Verslag werkbezoek bestuursleden DOS aan La Libertad in september 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag werkbezoek bestuursleden DOS aan La Libertad in september 2017"

Transcriptie

1 Verslag werkbezoek bestuursleden DOS aan La Libertad in september 2017 Drie vertegenwoordigers van DOS hebben in september 2017 La Libertad bezocht om de contacten met onze zusterorganisatie FC Juntos te verstevigen en de lopende projecten te bespreken. Vergadering met FC Juntos Wij zijn door FC Juntos hartelijk ontvangen. De voorzitster van FC Juntos vertelt dat er een nieuw bestuur is gekozen. Hierin zitten voor ons oude bekenden en ook een paar nieuwe gezichten. Ook zijn er commissies in het leven geroepen, als de cultuur, sport en sociale commissie. Tijdens deze ontvangst en ook op andere momenten tijdens het werkbezoek hebben we uitgebreid met het bestuur gesproken over de algemene situatie en de financiële positie van FC Juntos. De ontvangst werd afgesloten met een diner met muziek (verzorgd door een van de bestuursleden van FC Juntos met zijn familie). Vergadering met het bestuur van FC Juntos Samen op de foto Een Nicaraguaanse maaltijd met muziek Huizenbouw Samen met Sité Woondiensten ondersteunt Doetinchem een kleinschalig woningbouwproject in La Libertad. Sinds 2002 zijn er 38 woningen gebouwd, die via huurkoop afbetaald worden. Na 15 jaar huur betalen worden de bewoners eigenaar van het huis en de grond. Met de maandelijke betalingen wordt een roterend fonds opgezet voor de bouw van nieuwe woningen. Op deze manier zijn inmiddels 4 woningen met eigen midddelen gebouwd. In 2014 heeft, naast Sité, de gemeente Doetinchem geld beschikbaar gesteld, evenals het Landelijk Beraad Stedenbanden. Wij hebben de 5 woningen die recentelijk met deze middelen gebouwd zijn kunnen bekijken en de bewoners daarvan gesproken. Zij waren allen zeer tevreden met hun nieuwe woning en dankbaar dat Doetinchem hen de kans heeft gegeven om een eigen huis te hebben.

2 De nieuw gebouwde huizen. Met de commissie huizenbouw van FC Juntos zijn afspraken gemaakt over debiteurenbeheer en over de nog te bouwen woningen. Ook is er gesproken met de bewonerscommissie, die als bewoners van de huizen FC Juntos kunnen ondersteunen en suggesties kunnen geven. Asilo de ancianos Doetinchem heeft een aantal jaren een bijdrage geleverd aan een maaltijdvoorziening voor arme ouderen in La Libertad. In Nicaragua bestaat niet zoiets als AOW. Ouderen worden opgevangen en verzorgd door familie en buren. Sinds 2010 hebben de mensen uit La Libertad de zorg voor de maaltijdvoorziening helemaal overgenomen. Vanuit de RK-kerk in La Libertad kwam toen het initiatief om voor ouderen die niet bij familie terecht kunnen een permanent verblijf te maken. De gemeente La Libertad en de grote goudmijn hebben medewerking toegezegd. Ook Doetinchem heeft een bijdrage van US$ beschikbaar gesteld. Verder was er een aanzienlijke gift van oudburgemeester van Doetinchem Herman Kaiser. Wij hebben met de pastoor, Padre Almer Moncada, gesproken. De bouw van dit verblijf is nu bijna klaar. Er is voldoende geld beschikbaar om het bejaardentehuis af te bouwen. Het ministerie van gezondheid in Nicaragua ondersteunt dit project met personeel (dokter en verpleegkundige) en een andere NGO is benaderd om materiaal te leveren zoals bedden en rolstoelen. Er is plek voor 16 senioren. Het plan is om zowel 24 uursopvang als dagbesteding aan te bieden. De padre heeft het idee om families uit La Libertad een oudere te laten adoptern. Er wordt nog naar verdere financiering voor de exploitatie gezocht.

3 Links de pastoor in gezelschap van de voorzitster van FC Junto en rechts het zijaanzicht van het asilo Technische cursussen La Libertad heeft drie sectoren met economisch potentieel: landbouw, mijnbouw en dienstverlening. Beroepsonderwijs was tot voor kort onbekend in Nicaragua. In september 2011 is de eerste beroepsopleiding in La Libertad gestart, de opleiding tot landbouw en veeteelttechnicus. Daarnaast zijn er op allerlei plaatsen in Nicaragua Escuelas Municipales de Oficios opgericht, waar uiteenlopende beroepsgerichte cursussen worden gegeven. Doetinchem heeft financieel bijgedragen aan deze cursussen. Momenteel lopen de opleidingen técnico veterinario (zowel in de stad als op het platteland), landmeetkunde, verpleegkunde en de cursus basis boekhouden. De opleidingen landmeetkunde en verpleegkunde zitten in de laatste fase. De studenten werken nu aan een afstudeerproject dat ze later voor een jury moeten verdedigen. Deze projecten zijn gebaseerd op de projecten die de gemeente daadwerkelijk wil uitvoeren. Er zijn onder andere korte cursussen naaien en koken geweest. Sommige vrouwen die aan deze cursussen hebben meegedaan beginnen nu een bedrijfje en veel van hen volgen momenteel de cursus basis boekhouden. Met behulp van de mijn hebben de vrouwen van de naaicursus een coöperatie opgericht (16 dames). De bedoeling is dat ze onder meer uniformen voor de mijn en voor de schoolkinderen gaan maken. Afgestudeerden van de cursus autotechniek hebben nu een eigen werkplaats voor brommers en scooters. Ook zijn er vrouwen een bakkerij begonnen op plaatsen waar voorheen geen brood gebakken werd. De cursus basisadministratie in actie

4 Naast het bezoek aan de verschillende cursussen hebben we met de onderwijscommissie en de sociale commissie van FC Juntos en met de gemeentelijk verantwoordelijke voor de technische opleidingen en de korte cursussen gesproken over de mogelijkheid om MBO-leerlingen van verschillende Doetinchemse opleidingen te ontvangen. Het gaat om de opleidingen zorg, toerisme en landbouw en veeteelt. Tijdens het gesprek worden al allerlei ideeën geopperd over wat de studenten zouden kunnen gaan doen, bijvoorbeeld een plan voor dagbesteding in het bejaardentehuis uitwerken en toepassen of boeren van het stroomgebiedcomité helpen bij het ontwikkelen van een programma voor toeristen die willen logeren bij de boer. Ook de gemeente kan ondersteuning gebruiken op gebied van toeristische ontwikkeling. FC Juntos is dus geïnteresseerd en zal met een voorstel komen. DOS gaat het terugkoppelen naar de verschillende scholen. Boerenmarkt Tot een paar jaar geleden konden lokale boeren hun producten moeilijk kwijt In La Libertad. De gemeente La Libertad heeft met financiële steun van Doetinchem in 2014 een project opgezet om een boerenmarkt op te richten. Momenteel is er elke zaterdag een markt onder het afdak van een van de lagere scholen. Wij hebben met eigen ogen kunnen zien dat dat een groot succes is. Eerst was er nog bijna niemand, maar toen arriveerde er een vrachtwagen afgeladen vol met boeren en hun producten en was er een levendige handel. De gemeente La Libertad stelt dit transport beschikbaar. Binnenkort gaat de markt naar een nieuwe locatie. De vrachtwagen arriveert en de handel kan beginnen Toerisme Een van de mogelijkheden om de economie in La Libertad te verbeteren is om daar toerisme te bevorderen. Toeristisch potentieel is er zeker. La Libertad ligt hoog, in een prachtig landschap, en heeft een aangenaam klimaat. De goudwinning en het platteland zijn interessant. Sinds kort wordt er ook weer koffie verbouwd. Men denkt over het aanbieden van een goudtoer en over het ontwikkelen van agrotoerisme. Ook wil men een wandelpad aanleggen. De prachtige waterval even buiten La Libertad is weer beter toegankelijk. De wegen rond la Libertad worden steeds meer verhard, binnenkort ook die naar San Pedro. Wij bezochten een boerderij met toeristische mogelijkheden, een plek waar goud gewonnen wordt en een goudmolen waar de uitgehouwen ertsblokken worden verpulverd zodat uiteindelijk het goud overblijft.

5 Bananenbomen bij de finca links, de omgeving van La Libertad rechts Een goudzoeker aan het werk bij een goudmolen Onderwijscommissie (die de millenniumprojecten basisonderwijs heeft uitgevoerd) Janery (een onderwijzeres) geeft ons een samenvatting van de evaluatie van het milleniumdoelen Alle kinderen naar school. De laatste US$ van DOS zijn overhandigd in Het project Kinderarbeid vrije zones was een goede ondersteuning voor het behalen van het millenniumdoel. De beschikbaar gestelde rugzakjes (met schoolspullen) hebben goed geholpen en ook de bezoeken aan de ouders. Het doel was kinderen maar ze hebben kinderen bereikt (van kleuterklas tot zesde klas) zowel uit de stad als van het platteland. Er zijn vier schooltjes bijgebouwd en een school is opgeknapt. Ook zijn er workshops aan ouders gegeven en de leerkrachten hebben trainingen gehad. Het materiaal van Lipke (onderwijzeres uit Doetinchem) en Mart (bestuurslid DOS) wordt goed gebruikt in de lessen.

6 Culturele commissie en sportcommissie De culturele commissie is opgericht om FC Juntos te ondersteunen, de cultuur te ondersteunen en om de ruimte van de Casa de la Hermandad beter te benutten. In de Casa de la Hermandad worden nu elke werkdag Zumba-lessen gegeven voor vrouwen en van maandag tot donderdag folklorelessen voor kinderen. Deze lessen worden gegeven door vrijwilligers. De meer symbolische contributie van de deelnemers gaat in de kas van FC Juntos. Er wordt veel publiciteit richting scholen gegeven voor deze cursussen. Vooral via sociale media en ook op de lokale televisiezender (van het departement). Er zijn verder plannen voor een mini-fitnessruimte, documentaires draaien voor leerlingen van de lagere school in aansluiting op hun leerprogramma en ondersteuning voor drugsverslaafde jongeren. Bij iemand thuis worden bokslessen voor kinderen gegeven. Links de Zumbagroep met twee speciale deelneemsters en rechts de dansles voor kinderen Sociale commissie Deze commisie is opgericht om mensen die het nodig hebben te ondersteunen, zoals in het asilo, kinderen met kanker, kerstcadeautjes voor kinderen van arme families etc. Ze willen de vriendengroep van het Asilo de Ancianos oprichten (niet alleen in La Libertad). Iedereen van FC Juntos werkt mee bij een activiteit. De commissie bestaat sinds februari. Ze hebben een Zumbaton georganiseerd voor kinderen met kanker. Daarvoor is een collecte gehouden, huis aan huis en ook in de bus, door de vrouwen van de Zumba-les. Ouders waarvan een kind in een ziekenhuis in Managua liggen krijgen geld voor de bus. De commissie heeft het plan om een keer een karaoke te organiseren voor een goed doel. Ze hebben geen eigen budget, dit moet uit activiteiten komen. De PR-commissie helpt bij activiteiten, zoals bijvoorbeeld zorgen dat er op de lokale tv aandacht is voor de kerstcadeautjes voor arme kinderen. Ook wil men wat gaan doen aan de bewustwording van het belang van schoon drinkwater. PR en communicatie commissie Deze commisie heeft vooral een ondersteunende rol voor heel FC Juntos. Ze onderhouden de contacten met de lokale televisie-zender en zorgen dat de informatie via dit kanaal verspreid wordt. Ze ontwerpen affiches voor activiteiten, hebben een internetpagina gemaakt en houden facebook bij (Fundación Crecemos Juntos - La Libertad, Chontales).

Jaarverslag Stedenband Doetinchem. La Libertad

Jaarverslag Stedenband Doetinchem. La Libertad Jaarverslag 2017 Stedenband Doetinchem La Libertad Inhoud Organisatie... 2 Voorwoord... 3 Algemeen... 4 Activiteiten in Doetinchem... 5 Foto-expositie in 't Brewinc over 25 jaar stedenband Doetinchem

Nadere informatie

Jaarverslag Stedenband Doetinchem. La Libertad

Jaarverslag Stedenband Doetinchem. La Libertad Jaarverslag 2018 Stedenband Doetinchem La Libertad Inhoudsopgave Organisatie... 2 Voorwoord... 3 Algemeen... 4 Nicaragua... 4 Doetinchem... 5 Activiteiten in Nederland en Doetinchem... 5 Uitwisseling...

Nadere informatie

eenzelfde duale aanpak in La Libertad (FC Juntos en de gemeente) vormen de basis van de bestaande stedenband.

eenzelfde duale aanpak in La Libertad (FC Juntos en de gemeente) vormen de basis van de bestaande stedenband. Beleidsplan DOS Over DOS De stichting Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking (DOS) is in oktober 1990 opgericht op initiatief van de gemeenteraad van Doetinchem, met als doel vorm te geven aan de relatie

Nadere informatie

Verslag gesprekken in La Libertad, 2 en 3 januari 2017

Verslag gesprekken in La Libertad, 2 en 3 januari 2017 Verslag gesprekken in La Libertad, 2 en 3 januari 2017 Maandag 2 januari Gesprek met het bestuur van FC Juntos Aanwezig: Jamileth, Sergio, Pedro, Janery, María del Carmen Toekomst stedenband Op de vraag

Nadere informatie

Visie DOS op de stedenband Doetinchem-La Libertad na

Visie DOS op de stedenband Doetinchem-La Libertad na Visie DOS op de stedenband Doetinchem-La Libertad na 2015 1 Sinds 1992 hebben Doetinchem en La Libertad in Nicaragua een stedenband. In 1990 stond Nicaragua aan het begin van een periode van wederopbouw

Nadere informatie

Verslag bezoek delegatie Doetinchem aan partnerstad La Libertad 7 tot 14 februari 2016

Verslag bezoek delegatie Doetinchem aan partnerstad La Libertad 7 tot 14 februari 2016 Ve rs lagbezoekde lega t ie Doe t inchem aanlal ibe r tad7to t14feb rua r i2016 Verslag bezoek delegatie Doetinchem aan partnerstad La Libertad 7 tot 14 februari 2016 De delegatie bestaat uit: Namens gemeente

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. Stedenband Doetinchem. La Libertad

Jaarverslag 2015. Stedenband Doetinchem. La Libertad Jaarverslag 2015 Stedenband Doetinchem La Libertad Stedenband Doetinchem - La Libertad werkt aan 4 Millenniumdoelen Maaltijdvoorziening arme ouderen Alle kinderen naar de basisschool Verbetering water

Nadere informatie

Jaarverslag Stedenband Doetinchem. La Libertad

Jaarverslag Stedenband Doetinchem. La Libertad Jaarverslag 2016 Stedenband Doetinchem La Libertad Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking stedenband Doetinchem-La Libertad 1991 tot 2016 25 jaar stedenband met een overzicht van de ontwikkelingen in

Nadere informatie

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet!

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet! JAARVERSLAG 2018 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg. Zoals u onderstaand kunt lezen hebben wij ook dit jaar, behalve de bijeenkomsten van Samen op Zondag, diverse activiteiten

Nadere informatie

Doetinchem, 12 september 2010. Beste kinderen van De Meene en De Boomgaard,

Doetinchem, 12 september 2010. Beste kinderen van De Meene en De Boomgaard, Doetinchem, 12 september 2010 Beste kinderen van De Meene en De Boomgaard, Hoe is het met jullie? Hebben jullie een fijne vakantie gehad? Ik zeker wel! Ik was op vakantie in Nicaragua. Je-weet-wel, dat

Nadere informatie

Verslag werkbezoek december 2018

Verslag werkbezoek december 2018 Verslag bezoek delegatie Doetinchem aan La Libertad 13 tot 21 december 2018 Verslag werkbezoek december 2018 Vrijdag 14 december Op donderdag 13 december zijn wij, Jan Smit en Monic Schaapveld, bestuursleden

Nadere informatie

VERSLAG BESTUURLIJK WERKBEZOEK NICARAGUA VAN 5 APRIL TOT EN MET 13 APRIL 2013

VERSLAG BESTUURLIJK WERKBEZOEK NICARAGUA VAN 5 APRIL TOT EN MET 13 APRIL 2013 VERSLAG BESTUURLIJK WERKBEZOEK NICARAGUA VAN 5 APRIL TOT EN MET 13 APRIL 2013 Aan de reis namen deel: Herman Kaiser- burgemeester; Justin Walker - ambtenaar internationale samenwerking; Jeroen Helder -

Nadere informatie

Eerste verjaardag Stichting WATER

Eerste verjaardag Stichting WATER 1 November 2008 Tweede nieuwsbrief Eerste verjaardag Stichting WATER Een jaar geleden zaten een tweetal leden van onze vriendengroep bij de notaris en de oprichting van de Stichting WATER werd een feit.

Nadere informatie

Verslag werkbezoek Jan Smit en Monic Schaapveld. aan La Libertad. 19 oktober t/m 25 oktober 2015

Verslag werkbezoek Jan Smit en Monic Schaapveld. aan La Libertad. 19 oktober t/m 25 oktober 2015 Verslag werkbezoek Jan Smit en Monic Schaapveld aan La Libertad 19 oktober t/m 25 oktober 2015 Verslag werkbezoek Jan Smit en Monic Schaapveld aan La Libertad 19 oktober t/m 25 oktober 2015 Maandag 19

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag

JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN Stichting Jarikin: jaarverslag 2017-1 - Colofon Stichting Jarikin Zijlweg 1 2678 LC De Lier Telefoon: 0174 522859 Telefax: 0174 522851 Email: info@jarikin.nl Internet:

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

ESPANOR Informatie projecten (2014)

ESPANOR Informatie projecten (2014) ESPANOR Informatie projecten (2014) Pre-schoolonderwijs Met haar pre-schoolonderwijs programma wil ESPANOR kinderen van 4 en 5 jaar voorbereiden op het basisonderwijs en de Bijbelse boodschap aan hen meegeven.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Sparrow

Jaarverslag Stichting Sparrow Jaarverslag 2015 Stichting Sparrow Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting Sparrow 2015. We hebben ook dit jaar weer hulp mogen geven aan mensen die zonder deze hulp geen zicht hadden op

Nadere informatie

Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting. Sparrow van het jaar waar we vooral ons nieuw opgezette

Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting. Sparrow van het jaar waar we vooral ons nieuw opgezette Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave I n h o u d s o p g a v e V o o r w o o r d s t i c h t i n g S p a r r o w Voorwoord - pagina 2 Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting We hopen dat dit jaarverslag

Nadere informatie

De stichting heeft in ontvangen aan donaties. Dat is meer dan in 2014.

De stichting heeft in ontvangen aan donaties. Dat is meer dan in 2014. Financiële verantwoording 2015 Stichting Dutch Down Support Foundation Jaarverslag De stichting heeft in 2015 8.064 ontvangen aan donaties. Dat is 3.186 meer dan in 2014. De stichting heeft inmiddels een

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Hospice Almere

Jaarverslag. Stichting Hospice Almere Jaarverslag Stichting Hospice Almere 2007 Voorwoord Het jaar 2007 heeft in het licht gestaan van het zoeken van een locatie. Vele gesprekken met financiers en projectontwikkelaars hebben echter niet tot

Nadere informatie

Jaarverslag True grasses. Empowering Communities

Jaarverslag True grasses. Empowering Communities 1 Jaarverslag 2017 Zakelijke gegevens: Kamer van koophandel: 58308873 Rekeningnummer/IBAN: NL95RABO0108078752 Adres:, 9471 JB Zuidlaren Email: Website: ANBI: ja Doelstelling: Op 5 juli 2013 is de Stichting

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar! Passie houdt ons bij de les!

Samen goed voor elkaar! Passie houdt ons bij de les! 1 Nieuwsbrief Samen goed voor elkaar! Passie houdt ons bij de les! 05 02 2015 Belangrijke data De wekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool. Dinsdag 10 februari Maandag 16 februari Dinsdag 17 februari

Nadere informatie

1. Inleiding. Leeswijzer

1. Inleiding. Leeswijzer Jaarverslag 2014 1. Inleiding De stichting Stedenband Maastricht-Rama (stichting RaMa) onderhoudt sinds 1987 een band met de stad El Rama in Nicaragua. Tot 2016 nemen stichting RaMa en de gemeente Maastricht

Nadere informatie

Samenvatting verslag

Samenvatting verslag Ondertekening intentieverklaring voor samenwerken aan duurzaam beheer van het stroomgebied van de Río Mico, van links naar rechts: Mauricio José Ruiz, burgemeester Santo Tomás, Justino del Socorro Sevilla

Nadere informatie

Pieter Koning Jos Leeters Lonneke Willemsen

Pieter Koning Jos Leeters Lonneke Willemsen Pieter Koning Jos Leeters Lonneke Willemsen La Libertad 6-14 juli 2010 1. Introductie... 3 2. Doelstellingen... 3 3 Programma (dagboek).......... 3 4. Bevindingen....... 5 4.1 Algemene indruk....... 5

Nadere informatie

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l S t i c h t i n g K i n d e r e n i n N o o d w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l Transport naar Hongarije Wij hadden een transport gepland naar de Roemeense plaats Buzău en hoorden een week van tevoren,

Nadere informatie

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Wat is Westland Cultuurweb? In 2013 opgericht Op initiatief van de gemeente Zelfstandige en onafhankelijke stichting Raad van Toezicht en directeur-bestuurder

Nadere informatie

Inhoudsopgaven I. Voorwoord II. Drijfveer III. Geschiedenis -doelstelling - missie - visie - werkgebieden - middelen

Inhoudsopgaven I. Voorwoord II. Drijfveer III. Geschiedenis -doelstelling - missie - visie - werkgebieden - middelen Inhoudsopgaven I. Voorwoord II. Drijfveer III. Geschiedenis doelstelling missie visie werkgebieden middelen IV. Locatie V. Doelgroep VI. Activiteiten VII. Financiën VIII. Planning 20122013 1 Stichting

Nadere informatie

Leefbaarheidsalliantie Gelderland

Leefbaarheidsalliantie Gelderland Griffie Beuningen Onderwerp: Bijlagen: FW: Informatie over Leefbaarheidsalliantie Gelderland Web Factsheet Samenwerken aan leefbaarheid april 2018pdf Leefbaarheidsalliantie Gelderland Hierbij informatie

Nadere informatie

Leef je droom, Jaarverslag 2015 Stichting Vivir Juntos. Stichting Vivir Juntos Lekstraat 76, 2314VH Leiden +31 (0)

Leef je droom, Jaarverslag 2015 Stichting Vivir Juntos. Stichting Vivir Juntos Lekstraat 76, 2314VH Leiden +31 (0) Jaarverslag 2015 Stichting Vivir Juntos Leef je droom, samen Stichting Vivir Juntos Lekstraat 76, 2314VH Leiden +31 (0)71-589 6988 www.vivirjuntos.org email: info@vivirjuntos.org Inleiding In het jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag Stedenband Doetinchem. La Libertad

Jaarverslag Stedenband Doetinchem. La Libertad Jaarverslag 2014 Stedenband Doetinchem La Libertad Stedenband Doetinchem - La Libertad werkt aan 4 Millenniumdoelen Maaltijdvoorziening arme ouderen Alle kinderen naar de basisschool Verbetering water

Nadere informatie

Samenleven doe je niet alleen!

Samenleven doe je niet alleen! Samenleven doe je niet alleen! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal CDA Westerkwartier 2019 2023 Op 21 november 2018 mogen we weer naar de stembus om te stemmen. Deze keer voor de gemeenteraad van de

Nadere informatie

Stichting Asian Heritage Nepal (SAHN), Nieuwsbrief, september Namasté! Fotoverslag van bezoek aan Nepal

Stichting Asian Heritage Nepal (SAHN), Nieuwsbrief, september Namasté! Fotoverslag van bezoek aan Nepal Stichting Asian Heritage Nepal (SAHN), Nieuwsbrief, september 2015 Namasté! Fotoverslag van bezoek aan Nepal In augustus hebben bestuursleden Pieter van Buul en Annemieke Mencke (op eigen kosten) een bezoek

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2016-2018. Bestuur Vélo Heuvelrug Arend Jan van Hattum

Meerjarenbeleidsplan 2016-2018. Bestuur Vélo Heuvelrug Arend Jan van Hattum Meerjarenbeleidsplan 2016-2018 Bestuur Vélo Heuvelrug Arend Jan van Hattum Inleiding Toerfietsvereniging Vélo Heuvelrug is met veel enthousiasme op 17 februari 2015 opgericht. Eind 2015 heeft de vereniging

Nadere informatie

Jaarverslag Samenwerking en partners. 1. Inleiding. Leeswijzer

Jaarverslag Samenwerking en partners. 1. Inleiding. Leeswijzer Jaarverslag 2015 stichting Stedenband Maastricht Rama Maastrichter Pastoorstraat 25 6211 BV Maastricht contact rama rama nl 1. Inleiding Leeswijzer pag. 1: 1. Inleiding 2. Samenwerking en partners pag.

Nadere informatie

Kaart 1: Wmo = meedoen Achtergrondinformatie voor patiënten

Kaart 1: Wmo = meedoen Achtergrondinformatie voor patiënten Kaart 1: Wmo = meedoen Achtergrondinformatie voor patiënten De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) betekent voor gemeenten een andere manier van denken en doen. De Nederlandse gemeenten werken gezamenlijk

Nadere informatie

Wijkvereniging Westeinde

Wijkvereniging Westeinde 2014 Wijkvereniging Westeinde Beleidsplan Wijkvereniging Westeinde 23-3-2014 Wijkvereniging Westeinde Beleidsplan 2014/2015-2 - INHOUD Inhoud... - 2 - Bestuursorganisatie & vergaderingen... - 3 - Algemeen

Nadere informatie

Dit klanttevredenheidonderzoek is uitgevoerd in opdracht van en in afstemming met de Gemeente Rotterdam.

Dit klanttevredenheidonderzoek is uitgevoerd in opdracht van en in afstemming met de Gemeente Rotterdam. Dit klanttevredenheidonderzoek is uitgevoerd in opdracht van en in afstemming met de Gemeente Rotterdam. De onderzoeksgroep zijn klanten en vrijwilligers die actief zijn binnen een activiteit uit het aanbod

Nadere informatie

INSTRUCTIE VOOR HET INVULLEN VAN DE ENQUÊTE

INSTRUCTIE VOOR HET INVULLEN VAN DE ENQUÊTE Beste dorpsgenoten, Vanaf 2015 is er veel veranderd op het gebied van werk, zorg en welzijn. De gemeente is veel meer dan voorheen verantwoordelijk geworden voor een aantal belangrijke taken. De gemeente

Nadere informatie

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Stichting ASAP Projectvoorstel Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Februari 2012 Inhoud 1. Aanvrager... 2 2. Wie is stichting ASAP... 2 3. Doelstelling en werkwijze

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Stichting Vivir Juntos

Stichting Vivir Juntos Stichting Vivir Juntos Beleidsplan ten behoeve van ANBI voor de periode 1 januari 2017 31 december 2017 1. Algemene gegevens Naam Stichting Vivir Juntos Adres Lekstraat 76, 2314 VH Leiden Telefoon 071

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag

JAARVERSLAG 2018 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag JAARVERSLAG 2018 STICHTING JARIKIN Stichting Jarikin: jaarverslag 2018-1 - Colofon Stichting Jarikin Zijlweg 1 2678 LC De Lier Telefoon: 0174 522859 Telefax: 0174 522851 Email: info@jarikin.nl Internet:

Nadere informatie

Gezamenlijke nieuwsbrief. voor de Drechtsteden

Gezamenlijke nieuwsbrief. voor de Drechtsteden Gezamenlijke nieuwsbrief 3 voor de Drechtsteden ~ 3 e editie - oktober 2013 ~ Inleiding Voor u ligt de derde editie van de nieuwsbrief van de Zichtbare Schakel. Er zijn weer nieuwe ontwikkelingen en activiteiten

Nadere informatie

Stichting Follow Kosovo

Stichting Follow Kosovo Jaarverslag Stichting Follow Kosovo Over het jaar 2014 Rekeningnummer: NL91INGB0006109479 RSIN Nummer: 851912515 KvK Nummer: 55929575 http://www.followkosovo.nl followkosovo@live.nl bestuurfollowkosovo@gmail.com

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 29 AUGUSTUS 2014 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 29 AUGUSTUS 2014 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 1 29 AUGUSTUS 2014 Start van het nieuwe schooljaar 2014/2015 Beste ouders, Het allerbelangrijkste lijkt me voor ons allen dat de kinderen, dat uw kind, de kans en de gelegenheid

Nadere informatie

Foto-impressie werkbezoek waterproject La Libertad

Foto-impressie werkbezoek waterproject La Libertad Foto-impressie werkbezoek waterproject La Libertad Ellen Bollen-Weide en Arie Koster, Waterschap Rijn en IJssel, Djura Prins, Prins in communicatie Van 31 januari tot 16 februari bezocht een delegatie

Nadere informatie

Stichting Het Goede Doel Nieuwsbrief maart 2014

Stichting Het Goede Doel Nieuwsbrief maart 2014 In deze nieuwsbrief vind u achtereenvolgens informatie over: - Bestuur SHGD zoekt jou! - Hoe kan ik donateur worden? - SHGD gaat digitaal..www.shgd.nl - Spinningmarathon 2013 nieuw recordbedrag of? - Plan

Nadere informatie

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Afstudeerproject HAS Den Bosch, onderdeel van KIGO-project Educatie en Dierenwelzijn Studenten HAS Den Bosch: Claudia Liedecke Anneloek van Lieshout Opdrachtgever:

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Fadhili

JAARVERSLAG Stichting Fadhili JAARVERSLAG 2015 Stichting Fadhili Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Activiteiten in Afrika 3 A. Burundi 3 B. Democratische Republiek Congo 4 C. Rwanda 6 2. Activiteiten in Nederland 7 A. Fondsenweving 7 B.

Nadere informatie

Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn.

Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn. Secretariaat: Bankrekening: Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn. deliana.gg@live.nl Giften aan Stichting WATER KvK02/626219 zijn belasting aftrekbaar ANBI beschikking Augustus 2009.

Nadere informatie

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG Dwarsweg 18 3702 XB Zeist info@hopeandfuture.nl KVK nummer: 17229000 JAARVERSLAG 2017 www.hopeandfuture.nl Inhoud Voorwoord 1. Verslag activ.4 2. Plannen voor 2018..6 3. Bestuur 7 4. Jaarrekening.8 5.

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. 1 2 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Activiteitendag duurzaamheid. Voor Leerlingen door Leerlingen 10 oktober 2014

Activiteitendag duurzaamheid. Voor Leerlingen door Leerlingen 10 oktober 2014 Activiteitendag duurzaamheid Voor Leerlingen door Leerlingen 10 oktober 2014 Agenda 1. Aanleiding en introductie 2. Presentatie tijdens het MT-overleg 3. De uitdaging 4. Eventuele invulling 5. Organisatie

Nadere informatie

STICHTING De MORGENSTER ONTVANGSTEN

STICHTING De MORGENSTER ONTVANGSTEN ONTVANGSTEN Wat we mochten ontvangen in 2013 1. Giften en donaties Deelname aan evenementen, het organiseren van acties en uitdelen van onze folders hebben wederom geleid tot het verder uitdragen van onze

Nadere informatie

Zelfstandig wonen, maar niet alleen?

Zelfstandig wonen, maar niet alleen? Schrijf in voor een woning ng in Het Ouden Huis _ H Zelfstandig wonen, maar niet alleen? Als oudere - alleen of samen - zelfstandig wonen in een betaalbare huurwoning en je dagelijks leven zelf bepalen,

Nadere informatie

Wonen, welzijn en zorg. ViVa! Zorggroep is er voor u. Kwaliteit van leven

Wonen, welzijn en zorg. ViVa! Zorggroep is er voor u. Kwaliteit van leven Wonen, welzijn en zorg ViVa! Zorggroep is er voor u ViVa! Zorggroep Kwaliteit van leven Voor uzelf, uw partner of ouders wilt u deskundige en persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Maandbrief maart, Heiloo, 2019

Maandbrief maart, Heiloo, 2019 Maandbrief maart, Heiloo, 2019 Beste ouders, Na de vakantie hebben we het project Circus met alle kinderen afgesloten met een voorstelling in de school. Voor de kinderen is het altijd een feest als er

Nadere informatie

Dagboek september 2016

Dagboek september 2016 Dagboek 20 21-22 september 2016 De komende dagen gaan we met de vrijwilligers de trainingen oefenen, die we de afgelopen dagen hebben gemaakt. We bezoeken elk district apart. Alle vrijwilligers uit dit

Nadere informatie

Nieuwe kansen voor vrouwen uit sloppenwijken

Nieuwe kansen voor vrouwen uit sloppenwijken Nieuwe kansen voor vrouwen uit sloppenwijken Naaicursussen in Jaipur, India Voortgangsverslag januari t/m juni 2014 Statutaire naam Stichting Narangi Oprichtingsdatum 4 oktober 2010 Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Sponsorbrochure. Hartige Samaritaan. Pop-up restaurant voor vluchtelingen

Sponsorbrochure. Hartige Samaritaan. Pop-up restaurant voor vluchtelingen Sponsorbrochure Hartige Samaritaan Pop-up restaurant voor vluchtelingen 1 Algemene projectinfo: Wat betekent u voor vluchtelingen? In uw handen hebt u de sponsorbrochure van Hartige Samaritaan. Hartige

Nadere informatie

Zorgcoöperatie Hoogeloon. Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant

Zorgcoöperatie Hoogeloon. Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant Zorgcoöperatie Hoogeloon Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant December 2011 Inleiding Bij het opzetten van een Platform Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort de omschrijving van een zestal

Nadere informatie

Hier een overzicht van de huidige rolverdeling: Projecten Hartelijk bedankt daarvoor! Nieuws uit Chili

Hier een overzicht van de huidige rolverdeling: Projecten Hartelijk bedankt daarvoor! Nieuws uit Chili Lieve mensen, In september was het vreemd, geen Bietendag. De ontmoeting met de trouwe Bietendag gangers hebben we gemist en de kinderen misten het spelen op het erf bij Dorus en Sandra. Maar ook alle

Nadere informatie

Plaatselijk Belang Raerd. dit is ús doarp dèr wol we wenje

Plaatselijk Belang Raerd. dit is ús doarp dèr wol we wenje 2018-2022 Plaatselijk Belang Raerd dit is ús doarp dèr wol we wenje Voorwoord Plaatselijk Belang Raerd dit is ús doarp dèr wol we wenje Beste lezer, Met trots presenteren wij u de Dorpsvisie 2018-2022.

Nadere informatie

STICHTING MUZIEK JONG VOOR OUD Jaarverslag 2007

STICHTING MUZIEK JONG VOOR OUD Jaarverslag 2007 STICHTING MUZIEK JONG VOOR OUD Jaarverslag 2007 Oorsprong Albin Ograjensek, de initiatiefnemer van de Stichting Muziek Jong voor Oud, is al jaren werkzaam in de ouderenzorg in Maastricht. Het viel hem

Nadere informatie

Betaalbaar, zelfstandig wonen met zorg én service

Betaalbaar, zelfstandig wonen met zorg én service Betaalbaar, zelfstandig wonen met zorg én service Welkom in Ten Anker In Ten Anker bieden Vrijwaard en Woonzorg Nederland een nieuw woonconcept aan. Betaalbaar, zelfstandig wonen met de zekerheid van zorg

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS 1 HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS HOOFDSTUK 3: WAT HEEFT DE STICHTING BEREIKT HOOFDSTUK 4: ONS STNDPUNT

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSMETING DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF

TEVREDENHEIDSMETING DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF TEVREDENHEIDSMETING DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF Beste bezoeker van het Lokaal Dienstencentrum t Binnenhof, We proberen om de werking van het t Binnenhof voortdurend te verbeteren. Daarom willen we uw mening

Nadere informatie

Weer een aantal interessante bijeenkomsten in het vooruitzicht - ons nieuws van mei

Weer een aantal interessante bijeenkomsten in het vooruitzicht - ons nieuws van mei pagina 1 van 5 Subscribe Past Issues Tra Gecombineerde nieuwsbrief kleine kernen, gemeenschapsaccommodaties en zorgcollectieven Limburg. Bekijk deze mailing in uw browser Deze editie aandacht voor: Wensbusbijeenkomsten

Nadere informatie

Doorontwikkeling van School of the Beloved naar Centrum Tam Binh

Doorontwikkeling van School of the Beloved naar Centrum Tam Binh Doorontwikkeling van School of the Beloved naar Centrum Tam Binh School of the Beloved De School of the Beloved in de omgeving van Hué, is een school voor 70 lichamelijk en geestelijk gehandicapte jongeren.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Sparrow

Jaarverslag Stichting Sparrow Jaarverslag 2013 Stichting Sparrow Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting Sparrow 2013. Het jaar 2013 was een jaar van veranderingen. Remco en Ellie Pijper, oprichters van Sparrow, keerden

Nadere informatie

Jaarverslag Stedenband Doetinchem. La Libertad

Jaarverslag Stedenband Doetinchem. La Libertad Jaarverslag 2011 Stedenband Doetinchem La Libertad Stedenband Doetinchem - La Libertad werkt aan 4 Millenniumdoelen Maaltijdvoorziening arme ouderen Alle kinderen naar de basisschool Verbetering water

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met MHC, ON en PH gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

Voorlichting platform VZ 12 november 2015

Voorlichting platform VZ 12 november 2015 Voorlichting platform VZ 12 november 2015 Campus Hoogvliet Geopend in april 2014 CVO Ongeveer 22.000 leerlingen (Christelijk Voorgezet Onderwijs in Rotterdam e.o.) PENTA college CSG in totaal 5200 leerlingen,

Nadere informatie

www.kv.nl/opdrachten/ Directeur Bevlogen, communicatief, (cultureel) ondernemend, innovatief Naarden Directeur Stichting Grote Kerk Naarden Organisatie Stichting Grote Kerk Naarden Stichting Grote Kerk

Nadere informatie

Inhoud 1. Doel 2. Deelnemers 3. Overzicht programma 4. Kleuter-, basis- en speciaal onderwijs Beroepsonderwijs

Inhoud 1. Doel 2. Deelnemers 3. Overzicht programma 4. Kleuter-, basis- en speciaal onderwijs Beroepsonderwijs Verslag bezoek DOS-delegatie aan La Libertad van 17 tot 28 februari 2014 Inhoud 1. Doel 3 2. Deelnemers 3 3. Overzicht programma 4 4. Kleuter-, basis- en speciaal onderwijs 7 Bijeenkomst met onderwijscommissie

Nadere informatie

Jaarverslag Internet:

Jaarverslag Internet: Stichting Creatief Centrum Nijmegen-Zuid Tolhuis 44-44 6537 PN Nijmegen Telefoon 024-3452113 Jaarverslag 2018 E-mail: info@ccnz.nl - Internet: www.ccnz.nl Algemene informatie over Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Vrienden van de Purmaryn

Beleidsplan. Stichting Vrienden van de Purmaryn Beleidsplan Stichting Vrienden van de Purmaryn 2012-2017 Voorwoord en inhoudsopgave: In dit document wordt het beleid vastgelegd dat de Stichting Vrienden van de Purmaryn voor ogen heeft voor de komende

Nadere informatie

Afdeling U Algemene en oncologische chirurgie

Afdeling U Algemene en oncologische chirurgie U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling U van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling U maakt deel uit van het Centrum voor algemene chirurgie. Deze folder brengt u op de hoogte van de

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden

Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden Vrijwilligers om cliënten te bezoeken voor een praatje of evt. een spelletje doen; Vrijwilligers

Nadere informatie

VAKCOLLEGE DIENSTVERLENING

VAKCOLLEGE DIENSTVERLENING VAKCOLLEGE DIENSTVERLENING VERZORGING / ZORG EN WELZIJN BREED vanaf leerjaar 3 Vakken In de zorgsector werk je met mensen, van jong tot oud, die jouw hulp, aandacht, advies of begeleiding nodig hebben.

Nadere informatie

Ideeën tijdens de workshop van STEAM voor de Week van Zorg en Welzijn

Ideeën tijdens de workshop van STEAM voor de Week van Zorg en Welzijn Ideeën tijdens de workshop van STEAM voor de Week van Zorg en Welzijn 1. Skypen met bewoners Is het teveel voor bewoners om mensen in hun omgeving te ontmoeten of hebben bezoekers niet genoeg tijd om langs

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2016 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2016 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

Digitale Nieuwsbrief Stipepunten Zuidwest Friesland

Digitale Nieuwsbrief Stipepunten Zuidwest Friesland Digitale Nieuwsbrief Stipepunten Zuidwest Friesland Hierbij ontvangt u de derde digitale nieuwsbrief Stipepunten Zuidwest Friesland. Deze nieuwsbrief geeft informatie over zaken rondom vrijwilligerswerk,

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

-17 t/m 21 oktober : herfstvakantie-

-17 t/m 21 oktober : herfstvakantie- Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2016 Zesde nieuwsbrief Herfstvakantie Met prachtige nazomerdagen zijn we dit schooljaar begonnen. En nu staat de herfstvakantie alweer voor

Nadere informatie

WEEKNIEUWS maandag 18 januari 2016

WEEKNIEUWS maandag 18 januari 2016 WEEKNIEUWS maandag 18 januari 2016 Welkom: In de Berengroep heten wij Amin welkom en wij wensen hem een goede leertijd toe op De Border. Uit de jaarkalender: Woe.27 januari Studiedag, kinderen hele dag

Nadere informatie

A: Spreeuwenstraat 1 6165 BA Geleen The Netherlands Kamer van Koophandel reg. nr.: 40816888 T: +31 46 474 86 23

A: Spreeuwenstraat 1 6165 BA Geleen The Netherlands Kamer van Koophandel reg. nr.: 40816888 T: +31 46 474 86 23 Beleidsplan Stichting Liefde met Daden 2015-2018 Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Liefde met Daden voor Akim Achiasi in Ghana (Kyere Wo Do Ma Akim), kortweg Liefde met Daden. De stichting is

Nadere informatie

Wat is het SDW cliëntenpanel?

Wat is het SDW cliëntenpanel? Terug kijken op het eerste jaar SDW cliëntenpanel 2016 Wat is het SDW cliëntenpanel? Het SDW cliëntenpanel praat samen met de Centrale cliëntenraad (CCR) over thema s. Het cliëntenpanel bestaat uit 25

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag april 2010 juni 2011 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Doelstelling stichting Jyambere... 5 3 Visie van de stichting Jyambere... 5 4 Werkwijze

Nadere informatie

Stichting Follow Kosovo

Stichting Follow Kosovo Jaarverslag Stichting Follow Kosovo Over het jaar 2015 Rekeningnummer: NL91INGB0006109479 RSIN Nummer: 851912515 KvK Nummer: 55929575 http://www.followkosovo.nl followkosovo@live.nl bestuurfollowkosovo@gmail.com

Nadere informatie