Waterkwaliteit in zwemwater Voor informatie over zwemwateren kijk op: of download de app.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waterkwaliteit in zwemwater Voor informatie over zwemwateren kijk op: of download de app."

Transcriptie

1 WKC Weekbericht Datum: Situatie: Aanhoudende droogte Afweging en advies Sinds afgelopen vrijdag is er gemiddeld zo n 7 mm neerslag gevallen in het gebied. In de omgeving van Tilburg en Veldhoven zijn enkele overstorten geregistreerd. Er is weinig verandering in de afvoeren, deze blijven erg laag. In de neerslagverwachting voor komende week is te zien dat er regen wordt verwacht voor maandag en vrijdag. Vooralsnog lijkt dit beperkt te blijven tot enkele mm s. Dit zal niet genoeg zijn om de droogte te beëindigen. Tijdelijk algeheel verbod is van kracht op het onttrekken van oppervlaktewater in het hele beheergebied van Waterschap De Dommel, met uitzondering van de Zandleij. Het urenverbod is per 1 augustus niet meer van kracht. Daarmee mag ook overdag grondwater onttrokken worden voor het beregenen van sportvelden en graslanden. Waterkwaliteit in de beken Op dit moment worden er extreem lage zuurstofwaarden gemeten in de Reusel bij Moergestel. De metingen van de Buulder Aa en bovenloop van de Reusel geven aan dat de beek droog staat. De geleidbaarheid is op sommige plaatsen ontoereikend tot slecht. De temperaturen van het water zijn de laatste dagen naar recordhoogtes gestegen. Zo is de watertemperatuur van de meeste beken nu > 25 graden Celsius. Waterkwaliteit in stadswater Er zijn geen nieuwe locaties met blauwalgen. In totaal zijn er nu 31 blauwalglocaties in het Dommelgebied. Er is een nieuwe locatie met vermoedelijk botulisme, deze is in Boxtel. In totaal zijn er nu drie locaties waar vermoedelijk botulisme aanwezig is. Waterkwaliteit in zwemwater Voor informatie over zwemwateren kijk op: of download de app. Heb je naar aanleiding van dit weekoverzicht behoefte aan meer informatie over de actuele en verwachte situatie in het gebied? Kijk dan in de Hydronet portal naar het WKC-droogte dashboard.

2 Gevallen neerslag Grondwaterstanden Actuele grondwaterstanden t.o.v. langjarig gemiddelde

3 Weersverwachting Gevallen neerslag en verwachting in zuidelijk gedeelte Dommelgebied

4 Neerslagtekort Voor het groeiseizoen (vanaf 1 april) wordt het neerslagtekort bepaald als de verdamping minus de neerslag. Voor de verdamping is uitgegaan van de opgesomde verdamping en transpiratie van kort gemaaid, goed bewaterd gras.

5 Inlaatgegevens en afvoergegevens

6 Onttrekkingsverbod oppervlaktewater De volgende onttrekkingsverboden zijn van kracht: Het gehele beheersgebied van Waterschap De Dommel, met uitzondering van de Zandleij. Naast het permanente onttrekkingsverbod voor de watergangen in de inlaatgebieden Olen en Sonniuswijk is per 2 augustus ook een tijdelijk onttrekkingsverbod van kracht voor de overige oppervlaktewaterlichamen in deze gebieden.

7 Hierna volgt een overzicht van gemeten representatieve debieten voor de beoordeling van het instellen van een verbod op het onttrekken van oppervlaktewater. De afvoer wordt hier vergeleken met de gemiddelde afvoer uit Kleurcodering: afvoer (m 3 /s) tussen 0 en 10% afvoer (m 3 /s) tussen 10 en 15% afvoer (m 3 /s) tussen 15 en 20% afvoer (m 3 /s) tussen 20 en 30% afvoer (m 3 /s) tussen 30 en 40% afvoer (m 3 /s) boven 40% Stroom- Plaats Locatie gebied nummers 10 aug 13 aug Nieuwe Leij Goirle ,06 0,07 Reusel Baarschot ,01 0,01 Keersop Riethoven ,06 0,06 Beerze Broekstraat 0165 schot brug schot brug Dommel Borkel/Schaft ,93 0,73 Dommel ,78 0,94 Reusel Oisterwijk ,15 0,15 Kleine Dommel Heeze ,10 0,10 Tongelreep Aalst ,19 0,19 Dommel Sint-Michielsgestel ,20 3,80 Essche Stroom Haaren ,24 0,26 Dommel Den Bosch ,80 4,40 Zandleij Cromvoirt ,40 0,36 Broekleij Cromvoirt ,03 0,02

8 Waterkwaliteit Zuurstofconcentraties De rondjes geven de actuele zuurstofconcentratie weer, de achterliggende sterren de minimale concentratie in de afgelopen 7 dagen. Het algemene beeld voor het Dommelgebied van de afgelopen 7 dagen is dat de zuurstofconcentratie gedurende de nacht slecht is (<2 mg/l) in de Beerze, de Dommel (inclusief het Kleine Dommel gebied) en de Achterste Stroom. Bij de Leijen/Essche Stroom is de kwaliteit in de nacht ontoereikend. Ook vandaag overdag is de kwaliteit slecht in de Dommel bij, de Buulder Aa en de Boven Dommel. De blauw/groene uitslag in de Buulder Aa wordt veroorzaakt door een droogliggende sensor. De kwaliteit is nog ontoereikend bij de Leijen/Essche Stroom, Beneden Dommel en de Beerze. Verwijderde/uitgevallen sensoren: - Sensor 195 Reusel stuw Broekkant wordt op 1 augustus verwijderd i.v.m. droogval.

9 Geleidbaarheid De geleidbaarheid van water geeft het aandeel opgeloste stoffen in water aan. Hoe hoger de geleidbaarheid, hoe hoger de concentratie aan opgeloste stoffen in het water is. De rondjes geven de actuele geleidbaarheid weer, de achterliggende sterren de maximale geleidbaarheid in de afgelopen 7 dagen. Het algemene beeld voor het Dommelgebied van de afgelopen 7 dagen is dat de geleidbaarheid van het water in de beken hoog tot zeer hoog is. Op veel plekken komt deze boven de 700 µs/cm. Door het droge weer vindt er geen verversing en verdunning in de beken plaats waardoor de geleidbaarheid oploopt. Flora en fauna die hier gevoelig voor zijn kunnen er schade door ondervinden. We zien nog geen positieve effecten van de gevallen regen.

10 Stadswater (blauwalgen) In de onderstaande tabel staan de blauwalglocaties. LOCATIE Visvijver Leende Vijver Leijpark Vijver Appartementencomplex Amandelpoort Vijver Parkweg Selissen Leemkuilen (visvijver) Vijverpartijen Meerhoven (alle vijvers) Klompven Troelstrastraat Karpendonkseplas Waterlaatvijver Refelingse Erven Leemputten Henri Dunantvijver Vijver gemeentehuis Lange Jan Vijver Moerenburg Vijverlaan Groot Kolkven Jan van Galenstraat Vijver Korte Kruis Vijver gemeentehuis Gat van Waalre Hengelvijver 3 Count Basiegracht Stiffeliovijver Vijver Heideweg Ringselven + Vispeel Boudriepark Meander hoefijzer, Olland skanaal thv Lierop GEMEENTE Heeze-Leende Tilburg Boxtel Best Oisterwijk Tilburg Bergeijk Nuenen Esbeek Boxtel Tilburg Tilburg Tilburg Oisterwijk Vught Eersel Nuenen Waalre Valkenswaard Bladel (Netersel) Cranendonck Cranendonck Meierijstad Someren Legenda Nieuwe locatie Bestaande locatie Geen blauwalg meer Via deze link kom je op de site met de locaties op kaart. Stadswater (botulisme) Er is een nieuwe locatie met vermoedelijk botulisme, dit is in Boxtel in de vijver aan de Hendrik Verheeslaan. De andere twee locaties met mogelijk botulisme zijn de Voorst tot Voorststraat in Vught en bij de vijverpartijen in Meerhoven. Bij de laatste loopt momenteel nog een onderzoek naar botulisme. Zwemwater Voor informatie over zwemwateren kijk op: of download de app.

Afweging en advies Afgelopen dagen is er in ons beheergebied geen neerslag gevallen. De gemiddelde afvoeren en grondwaterstanden blijven laag.

Afweging en advies Afgelopen dagen is er in ons beheergebied geen neerslag gevallen. De gemiddelde afvoeren en grondwaterstanden blijven laag. WKC Weekbericht Datum: 22-8-2018 Situatie: Aanhoudende droogte Afweging en advies Afgelopen dagen is er in ons beheergebied geen neerslag gevallen. De gemiddelde afvoeren en grondwaterstanden blijven laag.

Nadere informatie

Waterkwaliteit in zwemwater Voor informatie over zwemwateren kijk op: of download de app.

Waterkwaliteit in zwemwater Voor informatie over zwemwateren kijk op:   of download de app. Extra WKC bericht Datum: 10-8-2018 Situatie: Aanhoudende droogte Afweging en advies Er is sinds woensdag tussen de 5 en 25mm neerslag gevallen in het gebied. De meeste neerslag is gevallen van in het stroomgebied

Nadere informatie

WKC Weekbericht. Situatie: Aanhoudende droogte. Datum:

WKC Weekbericht. Situatie: Aanhoudende droogte. Datum: WKC Weekbericht Datum: 17-9-2018 Situatie: Aanhoudende droogte Afweging en advies De afgelopen week is er nauwelijks neerslag gevallen. De grondwaterstanden zijn nog steeds lager dan normaal. Landelijk

Nadere informatie

Waterkwaliteit in zwemwater Voor informatie over zwemwateren kijk op: of download de app.

Waterkwaliteit in zwemwater Voor informatie over zwemwateren kijk op:   of download de app. WKC weekbericht Datum: 6-8-2018 Situatie: Aanhoudende droogte Afweging en advies Afgelopen dagen is er geen neerslag gevallen. De verwachting is dat ook de komende dagen nauwelijks tot geen neerslag zal

Nadere informatie

Waterkwaliteit in zwemwater Voor informatie over zwemwateren kijk op: of download de app.

Waterkwaliteit in zwemwater Voor informatie over zwemwateren kijk op:   of download de app. WKC bericht Datum: 3-8-2018 Situatie: Aanhoudende droogte Afweging en advies Afgelopen dagen is er geen neerslag gevallen. De verwachting is dat ook de komende dagen nauwelijks tot geen neerslag zal vallen.

Nadere informatie

Komende en volgende week blijft het warm en vrijwel droog. De neerslag zal onvoldoende zijn om het neerslagtekort niet verder op te laten lopen.

Komende en volgende week blijft het warm en vrijwel droog. De neerslag zal onvoldoende zijn om het neerslagtekort niet verder op te laten lopen. Extra WKC bericht Datum: 12-7-2018 Situatie: Aanhoudende droogte Afweging en advies Afgelopen twee dagen is er geen neerslag van betekenis gevallen. De grondwaterstanden en afvoeren zijn laag voor de tijd

Nadere informatie

Extra WKC bericht. Situatie: Aanhoudende droogte. Datum:

Extra WKC bericht. Situatie: Aanhoudende droogte. Datum: Extra WKC bericht Datum: 13-7-2018 Situatie: Aanhoudende droogte Afweging en advies Afgelopen twee dagen is er geen neerslag van betekenis gevallen. De grondwaterstanden en afvoeren zijn laag voor de tijd

Nadere informatie

Komende en volgende week blijft het warm en vrijwel droog. De neerslag zal onvoldoende zijn om het neerslagtekort niet verder op te laten lopen.

Komende en volgende week blijft het warm en vrijwel droog. De neerslag zal onvoldoende zijn om het neerslagtekort niet verder op te laten lopen. Extra WKC bericht Datum: 11-7-2018 Situatie: Aanhoudende droogte Afweging en advies Afgelopen twee dagen is er geen neerslag van betekenis gevallen. De grondwaterstanden en afvoeren zijn laag voor de tijd

Nadere informatie

Waterkwaliteit en ecologie in juni 2016

Waterkwaliteit en ecologie in juni 2016 Waterkwaliteit en ecologie in juni 2016 Kennisvraag: wat zijn de feiten geweest tijdens de periode van wateroverlast en de directe effecten op waterkwaliteit en ecologie: gemengde riooloverstorten (duur

Nadere informatie

Droogtemonitor. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 28 juli 2015 Nummer 2015-9

Droogtemonitor. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 28 juli 2015 Nummer 2015-9 Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtemonitor 28 juli 2015 Nummer 2015-9 Droogte iets afgenomen na neerslag Door de recente neerslag in Nederland

Nadere informatie

Kennisvraag: wat waren de herhalingstijden van de neerslag-, afvoer- en grondwatersituatie? In beeld brengen situatie zoals die buiten geweest is.

Kennisvraag: wat waren de herhalingstijden van de neerslag-, afvoer- en grondwatersituatie? In beeld brengen situatie zoals die buiten geweest is. Herhalingstijden Kennisvraag: wat waren de herhalingstijden van de neerslag-, afvoer- en grondwatersituatie? In beeld brengen situatie zoals die buiten geweest is. Antwoord: de herhalingstijden die berekend

Nadere informatie

Droogte Lonneke Schilte en Elbert Schrama

Droogte Lonneke Schilte en Elbert Schrama Droogte 2018 Lonneke Schilte en Elbert Schrama 2018: heet en droog! Neerslagtekort Neerslagtekort 2018 Grondwaterstanden Grondwaterstanden Oppervlaktewaterstanden augustus 2018 Droogval waterlopen Grondwaterstand

Nadere informatie

I Volkel. Mariaheide. Veghel Landhorst. Erp. Boerdonk. Mariahout De Mortel. Beek en Donk. Lieshout. Best Aarle-Rixtel Milheeze.

I Volkel. Mariaheide. Veghel Landhorst. Erp. Boerdonk. Mariahout De Mortel. Beek en Donk. Lieshout. Best Aarle-Rixtel Milheeze. Water Sint Michielsgestel 3 Volkel kaart 7 van Mariaheide Ledeacker Sint Anthonis Wijbosch Veghel Landhorst Gemonde Schijndel Eerde Erp Boekel Venhorst Oploo Langenberg Zijtaart Keldonk Huize Padua Kasteren

Nadere informatie

Droogtemonitor (update)

Droogtemonitor (update) Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtemonitor (update) 8 september 2015 (update van droogtemonitor 25 augustus) Nummer 2015-14 Droogte voorbij, afvoeren

Nadere informatie

Droogtemonitor bijlage

Droogtemonitor bijlage Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtemonitor bijlage 1 juni 2015 Nummer 2015-3 Bijlage: Nadere informatie voor waterprofessionals Maandverwachting

Nadere informatie

Kennisvraag: wat waren de herhalingstijden van de neerslag? In beeld brengen situatie zoals die buiten geweest is.

Kennisvraag: wat waren de herhalingstijden van de neerslag? In beeld brengen situatie zoals die buiten geweest is. Neerslag juni 2016 Kennisvraag: wat waren de herhalingstijden van de neerslag? In beeld brengen situatie zoals die buiten geweest is. Antwoord: De neerslaggegevens van zowel de KNMI neerslagstations als

Nadere informatie

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving 3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving Droogtebericht Droogtebericht voor waterbeheerders, Huidige situatie en verwachtingen voor rivierafvoeren, (water)temperaturen en grondwater In Nederland wordt

Nadere informatie

Actueel Waterbericht Week 3 Jaar 2015

Actueel Waterbericht Week 3 Jaar 2015 Samenvatting: De gevallen neerslag van afgelopen week en met name van donderdag 8 januari heeft geleid tot verhoogde afvoeren en waterpeilen in het beheergebied van Waterschap Aa en Maas. De neerslag is

Nadere informatie

I I I I. Bijlage III - Beschermde gebieden waterhuishouding, attentiegebieden en natte natuurparels. Verordening water Noord-Brabant, artikel 3.

I I I I. Bijlage III - Beschermde gebieden waterhuishouding, attentiegebieden en natte natuurparels. Verordening water Noord-Brabant, artikel 3. Bijlage - Beschermde gebieden waterhuishouding, attentiegebieden en natte natuurparels 6 Hilvarenbeek kaart 3 van 3 landgoed s Heerenvijvers Annanina s rust Landgoed Gorp en Roovert t Stuk Diessen Oostelbeers

Nadere informatie

Kennisvraag: Wat zijn de fysisch chemische effecten van de wateroverlast voor de maand juni in vergelijking met andere jaren?

Kennisvraag: Wat zijn de fysisch chemische effecten van de wateroverlast voor de maand juni in vergelijking met andere jaren? Juni 2016 in vergelijking tot voorgaande jaren Kennisvraag: Wat zijn de fysisch chemische effecten van de wateroverlast voor de maand juni in vergelijking met andere jaren? Antwoord: Er zijn in verschillende

Nadere informatie

Een zeer lage Rijnafvoer, nog geen problemen met de watervoorziening.

Een zeer lage Rijnafvoer, nog geen problemen met de watervoorziening. Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 2 mei 2011 Nummer 2011-04 Een zeer lage Rijnafvoer, nog geen problemen met de watervoorziening. Afgelopen

Nadere informatie

Regionale Wateroverlast 30 mei t/m 20 juni 2016 Waterschap De Dommel. Dommel bij Loonderweg/Dommelse weg in Dommelen

Regionale Wateroverlast 30 mei t/m 20 juni 2016 Waterschap De Dommel. Dommel bij Loonderweg/Dommelse weg in Dommelen Regionale Wateroverlast 30 mei t/m 20 juni 2016 Waterschap De Dommel Dommel bij Loonderweg/Dommelse weg in Dommelen Boxtel, 27 juni 2016 ten behoeve van opiniërend AB 28 juni 2016 Inhoud 1. Inleiding 3

Nadere informatie

Droogtemonitor. Droogte vraagt aandacht, maar is beheersbaar. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 6 juni 2017 / nummer

Droogtemonitor. Droogte vraagt aandacht, maar is beheersbaar. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 6 juni 2017 / nummer Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtemonitor 6 juni 2017 / nummer 2017-4 Droogte vraagt aandacht, maar is beheersbaar In Nederland is het momenteel droog. De verwachte neerslag deze

Nadere informatie

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving 3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving Droogtebericht Droogtebericht voor waterbeheerders, Huidige situatie en verwachtingen voor rivierafvoeren, (water)temperaturen en grondwater Nadat begin mei

Nadere informatie

Regionaal neerslagtekort loopt verder op, waterkwaliteit blijft een aandachtspunt

Regionaal neerslagtekort loopt verder op, waterkwaliteit blijft een aandachtspunt Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 5 augustus 2013 Nummer 2013-6 Regionaal neerslagtekort loopt verder op, waterkwaliteit blijft een aandachtspunt

Nadere informatie

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 7 juli 2014 Nummer 2014-12

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 7 juli 2014 Nummer 2014-12 Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 7 juli 2014 Nummer 2014-12 Zuid-Nederland vrij droog; in Maas en Rijn voldoende water beschikbaar De

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017 Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA VALKENSWAARD Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614

Nadere informatie

Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven.

Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven. Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven. In onderstaand overzicht treft u alle bronnen aan, die zijn opgenomen in de Digitale Stamboom. U kunt de bronnen op naam doorzoeken

Nadere informatie

Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 2013 aanvragen per gemeente per week. week 13 (t/m 29-3) week 11 (t/m 15-3) week 12 (t/m 22-3)

Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 2013 aanvragen per gemeente per week. week 13 (t/m 29-3) week 11 (t/m 15-3) week 12 (t/m 22-3) Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 203 aanvragen per gemeente per 4- ) 2 -) 3 8-) 4 25-) 5 6-8- 2) 2) 7 5-2) 8 22-2) 9-0 8-5- 2 22-3 29-4 5-4 7-5 4-6 2-7 28-8 5-5) 9 2-5) 20 9-5) West

Nadere informatie

Watermolenlandschappen Groene Woud

Watermolenlandschappen Groene Woud Watermolenlandschappen Groene Woud Werksessie 3: ronde 1 Hans de Mars m.m.v. Mirja Kits (Ws Aa & Maas) Ronde 1: Quick scan Meekoppel-kansen Koppeling met ruimtelijke opgaven rond water, klimaat, natuur

Nadere informatie

Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven.

Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven. Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven. In onderstaand overzicht treft u alle bronnen aan, die zijn opgenomen in de Digitale Stamboom. U kunt de bronnen op naam doorzoeken

Nadere informatie

Feiten Notitie. Regionale Wateroverlast 30 mei t/m 30 juni Waterschap De Dommel

Feiten Notitie. Regionale Wateroverlast 30 mei t/m 30 juni Waterschap De Dommel Feiten Notitie Regionale Wateroverlast 30 mei t/m 30 juni 2016 Waterschap De Dommel Dommel bij Loonderweg/Dommelse weg in Dommelen Boxtel, tweede versie d.d. 23 augustus 2016 na het opiniërend AB op 28

Nadere informatie

Bijlage IV - Beschermde gebieden waterhuishouding, attentiegebieden en natte natuurparels. kaart 21 van 31

Bijlage IV - Beschermde gebieden waterhuishouding, attentiegebieden en natte natuurparels. kaart 21 van 31 Zoek 14 De Moeren kaart 1 van 31 Klein Zundert Oude Buissche Heide Wallsteyn Zundert Lange Gooren Achtmaal Wernhout Mariënville Krochten Matjens 0 Bron ondergrond: Copyright 013 Topografische Dienst voor

Nadere informatie

Huidige situatie en verwachtingen voor rivierafvoeren, (water)temperaturen en grondwater

Huidige situatie en verwachtingen voor rivierafvoeren, (water)temperaturen en grondwater Huidige situatie en verwachtingen voor rivierafvoeren, (water)temperaturen en grondwater De wateraanvoer van de Rijn is laag voor de tijd van het jaar, hij bedraagt momenteel 1165 m3/s. Naar verwachting

Nadere informatie

WaterWerkplaatsen. Slimme oplossingen voor een klimaatrobuuster watersysteem. WaterWerkplaats voor bestuurders 1 november 2016

WaterWerkplaatsen. Slimme oplossingen voor een klimaatrobuuster watersysteem. WaterWerkplaats voor bestuurders 1 november 2016 WaterWerkplaatsen Slimme oplossingen voor een klimaatrobuuster watersysteem WaterWerkplaats voor bestuurders 1 november 2016 Programma vandaag Deel 1: bijpraten (tot 16.30 uur) opening (Sander Groenen)

Nadere informatie

Bezoek Hoogheemraadschap van Delfland aan Waterpark Groote Beerze, 17 oktober Oscar van Zanten, okt. 2014

Bezoek Hoogheemraadschap van Delfland aan Waterpark Groote Beerze, 17 oktober Oscar van Zanten, okt. 2014 Bezoek Hoogheemraadschap van Delfland aan Waterpark Groote Beerze, 17 oktober 2014 Oscar van Zanten, okt. 2014 Waterschap De Dommel Missie Waterschap De Dommel is dé waterpartner in Midden-Brabant. Samen

Nadere informatie

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 23 september 2013 Nummer 2013-10

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 23 september 2013 Nummer 2013-10 Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 23 september 2013 Nummer 2013-10 Laatste Droogtebericht 2013. De neerslag in de afgelopen periode heeft

Nadere informatie

Slimme oplossingen voor een klimaatrobuuster watersysteem Gaat u mee op reis? ALV BPG 11 november 2016

Slimme oplossingen voor een klimaatrobuuster watersysteem Gaat u mee op reis? ALV BPG 11 november 2016 Slimme oplossingen voor een klimaatrobuuster watersysteem Gaat u mee op reis? ALV BPG 11 november 2016 Wateroverlast juni 2016 Van onttrekkingsverbod op 19 mei naar wateroverlast en waterkwaliteitsproblemen

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus AG ASTEN. Interbestuurlijk toezicht 2017.

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus AG ASTEN. Interbestuurlijk toezicht 2017. Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus 290 5720 AG ASTEN Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 www.brabant.nl

Nadere informatie

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 26 augustus 2013 Nummer

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 26 augustus 2013 Nummer Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 26 augustus 2013 Nummer 2013-8 Neerslagtekort en lage grondwaterstanden ondanks neerslag nog niet voorbij

Nadere informatie

Kernboodschap: Waterbeheerders houden rekening met aanhoudende droogte

Kernboodschap: Waterbeheerders houden rekening met aanhoudende droogte Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 26 april 2011 Nummer 2011-03 Kernboodschap: Waterbeheerders houden rekening met aanhoudende droogte

Nadere informatie

Een zeer lage Rijnafvoer, nog geen problemen met de watervoorziening.

Een zeer lage Rijnafvoer, nog geen problemen met de watervoorziening. Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 2 mei 2011 Nummer 2011-04 Een zeer lage Rijnafvoer, nog geen problemen met de watervoorziening. Afgelopen

Nadere informatie

Nadere informatie. Weersverwachting

Nadere informatie. Weersverwachting Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 16 mei 2011 Nummer 2011-06 Droogtesituatie verandert weinig, ondanks regen De wateraanvoer van de Rijn

Nadere informatie

Inwonertal Brabant groeit met ruim 9000

Inwonertal Brabant groeit met ruim 9000 Inwonertal Brabant groeit met ruim 9 s-hertogenbosch, 7 maart 212 - In 211 is de Brabantse bevolking met 9.3 mensen toegenomen. Daarmee ligt de bevolkingsgroei vrijwel op hetzelfde niveau als de laatste

Nadere informatie

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 29 juli 2013 Nummer

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 29 juli 2013 Nummer Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 29 juli 2013 Nummer 2013-5 Neerslag draagt bij aan extra aanvoer van water, waterbeheerders houden waterkwaliteit

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, november 2017 Aantal WW ers daalt met een vijfde Het aantal lopende WW-uitkeringen lag in november 2017 in Noord-Brabant 20% lager dan een jaar geleden. Deze daling

Nadere informatie

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 9 september 2013 Nummer

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 9 september 2013 Nummer Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 9 september 2013 Nummer 2013-9 Het neerslagtekort lijkt voor dit seizoen over het maximum heen en zal

Nadere informatie

AD(H)D poli voor kinderen

AD(H)D poli voor kinderen AD(H)D poli voor kinderen De AD(H)D poli is bedoeld voor kinderen en jongeren die, vaak van jongs af aan, aandachts- en concentratieproblemen hebben en/of hyperactief en/of impulsief gedrag vertonen. Deze

Nadere informatie

Droogtebericht. Waterbeheerders spelen in op actuele situatie. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW)

Droogtebericht. Waterbeheerders spelen in op actuele situatie. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 9 mei 2011 Nummer 2011-05 Waterbeheerders spelen in op actuele situatie Ook in de afgelopen week is

Nadere informatie

RENHEIDE OP PEIL Doel pilot Beoogde effecten Maatregelen

RENHEIDE OP PEIL Doel pilot Beoogde effecten Maatregelen Doel pilot GGOR: Gewogen Grondwater- en Oppervlaktewater Regime Verbetering waterhuishouding voor zowel landbouw als natuur Betere stuurbaarheid waterpeil in Buulder Aa Natuurlijker peilverloop (winter

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2012

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2012 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, september 2012 Stijging aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant Het aantal nww dat ingeschreven staat bij UWV in Noord-Brabant kwam aan het einde van september

Nadere informatie

Extreme droogte 2018 Vechtstromen snakt (nog steeds) naar water

Extreme droogte 2018 Vechtstromen snakt (nog steeds) naar water Extreme droogte 2018 Vechtstromen snakt (nog steeds) naar water NHI in relatie tot de droogte van 2018 Hans Gels Inhoudsopgave Beheergebied Vechtstromen Watersysteem en - aanvoer Situatie afgelopen zomer

Nadere informatie

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 28 april 2015 Nummer 2015-2

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 28 april 2015 Nummer 2015-2 Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 28 april 2015 Nummer 2015-2 Ondanks droge aprilmaand voldoende water beschikbaar De maand april is tot

Nadere informatie

Zomermonitor rapport nr. 02. donderdag (week 29)

Zomermonitor rapport nr. 02. donderdag (week 29) Zomermonitor 2013 rapport nr. 02 donderdag 18-07-2013 (week 29) Hoogheemraadschap van Rijnland afdeling Beleid team Monitoring Postbus 156, 2300 AD Leiden droogte@rijnland.net 071-3063351 1a. Opschaling

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2014

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2014 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2014 Daling WW-uitkeringen In september daalt het aantal WW-uitkeringen opnieuw. Het aantal WWuitkeringen is nog wel hoger dan een jaar geleden. Het aandeel

Nadere informatie

Droogtebericht. Waterbeheerders nemen extra maatregelen tegen aanhoudende droogte. Watermanagementcentrum Nederland

Droogtebericht. Waterbeheerders nemen extra maatregelen tegen aanhoudende droogte. Watermanagementcentrum Nederland Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 23 mei 2011 Nummer 2011-07 Waterbeheerders nemen extra maatregelen tegen aanhoudende droogte Afgelopen

Nadere informatie

Zomermonitor 2013. rapport nr. 04. donderdag 01-08-2013. (week 31)

Zomermonitor 2013. rapport nr. 04. donderdag 01-08-2013. (week 31) Zomermonitor 2013 rapport nr. 04 donderdag 01-08-2013 (week 31) Hoogheemraadschap van Rijnland afdeling Beleid team Monitoring Postbus 156, 2300 AD Leiden droogte@rijnland.net 071-3063351 1a. Opschaling

Nadere informatie

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving 3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving Droogtebericht Droogtebericht voor waterbeheerders, Na een droge juli maand en de neerslag die de afgelopen periode is gevallen in de vorm van buien, is de

Nadere informatie

Droogtemonitor bijlage

Droogtemonitor bijlage Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtemonitor bijlage 30 juni 2015 Nummer 2015-5 Bijlage: Nadere informatie voor waterprofessionals Maandverwachting

Nadere informatie

Een duurzaam waterbeheer samen kunnen we het realiseren

Een duurzaam waterbeheer samen kunnen we het realiseren Een duurzaam waterbeheer samen kunnen we het realiseren ZLTO Groote Heide Mark van de Wouw 27-2-2018 Agenda Introductie Toelichting waterbeheer Klimaatontwikkeling Waterbeheer nieuwe stijl Een duurzame

Nadere informatie

Feitenrapport wateroverlast juni 2016 Bijlage bij hoofdstuk 2 Wat was er aan de hand: bevindingen Versie maart 2017

Feitenrapport wateroverlast juni 2016 Bijlage bij hoofdstuk 2 Wat was er aan de hand: bevindingen Versie maart 2017 Feitenrapport wateroverlast juni 2016 Bijlage bij hoofdstuk 2 Wat was er aan de hand: bevindingen Versie maart 2017 2.1 Extreme neerslag De neerslaggegevens van de KNMI-neerslagstations in ons gebied,

Nadere informatie

1. SO Werkelijke/Beoogde Doelgroep, Restgroep

1. SO Werkelijke/Beoogde Doelgroep, Restgroep 1. SO Werkelijke/Beoogde Doelgroep, Restgroep Uitnodigingsjaar 2018 Regio Bevolkingsonderzoek Zuid Ronde client Geboortejaar Geslacht Werkelijke/ Beoogde Doelgroep Waarvan overloop uit vorige jaren (

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, september 2013 Aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant onveranderd Nederland heeft al geruime tijd te maken met moeilijke en onzekere economische omstandigheden. Momenteel

Nadere informatie

Presentatie Waterschap De Dommel bij: Volkstuindersvereniging Bladel c.a. Door: Toon Kemps

Presentatie Waterschap De Dommel bij: Volkstuindersvereniging Bladel c.a. Door: Toon Kemps Presentatie Waterschap De Dommel bij: Volkstuindersvereniging Bladel c.a. Door: Toon Kemps Inhoud presentatie Even voorstellen Waterschappen algemeen Video Vragen Project Beemdstraat Bladel Afsluiting

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, maart 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, maart 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, maart 2018 Daling WW-uitkeringen, maar niet iedereen profiteert Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in maart 2018 0,9% lager dan een geleden. In vergelijking

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juli 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juli 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, juli 2015 Stijging WW-uitkeringen In juli stijgt het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant. Een groot deel van deze stijging is toe te schrijven aan de sector onderwijs.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, december 2017 Aantal WW-uitkeringen in 2017 fors gedaald In 2017 nam het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant sterk af. Het aantal WW-uitkeringen daalde

Nadere informatie

Grondwaterstanden juni 2016

Grondwaterstanden juni 2016 Grondwaterstanden juni 2016 Kennisvraag: In beeld brengen van de grondwatersituatie zoals die buiten geweest is. Antwoord: op vrijwel alle meetlocaties waar analyse mogelijk was komt de maximale waterstand

Nadere informatie

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving 3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving Droogtebericht Droogtebericht voor waterbeheerders, Huidige situatie en verwachtingen voor rivierafvoeren, (water)temperaturen en grondwater De afgelopen week

Nadere informatie

Waterbeschikbaarheid verder afgenomen; nog geen knelpunten in de watervoorziening

Waterbeschikbaarheid verder afgenomen; nog geen knelpunten in de watervoorziening Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 22 april 2014 Nummer 2014-4 Waterbeschikbaarheid verder afgenomen; nog geen knelpunten in de watervoorziening

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, augustus 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, augustus 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, augustus 2017 Daling aantal lopende WW-uitkeringen Het aantal lopende WW-uitkeringen blijft zowel in Noord-Brabant als op landelijk niveau dalen. In vergelijking

Nadere informatie

Inhoudsopgave Pag. Adresgegevens Hermes... 2 Afwijkende dienstregeling... 3 Kalender... 4 Belangrijkste bestemmingen... 5 Tabellen...

Inhoudsopgave Pag. Adresgegevens Hermes... 2 Afwijkende dienstregeling... 3 Kalender... 4 Belangrijkste bestemmingen... 5 Tabellen... Inhoudsopgave Pag. Adresgegevens Hermes... 2 Afwijkende dienstregeling... 3 Kalender... 4 Belangrijkste bestemmingen... 5 Tabellen... 8 1 Adresgegevens Hermes Hoofdkantoor Bezoekadres: Postadres: Hermes

Nadere informatie

1. SO Werkelijke/Beoogde Doelgroep, Restgroep

1. SO Werkelijke/Beoogde Doelgroep, Restgroep . SO Werkelijke/Beoogde Doelgroep, Restgroep Uitnodigingsjaar 207 Regio Bevolkingsonderzoek Zuid Ronde client Geboortejaar Geslacht Werkelijke/ Beoogde Doelgroep Waarvan overloop uit vorige jaren (< 207)

Nadere informatie

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving 3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving Droogtebericht Droogtebericht voor waterbeheerders, Huidige situatie en verwachtingen voor rivierafvoeren, (water)temperaturen en grondwater In Nederland is

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2014

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2014 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, februari 2014 Stabilisatie aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant In februari 2014 is het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant nagenoeg gelijk gebleven ten

Nadere informatie

Droogtebericht. Droogtemaatregelen blijven nodig. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW)

Droogtebericht. Droogtemaatregelen blijven nodig. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 30 mei 2011 Nummer 2011-08 Droogtemaatregelen blijven nodig De afgelopen dagen heeft de opgetreden neerslag

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, mei 2017 Aantal nieuwe WW-uitkeringen blijft dalen Het aantal nieuwe WW-aanvragen lag in de eerste vijf en van dit jaar in Noord- Brabant 20% lager dan in dezelfde

Nadere informatie

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving 3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving Droogtebericht Droogtebericht voor waterbeheerders, De afgelopen week is redelijk wat neerslag gevallen en is het neerslagtekort licht gedaald. De neerslag

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2017 Arbeidsmarkt ontwikkelt zich gunstig, maar niet iedereen profiteert hiervan al evenveel De economische groei zorgt ervoor dat ook de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, december 2016 Daling WW-uitkeringen in Noord-Brabant Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant laat in december 2016 een dalende lijn zien, zowel ten opzichte van

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, augustus 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, augustus 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, augustus 2018 Krapte op de arbeidsmarkt zet door Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant was in augustus 2018 nagenoeg gelijk aan het aantal uitkeringen in juli

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2016 Minder nieuwe WW-uitkeringen Noord-Brabant In de eerste drie kwartalen van 2016 zijn er 56.900 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt in Noord-Brabant. Dat

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Beleidsregel verontreinigde waterbodems de Kempen Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant; Gelet op artikel 28,37, 38, 39 en 63d

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2018 Aantal WW-uitkeringen bouwnijverheid in jaar tijd in Noord-Brabant bijna gehalveerd Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in september 2018

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, februari 2013 Wederom stijging aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Noord-Brabant is in februari 2013

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, oktober 2018 Sterke daling WW in alle leeftijdsgroepen Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in oktober 2018 2% lager dan de daarvoor. In vergelijking met

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, mei 2018 Daling WW-uitkeringen zet verder door, kansen in transport en logistiek Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in mei 2018 4% lager dan een geleden.

Nadere informatie

1e BEGROTINGSWIJZIGING 2018:

1e BEGROTINGSWIJZIGING 2018: 1e BEGROTINGSWIJZIGING 2018: Toename diverse kosten / dekking middels verhoging inwonerbijdrage Toelichting: Zie bijlage 1 UITGAVEN INKOMSTEN Bedrag Bedrag Codering Omschrijving van de post Verhoging Verlaging

Nadere informatie

Wat doet het waterschap?

Wat doet het waterschap? Werken aan water Waterschap De Dommel werkt aan schoon, veilig en voldoende water in Midden-Brabant. Hier zorgen 360 medewerkers dat de inwoners in dit gebied kunnen genieten van de prachtige beken zoals

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, juni 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, juni 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, juni 2013 Aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant blijft gelijk Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Noord-Brabant is in juni 2013 nagenoeg

Nadere informatie

9Sommige stukken van beken en rivieren bieden nog extra charme, Prachtige oorspronkelijke stukken van beken

9Sommige stukken van beken en rivieren bieden nog extra charme, Prachtige oorspronkelijke stukken van beken Prachtige oorspronkelijke stukken van beken 9Sommige stukken van beken en rivieren bieden nog extra charme, doordat daar de werking van de elementen goed zichtbaar is, of omdat de sfeer er gewoonweg sprookjesachtig

Nadere informatie

Zomermonitor 2015. rapport nr. 02. maandag 22-06-2015. (week 26)

Zomermonitor 2015. rapport nr. 02. maandag 22-06-2015. (week 26) Zomermonitor 2015 rapport nr. 02 maandag 22-06-2015 (week 26) Document nr. 15.049293 Revisie 01: tekst pagina 4, onder waterkwantiteit aangepast (2015-02-23) Hoogheemraadschap van Rijnland afdeling Beleid

Nadere informatie

Droogtemonitor bijlage

Droogtemonitor bijlage Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtemonitor bijlage 15 juni 2015 Nummer 2015-4 Bijlage: Nadere informatie voor waterprofessionals Maandverwachting

Nadere informatie

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Zuidoost-Brabant

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Zuidoost-Brabant Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Zuidoost-Brabant Tabel 1 Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar aug 2017 % aantal % aantal % Nederland 362.132 4,1% -2.290-0,6%

Nadere informatie

AD(H)D poli voor kinderen

AD(H)D poli voor kinderen AD(H)D poli voor kinderen De AD(H)D poli is bedoeld voor kinderen en jongeren die, vaak van jongs af aan, aandachts- en concentratieproblemen hebben en/of hyperactief en/of impulsief gedrag vertonen. Deze

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juli 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juli 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, juli 2018 Financiële dienstverlening krimpt door digitalisering Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in juli 2018 3% lager dan een geleden. In vergelijking

Nadere informatie

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving

3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving 3 Aan: Geïnteresseerden Droogteberichtgeving Droogtebericht Droogtebericht voor waterbeheerders, Door de buien van de afgelopen periode heeft de droogtesituatie zich momenteel gestabiliseerd. Waterbeheerders

Nadere informatie

Indeling bibliotheken in groot, middelgroot en klein

Indeling bibliotheken in groot, middelgroot en klein Inleiding Kerncijfers is onderdeel van het Cubiss-werkplan van 214. In opdracht van de Provincie Noord- Brabant wordt sinds 211 jaarlijks een analyse gemaakt van de kerncijfers die door het VOB worden

Nadere informatie

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013. Gemeente Oss

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013. Gemeente Oss MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013 Gemeente Oss Voorwoord Groningen, september 2013 Voor u ligt het resultaat van het in 2012 en 2013 gehouden onderzoek naar de MKBvriendelijkste gemeente

Nadere informatie

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 28 april 2014 Nummer 2014-5

Droogtebericht. Watermanagementcentrum Nederland. Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) 28 april 2014 Nummer 2014-5 Watermanagementcentrum Nederland Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) Droogtebericht 28 april 2014 Nummer 2014-5 Droog voor de tijd van het jaar, maar de situatie is goed beheersbaar Door

Nadere informatie