JURYRAPPORT KUNST.NL AWARD d.d. 7 november Mevr. Judith Konz zakelijk manager Kunstveiling.nl (voorzitter)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JURYRAPPORT KUNST.NL AWARD d.d. 7 november Mevr. Judith Konz zakelijk manager Kunstveiling.nl (voorzitter)"

Transcriptie

1 JURYRAPPORT KUNST.NL AWARD 2017 d.d. 7 november 2017 Aanwezige jury: Mevr. Judith Konz zakelijk manager Kunstveiling.nl (voorzitter) Mevr. Berit van Dobbenburgh directeur Kunst.nl Dhr. Jeroen Jekel - Conservator Universiteitsmuseum Utrecht Dhr. Ad Arma - Kunstenaar Mevr. Evaline Losse - Kunstenaar, winnaar publieksprijs BAS Grafiekprijs 2016 Mevr. Tanja Swart - Kunstenaar, winnaar publieksprijs BAS Grafiekprijs 2016 Mevr. Yvonne Meyers - Klant van Kunst.nl (Gemeente Tilburg) Aantal inzendingen Kunst.nl reikt dit jaar voor de twaalfde keer de Kunst.nl Award Grafiek - voorheen de BAS Grafiekprijs - uit. Elke Nederlandse of Belgische beroepskunstenaar die zich bezighoudt met een grafische techniek mag hiervoor een prent inzenden. Dit jaar hebben 32 kunstenaars een werk ingezonden. Bij de eerste aanblik op alle ingezonden grafische kunstwerken is het voor de jury duidelijk dat het lastig zal worden 10 werken te selecteren. De prenten zijn veelal van een hoog niveau en door hun diversiteit in stijl en techniek moeilijk met elkaar te vergelijken. Aan de jury de moeilijke taak om de 10 sterkste werken te selecteren. De selectieprocedure Houtsneden, litho s, (kleur)etsen, zeefdrukken, linosneden, sjabloondrukken, draaddrukken, vinyldrukken, polymeerdrukken, piëzografiek en gemengde technieken passeren de revue. De werken worden beoordeeld op het gebruik van de techniek, authenticiteit en hun expressiekracht. Het ambachtelijke element in de grafische kunst wordt door kenners en liefhebbers herkend en gewaardeerd. Authenticiteit eist dat een werk iets bijzonders van de maker zelf bezit. Uiteindelijk gaat het echter om de mate waarin een kunstwerk in staat is de toeschouwer te raken. In drie separate rondes waarin beoordeeld en overlegd is, is de vakjury tot een selectie gekomen van 10 grafische kunstwerken. Samen vertegenwoordigen de prenten een breed scala aan technieken, stijlen en voorstellingen. Hoezeer de werken ook op deze onderdelen verschillen, in alle gevallen wisten ze de juryleden te raken.

2 De grote verscheidenheid en hoge kwaliteit van de 10 genomineerde werken zorgen ervoor dat de publieksbeoordeling uitdagend en spannend blijft tot op de dag van de uitreiking. Juryvoorzitter Judith Konz bedankt haar medejuryleden voor hun oordeel en daagt u uit om na hun deskundig voorwerk uw stem uit te brengen. U bepaalt uiteindelijk welke grafische kunstenaar zich tijdens de uitreiking op 30 november winnaar van de publieksprijs van de Kunst.nl Award Grafiek mag noemen. De door de vakjury genomineerden - in willekeurige volgorde - zijn: Dirry Blom Vuur 3 Droge naald Deze prachtige droge naald gravure is zeer zorgvuldig uitgevoerd. Er gebeurt veel in het werk dat een diepe gelaagdheid kent. Op de voorgrond lijkt het zwart van de bomen fluweel, en naarmate je er langer naar kijkt, komt de hitte achter de bomen naar voren door de brandende rode cirkels die de takken van de bomen doorgronden. Het werk heeft iets mystieks en spannends.

3 L. Kaldenbach Tweeluik-Dach/Nag Hoogdruk Dit tweeluik spreekt tot de verbeelding. Het is een spannende grafiek waarbij de beeltenis gelijk is, maar door de technische uitvoering en het gebruik van verschillende kleuren, de dag en nacht zichtbaar worden. De lichtbreuk door het werk heen, lijkt naar de horizon te verwijzen en maakt het werk erg sprekend. Tactiel verschillen de werken ook, de zwarte print voelt ruwer aan, de kleurprint is zacht en warm. Deimion van der Sloot Nog steeds op zoek naar MH370 Zeefdruk Deze zeefdruk is zeer fascinerend, technisch ontzettend knap en vrijwel perfect uitgevoerd. Het - op het oog - simpele gebruik van één figuurtje dat steeds roteert en in kleur verschilt, maakt dat het werk horizontale, verticale en circulaire beweging toont. Het kan bijna niet anders dat de kunstenaar dit werk ook wiskundig heeft opgebouwd. Technisch is het kleurverloop bijzonder goed uitgewerkt in de zeefdruk. Het werk communiceert een bepaalde oneindigheid dat goed naar de titel van het werk refereert.

4 D. Jonker Passanten I Piëzografiek Het is een bijzondere piëzografiek, opgebouwd uit vele lagen en verschillende kleurtonen. De beeltenis is speels en grappig, het laat je zoeken naar de verschillen tussen de twee voorstellingen. En hoe meer verschil je ziet, hoe duidelijker het wordt dat alle details in de beelden verschillen en dat er ontzettend veel te zien is. N.R. Vonk Rienstra Wolkencirkel Zeefdruk Dit werk is knap opgebouwd uit 36 verschillende vlakjes die ieder ook weer kleine werkjes an sich zijn. Als kijker word je zicht naar het vergezicht getrokken, als het ware door een oog of gat heen kijkend. Het kleurgebruik is teer en door het gebruik van rode tinten niet eentonig. De hoedjes die het werk een sterk circulaire beweging geven, zijn een mooie speelse toevoeging.

5 M. Kapteijns Zes van de zeven bazuinen Ets Deze zeer bijzondere ets lijkt in eerste instantie een verzameling van vijf verschillende beelden. Echter, hoe langer je naar het werk kijkt, hoe sterker het wordt, want alle beelden communiceren met elkaar. Ieder beeld is een verhaal op zichzelf én loopt over naar het volgende beeld, middels techniek zoals diepdruk. Een bijna strip-achtige manier van etsen. Het werk is knap opgezet, laat technische en speelse grapjes zien en het is perfect uitgevoerd. Peter Franssen Mathemburgh/De Hamert Ets Een heel nieuw beeld van Franssen waarin als eerste opvalt dat hij niet centraal op het papier werkt. Het werk is klassiek in opzet en beeltenis, maar door het loslaten van de centrale kaders en de speelse toevoeging van het uit beeld lopen van de bladeren, daagt het uit om te blijven kijken. Ook het contrast in kleur, invalshoek van de beide werken (de ene close up, de ander afstandelijker en met meer ruimte) en beeltenis, maakt het een tijdloos, klassiek en spannend werk.

6 D. van Hal Hermanos Lino Direct te zien is dat de drager van deze lino een groot canvas doek is, dat in materiaal en afmeting opvalt. De beeltenis en het materiaal zijn een moderne vertaling van traditionele patronen en stijlen, dat sterk is uitgevoerd. De prachtige afwisseling en herhaling tegelijk, in combinatie met de twee figuren, geven het werk een poëtische meerwaarde. Technisch is het werk sterk, de lijnen zijn strak, de verf is dik en dekkend en dat voor zo n groot formaat. K. van der Veer With teeth Ets Dit is een werk dat aanspreekt door de kleur, de - op het oog - eenvoud van de voorstelling en de kunsthistorische traditie waar het zich in schaart: die van de etstechniek. Het werk is prachtig in detail uitgewerkt, mooi afgeslagen (techniek van het etsen) en het gebruik van het zuurtje is subtiel en krachtig gedaan, waardoor er prachtige spoortjes op het werk ontstaan zijn. In de kleur zit een licht toonverschil dat echt bedoeld is door de kunstenaar; het purper gaat over naar het blauw. De afbeelding verschijnt en verdwijnt. Een esthetische moderne ets.

7 H. Veugen Slaap zacht Litho Zodra je de titel herhaalt, terwijl je naar dit werk kijkt, dan neemt de verbeelding het over. Het is een charmant, fijn en klein werkje, helemaal ten opzichte van het grote papieren vlak waar het zich in begeeft. Simpel en eenvoudig, maar zeer mooi en technisch goed uitgevoerd. In de eenvoud zit de kracht. Finale ronde Het publiek wordt uitgedaagd uit de 10 genomineerde prenten het winnende werk te kiezen. U kunt van maandag 13 november t/m woensdag 29 november stemmen via Prijsuitreiking De uitreiking vindt plaats op donderdag 30 november in De Kapel van Hotel Arena in Amsterdam ( s-gravesandestraat 55). De toegang is gratis voor genodigden. Programma uur Ontvangst, mogelijkheid om exposite te bezichtigen uur Lezing Paul Hemanides uur Uitreiking Kunst.nl Awards uur Afsluitingsborrel Wij nodigen u uit om onder het genot van een hapje en drankje de uitreiking van de Kunst.nl Award Grafiek bij te wonen. U kunt zich aanmelden door te mailen naar info@kunst.nl (voor 23 november). We verheugen ons op uw komst. Het winnende werk van de publieksprijs wordt door Kunst.nl in productie genomen en de kunstenaar ontvangt naast 5 épreuves artiste (E.A. s) tekengeld. De productie van de prenten zal plaatsvinden in overleg met de kunstenaar. De prenten (excl. 5 E.A. s) en alle daarbij behorende rechten worden eigendom van Kunst.nl. De winnaar van de juryprijs ontvangt de Preeg Alle 10 genomineerde prenten zijn door Kunst.nl aangekocht.

JURYRAPPORT BAS GRAFIEKPRIJS d.d. 11 oktober 2016

JURYRAPPORT BAS GRAFIEKPRIJS d.d. 11 oktober 2016 JURYRAPPORT BAS GRAFIEKPRIJS 2016 d.d. 11 oktober 2016 Aanwezige jury: Mevr. Miep Vlag organisator diverse tentoonstellingen voor musea waaronder het Gouds Museum (voorzitter) Mevr. Corine Honders manager

Nadere informatie

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen Dat een kunstenaar op zoek is naar de kern der dingen is een open deur. Het fascinerende is dat het zich steeds op een andere manier aandient en het niet verzadigd lijkt te raken. Dat is ook meteen de

Nadere informatie

Portret. Materiaal linoleum, papier, potlood, krijt, gutsen.

Portret. Materiaal linoleum, papier, potlood, krijt, gutsen. Portret Inleiding In de kunstgeschiedenis zijn er al veel kunstenaars met het thema portret aan de slag gegaan. Soms maakten ze zelfportretten en dan weer familieportretten voor hun opdrachtgevers. Het

Nadere informatie

Uniek bedtextiel geïnspireerd op kunst, architectuur, mode, natuur en cultuur

Uniek bedtextiel geïnspireerd op kunst, architectuur, mode, natuur en cultuur PERSBERICHT Eclectische voorjaarscollectie van Kardol Uniek bedtextiel geïnspireerd op kunst, architectuur, mode, natuur en cultuur Lisse, april 2018 - Al meer dan 20 jaar vertaalt Kardol haar inspiratie

Nadere informatie

Tentoonstelling. Gezondheidscentrum Op 1 Lijn. Halmaheiraplein 7 Dordrecht. van eind november 2011 tot eind januari 2012

Tentoonstelling. Gezondheidscentrum Op 1 Lijn. Halmaheiraplein 7 Dordrecht. van eind november 2011 tot eind januari 2012 Tentoonstelling Gezondheidscentrum Op 1 Lijn Halmaheiraplein 7 Dordrecht van eind november 2011 tot eind januari 2012 Henny van Ham - Werk op papier De tentoonstelling bevat 40 werken, verschillend van

Nadere informatie

Je maakt kans op de hoofdprijs als jouw verslag blijk geeft van een origineel, inventief en kwalitatief goed onderzoek.

Je maakt kans op de hoofdprijs als jouw verslag blijk geeft van een origineel, inventief en kwalitatief goed onderzoek. De HAN Faculteit Techniek organiseert voor eindexamen leerlingen havo een profielwerkstukwedstrijd. Iedere havo scholier die tussen mei 2015 en maart 2016 een profielwerkstuk maakt voor het vak natuurkunde,

Nadere informatie

Druk met Kunst Lesbrief ter voorbereiding op het project Druk met Kunst, groep 6.

Druk met Kunst Lesbrief ter voorbereiding op het project Druk met Kunst, groep 6. Druk met Kunst Lesbrief ter voorbereiding op het project Druk met Kunst, groep 6. Inhoud: Voor de docent Pagina 2 - Het project druk met kunst - Voorbereiding met de klas - De leskist Museum in de klas

Nadere informatie

Overvloedige dessins verrijken warme najaarscollectie Kardol

Overvloedige dessins verrijken warme najaarscollectie Kardol PERSBERICHT Overvloedige dessins verrijken warme najaarscollectie Kardol Bedlinnen met buitengewone gelaagdheid in ontwerp Lisse, juli 2018 Kardol, meester in het vertalen van kunst, architectuur, mode,

Nadere informatie

Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015

Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015 Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015 Een goed afscheid helpt je verder Inleiding Yarden is ontstaan na een fusie van twee grote verenigingen in 2001, te weten de Nederlandse Uitvaart en Verzekerings

Nadere informatie

Grafisch atelier friesland. cursusaanbod

Grafisch atelier friesland. cursusaanbod Grafisch atelier friesland 2017 cursusaanbod 2018 Grafisch Atelier Friesland Het Grafisch Atelier Friesland is een unieke werkplaats voor beeldend kunstenaars en andere liefhebbers van druktechnieken.

Nadere informatie

Grafisch atelier friesland. c u r s u s s e n

Grafisch atelier friesland. c u r s u s s e n Grafisch atelier friesland c u r s u s s e n 2016 2017 Een korte kennismaking met het Grafisch Atelier Friesland. Kom binnen en er staat een leuke, korte activiteit voor je klaar. De kans om even te ruiken

Nadere informatie

Speech minister Van Engelshoven bij uitreiking Prix de Rome Beeldende Kunst (15 december 2017)

Speech minister Van Engelshoven bij uitreiking Prix de Rome Beeldende Kunst (15 december 2017) Speech minister Van Engelshoven bij uitreiking Prix de Rome Beeldende Kunst (15 december 2017) Beste mensen, 500 seconden. Dat is iets meer dan 8 minuten. Zo lang doet het licht van de zon erover om ons,

Nadere informatie

EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 19º EDITIE 2015 JURY RAPPORT

EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 19º EDITIE 2015 JURY RAPPORT EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 19º EDITIE 2015 JURY RAPPORT 1. Inleiding Voor de 19º expositie Picturama Leudal heeft het bestuur van de Stichting Picturama een jury bijeen geroepen om de nominaties en prijzen

Nadere informatie

Voorwaarden - Schilderij van het jaar 2015 versie 3-9- 2015

Voorwaarden - Schilderij van het jaar 2015 versie 3-9- 2015 Voorwaarden - Schilderij van het jaar 2015 versie 3-9- 2015 Algemene doelstellingen Schilderij van het jaar is een jaarlijkse verkiezing, georganiseerd door Nationaal Kunstplatform, waarbij het beste,

Nadere informatie

Workshop Schilderen. Succes! Beste docent,

Workshop Schilderen. Succes! Beste docent, Workshop Schilderen Beste docent, Samen met uw klas gaat u schilderen op doeken met als thema: Vol vuur voor Afrika! Hiervoor heeft u materiaal en een stappenplan nodig. Na het stappenplan vindt u een

Nadere informatie

Les van 45 minuten ter voorbereiding van de workshop Magnifiek Grafiek.

Les van 45 minuten ter voorbereiding van de workshop Magnifiek Grafiek. TITEL Leerjaar PO groep 1, 2 en 3 Magnifiek Grafiek (voorbereidende les) Type les Les van 45 minuten ter voorbereiding van de workshop Magnifiek Grafiek. Lesduur Omschrijving van de les 45 minuten Een

Nadere informatie

Workshops Linoleumsnede

Workshops Linoleumsnede Workshops Linoleumsnede Biest 76, 6001 AS Weert www.galerieweert.nl Workshop Linoleumsnede Feestelijke wenskaart maken. Een kaartje krijgen vinden we allemaal wel leuk, maar er een zelf maken is nog leuker!

Nadere informatie

YARDEN AFSCHEIDSPRIJS

YARDEN AFSCHEIDSPRIJS YARDEN AFSCHEIDSPRIJS DEELNAMEREGLEMENT 2017 Inhoudsopgave Maatschappelijke betrokkenheid... 3 Yarden Afscheidsprijs... 3 Criteria deelname... 3 De Publieksjury... 4 De Vakjury... 4 Deelname- en wedstrijdvoorwaarden...

Nadere informatie

X P O A R T. Een educatief kunstenproject

X P O A R T. Een educatief kunstenproject X Een educatief kunstenproject Het educatief kunstenproject X ART wordt jaarlijks georganiseerd door de VZW Razor Reel in het kader van het Razor Reel Fantastic Film Festival (RRFFF) en heeft als doel

Nadere informatie

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd:

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd: Schilderen naar de Aboriginals De Aboriginals leven verspreid op een groot stuk land omdat ze leven van datgene dat in de natuur leeft. Om met elkaar in contact te blijven maakten ze kaarten met de ligging

Nadere informatie

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018)

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) OMO-praktijkwerkstukprijs Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) Inleiding In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen we graag

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal - april 2015 Ambassadeur Heldere Taal 2015 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid

Nadere informatie

Lieven de Key Penning 2015. Rapport van de jury

Lieven de Key Penning 2015. Rapport van de jury Lieven de Key Penning 2015 Rapport van de jury Haarlem, 24 november 2015 Inleiding De Lieven de Key Penning is een prijs die in 2009 is ingesteld door de gemeente Haarlem op voorstel van de stadsbouwmeester

Nadere informatie

Kijkwijzer 1: Utrechtse Domtoren in Italiaans landschap van kunstenaar Paul Klemann Zeefdruk, 2000, collectie Kunstuitleen Utrecht

Kijkwijzer 1: Utrechtse Domtoren in Italiaans landschap van kunstenaar Paul Klemann Zeefdruk, 2000, collectie Kunstuitleen Utrecht Kijkwijzer 1: Utrechtse Domtoren in Italiaans landschap van kunstenaar Paul Klemann Zeefdruk, 2000, collectie Kunstuitleen Utrecht. Paul Klemann noemt zijn kunstwerken droomtekeningen. Wat zou hij hiermee

Nadere informatie

Druk met Kunst Lesbrief ter voorbereiding op het project Druk met Kunst, groep 6.

Druk met Kunst Lesbrief ter voorbereiding op het project Druk met Kunst, groep 6. Druk met Kunst Lesbrief ter voorbereiding op het project Druk met Kunst, groep 6. Inhoud: Voor de docent Pagina 2 - Museum in de klas - Bezoek aan de drukwerkplaats - De leskist Voorbereiding met de klas

Nadere informatie

boutique co llect i o n

boutique co llect i o n boutique collection boutique Meesterstukken gecreëerd met passie voor textiel en interieur. In Januari introduceert Kobe de BOUTIQUE collectie. Door het Kobe design team worden vernieuwde innovaties toegepast

Nadere informatie

Geluksmomenten voor iedereen Wordt uw uitje uitgeroepen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2015?

Geluksmomenten voor iedereen Wordt uw uitje uitgeroepen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2015? Geluksmomenten voor iedereen Wordt uw uitje uitgeroepen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2015? Voor het vijfde jaar op rij organiseert ANWB de verkiezing van Leukste uitje van Nederland. Naast

Nadere informatie

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek KIEZEN Een goed begin is het kiezen van het juiste boek. Er zijn zo veel mooie verhalen waardoor het soms lastig is om een goede keuze

Nadere informatie

vtwonen ontwerpwedstrijd 2016

vtwonen ontwerpwedstrijd 2016 vtwonen ontwerpwedstrijd 2016 Ontwerptalent van Nederland opgelet! vtwonen organiseert een ontwerpwedstrijd. Met deze ontwerpwedstrijd wil vtwonen ontwerpers, maar ook leuke creatieve mensen en hun ontwerp

Nadere informatie

THE FIT LIST TOP 40 FITFLUENCERS VAN NEDERLAND

THE FIT LIST TOP 40 FITFLUENCERS VAN NEDERLAND THE FIT LIST TOP 40 FITFLUENCERS VAN NEDERLAND VORIG JAAR (2015) De nummer één van 2015 was healthcoach, kookboekenauteur en foodblogger Rens Kroes. Naast deze Juryprijs werd er een Publieksprijs uitgereikt.

Nadere informatie

EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 180 EDITIE IJJ1'a 11 U a i

EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 180 EDITIE IJJ1'a 11 U a i EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 180 EDITIE 2013 1IJJ1'a 11 U a i 1. Inleiding Voor de 18 expositie Picturama Leudal heeft het bestuur van de Stichting Picturama een jury bijeen geroepen om de nominaties en

Nadere informatie

Dutch Design Battle A.How Can We Make Our Lives Robot-Proof EXTRA. B. How Can We Prevent Oil Spillings?

Dutch Design Battle A.How Can We Make Our Lives Robot-Proof EXTRA. B. How Can We Prevent Oil Spillings? Dutch Design Battle 2018 A.How Can We Make Our Lives Robot-Proof EXTRA 26/6/2018: Due to the oil spilling in the Port of Rotterdam and at the Rock River in Iowa we organize an extra Dutch Design Battle

Nadere informatie

Grafisch atelier friesland

Grafisch atelier friesland Grafisch atelier friesland cursusaanbod 2018 2019 Instapcursus 100,- incl. basismateriaal, excl. papier Max. 10 deelnemers Altijd al eens met grafiek aan de gang willen gaan, willen weten hoe dat nu allemaal

Nadere informatie

De kunst van het ontwerpen 2018 Juryrapport

De kunst van het ontwerpen 2018 Juryrapport De kunst van het ontwerpen 2018 Juryrapport Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, Utrecht 2018 Inhoud Inleiding 5 Prijs en criteria 6 Beoordelingscriteria 6 Jury 8 Samenstelling van

Nadere informatie

SCHADUW LIJMT ALLES AAN ELKAAR

SCHADUW LIJMT ALLES AAN ELKAAR DE SCHADUW LIJMT ALLES AAN ELKAAR 40 talent_award.indd 40 12-01-16 10:48 talent_award.indd 41 12-01-16 10:48 41 42 talent_award.indd 42 12-01-16 10:48 Iets met licht, dat is wat Jimi Kluinbruinink (28)

Nadere informatie

In mijn schilderijen en andere kunstobjecten verdiep ik me op dit moment erg in grafische structuren en rechte lijnen.

In mijn schilderijen en andere kunstobjecten verdiep ik me op dit moment erg in grafische structuren en rechte lijnen. MARIE MICHIELSSEN MARIE MICHIELSSEN Marie Michielssen volgde een opleiding grafische vormgeving en startte in 1995 een eigen bedrijf. Daarvoor kocht ze oude bloempotten op, die ze vervolgens beschilderde

Nadere informatie

De regel van derden. 1 Compositie

De regel van derden. 1 Compositie Op de knop drukken kan iedereen, maar een goede compositie maken vereist inzicht en ervaring. Het belangrijkste in het beeld is het onderwerp, bijvoorbeeld een persoon of een gebouw. Dat moet de meeste

Nadere informatie

WERKBOEK REFLECTIE Middeleeuwen Gotiek-3 Powerpoint: KG03_2_GOTIEK_BOEK_3.ppt REFLECTIE_WB_KG03_2_GOTIEK_BOEK_3_ppt.doc; v1: 0307

WERKBOEK REFLECTIE Middeleeuwen Gotiek-3 Powerpoint: KG03_2_GOTIEK_BOEK_3.ppt REFLECTIE_WB_KG03_2_GOTIEK_BOEK_3_ppt.doc; v1: 0307 WERKBOEK REFLECTIE Middeleeuwen Gotiek-3 Powerpoint: KG03_2_GOTIEK_BOEK_3.ppt REFLECTIE_WB_KG03_2_GOTIEK_BOEK_3_ppt.doc; v1: 0307 Naam Klas Inleveren DOEN Lees in je (stencil)boek Reflectie de teksten

Nadere informatie

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden # ontwerp wedstrijd 2015 voorwaarden voorwaarden artikel 1. doel Het doel van de HEMA ontwerpwedstrijd is een bijdrage te leveren aan de praktijkvorming van de deelnemers van de betrokken opleidingen voor

Nadere informatie

Prijs Klinische Paden 2015

Prijs Klinische Paden 2015 Prijs Klinische Paden 2015 BELGISCH NEDERLANDS NETWERK KLINISCHE PADEN CENTRUM VOOR ZIEKENHUIS EN VERPLEGINGSWETENSCHAP KU LEUVEN CBO A TNO COMPANY De NKP Prijs Klinische Paden is een initiatief van het

Nadere informatie

De Kunst van het Ondernemen. Boekhandel Voorhoeve, Amin Usman & Kunstenaar Elganan Jelsma 2014 BLOG door ELGANAN

De Kunst van het Ondernemen. Boekhandel Voorhoeve, Amin Usman & Kunstenaar Elganan Jelsma 2014 BLOG door ELGANAN De Kunst van het Ondernemen Boekhandel Voorhoeve, Amin Usman & Kunstenaar Elganan Jelsma 2014 BLOG door ELGANAN Voorjaar 2014: Start van een nieuw Kunstproject Woensdag 5 maart 2014 Na een paar mails te

Nadere informatie

persinfo dan van severen collectiepresentatie

persinfo dan van severen collectiepresentatie persinfo dan van severen collectiepresentatie p. 2 Dan Van Severen Collectiepresentatie In t kort Dan Van Severen (1927-2009) woonde en werkte een tiental jaar in Brugge. Zijn oeuvre ontwikkelde zich toen

Nadere informatie

Dé ICT-awards van het jaar Bekendmaking van de Computable 100 lijst

Dé ICT-awards van het jaar Bekendmaking van de Computable 100 lijst computable 100-2012 100 De krachtigste ict-bedrijven van Nederland in 2012 Dé ICT-awards van het jaar Bekendmaking van de Computable 100 lijst Computable Awards 2012 Op donderdag 4 oktober 2012 worden

Nadere informatie

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer.

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Puur Wonen Puur wonen, haal de natuurlijke sfeer naar binnen door materialen van buiten te gebruiken.

Nadere informatie

Algemeen. Aansluitend bij dit doel, volgt het Wis & Co project de ontwikkeling van een grote groep 4-5-jarigen op gedurende een periode van 5 jaar.

Algemeen. Aansluitend bij dit doel, volgt het Wis & Co project de ontwikkeling van een grote groep 4-5-jarigen op gedurende een periode van 5 jaar. Algemeen Een goede beheersing van STEM-competenties (Science Technology Engineering Mathematics) is cruciaal in onze moderne samenleving. We weten echter nog maar weinig over hoe deze competenties bij

Nadere informatie

PRENTKUNST KALENDER 2017

PRENTKUNST KALENDER 2017 PRENTKUNST KALENDER 2017 In 2017 is er een spraakmakend tentoonstellingsprogramma in het centrum voor prentkunst van de Stichting Nobilis aan het Zuideinde 26b in Fochteloo Vanaf 26 januari elke donderdag-

Nadere informatie

Lichting 2012: Willem de Kooning Academie

Lichting 2012: Willem de Kooning Academie Lichting 2012: Willem de Kooning Academie Beeldverslag woensdag 18 juli 2012 Kunstbeeld en Hard//hoofd bezoeken deze zomer de eindexamenpresentaties van Nederlandse kunstacademies en lichten per expositie

Nadere informatie

In gesprek. met het. Wilco Dragt. Wilco Dragt

In gesprek. met het. Wilco Dragt. Wilco Dragt Portfolio Wilco Dragt Wilco Dragt In gesprek met het landschap In tegenstelling tot een schilder, die begint met een leeg doek en daar elementen op plaatst, genereert fotograaf Wilco Dragt uit een wijde

Nadere informatie

project Escher Je werkt tijdens dit project individueel en samen. Welke opdracht je alleen doet en welke samen wordt per opdracht beschreven.

project Escher Je werkt tijdens dit project individueel en samen. Welke opdracht je alleen doet en welke samen wordt per opdracht beschreven. instructie De komende vijf weken gaan we drie uur per week aan dit project werken. Binnen dit project zijn er vijf opdrachten die je moet doen. Je mag zelf weten wanneer je welke opdracht maakt, maar denk

Nadere informatie

Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar

Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar NOC*NSF is samen met de NOS verantwoordelijk voor de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg,

Nadere informatie

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5 1/5 VERSIE A Vraag 1 A Gebruik van licht om de dramatiek te uiten. Het subtiele licht (vs. clair-obscur in de barok) geeft diepte aan het schilderij en accentueert het hoofdmotief. Het zorgt er dus voor

Nadere informatie

schetsboekje CURSUS REISIMPRESSIES VASTLEGGEN

schetsboekje CURSUS REISIMPRESSIES VASTLEGGEN schetsboekje CURSUS REISIMPRESSIES VASTLEGGEN INHOUD LES 1 Wat is een schets? - hoofdlijnen, globaal weergeven, vereenvoudigen, weglaten LES 2 Perspectief: - 1 - en 2 punts-perspectief LES 3 Lijnen en

Nadere informatie

SPELREGELS FRITZO BEGINNER

SPELREGELS FRITZO BEGINNER SPELREGELS Een nieuwe generatie Leer- en familie spel Vijf spelvarianten met veel afwisseling en spannende uitdagingen, om alleen of in een groep te spelen. Liefhebbers van moeilijke denkspellen kunnen

Nadere informatie

Schilderkunst. 1. Definitie TOEGEPAST. Bouwstenen om naar de schilderkunst te leren kijken. SCHILDERIJ: FIGURATIEF ABSTRACT:

Schilderkunst. 1. Definitie TOEGEPAST. Bouwstenen om naar de schilderkunst te leren kijken. SCHILDERIJ: FIGURATIEF ABSTRACT: Schilderkunst Bouwstenen om naar de schilderkunst te leren kijken. 1. Definitie SCHILDERIJ: tweedimensionaal vlak iets wordt voorgesteld kleur- en vormmiddelen FIGURATIEF ABSTRACT: figuratief: verwijst

Nadere informatie

Ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt

Ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt Ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt artikel 1. doel Het doel van de ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt is een lijn met echt Zeeuwse T-shirts realiseren ter ondersteuning van de promotie van Zeeland en voor de verkoop

Nadere informatie

EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 20º EDITIE 2017 JURY RAPPORT

EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 20º EDITIE 2017 JURY RAPPORT EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 20º EDITIE 2017 JURY RAPPORT 1. Inleiding Voor de 20º expositie Picturama Leudal heeft het bestuur van de Stichting Picturama een jury bijeen geroepen om de nominaties en prijzen

Nadere informatie

ARTBOT BOUW ZELF EEN ROBOT-KUNSTENAAR! Ontwikkeld door

ARTBOT BOUW ZELF EEN ROBOT-KUNSTENAAR! Ontwikkeld door ARTBOT BOUW ZELF EEN ROBOT-KUNSTENAAR! ARTBOT 1 2 3 4 Open het bestand Artbot_Driehoek.svg in Inkscape. Meet de diameter van de stiften op met een schuifmaat. (1) Pas eventueel de cirkels aan aan de diameter

Nadere informatie

NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL DESTIJLUTRECHTAMERSFOORT.NL ONTDEK HET IN UTRECHT & AMERSFOORT! LESSUGGESTIES 100 JAAR DE STIJL GROEP 1 T/M 4

NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL DESTIJLUTRECHTAMERSFOORT.NL ONTDEK HET IN UTRECHT & AMERSFOORT! LESSUGGESTIES 100 JAAR DE STIJL GROEP 1 T/M 4 NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL ONTDEK HET IN UTRECHT & AMERSFOORT! LESSUGGESTIES 100 JAAR DE STIJL GROEP 1 T/M 4 1 HANDLEIDING LESSUGGESTIES MONDRIAAN TOT DUTCH KLEURENPALET De leerlingen kunnen de

Nadere informatie

BINNENKIJKEN DE OPTIMALE MIX

BINNENKIJKEN DE OPTIMALE MIX BINNENKIJKEN DE OPTIMALE MIX Sjoerd en Alexander stellen hoge eisen aan hun woonomgeving. Hoewel iedereen hun huis prachtig vond, gingen zij nog verder in het verfijnen van de sfeer. Hun interieur was

Nadere informatie

Uitleg over de linosnede, dat je meerdere afdrukken kunt maken van 1 afbeelding en meerdere kleuren;

Uitleg over de linosnede, dat je meerdere afdrukken kunt maken van 1 afbeelding en meerdere kleuren; LESBRIEF Donderdag 26 Februari: Klaarleggen: - Transparant papier op A4 of A5; -Linoplaatjes; -gutsen. -aanwezigheid controleren; plaatsen controleren; -Start nieuwe opdracht: Structuur maar nu in een

Nadere informatie

Thema. 13 januari Jonathan Bikker Conservator Onderzoek Schilderijen en Anna Krekeler Restaurator Schilderijen

Thema. 13 januari Jonathan Bikker Conservator Onderzoek Schilderijen en Anna Krekeler Restaurator Schilderijen Programma Reeks 1 Rijkscollege Het Rijksmuseum College biedt inzicht en verdieping bij tentoonstellingen en de collectie van het Rijksmuseum wordt gegeven door conservatoren en restauratoren van het Rijksmuseum.

Nadere informatie

Digitaal borduren doen we al járen..

Digitaal borduren doen we al járen.. Digitaal borduren doen we al járen....en daarin hebben we een reputatie opgebouwd als punctuele, snelle leverancier van kwaliteitsborduurwerk. Maar we merkten dat we met onze productie in Nederland soms

Nadere informatie

Briefing wethouder & juryvoorzitter. Prijsuitreiking Winterfotowedstrijd en Leiden bij Nachtlicht

Briefing wethouder & juryvoorzitter. Prijsuitreiking Winterfotowedstrijd en Leiden bij Nachtlicht Briefing wethouder & juryvoorzitter Prijsuitreiking Winterfotowedstrijd en Leiden bij Nachtlicht Datum: maandag 21 november 2016 Locatie: B en W kamer stadhuis Tijd: 17.00 start - einde tot 18.00 u (loop

Nadere informatie

Designwedstrijd Caravana 2012. Campers en caravans van de toekomst

Designwedstrijd Caravana 2012. Campers en caravans van de toekomst Designwedstrijd Caravana 2012 Campers en caravans van de toekomst Introductie Caravana Doel van de wedstrijd Facts designwedstrijd Prijzen Jurering Ontwerpprijs Jury Publieksprijs Starten met de wedstrijd

Nadere informatie

Stijlgids voor iconen

Stijlgids voor iconen STIJLGIDS VOOR ICONEN HOOFDSTUK Kop Platte tekst Stijlgids voor iconen V1.0 - December 2018 STIJLGIDS VOOR ICONEN INHOUD 2 Inhoud Inleiding 3 Het template 4 Stijlkenmerken 5 Het grid gebruiken 7 Grootte

Nadere informatie

Juryrapport Jonge Jury Ontwerpwedstrijd 2015

Juryrapport Jonge Jury Ontwerpwedstrijd 2015 Juryrapport Jonge Jury Ontwerpwedstrijd 2015 Het was heel, heel lastig kiezen. Bijna alle omslagen waren ontzettend goed gelukt! Ik was erg onder de indruk van het niveau en creativiteit, het is geweldig

Nadere informatie

Cito-ontwerpwedstrijd 50 jaar Cito

Cito-ontwerpwedstrijd 50 jaar Cito Cito-ontwerpwedstrijd 50 jaar Cito voor leerlingen uit de 3e klas beeldend vmbo gl/tl Naam/Namen inzender(s).. Wedstrijdboekje Deze ontwerpwedstrijd bestaat uit de onderdelen A, B, C, D en E Je moet alle

Nadere informatie

_ :35 Pagina 1. Geelkopgier Kobus, 2009, pigment fineliner. en aquarelverf, 30 x 21 cm

_ :35 Pagina 1. Geelkopgier Kobus, 2009, pigment fineliner. en aquarelverf, 30 x 21 cm 96-97-98-99-100-101_1 21-07-15 12:35 Pagina 1 Adriana Schuurman (1968) legt in haar tekeningen en linosneden op verfijnde wijze de eigenheid van dieren vast. Het guitige van een roodborstje, het dromerige

Nadere informatie

Voorjaar 2015 DRUKKER. Duik in het avontuur van de Grafische Kunst!

Voorjaar 2015 DRUKKER. Duik in het avontuur van de Grafische Kunst! Voorjaar 2015 DRUKKER Duik in het avontuur van de Grafische Kunst! Grafische technieken voor het basisonderwijs Drukker vormt het podium voor de mooie resultaten van het educatieprogramma van Kunstmakkers.

Nadere informatie

Cultureel verslag KCV Meisje met de parel

Cultureel verslag KCV Meisje met de parel Cultureel verslag KCV Meisje met de parel Cultureel-verslag door een scholier 1065 woorden 13 april 2016 6,4 7 keer beoordeeld Vak KCV Voorwoord Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het schilderij al had gezien

Nadere informatie

Geworteld in de grafiek

Geworteld in de grafiek Geworteld in de grafiek door Hans Andringa Het begin Zittend in de schaduw van een bloeiende pruimenboom in haar geboorteland droomde ze als jong meisje van het kunstenaarschap. Iemand, die beelden of

Nadere informatie

Hoofdstuk 7: Vormen en lijnen tekenen

Hoofdstuk 7: Vormen en lijnen tekenen Hoofdstuk 7: Vormen en lijnen tekenen 7.1 Introductie Zoals we in het afgelopen hoofdstuk hebben gezien, is het om een diagram in je presentatie op te nemen waarschijnlijk het snelst en het makkelijkst

Nadere informatie

Escher in Het Paleis. Wiskundepakket. Inleiding. M.C. Escher en Wiskunde. De wiskunde educatie van Escher in Het Paleis

Escher in Het Paleis. Wiskundepakket. Inleiding. M.C. Escher en Wiskunde. De wiskunde educatie van Escher in Het Paleis Escher in Het Paleis Wiskundepakket Inleiding M.C. Escher en Wiskunde De wiskunde educatie van Escher in Het Paleis M.C. Escher en Wiskunde Hieronder volgt de inleiding van de wiskunde educatie voor middelbare

Nadere informatie

Win een VIPkaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer groep 1 t/m 8 februari - maart

Win een VIPkaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer groep 1 t/m 8 februari - maart Win een VIPkaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer groep 1 t/m 8 februari - maart Win een VIP kaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer Kleurwedstrijd voor basisschoolleerlingen.

Nadere informatie

Peeter Burgeik Verbeeldinkt & olie 06-25047264 http://www.peeter.nl

Peeter Burgeik Verbeeldinkt & olie 06-25047264 http://www.peeter.nl Peeter Burgeik Verbeeldinkt & olie 06-25047264 http://www.peeter.nl GRAFIEK (ZEEFDRUK EN SJABLONEN) Prijzen exclusief BTW Z1 Texel twins Sjabloondruk Z2 Strandhuisjes Sjabloondruk 4/25 e.v. 60 bij 70 3/10

Nadere informatie

Hallo iedereen! 2D vs 3D vs diepte

Hallo iedereen! 2D vs 3D vs diepte Hallo iedereen! In deze blog zou ik graag een licht werpen op twee uitdagingen van landschapsfotografie, namelijk diepte en grootsheid. Landschapsfotografie lijkt wellicht een makkelijke bezigheid; het

Nadere informatie

Een gratis patroon van de Kreafabriek. Een wintersetje voor kleine meiskes dat stekelig en zacht tegelijk is.

Een gratis patroon van de Kreafabriek. Een wintersetje voor kleine meiskes dat stekelig en zacht tegelijk is. Stekelige winter-set Cactus set een patroon van de Kreafabriek Wist je dat... *De grootste cactus (Saguara) 1 m dik en 20 m hoog kan worden. *De doorntjes de aangepaste bladeren van de cactus zijn. *Vroeger

Nadere informatie

Wim Suermondtprijs 2014

Wim Suermondtprijs 2014 Wim Suermondtprijs 2014 Het thema: Water en Vuur natuur warmte spanning passie...water... tegenstellingen gevecht botsing...vuur... karakter beleving fantasie kracht Maak een kunstwerk met als thema Water

Nadere informatie

Naam docenten: Saskia Freeke, Sonja van Vuure, Martin Lacet, John Hennequin

Naam docenten: Saskia Freeke, Sonja van Vuure, Martin Lacet, John Hennequin Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 20-11-15 Naam docenten: Saskia Freeke, Sonja van Vuure, Martin Lacet, John Hennequin Naam les: Art/Media & Me Naam opdracht: Autobiotic Selfie Foto van mijn

Nadere informatie

Kerst- en Nieuwjaarskaarten

Kerst- en Nieuwjaarskaarten NI W U E! Kerst- en Nieuwjaarskaarten D E N I E U W E C O L L E C T I E VA N U N I C E F De feestdagen zijn hét moment van het jaar om uw personeel en relaties op een persoonlijke en attente manier te

Nadere informatie

Kunstproject Voerman en Voerman & Co

Kunstproject Voerman en Voerman & Co Kunstproject Voerman en Voerman & Co Voor groep 7 of 8 van het basisonderwijs in Hattem e.o. 1 Kunstproject Voerman en Voerman & Co Kunsthistorisch project voor groep 7 of 8 van het basisonderwijs van

Nadere informatie

Seminar Kunstenaar Design Document November Liad Damhuis GAR2A

Seminar Kunstenaar Design Document November Liad Damhuis GAR2A Seminar Kunstenaar Design Document November 2016 Liad Damhuis GAR2A 3010259 HET PRODUCT/DE PRODUCTIE Wall Drawing #1084 ontworpen door Sol LeWitt. Uitgevoerd door Asmir Ademagic en Wim Starkenburg in 2003.

Nadere informatie

Etsen 5 VWO Tekenen Materiaal Werkwijze surrealistisch magisch realistisch

Etsen 5 VWO Tekenen Materiaal Werkwijze surrealistisch magisch realistisch Etsen 5 VWO Tekenen Materiaal: etsplaatje, etsnaald, afdekvernis, harspoeder, brander, penseel, etspapier, etsinkt, krantenpapier, vijl, schuurpapier, poetslappen, potlood, reproductie. Werkwijze: Bestudeer

Nadere informatie

Annelies Van Regenmortel 75 euro

Annelies Van Regenmortel 75 euro Zomerkiekjes 2016 Beeld is zo krachtig. Beelden kunnen ons ontroeren, verontwaardiging geven, angst bezorgen, blij maken. Beelden kunnen vertedering oproepen; beelden ràken. Onze perceptie van de wereld

Nadere informatie

Artikel 2. Uitschrijver en uitschrijving 2.1 De Brabantse Stijlprijs 2017 wordt uitgeschreven door de provincie Noord-Brabant.

Artikel 2. Uitschrijver en uitschrijving 2.1 De Brabantse Stijlprijs 2017 wordt uitgeschreven door de provincie Noord-Brabant. Reglement De Brabantse Stijlprijs 2017 Provincie Noord-Brabant s - Hertogenbosch, 12 januari 2017 Vooraf Het bepaalde in dit reglement is bindend voor alle partijen: de uitschrijver van de prijs, de deelnemers

Nadere informatie

BREED EN AVONTUURLIJK KIJKEN! - 3 min.

BREED EN AVONTUURLIJK KIJKEN! - 3 min. HOE WORD IK EEN DETECTIVE? NAAM leerling: KLAS: Docent: Samengewerkt met (naam leerling: Kijk je wel eens naar een detectiveserie? Je ziet dan hoe een detective heel nauwkeurig observeert en onderzoekt

Nadere informatie

Hoofdstuk 5: Grondslagen van Dia Ontwerp

Hoofdstuk 5: Grondslagen van Dia Ontwerp Hoofdstuk 5: Grondslagen van Dia Ontwerp 5.0 Introductie Wij denken dat er een aantal grondslagen zijn, voor het ontwerp en de opmaak van de dia's die, als ze worden opgevolgd, dia's overzichtelijker kan

Nadere informatie

Fonds René Carcan. Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier. René Carcan

Fonds René Carcan. Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier. René Carcan Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier René Carcan René Carcan was een Belgische graveur en aquarelschilder die in de jaren 80 internationale faam verwierf. Zijn werken

Nadere informatie

Horizontale Jaloezieën

Horizontale Jaloezieën Horizontale Jaloezieën Een designklassieker die licht en privacy regelt Designed by Luxaflex. Inspired by you. 2 Couture Collectie: De nieuwe exclusieve ontwerpen vinden de traditionele uitstraling van

Nadere informatie

Doe mee en ga snel aan de slag! Je kunt je ontwerp insturen tot en met 5 juli 2013. We kijken uit naar je deelname.

Doe mee en ga snel aan de slag! Je kunt je ontwerp insturen tot en met 5 juli 2013. We kijken uit naar je deelname. LLENG Fashionclash Shoe Design Challenge powered by Invito Beste artist / designer, Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan de 1e editie van de Fashionclash Shoe Design Challenge powered by Invito.

Nadere informatie

- MARCEL WITTE - LIMITED EDITION - DESIGN LIJST - GICLEE LEVENSLANGE GARANTIE CERTIFICAAT VAN ECHTHEID - BESCHIKBARE GICLEES:

- MARCEL WITTE - LIMITED EDITION - DESIGN LIJST - GICLEE LEVENSLANGE GARANTIE CERTIFICAAT VAN ECHTHEID - BESCHIKBARE GICLEES: - MARCEL WITTE - LIMITED EDITION - DESIGN LIJST - GICLEE LEVENSLANGE GARANTIE CERTIFICAAT VAN ECHTHEID - BESCHIKBARE GICLEES: TOGETHER ALONE SURPRISE THINKING OF YOU LACKADAISICAL SHELTER SECOND-HAND BAG

Nadere informatie

OMO-profielwerkstukprijs (vmbo g/t mavo)

OMO-profielwerkstukprijs (vmbo g/t mavo) OMO-profielwerkstukprijs (vmbo g/t mavo) Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast juli 2019) Inleiding In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen

Nadere informatie

Autobiotic Selfie. Firza Sulistio Klas G&I 1D Datum Art Media & Me Docenten: Saskia Freeke - Sonja van Vuure - Martin Lacet -John Hennequin

Autobiotic Selfie. Firza Sulistio Klas G&I 1D Datum Art Media & Me Docenten: Saskia Freeke - Sonja van Vuure - Martin Lacet -John Hennequin Autobiotic Selfie Firza Sulistio Klas G&I 1D Datum 20-11-2015 Art Media & Me Docenten: Saskia Freeke - Sonja van Vuure - Martin Lacet -John Hennequin Autobiotic Selfie artefact Concept en uiteindelijke

Nadere informatie

REGLEMENT ONTWERPWEDSTRIJD

REGLEMENT ONTWERPWEDSTRIJD REGLEMENT ONTWERPWEDSTRIJD Ontwerp van een logo, baseline, mascotte & huisstijl OPDRACHT Artikel 1 Het stadsbestuur van Oudenburg verder in dit reglement als organisator aangeduid richt een wedstrijd in

Nadere informatie

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2018

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2018 VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2018 Algemeen De Koninklijke Prijs is bedoeld om jonge, talentvolle in Nederland werkzame schilders aan te moedigen in hun werk als kunstenaar.

Nadere informatie

Autobiotic Selfie. Stijn van Wakeren, G&I D1. Art Media & Me: Saskia Freeke, Sonja van Vuure, Martin Lacet en John Hennequin

Autobiotic Selfie. Stijn van Wakeren, G&I D1. Art Media & Me: Saskia Freeke, Sonja van Vuure, Martin Lacet en John Hennequin Autobiotic Selfie Stijn van Wakeren, G&I D1 Art Media & Me: Saskia Freeke, Sonja van Vuure, Martin Lacet en John Hennequin Het Artefact Mijn artefact is een gif bestand. Een gif bestand is een type afbeelding

Nadere informatie

Thinking of Art Stijldocument

Thinking of Art Stijldocument Thinking of Art Stijldocument Niels de Jong GDD1A Inspiratie: M.C. Escher Inhoudsopgave Inleiding...2 1 Moodboard / stijlinspiratie kiezen...2 Kiezen stijlinspiratie...3 Beeldmateriaal in Moodboards...4

Nadere informatie

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Adres Te bereiken op mail Telefoon Facebook; LinkedIn;Twitter profiel: Korte beschrijving van je achtergrond, CV IDEE VOOR ANIMATIE

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen -

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen - Lesje: Stel je eigen kamer samen - http://www2.hku.nl/~fotoshop/img-tutorial5 In deze les gaan we een drie-dimensionale ruimte bouwen, in dit geval een gezellige woonkamer. Uiteraard mag je deze zelf in

Nadere informatie

Hoe maak je een Emotionele Brandscene link originele les Fotomanipulatie in Adobe Photoshop. Moeilijkheidsgraad gemiddeld.

Hoe maak je een Emotionele Brandscene link originele les Fotomanipulatie in Adobe Photoshop. Moeilijkheidsgraad gemiddeld. Hoe maak je een Emotionele Brandscene link originele les Fotomanipulatie in Adobe Photoshop Moeilijkheidsgraad gemiddeld. Dit zullen we maken Copyright Eerst isoleren we het model en schilderen we licht,

Nadere informatie