Handeling. - Naam van de klas - Begindatum en tijd - Einddatum en tijd - Lokatie * (Zie link naar Excel bestand met voorbeeld)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handeling. - Naam van de klas - Begindatum en tijd - Einddatum en tijd - Lokatie * (Zie link naar Excel bestand met voorbeeld)"

Transcriptie

1 WERKINSTRUCTIE: Gegevens van een geplande training VBH/RVH importeren in LMS. Doel: Om in LMS een overzicht te kunnen tonen van alle geplande trainingen die de gehouden zullen worden. Docenten, docent coördinatoren en instructeurs kunnen dit overzicht zien. De LMS Beheerder ontvangt van de coördinator Skills een excel bestand met daarin de gegevens van de planning voor de trainingen, de namen van alle instructeurs/trainers die de trainingen zullen toetsen en de gegevens van alle klassen die vastgesteld zijn aan de hand van de jaarplanning. De volgende gegevens moeten bekend zijn voor elk geplande training: - Start en eindtijd - minimum en maximum aantal deelnemers - inschrijftermijn - uitschrijftermijn - Namen van de instructeurs die de training zullen geven De volgende gegevens moeten bekend zijn voor elk ingeroosterde klas van een training in: - Naam van de klas - Begindatum en tijd - Einddatum en tijd - Lokatie * (Zie link naar Excel bestand met voorbeeld) Instructeurs/Trainers toewijzen De LMS Beheerder geeft per Course in LMS aan welke instructeurs/trainers de trainingen zullen toetsen. Voor elke klas die vervolgens aangemaakt wordt voor een bepaalde training, wordt automatisch de toegewezen instructeurs/trainers overgenomen voor de desbetreffende klas. Planning importeren De importeert alle planningen voor elke training VBH/RVH met de import functie in LMS. Klassen importeren De importeert per planning de ingeroosterde klassen met de import functie in LMS. * (Zie link naar Handleiding planning en klas importeren in LMS)

2 WERKINSTRUCTIE: Gegevens van een geplande Skillslab training inclusief instructeurs/ trainers en ingeroosterde klassen handmatig invoeren in LMS. Doel: Om in LMS een overzicht te kunnen tonen van alle geplande dskillsab training die de instructeurs moeten surveilleren. Docenten, docent coördinatoren en instructeurs kunnen dit overzicht zien. De LMS Beheerder ontvangt van de coördinator Skills een excel bestand met daarin de gegevens van de planning voor de trainingen, de namen van alle instructeurs/trainers die de trainingen zullen toetsen en de gegevens van alle klassen die vastgesteld zijn aan de hand van de jaarplanning. De volgende gegevens moeten bekend zijn voor elk geplande training: - Start en eindtijd - minimum en maximum aantal deelnemers - inschrijftermijn - uitschrijftermijn - Namen van de instructeurs die de training zullen geven De volgende gegevens moeten bekend zijn voor elk ingeroosterde klas van een training in: - Naam van de klas - Begindatum en tijd - Einddatum en tijd - Lokatie * (Zie link naar Excel bestand met voorbeeld) Instructeurs/Trainers toewijzen De LMS Beheerder geeft per Course in LMS aan welke instructeurs/trainers de trainingen zullen toetsen. Voor elke klas die vervolgens aangemaakt wordt voor een bepaalde training, wordt automatisch de toegewezen instructeurs/trainers overgenomen voor de desbetreffende klas. Planning invoeren De creëert alle planningen per training in LMS. Per planning vult de de volgende gegevens: - Naam van de planning - minimum en maximum aantal deelnemers - inschrijftermijn - uitschrijftermijn Klassen invoeren De creëert per planning de ingeroosterde klassen in LMS. Per klas vult de de volgende gegevens: - Naam van de klas - Begindatum en tijd - Einddatum en tijd - Lokatie * (Zie link naar Handleiding handmatig planning en klas invoeren in LMS)

3 WERKINSTRUCTIE: Een url link naar een course of e-learning module in LMS generen voor een nieuw te plaatsen catalogus item op de HOH Academy website Doel: Om de deelnemer direct door te sturen naar de juiste cursus of e-learning module in LMS wanneer hij/zij wilt inschrijven voor de desbetreffende cursus via de HOH Academy website. De zoekt in LMS door de catalogus naar de catalogus item en haalt de gegevens van de catalogus item op. De haalt de gegenereerde url link uit de gegevens van de desbetreffende catalogus item op en kopieert deze. De plakt de gegenereerde url link van de catalogus item in een mail en stuurt de mail naar de HOH Academy website beheerder.

4 Een review account aanvragen voor een e-learning module Doel: Om de nieuw op te hangen e-learning module te beoordelen of het de benodigde leerdoelen zal bereiken De ontvangt het verzoek van KvZ om in LMS na te gaan of een bepaalde e-learning module in LMS is opgehangen, door de lijst van opgehangen e-learning modules in LMS te zoeken. De meldt aan KvZ of de e-learning module in LMS is opgehangen of niet. Review account voor een e-learning van TCG De geeft de docent coördinator, die verantwoordelijk is voor de desbetreffende Skill, en de aanvrager de bevoegdheid om de desbetreffende e-learning module te reviewen in LMS. Dit doet de door in het management portaal van LMS de docent coördinator en de aanvrager de Reviewer rol toe te kennen. De stuurt vervolgens een mail naar de docent coördinator en de aanvragen met daarin instructies hoe zij de e-learning module in het reviewers portaal van TCG kunnen ophalen. Review account voor een e-learning van een andere uitgever De neemt contact op met de gekozen uitgever en vraagt naar een review account aan voor de desbetreffende e-learning module. De ontvangt daarna een mail van de uitgever met de link naar de e-learning module in het leeromgeving van de uitgever. De stuurt een mail naar de docent coördinator en de aanvrager met daarin de link naar de e-learning module in het leeromgeving van de uitgever.

5 Het coördineren van het ophangen van een nieuwe e-learning module in LMS Doel: Het beschikbaar maken voor het afnemen van de nieuwe e-learning module in LMS aan de medewerkers. Nadat de LMS Beheerder het ingevulde formulier Aanvraagformulier E- module van de coördinator Kennis & Informatie centrum heeft ontvangen, neemt de contact op met de uitgever met het verzoek om de SCORM/LTI pakketten op te sturen naar TCG zodat TCG de e-learning module en leerpad ophangt in LMS. Zodra de e-learning module is opgehangen door TCG, controleert de LMS beheerder of de e-learning module naar behoren werkt in LMS door naar de leerpad te navigeren en door de e-learning module te lopen. Blijkt dat de e-learning module niet goed werkt in LMS, neemt de LMS beheerder contact op met TCG met het verzoek om uit te zoeken wat fout is gegaan met het ophangen van de e-learning module en dit te corrigeren. Eenmaal dat de e-leaning module goed is opgehangen in LMS, begint de LMS beheerder met het vrijgeven van de e-learning module in LMS voor de gekozen medewerkers per afdelingen per functie.

6 Een nieuwe Course aanmaken in LMS voor een training VBH/RVH Doel: Om de nieuwe training VBH/RVH beschikbaar te stellen voor inschrijvingen door de medewerkers en om een planning op te hangen voor de trainingen. De maakt een nieuwe Course in LMS en vult voor de VBH/ RVH de volgende gegevens in: - Naam van de VBH/RVH - Beschrijving van de inhoud van de cursus - Minimale en maximale aantal deelnemers voor de cursus - Maximale aantal inschrijvingen per deelnemer - Locatie waar de cursus gehouden wordt - Uiterlijke in- en uitschrijf datums van de cursus - De mail template die gebruikt wordt voor inschrijvingen (indien beschikbaar) - De Instructeurs/Trainers die de cursus zullen toetsen In het geval dat een mail template onderbreekt bij het maken van een nieuwe Course, dient de de gewenste mail template te maken (Portal -> templates ) In het geval dat een instructeur/trainer niet gekozen kan worden bij het maken van een nieuwe Course, dient de de instructeur/trainer toe te voegen aan de lijst van docenten ( Classroom -> Who What Where -> Teachers tab ) De voert in LMS in de gegevens van de Course de namen in van de instructeurs/trainers die de trainingen voor VBH/RVH zullen toetsen. De importeert de planing voor de training VBH/RVH in LMS aan de hand van de vastgelegde jaarplanning in LMS. De maakt per planning de klassen voor de training VBH/RVH aan de hand van de gemaakte jaarplanning in LMS. stuurt een mail naar de coördinator Skillslab dat de klassen in LMS opgehangen zijn. De geeft de geplande klassen voor de training VBH/RVH per afdeling per functie vrij in LMS.

7 Een nieuwe Skills container aanmaken in LMS voor een training VBH/ RVH Doel: Om in LMS de bekwaamheden van alle medewerkers te registreren. De maakt een nieuwe Skills container aan voor de VBH/RVH in LMS. De ontvangt de url links naar de interne idocs documenten met de protocollen/werkinstructies van de coördinator Skillslab en vult deze in de Skills container voor de VBH/RVH in LMS. De ontvangt een aftekenlijst die de docent coördinator, die verantwoordelijk voor de training VBH/RVH is, heeft gemaakt aan de hand van de protocollen/werkinstructies. Vervolgens plaatst de de aftekenlijst in Survey monkey. Daarna plaats hij/zij de link naar de aftekenlijst in de Skills container voor de VBH/RVH. De plaatst de benodigde evaluatie formulieren in de Skills container in LMS. De kiest de gemaakte Course en e-learning module die bij de VBH/RVH behoort en plaats deze in de Skills container in LMS. De geeft de Skills container voor de VBH/RVH vrij per afdeling per functie in LMS. De stuurt een mail naar de coördinator Skillslab dat de Skills container is opgehangen en vrijgegeven aan de desbetreffende afdelingen.

Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd.

Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd. Handleiding: Aanmaken toernooi website Hantei I. Inleiding Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd.

Nadere informatie

Handleiding Bekwaamheidspaspoort (Concept)

Handleiding Bekwaamheidspaspoort (Concept) Handleiding Bekwaamheidspaspoort (Concept) September 2016 The Competence Group Olivier Hessels Ad-Willem Mansoer Edward Pison Inhoudsopgave HET BEKWAAMHEIDSPASPOORT... 3 INLEIDING... 3 BEHEER VAN BEKWAAMHEIDSPASPOORT...

Nadere informatie

U begint bij de membersite

U begint bij de membersite U begint bij de membersite Surf naar de ITA member site (zie de voor u relevante handleiding ac@veren ITA membership op itacademy.technologie- onderwijs.nl/handleidingen.aspx) Als u al eerder ingelogd

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Inhoudsopgave 1 Bestellen... 3 1.1 De schoolgegevens invullen... 3 1.2 AmbraSoftbeheerder...

Nadere informatie

Klassen aanmaken, beheren en studenten/docenten toewijzen aan deze klassen Leerpad maken Vragendatabank aanmaken en beheren Cursus aanmaken

Klassen aanmaken, beheren en studenten/docenten toewijzen aan deze klassen Leerpad maken Vragendatabank aanmaken en beheren Cursus aanmaken Plusdocent 1 Wat kan de plusdocent meer? Klassen aanmaken, beheren en studenten/docenten toewijzen aan deze klassen Leerpad maken Vragendatabank aanmaken en beheren Cursus aanmaken LAB handleiding april

Nadere informatie

Index WinGym Aanmaken en verwerken automatische incasso s... 2 WinGym Incasso s verwerken... 10 WinGym Incasso bestand aanpassen...

Index WinGym Aanmaken en verwerken automatische incasso s... 2 WinGym Incasso s verwerken... 10 WinGym Incasso bestand aanpassen... Index WinGym Aanmaken en verwerken automatische incasso s... 2 WinGym Incasso s verwerken... 10 WinGym Incasso bestand aanpassen... 12 WinGym Aanmaken en verwerken automatische incasso s Via Management,

Nadere informatie

Instructie Aanbod 20 juli 2016

Instructie Aanbod 20 juli 2016 Instructie Aanbod 20 juli 2016 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Doelgroep... 3 1.2 Gerelateerde documenten... 3 2 Aanbod... 3 2.1 Voorbeeld Taleninstituut... 3 2.2 Meerdere bijeenkomsten inplannen... 7 3 Uitleg

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Studiemateriaal importeren in Moodle. Moodle versie MB_MoodleHandleiding_v1.doc

Studiemateriaal importeren in Moodle. Moodle versie MB_MoodleHandleiding_v1.doc Studiemateriaal importeren in Moodle Moodle versie 1.8 06-08-2008 Aan de gebruiker Voor vragen en opmerkingen over deze documentatie kunt u terecht bij Uitgeverij Malmberg via klantenservice.vo@malmberg.nl.

Nadere informatie

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden Inhoudsopgave 1 School aanmaken... 2 1.1 Directeur aanmelden... 2 1.2 School aanmelden... 3 2 Invoeren van gegevens... 5 2.1 Via EDEX... 5 2.1.1 Leraren importeren... 6 2.1.2 Leerlingen importeren... 7

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Algemeen Een subsidieaanvraag dient u digitaal in. Dit doet u via het Webportaal van de managementautoriteiten. De website van dit webportaal is

Nadere informatie

Handleiding Beheerder WhatsApp-groep Datum: Versie: 0.9 Auteur: M.E. Wolters

Handleiding Beheerder WhatsApp-groep Datum: Versie: 0.9 Auteur: M.E. Wolters Handleiding Beheerder WhatsApp-groep Datum: 19-07-2016 Versie: 0.9 Auteur: M.E. Wolters Inhoud 1. Voorbereiding... 2 1.1. Gemeente Hellendoorn... 2 1.1.1. Google-docs aanmeldformulier.... 2 1.1.2. Link

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Scovr discover English

Scovr discover English Scovr discover English v. 2.1 Augustus 2012 Inhoudsopgave Snel aan de slag met Scovr... 3 Ondersteuning, FAQ s en contact... 3 Inloggen... 4 Welkomstscherm... 5 Docenten... 5 Leerling... 5 Starten met

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

1. Inleiding. U kunt op twee manieren navigeren binnen Cursief, te weten: Via de tekstmenubalk; Via de buttons (Deze verschijnen na de eerste inlog).

1. Inleiding. U kunt op twee manieren navigeren binnen Cursief, te weten: Via de tekstmenubalk; Via de buttons (Deze verschijnen na de eerste inlog). 1. Inleiding Het doorlopen van deze handleiding geeft u een goed beeld van de basismogelijkheden van Cursief. De door u ingevoerde gegevens worden door ons dagelijks uit de database verwijderd. U hoeft

Nadere informatie

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken.

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken. Start je eigen team! Motiveer je medewerkers, collega s, sportmaatjes of vrienden om ook dementievriendelijk te worden door ze uit te nodigen om een gratis online training te volgen door middel van het

Nadere informatie

Activiteiten & Evenementen

Activiteiten & Evenementen v.1.12 Verenigingenweb Handleiding Activiteiten & Evenementen Hoe te gebruiken met voorbeelden Inhoud Activiteiten...3 Voorbeeld 1: Activiteit zonder inschrijving...3... 3 Voorbeeld 2: Activiteit met besloten

Nadere informatie

UITLEG BIJ UW TEMPLATE

UITLEG BIJ UW TEMPLATE UITLEG BIJ UW TEMPLATE Woord vooraf Deze handleiding helpt u bij het zelfstandig implementeren van uw bedrijf. U leest hier welke instellingen belangrijk zijn om door te nemen en hoe u uw gegevens kunt

Nadere informatie

UITLEG BIJ UW TEMPLATE

UITLEG BIJ UW TEMPLATE UITLEG BIJ UW TEMPLATE Woord vooraf Deze handleiding helpt u bij het zelfstandig implementeren van uw bedrijf. U leest hier welke instellingen belangrijk zijn om door te nemen en hoe u uw gegevens kunt

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Inhoud handleiding. Handleiding CoSy 3.0

Inhoud handleiding. Handleiding CoSy 3.0 Inhoud handleiding Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... 4 Stap 2.1: NRR-Bijdrage... 5 Stap 2.2: NRR-Bijdrage;

Nadere informatie

INHOUD WAT IS SCHOOLBREED WERKEN? WAT MOET ER GEBEUREN OM SCHOOLBREED TE WERKEN? EEN SCOODLE-ACCOUNT AANMAKEN...

INHOUD WAT IS SCHOOLBREED WERKEN? WAT MOET ER GEBEUREN OM SCHOOLBREED TE WERKEN? EEN SCOODLE-ACCOUNT AANMAKEN... INHOUD INHOUD... 2 1 WAT IS SCHOOLBREED WERKEN?... 3 2 WAT MOET ER GEBEUREN OM SCHOOLBREED TE WERKEN?... 3 3 EEN SCOODLE-ACCOUNT AANMAKEN... 4 4 AANVRAAG OM BEHEERDER TE WORDEN... 5 5 JOUW SCHOOL KLAARMAKEN

Nadere informatie

Handleiding.

Handleiding. Handleiding www.beleefsmg.nl 1 Aanmelden club / organisatie 1. Registreren Onderaan de website is een knop om je club of organisatie aan te melden. Vul vervolgens de formulier in. Zie ook onder 2. Mijn

Nadere informatie

Handleiding capaciteitsplanning

Handleiding capaciteitsplanning Handleiding capaciteitsplanning Inhoud Inleiding... 3 1. Home... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Medewerker invoeren / wijzigen / verwijderen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3. Project invoeren

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 2 januari 2015 Versie 1.0 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Snelstart handleiding. Basispoort voor scholen. Snelstart handleiding Basispoort voor scholen versie 1.5_

Snelstart handleiding. Basispoort voor scholen. Snelstart handleiding Basispoort voor scholen versie 1.5_ Snelstart handleiding Basispoort voor scholen 1 Inhoud Snelstart handleiding Basispoort voor scholen... 3 Raadpleeg ook de FAQ op http://help.basispoort.nl.... 3 1 Voorbereiding... 3 2 Inloggen als ICT-coördinator...

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Beheerteam istandaarden Datum 24 december 2014 Versie 0.8 Status Concept Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

Beheerdershandleiding. TCG Academy

Beheerdershandleiding. TCG Academy Beheerdershandleiding TCG Academy 4.8 4.9 Business consultants Juni 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Opbouw van het leerportaal... 6 2.1.Home 7 2.1.1.Portaal 7 2.1.2.Catalogus 8 2.1.3.Catalogus

Nadere informatie

Handleiding Facultaire website Expression Engine

Handleiding Facultaire website Expression Engine Handleiding Facultaire website Expression Engine Inhoud 1. Opbouw 2. Inloggen 3. Home 4. Publish 5. Publish Form full item 6. Uitleg velden Publish Form Full item 7. Publish Form Half Page 8. Uitleg velden

Nadere informatie

HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS. 1. Inleiding

HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS. 1. Inleiding 1. Inleiding HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS HANDLEIDING Pagina 1 van 9 BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS De website van de Maatschap Spoorwegbeveiligers (www.maatschap-spoorwegbeveiligers)

Nadere informatie

Inhoud. Werken met de toetsomgeving van de Natuurkunde Olympiade Junior. versie februari 2016

Inhoud. Werken met de toetsomgeving van de Natuurkunde Olympiade Junior. versie februari 2016 Werken met de toetsomgeving van de Natuurkunde Olympiade Junior versie februari 2016 Met ingang van jaargang 2016 maken we voor het afnemen van de computertoetsen gebruik van het systeem dat ook wordt

Nadere informatie

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo Inhoud Voordat u begint...3 In dit document...3 Boom...3 Instellingen...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

Stappenplan koppeling AFAS - Kwaliteitscholen

Stappenplan koppeling AFAS - Kwaliteitscholen Stappenplan koppeling AFAS - Kwaliteitscholen Inhoud: Kwaliteitscholen is gecertificeerd partner van AFAS en heeft een koppeling gemaakt met AFAS Profit Online. Met deze koppeling wordt AFAS als bron gebruikt

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Klik hier voor een digitale versie van het Jaaroverzicht Stappenplan Vensters

Klik hier voor een digitale versie van het Jaaroverzicht Stappenplan Vensters Klik hier voor een digitale versie van het Jaaroverzicht 2013-2014 Stappenplan Vensters 2013-2014 Verversingsperiode 1 Decentrale indicatoren 6 september 2013 7 februari 2014 2 Inleiding Jaarlijks worden

Nadere informatie

Handleiding Registratie & Inschrijvingsprocedure ebrok cursus

Handleiding Registratie & Inschrijvingsprocedure ebrok cursus Handleiding Registratie & Inschrijvingsprocedure ebrok cursus Deze handleiding bestaat uit twee delen en omschrijft de gehele procedure Registratie & Inschrijving voor cursisten die willen deelnemen aan

Nadere informatie

Handleiding Trainer 1.

Handleiding Trainer 1. Handleiding Trainer 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Trainer rol... 7 Team status...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Een inschrijving doen DataCare BV

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Een inschrijving doen DataCare BV Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Een inschrijving doen... 3 1 DataCare BV 1. Inleiding Het doorlopen van deze handleiding geeft u een kleine inkijk van de mogelijkheden van Cursief. De door u ingevoerde

Nadere informatie

Handleiding opleidingsregister opleidelingen

Handleiding opleidingsregister opleidelingen Handleiding opleidingsregister opleidelingen (bijgewerkt januari 2017) Ten behoeve van uw volledige inschrijving raden wij u aan de handleiding een keer goed door te lezen om te voorkomen dat er stappen

Nadere informatie

Blackboard Learn Quick Start Guide voor studenten

Blackboard Learn Quick Start Guide voor studenten Blackboard Learn Quick Start Guide voor studenten Blackboard Learn, de digitale leeromgeving De Studentenportal is de gepersonaliseerde en centrale toegang voor studenten voor belangrijke informatie zoals

Nadere informatie

Handleiding Collecteportaal

Handleiding Collecteportaal Handleiding Collecteportaal Met CollectePortaal kunt u zelf de vrijwilligersgegevens bijhouden. Hierdoor heeft u de regie in eigen handen. Daarnaast bespaart u de Maag Lever Darm Stichting kostbare tijd.

Nadere informatie

Handleiding RoosterPlaats

Handleiding RoosterPlaats Handleiding RoosterPlaats In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen weergegeven in de Wizard van RoosterPlaats een rooster kunt maken. Deze vijf stappen helpen u bij

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Algemeen Een subsidieaanvraag dient u digitaal in. Dit doet u via het Webportaal van de managementautoriteiten. De website van dit webportaal is

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Update PlusPort Academy november 2012

Update PlusPort Academy november 2012 Update PlusPort Academy november 2012 In dit document beschrijven we de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de update van 8 november 2012. Inhoud 1. Aanpassingen in de trainingsdefinitie... 3 1.1. Zichtbaarheid

Nadere informatie

2. Ga via de aanvragenpagina op www.rvo.nl/praktijkleren naar het eloket en log in met uw eherkenningsmiddel.

2. Ga via de aanvragenpagina op www.rvo.nl/praktijkleren naar het eloket en log in met uw eherkenningsmiddel. Online aanvragen Subsidieregeling praktijkleren In de periode 2 juni 2016 09:00 uur 15 september 2016 17:00 uur kunnen erkende leerbedrijven, inclusief opleidingsbedrijven, een aanvraag voor subsidie indienen.

Nadere informatie

Ouders/verzorgers importeren en bijwerken

Ouders/verzorgers importeren en bijwerken Ouders/verzorgers importeren en bijwerken Inleiding Op deze pagina Naast leerlingen en medewerkers is het ook mogelijk dat /verzorgers gebruik maken van het portal. Zij kunnen op het portal het rooster

Nadere informatie

Modules Online Kostenbeheer Mobiel. Dienstbeschrijving

Modules Online Kostenbeheer Mobiel. Dienstbeschrijving Modules Online Kostenbeheer Mobiel Dienstbeschrijving A ugust us 201 3 1 Overzicht 1.1 Wat is Online Kostenbeheer Mobiel? Online Kostenbeheer Mobiel is een aanvulling op mogelijkheden rondom facturen binnen

Nadere informatie

Handleiding ATA-Nederland

Handleiding ATA-Nederland Handleiding ATA-Nederland Inhoudsopagve 1. Start 1 1.1. Toegang tot ATA-Nederland en Aanmelding 1 2. Carnet-ATA aanvragen 3 2.1. Inloggen in ATA-Nederland 3 2.2. Nieuw Carnet-ATA aanvragen 4 2.2.1 Stap

Nadere informatie

Werkinstructie mijn afspraken

Werkinstructie mijn afspraken 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Inloggen... 2 2. Snelle startinstructie mijn afspraken voor werkgever... 2 De menu-items (tabbladen) Mijn Afspraken... 2 Stappenplan: Invoeren nieuwe medewerker en plannen

Nadere informatie

Handleiding Facebook- pagina

Handleiding Facebook- pagina Handleiding Facebook- pagina Een pagina aanmaken Zonder persoonlijk profiel: Ga naar http://www.facebook.com en klik onder het inschrijvings formulier op Maak een pagina voor een beroemdheid, band of bedrijf

Nadere informatie

Scoodle Play voor beheerders 1

Scoodle Play voor beheerders 1 Scoodle Play voor beheerders 1 1 INHOUD 1 WAT HEB JE NODIG OM MET SCOODLE PLAY TE STARTEN?... 3 2 AANVRAAG OM BEHEERDER TE WORDEN... 3 3 JOUW SCHOOL KLAARMAKEN VOOR SCOODLE PLAY... 4 Leerkrachten toevoegen

Nadere informatie

Handleiding OpenCart - factuursturen.nl

Handleiding OpenCart - factuursturen.nl Handleiding OpenCart - factuursturen.nl www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van OpenCart naar Factuursturen.nl. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in OpenCart

Nadere informatie

Aan de slag met Klaslokaal 2.1. Een handleiding voor docenten over Klaslokaal voor ipad.

Aan de slag met Klaslokaal 2.1. Een handleiding voor docenten over Klaslokaal voor ipad. Aan de slag met Klaslokaal 2.1 Een handleiding voor docenten over Klaslokaal voor ipad. Inleiding Klaslokaal is een veelzijdige ipad-app waarmee u het leerproces kunt begeleiden, werk kunt uitwisselen

Nadere informatie

Handleiding: L1NDA Basics

Handleiding: L1NDA Basics Handleiding: L1NDA Basics Inhoud 1. Personeelsbeheer 3 1.1 Personeel via Excel 3 1.2 Personeel in L1NDA 5 2. Standaardrooster 6 2.1 Het standaardrooster aanmaken 6 2.2 Het standaardrooster kopiëren 7 3.

Nadere informatie

Handleiding opleidingsregister opleidelingen

Handleiding opleidingsregister opleidelingen Handleiding opleidingsregister opleidelingen (bijgewerkt januari 2018) Ten behoeve van uw volledige inschrijving raden wij u aan de handleiding een keer goed door te lezen om te voorkomen dat er stappen

Nadere informatie

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja.

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja. Provisie Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u Provisie kunt gebruiken binnen uw school. Provisie is de lichtkrant-applicatie van Zermelo Roostermakers. Het is een 'lightweight' applicatie, die bedoeld

Nadere informatie

2. Ga via de aanvragenpagina op https://mijn.rvo.nl/praktijkleren naar het eloket en log in met uw eherkenningsmiddel.

2. Ga via de aanvragenpagina op https://mijn.rvo.nl/praktijkleren naar het eloket en log in met uw eherkenningsmiddel. Online aanvragen Subsidieregeling praktijkleren In de periode 2 juni 2017 09:00 uur 15 september 2017 17:00 uur kunnen (erkende) leerbedrijven, inclusief opleidingsbedrijven, een aanvraag voor subsidie

Nadere informatie

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Pakketten. Met MijnPost kunt

Nadere informatie

Inhoud Kandidaatbeheer... 2 Kandidaten toevoegen... 2 Kandidaten uitnodigen... 4 Groepen beheren... 5 Overzicht van kandidaten... 5 Rapportage...

Inhoud Kandidaatbeheer... 2 Kandidaten toevoegen... 2 Kandidaten uitnodigen... 4 Groepen beheren... 5 Overzicht van kandidaten... 5 Rapportage... Inhoud Kandidaatbeheer... 2 Kandidaten toevoegen... 2 Kandidaten uitnodigen... 4 Groepen beheren... 5 Overzicht van kandidaten... 5 Rapportage... 6 1 Kandidaatbeheer Dit is een werkinstructie voor bedrijfsbeheerders

Nadere informatie

1 Alure Jaarovergang 2 / 8

1 Alure Jaarovergang 2 / 8 Alure10 Jaarovergang Alure10 Jaarovergang... 1 1 Alure Jaarovergang... 2 1.1 Periode tabel genereren... 2 1.1.1 Gebroken weken waarbij de nieuwe maand in het weekend begint... 2 1.1.2 Werkbare (productieve)

Nadere informatie

Handleiding capaciteitsplanning

Handleiding capaciteitsplanning Handleiding capaciteitsplanning Wil je meer weten over de opties om zelf een systeem op maat te laten maken? Neem dan contact op met Ter Zake Excel via mail (info@terzake-excel.nl) of bel ons (0317-200009).

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING Versie Spelers-Trainers-Teams Laatste update: 6 augustus 2012 Welkom Met trainerssite.nl/voetbalclub2000.nl kunt u de zowel het technische als organisatorische

Nadere informatie

Supportdesk Pro Basis Instructie

Supportdesk Pro Basis Instructie Supportdesk Pro Basis Instructie Inhoudsopgave 1 Supportdesk Pro 2 1 Inleiding 2 2 Werkwijze 2 2 Zaken 3 2.1 Introductie 3 2.2 Zaken beheren 3 2.3 Handmatig invoeren zaken basis 4 2.4 Verwerken zaken 4

Nadere informatie

Werken met leerpaden. Inleiding. Handleiding Zermelo. Copyright 2018, Zermelo Software BV - pagina 1. Op deze pagina PORTAL 1.20.

Werken met leerpaden. Inleiding. Handleiding Zermelo. Copyright 2018, Zermelo Software BV - pagina 1. Op deze pagina PORTAL 1.20. Werken met leerpaden Inleiding PORTAL 20 Bij een leerling kan per afdelingsdeelname een leerpad bepaald worden. Een leerpad omschrijft het overkoepelende programma wat de leerling volgt, wat vaak een combinatie

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

ecustoms Snel en eenvoudig online douane uitvoerdocumenten maken (EX-a, EU-a en CO-a)

ecustoms Snel en eenvoudig online douane uitvoerdocumenten maken (EX-a, EU-a en CO-a) ecustoms Snel en eenvoudig online douane uitvoerdocumenten maken (EX-a, EU-a en CO-a) ecustoms ecustoms is een douane formaliteiten portaal. Ontwikkeld en beheerd door EasyProgram B.V. Middels ecustoms

Nadere informatie

Examenorganisatie Toets Verpleegkundig Rekenen

Examenorganisatie Toets Verpleegkundig Rekenen Examenorganisatie Toets Verpleegkundig Rekenen U krijgt toegang tot de Cito Portal met alle applicaties die u nodig heeft om de Toets Verpleegkundig Rekenen af te kunnen nemen. Met de applicatie TestPlanner

Nadere informatie

Handleiding App installatie en beheerportal

Handleiding App installatie en beheerportal Handleiding App installatie en beheerportal Inhoud 1. De App installeren en activeren via de SEOshop App store... 2 2. Testen of de koppeling correct is geconfigureerd... 5 3. Inloggen beheerportal...

Nadere informatie

Autorisatie rechten en rollen overzicht

Autorisatie rechten en rollen overzicht Autorisatie rechten en rollen overzicht Inhoud: overzicht van alle rollen en rechten. Beschrijft de rollen, geeft een omschrijving, verwijzing naar en documentatie. Inhoud Overzicht... 2 Status apart voor

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen...

Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... Inhoud handleiding Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... 4 Stap 2.1: NRR-Bijdrage... 5 Stap 2.2: NRR-Bijdrage;

Nadere informatie

Socrative. Voorbeeld: Meningsvorming / Kennis toetsen

Socrative. Voorbeeld: Meningsvorming / Kennis toetsen Socrative Doel Meningsvorming / Kennis toetsen Tool die door docenten gebruikt kan worden om studenten tijdens de les antwoord te laten geven op vragen of stellingen. Korte beschrijving Fase van ervaringsleren

Nadere informatie

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s http://anbi.federatiecultuur.nl 1 Inhoud Introductie... 3 Registreren... 4 Organisatie toevoegen... 6 Organisatie wijzigen... 8 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Inhoudsopgave Inleiding... 2 Uw MyMindspace account activeren... 2 Uw MyMindspace account aan ConsultManager koppelen... 4 Vanuit ConsultManager inloggen

Nadere informatie

+32 (0) beeple.eu/support

+32 (0) beeple.eu/support 1 INHOUDSTAFEL WELKOM... 3 PROFIELKENMERKEN... 4 IMPORTEREN MEDEWERKERS VANUIT EXCEL... 8 PLANNING...10 EINDWOORD...20 2 WELKOM Welkom bij de handleiding Starten met Beeple: Event (crew) voor evenementen

Nadere informatie

Handleiding Talentenbank

Handleiding Talentenbank Handleiding Talentenbank In de Talentenbank kan je boventallige medewerkers registreren. Via deze tool kan je met andere instellingen samenwerken om het personeel aan een nieuwe baan te helpen. Deze medewerkers

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEERDERS VO

HANDLEIDING BEHEERDERS VO HANDLEIDING BEHEERDERS VO Teletop 7.6 build 100 2010 Dactique B.V. Contents INLEIDING... 3 STARTPAGINA... 4 INSTELLINGEN STARTPAGINA... 6 TABBLAD 'NIEUWS' BEHEREN... 7 FORMULIER 'NIEUWS'... 7 FORMULIER

Nadere informatie

Handleiding voor het maken en beheren van persoonlijke accounts

Handleiding voor het maken en beheren van persoonlijke accounts Handleiding voor het maken en beheren van persoonlijke accounts Contact Mocht u na of tijdens het lezen van deze handleiding toch nog vragen hebben, neemt u dan contact op met Sdu Klantenservice via (070)

Nadere informatie

Handleiding Accreditatie aanvragen

Handleiding Accreditatie aanvragen (bijgewerkt april 2018) Ten behoeve van uw volledige inschrijving raden wij u aan de handleiding een keer goed door te lezen om te voorkomen dat er stappen worden overgeslagen. De informatie in dit document

Nadere informatie

Hoe te beginnen. Voor gebruikers met de rol Intake

Hoe te beginnen. Voor gebruikers met de rol Intake Hoe te beginnen Voor gebruikers met de rol Intake INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 1 1.1 Doel... 1 1.2 Structuur... 1 2 Voedselbank.nu... 2 2.1 Aanmelden... 2 2.2 Scherm mededelingen... 3 2.3 Scherm nieuwe

Nadere informatie

Handleiding Importeren/ Exporteren Brouwvisie (& pro)

Handleiding Importeren/ Exporteren Brouwvisie (& pro) Handleiding Importeren/ Exporteren Brouwvisie (& pro) Document : Handleiding Importeren/Exporteren Brouwvisie (& Pro) Versie : 1.0 Datum : Dinsdag 16 April 2019 Auteur : Oscar Moerman 1 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker)

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker) Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker) 1 Inhoud Handleiding voor schooladministratoren... 3 Het begin... 3 Kwaliteit van het systeem... 4 Eigen gegevens wijzigen... 5 Klassenbeheer... 6

Nadere informatie

Prognosetool en MMP activeren / beheren

Prognosetool en MMP activeren / beheren Prognosetool en MMP activeren / beheren Inhoud: over het activeren van de connector met MMP en de inrichting van de Prognosetool. De koppeling met MMP is niet per se noodzakelijk, u kunt ook zonder een

Nadere informatie

Stappenplan koppeling AFAS - Kwaliteitscholen

Stappenplan koppeling AFAS - Kwaliteitscholen Stappenplan koppeling AFAS - Kwaliteitscholen Inhoud: Kwaliteitscholen is gecertificeerd partner van AFAS en heeft een koppeling gemaakt met AFAS Profit Online. Met deze koppeling wordt AFAS als bron gebruikt

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

Handleiding: BRAVO-accounts

Handleiding: BRAVO-accounts Handleiding: BRAVO-accounts 21 februari 2019 Inhoudsopgave 1 Inleiding ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4 2 Rollen

Nadere informatie

1 Aanmelden nieuwe parkeer dataset

1 Aanmelden nieuwe parkeer dataset Dit document beschrijft het proces voor het aanmelden en beheren van parkeer datasets ten behoeve van de Parkeer Data Catalogus van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. 1 Aanmelden nieuwe parkeer

Nadere informatie

Prognosetool Peiling Voortgang Advies - Voorspelling

Prognosetool Peiling Voortgang Advies - Voorspelling Prognosetool Peiling Voortgang Advies - Voorspelling Inhoud: met de Prognosetool krijgt u een overzicht van de voortgangspeilingen en adviezen van vakdocenten over de leerlingen die ze lesgeven. De reflectie

Nadere informatie

Audio e-module Ontwerpen van een e-learning

Audio e-module Ontwerpen van een e-learning Audio e-module Ontwerpen van een e-learning Fragment 001.mp3 002.mp3 Tekst Welkom bij deze e-module. Test je geluid en stel het juiste volume in! De e-module bestaat uit twee delen: Deel 1: de theoretische

Nadere informatie