeheer Beschikking met maatwerkvoorschrift ten behoeve van een smallere teeltvrije zone verleend aan: Den Ouden Heuvel Lozingsadres: Colijnweg 17 Dronten op de kavels o:l049a

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Milieuneutrale verandering Westermeerwind BV

Omgevingsvergunning Milieuneutrale verandering Westermeerwind BV O M G E VI N G S D I E N S T FLEVOLAND & G007 EN VECHTSTREEg Omgevingsvergunning Milieuneutrale verandering Westermeerwind BV Emmeloord Kenmerk aanvraag: OLO 187563, dd. 6 juli 2015 Aanvrager: Westermeerwind

Nadere informatie

Luimes VOF De heer R. Luimes Bomenweg PH MARKNESSE. Geachte heer Luimes,

Luimes VOF De heer R. Luimes Bomenweg PH MARKNESSE. Geachte heer Luimes, DAT UM BEHANDE LD DOO R 7 december 2016 mw. I. Gorlee DIRE CT NUM MER 06-46 91 99 07 Luimes VOF De heer R. Luimes Bomenweg 25 8316 PH MARKNESSE Geachte heer Luimes, ONDERWERP melding Activiteitenbesluit

Nadere informatie

Activiteitenbesluit Milieubeheer

Activiteitenbesluit Milieubeheer Activiteitenbesluit Milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften: Flevocollect Gemeenten NV Lozingsadres: Zeeasterweg 40c Lelystad Waterschap Zuiderzeeland Team Waterprocedures Postbus 229 8200 AE LELYSTAD

Nadere informatie

De aanvraag is namens Groningen Seaports ingediend door Heuvelman Ibis B.V. te Delfzijl.

De aanvraag is namens Groningen Seaports ingediend door Heuvelman Ibis B.V. te Delfzijl. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 13 februari 2015 een aanvraag ontvangen van Groningen Seaports, Postbus 20004, 9930 PA te

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van 10 november 2015, No. B B E S L U I T:

gelezen het voorstel van het college van 10 november 2015, No. B B E S L U I T: De raad van de gemeente Dronten, gelezen het voorstel van het college van 10 november 2015, No. B15.001634 gezien het advies van de raadscommissie van december 2015; B E S L U I T: Vast te stellen de volgende

Nadere informatie

Op de voordracht van de Minister van Infrastructuur en Milieu van, nr., Directie Bestuurlijke en Juridische Zaken;

Op de voordracht van de Minister van Infrastructuur en Milieu van, nr., Directie Bestuurlijke en Juridische Zaken; Besluit van tot wijziging van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer, het Besluit bodemkwaliteit, het Besluit lozen buiten inrichtingen, het Besluit omgevingsrecht en het Waterbesluit

Nadere informatie

Hoogweg Marknesse BV De heer L. Hoogweg Postbus ZG MARKNESSE. Geachte heer Hoogweg,

Hoogweg Marknesse BV De heer L. Hoogweg Postbus ZG MARKNESSE. Geachte heer Hoogweg, DAT UM BEHANDE LD DOO R 13 juni 2017 mw. T. Lettinga-Mandemaker DIRE CT NUM MER 06-46 91 98 46 Hoogweg Marknesse BV De heer L. Hoogweg Postbus 45 8316 ZG MARKNESSE Geachte heer Hoogweg, ONDERWERP bronnering

Nadere informatie