De stemgerechtigden (leden, ereleden en ouders van minderjarige leden) van MHCM leggen wij de volgende drie opties voor:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De stemgerechtigden (leden, ereleden en ouders van minderjarige leden) van MHCM leggen wij de volgende drie opties voor:"

Transcriptie

1 Muiderberg, 2 november 2016 Geachte (ere)leden en ouders van leden, Zoals beloofd sturen wij hierbij de laatste informatie naar aanleiding van de gesprekken met SC Muiderberg en de Gemeente Gooise Meren van deze week. Ter verduidelijking hebben wij de aanvullingen op de mail met de stemopties van vrijdag 28 oktober, cursief in de tekst opgenomen. Tijdens de Bijzondere Algemene LedenVergadering (BALV) van MHC Muiderberg, aanstaande donderdag 3 november, vragen wij de stemgerechtigden van MHCM een voorkeur uit te spreken over de (voorlopige) toekomstige locatie(s) van onze club. De verschillende scenario's en stemopties zijn vorige week maandag tijdens de informatie-avond uitgebreid toegelicht en bediscussieerd. Naar aanleiding daarvan zijn wij tot drie opties gekomen. Hieronder staan de opties die in stemming worden gebracht. Voorafgaand aan de stemming geven wij nog een laatste toelichting en is er ruimte voor het stellen van vragen. Als bestuur kiezen wij ervoor om alle jeugd blijvend te kunnen faciliteren. Daarnaast blijven wij streven naar een club met twee velden en een clubhuis op één locatie. Na talloze gesprekken en het onderzoeken van verschillende mogelijkheden, komen wij tot de conclusie dat deze oplossing nu -nog- niet voorhanden is. De keuze die aan de leden wordt voorgelegd betreft daarom een oplossing voor het korte termijn capaciteitsprobleem. De stemgerechtigden (leden, ereleden en ouders van minderjarige leden) van MHCM leggen wij de volgende drie opties voor:

2 Optie A: 1 veld Kocherbos MHCM gaat verder met alleen het hockeyveld in het Kocherbos. Dit betekent dat we op termijn een oplossing moeten zoeken voor het ledenoverschot. De gemeente geeft aan dat met de keuze voor Optie A het dossier voor dit moment wordt gesloten en dat het gereserveerde geld ( ) terugstroomt in de pot algemene middelen. Als bestuur ondersteunen we deze optie niet, maar op verzoek leggen we deze toch voor aan de stemgerechtigden. Optie B: 1 veld Kocherbos en tweede veld op de Brediusgronden MHCM gaat verder met het veld in het Kocherbos en voor de noodzakelijke capaciteitsuitbreiding legt de gemeente een tweede hockeyveld op de Brediusgronden aan. Het voordeel van deze optie is het behoud van het Kocherbos en het tijdig (voor 1 juli 2017) oplossen van ons capaciteitsprobleem. Door te gaan hockeyen op twee locaties moeten we extra inspanningen verrichten om één club te blijven. Indien voor deze optie wordt gekozen wordt de locatie op de Brediusgronden door de MHCM voor een nader te bepalen aantal jaren gehuurd van de gemeente met een nader te bepalen opzegtermijn. De kosten voor de huur staan nog niet vast, maar zullen vergelijkbaar zijn met de kosten die momenteel worden gemaakt voor de huur van het veld bij MHC Weesp. De gemeente heeft aangegeven voor dit tweede veld een multifunctionele onderlaag aan te leggen, zodat deze in de toekomst als ondergrond voor verschillende sporten kan dienen. De toplaag kan in het geval van een verhuizing worden meegenomen. Deze optie geeft ons de kans te anticiperen op de demografische ontwikkelingen en de sportnota van de gemeente in 2017.

3 Optie C: 1 veld Kocherbos en tweede veld op De Negen Morgen MHCM gaat verder met het veld in het Kocherbos en een tweede veld op De Negen Morgen. Het voordeel van deze optie is het behoud van het Kocherbos en het oplossen van ons capaciteitsprobleem. In vergelijking met optie B liggen de velden dichter bij elkaar. Door te gaan hockeyen op twee locaties moeten we extra inspanningen verrichten om één club te blijven. Nog voor de stemming tijdens de BALV gaan wij met S.C. Muiderberg in gesprek om uitsluitsel te krijgen over de mogelijkheden van een tweede hockeyveld op De Negen Morgen (sportbestemming). In deze discussie zijn we bij S.C. Muiderberg op zoek naar de toezegging dat bij aanvang van komend seizoen ruimte is voor een tweede hockeyveld op De Negen Morgen, zonder extra financieringsvoorwaarden. Mocht hier vóór de BALV geen uitsluitsel over zijn, dan steunen wij deze optie niet, maar leggen deze op verzoek toch voor aan de stemgerechtigden. Het gesprek met S.C. Muiderberg heeft het volgende opgeleverd: Aan MHCM wordt ruimte geboden een kunstgras hockeyveld aan te leggen op het terrein van De Negen Morgen, waarmee ons capaciteitsprobleem wordt opgelost. S.C. Muiderberg wil dit toestaan indien: Zij hiervoor zonder eigen investering een voetbal kunstgrasveld terugkrijgen. Gezien het beschikbare budget van en de verwachte kosten voor het aanleggen van twee velden, een voetbal- en een hockeykunstgrasveld, is dit geen realistische optie. MHCM en S.C. Muiderberg een omni-vereniging gaan vormen, waarbij MHCM op termijn in zijn geheel verhuist naar De Negen Morgen. Met de van de gemeente en een gezamenlijke investering/lening van de beide clubs moeten de aan te leggen velden bekostigd kunnen worden. Hiermee verandert Optie C dus in een keuze voor een omni-vereniging met op termijn alle sportvelden op De Negen Morgen.

4 Gesprek gemeente Gooise Meren ( ) Tijdens het gesprek van vanochtend heeft de gemeente aangegeven dat het gereserveerde bedrag van in 2017 geïnvesteerd moet zijn, anders vervalt de reservering. Samenvattend worden de volgende opties in stemming gebracht: Optie A: 1 veld Kocherbos: MHCM heeft 1 veld, geen groeimogelijkheden, risico s op afstoten leden, investering gemeente van de baan. Optie B: 1 veld Kocherbos en tweede veld op de Brediusgronden MHCM op twee locaties, gemeente legt veld aan. MHCM huurt voor een nader te bepalen aantal jaren, wacht gemeentelijke sportvisie en demografische ontwikkelingen af voor lange termijn locatie. Optie C: 1 veld Kocherbos en tweede veld op De Negen Morgen Op dit moment alleen te realiseren als omni-vereniging met SC Muiderberg, met op termijn volledige verhuizing naar De Negen Morgen. Na de stemming over bovenstaande opties, volgt een tweede stemming: Wij verzoeken de stemgerechtigde leden het bestuur te mandateren de onderhandelingen over de aankoop van het Kocherbos verder te brengen onder voorbehoud van financieringswijze en gebruikerskosten. Stemming en volmachtiging Tijdens de ALV van dinsdag 1 november zijn de nieuwe statuten unaniem aangenomen. Vanmiddag (2 november 2016) zijn de benodigde handtekeningen bij de notaris gezet, waarmee de nieuwe statuten vanaf heden van kracht zijn. In lijn met de nieuwe statuten nog even het volgende m.b.t. stemming en volmachten:

5 De stemming De stemming tijdens de BALV van 3 november 2016 vindt plaats met behulp van een stembriefje. Ieder erelid, seniorlid, ouder van een minderjarig lid en/of gevolmachtigd lid ontvangt ter plekke een stembriefje. Na de laatste toelichting en beantwoording van vragen vindt de schriftelijke stemming plaats. De stemmen worden door drie, door vergadering voorgedragen leden (zijnde geen bestuursleden) geteld. Om tot besluitvorming te komen is een meerderheid van de stemmen nodig. Indien de stemming over de drie opties geen meerderheid van stemmen heeft opgeleverd voor een van de drie opties, dan worden de twee opties met de meeste stemmen nogmaals in stemming gebracht, ten einde tot een meerderheid te komen. Hebben alle drie de opties evenveel stemmen opgeleverd, dan worden deze opnieuw in stemming gebracht. Indien de stemmen na deze tweede stemronde alsnog staken, dan zijn alle voorstellen verworpen. Volmachtiging 18+ leden en de wettelijke vertegenwoordiger van een juniorlid van de vereniging kunnen gevolmachtigd worden door middel van het machtigingsformulier in de bijlage. Ieder lid kan maximaal 1 volmacht meenemen naar de stemming (ouders zijn wettelijke vertegenwoordigers van hun kinderen, hiervoor is dus geen volmacht nodig). In de statuten staat: "Een stemgerechtigd lid kan door een ander daartoe schriftelijk gevolmachtigd stemgerechtigd lid ter vergadering zijn stem doen uitbrengen. Een stemgerechtigd lid kan als gevolmachtigde slechts voor één ander stemgerechtigd lid ter vergadering zijn stem uitbrengen. Aan de eis van schriftelijkheid van de volmacht wordt ook voldaan indien de volmacht elektronisch is vastgelegd." Bij deze mail gevoegd: het machtigingsformulier. Wij hopen u morgen in groten getale te ontmoeten in ons clubhuis! Met hockeygroet, Het bestuur MHC Muiderberg Erik Wiltink, Bas Boswinkel, Jolanda Boogaard-Horn, Tom van Bilsen, Ilona Maan, Suzanne Bakermans, Bard-Willem van Kreel, Jiska Swarte

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Algemene bepalingen Artikel 1. - Naam De vereniging draagt de naam: Bachelor Students of International Studies (afgekort

Nadere informatie

BSV BERGEN BUITENGEWONE ALGEMENE LEDENVERGADERING 22 APRIL 2015

BSV BERGEN BUITENGEWONE ALGEMENE LEDENVERGADERING 22 APRIL 2015 BSV BERGEN BUITENGEWONE ALGEMENE LEDENVERGADERING 22 APRIL 2015 NOTULEN TERUGBLIK 4 FEBRUARI 2015 PIJNPUNTEN n.a.v. 4 febr. 15 Ø Nieuw complex / clubgebouw Ø Startdatum FC Ø Alle teams tegelijk over naar

Nadere informatie

Sportnota. Groeiprognoses sportvoorzieningen & Conclusies en aanbevelingen naar de fusie. februari 2015

Sportnota. Groeiprognoses sportvoorzieningen & Conclusies en aanbevelingen naar de fusie. februari 2015 Sportnota 2015 Groeiprognoses sportvoorzieningen & Conclusies en aanbevelingen naar de fusie. februari 2015 Inhoud 1. Voorwoord...3 2. Onderzoek en behoefte...4 2.1 SC Muiderberg...4 Conclusie en aanbeveling...5

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering gehouden op 6 oktober 2010

Notulen van de algemene ledenvergadering gehouden op 6 oktober 2010 Notulen van de algemene ledenvergadering gehouden op 6 oktober 2010 1. Opening De voorzitter, Hans Burghard, opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De voorzitter schetst kort de historie

Nadere informatie

Cools, Luuk 24-12-2014

Cools, Luuk 24-12-2014 Inlichten instantie via e-mail Page 1 of 2 Cools, Luuk Van: VNG [VNG@VNG.NL] Verzonden: dinsdag 23 december 2014 16:24 Aan: VNG Onderwerp: Lbr. 14/097 - Uitkomst ledenraadpleging informatievoorziening

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Centrale Medezeggenschapraad Hogeschool der Kunsten Den Haag

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Centrale Medezeggenschapraad Hogeschool der Kunsten Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Centrale Medezeggenschapraad Hogeschool der Kunsten Den Haag Inhoudsopgave Begripsbepalingen Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Vergadering van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND Artikel 1. Algemeen 1. In dit huishoudelijk reglement wordt onder bestuur, voorzitter en penningmeester verstaan het bestuur van de provinciale afdeling

Nadere informatie

Sponsor mogelijkheden MHC Muiderberg

Sponsor mogelijkheden MHC Muiderberg Sponsor mogelijkheden MHC Muiderberg Creëer zichtbaarheid en steun MHC Muiderberg: Word Sponsor! Opgesteld: april 2016 Muiderberg Contactpersoon: Jiska Swarte Communicatie @mhcmuiderberg.nl MHC Muiderberg,

Nadere informatie

Notitie voor de ALV van 28 november 2016 over de nieuwe statuten van vv Nieuw-Roden.

Notitie voor de ALV van 28 november 2016 over de nieuwe statuten van vv Nieuw-Roden. Notitie voor de ALV van 28 november 2016 over de nieuwe statuten van vv Nieuw-Roden. I. Zie het onderwerp: Leden en stemrecht. Onze huidige statuten: Artikel 4: LEDEN 1. Leden zijn die natuurlijke personen,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van GAANDEWEG,

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van GAANDEWEG, HUISHOUDELIJK REGLEMENT van GAANDEWEG, Vereniging van geestelijk begeleiders in België en Nederland BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 : Doel Op grond van artikel 2 van de statuten is het doel van de vereniging

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud:

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud: Vergadering: 16 mei 2006 Agendanummer: 10 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar H. Vlessert, 0595-447794 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. H. Vlessert) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanleg van

Nadere informatie

Notulen Buitengewone ledenvergadering vv Kapelle 23 februari 2015 V.V. "KAPELLE"

Notulen Buitengewone ledenvergadering vv Kapelle 23 februari 2015 V.V. KAPELLE Secretariaat: Jip en Janneke 29 4421 TG Kapelle tel. 06-24 54 15 60 e-mail: secretaris@vvkapelle.nl V.V. "KAPELLE" Uitnodiging voor het bijwonen van een Buitengewone Ledenvergadering welke gehouden wordt

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

STATUTEN. s.c.vlaardingen-holy. Goedgekeurd ALV Akte Notaris Koninklijk besluit

STATUTEN. s.c.vlaardingen-holy. Goedgekeurd ALV Akte Notaris Koninklijk besluit STATUTEN s.c.vlaardingen-holy Goedgekeurd ALV 25-2-1991 Akte Notaris 26-4-1991 Koninklijk besluit Dit document bevat de volledig overgenomen tekst van de statuten. Het document is zorgvuldig gecontroleerd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT. per

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT. per HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT per 01-01-2012 Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen Statuten Statuten zoals vastgesteld bij notariële akte dd 17-03-2011 ten kantore van notaris van Burik te Cuijk. De met een

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 Afdeling Hockey zoals vastgesteld in de ledenvergadering d.d.

Huishoudelijk Reglement Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 Afdeling Hockey zoals vastgesteld in de ledenvergadering d.d. Huishoudelijk Reglement Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 Afdeling Hockey zoals vastgesteld in de ledenvergadering d.d. 26 oktober 2012 Oprichting Artikel 1 De afdeling hockey van de Omni Vereniging

Nadere informatie

Onderwijs, Sport en Cultuur Samenleving mw. drs. I.C.J. Nieuwenhuizen E.A. Timmerman

Onderwijs, Sport en Cultuur Samenleving mw. drs. I.C.J. Nieuwenhuizen E.A. Timmerman Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt ^ Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. Evaluatiedatum 521767 Onderwijs,

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Inhoudsopgave Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10.

Nadere informatie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie ALV-reglement van de ASVA studentenunie Algemeen Artikel 1: Algemeen 1. Waar in dit document de voorzitter genoemd wordt, wordt bedoeld de voorzitter van de algemene vergadering. Artikel 2: Presidium 1.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS DIES NATALIS Artikel 1 De Dies Natalis van Lacrosse Groningen Gladiators is 24 juni 2003. ALGEMEEN Artikel 2 Volgens artikel 19 van de statuten van

Nadere informatie

Wehl, 26 februari Aan: De besturen en directeuren van de bij het PON aangesloten scholen. Onderwerp: Uitnodiging voor ALV van 11 maart 2015.

Wehl, 26 februari Aan: De besturen en directeuren van de bij het PON aangesloten scholen. Onderwerp: Uitnodiging voor ALV van 11 maart 2015. Wehl, 26 februari 2015 Aan: De besturen en directeuren van de bij het PON aangesloten scholen. Onderwerp: Uitnodiging voor ALV van 11 maart 2015. Algemene mededeling m.b.t. eventuele stemmingen tijdens

Nadere informatie

Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045

Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045 Gemeente Bussum Aanleggen kunstgrasvelden ten behoeve van BFC Brinklaan 35 Postbus 6000

Nadere informatie

rjc/phr/ / CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode Mr M.J. Meijer c.s., notarissen

rjc/phr/ / CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode Mr M.J. Meijer c.s., notarissen 1 CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode 2 Heden, @, verschenen voor mij, mr Rudolf Jan Cornelis van Helden, notaris te Amsterdam: 1. @ 2. @De comparanten verklaarden bij deze een

Nadere informatie

Bredius Muiden. Toelichting en verdieping. 18 april 2018

Bredius Muiden. Toelichting en verdieping. 18 april 2018 Bredius Muiden Toelichting en verdieping 18 april 2018 Inhoud 1. Bredius en bestemmingsplan 2. Onderdeel voetbal SC Muiden 3. Aankoop en scenario s 4. Raadsbesluit december 2017 5. Onderbouwing sportscenario

Nadere informatie

Naar een toekomstbestendige en vitale. Naar een toekomstbestendige en vitale buitensport

Naar een toekomstbestendige en vitale. Naar een toekomstbestendige en vitale buitensport Naar een toekomstbestendige en vitale Naar een toekomstbestendige en vitale buitensport Hoe vitaal zijn de clubs? Wat is de kwaliteit van de accommodaties? Wat zal er veranderen in de toekomst? Zijn huurprijzen

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

Statuten Ecolonie. Artikel 1. Artikel 2 - Doel. Artikel 3 - Middelen. Artikel 4 - Zetel. Artikel 5 - Leden

Statuten Ecolonie. Artikel 1. Artikel 2 - Doel. Artikel 3 - Middelen. Artikel 4 - Zetel. Artikel 5 - Leden Statuten Ecolonie Artikel 1 Met de huidige statuten is door de betrokkenen een vereniging opgericht volgens de wet van 1 juli 1901 en het dekreet van 16 augustus 1901 onder de titel: ECOLONIE, CENTRE ECOLOGIQUE

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Stadsdeel Noord. Bestuursflap

Gemeente Amsterdam. Stadsdeel Noord. Bestuursflap Stadsdeel Noord X X Bestuursflap Samenvatting Onderwerp Aanleg kunstgrasveld tiockeyvereniging F.I.T. Zaaknummer Behandelend ambtenaar Afdeling Programma Bevoegd bestuursorgaan Procedure Na besluitvorming

Nadere informatie

Vereniging!!van!!Eigenaars!!Logger!!IV!!-!!Trompstaete! te!!amstelveen!

Vereniging!!van!!Eigenaars!!Logger!!IV!!-!!Trompstaete! te!!amstelveen! VerenigingvanEigenaarsLoggerIV-Trompstaete teamstelveen VerslagvandeAlgemeneLedenvergaderinggehoudenopdonderdag15april2015in OntmoetingscentrumDeMeentteAmstelveen. 01Openingdoordevoorzitterenvaststellingvanhetaantalstemmenvolgensdepresentielijst

Nadere informatie

Artikel 1 'Algemene Vergadering': De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten.

Artikel 1 'Algemene Vergadering': De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten. Reglement van orde Begripsbepalingen Artikel 1 'Algemene Vergadering': De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten. 'Vergaderdeelnemer': Een op de Algemene Vergadering

Nadere informatie

2. Het Verantwoordingsorgaan bestaat uit drie personen. Het bestuur benoemt de leden van het Verantwoordingsorgaan.

2. Het Verantwoordingsorgaan bestaat uit drie personen. Het bestuur benoemt de leden van het Verantwoordingsorgaan. Stichting Pensioenfonds Hunter Douglas Reglement voor het Verantwoordingsorgaan 1. Het bestuur legt verantwoording af aan het Verantwoordingsorgaan over het beleid, de wijze waarop het beleid is uitgevoerd

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 oktober 2012 nummer: 2012_BW_00271 Onderwerp Raadsmededelingen Sport- en recreatiepark Elsgeest - Informerend Beknopte samenvatting

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

Investeringsvoorstel sportaccommodatieplan 2015

Investeringsvoorstel sportaccommodatieplan 2015 1.0 Investeringsvoorstel sportaccommodatieplan 2015 Deze notitie geeft inzicht in de inhoudelijke en financiële aspecten van de projectvoorstellen die na besluitvorming dekking krijgen uit middelen van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement TV Metgensbleek.

Huishoudelijk Reglement TV Metgensbleek. Huishoudelijk Reglement TV Metgensbleek. Rechten en verplichtingen van de leden. Artikel l. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan de ter plaatse geldende reglementen en aan de schriftelijke

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 5 april 2017 U Lbr. 17/018 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 5 april 2017 U Lbr. 17/018 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 5 april 2017 Ons kenmerk BB/U201700247 Lbr. 17/018 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 1 Onderwerp Instelling Fonds Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering

Nadere informatie

Onderhoudsplan sportparken Nieuw- West 2015-2016

Onderhoudsplan sportparken Nieuw- West 2015-2016 Onderhoudsplan sportparken Nieuw- West 2015-2016 Inhoud Inleiding In stadsdeel Nieuw-West liggen zes sportparken, te weten sportpark Spieringhorn, sportpark de Eendracht, sportpark Ookmeer, sportpark Sloten,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Tennisvereniging

Huishoudelijk reglement. Tennisvereniging Huishoudelijk reglement Tennisvereniging Vastgesteld op 3 februari 2016 Inhoud Rechten en verplichtingen van de leden... 2 Vergaderingen... 2 Commissies... 3 Besluitvorming... 3 Bestuur... 4 Verplichtingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel van het reglement De vereniging regelt in dit huishoudelijk reglement de zaken, welke in de statuten niet zijn geregeld en de zaken, waarvan in de statuten wordt verwezen naar een huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Opmaak: 14 april 2009 Vastgesteld per ALV besluit op: 19-04-2009 Algemeen Artikel 1. Te Groningen bestaat een vereniging genaamd Beachsport Groningen. Zij

Nadere informatie

BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST

BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST Convocatie A.L.V. 16 oktober 2014 blad 1 BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST Algemene Leden Vergadering Donderdag 16 oktober 2014 te Leiden Bowling Vereniging Leiden Zuid-West Convocatie A.L.V. 16 oktober

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging.

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging. Statuten Zoals vastgesteld door het Congres bijeen op 16 december 1990 te Wageningen; waarna verleden in een akte houdende de oprichting van de vereniging, op 4 januari 1991 te Amsterdam; en voor het laatst

Nadere informatie

R.K.S.V. Ulysses. Statuten

R.K.S.V. Ulysses. Statuten R.K.S.V. Ulysses Statuten Inhoudsopgave 1 Naam en zetel... 3 2 Duur... 3 3 Doel... 3 4 Middelen... 3 5 Leden... 3 6 Verkrijging van het lidmaatschap... 4 7 Beëindiging van het lidmaatschap... 4 8 Geldmiddelen...

Nadere informatie

LEDEN RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN. 1. Nieuwe leden betalen de verschuldigde contributie tegelijk met de aanmelding als lid der vereniging.

LEDEN RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN. 1. Nieuwe leden betalen de verschuldigde contributie tegelijk met de aanmelding als lid der vereniging. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BELANGENVERENIGING ZESGEHUCHTEN Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Leden van de vereniging kunnen ook zijn zij die geen bewoner zijn van Zesgehuchten, maar wel

Nadere informatie

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE>

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE> kluis Formulieren en voorbeelddocumenten Voorbeelddocumenten voor de opstart van uw VvE 1: uitnodiging Algemene Ledenvergadering Naam..................... Adres..................... Postcode Woonplaats.....................

Nadere informatie

Nederlandse DFKPclub

Nederlandse DFKPclub 1 Nederlandse DFKPclub Opgericht 2 maart 2002 Statuten en Huishoudelijk reglement 2 3 Wanneer een vereniging wordt opgericht, heeft dat een doel en horen daar vanzelfsprekend een aantal spelregels bij.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement per

Huishoudelijk reglement per Huishoudelijk reglement per 30-12-2013 RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan ter plaatse geldende verenigingsreglementen, waaronder het park-

Nadere informatie

Nederlandse Herdershonden Club

Nederlandse Herdershonden Club Nederlandse Herdershonden Club Rasvereniging voor de Kort-, Lang- en Ruwharige Hollandse Herder Artikel 1 NAAM EN ZETEL. STATUTEN ingaande 28-08-2017 1. De vereniging draagt de naam: Nederlandse Herdershonden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Datum: Aanvang: 19.30u Locatie: Clubhuis MHC Steenwijk Aanwezig: 15 personen, waarvan 15 stemgerechtigden

Datum: Aanvang: 19.30u Locatie: Clubhuis MHC Steenwijk Aanwezig: 15 personen, waarvan 15 stemgerechtigden Notulen Algemene Leden Vergadering 17-5- 2017 Datum: 17-05-2017 Aanvang: 19.30u Locatie: Clubhuis MHC Steenwijk Aanwezig: 15 personen, waarvan 15 stemgerechtigden 1. Opening Karen opent de Algemene Leden

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling van de tarieven voor de gemeentelijke sportaccommodaties 2011

Onderwerp Vaststelling van de tarieven voor de gemeentelijke sportaccommodaties 2011 Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling van de tarieven voor de gemeentelijke sportaccommodaties 2011 Datum voorstel 29 oktober 2010 Datum raadsvergadering 14 december 2010 Bijlagen Ter inzage

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven.

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1: De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Overdracht groot onderhoud en vervanging voetbalvelden RSC Rossum

Overdracht groot onderhoud en vervanging voetbalvelden RSC Rossum Raadsvoorstel Datum vergadering: 27 juni 2017 Datum voorstel: 16 mei 2017 Nummer: 12 A Onderwerp: Overdracht groot onderhoud en vervanging voetbalvelden RSC Rossum Voorgesteld raadsbesluit: Wij stellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Aanleg nieuwe sportvelden. Onderwerp: Aanleg nieuwe sportvelden

Raadsvoorstel: Aanleg nieuwe sportvelden. Onderwerp: Aanleg nieuwe sportvelden Raadsvoorstel: 2016-1603 Onderwerp: Aanleg nieuwe sportvelden Datum: 13-06-2016 Portefeuillehouder: J. Freije I & O: B &A / Raadsvergadering: 07-07-2016 Programma: Cultuur en sport Opsteller: Y. Kromhout/A.

Nadere informatie

Het bestuur is bevoegd derden toe te laten in de bestuursvergadering.

Het bestuur is bevoegd derden toe te laten in de bestuursvergadering. Artikel 1 Doel van de vereniging Het doel van de vereniging is verwoord in artikel 2 van de statuten. Artikel 2 Introductie Het bestuur is bevoegd derden toe te laten in de bestuursvergadering. Artikel

Nadere informatie

Projectnaam : Behoeftebepaling voetbal, hockey en tennis in de gemeente Muiden

Projectnaam : Behoeftebepaling voetbal, hockey en tennis in de gemeente Muiden Projectnaam : Behoeftebepaling voetbal, hockey en tennis in de gemeente Muiden Sportcomplex(en) : Sport Accommodatie Muiden (Sc Muiden, voetbal) Sportpark De Negen Morgen (sc Muiderberg, voetbal) 1 e veld

Nadere informatie

Tennisvereniging Oudegein. Huishoudelijk reglement (versie mei 2016) Rechten en plichten van leden

Tennisvereniging Oudegein. Huishoudelijk reglement (versie mei 2016) Rechten en plichten van leden Tennisvereniging Oudegein. Huishoudelijk reglement (versie mei 2016) Rechten en plichten van leden 1. Leden zijn verplicht zich strikt te houden aan de ter plaatse geldende baanreglementen (park-, afhang-

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg HIM Mil IIMil IIIIII BM1302306 Raadsvergadering 31 oktober 2013 Agendanummer Onderwerp Dossier kunstgrasvelden Steenbergen;

Nadere informatie

Reglement Congres 103

Reglement Congres 103 Onderstaand congresreglement is van toepassing op het D66 congres van zaterdag 16 april 2016. Conform artikel 4.7 van het Huishoudelijk Reglement is dit congresreglement door het Landelijk Bestuur ter

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s Raadsvoorstel Pag. 1 Datum vergadering 26 november 2009 Nr. Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel om een krediet van maximaal 350.000 beschikbaar te stellen om de capaciteitsproblemen van

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/082

BB/U Lbr. 16/082 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Uitnodiging Buitengewone ALV BB/U201601453 Lbr. 16/082 2 november 2016 Samenvatting Hierbij nodigen wij u uit voor de Buitengewone algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Voorstel aan : Gemeenteraad van 30 januari 2006 Behandeling in : Commissie Samenlevingszaken en Middelen van 10 januari 2006

Voorstel aan : Gemeenteraad van 30 januari 2006 Behandeling in : Commissie Samenlevingszaken en Middelen van 10 januari 2006 Voorstel aan : Gemeenteraad van 30 januari 2006 Behandeling in : Commissie Samenlevingszaken en Middelen van 10 januari 2006 Nummer : Onderwerp : Verplaatsing sportverenigingen Bijlage(n) : Samenvatting

Nadere informatie

*** concept versie zoals voorgelegd zal worden aan de ALV van ***

*** concept versie zoals voorgelegd zal worden aan de ALV van *** 1 Huishoudelijk Reglement TENNISCLUB SMALHORST 2019 - concept *** concept versie zoals voorgelegd zal worden aan de ALV van 28-1-2019*** Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie

Statuten en HHR IJsclub voor Haarlem en Omstreken 2017

Statuten en HHR IJsclub voor Haarlem en Omstreken 2017 Statuten en HHR IJsclub voor Haarlem en Omstreken 2017 Ontwerpvoorstel bestuur d.d. 14-04-2017 Aangevuld met wijzigingen van de statutencommissie en de BLV d.d. 05-10-2017 (in cursief) Toelichting wijziging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement NSHV

Huishoudelijk Reglement NSHV Huishoudelijk Reglement NSHV Algemeen Artikel 1 - begripsbepalingen 1. De vereniging genaamd Nijmeegse Studenten Honoursvereniging is bij notariële akte opgericht op vier januari tweeduizend elf en wordt

Nadere informatie

TVDiever. Huishoudelijk Reglement

TVDiever. Huishoudelijk Reglement TVDiever Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond.

De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Huishoudelijk reglement Artikel 1 De vereniging De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Artikel 2 Tenue Bij wedstrijden zullen de leden

Nadere informatie

Specialisten Registratie Commissie

Specialisten Registratie Commissie NEDERLANDSE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER TANDHEELKUNDE Specialisten Registratie Commissie Besluit van 1 juli 2010 tot vaststelling van het Reglement van orde van de Specialisten Registratie Commissie

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT. 254520 T. Nijkamp SB Weber. Herstructurering Sportvelden fase 2. 02 - Mens in de samenleving

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT. 254520 T. Nijkamp SB Weber. Herstructurering Sportvelden fase 2. 02 - Mens in de samenleving SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT REGISTRATIENR. BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORTEFEUILLEHOUDER 254520 T. Nijkamp SB Weber ONDERWERP Herstructurering Sportvelden fase 2 AGENDANUMMER D5 BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS DIES NATALIS ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS Artikel 1 De Dies Natalis van Lacrosse Groningen Gladiators is 24 juni 2003. Artikel 2 Volgens artikel 19 van de statuten van

Nadere informatie

E-voting reglement. Incl. Toelichting aanmelding en procedure E-voting. Pagina 1 van 5

E-voting reglement. Incl. Toelichting aanmelding en procedure E-voting. Pagina 1 van 5 E-voting reglement Als bedoeld in artikel 25b van de Statuten Buma en Stemra, vastgesteld door het Bestuur op 1 oktober 2018, goedgekeurd door de ALV op 29 oktober 2018. Incl. Toelichting aanmelding en

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Advies Reglementscommissie NADB. Inleiding

Advies Reglementscommissie NADB. Inleiding Advies Reglementscommissie NADB Inleiding Het bondsbestuur van de NADB heeft een vraag ontvangen van de VDN. De heer Kramer verzocht tijdens de de Bondsraadsvergadering van 28 juni 2015 om het antwoord

Nadere informatie

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk Bestuur Stichting Beheer Tennispark T.C. Rodhe t.a.v. [naam] [adres] Maatschappelijke ondersteuning Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Westerkwartier. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Leek. Artikel 2 Duur

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging draagt de naam HOCKEY CLUB NIEUWKOOP en is gevestigd te NIEUWKOOP.

STATUTEN NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging draagt de naam HOCKEY CLUB NIEUWKOOP en is gevestigd te NIEUWKOOP. STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam HOCKEY CLUB NIEUWKOOP en is gevestigd te NIEUWKOOP. DOEL EN MIDDELEN TER BEREIKING DAARVAN Artikel 2. 1. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Business case locatie kunstgrasveld

Business case locatie kunstgrasveld Steller : R.J.J. Coli Team : Maatschappij Datum : 4-12-2014 Onderwerp : Business case locatie kunstgrasveld Aanleiding In de afgelopen jaren is gebleken dat de sportvelden bij het Rijnlands Lyceum niet

Nadere informatie

Protocol Erelidmaatschap & Lid van verdienste ASW

Protocol Erelidmaatschap & Lid van verdienste ASW Protocol Erelidmaatschap & Lid van verdienste ASW Versie: 1.0 Datum: 18 juni 2016 Auteur: Kees Jansen Inhoudsopgave A. Algemeen... 2 A1. Status document... 2 A2 Doel... 2 A3 Uitgangspunten... 2 B. Erelidmaatschap...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 2 Artikel 3 - Categorieën van leden... 2 Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement SABA Conceptversie 2018

Huishoudelijk Reglement SABA Conceptversie 2018 Huishoudelijk Reglement SABA Conceptversie 2018 Opgesteld door het eerste bestuur van SABA Begripsbepaling De vereniging - de vereniging SABA: Student Association Business Analytics De statuten - De statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER NIJMEEGSE STUDENTEN LAWN TENNISCLUB SLOW

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER NIJMEEGSE STUDENTEN LAWN TENNISCLUB SLOW HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER NIJMEEGSE STUDENTEN LAWN ALGEMENE BEPALINGEN TENNISCLUB SLOW Artikel 1 1. De vereniging genaamd Nijmeegse Studenten Lawn Tennisclub Slow, hierna te noemen "de vereniging" is

Nadere informatie

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 7 tot en met 11.

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 7 tot en met 11. Opgave 5 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 7 tot en met 11. Squashed is een squashvereniging in Huizen. Deze squashvereniging huurt in het seizoen 2011-2012 drie squashbanen bij sportcentrum All

Nadere informatie