Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting. Sparrow van het jaar waar we vooral ons nieuw opgezette

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting. Sparrow van het jaar waar we vooral ons nieuw opgezette"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2016

2 Inhoudsopgave I n h o u d s o p g a v e V o o r w o o r d s t i c h t i n g S p a r r o w Voorwoord - pagina 2 Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting We hopen dat dit jaarverslag een goed algemeen beeld geeft van onze Scholingsproject - pagina 3 Sparrow van het jaar Een jaar werkzaamheden in de Filipijnen. Medisch Fonds - pagina 4 Kindertehuis - pagina 5 Noodfonds - pagina 6 Bijbelstudies - pagina 7 Kinderfeest - pagina 8 Zomerkamp - pagina 9 Kerstfeest - pagina 10 waar we vooral ons nieuw opgezette studiehuis vorm hebben mogen geven. In dit studiehuis kunnen de studenten uit de sloppenwijk hun huiswerk maken. Hier zijn allerlei studiefaciliteiten aanwezig en als zij studievragen hebben is er een medewerker om hen te helpen. Het is een plek waar studenten elkaar motiveren door het samenwerken aan projecten en opdrachten, en waar ze bemoedigd worden door medewerkers. Een plek waar tieners ontdekken wat ze kunnen en dat onderwijs een stap is richting een weg uit de armoede. Uitgebreidere verslagen van onze activiteiten leest u op onze website. We zijn altijd bereikbaar om per telefoon of meer uitleg te geven over onze projecten. We vertellen graag over ons werk. We hopen dat we in onze werkzaamheden op uw steun en gebed mogen blijven rekenen. Remco en Ellie Pijper Stichting Sparrow

3 Scholingsproject S c h o l i n g s p r o j e c t s t i c h t i n g S p a r r o w Basisonderwijs In ging 1 kind met een Sparrowbeurs naar het basisonderwijs. Voortgezet onderwijs In gingen er 14 kinderen met een Sparrowbeurs naar het voortgezet onderwijs. Hoger beroepsonderwijs In gingen er 4 kinderen met een Sparrowbeurs naar het hoger beroepsonderwijs. Afgestudeerd In maart 2017 hebben 3 studenten hun diploma behaald voor het hoger beroepsonderwijs. Ieder kind heeft recht op onderwijs. Door onderwijs worden vaardigheden geleerd die de rest van je leven gebruikt kunnen worden. Het biedt je de mogelijkheid een toekomst op te bouwen. Het geeft je toegang tot publieke diensten en helpt je inspraak te hebben in lokaal beleid. Bovendien vergroot onderwijs de kans op een baan en daardoor de kans dat je jezelf en je familie kan voorzien in basisbehoeften. Sparrow sponsort alleen die kinderen die zonder deze ondersteuning niet naar school kunnen gaan. De resultaten van het jaar 2016 zijn het aantal kinderen in het schooljaar juni 2016 maart De afgestudeerden zijn van maart Het schooljaar is het eerste schooljaar waar onze studenten het volledige jaar gebruik konden maken van het studiehuis en haar faciliteiten. Dit is als erg positief ervaren door zowel onze medewerkers als de studenten. Ook zijn er verbeteringen zichtbaar in de schoolresultaten van de studenten. We merken dat studenten een positieve uitwerking op elkaar hebben. We zijn daarom in 2016 begonnen met het organiseren van maandelijkse fun activiteiten om meer contactmomenten voor de sponsorstudenten te creëren en ontspanning en beloning te geven voor hun inzet.

4 Medisch Fonds M e d i s c h F o n d s s t i c h t i n g S p a r r o w Ziekenhuis opnames In 2016 zijn er 6 patiënten opgenomen in het ziekenhuis via het Medisch Fonds. Doktersconsulten In 2016 hebben 20 patiënten een doktersconsult en medicijnen gekregen via het Medisch Fonds. Tandartsconsulten In 2016 hebben 0 patiënten een tandarts consult gekregen via het Medisch Fonds. Medische zorg is voor de meeste mensen die onder de armoedegrens leven onbereikbaar. Makkelijk te verhelpen kwalen hebben vaak een fatale uitwerking doordat er geen geld is voor medische hulp. Dit is een hartverscheurend probleem waar Sparrow dagelijks tegenaan loopt. Om deze reden heeft Sparrow het Medisch Fonds opgericht. In het geval van een ernstige situatie kunnen mensen een beroep doen op dit fonds voor bijvoorbeeld het ondergaan van een operatie of aanschaf van medicijnen. Met stichting Sparrow proberen we elk jaar een Medische Missie te organiseren. Op deze missie wordt gratis medische hulp gegeven en indien nodig worden er gratis medicijnen verstrekt aan mensen die onder de armoedegrens leven. In 2016 is de geplande Medische Missie niet doorgegaan en verzet naar begin Daarom zijn er minder doktersconsulten en medicijnen verstrekt vergeleken met voorgaande jaren. In 2016 zijn we een langlopende verbintenis aangegaan met een patiënt die twee keer per week een nierdialyse nodig heeft. Stichting Sparrow draagt hier de kosten voor, Trots zijn we dat dankzij het Medisch Fonds een baby gezond ter wereld kon komen tijdens een bevalling die als risicovol werd gezien.

5 Kindertehuis K i n d e r t e h u i s s t i c h t i n g S p a r r o w Opvang In 2015 was stichting Sparrow financieel verantwoordelijk voor de opvang van 3 kinderen in het kindertehuis. In de Filipijnen werkt stichting Sparrow samen met de Amerikaanse stichting Arise Ministries. Zij vangen straatkinderen, wezen en kinderen uit zeer arme families op. De kinderen krijgen een huis waar liefde en structuur centraal staan en waar zij veilig kunnen opgroeien en God kunnen leren kennen. Er is een jongenshuis en een meisjeshuis. Er zijn huisouders die de dagelijkse zorg op zich nemen en daarnaast krijgen zij professionele begeleiding van maatschappelijk werkers die hen helpen met het verwerken van de vaak ruige geschiedenis. Stichting Sparrow draagt voor enkele kinderen de financiële lasten voor het verblijf in het kindertehuis. Dit zijn kinderen die medewerkers van Sparrow tijdens de uitvoer van haar projecten tegengekomen zijn en die niet meer door hun eigen familie opgevangen kunnen worden. In 2016 was stichting Sparrow verantwoordelijk voor de opvang van 3 kinderen in het kindertehuis..

6 Noodfonds N o o d f o n d s s t i c h t i n g S p a r r o w Bouwen In 2016 hebben we drie huizen volledig herbouwd. Reparaties In 2016 hebben we enkele tientallen gezinnen geholpen met reparaties. December 2015 is het gebied waar stichting Sparrow werkt getroffen door tyfoon Nona (internationale naam Melor). De tyfoon ging gepaard met zeer zware regenval. Er was veel schade door de harde wind en zware regenval in het gebied waar stichting Sparrow werkt. Veel huizen zijn verwoest en er waren veel overstromingen. In december 2016 ging er weer een zware tyfoon over onze stad heen, tyfoon Nina. Weer was er veel schade. Sommige huizen waren compleet weggevaagd. We hebben in 2016 drie huizen die compleet verwoest waren herbouwd. Na de storm in 2016 hebben we materialen in het groot ingekocht en met een vrachtwagen laten afleveren bij ons studiehuis. Van daaruit werden de materialen verdeeld onder de gezinnen uit de krottenwijk Lazareto. Met de hulp van oud en nieuw materiaal zijn vele huizen weer hersteld.

7 Bijbelstudies B i j b e l s t u d i es s t i c h t i n g S p a r r o w Studenten Elke week zijn er Bijbelstudies georganiseerd voor de studenten die stichting Sparrow sponsort. Ouders/ verzorgers Elke week zijn er Bijbelstudies georganiseerd voor de ouders en verzorgers van onze studenten. Stichting Sparrow wil met haar werk getuige zijn van Jezus Christus en Gods Koninkrijk. Elke week organiseert stichting Sparrow Bijbelstudies voor haar studenten en voor de ouders/ verzorgers van de studenten. Het wel of niet volgen van de Bijbelstudies heeft geen invloed op het krijgen van een schoolbeurs of andere hulp van stichting Sparrow. De Bijbelstudies worden georganiseerd door een grote groep vrijwilligers. De studenten en ouders zijn positief over de Bijbelstudies, maar ook de lokale overheid en de scholen zijn erg over de Bijbelstudies te spreken. Zij vinden het belangrijk dat studenten bepaalde waarden en normen te horen krijgen en zien dit bijna als één van de voorwaarden voor het geven van hulp.

8 Kinderfeest K i n d e r f e e s t s t i c h t i n g S p a r r o w Kinderfeest Stichting Sparrow heeft een kinderfeest georganiseerd in de wijk Lazareto voor 90 kinderen. Aan het begin van het jaar 2016 heeft een grote groep vrijwilligers van stichting Sparrow een kinderfeest georganiseerd in de krottenwijk waar stichting Sparrow werkt. Er was muziek, dans en toneel. Er werden spelletjes georganiseerd, er waren kleine cadeautjes en voor iedereen was er een gezonde maaltijd. Op het kinderfeest waren ongeveer 90 kinderen aanwezig. Het kinderfeest is een leuke afleiding van het soms harde leven in een krottenwijk. Ook geeft het kinderfeest een positieve naamsbekendheid voor stichting Sparrow in de krottenwijk waar zij werkt.

9 Zomerkamp Z o m e r k a m p s t i c h t i n g S p a r r o w Zomerkamp Al onze high school studenten konden participeren in het zomerkamp van Adonia Philippines. Elk jaar aan het eind van het schooljaar organiseren we een zomerkamp voor onze studenten of we laten onze studenten meegaan op een zomerkamp van een andere organisatie. Dit jaar mochten onze studenten mee met het zomerkamp van Adonia Philippines. Naast de gezelligheid hebben zij tijdens het kamp een musical ingestudeerd en twee optredens in de stad verzorgd. Muziek en dans is iets waar onze sponsorstudenten ontzettend van genieten en het kamp was dan ook een zeer groot succes.

10 Kerstfeest K e r s t f e e s t s t i c h t i n g S p a r r o w Kerst feest In 2016 hebben we een kerstfeest georganiseerd voor al onze sponsorstudenten, medische patiënten en vrijwilligers. Kerstpakketten In 2016 hebben alle sponsorstudenten van stichting Sparrow een kerstpakket gekregen. Het kerstfeest is één van de grootste feesten in de Filipijnen. In september begint officieel het kerstseizoen. Vanaf september kan je dus in de winkels al kerstliedjes horen en de eerste kerstversieringen worden dan ook al opgehangen. Hoe dichter we bij december komen hoe groter het feest wordt. Hele overheidsgebouwen worden van buiten bekleed met kerstverlichting en het is een avondje uit om langs alle verlichte gebouwen te wandelen. Stichting Sparrow wil elk jaar een stukje kerstgevoel geven aan onze sponsorstudenten. In 2016 hebben we een kerstfeest georganiseerd bij ons studiehuis voor al onze sponsorstudenten, medische patiënten en vrijwilligers. We hebben samen gegeten en ook dit jaar hebben we weer Noche Buena boxes aan onze studenten kunnen geven. Een Noche Buena box is een traditie die lijkt op onze kerstpakketten traditie in Nederland.

11

Jaarverslag Stichting Sparrow

Jaarverslag Stichting Sparrow Jaarverslag 2015 Stichting Sparrow Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting Sparrow 2015. We hebben ook dit jaar weer hulp mogen geven aan mensen die zonder deze hulp geen zicht hadden op

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Sparrow

Jaarverslag 2014. Stichting Sparrow Jaarverslag 2014 Stichting Sparrow Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting Sparrow 2014. Een jaarverslag waar we aan de ene kant ontzettend trots op zijn. We hebben mensen geholpen. En voor

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Sparrow

Jaarverslag Stichting Sparrow Jaarverslag 2013 Stichting Sparrow Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting Sparrow 2013. Het jaar 2013 was een jaar van veranderingen. Remco en Ellie Pijper, oprichters van Sparrow, keerden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Beleidsplan 2017

Inhoudsopgave. Beleidsplan 2017 Inhoudsopgave 1 Beleidsplan 2017 Inhoudsopgave 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Over stichting Sparrow... 3 Doelstelling... 3 Christelijke grondslag... 3 Organisatiestructuur... 3 Werkgebied... 3 Visie

Nadere informatie

2016 Beleidsplan 2016 Stichting Sparrow

2016 Beleidsplan 2016 Stichting Sparrow 2016 Beleidsplan 2016 Stichting Sparrow Inhoudsopgave Over Sparrow... 2 Doelstelling... 2 Christelijke grondslag... 2 Organisatiestructuur... 2 Werkgebied... 2 Visie op armoede en armoedebestrijding...

Nadere informatie

2015 Beleidsplan 2015 Stichting Sparrow

2015 Beleidsplan 2015 Stichting Sparrow 2015 Beleidsplan 2015 Stichting Sparrow Inhoudsopgave Over Sparrow...2 Doelstelling...2 Christelijke grondslag...2 Organisatiestructuur...2 Werkgebied...2 Visie op armoede en armoedebestrijding...3 Doelen

Nadere informatie

Zondag 22 oktober 2017

Zondag 22 oktober 2017 Zondag 22 oktober 2017 Viering in de Welkomkerk met als thema: Leven doet soms pijn Dichtbij en veraf krijgt ieder mens te maken met lijden dat zich in allerlei vormen kan aandienen. Het verlies van een

Nadere informatie

zonder de stabiele en gezonde basis van een liefdevol

zonder de stabiele en gezonde basis van een liefdevol Kinderdagcentra 2017 Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in Moldavië meer dan honderdvijftigduizend kinderen in een onveilige en ongezonde situatie opgroeien. Ze groeien op zonder ouders omdat die

Nadere informatie

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Activiteiten... 4 SPIOR... 4 Discriminatie... 5 Thema-avonden voor ouders... 6 Sport voor jongeren en ouderen... 7 Samenwerking

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Help Ons Helpen. Rekeningnummer: NL98 INGB

Jaarverslag Stichting Help Ons Helpen. Rekeningnummer: NL98 INGB 0 Jaarverslag 2017 Stichting Help Ons Helpen Rekeningnummer: NL98 INGB 0005 5544 16 Website: www.stichtinghelponshelpen.nl Email: info@missiongrace.nl Pg. 02 Jaarverslag 2017 Inhoud Aan onze donateurs...

Nadere informatie

Stichting Embrace. Aid and Development. Inhoudelijk Jaarverslag 2017

Stichting Embrace. Aid and Development. Inhoudelijk Jaarverslag 2017 Stichting Embrace Aid and Development Inhoudelijk Jaarverslag 2017 Voorwoord: Het inhoudelijk jaarverslag van Stichting Embrace wordt geschreven met het doel een samenvatting te maken van de activiteiten

Nadere informatie

Activiteitenverslag Jeugd met een Opdracht Belo Horizonte 2015

Activiteitenverslag Jeugd met een Opdracht Belo Horizonte 2015 Activiteitenverslag Jeugd met een Opdracht Belo Horizonte 2015 Huize Redding Huize Herstel Huize de Zaaier Huize Toevlucht Huize Renascer Casa Luzeiro Huize de Rots Huize Redding ongeveer 5 medewerkers

Nadere informatie

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN,

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Wells of Joy, 2015 nieuwsbrief Nr. 2 Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Een half jaar geleden schreef ik mijn eerste nieuwsbrief. De tijd is gevlogen en het is dus tijd om weer iets van ons te laten horen.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Wie zijn wij... 3 Onze missie... 3 Onze focus... 3 Werkzaamheden van Stichting Kinderhulp Tsjernobyl...

INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Wie zijn wij... 3 Onze missie... 3 Onze focus... 3 Werkzaamheden van Stichting Kinderhulp Tsjernobyl... Beleidsplan 2019 2023 Amersfoort, Juli 2019 Stichting Kinderhulp Tsjernobyl Correspondentieadres: Depotadres: KvK 41190361 Patriciërslaan 64 Kostverlorenweg 12 RSIN 803988473 3824 CD Amersfoort 3762 EM

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Help Ons Helpen. Rekeningnummer: NL98 INGB

Jaarverslag Stichting Help Ons Helpen. Rekeningnummer: NL98 INGB Jaarverslag 2018 Stichting Help Ons Helpen Rekeningnummer: NL98 INGB 0005 5544 16 Website: www.stichtinghelponshelpen.nl Email: info@stichtinghelponshelpen.nl Pg. 02 Jaarverslag 2018 Inhoud Aan onze donateurs...

Nadere informatie

Projectplan. Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen

Projectplan. Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen Projectplan Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen Projectnaam Opdrachtgever Opdrachtnemer Projectdoorlooptijd Projectland Versie Datum Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen LightSys, PAN Africa Christian

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 e jaargang nr. 1 winter 2013.

Nieuwsbrief 2 e jaargang nr. 1 winter 2013. Nieuwsbrief 2 e jaargang nr. 1 winter 2013. Beste Vrienden van de stichting, Nog een paar weken en dan is het zover, dan staat ons tweede event voor de deur. Let op zoals eerder vernoemd is de datum gewijzigd

Nadere informatie

Projectondersteuning FILIPIJNEN STICHTING DOE IETS ANBI RAPPORT

Projectondersteuning FILIPIJNEN STICHTING DOE IETS ANBI RAPPORT Projectondersteuning FILIPIJNEN ANBI RAPPORT ALGEMENE GEGEVENS Naam ANBI: Stichting Doe Iets Ook bekend als: Stichting Doe Iets Adres: Camping Perkpolder Zeedijk 9 4588 RG Walsoorden Telefoonnummer: 0114-682467

Nadere informatie

Kinderhulp. Zorg voor kwetsbaren

Kinderhulp. Zorg voor kwetsbaren Kinderhulp Nieuwsbrief voor Kinderhulp Sponsors - Mei 2013 Zorg voor kwetsbaren Gehandicapt in Oost-Europa Kindertehuis Vidrare Het verhaal van Todor Interview met een projectmedewerker Partner in beeld:

Nadere informatie

Beste gemeente van Vriezeveen,

Beste gemeente van Vriezeveen, Beste gemeente van Vriezeveen, Mijn Nepalese vriend ds. Uma Kanta Sharma en zijn gemeente zijn u zeer dankbaar voor de collecte die vanuit Vriezeveen ontvangen werd naar aanleiding van de aardbevingen

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Inhoudsopgave Voorwoord bladzijde 2 De Noordoostpolder bladzijde 4 Belangrijke punten bladzijde 6 Een eerlijke gemeente bladzijde 7 Goede zorg bladzijde 9 Rust op

Nadere informatie

Projectplan Associação Centro Missionário de Desenvolvimento Social Rua José Justino 72 - Vila Fazendinha Belo Horizonte, Brazilië

Projectplan Associação Centro Missionário de Desenvolvimento Social Rua José Justino 72 - Vila Fazendinha Belo Horizonte, Brazilië Projectplan 2018 Associação Centro Missionário de Desenvolvimento Social Rua José Justino 72 - Vila Fazendinha Belo Horizonte, Brazilië Inleiding De sloppenwijk Vila Fazendinha maakt deel uit van de grootste

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Stichting het Kompas

Stichting het Kompas Stichting het Kompas Sinds 1979 de evangelische boekwinkel in Sneek met als doelstelling het verspreiden van het Evangelie in en rondom Sneek. Het is een plek waar men terecht kan voor Christelijke boeken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!!

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!! NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen Stichting Kans op Toekomst bestaat dit jaar 5 jaar. In die jaren heeft uw voetbal vereniging een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Stichting. Pan de Vida

Stichting. Pan de Vida Stichting Pan de Vida Algemeen Stichting Pan de Vida is op 27 december 2006 opgericht met het doel om de allerarmste kinderen in Peru te helpen. Aanvankelijk werd alleen gewerkt met kinderrestaurants,

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief april/mei TOV! Plein 16C 4001LJ Tiel www.toveten.nl T: 06 549 363 50 info@toveten.nl wendy@toveten.nl Spreuken 22:2 Rijke en arme mensen zijn gelijk, want de Heer heeft ze allemaal gemaakt.

Nadere informatie

ons GROOTS Kerstfeest

ons GROOTS Kerstfeest Het is 4 maanden geleden dat we 15 nieuwe kinderen hebben ingenomen. We hebben 2 zusjes laten gaan, omdat ze niet konden opschieten met onze andere kinderen. We gaan door met de overige nieuwe 13, die

Nadere informatie

De oudsten van de gemeente zijn herders onder Jezus, de Opperherder.

De oudsten van de gemeente zijn herders onder Jezus, de Opperherder. {tab=pastoraat} Binnen de gemeente zijn we geroepen om te zien naar elkaar. De oudsten van de gemeente zijn herders onder Jezus, de Opperherder. Zij hebben de opdracht de kudde Gods te hoeden (1 Petr.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2016 Schurinkies goes England

Nieuwsbrief Oktober 2016 Schurinkies goes England Nieuwsbrief Oktober 2016 Schurinkies goes England Hier weer een update vanaf Engelse bodem!! Het is alweer 15 maanden geleden dat Erik en ik naar de overkant vertrokken zijn. De tijd vliegt voorbij, maar

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Met vriendelijke groet, Jurjen Knot

Voorwoord. Veel leesplezier! Met vriendelijke groet, Jurjen Knot JAARVERSLAG 2017 Voorwoord 2017! Wat valt er veel over dit jaar te vertellen. Een jaar waarin we veel geleerd hebben. Onder andere leerden we nog meer op Hem te vertrouwen en moesten we loslaten. Tot en

Nadere informatie

9,4. Werkstuk door Robbin 1688 woorden 14 juni keer beoordeeld. Nederlands. Moldavië INHOUDSOPGAVE. inleiding blz 2

9,4. Werkstuk door Robbin 1688 woorden 14 juni keer beoordeeld. Nederlands. Moldavië INHOUDSOPGAVE. inleiding blz 2 Werkstuk door Robbin 1688 woorden 14 juni 2016 9,4 4 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands Moldavië INHOUDSOPGAVE inleiding blz 2 hoofdstuk 1 infrastructuur blz 3 hoofdstuk 2 drankmisbruik

Nadere informatie

Samen tot meer in staat! Een voorstel tot samenwerking Nederland - Albanië Januari 2016

Samen tot meer in staat! Een voorstel tot samenwerking Nederland - Albanië Januari 2016 Samen tot meer in staat! Een voorstel tot samenwerking Nederland - Albanië Januari 2016 Sh.K.B.Sh. Gevangenenzorg Albanië Postbox 270 1 Tirana, Albania +355 6820 13940 f.westerink@shkbsh.com www.shkbsh.com

Nadere informatie

Ook is er een verloting met leuke prijzen! De kerstcommissie informeert u nader hierover! VVE-thuisproject gaat in januari weer van start!

Ook is er een verloting met leuke prijzen! De kerstcommissie informeert u nader hierover! VVE-thuisproject gaat in januari weer van start! December: sfeervolle maand met Sint en kerst In deze nieuwsbrief o.a.: Pagina 1 Sint en Kerst VVE-thuis Pagina 2 Alle belangrijke data vindt u op de schoolkalender en ook in ons ouderportaal! Onderwijskundige

Nadere informatie

Hieronder vind je wat informatie over Stichting Dinka zelf. Leuk als je dat eerst even gaat doornemen voordat je het interview leest.

Hieronder vind je wat informatie over Stichting Dinka zelf. Leuk als je dat eerst even gaat doornemen voordat je het interview leest. Omdat ik in September 3 maanden naar Tanzania ga via Stichting The EFshellp vond ik het belangrijk om meer te weten te komen waar ik terecht kom. Femke en ik zullen 1,5 maand lang verblijven bij Dinka

Nadere informatie

Damayan Comunity Center Manilla

Damayan Comunity Center Manilla Damayan Comunity Center Manilla sponsorproject Filippijnen IEDER KIND HEEFT RECHT OP EEN THUIS IEDER KIND HEEFT RECHT OP ONDERWIJS IEDER KIND HEEFT RECHT OP LIEFDE EN ZORG WWW.DAMAYAN-MANILA.NL WAAROM

Nadere informatie

LA SONRISA NARANJA. Aan het einde van het jaar. JAARGANG 5 Nummer 4 december 2013 INHOUD. 1. Aan het einde van het jaar. 2. Verslag van een stagiaire

LA SONRISA NARANJA. Aan het einde van het jaar. JAARGANG 5 Nummer 4 december 2013 INHOUD. 1. Aan het einde van het jaar. 2. Verslag van een stagiaire NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 4 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 5 Nummer 4 december 2013 INHOUD 1. Aan het einde van het jaar 2. Verslag van een stagiaire 3. Berichten van Els 4. Financiën Aan het einde van het

Nadere informatie

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG Dwarsweg 18 3702 XB Zeist info@hopeandfuture.nl KVK nummer: 17229000 JAARVERSLAG 2017 www.hopeandfuture.nl Inhoud Voorwoord 1. Verslag activ.4 2. Plannen voor 2018..6 3. Bestuur 7 4. Jaarrekening.8 5.

Nadere informatie

Ouderraad De Lisdodde. Jaarverslag Secretariaat Ouderraad De Lisdodde: Patricia van den Berg-Wink Wanneperveen

Ouderraad De Lisdodde. Jaarverslag Secretariaat Ouderraad De Lisdodde: Patricia van den Berg-Wink Wanneperveen Ouderraad De Lisdodde Jaarverslag 2017-2018 Secretariaat Ouderraad De Lisdodde: Patricia van den Berg-Wink Wanneperveen Inhoudsopgave: Voorwoord pag. 1 Activiteiten pag. 2 Interne organisatie pag. 3 Financiën

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1 LA SONRISA NARANJA

NIEUWSBRIEF 1 LA SONRISA NARANJA I LA SONRISA NARANJA JAARGANG 11 Nummer 1 januari 2019 Nieuwjaarswens NHOUD 1 Nieuwjaarswens 2. De nieuwe vestiging 3. Kerstfeest in de wijk 4. Mrthe 5. Berichten van Els Stichting La Sonrisa Naranja Admiraliteitskade

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s),

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s), 10 6 maart 2018 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Een kijkje in de keuken In de media leest u vaak over werkdruk in het onderwijs en het te kort aan personeel. De stakingen van de afgelopen tijd hebben

Nadere informatie

Inhoudelijk Jaarverslag 2015

Inhoudelijk Jaarverslag 2015 Inhoudelijk Jaarverslag 2015 Stichting Animo De Weer 75 1504 AK Zaandam Tel: 075-7113050 Email: info@animoweb.nl Actuele informatie over activiteiten en projecten zijn te vinden op www.animoweb.nl Inhoudelijk

Nadere informatie

Zondag 6 maart, 4e zondag in de 40dagentijd, alle kerken

Zondag 6 maart, 4e zondag in de 40dagentijd, alle kerken Zondag 6 maart, 4 e zondag in de 40dagentijd, alle kerken 1e collecte: 40dagentijdcollecte van Kerk in Actie voor Syrische vluchtelingen in de regio. Miljoenen Syriërs zijn op drift. Het land is compleet

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

ANBI Vineyard Amsterdam

ANBI Vineyard Amsterdam ANBI Vineyard Amsterdam RSIN: 51492172 Postadres: Vineyard Gemeente Amsterdam Spyridon Louisweg 104 1034 WR Amsterdam info@vineyardamsterdam.nl 0627424854 (Mark Hage) Bezoekadres: Zuiderkerkhof 72 1011WB

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger. Beste lezer,

Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger. Beste lezer, Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger Beste lezer, De december maand is weer begonnen. De bladeren zijn van de bomen en de december drukte is in volle gang, de sint is in het land, de schoentjes

Nadere informatie

Inzamelingen in de maand mei Voedselbanken Stedendriehoek. 1 Missionair Werk en Kerkgroei. Help de nieuwe kerk in Hilversum:

Inzamelingen in de maand mei Voedselbanken Stedendriehoek. 1 Missionair Werk en Kerkgroei. Help de nieuwe kerk in Hilversum: Inzamelingen in de maand mei 2016. Datum 1e inzameling 1 Missionair Werk en Kerkgroei. Help de nieuwe kerk in Hilversum: Vitamine G is een gemeenschap van mensen in Hilversum die zoeken naar geestelijke

Nadere informatie

Stichtingsplan. Stichting San Lucas Nederland

Stichtingsplan. Stichting San Lucas Nederland Stichtingsplan Stichting San Lucas Nederland Bestuur Stichting San Lucas Nederland Oktober 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Visie, Missie, Doel & Resultaten...4 3. Activiteiten...5 4. Organisatie...6

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1 Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 In 2008 kwam er een bedrag van 18653,-- aan donaties voor Indonesië

Nadere informatie

Inleiding. Het bestuur van de Stichting Vrienden voor Roemenië,

Inleiding. Het bestuur van de Stichting Vrienden voor Roemenië, Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Vrienden voor Roemenië. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting dak Beleidsplan 2019-2022 Inhoudsopgave Introductie...2 Beleidsplan..3 Missie en Visie 6 Strategische doelstellingen...7 Fondswerving..8 Financieel beleid.9 Introductie Albanië is een land met

Nadere informatie

Onze visie Het idee is om een open gemeenschap te zijn in Tilburg waarbij iedereen welkom is en waar vriendschap centraal staat.

Onze visie Het idee is om een open gemeenschap te zijn in Tilburg waarbij iedereen welkom is en waar vriendschap centraal staat. Verkorte versie 2013 1. BIJBELS MANDAAT Wij vinden ons mandaat in 3 bijbelteksten: Matteüs 11:28-30; Matteüs 22:37-40 en Matteüs 28:19-20. In de eerste tekst zegt Jezus dat hij ons rust wil geven. Wij

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Timulazu Statutair gevestigd in Laag Zuthem

Jaarverslag 2014. Stichting Timulazu Statutair gevestigd in Laag Zuthem Jaarverslag 2014 Stichting Timulazu Statutair gevestigd in Laag Zuthem Postadres: Kolkweg 2 8055PV Laag-Zuthem KVK nummer: 54701449 ANBI nummer: 851408060 Banknummer: NL80 RBRB 0850 0184 20 Redactie en

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en kennissen,

Lieve familie, vrienden en kennissen, Lieve familie, vrienden en kennissen, Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van 2012. Er is in de afgelopen maanden weer veel gebeurd. En dat niet alleen: in de komende tijd staat er nog veel meer te gebeuren.

Nadere informatie

Convenant Kindercentra & ROC s Groningen en Noord-Drenthe. Informatiegids voor Stagiairs

Convenant Kindercentra & ROC s Groningen en Noord-Drenthe. Informatiegids voor Stagiairs Informatiegids voor Stagiairs Inhoudsopgave informatie stagiairs Algemeen Functiebeschrijving Pedagogisch medewerker (conform cao kinderopvang) Functiebeschrijving Peuterspeelzaalleidster 1 (conform cao

Nadere informatie

LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN

LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN 2 Titel 1. Introductie 2. Visie 3. Missie 4. Inspiratie 5. Doelen en objectieven 6. Strategiën 7. Gebieden van invloed 8. De invloed op deze gebieden 9. Waarom we deze gebieden

Nadere informatie

Activiteitenverslag Jocum, Belo Horizonte, Brazilië

Activiteitenverslag Jocum, Belo Horizonte, Brazilië Activiteitenverslag 2016 Jocum, Belo Horizonte, Brazilië Casa Luzeiro Casa Renascer Casa Semear Casa Resgate Casa Restauração Casa Refugio Casa Rocha Huize Lichtende Ster (Casa Luzeiro) 10 medewerkers

Nadere informatie

Huismoeder. Opvang voor kinderen. Werkvolk gezocht! 1 ste graad > Werk > lesmateriaal > beroepenwijzer

Huismoeder. Opvang voor kinderen. Werkvolk gezocht! 1 ste graad > Werk > lesmateriaal > beroepenwijzer 1 ste graad > Werk > lesmateriaal > beroepenwijzer Werkvolk gezocht! Huismoeder Je zorgt voor de kinderen, maakt het eten klaar, doet de afwas, zorgt dat het huis schoon en ordelijk blijft, doet boodschappen,

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Romario

Jaarplan Stichting Romario 2018 Jaarplan Stichting Romario 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Missie en visie 4 3. Doelstelling 1: ontwikkelen thuisbegeleiding voor mensen met een beperking en hun netwerk 5 4. Doelstelling 2: inzamelingsacties

Nadere informatie

Nieuwsbrief december

Nieuwsbrief december +6 Nieuwsbrief december Hallo lieve leden, Het is december en dat betekent dat de feestdagen naderen. Overal zie je de kerstspullen al weer tevoorschijn komen. De geur van dennenbomen roept bij ons gelijk

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kidron

Beleidsplan Stichting Kidron Beleidsplan Stichting Kidron 2014-2015 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inleiding 2 2. Algemeen 2 2.1 Ontstaan Stichting Kidron 2 De naam Kidron 2.2 Stichting Kidron in 2014 3 3. Organisatiestructuur 4 3.1 Bestuur

Nadere informatie

Verpleegunit Avondzon. U bent van harte welkom

Verpleegunit Avondzon. U bent van harte welkom Verpleegunit Avondzon U bent van harte welkom Inhoud Welkom in de verpleegunit in Avondzon 3 Het ontstaan van de verpleegunit in Avondzon 4 Wonen in de verpleegunit in Avondzon 5 Faciliteiten 7 Adres-

Nadere informatie

Wat laat u achter? OVER NALATEN AAN CAMA

Wat laat u achter? OVER NALATEN AAN CAMA Wat laat u achter? OVER NALATEN AAN CAMA Voorwoord Door de Bijbel weten we wat het laatste hoofdstuk van de geschiedenis van de wereld is, namelijk: Hierna zag ik en zie, een grote menigte, die niemand

Nadere informatie

We wensen je een goede en ontspannen cursus toe! Neem een lekkere kop koffie of thee als je de mailing leest, maak er jouw momentje van!

We wensen je een goede en ontspannen cursus toe! Neem een lekkere kop koffie of thee als je de mailing leest, maak er jouw momentje van! Je krijgt deze mailing omdat je je hebt geabonneerd op de online cursus 'In 6 weken naar ontspannen moederschap'. Ben jij niet de juist geadresseerde, stuur dan een mail aan ons. Onze gegevens staan onder

Nadere informatie

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT Talent in praktijk LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, in een straat met hoge huizen staat onze school de Schietbaanstraat. Eenmaal binnen, stap

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Thomas. Contactgegevens:

Jaarplan Stichting Thomas. Contactgegevens: Jaarplan 2019 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas Terrahof 13, 5044 RM Tilburg T: 06 1230 1226 E: info.stichting.thomas@gmail.com W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN: 009740235

Nadere informatie

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V. Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.) Geachte ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief januari 2014 Nummer

Nadere informatie

Ontwikkelingsstage India

Ontwikkelingsstage India Ontwikkelingsstage India 1. Informatie over India en de YuvaLok stichting India is met 1,17 miljard inwoners het land met de op één na grootste populatie ter wereld. India kent verscheidene groeperingen

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN Beleidsplan Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid 2018-2022 In dit document zetten we het beoogde beleid voor de Protestantse wijkgemeente

Nadere informatie

De Klijnsmagelden. Albert Lay Esther Mouissie

De Klijnsmagelden. Albert Lay Esther Mouissie De Klijnsmagelden Albert Lay Esther Mouissie Waar komt dit vandaan? Constatering: 421.000 kinderen in gezinnen met laag inkomen (2014) die niet mee kunnen doen. (nu tussen 280.000 en 330.000: afhankelijk

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

Projectplan. Medisch Centrum ZZH. www.mczzh.nl

Projectplan. Medisch Centrum ZZH. www.mczzh.nl Projectplan Medisch Centrum ZZH Zomer 2015 INLEIDING De Stichting KinderOncologische Vakantiekampen In 1985 las de 23-jarige Kees Donkervoort over Camp Good Days in Amerika. Dit is een organisatie die

Nadere informatie

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Publieksjaarverslag 2011 Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Op het Rijtven gaat van alles gebeuren. In 2011 werden alle kabels en

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Inmiddels zijn een nieuwe leerkracht en een coördinator op school aangetreden. Ze stellen zichzelf even voor.

Inmiddels zijn een nieuwe leerkracht en een coördinator op school aangetreden. Ze stellen zichzelf even voor. Stichting Fanampiana Sekoly Malagasy Najaar 2016 Nieuwsbrief nr. 2 Madagaskar Stand van zaken Graag informeren wij de lezers over de ontwikkelingen op Madagaskar. In onze vorige nieuwsbrief schreven we

Nadere informatie

Geschiedenis achtergrond.

Geschiedenis achtergrond. Geschiedenis achtergrond. De Subkarpaten, de regio in de Oekraïne waar Livia en Attila wonen, was vroeger onderdeel van Hongarije. Voor 1920 Hongarije was erg groot, maar omdat het land één van de verliezers

Nadere informatie

TOV! Ik ben de Heer, jullie God! Nieuwsbrief oktober. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Ik ben de Heer, jullie God! Nieuwsbrief oktober. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief oktober TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Wanneer je de graanoogst binnenhaalt, oogst dan niet tot aan de rand van de akker

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Romario

Jaarverslag Stichting Romario 2018 Jaarverslag Stichting Romario 2 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Missie en visie 4 1. Verslag Projecten 2018 5 Visie op de nabije toekomst 9 2. Jaarrekening Balans 10 Overzicht baten en lasten 11 Toelichting

Nadere informatie

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia MAANDINFO juli 2017 Beste ouders/ verzorgers, Groepsbezetting Na overleg met directie, IB, de leerkrachten, de MR en het bestuur hebben we besloten dat we de combinatiegroepen komend schooljaar anders

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije Jaarverslag 2014 Stichting Hart voor Hongarije Inhoud 1. Voorwoord 2. Aanleiding en achtergrond 3. Acties vanuit Nederland 4. Acties vanuit Hongarije 5. Visie op de toekomst Bijlage: Financieel jaarverslag

Nadere informatie

Samenvatting pedagogisch beleid Kinderopvang Natuurlijk. Doel Doelstelling Doelgroep

Samenvatting pedagogisch beleid Kinderopvang Natuurlijk. Doel Doelstelling Doelgroep Samenvatting pedagogisch beleid Kinderopvang Natuurlijk. Het pedagogisch beleidsplan is bedoeld als leidraad bij de opvang van de kinderen van Chr. Kinderopvang Natuurlijk. Alle medewerkers van het kinderdagverblijf

Nadere informatie

Vanaf groep 1 van de basisschool gaan de kinderen naar de volgende groep; groep 2, 3 en 4

Vanaf groep 1 van de basisschool gaan de kinderen naar de volgende groep; groep 2, 3 en 4 {tab=zondagsschool} Visie In de zondagschool willen we: De kinderen vanuit de Bijbel onderwijzen en hen leren dat God nog steeds dezelfde is als vroeger De kinderen vertellen over het reddende werk van

Nadere informatie

UNICEF stelt voor: de Millenniumdoelstellingen! Maak kennis met onze kids WaSH-ambassadeurs Bezoek het Vredeshuis in Gent

UNICEF stelt voor: de Millenniumdoelstellingen! Maak kennis met onze kids WaSH-ambassadeurs Bezoek het Vredeshuis in Gent UNICEF stelt voor: de Millenniumdoelstellingen! Maak kennis met onze kids WaSH-ambassadeurs Bezoek het Vredeshuis in Gent Driemaandelijks magazine nr. 21 juli-augustus-september 2010 Hoi unicefkids! Hebben

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging

Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging is voor mensen die een zware operatie

Nadere informatie

Mongolië reisverslag Juni 2016 Okke Huising

Mongolië reisverslag Juni 2016 Okke Huising Mongolië reisverslag Juni 2016 Okke Huising Mijn ervaringen als bestuurslid van Asian Foundation (AF) van een 12 daags bezoek aan Mongolian Children Foundation (MCF) wil ik hierbij graag op papier zetten.

Nadere informatie

JAARVERSLAG UW GIFT OP DE JUISTE PLEK

JAARVERSLAG UW GIFT OP DE JUISTE PLEK JAARVERSLAG 2016 UW GIFT OP DE JUISTE PLEK Voorwoord Noer Foundation heeft een mooi jaar achter de rug! Een jaar waarin wij ons hebben kunnen inzetten voor weeskinderen, sociaal zwakkeren en gehandicapten.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Bijstands Kind Nederland

Beleidsplan Stichting Bijstands Kind Nederland Beleidsplan Stichting Bijstands Kind Nederland Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding 1.1. Nederland 1.2. Cijfers 2. Bestaansreden Stichting Bijstands kind Nederland 2.1. Oprichting 2.2. Maatschappelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Onze eerste nieuwsbrief sinds wij op 29 oktober 2015 officieel een stichting zijn geworden. Graag willen wij jullie een update geven over hoe het met onze kinderen

Nadere informatie

maeykehiem zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke handicap Zorgvisie cliëntenversie

maeykehiem zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke handicap Zorgvisie cliëntenversie maeykehiem zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke handicap Zorgvisie cliëntenversie Wat staat er in deze zorgvisie? Voorwoord Pagina 2 Wat is Maeykehiem? Pagina 3 Goede zorg Pagina

Nadere informatie

CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt ons een

CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt ons een HOF VAN HEDEN DIENST Praisedienst 23 november 2014 18.30 uur Voorganger: ds. Dick Steenks Muzikale medwerking: CHE Live Band Ede *** Muziek voor de dienst CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt

Nadere informatie

Januari 2016 WELKOM IN 2016

Januari 2016 WELKOM IN 2016 Januari 2016 WELKOM IN 2016 Lieve vrienden, welkom in 2016. Een nieuwe mogelijkheid Christus te verkondigen en een nieuw jaar dichter bij de wederkomst van onze Heiland. We hopen dat u een gezegend Kerstfeest

Nadere informatie

IN DE TUIN Paasmorgen in de Galluskerk 21 april 2019

IN DE TUIN Paasmorgen in de Galluskerk 21 april 2019 IN DE TUIN Paasmorgen in de Galluskerk 21 april 2019 Rembrandt 1638 (detail) Eén Rembrandt kende als kind ik goed: de Christus met de grote hoed wandelend in de ochtendstond. En, naar erbij geschreven

Nadere informatie

Jaarverslag Seinpost Slinge Maatschappelijk

Jaarverslag Seinpost Slinge Maatschappelijk Jaarverslag 2016 Seinpost Slinge Maatschappelijk Inhoudsopgave 1. Inleiding Seinpost Slinge 1.1 Missie en visie 1.2 Identiteit 1.3 Organisatie 1.4 Doelgroepen 2. Activiteiten 2.1 Taalles 2.2 Inloop 2.3

Nadere informatie

Over de website en de boodschappen

Over de website en de boodschappen Over de website en de boodschappen De website De website is opgericht om een reeks goddelijke boodschappen te publiceren waarvan een getrouwde moeder van een jong gezin, woonachtig in Europa, zegt dat

Nadere informatie