Agenda. Jarigen van 12 t/m 26 januari Welkom. Algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda. Jarigen van 12 t/m 26 januari Welkom. Algemeen"

Transcriptie

1 12 januari nummer 9 Agenda Maandag 15 januari start blok 4 De Vreedzame School Woensdag 17 januari Spreekuur CMD: uur Vrijdag 19 januari Schaatsen voor water Woensdag 24 januari Nationaal Voorleesontbijt groep 1 t/m 3 Vrijdag 26 januari Het volgende Pitje Jarigen van 12 t/m 26 januari januari Cas (groep 5) 21 januari Maxim (groep 1/2a) 15 januari Aydin (groep 7) 21 januari Marlieke (groep 3/4) 16 januari Jens (groep 5) 23 januari Anthony (groep 8 ) 18 januari Floor (groep 3/4) 24 januari Milana (groep 3/4 ) 19 januari Sofie (groep 7) 24 januari Luc (groep 3/4) 21 januari Femke (groep 1/2a) Allemaal van harte gefeliciteerd en een heel fijne verjaardag! Welkom Afgelopen maandag zijn Luc Dekkers, Ayaz Kircamise en Romy Ruiterman op 't Klokhuis gestart in de instroomgroep. We heten hen van harte welkom en wensen hen een fijne, plezierige en leerzame tijd toe op t Klokhuis! Kamila van Schie is afgelopen week gestart op de van der Puttschool. Wij wensen haar daar heel veel succes! Algemeen Gelukkig nieuwjaar De eerste schoolweek van 2018 zit er alweer bijna op. We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en het nieuwe jaar goed is begonnen. Wij wensen iedereen het allerbeste voor 2018! Team t Klokhuis Aanmelding broertjes en zusjes Voor een goed overzicht van het te verwachten leerlingenaantal op school, willen wij u vragen uw kind(eren) zo snel mogelijk in te schrijven. Dit kan vanaf de leeftijd dat uw kind 3 jaar is. Zo kunnen wij beter anticiperen op de samenstelling van de groepen en dat is voor ons, maar ook voor uw kind, van belang.

2 Tevredenheidsonderzoek In november hebben we op school het tevredenheidsonderzoek afgerond. Hieraan hebben ouders, leerlingen, leerkrachten en directie meegedaan. Via een digitale vragenlijst kon iedereen zijn bevindingen over school geven en deze ook beoordelen. Allereerst wil ik iedereen bedanken voor zijn of haar medewerking. De respons van ouders was 50%. Dat is landelijk gezien normaal. Hiermee is het onderzoek valide te noemen. U kon de verschillende onderdelen scoren tussen een 1 en een 4. Ouders hebben gemiddeld maar liefst een 3,5 gegeven. De score die ouders aan de school hebben gegeven was een 7,8. De leerlingen waardeerden de school met een 8,4! We zijn hier heel erg blij mee. Bedankt allemaal. Binnenkort zullen we het hele onderzoek met het team, leerlingen en de medezeggenschapsraad gaan analyseren. Hieruit halen we verbeterpunten, waar we de komende twee jaar weer mee aan de slag gaan. We houden u natuurlijk middels t Pitje op de hoogte. Nationaal voorleesontbijt voor groep 0, 1/2A, 1/2B, 3 en 3/4 Nationaal Voorleesontbijt woensdag 24 januari 2018 Ook bij Ons op t Klokhuis! Op woensdag 24 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2018 met Het Nationaal Voorleesontbijt. In heel het land wordt er voorgelezen uit een mooi prentenboek. Dit jaar staat het prentenboek 'Ssst, de tijger slaapt' centraal. Ook op BS t Klokhuis doen we hieraan mee en zal er voorgelezen gaan worden aan de leerlingen uit onze groepen 0, 1/2A, 1/2B, 3 en 3/4. De kinderen mogen deze morgen in pyjama naar school komen (weliswaar met normale kleding eronder graag). We starten in de eigen klas met een ontbijt. We zouden het fijn vinden als de kinderen zelf hun eigen ontbijt + drinken mee naar school brengen. Vervolgens zal er aan de kinderen een verhaal voorgelezen worden. We rekenen graag op uw medewerking.

3 Carnaval Het nieuwe jaar is net begonnen en we kijken alweer uit naar het volgende feest. CARNAVAL!!! Op vrijdagochtend 9 februari is de carnavalsviering op school. Zoals vorig jaar beginnen we met allerlei activiteiten in de school. We sluiten de dag af met een optocht door de wijk. De creatievelingen onder ons, mogen aan de slag gaan met het maken van een kar. Geef je hiervoor op bij juf Brigit. Dit kan na schooltijd bij groep 5, of via de mail (brigit.janssen@eenbes.nl) Het carnavalsthema van dit jaar is de: Olympische winterspelen! Zorg ervoor dat je iets van dit thema in je kar terug laat komen. Schaatsen voor water Volgende week vrijdag 19 januari is het zover, dan gaan we Schaatsen voor water. We verzoeken u om bij de groepsleerkracht door te geven of uw kind schaatsen heeft en welke schoenmaat hij/zij heeft wanneer u dit nog niet heeft gedaan. Heeft u thuis nog meer schaatsen? Dan zouden we het fijn vinden als we deze mogen lenen om zoveel mogelijk geld te besparen, zodat dit naar het goede doel kan gaan. Geef dit door aan de groepsleerkracht van uw kind. Wanneer u bereid bent om de huur van de schaatsen zelf te betalen, dan kunt u het geld bij de rest van het bedrag in de envelop stoppen. Er zijn verder nog een aantal belangrijke punten die we willen melden: Ø Handschoenen zijn verplicht! Zonder handschoenen mag er niet geschaatst worden. Ø De kinderen krijgen ranja met iets lekkers. Het fruit hoeft dus niet meegenomen te worden, maar het mag wel. Een bidon is ook toegestaan. Ø Het rijden naar de ijsbaan valt onder bijzonder vervoer, dit wil zeggen dat kinderen die voorin zitten onder 1.35 m. verplicht op een kinderzitje of stoelverhoging moeten zitten. Wilt u dat uw kind ook achterin op een kinderzitje of stoelverhoging zit. Geef deze dan zelf mee aan uw kind. Ø Er mogen hulpmiddelen meegenomen worden, zoals een slee, enz. We verwachten rond uur terug op school te zijn. Het is mogelijk dat we iets later zijn. We gaan er samen een fijne en gezellige dag van maken! Met vriendelijke groet, Werkgroep Goede Doelen p.s. De ouders die aan hebben gegeven dat ze rijden, jullie krijgen begin volgende week een mail met verdere informatie.

4 Instroomgroep Afgelopen maandag is de instroomgroep gestart. 's Morgens staat juf Lonneke voor de groep en 's middags juf Meike. Op dit moment zitten ze even in de speelzaal. Komende zaterdag (d.d. 13 januari) wordt er gestart met het maken van een nieuw lokaal. Tussen de 2 kantoren beneden wordt de muur eruit gehaald zodat we een groot lokaal krijgen. Dit zal ongeveer een week in beslag nemen en als alles meezit kan de groep op maandag 22 januari daar verder gaan. Loop gerust even binnen om een kijkje te nemen. MR verkiezing Beste ouder(s)/ verzorger(s) Volgens het rooster van aftreden moet per 1 augustus 2017 dhr. Patrick v. Eerd (oudergeleding) aftreden. Hij heeft zich opnieuw verkiesbaar gesteld. Zoals u weet bestaat de Medezeggenschapsraad uit drie ouders en drie personeelsleden. Reglementair moet bovengenoemde persoon zijn zetel ter beschikking stellen. Iedere ouder kan zich verkiesbaar stellen voor de MR. We nodigen belangstellende ouders/verzorgers uit om zich kandidaat te stellen voor de MR. U kunt dit kenbaar maken door een mail te zenden naar mrklokhuis@eenbes.nl ter attentie van de secretaris van de MR. U kunt zich kandidaat stellen tot 24 januari. Op 26 januari ontvangt u, indien er géén kandidaat voor de ouder geleding is, het bericht dat er verder geen verkiezingen zijn. Zijn er één of meerdere kandidaten voor de oudergeleding dan ontvangen de ouder(s)/verzorger(s) een stembiljet waarop zij hun voorkeur kunnen uitspreken. Op 11 februari worden de aanwezige stembiljetten geteld en wordt u geïnformeerd over de uitslag. Indien er nog vragen zijn, kunt u zich wenden tot ondergetekende. Met vriendelijke groeten, namens de MR, Tamara Schenkels, secretaris

5 Nieuws over De Vreedzame School Algemeen Dit blok gaat over gevoelens. Om kunnen gaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in de klas en in de school. De Vreedzame School streeft naar een klimaat waarin iedereen zich prettig voelt en waarin kinderen hart voor elkaar hebben, d.w.z. dat ze met respect omgaan met elkaar. Dat gaat gemakkelijker als kinderen in staat zijn hun gevoelens te benoemen en zich in de gevoelens van anderen te verplaatsen. Kinderen zijn dan beter in staat om conflicten positief op te lossen. Om met elkaar over gevoelens te praten, is het van belang dat de kinderen zich veilig voelen in de groep; tegelijkertijd bevorderen deze gesprekken de veiligheid in de groep. Er ontstaat een vertrouwde sfeer. We hebben het over gevoelens als boos en verdriet. We bespreken wat het betekent als iemand wordt buitengesloten. De kinderen leren herkennen wat hen boos maakt en hoe ze hun boosheid uiten. Ze leren dat afkoelen belangrijk is om een conflict te kunnen oplossen. Blok 4: We hebben hart voor elkaar Wij starten met de lessen uit: Blok 4: We hebben hart voor elkaar: Doel: de kinderen leren gevoelens herkennen en ermee om te gaan. De lessen zijn gericht op: - Het besef dat iedereen gevoelens heeft. - Het herkennen en benoemen van gevoelens - Dat eenzelfde gebeurtenis bij mensen verschillende gevoelens kunnen oproepen - Elkaar vertellen over hoe je je voelt en kunnen zien hoe anderen zich voelen. - Het mogen hebben van gevoelens als boosheid of angst; het gaat erom hoe je ermee omgaat. - Het nadenken waar je boos van wordt en welk gedrag je dan vertoont. - Eerst afkoelen als je boos bent, anders kan je niet nadenken over een oplossing. - Het nadenken over buitensluiten als vorm van pesten en wat dat met je doet - Het nadenken wat je kan doen als iemand zich in de groep niet prettig voelt - Hoe je het voor elkaar kunt opnemen - Hoe je het met elkaar leuk kan hebben - Het samen bedenken en verzorgen van een les die iedereen leuk vindt Verder gaat het in blok 4 over blij zijn, tevreden zijn, over opkomen voor elkaar. De lessen gaan over dingen die je leuk vindt en waar je blij van wordt. Aan het eind van blok 4 bedenken de kinderen een les, die voor iedereen leuk is. Ze bereiden de les zo veel mogelijk zelf voor en verzorgen de les. Na afloop staan de kinderen stil bij de vraag of iedereen een leuke les heeft gehad en worden zo mogelijk afspraken voor een volgende keer gemaakt. We leren de kinderen dat ze mogen passen. Op school wordt het steeds gewoner om over gevoelens te praten; in het begin is het vaak nog onwennig. Uiteraard houden we er rekening mee dat niet elk kind even gemakkelijk over zijn of haar gevoelens praat. We willen kinderen de ruimte geven om zelf te kiezen wat ze over hun gevoelens kwijt willen. In blok 3 We hebben oor voor elkaar hebben de kinderen geleerd: - Dat het belangrijk is om duidelijk te zeggen wat je bedoelt; dat voorkomt onnodige conflicten - Goed naar elkaar te luisteren en samen te vatten. Je laat dan zien of je de ander goed begrepen hebt. - Dat mensen op verschillende manieren naar dingen kijken. We noemen dit het hebben van verschillende gezichtspunten. Dat komt omdat we verschillende ervaringen, verschillende gevoelens hebben en uit verschillende gezinnen komen. Verschillende gezichtspunten kunnen soms conflicten veroorzaken. Tip voor thuis Geef uw kind eerst de gelegenheid om af te koelen voordat u een conflict gaat uitpraten. Bespreek wat je kan doen als je boos bent: - gemeen terugdoen - de ander z n zin geven, je terugtrekken, - weten wat je wilt, rekening houden met wat jezelf wilt en wat de ander wilt. Stimuleer de laatste manier; dat heeft de grootste kans o een positieve oplossing

6 Nieuws van buiten Inloopspreekuur CMD Woensdag 15 januari ben ik (Joyce Beckers, CMD- Jeugd) weer op school. Van uur tot uur kunt u gebruik maken van het open inloopspreekuur op 't Klokhuis. U kunt hier met kleine en grote vragen terecht over opvoeden. Komt dit tijdstip u niet uit, maar heeft u wel een vraag. U kunt me ook bereiken via telefoonnummer of via j.beckers@geldrop- mierlo.nl Met vriendelijke groeten, Joyce Beckers Afdeling CMD Klantadviseur Jeugd E- mail: j.beckers@geldrop- mierlo.nl Telefoon: Werktijden: Ma, Di, Wo Nieuwsbrief jeugd en gezin januari 2018 Als Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) informeren we jou graag over lokaal nieuws rondom het thema opvoeden en opgroeien én de zorg en ondersteuning voor kind en gezin. Wil jij meer weten over het aanbod van het CMD? Kijk dan op onze website. Nationale Voorleesdagen Van 24 januari tot en met 3 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Traditioneel wordt deze week geopend met het Nationale Voorleesontbijt. Die dag lezen talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, bij kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Wist je dat de leesprestaties van je kind toenemen als het elke dag 15 minuten leest? Wil jij weten hoe je van (voor)lezen een feest kunt maken? Bekijk dan hier de tips. Overstap naar het voortgezet onderwijs Als je kind in groep 8 zit, is het belangrijk om te bedenken welke middelbare school leuk en geschikt is. Het opleidingsniveau van je zoon of dochter is hierbij van belang, maar bijvoorbeeld ook het type school en de kwaliteit van de school. Let bij de schoolkeuze niet alleen op de schoolresultaten. Er zijn meer factoren die de leeromgeving beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld de sfeer op school, buiten- schoolse activiteiten en gemotiveerde docenten. Het is daarom ook leuk en verstandig om samen met je kind naar de open dagen van verschillende middelbare scholen te gaan. Op 28 januari vindt de open dag plaats op het Strabrecht College. Informatieavond bedplassen Op 30 januari organiseert de GGD Brabant- Zuidoost in samenwerking met het MMC Veldhoven een informatieavond over bedplassen. Je krijgt op deze avond achtergrondinformatie over bedplassen en er worden verschillende manieren en praktische tips om het bedplassen aan te pakken besproken. Meer informatie en aanmelden voor de informatieavond, zie de website van GGD Brabant- Zuidoost.

7 Survivalgidsen De Survivalgidsen zijn bedoeld voor kinderen zelf. In deze reeks worden volwassen onderwerpen speciaal en duidelijk aan kinderen uitgelegd. Het zijn onderwerpen die veel kinderen (in)direct aangaan, waarmee ze geconfronteerd worden en waar ze niet altijd raad mee weten. Op een luchtige toon worden de thema's helder in beeld gebracht. Kinderen gaan beseffen dat voor ieder probleem wel een haalbare oplossing te vinden is. Maar ook leerkrachten en ouders kunnen heel wat opsteken uit deze boekjes. Activiteiten Jongerenwerk Het Jongerenwerk Geldrop Mierlo is er voor alle jongeren in Geldrop Mierlo en organiseert verschillende activiteiten. Tijdens de inlopen worden er diverse activiteiten aangeboden rondom kunst en cultuur. Daarnaast heeft het Jongerenwerk ook een speciale meidengroep. Voor de meidengroep in Mierlo zijn ze nog op zoek naar meiden tussen de 14 en 17 jaar. Meiden kunnen zich aanmelden bij Maartje Keizers of via Het programma van het jongerenwerk is als volgt: Geldrop, jongerencentrum the Lounge: Maandag 16:30-18:00 Inloop voor jongens van jaar Maandag 18:30-20:00 Meidengroep voor meiden van jaar Dinsdag 15:00-17:00 Inloop 9-12 jaar Woensdag 19:00-21:00 Inloop voor jongeren jaar Donderdag 19:00-21:00 Inloop voor jongeren jaar Mierlo, jongerencentrum Loesje Dinsdag van 20:00-21:00 Inloop voor jongeren van jaar Woensdag 14:00-15:00 Wisselende sportactiviteiten in sporthal de Weijer Donderdag 15:00-17:00 Inloop 9-12 jaar Week van het Vergeten Kind Van 28 januari tot 4 februari vindt de Week van het Vergeten Kind plaats. Deze week staat in het teken van vergeten kinderen in opvanglocaties. Nederland telt kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden en specialistische begeleiding. Tijdens de Week van het Vergeten Kind organiseert de stichting elke dag een activiteit om deze kinderen zichtbaar te maken en om ze zelf te laten spreken in plaats van dat er over hen gesproken wordt. Kijk voor meer informatie op de website van Het Vergeten Kind. Agenda 28 januari Open dag Strabrecht College 30 januari Informatieavond bedplassen GGD Brabant - Zuidoost Heb je nog ideeën en / of aanvullingen voor onze nieuwsbrief? Laat het ons dan weten via cmdjeugd@geldrop- mierlo.nl.

8 De typetuin Bij voldoende aanmeldingen start in maart een typecursus op 't Klokhuis. In de bijlage vindt u hierover een aparte flyer. Deze is bedoeld voor de ouders van groep 6, 7 en 8 Ouder & kindyoga Studio Bagaya voor kinderen tussen 5 en 8 jaar Yoga samen met je kind is een bijzondere ervaring! Samen genieten, plezier hebben en écht tijd hebben voor elkaar, op een ontspannen manier? Dat kan tijdens de Ouder & kind - yogalessen. En kun je als ouder de rust bij jezelf vinden? Dan zul je merken dat je die rust kunt overbrengen op je kind. Door de combinatie van muziek, spelletjes, yogahoudingen en ontspanningsoefeningen stimuleren we de zintuigen. Aanraking, maar ook beweging, ritme en ontspanning hebben een positief effect op je kind. Sámen werken aan contact en vertrouwen. Daardoor voelt je kind zich gezien en veilig en dat stimuleert de ontwikkeling en het zelfvertrouwen. Bovendien kan je de opgedane inspiratie mee naar huis nemen en thuis samen yoga doen. Zondag 4 en 18 februari & 4, 11 en 18 maart van 10:30 tot 11:30 uur Kosten: 85,00 per koppel (= 1 (groot)ouder met 1 kind) voor 5 lessen 17,50 per koppel, per les bij Inschrijving voor losse lessen Plaats: Yogastudio Yogashala- Om, Hofdael 67 Geldrop Aanmelden kan via info@studiobagaya.nl Meer weten? Kijk op of bel Autisme Belevingscircuit Triade Ondersteuning, Scholing&Advies organiseert voor ouders, familieleden en belangstellenden van een gezinslid met autisme een Autisme Belevingscircuit Het circuit is voor iedereen die autisme beter wil leren kennen. Mensen met autisme begeleiden begint met autisme te begrijpen. Door zelf te ervaren welke moeilijkheden autisme in het alledaagse leven met zich mee brengt, gaat de workshop verder dan alleen het autisme begrijpen. Door zelf te ervaren welke moeilijkheden (en mogelijkheden) mensen met autisme meedragen, begrijp je pas echt wat het doel, de zin en onzin is van aanpassingen van de omgeving van mensen met autisme. Tijdens deze workshop ABC ga je voelen, ruiken, proeven, horen en zien hoe dat anders in zijn werk gaat bij autisme. In tweetallen wordt een circuit van praktische opdrachten doorlopen en beleef je tegen welke muren mensen met autisme kunnen aanlopen. Het brengt je van begrip tot autismevriendelijkheid. Data : - dinsdag 20 februari 2018 van uur - donderdag 19 april 2018 van uur

9 Locatie: Triade/Aloysius Stichting, Lupinestraat 14, 5614 GM Eindhoven Kosten: 19,50 pp Inschrijven kan per mail via: U ontvangt een bevestiging per mail. De cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 18.

10

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit:

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit: De Vreedzame School Blok 4 We hebben hart voor elkaar Wij starten met de lessen uit: Algemeen Dit blok gaat over gevoelens. Om kunnen gaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1. Nieuwsbrief Vreedzame School o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl In deze editie: We hebben hart voor elkaar Wat doen we in blok 4? Inhoud van de lessen Wat hebben we geleerd in blok 3? Ouderavond 12 april Tips

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 7-1-2016 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Belangrijke data tot en met half maart 2017 Datum NIEUWSBRIEF Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Activiteit 14 februari 2 e binnenles schooltuinen groep 6P Loes Mantel Week van 13 Rapporten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11. vrijdag 09 februari 2018

Nieuwsbrief 11. vrijdag 09 februari 2018 Nieuwsbrief 11 vrijdag 09 februari 2018 AGENDA 12-02 t/m 16-02 Carnavalsvakantie 20-02 BIEB groep 1/2A+B+C 20-02 OV vergadering 19.30 21.00 uur 21-02 Luizencontrole 22-02 BIEB groep 5-06 22-02 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 27 januari t/m 10 februari. Boekenverkoop

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 27 januari t/m 10 februari. Boekenverkoop 27 januari 2017 - nummer 10 Agenda Maandag 30 januari adviesgesprekken groep 8 Dinsdag 31 januari adviesgesprekken groep 8 Donderdag 2 februari MR- vergadering; 20.00 uur Maandag 5 februari OV- vergadering;

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 6, 27-01-2017 Insluippreventie In deze nieuwsbrief: Insluippreventie Nieuw buitenspeelmateriaal Kindgesprekken Oud papier oproep Vreedzame School Vanuit de MR Carnaval

Nadere informatie

Agenda. Jarigen van 16 t/m 30 maart Welkom. Algemeen. Vrijdag 13 april staking. Het volgende Pitje

Agenda. Jarigen van 16 t/m 30 maart Welkom. Algemeen. Vrijdag 13 april staking. Het volgende Pitje 16 maart 2018 - nummer 13 Agenda Maandag 19 maart Dinsdag 20 maart Dinsdag 27 maart Woensdag 28 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart Start blok 5 De Vreedzame School MR- vergadering: 20.00 uur OV-

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 23 december t/m 13 januari. Gelukkig Nieuwjaar! Aanmelding broertjes en zusjes

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 23 december t/m 13 januari. Gelukkig Nieuwjaar! Aanmelding broertjes en zusjes 13 januari 2017 - nummer 9 Agenda Maandag 23 januari start blok 4; De Vreedzame School Dinsdag 24 januari theatervoorstelling groep 3 en 4 14.30 uur: boekenmarkt in de speelzaal Woensdag 25 januari Nationaal

Nadere informatie

start Thema "Daar zit muziek in". Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje

start Thema Daar zit muziek in. Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje 24 februari 2017 - nummer 12 Agenda Maandag 6 maart Dinsdag 7 maart Woensdag 8 maart Vrijdag 10 maart Maandag 13 maart Dinsdag 14 maart Woensdag 15 maart Vrijdag 17 maart 1e rapport start Thema "Daar zit

Nadere informatie

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start.

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start. Info 6 2016/2017 Datum: 13-01-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 7. Gefeliciteerd. Vreedzame school blok 4. Vorige week waren jarig: 08/02 Numair Bokazini 10/02 Ethan Rutetebya

WEEKBULLETIN. Week 7. Gefeliciteerd. Vreedzame school blok 4. Vorige week waren jarig: 08/02 Numair Bokazini 10/02 Ethan Rutetebya WEEKBULLETIN Week 7 Belangrijke data februari: Di 14/02: rapportgesprekken Do 16/02: rapportgesprekken Vr 17/02: groep 1/2A vrij Ma 27/02 t/m vr 03/03: voorjaarsvakantie Gefeliciteerd Wijziging gym kleuters

Nadere informatie

Alle ruimte voor kennis en talent Jaargang 3 januari 2017

Alle ruimte voor kennis en talent Jaargang 3 januari 2017 Nieuwsbrief Alle ruimte voor kennis en talent Jaargang 3 januari 2017 Er heerst hoofdluis op school! Deze mededeling is helaas niet nieuw. Dit schooljaar is de hoofdluis een hardnekkig probleem. De instructie

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Algemeen. Van 21 december t/m 18 januari. Kerst. Start thema "Kleding" Start blok 4 DVS: "We hebben hart voor elkaar"

Agenda. Jarigen. Algemeen. Van 21 december t/m 18 januari. Kerst. Start thema Kleding Start blok 4 DVS: We hebben hart voor elkaar 21 december 2018 - nummer 9 Agenda Vrijdag 21 december Maandag 7 januari Woensdag 9 januari Donderdag 10 januari Woensdag 16 januari Vrijdag 18 januari 12.30 uur: start kerstvakantie Weer naar school Start

Nadere informatie

18 januari Voor de kalender:

18 januari Voor de kalender: Voor de kalender: 18 januari 2019 21 jan. Voorleesontbijt voor PA/KDV/groep 1-2-3 (0-7 jaar) 4 feb. Studiedag; alle kinderen van gr. 1 t/m 8 zijn vrij! 18 t/m 22 feb. Ouder- en adviesgesprekken gr. 2 en

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival WEEKBULLETIN Week 5 Belangrijke data februari: Woe 01/02: maandviering 08.40 uur Do 02/02: studiemiddag vanaf 12.00 uur groep 1 t/m 8 vrij Vr 03/02: studiedag groep 1 t/m 8 vrij Vr 10/02: groep 1/2B vrij

Nadere informatie

Ouderavond Hanneke Poot

Ouderavond Hanneke Poot 1 februari 2019 - nummer 11 Agenda Dinsdag 12 februari Woensdag 13 februari Vrijdag 15 februari Interculturele dag Spreekuur CMD; 11.30-12.30 uur Ouderavond Hanneke Poot Het volgende Pitje Jarigen Van

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week

WEEKBULLETIN. Week WEEKBULLETIN Week 4 2018 Belangrijke data in januari Wo 17/01: & Start Gezond Vr 19/01: Gr 1/2B vrij Vr 26/01: Gr 1/2A vrij Do & vr 01/02 en 02/02: en, alle kinderen vrij Er wordt in de groepen gewerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2017

Nieuwsbrief Februari 2017 Nieuwsbrief Februari 2017 Week van de Poëzie Maandag 30 januari t/m vrijdag 3 februari "WEEK VAN DE POEZIE". Gedichten lezen, gedichten maken, samen een schoolkrant maken, gedichten op muren in de buurt

Nadere informatie

OV- vergadering: uur. Dinsdag 19 april Cito - eindtoets groep 8 Donderdag 20 april Cito - eindtoets groep uur; 4e bijeenkomst kinderraad

OV- vergadering: uur. Dinsdag 19 april Cito - eindtoets groep 8 Donderdag 20 april Cito - eindtoets groep uur; 4e bijeenkomst kinderraad 14 april 2017 - nummer 15 Agenda Maandag 15 april 2e Paasdag; Vrij! Dinsdag 18 april Cito - eindtoets groep 8 MR- vergadering: 20.00 uur Dinsdag 19 april Cito - eindtoets groep 8 Donderdag 20 april Cito

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 18. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Uitlachen en pesten vinden wij naar. Daarom zijn wij aardig voor elkaar!

Agenda: Schooljaar Nr. 18. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Uitlachen en pesten vinden wij naar. Daarom zijn wij aardig voor elkaar! Schooljaar 2017-2018 Nr. 18 Gezinsviering Op zondag 21 januari is de eerste gezinsviering van dit jaar. We hebben vorige week al een keer geoefend met een groepje van 12 kinderen. Deze week oefenen we

Nadere informatie

Scholenonderzoek RTL Nieuws: 't Ruimteschip krijgt 7,8 voor eindtoets

Scholenonderzoek RTL Nieuws: 't Ruimteschip krijgt 7,8 voor eindtoets Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 25, 22 februari 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Hebt u ook gekeken

Nadere informatie

Versieren van de school in Kerstsfeer

Versieren van de school in Kerstsfeer 25 november 2016 - nummer 6 Agenda Donderdag 1 december Vrijdag 2 december Woensdag 7 december Vrijdag 9 december MR vergadering; 20.00 uur Sinterklaas op school Spreekuur CMD; 11.30-12.30 uur Versieren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr januari 2018

NIEUWSBRIEF. nr januari 2018 NIEUWSBRIEF nr. 10 17 januari 2018 In deze nieuwsbrief: - Voorleesdagen - Zwerfboekenkasten - Opbrengst Handje Helpen - Schoonmaakavond 7 februari a.s. - Vreedzame school Belangrijke data: Inloop: Vrijdag

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 19 april t/m 17 mei. Dank je wel. Uw kind ziek melden

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 19 april t/m 17 mei. Dank je wel. Uw kind ziek melden 19 april 2019 - nummer 16 Agenda Vrijdag 19 april Maandag 6 mei Woensdag 8 mei Donderdag 9 mei Vrijdag 17 mei Start meivakantie; 12.30 uur Weer naar school Doe dag schooltuin: 8.30-16.30 uur Inloopspreekuur

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 18 januari t/m 1 februari. Gelukkig nieuwjaar. Snappet

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 18 januari t/m 1 februari. Gelukkig nieuwjaar. Snappet 18 januari 2019 - nummer 10 Agenda Woensdag 23 januari Voorleesontbijt groep 1,2,3 Maandag 28 januari Adviesgesprekken groep 8 Dinsdag 29 januari Adviesgesprekken groep 8 Vrijdag 1 februari Het volgende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 schooljaar Mei

Nieuwsbrief 9 schooljaar Mei Nieuwsbrief 9 schooljaar 2018-2019 Mei Nieuwe leerlingen Elisa Ragbourn wordt 24 mei 4 jaar. Zij heeft nu kennis gemaakt met de juffen en is nu aan het wennen in groep 1/2. Wij wensen Elisa veel plezier

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Nationale voorleesdagen Vreedzame school blok 4 Inloopochtenden Schaaklessen bij De Oase Leesbegeleiding Onze vernieuwde website Waarderingsvragenlijsten

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

bijeenkomst kinderraad OV- vergadering: uur Vrijdag 19 april Talententijd; groep 1/2b, 4 en 6 Het volgende Pitje

bijeenkomst kinderraad OV- vergadering: uur Vrijdag 19 april Talententijd; groep 1/2b, 4 en 6 Het volgende Pitje 5 april 2019 - nummer 15 Agenda Maandag 8 april Dinsdag 9 april schoolfotograaf bijeenkomst kinderraad Audit OV- vergadering: 20.00 uur Woensdag 10 april inloopspreekuur CMD: 11.30-12.30 uur Vrijdag 12

Nadere informatie

Start thema 5: "geloven, oorlog en vrede" MR- vergadering: uur

Start thema 5: geloven, oorlog en vrede MR- vergadering: uur 31 maart 2017 - nummer 14 Agenda Maandag 10 april Dinsdag 11 april Vrijdag 14 april Start thema 5: "geloven, oorlog en vrede" Schoolfotograaf MR- vergadering: 20.00 uur het volgende Pitje Jarigen Van 31

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21

Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21 Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Vrijdag 24 februari Carnaval Groepen 1 t/m 8 en Taalschool om 12.00 uur vrij Maandag 27 februari

Nadere informatie

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen INFO! Uitslag Gemeentelijke voorleeswedstrijd Op zaterdag 23 januari heeft namens onze school Maybritt Bomers meegedaan aan de kwartfinale voorleeswedstrijd bij bibliotheek te Didam. Ze heeft heel mooi

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Agenda. Jarigen van 18 november t/m 1 december. Algemeen. Dank je wel

Agenda. Jarigen van 18 november t/m 1 december. Algemeen. Dank je wel 17 november 2017 - nummer 6 Agenda Maandag 20 november Woensdag 22 november Donderdag 23 november Vrijdag 1 december Oudergesprekken inloopspreekuur CMD: 11.30-12.30 uur Oudergesprekken het volgende Pitje

Nadere informatie

Kiezelpost vrijdag 13 januari. De eerste schoolweek van 2017 zit er alweer bijna op. Voor iedereen nog de beste wensen en een mooi en gezond 2017!

Kiezelpost vrijdag 13 januari. De eerste schoolweek van 2017 zit er alweer bijna op. Voor iedereen nog de beste wensen en een mooi en gezond 2017! Kiezelpost vrijdag 13 januari Vanuit de directie De eerste schoolweek van 2017 zit er alweer bijna op. Voor iedereen nog de beste wensen en een mooi en gezond 2017! We zijn blij u te kunnen laten weten

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Straapsels. 6 september 2018

Straapsels. 6 september 2018 6 september 2018 Agenda voor de komende weken Maandag 10 t/m woensdag 12 september: trektocht groep 7 Woensdag 26 september: studieochtend, alle kinderen vrij Dinsdag 2 en donderdag 4 oktober: oudergesprekken

Nadere informatie

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 In dit nummer: In leven Personeel We hebben hart voor elkaar Tip voor ouders Open lessen School kerkdienst Ouderportaal Onderzoek oudertevredenheid Snappet Agenda I

Nadere informatie

Actie voor de ROMA scholen

Actie voor de ROMA scholen Jaargang 6 nummer 5 30 januari 2019 In dit nummer: Actie Ouderavond Studiedag Koffie inloopochtend Kindgesprekken Contactavond De Vreedzame school Schoolreis Geboren Overblijven Beeldknap Zelfknap Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

Leesmij. Jaargang 18, nummer 10 Helmond, 16 januari Beste ouder(s), kinderen en collega s,

Leesmij. Jaargang 18, nummer 10 Helmond, 16 januari Beste ouder(s), kinderen en collega s, Leesmij Jaargang 18, nummer 10 Helmond, 16 januari 2018 Even voorstellen We zijn blij te mogen vermelden dat er op woensdag een nieuwe vrijwilliger werkt op onze school. Hij stelt zich hieronder even aan

Nadere informatie

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID H O F N I E U W S AGENDA Groep(en) Activiteit Woe 4 t/m vr. 15 oktober 1 t/m 8 Kinderboekenweek met als thema Gruwelijk eng Ma 16 t/m vr 20 oktober 1 t/m 8 Herfstvakantie, alle leerlingen vrij Do 26 oktober

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Talismanbulletin

Talismanbulletin Talismanbulletin 09-01-2019 Woensdag 16 januari Ouderavond door de MR. Start om 20.00u. Vrijdag 18 januari Kleutervrije vrijdag Vrijdag 18 januari Creamiddag groep 7-8 Woensdag 23 januari Voorleesontbijt

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 7 februari 2017 Nr. 20

Nieuwsbrief Dinsdag 7 februari 2017 Nr. 20 Nieuwsbrief Dinsdag 7 februari 2017 Nr. 20 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Dinsdag 7 februari 14.30 16.00 uur Sleutelraadvergadering Vrijdag 10 februari 8.15 9.00 uur

Nadere informatie

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017 Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017 Inloopmiddag kinderboekenweek Belangrijke data: 5 november KSG dienst 7 november MR vergadering 11 november Sint Maarten 20 november Start tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

MR- vergadering: uur Vrijdag 15 december Talententijd groep 3,5, en 8 het volgende Pitje

MR- vergadering: uur Vrijdag 15 december Talententijd groep 3,5, en 8 het volgende Pitje 1 december 2017 - nummer 7 Agenda Dinsdag 5 december Sinterklaas op school Woensdag 6 december Studiedag: alle leerlingen vrij! Dinsdag 12 december Mogelijke staking Donderdag 14 december 2e bijeenkomst

Nadere informatie

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op Periode vrijdag 15 februari t/m vrijdag 22 februari 2019 39 e jaargang nr. 22 Vakantierooster 2019-2020: Het vakantierooster voor komend schooljaar 2019-2020 is vastgesteld. U vindt het rooster op www.vosseschans.nl.

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief Emmaus pagina 1 RKBS Emmaüs Nr 6 jaargang 29-24 februari Voor in de agenda: 24 februari - Groep 5-8 vrije middag. 25 februari - 5 maart Voorjaarsvakantie 6 maart - Studiedag alle leerlingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november 13 oktober 2017 - nummer 4 Belangrijke data Maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober: Herfstvakantie Maandag 23 oktober Kleuters thema: Herfst Vrijdag 3 november Nieuwsbrief 5 Jarigen Van 13 oktober

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr maart Woensdag 22 maart Schoonmaakavond Vrijdag 24 maart Tien minuten inloop Woensdag 29 maart Studiedag

NIEUWSBRIEF. nr maart Woensdag 22 maart Schoonmaakavond Vrijdag 24 maart Tien minuten inloop Woensdag 29 maart Studiedag NIEUWSBRIEF nr. 14 22 maart 2017 In deze nieuwsbrief: Personele zaken 10 minuutjes inloop Koningsdag en sportdag kleuters Schoolschaaktoernooi 2017 Nieuws uit de MR Nieuw blok Vreedzame school Herhaling:

Nadere informatie

Informatie van ons Kindcentrum

Informatie van ons Kindcentrum WEEKBRIEF 10 30 oktober 2018 MET DEZE WEEK Informatie vanuit ons Kindcentrum - Ouderbijdrage - Open schoolweek - Uitreiking vignet gezonde school - Privacy en bezwaar formulier - Weer een BOUW! lezer geslaagd

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief PC Basisschool Gevers Deynoot Januari 2017

Nieuwsbrief PC Basisschool Gevers Deynoot Januari 2017 Voorwoord: Beste ouders, verzorgers en leerlingen, 2017 is goed begonnen op de Gevers, met een inspirerende studieochtend over De Vreedzame School en in de middag ruimte voor goed overleg en voorbereiding

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019 NIEUWSFLITS Jaargang 19, nummer 5 20 december 2018 Voorwoord Beste ouders, December is al weer zo goed als voorbij. En daarbij natuurlijk ook het jaar 2018! Sinterklaas was net de school uit, de laatste

Nadere informatie

Nieuwschooljaarbijeenkomst

Nieuwschooljaarbijeenkomst Agenda: -13-10 afsluiting Kinderboekenweek - 16- tot 20-10 herfstvakantie - 25-10 Luizencontrole - 01-11 Nieuwsbrief 5 In deze nieuwsbrief: - Nieuwschooljaarbijeenkomst - Afscheid juf Lisette - Opening

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-4-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Belangrijke data April 2018 17-04 Ochtend IEP- toets groep 8 18-04 Ochtend Iep- toets groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

HOI nr. 01 woensdag 22 augustus 2018 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 5 september.

HOI nr. 01 woensdag 22 augustus 2018 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 5 september. HOI nr. 01 woensdag 22 augustus 2018 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 5 september. Agenda Datum Activiteit 29 t/m 31 augustus Intekenen kennismakingsgesprekken

Nadere informatie

Op 21 juni a.s. vieren de kleuterjuffen gezamenlijk hun verjaardag. We gaan naar speeltuin De Kade te Roosendaal.

Op 21 juni a.s. vieren de kleuterjuffen gezamenlijk hun verjaardag. We gaan naar speeltuin De Kade te Roosendaal. Verjaardagen kleuterjuffen... 1 Heling fietsen... 2 Verjaardagen kleuterjuffen... 3 Onderzoeken GGD... 3 Schoolfotograaf... 4 De MR is op zoek naar u!..... 4 Nieuws vanuit de peutergroep... 7 De agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Nieuwsbrief februari 2019 Belangrijke data in februari 4 februari MR Beste ouders en verzorgers, Hoera het sneeuwt! We zijn samen weer fijn begonnen na de kerstvakantie. Er zijn veel nieuwe kinderen op

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

Het Vijfblaadje. Kalender maand oktober. Wie zijn er jarig? School informatie

Het Vijfblaadje. Kalender maand oktober. Wie zijn er jarig? School informatie 11 oktober - nummer 7 Het Vijfblaadje Kalender maand oktober 12 oktober Kijkavond van 18.30 19.30 uur 13 oktober Afsluiting Kinderboekenweek 16 t/m 20 oktober Herfstvakantie 27 oktober Koffie uurtje ouders

Nadere informatie

8 nov In dit bulletin:

8 nov In dit bulletin: 8 nov. 2017 Voor de kalender: 3, 8 en 10 nov. Groepen 1/2 Excursie Kriebelbeestjessafari 10 nov. Nationaal Schoolontbijt 24 nov. 1 e Rapport mee (graag de rapportmap mee naar school!) 27 nov. t/m 1 dec.

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Schooljaar Maandag 25 februari 2019

Schooljaar Maandag 25 februari 2019 INFOOTJE NR.12 Schooljaar 2018-2019 Maandag 25 februari 2019 Agenda Vrijdag 1 maart Carnavalsviering 12:00 uur start de voorjaarsvakantie Maandag 11 maart 08:30 uur einde voorjaarsvakantie Woensdag 13

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Voorleeskampioen 2017 Leonore Boek Voorleeswedstrijd 2017 Belangrijke data: 11 november Sint Maarten 15 november MR vergadering 20 november Start tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 d.d

Nieuwsbrief 10 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 10 d.d. 22-01-2019 Dinsdag 22 januari 2019 Nieuwsbrief 10 Woensdag 23 januari 2019 Voorleesontbijt groep ½ t/m 8 Donderdag 24 januari 2019 Theatermiddag groep 5 en 7 GEANNULEERD

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief januari 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief januari 2015 Weer een nieuw jaar! Wij, als team van Vuurvogel, wensen u en uw gezin een heel gelukkig nieuwjaar! de Januari 5: weer naar school 9: rapporten mee 13: GGD informatieavond 12: start CITO afname 21: start

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 januari 2019 Ma 21/1 Di 22/1 Woe 23/1 Do 24/1 Vrij 25/1 Voorleesontbijt

Nadere informatie

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Agenda Voorjaarsvakantie maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari Kleuters vrij 1 februari

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief

o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief November 2015 Sinterklaasje kom maar binnen.. Op zaterdag 14 november komt Sint-Nicolaas om 14.30 uur met zijn Pieten aan in de haven van Puttershoek. Op vrijdag

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 19. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Uitlachen en pesten vinden wij naar. Daarom zijn wij aardig voor elkaar!

Agenda: Schooljaar Nr. 19. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Uitlachen en pesten vinden wij naar. Daarom zijn wij aardig voor elkaar! Schooljaar 2017-2018 Nr. 19 Ouders gezocht voor denktank schooltijden Op de meerjarenplanning van school staat dat dit jaar de schooltijden geëvalueerd worden. Bij het ingaan van de nieuwe schooltijden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Suze (gr 5), Jorg (gr 4), Wies (gr 1), Harm (gr 2) en Amber (gr 8), van harte gefeliciteerd! BELANGRIJKE DATA 17-01: 15.00 16.30 uur, inschrijfmiddag voor nieuwe

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 September Oktober 2018 info Kalender: Agenda Vrijdag 21 september Groep 2 vrij Maandag 24 september Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Dinsdag 25 september

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 09 t/m 13 oktober Agenda: Ma - Inloopspreekuur Fysiotherapie op school van 8.30 9.00 uur Sponsorlijst mee Di - juf Rebecca en juf Cindy op MI cursus groep 8 krijgt deze dag andere

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4, 13 november 2018

NIEUWSBRIEF 4, 13 november 2018 Belangrijk data 14 november Start EU-schoolfruit (dinsdag, woendag, vrijdag) 23 november Studiedag groep 1/2, groep 1 en 2 vrij 30 november Talentenochtend groep 1 t/m 3 NIEUWSBRIEF 4, 13 november 2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017 Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief nr 2. Met de nieuwtjes voor de komende weken. De buitenlessen

Nadere informatie

INFOBRIEF 9, september 2018.

INFOBRIEF 9, september 2018. INFOBRIEF 9, september 2018. AGENDA eerste schoolweken Dinsdag 4 en donderdag 6 september: Ouder (- kind) gesprekken Donderdag 16 september: Info avond groepen 8 Woensdag 26 september: Start kinderpostzegelactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar Nieuwsbrief Jaargang 22 - nummer 08 Jan. 2017 Gelukkig Nieuwjaar Op maandag 9 jan. hebben we met alle kinderen en aanwezige ouders het glas geheven op een gelukkig 2017. Het was helemaal fijn dat er zoveel

Nadere informatie

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag!

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag! Nieuwsbrief September 2015 Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data

Nadere informatie

Agenda

Agenda WEEKBRIEF 20 t/m 24 november 2017 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Agenda Maandag 20 november BOKSLESSEN, groep

Nadere informatie

Kind op maandag. In deze periode ( t/m )

Kind op maandag. In deze periode ( t/m ) Nr. 9 schooljaar 2017-2018 Regel van de maand Start typecursus op 7 maart Peuterspeelzaal op school Warm aankleden in de wintermaanden Peuterochtend 18 januari Kind op maandag In deze periode (15-01-2018

Nadere informatie

Voor in de agenda. Maandag 17 september. Studiedag : kinderen basisschool zijn vrij. Woensdag 19 september

Voor in de agenda. Maandag 17 september. Studiedag : kinderen basisschool zijn vrij. Woensdag 19 september Jaarkalender 2018-2019 Op de jaarkalender 2018-2019 staat er een studiedag aangegeven op woensdag 27 maart 2019. Dit is niet correct. Woensdag 27 maart 2019 is er geen studiedag en hebben de kinderen van

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no.10. februari 2016

SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no.10. februari 2016 SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no.10. februari 2016 Beste ouders, In school wordt volop getoetst. Wij proberen hier niet meer gewicht aan te hangen dan nodig, wij weten ook hoe leerlingen hun reguliere werk maken,

Nadere informatie

Maandbulletin september 2017

Maandbulletin september 2017 Maandbulletin september 2017 SCHOOLJAAR 2017-2018 NR. 2 Beste ouders / verzorgers, Beste kinderen en ouders/ verzorgers, Na wat ochtendgymnastiek zijn we afgelopen maandag weer fris en fruitig van start

Nadere informatie