Jaarverslag Stichting Tschumipaviljoen 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Stichting Tschumipaviljoen 2014"

Transcriptie

1 Jaarverslag Stichting Tschumipaviljoen 2014

2

3 Jaarverslag Stichting Tschumipaviljoen 2014 Met genoegen bieden wij het jaarverslag over het jaar 2014 aan. Met 5 projecten zijn we, mede dankzij de inzet van onze curator Marinus de Vries, vele kunstenaars en financiële bijdragen van met name de Kunstraad Groningen en GasTerra er ook dit jaar weer in geslaagd een aansprekend aanbod te verzorgen. Ons doel om het Tschumipaviljoen door middel van een kwalitatief hoogstaande programmering te laten functioneren als een stedelijk podium is ook dit jaar gerealiseerd. We sluiten het jaar met een positief resultaat af, een bewuste keuze om te kunnen sparen voor ons 25 jarig jubileum dat we in 2015 vieren onder het motto: Waarde overtreft Tijdelijkheid In 2014 hebben wij wederom invulling gegeven aan de opdracht, ons gegeven in de cultuurnota , samenwerking te zoeken bij partners, met name het Centrum Beeldende Kunst Groningen. Met Academie Minerva en het CBK is nauw samengewerkt in het kader van het programma Kunst op Maat. Het bestuur van de Stichting is in 2014 in totaal 5 maal bijeen geweest, Medio 2014 moesten wij, beiden wegens verhuizing, afscheid nemen van onze bestuursleden Erik Akkermans en Bas van Kampen. Zij werden vervangen door Albert Westerhoff, docent/beeldend kunstenaar en daarmee inhoudelijk sparringpartner voor onze curator en Gerdie Klaassen, oud directeur van Kunststation C en zelfstandig adviseur en deskundig op het gebied van cultuureducatie. Het bestuur is als volgt samengesteld: Voorzitter: Rob Pronk, voormalig bestuurslid van Biblionet Groningen. Secretaris/Penningmeester: Hugo Klomp, voormalig directielid Kunstopleidingen Hanzehogeschool Groningen. Lid: Erik Akkermans, zelfstandig adviseur (wevragenerik). (tot medio 2014) Lid: Bas van Kampen, voormalig directeur Groninger Forum. (tot medio 2014) Lid: Marijke van der Woude, directeur CBK Groningen. Lid: Gerdie Klaassen, voormalig directeur van Kunststation C en zelfstandig adviseur Lid: Albert Westerhoff, docent/kunstenaar De dagelijkse leiding is in handen van Marinus de Vries, die in dienst is bij de gemeente Groningen, dienst OCSW en gedetacheerd bij de stichting. Namens het bestuur, Rob Pronk, voorzitter

4

5 Tschumipaviljoen In 2014 realiseerde stichting Tschumipaviljoen vijf projecten in het Tschumipaviljoen. Van 28 april tot 28 juni was binnen de retrospectieve tentoonstelling van het oeuvre van Bernard Tschumi in Centre Pompidou in Parijs een compilatie te zien van projecten die wij vanaf 1995 tot heden in zijn paviljoen realiseerden. Projecten 1. AMONG OTHERS - Vroegop/Schoonveld 14 december maart 2. Eigen productie 17 maart tot 24 april 3. I m so money van Lieselot van Damme 3 mei t/m/ 24 mei 4. Pneumatic Sponge Ball Accelerator van Niklas Roy 14 juni tot 5 oktober 5. Chōchin van Felix Hess 11 oktober t/m 11 januari 2015

6 Het Tschumipaviljoen in Centre Pompidou Van 28 april tot 28 juni was in Centre Pompidou in Parijs een retrospectief te zien van het werk van Bernard Tschumi. Binnen de expositie werd de ontwikkeling van zijn werk vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw tot heden gepresenteerd. Alle iconische projecten, variërend vanaf zijn eerste ontwerpen, The Manhattan Transcripts, tot het Akropolis Museum (Athene), het Parc de la Villette (Parijs), de Fresnoy kunstacademie (Tourcoing), projecten voor het productiebedrijf Vacheron Constantin (Zwitserland) en stedelijke projecten zoals hij die ontwikkelde in de VS (New York, Cincinnati) en Santo Domingo, tot het meest recente Parc Zoologique (Parijs) waren gepresenteerd. Binnen dit geheel van spectaculaire realisaties was zijn paviljoen in Groningen prominent vertegenwoordigd. Naast de opstelling van de oorspronkelijke maquette was op verschillende beeldschermen een compilatie te zien van projecten die vanaf 1995 gerealiseerd zijn in het paviljoen. Dit schetst de betekenis die Tschumi geeft aan zijn paviljoen, dat in volume klein uitvalt ten opzichte van de meeste projecten binnen zijn oeuvre. Maar als een van zijn eerste creaties voor hemzelf een grote en blijvende betekenis heeft. In het Nieuwsblad van het Noorden werd in een artikel van Erik Nederkorn uitgebreid aandacht besteed aan de expositie en de positie van het Tschumipaviljoen daarin (zie bijlage).

7 1. AMONG OTHERS - Vroegop/Schoonveld Tegen de glazen binnenwanden van het Tschumipaviljoen hadden Vroegop/Schoonveld 36 banieren van semie transparant doek aangebracht. De banieren waren bedrukt met een doorlopend grafisch ontwerp waardoor een aaneengeschakeld systeem ontstond waarmee het totale wandoppervlak van het paviljoen werd gevuld. Het geheel lichtten wij van binnen uit aan met ons eigen geprogrammeerde Led lichtsysteem.

8 2. Eigen productie In 2010 realiseerden wij voor de eerste keer een eigen productie met honderd plastic papegaaien die het paviljoen vulden met hun gekwetter. In 2012 herhaalden wij het project in iets gewijzigde opzet. De oorspronkelijke 14 meter lange lijn vervingen wij toen door meerdere losse stokken waardoor de papegaaien verspreid, als in een volière door het paviljoen konden worden opgehangen. Het project, dat zich goed leent om de lente in te luiden hebben wij in 2014 nogmaals opgesteld. Maar anders dan in 2012 hebben we de papegaaien weer op een rechte lijn van 14 meter gemonteerd. Tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap, op zaterdag 24 mei werd het publiek uitgedaagd om in het paviljoen binnen een minuut zoveel mogelijke bankbiljetten te vangen die met een luchtdrukpomp in de money booth werden rondgeblazen. De winnaar kreeg een prijs in de vorm van een in kleur geprint bankbiljet op groot formaat met zijn of haar portret. Helaas heeft het project de verwachtingen die aanvankelijk werden gewekt onvoldoende waargemaakt. Het evenement tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap was een relatief succes, maar de installatie had attractiever kunnen zijn. Ook hadden we gehoopt dat het aantal ingezonden selfies, dat in de tientallen liep hoger was uitgevallen. De samenwerking voor de organisatoren, CBK en Tschumipaviljoen was een leerzame en positieve ervaring. En aanleiding om de lat tijdens de volgende editie in 2015 voor de deelnemers aan de masterclass nog hoger te leggen.

9 3. I m so money - Lieselot van Damme Tot 2013 realiseerde ieder jaar een student van Academie Minerva in april/mei een kortlopend project in het Tschumipaviljoen. Na afloop van het project in 2013 hebben wij in overleg met Academie Minerva dit samenwerkingsmodel opgeschaald. Het leidde er toe dat wij in 2014, samen met het CBK en Minerva de eerste editie konden organiseren van een masterclass i.h.k. van het CBK programma Kunst op Maat. Zes alumni van Academie Minerva werden uitgenodigd een projectvoorstel in te zenden. Na de eerste selectie kregen drie kandidaten de kans hun voorstel nader uit te werken. Uiteindelijk bleef er een voorstel over dat uitgevoerd kon worden. Hoeveel is je hoofd waard? Startend kunstenaar Lieselot van Damme (Gent 1987) vroeg het zich af in haar project I m so money. Van Damme riep iedereen op een selfie te uploaden naar een speciale site en zo deel te nemen aan haar project. De selfies werden direct in het Tschumipaviljoen op een bankbiljet geprint. De waarde van het biljet en dus je eigen hoofd kon je zelf bepalen. Alle bankbiljetten werden gedurende het project in een zogenaamde money booth bewaard.

10 4. Pneumatic Sponge Ball Accelerator - Niklas Roy Van 14 juni tot 5 oktober stond de Pneumatic Sponge Ball Accelerator van de Berlijnse kunstenaar Niklas Roy opgesteld in het Tschumipaviljoen. Dat is drie weken langer dan de bedoeling was want het enorme succes van het spectaculaire project gaf aanleiding tot verlenging. Vanaf het begin bleek het project een enorme publiekstrekker. Iedere dag waren tientallen voorbijgangers actief in de weer met de installatie. Ook via het internet heeft het project een breed publiek bereik. De video registratie is op meerdere grote internationale websites gepubliceerd, waaronder die van het vermaarde Amerikaanse technologie tijdschrift Wire. Het project bestond uit een 250 meter lang, transparant pijpenstelsel met aan beide uiteinden twee transparante containers. Deze waren gevuld met 1000 zwarte, schuimrubber balletjes. Achter het glas, aan de kopse kant van het paviljoen was een rode hand zichtbaar. Zodra iemand hierop drukte werden de balletjes met een enorme snelheid door het doolhof van pijpen, van de ene naar de andere container gecatapulteerd. De verplaatsing ontstond door een krachtige luchtstroom die werd opgewekt door een pneumatische pomp. Het transport van alle balletjes duurde een paar minuten zodat toeschouwers de mogelijkheid hadden om rond het paviljoen te wandelen en het spektacel vanuit verschillende hoeken te bekijken.

11 5. Chōchin - Felix Hess Voor 提灯 Chōchin (spreek uit: tsjootsjin ), de Japanse term voor traditionele lampions, hingen zeven grote, Japanse lampions in het Tschumipaviljoen. Deze lampions van rijstpapier en bamboe werden verlicht door gloeilampen die waren aangesloten op luchtdruk-gestuurde dimmers. De luchtdruk-sensors zijn goedkope microfoontjes die stuk voor stuk zijn geselecteerd op gevoeligheid voor infrageluid. De luchtdruk-fluctuaties rondom het paviljoen, als gevolg van windvlagen en diepdreunend verkeer, lieten de gloeidraden in de lampen fluctuerend oplichten. Dit resulteerde in een voortdurend veranderend lichtspel dat zichtbaar maakte wat anders niet voor ons waarneembaar zou zijn. De Japanse lampions kocht Felix Hess in een gespecialiseerde winkel in Tokyo, maar zijn niet, zoals gebruikelijk, fel rood beschilderd met zwarte karakters en ongeverfde stroken wit tussen het zwart en rood. Beschilderd zijn ze erg mooi en in gebruik bij tempels en traditionele restaurants. Onbeschilderd, zoals in het Tschumipaviljoen, zie je ze niet in Japan, maar zijn ze des te unieker. Het zichtbaar en/of hoorbaar maken van niet waarneembare fenomenen als luchtdruk- fluctuaties ligt aan de basis van het werk van Felix Hess. Net zoals een schilder varieert met vorm, kleur en afmeting, of een musicus met klank, volume en vibratie, brengt ook Felix Hess variaties aan in zijn (uitdrukkings) materiaal. Al is er ook een belangrijk verschil. Want een schilderrij of muziekstuk kan gevoelig uitgevoerd zijn. Maar het is juist de gevoeligheid an sich die Felix Hess tot uitdrukking brengt. Niet in filosofiesche zin, maar letterlijk, zodat een waarnemer of toehoorder zich er van bewust wordt dat het werk zelf voelt en luistert. Voelen en luisteren worden daarmee tast- en hoorbaar. Felix Hess onderzoekt niet de fysieke wereld, maar onderzoekt gevoeligheid.

12

13 Page 1 Jaarrekening 2014 Stichting Tschumipaviljoen Groningen balans inventaris p.m. p.m. kapitaal 4,191 4, project 1 Darya von Berner; vooruit betaald 408 bestemmingsfonds gemeente 6,912 6, verzekeringspremie; vooruitbetaald 304 voorziening jubileumjaar 2015 (25 jaar Tschumi) 4,500 9,375*** 2014 project 3 Niklas Roy; sponsoring Gasterra; nog te ontvangen 5,000* 2013 project 7 Among Others; voorziening 6, project 7 Among Others; vooruitbetaald & contractuele verplichtingen 10, project 7 Among Others; subsidie Kunstraad 3, project 7 Among Others; vordering Kunstraad 3, project 7 Among Others; nog te betalen 1,250 bank 15,287 18,737 nog te betalen energiekosten nog te betalen overige kosten 1,400 3,171** 29,248 24,449 29,248 24,449 resultatenrekening project 7 Among Others (in 2014 definitief afgesloten) 399 subsidie Gemeente Groningen 29,700 subsidie Kunstraad 2014 project 3 Niklas Roy 4, project 1 Vogeltjes 769 subsidie Gasterra 2014 project 3 Niklas Roy 5, project 2 Minerva 1, project 3 Niklas Roy 16, project 4 Felix Hess 3, projecten 1 tot en met 4 21,995 huisvestingskosten 3,300 verhuur materiaal 100 communicatie 2,089 webstek 1,630 kantoor,bank&adm. Kosten 889 vakliteratuur, entreé, contributies 1,693 reis, verblijf & voeding 1,756 verslaggevingskosten 801 verzekeringskosten 304 totaal organisatiekosten 12,462 resultaat ,875*** Toelichting op de resultatenrekening en balans * ontvangen 12 januari 2015 ** facturen: 2014 project 4 & organisatiekosten, betaald begin 2015 *** bij besluit van het bestuur van de Stichting Tschumipaviljoen in vergadering bijeen op 9 maart 2015, wordt het resultaat 2014 toegevoegd aan de voorziening jubileumjaar 2015 (25 jaar Tschumipaviljoen) In 2014 zijn er minder projecten geweest om extra middelen ter beschikking te hebben voor het jubileumjaar 2015, 25 jaar Tschumipaviljoen 39,731 39,731

14

Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2013

Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2013 Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2013 Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2013 Van het Bestuur Met trots bieden wij het jaarverslag over het jaar 2013 aan. Met 6 exposities zijn we, mede dankzij

Nadere informatie

Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2013

Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2013 Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2013 Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2013 Van het Bestuur Met trots bieden wij het jaarverslag over het jaar 2013 aan. Met 6 exposities zijn we, mede dankzij

Nadere informatie

Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen Programma. Van het Bestuur

Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen Programma. Van het Bestuur Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2016 Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2016 Van het Bestuur Met trots bieden wij het jaarverslag over het jaar 2016 aan. Met 6 exposities zijn we, mede dankzij

Nadere informatie

Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2015

Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2015 Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2015 Jaarverslag stichting Tschumipaviljoen 2013 Met trots bieden wij het jaarverslag over het lustrum jaar 2015 aan. In 2015 bestond het Tschumipaviljoen 25 jaar.

Nadere informatie

RAPPORT d.d. 26 maart 2013 uitgebracht aan Stichting Tschumipaviljoen te Groningen. Inzake: - het financieel verslag 2012

RAPPORT d.d. 26 maart 2013 uitgebracht aan Stichting Tschumipaviljoen te Groningen. Inzake: - het financieel verslag 2012 aaa,10)ee ACCOUNTANTS 1 ADVISEURS RAPPORT d.d. 26 maart 2013 uitgebracht aan Stichting Tschumipaviljoen te Groningen Inzake: - het financieel verslag 2012 AaaBee Accountants bv Beconnummer 368 180 Sylviuslaan

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2012 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2012 4 Winst- en Verliesrekening 2012 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER

NIEUWSBRIEF NOVEMBER NIEUWSBRIEF NOVEMBER Zonder verbeelding en verbazing rest er de saaiheid 1 1 IN DE KIJKER: Verjaardag Gerarda FACEBOOK.COM/STUDENTENACADEMIEOUDENAARDE Wil je voortdurend op de hoogte blijven van alle nieuwtjes

Nadere informatie

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2014 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2014 Activa Vaste Activa 2014 Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 Vlottende

Nadere informatie

GOSSE DE KORT TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

GOSSE DE KORT TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag GOSSE DE KORT HAAGSE KUNSTENAARS Gosse de Kort: "Ik studeerde architectuur aan de TU delft en behaalde in mijn master aan de interfaculteit Artscience

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2014 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2014 4 Winst- en Verliesrekening 2014 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Dorpshuis Het Trefpunt. Kerkbuurt 90, 1156 BM Marken. Jaarrekening 2018

Stichting Dorpshuis Het Trefpunt. Kerkbuurt 90, 1156 BM Marken. Jaarrekening 2018 Jaarrekening 2018 INHOUD Balans per 31 december 2018 3 Winst- en verliesrekening over 2018 5 Toelichting 6 2 BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (x 1,-) ACTIVA VASTE ACTIVA MATERIELE VASTE ACTIVA Inventaris 1

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2017 Stichting AKROS Welzijn te Amsterdam

FINANCIEEL VERSLAG 2017 Stichting AKROS Welzijn te Amsterdam FINANCIEEL VERSLAG 2017 Stichting AKROS Welzijn te Amsterdam Inhoud : Bestuurverslag Balans per 31-12-17 Resultaten rekening per 31-12-17 Korte toelichting op de balans Amsterdam, maart 2018. R.v.d. Wouw

Nadere informatie

Reglement OPEN M 2019

Reglement OPEN M 2019 Reglement OPEN M 2019 De tentoonstelling OPEN M nodigt kunstenaars uit om hun werk te presenteren aan een jury en te tonen in M Museum Leuven. De tentoonstelling OPEN M loopt van 24 mei 2019 tot en met

Nadere informatie

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2019

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2019 VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2019 Algemeen De Koninklijke Prijs is bedoeld om jonge, talentvolle in Nederland werkzame schilders aan te moedigen in hun werk als kunstenaar.

Nadere informatie

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2018

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2018 VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2018 Algemeen De Koninklijke Prijs is bedoeld om jonge, talentvolle in Nederland werkzame schilders aan te moedigen in hun werk als kunstenaar.

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2016 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Jaarverslag bestuur 4 Balans per 31 december 2016 5 Winst- en Verliesrekening 2016 7 Waarderingsgrondslagen 8 Toelichting

Nadere informatie

Dit moet u weten voordat u een LED scherm gaat aanschaffen

Dit moet u weten voordat u een LED scherm gaat aanschaffen Dit moet u weten voordat u een LED scherm gaat aanschaffen Zijn alle LED schermen hetzelfde? - Het antwoord is nee! Er zijn zeer grote verschillen tussen de diverse LED schermen en modules. Door onwetendheid

Nadere informatie

Het profiel van de kandidaten

Het profiel van de kandidaten Het profiel van de kandidaten Het project richt zich tot alle juwelenontwerpers die in Europa wonen of er langer dan 10 jaar hebben gewoond en minstens 18 jaar oud zijn, ongeacht het feit of ze nog student

Nadere informatie

Interview Els van RijksakademieOPEN 2013

Interview Els van RijksakademieOPEN 2013 Interview Els van Odijk @ RijksakademieOPEN 2013 Nieuws maandag 25 november 2013 Sophia Zürcher Van 30 november tot 1 december openen de 47 residents van de Rijksakademie van beeldende kunsten de deuren

Nadere informatie

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ILJA WALRAVEN HAAGSE KUNSTENAARS Aanvankelijk schilderde Walraven vooral abstract, maar vanaf een bepaald moment is figuratie een dominante plaats

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2011 tijdvak 2 dinsdag 21 juni 9.00-11.00 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 31 vragen. Voor dit examen zijn maximaal punten

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018 BALANS & RESULTATENREKENING 2016 RESP. 2015 & BEGROTING 2017, 2018 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening 2016, opmerkingen over het lopende boekjaar 2017 en voorstel de begroting

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F O K T O B E R Van de Penningmeester. We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017.

N I E U W S B R I E F O K T O B E R Van de Penningmeester. We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017. O K T O B E R 2 0 1 8 Van de Penningmeester We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017. Van de Penningmeester Terugblik Kunststroom Terugblik Kunstuitje Nieuwjaarsconcert 12 januari 2019

Nadere informatie

Nationaal Glasmuseum Leerdam

Nationaal Glasmuseum Leerdam Nationaal Glasmuseum Leerdam Tentoonstellingen 2015 Collectie Highlights In de presentatie Collectie Highlights worden bijzondere Leerdamse glasobjecten uit de vaste collectie extra onder de aandacht gebracht.

Nadere informatie

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u PERSBERICHT BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u OVER DE EXPOSITIE Cinzento, Portugees voor grijs, is een reeks

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

Artlease Utrecht [Expositie Toyin Loye] zomer 2012

Artlease Utrecht [Expositie Toyin Loye] zomer 2012 Artlease Utrecht [Expositie Toyin Loye] zomer 2012 De eerste gedachten die in mij opkomen bij Toyin Loye zijn: warm, sympathiek, hoffelijk, bescheiden en trots. Een Nigeriaanse kunstenaar met een aristocratische

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

SPONSORBROCHURE CARNAVAL 2018

SPONSORBROCHURE CARNAVAL 2018 SPONSORBROCHURE CARNAVAL 2018 INLEIDING Met als motto Heddem deur staat carnaval 2018 voor de deur. Naast de jaarlijks goed bezochte optocht worden er weer tal van activiteiten voor jeugd en volwassenen

Nadere informatie

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 1. Balans per 31 december 2015 2. Winst- en verliesrekening over 2015 3. Specificatie exploitatiekosten 2015 4. Toelichting jaarrekening 2015 5. Notulen vaststelling jaarrekening

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord

Jaarrekening 2017 Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord 1 Balans per 31 december 2017 Na verwerking van het resultaat Activa 31-dec-17 31-dec-16 Vaste Activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2017 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2017 4 Winst- en Verliesrekening 2017 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening

VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening Groenland 17 Beconnummer 316076 7908 RC Inschr. K.v.K. nr. 04028272 Tel. 0528-27 21 56 E-mail : admin@vanslageren.nl ING : NL04 INGB 0001 9579 90 ABN Amro :

Nadere informatie

Stichting Heemkundige Kring "De Vyer Heertganghen" Jaarrekening 2016

Stichting Heemkundige Kring De Vyer Heertganghen Jaarrekening 2016 Stichting Heemkundige Kring "De Vyer Heertganghen" Jaarrekening 2016 Vastgesteld in de bestuursvergadering van maart 2017 De voorzitter Jan van Eijck De penningmeester Wik van Berkel Balans 31 december

Nadere informatie

Informatie in het kader van de Publicatieplicht voor ANBI s in 2014

Informatie in het kader van de Publicatieplicht voor ANBI s in 2014 Informatie in het kader van de Publicatieplicht voor ANBI s in 2014 Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom, Keldermanslaan 5, 4611AL Bergen op Zoom Statutaire doelstelling Stichting Welzijn Ouderen Bergen

Nadere informatie

Fonds René Carcan. Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier. René Carcan

Fonds René Carcan. Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier. René Carcan Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier René Carcan René Carcan was een Belgische graveur en aquarelschilder die in de jaren 80 internationale faam verwierf. Zijn werken

Nadere informatie

FOTOGRAFIE - Erik Boot

FOTOGRAFIE - Erik Boot FOTOGRAFIE - Erik Boot Excursie Amsterdam 14 april 2012 - Vervolg, Gevorderden & Basis Let's Sit Down Before We Go - Bertien van Manen - Foam, Keizersgracht 609 - Amsterdam The New York Times Magazine

Nadere informatie

FOTO21 BREDEVOORT. Gelders Nieuwsfoto 2015 Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2015?

FOTO21 BREDEVOORT. Gelders Nieuwsfoto 2015 Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2015? FOTO21 BREDEVOORT Nieuwsbrief februari 2016 actuele informatie over Wie wordt de winnaar van? Tentoonstellingen FotoNationaal Cultuur educatie Audio visueel voor basis onderwijs St. Foto21Bredevoort t

Nadere informatie

stichtmg Cultureel en Vrijetijdscentrum Azotod De Meern

stichtmg Cultureel en Vrijetijdscentrum Azotod De Meern stichtmg Cultureel en Vrijetijdscentrum Azotod De Meern Jaarrekening 2013 TNHOUDSOPGAVE Pagina 1 1. ALGEMEEN 2/3 2. BALANS PER 31 DECEMBER 2013 4 3. STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 5/9 4. TOELICHTING

Nadere informatie

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 8 februari Pagina: 1 van 6

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 8 februari Pagina: 1 van 6 JAARREKENING 2016 Katwijk, 8 februari 2017 Pagina: 1 van 6 Jaarrekening 2016 Het ere igi gsjaar is afgeslote et ee positief resultaat a,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de

Nadere informatie

Opdracht 3 Balans 4 Staat van Baten en Lasten 5 Toelichting 6 Toelichting Activa 7 Toelichting Passiva 8 Toelichting op de winst- en verliesrekening 9

Opdracht 3 Balans 4 Staat van Baten en Lasten 5 Toelichting 6 Toelichting Activa 7 Toelichting Passiva 8 Toelichting op de winst- en verliesrekening 9 JAARREKENING 2016 INHOUD Opdracht 3 Balans 4 Staat van Baten en Lasten 5 Toelichting 6 Toelichting Activa 7 Toelichting Passiva 8 Toelichting op de winst- en verliesrekening 9 OPDRACHT Ingevolge uw opdracht

Nadere informatie

Ploeg in Hoogkerk. een project met kunst

Ploeg in Hoogkerk. een project met kunst Ploeg in Hoogkerk een project met kunst ( de Ploeg in Hoogkerk Het dorp Hoogkerk en 'de Ploeg' hebben iets met elkaar. De relatie is reeds in de jaren 50 begonnen en duurt tot op heden. Kort na de oorlog

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING PROMOTIE INFORMATIE TRADITIONEEL BIER PINT.

STATUTEN VAN DE VERENIGING PROMOTIE INFORMATIE TRADITIONEEL BIER PINT. VAN DE VERENIGING PROMOTIE INFORMATIE TRADITIONEEL BIER PINT. Heden de veertiende oktober negentienhonderd tachtig, verschenen voor mij, Mr. Nicolaas Marie Gerard Niest, notaris ter standplaats Amsterdam:

Nadere informatie

Verslag van het bestuur

Verslag van het bestuur Stichting Stephen King Fanclub Verslag van het bestuur Periode 01 januari Inhoudsopgave VERSLAG VAN HET BESTUUR... 1 BALANS PER 31 DECEMBER... 6 WINST- EN VERLIESREKENING OVER... 7 TOELICHTING OP DE BALANS...

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2018 tijdvak 2 dinsdag 19 juni 13.30-15.30 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 37 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 61 punten

Nadere informatie

Jaarstukken 2012 Stichting Folkingestraat Synagoge Groningen

Jaarstukken 2012 Stichting Folkingestraat Synagoge Groningen Jaarstukken 2012 Stichting Folkingestraat Synagoge Groningen Inhoudsopgave Pagina Rapport 1 Beoordelingsverklaring 1 2 Algemeen 1 3 Resultaat 2 4 Financiële positie 3 Jaarrekening 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Autres Directions. Utrecht

Stichting Autres Directions. Utrecht Inhoudsopgave Jaarstukken - Jaarrekening - Balans per 31 december 2017 - Winst- en verliesrekening over 2017 - Toelichting Balans per 31 december 2017 Activa 31 december 2017 31 december 2016 Vaste activa

Nadere informatie

CONCEPT FINANCIEËL JAARVERSLAG 2017

CONCEPT FINANCIEËL JAARVERSLAG 2017 !! CONCEPT FINANCIEËL JAARVERSLAG 2017 Amsterdam, 20 februari 2018. L.S. Dit is al weer het 6 e jaarverslag van BRAM. Een jaar dat minder plezierig begon, op 22 januari 2017 bereikte ons het bericht dat

Nadere informatie

RAPPORT Pagina. Grondslagen voor de financiële verslaggeving 2

RAPPORT Pagina. Grondslagen voor de financiële verslaggeving 2 Aan het bestuur van de Stichting Kikkeropfleurdoos Oudelandstraat 40 2691 CG 's-gravenzande Rapport inzake de jaarrekening 2015 RAPPORT Pagina Jaarrekening Grondslagen voor de financiële verslaggeving

Nadere informatie

FINANCIEEL JAAROVERZICHT. St Leiderdorps Museum Jaarrekening 2018 blz: 1

FINANCIEEL JAAROVERZICHT. St Leiderdorps Museum Jaarrekening 2018 blz: 1 FINANCIEEL JAAROVERZICHT 2018 Conceptversie 14 jan 2019 St Leiderdorps Museum Jaarrekening 2018 blz: 1 B A L A N S 2018 A C T I V A 31 december 2018 31 december 2017 Liquide middelen Kassen Museum 230,01

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N O V E M B E R 2 0 1 3 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : 1 B I N N E N K O R T 2 O P R O E P P R O J E C T M U Z I S C H E V O R - M I N G 3 B E Z O E K A A N H E T G E M E E N T E H U I S

Nadere informatie

VERSLAG EN JAARREKENING 2015

VERSLAG EN JAARREKENING 2015 JAN ROËDE STICHTING VERSLAG EN JAARREKENING 2015 vastgesteld op 31 mei 2016 Bestuur: Mw. O.L. van Hulsen Dhr. L. van Sinderen (voorzitter) Dhr. D.S. Stapel Dhr. H.P.M.N. van Wersch (secretaris-penningmeester)

Nadere informatie

PIERRE DERKS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

PIERRE DERKS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag PIERRE DERKS HAAGSE KUNSTENAARS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN 2003-2006 1999-2003 grafisch ontwerpen Den Haag, Koninklijke Academie van Beeldende

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2015 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2015 4 Winst- en Verliesrekening 2015 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

Grace Ellen Barkey over Magnolia

Grace Ellen Barkey over Magnolia Grace Ellen Barkey werkt aan nieuwe site specific installaties. Grace Ellen Barkey over Magnolia De installaties zijn een onderzoek naar het transponeren van een ruimte naar een engte. Een aantal jaren

Nadere informatie

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris)

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Beleidsplan Stichting de Middendijk 2012-2013 KvK nummer 55726550 / RSIN 851835818 Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Doelstelling: Het

Nadere informatie

NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM VALKENSWAARD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013

NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM VALKENSWAARD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM VALKENSWAARD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Valkenswaard, 20 februari 2014 INHOUDSOPGAVE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Pagina 1. Accountantsverslag 3 2. Algemeen 4 3. Jaarrekening

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2016 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 7 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

Werkplan 2011 stichting Hommes Foundation.

Werkplan 2011 stichting Hommes Foundation. Werkplan 2011 stichting Hommes Foundation. Inhoudsopgave Pagina Inleiding 2 Naam, rechtspersoon, doelstelling Profiel 3 Doelgroep, nadere uitwerking doelstelling De activiteiten in 2011 4 Prestatiegegevens

Nadere informatie

Stichting Kunstenaars Herdenken 5 mei

Stichting Kunstenaars Herdenken 5 mei Archiefnummer 0296 Inventaris van het archief van Stichting Kunstenaars Herdenken 5 mei 1955-1965 Ramses van Bragt en Noortje van Amerongen Den Haag 2009 INHOUD 1 Inleiding 3 2 Inventaris 2.1 Bestuurlijke

Nadere informatie

Opdracht 1 Algemeen 2 Fiscale positie 3

Opdracht 1 Algemeen 2 Fiscale positie 3 Stichting Art Zuid te Amsterdam Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Opdracht 1 Algemeen 2 Fiscale positie 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 4 Staat van baten en lasten 2012

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Opoe s House of Music

Jaarverslag Stichting Opoe s House of Music Jaarverslag 2017 Stichting Opoe s House of Music te Hattem Secretariaat: J.E. Barendsen, voorzitter Astraweg 2a 8051 CJ Hattem Tel. 038 4526381 Inhoud Inhoudsopgave 2 1. Oprichting en doel van de Stichting

Nadere informatie

RAPPORT Pagina. Grondslagen voor de financiële verslaggeving 2

RAPPORT Pagina. Grondslagen voor de financiële verslaggeving 2 Aan het bestuur van de stichting Kikkeropfleurdoos Oudelandstraat 40 2691 CG 's-gravenzande Rapport inzake de jaarrekening 2014 RAPPORT Pagina Jaarrekening Grondslagen voor de financiële verslaggeving

Nadere informatie

Stichting Het Gouverneurshuis Putterstraat ZG HEUSDEN. Jaarverslag

Stichting Het Gouverneurshuis Putterstraat ZG HEUSDEN. Jaarverslag Stichting Het Gouverneurshuis Putterstraat 14 5256 ZG HEUSDEN Jaarverslag 31-12-2015 HET GOUVERNEURSHUIS JAARREKENING 2015 Pagina Algemeen 2 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 3 Balans per

Nadere informatie

Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk

Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk Sanne Sannes, The Face of Love Fotografie uit de collectie van het Rijksmuseum 13 november 15 december 2013 Het onlangs geheel gerenoveerde

Nadere informatie

STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG KVK dossiernummer

STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG KVK dossiernummer STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG 2013 KVK dossiernummer 32113256 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag Samenstellingsverklaring 4 Algemeen 4 Bestuursverklaring 4 Jaarrekening

Nadere informatie

RAPPORT inzake de jaarrekening 2014 van Stichting Grafisch Museum te GRONINGEN. Blad 1

RAPPORT inzake de jaarrekening 2014 van Stichting Grafisch Museum te GRONINGEN. Blad 1 RAPPORT inzake de jaarrekening 2014 van te GRONINGEN Blad 1 Stadskanaal, 16 februari 2015 Ref. 071714 JAARVERSLAG 2014 INHOUD Bladnummer Accountantsverslag 1. Samenstellingsverklaring 4 2. Algemeen 5 3.

Nadere informatie

Op Uw verzoek hebben wij de jaarrekening samengesteld van "Stichting Idee-fixe over het jaar 2014.

Op Uw verzoek hebben wij de jaarrekening samengesteld van Stichting Idee-fixe over het jaar 2014. Administratiekantoor Ton van der Meer Tulpenstraat 75, 4818 GT Breda telefoon 076-5300455 IBAN bank: NL31 INGB 0001 2132 23 KvK Breda 20041835 beconnummer 313506 Aan het Bestuur van de Stichting Idee-fixe

Nadere informatie

Ilse Baay en Fotografie

Ilse Baay en Fotografie Ilse Baay en Fotografie Erg leuk om u een gedeelte van mijn werk te laten zien dat ik zoal gemaakt heb de laatste tijd al zal natuurlijk niet alles te zien zijn op deze expositie bij Sanquin. Ik ben in

Nadere informatie

KNORFOTO presenteert: toen. gewoon. was geluk heel

KNORFOTO presenteert: toen. gewoon. was geluk heel KNORFOTO presenteert: toen KNORFOTO biedt een interessante kans en gelegenheid om te exposeren! Wil je meedoen met de komende KNORFOTO expositie van 12 t/m 21 september 2014 in woonzorgcentrum Laurens

Nadere informatie

Benoît Maire The Object of Criticism

Benoît Maire The Object of Criticism PERSMAP Benoît Maire The Object of Criticism 16.01 06.03.2011 1 Index Over de tentoonstelling 3 Beeldmateriaal 4 Andere tentoonstellingen 5 Verwacht 5 Algemene informatie 5-6 2 Over de tentoonstelling

Nadere informatie

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2017

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2017 DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2017 Vastgesteld door het bestuur op 22 maart 2018 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 5 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2017

Nadere informatie

Forma Aktueel NIEUWSBRIEF Augustus 2017 Nummer 146 Jaargang 34

Forma Aktueel NIEUWSBRIEF Augustus 2017 Nummer 146 Jaargang 34 Forma Aktueel NIEUWSBRIEF Augustus 2017 Nummer 146 Jaargang 34 Galerie Forma Aktua Nieuwstad 10 9711 JP Groningen Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur T: 050 313 33 42 E: info@forma-aktua.nl

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond Financieel jaarverslag 2014 Nederlandse Go Bond Balans Na voorgestelde resultaatbestemming. Bedragen in euro. ACTIVA 31 december 2014 1 januari 2014 31 december 2013 na bestemming resultaat na bestemming

Nadere informatie

You are here Jimi Kleinbruinink

You are here Jimi Kleinbruinink You are here Jimi Kleinbruinink ALLard WILDenberg Art Projects 1 Deze publicatie behoort bij de expositie You are here van Jimi Kleinbruinink van 17 mei tot en met 28 juni 2014 bij Allard Wildenberg Art

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2017 tijdvak 2 dinsdag 20 juni 13.30-15.30 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 35 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 60 punten

Nadere informatie

Jan Kristen Burgemeester Dinkelland

Jan Kristen Burgemeester Dinkelland Heijnen Vol trots heb ik op 29 augustus de tentoonstelling Nieuw Begin van beeldend kunstenaar Sibyl Heijnen geopend tijdens het evenement Kunst in Ootmarsum. De naam van deze tentoonstelling kon niet

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017/2018

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017/2018 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017/2018 Vijfhuizen, 29 oktober 2018 Aan de leden en ouders/verzorgers van jeugdleden van de Tennisvereniging Vijfhuizen, Hierbij treft u het jaarverslag 2017/2018 van Tennisvereniging

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2016 Stichting AKROS Welzijn te Amsterdam

FINANCIEEL VERSLAG 2016 Stichting AKROS Welzijn te Amsterdam FINANCIEEL VERSLAG 2016 Stichting AKROS Welzijn te Amsterdam Inhoud : Bestuurverslag Balans per 31-12-16 Resultaten rekening per 31-12-16 Korte toelichting op de balans Amsterdam, mei 2017. R.v.d. Wouw

Nadere informatie

Stichting omgaan met pesten. Klipper KN BARENDRECHT. Jaarrekening 2012

Stichting omgaan met pesten. Klipper KN BARENDRECHT. Jaarrekening 2012 Stichting omgaan met pesten Klipper 125 2991KN BARENDRECHT Jaarrekening 2012 Stichting omgaan met pesten Klipper 125 2991KN BARENDRECHT Jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Financieel rapport 1.1

Nadere informatie

Jaarverslag 2012-2013 Stichting Rotterdamse Museumnacht

Jaarverslag 2012-2013 Stichting Rotterdamse Museumnacht - 1 Jaarverslag - Stichting Rotterdamse Museumnacht - 2 1. Bestuursverslag Zie bijgaande activiteitenverslag 1.1. Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm Rechtsvorm: Stichting Statutaire naam:

Nadere informatie

Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland

Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland Jaarrekening 2017 Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland Geldermalsen Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland, Geldermalsen 1 Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Stichting Hijiri Shakuhachi januari 2019

Jaarverslag 2018 Stichting Hijiri Shakuhachi januari 2019 Jaarverslag Inhoud Inhoud... 1 Verslag van het bestuur... 2 Doelstelling... 2 Masterclass en concert Fukuda & Kineya... 2 Subsidie... 3 Donateurs... 4 Samenwerking... 4 Shofukan... 4 Andere partners...

Nadere informatie

JAARREKENING 2013. Museum Rotterdam jaarrekening 2013 VERKORTE

JAARREKENING 2013. Museum Rotterdam jaarrekening 2013 VERKORTE VERKORTE JAARREKENING 2013 Blz. 2 Inleiding en balans per 31 december 2013 Blz. 3 Staat van Baten en Lasten en toelichting Balans Blz. 5 Niet in de balans opgenomen rechten en verplichtingen Blz. 6 Toelichting

Nadere informatie

Vergaderen, veel en soms langdurig, maar dan organiseer je ook wat!

Vergaderen, veel en soms langdurig, maar dan organiseer je ook wat! 10 t/m 13 mei 2018 Vergaderen, veel en soms langdurig, maar dan organiseer je ook wat! De eerste brainstormsessie vond plaats op 13 oktober 2015 en op 12 augustus 2016 werd de Stichting Fotofestival aan

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Cultuurfonds School voor Jong Talent

Jaarverslag Stichting Cultuurfonds School voor Jong Talent Jaarverslag Stichting Cultuurfonds School voor Jong Talent 2016 Den Haag 28 april 2017 1 Inhoudsopgave jaarverslag 2016 1. Bestuursverslag blz. 3 a. Aanleiding voor de Stichting blz. 3 b. Doelstelling

Nadere informatie

SUPPORTERSVERENIGING. Jaarrekening seizoen 2017/2018

SUPPORTERSVERENIGING. Jaarrekening seizoen 2017/2018 Jaarrekening seizoen 2017/2018 Balans per 30 juni 2018 Rekening van baten en lasten over 2017/2018 Toelichting op de balans en de rekening van baten en lasten Balans per 30 juni 2018 (30 juni 2017) Actief

Nadere informatie

Stichting Museum van het Nederlandse Uurwerk

Stichting Museum van het Nederlandse Uurwerk JAARVERSLAG 2015 Inhoudsopgave Pagina Algemene gegevens 2 Stelseslwijziging 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 4 Winst- & verliesrekening over 2015 6 Grondslagen voor waardering van activa en passiva

Nadere informatie

Stichting Groede. Publicatierapport 2014 van Stichting Groede. Handelsregister Kamer van Koophandel, dossierno: S 2101.95.05

Stichting Groede. Publicatierapport 2014 van Stichting Groede. Handelsregister Kamer van Koophandel, dossierno: S 2101.95.05 Stichting Groede Publicatierapport 2014 van Stichting Groede. Handelsregister Kamer van Koophandel, dossierno: S 2101.95.05 INHOUDSOPGAVE. 1.Grondslagen voor de waardering en resultaatbepaling 2. Bestuursverslag

Nadere informatie

Realisme het leven zoals het is

Realisme het leven zoals het is Realisme 1850 1920 het leven zoals het is Classicisme Barok 1640 1720 Realisme 1850 1920 Wat was Classicisme ook al weer? De thema's zijn vaak ontleend aan de antieke geschiedenis en de mythologie en zijn

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM ALGEMEEN - Het bestuur bestond op 1 januari 2013 uit: Rien van Heck, voorzitter Cees Jochems, secretaris Jef Lazaroms, penningmeester Wil

Nadere informatie

STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG 2012. KVK dossiernummer 32113256

STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG 2012. KVK dossiernummer 32113256 STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG 2012 KVK dossiernummer 32113256 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag Samenstellingsverklaring 4 Algemeen 4 Bestuursverklaring 4 Jaarrekening

Nadere informatie

1.0 introductie. 2.0 bestuurswisseling. 3.0 At Random / # jaarcijfers colofon

1.0 introductie. 2.0 bestuurswisseling. 3.0 At Random / # jaarcijfers colofon jaarverslag - 2014 inhoud 1.0 introductie 2.0 bestuurswisseling 3.0 At Random / #3-2014 4.0 ONVERWACHTS 5.0 jaarcijfers 2014 6.0 colofon 1.0 introductie 1.0 introductie jaarverslag 2014 Stichting AppendiX

Nadere informatie

Dubbelfeest in Kranenburgh REVIEW Liesbeth Visee

Dubbelfeest in Kranenburgh REVIEW Liesbeth Visee Dubbelfeest in Kranenburgh 26.04.2018 REVIEW Liesbeth Visee Kranenburgh is 25 jaar (hoera!) en viert het feest met het evenzo 25-jarige Droog Design (hoera!) en de winnaars van de Jeanne Oosting Prijs

Nadere informatie

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2014

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2014 DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2014 Vastgesteld door het bestuur op 11 maart 2015 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 6 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014

Nadere informatie

Stichting Jong Actief. Buitendijk WJ 'S-HERTOGENBOSCH. Jaarrekening 2012

Stichting Jong Actief. Buitendijk WJ 'S-HERTOGENBOSCH. Jaarrekening 2012 Stichting Jong Actief Buitendijk 4 5211 WJ 'S-HERTOGENBOSCH Jaarrekening 2012 Stichting Jong Actief Buitendijk 4 5211 WJ 'S-HERTOGENBOSCH Jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarverslag 1.1 Samenstellingsverklaring

Nadere informatie

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Persbericht 9 september 2014 Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Op 20 september 2014 opent, in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, de retrospectieve tentoonstelling

Nadere informatie

BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN

BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN Pagina 1 van 7 OPEN OPROEP Voor de deelname van België aan de Biënnale van Venetië 2017 nodigt de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

CHRISTIE VAN DER HAAK

CHRISTIE VAN DER HAAK haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag CHRISTIE VAN DER HAAK HAAGSE KUNSTENAARS Christie van der Haak: "Alles heeft structuur, van organische tot maatschappelijke verschijnselen. In

Nadere informatie