ESPANOR Informatie projecten (2014)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ESPANOR Informatie projecten (2014)"

Transcriptie

1 ESPANOR Informatie projecten (2014) Pre-schoolonderwijs Met haar pre-schoolonderwijs programma wil ESPANOR kinderen van 4 en 5 jaar voorbereiden op het basisonderwijs en de Bijbelse boodschap aan hen meegeven. In 2012 opende de deuren van de eerste christelijke pre-school in Milange. In het nieuwe schoolgebouw op het terrein van ESPANOR kunnen jaarlijks 60 kinderen pre-schoolonderwijs volgen. Op de school leren de kinderen het alfabet, de cijfers, tekenen en nog veel meer. Ook krijgen de kinderen een lunch aangeboden. De vraag naar pre-schoolonderwijs in Milange is groot. Daarom zet ESPANOR in samenwerking met de lokale kerk dependances op. In het betreffende kerkgebouw wordt dan door vrijwilligers het onderwijs programma aangeboden. Tegelijk geeft het de kerk de mogelijkheid om in woord en daad getuigen te zijn van de liefde van Christus. ESPANOR streeft naar zelfredzaamheid en tegelijkertijd naar het bereiken van kansarme kinderen. Op de pre-school heeft ESPANOR kinderen uit verschillende milieus. Kinderen met financieel beter gestelde ouders, betalen nagenoeg de kostprijs, terwijl kansarme en weeskinderen gesponsord dienen te worden. Aan 60 kinderen (waarvan 20 kansarme / weeskinderen) pre-schoolonderwijs bieden via het centrum van ESPANOR Aan 120 kinderen (waarvan 40 kansarme / weeskinderen) pre-schoolonderwijs bieden via 2 dependances Het voorbereiden van de opening van 2 pre-school dependances in 2015 in samenwerking met lokale kerken Sponsor een kansarm / weeskind. Geef (geld voor) educatief materiaal (in afstemming met Wiebe en Gerdine).

2 Basisonderwijs Gedegen basisonderwijs is schaars in Mozambique. Daarom wil ESPANOR als vervolg op het pre-schoolonderwijs nu ook basisonderwijs aanbieden. In 2013 heeft het ministerie van onderwijs haar goedkeuring uitgesproken over het voornemen van ESPANOR om basisonderwijs aan te bieden. De overheid zal zorgen voor het onderwijzend personeel, terwijl het eigenaarschap en de directievoering in handen van ESPANOR valt. Dat is een mooie ontwikkeling waarvoor we dankbaar zijn. In 2014 gaan de eerste 2 middagklassen van start. Er zal gebruik gemaakt worden van preschoolgebouw. Bij voldoende financiële middelen wil ESPANOR een extra lokalenblok bouwen. Hiervoor worden nog fondsen gezocht. ESPANOR streeft naar zelfredzaamheid en tegelijkertijd naar het bereiken van kansarme kinderen. Op de basisschool krijgt ESPANOR kinderen uit verschillende milieus. Kinderen met financieel beter gestelde ouders, betalen nagenoeg de kostprijs, terwijl kansarme en weeskinderen gesponsord dienen te worden. Aan 60 kinderen (waarvan 10 kansarme / weeskinderen)* basisonderwijs bieden via het centrum van ESPANOR * Bij meer sponsors van kansarme / weeskinderen wil ESPANOR dit aantal omhoog bijstellen. Werf fondsen voor de bouw van een extra lokalenblok (in afstemming met Wiebe en Gerdine). Sponsor een kansarm / weeskind. Geef (geld voor) educatief materiaal (in afstemming met Wiebe en Gerdine).

3 ICT / DIGI-centrum Ook in Mozambique wint ICT steeds meer terrein. Bij de overheid, instellingen, bedrijven en in het onderwijs. ESPANOR speelt daarop in met haar IT opleiding / DIGIcentrum. Begin 2013 is één van de ruimten van het kantoor van ESPANOR ingericht als computerlokaal. Sindsdien wordt daar s morgens en s middags computerles gegeven. Daar is veel vraag naar. In een cursus van 3 maanden maken de studenten kennis met Microsoft Office. Maar dat niet alleen. Ze maken ook kennis met het christelijk geloof. De lessen worden begonnen met een korte reflectie en gebed. Naast de IT opleiding biedt ESPANOR vanuit haar kantoor ook digitale diensten aan. Er is geïnvesteerd in diverse apparatuur, zoals een kopieerapparaat, inbindmachine en lamineerapparaat. Met kopiëren, inbinden, lamineren, scannen, digitaliseren en andere werkzaamheden, genereert ESPANOR inkomsten voor haar activiteiten. Zowel de IT opleiding als het DIGI-centrum zijn geheel zelfvoorzienend. Dit project genereert zelfs op bescheiden schaal inkomsten voor het vorming en toerustingsprogramma van kerkleiders. Wel is nog aanvullende ondersteuning nodig voor nieuwe investeringen. Aan minimaal 80 studenten de IT opleiding software (Microsoft Office) en 20 studenten de IT opleiding hardware (CompTIA A+) geven. De diensten van het DIGI-centrum verder uitbreiden. Geef (geld voor) goedwerkende apparatuur voor het DIGI-centrum, zoals computers, laptops, printers, kopieermachines, kantoorartikelen, enzovoort (in afstemming met Wiebe en Gerdine).

4 Landbouwtraining De basis voor een economie is productie. Milange district leent zich uitstekend voor agrarische productie. De mogelijkheden worden echter onvoldoende benut. ESPANOR wil lokale boeren helpen effectief en duurzaam landbouw te bedrijven. Sinds 2010 is ESPANOR actief op het gebied van landbouw. Lokale boeren worden getraind volgens de principes van duurzame landbouw. Steeds meer richt ESPANOR zich op het trainen van trainers, die op hun beurt de lokale boeren begeleiden. Naast het trainen van trainers is ESPANOR via een daarvoor opgerichte coöperatie betrokken bij de inkoop en productie van zaad, de bemiddeling bij de verkoop en het eventueel verwerken van de oogst tot een eindproduct. Tenslotte stimuleert en begeleidt ESPANOR lokale boeren om zich te verenigen in coöperaties. Door samen te werken kunnen ze gebruik maken van schaalvoordelen en zo hun krachten bundelen. Ook kan binnen een coöperatie een spaar-leensysteem worden opgezet. Dit project is deels zelfredzaam vanuit de inkomsten uit de bemiddeling bij de verkoop. Daarnaast wordt bijgedragen door de stichting Burgland Charitas. Het begeleiden van circa 40 vrijwilligers / trainers van 11 boeren verenigingen / coöperaties. Het opzetten van een beroepsopleiding voor veldwerkers in de landbouw. Geef (geld voor) landbouw gerelateerd materiaal (in afstemming met Wiebe en Gerdine).

5 Vorming en toerusting In Milange district zijn tal van kerken. Het christelijk geloof is over het algemeen breed, maar niet diep. Daarom richt ESPANOR zich op de vorming en toerusting van kerkleiders. Sinds 2010 is ESPANOR actief in het trainen van kerkleiders. Hierbij maakt zij gebruik van de methode van het theologisch afstandsonderwijs. ESPANOR traint trainers, die op hun beurt de kerkleiders uit hun dorpsgemeenschap / regio trainen. Een doeltreffende methode. ESPANOR maakt gebruik van het lesprogramma van het Nehemia instituut en het Veritas instituut. De opleiding van ESPANOR wordt erkend door Hefsiba (een in Mozambique gevestigd instituut voor hoger beroepsonderwijs). Kortom, de kerkleiders krijgen een gerenommeerde training aangeboden. Helaas is de kerk van Mozambique nog niet in staat om voldoende financieel bij te dragen aan de opleiding van haar kerkleiders. Daarom kan ESPANOR in dit programma nog geen collegegeld vragen. Wel wordt symbolisch bijgedragen aan de kosten van lesmateriaal. De overige inkomsten moeten komen vanuit sponsoring / donaties. Het trainen van 300 kerkleiders via circa 25 trainingslocaties en circa 50 vrijwilligers / trainers. Geef (geld voor) theologisch materiaal (in afstemming met Wiebe en Gerdine).

6 Kinder-/Jongerenwerk Jezus zegt: Laat de kinderen tot mij komen. Vanuit die Bijbelse opdracht werkt ESPANOR onder kinderen en jongeren. Om hen te bereiken met het Evangelie. Om een nieuwe generatie te vormen die met hoofd, hart en handen Jezus Christus wil volgen. Sinds 2010 is ESPANOR actief in het kinder- en jongerenwerk. Er zijn tientallen kinder- en jongerenclubs opgezet. ESPANOR traint de vrijwillige clubleiders in bijvoorbeeld het geven van Bijbel lessen en het gebruiken van muziek, drama, sport en spel. Voor ESPANOR is het van belang dat lokale kerk zich verantwoordelijk voelt voor het kinder- en jongerenwerk. ESPANOR ondersteunt en traint, terwijl de kerk het programma uitvoert. Helaas is de kerk van Mozambique nog niet in staat om voldoende financieel bij te dragen aan de opleiding van kinder- en jongerenwerkers. Voor bijvoorbeeld de kosten van seminars, veldbezoeken en werkmateriaal is daarom uw ondersteuning hard nodig. Het trainen en begeleiden van circa 50 kinderwerkers en 50 jongerenwerkers. Het bereiken van minimaal 1000 kinderen en 1000 jongeren met het Evangelie. Geef (geld voor) kinderwerkmateriaal (in afstemming met Wiebe en Gerdine).

7 Bouw hostel Het trainen van trainers / vrijwilligers vormt een belangrijk onderdeel van het veldwerk van ESPANOR. Met meerdaagse seminars en cursussen voor trainers / vrijwilligers van soms wel meer dan 100 km ver weg, vormt huisvesting een dringende behoefte. Jaarlijks geeft ESPANOR meer dan 20 seminars / conferenties / cursussen. Gemiddeld nemen daar zo n 30 personen aan deel. Vanwege gebrek aan huisvesting overnachten zij in het pre-school gebouw. Dat is een verre van ideale situatie. Daarom wil ESPANOR in 2014 starten met de bouw van een hostel. Het bouwplan voor de hostel bestaat uit 10 slaapkamers met 2 sanitaire units. Met op iedere slaapkamer 2 stapelbedden biedt de hostel ruimte aan 40 personen (zie hieronder de bouwtekeningen). De bouw zal worden uitgevoerd in eigen beheer door een bouwcomité met een architect en bouwkundige uit Malawi. De hostel zal niet alleen door ESPANOR worden gebruikt, maar ook aan derden worden verhuurd, om zo inkomsten te generen voor de exploitatiekosten. De bouw van de hostel conform tekeningen en begroting (start 2 de kwartaal 2014). Werf fondsen voor de bouw van de hostel (in afstemming met Wiebe en Gerdine). Steun het project via de stichting Burgland Charitas.

For a Healthy, Christ-Centred and Self-sustainable Community

For a Healthy, Christ-Centred and Self-sustainable Community Organisatie ESPANOR is de partnerorganisatie van de stichting KIMON in Mozambique. ESPANOR is een christelijke organisatie voor integrale ontwikkeling. De organisatie is opgericht in 2004 door Mozambikanen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN IRAANSE KERK TAVALODE TAZEH (HERBOREN) ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling

BELEIDSPLAN IRAANSE KERK TAVALODE TAZEH (HERBOREN) ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling BELEIDSPLAN 2018-2020 IRAANSE KERK TAVALODE TAZEH (HERBOREN) ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling Inhoudsopgave : 1. Onze Kerk... 2 2. Organisatie... 3 A) Bestuurssamenstelling... 3 B) Beloningsbeleid...

Nadere informatie

For a Healthy, Christ-Centred and Self-sustainable Community

For a Healthy, Christ-Centred and Self-sustainable Community Organisatie ESPANOR is de partnerorganisatie van de stichting KIMON in Mozambique. ESPANOR is een christelijke organisatie voor integrale ontwikkeling. De organisatie is opgericht in 2004 door Mozambikanen

Nadere informatie

LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN

LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN 2 Titel 1. Introductie 2. Visie 3. Missie 4. Inspiratie 5. Doelen en objectieven 6. Strategiën 7. Gebieden van invloed 8. De invloed op deze gebieden 9. Waarom we deze gebieden

Nadere informatie

Jaarverslag en Jaarrekening 2017/2018. Stichting Climbing the Right Tree. Website:

Jaarverslag en Jaarrekening 2017/2018. Stichting Climbing the Right Tree.   Website: Jaarverslag en Jaarrekening 2017/2018 Stichting Climbing the Right Tree Email: info@climbingtherighttree.org Website: www.climbingtherighttree.org Tel: +31615038099 Kalmoes 18, 2811 EB REEUWIJK Nederland

Nadere informatie

Stichting Encour. Beleidsplan

Stichting Encour. Beleidsplan Stichting Encour Beleidsplan Visie Door het toepassen van Bijbelse financiële principes op elk gebied van het leven neemt stress af en worden mensen schuldenvrij: het geld is niet de baas over de mensen,

Nadere informatie

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan Beleidsplan 2017-2019 Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland 15-8-2017 Inhoud Achtergrond stichting... 2 Bestuur & Directie... 2 Missie en Visie... 3 Missie... 3 Visie... 3 Strategische doelstellingen...

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Beleidsplan Stichting Opdracht in Afrika Januari 2014 - 1 -

BELEIDSPLAN. Beleidsplan Stichting Opdracht in Afrika Januari 2014 - 1 - BELEIDSPLAN Beleidsplan Stichting Opdracht in Afrika Januari 2014-1 - INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. HET DOEL VAN DE STICHTING... 4 Missie... 4 Visie... 4 Werkgebied... 4 Werkwijze...

Nadere informatie

TFC projectplan Dutch

TFC projectplan Dutch TFC projectplan Dutch ZOMER 2018 NIGERIA Stichting KingdomIT Projectplan Tech2Goal Projectnaam Tech2Goal Opdrachtgever Age Brander Opdrachtnemer Stichting KingdomIT Projectdoorlooptijd 3 weken (04-08-2018

Nadere informatie

Stichting mosterdzaadje Jaarplan

Stichting mosterdzaadje Jaarplan Stichting mosterdzaadje Jaarplan 2017-2019 Januari 2017 Inhoud Voorwoord 3 mosterdzaadje 4 Projectreis 2016 5 Aanvullende werkzaamheden 2016 6 Werkzaamheden 2017, 2018 & 2019 6 Projectreis 2018 7 Bestuur

Nadere informatie

Uurtje. Factuurtje. Beter onderwijs in Afrika voor 1 uur per maand! op je

Uurtje. Factuurtje. Beter onderwijs in Afrika voor 1 uur per maand! op je op je Beter onderwijs in Afrika voor 1 uur per maand! Dit is : Jij kunt bijdragen aan beter onderwijs in Afrika door 1 gewerkt uur per maand aan Viafrica te doneren. Maak gezamenlijk het verschil, door

Nadere informatie

Beleidsplan van Stichting Noah s Ark Children s Ministry Uganda

Beleidsplan van Stichting Noah s Ark Children s Ministry Uganda Beleidsplan 2018-2020 van Stichting Noah s Ark Children s Ministry Uganda Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Noah s Ark Children s Ministry Uganda. Deze stichting is 10 september 1999

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 VAN ISA-e CHURCH IN BANGLADESH GROEI IN KENNIS EN GELOOF

JAARVERSLAG 2016 VAN ISA-e CHURCH IN BANGLADESH GROEI IN KENNIS EN GELOOF JAARVERSLAG 2016 VAN ISA-e CHURCH IN BANGLADESH GROEI IN KENNIS EN GELOOF Lieve broers en zussen in Christus, Dank God voor zijn zegeningen. Dankzij Hem konden we in 2016 onze kerken weer dienen. We weten

Nadere informatie

Sociaal en financieel jaarverslag

Sociaal en financieel jaarverslag 2017 Sociaal en financieel jaarverslag Stichting EBOO in Kenia Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Doel en werkwijze 3. Overzicht activiteiten 4. Ontwikkeling leerlingen en scholen 5. Financieel overzicht

Nadere informatie

. De school uitgangspunten en visie. 1.1. Naam en logo. De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22).

. De school uitgangspunten en visie. 1.1. Naam en logo. De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22). . De school uitgangspunten en visie 1.1. Naam en logo De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22). Het betekent: de Heer heeft ons ruimte gemaakt. De Heer geeft ruimte om in vrede en liefde met

Nadere informatie

PROJECTPLAN BLESSED HOME

PROJECTPLAN BLESSED HOME PROJECTPLAN BLESSED HOME Stichting Blessed Home NIJKERK - GHANA mei 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 3 2.1 Hoofddoel... 3 2.2 Subdoelen... 3 2.2.1. Onderdak bieden aan stagiaires...

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 All Nations Business For Mission

Jaarverslag 2018 All Nations Business For Mission Jaarverslag 2018 All Nations Introductie All Nations zet zich sinds 1993 in voor het stichten van kerken en christelijke gemeenschappen, het maken van discipelen en trainen van leiders in hulpbehoevende

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2014. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Projectplan. Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen

Projectplan. Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen Projectplan Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen Projectnaam Opdrachtgever Opdrachtnemer Projectdoorlooptijd Projectland Versie Datum Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen LightSys, PAN Africa Christian

Nadere informatie

Projectverslag Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen Kenia, April 2016 Het project

Projectverslag Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen Kenia, April 2016 Het project Projectverslag Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen Kenia, April 2016 Het project Het project vond plaats op verschillende plekken in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Door onze lokale partner Simon Kerandi

Nadere informatie

PROJECTPLAN BLESSED HOME 2016

PROJECTPLAN BLESSED HOME 2016 PROJECTPLAN BLESSED HOME 2016 Stichting Blessed Home NIJKERK - GHANA mei 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 3 2.1 Hoofddoel... 3 2.2 Subdoelen... 3 2.2.1. Onderdak bieden aan stagiaires...

Nadere informatie

Stichting Frontrunners. Publicatieplicht en ANBI informatie

Stichting Frontrunners. Publicatieplicht en ANBI informatie Stichting Frontrunners Publicatieplicht en ANBI informatie 2015-2016 Inleiding In het onderstaande document staan de benodigde gegevens voor de ANBI-publicatieplicht. 1.1 Statutaire gegevens. Naam organisatie:

Nadere informatie

Informatie voor de Leider van een Startteam

Informatie voor de Leider van een Startteam Informatie voor de Leider van een Startteam Dit startmateriaal is ontworpen voor een training van twaalf weken. Het behandelt de basisprincipes van geloof en discipelschap. Het materiaal is gratis en kan

Nadere informatie

Kinderevangelisatiemethode. bij. dehand TOERUSTING. deel 1-4

Kinderevangelisatiemethode. bij. dehand TOERUSTING. deel 1-4 Kinderevangelisatiemethode bij dehand TOERUSTING deel 1-4 KINDEREVANGELISATIEMETHODE BIJ DE HAND Toerustingsdeel 1 t/m 4 T01 - De Bijbelse basis T02 - Hoe organiseer ik een kinderclub? T03 - Hoe leid ik

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Ark van Noach

Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Voor u ligt het beleidsplan van stichting Ark van Noach. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2020 STICHTING GOSPEL IMPACT BELEIDSPLAN 2018-2020 Stichting Gospel Impact Dominicushof 92 4133AP Vianen Telefoon: 0347-374483 Mobiel: 06-33586841 Email: info@gospelimpact.nl Website:

Nadere informatie

Stichting Frontrunners. Publicatieplicht en ANBI informatie

Stichting Frontrunners. Publicatieplicht en ANBI informatie Stichting Frontrunners Publicatieplicht en ANBI informatie 2015-2017 Inleiding In het onderstaande document staan de benodigde gegevens voor de ANBI-publicatieplicht. 1.1 Statutaire gegevens. Naam organisatie:

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Romario

Jaarplan Stichting Romario 2017 Jaarplan Stichting Romario 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Missie en visie 4 3. Doelstelling 1: ontwikkelen thuisbegeleiding van mensen met een beperking en hun netwerk 5 4. Doelstelling 3: inzamelingsacties

Nadere informatie

Wereldwijd Jeugdwerk. Omdat geen kerk zonder jongeren kan!

Wereldwijd Jeugdwerk. Omdat geen kerk zonder jongeren kan! Wereldwijd Jeugdwerk Omdat geen kerk zonder jongeren kan! Vandaag dansen wij als ouderen in de kerk en we zeggen tegen de jongeren: Morgen zijn jullie aan beurt! Maar als we zo denken, dan dansen we morgen

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens

Jaarverslag 2012. christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens Jaarverslag 2012 christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens Ede, juli 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Horizonjaar ROC Menso Alting College... 4 Netwerk Dien

Nadere informatie

World Outreach International Nederland Beleidsplan

World Outreach International Nederland Beleidsplan World Outreach International Nederland Beleidsplan 2017-2020 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Geschiedenis... 3 1.2 Oprichting... 3 2 Gegevens stichting... 3 3 Beleid en strategie... 3 3.1 Doel en missie...

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2014

Beleidsplan 2012-2014 Inleiding De is in februari 2012 opgericht om een formeel kader te vormen voor 1. de activiteiten voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt (zoals onder meer - zwerfjongeren, dak- en thuislozen)

Nadere informatie

Youth for Christ Zwolle. Meerjarenplan YFC Zwolle 2013 2016

Youth for Christ Zwolle. Meerjarenplan YFC Zwolle 2013 2016 Youth for Christ Zwolle Meerjarenplan YFC Zwolle 2013 2016 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 MISSIE EN VISIE YOUTH FOR CHRIST ZWOLLE... 4 2.1 MISSIE... 4 2.2 VISIE... 4 3 DROOM EN VISIE VOOR 2013-2016...

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2013. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Collecte zondag 3 maart e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba

Collecte zondag 3 maart e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba Collecte zondag 3 maart 2019 1 e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba Kiliba is een dorp in de Democratische Repbliek Congo. Hier wonen veel oorlogsweeskinderen, verkrachte vrouwen

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands

Beleidsplan. Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands Beleidsplan Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Doel van de Stichting... 4 3 Organisatie-structuur... 5 4 Financiering (inkomsten

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Werving Pagina

Nadere informatie

G-time Citychurch is 1 maart 2016 opgericht. Gtime is in het handelsregister geregistreerd als kerkgenootschap onder KvK nr 65565940.

G-time Citychurch is 1 maart 2016 opgericht. Gtime is in het handelsregister geregistreerd als kerkgenootschap onder KvK nr 65565940. Beleidsplan 2016 Gtime Citychurch Dit beleidsplan is vastgesteld in de stafteamvergadering dd. 17 mei 2016. De meest actuele en geldende versie van dit beleidsdocument is te downloaden via de site www.gtimcitychurch.nl.

Nadere informatie

MET MICROSOFT IT ACADEMY. effectiever gebruik van ICT middelen in het onderwijs. kwaliteits- en tijdswinst voor onderwijsprofessionals en leerlingen

MET MICROSOFT IT ACADEMY. effectiever gebruik van ICT middelen in het onderwijs. kwaliteits- en tijdswinst voor onderwijsprofessionals en leerlingen kwaliteits- en tijdswinst voor onderwijsprofessionals en leerlingen betere aansluiting op de arbeidsmarkt met wereldwijd erkende certificaten MET MICROSOFT IT ACADEMY effectiever gebruik van ICT middelen

Nadere informatie

WORLD2CARE4 FOUNDATION Beleidsplan 2018

WORLD2CARE4 FOUNDATION Beleidsplan 2018 WORLD2CARE4 FOUNDATION Beleidsplan 2018 World2Care4 Foundation Fiscaal nummer 819835523 Inschrijving Kamer van Koophandel: 27325039 Contactgegevens: Secretariaat World2Care4 Foundation Nina Verhappen Sumatra

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting Wereld Evangelisatie voor Christus. periode

BELEIDSPLAN. Stichting Wereld Evangelisatie voor Christus. periode 1 BELEIDSPLAN Stichting Wereld Evangelisatie voor Christus periode 2016-2019 2 Stichting Wereld Evangelisatie voor Christus Waalstraat 40 8303 DH Emmeloord 3 INHOUDSOPGAVE 1. INTRODUCTIE 4 2. VISIE 5 3.

Nadere informatie

Maak God bekend in Hattem!

Maak God bekend in Hattem! Stichting De Fontein Hattem Maar wie gedronken heeft van het water, dat Ik hem zal geven, zal geen dorst krijgen in eeuwigheid, maar het water, dat Ik hem zal geven, zal in hem worden tot een fontein van

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON definitief Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 2 Visie en missie Stichting WOON... Missie... Visie... Missie Woontrainingshuis Kortgerecht... Visie Woontrainingshuis

Nadere informatie

CLUBAANBOD EN TRAINING SAMEN HET GELOOF ONTDEKKEN EN VERDIEPEN

CLUBAANBOD EN TRAINING SAMEN HET GELOOF ONTDEKKEN EN VERDIEPEN CLUBAANBOD EN TRAINING SAMEN HET GELOOF ONTDEKKEN EN VERDIEPEN Bruisend Jeugdwerk De kerk als plek waar jongeren, gelovig of niet, graag naartoe gaan om God beter te leren kennen. Jeugdleiders die dichterbij

Nadere informatie

Zending verbindt. D.V. zaterdag 16 maart: GZB-dag in Barneveld. Driebergen, februari 2019

Zending verbindt. D.V. zaterdag 16 maart: GZB-dag in Barneveld. Driebergen, februari 2019 D.V. zaterdag 16 maart: GZB-dag in Barneveld De GZB-dag trekt jaarlijks zo n 2.000 bezoekers om samen te luisteren naar inspirerende verhalen uit Gods wereldwijde kerk, om te zingen en te bidden, om te

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 EINDELIJK KOMT DE KERK WEER TOT LEVEN! PRIJS DE HEER!

JAARVERSLAG 2016 EINDELIJK KOMT DE KERK WEER TOT LEVEN! PRIJS DE HEER! EINDELIJK KOMT DE KERK WEER TOT LEVEN! PRIJS DE HEER! JAARVERSLAG 2016 www.delaatstereformatie.nl Stichting Reformatie.nu Smaragdstoep 10 9403 SE Assen info@delaastereformatie.nl accounting@delaastereformatie.nl

Nadere informatie

Hoe ziet de eruit in 2018?

Hoe ziet de eruit in 2018? Hoe ziet de eruit in 2018? GEMEENTE (ALGEMEEN) De EGHW wordt gekenmerkt door: - leven vanuit overvloedige genade in een intieme relatie met God de Vader; - leven van aanbidding door radicale overgave en

Nadere informatie

Hoop die het waard is om te delen Met medelanders van moslimachtergrond Jezus leren kennen en Hem volgen. Beleidsplan Evangelie & Moslims

Hoop die het waard is om te delen Met medelanders van moslimachtergrond Jezus leren kennen en Hem volgen. Beleidsplan Evangelie & Moslims Hoop die het waard is om te delen Met medelanders van moslimachtergrond Jezus leren kennen en Hem volgen. Beleidsplan Evangelie & Moslims 2013 2016 Visie op hoofdlijnen De christelijke gemeente leeft vanuit

Nadere informatie

STICHTING DE OPENBARING BELEIDSPLAN 2016-2017

STICHTING DE OPENBARING BELEIDSPLAN 2016-2017 STICHTING DE OPENBARING Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 55228801 BELEIDSPLAN 2016-2017 Contactgegevens STICHTING DE OPENBARING Website: www.stichtingdeopenbaring.nl Email: info@stichtingdeopenbaring.nl

Nadere informatie

Helperkerk evangelische gemeente (hierna: Helperkerk)

Helperkerk evangelische gemeente (hierna: Helperkerk) A. Algemene gegevens Naam ANBI: RSIN/Fiscaal nummer: 800877822 Kvk-nummer: Website adres: E-mail: Helperkerk evangelische gemeente (hierna: Helperkerk) 01169680 www.helperkerk.nl info@helperkerk.nl Adres:

Nadere informatie

Stichting Frontrunners

Stichting Frontrunners Stichting Frontrunners Publicatieplicht en ANBI informatie 2015-2018 Inleiding In het onderstaande document staan de benodigde gegevens voor de ANBI-publicatieplicht. 1.1 Statutaire gegevens. Naam organisatie:

Nadere informatie

Jaarverslag Arts Alive Versteegstraat CH Deventer.

Jaarverslag Arts Alive Versteegstraat CH Deventer. Jaarverslag 2016 Arts Alive Versteegstraat 9 7425 CH Deventer www.artsalive.nl info@artsalive.nl Bankrekening: NL43INGB0007551181 ANBI-RSIN: 856718713 KvK: 66837979 Pagina 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Jaarplan 2018 Stichting Nieuwe Generatie Brasil

Jaarplan 2018 Stichting Nieuwe Generatie Brasil Jaarplan 2018 Stichting Nieuwe Generatie Brasil Want ik weet welke plannen Ik voor u heb, zegt de Here. Met deze plannen heb ik voor u het goede op het oog en niet het kwade. Ik wil u weer een toekomst

Nadere informatie

ANBI verantwoording 2014

ANBI verantwoording 2014 ANBI verantwoording 2014 Content De naam RSIN of het fiscaal nummer De contact gegevens De bestuurssamenstelling en de namen van de bestuursleden Het beleidsplan Het beloningsbeleid De doelstelling Een

Nadere informatie

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC. Jaarverslag 2014. Stichting Fecc

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC. Jaarverslag 2014. Stichting Fecc FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC Jaarverslag 2014 Dit verslag geeft een beknopt beeld van de activiteiten van het jaar 2014. Stichting Fecc Januari 2015 FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE

Nadere informatie

Projectplan. Projectnaam. ICCM-Africa

Projectplan. Projectnaam. ICCM-Africa Projectplan Projectnaam ICCM-Africa Opdrachtgever LightSys, Diverse Pastors Opdrachtnemer Stichting KingdomIT Projectdoorlooptijd 8 t/m 21 april 2018 Projectland Kenia Versie 1 Datum 10-02-2018 Voorwoord

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

Wezep bouwt aan verandering

Wezep bouwt aan verandering Wezep bouwt aan verandering dankbaarheid + verantwoordelijkheid dankbaarheid + verantwoordelijkheid = dienen Dienen Dienen verandert alles. Bouw mee aan verandering even voorstellen Willem-Jan van der

Nadere informatie

Profielschets. van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen. te Schoonhoven en Willige Langerak

Profielschets. van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen. te Schoonhoven en Willige Langerak Profielschets van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen te Schoonhoven en Willige Langerak Beknopt profiel van de burgerlijke gemeente Schoonhoven De historische stad Schoonhoven

Nadere informatie

Terug naar de essentie

Terug naar de essentie DE GEMEENTE ALS BEWEGING Terug naar de essentie Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2014 2018

Meerjarenbeleidsplan 2014 2018 Meerjarenbeleidsplan 2014 2018 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Basis Beleid KaliTaman

Nadere informatie

COLLECTE- ROOSTER 2019

COLLECTE- ROOSTER 2019 COLLECTE- ROOSTER 2019 COLLECTEROOSTER 2019 COLLECTEN 2019 Zending verbindt! Dat is het motto van de GZB. Niet zomaar een loze kreet. Maar samen met u voelen we ons verbonden met Gods wereldwijde kerk.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Open Hof

Jaarverslag 2014 Stichting Open Hof Jaarverslag 2014 Stichting Open Hof Verslag bestuur Inleiding Voor u ligt het Jaarverslag 2014 van de Stichting Open Hof. Deze Stichting beheert het pand De Open Hof, aan Om en Bij 116 in Den Haag. In

Nadere informatie

Stichting Samburu Child Support www.samburuchild.com - info@samburuchild.com ABN AMRO 43.79.68.553 KvK 18084586 Lassuslaan 97, 3723 LJ Bilthoven

Stichting Samburu Child Support www.samburuchild.com - info@samburuchild.com ABN AMRO 43.79.68.553 KvK 18084586 Lassuslaan 97, 3723 LJ Bilthoven JAARVERSLAG STICHTING SAMBURU CHILD SUPPOR T 2015 1 Jaarverslag Stichting Samburu Child Support 2015 1. Voorwoord Dit document betreft het jaarverslag van Stichting Samburu Child 2015. Dit verslag is een

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Harvest Celebration Center 2011-2015

Beleidsplan Stichting Harvest Celebration Center 2011-2015 Beleidsplan Stichting Harvest Celebration Center 2011-2015 Wie zijn wij? Stichting Harvest Celebration Center is een stichting die zich in wil zetten voor de degene die om welke reden ook niet kunnen deelnemen

Nadere informatie

Preek 2 Timotheüs 2: februari 2019 Zoek je kracht in Christus

Preek 2 Timotheüs 2: februari 2019 Zoek je kracht in Christus Preek Gemeente van Christus, Welke mensen inspireren je? Door wie ze zijn en hoe ze in het leven staan? Of door hoe ze hun werk doen? Of door hoe ze bezig zijn met hun sport? Welke mensen inspireren je?

Nadere informatie

TAKEN EN COMPETENTIES CULTUURCOÖRDINATOR

TAKEN EN COMPETENTIES CULTUURCOÖRDINATOR TAKEN EN COMPETENTIES CULTUURCOÖRDINATOR Cultuurbeleid en cultuurbeleidsplan Uren Wie doet wat Hier ben ik goed in - een overzicht hebben van het cultuurbeleid van de overheden: ministerie, gemeente etc.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Meer dan een lied Rielerweg ZC Deventer. Contactpersoon: Mark Pardijs RSIN:

Jaarverslag Stichting Meer dan een lied Rielerweg ZC Deventer. Contactpersoon: Mark Pardijs RSIN: Jaarverslag 2018 Stichting Meer dan een lied Rielerweg 95 7416 ZC Deventer Contactpersoon: Mark Pardijs 06-81364427 RSIN: 853128637 KvK: 58659080 Inhoud Voorwoord...2 Statutaire doelstelling...3 Activiteiten...4

Nadere informatie

C3 Den Haag Jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG

C3 Den Haag Jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG C3 Den Haag Jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2014 2. Staat van baten en lasten over 2014 3. Grondslagen van de financiele verslaggeving

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Meer dan een lied Rielerweg ZC Deventer. Contactpersoon: Mark Pardijs RSIN: KvK:

Jaarverslag Stichting Meer dan een lied Rielerweg ZC Deventer. Contactpersoon: Mark Pardijs RSIN: KvK: Jaarverslag 2016 Stichting Meer dan een lied Rielerweg 95 7416 ZC Deventer Contactpersoon: Mark Pardijs 06-81364427 RSIN: 853128637 KvK: 58659080 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Doelstelling... 4 3.

Nadere informatie

Voor Zijn offer deed Jezus voorbede voor zijn discipelen (en voor ons) voor de Vader.

Voor Zijn offer deed Jezus voorbede voor zijn discipelen (en voor ons) voor de Vader. Les 3 voor 20 oktober 2018 Voor Zijn offer deed Jezus voorbede voor zijn discipelen (en voor ons) voor de Vader. Dit gebed staat bekend als het Hogepriesterlijke Gebed. Eenheid is een van de belangrijkste

Nadere informatie

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 Stichting H.E.L.P. Malawi Nederland Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 H.E.L.P. Malawi, Nederland C. van Eesterenlaan 624 1019KD Amsterdam www.helpmalawi- nederland.nl info@helpmalawi- nederland.nl

Nadere informatie

STICHTING JONAH. Bettekamp 99. 6712 EJ Ede RSIN 815134526

STICHTING JONAH. Bettekamp 99. 6712 EJ Ede RSIN 815134526 STICHTING JONAH Bettekamp 99 6712 EJ Ede RSIN 815134526 Bestuur De heer L.R. van Drongelen - voorzitter De heer J.A. Knoll - secretaris De heer J.P.Nagtegaal - penningmeester Doelstelling De stichting

Nadere informatie

BELEIDSPLAN: versie:

BELEIDSPLAN: versie: BELEIDSPLAN: 2018-2021 versie: 11-10-2018 Inhoud Hoofdstuk 1: Inleiding... 3 Hoofdstuk 2: Visie en Missie... 4 Hoofdstuk 3: Doelstellingen/Activiteiten... 4 Hoofdstuk 4: Organisatie... 5 Hoofdstuk 5: Financiën...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 TERUGBLIK In de aanloop naar de kerstdagen en jaarwisseling blikken wij graag terug op 2016. Begin dit jaar zijn we samen met ons pasgeboren dochtertje Nadine

Nadere informatie

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Een participatieproject voor de wijk met de hoogste armoedecijfers van Nederland Cursus mantelzorg vrouwen Tweebosbuurt april 2017 (kwaliteitenspel) Inleiding

Nadere informatie

1 De stichting Agathos

1 De stichting Agathos 1 De stichting Agathos 1.1 Doelstelling 1.2 Statuten 1.3 Bestuur De doelstelling van de stichting Agathos (hierna te noemen Agathos ) is vastgelegd in de statuten van de stichting en luidt: Jongeren in

Nadere informatie

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Stichting ASAP Projectvoorstel Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Februari 2012 Inhoud 1. Aanvrager... 2 2. Wie is stichting ASAP... 2 3. Doelstelling en werkwijze

Nadere informatie

HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN

HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN DoorBrekers HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN VERSIE: 30 NOVEMBER 2015 Hoofdlijnen Beleidsplan DoorBrekers, v. 30/11/2015 1 HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN DOORBREKERS Versie: 30 november 2015 INLEIDING DoorBrekers is een

Nadere informatie

Visie van SAmen blz. 04. Missie van SAmen blz. 04. Toetsvraag van SAmen blz. 04. Strategisch plan van SAmen blz. 05. Waarde van SAmen blz.

Visie van SAmen blz. 04. Missie van SAmen blz. 04. Toetsvraag van SAmen blz. 04. Strategisch plan van SAmen blz. 05. Waarde van SAmen blz. Projectplan SAmen 1 Inhoudsopgave: Bijbelsmandaat blz. 03 Visie van SAmen blz. 04 Missie van SAmen blz. 04 Toetsvraag van SAmen blz. 04 Strategisch plan van SAmen blz. 05 Waarde van SAmen blz. 07 Structuur

Nadere informatie

INHOUD. Time to Help Nederland Hang GG Rotterdam. Voorwoord 4. Stichting Time to Help Nederland 6. Projecten & Campagnes 8.

INHOUD. Time to Help Nederland Hang GG Rotterdam. Voorwoord 4. Stichting Time to Help Nederland 6. Projecten & Campagnes 8. 2 INHOUD Voorwoord 4 Stichting Time to Help Nederland 6 Visie & Missie 6 Doelstellingen 6 Projecten & Campagnes 8 Time to Help Nederland Hang 4 3033 GG Rotterdam Telefoon: +31 0(10) 766 66 66 Mobiel: +31

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

Het beleidsplan van Actie voor Nicaragua

Het beleidsplan van Actie voor Nicaragua Het beleidsplan van Actie voor Nicaragua Datum: 31-december-2013 Versie: 1.1. Inhoudsopgave Missie... 3 De doelstelling en het actuele beleid... 3 De werkzaamheden... 3 Fondsen werving... 4 Vermogen beheer...

Nadere informatie

C3 Den Haag Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG

C3 Den Haag Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG C3 Den Haag Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2015 2. Staat van baten en lasten over 2015 3. Grondslagen van de financiele verslaggeving

Nadere informatie

INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013

INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013 INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013 Voorstel Gevraagde bijdrage Eenmalige sponsoring voor Stichting Zanzibits Het gesponsorde bedrag zal worden verdubbeld door Stichting de Wilde Ganzen Stichting Zanzibits

Nadere informatie

Nederlands Gereformeerde Kerk te Voorthuizen / Barneveld

Nederlands Gereformeerde Kerk te Voorthuizen / Barneveld Inleiding Vanaf 2006 is de kerkenraad samen met de gemeente bezig geweest om vorm te geven aan de missie en visie van de Nederlands Gereformeerde Kerk van Voorthuizen/Barneveld. Op 2 april 2007 is onderstaande

Nadere informatie

Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer

Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer Sport werkt! Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer Leer optimaal samenwerken, omgaan met stress en effectief communiceren Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

Projectplan stichting Proclama 2013 en 2014

Projectplan stichting Proclama 2013 en 2014 Projectplan stichting Proclama 2013 en 2014 Visie: De post-christelijke samenleving waarin we leven kenmerkt zich door een groeiend gebrek aan kennis van de Blijde boodschap, het evangelie van Jezus Christus.

Nadere informatie

Gebedskalender maart - mei Gods liefde

Gebedskalender maart - mei Gods liefde Gebedskalender maart - mei 2016 Gods liefde drijft mij Het Evangelie op school Als ik met leerlingen bid bij de dagopening, probeer ik het heel persoonlijk te maken, zegt Henk Otte. Ik wil ze laten merken

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Double Harvest Netherlands

Beleidsplan. Stichting Double Harvest Netherlands Beleidsplan Stichting Double Harvest Netherlands Inhoudsopgave Vooraf...3 1. Algemene gegevens...4 2. Missie en visie...4 3. Doelstelling van de instelling en het actuele beleid...5 4. Wijze van fondswerving...6

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag

JAARVERSLAG 2018 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag JAARVERSLAG 2018 STICHTING JARIKIN Stichting Jarikin: jaarverslag 2018-1 - Colofon Stichting Jarikin Zijlweg 1 2678 LC De Lier Telefoon: 0174 522859 Telefax: 0174 522851 Email: info@jarikin.nl Internet:

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 2015. Stichting Light for the Children - NL

Beleidsplan 2014 2015. Stichting Light for the Children - NL Beleidsplan 2014 2015 Stichting Light for the Children - NL Versie 1, november 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 1.1. Historie... 2 1.2. Missie... 2 1.3. Visie... 3 1.4. Bestuur... 3 1.5. Financiën...

Nadere informatie

Workshop. Inventaris van Bijbelstudiematerialen. Peter Bordon

Workshop. Inventaris van Bijbelstudiematerialen. Peter Bordon Workshop Inventaris van Bijbelstudiematerialen Peter Bordon Conferentie De Kerk Binnenste Buiten OM Zaventem 20 april 2013 Pre-evangelisatie Startstudies (volw. / tieners) Doopstudie Lidmaatschap Nazorgstudies

Nadere informatie

Stichting Kerk & Buurt Amsterdam-Noord

Stichting Kerk & Buurt Amsterdam-Noord Jaarrekening 2014 INHOUD Aanbieding jaarrekening 4 Jaarrekening - Balans per 31 december 2014 5 - Staat van baten en lasten over 2014 6 - Toelichting 7 Jaarrekening 2014 2/11 Bestuur: B. Broerse voorzitter

Nadere informatie

Investeren in zelfredzaamheid. Rabobank Foundation

Investeren in zelfredzaamheid. Rabobank Foundation Investeren in zelfredzaamheid Rabobank Foundation Hoe help je mensen om zelfred zaam te worden? Dat is een vraagstuk waar Rabobank Foundation zich al ruim 40 jaar mee bezig houdt. Zelfredzaamheid bete

Nadere informatie

Op expeditie naar waarde(n)

Op expeditie naar waarde(n) Op expeditie naar waarde(n) 21e eeuwse educatie Effectief leiderschap Vakmanschap: de leraar doet ertoe! Verbinding met de gemeenschap Waardengedreven onderwijs Op expeditie naar waarde(n) De hele opvoeding

Nadere informatie