BVBA SL, met maatschappelijke zetel te * EISENDE PARTIJ: ter zitting vertegenwoordigd door Mr. M. V advocaat te *

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BVBA SL, met maatschappelijke zetel te * EISENDE PARTIJ: ter zitting vertegenwoordigd door Mr. M. V advocaat te *"

Transcriptie

1 Mr. GROSSE VONNIS uitgesproken door de Voorzitter van de TWEEDE KAMER in openbare terechtzitting van de Arbeidsrechtbank van het Gerechtelijk Arrondissement Antwerpen op ZEVEN MAART TWEEDUIZEND EN ELF In Uit INZAKE: A.R. 10/7835/A UR d.d. BVBA SL, met maatschappelijke zetel te * EISENDE PARTIJ: ter zitting vertegenwoordigd door Mr. M. V advocaat te * GROSSE EN: Mr. In Uit UR d.d. BVBA B, met maatschappelijke zetel te * VERWERENDE PARTIJ: ter zitting vertegenwoordigd door Mr. M. L, advocaat te * betrokken partijen: 1. VH Bram, *, ter zitting niet verschenen. 2. A. Dirk, *, ter zitting niet verschenen. 3. D.Dirk, *, ter zitting niet verschenen. 4. W. Frank, *, ter zitting niet verschenen. 5. VM. Freddy, * ter zitting niet verschenen. 6. G. Lies, * ter zitting niet verschenen. 7. H. Gunther, * ter zitting niet verschenen. 8. P. Marco, ter zitting niet verschenen. 9. D. Marleen, * ter zitting niet verschenen. 10. M. Beatrijs, * ter zitting niet verschenen. 11. G. Monika, * ter zitting niet verschenen. 12. O.Ronny, * ter zitting niet verschenen. 13. VP. Yves, * ter zitting niet verschenen. 14. W.Christel, * ter zitting verschenen in persoon. 15. VDV. Josephine, * ter zitting verschenen in persoon. 16. P. Ludo, * ter zitting verschenen in persoon. 17. H. Myriam, *, ter zitting verschenen in persoon. 18. W. Guido, * ter zitting vertegenwoordigd door de heer L, afgevaardigde van het A met volmacht, 19. DJ. Lucas, * ter zitting vertegenwoordigd door de heer L, afgevaardigde van het A met volmacht, 20. VB. Michelle, * ter zitting vertegenwoordigd door de heer M, afgevaardigde van het A met volmacht, VERLEENT DE RECHTBANK HET VOLGENDE VONNIS:

2 - 2 - A.R. 10/7835/A Gelet op de stukken van het geding, gevoegd bij het dossier van de rechtspleging en vermeld op de inventaris ervan, o.m.: - het inleidend verzoekschrift tot homologatie, ontvangen ter griffie van de Arbeidsrechtbank te Antwerpen op de bedenkingen vanuit werknemershoek, neergelegd ter zitting van de Arbeidsrechtbank te Antwerpen op de conclusie van eisende partij, neergelegd ter zitting van de Arbeidsrechtbank te Antwerpen op de conclusie van verwerende partij, neergelegd ter zitting van de Arbeidsrechtbank te Antwerpen op het proces-verbaal van de openbare terechtzittingen. * * * De voorschriften van de wet van 15 juni 1935 op het gebruik der talen in gerechtszaken, werden nageleefd. Gelet op de wet van 31 januari 2009, betreffende de continuïteit van de ondernemingen. Gehoord de partijen in hun middelen en gezegden ter openbare zitting van en I. VORDERING * * * De vordering van de BVBA SL, zoals geformuleerd in het inleidend verzoekschrift, ontvangen ter griffie op 19 november 2010, strekt er toe om de overeenkomst van 13 september 2010, houdende de verkoop van het handelsfonds van de BVBA B aan de BVBA E, in toepassing van artikel 61 5 van de Wet van 31 januari 2009 op de continuïteit van de ondernemingen, - hierna verder kortweg de WCO genoemd -, te homologeren wat betreft de werknemers en hun rechten. In conclusies, neergelegd ter zitting van 31 januari 2011, handhaaft de BVBA SL haar vordering, met dien verstande dat de homologatie wordt gevorderd mits de volgende wijzigingen, en alle andere wijzigingen die de Arbeidsrechtbank zou weerhouden: - 1. In het artikel 6 van de overeenkomsten voor de winkelverantwoordelijken en de verkopers wordt de tekst De bediende heeft recht op commissieloon. De berekening volgt in een apart schrijven, vervangen door: Maandelijks stelt de werkgever een lijst op met de te verkopen producten en kent aan elk van deze producten een aantal punten toe. Indien de bediende in een maand meer dan 100 punten haalt, worden alle punten boven 100 omgezet in euro en vormen een variabele commissie boven het brutoloon van die maand. De verrekening van deze commissie gebeurt per kalenderkwartaal

3 A.R. 10/7835/A In het artikel 15 van de overeenkomsten voor bedienden wordt het eerste lid geschrapt. II. FEITEN EN VOORGAANDEN De BVBA B was actief als gespecialiseerde detailhandel in bedden en matrassen en telde een 7 tal verkooppunten in Vlaanderen. De BVBA SL is een 100 % dochteronderneming van de BVBA E, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te *, aan de *, en die actief is in dezelfde sector als de BVBA B en eveneens beschikt over een aantal vestigingen verspreid over Vlaanderen. Bij vonnis van 30 juli 2009 van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen werd aan de BVBA B het voordeel van de opschorting van betaling in het kader van de WCO toegekend en werd een procedure gerechtelijke organisatie met het oog op het bekomen van een collectief akkoord geopend, waarbij mevrouw Karin Morris werd aangesteld als gerechtsmandataris. Uit de voorliggende stukken blijkt dat na verscheidene verlengingen van de periode van opschorting van betaling bij vonnis van 13 april 2010 van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen de procedure gerechtelijke reorganisatie met het oog op een collectief akkoord werd omgevormd naar een procedure gerechtelijke reorganisatie met het oog op de overdracht onder gerechtelijk gezag in het kader van hoofdstuk 4 van de WCO, waarbij de aangestelde gerechtsmandataris werd gelast met het organiseren en realiseren van de overdracht van het geheel of een gedeelte van de onderneming of de activiteiten van de BVBA B overeenkomstig artikel 59 van de WCO. Na analyse van verschillende biedingen van kandidaat-overnemers bleek het bod van de moedervennootschap van de BVBA SL het meest gunstige en werden met deze vennootschap verder onderhandelingen gevoerd, die ertoe geleid hebben dat op 13 september 2010 een overeenkomst houdende de overdracht van het handelsfonds van de BVBA B per 8 oktober 2010 werd ondertekend tussen de BVBA B, vertegenwoordigd door de gerechtsmandataris, en de BVBA E. De BVBA E is hierbij opgetreden in naam en voor rekening van zichzelf of voor en solidair met een door haar aan te duiden of op te richten derde vennootschap, zijnde de BVBA SL. Bij vonnis van 5 oktober 2010 van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen werd het verzoek van de BVBA B tot machtiging van de verkoop van de activa van de BVBA B aan de BVBA E tegen de prijs van ,00 ontvankelijk en gegrond verklaard.

4 - 4 - A.R. 10/7835/A Op 8 oktober 2010 vond de effectieve overdracht plaats en op 29 oktober 2010 werd de prijs van de overdracht gefactureerd. In het kader van de beoordeling van het verzoek tot homologatie van het sociale luik van deze overdracht door de Arbeidsrechtbank zijn in het bijzonder volgende bepalingen van de overeenkomst van belang: 2. Voorwerp van de overeenkomst De verkoper verkoopt aan de koper het handelsfonds van de BVBA B, bestaande uit, limitatief opgesomd: - De in de winkels en magazijnen aanwezige stock, volgens de lijst in de bijlage A - De vestigingen van de winkels van de verkoper in D., R., W., L., L., W. en B., inclusief de huurovereenkomsten, de inrichting, het cliënteel en de activa die tot de afschrijvingen behoren. - Het verkoopspersoneel en de chauffeurs volgens de lijst in de bijlage B. - De cashgelden en tegoeden op de rekeningen van de verkoper behoudens deze bij de NV D. 3. Wat niet wordt overgenomen - lopende verbintenissen - taksen en lasten De koper neemt uitsluitend de activa over zoals beschreven onder artikel 2 van de huidige overeenkomst. De koper neemt geen andere activa noch passiva over. De koper neemt geen verbintenissen over van de verkoper behoudens de verbintenissen op grond van de arbeidscontracten vanaf de datum van de overname zoals bepaald in artikel 8 van deze overeenkomst.. 8. Overname van het personeel Omwille van de noodzakelijke integratie van het personeel in de structuur van de koper, die actief is in dezelfde sector als de verkoper, ter bevordering van de goede werking van het nieuwe geheel, neemt de koper om technische, organisatorische en economische redenen enkel het verkoopspersoneel en de chauffeurs over opgenomen in de lijst in de bijlage B onder de hierna genoemde opschortende voorwaarde. Om dezelfde redenen wordt de overname van het personeel gedaan met behoud van hun anciënniteit, maar onder de arbeidsvoorwaarden en loonvoorwaarden die gelden bij de koper. De beide partijen koper en verkoper, alsmede de Gerechtsmandataris, verbinden er zich toe samen de formaliteiten te vervullen als bedoeld in het artikel 61 van de Wet van 31 januari 2009 betreffende de continuïteit van de ondernemingen. De koper zal aan de werknemers een voorstel tot nieuwe arbeidsovereenkomst overleggen conform de voornoemde voorwaarden. Voor zover als nodig zullen zij samen de arbeidsrechtbank verzoeken om de voorgenomen overdracht te homologeren. De partijen voegen aan de huidige overeenkomst onder de bijlage B een lijst met de personeelsleden waaromtrent de intentie bestaat bij de koper om met hen verder te werken onder de opschortende voorwaarde dat met deze werknemers een overeenkomst wordt gesloten.

5 A.R. 10/7835/A De rechtbank stelt vast dat de bijlage B houdende de lijst met de over te nemen werknemers niet wordt voorgebracht. Het staat evenwel niet ter discussie dat de BVBA SL als uiteindelijke overnemer aan 14 van de 20 tewerkgestelde werknemers van de BVBA B heeft aangeboden om mee over te gaan en een nieuwe arbeidsovereenkomst af te sluiten aan andere loons- en arbeidsvoorwaarden. Een afwijking van de loonsvoorwaarden en sommige arbeidsvoorwaarden zoals deze golden bij de BVBA B was volgens de BVBA SL noodzakelijk om de integratie van de groep overgenomen werknemers mogelijk te maken in het reeds bestaand personeelsbestand van de BVBA SL en geen ongelijkheid te creëren tussen de werknemers van de beide groepen. Met deze 14 werknemers werden individuele onderhandelingen gevoerd en uiteindelijk hebben slechts 6 werknemers besloten om een nieuwe arbeidsovereenkomst te ondertekenen met de BVBA SL. Het gaat om volgende werknemers, van wie de nieuwe arbeidsovereenkomsten als bijlage bij het inleidend verzoekschrift werden gevoegd: - D. Marleen ( bediende - winkelverantwoordelijke) - A. Dirk ( bediende - winkelverantwoordelijke) - G. Lies (bediende - verkoopster) - M. Beatrijs (bediende - verkoopster) - VM. Freddy (bediende - winkelverantwoordelijke) - G. Monika (arbeidster - schoonmaakster) Deze nieuwe arbeidsovereenkomsten werden op 7 oktober 2010 ondertekend en afgesloten voor onbepaalde duur, ingaande op 8 oktober 2010, en dit telkens onder de voorwaarde van goedkeuring door de arbeidsrechtbank, zoals bepaald in een addendum aan elke arbeidsovereenkomst. Op vlak van bezoldigingsvoorwaarden voorzien de arbeidsovereenkomsten van de 5 overgenomen bedienden, te weten mevrouw D., de heer A., mevrouw G., mevrouw M. en de heer VM., in de betaling van een vast bruto maandloon. Verder wordt bepaald dat de bediende recht heeft op commissieloon en dat de berekening volgt in een apart schrijven. De arbeidsovereenkomst van de enige overgenomen arbeidster, mevrouw G., voorziet in de betaling van een bruto uurloon van 11,80. De BVBA B stelt dat de andere 8 werknemers, die er de voorkeur aan gaven niet mee over te gaan, door haar werden ontslagen en dat zij instaat voor de betaling van de ontslagvergoedingen en de daaraan verbonden sociale verplichtingen.

6 - 6 - A.R. 10/7835/A Met haar verzoekschrift vraagt de BVBA SL aan de Arbeidsrechtbank om de overdracht van het handelsfonds van de BVBA B te homologeren, in zoverre dat deze overdracht met zich brengt dat 6 werknemers van de 14 werknemers die konden mee overgenomen worden, effectief in dienst treden met behoud van hun anciënniteit. III. BEOORDELING Artikel 16 van de WCO bepaalt dat de procedure gerechtelijke organisatie strekt tot het behouden van de continuïteit van het geheel of een gedeelte van de onderneming in moeilijkheden of van haar activiteiten, en dit onder toezicht van de rechter. De derde en laatste mogelijkheid (naast het minnelijk akkoord en het reorganisatieplan) die de wet voorzien om de continuïteit van een onderneming in moeilijkheden te vrijwaren bestaat in een overdracht onder gerechtelijk gezag, die er in essentie op gericht is om de rendabele activiteit(en) van de onderneming te kunnen overdragen in going concern zonder de schulden mee te moeten overdragen, eerder dan een faillissement af te wachten. (Zie VANMEENEN M. De wet van 31 januari 2009 betreffende de continuïteit van de onderneming, R.W , p. 1315) Het behouden van de werkgelegenheid is een beslissende factor bij de overdracht onder gerechtelijk gezag. (Zie Parl.St. Kamer buitengewone zitting 2007, nr. 160/001, 7 en nr. 160/002, 43) De wettelijke bepalingen uit de WCO met betrekking tot de (rechts)positie van de werknemers bij de overdracht onder gerechtelijk gezag en de homologatie van het sociale luik van deze overdracht door de Arbeidsrechtbank luidden als volgt: Artikel Onverminderd wat in de volgende paragrafen wordt bepaald, gaan de rechten en verplichtingen welke voor de vervreemder voortvloeien uit de op het tijdstip van de overdracht bestaande arbeidsovereenkomsten door deze overdracht over op de verkrijger. 2. De verkrijger en de vervreemder of de gerechtsmandataris en alle in de vakbondsafvaardiging vertegenwoordigde organisaties kunnen in het raam van een collectieve onderhandelingsprocedure overeenkomen om in de arbeidsvoorwaarden wijzigingen aan te brengen die bedoeld zijn om de werkgelegenheid veilig te stellen door het voortbestaan van de onderneming of van haar activiteiten, of een deel ervan, te verzekeren. De verkrijger en de werknemers kunnen daarenboven overeenkomen wijzigingen aan de individuele arbeidsovereenkomst aan te brengen, voor zover die wijzigingen hoofdzakelijk verbonden zijn aan technische, economische of organisatorische redenen en geen zwaardere verplichtingen opleggen aan de verkrijger dan die welke volgen uit de collectieve onderhandelingen. 3. De vervreemder of de gerechtsmandataris lichten schriftelijk de kandidaat-verkrijger in over alle verplichtingen die betrekking hebben op de werknemers die betrokken zijn in de overdracht en over alle bestaande vorderingen die deze werknemers zouden hebben ingesteld tegen de werkgever.

7 A.R. 10/7835/A Zij geven gelijktijdig aan de individuele werknemers kennis van de verplichtingen die ten aanzien van hen gelden en bezorgen een afschrift van die kennisgeving aan de verkrijgers. De verkrijger kan niet gebonden zijn tot andere verplichtingen dan die welke aldus schriftelijk worden meegedeeld. Als de gegevens onjuist of onvolledig zijn, kan de werknemer schadevergoeding eisen van de vervreemder. De arbeidsrechtbank neemt kennis van de vorderingen en spreekt zich uit bij hoogdringendheid.. 4. De keuze van de werknemers die hij wenst over te nemen berust bij de verkrijger. De keuze van de verkrijger moet bepaald worden door technische, economische en organisatorische redenen en gebeuren zonder verboden differentiatie, inzonderheid ingegeven door de activiteit uitgeoefend als vertegenwoordiger van het personeel in de overgedragen onderneming of het overgedragen deel van de onderneming. De afwezigheid van verboden differentiatie op dat vlak wordt geacht bewezen te zijn indien het deel van de werknemers of van hun vertegenwoordigers dat in de overgenomen onderneming of een deel van onderneming actief was en dat door de verkrijger gekozen wordt, evenredig is in het totaal aantal gekozen werknemers. 5. De verkrijger, de vervreemder of de gerechtsmandataris kunnen, bij verzoekschrift aan de arbeidsrechtbank van de zetel van de vennootschap of hoofdinrichting van de schuldenaar, de homologatie vragen van de voorgenomen overdracht in zoverre de overdrachtovereenkomst de in dit artikel bepaalde rechten aanbelangt. Met de voorgenomen overdracht worden in dit artikel de overdracht zelf, de lijst van de overgenomen of over te nemen werknemers, het lot van de arbeidsovereenkomsten, de vastgestelde arbeidsvoorwaarden en de schulden bedoeld. De arbeidsrechtbank spreekt zich uit, bij hoogdringendheid, na de vertegenwoordigers van de werknemers en verzoeker te hebben gehoord. De werknemers die de in paragraaf 3 bedoelde kennisgeving betwisten, worden door de vervreemder of de gerechtsmandataris gedagvaard om voor de arbeidsrechtbank te verschijnen op dezelfde zitting. Als de homologatie wordt verleend, kan de verkrijger tot geen andere verplichtingen worden gehouden dan die welke voorkomen in de akte waarvan de homologatie is gevraagd. 6. De bepalingen van dit artikel gelden tot de bekrachtiging door de Koning van een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten in de Nationale Arbeidsraad waarbij de rechten van de werknemers die betrokken zijn bij de overdracht van ondernemingen in het kader van een gerechtelijke reorganisatie nader worden geregeld. De bepalingen van die collectieve arbeidsovereenkomst mogen afwijken van wat in dit artikel wordt bepaald. Het uitgangspunt van artikel 61 1 van de WCO met betrekking tot de positie van de werknemers bij de overdracht onder gerechtelijk gezag is analoog aan het beginsel vervat in de CAO 32bis van 7 juni 1985 betreffende het behoud van de rechten van werknemers bij wijziging van werkgever ingevolge de overgang van ondernemingen en de Europese richtlijn 2001/23 van 12 maart 2001, die de vroegere Richtlijn 77/187 van 14 februari 1977 inzake de onderlinge aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten betreffende het behoud van de rechten van de werknemers bij overgang van ondernemingen, vestigingen of onderdelen daarvan heeft opgeheven.

8 - 8 - A.R. 10/7835/A De bijzondere beschermingregeling ten voordele van werknemers ingeval van overdracht van onderneming krachtens overeenkomst houdt overeenkomstig de bepalingen van de CAO 32bis in beginsel in dat de rechten en de verplichtingen die voor de vervreemder voortvloeien uit de op het tijdstip van de overgang bestaande arbeidsovereenkomsten, op de verkrijger overgaan en dat de overgang van onderneming in principe geen reden tot ontslag mag vormen. Op deze regel voorziet de WCO evenwel twee uitzonderingen: * Artikel 61 2 biedt de mogelijkheid om in het kader van een collectieve onderhandelingsprocedure wijzigingen aan te brengen aan de arbeidsvoorwaarden die bedoeld zijn om de werkgelegenheid veilig te stellen door het voortbestaan van de onderneming of van haar activiteiten, of een deel ervan te verzekeren met het oog op het behoud van de werkgelegenheid. * artikel 61 2 biedt tevens de mogelijkheid aan de overnemer en de werknemers om individueel overeen te komen wijzigingen aan te brengen aan de individuele arbeidsovereenkomst, voor zover die wijzigingen: - hoofdzakelijk verbonden zijn aan technische, economische of organisatorische redenen en - geen zwaardere verplichtingen opleggen aan de verkrijger dan die welke volgen uit de collectieve onderhandelingen. Bij gebreke aan werknemersafvaardiging in de onderneming van de BVBA B werd in onderhavige zaak overgegaan tot het oproepen van alle 20 werknemers die tewerkgesteld waren in dienst van de BVBA B op het ogenblik van de overdracht, teneinde tegemoet te komen aan de bepaling van artikel 61 5, 2 lid van de WCO. Geen van de 6 overgenomen werknemers is ter zitting verschenen. Van de overige werknemers zijn verschenen mevrouw Christel W., mevrouw Josephine VDV., mevrouw Myriam H. en de heer Ludo P., terwijl de heer Lucas DJ. en de heer Guido W. vertegenwoordigd werden door een gevolmachtigde van het A. en mevrouw Michelle VB. door een gevolmachtigde van het A. Op grond van de voorliggende stukken en de toelichtingen ter zitting verschaft door de BVBA SL, de BVBA B en de vertegenwoordigers van 3 niet overgenomen werknemers, te weten de heren Lucas D. Guido W. en mevrouw Michelle VB. komt de rechtbank tot het besluit dat de door de BVBA SL gevraagde homologatie niet kan worden verleend. Overeenkomstig artikel 61 5 kan aan de Arbeidsrechtbank de homologatie worden gevraagd van de voorgenomen overdracht, waarmee wordt bedoeld de overdracht zelf, de lijst van de overgenomen of over te nemen werknemers, het lot van de arbeidsovereenkomsten, de vastgestelde arbeidsvoorwaarden en de schulden.

9 A.R. 10/7835/A Vooreerst moet worden vastgesteld dat van een voorgenomen overdracht in casu geen sprake meer kan zijn, nu deze reeds een feit is, gelet op het vonnis van de Rechtbank van Koophandel van 5 oktober 2010, waarbij in toepassing van artikel 64 1 van de WCO machtiging werd verleend om over te gaan tot uitvoering van de verkoopsovereenkomst en de overdracht op 8 oktober 2010 effectief plaats vond. Waar de eventueel gevraagde homologatie van de overdracht door de Arbeidsrechtbank logischerwijze en chronologisch gezien de homologatie door de Rechtbank van Koophandel moet voorafgegaan kan de Arbeidsrechtbank in onderhavige zaak geen nuttige uitspraak meer doen. De in de WCO gestelde vereiste dat, indien de homologatie gevraagd wordt, de Arbeidsrechtbank het verzoek bij hoogdringendheid moet behandelen is duidelijk mede ingegeven door het feit dat de homologatie voorafgaand moet gebeuren aan de machtiging van het ontwerp van overdracht door de Rechtbank van Koophandel conform artikel 64 van de WCO. ( Zie COUSSEMENT P., De wet op de Continuïteit van de Ondernemingen van 31 januari 2009, T.B.H 2009, ) Deze vaststelling volstaat op zich om te besluiten tot de ongegrondheid van de vordering van de BVBA SL. Het is dan ook slechts ten overvloede dat wordt opgemerkt dat in onderhavige zaak nog aan een aantal andere, essentiële voorwaarden niet is voldaan om de homologatie toe te staan. Zo is het vooreerst duidelijk dat de arbeidsrechtelijke verplichtingen inzake informatie en raadpleging, zoals omschreven in artikel 61 3 WCO, geenszins werden gerespecteerd. Evenmin is aangetoond dat de in deze bepaling bedoelde inlichtingen op enigerlei wijze werden verschaft aan de kandidaat-verkrijger en aan de individuele werknemers. Het feit dat het personeel van de BVBA B op 20 september 2010 werd samengeroepen voor een meeting, waarbij de personeelsleden werden ingelicht over de overname door de BVBA E en de verantwoordelijken van laatstgenoemden werden voorgesteld houdt geenszins in dat aan voormelde verplichtingen werd voldaan. Blijkens de inlichtingen verstrekt door 2 werknemers die niet werden overgenomen, te weten de heer Lucas D. en de heer Guido W., werd hierbij aan een aantal werknemers meegedeeld dat het niet de bedoeling was dat zij zouden worden overgenomen, terwijl met andere werknemers individuele gesprekken werden aangevat met het oog op het afsluiten van een nieuwe arbeidsovereenkomst.

10 A.R. 10/7835/A Niets wijst er echter op dat er aan de werknemers een kennisgeving gebeurde aangaande hun rechten in de zin van artikel 61 3 en bij gebreke hieraan werd aan de werknemers de mogelijkheid ontnomen om ter zake betwisting te voeren en desgevallend een vordering te stellen tot schadeloosstelling ingeval van onjuiste kennisgeving over hun rechten. Op dit punt werd de regelgeving van artikel 61 van de WCO alleszins niet nageleefd. Wat de overgenomen werknemers betreft stelt de BVBA SL dat zij zich in het licht van de vrije keuze die artikel 61 4 aan de overnemer toekent met betrekking tot de werknemers die hij wenst over te nemen bij haar keuze voor het overnemen van 14 van de 20 werknemers heeft laten leiden door technische, economische en organisatorische redenen. Zij wijst hierbij naar het feit dat zij beschikt over een eigen administratie wat de overname van de administratieve bedienden niet mogelijk maakte en ervoor geopteerd werd om enkel de commerciële bedienden over te nemen. Met deze 14 werknemers werden individuele onderhandelingen gevoerd en uiteindelijk hebben 6 werknemers besloten om een nieuwe arbeidsovereenkomst met gewijzigde loons- en arbeidsvoorwaarden te ondertekenen met de BVBA SL. Laatstgenoemde wijst erop dat zulks in overeenstemming is met de bepaling van artikel 61 2 van de WCO dat toe laat dat tussen de verkrijger en de werknemers wijzigingen aan de individuele arbeidsovereenkomsten worden aangebracht, voor zover die wijzigingen hoofdzakelijk verbonden zijn aan technische, economische of organisatorische redenen en geen zwaardere verplichtingen opleggen aan de verkrijger dan die welke volgen uit het collectief overleg. Er zijn echter nogal wat onduidelijkheden en bezwaren voorhanden met betrekking tot de gewijzigde loons- en arbeidsvoorwaarden van de 6 werknemers die door de BVBA E werden overgenomen. De overnameovereenkomst bevat de vage omschrijving dat de overname geschiedt met behoud van de anciënniteit, maar mits toekenning van de loons- en arbeidsvoorwaarden, van toepassing bij de overnemer. Afgezien van het feit dat een dermate vage omschrijving het de rechtbank niet mogelijk maakt om na te gaan of de afwijkingen, die individueel werd bedongen met de werknemers die mee werden overgenomen, wel wetsconform zijn, biedt de inhoud van de nieuwe afgesloten arbeidsovereenkomsten ter zake evenmin de vereiste duidelijkheid, temeer daar geen opgave wordt gedaan van de loons- en arbeidsvoorwaarden die van kracht waren voor deze werknemers bij de BVBA B. Nu geen van de 6 overgenomen werknemers ter zitting verschijnt kan enkel worden voortgegaan op de inlichtingen die ter zake door de BVBA SL en de BVBA B worden verstrekt.

11 A.R. 10/7835/A Hieruit blijkt dat op vlak van bezoldiging een belangrijke afwijking werd bedongen ten aanzien van de loonsvoorwaarden die golden bij de BVBA B: de nieuwe arbeidsovereenkomsten van de overgenomen bedienden voorzien in de betaling van een vast bruto loon enerzijds en een commissieloon anderzijds, met de vermelding dat de berekening hiervan volgt in een apart schrijven, waarbij door de BVBA SL wordt aangegeven dat in haar onderneming een andere bedrijfscultuur heerst dan bij de BVBA B, die erop te gericht is om het verkoopspersoneel te motiveren om de verkoop te optimaliseren door middel van een specifiek, bedrijfseigen variabel verloningssysteem. Het apart schrijven waarvan gewag wordt gemaakt in de 5 arbeidsovereenkomsten wordt door de BVBA B echter niet voorgebracht. Om tegemoet te komen aan de opmerking van de rechtbank dat de voorwaarden met betrekking tot het recht op variabel loon op deze wijze totaal ondoorzichtig zijn verzoekt de BVBA B in conclusies om de homologatie toe te staan mits in het artikel 6 van de overeenkomsten voor de winkelverantwoordelijken en de verkopers de tekst De bediende heeft recht op commissieloon. De berekening volgt in een apart schrijven te vervangen door de volgende bepaling: Maandelijks stelt de werkgever een lijst op met de te verkopen producten en kent aan elk van deze producten een aantal punten toe. Indien de bediende in een maand meer dan 100 punten haalt, worden alle punten boven 100 in euro omgezet en vormen een variabele commissie boven het brutoloon voor die maand. De verrekening van deze commissie gebeurt per kalenderkwartaal Naar het oordeel van de rechtbank kan deze wijziging er niet aan verhelpen dat de omschrijving van de voorwaarden om aanspraak te kunnen maken op commissieloon uiterst onduidelijk blijven en niet kan worden nagegaan of de rechten van de overgenomen werknemers werden gerespecteerd, inzonderheid of de loonsvoorwaarden behouden zijn gebleven, weze het in gewijzigde vorm. De terughoudendheid die de BVBA SL als overnemer in dit verband aan de dag legt doet vermoeden dat de rechten van de overgenomen werknemers werden teruggeschroefd, wat vanuit het oogpunt van de rechtsbescherming van de werknemers de nodige vragen en bedenkingen oproept. Afgezien van de niet naleving van de regels inzake raadpleging en kennisgeving, en de bestaande onduidelijkheid omtrent de loons- en arbeidsvoorwaarden van de werknemers wordt evenmin opgave gedaan van de schulden die voortvloeien uit het tijdstip van de overdracht van de onderneming bestaande arbeidsovereenkomsten, wat nochtans een punt is dat overeenkomstig artikel 61 5 eveneens ter beoordeling van de arbeidsrechtbank moet worden voorgelegd. Rekening houdend met voorgaande overwegingen, inzonderheid met de overweging dat de homologatie door de Arbeidsrechtbank onmogelijk is geworden door de voorafgaande machtiging tot overdracht die verleend werd door de Rechtbank van Koophandel, moet het verzoek tot homologatie van deze overdracht door de Arbeidsrechtbank worden geweigerd in zoverre deze overnameovereenkomst de in artikel 61 van de WCO bedoelde rechten aanbelangt.

12 A.R. 10/7835/A OM DEZE REDENEN, DE RECHTBANK, Rechtsprekende op tegenspraak, Na erover beraadslaagd te hebben, Alle andersluidende conclusies verwerpende, Verklaart de vordering van de BVBA SL tot homologatie van de overeenkomst van 13 september 2010, houdende de verkoop van het handelsfonds van de BVBA B aan de BVBA E, in zoverre deze overnameovereenkomst de in artikel 61 van de WCO bedoelde rechten aanbelangt ONTVANKELIJK, doch ONGEGROND. Veroordeelt de BVBA SL tot de kosten van het geding. Deze kosten aan de zijde van de BVBA SL niet begroot zijnde en aan de zijde van de BVBA B eveneens niet begroot zijnde. De Griffier, De Voorzitter van de kamer, N N. Rechter in Sociale Zaken, werkgever, Rechter in Sociale Zaken, werknemer-bediende, N. N.

Nieuwsflash

Nieuwsflash Nieuwsflash 24.11.2011 De positie van de overnemer in cao nr. 102. Op 5 oktober 2011 werd in de schoot van de Nationale Arbeidsraad ( NAR ) de cao nr. 102 betreffende het behoud van de rechten van de werknemers

Nadere informatie

De reorganisatie door overdracht onder gerechtelijk gezag: aanpassing van de regelgeving noodzakelijk?

De reorganisatie door overdracht onder gerechtelijk gezag: aanpassing van de regelgeving noodzakelijk? De reorganisatie door overdracht onder gerechtelijk gezag: aanpassing van de regelgeving noodzakelijk? De zaak Plessers (C-509/17) We work for people, not clients Duurzaam samenwerken Excellent juridisch

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 maart 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/305 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/305 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités;

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités; COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 102 VAN 5 OKTOBER 2011 BETREFFENDE HET BEHOUD VAN DE RECHTEN VAN DE WERKNEMERS BIJ WIJZIGING VAN WERKGEVER TEN GEVOLGE VAN EEN GERECHTELIJKE REORGANISATIE DOOR OVERDRACHT

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 102 VAN 5 OKTOBER 2011 BETREFFENDE HET BEHOUD VAN DE RECHTEN VAN DE WERKNEMERS BIJ WIJZIGING VAN

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 102 VAN 5 OKTOBER 2011 BETREFFENDE HET BEHOUD VAN DE RECHTEN VAN DE WERKNEMERS BIJ WIJZIGING VAN COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 102 VAN 5 OKTOBER 2011 BETREFFENDE HET BEHOUD VAN DE RECHTEN VAN DE WERKNEMERS BIJ WIJZIGING VAN WERKGEVER TEN GEVOLGE VAN EEN GERECHTELIJKE REORGANISATIE DOOR OVERDRACHT

Nadere informatie

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT 1 e blad OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL 2011 ARBEIDSRECHTBANK GENT V O N N I S 2de kamer A.R. 11/689 Rep.nr. De arbeidsrechtbank Gent, tweede kamer, spreekt het volgend vonnis uit : INZAKE : RIJKSDIENST

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TURNHOUT

ARBEIDSRECHTBANK TURNHOUT 1e blad Repertorium nr. ARBEIDSRECHTBANK TURNHOUT EERSTE KAMER Vonnis uitgesproken op 21 januari 2011 Inzake : Mr. C. G., advocaat te 2490 Balen, Lindestraat 2, in zijn hoedanigheid van gerechtsmandataris

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST Nr. 102 ------------------------------------------------------------------------

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST Nr. 102 ------------------------------------------------------------------------ COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST Nr. 102 ------------------------------------------------------------------------ Zitting van 5 oktober 2011 ----------------------------------- COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST

Nadere informatie

COMM. TURNHOUT 19 mm 2009 BVBA DANEELS

COMM. TURNHOUT 19 mm 2009 BVBA DANEELS COMM. TURNHOUT 19 mm 2009 BVBA DANEELS Een opschorting toegekend bij een tussen vonnis mag niet verlengd worden als de schuldenaar niet aantoont dat hij kennelijk niet meer in staat is de continuïteit

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx],

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx], A.R. Nr. 49.985 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Heropening der debatten In de zaak: Mevrouw D.M. Ann,

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST Nr. 32 QUINQUIES

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST Nr. 32 QUINQUIES COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST Nr. 32 QUINQUIES -------------------------------------------------------------------------------------- Zitting van woensdag 13 maart 2002 ------------------------------------------------

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 1 maart 2016 Rolnummer op JGR 2015/AB/523 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/523 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Rechtbank van Eerste Aanleg Mechelen Onderwerp Vertegenwoordiging door voorlopig bewindvoerder in een echtscheidingsprocedure Datum 19 september 2013 Copyright and disclaimer De inhoud van dit

Nadere informatie

401l10/N - Commissie van Beroep van 18 oktober 2010 (defmitieve beslissing)

401l10/N - Commissie van Beroep van 18 oktober 2010 (defmitieve beslissing) 401l10/N - Commissie van Beroep van 18 oktober 2010 (defmitieve beslissing) Beroep tegen een terechtwijzing. "(... ) verschijnt. In de zaak 0401l10/(... )/N van: de heer [X], bedrijfsrevisor, wonende (...

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/890 Arbeidshof te Brussel vijfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/890 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 APRIL 2013 S.10.0116.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.10.0116.N S.T., eiseres, vertegenwoordigd door mr. Willy van Eeckhoutte, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 9051 Gent,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/128 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/128 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI 2008. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief In de zaak : De Gemeenschappelijke Kas MENSURA, met maatschappelijke

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 13 SEPTEMBER 2010 S.10.0002.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.10.0002.F C.Z., Mr. Antoine De Bruyn, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. FRANS HOSPITAAL CÉSAR DE PAEPE, vereniging zonder

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 20 SEPTEMBER 2010 S.09.0039.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.09.0039.N D.A., eiser, vertegenwoordigd door mr. Bruno Maes, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1000 Brussel,

Nadere informatie

77, Gulden Vlieslaan 1060 Brussel Tel Fax

77, Gulden Vlieslaan 1060 Brussel Tel Fax Continuïteit van de ondernemingen : 77, Gulden Vlieslaan 1060 Brussel Tel 02 290 04 00 Fax 02 290 04 10 Info@vdelegal.be Overzicht van de wet dd 31 januari 2009 ( in werking getreden op 1 april 2009) Structuur

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 12 september 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/282 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/282 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B.,

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B., 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 FEBRUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : BVBA B., Appellante, die op de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 JUNI 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

In zake: 2010/AR/3198

In zake: 2010/AR/3198 Nummer: Rep. nr.: 2011/ Zitting van: 8 maart 2011 Tussenarrest Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: In zake:

Nadere informatie

Rolnummer 4792. Arrest nr. 65/2010 van 27 mei 2010 A R R E S T

Rolnummer 4792. Arrest nr. 65/2010 van 27 mei 2010 A R R E S T Rolnummer 4792 Arrest nr. 65/2010 van 27 mei 2010 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag betreffende de artikelen 4, 2, en 6, 2, van de wet van 15 juni 1935 op het gebruik der talen in gerechtszaken,

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 APRIL 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. L., Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving art. 580, 2, Ger.

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 APRIL 2011 7e KAMER SOCIALEZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - beroep Bureau Juridische Bijstand tegensprekelijk (art. 747, 2, Ger.

Nadere informatie

Aanvraag tot kwalificatie van de arbeidsrelatie

Aanvraag tot kwalificatie van de arbeidsrelatie Administratieve Commissie ter regeling van de arbeidsrelatie (CAR) Nederlandstalige kamer Dossier nr: 062/nl/2016/05/09/X Verzoekende partijen: - X - BVBA Y Aanvraag tot kwalificatie van de arbeidsrelatie

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN AAN DE OCCASIONELE REDDERS

COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN AAN DE OCCASIONELE REDDERS COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN EN AAN DE OCCASIONELE REDDERS A.R. M12-5-0321 Beslissing van 9 januari 2014 De vijfde kamer van de Commissie, samengesteld uit:

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 58 VAN 7 JULI 1994 TOT VERVANGING VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 47 VAN 18 DECEMBER

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 58 VAN 7 JULI 1994 TOT VERVANGING VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 47 VAN 18 DECEMBER COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 58 VAN 7 JULI 1994 TOT VERVANGING VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 47 VAN 18 DECEMBER 1990 BETREFFENDE DE NA TE LEVEN PROCEDURE EN DE DUUR VAN DE TIJDELIJKE

Nadere informatie

Relevante feiten. Beoordeling. RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN Vonnis van 09 oktober 2002 - Rol nr 00/2654/A - Aanslagjaar 1996

Relevante feiten. Beoordeling. RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN Vonnis van 09 oktober 2002 - Rol nr 00/2654/A - Aanslagjaar 1996 RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN Vonnis van 09 oktober 2002 - Rol nr 00/2654/A - Aanslagjaar 1996 Relevante feiten Als kaderlid van M heeft eerste eiser in 1993 aandelenopties verkregen op aandelen

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2009/AA/408 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Gezinsbijslag OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN In de zaak van:

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Arbeidsrechtbank te Tongeren Onderwerp Collectieve arbeidsverhoudingen. Collectieve arbeidsovereenkomsten.hiërarchie van de verbindingsbronnen - eindejaarspremie - geen CAO ondernemingsgebruik

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Antwerpen Onderwerp Faillissement. Afsluiting. Geldsommen ontdekt na afsluiting. Deposito- en Consignatiekas. Vordering tot vrijgave door schuldeiser. Te richten tegen vereffenaars

Nadere informatie

U bevestigde uw interesse in een mogelijke overname van het geheel of een gedeelte van de onderneming:

U bevestigde uw interesse in een mogelijke overname van het geheel of een gedeelte van de onderneming: Geachte heer, mevrouw, U bevestigde uw interesse in een mogelijke overname van het geheel of een gedeelte van de onderneming: De door u uit te brengen bieding met het oog op de voormelde overname zal dienen

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT.

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. A.R.nr.2120963 1/6 ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. Eerste kamer. Rep.nr. VONNIS van 25 april 2013 H. H., wonende te.., eisende partij, vertegenwoordigd door Mr. B.CUYPERS, loco Mr. VERACHTERT, advocaat te

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Rechtbank van Eerste Aanleg te Antwerpen Onderwerp Schatting van aandelen. Controleschatting. Vonnis. Exceptie van gewijsde Datum 27 juni 2007 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 19 mei 2015 Rolnummer op JGR 2013/AB/606 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/606 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008 A.R. 2060328 Eindarrest op tegenspraak ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008 CENTRUM VOOR GELIJKHEID VAN KANSEN EN VOOR RACISMEBESTRIJDING, met maatschappelijke zetel te 1000

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 8 MEI 2008 C.07.0472.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.07.0472.N PHLIPPO SHOWLIGHTS, naamloze vennootschap, met zetel te 2500 Lier, Antwerpsesteenweg 334, eiseres, vertegenwoordigd door mr.

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 51 VAN 10 FEBRUARI 1992 BETREFFENDE OUTPLACEMENT

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 51 VAN 10 FEBRUARI 1992 BETREFFENDE OUTPLACEMENT COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 51 VAN 10 FEBRUARI 1992 BETREFFENDE OUTPLACEMENT ------------------------ Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 02 november 2015 Rolnummer op JGR 2015/BB/35 Arbeidshof te Brussel elfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/BB/35 p. 2 COLLECTIEVE

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidsrechtbank Brugge Onderwerp Handvest van de sociaal verzekerde. Beroepsziekten Datum 01 februari 2005 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. Rep.Nr. ]'0.11 } 2..83~ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. 50E KAMER Arbeidsongeva1 Op tegenspraak Oefinitief In de zaak: s D Appellant,

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 1e blad. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de zaak:

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 24 VAN 2 OKTOBER 1975 BETREFFENDE DE PROCEDURE VAN INLICHTING EN RAADPLEGING VAN DE WERKNEMERSVER-

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 24 VAN 2 OKTOBER 1975 BETREFFENDE DE PROCEDURE VAN INLICHTING EN RAADPLEGING VAN DE WERKNEMERSVER- COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 24 VAN 2 OKTOBER 1975 BETREFFENDE DE PROCEDURE VAN INLICHTING EN RAADPLEGING VAN DE WERKNEMERSVER- TEGENWOORDIGERS MET BETREKKING TOT HET COLLECTIEF ONTSLAG, GEWIJZIGD

Nadere informatie

sectie burgerlijke rechtbank

sectie burgerlijke rechtbank V vdn het grfffllraeht art." 2 W. Reg..i...!ge:.:. :n ui ertng v n art 792 Ger. v :.. _" Repertoriumnummer 18/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Kennisgeving J art. aan Griffienummer 18/ Rolnummer

Nadere informatie

AANZEGGINGEN DAGVAARDING KANTON

AANZEGGINGEN DAGVAARDING KANTON INFO@CREDITASSIST.NL WWW.CIST.NL MODELAANZEGGINGEN DAGVAARDINGEN OF VERZOEKSCHRIFTEN VERSIE 01 APRIL 13 MR. RAMONA BATTA C.S. AANZEGGINGEN DAGVAARDING KANTON 1 GEDAAGDE gedaagde op die terechtzitting kan

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST ',,",.'"' '."".;,'. ',t)." rep.nr.louf AR nr. 2009/AB/52766 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - pensioenen tegensprekelijk

Nadere informatie

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling leper

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling leper Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt a an 2015 lufi Datum van uitspraak 09/10/2015 Rolnummer op op op C 15/382/A Niet aan te bieden aan de ontvanger Rechtbank van eerste

Nadere informatie

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer:

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer: Nummer: Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, 15te bis KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 27 JANUARI 2006 C.04.0201.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.04.0201.N V. A., Mr. Cécile Draps, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen D. P. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF Het cassatieberoep

Nadere informatie

Invloed van het buitengerechtelijk minnelijk akkoord of de gerechtelijke reorganisatie op de schulden en vorderingen. Ontwerpadvies 2010/X

Invloed van het buitengerechtelijk minnelijk akkoord of de gerechtelijke reorganisatie op de schulden en vorderingen. Ontwerpadvies 2010/X Invloed van het buitengerechtelijk minnelijk akkoord of de gerechtelijke reorganisatie op de schulden en vorderingen Ontwerpadvies 2010/X De Wet betreffende de continuïteit van de ondernemingen 1 vervangt

Nadere informatie

Rapport. Datum: 28 juni 2007 Rapportnummer: 2007/136

Rapport. Datum: 28 juni 2007 Rapportnummer: 2007/136 Rapport Datum: 28 juni 2007 Rapportnummer: 2007/136 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de griffier van de rechtbank te Amsterdam Sector kanton, locatie Hilversum op 3 augustus 2000 heeft nagelaten

Nadere informatie

ARREST van 20 oktober 1997 in de zaak A 96/ ARRET du 20 octobre 1997 dans l affaire A 96/

ARREST van 20 oktober 1997 in de zaak A 96/ ARRET du 20 octobre 1997 dans l affaire A 96/ BENELUX-GERECHTSHOF COUR DE JUSTICE BENELUX A 96/3/10 ARREST van 20 oktober 1997 in de zaak A 96/3 ------------------------- Inzake : COTRABEL BVBA tegen LAUTE DIRK Procestaal : Nederlands En cause : ARRET

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 51 VAN 10 FEBRUARI 1992 BETREFFENDE OUTPLACEMENT ------------------------

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 51 VAN 10 FEBRUARI 1992 BETREFFENDE OUTPLACEMENT ------------------------ COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 51 VAN 10 FEBRUARI 1992 BETREFFENDE OUTPLACEMENT ------------------------ Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de

Nadere informatie

A R R E S T. In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 307bis van het Burgerlijk Wetboek, gesteld door het Hof van Cassatie.

A R R E S T. In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 307bis van het Burgerlijk Wetboek, gesteld door het Hof van Cassatie. Rolnummer 2287 Arrest nr. 163/2001 van 19 december 2001 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 307bis van het Burgerlijk Wetboek, gesteld door het Hof van Cassatie. Het Arbitragehof,

Nadere informatie

DE BURGERLIJKE RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG, ZITTING HOUDENDE TE HASSELT, ELFDE KAMER, HEEFT HET VOLGENDE VONNIS UITGESPROKEN:

DE BURGERLIJKE RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG, ZITTING HOUDENDE TE HASSELT, ELFDE KAMER, HEEFT HET VOLGENDE VONNIS UITGESPROKEN: DE BURGERLIJKE RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG, ZITTING HOUDENDE TE HASSELT, ELFDE KAMER, HEEFT HET VOLGENDE VONNIS UITGESPROKEN: IN ZAKE A.R. nr. 03.0250.A N.V. [...] met zetel te [...] ingeschreven in het

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. A.R.Nr. 42.787 le blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. DERDE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In.de zaak: v Kathy, Appellante,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST " A.R. nr. 2012/AB/765 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JUNI2013 3 e KAMER.ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief ln de zaak:

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 26 MEI 2011 C.10.0407.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.10.0407.F A. T., Mr. Simone Nudelholc, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen AXA BELGIUM nv, Mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof

Nadere informatie

Rolnummer 5606. Arrest nr. 43/2014 van 13 maart 2014 A R R E S T

Rolnummer 5606. Arrest nr. 43/2014 van 13 maart 2014 A R R E S T Rolnummer 5606 Arrest nr. 43/2014 van 13 maart 2014 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 1022, eerste lid, van het Gerechtelijk Wetboek (vóór de wijziging ervan bij de wet van

Nadere informatie

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten ". A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2012. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten In de zaak: DE LANDSBOND

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 8 JUNI 2012 C.11.0735.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0735.N BELGISCHE STAAT, minister van Binnenlandse Zaken, Mr. Michel Mahieu, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen A. D. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

BESLAGRECHTER IN DE RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE GENT OPENBARE TERECHTZITTING VAN 17 MEI 2011

BESLAGRECHTER IN DE RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE GENT OPENBARE TERECHTZITTING VAN 17 MEI 2011 IN DE ZAAK MET A.R. nr. 10/4294/A VAN 1. C.V.B.A. COOPFARMA met zetel te 9000 Gent, Nieuwe Vaart 151 met K.B.O.-nummer 0421.598.226 2. C.V.B.A. VOORUIT NR. 1 met zetel te 9000 Gent, Nieuwe Vaart 151 met

Nadere informatie

SAMENVATTING Geschil met betrekking tot het taakbelastingsbeleid van de opleiding; HBO

SAMENVATTING Geschil met betrekking tot het taakbelastingsbeleid van de opleiding; HBO SAMENVATTING 105154 - Geschil met betrekking tot het taakbelastingsbeleid van de opleiding; HBO Het taakbelastingsbeleid van de opleiding is van toepassing op de personeelsleden en heeft gevolgen voor

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 32 BIS VAN 7 JUNI 1985 [BETREFFENDE HET BEHOUD

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 32 BIS VAN 7 JUNI 1985 [BETREFFENDE HET BEHOUD COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 32 BIS VAN 7 JUNI 1985 [BETREFFENDE HET BEHOUD VAN DE RECHTEN VAN DE WERKNEMERS BIJ WIJZIGING VAN WERKGEVER INGEVOLGE DE OVERGANG VAN ONDERNEMINGEN KRACHTENS OVEREENKOMST

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 1 APRIL 2014 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: L. D.K., appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 19 december

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 19 december A D V I E S Nr. 1.589 ----------------------------- Zitting van dinsdag 19 december 2006 ---------------------------------------------------- Voorontwerp van wet tot wijziging van de wet van 5 maart 2002

Nadere informatie

BIJLAGE 6. ARBITRAGEREGLEMENT ARBITRAGE VZW

BIJLAGE 6. ARBITRAGEREGLEMENT ARBITRAGE VZW BIJLAGE 6. ARBITRAGEREGLEMENT ARBITRAGE VZW Artikel 1. Bevoegdheid Arbitragereglement Bij het door de vzw Arbitrage georganiseerde scheidsgerecht waarvan de statuten ter beschikking worden gesteld op zijn

Nadere informatie

REGELING INZAKE DE BEHANDELING VAN BEZWAARSCHRIFTEN PERSONEEL

REGELING INZAKE DE BEHANDELING VAN BEZWAARSCHRIFTEN PERSONEEL CVDR Officiële uitgave van Losser. Nr. CVDR328920_1 8 november 2016 REGELING INZAKE DE BEHANDELING VAN BEZWAARSCHRIFTEN PERSONEEL Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Losser; gelet

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 23 april

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 23 april A D V I E S Nr. 2.132 ------------------------------ Zitting van dinsdag 23 april 2019 ---------------------------------------------- Sluitingswet van 26 juni 2002 Wijziging van de cao nr. 32 bis x x x

Nadere informatie

Rolnummer 2485. Arrest nr. 84/2003 van 11 juni 2003 A R R E S T

Rolnummer 2485. Arrest nr. 84/2003 van 11 juni 2003 A R R E S T Rolnummer 2485 Arrest nr. 84/2003 van 11 juni 2003 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag betreffende de wet van 4 juli 2001 tot wijziging van artikel 633 van het Gerechtelijk Wetboek, gesteld door

Nadere informatie

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te 18-04-2014 REP. NR. UITGIFTE AFGELEVERD AAN OP BUR NR; KOSTEN BLZ; X 1.75 EUR = EUR HET VREDEGERECHT VAN HET DERDE KANTON TE BRUGGE HEEFT HET HIERNAVOLGEND VONNIS VERLEEND : IN DE ZAAK INZAKE :, geboren

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 06 mei 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/330 arrest bij verstek t.a.v. weghalen indien n.v.t. Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer 2013 / Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Datum van uitspraak 25 februari 2013 Rolnummer 2011/AR/2083 op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST AR. nr. 2011/AB1792 1e blad. rep.nr.2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 28 JUNI2012 7e KAMER OCMW - maatschappelijke dienstverlening tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 21 JANUARI 2011 C.08.0364.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.08.0364.N C.B., eiseres, vertegenwoordigd door mr. Michel Mahieu, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 1050 Brussel,

Nadere informatie

ARBITRALE BESLISSING VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Zitting van 15 maart 2018

ARBITRALE BESLISSING VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Zitting van 15 maart 2018 ARBITRALE BESLISSING VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Zitting van 15 maart 2018 Inzake: Tegen: Mevrouw A en de Heer B, beiden woonachtig te 2660 Hoboken, Weerstandlaan 61/121. Mevouw C en de Heer D, beiden

Nadere informatie

Richtlijn 98/59/EG van de Raad van 20 juli 1998 betreffende de aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten inzake collectief ontslag

Richtlijn 98/59/EG van de Raad van 20 juli 1998 betreffende de aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten inzake collectief ontslag Richtlijn 98/59/EG van de Raad van 20 juli 1998 betreffende de aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten inzake collectief ontslag Publicatieblad Nr. L 225 van 12/08/1998 blz. 0016-0021 DE RAAD VAN

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 25 VAN 15 OKTOBER 1975 BETREFFENDE DE GELIJKE BELONING VOOR MANNELIJKE EN VROUWELIJKE WERKNEMERS

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 25 VAN 15 OKTOBER 1975 BETREFFENDE DE GELIJKE BELONING VOOR MANNELIJKE EN VROUWELIJKE WERKNEMERS COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 25 VAN 15 OKTOBER 1975 BETREFFENDE DE GELIJKE BELONING VOOR MANNELIJKE EN VROUWELIJKE WERKNEMERS ------------------------- Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende

Nadere informatie

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van:

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van: Nummer: Rep. nr.: 2009/ Zitting van: 18 maart 2009 Eindarrest 2008/PR/10 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen:

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 14 DECEMBER 2012 C.12.0018.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0018.N JACKY AUSSEMS nv, met zetel te 3740 Bilzen, Natveld 11, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Caroline De Baets, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 OKTOBER 2015 C.15.0256.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.15.0256.N KLIMA-SERVICE bvba, met zetel te 9930 Zomergem, Kruisstraat 61B, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Willy van Eeckhoutte,

Nadere informatie

A.R. Nr.2009/AB/ e blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 26 MAART 2010.

A.R. Nr.2009/AB/ e blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 26 MAART 2010. A.R. Nr.2009/AB/51.925 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 26 MAART 2010. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief Tegen : DE B.V.B.A. INTEGRATED CONSTANTIN

Nadere informatie

vonnis Redhtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdesing Brugge, sectie burgerlijke rechtbank vierde kamer Uitgifte

vonnis Redhtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdesing Brugge, sectie burgerlijke rechtbank vierde kamer Uitgifte '\5 >w!fi44i I-.-: ai L, 9?&L,ols 2318 Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan op op op Nict aan te bieden aan de ontvanger Redhtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdesing Brugge, sectie

Nadere informatie

A D V I E S Nr

A D V I E S Nr A D V I E S Nr. 1.371 ------------------------------ Onderwerp : Ontwerp van koninklijk besluit betreffende het stelsel van tijdskrediet, loopbaanvermindering en vermindering van de arbeidsprestaties tot

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN EN AAN DE OCCASIONELE REDDERS

COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN EN AAN DE OCCASIONELE REDDERS COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN EN AAN DE OCCASIONELE REDDERS ------ A.R. M81137 B.R. 6374 Beslissing van 13 juli 2009 De Eerste Kamer van de Commissie, samengesteld

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling My Lawyer Info Monard D Hulst www.monard-dhulst.be Onderwerp De Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen. Hoofdstuk 3. Het gerechtelijk minnelijk akkoord: het huwelijkscontract tussen schuldeiser

Nadere informatie

Commissie inzake Leerlingenrechten. Beslissing. Nr. 2018/68 van 10 september 2018

Commissie inzake Leerlingenrechten. Beslissing. Nr. 2018/68 van 10 september 2018 Commissie inzake Leerlingenrechten Beslissing Nr. 2018/68 van 10 september 2018 Inzake optredend als wettige vertegenwoordiger van , wonende Verzoekende partij, Tegen

Nadere informatie

Arrest van 19 december 1997 in de zaak A 96/ Arrêt du 19 décembre 1997 dans l affaire A 96/

Arrest van 19 december 1997 in de zaak A 96/ Arrêt du 19 décembre 1997 dans l affaire A 96/ BENELUX-GERECHTSHOF COUR DE JUSTICE BENELUX A 96/4/8 Inzake : Arrest van 19 december 1997 in de zaak A 96/4 ------------------------- KANEN tegen GEMEENTE VELDHOVEN Procestaal : Nederlands En cause : Arrêt

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1 7e ----,1 /J.. A.R. nr. 2010/AB/132 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 MAART 2011 KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief

Nadere informatie

HOOFDSTUK XI. Echtscheiding, scheiding van tafel en bed en scheiding van goederen

HOOFDSTUK XI. Echtscheiding, scheiding van tafel en bed en scheiding van goederen GERECHTELIJK WETBOEK - Deel IV : BURGERLIJKE RECHTSPLEGING. HOOFDSTUK XI. Echtscheiding, scheiding van tafel en bed en scheiding van goederen Afdeling II. Echtscheiding door onderlinge toestemming. Art.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 DECEMBER 2006 F.05.0019.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.05.0019.N 1. S.W., en zijn echtgenote, 2. O.W., eisers, vertegenwoordigd door mr. Pierre van Ommeslaghe, advocaat bij het Hof van

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 26 JUNI 2015 C.14.0463.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.14.0463.N M.M., eiseres, vertegenwoordigd door mr. Bruno Maes, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen F.D., verweerder, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Rechtbank v n eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling Brugge, sectie burgerlijke rechtbank

Rechtbank v n eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling Brugge, sectie burgerlijke rechtbank Repertorium nummer Uitgifte Afsc r11t c:; kcn11 s ge:-111c;': c;: u:!voc:11jd vai' a:".. l.. Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2018/ 14 Datum van uitspraak 13/08/2018 op op op ( Rolnummer A.R.nr.17/1739/A

Nadere informatie