De Goudse. Waterleiding Maatschappij n.v.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Goudse. Waterleiding Maatschappij n.v."

Transcriptie

1 De Goudse Waterleiding Maatschappij n.v.

2 1971 DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. Raad van beheer: mr. P. VAN DIIKE, voorzitter mr. I. W. BLANKERT, wnd. voorzitter en gedelegeerd lid C. C. MANTZ, secretaris P. BINEE I. G. DIEPENHORST (één vacature) Commissie van advies: mr. J. W. BLANKERT, voorzitter C. C. MANTZ, secretaris H. BRAND G. C. VAN DEN HONDEL L. C. SIGNER I. C. SMIT A. B. VAN DER WEL Directeur: C. RODENHUIS Ing. Administrateur: C. HUISMAN

3 5 Algemeen overzicht Op het gebied van de schaalvergroting werden uit jaar Delangrijke vorderingen gemaakt. Aan het einde van het verslagjaar werd met burgemeester en wethouders van Schoonhoven in principe overeenstemming bereikt over de overneming door onze vennootschap van het gemeentelijk waterleidingbedrijf van Schoonhoven. Verwacht mag worden dat de overdracht zal plaatsvinden op 1 juli Bovendien leidde het overleg met de commissie van beheer van de Waterleiding,,Lek en IJssel (voorzieningsgebied Krimpen aan de Lek, Krimpen aan den Ilssel, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel) over een fusie van beide bedrijven tot overeenstemming. Er wordt naar gestreefd deze fusie op 1 januari 1973 te verwezenlijken. Daaraan zal een structuurwijziging van de vennootschap voorafgaan. Die wordt nodig geacht nu het oorspronkelijk stedelijke bedrijf gaat uitgroeien tot een middelgroot streekbedrijf. De raad van beheer en de directeur zijn er zich van bewust dat De Goudse Waterleiding MaatschappiJ N.V. haar bijdrage moet leveren in een rationele drinkwatervoorziening in Zuid-Holland en met name in de Goudse regio. Na integratie van de oorspronkelijke bedrijfseenheden, die in de jaren werden overgenomen en na de beëindiging van de bouw van het nieuwe pompstation te Bergambacht met aanverwante werken, was in het verslagjaar consolidatie en aanpassing aan de orde. Door de pompstations werd m3 water afgeleverd en er werd m3 ingekocht, zodat in totaal m3 water werd afgeleverd. Een stijging in vergelijking met 1970 van ruim 17y0, inbegrepen de levering engros aan het Waterleidingbedrijf,,De Rijnstreek tot een hoeveelheid van O60 m3. De stijging van het verbruik in het eigen voorzieningsgebied bedroeg ruim 5,l yo. Het industrieverbruik is gestegen van 1.I m3 in 1970 tot m3 in 1971, zijnde 19,79y0 (in ,93y0). De enorme stijging was voor een groot deel het gevolg van de extra afname door een grote industrie voor ketelvoedingswater en water voor ontharding, zulks in verband met de zeer slechte kwaliteit van het water in de Hollandsche IJssel. Het meerverbruik in de gemeenten Gouda, Gouderak, Haastrecht, Moordrecht en Reeuwijk liep terug van m3 in 1970 tot m3 in 1971, zijnde 2,06y0. Het totale verbruik in de gemeenten Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Stolwijk en Vlict bedroeg m3 tegenover m3 in Een stijging van 1,52y0 (vorig jaar rond 7%).

4 6 De rekening waterverkoop steeg van f ,68 tot f ,81. Per 1 januari werd een tariefverhoging van gemiddeld plusminus 19% ingevoerd. Hiervan waren uitgezonderd de aangeslotenen in het gebied van de voormalige Drinkwaterleiding,,De Vijf Gemeenten. Ons bedrijf voert sedert 1 januari 1966 het technisch beheer over hel gemeentelijk waterleidingbedrijf van Schoonhoven, waarbij algehele technische bijstand wordt verleend. Bij de overdracht van dit bedrijf aan onze vennootschap, welke op î juli 1972 kan worden verwacht, komt aan deze toestand een einde. De kantoorgebouwen van de N.V. tot Aanneming van Werken voorheen H. I. Nederhorst werden door onze vennootschap gekocht. Aan het nieuwe complex te Bergambacht vonden nog enige termijnopleveringen door aannemers plaats, zomede moesten nog nazorgwerkzaamheden plaatsvinden. Het aantal aangesloten percelen vermeerderde met 911, zodat op 31 december percelen aan het leidingnet waren aangesloten. Daarin zijn niet begrepen de percelen waarin wegens onbewoond zijn en dergelijke geen water werd geleverd. Het hoofdleidingnet werd door uitbreiding van plaatselijke leidingnetten met inbegrip van de daarbij behorende transportleidingen verlengd met m. Wegens wijziging, c.q. vernieuwing, vermeerderde de lengte van het leidingnet met m, maar de lengte verminderde wegens verwijdering of buitengebruikstelling van leidingen met m. De totale lengte van het hoofdleidingnet bedroeg op 31 december m. Het bijzondere onderhoud aan hoofdleidingen wegens verzakking van straten - met name in de gemeente Gouda - vergde minder tijd en geld dan in 1970 het geval was. In dat verslagjaar waren deze werkzaamheden omvangrijker en groter dan ooit te voren. Er moesten toen m hoofdleiding gelicht worden, tegenover in De beide pompstations, de twee aanjaagpompinstallaties en het watertorencomplex te Gouda, verbruikten gezamenlijk kwh electriciteit (vorig jaar kwh). Daarvan werd kwh door eigen installaties opgewekt. De kwh prijs van de ingekochte electrische stroom bedroeg 5,933 cent (vorig jaar 5,864 cent). De regeling voor de Erkenning van Waterfitters werd per 1 juli vervangen door een Regeling voor de Erkenning van Watertechnische Installateurs. Het systeem en de redactie werden vereenvoudigd. De R.E.W gaat ervan uit dat er slechts twee groepen ingeschrevenen zullen zgn, n.1. erkende installateurs en vergunninghouders. De bij ons bedrijf ingeschreven 35 plaatselijk erkende waterfitters werden volgens het nieuwe systeem erkend. Aan 5 watertechnische installateurs moesten boetes worden opgelegd wegens het niet (willen) voldoen aan de voorschriften.

5 7 De salarisadministratie zal per 1 januari 1972 ondergebracht worden bij het Centrum voor informatieverwerking N.V. te Utrecht, zulks in het kader van het intergemeentelijk automatiseringscentrum Midden Nederland, waarbij de gemeente Gouda is aangesloten. Daartoe werd in de maanden november en december onze bestaande administratie ingepast in het nieuwe systeem van automatisering van de salarisadministratie. Verwacht wordt een behoorlijke ontlasting van de steeds maar gecompliceerder wordende salarisberekeningen. In het verslagjaar werd mede als gevolg van publikaties en de ingestelde,,werkcommissie Schone Krimpenerwaard" de nodige aandacht geschonken aan de bodem- en waterverontreiniging in de Krimpenerwaard, ook en vooral in verband met eventueel gevaar voor de waterwinning te Bergambacht. Aan de gemeente Gouda is f ,- voor recognitie betaald, terwijl aan acht van de tien gemeenten uitkeringen werden gedaan tot een bedrag van f ,- (vorig jaar f ,95). Het exploitatieverlies bedroeg f ,-. Dit verlies kan conform artikel 18 van de statuten afgeboekt worden van de reserves. In casu is hiervoor beschikbaar het Vernieuwingsfonds. Eveneens wordt van dit fonds afgeboekt het voor aandeelhouders beschikbaar gestelde dividend van 12%. Ook in dit verslagjaar heeft het personeel zich weer met toewijding en met kennis van zaken van zijn taak gekweten. Daarvoor wordt op deze plaats gaarne een woord van dank en waardering uitgesproken. Bestuur Op 24 december overleed de heer H. Luidens, lid van de raad van beheer van onze vennootschap. Deze functie heeft hij sedert 4 oktober 1956 bekleed. Hij heeft gedurende 15 jaar veel en uitstekend werk gedaan voor de drinkwatervoorziening van Gouda en omstreken in het algemeen en voor onze vennootschap in het bijzonder. Wij herinneren hem met grote waardering en dankbaarheid voor alles wat hij voor ons bedrijf heeft betekend. Op 11 juni was het 12y2 jaar geleden dat de heer mr. J. W. Blankert benoemd werd als lid van de raad van beheer. In de vergadering van 15 juni schonk de voorzitter aandacht aan dit feit, waarbij hij de heer Blankert hartelijk bedankte voor het vele werk dat hij op zo'n voortreffelijke wijze in die periode voor het bedrijf heeft gedaan. Na de vergadering van de commissie van advies van 10 juni, waarvan de heer Blankert vele jaren voorzitter is, werd bij verrassing op ongedwongen wijze eveneens stilgestaan bij diens koperen jubileum als lid van de raad van beheer van onze vennootschap.

6 8 De heer C. C. Mantz, aan wie op 1 februari eervol ontslag was ver. leend als secretaris van de raad van beheer en van de commissie van advies en die nadien het secretariaat nog enige maanden waarnam, legde op 31 december zijn functies neer. De heer Mantz was sedert 1 juni 1959 secretaris van de raad van beheer en sedert 4 oktober 1956 secretaris van de commissie van advies. Aan het slot van de algemene vergadering van aandeelhouders van 3 november werd hij gehuldigd voor zijn werk, waarbij de voorzitter zijn waardering uitsprak over de kundige wijze waarop de heer Mantz zijn werk verrichtte. Hem werd dank gebracht voor de aan de vennootschap bewezen diensten. In de vergadering van de raad van beheer van 23 december overhandigde de voorzitter aan de heer Mantz een paar boekwerken, daarbij ook namens de raad van beheer onderstrepende zijn woorden van waardering, uitgesproken in evengenoemde vergadering van aandeelhouders. Ingaande 1 januari 1972 werd de heer 1. Kakebeeke, gemeentesecretaris van Gouda, als secretaris van de raad van beheer en van de commissie van advies benoemd en als waarnemend secretaris de heer 1. W. van der Schoot. De gemeente Reeuwijk trad in het verslagjaar als aandeelhoudster toe, waarmede alle tien gemeenten, die tot het voorzieningsgebied van ons bedrijf behoren, aandeelhoudsters van onze vennootschap zijn. In de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van 3 november 1971 werd ter voorziening in de vacature drs. B. W. Buenk als lid van de commissie van advies aangewezen de heer H. Brand, die reeds eerder de plaats van de heer Buenk had ingenomen. De heer Buenk was slechts enkele maanden lid van de commissie. In deze vergadering werden de balans per 31 december 1970 en de verlies- en winstrekening over 1970 vastgesteld. De raad van beheer kwam 10 maal in vergadering bijeen en de commissie van advies 5 maal. Personeel Ingaande 1 januari werden de volgende, in los dienstverband werkzaam zijnde, medewerkers in vaste dienst benoemd: mevrouw S. M. van den Heuvel-Van der Grijp, typiste Ie klasse-telefoniste; mejuffrouw J. C. van Houwelingen, klerk Ie klasse; de heer A. A. O. Bosse, fitter (ambtenaar D); de heer A. G. Steenbergen, werkman (ambtenaar B); de heer T. Timmer, klerk.

7 9 Bevorderd werden ingaande 1 januari van commies Ie klasse tot hoofdcommies, de heren H. Boer en I. H. R. Verboom en van adjunct-commies Ie klasse tot commies, de heer A. J. van Leeuwen. De heer C. T. de Bruijn, fitter (ambtenaar D) werd bevorderd tot ambtenaar groep VI (ingedeeld in nieuwe schaal 4) en de heren Jac. Jongeneel, H. J. van Noort en J. G. Olsthoorn, werklieden-hulpfitter (ambtenaren C) werden tot ambtenaren groep V (ingedeeld in nieuwe schaal 3) bevorderd. Aan de heren C. J. van Dis en T. Timmer, respectievelijk opzichter Ie klasse en klerk, werden per 1 januari twee extra periodieke verhogingen toegekend. De heer J. Stuurman werd ingaande 1 januari als werkman (ambtenaar B) in losse dienst op het nieuwe pompstation aangesteld. Hij volgt de heer W. Perdijk op, die op die datum in verband met zijn eerder ingegane pensionering onze dienst met eervol ontslag heeft verlaten. De heren H. Laurier, J. van Buren en A. G. Steenbergen, werklieden (ambtenaren B ingedeeld in nieuwe schaal 2) werden respectievelijk op I januari, I oktober en I oktober in de driewekelijkse wachtdienst opgenomen. Mejuffrouw H. Haarlem te Gouda werd 1 februari als typiste Ie klassetelefoniste in los dienstverband aangesteld in de plaats van mevrouw S. M. van den Heuvel-Van der Grijp, die op eigen verzoek op 1 maart eervol werd ontslagen. Mejuffrouw H. Haarlem verliet de dienst op eigen verzoek op 16 november, op welke dag zij door mejuffrouw i. H, C. Torn te Gouda werd opgevolgd. Aan de heer A. J. van der Ham, incasseerder Ie klasse in vaste dienst, werd op 1 maart wegens blijvende ongeschiktheid om zijn werk te doen niet op eigen verzoek eervol ontslag verleend met toekenning van een invaliditeitspensioen met aanvulling. De heer S. Grootendorst, incasseerder Ie klasse in losse dienst, verliet op 31 december ons bedrijf. Aan de heer C. Hofman, fitter (meester vakman) in vaste dienst, werd op 12 augustus eervol ontslag verleend en aan de heer A. Hoogerdijk, werkman (ambtenaar B) in losse dienst, op 1 september. De heer A. F. Koerts werd met ingang van 15 november als tekenaar in losse dienst benoemd. De heer T. Timmer, klerk in vaste dienst, trad op 15 december in het huwelijk met mejuffrouw E. E. Keyner. Het jonge paar woont in Schoonhoven. Bij de aanleg van plaatselijke leidingnetten en het lichten van hoofdleidingen, zomede bij het verwisselen van watermeters, werd veelvuldig cen ainiiemer ingeschakeld. Waar mogelijk werd ten deze met andere nutsbedrijven samengewerkt.

8 10 De vaste kern bij de technische dienst had aan het einde van het jaar een onderbezetting van 1 fitter en 3 werklieden (grondwerkers). Per 1 juli werden de maatregelen betrekking hebbende op de integratie van de loongroepen en salarisschalen ten aanzien van die werknemers van ons bedrijf, die daarvoor in aanmerking kwamen, getroffen. Als belangrijkste element van deze maatregelen moet wel worden gezien de volledige harmonisatie tussen de beloning van de ambtenaren/werken vaklieden enerzijds en de administratieve en technische ambtenaren anderzijds. De salarisnormen voor het personeel van de gemeente Gouda gelden ook voor het personeel van ons bedrijf. De salarissen werden op 1 januari, 1 april en 1 juli respectievelijk met 3y0, 1% en 41/2y0 verhoogd, terwijl op 1 januari de nacalculatie van de trend over 1970, groot 2,9% werd uitgekeerd. Op 1 oktober geschiedde een uitkering van 2,80/, in verband met de nacalculatie van de trend over 1971, met verrekening van f 54,- van de zgn. f 400,- uitkering. De totale stijging van de salarissen in het verslagjaar bedroeg plusminus 11,3%. In navolging van het beleid van het bestuur van het Algemeen burgerlijk pensioenfonds werden de pensioenen van de ten laste van het bedrijf komende gepensioneerden met nagenoeg gelijke percentages als die van het personeel verhoogd, terwijl de trend-uitkeringen iets hoger lagen. De gemeentelijke geneeskundige en gezondheidsdienst onderwierp het gehele personeel - conform het gestelde in het Waterleidingbesluit - wederom aan het jaarlijks onderzoek. Blijkens het rapport van bovengenoemde dienst gaf het onderzoek geen reden tot het maken van opmerkingen. Het aantal ziektedagen bedroeg 292 (vorig jaar 424) en het aantal ongevallendagen 20 (vorig jaar 25). Het personeel maakte dit jaar op 26 mei een gecombineerde trein-busbootreis met als einddoel Friesland. De reis ging per trein naar Zwolle en vandaar per bus door de Noordoostpolder naar Lemmer en vervolgens door Frieslands lage midden via Sneek naar Bolsward. Hier werd het diner gebruikt, het stadhuis bezichtigd en van enig vrij oponthoud genoten. Van Bolsward ging de tocht per bus naar Staveren, vandaar met de veerboot naar Enkhuizen en vervolgens per trein naar Gouda. Een bijzonder mooie dag waarvan personeel en gepensioneerden zeelhebben genoten. Vele heren waren door hun dames vergezeld. Pompstation Provincialeweg Bergambacht Bij de bouw van het tweede filtergebouw was tevens gepland de plaatsing van 6 nieuwe putten. Voor deze uitbreiding van de waterwinningsmiddelen moest de eigendom verworven worden van 10 perceeltjes

9 11 grond van de aan de noordkant van de Provincialeweg gelegen kavels land. Met de eigenaar van 1 perceeltje kon geen overeenstemming over de prijs worden bereikt, zodat er in 1970 inplaats van de geplande 6 putten niet meer dan 4 konden worden gemaakt. In dit verslagjaar kon evenwel alsnog overeenstemmitig met de eigenaar van het nodige perceeltje over de prijs worden bereikt. De inmiddels ingezette onteigeningsprocedure werd stopgezet. De twee ontbrekende putten zijn in het verslagjaar gemaakt met de daarbij behorende werktuigkundige- en electrische installaties (onderwaterpompen), zomede 100 m mm gefundeerde stalen persleiding. Het bedrijf beschikt thans over 20 putten met een gezamenlijke opbrengst van m3 per uur. De oppervlakte van de terreinen van het pompstation en de waterwinplaats bedraagt 5 ha, 94 a, 47 ca. Aan het nieuwe complex vonden nog enige termijnopleveringen door aannemers plaats, zomede nazorg omvattende het definitief afwerken van het gehele terrein van de waterwinning, het ophogen en in profiel brengen van de dijken van de spoelwatervijver en het bijwerken van de gazons. Door het pompstation werd m3 water geproduceerd. Daarvan was In eigen bedrijf voor het spoelen van de filters en voor het afvoeren van het eerste filtraat m3 nodig, zodat door het pompstation m3 water werd afgeleverd (vorig jaar m3). In verband met het inwerken van de filters van het tweede filtergebouw in het begin van het jaar was het kwantum spoelwater groot. De toeneming van de hoeveelheid afgeleverd water is grotendeels het gevolg van de vergroting van de verkoop van water engros aan,,de Rijnstreek. In 1970 werd m3 aan dit bedrijf geleverd, in het verslagjaar steeg deze afname tot O60 m3. Het totale electriciteitsverbruik bedroeg kwh, waarvan door het noodstroomaggregaat kwh is opgewekt. Het verbruik aan electriciteit per m3 afgeleverd water bedroeg 324,7 kwh (vorig jaar 308,6 kwh). Het noodstroomaggregaat was 745 uur in bedrijf waarbij liter gasolie werd verbruikt (vorig jaar 702 uur met een verbruik van liter). De gelijkrichterinstallatie voor de kathodische bescherming van de mm stalen transportleiding van Bergambacht naar Gouda verbruikte kwh electriciteit (vorig jaar 955 kwh). De 20 putten waren naar behoefte in gebruik. Het gezamenlijke aantal draaiuren van de daarin geplaatste onderwaterpompen bedroeg (vorig jaar ). De gemiddelde opbrengst van de pompen was 91,9 m3/h (vorig jaar 93,l m3/h). De kleine A hogedrukpomp draaide uur, de middelgrote B hogedrukpompen draaiden uur en de grote C hogedrukpomp 52 uur. De gemiddelde opbrengst van deze pompen bedroeg 589,l m3/h (vorig jaar 601,O7 m3/h).

10 ~ ~~ 12 De grootste afname per etmaal bedroeg m3 op maandag 3 mei (vorig jaar m3 op maandag 23 juni), de kleinste afname m3 op vrijdag 1 januari (vorig jaar m3 eveneens op nieuwjaarsdag). De gemiddelde aflevering per etmaal bedroeg m3 (vorig jaar m3). De afleveringen per maand waren als volgt: januari m3 juli m3 februari m3 augustus m3 maart m3 september m3 april m3 oktober m3 mei m3 november m3 juni ms december m5 Het nieuwe pompstation blijft voldoen aan de verwachtingen, het functioneert goed en het geleverde drinkwater is van uitstekende kwaliteit. Zoals reeds in het algemeen overzicht werd vermeld werd in het verslagjaar de nodige aandacht geschonken aan de bodem- en waterverontreiniging in de Krimpenerwaard. Er bestaat voor de waterwinning geen reden tot acute ongerustheid, maar waakzaamheid blijft wel geboden. Op een afstand van meer dan 2,5 km van het pompstation heeft de winning van water geen invloed meer op de stroming van het diepe grondwater. Indien hier schadelijke stoffen in het diepe grondwater zouden komen, zouden deze door de natuurlijke grondwaterstroom worden afgevoerd in noordwestelijke richting en niet in de richting van de waterwinplaats. Er is in dit geval een dubbele zekerheid dat de kwaliteit van het drinkwater niet in gevaar zal komen. In de nabijheid van de waterwinplaats kan als gevolg van het,,afpompen de stijghoogte van het diepe grondwater afnemen tot beneden het polderpeil en de richting van de kwelstroming omslaan in een neerwaartse infiltratie. Het gebied waar binnen zulks het geval is wordt nu nog in grote trekken gedekt door de beschermingszone winplaats III, zoals die bij Provinciale Verordening van 13 mei 1966 is vastgesteld en gewijzigd 17 juni 1971, maar bij de krachtens de Grondwaterwet Waterleidingbedrijven toegelaten waterwinning van 15 miljoen m3 per jaar zal de invloed daarvan zich uitstrekken tot de eerder genoemde 2,5 km. In verband hiermede zijn aan gedeputeerde staten van Zuid-Holland en aan burgemeester en wethouders van Bergambacht verzoeken gericht om de bescherming van het waterwingebied uit te breiden. Het aantal klachten over het verzakken van niet onderheide stalvloeren, erven etc. en scheuren van gevels (een niet onderheide boerderij zakt

11 13 in haar geheel), neemt gestaag toe. In vele gevallen zal een en ander mogelijk veroorzaakt worden door het verlagen van de stijghoogte van het diepe grondwater als gevolg van de wateronttrekking aan de bodem. Het is evenwel niet eenvoudig om een causaal verband te leggen tussen de gesignaleerde verzakkingen en dé winning van diep grondwater. Er wordt nauwkeurig aandacht geschonken aan het verloop van- de verzakkingen door het verrichten van metingen, het plakken van pleisters op scheuren in de gevels, het maken van extra foto s etc. Het Laboratorium voor Grondmechanica heeft bij twee boerderijen een onderzoek ingesteld, op grond waarvan de schade bij één geval werd geregeld, maar bu het andere wees de eindconclusie uit dat met de voorhanden zijnde gegevens geen exacte uitspraak is te doen. De Commissie Grondwaterwet Waterleidingbedrijven heeft deze zaak thans nog in behandeling Vrij spoedig na de ingebruikneming in november 1970 van de vier in dat jaar geboorde nieuwe putten, begonnen bij een timmerfabriek, zomede bu twee in de nabijheid daarvan gelegen boerderijen, vloeren en bintwerk te verzakken en kwamen er hier en daar scheuren in gevels. In de naaste omgeving van de vier putten verzakken de landerijen. Grondmechanica is hier begonnen met grondmechanische onderzoekingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van sonderingen, continuboringen en van waterspanningsmeters. De schade, toegebracht aan een vrijstaande veeschuur (hoofdzakelijk een verzakte en gescheurde niet onderheide stalvloer) werd in onderling overleg geregeld. De geclaimde schade van de bij deze schuur staande bungalow werd afgewezen. Het staat volstrekt niet vast, dat de (krimp) scheuren in de vijf jaar oude bungalow een gevolg zijn van de wateronttrekking. Pompstation Dijklaan Bergambacht Dit pompstation produceerde m3 water, waarvan voor het spoelen van de filters m3 werd gebruikt. Het pompstation leverde m3 water af (vorig jaar m3). Het totale electriciteitsverbruik bedroeg kwh, waarvan door de eigen generator kwh werd geleverd. Het verbruik aan electriciteit per m3 afgeleverd water bedroeg 368,61 kwh (vorig jaar 354,77 kwh). De hogedrukpompen onttrekken door een centrale zuigleiding, wijd 300 mm, het water aan 6 putten met een gezamenluke capaciteit van ongeveer 300 m3/h. Deze pompen waren uur in bedrijf. De gemiddelde opbrengst bedroeg 83,3 m3/h (vorig jaar 83,6 m3/h). De grootste afname per etmaal bedroeg m3 op maandag 21 november (vorig jaar m3 op zaterdag 13 juni), de kleinste m3 op 25 mei (vorig jaar op donderdag 21 mei). Het pompstation leverde gemiddeld m3 water per etmaal af (vorig jaar m3).

12 14 De afleveringen per maand waren als volgt: januari m3 juli m3 februari m3 augustus m3 maart m3 september m3 april m3 oktober m3 mei m3 november m3 juni m3 december m3 De dakbedekking van het pompgebouw en kantoortje met garage en werkplaats werd vernieuwd. Op het pompgebouw werden twee lagen Ruberoid Per-Vitrex aangebracht. De bijgebouwen kregen een wat lichtere bedekking. Aanjaag pompinstallaties De installatie aan de Opweg, hoek Schoonouwenseweg te Stolwijk, was 267 uur in bedrijf, tegenover 610 uren in Het verbruik aan electriciteit bedroeg kwh (vorig jaar kwh). De installatie in de buurtschap Zuidbroek in de gemeente Bergambacht was uur in bedrijf, tegenover uur in Het electriciteitsverbruik bedroeg kwh (vorig jaar kwh). De installatie bij de reinwaterkelder te Gouda verbruikte met inbegrip van het verbruik in de watertoren en recreatiezaal kwh electriciteit (vorig jaar kwh). Totale hoeveelheden afgeleverd water Door het pompstation aan de Provincialeweg te Bergambacht m3 Door het pompstation aan de Dijklaan te Bergambacht m3 Ingekocht van het Waterleidingbedrijf Midden-Nederland ten behoeve van 71 percelen gelegen aan de Provincialeweg Oost te Haastrecht m3 Ingekocht van het Waterleidingbedrijf,,De Rijnstreek voor levering aan enkele percelen langs de Henegouwerweg, nabij Rijksweg m3 Ingekocht van de Waterleiding,,Lek en IJssel voor 29 percelen aan de Lekdijk West te Bergambacht m3 Kantoren en woningen m3 De kantoorgebouwen van de N.V. tot Aanneming van Werken voorheen H. J. Nederhorst aan de Turfmarkt, welke maatschappij haar nieuwe hoofdkantoor in Gouda betrok, werden door onze vennootschap gekocht.

13 15 Het betreft het hoofdgebouw aan de Turfmarkt 6 en 8, een vrijwel nieuw kantoorgebouw met twee verdiepingen met een er achter gelegen kantoor met plat dak dat van veel oudere datum is. In de omgeving van dit kantoor bevinden zich enige houten noodgebouwen. Voorts werd gekocht het voormalige woonhuis Turfmarkt 12 dat als kantoor is ingericht. De oppervlakte grond van de gezamenlijke gebouwen bedraagt m2. De verwachting is dat ons huidige kantoor, Turfmarkt 36 en 38, over zes à tien jaar te klein zal zijn, zodat door de aankoop van de panden Turfmarkt 6, 8 en 12 in de toekomstige huisvesting is voorzien. De gebouwen zijn voorlopig voor zes jaar aan de gemeente Gouda verhuurd. In het eigen kantoorgebouw werd naast de kamer van de chef van de technische dienst een werk- en spreekkamer gemaakt voor de inspecteur woningen en installaties, bij welke gelegenheid eerstgenoemde kamer wat groter gemaakt kon worden. De zes dienstwoningen, t.w. twee bij de watertoren aan de Schielands Hoge Zeedijk te Gouda, één bij het pompstation met watertoren aan de Dijklaan te Bergambacht en drie bij het pompstation aan de Provincialeweg te Bergambacht, vergden weinig onderhoud. De vroegere fitterswoning Constantijn Huygensstraat 76 te Gouda werd verkocht (transport in 1972). Uitbreiding plaatselijke leidingnetten Ammerstol. In 't Molenweer werd een mm P.V.C. hoofdleiding gelegd lang m Bergambacht. Ter vergroting van de capaciteit werd vanaf de hoek Dijklaan-Parallelweg, deels langs laatstgenoemde weg en deels langs particulier terrein, een mm P.V.C. semi-transportleiding gelegd naar de Meidoornstraat nabij de hoek van de Henry Dunantstraat in het derde uitbreidingsplan Oost. Ter voortzetting van deze semi-transportleiding voor voeding van het derde uitbreidingsplan Oost werden in de Henry Dunantstraat, Houtstraat en Dr. Albert Schweitzerstraat mm P.V.C. hoofdleidingen gelegd met een gezamenlijke lengte van m In laatstgenoemde drie straten, zomede in de Meidoornstraat, werden voorts mm P.V.C. hoofdleidingen gelegd met een totale lengte van De mm hoofdleiding in de Schoolstraat werd door middel van een 0 90 x 83 mm zinker van tileen buis doorverbonden aan de bovengenoemde semi-transportleiding m 119 m 20 m

14 16 Berkenwoude. In de Prins Clausstraat, Prins Bernhardstraat en de Wilgenhof werden mm P.V.C. hoofdleidingen gelegd met een totale lengte van rn en in de Wilgenhof een 0 32 x 25 mm tileen leiding lang.. 40 rn Gouda. In het uitbreidingsplan Bloemendaal I werd het hoofdleidingnet - aanpassend aan het tempo van bebouwing - in belangrijke mate uitgebreid. Belangrijk was ook dat de en mm transportleidingen in de Livingstonelaan, de Abel Tasmanlaan en de Willem Barentszlaan geheel konden worden voltooid. Het hoofdleidingnet ten zuidoosten van de Burgemeester van Reenensingel (in welke singel met uitzondering van een tijdelijke rnm leiding nog geen leiding ligt) en in het gebied ten noordwesten van deze singel en ingesloten door de Vuurdoornlaan, de Kamperfoelielaan en de Bloemendaalseweg is nagenoeg voltooid. In dit deel van het uitbreidingsplan werden gelegd: in de Vuurdoornlaan een mrn P.V.C. transportleiding In de Livingstonelaan en Willem Barentszlaan mm P.V.C. transportleidingen In de Abel Tasmanlaan, Clematislaan en Heesterlaan mm P.V.C. transportleidingen In de Heesterlaan en Livingstonelaan mm P.V.C. hoofdleidingen In de Balthazar de Moucheronlaan, Beringlaan, Bremlaan, R. F. Burtonlaan, Columbuslaan, Egelantierlaan, Ericalaan, Forsythialaan, Hazelaarlaan, Heesterlaan, Hortensiasingel, Hudsonlaan, lacob Roggeveenlaan, lasmi,jnlaan, loris van Spilbergenlaan, Kamperfoelielaan, Kornoeljelaan, Ligusterlaan, Marco Pololaan, Olivier van Noortlaan, Orteliuslaan, Planciuslaan, Burgemeester van Reenensingel (tijdelgke leiding kantorencentrum), Ribeslaan, Scottlaan, Simon van der Stellaan, Sleedoornsingel, Stanleylaan, Vasco da Gamalaan, Vuurdoornlaan mm P.V.C. hoofdleidingen met een totale lengte van In de Heesterlaan, Marco Pololaan en Orteliuslaan werden tevens 0 50 mm hoofdleidingen gelegd ter lengte van... Omdat er nog geen tracé voorhanden was voor de aanleg van de mm P.V.C. transportleiding vanaf de Vuurdoornlaan naar het in het uitbreidingsplan Bloemendaal i1 ten noorden van de Witlofkwekerij te bouwen complex van 194 woningen, moest voor de levering van bouwwater en de voorziening van de eerste gereed gekomen woningen, een noodleiding gelegd worden ter lengte van 525 rn van de mm gietijzeren leiding in de Bloemendaalseweg naar dit complex 114 m 293 m 760 m 895 rn m 145 m

15 17 (lengte wordt niet geboekt). In twee straten werden de definitieve hoofdleidingen gelegd t.w. in de Larixweg en Taxusweg mm P.V.C. hoofdleiding en mm P.V.C. hoofdleiding Diversen. In de H. J. Nederhorststraat werd een 0 90 x 83 mm tileen leiding gelegd (90 m), in de Ronsseweg werden p.v.c. hoofdleidingen gelegd (14 m mm, 248 m mm en 139 m 0 50 mm) en in een particulier terrein te Stolwukersluis een mm P.V.C. leiding lang 40 m (in afwachting van de uitvoering van de leiding) Gouderak. In de Essendreef werd een mm P.V.C. hoofdleiding gelegd, lang 196 m, idem een mm lang 52 m en een 0 50 mm, lang 3 m. Voorts werd tussen de mm hoofdleiding in deze straat en de Krane Poort een mm P.V.C. verbindingsleiding gelegd, lang 147 m, totale lengte. In Beukendaal, Elzenhof en Populierenhof werden mm P.V.C. hoofdleidingen gelegd ter lengte van 141 m. Voorts in Beukendaal en Lindendaal 0 50 mm P.V.C. hoofdleidingen lang 118 m, zomede in Beukendaal en Schoolstraat 0 32 x 25 mm tileen leidingen lang 56 m. Totale lengte Moordrecht. In de Leliestraat werd een mm P.V.C. hoofdleiding gelegd, lang 107 m en eenzelfde 50 mm, lang 28 m. In de Narcisstraat werd een mm hoofdleiding gelegd ter lengte van 45 m en in de Kon. lulianastraat voor doorverbinding van de nieuwe leiding op de bestaande 2 m mm P.V.C. Totale lengte van deze uitbreidingen.. Reeuwijk. In het ten westen van de Groen van Prinsterersingel gecreëerde uitbreidingsplan Groene Zoom werden 0 11 O mm P.V.C. hoofdleidingen gelegd ter lengte van 175 m en hoofdleidingen 0 50 mm, lang 86 m In het uitbreidingsplan Ravensberg Noord werden in de Lange Krag en Armstronglaan mm P.V.C. hoofdleidingen gelegd, lang 197 m, en mm, lang 15 m. In Hanegevecht, 't Kerkestuk, Rietgors, Rozetuin en Snippedrift werden mm P.V.C. hoofdleidingen gelegd, lang 441 m en 0 50 mm, lang 370 m. Totale lengte van deze uitbreidingen.... In het uitbreidingsplan Ravensberg 11 werd in de Pulkruidlaan een mm P.V.C. hoofdleiding gelegd ter lengte van 135 m en een noodleiding 0 40 x 32 mm tileen lang 67 m (telt niet vee in de totale lengte). De hoofdleiding in de Semmelweislaan werd tengevolge van een wegkruising en reconstructie met 13 m mm D.V.C. verlenad. Totale lenate m 142 m 531 m 398 m 315 m 182 m 261 m m 148 m

16 18 In de Doormanstraat en Van Staverenstraat werden ter afronding van het leidingstelsel mm P.V.C. hoofdleidingen gelegd, lang m Stolwijk. In het nieuwe uitbreidingsplan dorp Oost werd in de Kievitslaan een mm P.V.C. hoofdleiding ter lengte van 175 m gelegd en in dezelfde laan, alsmede in de Gruttostraat en Karekietstraat, mm P.V.C. hoofdleidingen, lang 152 m. Totale lengte Op de hoek Provincialeweg-Beijerscheweg werd tussen de mm stalen transportleiding van Bergambacht naar Gouda en de mm gietijzeren leiding in de Goudseweg een 0 90 x 83 mm tileen leiding - bedoeld als reserveaansluiting - gelegd. Lengte, inclusief zinker door de Goudse vliet.. In dit jaar van consolidering kwam er ook vrij veel tijd beschikbaar voor het maken van revisietekenwerk. Er werd voor het gehele leidingnet een nieuw stelsel van kaartbladen gemaakt. De daarbij behorende detailpunten moeten grotendeels nog gemaakt worden. 327 m 31 m Wijziging, c.q. vernieuwing, van het leidingnet Een belangrijk, onder dit hoofdstuk vallend, werk was de vervanging van de mm gietijzeren hoofdleiding in de Achterbroek, gemeente Berkenwoude. Deze leiding was sterk aangetast met name door inwendige aangroeiing. De capaciteit van de leiding werd te gering door het kleiner worden van de nominale doorlaat. De druk in de leiding daalde gedurende de staltud beneden toelaatbare waarden. In deze uitgesproken agrarische buurtschap is de afname voor veedrenking gedurende een beperkt aantal uren van het etmaal zeer groot. De leiding werd vervangen door een mm P.V.C. leiding waardoor deze enige overcapaciteit kreeg die van nut kan zijn voor het geval de normale voorziening van Berkenwoude gestoord mocht zijn. Mede met het oog hierop werd de eveneens sterk gecorrodeerde mm gietijzeren leiding in het oostelijk deel van de Beijerscheweg Zuidzijde gemeente Stolwijk, over een lengte van 248 m vervangen door een mm P.V.C. leiding en wel tussen de Provincialeweg en het punt waar in de Beijerscheweg zowel aan de Zuidzijde als aan de Noordzijde een mm leiding ligt. In de Achterbroek werd m mm gietijzeren leiding vervangen door m mm P.V.C. leiding, waarbij inbegrepen een stalen zinker lang 69 m, een P.V.C. zinker lang 40 m en 13 kruisingen van watergangen bij bruggen met een gemiddelde lengte van 10 m. In de Beuerscheweg Zuidzijde werd 248 m mm gietijzeren leiding vervangen door 246 m mm P.V.C. leiding.

17 19 De dienstleidingen van de 63 percelen, welke op de oude gietijzeren leidingen waren aangesloten, zijn overgezet op de nieuwe mm P.V.C. leiding. De sterk gecorrodeerde mm gietijzeren leiding in de Opweg, gemeente Schoonhoven, werd over een lengte van 494 m vervangen door een mm P.V.C. leiding. Bij deze gelegenheid werd een koppeling tot stand gebracht met het leidingnet van het gemeentelijk waterleidingbedrijf van Schoonhoven in de Beneluxlaan. Daarvoor werd voor gemeenschappelijke rekening 17 m mm P.V.C. leiding, inclusief 7,50 m zinkerbuis, gelegd. In de Opweg moesten 8 dienstleidingen van de oude op de nieuwe leiding worden overgezet. Op het programma van vervangen van oude aangetaste gietijzeren hoofdleidingen in het gebied van de voormalige Drinkwaterleiding,,De Vijf Gemeenten komen ook voor de en 0 80 mm gietijzeren hoofdleidingen in de Lekdijk West, gemeente Bergambacht. Deze leidingen hebben een te geringe capaciteit en vergen vrij veel onderhoud. Met het vernieuwen moesî evenwel gewacht worden op de uitvoering van de werken verband houdende met de verzwaring en verhoging van de Maas- en Lekdijk tussen de stormstuw te Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven, voor wat betreft het traject waar deze leiding langs ligt. Met de verzwaring in de gemeente Bergambacht is in dit verslagjaar in aansluiting aan het laatste gedeelte van het werk in de gemeente Lekkerkerk (Opperduit) een begin gemaakt. Naar verwacht wordt zal de traverse tot Bergstoep in 1972 en 1973 verzwaard worden. Daarmede gaat gepaard de aanleg van m mm P.V.C. hoofdleiding tot ons pompstation aan de Dijklaan te Bergambacht. Tegelijk met de werkzaamheden aan de dijk is de 0 80 mm gietijzeren leiding vervangen door een nieuwe mm P.V.C. hoofdleiding in aansluiting aan de door de Waterleiding,,Lek en IJssel in de gemeente Lekkerkerk gelegde mm P.V.C. hoofdleiding. Er bestaat reeds sedert jaren een koppeling tussen het leidingnet van ons bedrijf en dat van,,lek en Ilssel op de grens van de gemeenten Bergambacht en Lekkerkerk. Een koppeling op de uitlopers van de leidingnetten, die van weinig betekenis was. Het ligt in het voornemen om - nu toch tot vernieuwing van de 37 jaar oude gietijzeren leidingen moet worden overgegaan - een koppeling van betekenis tussen de leidingnetten van de Waterleiding,,Lek en IJssel en van ons bedrijf tot stand te brengen (straks één bedrijf). De 0 80 mm gietijzeren hoofdleiding werd over een lengte van 230 m op eigen gebied vervangen en de koppelleiding over de gehele lengte van 180 m door een mm P.V.C. leiding. De kosten van de koppelleiding werden gelijkelijk door de twee bedrijven gedragen. Er werden 6 dienstleidingen van de oude op de nieuwe leiding overgezet.

18 20 In verband met de slechte druk, met name in het laatste gedeelte van de 0 80 mm gietijzeren leiding, levert,,lek en Ilssel sedert mei tijdelijk water engros aan ons bedrijf ten behoeve van 29 percelen langs de Lekdijk West. Door de aanleg van de mm semi-transportleiding vanaf de hoek Dijklaan-Parallelweg naar de Meidoornstraat (zie hoofdstuk uitbreiding plaatselijke leidingnetten) kon in de Parallelweg (Kerkweg) 123 m mm en 162 m 0 80 mm asbestcementen leiding buiten gebruik worden gesteld. Tengevolge van herstructurering van het westelijk gedeelte van de Koningin Julianastraat te Berkenwoude, wegens schoolbouw, moest de ter plaatse liggende mm P.V.C. leiding over een lengte van 72 m verlegd worden. Van de ernstig verzakte 0 50 mm P.V.C. hoofdleiding in Beukendaal te Gouderak werd 64 m buiten gebruik gesteld en in de plaats daarvan 38 m mm en 30 m 0 50 mm P.V.C. hoofdleiding gelegd. In de gemeente Moordrecht werd in de Prinses Irenestraat 48 m 0 25 mm P.V.C. leiding vervangen door een 0 50 mm P.V.C. leiding en in de Prinses Marijkestraat 80 m P.V.C. leiding 0 40 mm door een 0 50 mm P.V.C. leiding. Voorts werd 60 m 0 25 mm P.V.C. hoofdleiding in de Koningin lulianastraat vervangen door een 0 32 x 25 mm tileen leiding, terwijl in het Rozenplantsoen de 5 jaren oude, ernstig verzakte, mm P.V.C. hoofdleiding over een lengte van 122 m door hetzelfde buismateriaal werd vervang e n. Wegens reconstructie van het kruispunt Middelweg-Zuidelijke Dwarsweg moest ter plaatse de mm P.V.C. leiding gewijzigd worden. 22 Meter leiding verviel daarbij en er moest eenzelfde lengte - waarin een zinker - nieuwe leiding worden gelegd. In de Oostringdijk werd over een lengte van 190 m een leiding samengesteld uit diverse materialen en doorstroomwijdten opgeruimd en vervangen door 190 m tileen buis 0 50 x 40 mm. In de gemeente Reeuwijk is de Kooidijk gelegen tussen de Lecksdijk en de Oudeweg vervallen in verband met het onder water zetten van de polders Broekvelden en Vettebroek. Daardoor verviel de in deze weg gelegen 540 m mm asbestcementen leiding. In de Doormanstraat te Reeuwijk was ten gevolge van de bouw van boxen de 0 63 mm P.V.C. hoofdleiding, lang 16 m, tijdelijk onderbroken. Deze leiding is in gewijzigde vorm weer gemaakt waarvoor 16 m mm P.V.C. werd gelegd. In de Reewal te Reeuwijk werd 226 m 1 loden leiding vervangen door een mm P.V.C. leiding.

19 21 In de gemeente Gouda moesten de volgende wijzigingen in het hoofdleidingnet worden aangebracht: In de Bleulandweg werd 109 m mm gietijzeren hoofdleiding, welke ernstig verzakt was, vervangen door eenzelfde lengte mm P.V.C. hoofdleiding. In de Boelhouwerstraat werd bij een breuk in de mm gietijzeren hoofdleiding boven een gefundeerd riool 16 m vervangen door een P.V.C. leiding mm. In de Da Costakade werd de verzakte, oude, 0 80 mm gietijzeren hoofdleiding tussen de Constantijn Huygensstraat en Tollensstraat ter lengte van 65 m door een mm P.V.C. hoofdleiding vervangen. Wegens afbraak van de bebouwing verviel in de Drapiersteeg 70 m 0 80 mm gietijzeren leiding. De ernstig verzakte mm P.V.C. hoofdleiding in de Dreef werd over een lengte van 50 m door eenzelfde leiding vervangen. In de Mr. D. J. van Heusdestraat werd de verzakte oude 0 80 mm gietijzeren hoofdleiding vervangen door een nieuwe mm P.V.C. leiding. Lengte 175 m. Tengevolge van de reconstructie van het wegdek van de Van Limburg Stirumstraat werd de mm gietijzeren hoofdleiding in die straat over een lengte van 105 m vervangen door een mm P.V.C. leiding. In de Ronsseweg werd 92 m mm P.V.C. hoofdleiding, welke diep was weggezakt, vervangen door eenzelfde leiding. In de Tollensstraat werd de verzakte, oude, 0 80 mm gietijzeren hoofdleiding vervangen door een nieuwe mm P.V.C. leiding. Lengte 181 m. De lengte van het hoofdleidingnet bedroeg op 31 december van het vorige verslagjaar m Uitbreiding van plaatselijke leidingnetten m Gelegde leidingen wegens wijziging, c.q. vernieuwing, van het leidingnet m m Verwijderde of buiten gebruik gestelde leidingen m Lengte van het hoofdleidingnet op 31 december m In de nieuwe leidingen werden 105 afsluiters en 7 vlinderkleppen geplaatst: als gevolg van buiten gebruik gestelde oude leidingen vervielen 14 afsluiters. Het aantal geplaatste brandkranen bedroeg 90, waarvan 4 stuks uitsluitend als spuikraan dienst doec. Er werden 4 brandkranen verwijderd.

20 22 Lichten van leidingen In het verslagjaar kon volstaan worden met het lichten van m hoofdleidingen. Deze werkzaamheden werden verricht tijdens de uitvoering door de technische diensten van de gemeenten van de werken ter verbetering van de betreffende straten of wegen. De kosten van dit bijzondere onderhoud bedroegen f ,72. In 1970 moest een ongekend groot aantal hoofdleidingen gelicht worden n m, de kosten bedroegen toen f ,59. De kosten van het lichten bedroegen gemiddeld f 13,ll per m. In 1970 was dit f 11,81 per m. Bergam bacht: In de Dr. Albert Schweitzerstraat vanaf de Houtstraat 155 rn en in de Wilgenstraat vanaf de Dr. Albert Schweitzerstraat 7 m ni Gouda: In Boerhaavekwartier e.o.: Bleulandweg vanaf Ridder van Catsweg tot inrit Ziekenhuis en vanaf Büchnerpad tot derde flat met inbegrip aansluitend gedeelte in het Büchnerpad 406 rn, Dreef tegenover de flat 24 m, Ronsseweg gerekend vanaf Bleulandweg 93 m, Ronsseweg tegenover gebouw van de gezondheidsdienst voor dieren 41 rn en Orteliuslaan vanaf Mercatorsingel 24 m In Gouda Noord: Heernskerkstraat tussen De Visserstraat en Groen van Prinsterersingel met aansluitende gedeelten van de Cort van der Lindenstraat en Colijnstraat 231 m, Groen van Prinsterersingel tussen Wibautstraat en Thorbeckelaan en een aansluitend gedeelte van de Wibautstraat 160 m, Willem de Zwijgersingel tussen Statensingel en Kolkmanstraat 150 m, Jan van Beaumontstraat geheel 326 m en Gravin Jacobastraat geheel 187 m..... In Oosterwei I en II: Sportlaan, voor de school hoek Estafetteweg, 60 m, Piet Moeskopsstraat geheel 43 m en Nieuwenhuisenweg en Dunantsingel hoek Bernadottelaan 92m m Diversen: Kanaalstraat vanaf no. 4 tot Parkstraat en aansluitende gedeelten in Parkstraat en Majoor Fransstraat 183 m, Tollensstraat t.o. R.K. Kerk en een gedeelte in de Nicolaas Beetsstraat 28 m en Da Costakade tussen Tollensstraat en Constantijn Huygensstraat 7 m m m 218 m Gouderak: Elzenhof en Essendreef vanaf Beukendaal m Moordrecht: Rozenplantsoen vanaf Tulpstraat m

21 23 Reeuwijk: Brederodestraat, tussen Albert Schweitzerstraat en Rembrandtstraat 193 m, Beijerenstraat vanaf no. 6 tot Albert Schweitzerstraat 172 m, Beresteijnstraat van no. 19 tot Albert Schweitzerstraat 95 m, Rembrandtstraat geheel 92 m en 't Kerkestuk tussen Rietgors en Bloeme met een aansluitend gedeelte in Bloeme 173 m m Stolwijk: Korenbloemstraat m Onderhoud Bij het breken van een mm gietijzeren leiding, die in de H. J. A. M. Schaepmanstraat te Gouda boven een gefundeerde rioolbuis lag, werd in die straat zeer veel wateroverlast veroorzaakt, mede als gevolg van het feit dat de straat in de lengte hol lag en de riolering geen water meer kon verwerken. Bij andere soortgelijke breuken, die vrij regelmatig voorkomen, werd geen last van betekenis ondervonden. Een vrij ernstige buisbreuk ontstond op 15 juni in de mm gietijzeren transportleiding in de Bodegraafsestraatweg naar Reeuwgk. De leiding werd tijdens werkzaamheden door een dragline van een aannemer stuk getrokken. Een samenloop van omstandigheden was dat de breuk dicht bij de kruising met de mm transportleiding naar Reeuwijk plaats vond, zodat beide transportleidingen moesten worden afgesloten. Het overgrote deel van de gemeente Reeuwijk was gedurende ongeveer drie uren van water verstoken. Op 29 september ontstond een breuk in de mm asbestcementen transportleiding nabij het pompstation en de watertoren aan de Dijklaan te Bergambacht. Met het herstellen van de leiding (lekke verbinding bij een zinker) waren vele uren gemoeid. De watervoorziening verliep evenwel ongestoord, dank zij de mm verbindingsleiding tussen de mm transportleiding van Bergambacht naar Gouda en het leidingstelsel in de gemeente Stolwijk. De zuidelijke 0 75 x 66 mm tileen zit-iker in het oude riviertje de Wist (verbinding tussen de leidingen in de Oost- en West Vlisterdijk) werd bij werkzaamheden aan en in dit water beschadigd. De zinkerbuis is dieper gelegd en 8 m ervan vernieuwd. Geconstateerd mag worden dat in het verslagjaar het aantal buisbreuken van enige betekenis gering is geweest, terwijl het aantal lekkages over het geheel genomen beduidend geringer was dan in In gietijzeren hoofdleidingen kwamen voornamelijk als gevolg van het loswerken van loodmofverbindingen 204 lekken voor (vorig jaar 260) en tengevolge van breuk, veelal ter plaatse van de kruising met een gefundeerd riool of een ander vast punt, 33 maal (vorig jaar 24). In asbestcementen leidingen ontstonden 2 lekken bg verbindingen en 1 O

22 24 buisbreuken (vorig jaar resp. 2 en 14). In P.V.C. leidingen kwam 24 maal een lekke verbinding voor, terwijl het aantal breuken in dit type leiding 10 bedroeg (vorig jaar resp. 23 en 2). In stalen leidingen kwam 3 maal een lekke verbinding voor, terwijl 4 maal tengevolge van corrosie een lek ontstond (vorig jaar in totaal 13). Evenals in 1970 werd door derden 12 maal een hoofdleiding beschadigd. De kosten van herstelling van de beschadigde leidingen werden in rekening gebracht. Er moesten 16 lekkende pakkingbussen van afsluiters hersteld worden (vorig jaar 25). In totaal werden met inbegrip van de afzonderlijk omschreven breuken 321 lekkages in hoofdleidingen hersteld (vorig jaar 379). Voor rekening van gemeenten werden 33 brandkranen gerepareerd, anders gesteld of verwisseld (vorig jaar 36). Er werd veel aandacht besteed aan de controle en, waar nodig, verbetering van meetpunten, plaatsen van nieuwe anoden en het goed stellen van de straatpotten, aanwijspalen enz. van de kathodische bescherming van leidingen en zinkers. Het aantal meetpunten waardoor de werking van de bescherming kan worden gecontroleerd bedraagt 188. Nagenoeg alle stalen leidingen en stalen zinkers zun beschermd t.w., de gehele mm stalen transportleiding van Bergambacht naar Gouda en alle stalen terreinleidingen bij het pompstation aan de Provincialeweg te Bergambacht; de en mm stalen transportleiding van Gouda naar Moordrecht; diverse stalen hoofdleidingen in de gemeente Reeuwijk met een totale lengte van m; en voorts 1 zinker in de gemeente Ammerstol, 27 zinkers in de gemeente Bergambacht, 1 zinker in de gemeente Berkenwoude, 5 zinkers in de gemeente Gouda, 13 zinkers in de gemeente Reeuwijk, 14 zinkers in de gemeente Stolwijk en 1 zinker in de gemeente Vlist. De bescherming van de transportleiding van Bergambacht naar Gouda geschiedt door een gelijkrichter-installatie aan de Goudseweg en van de terreinleidingen door eenzelfde installatie, welke is opgesteld in het pompstation. Voor het overige zijn anoden toegepast. Dienstleidingen In het verslagjaar werden 1.I39 dienstleidingen gelegd, terwijl er 60 vervielen. Rekening houdende met vervallen dienstleidingen en gelegde en verwijderde bouwleidingen, bedroeg op 31 december 1971 het aantal dienstleidingen Van de in 1971 gelegde dienstleidingen werden er 1 in loden buis uitgevoerd, 2 in koperen buis 22 x 19,8 mm, 1 in stalen buis mm (brandleiding) en 1 in mm P.V.C. buis. Alle overige dienstleidingen werden uitgevoerd in tileen buis. Gelegd werden 3 stuks 90 x 83 mm, 4 stuks 63 x 49 mm, 6 stuks 50 x 40 mm, 13 stuks 40 x 32 mm, 68 stuks 32 x 25 mm, 1.O39 stuks 25 x 19 mm en 1 stuks 16 x 12 mm.

23 25 Voor diverse bouwwerken werden ten behoeve van de levering van water 35 bouwleidingen gelegd, terwijl er 29 vervielen. 41 Dienstleidingen werden vervangen, gewijzigd of verzwaard. Daarbij zijn niet inbegrepen de dienstleidingen die tengevolge van vervanging of vernieuwing van hoofdleidingen,,overgezet moesten worden, zoals dat met name het geval was in de buurtschap Achterbroek, gemeente Berkenwoude, en de Beijerscheweg, gemeente Stolwijk. Op verzoek werden bij 89 geabonneerden nieuwe hoofdkranen geplaatst of, in enkele gevallen, de bestaande gerepareerd. Wij verleenden enige keren onze medewerking bij de aanleg c.q. het onderhoud van binnenleidingen (brandleidingen) van grote diameter of bijzondere constructie. In stalen dienstleidingen kwamen 4 lekkages voor, in loden dienstleidingen 344, in koperen dienstleidingen 36, in dienstleidingen van P.V.C. buis 47 en in dienstleidingen van tileen buis 51. Bij de uitvoering van werken door derden en dergelijke werden 15 dienstleidingen beschadigd. De kosten van herstel van deze leidingen werden in rekening gebracht. In totaal werden 482 lekkages hersteld tegenover 568 in Ook hier een opmerkelijk verschil, in gunstige zin, in het aantal lekkages tussen 1970 en In tussenstukjes c.a. bij de hoofdkraan en de meter ontstond 63 maal een lek (vorig jaar 100). 13 Watermeters werden beschadigd door bevriezing en een 20-tal dienstleidingen bevroor. Tijdens het lichten van hoofdleidingen in straten, welke opgehoogd, althans herstraat werden, werd 476 m dienstleidingen mede gelicht. Bij die gelegenheid werd waar nodig het gedeelte van de dienstleiding bij de doorvoering door de gevel of putwand vernieuwd. In de straten waar de oude - vaak verzakte - hoofdleidingen door nieuwe werden vervangen werden de dienstleidingen eveneens vernieuwd (1 04). De kosten van dit bijzondere onderhoud bedroegen f ,15 (vorig jaar f 5.335,55). Watermeters 3/* Y2 3/ 1 1% 1 y y2 4 Totaal Openbare gebouwen Industrie c.a Controle Standpopen rotaal

De Goudse Waterleiding Maatschappij n x

De Goudse Waterleiding Maatschappij n x De Goudse Waterleiding Maatschappij n x 1970 DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. Raad van beheer: rnr. P. VAN DIJKE, voorzitter rnr. J. W. BLANKERT, wnd. voorzitter en gedelegeerd lid C. C. MANTZ,

Nadere informatie

De Goudse. Waterleiding Maatschappij n,v,

De Goudse. Waterleiding Maatschappij n,v, De Goudse Waterleiding Maatschappij n,v, 972 DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. Raad van beheer: mr. P. VAN DIJKE, voorzitter mr. J. W. BLANKERT, wnd. voorzitter en gedelegeerd lid J. KAKEBEEKE,

Nadere informatie

ûe Goudse Waterleiding Maatschappij n.v.

ûe Goudse Waterleiding Maatschappij n.v. ûe Goudse Waterleiding Maatschappij nv Restauratie van de watertoren te Gouda 1969 DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ NV Raad van beheer: mr P VAN DIJKE, voorzitter mr J W BLANKERT, wnd voorzitter en

Nadere informatie

Op de omslag interieurfoto van het Pompstation Provincialeweg Bergambacht

Op de omslag interieurfoto van het Pompstation Provincialeweg Bergambacht Op de omslag interieurfoto van het Pompstation Provincialeweg Bergambacht I JAARVERSLAG 968 DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ NV Mr R M van Reenen f 26 september 908-0 december 968 968 DE GOUDSE WATERLEIDING

Nadere informatie

DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER

DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. a JAARVERSLAG OVER 1967 IleL filtergebouw ornstueeks de jaarwisseling 1967-1968. 1967 DE GOUDSE ~ATE~LEIDING ~AATSCHAPPI~ N.V. Raad van beheer: mr R. M. VAN REENEN,

Nadere informatie

ûe Goudse Waterleiding Maatschappij n.v.

ûe Goudse Waterleiding Maatschappij n.v. ûe Goudse Waterleiding Maatschappij n.v. 1974 DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. Raad van beheer: Directeur: mr. J. W. BLANKERT, voorzitter J. KAKEBEEKE, secretaris J. ATEN P. BINEE C. J. DE RONDE

Nadere informatie

De Goudse. Waterleiding Maatschappij n.v.

De Goudse. Waterleiding Maatschappij n.v. De Goudse Waterleiding Maatschappij n.v. 1973 DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. Raad van beheer: mr. J. W. BLANKERT, wnd. voorzitter en gedelegeerd lid J. KAKEBEEKE, secretaris P. BINEE Drs. J.

Nadere informatie

DE GOUDSE ATE ER LEIDING MAATSCHAPPIJ NJ. N. VAN DANTZIG J. KAPTEIN J. KRUI JSHEER. C. C. MANTZ, secretaris H. LUIDENS. C. RODENHUIS ing. G.

DE GOUDSE ATE ER LEIDING MAATSCHAPPIJ NJ. N. VAN DANTZIG J. KAPTEIN J. KRUI JSHEER. C. C. MANTZ, secretaris H. LUIDENS. C. RODENHUIS ing. G. JAARVERSLAG QVER 965 DE GOUDSE 965 ATE ER LEIDING MAATSCHAPPIJ NJ. Raad van beheer: mr R. M. VAN REENEN, voorzitter C. C. MANTZ, secretaris H. LUIDENS mr J. W. BLANKERT Th. J. ARTS mr J. J. A. GROENEVELD

Nadere informatie

B-lijst. Archief Gemeentelijk Waterbedrijf

B-lijst. Archief Gemeentelijk Waterbedrijf B-lijst Gemeente Hoogeveen W.07.11 Overdracht waterbedrijf aan de Waterleiding 26 Maatschappij Drenthe (W.M.D.). 1988-1992 W.07.11 Verkregen concessies voor waterlevering buiten de 41 gemeente. 1950-1971

Nadere informatie

ûe Goudse Waterleiding Maatschappij n.v.

ûe Goudse Waterleiding Maatschappij n.v. ûe Goudse Waterleiding Maatschappij n.v. 1975 DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. Commissarissen, sekretariaat en direktie Namen voor de gemeenten resp. voor het personeel aantal stemmen C. Dubbeldam

Nadere informatie

DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. * OVER

DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. * OVER DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. * OVER 1956 1956 DE GOU DSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. * Raad van beheer: mr dr K. F. O. JAMES, voorzitfer C. J. VAN AS, secretaris E. A. POLET C. H. HAGEDORN

Nadere informatie

5,9. Werkstuk door een scholier 2020 woorden 20 februari keer beoordeeld

5,9. Werkstuk door een scholier 2020 woorden 20 februari keer beoordeeld Werkstuk door een scholier 2020 woorden 20 februari 2000 5,9 173 keer beoordeeld Vak Biologie De mensen van tegenwoordig hier in Nederland vinden het de meest normale zaak ter wereld dat bij het opendraaien

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ONTHEFFING

AANVRAAGFORMULIER ONTHEFFING AANVRAAGFORMULIER ONTHEFFING Voor het berijden wegen met gewichtsbeperking en voor breedtebeperking landbouwvoertuigen 1. Gegevens aanvrager Naam : Contactpersoon (bij bedrijf) : Adres : Postcode en woonplaats

Nadere informatie

UITKERINGSVERORDENING vrijwillig vervroegd uittreden.

UITKERINGSVERORDENING vrijwillig vervroegd uittreden. Nr 3213 ar. JZio GEMEENTE DORDRECHT UITKERINGSVERORDENING vrijwillig vervroegd uittreden. Artikel l Deze verordening verstaat onder: a. ontslag: ontslag als bedoeld in artikel H 12a van het Algemeen Ambtenarenreglement

Nadere informatie

DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER

DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER 1962 1962 DE GOUDSE ~ATE~LEIDI~~ ~~ATSCEAPPI~ N.V. Raad van beheer: mr dr K. F. O. JAMES, voorzitter C. C. MANTZ, secretaris H. LUIDENS mr J. W.

Nadere informatie

Schoonouwenseweg 28, Stolwijk Vraagprijs 696.000 k.k.

Schoonouwenseweg 28, Stolwijk Vraagprijs 696.000 k.k. Schoonouwenseweg 28, Stolwijk Vraagprijs 696.000 k.k. Historisch: In 1930 als dienstzijnde voormalige agrarische bedrijfswoning gebouwd om zelfstandig klein te kunnen boeren en tevens in samenwerking dienst

Nadere informatie

DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER

DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER 1966 1966 DE GOUDSE ~ATE~LEIDING ~A~TSCHAPPIJ N.V. Raad van beheer: mr R. M. VAN REENEN, voorzitter C. C. MANTZ, secretaris Th. J. ARTS P. BINEE

Nadere informatie

Herinrichting Zuiderham (Neptunuslaan en omgeving)

Herinrichting Zuiderham (Neptunuslaan en omgeving) Herinrichting Zuiderham (Neptunuslaan en omgeving) De gemeente Zaanstad start dit najaar met de werkzaamheden van het resterende deel van Zuiderham in de omgeving van de Neptunuslaan. Het riool en het

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van 10 november 2015, No. B B E S L U I T:

gelezen het voorstel van het college van 10 november 2015, No. B B E S L U I T: De raad van de gemeente Dronten, gelezen het voorstel van het college van 10 november 2015, No. B15.001634 gezien het advies van de raadscommissie van december 2015; B E S L U I T: Vast te stellen de volgende

Nadere informatie

ûe GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER

ûe GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER ûe GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER 1961 1961 DE GOUDSE ~ATE~LEIDIN~ MAATSCHAPPIJ N.V. Raad wan beheer: mr dr K. F. O. JAMES, voorzitter C. C. MANTZ,.iecretaris E. A. POLET M. A.

Nadere informatie

Tarievenregeling 2016

Tarievenregeling 2016 Tarievenregeling 2016 Waterleidingmaatschappij Drenthe Inhoud Tarievenregeling 2016 Artikel 1 Aard van de tarieven... 3 Artikel 2 Begripsomschrijving... 3 Artikel 3 Kosten aansluiting... 4 Artikel 4 Levering

Nadere informatie

Tarievenregeling. NV Waterleidingmaatschappij Drenthe

Tarievenregeling. NV Waterleidingmaatschappij Drenthe Tarievenregeling NV Waterleidingmaatschappij Drenthe 03 Artikel Aard van de tarieven. De volgende bepalingen vormen de tarievenregeling zoals bedoeld in artikel 4 van de Algemene Voorwaarden Drinkwater

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van 18 september 2018, no. B ; gezien het advies van de raadscommissie van 15 november 2019;

gelezen het voorstel van het college van 18 september 2018, no. B ; gezien het advies van de raadscommissie van 15 november 2019; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Dronten Nr. 261548 6 december 2018 Aansluitverordening riolering 2019 De raad van de gemeente Dronten, gelezen het voorstel van het college van 18 september

Nadere informatie

Te koop Vrijstaande woning met schuur nabij de Lek, gelegen aan de Lekdijk Oost 9 te 4112 PB Beusichem

Te koop Vrijstaande woning met schuur nabij de Lek, gelegen aan de Lekdijk Oost 9 te 4112 PB Beusichem Te koop Vrijstaande woning met schuur nabij de Lek, gelegen aan de Lekdijk Oost 9 te 4112 PB Beusichem Algemeen Het object is gebouwd op een schitterende en unieke locatie aan de rand van het dorp Beusichem

Nadere informatie

SAMENSTELLING REGIONALE GESCHILLENCOMMISSIE KRIMPENERWAARD...

SAMENSTELLING REGIONALE GESCHILLENCOMMISSIE KRIMPENERWAARD... Jaarverslag 2011 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. VERGADERINGEN... 2 3. SAMENSTELLING REGIONALE GESCHILLENCOMMISSIE KRIMPENERWAARD... 2 3.1. Benoeming en herbenoeming... 2 4. INGEDIENDE KLACHTEN... 3

Nadere informatie

Algemene regel 5 Keur

Algemene regel 5 Keur Algemene regel 5 Keur Het aanbrengen van een dam met duiker in een oppervlaktewaterlichaam met de functie hoofdwatergang in de Krimpenerwaard Met deze algemene regel hoeft geen watervergunning meer te

Nadere informatie

Alle feiten op een rijtje

Alle feiten op een rijtje Alle feiten op een rijtje Wie zijn we, waar staan we voor Groenalliantie Midden-Holland is sinds 1 mei 2014 de rechtsopvolger van de opgeheven Natuur- en recreatieschappen Krimpenerwaard en Reeuwijkse

Nadere informatie

Tubbergen o. gemeente. Aan de gemeenteraad. Vergadering: 8 september 2014. Nummer: Tubbergen, 28 augustus 2014

Tubbergen o. gemeente. Aan de gemeenteraad. Vergadering: 8 september 2014. Nummer: Tubbergen, 28 augustus 2014 gemeente Tubbergen o Aan de gemeenteraad Vergadering: 8 september 2014 Nummer: 9A Tubbergen, 28 augustus 2014 Onderwerp: Vaststellen verordening op de afvoer van hemelwater en grondwater. Samenvatting

Nadere informatie

Aansluitverordening Riolering Leiden BESLUITEN

Aansluitverordening Riolering Leiden BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Aansluitverordening Riolering Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie FAWV 1. Bijgaand Collegestandpunt met betrekking tot de inspraak-reactie op de Aansluitverordening

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Beoordeling aanvraag. 3. Besluit WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR

1. Aanhef. 2. Beoordeling aanvraag. 3. Besluit WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 14 september 2018 een aanvraag watervergunning ontvangen van Waterbedrijf Groningen NV, Postbus

Nadere informatie

DE TOEPASSING VAN LEIDINGEN VAN PLASTIEK VOOR HET TRANSPORT VAN DRINKWATER

DE TOEPASSING VAN LEIDINGEN VAN PLASTIEK VOOR HET TRANSPORT VAN DRINKWATER Keuringsinstituut voor Waterleidingartikelen N.V. KIWA DE TOEPASSING VAN LEIDINGEN VAN PLASTIEK VOOR HET TRANSPORT VAN DRINKWATER MEDEDELING No 4 VAN DE COMMISSIE WATERLEIDINGBUIZEN VAN PLASTIEK (C.W.P.)

Nadere informatie

Artikel 3. Beslissing De beslissing op de aanvraag wordt door burgemeester en wethouders schriftelijk medegedeeld.

Artikel 3. Beslissing De beslissing op de aanvraag wordt door burgemeester en wethouders schriftelijk medegedeeld. CVDR Officiële uitgave van Krimpenerwaard. Nr. CVDR429739_1 23 januari 201 Regels grafbedekkingen 2017 Artikel 1. Begripsbepalingen Deze nadere regels verstaan onder: De begripsbepalingen, zoals vermeld

Nadere informatie

Aansluitverordening van de riolering in de gemeente Krimpen aan den IJssel

Aansluitverordening van de riolering in de gemeente Krimpen aan den IJssel Aansluitverordening van de riolering in de gemeente Krimpen aan den IJssel De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van [datum];

Nadere informatie

Vragenlijst voor de verkoop van een onroerende zaak

Vragenlijst voor de verkoop van een onroerende zaak Vragenlijst voor de verkoop van een onroerende zaak Svp invullen en omcirkelen wat van toepassing is (N.v.t.= niet van toepassing, NB=niet bekend) Torenvalk 50 Wanneer heeft u het pand in eigendom verkregen?

Nadere informatie

Bewonersbrief Wijziging start uitvoering voor werkzaamheden in uw buurt

Bewonersbrief Wijziging start uitvoering voor werkzaamheden in uw buurt Bewonersbrief Wijziging start uitvoering voor werkzaamheden in uw buurt Datum bewonersbrief: 15 februari 2017 Contactpersoon: L. Jongmans Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: In februari 2015

Nadere informatie

Bezoldigingsverordening gemeente Leeuwarderadeel 2005.

Bezoldigingsverordening gemeente Leeuwarderadeel 2005. Gemeente Leeuwarderadeel Burgemeester en Wethouders van Leeuwarderadeel; gelet op het bepaalde in artikel 3:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Leeuwarderadeel; gehoord de Commissie voor Georganiseerd

Nadere informatie

Lekkage/vervangen aansluitleiding Werkproces. Oasen 2012

Lekkage/vervangen aansluitleiding Werkproces. Oasen 2012 Werkproces Oasen 2012 Als er een lekkage plaatsvindt in een aansluitleiding en deze is van koper-lood-pvc of HPE 15 mm, wordt er veelal voor gekozen om deze direct te vervangen. Aangekomen op de plaats

Nadere informatie

STICHTING BLINDENHULP

STICHTING BLINDENHULP STICHTING BLINDENHULP JAARVERSLAG 2014 Doelstelling van de stichting De stichting stelt zich krachtens haar statuten ten doel: a. het verlenen van hulp aan visueel gehandicapten, ongeacht gezindte of leeftijd;

Nadere informatie

Aanvraag subsidie riool gerelateerde voorziening

Aanvraag subsidie riool gerelateerde voorziening Aanvraag subsidie riool gerelateerde voorziening 1. Gegevens van de aanvrager Naam en voorletters: Adres: Postcode: Telefoonnummer: Woonplaats: Faxnummer: E-Mailadres: 2. Plaats van aansluiting Adres:

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2003 221 Rijkswet van 8 mei 2003 tot wijziging van de rijkswet van 20 december 1989, houdende regeling van pensioenen en uitkeringen aan Gouverneurs

Nadere informatie

Zaaknummer: Z-2016/021992 Documentnummer: D-2016/122069

Zaaknummer: Z-2016/021992 Documentnummer: D-2016/122069 BESLUIT TOT AANWIJZING PLAATSEN BETAALD PARKEREN EN TOT HET STELLEN VAN VOORSCHRIFTEN VOOR HET IN WERKING STEL- LEN VAN PARKEERAPPARATUUR AMSTELVEEN 2016 Zaaknummer: Z-2016/021992 Documentnummer: D-2016/122069

Nadere informatie

De aanvraag is namens Waterbedrijf Groningen NV ingediend door Royal HaskoningDHV BV te Groningen.

De aanvraag is namens Waterbedrijf Groningen NV ingediend door Royal HaskoningDHV BV te Groningen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 13 september 2018 een aanvraag watervergunning ontvangen van Waterbedrijf Groningen NV, Postbus

Nadere informatie

DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER

DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER 1963 1963 DE dovdse WATERLEIDINd A AT SCHAP PIJ I.V. Raad wan beheer: mr dr K. F. O. JAMES, voorzitter C. C. MANTZ, secretaris H. LUIDENS mr J.

Nadere informatie

TE KOOP. Klutenpad 12 bc K.K PJ Creil

TE KOOP. Klutenpad 12 bc K.K PJ Creil Klutenpad 12 bc 8312 PJ Creil TE KOOP 355.000 K.K. Klutenpad 12 bc 8312 PJ Creil Inleiding Landelijk wonen in de Noordoostpolder op enkele kilometers van het dorp Creil en mooi centraal gelegen tussen

Nadere informatie

de raad van de gemeente Gouda Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.18 november 2014;

de raad van de gemeente Gouda Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.18 november 2014; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Gouda. Nr. 79256 31 december 2014 Aansluitverordening riolering Gouda 2015 de raad van de gemeente Gouda Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERKOOP VAN ONROERENDE ZAKEN DOOR DE GEMEENTE BEDUM

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERKOOP VAN ONROERENDE ZAKEN DOOR DE GEMEENTE BEDUM ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERKOOP VAN ONROERENDE ZAKEN DOOR DE GEMEENTE BEDUM Bedingen die van toepassing zijn op de verkoop van alle onroerende zaken. HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.1 :

Nadere informatie

De Goudse Waterleiding Maatschappij n.v.

De Goudse Waterleiding Maatschappij n.v. d De Goudse Waterleiding Maatschappij n.v. KENGETALLEN GWI 1979 1978 1977 1976 Aantal personeelsleden 87 83 83 80 per 31 december Aantal personeelsleden 80,6 78,4 77,7 74f7 gemiddeld Aantal aansluitingen

Nadere informatie

Wilrie van Logchem & Ger Ros. 1e kwartaal 2011 Toezichthouders

Wilrie van Logchem & Ger Ros. 1e kwartaal 2011 Toezichthouders Wilrie van Logchem & Ger Ros 1e kwartaal 2011 Toezichthouders INHOUDSOPGAVE Werk in uitvoering Advies c.q. verbeterpunten vanuit toezichthouders In december 2010 is de transportleiding staal 900 mm bij

Nadere informatie

Rapport. Datum: 9 november 2007 Rapportnummer: 2007/248

Rapport. Datum: 9 november 2007 Rapportnummer: 2007/248 Rapport Datum: 9 november 2007 Rapportnummer: 2007/248 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgmeester en wethouders van Delft de kosten van een herstel van zijn huisaansluiting op het

Nadere informatie

Citeertitel: Landsbesluit elektrische leidingen en kabels ==================================================================== Artikel 1

Citeertitel: Landsbesluit elektrische leidingen en kabels ==================================================================== Artikel 1 Intitulé : Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van de artikelen 1, vierde lid, en 11, eerste lid, van de Landsverordening elektriciteitsconcessies Citeertitel: Landsbesluit elektrische

Nadere informatie

Vogelbuurt, Korte Akkeren

Vogelbuurt, Korte Akkeren Vogelbuurt, Korte Akkeren Presentatie rioolvernieuwing 4 & 6 juli 2017 Openbare ruimte projectgebied Vogelbuurt & Westkade/Westerom Het riool binnen Korte Akkeren Vogelbuurt voldoet niet meer aan de gevraagde

Nadere informatie

TE KOOP: Oudebildtdijk NK Westhoek K.K.

TE KOOP: Oudebildtdijk NK Westhoek K.K. TE KOOP: Oudebildtdijk 1030 9075 NK Westhoek 399.000 K.K. 2 landelijk-wonen.nl 3 landelijk-wonen.nl INLEIDING Het object is vrij gelegen in het dorp Westhoek (gemeente Het Bildt) ten noorden van Sint Jacobiparochie

Nadere informatie

VERKOOP Woonhuis Plasweg 41 met bijbehorende boerderij Geertruidahoeve, genummerd Plasweg 39 te Waddinxveen

VERKOOP Woonhuis Plasweg 41 met bijbehorende boerderij Geertruidahoeve, genummerd Plasweg 39 te Waddinxveen VERKOOP Woonhuis Plasweg 41 met bijbehorende boerderij Geertruidahoeve, genummerd Plasweg 39 te Waddinxveen PROJECTINFORMATIE: Kadastrale gegevens Gemeente Waddinxveen, sectie C, de nummers 1649, groot

Nadere informatie

Verordening Eenmalig Rioolaansluitrecht 2015

Verordening Eenmalig Rioolaansluitrecht 2015 Verordening Eenmalig Rioolaansluitrecht 2015 Artikel 1 Begripsomschrijvingen deze verordening wordt verstaan onder: a. aansluitleiding: het particulier riool, het aansluitpunt en de perceelaansluitleiding

Nadere informatie

Te koop. Steekterweg 0 ong

Te koop. Steekterweg 0 ong Te koop Steekterweg 0 ong 2407 Alphen aan den Rijn Prins Bernhardlaan 4, 2405 VZ Alphen aan den Rijn (0172) 47 02 47 alphen@basis.nl www.basis.nl Omschrijving Werken op maat Op het bedrijventerrein Steekterpoort

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal Vergaderjaar 1987-1988 20 318 Gemeentelijke herindeling van Utrecht-West, provinciale herindeling van de gemeente Woerden alsmede gemeentelijke herindeling van Reeuwijk

Nadere informatie

Beknopte geschiedenis van Reeuwijk en Driebruggen

Beknopte geschiedenis van Reeuwijk en Driebruggen Beknopte geschiedenis van Reeuwijk en Driebruggen De huidige gemeente Reeuwijk bestaat uit verschillende oude ambachtsheerlijkheden en gemeenten. In 1855 werd de oorspronkelijke kleine agrarische gemeente

Nadere informatie

GROOT-AMMERS, Achterland 12/12a

GROOT-AMMERS, Achterland 12/12a GROOT-AMMERS, Achterland 12/12a Woonboerderij ca. 1000m³ met ca. 800m² bijgebouwen en stalling, ondergrond en erf. Optie: extra aaneengesloten hectares grasland te verwerven. Partner voor boeren! Ons bedrijf

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Verhuur openbare ruimte. Definitief

Algemene voorwaarden. Verhuur openbare ruimte. Definitief Algemene voorwaarden Verhuur openbare ruimte Definitief 12-11-12 Algemene voorwaarden voor de verhuur van openbare ruimte in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk 2013 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze voorwaarden

Nadere informatie

Aanvraag rioolvergunning

Aanvraag rioolvergunning Aanvraag rioolvergunning Persoonlijke gegevens Vul hier uw persoonlijke gegevens in. De aanvrager moet de eigenaar zijn Voorletters Tussenvoegsels Naam Straatnaam en huisnummer Postcode Woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Verordening opslag gas, huisbrand- en stookolie

Verordening opslag gas, huisbrand- en stookolie CVDR Officiële uitgave van Eemsmond. Nr. CVDR57414_1 11 oktober 2016 Verordening opslag gas, huisbrand- en stookolie De raad der gemeente Hefshuizen: op voorstel van burgemeester en wethouders gelet op

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1988-1989 20 876 Wijziging van de provincie, c.q. gemeentegrenzen tussen de Drentse gemeenten Roden, Peize en Eelde en de Groninger gemeenten Leek en Groningen

Nadere informatie

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging 3 Salaris en vergoedingsregelingen Bezoldiging Artikel 3:1 1 Met inachtneming van artikel 1:2:1 wordt aan de ambtenaar binnen het kader van een lokaal vast te stellen bezoldigingsregeling een bezoldiging

Nadere informatie

Gemeente* Bergambacht

Gemeente* Bergambacht Gemeente* Bergambacht Omgevingsvergunning Reg.dd: 04/02/2013 Beh: ROB - Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 11 mei 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het

Nadere informatie

DR WILLEM VAK DER HELM. VAN LANSCHOT, 110

DR WILLEM VAK DER HELM. VAN LANSCHOT, 110 DE EN HAAR WINDVAAN De Koepoort, afgebroken in 1864, was niet de eerste poort van die naam doch de tweede. In gaf Hertog verlof aan de stad Leiden tot het optrekken van muren en poorten rondom de stad.

Nadere informatie

Instituut voor Landbouwtechniek en Rationalisatie

Instituut voor Landbouwtechniek en Rationalisatie < ^ BULLETIN No. 94 BEPROEVING AQUA WEIDEPOMP Instituut voor Landbouwtechniek en Rationalisatie Dr. S. L. Mansholtlaan 12, Wageningen / '. ' -> : S- DE AQUA WEIDEPOMP Fabrikant: Fa. R. Brink Jr., Assen

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN. tegen: hierna te noemen de tussenpersoon'.

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN. tegen: hierna te noemen de tussenpersoon'. RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. i n d e k l a c h t nr. 2006.4211 (126.06) ingediend door: hierna te noemen 'klaagster 1', hierna te noemen klager en klaagster 2, allen tezamen hierna

Nadere informatie

De aanvraag is namens Waterbedrijf Groningen NV ingediend door HaskoningDHV Nederland BV te Rotterdam.

De aanvraag is namens Waterbedrijf Groningen NV ingediend door HaskoningDHV Nederland BV te Rotterdam. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 1 juli 2015 een aanvraag ontvangen van Waterbedrijf Groningen NV, Postbus 24, 9700 AA te GRONINGEN

Nadere informatie

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013)

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) Artikel 1. 1. De eigendommen, gelegen langs een openbare weg, waarin

Nadere informatie

Vierhuisterweg 29 Rohel Woongedeelte van stelpboerderij ,-

Vierhuisterweg 29 Rohel Woongedeelte van stelpboerderij ,- Rohel Vierhuisterweg 29 Rohel Woongedeelte van stelpboerderij 500.000,- Kenmerken Categorie Woonboerderij, Recreatie Prijs 500.000,- Postcode Bedrijfssoort Oppervlakte / omvang Type woonhuis Soort recreatief

Nadere informatie

Zienswijzennota. bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o.

Zienswijzennota. bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. Zienswijzennota bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. december 2009 zienswijzennota bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. 1 zienswijzennota bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

************************* AB 1990 no. 24 *CENTRAAL WETTENREGISTER* May 4, 2005 ************************* ===========================================

************************* AB 1990 no. 24 *CENTRAAL WETTENREGISTER* May 4, 2005 ************************* =========================================== Intitulé : Citeertitel: Landsverordening grondbelasting Landsverordening grondbelasting Vindplaats : AB 1995 GT 3 Wijzigingen: AB 1997 34; 1998 18; 2002 124; 2004 11 (inwtr. 2004 12) === = ALGEMENE BEPALING

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121

GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121 GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121 Burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis; gezien de instemming van de plaatselijke commissie voor georganiseerd overleg; besluiten: vast te stellen de volgende: VERORDENING,

Nadere informatie

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn memo aan: van: c.c.: Inge Eising Gemeente Utrechtse Heuvelrug Mariël Gerritsen Pieter Birkhoff Van Wijnen Groep N.V. datum: 14 december 2015 betreft: Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-78 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-78 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-78 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: de heer A. Sylla, mevrouw M. Sylla-van de Kamp wonende te Almelo verder te noemen: Sylla

Nadere informatie

BEKENDMAKINGEN WABO - OMGEVINGSVERGUNNINGEN - WEEK 10. Op 22 februari 2017 heeft de gemeente een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning voor

BEKENDMAKINGEN WABO - OMGEVINGSVERGUNNINGEN - WEEK 10. Op 22 februari 2017 heeft de gemeente een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning voor GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Krimpenerwaard. Nr. 35701 7 maart 2017 BEKENDMAKINGEN WABO - OMGEVINGSVERGUNNINGEN - WEEK 10 Aanvragen regulier * Kennisgeving ontvangst aanvraag omgevingsvergunning,

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Ing. R.H. Gaveel 1

Ambtelijke bijstand: Ing. R.H. Gaveel 1 Raadsvoorstel Agendapunt: 13 Onderwerp Beschikbaar stellen kredieten Turnhoutsebaan Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 6 mei 2014 8 juli 2014 Overzichtstekening werkzaamheden Aan

Nadere informatie

Verordening regelende de bezoldiging van de ambtenaren in dienst van de gemeente Leek

Verordening regelende de bezoldiging van de ambtenaren in dienst van de gemeente Leek CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR61670_2 1 juni 2016 Verordening regelende de bezoldiging van de ambtenaren in dienst van de gemeente Leek Burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; gelet

Nadere informatie

Stromingsbeeld Rotterdam

Stromingsbeeld Rotterdam Rotterdam centraal en Provenierswijk Bert de Doelder 17-4-2014 Stromingsbeeld Rotterdam Z Maas Freatische grondwaterstand N diepe polders NAP 6,2 m holocene deklaag NAP -5 m 1e watervoerend pakket 1e

Nadere informatie

Gelet op artikel C.22 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies;

Gelet op artikel C.22 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 12 juli 2016, nr. 805709, tot vaststelling van de Jubileumgratificatieregeling Noord-Holland 2016 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland; Gelet op artikel

Nadere informatie

Notitie. Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. beoordeling

Notitie. Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. beoordeling Aan Waternet, T.a.v. de afdeling vergunningverlening & handhaving, Korte Ouderkerkerdijk 7, 1096 AC Amsterdam Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. beoordeling In het kader van project De Nieuwe N200 zal de

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-17 Datum uitspraak: 20 oktober 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: D. Brevet te Deventer verder te noemen: Brevet, tegen: S. Isitan te Deventer verder

Nadere informatie

Het Goudse pompstation te Bergambacht

Het Goudse pompstation te Bergambacht C. RODENHUIS, ING. Directeur van De Goudse Waterleiding Maatschappij N.V. SUMMARY The new groundwater pumping station at Bergambacht for the drinking water supply of the city of Gouda The drinking water

Nadere informatie

Wijzigingen: AB 1997 no. 34; AB 1998 no. 18; AB 2002 no. 124; AB 2004 no. 11 (inwtr. AB 2004 no. 12); AB 2009 no. 75; AB 2012 no.

Wijzigingen: AB 1997 no. 34; AB 1998 no. 18; AB 2002 no. 124; AB 2004 no. 11 (inwtr. AB 2004 no. 12); AB 2009 no. 75; AB 2012 no. Intitulé : Landsverordening grondbelasting Citeertitel: Landsverordening grondbelasting Vindplaats : AB 1995 no. GT 3 Wijzigingen: AB 1997 no. 34; AB 1998 no. 18; AB 2002 no. 124; AB 2004 no. 11 (inwtr.

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude RUI15/016 Verordening Rioolaansluiting, verordening eenmalig rioolaansluitrecht De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 augustus

Nadere informatie

JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD

JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD 2016 Voorwoord Laat de kunst stromen! Onder dit motto gaan we in 2016 aan de slag. Het komende jaar zal in het teken staan van de kunstmanifestatie Kunststroming. Een kunstproject

Nadere informatie

WATERWERKBLAD. BRANDBLUSINSTALLATIES Algemeen

WATERWERKBLAD. BRANDBLUSINSTALLATIES Algemeen WATERWERKBLAD BRANDBLUSINSTALLATIES Algemeen WB 4.5 DATUM: JUNI 2004 Auteursrechten voorbehouden Met betrekking tot brandblusinstallaties is in artikel 4.5 van NEN 1006 (AVWI- 2002) het volgende gesteld:

Nadere informatie

TARIEVEN PER 1 JANUARI 2015

TARIEVEN PER 1 JANUARI 2015 PER 1 JANUARI 2015 INHOUD ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Aard van de tarieven 4 Artikel 2 Begripsomschrijvingen 4 Artikel 3 Kosten van de aansluiting 5 Artikel 4 Minimum kosten aansluiting 5 OPBOUW VAN

Nadere informatie

Bijlage 1. Geohydrologische beschrijving zoekgebied RBT rond Bornerbroek

Bijlage 1. Geohydrologische beschrijving zoekgebied RBT rond Bornerbroek Bijlage 1 Geohydrologische beschrijving zoekgebied RBT rond Bornerbroek Bijlagel Geohydrologische beschrijving zoekgebied RBT rond Bornerbroek Bodemopbouw en Geohydrologie Inleiding In deze bijlage wordt

Nadere informatie

Bijlage behorende bij Eilandsverordering vaststelling diverse ontwerp-landsverordeningen land Curaçao (A.B. 2010 no. 87)

Bijlage behorende bij Eilandsverordering vaststelling diverse ontwerp-landsverordeningen land Curaçao (A.B. 2010 no. 87) Bijlage behorende bij Eilandsverordering vaststelling diverse ontwerp-landsverordeningen land Curaçao (A.B. 2010 no. 87) ---------------------------------------------------------------- LANDSVERORDENING

Nadere informatie

Negentien windmolens van rond 1740

Negentien windmolens van rond 1740 Wandelroute Kinderdijk Lengte: 11 en 20 kilometer Landschap: veenweidegebied, soms zacht en drassig Routebeschrijving: zie pagina 70 Markering: geen Plattegrond: beschikbaar (zie: www.klikprintenwandel.nl)

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Opstalrechten

Algemene voorwaarden Opstalrechten Algemene voorwaarden Opstalrechten Algemene Voorwaarden ter zake van Opstalrechten die ter zake van een hierna bedoeld Werk zijn gevestigd ten behoeve van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 14515 20 mei 2014 Regeling van de minister voor Wonen en Rijksdienst van 15 mei 2014, nr. 2014-0000264200, inzake de gratificatie

Nadere informatie

Ha Khorong. Malealea, Lesotho. Projectnummer S05018, gerealiseerd 2006

Ha Khorong. Malealea, Lesotho. Projectnummer S05018, gerealiseerd 2006 Ha Khorong Malealea, Lesotho Projectnummer S05018, gerealiseerd 2006 Voortgangsrapport na 4 jaar gebruik G. Heijkoop December 2010 1. Inleiding Oktober 2005 is project Malealea S05018 betreffende het aanleggen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Opstalrechten

Algemene voorwaarden Opstalrechten Algemene voorwaarden Opstalrechten Algemene Voorwaarden ter zake van Opstalrechten die ter zake van een hierna bedoeld Werk zijn gevestigd ten behoeve van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

Subsidieverordening Monumenten gemeente Wijk bij Duurstede 2010

Subsidieverordening Monumenten gemeente Wijk bij Duurstede 2010 Subsidieverordening Monumenten gemeente Wijk bij Duurstede 2010 Artikel 1: Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: 1. eigenaar: de natuurlijke of rechtspersoon die het recht heeft van

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact mw H.J.M. Tjauw Foe T 070-441 69 18 hjm.tjauwfoe@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Minder starters in 2016

Minder starters in 2016 Vooruitzicht Starters Minder starters in 2016 Aantal starters stabiel in 2015, daling verwacht in 2016 130.000 Meer starters in de bouw, minder starters in de transport percentage, jan t/m sep 2015 t.o.v.

Nadere informatie

Vragenlijst voor de verkoop van een onroerende zaak

Vragenlijst voor de verkoop van een onroerende zaak Vragenlijst voor de verkoop van een onroerende zaak Svp invullen en omcirkelen wat van toepassing is (N.v.t.= niet van toepassing, NB=niet bekend) Tjalk 22 Wanneer heeft u het pand in eigendom verkregen?

Nadere informatie

Eggeweg 15-17 Koekange. Vraagprijs: op aanvraag

Eggeweg 15-17 Koekange. Vraagprijs: op aanvraag Eggeweg 15-17 Koekange Vraagprijs: op aanvraag Algemeen: Aan de doorgaande weg tussen Koekange en Hoogeveen een overzichtelijk en kansrijk tuincentrum met hoveniersbedrijf in Gemeente De Wolden op een

Nadere informatie