Index WinGym Aanmaken en verwerken automatische incasso s... 2 WinGym Incasso s verwerken WinGym Incasso bestand aanpassen...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Index WinGym Aanmaken en verwerken automatische incasso s... 2 WinGym Incasso s verwerken... 10 WinGym Incasso bestand aanpassen..."

Transcriptie

1 Index WinGym Aanmaken en verwerken automatische incasso s... 2 WinGym Incasso s verwerken WinGym Incasso bestand aanpassen... 12

2 WinGym Aanmaken en verwerken automatische incasso s Via Management, Automatische incasso, ClieOp 03 bestand aanmaken (Telebankieren) komt u in het scherm waarin u zelf het incasso bestand kunt aanmaken. Of u gebruikt de toetscombinatie CTRL-F7.

3 In tab 1, worden de instellingen gemaakt voor een correcte incassobatch. In tab 2, wordt de incassobatch aangemaakt. In tab 3, wordt de historie getoond. Om het incassobestand aan te maken dient u de volgende instellingen zelf te controleren en eventueel aan te passen: Het eerste veld vult u de datum van de verwerking in. Dit is de datum dat de incasso batch verwerkt moet worden door bank of giro. Deze datum wordt mee gestuurd naar u telebankieren programma en moet in de toekomst liggen tot een maximum van 30 dagen vanaf vandaag. Op deze datum wordt u incasso batch verwerkt door bank of giro. In het volgende veld vult u de betaald tot datum in. Dit is de datum tot wanneer de leden betaald hebben. Zijn er leden die betaald hebben tot een datum later dan deze datum, dan worden deze leden niet meegenomen met de incasso batch. Is de betaald tot datum bij de leden voor de datum die u invult, dan kunnen (zie verder) deze leden worden meegenomen met de incasso batch. Dus als de betaald tot datum bij de leden kleiner of gelijk aan is dan de betaald tot datum die u hier invult, dan kunnen ze meegaan. Dus: leden betaald tot datum =< betaald tot datum = mogelijk incasso of leden betaald tot datum > betaald tot datum = reeds betaald (dus geen incasso) Indien u gebruik maakt van de mogelijkheid om een bepaalde periode niet te incasseren, u heeft dit reeds ingesteld bij het abonnement, dan moet u de juister incasso periode invullen bij. WinGym rekent zelf uit welke incassoperiode we nu zitten, maar u bent altijd vrij dit te wijzigen. In het voorbeeld staat een 6, dus dat we incassoperiode 6 gaan incasseren. Dit komt overeen met 22 mei. Indien deze niet aangevinkt zou zijn bij het betreffende abonnement, dan gaat dit lid niet mee met de incassobatch, maar wordt wel verlengd. Indien u meerder incassobatches op 1 dag wilt laten verwerken,, moet u dit veld aanpassen. WinGym bepaalt zelf welke batch we gaan incasseren. Indien op de ingestelde verwerkingsdag reeds een incassobatch bestaat, wordt dit getal met 1 verhoogd. Op deze manier komen de incassobatches bij de bank of giro niet door elkaar. Verder kunt u ook aangeven van welke leden er geïncasseerd moeten worden. U kunt bijvoorbeeld halverwege de maand alleen de nieuwe leden incasseren en op het einde van de maand de reeds bestaande leden. Dit vereist wel eigen administratie, u dient dan wel op het einde van de maand zelf te kiezen voor reeds bestaande leden.

4 Kiest u voor alle leden op het einde van de maand en u heeft halverwege de maand reeds de nieuwe leden geïncasseerd en u heeft in de tussenliggende periode de betalingen van de nieuwe leden reeds verwerkt, dan worden alleen de leden geïncasseerd waarvan de betaald tot datum kleiner is dan de betaald tot datum die u hier invult. Wilt u uw giro betalende leden controleren of hun gironummer klopt met hun adresgegevens, dan dient u bij Type transactie het vakje 1002 Giro incasso (onzuiver) aan te klikken. Er bestaat dan wel een grote kans dat de giro incasso leden terug komen vanwege niet kloppende adresgegevens. Als u bij Type transactie het vakje 1001 Incasso zuiver aan klikt (standaard) dan worden alleen het gironummer en de naam van de begunstigde meegestuurd. De giro dienst controleert dan alleen deze gegevens. Indien u na een normale incassobatch, en deze reeds heeft verwerkt, nog een incassobatch wilt uitvoeren voor de leden die in de vorige batch niet geïncasseerd zijn, kunt u dit aanvinken. Een extra vakje komt erbij zodat u de wanbetalers kunt blokkeren. Deze mogelijkheid heeft u ook tijdens het verwerken en doorboeken van de vorige incassobatch. U heeft ook nog de mogelijkheid om een extra tekstregel toe te voegen die ook op het afschrift van het lid komt. Op deze manier kunt u uw leden een prettig kerstfeest toewensen. Het vakje eronder kunt u aanvinken als op het afschrift van het lid de huidige betaald tot datum en de nieuwe betaald tot datum moet komen. Het lid weet dan direct tot wanneer het kan komen sporten. Met de volgende keuzes geeft u het volgende aan: - geblokkeerde leden wel/niet incasseren - Opgezegde leden ook controleren. Staat standaard aangevinkt omdat het mogelijk is dat een lid heeft opgezegd, maar nog een periode achter loopt met betalen. Zodra de opzegdatum gelijk of kleiner is aan de betaald tot datum, dan pas wordt het opgezegde lid niet meer geïncasseerd. Dus: opzegdatum <= betaald tot datum = geen incasso opzegdatum > betaald tot datum = wel incasso - Om een dossier van het lid bij te houden, plaatst u een regel in de betaalhistorie van het lid. Zo kunt u later terugkijken of het lid een correcte betaler is. Doe dit alleen als u zeker weet dat de incassobatch naar uw zin is, en niet telkens bij het testen van een incassobatch. Anders staan er op een gegeven moment zoveel loze regels in de historie. Eronder ziet u wanneer u de laatste keer een regel heeft opgeslagen bij het lid in de betalingshistorie. U kunt alle extra te incasseren bedragen weghalen, of u doet dit tijdens het verwerken van de incassobatch. Later meer.

5 Klikt u op deze knop, dan worden alle gegevens van de leden gecontroleerd. Ook de contant betalers! U ziet dan meteen of leden wel een abonnement hebben, of bij het abonnement wel een bedrag staat, etc. Doe dit regelmatig! Nadat u een incasso heeft aangemaakt, verstuurd heeft en inmiddels bericht heeft terug gekregen van wie wel en niet betaald hebben, klikt u op deze knop. Later meer. Hier ziet u alvast in één oogopslag hoeveel leden er ingeschreven staan, hoeveel leden actief zijn en hoeveel leden opgezegd hebben. Deze gegevens staan in wingym.ini en moeten overeenkomen met u incasso abonnement. Klopt dit niet, dan heeft u kans dat tijdens het importeren van het incassobestand, de gehele batch wordt afgekeurd. U kunt deze gegevens hier niet wijzigen. Hier geeft u éénmalig aan waar het incassobestand, Clieop03.txt, naar toe geschreven moet worden. Dit vergemakkelijkt het importen van het incassobestand in uw telebankieren pakket.

6 In tab 2 gaan we incasso batch aanmaken. U ziet nog een overzicht van de instellingen voor de incassobatch. Linksonder ziet u de knop maak incassobatch. Zodra u hier op klikt wordt bepaald welke leden er mee genomen worden in de incasso batch aan de hand van bovenstaande regels. Tijdens het aanmaken van de batch wordt in een bestand (txt en xls) opgeslagen welke leden er meegenomen zijn in de incasso batch en welke abonnement van het lid. Dit bestand wordt iedere keer aangemaakt zodra u op de knop maak incassobatch klikt. Met behulp van dit bestand kunnen de incasso betalingen later verwerkt worden. Dus als u een incasso batch voordat u de leden verwerkt heeft, dan kan het zijn dat sommige leden geen juiste betaald tot datum hebben! Dus u maakt eerst een incasso batch aan, importeert deze in uw telebankieren programma, en wacht op de uitslag van InterPay. Zodra u deze uitslag heeft ontvangen, kunt u de leden verwerken. Na deze verwerking kan weer een nieuwe incassobatch aangemaakt worden. Dus: 1. aanmaken incassobatch (CTRL-F7) 2. importen in telebankieren programma 3. valideren en versturen 4. wachten op bericht van bank of giro 5. verwerk deze gegevens (CTRL-F8) 6. terug naar 1

7 Zodra het aanmaken van de batch gereed is, ziet u in de middelste kolom welke leden er in de incasso batch verwerkt zijn. In de rechter kolom staan de leden die niet meegenomen zijn in de incasso batch of die afwijkend zijn. U kunt dubbelklikken op de naam van lid om naar zijn gegevens te gaan. Dit geldt ook voor de leden genoemd in de middelste kolom. Aan de linkerkant staat een lijstje met het totaalbedrag wat deze periode geïncasseerd gaat worden en hoeveel posten er zijn in het incassobestand.

8 In tab 3 wordt een overzicht getoond van de historische incassobatches. Als u het log bestand in wilt zien, klikt (eenmaal) u het betreffende bestand aan. Het log bestand wordt geopend in MS WordPad (log) of in MS Excel (xls). Aan de rechterkant staat de bestandsnaam van het huidige log en Excel bestand. Dubbelklik hierop en beide worden meteen geopend in Wordpad en MS Excel.

9 De volgende redenen geven aan waarom een lid wel/niet automatisch wordt geïncasseerd: - lid is geblokkeerd en u wilt geen leden incasseren die geblokkeerd zijn, wilt u wel geblokkeerde leden incasseren dan dient u het vakje Geblokkeerde leden incasseren aan te vinken. - Het lid reeds betaald heeft, de betaald tot datum van het lid ligt in de toekomst, dus verder weg dan de betaald tot datum van dit scherm. Dit geldt per abonnement! - Als bij lid inp1 (voor 13 periodes) of inc1 (voor 12 periodes) staat dan wordt elke periode geïncasseerd, staat er bij het abonnement van het lid ink1 en de maand van de datum die u ingevuld heeft bij kies datum verwerking (max 30 dagen) is niet de eerste maand van het kwartaal, dan wordt er niet geïncasseerd. - Als er een extra betaling gedaan moet worden, en het lid heeft een incasso abonnement, dan wordt dit bedrag toch meegenomen, onafhankelijk van blokkering of incassotype (inp1) en betaald tot datum. - Het volgende is een optie: indien een lid meerdere periodes niet betaald heeft, dan wordt het abonnementbedrag vermenigvuldigt met aantal openstaande periodes. - Het lid moet een geldig giro of banknummer hebben.

10 WinGym Incasso s verwerken Via Management, Automatische incasso, Vorige incasso doorboeken komt u in het scherm waarin u zelf het incasso bestand kunt aanmaken. Of u gebruikt de toetscombinatie CTRL-F8. Dit scherm gebruikt u nadat u het rapport van de bank of giro heeft ontvangen. In dit scherm ziet u alle leden die in de vorige incasso batch zijn meegenomen. Let ook op, het aantal posten en het bedrag moeten overeenkomen met de gegevens in de laatst aangemaakte incassobatch. Is dit niet zo, dan is er een nieuwe incassobatch aangemaakt die nog niet verwerkt is geweest! U klikt op de knop iedereen betaald, bij elk abonnement of extra betaling waar een bedrag staat komt een X te staan. Dit geeft aan dat dit bedrag ontvangen is. Is er geen betaling ontvangen, dan dubbel klikt u op de X voor het abonnement. Dit geeft aan, dat dit bedrag niet geïncasseerd is.

11 Op het afschrift van de bank of giro staat het lidnummer dat niet geïncasseerd kon worden. U kunt in het veld zoek op lidnummer of naam een gedeelte van de achternaam intypen of u geeft het lidnummer in (dit staat ook in het rapport van de bank of giro!) en klikt op zoek. WinGym zoekt dan het betreffende lid op. Heeft u op naam gezocht, en u klikt op zoek en WinGym heeft niet het juiste lid gevonden, klik dan weer op zoek. De regel gaat dan verder vanaf het punt waar het gestopt was. U heeft nu een lijst met leden waar de incasso wel gelukt is, die hebben een kruisje, en waarbij de incasso niet gelukt is, hebben geen kruisje voor het bedrag. Klik nu op en u heeft een rapport in Excel met een totaaloverzicht. Dit rapport wordt ook aangemaakt zodra u op de knop verwerk klikt. gepersonaliseerd kunt versturen. Of u stuurt iedereen die niet betaald heeft een brief, die u meteen Als u zeker weet dat de aangekruiste leden daadwerkelijk betaald hebben en dat bij de leden zonder kruisje niet betaald hebben, dan klikt u op de knop verwerk. Alle leden die in deze lijst staan met een X voor het betreffende abonnement, wordt de laatst betaald datum aangepast met de betaald tot datum en wordt de betaald tot datum verlengd met het aantal periodes zoals deze achterin deze lijst staan. U kunt nu terug gaan naar pagina 1 om opnieuw een incassobatch aan te maken met de leden waarbij de incasso niet gelukt is. U dient dan wel de zelfde instellingen te doen zoals bij de laatste incassobatch. Of u gebruikt nieuwe instellingen, omdat de leden die in de vorige incassobatch niet betaald hebben toch wel met de nieuwe incassobatch meegaan. Hun betaald tot datum ligt toch voor de betaald tot datum van de nieuwe incassobatch. Indien u per 4 weken incasseert, kunt u het beste elke maandag de incassobatch aanmaken. Waarbij u dan bij betaald tot datum de datum van de dinsdag erna is.

12 WinGym Incasso bestand aanpassen Via Management, Automatische incasso, Aanpassen ClieOp bestand komt u in het scherm waarin u zelf het incassobestand kunt aanpassen. Of u gebruikt de toetscombinatie CTRL-F9. Dit venster wordt alleen gebruikt in geval van nood! Als u een incassobatch aanmaakt, importeert in uw telebankieren pakket, valideert en wegstuurt. En u wacht niet op het resultaat van de incassobatch, maar toch direct alle leden van het incassobatch doorboekt naar de volgende periode. En dan blijkt dat een aantal dagen later het incassobestand in zijn geheel is afgekeurd omdat één gironummer (bijvoorbeeld) niet correct blijkt te zijn. Een nieuw incassobestand aanmaken gaat niet meer omdat alle leden reeds doorgeboekt zijn!

13 U opent dit venster, en dubbelklikt op het CLIEOP03.TXT bestand. Het bestand wordt gedecodeerd en getoond op het scherm. Zoek nu het lid op waarbij het gironummer (bijvoorbeeld) niet goed was. Corrigeer dit, en klik op waarbij een fout was gemeld.. Doe dit bij alle leden Als u hiermee klaar bent, klik u op en u kunt dit gecorrigeerde incassobestand opnieuw importeren in uw telebankieren pakket. Valideer de incasso s en verstuur het opnieuw.

WinGym Handleiding. zaterdag 19 september 2009. WinGym Handleiding 1

WinGym Handleiding. zaterdag 19 september 2009. WinGym Handleiding 1 WinGym Handleiding zaterdag 19 september 2009 WinGym Handleiding 1 Index Ledenadministratie (actieve leden)... 3 Tab 1: Abonnement... 8 Contributie en betaalhistorie... 11 Tab 2: Giro en Bank... 12 Tab

Nadere informatie

WinGym Maak uw eigen brieven. Via Management, Diverse brieven komt u in het scherm waarin u zelf uw eigen brieven kunt samenstellen.

WinGym Maak uw eigen brieven. Via Management, Diverse brieven komt u in het scherm waarin u zelf uw eigen brieven kunt samenstellen. WinGym Maak uw eigen brieven Via Management, Diverse brieven komt u in het scherm waarin u zelf uw eigen brieven kunt samenstellen. U kunt zelf een sjabloon maken waarin u uw eigen huisstijl kunt ontwerpen.

Nadere informatie

WinGym Abonnementen. Via Abonnementen en lessen, Abonnementen (of u drukt op F5 komt u in het scherm waarin u zelf u eigen abonnementen kunt maken.

WinGym Abonnementen. Via Abonnementen en lessen, Abonnementen (of u drukt op F5 komt u in het scherm waarin u zelf u eigen abonnementen kunt maken. WinGym Abonnementen Via Abonnementen en lessen, Abonnementen (of u drukt op F5 komt u in het scherm waarin u zelf u eigen abonnementen kunt maken. Om een abonnement aan te maken doet u het volgende: Klik

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Maart

Nadere informatie

WinGym Ledenadministratie

WinGym Ledenadministratie WinGym Ledenadministratie Bovenstaand scherm ziet u wanneer u op F4 drukt of op de knop Leden klikt of via menu Leden en dan menu item Aangemelden aanklikt. U kunt hier de alle relevante gegevens kwijt

Nadere informatie

Vervolgens kunt u de nota's opbouwen, en een incasso-bestand aanmaken en versturen naar het servicebureau / uw bank.

Vervolgens kunt u de nota's opbouwen, en een incasso-bestand aanmaken en versturen naar het servicebureau / uw bank. Hoofdstuk 1 Inleiding Het is mogelijk om declaraties door middel van automatische incasso te laten incasseren via een servicebureau (bijvoorbeeld Interpay), of via uw eigen bank. Voor patiënten hoeft u

Nadere informatie

Handleiding voor de facturatiemodule

Handleiding voor de facturatiemodule Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer Handleiding voor de facturatiemodule e-boekhouden.nl Inhoud 1. Facturen...

Nadere informatie

Handleiding Factureren

Handleiding Factureren Handleiding Factureren Inhoud 1 De facturatiemodule... 2 1.1 Facturen... 2 1.1.1 Factureren > Facturen > Toevoegen... 2 1.1.2 Factureren > Facturen > Overzicht... 4 1.2... 4 1.2.2 Factureren > Facturen

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de ledenadministratie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de ledenadministratie e-boekhouden.nl Handleiding voor de ledenadministratie Deze handleiding is specifiek gericht op ledenadministratie en bedoeld voor verenigingen en stichtingen. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Easy-SMS (SMS berichten versturen vanuit Easy-work) Versie 605 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische informatie...3 Instellingen...3 SMS sjablonen...4

Nadere informatie

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen:

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen: Hoofdstuk 1 D-Pay instellen en gebruiken D-Pay is een declaratiesysteem voor paramedici die gebruik maken van Intramed. D-Pay is eenvoudig te koppelen aan Intramed en neemt het complete declaratieproces

Nadere informatie

Handleiding voor de ledenadministratie

Handleiding voor de ledenadministratie Handleiding voor de ledenadministratie Deze handleiding is specifiek gericht op ledenadministratie en bedoeld voor verenigingen en stichtingen. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Betaalbestanden (CLIEOP03 Export) Easy-work Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische informatie...3 Instellingen algemeen...3 Instellingen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

WinGym Ledenadministratie (actieve leden)... 2 Tab 1: Abonnement... 7 Contributie en betaalhistorie... 10 Tab 2: Giro en Bank...

WinGym Ledenadministratie (actieve leden)... 2 Tab 1: Abonnement... 7 Contributie en betaalhistorie... 10 Tab 2: Giro en Bank... WinGym Ledenadministratie (actieve leden)... 2 Tab 1: Abonnement... 7 Contributie en betaalhistorie... 10 Tab 2: Giro en Bank... 11 Tab 3: Informatie... 12 Tab 4: Overig... 13 WinGym Agenda... 16 Brieven

Nadere informatie

Contributie via automatische incasso: doen!

Contributie via automatische incasso: doen! Contributie via automatische incasso: doen! Het versturen van acceptgiro s is voor u als ledenadministrateur en/of penningmeester ieder jaar weer een heel karwei. Vervolgens moet u ook nog betalingen controleren

Nadere informatie

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Inhoud Keuzes in werken met combinatie The Nanny & imuis... 1 Automatische koppeling... 2 Controle stappen... 2 Exporteren machtigingen vanuit The Nanny...

Nadere informatie

Automatische incasso. E-captain help E-captain help

Automatische incasso. E-captain help E-captain help 1 / 6 Automatische incasso Om incasso te gebruiken binnen e-captain moet de vereniging in het bezit zijn van een SEPA contract met de bank. Deze gegevens moeten worden overgenomen in e-captain. In dit

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Voordat u de module kunt gebruiken dienen er een aantal zaken te zijn ingesteld:

Voordat u de module kunt gebruiken dienen er een aantal zaken te zijn ingesteld: Sepa betalingen Met deze module kunt u Sepa betaalbestanden aanmaken voor betalingen aan leveranciers. Deze bestanden kunnen vervolgens in uw bankpakket worden ingelezen. Daarnaast worden de gedane betalingen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

Handleiding. WinGym Handleiding

Handleiding. WinGym Handleiding WinGym Handleiding Handleiding ANRO Adviesbureau Post en bezoek adres : WinGym Gounodlaan 59 5049 AE Tilburg M +31 (0)6 22483665 Fax +31 (0)84 711 3462 www.wingym.nl info@wingym.nl updates staan op www.wingym.nl/update

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Op tabblad "2. Declaraties" van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen.

Op tabblad 2. Declaraties van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk om naast het declareren naar verzekeraars en patiënten, ook te declareren naar bedrijven en instellingen. Er kan op drie manieren gedeclareerd worden naar

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken.

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Hoofdstuk 1 Retourinformatie via Extramed Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Als u declareert via Extramed,

Nadere informatie

W2105 Import Externe Bestanden

W2105 Import Externe Bestanden W2105 Import Externe Bestanden www.mpluskassa.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Toevoegen artikel import...4 3 Wijzigen artikel import...9 W2105 Import Externe Bestanden 2 1 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk. Zo werkt het

Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk. Zo werkt het Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk Zo werkt het Incasseren en betalen via Mijn ING Zakelijk Een incasso- of betaalopdracht levert u gemakkelijk aan via Mijn ING Zakelijk. Daarin kunt u al

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Incasso. Naam handleiding: Incasso Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Incasso. Naam handleiding: Incasso Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.0 Handleiding Abakus Incasso 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inrichting in Abakus Compleet... 4 Incasseren... 5 e-mail... 6 Onvolledige gegevens:... 7 Geen bankrekening...

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Bestanden importeren.

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Bestanden importeren. Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Bestanden importeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betaalbestanden importeren 2 Bestanden importeren U kunt een betalingsbestand uit

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 2.3 Aanvraag bij de

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

SEPA - Incasso behorend bij changelist v6.29.0

SEPA - Incasso behorend bij changelist v6.29.0 SEPA - Incasso behorend bij changelist v6.29.0 Eerste beschikbaarheid: 11 november 2013 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag

Nadere informatie

U moet eerst de betreffende verzamelstaat crediteren. Vervolgens kunt u van de creditdeclaratie een creditbestand maken.

U moet eerst de betreffende verzamelstaat crediteren. Vervolgens kunt u van de creditdeclaratie een creditbestand maken. Hoofdstuk 1 Creditbestand aanmaken en versturen Soms willen verzekeraars een creditbestand ontvangen, als u bijvoorbeeld met de verkeerde diagnose- of indicatiecode heeft gedeclareerd. Nadat u gecrediteerd

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

Handleiding Koppeling bunq

Handleiding Koppeling bunq Handleiding Koppeling bunq Bankkoppeling bunq In deze handleiding vindt u alle informatie over de koppeling tussen uw bankrekening bij bunq en e-boekhouden.nl. 1. Wat houdt de koppeling in? Door de koppeling

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

GAIA handleiding aanbieder verkorte versie INHOUD

GAIA handleiding aanbieder verkorte versie INHOUD INHOUD AANBIEDER 1 GAIA account aanmaken en autorisatie aanvragen (eenmalig)... 2 AANBIEDER 2 Korte instructie accreditatie aanvragen... 3 AANBIEDER 3 - instructie facturering binnen GAIA... 4 AANBIEDER

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

VIPLive - Financiële module (FIN):

VIPLive - Financiële module (FIN): VIPLive - Financiële module (FIN): Afboeken in VIPLive: Om met de module te beginnen, kunt u op scherm te zien: klikken. U krijgt dan onderstaand U moet aangeven of u gebruik maakt van een extern boekhoudpakket

Nadere informatie

ROSA software voor de kinderopvang

ROSA software voor de kinderopvang Over op de IBAN ROSA software voor de kinderopvang Kenmerk: ROSA_IBAN.doc 2004-2013 MULDATA http://www.muldata.nl info@muldata.nl Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 2 Hoofdstuk : Inleiding Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Is je e-mailadres nog niet bekend? Stuur deze dan eerst naar de administratie@avsprint.nl zodat deze verwerkt kan worden. Zodra dit gebeurd is, zal je hier bericht

Nadere informatie

Handleiding. Activeren en gebruik Rabobank koppeling. In samenwerking met. -Copyright Asperion

Handleiding. Activeren en gebruik Rabobank koppeling. In samenwerking met. -Copyright Asperion Handleiding Activeren en gebruik Rabobank koppeling In samenwerking met -Copyright Asperion Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Incasseren debiteurenvorderingen

Handleiding Incura Boekhouding Incasseren debiteurenvorderingen Inleiding Een snelle en doeltreffende manier van betalen van uw facturen door klanten is die van automatische incasso. Wanneer u bent gemachtigd door uw klant om geld af te schrijven van hun rekening èn

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet.

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen klaarzetten(het sjabloon voor de termijnfactuur maken) Een periodieke

Nadere informatie

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Handleiding Koppeling bunq

Handleiding Koppeling bunq Handleiding Koppeling bunq Inhoud 1. Bankkoppeling bunq... 2 1.1 Wat houdt de koppeling in?... 2 1.2 Hoe vraag ik de koppeling aan?... 2 1.3 Direct uw transacties in de boekhouding... 3 1.4 Betalen vanuit

Nadere informatie

Online vragenlijstenmodule

Online vragenlijstenmodule Online vragenlijstenmodule Inhoud Inleiding... 1 Activeren van de online vragenlijstmodule... 1 Een online verzoek versturen... 2 Een online verzoek ontvangen... 3 Een verzoeksjabloon wijzigen... 4 Uitnodiging

Nadere informatie

HANDLEIDING Sms-module

HANDLEIDING Sms-module HANDLEIDING Sms-module INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 3 1. ACCOUNT AANMAKEN BIJ SKYPE (gratis)... 5 2. BELKREDIET AANKOPEN...10 3. SMS VERSTUREN...12 3.1. Een SMS naar de actieve patiënt versturen...13

Nadere informatie

Qualizorg. Inhoud. FysioRoadmap 4.4

Qualizorg. Inhoud. FysioRoadmap 4.4 Qualizorg Inhoud Inleiding.... 2 Wie kan gegevens naar Qualizorg versturen?... 2 Wat zijn de voorwaarden waar een dossier aan moet voldoen voordat er gegevens naar Qualizorg verstuurd kunnen worden?...

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 17 juli 2013 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Hoofdstukindeling Incasso PC Leden

Hoofdstukindeling Incasso PC Leden Hoofdstukindeling Incasso PC Leden 1 Voorwoord SEPA... 2 2 Voorwaarden vooraf... 2 3 Inrichten PC Leden voor de incasso... 3 3.1 Inrichting contract PC Leden... 3 3.2 De machtigingen administratie... 5

Nadere informatie

Aanmaken CLIEOP bestand:

Aanmaken CLIEOP bestand: Aanmaken CLIEOP bestand: Open KING Selecteer Crediteuren -> Betalingsopdrachten -> Aanmaken/wijzingen/inzien betalingsvoorstellen Klik op toevoegen Selecteer de vinkjes zoals in de afbeelding hierboven.

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

Handleiding Profin. Sepa Betalen en incasseren. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Handleiding Profin. Sepa Betalen en incasseren. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Handleiding Profin Sepa Betalen en incasseren Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Bedrijfsconstanten pagina 4 Algemene instellingen pagina 4 Banken pagina 5 Crediteuren pagina 7 Tabblad

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER

AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER INHOUD Inleiding... 2 Het uiterlijk van QDAC light... 2 Bestandsformaten... 2 Standaardanalyses... 3 Filters en knoppen... 3 De rode draad... 4 Openen van een Auditfile...

Nadere informatie

Handleiding Koppeling Rabobank

Handleiding Koppeling Rabobank Handleiding Koppeling Rabobank 1 Bankkoppeling Rabobank In deze handleiding vindt u alles over de koppeling tussen uw rekening bij de Rabobank en e-boekhouden.nl. 1.1 Wat houdt de koppeling in? Door de

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Overschakelen van ClieOp03 incasso naar Euro-incasso. Scipio Update 2014

Overschakelen van ClieOp03 incasso naar Euro-incasso. Scipio Update 2014 Overschakelen van ClieOp03 incasso naar Euro-incasso Scipio Update 2014 januari 2014 Inleiding In Europa wordt het betalingsverkeer gestandaardiseerd. Automatische afschrijvingen en overschrijvingen in

Nadere informatie

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Peridos Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Plaats: Utrecht Datum: 30-01-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 2.2 1. Inleiding De module Gegevens wordt gebruikt voor

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank...

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank... Handleiding verwerking bankafschriften Versie 0.1 december 2011 INHOUD INHOUD... 2 1 Inleiding... 3 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

Bedrijven SEPA machtiging

Bedrijven SEPA machtiging Bedrijven SEPA machtiging Via Rabo Financial Logistics Portal (RFLP) kunt u gebruik maken van de toepassing Bedrijven SEPA machtiging om een machtiging te registreren voor Bedrijven Euroincasso s. Zonder

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

De vijf basis uitgangspunten van ABCrm (zie ook afbeelding volgende pagina):

De vijf basis uitgangspunten van ABCrm (zie ook afbeelding volgende pagina): Instructiekaart: Beginstappen in CRMcorner Kaartnummer: 1 Versie: 1009 Algemeen: Instructiekaart nummer 1 is vooral bedoeld om u op een snelle en efficiënte manier kennis te laten maken met CRMcorner.

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Beheer facturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 12 Inhoud Inleiding... 3 Twee type facturen... 3 Opbouw beheer facturen... 4 Tabblad Vecozo... 5 Lijst facturen... 6 Retourinformatie

Nadere informatie

TALIS EINDEJAARSVERWERKING

TALIS EINDEJAARSVERWERKING TALIS EINDEJAARSVERWERKING ALGEMEEN Bij de eindejaarsverwerking binnen TALIS moet u denken aan het aanpassen van het Factuurnummer, Opdrachtnummer, Dossiernummer, Meldingnummer, WMS Inslag- en Uitslagnummer

Nadere informatie

Handleiding Occure verzuimportaal

Handleiding Occure verzuimportaal Handleiding Occure verzuimportaal April 2015 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Inloggen Inloggen Checklist voor verdere handelingen 3. Openingsscherm Mijn Dashboard Overzicht Actueel Verzuim, Acties, Managementrapportages

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Piketsysteem handleiding Raad voor Rechtsbijstand. Symagic Resource Manager

Piketsysteem handleiding Raad voor Rechtsbijstand. Symagic Resource Manager Piketsysteem handleiding Raad voor Rechtsbijstand Symagic Resource Manager Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Toegang... 4 2. Beschikbaarheid... 5 2.1 Beschikbaarheidpatroon aanmaken...

Nadere informatie

Rabobank - Automatisch inlezen banktransacties - Automatisch importeren betaal- en incassobestanden behorend bij changelist v6.2.7

Rabobank - Automatisch inlezen banktransacties - Automatisch importeren betaal- en incassobestanden behorend bij changelist v6.2.7 Rabobank - Automatisch inlezen banktransacties - Automatisch importeren betaal- en incassobestanden behorend bij changelist v6.2.7 Eerste beschikbaarheid: 3 oktober 2011 Twinfield International NV De Beek

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie Gebruikershandleiding NEO facturatie Powered bij Twinfield NEO facturatie Copyright Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

Aanpassingen in Regelneef Pagina 1 van 5

Aanpassingen in Regelneef Pagina 1 van 5 Aanpassingen in Regelneef 7.2.0 Pagina 1 van 5 Aanvragen Nieuwe velden bij aanvragen Bij aanvragen kunnen nu ook worden vastgelegd: Opleidingen Kenmerken Niveaus Deze gegevens corresponderen uiteraard

Nadere informatie

INHOUD. Voor de volledige handleiding verwijzen wij u naar de website van de KNMG:

INHOUD. Voor de volledige handleiding verwijzen wij u naar de website van de KNMG: INHOUD AANBIEDER 1 GAIA account aanmaken en autorisatie aanvragen (eenmalig)... 2 AANBIEDER 2 Korte instructie accreditatie aanvragen... 3 AANBIEDER 3 - instructie facturering binnen GAIA... 4 AANBIEDER

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand.

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand. Algemeen Met behulp van deze handleiding zal u leren hoe u een bestand in het juiste formaat kan aanmaken en importeren naar uw winkelwagen. U zal merken dat dit zeer weinig moeite vergt en u op die manier

Nadere informatie

Directe Toegang Logopedie

Directe Toegang Logopedie Handleiding LogoBase Directe Toegang Logopedie 2012 Winbase Software en Adviezen B.V. Inhoud 1. Een DTL-Zitting aanmaken in de agenda... 3 2. De DTL-Screening... 6 3. Declareren van een DTL-Screening...

Nadere informatie

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling. Datum: 04-07-2016. Landelijk beheer Peridos. Versie: 2.

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling. Datum: 04-07-2016. Landelijk beheer Peridos. Versie: 2. Peridos Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Plaats: Utrecht Datum: 04-07-2016 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 2.0 Status: Concept Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer

Nadere informatie