Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer"

Transcriptie

1 (Tekst geldend op: ) Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer De Minister van Verkeer en Waterstaat, Gelet op de artikelen 41, tweede lid, 42, eerste lid, 43, eerste lid, onderdeel c, en tweede lid, en 46, vierde lid, van het Besluit personenvervoer 2000; Besluit: Hoofdstuk I. Inleidende bepalingen Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. minister: de minister van Verkeer en Waterstaat; b. concessieverlener: een concessieverlener als bedoeld in artikel 20 van de Wet personenvervoer 2000; c. nationaal vervoerbewijs: een bewijs als bedoeld in artikel 3; d. dag:periode van aanvang tot einde van de dagdienst tot aanvang van de aansluitende nachtdienst; e. week:een periode van zeven aaneensluitende dagen; f. maand: een periode van een maand die aanvangt op de eerste dag van geldigheid van het nationale vervoerbewijs met dien verstande dat een periode die aanvangt op 30 of 31 januari, eindigt op de laatste dag van februari; g. jaar: een periode van een jaar ingaande op de eerste dag van geldigheid met dien verstande dat de periode die aanvangt op 29 februari, eindigt op 28 februari van het daaropvolgende jaar; h. gebied: een vervoerkundig gebied bestaande uit een of meer openbaar vervoerverbindingen; i. zonekaart: een kaart van Nederland waarop de zones voor openbaar vervoer staan aangegeven; j. zone: een volgens de zonekaart genummerd geografisch gebied in Nederland; k. zonenummer: het nummer van een zone volgens de zonekaart; l. kind: een persoon in de leeftijd van vier tot en met elf jaar; m. jeugdige: een persoon in de leeftijd van twaalf tot en met achttien jaar; n. pas 65: een door de gemeente van afgifte geautoriseerde landelijke identiteitskaart voor ouderen; o. ouderen: de houders van een pas 65 of van een document als bedoeld in artikel 1, eerste lid, van de Wet op de identificatieplicht of van een paspoort uit een van de overige lidstaten van de Europese Unie, waaruit de leeftijd van 65 jaar of ouder blijkt; p. elektronisch vervoerbewijs: vervoerbewijs waarmee de reiziger zich na elektronische registratie toegang kan verschaffen tot het openbaar vervoer. Artikel 2 1. Deze regeling is van toepassing op openbaar vervoer per metro, tram, bus of auto. 2. Deze regeling is niet van toepassing op: a. openbaar vervoer gedurende de nacht volgens een in een dienstregeling opgenomen nachtdienst, b. openbaar vervoer verricht op grond van een ontheffing als bedoeld in artikel 29 van de Wet personenvervoer Hoofdstuk II. Geldigheid en tarieven nationale vervoerbewijzen 1. Kaartassortiment Artikel 3 Nationale vervoerbewijzen zijn:

2 a. de strippenkaart, bedoeld in artikel 13; b. de landelijke dagkaart, bedoeld in artikel 18; c. de zomerzwerfkaart, bedoeld in artikel 20; d. de stedelijke dagkaart, bedoeld in artikel 22; e. het sterabonnement, bedoeld in artikel 24; f. het netabonnement, bedoeld in artikel 30; g. het combinatie-abonnement, bedoeld in artikel 33; h. de zomertoerpluskaart, bedoeld in artikel 41; i. het OV-studentenreisrecht, bedoeld in artikel 43. Artikel 4 1. Een nationaal vervoerbewijs vermeldt de naam en vestigingsplaats van de vervoerder, alsmede welke vervoersvoorwaarden op het vervoer van toepassing zijn. 2. In plaats van de naam en vestigingsplaats van een vervoerder kunnen op een nationaal vervoerbewijs naam en adres worden vermeld van het Koninklijk Nederlands Vervoer. Artikel 5 1. De modellen van nationale vervoerbewijzen worden vastgesteld overeenkomstig de modellen die zijn opgenomen in bijlage 1 bij deze regeling. 2. De tarieven van nationale vervoerbewijzen worden vastgesteld overeenkomstig de tarieven die zijn opgenomen in bijlage 2 bij deze regeling. 3. Bij de vaststelling van tarieven kan onderscheid worden gemaakt in een voltarief en een reductietarief voor kinderen, jeugdigen, ouderen of studerenden die beschikken over een OVstudentenreisrecht, alsmede voor vervoer van fietsen en levende dieren als bedoeld in artikel 46, derde lid, van het Besluit personenvervoer Vaststelling gebieden Artikel 6 1. De Minister kan ambtshalve of op verzoek van een concessieverlener vaststellen dat door hem aangewezen nationale vervoerbewijzen niet geldig zijn voor een gebied waarbinnen openbaar vervoer per bus wordt verricht dat: a. een gemiddelde rijsnelheid heeft van tenminste 30 kilometer per uur binnen de bebouwde kom en tenminste 60 kilometer per uur buiten de bebouwde kom; b. een reductie in reistijd kent van ten minste 20% voor ten minste 50% van de reizigers, ten opzichte van een vergelijkbare verbinding van het onderliggend buslijnennet. 2. De nationale vervoerbewijzen, genoemd in artikel 2, zijn, met uitzondering van het OVstudentenreisrecht en een combinatie-netabonnement met de geldigheidsduur van een jaar, niet geldig voor openbaar vervoer per auto met instemming van de concessieverlener binnen een beperkt gebied met behulp van vrijwilligers, voor zover het dat gebied betreft. 3. De Minister kan ambtshalve of op verzoek van een concessieverlener vaststellen dat het OVstudentenreisrecht en het combinatie-netabonnement, bedoeld in het tweede lid, niet geldig zijn voor een gebied waarbinnen openbaar vervoer per auto als bedoeld in het tweede lid wordt verricht. 4. De Minister kan ambtshalve of op verzoek van een concessieverlener vaststellen dat door hem aangewezen nationale vervoerbewijzen niet geldig zijn voor een gebied waarbinnen het elektronisch vervoerbewijs in de plaats van de door hem aangewezen nationale vervoerbewijzen functioneert. 5. Gebieden als bedoeld in het eerste, derde en vierde lid worden aangewezen overeenkomstig

3 bijlage 3 bij deze regeling. Artikel 7 Een verzoek als bedoeld in artikel 6 bevat ten minste: a. de redenen die aan het verzoek ten grondslag liggen, b. een aanduiding van de zone, de lijnen en de lijnnummers die het betreft, c. een berekening waaruit blijkt dat aan artikel 6, eerste lid, onderdeel a of b, is voldaan, ofwel een beschrijving van het vervoer, bedoeld in artikel 6, derde lid, en d. de nationale vervoerbewijzen waarvoor het verzoek wordt gedaan. Artikel 8 Indien bij het openbaar vervoer waarop het verzoek betrekking heeft, meer concessieverleners zijn betrokken, wordt het verzoek door hen gezamenlijk gedaan. Artikel 9 [Vervallen per ] 3. Zone-indeling Artikel De zone-indeling, bedoeld in artikel 42, tweede lid, van het Besluit personenvervoer 2000, wordt vastgesteld overeenkomstig de zonekaart die is opgenomen in bijlage 4 bij deze regeling. 2. De minister kan in het belang van het openbaar vervoer of op verzoek van een concessieverlener de zone-indeling wijzigen. 3. Het verzoek bevat tenminste: a. de redenen die aan het verzoek ten grondslag liggen, b. een topografische kaart met schaal 1: waarop zijn aangegeven de zonegrenzen, de zonenummers en de zonenamen in zowel de beoogde als in de bestaande situatie, c. het gewenste tijdstip van inwerkingtreding van de wijziging, en d. de voor de concessieverlener te verwachten financiële gevolgen van inwilliging van het verzoek. 4. De minister neemt bij een besluit over de wijziging van de zone-indeling in aanmerking: a. een logische samenhang van de zones naar grootte en ligging waarbij: 1º. de zone gemiddeld een doorsnede heeft van 4 à 4,5 kilometer, tenzij de zone zich in zijn geheel uitstrekt over een dijk, een dam of een tunnel, in welk geval de zone een lengte van 4 à 4,5 kilometer heeft; 2º. een woonkern in één zone ligt tenzij die kern een doorsnee kent van meer dan 4 à 4,5 kilometer; 3º. een waterweg uitsluitend door een zonegrens op een brug of een veer verdeeld wordt; 4º. een natuurgebied waarbinnen geen voor het openbaar verkeer toegankelijke wegen zijn gelegen, van zone-indeling kunnen worden uitgesloten. b. de mate waarin de door de reiziger te betalen vervoerprijs die door wijziging van de zoneindeling wordt verhoogd, en c. het financiële belang van het openbaar vervoer. Artikel 11 Indien bij de zones waarop een verzoek tot wijziging van de zone-indeling betrekking heeft, meer concessieverleners zijn betrokken, wordt het verzoek door hen gezamenlijk ingediend.

4 4. Indiening verzoeken Artikel 12 Verzoeken als bedoeld in artikel 6, eerste, derde en vierde lid, en artikel 10, tweede lid, met een gewenst tijdstip van inwerkingtreding binnen het in kolom A van onderstaande tabel genoemde tijdvak, worden uiterlijk op de in kolom B genoemde datum daaraan voorafgaand bij de Minister ingediend. A B 1 januari - 31 maart 1 september 1 april - 30 juni 1 december 1 juli - 30 september 1 maart 1 oktober - 31 december 1 juni Hoofdstuk III. Kaartcategorieën 1. Strippenkaarten Artikel 13 Een strippenkaart bestaat uit een kaart met 45, 15, 8, 3 of 2 strippen. Artikel Een strippenkaart wordt afgegeven tegen het tarief dat geldt op de dag van afgifte. 2. Een strippenkaart is geldig tot en met 12 maanden nadat de eerstvolgende tariefwijziging in werking is getreden. Artikel Bij gebruik van een strippenkaart wordt de laatste strip van het aantal benodigde strippen afgestempeld. 2. Indien het totale aantal benodigde strippen niet op een kaart beschikbaar is, wordt de laatste strip van de kaart afgestempeld en wordt het resterend aantal benodigde strippen op een andere strippenkaart afgestempeld. 3. De cijfers en letters van de stempelafdruk duiden achtereenvolgens aan het stempelnummer, de zone waarin, de week, de dag en het tijdstip waarop de kaart is afgestempeld. Artikel Voor elke zone waarbinnen wordt gereisd is één strip benodigd. 2. Het totaal aantal benodigde strippen per reis wordt bepaald door het aantal zones waarbinnen wordt gereisd, vermeerderd met één strip als basistarief, met dien verstande dat het maximum aantal benodigde strippen 20 strippen bedraagt. 3. Kinderen en ouderen kunnen op strippenkaarten met 2, 3 of 8 strippen tegen het voltarief voor een persoon met zijn tweeën reizen.

5 Artikel 17 Na stempeling is een strippenkaart geldig op de dag, overeenkomstig de stempelafdruk, gedurende: a. één uur vanaf het op de stempelafdruk vermelde tijdstip, bij afstempeling van 2 tot en met 4 strippen; b. anderhalf uur vanaf het op de stempelafdruk vermelde tijdstip, bij afstempeling van 5 tot en met 7 strippen; c. twee uur vanaf het op de stempelafdruk vermelde tijdstip, bij afstempeling van 8 tot en met 10 strippen; d. drie uur vanaf het op de stempelafdruk vermelde tijdstip, bij afstempeling van 11 tot en met 16 strippen; e. drieënhalf uur vanaf het op de stempelafdruk vermelde tijdstip, bij afstempeling van 17 tot en met 20 strippen. 2. Landelijke en stedelijke dagkaarten Artikel Een landelijke dagkaart bestaat uit twee verticaal met hetzelfde stempelbeeld afgestempelde strippenkaarten met 8 strippen. 2. Een landelijke dagkaart voor kinderen en ouderen bestaat uit één verticaal met hetzelfde stempelbeeld gestempelde strippenkaart met 8 strippen. Artikel 19 De landelijke dagkaart is geldig op de dag van afstempeling. Artikel 20 Een zomerzwerfkaart is een landelijke dagkaart en bestaat uit een kaart met 1 strip. Artikel 21 De zomerzwerfkaart is geldig op de dag van afstempeling die is gelegen binnen de maanden juni, juli en augustus. Artikel Een stedelijke dagkaart bestaat uit een strippenkaart van 8 strippen die verticaal is gestempeld met één van de volgende zonenummers: a. 5700, 5710, 5711, 5712, 5713, 5714, 5715, 5721, 5722, 5723, 5724, 5725 en 5825 in het gebied van het Regionaal Orgaan Amsterdam; b. 5300, 5310, 5311, 5314, 5315, 5316, 5319, 5321, 5322, 5324, 5326, 5327, 5329 en 5336 in het gebied van de Stadsregio Rotterdam; c. 5400, 5410, 5413, 5414, 5416 en 5419 in het gebied van het Stadsgewest Haaglanden; d. 5000, 5010, 5019, 5020, 5022, 5029, 5030, 5031, 5039, 5049, 5111, 5118, 5120, 5121, 5122, 5128, 5132, 5134, 5137, 5138, 5147, 5157, 5910, 5914, 5915, 5920, 5923, 5925, 5927, 5933, 5937 en 5939 in het gebied van het Bestuur Regio Utrecht. 2. Een stedelijke dagkaart voor kinderen en ouderen bestaat uit een strippenkaart met 8 strippen die verticaal is gestempeld op de eerste of laatste 4 strippen met een van de zonenummers, genoemd in het eerste lid. Artikel De stedelijke dagkaart is geldig op de dag van afstempeling voor openbaar vervoer:

6 a. in de bij het zonenummer van de stempelafdruk behorende zone, genoemd in artikel 22, eerste lid, en b. in de bij die zone aansluitende zones met een van de zonenummers, genoemd in artikel 22, eerste lid. 3. Sterabonnementen Artikel Een sterabonnement bestaat uit een abonnementskaart met een geldigheidsduur van een week, een maand of een jaar. 2. Een sterabonnement dat is afgegeven door een instelling of bedrijf op grond van een overeenkomst met de vervoerder bestaat uit een abonnementskaart die geldig is vanaf de dag van afgifte tot en met de einddatum van de overeenkomst, met een maximum van twee jaar. Artikel 25 Een sterabonnement wordt afgegeven tegen de prijs die geldt op de eerste dag van de geldigheidsduur. Artikel Een sterabonnement heeft ten hoogste zes sterwaarden met dien verstande dat weekabonnementen anders dan voor kinderen, jeugdigen en ouderen een waarde van ten hoogste 3 sterwaarden kennen. 2. Een sterabonnement met: a. één sterwaarde is geldig voor het openbaar vervoer in een centrumzone; b. twee sterwaarden is geldig voor het openbaar vervoer in de centrumzone en één aangrenzende zone; c. drie sterwaarden is geldig voor het openbaar vervoer in de centrumzone en twee achtereenvolgens aangrenzende zones; d. vier sterwaarden is geldig voor het openbaar vervoer in de centrumzone en drie achtereenvolgens aangrenzende zones; e. vijf sterwaarden is geldig voor het openbaar vervoer in de centrumzone en vier achtereenvolgens aangrenzende zones; f. zes sterwaarden is geldig voor het openbaar vervoer in de centrumzone en vijf achtereenvolgens aangrenzende zones. 3. In dit artikel wordt onder aangrenzende zones verstaan zones met een gemeenschappelijke zonegrens. Artikel 27 Een sterabonnement is na het aanbrengen van de centrumzone en de geldigheidsduur op de abonnementskaart geldig gedurende de geldigheidsduur voor de op die abonnementskaart vermelde centrumzone en een of meer door de sterwaarde bepaalde aangrenzende zones. Artikel 27a Een sterabonnement met een geldigheidsduur van een jaar kan gedurende die periode worden omgewisseld voor een jaarabonnement met een hoger aantal sterwaarden. De centrumzone kan hierbij worden gewijzigd. Artikel Onverminderd artikel 27 is een sterabonnement alleen geldig in combinatie met een stamkaart.

7 2. Een stamkaart kan gratis worden verkregen bij de verkooppunten van nationale vervoerbewijzen. 3. Bij het aanvragen van een stamkaart moet een geldig legitimatiebewijs worden getoond en wordt een pasfoto overgelegd die voldoet aan de voorschriften in de Regeling eisen pasfotoâ s. 4. Een stamkaart heeft een geldigheidsduur van 5 jaar na de datum van afgifte. 5. Het nummer van de stamkaart wordt overgenomen op de abonnementskaart. 6. Indien de geldigheid van een stamkaart eerder afloopt dan de geldigheid van een abonnementskaart, geldt tot het verlopen van de geldigheid van de abonnementskaart de oude stamkaart. 7. Een pas 65 wordt aangemerkt als een stamkaart indien de laatste 7 nummers van de pas zijn overgenomen op de abonnementskaart. 8. Dit artikel is niet van toepassing op een sterabonnement dat bestaat uit een abonnementskaart waarin een stamkaart is opgenomen. Artikel 29 Bij verlies of diefstal van een sterabonnement met een geldigheidsduur van ten minste een jaar wordt een duplicaat verstrekt na overlegging van een kopie van aangifte van vermissing. 4. Netabonnementen Artikel Een netabonnement bestaat uit een abonnementskaart met een geldigheidsduur van een week, een maand of een jaar. 2. Een netabonnement dat wordt afgegeven aan de reiziger door een instelling of bedrijf op grond van een overeenkomst tussen deze en de vervoerder bestaat uit een abonnementskaart die geldig is vanaf de dag van afgifte tot en met de einddatum van de overeenkomst, met een maximum van twee jaar. Artikel 31 Een netabonnement is na het aanbrengen van de geldigheidsduur op de abonnementskaart, geldig voor openbaar vervoer gedurende de op die abonnementskaart vermelde geldigheidsperiode. Artikel 32 De artikelen 25, 28 en 29 zijn van overeenkomstige toepassing. 5. Combinatie-abonnementen Artikel Onder combinatie-abonnement wordt verstaan een abonnement dat recht geeft op openbaar vervoer dat wordt verricht in aanvulling op het openbaar vervoer waarvoor nationale vervoerbewijzen niet geldig zijn. 2. Er is een combinatie-sterabonnement en een combinatie-netabonnement. Artikel 34 Een combinatie-sterabonnement wordt afgegeven tegen de prijs die geldt op de eerste dag van de geldigheidsduur.

8 Artikel Een combinatie-sterabonnement bestaat uit een abonnementskaart met een geldigheidsduur van een maand of een jaar. 2. Een combinatie-sterabonnement dat wordt afgegeven aan de reiziger door een instelling of bedrijf op grond van een overeenkomst tussen deze en de vervoerder bestaat uit een abonnementskaart die geldig is vanaf de dag van afgifte tot en met de einddatum van de overeenkomst, met een maximum van twee jaar. Artikel Een combinatie-sterabonnement is geldig voor de op de abonnementskaart vermelde centrumzones en een of meer door de sterwaarde bepaalde aangrenzende zones, gedurende de op de abonnementskaart vermeld geldigheidsduur. 2. Een combinatie-sterabonnement kent ten hoogste drie sterwaarden. Artikel Een combinatie-sterabonnement is geldig te zamen met: a. een gelijksoortig en gelijkgenummerde NS-trajectkaart en een gelijkgenummerde NSstamkaart, of b. een ander gelijksoortig en gelijkgenummerd vervoerbewijs voor openbaar vervoer waarvoor een nationaal vervoerbewijs niet geldig is. 2. Het eerste lid is niet van toepassing op een combinatie-sterabonnement waarvan de abonnementskaart geïntegreerd is met de trajectkaart, bedoeld in het eerste lid, onderdeel a, of het vervoerbewijs, bedoeld in het eerste lid, onderdeel b. Artikel Een combinatie-netabonnement heeft een geldigheidsduur van een dag, een maand of een jaar. 2. Een combinatie-netabonnement dat wordt afgegeven aan de reiziger door een instelling of bedrijf op grond van een overeenkomst tussen deze en de vervoerder bestaat uit een abonnementskaart die geldig is vanaf de dag van afgifte tot en met de einddatum van de overeenkomst, met een maximum van twee jaar. Artikel 39 Het combinatie-netabonnement is geldig voor openbaar vervoer gedurende de op de abonnementskaart aangegeven geldigheidsduur. Artikel Een combinatie-netabonnement is geldig te zamen met: a. een gelijksoortige en gelijkgenummerde NS-netkaart en een gelijkgenummerd NS-stamkaart, of b. een ander gelijksoortig en gelijkgenummerd vervoerbewijs voor openbaar vervoer waarvoor een nationaal vervoerbewijs niet geldig is. 2. Het eerste lid is niet van toepassing op een combinatie-netabonnement waarvan de abonnementskaart geïntegreerd is met de netkaart, bedoeld in het eerste lid, onderdeel a, of het vervoerbewijs, bedoeld in het eerste lid, onderdeel b.

9 6. Zomertoerpluskaart Artikel De zomertoerpluskaart bestaat uit twee aan elkaar gehechte delen en is geldig voor openbaar vervoer dat wordt verricht in aanvulling op de NS-zomertoer. 2. De zomertoerpluskaart is verkrijgbaar gedurende een door de minister jaarlijks vast te stellen periode van het jaar. Artikel 42 De zomertoerpluskaart is geldig gedurende een op de kaart vermelde periode van zeven dagen in de periode, bedoeld in artikel 41, tweede lid, op ten hoogste twee afgestempelde dagen. 7. OV-studentenreisrecht Artikel 43 Een OV-studentenreisrecht is een reisrecht dat aan een studerende als reisvoorziening is toegekend op grond van de Wet studiefinanciering Artikel 44 Het OV-studentenreisrecht is geldig voor openbaar vervoer overeenkomstig de artikelen 1.6 en 1.7 van de overeenkomst inzake het OV-studentenreisrecht, bedoeld in artikel 4.3, eerste lid van de Regeling studiefinanciering Hoofdstuk IV. Slotbepalingen Artikel 45 Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari Artikel 46 Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer. Deze regeling zal in de Staatscourant worden geplaatst met uitzondering van de bijlage 4, die ter inzage wordt gelegd bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De Minister van Verkeer en Waterstaat, T. Netelenbos Bijlage 1. behorende bij artikel 5, eerste lid, van de Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer Modellen nationale vervoerbewijzen 1. Strippenkaarten [Raadpleeg voor dit onderdeel de Staatscourant.] 1. Voltarief 2. Sterabonnementen

10 Voorzijde Achterzijde 2. Reductietarief Voorzijde Achterzijde

11 d. 1 zone 3. Combinatie-sterabonnement Voorzijde Achterzijde e. 2 zones Voorzijde Achterzijde f. 3 zones Voorzijde Achterzijde

12 g. combinatie-sterabonnement Voorkant Achterkant h. combinatie-sterabonnement Voorkant Achterkant i. combinatie-sterabonnement Voorkant Achterkant

13 4 Combinatie-netabonnementen c. OV-dagkaart Voorzijde Achterzijde d. OV-maandkaart Voorzijde Achterzijde Voorzijde 5 Jaartrajectkaart

14 Voorzijde 6. OV-studentenreisrecht Achterzijde Bijlage 2., behorende bij artikel 5, tweede lid, van de Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer Tarieven nationale vervoerbewijzen per 1 januari 2011: 1. Voor strippenkaarten is een tarief verschuldigd als opgenomen in onderstaande tabel: kaartsoort voltarief 2011 Reductietarief 2011 a. 2 strippen 1,60 b. 3 strippen 2,40 c. 8 strippen 6,40 d. 15 strippen 7,70 5,00 e. 45 strippen 22,80 2. Het reductietarief genoemd onder 1 is geldig voor kinderen, ouderen en voor studerenden die beschikken over een OV-studentenreisrecht tijdens de periode waarin reizen met reductie is toegestaan. 3. Voor de landelijke dagkaart is het tarief vastgesteld op 12, Voor de stedelijke dagkaart is het tarief vastgesteld op 6, Voor abonnementen met een geldigheidsduur van een week is een tarief verschuldigd als opgenomen in onderstaande tabel:

15 kaartsoort vol tarief 2011 reductietarief 2011 a. 1 ster 12,85 8,50 b. 2 ster 21,40 14,10 c. 3 ster 31,90 21,05 d. 4 ster 27,90 e. 5 ster 34,90 f. 6 ster 41,90 g. netabonnement 49,25 6. Voor abonnementen met een geldigheidsduur van een maand is een tarief verschuldigd als opgenomen in onderstaande tabel: kaartsoort voltarief 2011 reductietarief 2011 a. 1 ster 42,60 28,10 b. 2 ster 69,95 46,15 c. 3 ster 103,95 68,60 d. 4 ster 138,35 91,30 e. 5 ster 172,35 113,75 f. 6 ster 206,55 136,35 g. netabonnement 244,95 161,65 7. Voor abonnementen met een geldigheidsduur van een jaar bedraagt het verschuldigde tarief tien maal het tarief dat de reiziger verschuldigd is voor een abonnement met de geldigheidsduur van een maand. 8. Het reductietarief voor de abonnementen geldt voor kinderen, jeugdigen en ouderen. 9. Voor een combinatie-netabonnement met een geldigheidsduur van een dag is het tarief vastgesteld op 5, Voor combinatie-abonnementen met een geldigheidsduur van een maand is een tarief verschuldigd als opgenomen in onderstaande tabel: maandkaart tarief 2011 a. 1 ster 31,00 b. 2 ster 45,50 c. 3 ster 61,00 d. netabonnement 73, Voor combinatie-abonnementen met een geldigheidsduur van een jaar is een tarief verschuldigd als opgenomen in onderstaande tabel: jaarkaart tarief 2011 a. 1 ster 326,50 b. 2 ster 489,50 c. 3 ster 640,50

16 12. Voor combinatie-netabonnementen met een geldigheidsduur van een jaar is een tarief verschuldigd als opgenomen in onderstaande tabel: Stad/streekdeel OV-jaarkaart tarief 2011 a. 1 persoon 581,00 b. 2 personen 666,00 c. 3 personen 694,00 d. 4 personen 712,00 e. 5 personen 726,00 f. 6 of meer personen 740,00 g. bedrijven 701, Voor de zomertoerpluskaart is een tarief verschuldigd als opgenomen in onderstaande tabel: zomertoerpluskaart tarief 2011 a. 2 personen 13,00 b. 3 personen 19, Voor een OV-studentenreisrecht is een tarief verschuldigd van 0,00. Bijlage 3. behorende bij artikel 6 van de Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer A. Gebieden als bedoeld in artikel 6, eerste lid. Met uitzondering van de OV-studentenkaart en combinatie-netabonnementen met de geldigheidsduur van een jaar, zijn nationale vervoerbewijzen niet geldig in de gebieden: 1. Interlinertraject 300 Groningen - Emmen v.v. 2. Interlinertraject 301 Groningen - Veendam v.v. 3. Interlinertraject 310 Drachten - Bolsward v.v. 4. Interlinertraject 314 Groningen - Drachten v.v. 5. Interlinertraject 315 Groningen - Lelystad v.v. 5a. Q-linertraject 320 Leeuwarden - Drachten v.v. 6. Interlinertraject 330 Zwolle - Lelystad v.v. 7. [Vervallen.] 8. [Vervallen.] 9. Q-linertraject 350 Alkmaar - Leeuwarden v.v. 10. Interlinertraject 351 Alkmaar - Harlingen v.v. 11. [Vervallen.] 12. [Vervallen.] 13. Interlinertraject 370 Alphen a/d Rijn - Amsterdam v.v. 14. [Vervallen.] 15. [Vervallen.] 16. Interlinertraject 387 Gorinchem - Utrecht v.v. 17. Interlinertraject 388 Dordrecht - Utrecht v.v. 18. Interlinertraject 395 Renesse - Rotterdam v.v. 19. Interlinertraject 400 Oosterhout - Utrecht v.v. 20. Interlinertraject 401 Breda - Utrecht v.v. 21. lijn 65 Leiderdorp Den Haag Houtrust 22. lijn 88 Oegstgeest Den Haag Centraal 23. lijn 89 Lisse Den Haag Centraal 24. lijn 95 Noordwijk Den Haag Centraal

17 25. lijn 380 Alphen aan den Rijn Den Haag Centraal 26. lijn 382 Boskoop Den Haag Centraal 27. lijn 383 Capelle aan den IJssel Den Haag Centraal 28. [Vervallen.] 29. [Vervallen.] 30. Agglolinertraject 507 Groningen - Bedum v.v. 31. Agglolinertraject 516 Groningen - Leek v.v. 32. Agglolinertraject 517 Groningen - Roden v.v. 33. Agglolinertraject 518 Groningen - Zuidlaren v.v. 34. lijn 700 Reeuwijk Almere Haven. B. Gebieden als bedoeld in artikel 6, derde lid. Het vervoerkundige gebied van de gemeenten Landerd, Grave en Mill en Sint Hubert. C. Gebieden als bedoeld in artikel 6, vierde lid. De nationale vervoerbewijzen als bedoeld in artikel 3 zijn niet geldig in de volgende gebieden: I. Het gebied waar openbaar vervoer op grond van een door de Stadsregio Rotterdam verleende concessie wordt verricht. II. Het gebied waar openbaar vervoer op grond van een door de Stadsregio Amsterdam verleende concessie wordt verricht. Bijlage 4 [Ligt ter inzage bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.]

Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer

Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer VW Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer 12 december 2000/Nr. CDJZ/WVW/2000-1445 Centrale Directie Juridische Zaken De Minister van Verkeer en Waterstaat, Gelet op de artikelen 41, tweede

Nadere informatie

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer VW Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer Regeling tot wijziging van de Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer in verband met de vervanging van diverse vervoerbewijzen,

Nadere informatie

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer VW Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer Regeling van 1 december 2006, nr. HDJZ/S&W/2006-1685, Hoofddirectie Juridische Zaken, tot wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar

Nadere informatie

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer VW Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer Regeling van de Minister van Verkeer en Waterstaat tot wijziging van de Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer 4 december 2003/HDJZ/S&W/2003-2616

Nadere informatie

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer VW Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer 13 december 2002/ Nr. HDJZ/S&W/2002-3141 Hoofddirectie Juridische Zaken De Minister van Verkeer en Waterstaat, Gelet op artikel 42, eerste

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. 19200 16 december 2009 Regeling tot wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer in verband met wijziging

Nadere informatie

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer VW Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer Regeling tot wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer in verband met onder meer wijziging van tarieven en vervanging

Nadere informatie

Uitvoeringsregels (bijlage 1 van het LTK)

Uitvoeringsregels (bijlage 1 van het LTK) Uitvoeringsregels (bijlage 1 van het LTK) Besproken in het ROVB d.d. Vastgesteld door IPO op en SkVV op, ter vervanging van bijlage 1 vastgesteld op Versie 31 oktober 2012 Algemeen 1. Definities In aanvulling

Nadere informatie

BIJLAGE 2 behorende bij artikel 5, tweede lid, van de Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer

BIJLAGE 2 behorende bij artikel 5, tweede lid, van de Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer Toelichting Met ingang van 1 januari 2001 is de Wet personenvervoer 2000 in werking getreden, waann de (oude) Wet personenvervoer en het Besluit personenvervoer zijn ingetrokken. De op het Besluit personenvervoer

Nadere informatie

Uitvoeringsregels (bijlage 1 van het LTK)

Uitvoeringsregels (bijlage 1 van het LTK) Uitvoeringsregels (bijlage 1 van het LTK) Besproken in het ROVB d.d. 28 oktober 2011 Vastgesteld door IPO op 8 december 2011 en SkVV op 2 december 2011, ter vervanging van bijlage 1 vastgesteld op 23 februari

Nadere informatie

Wijziging Regeling vaststelling trajectgebonden tarieven

Wijziging Regeling vaststelling trajectgebonden tarieven Wijziging Regeling vaststelling trajectgebonden tarieven VW «Wet personenvervoer» 2 april 1997/Nr. DGV/WJZ/V 720400 Directoraat-Generaal voor het Vervoer De Minister van Verkeer en Waterstaat, Gelet op

Nadere informatie

Een maand lang reizen met voordeel en gemak. Informatie over maandabonnementen

Een maand lang reizen met voordeel en gemak. Informatie over maandabonnementen Een maand lang reizen met voordeel en gemak Informatie over maandabonnementen Inhoudsopgave 3 3 Maandtrajectabonnement 4 Maandnetabonnement 4 NS-stamkaart 4 Belastingvoordeel 5 Makkelijk verkrijgbaar 5

Nadere informatie

Wijzigingen landelijke index van 1,14% Nachtbus: 40/4 voordeelproduct: P+R bus: Algemene voorwaarden

Wijzigingen landelijke index van 1,14% Nachtbus: 40/4 voordeelproduct: P+R bus: Algemene voorwaarden MEMO Aan Van Aangrenzende provinciale overheden, medewerkers vervoerbedrijven, Servicepunten en OV-stewards, Tarieven Bureau Hans Vooges Onderwerp Kaartsoorten en tarieven busvervoer Groningen en Drenthe

Nadere informatie

Provincie Zeeland Regionale OV-tarieven 2013

Provincie Zeeland Regionale OV-tarieven 2013 Provincie Zeeland Regionale OV-tarieven 2013 Landelijk uniforme tarieven (LTK) conform voorstel ROVB Index: LTI = 3,83% a.) Basistarief OV-chipkaart ('vaste voet') Tarief 2012 0,83 (rekentarief 0,827)

Nadere informatie

Regeling tachograafkaarten

Regeling tachograafkaarten Geldend van 02-03-2016 t/m heden Regeling houdende regels met betrekking tot de verstrekking en het gebruik van tachograafkaarten () De Minister van Verkeer en Waterstaat en de Minister van Sociale Zaken

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2011 2012 32 376 Wijziging van de Wet personenvervoer 2000 in verband met verordening (EG) nr. 1370/2007 van het Europees Parlement en de Raad van de Europese

Nadere informatie

Regeling houdende regels met betrekking tot de verstrekking en het gebruik van tachograafkaarten (Regeling tachograafkaarten)

Regeling houdende regels met betrekking tot de verstrekking en het gebruik van tachograafkaarten (Regeling tachograafkaarten) (Tekst geldend op: 23-12-2010) Regeling houdende regels met betrekking tot de verstrekking en het gebruik van tachograafkaarten (Regeling tachograafkaarten) De Minister van Verkeer en Waterstaat en de

Nadere informatie

Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009

Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009 Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009 PARTIJ bij het Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009 A) Het regionaal openbaar lichaam ---------------, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen U-OV 2014 (Regio Utrecht) Maand of Jaar U-OV Sterabonnement

Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen U-OV 2014 (Regio Utrecht) Maand of Jaar U-OV Sterabonnement Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen U-OV 2014 (Regio Utrecht) Maand of Jaar U-OV Sterabonnement Artikel 1 Geldigheid en prijs a. U-OV Sterabonnementen zijn geldig in alle bussen van U-OV

Nadere informatie

Lijnfolder 2009 Hoeksche Waard / Goeree- Overflakkee

Lijnfolder 2009 Hoeksche Waard / Goeree- Overflakkee Lijnfolder 2009 Hoeksche Waard / Goeree- Overflakkee Qliner 396 Geldig vanaf 4 januari 2009 HWGO2009-LF8 Gratis HWGO2009-LF8.indb 1 24-12-2008 16:31:32 Welkom in de Qliner Tussen Dirksland Sommelsdijk

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2012 556 Wet van 5 november 2012 tot wijziging van de Wet personenvervoer 2000 teneinde inbesteding van openbaar vervoer mogelijk te maken in een

Nadere informatie

Productbeschrijving Arriva regio sterabonnementen. t.b.v. alle busconcessies en trein Groningen

Productbeschrijving Arriva regio sterabonnementen. t.b.v. alle busconcessies en trein Groningen Arriva Nederland Personenvervoer B.V. regio steren t.b.v. alle busconcessies en trein Groningen Geplande datum officiële wijziging : maandag 1 januari 2012 Geplande datum beschikbaar : donderdag 1 december

Nadere informatie

Productvoorwaarden Abonnementen Qbuzz en U-OV

Productvoorwaarden Abonnementen Qbuzz en U-OV Productvoorwaarden Abonnementen Qbuzz en U-OV 2014 Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen Qbuzz - Noord-Nederland pag. 1 Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen U-OV - regio Utrecht

Nadere informatie

Dag strippenkaart. Hallo OV-chipkaart. Vanaf 19 mei 2011 is de strippenkaart niet meer geldig. Kijk op ov-chipkaart.nl/zuidholland

Dag strippenkaart. Hallo OV-chipkaart. Vanaf 19 mei 2011 is de strippenkaart niet meer geldig. Kijk op ov-chipkaart.nl/zuidholland Dag strippenkaart Waar kan ik terecht met vragen? Voor alle vragen over het afschaffen van de strippenkaart en/of het reizen met de OV-chipkaart en over abonnementen bij Connexxion kunt u bij ons terecht.

Nadere informatie

Lijnfolder 2010 Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee

Lijnfolder 2010 Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee Lijnfolder 2010 Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee Qliner 396 Geldig vanaf 28 maart 2010 hwgo2010-lf8 Gratis Welkom in de Qliner Tussen Dirksland Sommelsdijk Middelharnis en Rotterdam Zuidplein rijdt Qliner

Nadere informatie

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten 01-01-2018/MV Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Onderwerp reikwijdte regeling Deze regeling bevat: nadere regels, als bedoeld

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2011 352 Besluit van 30 juni 2011 tot wijziging van het Besluit personenvervoer 2000 in verband met het meervoudige basistarief bij gebruik van de

Nadere informatie

Zuid-Holland. Bijzondere kaarten en tarieven

Zuid-Holland. Bijzondere kaarten en tarieven Zuid-Holland Bijzondere kaarten en tarieven Geldig vanaf 1 januari 2009 Aantrekkelijke kaartsoorten bij Arriva Arriva heet u van harte welkom in haar bussen. In deze kaartsoorten- en tarievenfolder hebben

Nadere informatie

Commissie Verkeer en Vervoer vergadering 17 januari 2007. agendapunt 7

Commissie Verkeer en Vervoer vergadering 17 januari 2007. agendapunt 7 Commissie Verkeer en Vervoer vergadering 17 januari 2007 agendapunt 7 Onderwerp: OV-chipkaart: Stand van zaken, actuele planning en communicatie; Afspraken decentrale overheden inzake gezamenlijke elementen

Nadere informatie

Nieuw in 2013. Het Regio Abonnement. Reist u vaak in de regio Den Haag - Rotterdam? Dan is het nieuwe Regio Abonnement iets voor u!

Nieuw in 2013. Het Regio Abonnement. Reist u vaak in de regio Den Haag - Rotterdam? Dan is het nieuwe Regio Abonnement iets voor u! Nieuw in 2013 Het Regio Abonnement Reist u vaak in de regio Den Haag - Rotterdam? Dan is het nieuwe Regio Abonnement iets voor u! Wat is het Regio Abonnement? Het Regio Abonnement is een abonnement voor

Nadere informatie

Toelichting op de wijziging van Bijlage 1 van het Landelijk tarievenkader december 2011

Toelichting op de wijziging van Bijlage 1 van het Landelijk tarievenkader december 2011 Toelichting op de wijziging van Bijlage 1 van het Landelijk tarievenkader december 2011 Algemeen Inleiding De concessieverleners voor het openbaar vervoer verbinden volgens artikel 32 lid 2 sub d van de

Nadere informatie

Uitvoeringsregels (bijlage 1 van het LTK)

Uitvoeringsregels (bijlage 1 van het LTK) Uitvoeringsregels (bijlage 1 van het LTK) Instemming van het ROVB d.d. 5 december 2012 Algemeen 1. Definities In aanvulling op de definities zoals vermeld in artikel 1 van het convenant wordt in deze bijlage

Nadere informatie

Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden

Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden SZW «Wet inschakeling werkzoekenden» Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden in verband

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Zitting 1982-1983 17 813 Uniforme regelen inzake de vervoersvoorwaarden van het openbaar vervoer (Wet vervoersvoorwaarden openbaar vervoer) Nr. 1 KONINKLIJKE BOODSCHAP

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ PERSBERICHT REISPRODUCTEN EN COMPENSATIEREGELING 14 oktober 2015

BIJLAGE BIJ PERSBERICHT REISPRODUCTEN EN COMPENSATIEREGELING 14 oktober 2015 BIJLAGE BIJ PERSBERICHT REISPRODUCTEN EN COMPENSATIEREGELING 14 oktober 2015 Regio Abonnement Het Regio Abonnement is een abonnement dat is gebaseerd op zones zoals die ook voor 2013 van toepassing waren.

Nadere informatie

Raadsbesluit 2014/.Ö?.5.(

Raadsbesluit 2014/.Ö?.5.( gemeente Haarlemmermeer Raadsbesluit 2014/.Ö?.5.( onderwerp Parkeerbelastingen 2015 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 18 november

Nadere informatie

Wijziging Regeling kentekenbewijzen en Regeling kentekens en kentekenplaten

Wijziging Regeling kentekenbewijzen en Regeling kentekens en kentekenplaten Wijziging Regeling kentekenbewijzen en Regeling kentekens en kentekenplaten VW «Wegenverkeerswet 1994» 17 maart 1998/DGP/WJZ/V-821163 Directoraat-Generaal Personenvervoer De Minister van Binnenlandse Zaken,

Nadere informatie

ONTHEFFINGSREGELING BLAUWE ZONE LEIDEN

ONTHEFFINGSREGELING BLAUWE ZONE LEIDEN ONTHEFFINGSREGELING BLAUWE ZONE LEIDEN Vastgesteld --------- Wettelijke grondslag(en) waarop de regeling is gebaseerd: artikel 1.3, lid 4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 25 en 87 van het Reglement

Nadere informatie

PRODUCTVOORWAARDEN ARRIVA TREINABONNEMENT

PRODUCTVOORWAARDEN ARRIVA TREINABONNEMENT PRODUCTVOORWAARDEN ARRIVA TREINABONNEMENT Op de Arriva Treinabonnementen zijn de algemene vervoervoorwaarden openbaar stads - en streekvervoer gedeponeerd te 's-gravenhage 82/2007 van toepassing. Deze

Nadere informatie

Op grond van de Wet Personenvervoer (Wp 2000), artikel 32, lid 2 sub d:

Op grond van de Wet Personenvervoer (Wp 2000), artikel 32, lid 2 sub d: Vergadering: 25 oktober 2017 Agendapunt: 4.7. Onderwerp: Toelichting op Tarieven OV 2019 Portefeuille: OV Performance Datum: 8 november 2018 Contactpersoon: Jan-Kees van Elderen Telefoonnummer: 088-5445211

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Besluit van ( ), houdende regels betreffende de toegankelijkheid van het openbaar vervoer en de daartoe te verrichten aanpassingen Op de voordracht van de Staatssecretarissen van Volksgezondheid, Welzijn

Nadere informatie

1. Samenvatting. 2. Gevraagd besluit. Het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden wordt voorgesteld:

1. Samenvatting. 2. Gevraagd besluit. Het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden wordt voorgesteld: DB-vergadering van: 31 oktober 2012 Aan: Het dagelijks bestuur Van portefeuillehouder: De heer drs. P.J.M. Smit Onderwerp: Tarieven openbaar vervoer 2013 Datum: 19 oktober 2012 Contactpersoon: A.F.M. Hilhorst

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016 Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 november 2015; gelet op

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2014

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2014 Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2014 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Productvoorwaarden U-OV Gemaksabonnementen

Productvoorwaarden U-OV Gemaksabonnementen Productvoorwaarden U-OV Gemaksabonnementen Datum: 13-12-2015 Artikel 1. Omschrijving en geldigheid a. U-OV Gemak Utrecht Stad geeft recht op vrij reizen met bus of tram van U-OV of treinen 2e klas van

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Wijziging Verordening parkeerbelastingen 2013 Reg.nummer: 99630

Raadsstuk. Onderwerp: Wijziging Verordening parkeerbelastingen 2013 Reg.nummer: 99630 Raadsstuk Onderwerp: Wijziging Verordening parkeerbelastingen 2013 Reg.nummer: 99630 1. Inleiding Met deze wijzigingsverordening op de Verordening parkeerbelastingen 2013 worden enkele correcties in redactie

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen gemeente Veendam

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen gemeente Veendam Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2010 gemeente Veendam Doel: Het doel van deze verordening is om regels te stellen betreffende de heffing en invordering van rechten ter

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. 20602 31 december 2009 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 15 december 2009, nr. HO&S/SF/178173,

Nadere informatie

HAVENGELDREGELING STICHTING VLIEGVELD DRACHTEN 2017

HAVENGELDREGELING STICHTING VLIEGVELD DRACHTEN 2017 HAVENGELDREGELING STICHTING VLIEGVELD DRACHTEN 2017 De Stichting Vliegveld Drachten, exploitant van het aangewezen luchtvaart Drachten; Overwegende, dat bij KB d.d. 6 april 1993, nummer 93.003101, van

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal Vergaderjaar 1988-1989 20 708 Wijziging van de Wet op de studiefinanciering in verband met dekking van de meeruitgaven ter zake van de uitvoering van die wet, vereenvoudiging

Nadere informatie

VERORDENING BUSSENLENINGEN 2017

VERORDENING BUSSENLENINGEN 2017 VERORDENING BUSSENLENINGEN 2017 Metropoolregio Rotterdam Den Haag Verordening bussenleningen 2017 MRDH Pagina 1 van 7 Inhoud I Begrippenkader... 3 II Toepassingsbereik... 3 III Activiteiten... 3 IV Staatssteun...

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Vastgesteld door het bestuur van de raad voor rechtsbijstand op 1 juli 2010

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Vastgesteld door het bestuur van de raad voor rechtsbijstand op 1 juli 2010 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 10659 8 juli 2010 Beleidsregel vergoedingen voor rechtsbijstand in de nieuwe asielprocedure van de raad voor rechtsbijstand

Nadere informatie

QLINER 315 LIJNFOLDER 2011

QLINER 315 LIJNFOLDER 2011 QLINER 315 LIJNFOLDER 2011 GRONINGEN JOURE EMMELOORD LELYSTAD GELDIG VANAF 3 JULI 2011 QLINER 315 GRONINGEN LELYSTAD 325 GRONINGEN EMMELOORD 335 GRONINGEN (ZERNIKE) JOURE Alles voor een Goede Reis met

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2000 142 Wet van 16 maart 2000, houdende wijziging van de Binnenschepenwet in verband met de implementatie van richtlijn nr. 96/50/EG van de Raad

Nadere informatie

Toetsmatrijs BOA OV Module Openbaar Vervoer 1 januari 2017

Toetsmatrijs BOA OV Module Openbaar Vervoer 1 januari 2017 walificatiedossier: BOA OV Module Openbaar vervoer Toetsvorm: 20 Gesloten vragen Toetsduur: 45 minuten Cesuur: 68% Onderwerp Begrip/Artikel Toetsterm 10 19 Eindtermen OV Taxonomie # vragen 10 Algemene

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 683 Wijziging van de Wet personenvervoer 2000 in verband met de bijzondere positie van gemeentelijke vervoerbedrijven in relatie tot de aanbestedingsverplichting

Nadere informatie

Tarieven Keolis per 1 januari 2019

Tarieven Keolis per 1 januari 2019 Tarieven Keolis per 1 januari 2019 Met ingang van 1 januari 2019 vindt de jaarlijkse tariefindexering plaats. Tevens stijgt op deze datum landelijk het lage BTW-tarief van 6% naar 9%. Dit is ook van toepassing

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17546 28 juni 2013 Regeling van de Minister voor Wonen en Rijksdienst van 21 juni 2013, nr. 2013-0000352681 tot wijziging

Nadere informatie

Ons kenmerk : 01028226 Afdeling : Beleid Behandeld door : H.C.E.M. Sloots / (058) 292 57 11 of H.C.E.M.Sloots@fryslan.nl Uw kenmerk : Bijlage(n) :

Ons kenmerk : 01028226 Afdeling : Beleid Behandeld door : H.C.E.M. Sloots / (058) 292 57 11 of H.C.E.M.Sloots@fryslan.nl Uw kenmerk : Bijlage(n) : Arriva Dhr. M.Garmann Postbus 626 8440 AP HEERENVEEN Leeuwarden, 29 november 2012 Verzonden, Ons kenmerk : 01028226 Afdeling : Beleid Behandeld door : H.C.E.M. Sloots / (058) 292 57 11 of H.C.E.M.Sloots@fryslan.nl

Nadere informatie

TARIEFVERORDENING WP2000 STADSREGIO AMSTERDAM. Vastgesteld bij besluit van de Regioraad. van de Stadsregio Amsterdam van [ ] ST\ASD\

TARIEFVERORDENING WP2000 STADSREGIO AMSTERDAM. Vastgesteld bij besluit van de Regioraad. van de Stadsregio Amsterdam van [ ] ST\ASD\ TARIEFVERORDENING WP2000 STADSREGIO AMSTERDAM Vastgesteld bij besluit van de Regioraad van de Stadsregio Amsterdam van [ ] ST\ASD\3075551.6 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 1. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN...3

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1704 10 februari 2010 Regeling tot wijziging van de Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer in verband met

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1999 459 Wet van 6 oktober 1999, houdende wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 met betrekking tot de afgifte en inname van kentekenplaten Wij Beatrix,

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 oktober 2007;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 oktober 2007; De raad van de gemeente Zaltbommel; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 oktober 2007; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening 2005; b e s

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1999 2000 27 216 Aanvulling van de Wet personenvervoer 2000 en de Spoorwegwet, strekkende tot invoering van een concessiestelsel voor het personenvervoer

Nadere informatie

Productvoorwaarden Landelijke Kortingsproduct ALTIJD KORTING

Productvoorwaarden Landelijke Kortingsproduct ALTIJD KORTING Productvoorwaarden Landelijke Kortingsproduct ALTIJD KORTING Naam reisproduct: Altijd Korting Korte beschrijving van het product Het landelijke kortingproduct is een reisproduct dat landelijk korting verstrekt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Overzicht lijnen en trajecten 2. Algemene informatie 4. Afwijkende dienstregeling; feestdagen en vakanties 4.

Inhoudsopgave. Overzicht lijnen en trajecten 2. Algemene informatie 4. Afwijkende dienstregeling; feestdagen en vakanties 4. Inhoudsopgave Overzicht lijnen en trajecten 2 Algemene informatie 4 Afwijkende dienstregeling; feestdagen en vakanties 4 Vakanties 4 Reisinformatie OV9292 4 Gevonden / vermiste voorwerpen 4 Calamiteiten

Nadere informatie

Verordening reclamebelasting Bedrijventerreinen 2017

Verordening reclamebelasting Bedrijventerreinen 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Tilburg. Nr. 188222 29 december 2016 Verordening reclamebelasting Bedrijventerreinen 2017 De raad van de gemeente Tilburg; - gezien het voorstel van het college

Nadere informatie

Uw kaartje voor de treinen van Arriva. Kaartsoorten en tarieven

Uw kaartje voor de treinen van Arriva. Kaartsoorten en tarieven Uw kaartje voor de treinen van Arriva Kaartsoorten en tarieven Kaartsoorten en tarieven Met strippenkaart of sterabonnement in de trein? Het kan! Ze zijn geldig op de trajecten Groningen en Roodeschool,

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Tarieven regionaal openbaar vervoer per 1 januari Bekendmaking van het besluit van 27 november zaaknummer

PROVINCIAAL BLAD. Tarieven regionaal openbaar vervoer per 1 januari Bekendmaking van het besluit van 27 november zaaknummer PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Gelderland Nr. 8927 4 december 2018 Tarieven regionaal openbaar vervoer per 1 januari 2019 Bekendmaking van het besluit van 27 november 2018 - zaaknummer

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 33 440 (R 1990) Wijziging van de Paspoortwet in verband met een andere status van de Nederlandse identiteitskaart, het verlengen van de geldigheidsduur

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2010 2011 32 424 Wijziging van de Wet personenvervoer 2000, houdende regels ter bevordering van de kwaliteit in het taxivervoer A GEWIJZIGD VOORSTEL VAN

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Tijdelijke subsidieregeling extramurale behandeling wordt als volgt gewijzigd:

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Tijdelijke subsidieregeling extramurale behandeling wordt als volgt gewijzigd: STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 42913 1 december 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 17 november 2015, kenmerk

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van Nummer Directie Dienst BD2011-013285 directie middelen en control College van burgemeester en wethouders Hamervoordracht voor de collegevergadering van 31 januari 2012 Agendapunt B1 Tekst van openbare

Nadere informatie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Behandeling Behandeling Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van houdende wijziging van de Tijdelijke subsidieregeling

Nadere informatie

Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 in verband met de definitieve invoering van het begeleid rijden

Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 in verband met de definitieve invoering van het begeleid rijden Concept ten behoeve van internetconsultatie juni 2016 Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 in verband met de definitieve invoering van het begeleid rijden Allen, die deze zullen zien of horen lezen,

Nadere informatie

Gemeente Almere. Besluit. De raad van de gemeente Almere, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders: B E S L U I T: Pagina 1

Gemeente Almere. Besluit. De raad van de gemeente Almere, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders: B E S L U I T: Pagina 1 Besluit Nummer Datum De raad van de gemeente Almere, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders: B E S L U I T: 1 gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; vast te stellen de: VERORDENING op de

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting Binnenstad 2018

Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting Binnenstad 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Tilburg Nr. 208992 28 november 2017 Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting Binnenstad 2018 Raadsbesluit 2017_585 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2009 529 Wet van 19 november 2009 tot wijziging van de Wet studiefinanciering 2000 in verband met de invoering van de OV-chipkaart Wij Beatrix, bij

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Breda houdende regels omtrent taxi s Taxiverordening Breda

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Breda houdende regels omtrent taxi s Taxiverordening Breda GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Breda Nr. 25478 4 februari 2019 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Breda houdende regels omtrent taxi s Taxiverordening Breda Bekendmaking Burgemeester

Nadere informatie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. (Tekst geldend op: 30-12-2008) Besluit van 14 december 2000, houdende vaststelling van een algemene maatregel van bestuur ter uitvoering van de Wet personenvervoer 2000 (Besluit personenvervoer 2000) Wij

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019.

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Veere Nr. 272545 19 december 2018 Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019. De raad van de gemeente Veere; gezien het voorstel

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 1998 1999 Nr. 279 26 287 Wijziging Wet Luchtverkeer (implementatie LVB-evaluatie) GEWIJZIGD VOORSTEL VAN WET 24 juni 1999 Wij Beatrix, bij de gratie Gods,

Nadere informatie

Regeling chauffeurspas taxivervoer VW

Regeling chauffeurspas taxivervoer VW Regeling chauffeurspas taxivervoer VW 23 september 1999/CDJZ/WVW/1999-1388 Centrale Directie Juridische Zaken De Minister van Verkeer en Waterstaat; Gelet op de artikelen 157a, 157b en 157c van het Besluit

Nadere informatie

vast te stellen de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2013.

vast te stellen de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2013. CVDR Officiële uitgave van Almere. Nr. CVDR250310_1 12 december 2017 De raad van de gemeente Almere, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders: B E S L U I T: gelet op artikel 225 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN De raad van de gemeente Purmerend; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d 2013; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; vast te stellen de : Artikel 1 Begripsomschrijvingen Besluit: VERORDENING

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 324 Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 in verband met de invoering van een puntenstelsel rijbewijzen Nr. 2 VOORSTEL VN WET Wij eatrix, bij

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016 CVDR Officiële uitgave van Zaltbommel. Nr. CVDR385359_1 1 mei 2018 Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016 De raad van de gemeente Z a l t b o m m e l ; gelezen het voorstel

Nadere informatie

vast te stellen de navolgende Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2017.

vast te stellen de navolgende Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2017. VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2017 De raad van de gemeente Apeldoorn; gelezen het voorstel van het college d.d. 25 oktober 2016, nr 2016/003081; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; BESLUIT: vast

Nadere informatie

Citeertitel: Retributie- en legesbesluit Bureau Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister

Citeertitel: Retributie- en legesbesluit Bureau Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister Intitulé : LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, regelende de heffing en inning van retributies en leges door het Bureau Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister Citeertitel: Retributie- en legesbesluit

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2006 322 Wet van 28 juni 2006 tot wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 in verband met de invoering van een bromfietsrijbewijs Wij Beatrix, bij de

Nadere informatie

BESLUIT: VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN

BESLUIT: VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN De raad van de gemeente Oosterhout; gelezen het voorstel van het college van.. september 2015 gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; BESLUIT: vast te stellen de: VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van havengelden 2017

Verordening op de heffing en de invordering van havengelden 2017 Verordening op de heffing en de invordering van havengelden 2017 De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 november 2016; gelet op artikel

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2015 gemeente Harderwijk

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2015 gemeente Harderwijk GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Harderwijk. Nr. 79998 24 december 2014 Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2015 gemeente Harderwijk De raad van de gemeente Harderwijk;

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 19829 22 juli 2014 Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van 11 juli 2014, nr. IENM/BSK-2014/142179,

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018

Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018 CVDR Officiële uitgave van Doesburg. Nr. CVDR480625_1 31 december 2018 Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018 De raad van de gemeente Doesburg; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Gemeenteraad Zaltbommel Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2015 vastgesteld

Gemeenteraad Zaltbommel Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2015 vastgesteld GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zaltbommel. Nr. 76632 19 december 2014 Gemeenteraad Zaltbommel Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2015 vastgesteld De raad van de

Nadere informatie

Atlijd Korting Scholier

Atlijd Korting Scholier Atlijd Korting Scholier 1. Waarom een nieuw product voor scholieren en een compensatieregeling? De introductie van de nieuwe abonnementen en de daarbij horende prijseffecten in de regio DAV en HWGO hebben

Nadere informatie

Klik op het betreffende nummer achter de veelgestelde vraag om direct naar het antwoord te gaan

Klik op het betreffende nummer achter de veelgestelde vraag om direct naar het antwoord te gaan Veelgestelde vragen Klik op het betreffende nummer achter de veelgestelde vraag om direct naar het antwoord te gaan Wat is het Winterabonnement? 1 Voor wie is het Winterabonnement geldig? 1 Waar is het

Nadere informatie

Verordening Leerlingenvervoer gemeente Heerlen

Verordening Leerlingenvervoer gemeente Heerlen CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR7175_1 12 juli 2016 Verordening Leerlingenvervoer gemeente Heerlen Titel 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijving In deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Wat is het Winterabonnement? Voor wie is het Winterabonnement geldig? Waar is het Winterabonnement geldig?

Veelgestelde vragen Wat is het Winterabonnement? Voor wie is het Winterabonnement geldig? Waar is het Winterabonnement geldig? Veelgestelde vragen Wat is het Winterabonnement? Voor wie is het Winterabonnement geldig? Waar is het Winterabonnement geldig? Op welke buslijnen en treinen is het Winterabonnement geldig? Waar kan ik

Nadere informatie