Notulen Halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering Studievereniging Scopus 14 februari 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering Studievereniging Scopus 14 februari 2017"

Transcriptie

1 Notulen Halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering Studievereniging Scopus 14 februari 2017

2 Aanwezigen Micha Visser - Voorzitter Linda van der Eems - Secretaris Falco Wiegerink - Penningmeester Maureen Tuinstra - Commissaris intern Roy van der Wal - Commissaris extern Robbert Mos - Lid Raad van Toezicht Michiel de Boer - Lid Raad van Toezicht Arjan Doetjes - Lid Wouter Buytendijk - Lid

3 1. Opening Hierbij open ik de vergadering 2. Vaststellen agenda Vaststellen van de agenda. Zijn er nog punten van de agenda die jullie willen toevoegen? Ik wil zelf wel een puntje toevoegen. Jaarafsluiting die zou ik graag willen bespreken na het financieel jaarverslag. Dit wordt dus puntje nummer zeven. Zijn er nog meer punten die jullie willen toevoegen aan de agenda? Hierbij is de agenda vastgesteld. 3. Vaststellen notulen Roy: Vaststellen van de notulen van de vorige ALV. Ik wil graag nog beroep doen op het feit wat Wouter Buytendijk heeft gezegd, hij is helaas niet aanwezig. Hij heeft een belofte gemaakt dat hij mij tien taarten zou geven op het moment dat ik mijn doelstelling van het jaar heb gehaald. Voor de rest, vaststellen van de notulen van de vorige ALV. Zijn er nog puntjes? 4. Mededelingen Zijn er nog mededelingen? 4.1 Ingekomen stukken Linda: Puntje vier, ingekomen stukken. Vergeet je niet iets? Oh ja, de notulen zijn hierbij vastgesteld. Als jullie praten willen jullie dan wel luid praten voor de recorder. En je naam noemen alsjeblieft voor de notulen. Ingekomen stukken, hebben jullie nog ingekomen stukken? Nee, oké, dan gaan we bezig met het halfjaarverslag van bestuur Visser.

4 5. Halfjaarverslag bestuur Visser Ik wil op voorhand even aangeven dat spelfouten naar de gestuurd moeten worden. Deze worden niet tijdens de ALV behandeld. Daarnaast nemen we het halfjaarverslag per pagina door. Als je punten hebt, nogmaals noem je naam en het punt. Ik zal dan de desbetreffende persoon de beurt geven. Pagina twee, voorwoord. Pagina drie, samenvatting. Pagina vier, inhoudsopgave. Pagina vijf, inleiding. Pagina zes, evaluatie van de doelstellingen. Arjan: Arjan: Maureen: Arjan: Linda: Maureen: Ik heb een voorstel, kunnen we niet aangeven waar we opmerkingen hebben? Ik heb het document namelijk helemaal doorgenomen. Jij hebt geen opmerkingen? Nee ik niet. Ik heb maar één opmerking. Oké, dat is goed. Arjan op welke pagina heb jij een opmerking? Ja, het gaat over de tweede buitenlandse reis. Ik zag op de leden mail dat we in mei de tweede buitenlandse reis hebben. En uiteindelijk zie ik dat hij in april is. Hij is in de meivakantie en die valt in eind april. Oké mijn vraag is beantwoord. Bij deze is het halfjaarverslag doorgenomen. Mag dit officieel wel zo? Als niemand opmerkingen verder heeft. Dan gaan we verder. We komen nu bij het financieel halfjaarverslag. Zal je het halfjaarverslag niet even inhameren? Oh ja, het halfjaarverslag is hierbij ingehamerd. 6. Financieel halfjaarverslag Komen we bij het financieel halfjaarverslag. Falco, ik geef jou het woord.

5 Er zijn enkele hoofdstukken in het financieel halfjaarverslag. We kunnen het beste het document per hoofdstuk doornemen. Financiële doelstellingen, evaluatie van de inkomsten evaluatie van de uitgaven. Vervolgens het voorstel van de nieuwe begroting, de aangepaste begroting. We beginnen bij hoofdstuk drie, financiële doelstellingen. Zij hier opmerkingen of vragen over. Waar zijn hoofdstuk één en twee? Hoofdstuk één en twee zijn inleiding en inhoudsopgave. Ik heb een beetje verkeerd geteld, excuus. Dan gaan we verder, financiële doelstellingen, zijn hier vragen over? Laten we het op dezelfde manier doen zoals we het halfjaarverslag hebben gedaan. Ik zal het toch graag per hoofdstuk willen doen. Zijn er vragen over hoofdstuk vier, de resultaten rekening? Wat valt er onder eigen vermogen? Dat is op dit moment de spaarrekening. Dat is de rente en wat er nog over is van het lustrum. Hoofstuk vijf, de inkomsten. Het docenten geld komt er nog aan? Ja. Daar ben je wel al mee bezig geweest? Daar zit je achter aan? Ja. Zijn er verder dan nog vragen over hoofdstuk vijf? Dan gaan we naar hoofdstuk zes, de kosten. Zijn hier vragen over? Hoofdstuk zeven? Bij 7.2 en 7.3 is er nog even uitgelegd per post waarom de post veranderd, de reden en met hoeveel als deze veranderd. Hoofstuk acht, de bijlage. Arjan: Arjan: Kan je wat langzamer gaan? Pardon, zijn er nog vragen vanuit jou heer Doetjes? Nee. Hoofdstuk acht, de bijlage. Hierin zit de balans, de gala begroting en randstadtour resultaten begroting. Nee? Dit was dan het einde van het financieel halfjaarverslag. Hierbij is het financieel halfjaarverslag aangenomen.

6 7. Jaarafsluiting Dan gaan we naar puntje zeven op de agenda, de jaarafsluiting Dit puntje is ook aangedragen namens Tapp (werktuigbouwkunde) en Linkit (Industrieel product ontwerpen). Ik zal even een kleine introductie geven. Vanuit het instituut hebben wij financiering gekregen om een jaarafsluiting te doen. Dit bedrag kunnen we gezamenlijk met Linkit en Tapp doen of we doen het alleen. De vraag is aan de ALV, wat wil de ALV. Is de ALV voor het houden van de jaarafsluiting alleen met Scopus of in samenwerking met Tapp en Linkit? Maureen: Wil je anoniem stemmen? Nee dat moet alleen als er over mensen wordt gestemd. Wat zijn de argumenten voor beide opties? Het voordeel van het samen houden is dat er dan een grotere groep mensen komt het budget is drie keer zo groot. Het nadeel is dat het niet alleen Scopus gerelateerd is en mocht het zo zijn dat er een kleinere opkomst is vanuit Scopus en een grotere opkomst van bijvoorbeeld Tapp, dat betekend dat Scopus betaald voor de leden van Tapp of Linkit. Dus willen wij de jaarafsluiting houden in samenwerking met Tapp en Linkit of willen we het alleen met Scopus houden? Arjan: Roy: Arjan: Wat zijn de verwachtingen voor de opkomst? Ik denk van Scopus rond de man. Is de opkomst vergelijkbaar met de andere twee verenigingen? Dat is moeilijk te bepalen want in het jaar voor vorig jaar was de opkomst veel groter omdat er veel meer budget was in begroot. Verder was er vanuit het instituut meer gesponsord. Dat is dit jaar ook zo. En bij afgelopen jaar was het niet gefinancierd en was er alleen een budget vanuit Scopus. Hierdoor was de opkomst ook iets lager. Daarnaast hebben Tapp en Linkt een veel hardere kern dan Scopus. Wij verwachten dus dat de opkomst van hun groter zal zijn dan die van ons. Wat zijn de plannen voor de jaarafsluiting? Op dit moment is het nog open maar we neigen naar een BBQ met daaraan sluitend een borrel. Mocht het zo zijn dat we het samen willen doen dan besluiten we om de borrel op een ander moment te laten plaatsvinden dan de jaarafsluiting. Willen jullie nog meer informatie hebben? Wat zijn de bezwaren. De opkomst van Tapp en Linkit zal groter zijn dan die van Scopus. We leggen alle drie hetzelfde bedrag in maar uiteindelijk gaat er minder geld naar Scopus toe.

7 Maar als je het alleen gaat doen heb je een minder feestje? Dan is het budget minder groot. En is het aantal mensen ook kleiner. Wat zouden jullie zelf doen? Wij hebben zelf al gestemd tijdens de bestuursvergadering en wij hebben gezegd dat wij het liever alleen met Scopus willen doen. Dan houden wij het intern en is het specifiek voor onze leden. Dan is dat toch je antwoord. Hierbij is dan besloten dat de jaarafsluiting alleen met Scopus wordt gehouden. Dan komen we nu bij puntje acht en dat is de pauze. 8. Pauze 9. Raad van Toezicht De pauze is voorbij. Ik geef nu het woord aan Robbert Mos, hij is de voorzitter van de RVT. Wij hebben de vorige keer als de raad van toezicht een aantal beloftes gedaan. Aan de hand daarvan geef ik een update. Het tweede punt is het huishoudelijk reglement. Er is ook nog een puntje 9.3 en dat is namelijk de statuten. 9.1 Update Nu de update, de belangrijkste dingen die afgesproken zijn de vorige ALV, is dat wij meer regelmaat krijgen in de raad van toezicht vergaderingen en apart en die met het bestuur erbij. De RVTB vergaderingen, dat zijn de vergaderingen met de RVT en het bestuur die zijn nu maandelijks. De vergaderingen met de raad van toezicht zijn tweewekelijks als dat nodig is. Maar het is meestal maandelijks. Voor de rest is de raad van toezicht druk bezig geweest met het document waar we het straks over gaan hebben. Buddy s, ik was van plan om dat van banden te leggen maar dat hebben we niet gedaan om de privacy van deze mensen aan de tafel te bewaren. Zijn hier nog vragen over? Voordat je gaat beginnen met de statuten, staat er in de statuten dat jullie RVT zijn? Ja, een raad van toezicht inderdaad. In de huidige statuten staat RVA, Raad Van Advies. Ja, en in de nieuwe statuten RVT. Zijn er verder nog vragen? Ik wil wel graag wat verheldering over het verhaal van Fleur.

8 Dat mag, ik wilde het niet aanhalen om Fleur, maar Fleur om persoonlijke omstandigheden op non actief gesteld met haar toezegging daartoe. Dat heeft ze op een gegeven moment gedaan, toen hebben we gezegd dat als ze weer actief wilde worden dat ze met mij contact op moest nemen. Dan konden we bespreken wat we konden doen. Ik heb Fleur toen weer actief gemaakt. Toen is bij de eerst volgende RVTB vergadering naar voren gekomen dat het grootste aantal van de deelnemers van die vergadering daar bezwaar tegen had. Toen heb ik dat richting Fleur verteld en toen hebben wij besproken dat dat het einde was. Verdere keuze had ik niet. 9.2 Voorstel huishoudelijk reglement Goed dan gaan we het over het HR hebben, heeft iedereen het gelezen? Waar is de HR eigenlijk voor, dit gaat over hoe gaan we mensen aannemen, hoe en wanneer nemen we de RVT aan, hoe nemen we bestuursleden aan, hoe nemen we een SOCO aan. Dat zijn de hoofdpunten die hier in staan. Daarnaast is een groot punt het stemrecht tijdens de ALV, wat voor soorten leden zijn er, mogen mensen lid worden, mogen mensen niet lid worden. Hoe kunnen we mensen lid-af maken. Zijn jullie als RVT van mening dat het waterdicht is? Vanuit ons standpunt wel. Maar dit is het moment om feedback te geven dus in dat opzicht als jij een punt gevonden hebt. Wij zijn er op gestuurd dat we meer contact hebben zoals hier op de ALV. Dus de SOCO wordt tijdens de halfjaarlijkse ALV aangesteld. Als daar dan bezwaar tegen is, bijvoorbeeld als iemand vriendjes politiek vermoed, of denkt dat het volgend jaar mis gaat of iets dergelijks dan kan dat tijdens de ALV aangegeven worden en daarna is er nog een ALV voordat er ingegaan wordt op de sollicitaties. Dus er komen meer ALV s? Drie stuks per jaar. Verwachten jullie dat die ALV s drukker bezocht worden? Dat weet ik niet, dat is ook niet aan mij maar dat is aan het bestuur. Een ALV heeft geen zin als er niemand komt opdagen. Dat is iemand persoonlijke interesse. Waarom ga je dan extra ALV s in plannen, als er toch niemand komt? Omdat er behoefte was aan deze formaliteiten. 10. Wijzigingen statuten

9 Voor de rest hebben we dingen aan banden gelegd over dingen van een ALV, wat is er aan orde, wat zijn de agenda punten. Wat is de volgorde daarvan. Maar ook hebben we een minimum aantal bestuurstaken toegevoegd. Wat inhoudt dat eigenlijk ieder bestuur ieder jaar hetzelfde doet. Laten we zeggen tien borrels, twee sportactiviteiten, dat soort dingen. Dit HR geeft een format van wat wij willen dat de vereniging doet voor de studie. Het zijn voornamelijk studie gerelateerde activiteiten. Waaronder introductie kamp, vier gastlezingen, vier bedrijfsbezoeken, één buitenlandse reis, één binnenlandse reis. Dan hebben we ook sociale dingen, tien borrels, één gala en twee sportactiviteiten. Waarom staat dit in het HR en niet in de statuten? Dat is omdat er dan toestemming gevraagd mag worden tijdens de eerste ALV stel het volgende bestuur wil maar vijf borrels houden in plaats van tien. Maar dan is dit een format waar je naar kan sturen en waarvan wij denken dat de vereniging waarde biedt voor die 20,- euro die mensen betalen. Dan de algemene dingen zoals wat doet de voorzitter, daar stonden de interne en externe statuten niet bij, die hebben wij hier dan wel aan toegevoegd. Als er punten zijn tijdens de ALV van waarom heeft de voorzitter dat niet gedaan of waarom is facebook niet bijgehouden dan staat er hierbij dat de secretaris dat doet. Hier kunnen eventueel wel uitzonderingen op toegepast worden. Roy: Moet dat ook door de ALV goedgekeurd worden? Ja. Dus de vrijheid van het bestuur wordt heel erg ingeperkt. Het ligt eraan wat je heel erg noemt. Ik vind het iets wat het bestuur onderling moet bepalen. Dat is ook zeker zo. Het kan zijn dat bijvoorbeeld Falco facebook gaat doen en dan heb je hier een ALV zitten die standvastig zegt: nee dat is de taak van de secretaris. Het staat in het HR dat in dit geval de secretaris verantwoordelijk is voor facebook. Mocht je dat zelf veranderen of niet willen dan is het op het moment dat je het beleidsplan inlevert kan dat goed gekeurd worden. Wat gebeurt er als een ALV het niet goedkeurt? Dan keurt de ALV het niet goed en dan moeten ze daar een geldige reden voor hebben. Dan moet de RVT ook instemmen voor deze geldige reden. Maar de RVT mag niet stemmen. Over het beleidsplan mag de RVT stemmen. Het is nog aanpasbaar, je kan ook in de statuten zetten wat er nu in staat dat je de helft van de leden hebt en dat we over vier weken nog een vergadering Twee derde van de leden.

10 ..Nog een alv plannen omdat we dit er anders niet doorheen kunnen krijgen. Als alles op zo n manier moet, dan gaan we elkaar nog iets meer aan banden leggen. Over de notulen is de vorige keer ook een vraag gesteld, er is een keer gezegd dat je zeven dagen hebt om de notulen af te krijgen, toen werd dat gecorrigeerd door veertien dagen. Het staat nu vast dat het 21 dagen wordt tot drie uur, als het langer duurt dan drie uur dan krijg je per anderhalf uur één week extra. Wil je het nog een keer uitleggen? Het is 21 dagen tot drie uur. Nee de lengte van de vergadering, als deze langer is dan drie uren De orde van de vereniging is niet aangepast, alleen daarin staat dat er eind kwartaal vier een ALV is. Wij beginnen altijd in kwartaal één en we hebben nu een halfjaarlijkse ALV. In het vierde kwartaal willen we ook nog een ALV. Hierin wordt het bestuur en de SOCO voorgelegd aan de ALV. En verder dingen die nog nodig zijn om te bespreken. Zo kunnen we lengte van de tijd iets naar beneden halen. Verder over het stemmen. Hoe gaan we stemmen, dat is een voor of tegen stemming. Het enige wat hieraan aangepast is, is dat het onthouden van stemmen moet worden aangegeven op een papiertje. Wanneer er een stem niet ingeleverd is, is je stem ongeldig. Dat mag totaal niet maar de vorige ALV hebben we het gezien, het kan tot iets naars uitleiden, dus ik vind het niet meer dan redelijk. Het puntje decharge bestuur, hier wordt de procedure uitgelegd. Deze is niet anders dan dat we de afgelopen jaren hebben gedaan. De raad van toezicht, daar worden wel wat meer aan banden gelegd. Voornamelijk wat zijn de taken van de raad van toezicht, wat is de samenstelling van de raad van toezicht. Daarin staat dat er docentleden in moeten zitten en normale leden, daar staat in hoe iemand zich aan kan melden bij de raad van toezicht en volgens mij komt er later nog een deel over de SOCO, de sollicitatiecommissie. Hier kan ik ook wel even kort over in gaan, de sollicitatie commissie komt ook voor de RVT en dit is exact de zelfde sollicitatie commissie als voor het bestuur. Het bestuur draagt de raad van toezicht aan. Ja, en dat is dan voor minimaal 1 jaar. Ja klopt, de periode dat je daar in zit is minimaal 1 jaar. Indien er geen bezwaar is kan je het verlengen. Ieder jaar komt iemand voor de stelling te staan en dan mag de ALV ook zeggen of diegene nog een jaar in de raad van toezicht mag. Hier komt dan weer een stemming voor. De vergaderingen, wat ik net zei, over agenda s en regelmaat. En werkzaam heden spreekt voor zich. Kascommissie is meer aan banden gelegd. Voornamelijk de frequentie en wie het controleert.

11 Volgens mij is er bij de kascommissie vastgesteld dat er ook vanaf nu een docent bij moet zitten. Hier is de afgelopen tijd niet echt gehoor aan gegeven. We hebben het al gedaan in het verleden, dit was toen niet vastgezet en dat moet wel gedaan worden. Wordt Bart ter Veer weer verwacht? Ja, of zijn vervanger. En als hij er geen zin in heeft? Dan moeten we een andere docent die er een beetje verstand van heeft vragen of van een andere studie. Stel we vinden niemand en de ALV zegt dat het niet mag om iemand van een andere studie te vragen omdat het vertrouwelijk is dan kunnen we ervoor kiezen om bijvoorbeeld jou (Wouter) aan te stellen omdat jij het penningmeesterschap hebt gedaan. 11. Voorstel sollicitatie commissie De sollicitatie commissie heb ik net al een beetje verteld. Daar moet 1 docent lid in zitten, 1 lid van de raad van toezicht en een bestuurslid. Deze wordt ook vastgesteld tijdens de halfjaarlijkse ALV. Ze worden voorgedragen, en dan zal de ALV er over stemmen. Als er tegen wordt gestemd dan zullen we met een nieuw voorstel komen. Mocht er niet tegen gestemd worden dan word dat vastgesteld. Goed, aan de financiën en de contributie is niks aan veranderd, behalve het moment van de contributie. Dat is nu voor één oktober en voor één februari. Verantwoordelijkheden, dit is iets formeels dat stel, de Hanze stopt ermee om ons te verzekeren dan staat dat er nu in dat wij dat zelf kunnen doen. Huisstijl is toegevoegd. Daarin staat waaronder de documenten hoe ze eruit moeten zien. Logos, lettertypes, kleuren, en dergelijk. En de slotbepaling is iets formeels. Zijn er nog vragen over het HR? kan het HR de komende vijf jaar gebruikt worden? Na mijn idee wel. Hier kan ook weer gestemd over worden tijdens een ALV. Als er wantrouwen wordt uitgesproken of wat dan ook, dan kan het veranderd worden maar dat verwacht ik niet want er staan geen gekke dingen in. Dan komen we nu aan bij de statuten, en vooral de wijzigingen hiervan. De statuten kunnen we het heel makkelijk over hebben. Het is een heel kort puntje. Twee derde van de leden moet aanwezig zijn op de ALV en hier over stemmen,

12 mocht je een statuut wijziging willen. Mocht het zo zijn dat twee derde van de leden niet aanwezig is dan moet er binnen vier weken een nieuwe ALV in het leven worden geroepen waarbij de aanwezigen personen twee derde van de stemmen moeten voor zijn voor de wijzigingen van de statuten. Als er meer wordt tegen gestemd moet het document weer worden ingezien. Op dit moment is niet twee derde van de leden aanwezig daarom zal er ook een nieuwe datum worden ingepland. Vanuit het bestuur hebben we al gekeken naar een nieuwe datum. Deze ALV staat vast op zes maart om uur in dezelfde locatie. Dit heeft te maken met dat Robbert dan ook kon. Dat betekend dus dat op zes maart 2017 een nieuwe ALV in het leven geroepen zal worden, specifiek omtrent de wijzigingen van de statuten. Voor de rest, de statuten waren oud en deze zijn geüpdatet. Er is niet echt iets veranderd wat iemand tegen de borst zou kunnen slaan. De wijzigingen staan online. De wijzigingen specifiek staan niet online. Wil je de wijzigingen inzien. Dan zou je een afspraak moeten maken met de secretaris. Die het desbetreffende document beschikbaar stelt op het kantoor. Omdat het document nog niet op de website stat stel ik voor dat we gaan stemmen, wie wil dat document wel op de website hebben? Voor de duidelijkheid we gaan nu stemmen of we specifiek alleen de wijzigingen in een document online willen hebben of alleen dat heb beschikbaar is op het kantoor. Wie is er voor het beschikbaar stellen van de wijzigingen op de website. Hierbij is het vastgesteld dat de wijzigingen op de website komen te staan. Voor de rest hebben we net al besproken dat er een nieuwe alv omtrent de wijzigingen van de statuten op 6 maart zal plaatsvinden. De desbetreffende document met de wijzigingen zal binnen een week op de website komen te staan. Dit was het puntje wijzigingen van de statuten. Zijn er verder nog vragen? Dan gaan we door met puntje elf wat punt tien op de agenda is, het voorstellen van de sollicitatie commissie. In het HR staat dat de sollicitatie commissie wordt voorgesteld tijdens de halfjaarlijkse alv. Een sollicitatie commissie moet bestaan uit een lid van de RVT, een lid van het bestuur en een docent-lid. Vanuit de RVT wordt Michiel de Boer aan gedragen, vanuit het instituut Maryvonne Nieboer en vanuit het bestuur wordt ik, Micha Visser aangedragen. Is hier ook bezwaar tegen. Nee? Dan is hierbij de sollicitatie commissie vastgesteld zoals hij net is voorgelegd. 12. W.v.t.t.k. Dan zijn we bij puntje elf, eigenlijk twaalf de w.v.t.t.k. hier staan geen punten op. Heeft iemand nog een toevoeging?

13 13. Rondvraag Roy: Linda: Puntje twaalf op de agenda wat eigenlijk puntje dertien is, de rondvraag. Hoe staat het met de voorbereidingen van het introkamp? Ik heb hier gister een mail over gekregen. Vorige week ben ik bij mevrouw Pronk langs geweest. Zij is verantwoordelijk voor het introkamp samen met Ilja Oostra en Graver. Ik heb gister een mailtje gehad van Ilja Oostra, de sportcommissie wordt het aan door gekoppeld. Ze zouden graag met de sportcommissie om tafel willen. Vanaf volgende week of die week daarop worden ze betrokken bij het introductiekamp. Is er ook al een locatie? Ik heb verder geen enkele inhoudelijke informatie. Heb je nog meer vragen? Nee. Hoe willen we ervoor zorgen dat er de volgende keer meer mensen zijn? Of hebben jullie dit al besproken? Nee dit hebben we nog niet besproken. Dit is een echt hekkelpunt en ik weet ook niet hoe we dit voor elkaar moeten krijgen. Blijkbaar is Valentijnsdag toch wel een groot probleem. Wij dachten dat dit niet het geval zou zijn. Hoe wij dit moeten aanpakken zou ik niet weten maar Roy heeft misschien wel een idee. Ik had van een andere vereniging te horen gekregen dat zij op het moment van de sollicitaties van de commissies hun actieve leden vragen om een contract te tekenen waar in staat dat er van hun verwacht wordt dat ze aanwezig moeten zijn op de ALV. Er staat dan ook een adres bij die ze mailen als ze zich af willen melden met een goede reden. Er wordt verder niet heel streng naar gekeken alleen daardoor creëer je wel dat mensen van te voren de ALV in hun agenda gaan inplannen en zo krijg je meer aandacht voor de ALV. Hoe wil je dit opperen? Wij zijn er voor om dit te bespreken bij de volgende ALV. Dan is het nieuwe bestuur er ook bij en dan kunnen zijn bepalen wat ze met de commissies willen. Wij kunnen niet bepalen hoe zij met de commissies om gaan. Als je dit wilt invoeren dan moet dat door de ALV komen Dat kan toch de volgende alv benoemd worden? Ja, maar de volgende ALV is over vier weken. Die alv daarop dan, de ALV waar het nieuwe bestuur bij is want anders bepalen wij over hun commissies. Gaan we het nog over Fleur hebben? Officieel is zij nog RVT. Ja dat klopt, zij is alleen nooit ingehamerd toch? Want de RVT is nooit voorgedragen. De vorige keer had ze gezegd dat was ingehamerd. Ander mensen niet maar Fleur wel.

14 Robber: Mihca: Dat is een goed puntje, moeten we hier over stemmen? Ja. We moeten hier dus over gaan stemmen. Ik vraag aan om dit gewoon 6 maart te gaan doen. Ik wil het wel nu doen, dan gaan we eerst stemmen wanneer we het gaan doen. Als we het 6 maart doen dan kan je er wat langer over nadenken. Ik wil ook graag de kant van Fleur weten. Je weet als je stemt over een decharge dan is een decharge ook ontslaan. Dat weet ik maar ik wil gewoon weten waar ik voor ga stemmen. Wil je dan van onze kant horen wat Fleur haar kant was? Dat wil ik graag van fleur horen. Ik vind het niet fijn dat we het hier 6 maart over gaan hebben. Die ALV is speciaal voor de wijzigingen van de statuten. Die ALV is specifiek in het leven geroepen voor de wijzigingen van de statuten en nu komt er weer een nieuw onderwerp bij. Daar ben ik het niet mee eens. Als ik op de ALV kom en ik zeg ik heb nog een puntje toe te voegen, dan mag jij niet zeggen dat dat niet mag. In de statuten staat dat er dan een ALV in het leven geroepen moet worden vanwege de wijzigingen. Maar er staat niet in dat je voor de rest geen punten aan mag dragen. Nee maar dat willen we wel minimaal houden. Dat snap ik maar ik heb als lid het recht om punten aan te dragen. Oké, dan kunnen we daar toch over gaan stemmen? Of we het nu willen gaan doen of niet? Ik ben het er niet helemaal mee eens om het dan te doen. Is er verder nog input? Oké, dan gaan we hier over stemmen. Wie is voor om het nu te doen? Mciha: Mihca: Het gaat er gewoon om dat de RVT die er nu zit, officieel RVT is. Maar willen jullie daar nu over stemmen of niet? We gaan er dus nu over stemmen of we erover willen stemmen? Wie is voor nu? Vanuit de leden willen we het nu laten plaatsvinden? Oké, ik zie geen handen. Willen we het 6 maart laten plaatsvinden? Dat is duidelijk, het wordt 6 maart. 6 maart hebben we een stemming over de RVT en de decharge van Fleur. Voor de rest heeft iemand nog een vraag?

15 Mihca: Roy: Dit is voornamelijk richting de leden, is er behoefte om zulke informatie te weten, zoals dat van Fleur. Want persoonlijke dingen kunnen we hier niet vertellen. Nee ik heb van iedereen een ander verhaal gehoord en ik weet niet wat ik moet geloven. Iedereen denkt er anders over. Dat is goed, we kunne het wel hebben over.. Ik wil gewoon de reden weten. Iedereen heeft een andere reden. Voor haar vertrek? of voor haar.. Voor haar vertrek. Ik zou er wel even een persbericht bij zien. Die is er geweest, maar hier gaan we niet haar reden in verwerken. Voor de rest, was dat antwoord op je vraag? Ik wil nog wat zeggen. Aangezien wouter nog niet aanwezig was in het begin. Ga ik het nog stellen als rondvraag. In de notulen stond dat op het moment dat ik mijn jaardoelstelling zou halen ik tien taarten zou krijgen. Ik was al langs de Hema geweest. Het komende halfjaar krijg je onverwachts tien taarten Zijn er nog meer vragen? 14. Sluiting Dan sluit ik hierbij de vergadering om uur.

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Stichting Paul erdős. Onderwerpen

Stichting Paul erdős. Onderwerpen Stichting Paul erdős Voorzitter David Laan Notulist Mike de Haan Aanwezig David Laan, Melin Walet, Mike de Haan Gasten Locatie van de bijeenkomst Brainwave Datum 11 december 2015 11:21 12:08 Onderwerpen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Studievereniging Scopus

Huishoudelijk regelement Studievereniging Scopus Huishoudelijk regelement Studievereniging Scopus 30-01-2017 30-01-2017 1 VOORWOORD AUTEURS Dit Huishoudelijk Reglement der Studievereniging Scopus, is een document voor huisregels en is uitgebracht voor

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Algemene ledenvergadering 18 januari 2017 Britt Mirlynn van Vliet Voorzitter Secretaris Penningmeester Externe Contacten Dit plan is geschreven, omdat

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito October 30, 2013 Begripsbepaling: De Vereniging - de Studievereniging der Kennistechnologie Incognito te Maastricht De Statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Als voorgesteld op 15 maart 2017 Joost van der Putten Algemeen Artikel 1 Het huishoudelijk reglement, hierna te noemen HR,

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Zoals vastgesteld op de Halfjaarlijkse ALV, 13 februari 2017 1 1 Gebaseerd op het HR van het bestuur 2009-2010, zoals vastgesteld

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten

Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Als voorgesteld op 08-05-2017 Joost van der Putten Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten BEGRIPSBEPALING Kandidaat-bestuur - Het beoogd nieuwe bestuur, voordat dit

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 18 Mei 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 15 leden en 5 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV 08-02-2012 I Reglementaire bepalingen 1. Dit reglement is ondergeschikt

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf)

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf) Algemeen Artikel 1 Afkortingen 1.1 DVAN Denksportvereniging Apeldoorn Noord LR Ledenraad HHR-DVAN Huishoudelijk reglement op het niveau van de vereniging HHR-LR Huishoudelijk reglement op het niveau van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING PROGRESSIEF RECHTEN VASTGESTELD OP ACHTIEN MEI TWEEDUIZENDENVIJFTIEN ( )

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING PROGRESSIEF RECHTEN VASTGESTELD OP ACHTIEN MEI TWEEDUIZENDENVIJFTIEN ( ) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING PROGRESSIEF RECHTEN VASTGESTELD OP ACHTIEN MEI TWEEDUIZENDENVIJFTIEN (18-05-2015) AFDELING 1: ALGEMEEN; DEFINITIES Art. 1 Definities In dit huishoudelijk reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Zoals vastgesteld op de Tweede- ALV, 11 februari 2016 1 1 Gebaseerd op het HR van het bestuur 2009-2010, zoals vastgesteld op

Nadere informatie

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe.

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe. Vergadering: ALV Datum: 03-10-2007 Aanwezig: Bestuur 06-07: Myrte, Marleen, Jos, Karijn, Mike en Arieke Bestuur 07-08: Jorien, Gaby, Milou, Jacqueline en Meike Raad van Advies: Christiane en Carlijn Leden:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Algemeen. Leden

Huishoudelijk Reglement. Algemeen. Leden Huishoudelijk Reglement 2 e Bestuur der studievereniging Versatile Vastgesteld door de Algemene Vergadering op 16 juni 2014 te Utrecht Algemeen Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement is gebaseerd op de

Nadere informatie

Halfjaarverslag Studievereniging Scopus 16-17

Halfjaarverslag Studievereniging Scopus 16-17 14 Februari 2017 Halfjaarverslag Studievereniging Scopus 16-17 Voorzitter: Micha Visser Secretaris: Linda van der Eems Penningmeester: Falco Wiegerink Commissaris Intern: Maureen Tuinstra Commissaris Extern:

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

Notulen ALV CCN Nijmegen 30 augustus 2018

Notulen ALV CCN Nijmegen 30 augustus 2018 Notulen ALV CCN Nijmegen 30 augustus 2018 Aanwezig, 11 personen om 20.00 uur 1. Opening: Afmeldingen 27 personen en aanwezig 11 personen. Vraag van Piet, waarom staan de notulen van afgelopen ALV niet

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

- Huishoudelijk Reglement -

- Huishoudelijk Reglement - - Huishoudelijk Reglement - Studievereniging SEC Sociologisch EpiCentrum Algemene bepalingen ART. 1 1. Behoudens de wettelijke bepalingen en het bepaalde in de statuten worden de inwendige aangelegenheden

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 19 van de statuten Versie maart 2016 goedgekeurd door de ALV d.d. 17-03-2016 Vereniging Smaragd heeft statuten

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen 1 Afdelingsreglement Jonge Democraten Groningen Vastgesteld op de Algemene Afdelingsvergadering van 29 januari 2013 en voor het laatst gewijzigd op 9 maart 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Studievereniging CognAC Huishoudelijk Reglement Vastgesteld op 29 mei 2017 Gebaseerd op het Huishoudelijk Reglement van 5 november 1998. Herzien op 15 september 2004, 12 september 2006, 27 juni 2007, 20

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) Overwegende: dat de algemene ledenvergadering ingevolge het bepaalde in artikel 21 van de notarieel vastgelegde statuten (gedateerd:

Nadere informatie

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen---------------------------------------------------------------------

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- Huishoudelijk Reglement Machiavelli Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- 1.1 Dit Huishoudelijk Reglement is bedoeld om de samenstelling, coördinatie,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Deze notulen worden enkel per verzonden

Deze notulen worden enkel per  verzonden Aan: - Leden van de algemene Ledenvergadering (Groepsraad) van Scouting van Maasdijk: leden groepsbestuur praktijkbegeleider leidinggevenden speleenheden afgevaardigde jongerentak wettelijke vertegenwoordiger

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request.

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request. Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance This document is in Dutch. An English version is freely available on request. 1 Huishoudelijk reglement van Student Dance Association Leidance, zoals bedoeld in

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Amsterdam, 7 juli 2015

Huishoudelijk reglement Amsterdam, 7 juli 2015 Hoofdstuk 1: Werking huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen ALV = Algemene ledenvergadering. Studentenraad = Daar waar studentenraad staat, wordt de wettelijk verplichte centrale deelnemersraad

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 16 juni 2015 Inloop 19.30 uur, start 20.00 Grand Café Time Out (Poelestraat 34-36) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Agenda Bestuursvergadering december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER

Agenda Bestuursvergadering december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER Agenda Bestuursvergadering 11 19 december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 13.00 uur Aanwezigen Tom Lormans, Carine Eskes, Roxanne Oude Alink en Kim Schuurman Agenda

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

BESTUURSVERGADERING JV SOLA GRATIA: OPENBARE AANDACHTSPUNTEN

BESTUURSVERGADERING JV SOLA GRATIA: OPENBARE AANDACHTSPUNTEN BESTUURSVERGADERING JV SOLA GRATIA: OPENBARE AANDACHTSPUNTEN SEIZOEN 14/ 15 BESTUURSVERGADERING 1 10 SEPTEMBER 2014 De Redactie bekijkt verschillende aanbiedingen om de kosten van het drukwerk in te perken.

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren DEEL 1 REGELINGEN TEN AANZIEN VAN HET LANDELIJK BESTUUR Artikel 1 Functieverdeling De bestuursleden verdelen, met inachtneming van het bepaalde in

Nadere informatie

Opzet beleidsplan Kandikandidaatsbestuur 14

Opzet beleidsplan Kandikandidaatsbestuur 14 Opzet beleidsplan Kandikandidaatsbestuur 14 Iris Meerman && Bas van den Heuvel && Victor Azizi && Micha de Groot && Bram van den Akker 2 december 2013 Introductie In dit visieplan zullen de functies worden

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

3. Tijdens de laatste CvA van het bestuursjaar zullen de voorzitters en de aspirant-voorzitters

3. Tijdens de laatste CvA van het bestuursjaar zullen de voorzitters en de aspirant-voorzitters Het Commissie van Advies reglement is het reglement van de Commissie van Advies, hierna te noemen CvA, van de Stichting Studenten Activiteiten, hierna te noemen SSA. Het doel van de CvA, binnen de stichting,

Nadere informatie

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement Bijlage 4 Huishoudelijk Reglement INHOUDSOPGAVE 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden... 3 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten.... 3 1.2 Vertegenwoordiging... 3 1.3

Nadere informatie

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES 2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Prioriteitsaandelen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Datum: 24 mei 2014 Locatie: Hotel Bergse Bossen in Driebergen Voorzitter: Ewout Brunt Notulist: Willemien Uijl 1. Opening door de voorzitter dhr.

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

Bestuurlijke update februari maart 2018

Bestuurlijke update februari maart 2018 Beste SPiN-leden, Hierbij presenteren wij de derde bestuurlijke update van het Xe bestuur. In deze update is te lezen waar wij ons in de afgelopen twee maanden voornamelijk mee bezig hebben gehouden. Voornamelijk

Nadere informatie

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven.

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel 2. Het bestuur bestaat uit maximaal 11 leden, die

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017 Algemene Ledenvergadering 15 februari 2017 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2016 4. Jaarverslag van de penningmeester

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement NSHV

Huishoudelijk Reglement NSHV Huishoudelijk Reglement NSHV Algemeen Artikel 1 - begripsbepalingen 1. De vereniging genaamd Nijmeegse Studenten Honoursvereniging is bij notariële akte opgericht op vier januari tweeduizend elf en wordt

Nadere informatie

HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA

HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA 1 INHOUD 1 VERENIGINGSDOEL PAG. 3 2 BESTUUR PAG. 4 3 EINDVERSLAG PAG. 7 4 LIDMAATSCHAP PAG. 8 5 UNIFORMITEIT PAG. 10 6 GEDRAGSREGELS PAG. 11 7 VERENIGINGSDOEL

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie ALV-reglement van de ASVA studentenunie Algemeen Artikel 1: Algemeen 1. Waar in dit document de voorzitter genoemd wordt, wordt bedoeld de voorzitter van de algemene vergadering. Artikel 2: Presidium 1.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud: Inhoud: Artikel 1: begripsbepalingen:... 2 Artikel 2: naam, zetel en duur... 2 Artikel 3: doel... 2 Artikel 4: middelen... 2 Artikel 5: verenigingsboekjaar... 2 Artikel 6: leden... 2 Artikel 7: bestuur...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 14-03-2016 Studievereniging Gezondheidszorgpsychologie Radboud Universiteit Nijmegen 1. Algemene bepalingen 1.1 Op basis van artikel 24 van de statuten van de Studievereniging Halo, hierna te noemen de

Nadere informatie

volledig bij de persoon zelf, of daar waar het minderjarigen betreft, bij hun ouders. Toegelaten worden alle leden van de gemeente, alsmede gelovigen

volledig bij de persoon zelf, of daar waar het minderjarigen betreft, bij hun ouders. Toegelaten worden alle leden van de gemeente, alsmede gelovigen 2 volledig bij de persoon zelf, of daar waar het minderjarigen betreft, bij hun ouders. Toegelaten worden alle leden van de gemeente, alsmede gelovigen die geen lid van deze gemeente zijn; zie 1 Corinthiërs

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito

Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito Als vastgesteld door de ALV op 28 februari 2011 Begripsbepaling De vereniging - De Utrechtse Studievereniging

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Inhoud: Leden en lidmaatschap Het functioneren van het bestuur Taakomschrijving Bestuursleden Commissies Financiën Evenementen en aansprakelijkheid Slotbepalingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Basisschool De Overplaats Willibrorduslaan 71 2171 VB Sassenheim Tel: 0252-223090 Begripsbepaling 1. Dit reglement verstaat onder: a. Oudervereniging:

Nadere informatie

Geacht bestuur, Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie het SSA bestuur en specifiek de penningmeester altijd benaderen. Veel succes!

Geacht bestuur, Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie het SSA bestuur en specifiek de penningmeester altijd benaderen. Veel succes! Geacht bestuur, Voor jullie ligt het nieuwe document voor het profileringsfonds van het bestuursjaar 2014-2015. In dit document zijn alle criteria, de puntentelling en de indeling van de map opgenomen.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Studievereniging CognAC Huishoudelijk Reglement Vastgesteld op 6 februari 2018 Gebaseerd op het Huishoudelijk Reglement van 5 november 1998. Herzien op 15 september 2004, 12 september 2006, 27 juni 2007,

Nadere informatie

VERGADEREN VOOR DUMMIES

VERGADEREN VOOR DUMMIES VERGADEREN VOOR DUMMIES DE AGENDA VASTSTELLEN Er zijn verschillende soorten agendapunten: Open Bij open agendapunten zijn er nog geen plannen gemaakt, er is nog geen concreet voorstel. De discussie is

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN FRATERNITAS UTRECHT INHOUDSOPGAVE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN FRATERNITAS UTRECHT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Artikel 1. Doel... 2 Artikel 2. Verkrijging van het lidmaatschap... 2 Artikel 3. Rechten en plichten van de leden... 2 Artikel 4. Contributies... 2 Artikel 5. Kleding... 3 Artikel 6. Bestuur...

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ)

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ) pagina 1 van 5 16-002 - Pootlaan, Huibert (86/244), gevestigd te Alkmaar Besluiten 15 juni 2010 Vaststellen notulen algemene ledenvergadering 30 juni, 27 augustus en 22 september 2009. Benoeming bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

1.2 Leden en geïnteresseerden met minimaal een Golfbaanpermissie kunnen aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden deelnemen.

1.2 Leden en geïnteresseerden met minimaal een Golfbaanpermissie kunnen aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden deelnemen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT GOLFVERENIGING DE HEENSCHE Versie 12-11-2015. 1. Lidmaatschap 1.1 Het bestuur is bevoegd geen nieuwe leden aan te nemen, indien hierdoor een eventueel door haar vastgesteld maximum

Nadere informatie

ALV - 12 december 2016

ALV - 12 december 2016 ALV - 12 december 2016 datum: 12 december 2016 tijd en locatie 20:00 Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60 aanwezigen afwezigen Vanuit het bestuur: van Seters, Pieter Duif, Inge Verhoef Vanuit de organisatie:

Nadere informatie