GEMEENTE VA LKEN SWAARD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE VA LKEN SWAARD"

Transcriptie

1 GEMEENTE VA LKEN SWAARD de Hofnar 15 Postbus GA Kenmerk: onderwerp: handeid door: Bijlage: Peuterdorp de Directie Antwerpsebaan JV VALKENSWAARD 12uit06683 verzoekbrief P. van der Heijden Datum: ARCHIEF VERZONDEN 2 6 SEP Valkenswaard Telefoon (040) Telefax (040) gemeente@valkenswaard.nl homepage Geachte heer / mevrouw, Door middel van deze brief vragen wij uw aandacht voor het volgende. Op 18 september 2012 is door een toezichthouder brandweer van de Veillgheidsregio Brabant-Zuidoost namens het college van de gemeente Valkenswaard een controle uitgevoerd ten aanzien van het bouwwerk Peuterspeelzaal' t Schuurke aan de Rudolfusdal 60 te Valkenswaard. De controle werd uitgevoerd in het kader van een brandveilig gebruik van het bouwwerk en de ter zake geldende voorschriften uit het Bouwbesluit Tijdens de controle zijn overtredingen geconstateerd. U dient, binnen 2 weken na dagtekening van deze brief, de volgende overtredingen te beëindigen. Artikel 1.16 lid 1 Bouwbesluit De in het gehele bouwwerk aanwezige verlichte vluchü-outeaanduiding, noodverlichting, verwarmingsinstallaties als bedoeld in hoofdstuk 6 van het Bouwbesluit 2012 wordt niet adequaat beheerd, onderhouden en gecontroleerd.

2 GEMEENTE VA LKEN SWAARD Er dient aangetoond te worden dat de aanwezige installaties voldoen aan de gestelde voorschriften en eisen. Artikel 6.20 lid 7 van het Bouwbesluit Er kan tijdens de controle geen onderhoudsrapport worden overgelegd waaruit blijkt dat de brandmeldinstallatie wordt onderhouden door een onderhoudsdeskundige. Er dient aangetoond te worden, door een onderhoudsrapport, dat de brandmeldinstallatie wordt onderhouden conform de NEN Artikel 6.20 lid 8 van het Bouwbesluit Er kan tijdens de controle geen rapport worden overgelegd waaruit blijkt dat de brandmeldinstallatie wordt beheerd, gecontroleerd en onderhouden. Er dient aangetoond te worden, door een rapport, dat de brandmeldinstallatie wordt beheerd, gecontroleerd en onderhouden conform de NEN Artikel 6.23 lid 3 van het Bouwbesluit Er kan tijdens de controle geen rapport worden overgelegd waaruit blijkt dat de ontruimingsalarminstallatie wordt beheerd, gecontroleerd en onderhouden. Er dient aangetoond te worden, door een rapport, dat de ontruimingsalarminstallatie wordt beheerd, gecontroleerd en onderhouden conform de NEN Artikel 6.23 lid 5 van het Bouwbesluit Er kan tijdens de controle geen onderhoudsrapport worden overgelegd waaruit blijkt dat de ontruimingsalarminstallatie wordt onderhouden door een onderhoudsdeskundige. Er dient aangetoond te worden, door een onderhoudsrapport, dat de ontruimingsalarminstallatie wordt onderhouden conform de NEN Artikel 6.23 lid 6 van het Bouwbesluit Er kan geen ontruimingsplan worden overgelegd. Er dient een ontruimingsplan voor het boimwerk opgesteld te worden. Artikel 6.24 lid 1 van het Bouwbesluit De speelzaal is niet voorzien van verlichte vluchtrouteaanduidingen.

3 GEMEENTE VALKE N SWAARD De betreffende ruimte moet worden voorzien van vluchtrouteaanduidingen die voldoet aan NEN 6088 en aan de zichtbaarheideisen als bedoeld in de artikelen 5.2 tot en met 5.6 van NEN-EN1838. Het overtreden van een voorschrift uit het Bouwbesluit 2012 is verboden op grond van artikel lb, lid 3 van de Woningwet. Voor de integrale en actuele tekst uit het Bouwbesluit 2012 kunt u de volgende site raadplegen: Het vorenstaande betekent dat u door middel van deze brief wordt verzocht om, gelet op de belangen die de gemeente Valkenswaard op basis van de Woningwet en het Bouwbesluit 2012 dient te behartigen, de hierboven genoemde maatregelen te treffen en daarmee de bovengenoemde overtredingen te beëindigen. Na het verstrijken van de termijnen zal een hercontrole worden uitgevoerd. Indien uit de hercontrole blijkt dat genoemde overtredingen niet ongedaan zijn gemaakt, zullen wij een belangenafweging maken of een procedure tot het nemen van een bestuurlijke sanctie (last onder bestuursdwang of last onder dwangsom) moet worden gestart, teneinde de overtredingen zo spoedig mogelijk te beëindigen. Er wordt evenwel vertrouwd op uw vrijwillige medewerking binnen de gestelde termijnen. Voor het eventueel toesturen van stukken, verzoek ik u dit te doen naar het volgende adres: Gemeente Valkenswaard, Brandweer T.a.v. de heer P. van der Heijden Postbus GA Valkenswaard Voor vragen of nadere informatie kunt u terecht bij: De heer P. van der Heijden, telefoonnummer Namens Burgemeester en Wethouders gemeente Valkenswaard Drs. &<PM$SG&det Msc. Commandant brandweer Valkenswaard

4 GEMEENTE VALKE N SWAARD Ai de Hofnar 15 Postbus GA Gemeente Valkenswaard de heer H. Baudoin Postbus GA VALKENSWAARD razown 0 7 DEC Valkenswaard Telefoon (040) Telefax (040) Kenmerk: lluit08421 onderwerp: aanschrijving "-handeid door: P. van der Heijden o.jiage: Datum: gemeente@valkenswaard.nl homepage Geachte heer Baudoin, Door middel van deze brief vragen wij uw aandacht voor het volgende, Op 26 oktober 2011 is door een toezichthouder brandweer van de Veillgheidsregio Brabant-Zuidoost namens het college van de gemeente Valkenswaard een controle uitgevoerd ten aanzien van het bouwwerk: jongerencentrum in sporthal de Belleman aan de van Bruhezedal 2 te Valkenswaard. De controle werd uitgevoerd in het kader van een brandveilig gebruik van het bouwwerk en de ter zake geldende voorschriften van het Besluit brandveilig gebruik bouwwerken (verder: Gebruiksbesluit) en het Bouwbesluit. Tijdens de controle zijn de volgende overtredingen geconstateerd: Voorkomen van belemmering en hinder (Gebruiksbesluit artikel 2.9.1) Lid c. Inde gang staan pas geschilderde materialen die de vhichtmogelijkheden bij brand belemmeren. Tijdens de controle is aangegeven dat de overtreding ongedaan dient te worden gemaakt en dit verder dient te voorkomen.

5 GEMEENTE VALKENSWAARD Voorkomen van belemmering en hinder (Gebruiksbesluit artikel 2.9.1) Lid b. Voor de brandslanghaspelkast met daarin een brandslanghaspel staan houten platen die bestrijding van brand belemmeren. Tijdens de controle is aangegeven dat de overtreding ongedaan dient te worden gemaakt en dit verder dient te voorkomen. Aanldeding in een besloten ruimte (Gebruiksbesluit artikel 2.1.3) Lid 2 De verticale vrije ruimte tussen de vloer van een besloten ruimte voor het verblijven of vluchten van meer dan 50 personen en niet op de vloer aangebrachte brandbare aankleding is minder dan 2,5 m. Tijdens de controle is aangegeven dat de overtreding ongedaan dient te worden gemaakt maken en verder dient te voorkomen dat aankleding van bedoelde ruimte niet hoog genoeg hangt. Aankleding in een besloten ruimte (Gebruiksbesluit artikel 2.1.3) Lid 3 De aankleding in een besloten ruimte geeft bij brand druppelvorming boven een gedeelte van een vloer die bestemd is voor gebruik door personen. Tijdens de controle is aangegeven dat de overtreding ongedaan dient te worden gemaakt en verder dient te voorkomen dat aankleding bij brand druppelvorming geeft. VTuchtrouteaanduidingen (Gebruiksbesluit artikel 2.3.7) Lid 1 Defecte vluchtrouteaanduiding in de verkeersroute of in een ruimte voor meer dan 50personen conform NEN6088: 2002.en welke voldoet aan de zichtbaarheidseisen bedoeld in de artikelen 5.2 tot en met 5.6 van NEN-EN 1838: U dient, binnen vier weken na dagtekening van deze brief, te zorgen voor een vluchtrouteaanduiding conform de NEN 6088: 2002 en de artikelen 5.2 tot en met 5.6 van NEN-EN 1838: Vluchtrouteaanduidingen (Gebruiksbesluit artikel 2.3.7) Lid 5 De vluchtrouteaanduiding is niet minimaal eenmaal per jaar op adequate wijze gecontroleerd en onderhouden. U dient, binnen een week na dagtekening van deze brief, de vluchtrouteaanduiding te laten controleren én onderhouden. Vervolgens dient u de installatie tenminste eenmaal per jaar te controleren en te (laten) onderhouden.

6 GEMEENTE VA LKEN SWAARD Noodverlichtingsinstallaties (Gebruiksbesluit artikel 2.3.8) Lid 1 De in het Bouwbesluit 2003 voorgeschreven noodverlichtingsinstallatiefimctioneertniet conform de voorschriften. U dient, binnen vier weken na dagtekening van deze brief, de in het pand aanwezige noodverlichtingsinstallatie aan te passen zodat deze functioneert conform de voorschriften. Noodverlichtingsinstallaties (Gebruiksbesluit artikel 2.3.8) Lid 2 De noodverlichtingsinstallatie is niet minimaal eenmaal per jaar op adequate wijze gecontroleerd en onderhouden. U dient, binnen een week na dagtekening van deze brief, de' noodverlichtingsinstallatie te laten controleren en onderhouden. Vervolgens dient u de installatie tenminste eenmaal per jaar te controleren en te onderhouden. Logboek (Gebruiksbesluit artikel ) Lid 1 a. In het bouwwerk, waarop voorschriften uit hoofdstuk 2 van het Gebruiksbesluit van toepassing zijn, is geen logboek aanwezig, althans het ligt niet ter inzage. U dient binnen een week na dagtekening van deze brief ervoor te zorgen, dat een logboek aanwezig is en ter inzage ligt. Logboek (Gebruiksbesluit artikel ) Lid 1 c. Er ligt geen afschrift van de gebruiksmelding ter inzage. U dient binnen een week na dagtekening van deze brief ervoor te zorgen, dat een afschrift ter inzage ligt. Brandmeldinstallatie (Gebruiksbesluit artikel 2.2.1) Lid 1 Er is geen brandmeldinstallatie in de gebruiksfunctie aanwezig (sporthals bijbehorende ruimtes); TJ dient, binnen zes weken na goedkeuring PVE, een brandmeldinstallatie aan te laten leggen conform NEN 2535 of de aanwezige brandmeldinstallatie te laten voldoen aan NEN 2535: 1996 inclusief wijzigingsblad Al: , U dient, binnen vier weken na dagtekening van deze brief, een PVE ter goedkeuring in te dienen bij de afdeling preventie van de veiligheid regio Brandmeldinstallatie (Gebruiksbesluit artikel 2.2.1) Lid 2 De brandmeldinstallatie dient rechtreeks doorgemeld te worden naar de regionale alarmcentrale van de brandweer.

7 GEMEENTE VALK E N SWAARD U dient voor de aan te leggen brandmeldinstallatie een rechtstreekse doormelding te realiseren naar de regionale alarmcentrale van de brandweer. Ontruimingsalarminstallatie en ontruimingsplan (Gebruiksbesluit artikel 2.3.6) Lid 1 - Er is geen ontruimingsalarminstallatie aanwezig. - U dient, binnen zes weken na goedkeuring PVE, een ontruimingsalarminstallatie aan te brengen die moet voldoen aan NEN 2575: en voldoet aan een door burgemeester en wethouders goedgekeurd programma van eisen. - U dient, binnen vier weken na dagtekening van deze brief, een PVE ter goedkeuring in te dienen bij de afdeling preventie van de veiligheid regio Het overtreden van een voorschrift van het Gebruiksbesluit is verboden op grond van artikel 7b, lid 2, onder a, juncto lid 3, onder b, juncto artikel 8, lid 9 Woningwet. Voor de integrale en actuele tekst van het Gebruiksbesluit en het Bouwbesluit kunt u de volgende site raadplegen: Het vorenstaande betekent dat u door middel van deze brief wordt verzocht om, gelet op de belangen die de gemeente Valkenswaard op basis van de Woningwet dient te behartigen, de hierboven genoemde maatregelen te treffen en daarmee de bovengenoemde overtredingen te doen beëindigen. Na het verstrijken van de termijnen zal een hercontrole worden uitgevoerd. Indien geconstateerd wordt dat de overtredingen voortduren zal een tweede aanschrijving volgen, die rechtstreeks aan de wethouder van uw dienst zal worden gericht. Ik vertrouw echter op uw vrijwillige medewerking om de overtredingen zo snel mogelijk ongedaan te maken en hiertoe de nodige maatregelen te treffen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met P. van der Heijden Brandweer telefoonnummer Een afschrift van deze briefis verzonden aan de heer Drs. A.B.A.M. Ederveen, Burgemeester gemeente Valkenswaard

8 GEMEENTE VA LKEN SWAARD Dc vertrouw erop u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd. groeten,. Gadet. Msc.

9 GEMEENTE VALKEN SWAARD VERZONDEN 12 JULI 2011 de Hofnar 15 Postbus GA Gemeente Valkenswaard dhr. H. Baudoin De Hofnar DA VALKENSWAARD Valkenswaard Telefoon (040) Telefax (040) Kenmerk: ' lluit05127 derwerp: integrale controle de Hofnar 15 Behandeld door: mevr. ing. A. Broek, telefoonnummer: Bijlage: Datum: homepage Geachte heer Baudoin, Op 31 mei 2011 is door een toezichthouder van het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving en een toezichthouder van de Brandweer een integrale controle uitgevoerd van het gemeentehuis op het perceel aan de Hofnar 15 te Valkenswaard. Tijdens het bezoek zijn de volgende punten geconstateerd: (Bouwbesluit artikel 2.64, lid 2) Overtreding In het trappenhuis en in de rookvrije vluchtroute is mogelijk Maatregel Termijn onvoldoende noodverlichting aanwezig. Er dient te worden aangetoond dat er in het trappenhuis en de rookvrije vluchtroute een verlichtingssterkte van ten minste 1 lux op vloerniveau. aanwezig is! Als er onvoldoende noodverlichting aanwezig is dient er extra noodverlichting te worden geplaatst. Voor 1 september 2011 dient te worden aangetoond dat er voldoende noodverlichting aanwezig is.

10 Weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (Bouwbesluit artikel 2.110, lid 1) Overtreding De brandwerende scheidingswanden en -kozijnen zijn niet doorgetrokken tot de constructieve vloer, daardoor hebben deze scheidingen geen weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag van tenminste 30 minuten. Maatregel Om de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag te waarborgen, moeten de brandwerende scheidingswanden en -kozijnen doorgetrokken worden tot de constructieve vloer. Termijn Voor 1 september 2011 dienen de doorvoeren te zijn afgewerkt. Weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (Bouwbesluit artikel 2.110, lid 1) Overtreding Op meerdere plaatsen in het gebouw zijn doorvoeren door de brandwerende scheidingen aangebracht die niet voorzien zijn van de juiste brandwerende afwerking, zoals opschuimend band, brandkleppen of gelijkwaardig. Maatregel Om de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag te waarborgen moeten alle doorvoeren zoals luchtbehandelingskanalen, kabelgoten e.d. door een brandwerende scheiding te zijn voorzien van een brandwerende afwerking met dezelfde brandwerendheid als de wand. Termijn Voor 1 september 2011 dienen de doorvoeren brandwerend afgewerkt te zijn. Weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (Bouwbesluit artikel 2.110, lid 1) Overtreding De brandwerende scheidingswanden van de zolder- cq. stookruimten voldoen niet aan de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag van tenminste 30 of 60,.minuten, zoals in de bouwvergunning, met dossier nr. BA 198/1993, voor de oprichting van het gemeentehuis is opgenomen. Maatregel Om de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag te waarborgen, moeten deze brandwerende scheidingswanden voldoen aan bovengenoemde verleende bouwvergunning. Termijn Voor 1 september 2011 dienen deze maatregelen getroffen te zijn.

11 GEMEENTE VALK E NSWAARD Deuren, ramen en luiken met een brandwerende functie (Bouwbesluit artikel 2.124) Overtreding Diverse deuren in brandwerende scheidingen op de zolderverdieping Maatregel Termijn zijn niet zelf sluitend. Deze deur bevinden zich in een brandwerende scheiding en dienen zelfsluitend te worden uitgevoerd. Voor 1 september 2011 dienen de deuren zelfsluitend te zijn. Gebruiksveiligheid bij niet tot bewoning bestemde gebouwen (Bouwbesluit 1992 artikel 6.2) Overtreding De afscheiding van het dakterras bij de kantine opde 2' verdieping heeft opstapmogelijkheden tussen de 0,2 en 0,7 m boven de vloer en is Maatregel Termijn lager dan 1, Om, gemeten vanaf de vloer. Deze afscheiding aanpassen aan de gestelde eisen uit artikel 6.2. van Bouwbesluit 1992, aangezien.dit het van rechtens verkregen niveau is. Voor 1 september 2011 dient de afscheiding aangepast te zijn. Toestellen en installatie (Gebruiksbesluit artikel 2.1.1, lid 2) Overtreding In de stookruimte op de 3 e verdieping staan brandbare materialen Maatregel Termijn opgesteld. Alle brandbare materialen in de stookruimte dienen te worden verwijderd. Voor 1 september 2011 dienen de materialen te zijn verwijderd. Deuren, ramen en luiken met een brandwerende functie (Gebruiksbesluit artikel 2.1.5) Overtreding Maatregel Termijn Nagenoeg alle deuren die in een brandwerendescheiding zitten zijn voorzien van een vastzetinrichting die niet is aangesloten op de brandmeldinstallatie. Van de desbetreffende deuren dient de vastzetinrichting te worden verwijderd zodat de deuren weer zelfsluitend zijn uitgevoerd. Tenzij de deuren worden aangesloten op de brandmeldinstallatie. Voor 1 september 2011 dienen de vastzetinrichting te zijn verwijderd. BI^MelSiiiiflliïie^ (Gebruiksbesluit artikel 2.2.1, lid 6)

12 Overtreding Maatregel Termijn Van de bestaande brandmeldinstallatie is geen programma van eisen opgesteld. Er dient een programma van eisen te worden opgesteld van de bestaande brandmeldinstallatie, conform de NEN Voor 1 september 2011 dient eèn programma van eisen te zijn ingediend. (Gebruiksbesluit artikel 2.2.1, lid 8) Overtreding Op de bestaande brandmeldinstallatie vindt geen aantoonbare controleplaats. Maatregel De brandmeldinstallatie dient te worden gecontroleerd en te worden onderhouden conform NEN Termijn Voor 1 september 2011 dient te worden aangetoond dat de brandmeldinstallatie wordt gecontroleerd. (Gebruiksbesluit artikel 2.2.1, lid 9) Overtreding Van de bestaande brandmeldinstallatie is geen geldig certificaat aanwezig. Maatregel De bestaande brandmeldinstauatie dient te worden gecertificeerd. Een kopie van het certificaat dient te worden afgegeven aan de brandweer. Termijn Voor 1 september 2011 dient een copy van het certificaat te zijn afgegeven.!miiï^!_m!^ (Gebruiksbesluit artikel 2.3.6, lid 3) Overtreding Van de bestaande ontruimingsalarminstallatie is geen programma van eisen opgesteld. Maatregel Er dient een programma van eisen te worden opgesteld van de bestaande ontruimingsalarminstadatie, conform de NEN Termijn Voor 1 september 2011 dient een programma van eisen te zijn ingediend. (Gebruiksbesluit artikel 2.3.6, lid 4)

13 GEMEENTE VALKE NSWAARD Overtreding Maatregel Termijn Op de bestaande ontruimingsalarminstallatie vindt geen aantoonbare controleplaats De ontruimingsalarminstallatie.dient te worden gecontroleerd en te worden onderhouden conform de NEN Voor 1 september 2011 dient te worden aangetoond dat de ontruimingsalarminstallatie wordt gecontroleerd. twëhtrouteaaaaaiiailg; (Gebruiksbesluit artikel 2.3.7, lid 1) Overtreding De vluchtrouteaanduiding is niet overal duidelijk zichtbaar of hangt Maatregel Termijn niet op de juiste plaats. De vluchtrouteaanduiding dient te allen tijde duidelijk zichtbaar te zijn. Dit kan worden bewerkstelligd door mogelijk transparant-verlichting te verplaatsen of extra transparantverlichting te monteren, Tevens dient de vluchtrouteaanduiding te voldoet aan NEN 6088: 2002 en aan de zichtbaarheidseisen, bedoeld in de artikelen 5.2 tot en met 5.6 van NEN-EN 1838:1999; Voor 1 september 2011 dient de vluchtrouteaanduiding te zijn aangepast. Vluchtrouteaanduiding (Gebruiksbesluit artikel 2.3.7, lid 1) Overtreding De vluchtrouteaanduiding in de raadzaal en de kantine zijn niet voorzien van het juiste pictogram. Maatregel De vluchtrouteaanduiding dient voldoen aan NEN 6088:2002. Deze dienen te worden uitgevoerd als een rennend mannetje. Termijn Voor 1 september 2011 dient de vluchtrouteaanduiding te zijn aangepast, Vluchtrouteaanduiding (Gebruiksbesluit artikel 2.3.7, lid 5) Overtreding De vluchtrouteaanduiding en transparantverlichting worden niet Maatregel Termijn jaarlijks gecontroleerd. ' De vluchtrouteaanduiding en transparantverlichting dient op adequate wijze te worden gecontroleerd en te worden onderhouden. Voor 1 september 2011 dient de vluchtrouteaanduiding te zijn gecontroleerd.

14 Noodverlichting (Gebruiksbesluit artikel 2.3.8, lid 2) Overtreding De noodverlichting wordt niet jaarlijks gecontroleerd. Maatregel De noodverlichting dient op adequate wijze te worden gecontroleerd en te worden onderhouden. Termijn Voor 1 september 2011 dient te worden aangetoond dat de noodverlichting wordt onderhouden. Rookbeheersingssystemen (Gebruiksbesluit artikel 2.9.3) Overtreding Van de bestaande rook- en warmteafvoerinstallatie is geen geldig certificaat aanwezig, Maatregel De bestaande rook- en warmteafvoerinstallatie dient te worden gecertificeerd. Een kopie van het certificaat dient te worden afgegeven aan de brandweer. Termijn Voor 1 september 2011 dient er een kopie van het certificaat te zijn afgegeven, Voorkomen van belemmeringen en hinder > ',..) (Gebruiksbesluit artikel 2.9.1, c) Overtreding Op diverse plaatsen in de gangen en trappenhuis staan materiaal opgesteld die het ontvluchten kunnen belemmeren, zoals dozen, steekwagen, schoonmaakkar, stoelen, kluisjes etc. Maatregel Alle doorgangen en deuren in de vluchtroute dienen te worden vrij gehouden van materiaal of andere obstakels. Termijn De materialen en andere obstakels voor of in de nabijheid van doorgangen en deuren dienen per direct te worden verwijderd.

15 GEMEENTE VALKEN SWAARD Bodembeschermende maatregelen (Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubelkefartikel 2.9, Regeling algemene regels voor inrichtingen milieubeheer artikel 4.3, PGS 15 artikel 3.9) Overtreding Op diverse plaatsen op de bergzolder en in ruimtes op de begane grond en 2 e verdieping staan diverse gevaarlijke producten opgeslagen Maatregel Termijn zonder bodembeschermende maatregelen. Alle emballage, ook de lege, dienen boven een bodem beschermende voorziening opgeslagen te worden of uit de inrichting te worden verwijderen of teruggebracht te worden naar een werkvoorraad (maximaal 25 liter of kilogram welke binnen één etmaal op gaat). Deze voorzieningen dienen voor 1 september 2011 uitgevoerd te zijn. Energiebesparende maatregelen (Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer Artikel 2.15) Overtreding Maatregel Termijn geen Ter controle van energiebesparende maatregelen. Uit deze administratieve controle kunnen mogelijke extra maatregelen i i voortvloeien. Daarover wordt u na ontvangst van de gegevens separaat geïnformeerd. Voor 1 september 2011 aanleveren jaarlijks overzicht van verbruik van gas en elektra. J Een hercontrole vindt plaats om na te gaan of de maatregelen daadwerkelijk door u zijn uitgevoerd. Mochten binnen bovengenoemde termijnen de overtredingen niet ongedaan zijn gemaakt dan zullen wij gebruik maken van de wettelijke sanctiemiddelen die ons ter beschikking staan. Deze sanctiemiddelen kunnen uiteenlopen van het opleggen van een last onder dwangsom tot in het uiterste geval tijdelijke sluiting van uw inrichting. De kosten van al deze maatregelen komen voor uw rekening. Wij gaan er vooralsjiog vanuit dat deze maatregelen achterwege kunnen blijven. De controle, die heeft plaatsgevonden is uiteraard een momentopname. Tijdens een dergelijke controle kan niet aan alle facetten uitputtend aandacht worden besteed.

16 Tegenwoordig worden vergunninghouders en hun uitvoerders steeds meer aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid in deze. Wij gaan er daarom vanuit dat bij de verdere werkzaamheden aandacht zal worden besteedt aan de naleving van de regels. Wij maken u erop attent dat u eventuele wijzigingen dient door te geven aan de gemeente. Voor nedere informatie over deze brief kunt u contact opnemen met mevr. ing. A. Broek van het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving, op telefoonnummer Hoogachtend, Namens burgemeester en wethouders van Valkenswaard, J.CA.M.C. Pe Teammanager Mergutlni 'gen,/f oezicht en Handhaving.

17 GEMEENTE VALKE N SWAARD VERZONDEN 0 7 DEC de Hofnar 15 Postbus GA Gemeente Valkenswaard de heer H. Baudoin Postbus GA VALKENSWAARD Valkenswaard Telefoon (040) Telefax (040) Kenmerk: onderwerp: Behandeld door:..age: Datum'. lluit08420 Aanschrijving P. van der Heijden gemeente@valkenswaard.nl homepage Geachte heer Baudoin, Door middel van deze brief vragen wij uw aandacht voor het volgende. Op 26 oktober 2011 is door een toezichthouder brandweer van de Veillgheidsregio Brabant-Zuidoost namens het college van de gemeente Valkenswaard een controle uitgevoerd ten aanzien van het bouwwerk Sporthal "De Belleman" aan de Bruninckxdal 2 te Valkenswaard. De controle werd uitgevoerd in het kader van een brandveilig gebruik van het bouwwerk en de ter zake geldende voorschriften van het Besluit brandveilig gebruik bouwwerken (verder: Gebruiksbesluit) en het Bouwbesluit. Tijdens de controle zijn de volgende overtredingen geconstateerd: Voorkomen van belemmering en hinder (Gebruiksbesluit artikel 2.9.1) Lid b. In de opslagruimte, gang f etage, zijn diverse blikken met daarop ADR etiketten: licht ontvlambaar - irriterend - milieu gevaarlijk, aangetroffen die bij een repressieve inzet door de brandweer eventueel een bestrijding van brand zou kunnen vertragen / belemmeren. Tijdens de controle is aangegeven dat u de overtreding ongedaan dient te maken en verder dient te voorkomen.

18 GEMEENTE VA LKEN SWAARD Voorkomen van belemmering en hinder (Gebruiksbesluit artikel 2.9.1) Lid b. In de berging (sportzaal) en in de gang nabij het jeugdcentrum staan materialen voor de brandslanghaspel die het bestiijding van brand belemmeren. Tijdens de controle is aangegeven dat u de overtreding ongedaan dient te maken en verder dient te voorkomen. Voorkomen van belemmering en hinder (Gebruiksbesluit artikel 2.9.1) Lid c. Voor de nooduitgang (theaterzaal, gang theaterzaal en gang jeugdcentrum) staan materialen in de vluchtweg die de vluchtmogelijkheden bij brand belemmeren. Tijdens de controle is aangegeven dat u de overtreding ongedaan dient te maken en verder dient te voorkomen. Deuren in vluchtroutes (Gebruiksbesluit artikel 2.3.5) Lid 1 De deuren met panieksluitingen in de sporthal zijn voorzien van houten blokken waardoor de vluchtroute niet onmiddellijk over de volle breedte is te openen. Tijdens de controle is.aangegeven dat u de overtreding ongedaan dient te maken en verder dient u er voor zorg te dragen dat de deur zonder gebruik te moeten maken van een sleutel of ander los voorwerp, onmiddellijk over de volle breedte te openen is. Toestellen en installaties. ( Gebruiksbesluit Artikel 2.1.1) Lid 1 De elektriciteitsvoorzieningen in diverse schakelkasten worden zodanig gebruikt (doorsloffen van kabelsloffen) dat dit gevaar oplevert voor het ontstaan van brcntd. U dient, binnen een week na dagtekening van deze brief, de elektriciteitsvoorziening te laten voldoen aan NEN Deuren, ramen en luiken met brandwerende functie (Gebruiksbesluit artikel 2.1.5) Art De zelfslidtende deuren nabij de hoofdingang (als bedoeld in de artikelen 2.107, 2.114, en van het Bouwbesluit 2003) zijn d.m.v, een spie/wig in geopende stand vastgezet anders dan met een constructieonderdeel, dat bij brand aidomatisch wordt losgelaten Tijdens de controle is aangegeven dat u de oyertreding ongedaan dient te maken en verder dient te voorkomen dat zelfsluitende deuren/ramen/luiken in geopende stand worden vastgezet.

19 GEMEENTE VALKENSWAARD Branddoorslag en brandoverslag bij doorvoeren (Gebruiksbesluit artikel 2.1.6) "_...._ Na het aanbrengen of wijzigen van doorvoeren in of door een scheidingsconstructie, waarvoor op grond van de afdelingen van de afdelingen 2.13, 2.14, 2.19, 2.22 en 2.23 van het Bouwbesluit 2003 een weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag geldt, is de weerstand niet op adequate wijze gecontroleerd. U dient, binnen een week na dag tekening van deze brief, een dergelijke controle uit te (laten) voeren. Deuren in vluchtroutes (Gebruiksbesluit artikel 2.3.5) Lid 2 Diverse deuren in de vluchtroute zijn niet te openen door een lichte druk tegen de deur of door een lichte druk tegen een op een hoogte van ca. 1 m aangebrachte "panieksluiting". U dient binnen twee weken na dagtekening de overtreding ongedaan te maken. Deuren in vluchtroutes (Gebruiksbesluit artikel 2.3.5) Lid 6 Op de buitenkant van een in een buitengevel aanwezige nooduitgang ontbreekt het opschrift "nooddeur vrijhouden " of "nooduitgang" U dient, binnen een week na dagtekening van deze brief, zorg te dragen te voor dat aan de buitenzijde van een nooddeur of nooduitgang een tekstplaat aan te brengen met daarop de tekst "nooddeur vrijhouden" of "nooduitgang". Vluchtrouteaanduidingen (Gebruiksbesluit artikel 2.3.7) Lid 1 Op diverse plaatsen is de verlichte vluchtrouteaanduiding defect en/of is aangeduid met het verkeerde pictogram welke aanwezig is in de verkeersroute of in een ruimte voor meer dan 50 personen conform NEN 6088: 2002.en welke voldoet aan de zichtbaarheidseisen bedoeld in de artikelen 5.2 tot en met 5.6 van NEN-EN 1838: U dient, binnen vier weken na dagtekening van deze brief, te zorgen voor een vluchtrouteaanduiding conform de NEN 6088: 2002 en de artikelen 5.2 tot en met 5.6 van NEN-EN 1838: Vluchtrouteaanduidingen (Gebruiksbesluit artikel 2.3.7) Lid 2 Op diverse plaatsen ontbreekt het pictogram t. b. v. de vluchtroute.

20 GEMEENTE VA LKEN SWAAR D U dient, binnen een week na dagtekening van deze brief, de " vluchtrouteaanduiding, conform NEN 6088:2002 en de artikelen 5.2 tot enmet 5.6 van NEN-EN T83 8: T999op'een duidelijk waarneembare plaats aan te brengen. Vluchtrouteaanduidingen (Gebruiksbesluit artikel 2.3.7) Lid 5 De vluchtrouteaandidding is niet minimaal eenmaal per jaar op adequate wijze gecontroleerd en onderhouden. U dient, binnen een week na dagtekening van deze brief, de vluchtrouteaanduiding te laten controleren en onderhouden. Vervolgens dient u de installatie tenminste eenmaal per jaar te controleren en te laten onderhouden. Noodverlichtingsinstallaties (Gebruiksbesluit artikel 2.3.8) Lid 1 De in het Bouwbesluit 2003 voorgeschreven noodverlichtingsinstallatie functioneert niet conform de voorschriften. U dient, binnen vier weken na dagtekening van deze brief, de in het pand aanwezige noodverlichtingsinstallatie aan te passen zodat deze functioneert conform de voorschriften. Noodverlichtingsinstallaties (Gebruiksbesluit artikel 2.3.8) Lid 2 De noodverlichtingsinstallatie is niet minimaal eenmaal per jaar op adequate wijze gecontroleerd en onderhouden. U dient, binnen een week na dagtekening van deze brief, de noodverlichtingsinstallatie te laten controleren en onderhouden. Vervolgens dient u de installatie tenminste eenmaal per jaar te controleren en te onderhouden. Logboek (Gebruiksbesluit artikel ) Lid 1 a. In het boinvwerk, waarop, voorschriften uit hoofdstuk 2 van het Gebruiksbesluit van toepassing zijn, is geen logboek aanwezig, althans het ligt niet ter inzage. U dient binnen een week na dagtekening van deze brief ervoor te zorgen, dat een logboek aanwezig is en ter inzage ligt. Logboek (Gebruiksbesluit artikel ) Lid 1 c. Er ligt geen afschrift van de gebruiksmelding ter inzage. U dient binnen een week na dagtekening van deze brief ervoor te zorgen, dat een afschrift ter inzage ligt. Logboek (Gebruiksbesluit artikel )

21 GEMEENTE VALK E N SWAARD Lid 2. Het logboek dient volledig en chronologisch overzicht van alle werkzaamheden te bevatten met betrekking tot installaties, waarvoor voorschriften gelden 'op grond van het Gebridksbeslidt: De volgende verslaglegging van werkzaamheden ontbreekt: adequate controle van weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag in een scheidingsconstructie na aanbrengen of wijzigen van een doorvoer lid 5 op adequate wijze controle en onderhoud van vluchtrouteaanduiding lid 2 op adequate wijze controle en onderhoud van een noodverlichtingsinstallatie lid 2 op adequate wijze controle en onderhoud van een brandslanghaspel ex lid lid 3 adequaat onderhoud verrichten aan en de goede werking controleren van een draagbaar of verrijdbaar blustoestel U dient binnen twee weken na dagtekening van deze brief het logboek bijgewerkt te hebben. Door verandering in gebruik van de sporthal (o.a. het houden van evenementen) zijn onderstaande artikelen van toepassing: Gebruiksmeldingplicht (Gebruiksbesluit artikel ) Lid 4 U heeft het gebruik van bouwwerk zodanig veranderd door o. a. het houden van evenementen, dat er een afivijking is ontstaan ten opzichte van de gegevens die u bij de eerdere gebruiksmelding heeft verstrekt. U dient binnen twee weken na dagtekening van deze brief een nieuwe gebruiksmelding te doen op de website Brandmeldinstallatie (Gebruiksbesluit artikel 2.2.1) Lid 1 Er is geen brandmeldinstallatie in de gebruiksfunctie aanwezig. Ljd 6 - U dient, binnen zes weken na goedkeuring PVE, een ontruimingsalarminstallatie aan te brengen die moet voldoen aan NEN 2535:2006. conform NEN U dient, binnen vier weken na dagtekening van deze brief, een PVE ter goedkeuring in te dienen bij de afdeling preventie van de veiligheid regio. Ontruimingsalarminstallatie en ontruimingsplan (Gebruiksbesluit artikel 2.3.6) Lid 1 - Er is geen ontruimingsalarminstallatie aanwezig.

22 GEMEENTE VALKENSWAARD U dient, binnen zes weken na goedkeuring PVE, een ontruimingsalarmihstallatie aan te brengen die moet^ voldoen aan NÉN 2575:"2004. en voldoet aan een door burgemeester én wethouders goedgekeurd programma van eisen. U dient, binnen vier weken na dagtekening van deze brief, een PVE ter goedkeuring in te dienen bij de afdeling preventie van de veiligheid regio Logboek (Gebruiksbesluit artikel ) Lid 2. Het logboek bevat geen volledig en chronologisch overzicht van alle werkzaamheden met betrekking tot installaties, waarvoor voorschriften gelden op grond van het Gebruiksbesluit. De volgende verslaglegging van werkzaamheden ontbreekt: lid 6 programma van eisen voor een brandmeldinstallatie ex lid lid 9 voor brandmeldinstallatie ex lid 1 geldig certificaat als bedoeld in Regeling brandmeldinstallaties 2002 van het Centraal College van Deskundigen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid lid 3 programma van eisen voor een ontruimingsalarminstallatie in een gebruiksfunctie met een brandmeldinstallatie met ruimtebewaking lid 5 een gebruiksfunctie met een brandmeldinstallatie als bedoeld in artikel GB moet een ontruimingsplan hebben. U dient binnen twee weken na dagtekening van deze brief het logboek bijgewerkt te hebben. Verder wordt de afdeling vergunning, toezicht & handhaving van de gemeente Valkenswaard in kennis gesteld: Bemerking regelgeving Bouwbesluit (Bouwbesluit). Tijdens de controle zijn er situaties geconstateerd, die in strijd zijn met het Bouwbesluit. Deze constateringen zijn voorgelegd aan de afdeling vergunning, toezicht & handhaving van de gemeente Valkenswaard. Zij kunnen hierop verdere actie ondernemen. Het betreft hier bemerkingen op het gebied van: compartimentering compartimentgrootte vluchtwegen vanuit de zaal met neergelaten schermen

23 GEMEENTE VALKENSWAARD Het overtreden van een voorschrift van het Gebruiksbesluit js.verboden op grond van \p_i_, artikel 7b, lid 2, onder a, juncto lid 3, onder.b, juncto artikel 8, lid.9 Woningwet. Voor de integrale en actuele tekst van het Gebruiksbesluit en het Bouwbesluit kunt u de volgende site raadplegen: P Het vorenstaande betekent dat u door middel van deze brief wordt verzocht om, gelet op de belangen die de gemeente Valkenswaard op basis van de Woningwet dient te behartigen, de hierboven genoemde maatregelen te treffen en daarmee de bovengenoemde overtredingen te doen beëindigen. Na het verstrijken van de termijnen zal een hercontrole worden uitgevoerd. Indien geconstateerd wordt dat de overtredingen voortduren zal een tweede aanschrijving volgen, die rechtstreeks aan de wethouder van uw dienst zal worden gericht. Dc vertrouw echter op uw vrijwillige medewerking om de overtredingen zo snel mogelijk ongedaan te maken en hiertoe de nodige maatregelen te treffen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met P. van der Heijden Brandweer telefoonnummer Een afschrift van deze briefis verzonden aan de heer Drs. A.B.A.M. Ederveen, Burgemeester gemeente Valkenswaard Dc vertrouw erop u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd. ÏVfaw^dendelijke groeten, mk B.B.M.T. Garfet Msc. Coiwapdaht-bmidweer Valkenswaard

24

25 GEMEENTE VALKE N SWAARD de Hofnar 15 Postbus GA Gemeente Valkenswaard De heer H. Baudoin Postbus 1010 ^5-50 GA VALKENSWAARD Valkenswaard telefoon (040) Telefax (040) Kenmerk: 12uit01346 onderwerp: verzoekbrief Behandeld door: P. van der Heij den -..age: Datum: é-mall gemeen te@valkenswaard.nl" homepage www. valkenswaard.nl Geachte heer Baudoin, Door middel van deze brief vragen wij uw aandacht voor het volgende. Op 24 februari 2012 is door een toezichthouder brandweer van de Veillgheidsregio Brabant-Zuidoost namens het college van de gemeente Valkenswaard een controle uitgevoerd ten aanzien van het bouwwerk Huiskamer 't Pümpke aan de Sage ten Broekstraat, Ie 3 te Valkenswaard. De controle werd uitgevoerd in het kader van een brandveilig gebruik van het bouwwerk en de ter zake geldende voorschriften van het Besluit brandveilig gebruik bouwwerken (verder: Gebruiksbesluit) en het Bouwbesluit. Tijdens de controle is de volgende overtreding geconstateerd: Toestellen en installaties. ( Gebruiksbesluit Artikel 2.1,1) Lid 1 De elektriciteitsvoorzieningen in de meterkast van het boirwwerk zoals kabels, kabelsloffen worden zodanig gebruikt dat dit gevaar, kan opleveren voor het ontstaan van brand. U dient, binnen een week na dagtekening van deze brief, de elektriciteitsvoorziening te laten voldoen aan NEN 1010,

26

27 GEMEENTE VALKENSWAAR D Het overheden van een voorschrift van het Gebruiksbesluit is verboden op grond van artikel 7b, lid 2, onder a, juncto lid 3, onder b, juncto artikel 8, lid 9 Woningwet. Voor de integrale en actuele tekst van het Gebruiksbesluit en het Bouwbesluit kunt u de volgende site raadplegen: Het vorenstaande betekent dat u door middel van deze brief wordt verzocht om, gelet op de belangen die de gemeente Valkenswaard op basis van de Woningwet dient te behartigen, de hierboven genoemde maatregelen te treffen en daarmee de bovengenoemde overtreding te beëindigen. Na het verstrijken van de termijnen zal een hercontrole worden uitgevoerd. Indien alsdan geconstateerd wordt dat de overtredingen voortduren zal een tweede aanschrijving volgen, die rechtstreeks aan de wethouder van uw dienst zal worden gericht. Ik vertrouw echter op uw vrijwillige medewerking om de overtredingen zo snel mogelijk ongedaan te maken en hiertoe de nodige maatregelen te treffen. Er wordt evenwel vertrouwd op uw vrijwillige medewerking binnen de gestelde termijn. Voor het eventueel toesturen van stuldcen, verzoek ik u dit te doen naar het volgende adres: Gemeente Valkenswaard Brandweer T.a.v. de heer P. van der Heijden Postbus GA Valkenswaard Voor vragen of nadere informatie kunt u terecht bij: de heer P. van der Heijden, telefoonnummer Hoogachtend, Nairfen^Burfeemeester en Wethouders gemeente Valkenswaard.T. Gadet. Msc. brandweer Valkenswaard

28 J GEMEENTE VALKENSWAARD de Hofnar 15 Postbus GA Dorpshuis Borkel en Schaft de heer B, van Straalen Dorpsstraat VL VALKENSWAARD /ERZONDEN 2 5 JUNI 2012 Valkenswaard Telefoon (040) Telefax (040) Kenmerk: onderwerp: >handeid door: 12uit04506 Verzoekbrief P. van der Heijden gemeente@valkenswaard.nl homepagfc Bijlage: Datum: Geachte heer Van Straalen, Door middel van deze brief vragen wij uw aandacht voor het volgende. Op 18 j uni 2012 is door een toezichthouder brandweer van de Veillgheidsregio Brabant- Zuidoost namens het college van de gemeente Valkenswaard een controle uitgevoerd ten aanzien van het bouwwerk Dorpshuis Borkel en Schaft aan de Dorpsstraat 55 te Valkenswaard. De controle werd uitgevoerd in het kader van een brandveilig gebruik van het bouwwerk en de ter zake geldende voorschriften uit het Bouwbesluit 2012, Tijdens de controle zijn nieuwe overtredingen geconstateerd. XJ dient, binnen 2 weken na dagtekening van deze brief, de volgende overtredingen te beëindigen. Artikel 1.16 lid 1 Bouwbesluit De in het gehele bouwwerk aanwezige noodverlichting, verlichte vluchtrouteaanduiding en CV. installatie, als bedoeld in hoofdstuk 6 van het Bouwbesluit 2012 wordt niet adequaat beheerd, onderhouden en gecontroleerd.

29 V GEMEENTE VAL KEN SWAAR D Er dient aangetoond te worden dat de aanwezige noodverlichting, verlichte vluchtrouteaanduiding en de C. V. installatie voldoet aan de gestelde voorschriften en eisen. Artikel 6.31 lid 4 van het Bouwbesluit In de ruimte van de centrale verwarming is een draagbaar blustoestel aangetroffen waarvan niet kon worden aangetoond dat het ten minste eenmaal per twee jaar overeenkomstig NEN 2559 op adequate wijze het nodige onderhoud krijgt en dat de goede werking is gecontroleerd. Het draagbare blustoestel dient gekeurd of vervangen te worden. Artikel 7.16 van het Bouwbesluit In de ruimte van de centrale verwarming aanwezige brandblusser is door opgeslagen materialen niet voor onmiddellijk gebruik beschikbaar waardoor bestrijding van brand wordt belemmerd De aangetroffen situatie dient beëindigd te worden zodat bestrijding van brand niet wordt belemmerd. Artikel 7.16 van het Bouwbesluit üi de keuken aanwezige brandblusser hangt te hoog en in de nabijheid van de brandblusser staan materialen opgesteld waardoor bestrijding van brand wordt belemmerd De aangetroffen situatie dient beëindigd te worden zodat bestrijding van brand niet wordt belemmerd. Het overtreden van een voorschrift uit het Bouwbesluit 2012 is verboden op grond van artikel 1 b, lid 3 van de Woningwet. Voor de integrale en actuele tekst uit het Bouwbesluit 2012 kunt u de volgende site raadplegen: Het vorenstaande betelcent dat u door middel van deze brief wordt verzocht om, gelet op de belangen die de gemeente Valkenswaard op basis van de Woningwet en het Bouwbesluit dient te behartigen, de hierboven genoemde maatregelen te treffen en daarmee de bovengenoemde overtredingen te beëindigen. Na het verstrijken van de termijnen zal een hercontrole worden uitgevoerd.

30 J GEMEENTE VALKEN SWAA R D Indien uit de hercontrole blijkt dat genoemde overtredingen niet ongedaan zijn gemaakt, zullen wij een belangenafweging maken of een procedure tot het nemen van een bestuurlijke sanctie (last onder bestuursdwang of last onder dwangsom) moet worden gestart, teneinde de overtredingen zo spoedig mogelijk te beëindigen, Er wordt evenwel vertrouwd op uw vrijwillige medewerking binnen de gestelde termijnen. Op 14 oktober 2011 heeft er een controle brandveiligheid plaatsgevonden. Tijdens deze controle werden overtredingen aangetroffen welke in een brief met verzenddatum 26 oktober 2011, aan u zijn toegezonden. Tijdens de controle op 18 juni 2012 werden wederom deze overtredingen in het bouwwerk aangetroffen (poort op slot, transparant defect, vluchtweg belemmerd zaal 3). Betreffende deze overtredingen zal de gemeente Valkenswaard een belangenafweging maken of een procedure tot het nemen van een bestuurlijke sanctie (last onder bestuursdwang of last onder dwangsom) zal worden gestart, Voor het eventueel toesturen van stukken, verzoek ik u dit te doen naar het volgende adres: Gemeente Valkenswaard Brandweer T.a.v. de heer P. van der Heijden Postbus GA Valkenswaard. Voor vragen of nadere informatie kunt u terecht bij: de heer P. van der Heijden, telefoonnummer Namens Burgemeester en Wethouders gemeente Valkenswaard Drs. B.P.Mfr. Gadet. Msc. Commandant brandweer Valeknswaard

31 GEMEENTE VALKEN SWAARD ARCH de Hofnar 15 Postbus Peuterspeelzaal Borkelijntje De heer A.C.M, van Loon Bergstraat AW VALKENSWAARD VERZONDEN 2 5 JUNI GA Valkenswaard Telefoon (040) Telefax (040) Kenmerk: Onderwerp: 'ehandeid door: 12uit04508 Verzoekbrief P. van der Heijden gemeente@valkenswaard.nl homepage Bijlage: Datum: Geachte heer Van Loon, Door middel van deze brief vragen wij uw aandacht voor het volgende. Op 18 juni 2012 is door een toezichthouder brandweer van de Gemeente Valkenswaard namens het college van de gemeente Valkenswaard een controle uitgevoerd ten aanzien van het bouwwerk Borkelijntje Peuters aan de Dorpsstraat 55 te Valkenswaard. De controle werd uitgevoerd in het kader van een brandveilig gebruik van het bouwwerk en de ter zake geldende voorschriften uit het Bouwbesluit Tijdens de controle zijn overtredingen geconstateerd. Onderstaande overtreding dient direct beëindigd en in de toekomst voorkomen te worden. Artikel 7.12 lid 1 van het Bouwbesluit De poort gelegen in de vluchtroute van de binnenplaats is bij aanwezigheid van personen afgesloten met een sleutel of dient geopend te worden met een los voorwerp. De bovengenoemde deur dient te allen tijde onmiddellijk in de vluchti-ichting over de ten minste vereiste breedte kan worden geopend zonder gebruik te moeten maken van een sleutel of ander los voorwerp.

32 GEMEENTE VALK E N SWAARD U dient, binnen 2 weken na dagtekening van deze brief, de volgende overtredingen te beëindigen. Artikel 6.24 lid 1 van het Bouwbesluit De peuterspeelzaal is niet voorzien van verlichte vluchtrouteaanduiding (transparant defect). De beseffende ruimte moeten worden voorzien van vluchtrouteaanduidingen die voldoet aan NEN 6088 en aan de zichtbaarheideisen als bedoeld in de artikelen 5,2 tot en met 5.6 van NEN-EN Artikel 2.1 lid 1 Wet algemene bepaling omgevingsrecht. Er is geconstateerd dat er geen gebruiksvergunning is ingediend voor het gebruik van de huidige situatie. Er dient een gebruiksvergimning ingediend te worden bij uw gemeente. (Een gebruiksvergunning kan ingediend worden via het Omgevingsloket online (www. omgevingsloket, nl)) Het overtreden van een voorschrift uit het Bouwbesluit 2012 is verboden op grond van artikel lb, lid 3 van de Woningwet. Voor de integrale en actuele tekst uit het Bouwbesluit 2012 kunt u de volgende site raadplegen: Het vorenstaande betekent dat u door middel van deze brief wordt verzocht om, gelet op de belangen die de gemeente Valkenswaard op basis van de Woningwet en het Bouwbesluit 2012 dient te behartigen, de hierboven genoemde maatregelen te treffen en daarmee de bovengenoemde overtredingen te beëindigen. Na het verstrijken van de termijnen zal een hercontrole worden uitgevoerd. Indien uit de hercontrole blijkt dat genoemde overtredingen niet ongedaan zijn gemaakt, zullen wij een belangenafweging maken of een procedure tot het nemen van een bestuurlijke sanctie (last onder bestuursdwang of last onder dwangsom) moet worden gestart, teneinde de overtredingen zo spoedig mogelijk te beëindigen. Er wordt evenwel vertrouwd op uw vrijwillige medewerking binnen de gestelde termijnen.

33 GEMEENTE VA LKEN SWAARD Voor het eventueel toesturen van stukken, verzoek ik u dit te doen naar het volgende adres: Gemeente Valkenswaard Brandweer T.a.v. de heer P. van der Heijden Postbus GA Valkenswaard. Voor vragen of nadere informatie kunt u terecht bij: de heer P. van der Heijden, telefoonnummer Namens Burgemeester en Wethouders gemeente Valkenswaard Drs. B.PM/j/. Gadet. Msc. Commandant brandweer Valkenswaard

34 Controlerapport ter plaatse onderzoek(tpo) Documentnummer Datum uitgevoerde inspectie: Tijd uitgevoerde inspectie: Naam inspecteur: Werkzaam bij: 12.A juni :20 P. van der Heijden Veillgheidsregio Brabant-Zuidoost afdeling Toezicht en Handhaving Eindhoven Controle na verzoekbrief T&H Reden uitgevoerde inspectie: Inspectie heeft betrekking op: Korte omschrijving geïnspecteerde locatie/situatie/pand/inrichting Dorpshuis Borkel en Schaft Dorpsstraat 55 Valkenswaard Tijdens de controle gesproken Mevrouw José Hoeben met: in zijn / haar hoedanigheid als: Vrijwilliger Archiefnummer: VAL Resultaten van de controle: De volgende overtredingen geconstateerd - Nieuwe overtredingen: - Blusser bij de cv. installatie is afgekeurd (6.31 lid 4) - Niet kan worden aangetoond dat de noodverlichting/verlichte vluchtrouteaanduiding adequaat wordt onderhouden (1.16 lid 1 - Brandblusser in cv ruimte door de aanwezigheid van opslag niet voor onmiddellijk gebruik te gebruiken (7.16 sub a) - Brandblusser in de keuken hangt te hoog en in de nabijheid staan materialen waardoor de brandblusser niet voor onmiddellijk gebruik beschikbaar is (7.16 suba) - Bestaande overtredingen: - De poort, binnenplaats van de peuterspeelzaal, is op slot (7.12 lid 1) - De vluchtrouteaanduiding (transparant) in de peuterspeelzaal is niet verlicht (6,24 lid 1) - Voor de dubbele deur in zaal 3 stond een kruk met daarop een scorebord (7.16 sub b) Foto's gemaakt van het geconstateerde: Ja Aantal foto's:

35 Controlerapport ter plaatse onderzoek(tpo) Documentnummer Datum uitgevoerde inspectie: Tijd uitgevoerde inspectie: Naam inspecteur: Werkzaam bij: 12.A juni :15 P. van der Heijden Veillgheidsregio Brabant-Zuidoost afdeling Toezicht en Handhaving Eindhoven Controle Bouwbesluit 2012 Reden uitgevoerde inspectie: Inspectie heeft betrekking op: Korte omschrijving geïnspecteerde locatie/situatie/pand/inrichting Borkelijntje Peuters Dorpsstraat 55 Valkenswaard Tijdens de controle gesproken mevrouw José Hoeben met: in zijn / haar hoedanigheid als: Vrijwilliger Archiefnummer: VAL Resultaten van de controle: De volgende overtredingen geconstateerd - Poort binnenplaatst van de peuterspeelzaal is op slot (7.12 lidl) - Vluchtrouteaanduiding (transparant) in de peuterspeelzaal is niet verlicht (6.24 lid 1) Foto's gemaakt van het geconstateerde: Ja Aantal foto's: NB. Gemaakte foto's als bijlage bij dit rapport voegen. Gemaakte afspraken met betrokkene: Conclusie naar aanleiding van de uitgevoerde controle: verzoekbrief verzenden Handtekening toezichthouder: Datum opmaak:

Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik.

Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik. Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik. Paragraaf 1.4 Bijzondere bepalingen Artikel 1.16 Zorgplicht Een bij of krachtens de wet aanwezige

Nadere informatie

OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN. Opsteller. Namens. Datum onderzoek. Aanwezig Naam Namens. Naam bouwwerk. Straat. Gemeente. Bestemming bouwwerk

OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN. Opsteller. Namens. Datum onderzoek. Aanwezig Naam Namens. Naam bouwwerk. Straat. Gemeente. Bestemming bouwwerk OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN Opsteller Namens Datum onderzoek Aanwezig Naam Namens Naam bouwwerk Straat Gemeente Bestemming bouwwerk Contactpersoon Telefoonnummer Datum gebruiksvergunning Datum

Nadere informatie

,15 SEP.2014 i 635702 Herenweg 113, last onder dwangsom brandveilig gebruik De Overstap

,15 SEP.2014 i 635702 Herenweg 113, last onder dwangsom brandveilig gebruik De Overstap Heemstede AANTEKENEN EN PER GEWONE POST Philadelphia Zorg Noordwest, woonlocatie De Overstap Herenweg 113 2105 MG Heemstede Verzenddatum Bijlage Ons kenmerk Betreft,15 SEP.2014 i 635702 Herenweg 113, last

Nadere informatie

Hercontrole (Loze) brandmelding Telefoonnummer: Omschrijving voorschrift NvT NG V AP OT Vluchtwegen / uitgangen

Hercontrole (Loze) brandmelding Telefoonnummer: Omschrijving voorschrift NvT NG V AP OT Vluchtwegen / uitgangen Locatie: Controlelijst brandveilig gebruik Datum: Functie gebouw Bijeenkomstfunctie, café, discotheek, restaurant 50-250 personen Naam: Gemeente Weesp Dossier nr.: Z.58582/D.60270 Adres: Nieuwstraat 70a

Nadere informatie

_ februari 2019

_ februari 2019 AANTEKENEN AVR Afvalverwerking B.V. t.a.v. de directie Professor Gerbrandyweg 10 3197 KK BOTLEK-ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010. Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer :

Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010. Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer : Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010 Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer : Datum (controlelijst ingevuld) Handtekening Toelichting op de controlelijst

Nadere informatie

Brandpreventie. Werk nr. 2010-057 Datum: 15-09-2014 HOOFDGEBOUW (2014)

Brandpreventie. Werk nr. 2010-057 Datum: 15-09-2014 HOOFDGEBOUW (2014) Brandpreventie Project: Werk nr. 2010-057 Datum: 15-09-2014 Camping Oranjezon HOOFDGEBOUW (2014) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen Hoofdstuk 2 Indeling brandcompartimenten Hoofdstuk 3 Indeling beschermde

Nadere informatie

GEMEENTE VAL KENSWAARD

GEMEENTE VAL KENSWAARD V GEMEENTE VAL KENSWAARD de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 34 44 F (040) 204 58 90 gemeente@valkenswaard.nl www.valkenswaard.nl Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard

Nadere informatie

Verwey Vastgoed B.V. T.a.v. de heer G. Tekinalp Postbus AJ Rotterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Verwey Vastgoed B.V. T.a.v. de heer G. Tekinalp Postbus AJ Rotterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Verwey Vastgoed B.V. T.a.v. de heer G. Tekinalp Postbus 21393 3001 AJ Rotterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Telefoonnummer E-mailadres

Telefoonnummer E-mailadres Postadres Postbus 200 1790 AE Den Burg Bezoekadres Emmalaan 15 1791 AT Den Burg T 14 0222 F 0222 362287 E gemeente@texel.nl I www.texel.nl Zaaknummer 1173438 Contactpersoon Uw aanvraag van 3 februari 2016

Nadere informatie

Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf. Adres

Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf. Adres Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf Adres Postcode en plaats Soort bedrijf Restaurant / Café / anders nl.: Contactpersoon Functie Eigenaar/

Nadere informatie

OPNAMERAPPORT. Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) - XX99 - Voorbeeld Object Voorbeeldstraat 1 999 XX Lutjebroek.

OPNAMERAPPORT. Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) - XX99 - Voorbeeld Object Voorbeeldstraat 1 999 XX Lutjebroek. OPNAMERAPPORT Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) - XX99 - Voorbeeld Object Voorbeeldstraat 1 999 XX Lutjebroek (Rapport opgesteld volgens BRL-K21016, checklijst: versie 5.0 van 1 juli 2012)

Nadere informatie

The British School of Amsterdam De heer F. Gansevoort Anthonie van Dijckstraat ME Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

The British School of Amsterdam De heer F. Gansevoort Anthonie van Dijckstraat ME Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam The British School of Amsterdam De heer F. Gansevoort Anthonie van Dijckstraat 1 1077 ME Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

NIEUWBOUW KINDERDAGVERBLIJF DE ARK AGRA MATIC BV

NIEUWBOUW KINDERDAGVERBLIJF DE ARK AGRA MATIC BV W2N engineers b.v. Dopheide 2 Postbus 258 9200 AG Drachten T: 0512 544888 E: drachten@w2n.nl W: www.w2n.nl B: NL79 RABO 0369 0496 83 k.v.k. Leeuwarden 59819588 NIEUWBOUW KINDERDAGVERBLIJF DE ARK AGRA MATIC

Nadere informatie

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van een jaarlijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een bouwwerk

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van een jaarlijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een bouwwerk OPNAMERAPPORT Ten behoeve van een jaarlijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een bouwwerk Opnamerapport gebruiksvoorschriften versie 1.2 / 5 juni 2007 Pagina 1 van 13 Over het

Nadere informatie

Roozen - van Hoppe Bouw en Ontwikkeling bv T.a.v. de heer Jeroen Pel Postbus 165 5080 AD HILVARENBEEK

Roozen - van Hoppe Bouw en Ontwikkeling bv T.a.v. de heer Jeroen Pel Postbus 165 5080 AD HILVARENBEEK Roozen - van Hoppe Bouw en Ontwikkeling bv T.a.v. de heer Jeroen Pel Postbus 165 5080 AD HILVARENBEEK datum: 13 augustus 2015 ons kenmerk: 5777S02 inzake: Abdij Koningsoord te Berkel Enschot Geachte heer

Nadere informatie

Standaardzinnen in het kader van toezicht en advisering handhaving brandveiligheid Bouwbesluit 2012

Standaardzinnen in het kader van toezicht en advisering handhaving brandveiligheid Bouwbesluit 2012 Standaardzinnen in het kader van toezicht en advisering handhaving brandveiligheid Bouwbesluit 2012 Vakgroep Veilig Gebruik, sector Toezicht en Handhaving Maart 2012 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1... 3 AFDELING

Nadere informatie

Project: Verbouw van tot een kinderdagverblijf Kinderdagverblijf Dolfijn te Voorthuizen Adviesrapport brandpreventie

Project: Verbouw van tot een kinderdagverblijf Kinderdagverblijf Dolfijn te Voorthuizen Adviesrapport brandpreventie Project: Verbouw van tot een kinderdagverblijf Kinderdagverblijf Dolfijn te Voorthuizen Adviesrapport brandpreventie Project 20130202: Verbouw tot een kinderdagverblijf Kinderdagverblijf Dolfijn te Voorthuizen

Nadere informatie

AFD BEPERKING ONTSTAAN BRANDGEVAARLIJKE SITUATIE

AFD BEPERKING ONTSTAAN BRANDGEVAARLIJKE SITUATIE UITGANGSPUNTEN Regelgeving Tekeningen Gebouw LEGENDA UITGANGSPUNTEN..P LEGENDA VOORZIENINGEN BRANDVEILIGHEID Opmerking 1 Opmerking 2 Het bouwplan is getoetst aan: - Bouwbesluit 2012; - 2.2 Sterkte bij

Nadere informatie

Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken. Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid

Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken. Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid Artikel 1 Vrijhouden van terreingedeelten 1 De bij het bouwwerk behorende brandkranen en andere bluswaterwinplaatsen

Nadere informatie

Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen. De gewijzigde Bouwverordening van de gemeente Terneuzen vast te stellen.

Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen. De gewijzigde Bouwverordening van de gemeente Terneuzen vast te stellen. Lijst agendapunten nummer: Kenmerk: 11b 3869 / 2006016316 Afdeling: Brandweer VERORDENING Datum: 10 mei 2007 Onderwerp: Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen De raad van de gemeente Terneuzen; gelezen

Nadere informatie

Leaseplan Corporation H. van den Bergh Postbus BB Almere. Betreft: Omgevingsvergunning

Leaseplan Corporation H. van den Bergh Postbus BB Almere. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Leaseplan Corporation H. van den Bergh Postbus 1085 1300 BB Almere Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 9 februari

Nadere informatie

ntwerp-besluit op aanvraag om een omgevingsvergunning (verleend)

ntwerp-besluit op aanvraag om een omgevingsvergunning (verleend) Omgevingsdienst Regio Nijmegen D162433875 ntwerp-besluit op aanvraag om een omgevingsvergunning (verleend) Wij hebben op 29 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning - OLO 2262587 - ontvangen

Nadere informatie

<> Inhoudsopgave 1 Algemene projectgegevens Sterkte bij brand (afdeling 2.2) Beperking van het ontstaan van een brandgevaarlijke situa

<> Inhoudsopgave 1 Algemene projectgegevens Sterkte bij brand (afdeling 2.2) Beperking van het ontstaan van een brandgevaarlijke situa Adviesbureau VanderWeele Installatietechniek en Bouwfysica Brandveiligheid Marinegebouw 6 te Amsterdam Datum: eferentie: apport: 19 maart 2015, rev. 15 september 2015 2015106 309 J.P. van der Weele / S.

Nadere informatie

SPLITSING UNITS A-1 EN A-4 WOONBOULEVARD HOOGSTAD TE VLAARDINGEN

SPLITSING UNITS A-1 EN A-4 WOONBOULEVARD HOOGSTAD TE VLAARDINGEN SPLITSING UNITS A-1 EN A-4 WOONBOULEVARD HOOGSTAD TE VLAARDINGEN Advies- en onderzoeksrapport brandveiligheidtoets Bouwbesluit 2012 In opdracht van: SV PATRIZIA Handels-Invest Europa I Patrizia GewerbenInvest

Nadere informatie

NIEUWBOUW 78 APPARTMENTEN HABITAGE TE HEERHUGOWAARD

NIEUWBOUW 78 APPARTMENTEN HABITAGE TE HEERHUGOWAARD RAPPORT BRANDVEILIGHEID NIEUWBOUW 78 APPARTMENTEN HABITAGE TE HEERHUGOWAARD Behoort bij besluit van Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard Nr.: 16-1476-OMG Project 7016.016 8 juli 2016 Versie 1.0

Nadere informatie

DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen last onder bestuursdwang ONSNUMIVIER 14.

DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen last onder bestuursdwang ONSNUMIVIER 14. Gemeente Hoogeveen AANTEKENEN Hotel Hoogeveen Beheer B.V./Hotel-Restaurant Hoogeveen Mathijsenstraat 1 7909 AP HOOGEVEEN DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen

Nadere informatie

MEMO 1. INLEIDING 2. UITGANGSPUNTEN 3. TOETSKADER: BOUWBESLUIT 2012

MEMO 1. INLEIDING 2. UITGANGSPUNTEN 3. TOETSKADER: BOUWBESLUIT 2012 MEMO Aan: De heer B. Stolker, Bilfinger Real Estate B.V. Van: De heer H.T.M.T. Dirks Datum/versie: 30 juni 2016, versie 02a Betreft: Clubsportive SOM-gebouw Amsterdam, beoordeling brandveiligheid Projectnr:

Nadere informatie

Advies brandveiligheid Omgevingsvergunning Gegevens Aanvraag

Advies brandveiligheid Omgevingsvergunning Gegevens Aanvraag Advies brandveiligheid Omgevingsvergunning Gegevens Aanvraag Archiefnr. Brw.: 3411JA0005 (OLO)nr aanvraag: realisatie KDV Categorie: Omgevingsverg klein Kinderdagverblijf Lopikerweg Naam bouwwerk/inr:

Nadere informatie

Sector Risicobeheersing

Sector Risicobeheersing Gemeente Tilburg Dienst Publiekszaken, Afdeling Omgevingsvergunning Ter attentie van de heer J. Jansen Postbus 90118 5000 LA Tilburg Fabriekstraat 34, Tilburg Postbus 3208 5003 DE Tilburg Telefoon (088)

Nadere informatie

Nieuwbouw kantoor Bon Holding

Nieuwbouw kantoor Bon Holding W2N engineers b.v. Dopheide 2 Postbus 258 9200 AG Drachten T: 0512 544888 E: drachten@w2n.nl W: www.w2n.nl B: NL79 RABO 0369 0496 83 k.v.k. Leeuwarden 59819588 Nieuwbouw kantoor Bon Holding BRANDPREVENTIE

Nadere informatie

Zaanstreek-Waterland Zaanstad

Zaanstreek-Waterland Zaanstad Zaanstreek-Waterland Zaanstad Sector Voorbereidende Brandweerzorg, Afdeling Proactie en Bouwvergunningen Postadres: Postbus 150, 1500 ED Zaandam Bezoekadres: Prins Bernhardplein 112, 1508 XB Zaandam Tel:

Nadere informatie

Kapershoekseweg 24. Hoogvliet - Rotterdam

Kapershoekseweg 24. Hoogvliet - Rotterdam Rapport Brandveiligheid transformatie Kapershoekseweg 24 te Hoogvliet - Rotterdam Projectnummer : 161003 Documentnummer : R-02 Versie : Rev. 1 Opgesteld door : A. van Wijngaarden Flameteq Brandpreventie

Nadere informatie

Handreiking Instandhouding brandveiligheidseisen voor gebouwen in gebruik door de Universiteit Utrecht

Handreiking Instandhouding brandveiligheidseisen voor gebouwen in gebruik door de Universiteit Utrecht Handreiking Instandhouding brandveiligheidseisen voor gebouwen in gebruik door de Directie Vastgoed en Campusontwikkeling Veiligheid en Milieu april 2009 Voorwoord 2/33 Handreiking Instandhouding brandveiligheidseisen

Nadere informatie

Reguliere bouwvergunning

Reguliere bouwvergunning Postadres Postbus 200 1790 AE Den Burg Reguliere bouwvergunning Ons nummer [Ons nummer] Burgemeester en Wethouders van Texel; Bezoekadres Emmalaan 15 1791 AT Den Burg T 140222 F 0222 362287 E gemeente@texel.nl

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Besluit Met ingang van 30 januari 2014 ligt met de bijbehorende stukken

Nadere informatie

Infobrief Landelijke regels voor Brandveiligheid toegelicht :

Infobrief Landelijke regels voor Brandveiligheid toegelicht : Infobrief 2: Onderhoud van doorvoeringen Infobrief Landelijke regels voor Brandveiligheid toegelicht : In gebouwen dient aan diverse installaties, zoals een lift, een brandmeldinstallatie en een rook-

Nadere informatie

Herontwikkeling Bedrijfspand Kruisbergseweg 10, Hengelo (Gld)

Herontwikkeling Bedrijfspand Kruisbergseweg 10, Hengelo (Gld) Het onderzochte gebouw moet volgens Bouwbesluit Artikel 6.20 worden voorzien van een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie met niet-automatische bewaking zonder doormelding naar de brandweer. Dit houdt

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Gemeente Leiden t.a.v. mevrouw E. Botter Postbus 9100 2300 PC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

(naam bedrijf aanvrager auto) T.a.v. (heer mevrouw) (naam aanvrager auto) (correspondentie adres) (postcode en plaats)

(naam bedrijf aanvrager auto) T.a.v. (heer mevrouw) (naam aanvrager auto) (correspondentie adres) (postcode en plaats) Postadres Postbus 200 1790 AE Den Burg (naam bedrijf aanvrager auto) T.a.v. (heer mevrouw) (naam aanvrager auto) (correspondentie adres) (postcode en plaats) Bezoekadres Emmalaan 15 1791 AT Den Burg T

Nadere informatie

NIEUWBOUW WIJKSPORTVOORZIENINGEN PERNIS

NIEUWBOUW WIJKSPORTVOORZIENINGEN PERNIS W2N engineers b.v. Dopheide 2 Postbus 258 9200 AG Drachten T: 0512 544888 E: drachten@w2n.nl W: www.w2n.nl B: NL79 RABO 0369 0496 83 k.v.k. Leeuwarden 59819588 NIEUWBOUW WIJKSPORTVOORZIENINGEN PERNIS BRANDVEILIGHEIDSVOORZIENINGEN

Nadere informatie

Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken. Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid

Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken. Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid Artikel 1 Vrijhouden van terreingedeelten 1 De bij het bouwwerk behorende brandkranen en andere bluswaterwinplaatsen

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Aan Dierenkliniek Rotterdam BV t.a.v. de heer R. Bosch Ommoordseweg 24 3056 JP ROTTERDAM. Geachte heer Bosch,

ONTWERPBESCHIKKING. Aan Dierenkliniek Rotterdam BV t.a.v. de heer R. Bosch Ommoordseweg 24 3056 JP ROTTERDAM. Geachte heer Bosch, Bezoekadres: Galvanistraat 15 3029 AD ROTTERDAM Postadres: Postbus 6575 3002 AN ROTTERDAM Website: www.rotterdam.nl E-mail: ut.francisca@rotterdam.nl ONTWERPBESCHIKKING Aan Dierenkliniek Rotterdam BV t.a.v.

Nadere informatie

Hoefbladstraat te Nieuw-Vennep Beoordeling brandveiligheid. Datum 10 december 2015 Referentie Hoofdweg GH ROTTERDAM

Hoefbladstraat te Nieuw-Vennep Beoordeling brandveiligheid. Datum 10 december 2015 Referentie Hoofdweg GH ROTTERDAM Hoofdweg 70 3067 GH ROTTERDAM T +31 (0)10-4257444 F +31 (0)10-4254443 E rotterdam.ch@dpa.nl www.dpa.nl/cauberg-huygen K.v.K 58792562 IBAN NL71 RABO 0112 075584 Hoefbladstraat 24-26 te Nieuw-Vennep Beoordeling

Nadere informatie

RAPPORT BRANDVEILIGHEID s Gravendijkwal 68 Rotterdam DO v Auteur: Leon Zondervan

RAPPORT BRANDVEILIGHEID s Gravendijkwal 68 Rotterdam DO v Auteur: Leon Zondervan ZONDERVAN ARCHITECTUUR HOTEL SUPERNOVA RAPPORT BRANDVEILIGHEID s Gravendijkwal 68 Rotterdam DO v2 29.05.17 Auteur: Leon Zondervan s Gravendijkwal 68 Rotterdam - Rapport brandveiligheid - Zondervan Architectuur

Nadere informatie

Gelijkwaardige oplossing brandveiligheid voor woongebouw aan de Torenstraat/Statenlaan te Drunen

Gelijkwaardige oplossing brandveiligheid voor woongebouw aan de Torenstraat/Statenlaan te Drunen College Onderwerp: V200900620 Gelijkwaardige oplossing brandveiligheid voor woongebouw aan de Torenstraat/Statenlaan te Drunen Samenvatting: Inleiding: De bouwaanvraag van Stichting Woonveste voor een

Nadere informatie

Ambulance Zorg Limburd Noord is voornemens een nieuwe ambulancepost in Weert in te realiseren.

Ambulance Zorg Limburd Noord is voornemens een nieuwe ambulancepost in Weert in te realiseren. Memo Opdrachtgever Projectnummer : Ambulance Zorg Limburg Noord : 17-163 RG Betreft : brandveiligheidsadvies Ambulancepost Weert Behandeld door : Roel Geys 1. Inleiding Ambulance Zorg Limburd Noord is

Nadere informatie

Op grond van het vijfde lid moet op deuren die op een verdieping van een gebouw toegang geven tot een zogenoemd overdruktrappenhuis duidelijk

Op grond van het vijfde lid moet op deuren die op een verdieping van een gebouw toegang geven tot een zogenoemd overdruktrappenhuis duidelijk Op grond van het vijfde lid moet op deuren die op een verdieping van een gebouw toegang geven tot een zogenoemd overdruktrappenhuis duidelijk zichtbaar zijn aangegeven dat die deur toegang tot een dergelijk

Nadere informatie

RAPPORTAGE TOETSING BRANDVEILIGHEID

RAPPORTAGE TOETSING BRANDVEILIGHEID RAPPORTAGE TOETSING BRANDVEILIGHEID Bedrijfsgebouw Erfstraat 2a Uden Opdrachtgever: M.A.M. van Lanen Strikseweg 5 5406 PS UDEN Opmaak datum: 5 januari 2017/ 11-01-2017 Documentnummer: Status: Definitief

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 310959 Dossier: OV16006 Documentnummer: 310959BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 18 januari 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

The British School of Amsterdam De heer F. Gansevoort Anthonie van Dijckstraat ME Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

The British School of Amsterdam De heer F. Gansevoort Anthonie van Dijckstraat ME Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam The British School of Amsterdam De heer F. Gansevoort Anthonie van Dijckstraat 1 1077 ME Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Workshop Brandveiligheid: toepassing BB2012 in de praktijk

Workshop Brandveiligheid: toepassing BB2012 in de praktijk BWT Congres 2013 Een transformerend BWT Workshop Brandveiligheid: toepassing BB2012 in de praktijk ir. Bart Kolman Falck De Heerlickheijd van Ermelo 24 oktober 2013 Even voorstellen Brandveiligheid in

Nadere informatie

Academisch Medisch Centrum De heer E. Spek Postbus DD Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning (verlenging instandhoudingstermijn)

Academisch Medisch Centrum De heer E. Spek Postbus DD Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning (verlenging instandhoudingstermijn) Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Academisch Medisch Centrum De heer E. Spek Postbus 22660 1100 DD Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning (verlenging instandhoudingstermijn)

Nadere informatie

AMSTERDAM ARENA ENERGIE OPSLAG Brandveiligheid 10 MEI 2017

AMSTERDAM ARENA ENERGIE OPSLAG Brandveiligheid 10 MEI 2017 AMSTERDAM ARENA ENERGIE OPSLAG Brandveiligheid 10 MEI 2017 Contactpersonen PETER RIKUMAHU Bouwkundig Specialist T +31884261261 M +31627060543 E peter.rikumahu@arcadis.com Arcadis Nederland B.V. Postbus

Nadere informatie

Op de voordracht van Onze Minister voor Wonen, Wijken en Integratie van , nr. DJZ.., Directie Juridische Zaken, Afdeling Wetgeving;

Op de voordracht van Onze Minister voor Wonen, Wijken en Integratie van , nr. DJZ.., Directie Juridische Zaken, Afdeling Wetgeving; Besluit van.houdende vaststelling van voorschriften met betrekking tot het gebruik van bouwwerken uit het oogpunt van brandveiligheid (Besluit brandveilig gebruik bouwwerken) Op de voordracht van Onze

Nadere informatie

U kunt met uw kinderen snel en goed altijd alle uitgangen bereiken

U kunt met uw kinderen snel en goed altijd alle uitgangen bereiken U kunt met uw kinderen snel en goed altijd alle uitgangen bereiken Zijn de ingangen, doorgangen, uitgangen, nooduitgangen, gangpaden, trappen, hellingbanen en vluchtroutes over de minimaal vereiste breedte

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN. RAPPORT van oplevering

VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN. RAPPORT van oplevering VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN RAPPORT van oplevering Noodverlichting en vluchtrouteaanduiding (nieuwbouw) Pagina 1 van 7 Toelichting voor gebruik Noodverlichtingsinstallaties kunnen op verschillende manieren

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2008 327 Besluit van 26 juli 2008 houdende vaststelling van voorschriften met betrekking tot het gebruik van bouwwerken uit het oogpunt van brandveiligheid

Nadere informatie

Bijlage 1b: Paragraaf 2.1 t/m 2.9 Besluit brandveilig gebruik bouwwerken (Stb. 2008, 327)

Bijlage 1b: Paragraaf 2.1 t/m 2.9 Besluit brandveilig gebruik bouwwerken (Stb. 2008, 327) Bijlage 1b: Paragraaf 2.1 t/m 2.9 Besluit brandveilig gebruik bouwwerken (Stb. 2008, 327) HOOFDSTUK 2 BRANDVEILIG GEBRUIK BOUWWERKEN Paragraaf 2.1 Voorkomen en beperken van brand Artikel 2.1.1 Toestellen

Nadere informatie

NEMO Science Museum De heer J. Struikmans Postbus AK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

NEMO Science Museum De heer J. Struikmans Postbus AK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam NEMO Science Museum De heer J. Struikmans Postbus 421 1000 AK Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 7

Nadere informatie

Projectevaluatie. Naleefanalyse brandveiligheid kinderdagverblijven 2010. Harold van Uden, medewerker team Stedelijke Bedrijvigheid

Projectevaluatie. Naleefanalyse brandveiligheid kinderdagverblijven 2010. Harold van Uden, medewerker team Stedelijke Bedrijvigheid Projectevaluatie Naleefanalyse brandveiligheid kinderdagverblijven 00 Projectleider : Harold van Uden, medewerker team Stedelijke Bedrijvigheid Datum: 8 augustus 00 Ondertekening: Opdrachtgever: Datum:

Nadere informatie

Beleggingsmaatschap van Duuren Vastgoed J.A. van Duuren Stuartweg 8 A 4131 NJ Vianen. Betreft: Omgevingsvergunning

Beleggingsmaatschap van Duuren Vastgoed J.A. van Duuren Stuartweg 8 A 4131 NJ Vianen. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Beleggingsmaatschap van Duuren Vastgoed J.A. van Duuren Stuartweg 8 A 4131 NJ Vianen Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum

Nadere informatie

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door A A N T E K E N E N Hoefnagel en Zoon B.V. Veerweg 10 2957 CP NIEUW-LEKKERLAND Uw brief van Verzenddatum 19 oktober 2017 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk (Gelieve

Nadere informatie

NIEUWBOUW BEDRIJFSPAND OSSEBROEKEN 13 BEILEN

NIEUWBOUW BEDRIJFSPAND OSSEBROEKEN 13 BEILEN W2N engineers b.v. Dopheide 2 Postbus 258 9200 AG Drachten T: 0512 544888 E: drachten@w2n.nl W: www.w2n.nl B: NL79 RABO 0369 0496 83 k.v.k. Leeuwarden 59819588 NIEUWBOUW BEDRIJFSPAND OSSEBROEKEN 13 BEILEN

Nadere informatie

Controlelijst brandveiligheid

Controlelijst brandveiligheid Controlelijst brandveiligheid Naam : Adres : Postcode / plaats : Contactpersoon : Controleur(s) : Datum afgifte gebruiksvergunning : Controlefrequentie : Datum controle : Archiefnummer : Handleiding De

Nadere informatie

Brandveiligheidsadvies

Brandveiligheidsadvies School met sporthal IJmuiden Opdrachtgever: Pellikaan Bouwbedrijf bv Postbus 551 5000 AN Tilburg Projectnummer: school met sporthal te IJmuiden 106 13 MA BV Document datum: 11 september 2013 Adviseur:

Nadere informatie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz.

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. Besluit van 26 juli 2008 houdende vaststelling van voorschriften met betrekking tot het gebruik van bouwwerken uit het oogpunt van brandveiligheid (Besluit brandveilig gebruik bouwwerken) Wij Beatrix,

Nadere informatie

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van de Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) volgens 2-11-2008

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van de Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) volgens 2-11-2008 OPNAMERAPPORT Ten behoeve van de Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) volgens 2-11-2008 Bouwwerk: Voorbeeld kantoorpand n nsenlaan 1 Branddorp (Voorbeeld exemplaar) 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 10 oktober 2013 van Jachthaven Liesveld B.V. een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van

Nadere informatie

In dit schrijven is de beoordeling en het gelijkwaardigheidsvoorstel weergegeven.

In dit schrijven is de beoordeling en het gelijkwaardigheidsvoorstel weergegeven. NOTITIE BRANDVEILIGHEIDSONDERZOEK RBG Nummer 116227n01 Datum 8 november 2016 Opdrachtgever Sité Woondiensten Contactpersoon De heer E. Langen Project Woongebouw Zandewierde a/d J.D. Pannenkampweg 17 te

Nadere informatie

Bouwbesluit 2012, logiesfunctie, zorgplicht, handhaving, bestaande bouw, doorvoering Datum: 2 juni 2019 Status:

Bouwbesluit 2012, logiesfunctie, zorgplicht, handhaving, bestaande bouw, doorvoering Datum: 2 juni 2019 Status: Trefwoorden: Bouwbesluit 2012, logiesfunctie, zorgplicht, handhaving, bestaande bouw, doorvoering Datum: 2 juni 2019 Status: Definitief Dit advies is opgesteld voor deze specifieke casus en is niet algemeen

Nadere informatie

Controlelijst brandveiligheid

Controlelijst brandveiligheid Controlelijst brandveiligheid Handleiding Uitgangen en vluchtwegen Brandblusmiddelen Noodverlichting en vluchtbewegwijzering Brandbeveiligingsinstructies Gebruiksvergunningen De directie van een school

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ juni 2016

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ juni 2016 AANTEKENEN Gunvor Petroleum Rotterdam B.V. T.a.v. de directie Postbus 8000 3198 XA EUROPOORT ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

NS Stations De heer R. Wubs Postbus BG Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Wubs,

NS Stations De heer R. Wubs Postbus BG Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Wubs, Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam NS Stations De heer R. Wubs Postbus 1283 1000 BG Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Geachte heer Wubs, Op 18 december

Nadere informatie

Brandweer. Haaglanden Den Haag. Datum: 8 december 2008 Kenmerk: BRW 2008/26. De commandant van de Brandweer

Brandweer. Haaglanden Den Haag. Datum: 8 december 2008 Kenmerk: BRW 2008/26. De commandant van de Brandweer Brandweer Haaglanden Den Haag RIS144698_15-DEC-2008 Datum: 8 december 2008 Kenmerk: BRW 2008/26 De commandant van de Brandweer Gelet op het besluit van burgemeester en wethouders van 2 december 2008, nr.

Nadere informatie

Lijst met te treffen voorzieningen Formulier kennisgeving uitvoering start werkzaamheden

Lijst met te treffen voorzieningen Formulier kennisgeving uitvoering start werkzaamheden Bezoekadres Amstel 1 1011 PN Amsterdam Postbus 202 1000 AE Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 256 4433 centrum.amsterdam.nl Retouradres: Postbus 202, 1000 AE Amsterdam Dhr. M. van Poelgeest Franciscushof

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS156733_22-JUL-2008

Gemeente Den Haag RIS156733_22-JUL-2008 Gemeente Den Haag RIS156733_22-JUL-2008 Ons kenmerk BRW/2008.14 RIS 156733 VERKORTE PROCEDURE VERLENEN GEBRUIKSVERGUNNINGEN CATEGORIE 4 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, maakt bekend, I. dat

Nadere informatie

AMSTERDAM ARENA ENERGIE OPSLAG Brandveiligheid 9 DECEMBER 2016

AMSTERDAM ARENA ENERGIE OPSLAG Brandveiligheid 9 DECEMBER 2016 AMSTERDAM ARENA ENERGIE OPSLAG Brandveiligheid 9 DECEMBER 2016 Contactpersonen PETER RIKUMAHU Bouwkundig Specialist T +31884261261 M +31627060543 E peter.rikumahu@arcadis.com Arcadis Nederland B.V. Postbus

Nadere informatie

AMS1 Schiphol-Rijk. Brandveiligheid in het kader van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen

AMS1 Schiphol-Rijk. Brandveiligheid in het kader van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen AMS1 Schiphol-Rijk Brandveiligheid in het kader van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen Rapportnummer G 18007-5-RA-001 d.d. 28 februari 2017 AMS1 Schiphol-Rijk Brandveiligheid in het kader

Nadere informatie

Quick Scan Brandveiligheid

Quick Scan Brandveiligheid Quick Scan Brandveiligheid Presentatie resultaten Opgesteld door : ing. J.L. Bunschoten Geaccordeerd door : drs. P.A.J.M. van Asselt Dia 1 van 23 Inhoud Uitgangspunten Quick Scan Brandveiligheid Uitleg

Nadere informatie

BIJLAGEN Bijlage I Protocol Aanvraag gebruiksvergunning Bijlage II Protocol Controles oplevering bouwwerken

BIJLAGEN Bijlage I Protocol Aanvraag gebruiksvergunning Bijlage II Protocol Controles oplevering bouwwerken BIJLAGEN Bijlage I Bijlage II Bijlage III Bijlage IV Bijlage V Bijlage VI Bijlage VII Protocol Aanvraag gebruiksvergunning Protocol Controles oplevering bouwwerken Protocol Controles gebruiksvergunning

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Besluit Met ingang van 14 december 2017 ligt met de bijbehorende stukken

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders hebben op 02-02-2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor:

Burgemeester en Wethouders hebben op 02-02-2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor: von Clermontplein 15 Postbus 450 6290 AL Vaals Woningstichting Vaals t.a.v. J. Lambrichts In 't Oord 18 6291 VP VAALS T 043 306 85 68 F 043 306 85 49 E info@vaals.nl Datum Onderwerp HZ_WABO-2011-0028 Ons

Nadere informatie

Behandeld door Afdeling Toezicht en Handhaving

Behandeld door Afdeling Toezicht en Handhaving Aantekenen Coatinc Alblasserdam BV t.a.v. de directie Postbus 7 2950 AA ALBLASSERDAM Uw brief van Verzenddatum 4 december 2015 Uw kenmerk Dossier D-00003262 Reactie op Zaaknummer Z-15-218863 Onderwerp

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk B / onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk B / onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning de heer HENDRIK-IDO-AMBACHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk B / 2266407 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer, Op 14 maart 2019 hebben wij uw aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Besluit Met ingang van 22 september 2016 ligt met de bijbehorende stukken

Nadere informatie

Uitbreiding tweede openluchtschool te Amsterdam. Rapportage brandveiligheid. Rapportnr: Datum: Versie: 1 Contactpersoon: L.

Uitbreiding tweede openluchtschool te Amsterdam. Rapportage brandveiligheid. Rapportnr: Datum: Versie: 1 Contactpersoon: L. Uitbreiding tweede openluchtschool te Amsterdam Rapportage brandveiligheid Rapportnr: 2161296 Datum: 16-12-2016 Versie: 1 Contactpersoon: L. Mol Samenvatting In opdracht van Tom Jonker Architectuur & Stedebouw

Nadere informatie

BEM1403270. Omschrijving : Toetsing bebouwing t.b.v. het houden van een Agrarische Kinderopvang aan De Zeeweg 4 te Nieuw-Vossemeer (Gem. Steenbergen).

BEM1403270. Omschrijving : Toetsing bebouwing t.b.v. het houden van een Agrarische Kinderopvang aan De Zeeweg 4 te Nieuw-Vossemeer (Gem. Steenbergen). BEM1403270 gemeente Steenbergen Stoofweg 3 4681 RK Nieuw-Vossemeer Telefoon 0167 56 05 09 Telefax 0167 56 09 10 e-mail info@kraakbv.nl Projectnummer : 14056 Onderdeel : Eisen brandveiligheid, daglicht,

Nadere informatie

Biomassacentrale Ooms. Rapportage brandveiligheid. Rapportnr: Datum: Versie: 1 Contactpersoon: L. Mol

Biomassacentrale Ooms. Rapportage brandveiligheid. Rapportnr: Datum: Versie: 1 Contactpersoon: L. Mol Biomassacentrale Ooms Rapportage brandveiligheid Rapportnr: 2160714 Datum: 10-06-2016 Versie: 1 Contactpersoon: L. Mol Samenvatting In opdracht van Kodi B.V. is door S&W Consultancy een brandtoetsing gemaakt

Nadere informatie

V&L MEMO BRANDVEILIGHEID. Bijlage 25 bij besluit 2017/2543-V1

V&L MEMO BRANDVEILIGHEID. Bijlage 25 bij besluit 2017/2543-V1 V&L MEMO BRANDVEILIGHEID Aan : de heer M. Tiggeloven Vrijborg B.V. Van : de heer F. Ariens/ de heer J. Staassen Onderwerp : Brandveiligheidsadvies Dr. Jan Ingen Houszplein te Breda Datum : 30 augustus

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wabo

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wabo Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wabo Besluit Met ingang van april 7 ligt met de bijbehorende stukken gedurende

Nadere informatie

115 brandveiligheids. Uw gebouw brandveilig INFO

115 brandveiligheids. Uw gebouw brandveilig INFO 115 brandveiligheids INFO Uw gebouw brandveilig Meer informatie of andere folders uit deze serie? Ga naar de brandweer kazerne bij u in de buurt of kijk op www.brandweer.nl Bent u eigenaar van een gebouw,

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Besluit Met ingang van 14 december 2017 ligt met de bijbehorende stukken

Nadere informatie

BIJLAGE NR. BEHOORT BIJ. Bijlage 1 bij besluit 2012/ Overtreding Maatregel Last onder dwangsom

BIJLAGE NR. BEHOORT BIJ. Bijlage 1 bij besluit 2012/ Overtreding Maatregel Last onder dwangsom BIJLAGE NR. BEHOORT BIJ Overtreding Maatregel Last onder dwangsom Brand- en rookcompartimenten Inde parkeergarage zijnde opslagruimten 1.1c en l.ld (stramien 60/70-79/81 en 60/70-88/90) gelegen in de trappenhuizen.

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2037810/2791301 op de op 24 juni 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Brabant Alucast The Netherlands - site Oss, om

Nadere informatie

Beleid bestaande bouw - beleidspakket. Kwaliteit brandveiligheid

Beleid bestaande bouw - beleidspakket. Kwaliteit brandveiligheid Beleid bestaande bouw - beleidspakket Kwaliteit brandveiligheid 1 Voorwoord In dit rapport zijn de door het gemeentebestuur vastgestelde pakketten met de brandveiligheidseisen voor bestaande gebouwen weergegeven.

Nadere informatie

G&S Vastgoed BV De heer A. Lindeman Postbus AA Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Lindeman,

G&S Vastgoed BV De heer A. Lindeman Postbus AA Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Lindeman, Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam G&S Vastgoed BV De heer A. Lindeman Postbus 75030 1070 AA Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Geachte heer Lindeman,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING BRANDVEILIG GEBRUIK. Bouwverordening 1997, artikel Aanschrijving :

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING BRANDVEILIG GEBRUIK. Bouwverordening 1997, artikel Aanschrijving : AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING BRANDVEILIG GEBRUIK DOSSIERNR GV DOSSIER: Woningwet 2003, artikel 8, lid 2, sub a4 Datum ontvangst: Bouwverordening 1997, artikel 6.1.1 Dossiernummer Aanschrijving : Aan burgemeester

Nadere informatie