Activiteitenverslag Jeugd met een Opdracht Belo Horizonte 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Activiteitenverslag Jeugd met een Opdracht Belo Horizonte 2015"

Transcriptie

1 Activiteitenverslag Jeugd met een Opdracht Belo Horizonte 2015 Huize Redding Huize Herstel Huize de Zaaier Huize Toevlucht Huize Renascer Casa Luzeiro Huize de Rots

2 Huize Redding ongeveer 5 medewerkers en een wisselend aantal vrijwilligers. Verhuizing: Vorig jaar is gebruikt om Huize Redding te verhuizen naar het voormalig meidenhuis, (casa Recanto). Er is veel tijd besteed aan het opknappen en het daadwerkelijk verhuizen. Vanaf september 2015 woont en werkt Huize Redding dus vanuit casa Recanto, de naam Recanto is hierbij dus vervallen. Vanaf september is het gebouw waarin Huize Redding gevestigd was verhuurd. Het gebouw blijft eigendom van Jeugd met een Opdracht, Belo Horizonte. Straatwerk: Minimaal 2 avonden per week gaat het team van Huize Redding de straat op om de kinderen/ volwassenen die op straat leven, op te zoeken en wanneer ze willen wordt hulp aangeboden, waar nodig en waar mogelijk. Documenten: één medewerker is er vooral op gericht om de jongeren en volwassenen die van de straat af willen en hun leven willen veranderen aan hun juiste documenten te helpen. Velen van hen lopen zonder documenten op straat. En zonder documenten kom je nergens. Hij heeft vele uren bij overheids- en gemeentekantoren gezeten om de juiste papieren te bemachtigen. Gevangenis werk: 3 maal per week bezochten team een jaar lang 3 verschillende gevangenissen. In beide gevangenissen gaven ze Engelse les aan de jongens die hun straf uitzaten. Eenmaal was het zelfs mogelijk om de diploma-uitreiking in Huize Redding te houden. Bewaking en alles was aanwezig, maar het was een geweldig succes. Vrijwilligers: Gedurende het jaar is er ook een aantal vrijwilligers geweest vanuit het buitenland die hebben meegewerkt in het project. Kerstfeest: Aan het einde van het jaar organiseert Huize Redding altijd een kerstfeest voor de mensen op straat, met eten en cadeaus (vaak kleding). Het team van Huize Redding heeft ook verschillende volwassenen geholpen naar een afkickkliniek. Volwassenen, vooral mannen die van de straat af wilden, hebben zij verder geholpen. Het is een huis dat inspringt daar waar nood is, daar waar iemand aan de deur klopt en laat zien dat hij zijn leven wil veranderen.

3 Huize Herstel 4 medewerkers en 1 vrijwilligers. Familiebezoeken: minimaal 4 keer per week hebben we een familie bezoek gedaan. We hebben jongens en hun families bezocht die we nog kenden van de tijd dat ze bij ons woonden. Door te luisteren naar de noden van de families hebben we op velerlei gebied kunnen helpen. We helpen de ouders in het opvoeden van de kinderen. Vaak zien we veel onmacht bij de ouders wat resulteert in geweld. We hebben aan de hand van het voordoen en het samen met de ouders oplossen van conflicten een andere manier aangedragen om hun kinderen te corrigeren. Waar nodig helpen we met voedsel, kleding en schoolmateriaal. Veel gezinnen begrijpen weinig van het sociale netwerk van de gemeente en waar ze benefits vandaan kunnen halen. Wij hebben ze daarmee geholpen, omdat veel gezinnen recht hebben op een beurs voor het gezin, wat extra inkomsten betekent. Omdat we geloven dat God de enige hoop is in deze moeilijke situaties, brengen we ook altijd een woord van hoop mee. Straatwerk: straatwerk hebben we in samenwerking gedaan met Huize Redding tot juni In ons werk is het belangrijk dat we het vertrouwen winnen van de jongens die op straat leven, dat wanneer ze geholpen willen worden ze ons al kennen en we hun vertrouwen al hebben gewonnen. Elke dinsdagavond zijn we samen met het team van Huize Redding de straat op gegaan. Het doel van zo n avond is vooral gericht op relaties. Het onderhouden en winnen van het vertrouwen van de jongeren. Dit deden we door middel van voetbal en kaartspellen en leuke gesprekken. Kampen: 2 keer hebben we een kamp georganiseerd hier in huis met jongens, waar we mee werkten. Een lang weekend hebben ze bij ons verbleven met als doel om ze te bemoedigen, te trainen, preventie en het onderhouden van de relaties. Gevangeniswerk: 2 maal per week bezochten we 2 verschillende jeugdgevangenissen voor jongens waar we Engelse les gaven en hielpen met huiswerk. Beiden hebben we afgesloten met een diploma-uitreiking en een groot feest. Children at Risk School: begin September tot het eind van 2014 heeft Huize Herstel de Children at Risk school geleid. Studenten uit Brazilië en het buitenland kwamen naar Belo Horizonte om 3 maanden les te krijgen over het werken met kinderen. Praktisch werk werd gedaan in samenwerking met andere projecten van Jeugd met een opdracht in Brazilië. Algemene activiteiten van de basis: Huize Herstel is een groot huis en is in het jaar 2015 veelvuldig gebruikt gemaakt van deze locatie. Vaak was er op donderdagavond een dienst voor de gehele basis. Er zijn verschillende trainingen gegeven. Ook hebben we veel mensen mogen ontvangen die een dag of een aantal dagen bij ons verbleven en die de basis en ons huis wilde leren kennen.

4 Huize de Zaaier 2 medewerkers en 3-5 vrijwilligers Een deel van het jaar 2015 is gebruikt om Huize de Zaaier op te knappen. Er is vanuit Nederland een grote gift gekomen. Deze is gebruikt voor onderhoud en schilderwerkzaamheden. Familiebezoeken: Huize de Zaaier werkt niet alleen met de kinderen, maar ook met hun families. We hebben alle families bezocht waarvan de kinderen in de ochtenden komen. We spraken dan met ze over hoe het in huis gaat met de kinderen en probeerden ze dan te helpen als het moeilijk ging in de omgang met de ouders. De families vonden het erg fijn dat we kwamen. We hebben ook nieuwe families bezocht om te kijken of hun dove kind bij de groep zou kunnen komen. Familiedag: Elk jaar rondom kerst is er een familiedag. De families komen dan waar we mee werken en dan is er een speciale maaltijd. Dit jaar hebben de kinderen ook een dans gedaan voor hun ouders en andere familieleden. Echt super om te zien. De 40 kinderen kregen een cadeautje en de ouders of verzorgers van het kind kregen een voedselpakket. Uitjes met de kinderen en/of familie: Af en toe gingen we met de kinderen op een ochtend ergens naartoe. Zo zijn we naar de dierentuin geweest en een park. Ook zijn we met de families verdeeld over 2 avonden naar een attractie- en kermispark geweest. Dit vonden ze helemaal geweldig! Scholen bezoeken: We hebben ook een aantal scholen bezocht om te kijken wat ze daar doen met dove kinderen en te praten over hun visie en die van ons. Zo om te kijken of er eventuele samenwerking plaats kan vinden.

5 Huize Toevlucht (Casa Refugio) 4 vaste medewerkers, daarnaast vrijwilligers variërend qua activiteiten. King Kids: 2 maal per jaar tijdens de vakanties van de scholen organiseert King Kids een kamp voor jongeren tot 18 jaar. Met dans en theater en circus brachten jongeren en de staf het evangelie aan kerken en wijken in Belo Horizonte. Voor de jongeren is het ook een tijd van groeien in relatie met God. DTS: In de eerste periode van het jaar heeft Casa Refugio ook een discipelschapstrainingschap school (DTS) gehuisvest. De DTS staat in het teken van het opleiden van nieuwe discipelen die het goede nieuws in de wereld willen brengen. De school bestaat uit 3 maanden les en 2 maanden outreach.

6 Huize Renascer Aantal medewerkers en vrijwilligers: 2 families Ministrie: Libertodos en mensenhandel Aantal medewerkers en vrijwilligers: 2 medewerkers Libertodos: Het woord betekent vrijheid voor iedereen. Het is een initiatief geboren uit een van de medewerkers van de basis die een nood zag in preventie op scholen gericht op het thema mensenhandel. Zij heeft een pakket ontwikkeld wat gebruikt kan worden op scholen en wat gericht is op preventie. Het project bestaat uit 1 medewerker die ook verschillende andere basissen bezocht van Jeugd met een opdracht in Brazilië om het materiaal door te geven. De medewerker heeft ook een aantal reizen gemaakt naar het buitenland om mensen te onderwijzen over dit onderwerp. Project tegen de handel in mensen: Dit is een ander initiatief wat breder wordt getrokken. Dit project bestaat ook uit één persoon die verschillende activiteiten door het jaar heen gedaan heeft. Ook bezocht zij veel workshops en meetings om haar kennis door te geven aan anderen. Daarnaast is er een andere medewerker die meetings organiseert voor de prostituees om te horen wat hun nood is en hoe ze hen kan helpen.

7 Casa Luzeiro 12 medewerkers en daarnaast 6 tijdelijke vrijwilligers. Er is één kok in vast dienstverband. Vrouwengroep: 40 vrouwen doen aan wateraerobics en krijgen Bijbeloverdenkingen. Meidengroep: 40 meiden gebruiken hun creativiteit om dingen te maken en ze krijgen te horen van Gods liefde. Jongensgroep: een groep van 30 jongens in de leeftijd van jaar nam deel aan activiteiten zoals voetbal en kregen Bijbelstudie. Jonge kinderengroep: 15 Jongens en meisjes van 6 tot 9 jaar doen activiteiten met elkaar, spelen, sporten en horen verhalen uit de Bijbel. Groep licht in de duisternis : dit is een avondgroep voor 25 jongeren om hun geloof toe te passen en theater en dans te leren. Bezoekwerk: maandelijks worden 6 gezinnen uit de wijk bezocht. Zij worden bemoedigd door woorden uit de Bijbel en waar mogelijk ondersteund door fysieke hulp. Dit kan zijn door een voedseldonatie, een nieuwe bril, een huis bouwen of begeleiding naar een afkickcentrum. Schoolprogramma: wekelijks komen er 40 schoolkinderen op de woensdag om te sporten, te spelen en over Jezus liefde te horen. Kinderprogramma: elke zaterdagmiddag is er een programma voor de kinderen uit de wijk met veel plezier en om hen over Jezus te vertellen. 2 kerken uit Belo Horizonte werken met hun vrijwilligers mee om dit te realiseren. Er komen telkens ongeveer 50 kinderen. Vakantiebijbelweek: in samenwerking met een Braziliaanse kerk is er een vakantiebijbelweek georganiseerd voor de kinderen uit de wijk. Dagelijks kwamen er 50 kinderen. Domineesontbijt: 1x per maand komen we samen in een plaatselijke kerk met 10 dominees om onze krachten te bundelen. DTS: er heeft in het najaar een discipelschapstrainings school gedraaid met 5 studenten.

8 Sport: gedurende de week was er elke avond sport op het sportveld: 3x in de week kwamen voetbalteams uit de wijk bij ons voetballen, één avond was er basketbal met ongeveer 8 jongens uit de wijk en één avond floorball - ook met 8 jongens uit de wijk. Teams: gedurende het jaar hebben we verschillende teams gehad uit andere landen. Zij hebben geholpen met activiteiten in de wijk en op het buurtcentrum. Buiten deze activiteiten hebben we ons sportveld ter beschikking gesteld voor feesten uit de wijk. Denk aan verjaardagen, bruiloften en dergelijke.

9 Huize de Rots 3 stafmedewerkers en 7 vrijwilligers Jongensgroep: Op de maandag- en woensdagmiddag was er de jongensgroep. Hierbij is het eigenlijk hetzelfde als bij de meidengroep. Soms is er een aantal jongens dat drugs gebruikt, vooral wiet. In Huize de Rots proberen we ze op andere gedachten te brengen en hen het juiste pad te laten bewandelen. De optie geven we om de juiste keuzes te maken in hun leven. Kindergroep: De kindergroep was er op maandag- en woensdagochtend. Op de maandagochtend een Bijbelverhaal/studie en op de woensdagochtend zwemmen. De leeftijd is van 6 t/m ongeveer 12 jaar. Hierbij willen we ook weer Gods liefde uitdragen en ze de Bijbelse waarden en normen meegeven. Sloppenwijk ingaan: Regelmatig zijn we de sloppenwijk in gegaan om te kijken hoe het daar is, mensen te spreken en te bidden. Graag zien we een verandering in de sloppenwijk en daarom is het belangrijk dat we regelmatig de sloppenwijk ingaan en daar voorbede doen en met mensen praten, bouwen aan relaties en zo Gods liefde door te geven. Hidronastica (aqua jogging) Aangezien wij een zwembad hebben, is er hier aqua jogging op de dinsdag- en donderdagmorgen voor de vrouwen uit de sloppenwijk. Iemand van een gezondheidspunt geeft die lessen. Zo is er gelijk contact met de vrouwen en wordt er regelmatig uit Gods woord gedeeld en gebeden met de vrouwen. Juiz (soort judo) Dit wordt op zaterdagmiddagen gehouden. Een professioneel persoon geeft deze lessen en de deelnemers maken gebruik van onze ruimte. Zo is er gelijk weer contact met de kinderen van de sloppenwijk en op deze manier hebben kinderen een positieve activiteit. Equipes Er is in de zomer een jongerenreis geweest van JmeO Nederland (GO-team) Zij hebben verschillende activiteiten georganiseerd in de wijk en in Huize Rocha voor de wijk.

10

Activiteitenverslag Jocum, Belo Horizonte, Brazilië

Activiteitenverslag Jocum, Belo Horizonte, Brazilië Activiteitenverslag 2016 Jocum, Belo Horizonte, Brazilië Casa Luzeiro Casa Renascer Casa Semear Casa Resgate Casa Restauração Casa Refugio Casa Rocha Huize Lichtende Ster (Casa Luzeiro) 10 medewerkers

Nadere informatie

Projectplan Associação Centro Missionário de Desenvolvimento Social Rua José Justino 72 - Vila Fazendinha Belo Horizonte, Brazilië

Projectplan Associação Centro Missionário de Desenvolvimento Social Rua José Justino 72 - Vila Fazendinha Belo Horizonte, Brazilië Projectplan 2018 Associação Centro Missionário de Desenvolvimento Social Rua José Justino 72 - Vila Fazendinha Belo Horizonte, Brazilië Inleiding De sloppenwijk Vila Fazendinha maakt deel uit van de grootste

Nadere informatie

Geschiedenis achtergrond.

Geschiedenis achtergrond. Geschiedenis achtergrond. De Subkarpaten, de regio in de Oekraïne waar Livia en Attila wonen, was vroeger onderdeel van Hongarije. Voor 1920 Hongarije was erg groot, maar omdat het land één van de verliezers

Nadere informatie

Harvest Global Network HANDLEIDING

Harvest Global Network HANDLEIDING Harvest Global Network HANDLEIDING Demonstreer Jezus! Houd een lijst bij en bid voor hen. Ga en los hun nood op. Neem ze mee in het discipelschap traject. 2 Inhoud Missie 3 Visie 4 Persoonlijke groei 5

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN In 2015 hebben wij een non-profit organisatie opgericht, genaamd Stichting Almeerse Handen Ineen. Wij werken laagdrempelig en in huiselijke sfeer.

Nadere informatie

LIEVE MENSEN, Alvast veel leesplezier.

LIEVE MENSEN, Alvast veel leesplezier. Beautiful Gate Nederland Wintereditie 2017 View this email in your browser LIEVE MENSEN, Deze week ontdekten we dat de woorden 'bemoediging' en 'opstanding' in de Xhosa taal afkomstig zijn van dezelfde

Nadere informatie

lelystad dichterbij jongeren in Lelystad samen met stichting Meeting Point

lelystad dichterbij jongeren in Lelystad samen met stichting Meeting Point lelystad dichterbij jongeren in Lelystad samen met stichting Meeting Point Jongerenwerker rick van der Molen rick werkt als jongerenwerker voor Youth for Christ en Meeting Point in de Zuiderzeewijk van

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

dichterbij jongeren in Zwolle

dichterbij jongeren in Zwolle dichterbij jongeren in Zwolle teamleider ronald welmers in oktober 2009 stonden we met vijf vrijwilligers, een pannakooi en een voetbal in Park de hogenkamp. geen tiener die kwam de eerste drie maanden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Lieve vrienden en familie, We hopen dat deze nieuwsbrief jullie in goede gezondheid tegemoetkomt en dat jullie werk- en privé leven fijn verloopt. Met ons hier in Kaapstad, Zuid

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG.

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de   WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. betekenis van deze bijzondere dag. Op dankdag danken we God voor delen met mensen ver weg en dichtbij. DE DANKDAGKALENDER WORDT gebruiken. Naast bewustwording van dankdag

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 Oog voor kinderen in risicosituaties Missie, visie en strategie Missie Steeds meer kinderen die in risicosituaties leven de mogelijkheid geven op een hoopvolle toekomst Stichting

Nadere informatie

Studielessen voor de bovenbouw van de basisschool

Studielessen voor de bovenbouw van de basisschool Studielessen voor de bovenbouw van de basisschool INHOUD Tips voor het gebruik van deze bijbelstudies Les 1 Ik zie ik zie wat jij niet ziet Les 2 Geloofshelden (1) Noach de eerste botenbouwer Les 3 Geloofshelden

Nadere informatie

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 was de Levend evangelie Gemeente bezig met het onderwerp 40 DAGEN GEBED. Om gemeente breed

Nadere informatie

La vita è bella! Het leven is mooi

La vita è bella! Het leven is mooi La vita è bella! Het leven is mooi Hier zien jullie een aantal foto s van vrienden en activiteiten die ik met vrienden heb gedaan. Links bovenin: Bezoeken van een AS Roma voetbalwedstrijd met collega s

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Agenda februari: Agenda begin maart:

Agenda februari: Agenda begin maart: Van Oldenbarneveltstraat 70 3882 CG Putten Tel.: 0341-3441 Email: Info@ichthusputten.nl Agenda februari: 1 Oefenen schoolschaken 3 en 6 leerlingen lesvrij 7 Inschrijven gesprekken 10 Oefenen schoolschaken

Nadere informatie

Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting. Sparrow van het jaar waar we vooral ons nieuw opgezette

Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting. Sparrow van het jaar waar we vooral ons nieuw opgezette Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave I n h o u d s o p g a v e V o o r w o o r d s t i c h t i n g S p a r r o w Voorwoord - pagina 2 Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting We hopen dat dit jaarverslag

Nadere informatie

de agenda 3e periode 2013 sept t/m dec, van het CLI

de agenda 3e periode 2013 sept t/m dec, van het CLI de agenda 3e periode 2013 sept t/m dec, van het CLI CLI Centrum voor Leven en Intuïtie opleidingen workshops reading & healing Maliebaan 66, 3581 CT Utrecht, Nederland telefoon: 030-2300310, fax: 030-2331217

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting GA

Beleidsplan Stichting GA Beleidsplan Stichting GA 2014-2016 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Doelstelling 3 Algemene activiteiten 4 Specifieke activiteiten 5 Stimuleren en ondersteunen toename van gebed 5 Stimuleren en ondersteunen

Nadere informatie

LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN

LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN 2 Titel 1. Introductie 2. Visie 3. Missie 4. Inspiratie 5. Doelen en objectieven 6. Strategiën 7. Gebieden van invloed 8. De invloed op deze gebieden 9. Waarom we deze gebieden

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Werkblad 6.1 Opdracht 3, module 3, les 6

Werkblad 6.1 Opdracht 3, module 3, les 6 Werkblad 6.1 Opdracht 3, module 3, les 6 Lees de zinnen. Kruis aan: ja of nee. ja nee De moeder van Nour heeft de uitnodiging gekregen. 2. Ying Wah is jarig. 3. Zij wordt negen jaar. 4. Het feestje is

Nadere informatie

Verslag bezoek India, schooltjes Jaipur 26 oktober tot 8 november 10

Verslag bezoek India, schooltjes Jaipur 26 oktober tot 8 november 10 Verslag bezoek India, schooltjes Jaipur 26 oktober tot 8 november 10 In deze periode hebben we met Prahlad 4 schooltjes bezocht per scooter-riksja. Het eerste schooltje onder een viaduct: De riksja stopte

Nadere informatie

NICKY EN ABDULAI update maanden september en oktober 2016

NICKY EN ABDULAI update maanden september en oktober 2016 NICKY EN ABDULAI update maanden september en oktober 2016 Lieve vrienden en familie, Hartelijke groet vanuit Kaapstad waar het weer een stuk zonniger wordt en wij het weer tijd vonden om een update te

Nadere informatie

zonder de stabiele en gezonde basis van een liefdevol

zonder de stabiele en gezonde basis van een liefdevol Kinderdagcentra 2017 Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in Moldavië meer dan honderdvijftigduizend kinderen in een onveilige en ongezonde situatie opgroeien. Ze groeien op zonder ouders omdat die

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2017-2018 Voorwoord Stichting De Herberg is in ontwikkeling! We hebben een enerverend jaar achter de rug. We hebben afscheid moeten nemen van onze geliefde omgebouwde stadsbus maar we hebben

Nadere informatie

Navigators Studenten Verenigingen. Praktische uitdagingen om te groeien in een getuigende levensstijl

Navigators Studenten Verenigingen. Praktische uitdagingen om te groeien in een getuigende levensstijl Navigators Studenten Verenigingen Praktische uitdagingen om te groeien in een getuigende levensstijl Voorwoord Binnen NSV zijn we in de Bijbelkringen vaak op een cognitieve manier bezig met de Bijbel.

Nadere informatie

Beste Dorpskerk, Belo Horizonte, Brazilië

Beste Dorpskerk, Belo Horizonte, Brazilië 1 Vriendenbrief van Richard en Bruna Kortenoeven Zendelingen bij Jeugd met een Opdracht Amsterdam. Beste Dorpskerk, Belo Horizonte, Brazilië Na een uur gereden te hebben vervolgde de weg zich op een onverharde

Nadere informatie

Medisch onderzoek was tot voor kort buiten het bereik van de arme gezinnen op het platteland in Pakistan. Dankzij de medische zorg van NOAD ontwikkelen de kinderen zich enorm goed. Ook voor ouders maakt

Nadere informatie

Hieronder vind je wat informatie over Stichting Dinka zelf. Leuk als je dat eerst even gaat doornemen voordat je het interview leest.

Hieronder vind je wat informatie over Stichting Dinka zelf. Leuk als je dat eerst even gaat doornemen voordat je het interview leest. Omdat ik in September 3 maanden naar Tanzania ga via Stichting The EFshellp vond ik het belangrijk om meer te weten te komen waar ik terecht kom. Femke en ik zullen 1,5 maand lang verblijven bij Dinka

Nadere informatie

Nationaliteit. Burgerlijkestaat: ongehuwd verloofd getrouwd gescheiden weduwe/weduwnaar hertrouwd getrouwd maar uit elkaar gegaan

Nationaliteit. Burgerlijkestaat: ongehuwd verloofd getrouwd gescheiden weduwe/weduwnaar hertrouwd getrouwd maar uit elkaar gegaan AANMELDINGSFORMULIER STUDENT en aanvangsdatum van de school Vertrouwelijk OPERATION YEAR DTS 2015 DORDRECHT PERSOONLIJKE GEGEVENS Postadres Achternaam Voornamen Woonadres (thuis) (werk) Mobiele telefoon

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Met vriendelijke groet, Jurjen Knot

Voorwoord. Veel leesplezier! Met vriendelijke groet, Jurjen Knot JAARVERSLAG 2017 Voorwoord 2017! Wat valt er veel over dit jaar te vertellen. Een jaar waarin we veel geleerd hebben. Onder andere leerden we nog meer op Hem te vertrouwen en moesten we loslaten. Tot en

Nadere informatie

Stichting Het Nieuwe Leven

Stichting Het Nieuwe Leven Stichting Het Nieuwe Leven Jaarverslag 2014 Inhoud 1. Inleiding 2. Doel en werkwijze 3. Organisatie 4. Anbi 5. Financieel Jaarverslag 1. Inleiding Stichting Het Nieuwe Leven is een christelijke organisatie,

Nadere informatie

Stichting Het Nieuwe Leven

Stichting Het Nieuwe Leven Stichting Het Nieuwe Leven Jaarverslag 2015 Inhoud 1. Inleiding 2. Doel en werkwijze 3. Organisatie 4. Anbi 5. Financieel Jaarverslag 1. Inleiding Stichting Het Nieuwe Leven is een christelijke organisatie,

Nadere informatie

Gebedskalender september - november 2016. Alle tieners uit het. dorp zitten op de club!

Gebedskalender september - november 2016. Alle tieners uit het. dorp zitten op de club! Gebedskalender september - november 2016 Alle tieners uit het dorp zitten op de club! Gelovig of niet, iedereen is welkom! Marieke Bor is al jaren Rock Solid-leider in de PKN-gemeente in Goudriaan, een

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Gebedskalender juni - augustus Ik bid. voor een nieuwe opwekking

Gebedskalender juni - augustus Ik bid. voor een nieuwe opwekking Gebedskalender juni - augustus 2016 Ik bid voor een nieuwe opwekking Jongeren kwamen tot geloof en wij vonden het normaal Duizenden jongeren kwamen tot geloof via het werk van Youth for Christ. Hans Eschbach

Nadere informatie

Beleidsplan Versie 0.2 Januari 2016

Beleidsplan Versie 0.2 Januari 2016 Beleidsplan Versie 0.2 Januari 2016 Inh o u d s o p g a v e Inhoudsopgave... 2 Visie... 3 Kernwaarden... 4 1. Evangelie Centraal... 4 2. Eigentijds en Relevant... 4 3. Echtheid... 4 4. Excelleren... 4

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 4-7 jarigen. Mei 2005 Deze lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Judith Maarsen De lessen zijn geschreven om te gebruiken in kleine Bijbelstudie groepen

Nadere informatie

25 INSPIRATIE TIPS Zorg voor kinderen & jongeren

25 INSPIRATIE TIPS Zorg voor kinderen & jongeren 25 INSPIRATIE TIPS Zorg voor kinderen & jongeren Het is prachtig om met kinderen en jongeren op te trekken; relaties te bouwen, ze te onderwijzen, zorg voor hen te dragen en de juiste richting te wijzen.

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

ZET DE ZOMER OP DE KOP

ZET DE ZOMER OP DE KOP SPORT EXPERIENCE SUMMER ZET DE ZOMER OP DE KOP Geniet van een sportieve zomer met Maastricht Sport DANSKAMP MULTISPORTKAMP KIDSACTIVITEIT RIDDERRONDE KIDS ZWEMBADACTIVITEITEN SPORTDAGEN www.maastrichtsport.nl

Nadere informatie

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK Les 5 voor 3 november 2018 De vroege kerk is een geweldig voorbeeld van eenheid. Hoe bereikten ze die eenheid? Kunnen we dezelfde eenheid hebben in de kerk

Nadere informatie

Jaarverslag Seinpost Slinge Maatschappelijk

Jaarverslag Seinpost Slinge Maatschappelijk Jaarverslag 2016 Seinpost Slinge Maatschappelijk Inhoudsopgave 1. Inleiding Seinpost Slinge 1.1 Missie en visie 1.2 Identiteit 1.3 Organisatie 1.4 Doelgroepen 2. Activiteiten 2.1 Taalles 2.2 Inloop 2.3

Nadere informatie

Mijmeren rond Nieuwjaar en Driekoningen

Mijmeren rond Nieuwjaar en Driekoningen CD s Mijmeren rond Nieuwjaar en Driekoningen Inleiding: Dat we in 2015 verder mogen doen zoals het met Kerstmis begon. Zoals de engel: mensen hoop en uitzicht geven in crisistijd. Zoals het engelenkoor:

Nadere informatie

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar!

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar! Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 12 september Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Oefenen in gehoorzaamheid

Oefenen in gehoorzaamheid LES Oefenen in gehoorzaamheid Sabbat Doe Lees om te beginnen Efeziers 6. Stel je eens voor dat je geen keus had over wanneer je opstond 's morgens, geen keus over wat je at of waar je naar toe ging of

Nadere informatie

Liesje gaat op weg. Jezus kwam geen nieuwe godsdienst brengen. Hij kwam zijn Vaders koninkrijk herstellen. Special edition.

Liesje gaat op weg. Jezus kwam geen nieuwe godsdienst brengen. Hij kwam zijn Vaders koninkrijk herstellen. Special edition. 11-2014 Liesje gaat op weg Namaste, Special edition Dat is hallo in het Indisch voor diegene die dat nog niet zouden weten. Samen met ons team zijn we al begonnen aan de eerste lessen in de Indische taal

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Kerst in de 3 kerken

Kerst in de 3 kerken www.illyricum.nl December-January 2018 Gegroet geliefde vrienden, Oh, hoe zeer we als gezin ernaar verlangen om van onze Heer de volgende woorden te horen wanneer we hem persoonlijk ontmoeten: "Goed gedaan,

Nadere informatie

Namaste! Beste donateurs en belangstellenden,

Namaste! Beste donateurs en belangstellenden, Namaste! Beste donateurs en belangstellenden, Wij zijn verheugd dat we na het verschijnen van onze eerste nieuwsbrief jullie kunnen vertellen dat we mooie activiteiten hebben kunnen uitvoeren. Daarnaast

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Zevenbergen

Hervormde Gemeente Zevenbergen Hervormde Gemeente Zevenbergen 2018 Geef voor je kerk. Geef je leven zin. Tijden veranderen. Dat is waar. In dit digitale tijdperk gaan die veranderingen ook echt snel. Wanneer tijden veranderen is het

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze lessen zijn geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Stichting Het Nieuwe Leven

Stichting Het Nieuwe Leven Stichting Het Nieuwe Leven Jaarverslag 2017 Inhoud 1. Inleiding 2. Doel en werkwijze 3. Organisatie 4. Anbi 5. Financieel Jaarverslag 1. Inleiding Stichting Het Nieuwe Leven is een christelijke organisatie,

Nadere informatie

20-7-2014. Algemene informatie. Ontstaan van de Genadebron = WhatsApp groep: Genadegroep Spakenburg

20-7-2014. Algemene informatie. Ontstaan van de Genadebron = WhatsApp groep: Genadegroep Spakenburg Algemene informatie Ontstaan van de Genadebron = WhatsApp groep: Genadegroep Spakenburg 1 Wat doet de app? Elkaar bemoedigen door in contact met elkaar te staan en Hem te aanbidden We delen: Bijbelteksten,

Nadere informatie

De Laatste Reformatie

De Laatste Reformatie 1 De Laatste Reformatie Terug naar het leven van de eerste christenen JAARVERSLAG 2018 www.delaatstereformatie.nl De Laatste Reformatie Benthem Reddingiusstraat 26 9406 JX Assen info@delaatstereformatie.nl

Nadere informatie

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk Wat vindt de ChristenUnie belangrijk Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Tweede Kamer 2017-2021 Verkiezingsprogramma 2017-2021 Eenvoudige taal Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering.

Nadere informatie

De stad Juba. De stad Juba. De stad Juba. De stad Juba. 2. Zondagsschool onder de boom. 2. Zondagsschool onder de boom. 3. Kinderen van de kerk

De stad Juba. De stad Juba. De stad Juba. De stad Juba. 2. Zondagsschool onder de boom. 2. Zondagsschool onder de boom. 3. Kinderen van de kerk De stad Juba 1. Kerk in Juba 2. Zondagsschool onder de boom 3. Kinderen van de kerk 4. Marktkraampje in Juba De stad Juba 1. Kerk in Juba 2. Zondagsschool onder de boom 3. Kinderen van de kerk 4. Marktkraampje

Nadere informatie

NEPAL KATHMANDU VALLEI. Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+

NEPAL KATHMANDU VALLEI. Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+ NEPAL KATHMANDU VALLEI Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+ Children of the Universe Nepal Doel van het project In de heuvels rondom Kathmandu staat een weeshuis. In dit weeshuis wonen op dit moment 20

Nadere informatie

Leekerweide. Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking. www.leekerweide.nl

Leekerweide. Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking. www.leekerweide.nl Leekerweide Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking www.leekerweide.nl Logeren en opvang voor kinderen/jongeren met een beperking Inhoud Doordeweekse

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 EINDELIJK KOMT DE KERK WEER TOT LEVEN! PRIJS DE HEER!

JAARVERSLAG 2016 EINDELIJK KOMT DE KERK WEER TOT LEVEN! PRIJS DE HEER! EINDELIJK KOMT DE KERK WEER TOT LEVEN! PRIJS DE HEER! JAARVERSLAG 2016 www.delaatstereformatie.nl Stichting Reformatie.nu Smaragdstoep 10 9403 SE Assen info@delaastereformatie.nl accounting@delaastereformatie.nl

Nadere informatie

Een heel bijzonder huis

Een heel bijzonder huis Een heel bijzonder huis Kerk van de Gereformeerde Gemeenten in Aagtekerke Wil je eens kijken in een heel bijzonder huis? Vooral op zondag komen er veel mensen in. Weet je al welk huis het is? Een kerk!

Nadere informatie

Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding:

Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding: Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding: Voor u ligt het beleidsplan van TOV eten en Stichting Jij bent TOV! Dit plan beschrijft de doelstellingen en acties van de stichting voor de komende

Nadere informatie

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel.

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel. Tiener- en jeugdwerk 1 Timotheüs 4:12 Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid. Jeugd, jongeren,

Nadere informatie

IN GESPREK MET Nieuwe Testament

IN GESPREK MET Nieuwe Testament IN GESPREK MET Nieuwe Testament Ontdekkingsreis 11: Jezus, Gods Zoon Goed nieuws! Keziah en haar moeder en vader (Alison en Peter) lezen samen dit bijbelverhaal. De 7 jaar oude Keziah heeft allerlei vragen

Nadere informatie

Jaarverslag Fountains of Joy 2014.

Jaarverslag Fountains of Joy 2014. Jaarverslag Fountains of Joy 2014. In april 2014 hebben Erik en Esther Nagtegaal Stichting Fountains of Joy opgericht, met het doel aan de wereld het evangelie van Jezus te verkondigen en zorg te dragen

Nadere informatie

Informatiefolder voor ouders 2012 Activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders

Informatiefolder voor ouders 2012 Activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders Informatiefolder voor ouders 2012 Activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders Jeugd Toeleidingsactiviteiten Mijn kind is groep 3 Naschoolse activiteiten Weerbaarheid Opvoeden doe je niet

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

TOV! Ik ben de Heer, jullie God! Nieuwsbrief oktober. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Ik ben de Heer, jullie God! Nieuwsbrief oktober. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief oktober TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Wanneer je de graanoogst binnenhaalt, oogst dan niet tot aan de rand van de akker

Nadere informatie

Joweria staat hier voor een muurschildering die de kinderen van KAYDA samen gemaakt hebben op een van de muren.

Joweria staat hier voor een muurschildering die de kinderen van KAYDA samen gemaakt hebben op een van de muren. Joweria Shadia, 11 jaar oud Ik ontmoette Joweria in augustus 2010 bij de organisatie Katwe Youth Development Association of te wel KAYDA, een partner organisatie van het programma Kinderen in de Knel van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie maart 2018 5de jaargang # 3 Van de Redactie Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van Pasen. Pasen, het grootste feest van de christenen. Overal ter wereld zullen de kerken weer vol zijn met mensen

Nadere informatie

Biddag Brouwershaven

Biddag Brouwershaven Biddag 2018 03-12 Brouwershaven Votum en groet Zingen Ps 29: 1,4,5 Gebed Schriftlezing Lukas 10: 1,2; 38-42 Zingen Ps 127: 1,2 Prediking Lukas 10: 42 Zingen Opw 462 (of luisteren) Zingen GK 22 Belijden

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Warm de winter door Actie brandhout winter

Warm de winter door Actie brandhout winter Warm de winter door Actie brandhout winter 2017-2018 Beste donateur, Het is voor ons verbazingwekkend hoe brandhout het leven van gezinnen kan veranderen en mensen weer hoop en vertrouwen in de toekomst

Nadere informatie

Bruggerinfo VMBO. gelooft

Bruggerinfo VMBO. gelooft Bruggerinfo VMBO gelooft Aangenaam: Guido Een VMBO-school waar jij met plezier naar toe gaat! We zien elkaar echt staan en zoeken naar verbinding. Verbinding met elkaar, en ook met de wereld. Wat gebeurt

Nadere informatie

Christendom. Wat uit dit geloof spreekt je aan?

Christendom. Wat uit dit geloof spreekt je aan? Christendom In Christendom zijn de Bijbel en Jezus het belangrijkste. In de wereld is het de grootste godsdienst, gevolgd door de Islam. In het Christendom geloven de mensen in één God, die uit Drie Personen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2018 Auteur: Wendy Verkerk- Klein 1 Inhoud Voorwoord... 3 2 De organisatie... 4 3 De verschillende projecten in 2018... 5 3.1 Verhuizing naar Binnenmolenstraat 8...

Nadere informatie

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 9 juni. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks ook

Nadere informatie

LES 4 Ruziënde Broers

LES 4 Ruziënde Broers Ruziënde Broers Sabbat Doe Lees Bekijk het nieuws op de TV op welke dag dan ook en Genesis 21. je hoort dan over een verhaal over het Midden-Oosten. Dit is geen nieuw conflict. De mensen in het Midden-Oosten

Nadere informatie

visiedocument en meerjarenplan periode

visiedocument en meerjarenplan periode Groei geeft LEVEN! visiedocument en meerjarenplan periode 2016-2018 September 2016 Colofon Organisatiegegevens Organisatie: Activiteiten: Evangelisatie en kerkplanting onder Turkstaligen Vestiging: Rotterdam

Nadere informatie

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Wat vindt de ChristenUnie belangrijk Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Hallo Ik ben Lukas Scheijgrond Ik zit in de gemeenteraad voor de politieke partij ChristenUnie. In deze folder leg ik op een

Nadere informatie

ANALYSIS van interviews met dak- en thuisloze jongeren NEDERLAND. Samenvatting van belangrijkste uitkomsten

ANALYSIS van interviews met dak- en thuisloze jongeren NEDERLAND. Samenvatting van belangrijkste uitkomsten ANALYSIS van interviews met dak- en thuisloze jongeren NEDERLAND 1. 17 interviews 2. Leeftijd van 16 tot 25 3. 59% was jongen en 41% meisje Samenvatting van belangrijkste uitkomsten 4. 41% noemen als etniciteit

Nadere informatie

The Lake - augustus/september 2018

The Lake - augustus/september 2018 The Lake - augustus/september 2018 Lieve mensen, Wat een bijzondere tijd hebben we hier in Zambia. We gaan nog een aantal dagen genieten van het Zambiaanse leven en dan gaan we weer richting Zuid-Afrika.

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 31 20 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor groep acht. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Familie Kamphuis

Nieuwsbrief Familie Kamphuis Nieuwsbrief Familie Kamphuis Tanzania November 2013 In de afgelopen maanden zijn we door nogal wat drukte en uitdagingen heen gegaan, en daar kunt u in deze nieuwsbrief meer over lezen. Tegelijkertijd

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Meer dan een lied Rielerweg ZC Deventer. Contactpersoon: Mark Pardijs RSIN: KvK:

Jaarverslag Stichting Meer dan een lied Rielerweg ZC Deventer. Contactpersoon: Mark Pardijs RSIN: KvK: Jaarverslag 2016 Stichting Meer dan een lied Rielerweg 95 7416 ZC Deventer Contactpersoon: Mark Pardijs 06-81364427 RSIN: 853128637 KvK: 58659080 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Doelstelling... 4 3.

Nadere informatie

TOV! God geniet van vriendschap. Nieuwsbrief mei. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! God geniet van vriendschap. Nieuwsbrief mei. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief mei TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl En God zei; Het is niet goed voor de mens alleen te zijn. Ik zal

Nadere informatie

aanvullende informatie over de sloppenwijken in Caracas

aanvullende informatie over de sloppenwijken in Caracas Les 3: Overleven in de sloppenwijken / Bijlage I I. Introductie aanvullende informatie over de sloppenwijken in Caracas Er wonen miljoenen mensen in de sloppenwijken van Caracas, verspreid over verschillende

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Psalm 106 : 1 en 2 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 106 : 3 en

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

Dit is de 22e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije

Dit is de 22e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije Dit is de 22e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije Het wordt hoog tijd om weer eens wat van ons te laten horen! Ons verlof in Nederland afgelopen zomer was erg

Nadere informatie

ROMEO & JULIA Gespeeld door alle eerstejaars leerlingen van het Beekdal Lyceum

ROMEO & JULIA Gespeeld door alle eerstejaars leerlingen van het Beekdal Lyceum PROGRAMMA BEEKWEEK 2 - LEERJAAR 1 11-15 januari 2016 ROMEO & JULIA Gespeeld door alle eerstejaars leerlingen van het Beekdal Lyceum in samenwerking met INLEIDING In Beekweek 2 maken 222 brugklas leerlingen

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal.

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal. Invloed van je gezin De ouders van Debbie gingen scheiden toen zij 6 jaar was. Ze was haar hele leven naar de kerk gegaan-- soms met haar moeder en soms met haar vader, omdat zij een verschillend geloof

Nadere informatie

"Reis naar Jeruzalem"

Reis naar Jeruzalem Reis naar Jeruzalem Sabbat Hoe zou jij je voelen als je familie van plan Doe Lees alvast was om te verhuizen naar een plek waar jij nooit Ezra 1-3 en eerder geweest? Bang, opgewonden of beiden? Nehemia

Nadere informatie