Win een VIPkaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer groep 1 t/m 8 februari - maart

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Win een VIPkaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer groep 1 t/m 8 februari - maart"

Transcriptie

1 Win een VIPkaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer groep 1 t/m 8 februari - maart Win een VIP kaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer Kleurwedstrijd voor basisschoolleerlingen. Kleur de kleurplaat zo origineel en mooi mogelijk en win een VIP-kaart voor het hele gezin voor de nostalgische kermis. VIP- kaart voor de nostalgische kermis Korte omschrijving Voor iedere dag wordt er een winnaar gekozen. Er zijn dus 5 prijzen. Iedere dag is er een gezin VIP! Wat houdt deze prijs in? Een half uur voor opening van de nostalgische kermis wordt de winnaar met zijn/haar gezin als een echte VIP in Coffeecorner De Huiskamer ontvangen door Ad Huijzers met een drankje en een koek De tentoonstelling in de Bibliotheek kan bezocht worden Hierna kan de familie gratis gebruik maken van alle attracties Kleurwedstijd Doelgroep Groep 1 t/m 8 Datum verwacht Vanaf 19 februari kun je de kleurplaat downloaden via Bekendmaking van de winnaars van de kleurwedstrijd op vrijdag 30 maart om uur in de spiegeltent op de oude markt. Geen. Kleurplaat onder de belangstelling van de leerlingen brengen. De kleurplaat kun je downloaden via en inleveren Inleveren van de kleurplaat kan bij Coffeecorner De Huiskamer, Markt 54H van 3 tot 24 maart Contactpersoon Ad Huijzers, ccdehuiskamer@gmail.com. De kleurplaten worden beoordeeld door een jury.

2 Bezoek nostalgische miniatuur kermis BibliotheekVANnU Groep 3 t/m 8 - maart en april Bezoek nostalgische miniatuur kermis Bibliotheek VANnU Speurtocht langs de nostalgische kermis. Omschrijving Kinderen zoeken naar beelden en beantwoorden historische, technische en inhoudelijke vragen over de nostalgische kermis attracties. De kinderen krijgen daarnaast ook informatie over de miniatuurkermis door de mensen die dit hebben opgebouwd Erfgoed, literatuur Doelgroep Groep 3 t/m 8 Leerdoelen Datum/tijd Educatie Onderzoekend vermogen, samenwerken en inzicht in cultureel erfgoed 28 maart, 29 maart, 3 april, 4 april 30 minuten Bibliotheek, Markt 54 Roosendaal 15,- per bezoek Geen lesbrief of handleiding, wel een boekenlijst om verder te lezen over de kermis Bij groep 3 en 4 is er hulp van minimaal 3 ouders nodig bij de speurtocht Bibliotheek VANnU aanmelden via jeugdbieb@bibliotheekvannu.nl, contactpersoon Nelleke ten Haaf De kermis staat maar een week in de bibliotheek en dit valt ook in de periode rond Pasen. We kunnen wel een aantal groep ontvangen maar niet zo heel veel.

3 750 Roosendalers in Kleur Typical Dutch Art groep 1 t/m 8 maart 750 Roosendalers in Kleur In het kader van 750 jaar Roosendaal gaan 750 Roosendalers onder leiding van kunstenares Peet Quintus een groot schilderij maken Wat gaan we doen? In 2018 zullen gedurende het feestjaar 750 mensen uit de gemeente Roosendaal elk een canvas van 20 x 20 x 3 cm beschilderen met als onderwerp wat Roosendaal voor hen betekent. Alle doekjes tezamen vormen uiteindelijk een groot kunstwerk. Kunstenares Peet Quintus zal schildersessies organiseren waarbij ongeveer 70 personen per maand zullen schilderen veelal op locatie. Korte omschrijving De deelnemers zullen uit diverse invalshoeken van de bevolking worden uitgenodigd deel te nemen b.v schoolkinderen, sportverenigingen, bestuurders, horeca personeel, ondernemers, bejaarden etc etc. Uiteraard is er ook gelegenheid voor de individuele Roosendaler om een kunstwerkje te maken tijdens een van de vrije inloop schildersessies die gedurende het jaar in de Roselaar worden gehouden. Dit gezamenlijk kunstwerk zal aan het eind van het jubileumjaar klaar zijn en opgehangen worden, binnen in de Roselaar. Het kunstwerk zal uiteindelijke een echte representatie zijn van alle Roosendalers! Doelgroep Datum/tijd Beeldende kunst Basisschool kinderen Een dagdeel in Maart 2018 geheel in overleg met de school Dagdeel Op school Geen

4 750 Roosendalers in Kleur Typical Dutch Art groep 1 t/m 8 maart Educatie Wellicht leuk om de kinderen een ontwerp te laten maken op papier van 20 x 20 cm. De meest bijzondere mogen hun ontwerp schilderen op doek. Alle doekjes komen uiteindelijk in de Roselaar te hangen. Meer informatie Het zou fijn zijn als er wat hulp zou zijn bij het van en naar de klas brengen van de kinderen. En eventueel wat hulp bij het schilderen zelf. Bij kunstenares Peet Quintus via info@typicaldutchart.nl Uitnodiging Heel graag zou ik twee basisscholen uitnodigen om met elk 50 kinderen met verf en penseel aan de slag te gaan. Graag zou ik dit plannen in maart 2018, de dag of dagdeel is nog geheel in overleg te plannen. We zullen niet allemaal tegelijk gaan schilderen maar met ongeveer met 10 kinderen van start gaan en zodra iemand klaar is (ongeveer 15 min nodig per persoon) kan de volgende aan de slag. Ik verzorg alle materiaal en schildersezels. En aan deze schildersessie zijn geen kosten verbonden. De school mag zelf bepalen welke kinderen deelnemen aan deze bijzondere workshop, wellicht kan men van tevoren er een wedstrijd van maken. Elk kind schildert een onderwerp op het doekje van 20 x 20 cm. (Dus geen gedetailleerde tekening). Iets wat hij of zij leuk vindt aan Roosendaal.

5 Het Rollend Roosendaals Reisbureau CultuurCompaan, Tongerlohuys en De Kring groep 1 t/m 4 maart december Het Rollend Roosendaals Reisbureau CultuurCompaan, Tongerlohuys en De Kring Geef de stad een roos cadeau! Omschrijving Alle leerlingen van groep 1 t/m 4 vragen we om (onder begeleiding van de leerkracht) een eigen, unieke roos te maken voor de jarige stad. De school bepaalt zelf de vorm en het materiaal (suggesties: een tekening, een filmpje, een schilderij, foto s, etc.). Met alle rozen maken we een prachtig Dal der rozen in het Tongerlohuys. Zo kan iedereen de kunstwerken van de kinderen komen bewonderen. Erfgoed Doelgroep Groep 1 t/m 4 Datum Educatie Maart december (m.u.v. de vakanties) Zelf te bepalen (indicatie 2 lessen, tijdens de reguliere handvaardigheidslessen) Op de eigen school Dit project wordt in kalenderjaar 2018 in het kader van 750 jaar Roosendaal gratis aangeboden door CultuurCompaan, Tongerlohuys en De Kring. De school zorgt zelf voor materialen voor het maken van de rozen. De leerkracht ontvangt een lesbrief met achtergrondinformatie over de naam en de geschiedenis van Roosendaal en suggesties voor korte opdrachten die in de eigen klas uitgevoerd kunnen worden. De leerlingen verdiepen zich in vroeger en nu, waardoor de stad meer betekenis voor ze krijgt. De leerlingen begeleiden bij het maken van de rozen. Stuur uiterlijk 9 februari een mail naar info@cultuurcompaan.nl en je ontvangt een link om je aan te melden. Contactpersoon: Cécile Cooijmans, De rozen die de kinderen hebben gemaakt worden op de school opgehaald en vormen het Dal der rozen van de expositie in het Tongerlohuys. Neem contact op met Astrid van der Linden voor een gratis groepsbezoek aan de expositie.

6 Het Rollend Roosendaals Reisbureau - CultuurCompaan, Tongerlohuys en De Kring groep 5 t/m 8 maart december Het Rollend Roosendaals Reisbureau CultuurCompaan, Tongerlohuys en De Kring Het RRR komt graag langs op jouw school. Het reisbureau op wielen wordt bestuurd door een ratelende reisleider, die de Roosendaalse geschiedenis in een aantal koffers presenteert. De leerlingen kunnen als echte toeristen het verhaal van Roosendaal verkennen. De ratelende reisleider neemt een aantal koffers met museale voorwerpen mee, waar de leerlingen zelf mee aan de slag gaan. Zo ontdekken ze van alles over de stad en haar bevolking. De koffers hebben thema s als vervoer, de taal, bezienswaardigheden, evenementen, eten en slapen, shoppen en recreatie. Hoe was het vroeger, hoe is het nu en hoe gaat Roosendaal de toekomst in? Korte omschrijving Elke leerling ontvangt een paspoort. Hiermee kunnen ze locaties bezoeken die van belang zijn bij de viering van 750 jaar Roosendaal. Op elke locatie ontvangen ze een stempel in hun paspoort. De allereerste stempel ontvangen ze natuurlijk van de reisleider van het RRR na zijn bezoek. Is het paspoort vol, dan wacht een verrassing! Geef de stad een roos cadeau! Het RRR is een traktatie, omdat de stad 750 jaar bestaat. Dat vieren we graag met jullie! Er zijn geen kosten aan een bezoek van het RRR of het lesmateriaal verbonden. Maar daar willen we wel iets voor terug! Alle leerlingen van groep 5 t/m 8 vragen we om (onder begeleiding van de leerkracht) een eigen, unieke roos te maken voor de jarige stad. De school bepaalt zelf de vorm en het materiaal (suggesties: een tekening, een filmpje, een schilderij, foto s, etc.) Met alle rozen maken we een prachtig Dal der rozen in het Tongerlohuys. Zo kan iedereen de kunstwerken van de kinderen komen bewonderen. Erfgoed Doelgroep Groep 5 t/m 8 Datum/tijd Maart december (m.u.v. de vakanties) 1e deel: 1,5 uur met de reisleider per groep 2e deel: zelf te bepalen (indicatie 2 lessen, tijdens de reguliere handvaardigheidslessen)

7 Het Rollend Roosendaals Reisbureau - CultuurCompaan, Tongerlohuys en De Kring groep 5 t/m 8 maart december Educatie/leerdoelen Op de eigen school Dit project wordt in kalenderjaar 2018 in het kader van 750 jaar Roosendaal gratis aangeboden door CultuurCompaan, Tongerlohuys en De Kring. De school zorgt zelf voor materialen voor het maken van de rozen. De leerlingen gaan aan de slag met museale voorwerpen uit de koffers. Zo ontdekken ze van alles over de stad en haar bevolking. De leerlingen begeleiden bij het maken van de rozen. Stuur uiterlijk 9 februari een mail naar info@cultuurcompaan.nl en je ontvangt een link om je aan te melden. Contactpersoon: Cécile Cooijmans, De rozen die de kinderen hebben gemaakt worden op de school opgehaald en vormen het Dal der rozen van de expositie in het Tongerlohuys. Neem contact op met Astrid van der Linden voor een gratis groepsbezoek aan de expositie.

SPONSORPAKKETTEN DRAAGT U BIJ AAN DE VIERING VAN 750 JAAR ROOSENDAAL?

SPONSORPAKKETTEN DRAAGT U BIJ AAN DE VIERING VAN 750 JAAR ROOSENDAAL? SPONSORPAKKETTEN DRAAGT U BIJ AAN DE VIERING VAN 750 JAAR ROOSENDAAL? www.roosendaal750jaar.nl Roosendaal, november 2017 MISSIE, VISIE EN AMBITIE STICHTING Geachte heer, mevrouw, U heeft het vast en zeker

Nadere informatie

SPONSORPAKKETTEN DRAAGT U BIJ AAN DE VIERING VAN 750 JAAR ROOSENDAAL?

SPONSORPAKKETTEN DRAAGT U BIJ AAN DE VIERING VAN 750 JAAR ROOSENDAAL? SPONSORPAKKETTEN DRAAGT U BIJ AAN DE VIERING VAN 750 JAAR ROOSENDAAL? www.roosendaal750jaar.nl Roosendaal, november 2017 MISSIE, VISIE EN AMBITIE STICHTING Geachte heer, mevrouw, U heeft het vast en zeker

Nadere informatie

Maart Deze maand in Ons Ding

Maart Deze maand in Ons Ding Maart 2018 Deze maand in Ons Ding Welkom 2 Nieuws van het team 2 Opening Thema verkeer 2 Inschrijven voor vorderingengesprekken gr 3 t/m 7 3 Uw account op het ouderportaal! 3 Letterfeest in groep 3 3 Fijn

Nadere informatie

Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER

Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER Belangrij Beste ouders, Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER Voor u ligt het 2e scheepsjournaal van deze maand; maart 2018. Zijn er nog vragen en/of opmerkingen na het lezen van Het Scheepsjournaal: kom gerust

Nadere informatie

EDUCATIE EDUCATIE INTERNATIONALE SCULPTUURROUTE AMSTERDAM 2017 ARTZUID BEZOEKEN? SCHOLIEREN GINGEN JOU VOOR! 19 MEI T/M SEPTEMBER 2017

EDUCATIE EDUCATIE INTERNATIONALE SCULPTUURROUTE AMSTERDAM 2017 ARTZUID BEZOEKEN? SCHOLIEREN GINGEN JOU VOOR! 19 MEI T/M SEPTEMBER 2017 EDUCATIE EDUCATIE INTERNATIONALE SCULPTUURROUTE AMSTERDAM 2017 19 MEI T/M SEPTEMBER 2017 ARTZUID BEZOEKEN? 43.000 SCHOLIEREN GINGEN JOU VOOR! STICHTING ARTZUID PRESENTEERT DE INTERNATIONALE SCULPTUURROUTE

Nadere informatie

Het Amsterdam Museum gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen.

Het Amsterdam Museum gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen. 2 INTRODUCTIE Het programma is gemaakt door het. Het gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen. Een schilderij is gemaakt door een schilder. In het museum zijn ook voorwerpen te zien. Het

Nadere informatie

primair onderwijs groep 4 en 8 samen Mijn verhaal van Brabant docentenhandleiding

primair onderwijs groep 4 en 8 samen Mijn verhaal van Brabant docentenhandleiding primair onderwijs groep 4 en 8 samen Mijn verhaal van Brabant docentenhandleiding Inhoud Een doorlopende leerlijn erfgoededucatie 3 Leerdoelen 6 Voorbereiding op het museumbezoek 7 De museumles Mijn verhaal

Nadere informatie

Het jaar 2018 zal een jaar worden van vele activiteiten in het kader van Roosendaal 750 jaar.

Het jaar 2018 zal een jaar worden van vele activiteiten in het kader van Roosendaal 750 jaar. Bijlage 1 Programma Roosendaal 750 jaar Versie: 28 juli 2017 Inleiding Het jaar 2018 zal een jaar worden van vele activiteiten in het kader van Roosendaal 750 jaar. Onder regie van de Stichting Roosendaal

Nadere informatie

WIJZIGINGEN IN DE AGENDA VAN MAART!!! 2 HET RAPPORT EN HET KINDRAPPORT IN EEN MOOIE VERZAMELMAP 2 EVEN VOORSTELLEN 2

WIJZIGINGEN IN DE AGENDA VAN MAART!!! 2 HET RAPPORT EN HET KINDRAPPORT IN EEN MOOIE VERZAMELMAP 2 EVEN VOORSTELLEN 2 In dit blaadje WIJZIGINGEN IN DE AGENDA VAN MAART!!! 2 HET RAPPORT EN HET KINDRAPPORT IN EEN MOOIE VERZAMELMAP 2 EVEN VOORSTELLEN 2 SCHOOLPROJECT: BOUWEN + SPONSORLOOP 3 OPEN DEUR OCHTEND DE WINGERD 28

Nadere informatie

Erfgoed- en cultuureducatie 2015 2016 Stadsmuseum Zoetermeer

Erfgoed- en cultuureducatie 2015 2016 Stadsmuseum Zoetermeer Erfgoed- en cultuureducatie 2015 2016 Stadsmuseum Zoetermeer WIE ERGENS NAAR TOE WIL, MOET WETEN (ONTDEKKEN) WAAR HIJ VANDAAN KOMT Erfgoededucatie is omgevingsonderwijs: het leren in, van omgeving tot

Nadere informatie

WIN MET JE KLAS EEN SIGNEERSESSIE VAN PAUL VAN LOON

WIN MET JE KLAS EEN SIGNEERSESSIE VAN PAUL VAN LOON WIN MET JE KLAS EEN SIGNEERSESSIE VAN PAUL VAN LOON Laat je fantasie de vrije loop en maak met je klas een kunstwerk, een gedicht, een foto, een kledingstuk etc. rondom één van de zeven deugden (geïnspireerd

Nadere informatie

MUSEUM FLEHITE PROJECTEN VOOR PO - GROEPEN 1 T/M 8

MUSEUM FLEHITE PROJECTEN VOOR PO - GROEPEN 1 T/M 8 MUSEUM FLEHITE PROJECTEN VOOR PO - GROEPEN 1 T/M 8 Museum Flehite, het stadsmuseum van Amersfoort, is al jarenlang dè aanbieder van erfgoedprojecten voor het primair onderwijs. De projecten laten leerlingen

Nadere informatie

SPEELGOED LESBRIEF VOOR DE GROEPEN 1 EN 2 VAN DE BASISSCHOOL EDUCATIEVE DIENST HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN GOES

SPEELGOED LESBRIEF VOOR DE GROEPEN 1 EN 2 VAN DE BASISSCHOOL EDUCATIEVE DIENST HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN GOES SPEELGOED LESBRIEF VOOR DE GROEPEN 1 EN 2 VAN DE BASISSCHOOL EDUCATIEVE DIENST HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN GOES INHOUDSOPGAVE DEEL I VOOR DE LEERKRACHT 1. Achtergrondinformatie voor de leerkracht blz.

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017 Docentenhandleiding Jij als onderzoeker Groep 4 t/m 8 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Jij als onderzoeker. In

Nadere informatie

Jij als onderzoeker Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8

Jij als onderzoeker Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8 Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8 1 Utrecht, 2016 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma. In deze docentenhandleiding

Nadere informatie

VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE

VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE 1 Utrecht, 2015 Beste docent, Wij hopen u en uw groep binnenkort te mogen verwelkomen in het Centraal Museum, waar u met de groep deelneemt aan het programma

Nadere informatie

Tuin van Heden 5 en 6 Werken met kunst in de kerstperiode

Tuin van Heden 5 en 6 Werken met kunst in de kerstperiode Tuin van Heden 5 en 6 Werken met kunst in de kerstperiode Opmerking vooraf: Voor de uitwerking van deze lessen hebben we doelen gehaald uit verschillende thema s van de betreffende graad. Na elk doel verwijzen

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Element november 18.11

nieuwsbrief Het Element november 18.11 nieuwsbrief Het Element november 18.11 Aan de ouder(s)/verzorger(s), Even terugkijken De kinderboekenweek met het thema vriendschap was een succes. In alle groepen is er extra aandacht geweest voor boeken

Nadere informatie

1. Inleiding. 1.1 Ontstaansgeschiedenis

1. Inleiding. 1.1 Ontstaansgeschiedenis 1 Beleidsplan erfgoedcentrum Tongerlohuys 2017-2021 Beleidsplan erfgoedcentrum Tongerlohuys 2017-2021 1. Inleiding Het Tongerlohuys vormt sinds 15 oktober 2016 samen met schouwburg De Kring en CultuurCompaan

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle groepen 9 3 Kunsteducatieproject voor

Nadere informatie

Tuin van Heden 5 en 6 Werken met kunst in de paasperiode. Kernles 1: Kunstenaar, wat vertel je mij?

Tuin van Heden 5 en 6 Werken met kunst in de paasperiode. Kernles 1: Kunstenaar, wat vertel je mij? Tuin van Heden 5 en 6 Werken met kunst in de paasperiode Opmerking vooraf: Voor de uitwerking van deze lessen hebben we doelen gehaald uit verschillende thema s van de betreffende graad. Na elk doel verwijzen

Nadere informatie

- ontdekken dat stilte en rust helpen om een gepaste uitdrukking te vinden voor gevoelens.

- ontdekken dat stilte en rust helpen om een gepaste uitdrukking te vinden voor gevoelens. Tuin van Heden 2 Werken met kunst in de paasperiode Opmerking vooraf: Voor de uitwerking van deze lessen hebben we doelen gehaald uit verschillende thema s van de betreffende graad. Na elk doel verwijzen

Nadere informatie

NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL

NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL ONTDEK HET IN UTRECHT & AMERSFOORT! HANDLEIDING PRIKKELENDE EN LAAGDREMPELIGE LESSUGGESTIES VOOR HET BASISONDERWIJS 1 HANDLEIDING LESSUGGESTIES MONDRIAAN TOT destijlflyer_achterkant.pdf

Nadere informatie

Steenbergen Steenbergen, 18 september 2012

Steenbergen Steenbergen, 18 september 2012 Docum ent_omschrijving *UM1207466* ons kenmerk : UM1207466 zaaknummer : uw kenmerk : uw brief van : afdeling : Maatschappelijke ontwikkeling contactpersoon : Madelon van Vliet telefoonnr. : 0167-543 475

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 0 Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 Het lokaal, een veel besproken onderwerp bij verschillende KLJafdelingen. Het is te klein, te rommelig, niet in orde Het betekent vaak een bron van zorgen voor de leiding.

Nadere informatie

belangrijke data oktober 2016 nr. 7

belangrijke data oktober 2016 nr. 7 belangrijke data..... 13 oktober 2016 nr. 7 Vrij 14 oktober Studiedag, alle leerlingen vrij Maa 17 oktober t/m Vrij 21 oktober Herfstvakantie Don 27 oktober Herfstwandeling Oosterpark gr. 1/2, 8.45 uur

Nadere informatie

Teamtraining MEER DOEN MET JE CULTURELE OMGEVING

Teamtraining MEER DOEN MET JE CULTURELE OMGEVING Teamtraining MEER DOEN MET JE CULTURELE OMGEVING Agenda 1. Wat is onze culturele omgeving? (30 min) -introductie -wat doen we al? -kunnen we de culturele omgeving definiëren? 2. Waarom willen we er iets

Nadere informatie

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze?

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Korte omschrijving workshop In deze workshop ontdekken de deelnemers

Nadere informatie

Tuin van Heden 3 en 4 Werken met kunst in de paasperiode. Kernles 1: Kunstenaar, wat vertel je mij?

Tuin van Heden 3 en 4 Werken met kunst in de paasperiode. Kernles 1: Kunstenaar, wat vertel je mij? Tuin van Heden 3 en 4 Werken met kunst in de paasperiode Opmerking vooraf: Voor de uitwerking van deze lessen hebben we doelen gehaald uit verschillende thema s van de betreffende graad. Na elk doel verwijzen

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING WHAT THE ART?!

DOCENTENHANDLEIDING WHAT THE ART?! DOCENTENHANDLEIDING WHAT THE ART?! What the Art?! is een videoserie ontwikkeld door de Blikopeners van het Stedelijk Museum Amsterdam. Blikopeners zijn open-minded jongeren die in het Stedelijk Museum

Nadere informatie

Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit. Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl KUNSTHUIS

Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit. Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl KUNSTHUIS Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit Reizen in de Tijd is een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs. De activiteiten gaan over de leerlingen en de plek

Nadere informatie

Stads- en dorpsgezichten en landschappen in de gemeente Woerden

Stads- en dorpsgezichten en landschappen in de gemeente Woerden Stads- en dorpsgezichten en landschappen in de gemeente Woerden In samenwerking met de Kunstkring Woerden Van 28 maart tot 28 juni 2015 vindt in het Stadsmuseum in Woerden een expositie plaats van de Kunstkring.

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-11-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.n Belangrijke data November 2018 01-11 08:45-10:15 uur Ouderkamer 07-11 17:30-18:15 uur Lampionnententoonstelling

Nadere informatie

- ontdekken dat stilte en rust helpen om een gepaste uitdrukking te vinden voor gevoelens.

- ontdekken dat stilte en rust helpen om een gepaste uitdrukking te vinden voor gevoelens. Tuin van Heden 1 Werken met kunst in de paasperiode Opmerking vooraf: Voor de uitwerking van deze lessen hebben we doelen gehaald uit verschillende thema s van de betreffende graad. Na elk doel verwijzen

Nadere informatie

Alles over. Moet je doen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Moet je doen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn:

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; Nijntje in het museum 2; Krokodil en het meesterwerk 3; Kloddertje 4; Meneer Kandinsky was een schilder 5; Het kleine museum Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik

Nadere informatie

Leidse Millenniumdoelendag

Leidse Millenniumdoelendag Leidse Millenniumdoelendag Zaterdag 29 mei van 10.00 tot 14.00 uur - Plein van de Hooglandse Kerk in Leiden - Toegang gratis! Deze dag wordt georganiseerd in het kader van de Millenniumdoelen. De Millenniumdoelendag

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: 27 juni Oud papier ophalen 1 juli Klassenmail 4 juli Schoonmaakmiddag Beste ouders, Hier de nieuwsbrief waarin we weer allerhande informatie

Nadere informatie

Het vak expressie omvat meer dan knutselen

Het vak expressie omvat meer dan knutselen Het vak expressie omvat meer dan knutselen Deze laatste schoolweek wil ik graag iets over mijn vak expressie/beeldende vorming vertellen. Daarnaast wil ik een compilatie van enkele foto s laten zien van

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

BEELDEND GROEP 7-8. Vereniging of instelling Product Periode Omschrijving. Noordbrabants Museum. Museum in de klas

BEELDEND GROEP 7-8. Vereniging of instelling Product Periode Omschrijving. Noordbrabants Museum. Museum in de klas BEELDEND GROEP 7-8 Vereniging of instelling Product Periode Omschrijving Noordbrabants Museum Reserveren: Joyce de Jong info@noordbrabantsmuseum.nl of 073 6877877 Voor informatie: educatie@noordbrabantsmuseum.nl

Nadere informatie

Docentenhandleiding Buitenspel

Docentenhandleiding Buitenspel Docentenhandleiding Buitenspel Museumles bij de tentoonstelling De heksen van Bruegel (19 september 2015 t/m 31 januari 2016) Museum Catharijneconvent Utrecht Museum Catharijneconvent, 2015 Inleiding U

Nadere informatie

Lesbrief PO (N)ergens Thuis

Lesbrief PO (N)ergens Thuis Lesbrief PO (N)ergens Thuis Kringgesprekken en beeldende opdracht rondom de expositie (N)ergens Thuis in Zwolle Zwolle 16 sept.- 12 okt. Geachte docent, Fijn dat u mee wilt doen met de verwerking van het

Nadere informatie

Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16

Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16 Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16 Beste docent, Bij deze brengen wij u graag op de hoogte van ons educatieve aanbod voor scholen tijdens Biënnale Gelderland 2016. De Biënnale Gelderland wordt afwisselend

Nadere informatie

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum.

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum. 2 INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het museum. In dit werkboekje

Nadere informatie

Educatie in EYE. 4-12 jaar. Primair onderwijs, Speciaal onderwijs. en Buitenschoolse opvang

Educatie in EYE. 4-12 jaar. Primair onderwijs, Speciaal onderwijs. en Buitenschoolse opvang Educatie in EYE 4-12 jaar Primair onderwijs, Speciaal onderwijs en Buitenschoolse opvang Educatie in EYE 4-12 jaar Bezorg uw leerlingen een leuk dagje uit! EYE nodigt u uit in de wereld van de film. Bij

Nadere informatie

Schilderen op leer. Door Rebecca Siccama

Schilderen op leer. Door Rebecca Siccama Schilderen op leer Door Rebecca Siccama Inleiding Ben jij altijd op zoek naar iets bijzonders? Wil je graag origineel zijn en niet meedoen met de grijze massa? Ben jij die creatieve vrouw, die er graag

Nadere informatie

Gratis cultuuronderwijs voor Haagse basisscholen: een digitale ladekast met 128 projecten voor de groepen 1-8

Gratis cultuuronderwijs voor Haagse basisscholen: een digitale ladekast met 128 projecten voor de groepen 1-8 Gratis cultuuronderwijs voor Haagse basisscholen: een digitale ladekast met 128 projecten voor de groepen 1-8 Cultuuronderwijs op zijn Haags Met het project Cultuuronderwijs op zijn Haags (COH) zorgen

Nadere informatie

Docentenhandleiding Cultuurmenules. Haags Historisch Museum. Help de grote Den Haag Man Groennie Gele

Docentenhandleiding Cultuurmenules. Haags Historisch Museum. Help de grote Den Haag Man Groennie Gele Docentenhandleiding Cultuurmenules Haags Historisch Museum Help de grote Den Haag Man Groennie Gele 1 Beste Leerkracht, Binnenkort bezoekt u met uw leerlingen van groep 3 het Haags Historisch Museum. De

Nadere informatie

Het is een wonder! Onderwijsprogramma over de Heilig Bloedprocessie van Boxtel groep 5-6 en groep 7-8 primair onderwijs.

Het is een wonder! Onderwijsprogramma over de Heilig Bloedprocessie van Boxtel groep 5-6 en groep 7-8 primair onderwijs. Het is een wonder! Onderwijsprogramma over de Heilig Bloedprocessie van Boxtel groep 5-6 en groep 7-8 primair onderwijs Beknopte versie 1 Inhoudsopgave Doelgroep... 2 Algemene leerdoelen...2 Opzet van

Nadere informatie

Wie ben jij & wie ben ik?

Wie ben jij & wie ben ik? Docentenhandleiding Wie ben jij & wie ben ik? Groep 6 t/m 8 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Wie ben jij & wie

Nadere informatie

Nog 1 nachtje slapen Docentenhandleiding. September 2017

Nog 1 nachtje slapen Docentenhandleiding. September 2017 Nog 1 nachtje slapen Docentenhandleiding 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Nog 1 nachtje slapen. Dit programma

Nadere informatie

Lesbrief. Groep 5 en 6

Lesbrief. Groep 5 en 6 Lesbrief www.kinderboeken.nl Uitgeverij Leopold Kunstmuseum Den Haag Groep 5 en 6 Thema: Monet, kunst, schilderen, tuinen, impressionisme Doelgroep: groep 5 en 6 Introductie Jullie gaan met de klas het

Nadere informatie

NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL DESTIJLUTRECHTAMERSFOORT.NL ONTDEK HET IN UTRECHT & AMERSFOORT! LESSUGGESTIES 100 JAAR DE STIJL GROEP 1 T/M 4

NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL DESTIJLUTRECHTAMERSFOORT.NL ONTDEK HET IN UTRECHT & AMERSFOORT! LESSUGGESTIES 100 JAAR DE STIJL GROEP 1 T/M 4 NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL ONTDEK HET IN UTRECHT & AMERSFOORT! LESSUGGESTIES 100 JAAR DE STIJL GROEP 1 T/M 4 1 HANDLEIDING LESSUGGESTIES MONDRIAAN TOT DUTCH KLEURENPALET De leerlingen kunnen de

Nadere informatie

RIETVELDS MEESTERWERK LEVE DE STIJL!

RIETVELDS MEESTERWERK LEVE DE STIJL! 2017 RIETVELDS MEESTERWERK LEVE DE STIJL! DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE + BEELDPAKKET VOORBEREIDENDE LES + VERWERKING Beste leerkracht, Voorafgaand aan het museumbezoek bij de tentoonstelling Rietvelds

Nadere informatie

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN AANBOD VVE 2018-2019 INHOUDSOPGAVE Inleiding 1 Beeldende kunst 2 Dans 3 Muziek 4 Bestellen 5 Inschrijfformulier 6 KUNSTCENTRALE GROTE VERWONDERINGEN Welkom in onze

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle groepen 9 3 Kunsteducatieproject voor

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Getijden + Molens = Uniek

Getijden + Molens = Uniek De Westbrabantse molenvereniging organiseert in het kader van Bergen op Zoom 800 jaar een tentoonstelling in de getijdenmolen te Bergen op Zoom: Getijden + Molens = Uniek Van 2 juni t/m 9 september 2012

Nadere informatie

Tuin van Heden 2 Werken met kunst in de kerstperiode

Tuin van Heden 2 Werken met kunst in de kerstperiode Tuin van Heden 2 Werken met kunst in de kerstperiode Opmerking vooraf: Voor de uitwerking van deze lessen hebben we doelen gehaald uit verschillende thema s van de betreffende graad. Na elk doel verwijzen

Nadere informatie

Les ontwerpend leren Het verfexperiment

Les ontwerpend leren Het verfexperiment Les ontwerpend leren Het verfexperiment Handleiding voor de leerkracht Link naar de digibordles en de werkbladen: c3.nl/ontdekchemie/lessen/verfexperiment In deze les maken kinderen zelf verf. Ze mengen

Nadere informatie

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden.

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. Januari 2016 nr 7 OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik ook graag een oproep

Nadere informatie

Ithaka Science Center:

Ithaka Science Center: Ithaka Science Center: Partner van scholen Samen bouwen aan de toekomst Samen bouwen aan de toekomst Raadhuislaan 11 5931 NR Venlo Tel: 077-3210101 info@myithaka.nl www.myithaka.nl Ithaka Science Center

Nadere informatie

Handleiding Echt gebeurd!

Handleiding Echt gebeurd! Handleiding Echt gebeurd! Inhoud 1. Introductie Pag. 1 2. Echt gebeurd! lessen Pag. 1 3. Kerndoelen Pag. 2 4. Excursies, lezingen en workshops Pag. 3 5. De website Pag. 4 7. Pag. 5 1. Introductie Welkom

Nadere informatie

Teamtrainingen & ouderavond

Teamtrainingen & ouderavond Teamtrainingen & ouderavond Een teamtraining is een bijeenkomst van 1,5 tot 2 uur voor een heel schoolteam. Op actieve en enthousiasmerende wijze verdiep je je samen in een onderwerp. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Lesaanbod Museum Amstelland

Lesaanbod Museum Amstelland Lesaanbod Museum Amstelland Museum Amstelland beschikt over een schat aan informatie en voorwerpen op het gebied van erfgoed, geschiedenis en aardrijkskunde. De thema s die bijvoorbeeld in het museum behandeld

Nadere informatie

Brochure met de arrangementen van MEC Roosendaal

Brochure met de arrangementen van MEC Roosendaal Brochure met de arrangementen van MEC Roosendaal MEC Roosendaal Coördinatoren: Maggy van den Aker en Michèle Knippenberg info@mecroosendaal.nl 1/10 INLEIDING MEC Roosendaal is een plek voor heel veel mogelijkheden.

Nadere informatie

29 september Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

29 september Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 3 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Onderwijsinhoudelijk

Nadere informatie

Kobe maakt een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3

Kobe maakt een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 Kobe maakt een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Kobe maakt een museum.

Nadere informatie

Walk4Food Handleiding

Walk4Food Handleiding Walk4Food Handleiding Inhoud Inleiding 3 1. Wat is Walk4Food? 3 2. Samenstelling team 4 3. De organisatie stap voor stap 4 4. Na afloop van de sponsorloop 5 5. Tips 6 Bijlage: Opzet persbericht 7 2 Inleiding

Nadere informatie

9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375

9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375 Nieuwsbrief 37 10-06-2016 Pr. Bernhardlaan 87 Website Mgr. Bekkersschool 9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375 17-6 Kinderen om 15.00 uur vrij ipv 15.15 uur ivm teamuitje 20-6 Ouderavond

Nadere informatie

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 Inleiding In groep 7 of 8 komen leerlingen vaak voor de tweede keer met hun klas naar het van Abbemuseum. Bij het eerste bezoek, in groep 5 of 6, hebben ze

Nadere informatie

Breda, bekijk. Leerkrachten Handleiding. stedelijkmuseumbreda.nl

Breda, bekijk. Leerkrachten Handleiding. stedelijkmuseumbreda.nl Breda, bekijk Leerkrachten Handleiding t stedelijkmuseumbreda.nl Inhoud Breda, bekijk t Leerdoelen Voorbereidende les: Digitale scheurkalender Museumbezoek Verwerkingsopdracht in de klas 3 4 5 7 8 Bijlage

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van de schilderkunst / Schilderijen Salon van de 21 e eeuw

Wegwijs in de wereld van de schilderkunst / Schilderijen Salon van de 21 e eeuw Wegwijs in de wereld van de schilderkunst / Schilderijen Salon van de 21 e eeuw Lesbrief met enkele suggesties voor creatieve verwerkings- lessen n.a.v. het bezoek aan de tentoonstelling Le Peintre de

Nadere informatie

WO II Oorlog in Zoetermeer

WO II Oorlog in Zoetermeer Cultuureducatie met Kwaliteit Doorlopende leerlijn erfgoed Groep 8 Lessenreeks passend bij Tijd van wereldoorlogen Deze leerlijn is ontwikkeld door Stadsmuseum Zoetermeer. WO II Oorlog in Zoetermeer Informatie

Nadere informatie

IK ZIE, IK ZIE... BENNER

IK ZIE, IK ZIE... BENNER IK ZIE, IK ZIE... BENNER onderwijsprogramma primair onderwijs groep 5 t/m 8 INLEIDING Gerrit Benner vond de gewone wereld lang niet altijd even leuk, dus die schilderde hij ook niet. Maar achter die gewone

Nadere informatie

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel.

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Erfgoednota gemeente Boxtel COMMUNICATIE Erfgoednota communicatie gemeente Boxtel 1 Inleiding en leeswijzer Boxtel is een prachtige gemeente

Nadere informatie

Werken met ambachten. Uw project voor. Erfgoedspoor: 3. Toelichting. invul-lesmodel. Titel van het project: 1. Leerjaar:

Werken met ambachten. Uw project voor. Erfgoedspoor: 3. Toelichting. invul-lesmodel. Titel van het project: 1. Leerjaar: Werken met ambachten invul-lesmodel Werken met is een (digitale) serie lesmodellen waarmee erfgoedinstellingen gemakkelijk hun eigen project voor Erfgoedspoor kunnen samenstellen. Op de volgende pagina

Nadere informatie

MUVO: DRUKTECHNIEKEN 2 E GRAAD BASISONDERWIJS

MUVO: DRUKTECHNIEKEN 2 E GRAAD BASISONDERWIJS MUVO: DRUKTECHNIEKEN 2 E GRAAD BASISONDERWIJS EXPO FILATELIEFDE Doelgroep Duur 2 e graad lager onderwijs Ongeveer 75 minuten DOELEN VVKBAO 3.2 De kinderen kunnen aangewende technieken en materialen kennen

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Universitaire Pabo van Amsterdam Studiehandleiding CE RF Cultuureducatie en Erfgoed

Universitaire Pabo van Amsterdam Studiehandleiding CE RF Cultuureducatie en Erfgoed Universitaire Pabo van Amsterdam Studiehandleiding CE RF Cultuureducatie en Erfgoed Bachelorjaar: 3 Cursusjaar: 01-013 Semester 1, blok 1 nr? Docenten: Mila Ernst en Roosien Verlaan In studiejaar 01-013

Nadere informatie

Inhoud. Voorlichtingsactiviteiten CS Vincent van Gogh

Inhoud. Voorlichtingsactiviteiten CS Vincent van Gogh Redactie: Bert Benjamins & Vera Duiker Jaargang 5, nummer 1 5 oktober 2018 Inhoud Voorlichtingsactiviteiten CS Vincent van Gogh... 1 Klas 2 debatteert!... 2 Wegwijs in de bibliotheek... 2 Mooie resultaten

Nadere informatie

Lesbrief Op zolder bij oma Aletta

Lesbrief Op zolder bij oma Aletta Lesbrief Op zolder bij oma Aletta Inhoud: Inleiding Algemene informatie Opbouw van de les Voorbereiding en lestips Op zolder bij oma Aletta Iedereen heeft wel eens gehoord van Aletta Jacobs, maar weinig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh

Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh Beste lezer, Dit jaar is tot nu toe vol activiteiten geweest en er staat ook nog van alles te gebeuren! Expositie Het weekend van 13 en 14 mei in de Oude School te Kortenhoef,

Nadere informatie

Kansenkrant JANUARI 11, JAARGANG 2, NUMMER 10. Overblijven bij Kober kinderopvang

Kansenkrant JANUARI 11, JAARGANG 2, NUMMER 10. Overblijven bij Kober kinderopvang Kansenkrant JANUARI 11, 20199 JAARGANG 2, NUMMER 10 In deze nieuwsbrief: - Beste wensen - Nieuws peuteropvang Hummelhoeve - Op tijd op school - Thema-avonden over scheiden - Carnaval - Kijktas - Ontruimingsoefening

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 2012-2013 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je

Nadere informatie

2de International ART Contest. 2 de International ART Contest 05/04/2017 > 12/04/2017

2de International ART Contest. 2 de International ART Contest 05/04/2017 > 12/04/2017 2de International ART Contest We hebben het genoegen u het 35 ste Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film 04/04/2017 > 16/04/2017 www.bifff.net evenals de 2 de International ART Contest

Nadere informatie

Een kunstproject voor groep 5 t/m 8 van het primair onderwijs. Als Jeroen Bosch nu zou leven, hoe zou zijn werk er dan uitzien?

Een kunstproject voor groep 5 t/m 8 van het primair onderwijs. Als Jeroen Bosch nu zou leven, hoe zou zijn werk er dan uitzien? Een kunstproject voor groep 5 t/m 8 van het primair onderwijs Als Jeroen Bosch nu zou leven, hoe zou zijn werk er dan uitzien? We like Bosch 2016 is hét jaar van een van de creatiefste kunstenaars ooit.

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING! VOOR GROEP 6/7/8 VAN DE BASISSCHOOL

DOCENTENHANDLEIDING! VOOR GROEP 6/7/8 VAN DE BASISSCHOOL DOCENTENHANDLEIDING! VOOR GROEP 6/7/8 VAN DE BASISSCHOOL PRAKTISCHE INFORMATIE 1. Inleiding De meeste kinderen zijn wel bekend met feestdagen zoals Kerst of Sinterklaas. Maar weten uw leerlingen ook dat

Nadere informatie

AANBOD Kunsteducatie Basisonderwijs 2017/2018

AANBOD Kunsteducatie Basisonderwijs 2017/2018 AANBOD Kunsteducatie Basisonderwijs 2017/2018 Inhoud INLEIDING 3 ONDERBOUW 4 5 MIDDENBOUW 6 7 BOVENBOUW 8 9 CONTACT 10 Wie ben ik In 2003 voltooide ik de opleiding pabo. Na twee jaar op verschillende scholen

Nadere informatie

Werken met tradities. Uw project voor. Erfgoedspoor: 3. Toelichting. invul-lesmodel. Titel van het project: 1. Leerjaar:

Werken met tradities. Uw project voor. Erfgoedspoor: 3. Toelichting. invul-lesmodel. Titel van het project: 1. Leerjaar: Werken met tradities invul-lesmodel Werken met is een (digitale) serie lesmodellen waarmee erfgoedinstellingen gemakkelijk hun eigen project voor Erfgoedspoor kunnen samenstellen. Op de volgende pagina

Nadere informatie

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 1 Utrecht, 2016 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma. In deze docentenhandleiding

Nadere informatie

Kinderrechten. Doelstellingen. Materiaal

Kinderrechten. Doelstellingen. Materiaal Dag van de Rechten van het Kind Kinderrechten Doelstellingen De kinderen leiden uit concrete ervaringen af wat een kinderrecht is. De kinderen zien in hoe belangrijk het is dat kinderrechten gerespecteerd

Nadere informatie

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd:

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd: Schilderen naar de Aboriginals De Aboriginals leven verspreid op een groot stuk land omdat ze leven van datgene dat in de natuur leeft. Om met elkaar in contact te blijven maakten ze kaarten met de ligging

Nadere informatie

2. Doelgroep Dit project is speciaal gemaakt voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

2. Doelgroep Dit project is speciaal gemaakt voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Docentenhandleiding Een kind in de oorlog 1. Inleiding Een kind in de oorlog is een project van Memory Oorlogs- en Vredesmuseum Nijverdal (Memory Museum). Het project omvat een programma dat vooral de

Nadere informatie

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam Museum. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het

Nadere informatie

Jaargang 33, nummer 9. Volgend Kolfje verschijnt op 29 januari Vrijdag 23 januari De rapporten gaan mee naar huis.

Jaargang 33, nummer 9. Volgend Kolfje verschijnt op 29 januari Vrijdag 23 januari De rapporten gaan mee naar huis. Jaargang 33, nummer 9 Volgend Kolfje verschijnt op 29 januari 2015. Vrijdag 23 januari De rapporten gaan mee naar huis. Ouderavond groep 1 t/m 7 Maandag 26 januari Dinsdag 27 januari Oudergesprekken groep

Nadere informatie