DEJURISTEN. Part of THEJURISTS EUROPE. Merkbescherming door dejuristen. UW MERK, ONZE ZORG. uw reputatie verdient de beste bescherming.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DEJURISTEN. Part of THEJURISTS EUROPE. Merkbescherming door dejuristen. UW MERK, ONZE ZORG. uw reputatie verdient de beste bescherming."

Transcriptie

1 DEJURISTEN Part of THEJURISTS EUROPE Merkbescherming door dejuristen. UW MERK, ONZE ZORG. uw reputatie verdient de beste bescherming.

2 ? WAT IS EEN MERK? Uw merk is belangrijk. Het onderscheidt u van andere ondernemingen en weerspiegelt uw reputatie. Om te vermijden dat iemand zomaar profiteert van de reputatie waar u zo hard aan gewerkt heeft, bestaat gelukkig de merkbescherming. Veel ondernemingen denken dat een handelsnaam voldoende bescherming biedt. Een handelsnaam wordt in België en Nederland automatisch beschermd in het gebied waarin zij algemeen bekend is. In dat gebied mag niemand een zaak opstarten binnen dezelfde sector die een identieke of gelijkaardige handelsnaam draagt. Deze territoriale beperking wordt in België en Nederland echter heel strikt toegepast, wat van de bescherming die een handelsnaam biedt een vrij zwak instrument maakt. Om er zeker van te zijn dat niemand uw merknaam zomaar kan gebruiken, biedt het merkenrecht de oplossing. U laat uw merknaam of logo door ons registreren bij de bevoegde instantie, waarbij telkens bescherming gevraagd wordt in specifieke klassen en voor een bepaalde geografische zone. Van zodra het merk geregistreerd is bij deze instantie, kunnen derden geen activiteiten meer uitoefenen onder een gelijkaardige merknaam of gelijkaardig logo in de geografische zone waarvoor u bescherming heeft aangevraagd. Afhankelijk van uw ambities kan een merknaam of logo geregistreerd worden in de Benelux, de Europese Unie of op internationaal niveau.

3 HOEVEEL KOST MERKBESCHERMING? In het merkenrecht geldt wie eerst komt, eerst maalt. Dit betekent dat niet de persoon die een naam of logo als eerste gebruikte hier recht op heeft, maar hij die deze naam of logo als eerste liet registreren. Er is dus haast bij! BENELUX jaar geldig 3 klassen Merkonderzoek 6 maanden gratis merkbewaking EUROPESE UNIE jaar geldig 2 klassen Merkonderzoek 1 jaar gratis merkbewaking INTERNATIONAAL Op aanvraag: bel of mail één van onze specialisten voor meer informatie en/of een offerte. contact@dejuristen.be MERKONDERZOEK Mocht u het merk nog niet willen laten registreren, maar slechts willen nagaan of een bepaalde merknaam nog beschikbaar is en/of het voldoet aan de juridische voorwaarden voor merkregistratie, kunnen wij een merkonderzoek uitvoeren. Prijs: Benelux merkonderzoek: 550 euro, Europees merkonderzoek: 1000 euro. Alle prijzen zijn exclusief BTW en dossierkost.

4 DE VIJF EENVOUDIGE STAPPEN NAAR UW MERK 1 U vult het aanvraagformulier in op onze website. Wij voeren een merkonderzoek uit. 2 3 Wij gaan over tot deponering van uw merk bij de bevoegde instantie. Uw merkaanvraag wordt onderzocht en gepubliceerd. 4 5 Uw merk wordt geregistreerd. U ontvangt een certificaat.

5 STAP 1 AAnvraagformulier Binnen de drie minuten. 1 Op onze website vindt u een heel eenvoudig formulier terug. Hier vult u de gegevens in die voor ons noodzakelijk zijn om het merk te kunnen deponeren. Zo moeten wij bijvoorbeeld weten of u kiest voor een woordmerk, een beeldmerk (een logo), of een combinatie van die twee. Ook uw contactgegevens zijn belangrijk zodat wij, indien we in de loop van de procedure een vraag of opmerking hebben, eenvoudig contact met u kunnen opnemen. Daarnaast is het belangrijk om op te geven welke producten of diensten u onder het merk wil aanbieden. Op basis van deze opsomming bepalen wij voor u in welke klassen uw merk gedeponeerd moet worden. Dit is belangrijk, gezien merkbescherming enkel verkregen zal worden in deze klassen en u vervolgens zal kunnen optreden tegen derden die in deze klassen een gelijkaardige merknaam of gelijkaardig logo gebruiken. U vindt het formulier op

6 STAP 2 MERKONDERZOEK Binnen de vijf werkdagen. Om een merk te mogen registreren bestaan er een aantal juridische en praktische voorwaarden. We controleren eerst de basisvereisten. Indien uw merk niet gedeponeerd kan worden op basis van deze voorwaarden, valt u onder onze no-cure-no-pay garantie. Enkel en alleen wanneer wij een klassenonderzoek en/of een identiek en vergelijkend onderzoek doen, zullen u kosten worden aangerekend. Na het bepalen van de wettelijke vereisten, bepalen we concreet voor welke goederen en/of diensten het merk gebruikt zal worden. Dit zijn de zogenaamde klassen. Zodra we een bevestiging van u ontvangen over de klassen gaan we na of er in de relevante nationale en internationale merkenregisters geen merken zijn die problemen zouden kunnen opleveren voor een succesvol depot. Aan de hand van het merkonderzoek verkleinen we de kans die er bestaat op een weigeringsbeslissing vanwege de bevoegde instantie. Wanneer de inschrijving van een merk geweigerd wordt (bijvoorbeeld omdat het te beschrijvend is), is uw investering immers helemaal voor niets geweest. We verkleinen ook de kans op een oppositie door een oudere merkhouder.

7 STAP 3 DEPONERING Meteen na ontvangst van betaling. Wanneer wij bij het merkonderzoek op grote problemen stuiten, stellen wij u de keuze: ofwel gaan we samen met u op zoek naar een alternatief, aan de hand waarvan we alsnog tot een oplossing komen, ofwel houdt het daar op. Indien het resultaat van het merkonderzoek wel gunstig is, gaan we verder naar stap drie, waarin het merk effectief wordt gedeponeerd. Dit betekent dat wij een dossier aanmaken dat volledig conform de gestelde regels is, en we dit indienen bij de bevoegde instantie. In het geval van een Benelux-merk is de bevoegde instantie het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Voor een Europese merkregistratie is het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) bevoegd. De bevoegde instantie bij internationale merkregistraties is de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (WIPO). Vanaf het moment dat wij het dossier hebben ingediend, kunt u uw rechten als merkeigenaar volledig uitoefenen. Hoewel het merk nog niet definitief is geregistreerd (zie later), bent u toch al, zij het voorlopig, de échte eigenaar van het merk.

8 4STAP 4 PUBLICATIE Enkele dagen na depot. Van zodra de bevoegde merkinstantie de merkaanvraag ontvangen heeft, wordt de aanvraag onderzocht. Eerst en vooral wordt nagegaan of alle basisgegevens correct vermeld werden, of de classificatie correct gebeurde en of de taksen betaald werden. Daarnaast gaat de bevoegde instantie na of aan de voorwaarden voldaan is voor merkregistratie. Meer in het bijzonder wordt nagegaan of er absolute weigeringsgronden voorhanden zijn. Zo mag het merk geen beschrijvend karakter hebben, niet misleidend zijn of ingaan tegen de goede zeden. Het gaat om een toetsing aan de juridische voorwaarden zoals die reeds door ons verricht werd in het merkonderzoek. Indien de bevoegde instantie na deze toetsing beslist om de merkaanvraag te weigeren, worden wij hiervan op de hoogte gebracht. Vervolgens stellen wij alles in het werk om via een beargumenteerd bezwaar deze weigering aan te vechten. Ten slotte zal de merkaanvraag gepubliceerd worden in een openbaar merkregister. Uw merk krijgt op dat ogenblik ook een vast depotnummer. Dit nummer heeft een gelijkaardige functie als een rijksregisternummer. Aan de hand hiervan kan een merk wereldwijd getraceerd worden.

9 MOMENTJE de oppositieperiode 2 à 3 maanden. Van zodra het merk inhoudelijk getoetst werd door de bevoegde instantie en de inschrijving aanvaard werd, start de zogenaamde oppositieperiode. Deze periode neemt twee of drie maanden in beslag en geeft aan andere merkhouders de kans bezwaar aan te tekenen tegen de inschrijving van nieuwe merken. Andere merkhouders zullen bezwaar aantekenen tegen een merkinschrijving wanneer zij de mening zijn toegedaan dat het betrokken merk hun eerder verworven rechten schaadt. Dit is onder meer het geval wanneer een nieuw merk verwarring zou kunnen veroorzaken met een ouder merk, of wanneer het identiek is aan het ouder merk. Gemiddeld wordt tegen 1 op de 5 merken oppositie ingesteld. Doordat wij altijd een uitvoerig merkonderzoek doen voor deponering, wordt slecht tegen 2% van de door ons gedeponeerde merken oppositie ingesteld. Wanneer het toch tot een oppositie zou komen, kunnen we u vertegenwoordigen in de procedure. We rekenen hiervoor een extra kost aan. De procedure en de daarbij komende kosten zullen duidelijk gecommuniceerd worden. In de meeste gevallen kunnen wij tot een minnelijke regeling komen.

10 STAP 5 REGISTRATIE Na afloop oppositieperiode. Het merk is geregistreerd, u ontvangt een certificaat. U kon natuurlijk al vanaf het moment van deponering uw rechten als merkeigenaar uitoefenen, maar nu is het merk ook echt definitief geregistreerd. Alle onderzoeken zijn voltooid, derde partijen hebben uitgebreid de kans gekregen om bezwaar aan te tekenen,... Het merk is van u. U ontvangt een certificaat met daarop alle gegevens van het merk. Indien u ooit vindt dat u in uw rechten als merkhouder geschaad wordt, kunt u aan de hand van dit certificaat uw rechten afdwingen. Het merkenrecht is, net als andere intellectuele eigendomsrechten, een recht dat moet worden afgedwongen. Het wordt u met andere woorden niet in de schoot geworpen, maar u moet actief op zoek naar partijen die uw rechten schenden. In het kader van deze zoektocht bieden wij merkbewaking aan. Voor meer informatie over merkbewaking of andere aanvullende services kan u contact opnemen met uw dossierbeheerder of een mail sturen naar contact@dejuristen.be

Functies merken. Koninginnegracht 19, Den Haag Kanaalpad 69, Apeldoorn 070-3105600. patents@vriesendorp.nl www.vriesendorp.nl

Functies merken. Koninginnegracht 19, Den Haag Kanaalpad 69, Apeldoorn 070-3105600. patents@vriesendorp.nl www.vriesendorp.nl 1 Merken spelen een zeer grote rol in het economische verkeer. Ze zijn onmisbaar en het gebruik ervan is zo vanzelfsprekend, dat ondernemers zich soms onvoldoende realiseren van hoeveel betekenis merken

Nadere informatie

MERK GEWEIGERD?! Hoe kun je dat voorkomen? onderscheiden vermogen - vergelijkbare merken - misleiding

MERK GEWEIGERD?! Hoe kun je dat voorkomen? onderscheiden vermogen - vergelijkbare merken - misleiding MERK GEWEIGERD?! Hoe kun je dat voorkomen? onderscheiden vermogen - vergelijkbare merken - misleiding waarom? Het gebeurt dagelijks ontelbare keren. Merken die worden ingediend, maar worden geweigerd.

Nadere informatie

Infosheet MERKBESCHERMING IN DE TUINBOUWBRANCHE.

Infosheet MERKBESCHERMING IN DE TUINBOUWBRANCHE. Infosheet MERKBESCHERMING. Versie 1.0 2016 1 Merkbescherming in de tuinbouwbranche Voor u als teler of veredelaar is uw product van enorme waarde. Om de concurrentie voor te blijven, wilt u deze waarde

Nadere informatie

Merken beschermen buiten de Benelux. Informatie voor ondernemers. Succesvol ondernemen begint met registreren

Merken beschermen buiten de Benelux. Informatie voor ondernemers. Succesvol ondernemen begint met registreren Merken beschermen buiten de Benelux Informatie voor ondernemers Succesvol ondernemen begint met registreren Een stap over de grens is voor veel ondernemers de gewoonste zaak van de wereld. Van oudsher

Nadere informatie

Van mijn kleur moet je afblijven!?

Van mijn kleur moet je afblijven!? Van mijn kleur moet je afblijven!? Studiedag kleur & communicatie ICC Gent 14 maart 2008 Wat te verwachten? Wat te verwachten? Korte schets van beschermingsmogelijkheden Heel wat voorbeelden Mijn visie

Nadere informatie

Heeft het zin? L O G O R E G I S T R E R E N

Heeft het zin? L O G O R E G I S T R E R E N Heeft het zin? L O G O R E G I S T R E R E N "een logo biedt meer dan alleen bescherming" Laatst sprak ik voor een groep ondernemers over merken zoals merknamen en logo's en het registreren daarvan. Eén

Nadere informatie

1. Koken: de ingrediënten

1. Koken: de ingrediënten 8 1. Koken: de ingrediënten Weet alvast dat: een patent hetzelfde is als een octrooi (of brevet). Een merk wordt niet gepatenteerd, maar geregistreerd (ingeschreven in een register) nadat het gedeponeerd

Nadere informatie

Eiseres is Haw Par Corporation Limited, De Republiek Singapore ( Singapore ), vertegenwoordigd door Merkenbureau Knijff & Partners B.V., Nederland.

Eiseres is Haw Par Corporation Limited, De Republiek Singapore ( Singapore ), vertegenwoordigd door Merkenbureau Knijff & Partners B.V., Nederland. Haw Par Corporation Van Tintelen DomJur 2009-465 WIPO Arbitration and Mediation Center Zaak-/rolnummer: DNL2008-0044 Datum: 2 november 2008 1. Partijen Eiseres is Haw Par Corporation Limited, De Republiek

Nadere informatie

Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij N.V (hierna: DAS).

Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij N.V (hierna: DAS). Voorwaarden MERKZEKER! 1. De voorwaarden van MERKZEKER! 1.1. MERKZEKER! is een initiatief van Novagraaf Nederland BV (hierna: Novagraaf) en DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij N.V (hierna:

Nadere informatie

LOGO V O O R K O M D E M E E S T G E M A A K T E F O U T E N W I J L E R E N H E T J E

LOGO V O O R K O M D E M E E S T G E M A A K T E F O U T E N W I J L E R E N H E T J E H O E W E R K T R E G I S T R E R E N E N W A A R M O E T J E O P L E T T E N? LOGO W I J L E R E N H E T J E V O O R K O M D E M E E S T G E M A A K T E F O U T E N K O S T E N B E S P A R E N E N F O

Nadere informatie

Publicatie Bescherming van het intellectueel eigendom als ondernemer met een modemerk

Publicatie Bescherming van het intellectueel eigendom als ondernemer met een modemerk Publicatie Bescherming van het intellectueel eigendom als ondernemer met een modemerk Hoe kan een Nederlandse startende ondernemer met een modelabel zijn intellectuele eigendom zo goed mogelijk beschermen?

Nadere informatie

Stichting VVV Groep Nederland v. Verweerder. Zaaknr. DNL2009-0026

Stichting VVV Groep Nederland v. Verweerder. Zaaknr. DNL2009-0026 Stichting VVV Groep Nederland - verweerder DomJur 2010-559 WIPO Arbitration and Mediation Center Zaak-/rolnummer: DNL2009-0026 Datum: 24-06-2009 UITSPRAAK GESCHILLENBESLECHTER Stichting VVV Groep Nederland

Nadere informatie

Wat deed Arsenal. Registratie logo als model. Overzicht. Hof van Justitie van de EU. Arsenal zaak 2002. Logo s als model 11/27/2014

Wat deed Arsenal. Registratie logo als model. Overzicht. Hof van Justitie van de EU. Arsenal zaak 2002. Logo s als model 11/27/2014 11/27/2014 Wat deed Arsenal Logo s als model PFO Merken Masterclass Den Haag, 26 november 2014 1949 Ellen Gevers 2002 Hof van Justitie van de EU Arikel 5 lid 1 richtlijk & art. 2.20 BVIE: derde gebruikt

Nadere informatie

Aangenaam. Sharinne Ibrahim Floor de Roos. Handelsrecht (Intellectuele eigendom en ICT-recht, Contracten) Vestiging Venlo en Eindhoven

Aangenaam. Sharinne Ibrahim Floor de Roos. Handelsrecht (Intellectuele eigendom en ICT-recht, Contracten) Vestiging Venlo en Eindhoven Aangenaam Sharinne Ibrahim Floor de Roos Handelsrecht (Intellectuele eigendom en ICT-recht, Contracten) Vestiging Venlo en Eindhoven 1 Intellectuele eigendom Handelsnaamrecht * Merkenrecht * Auteursrecht

Nadere informatie

meest gestelde vragen over Merkenrecht De Gier Stam &

meest gestelde vragen over Merkenrecht De Gier Stam & meest gestelde vragen over Merkenrecht De Gier Stam & De 10 meest gestelde vragen over Merkenrecht De Gier Stam & Colofon De Gier Stam & Advocaten Lucasbolwerk 6 Postbus 815 3500 AV UTRECHT t: (030) 230

Nadere informatie

Webinar merkbewaking

Webinar merkbewaking Webinar merkbewaking Inleiding Kristin Geboers: moderator Karin Keijzer Sprekers: Sandra Bauwens Nicole Van Roon Wat houdt merkbewaking in & Uw voordeel Sandra Bauwens Benelux en Europees merken en modellengemachtigde

Nadere informatie

WHITE PAPER MERKENRECHT

WHITE PAPER MERKENRECHT a publication of WHITE PAPER MERKENRECHT De ins en outs van merkbescherming voor ondernemers WHITE PAPER MERKENRECHT De ins en outs van merkbescherming voor ondernemers Waarom is deze white paper interessant

Nadere informatie

ARREST. Benelux-Organisatie voor de Intellectuele Eigendom. Procestaal: Nederlands ARRET. Organisation Benelux de la Propriété intellectuelle

ARREST. Benelux-Organisatie voor de Intellectuele Eigendom. Procestaal: Nederlands ARRET. Organisation Benelux de la Propriété intellectuelle 1 COUR DE JUSTICE BENELUX GERECHTSHOF ~ A 2010/7/8 ARREST Inzake: Intres Belgium Tegen: Benelux-Organisatie voor de Intellectuele Eigendom Procestaal: Nederlands ARRET En cause : Intres Belgium Contre:

Nadere informatie

Heeft het zin? M E R K N A A M R E G I S T R E R E N

Heeft het zin? M E R K N A A M R E G I S T R E R E N Heeft het zin? M E R K N A A M R E G I S T R E R E N "een merk biedt meer dan alleen bescherming" Vanochtend sprak ik voor een groep ondernemers over merknamen en het registreren daarvan. Eén ding viel

Nadere informatie

Start met EEN MERK, start sterk! Startersdag 3 november 2012

Start met EEN MERK, start sterk! Startersdag 3 november 2012 Start met EEN MERK, start sterk! Startersdag 3 november 2012 Wat doet het BBIE? Registreren van merken en modellen, vastleggen van ideeën Voorlichting Geen juridische adviezen 2010: wet merken BES www.caribie.nl

Nadere informatie

Toelichting op het oppositieformulier

Toelichting op het oppositieformulier Blad 1 van 5 De toelichting bij het oppositieformulier is genummerd in de volgorde van de punten op het formulier. 1 Uw referenties Bij uw referentie vermeldt u uw eigen referentie- of dossiernummer. Het

Nadere informatie

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº van 31 maart 2010

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº van 31 maart 2010 BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº 2003718 van 31 maart 2010 Opposant: RoWi Fleischwarenvertrieb GmbH Westring 17 27793 Wildeshausen Duitsland Ingeroepen merk:

Nadere informatie

Sunrise-Reglement voor het Aanvragen en Registreren van Numerieke.nl-Domeinnamen

Sunrise-Reglement voor het Aanvragen en Registreren van Numerieke.nl-Domeinnamen Sunrise-Reglement voor het Aanvragen en Registreren van Numerieke.nl-Domeinnamen Inhoudsopgave Inleiding... 2 Wie kan op grond waarvan op welke domeinnaam in de sunrise aanspraak maken?... 3 Artikel 1

Nadere informatie

Toelichting bij formulier Vernieuwing van een Benelux-Merkinschrijving

Toelichting bij formulier Vernieuwing van een Benelux-Merkinschrijving Blad 1 van 3 Lees vóór het invullen van iedere vraag eerst het overeenkomstige onderdeel van de toelichting. Puntsgewijze toelichting 1 Uw referenties Bij uw referentie vermeldt u uw eigen referentie-

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 1 december 2006 (OR. en) 14712/06 Interinstitutioneel dossier: 2005/0274 (CNS) PI 64 OC 841

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 1 december 2006 (OR. en) 14712/06 Interinstitutioneel dossier: 2005/0274 (CNS) PI 64 OC 841 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 1 december 2006 (OR. en) 14712/06 Interinstitutioneel dossier: 2005/0274 (CNS) PI 64 OC 841 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: VERORDENING VAN DE RAAD

Nadere informatie

Eiseres is Slaappunt BVBA, gevestigd en kantoorhoudende te Berlaar, België, vertegenwoordigd door Modo Law, België.

Eiseres is Slaappunt BVBA, gevestigd en kantoorhoudende te Berlaar, België, vertegenwoordigd door Modo Law, België. Slaappunt Niessink Wolgroep DomJur 2011-635 WIPO Arbitration and Mediation Center Zaak-/rolnummer: DNL2010-0053 Datum: 02-11-2010 1. Partijen Eiseres is Slaappunt BVBA, gevestigd en kantoorhoudende te

Nadere informatie

hoe kun je het voorkomen?

hoe kun je het voorkomen? www.intellectueeleigendom.nl 088-2428366 WEIGERING hoe kun je het voorkomen? uiterlijk - nieuwheid - eigen karakter model Als je een model wilt registreren, dan moet dit volgens het modelrecht voldoen

Nadere informatie

VERZOEK TOT INSCHRIJVING VAN EEN FABRIEKS- OF HANDELSMERK IN SURINAME

VERZOEK TOT INSCHRIJVING VAN EEN FABRIEKS- OF HANDELSMERK IN SURINAME Aan: het Hoofd Bureau Intellectuele eigendom in Suriname VERZOEK TOT INSCHRIJVING VAN EEN FABRIEKS- OF HANDELSMERK IN SURINAME Naam en domicilie van de belanghebbende(n): Smaakmaker N.V. Industriecomplex

Nadere informatie

tegen BENELUX BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM (voorheen Benelux-Merkenbureau) BESLISSING inzake OPPOSITIE van 8 december 2006 Nº

tegen BENELUX BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM (voorheen Benelux-Merkenbureau) BESLISSING inzake OPPOSITIE van 8 december 2006 Nº BENELUX BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM (voorheen Benelux-Merkenbureau) BESLISSING inzake OPPOSITIE van 8 december 2006 Nº 2000074 Opposant: dester Holding B.V. Duivendrechtsekade 85 1096 AJ Amsterdam

Nadere informatie

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº van 17 december 2010

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº van 17 december 2010 BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº 2002922 van 17 december 2010 Opposant: Metro Industries, Inc., Nevada corporation 651 North Washington Street Wilkes-Barre,

Nadere informatie

Integraal document. Subdocument 4 - Addendum

Integraal document. Subdocument 4 - Addendum Integraal document Subdocument 4 - Addendum 2/7 Colofon Datum 31 augustus 2009 Versie 1 Status Onderwerp CORRECTIES - Addendum Contactgegevens Adres Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom Postbus

Nadere informatie

Datum van inontvangstneming : 04/03/2013

Datum van inontvangstneming : 04/03/2013 Datum van inontvangstneming : 04/03/2013 Vertaling C-49/13 1 Zaak C-49/13 Verzoek om een prejudiciële beslissing Datum van indiening: 29 januari 2013 Verwijzende instantie: Úřad průmyslového vlastnictví

Nadere informatie

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE van 11 juni 2008 Nº

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE van 11 juni 2008 Nº BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE van 11 juni 2008 Nº 2001238 Opposant: STEMFOORT Richard Eduard Drie Morgenland 56 3863 ZJ Nijkerk (Gld), Nederland. Ingeroepen

Nadere informatie

TOELICHTING OP HET DEPOTFORMULIER

TOELICHTING OP HET DEPOTFORMULIER TOELICHTING OP HET DEPOTFORMULIER De toelichting bij het depotformulier is genummerd in de volgorde van de punten op het formulier. 1 Uw referenties Bij uw referentie vermeldt u uw eigen referentie- of

Nadere informatie

PROCEDURE REGISTRATIE ERKENNINGSREGELING NATIONAAL KEURMERK HULPMIDDELEN

PROCEDURE REGISTRATIE ERKENNINGSREGELING NATIONAAL KEURMERK HULPMIDDELEN PROCEDURE REGISTRATIE ERKENNINGSREGELING NATIONAAL KEURMERK HULPMIDDELEN Datum van ingang: 1 september 2016 Vastgesteld door: Code: Stichting Kwaliteitsbevordering in de Hulpmiddelenbranche (SKH) ENKH

Nadere informatie

Eiser is Medec Benelux N.V. uit Aalst, België, vertegenwoordigd door Hofhuis Alkema Advocaten, Nederland.

Eiser is Medec Benelux N.V. uit Aalst, België, vertegenwoordigd door Hofhuis Alkema Advocaten, Nederland. Medec Benelux N.V. Medicare Uitgeest B.V. DomJur 2013-963 Wipo Arbitration and Mediation Center Zaak/rolnummer: DNL2013-0009 Datum:15 mei 2013 1. Partijen Eiser is Medec Benelux N.V. uit Aalst, België,

Nadere informatie

Algemeen bekend merk in de zin van artikel 6bis van het Verdrag van Parijs

Algemeen bekend merk in de zin van artikel 6bis van het Verdrag van Parijs BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº 2009714 van 23 november 2015 Opposant: Koninklijke ERU Kaasfabriek B.V. Middellandse Zee 7 3446 CG Woerden Nederland Gemachtigde:

Nadere informatie

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº van 23 mei 2012

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº van 23 mei 2012 BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº 2006390 van 23 mei 2012 Opposant: BELLINO COSMETICS INTERNATIONAL bvba Begijnmeers 75 1770 Liedekerke Gemachtigde: Bureau M.F.J.

Nadere informatie

TM Package Overzicht veranderingen. 13 december 2018 Tineke Van Hoey

TM Package Overzicht veranderingen. 13 december 2018 Tineke Van Hoey TM Package Overzicht veranderingen 13 december 2018 Tineke Van Hoey Implementatie NMRI Benelux Approche maximale Herzien structuur en formulering BVIE Omzetting Benelux: gepubliceerd 23 december 2015,

Nadere informatie

Het Beleidsdocument: Naamgeving farmaceutische producten bekeken vanuit merkenrechtelijk perspectief

Het Beleidsdocument: Naamgeving farmaceutische producten bekeken vanuit merkenrechtelijk perspectief Het Beleidsdocument: Naamgeving farmaceutische producten bekeken vanuit merkenrechtelijk perspectief Marloes Meddens-Bakker Klos Morel Vos & Reeskamp Introductie Bij de naamgeving van farmaceutische producten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DEJURISTEN B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN DEJURISTEN B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN DEJURISTEN B.V. 1. Toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst en alle werkzaamheden van dejuristen B.V. Afwijkende bepalingen of voorwaarden

Nadere informatie

Checklist Intellectuele Eigendom

Checklist Intellectuele Eigendom Checklist Intellectuele Eigendom Breng eenvoudig uw intellectuele eigendom in kaart Ontdek snel welke rechten uw werk kunnen beschermen Vind tips over hoe u uw werk kunt vastleggen of beschermen Checklist

Nadere informatie

Een merk is een teken dat dient ter onderscheiding van de producten en/of diensten van een onderneming.

Een merk is een teken dat dient ter onderscheiding van de producten en/of diensten van een onderneming. 1. Wat is een merk? Een merk is een teken dat dient ter onderscheiding van de producten en/of diensten van een onderneming. Met een teken wordt bedoeld: een herkenbaar iets dat de handelaar gebruikt om

Nadere informatie

2.2 Inschrijving voor een opleiding of examen vindt plaats via de website.

2.2 Inschrijving voor een opleiding of examen vindt plaats via de website. Algemene Voorwaarden Stichting Railcenter Artikel 1: Toepasselijkheid 1.1 De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten die de Stichting Railcenter onder de handelsnamen Bureau voor Toetsing

Nadere informatie

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº 2007625 van 04 oktober 2013

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº 2007625 van 04 oktober 2013 BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº 2007625 van 04 oktober 2013 Opposant: SOVEREIGN MILITARY HOSPITALLER ORDER OF ST. JOHN OF JERUSALEM OF RHODES AND OF MALTA Via

Nadere informatie

Verweerder is M. Kerst uit Enschede, Nederland, vertegenwoordigd door Parick advocatuur, Nederland.

Verweerder is M. Kerst uit Enschede, Nederland, vertegenwoordigd door Parick advocatuur, Nederland. Herbalife International - verweerder DomJur 2011-646 WIPO Arbitration and Mediation Center Zaak-/rolnummer: DNL2010-0066 Datum: 31-01-2011 1. Partijen Eiser is Herbalife International, lnc., gevestigd

Nadere informatie

Burgemeester Patijnlaan CB Den Haag Nederland. Algemeen bekend merk in de zin van artikel 6bis Verdrag van Parijs

Burgemeester Patijnlaan CB Den Haag Nederland. Algemeen bekend merk in de zin van artikel 6bis Verdrag van Parijs BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº 2011414 van 6 april 2017 Opposant: Klustoppers BV Burgemeester Patijnlaan 1932 2585 CB Den Haag Gemachtigde: Arslan & Ersoy

Nadere informatie

Toelichting op formulier voor het indienen van een vordering tot nietig- of vervallenverklaring; vordering tot doorhaling

Toelichting op formulier voor het indienen van een vordering tot nietig- of vervallenverklaring; vordering tot doorhaling Blad 1 van 5 De toelichting bij het formulier voor het indienen van een vordering tot nietig- of vervallenverklaring; de zogenoemde vordering tot doorhaling is genummerd in de volgorde van de punten op

Nadere informatie

UITSPRAAK GESCHILLENBESLECHTER Disney Enterprises Incorporated v. Stichting Domain City Zaaknr. DNL2011-0009

UITSPRAAK GESCHILLENBESLECHTER Disney Enterprises Incorporated v. Stichting Domain City Zaaknr. DNL2011-0009 ARBITRATION AND MEDIATION CENTER UITSPRAAK GESCHILLENBESLECHTER Disney Enterprises Incorporated v. Stichting Domain City Zaaknr. DNL2011-0009 1. Partijen Eiser is Disney Enterprises Incorporated uit Burbank,

Nadere informatie

Eiseres is Professional Telecom Support B.V., Hilversum, Nederland, vertegenwoordigd door Mr. J.M.A. Smits van Smits Advocaten, Huizen, Nederland.

Eiseres is Professional Telecom Support B.V., Hilversum, Nederland, vertegenwoordigd door Mr. J.M.A. Smits van Smits Advocaten, Huizen, Nederland. Professional Telecom Support - Verweerder DomJur 2008-384 WIPO Arbitration and Mediation Center Zaaknummer: DNL2008-0013 Datum: 26 juni 2008 UITSPRAAK GESCHILLENBESLECHTER 1. Partijen Eiseres is Professional

Nadere informatie

ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING. Uitgave juni 2004

ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING. Uitgave juni 2004 ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING Uitgave juni 2004 NIBHV 2004 Artikel 1 Begrippen Hierna wordt verstaan onder: Erkenningsregeling: de Erkenningsregeling Keurmerk Opleidingsinstituten

Nadere informatie

Wie geniet bescherming van zijn handelsnaam?

Wie geniet bescherming van zijn handelsnaam? Bescherm uw handels -, vennootschaps - en merknaam Naambekendheid is voor de handelaar van onschatbare waarde. Consumenten, klanten en leveranciers kopen producten van een bepaald merk of drijven handel

Nadere informatie

Ideeën vastleggen. Succesvol ondernemen begint met registreren

Ideeën vastleggen. Succesvol ondernemen begint met registreren Ideeën vastleggen Succesvol ondernemen begint met registreren Een goed idee ontstaat vaak spontaan op het moment dat u dit het minst verwacht. In de kroeg, onder de douche, tijdens het koken of op de fiets.

Nadere informatie

ALV KVNW 3 CASUS uit de juridische praktijk. 24 maart 2016

ALV KVNW 3 CASUS uit de juridische praktijk. 24 maart 2016 ALV KVNW 3 CASUS uit de juridische praktijk 24 maart 2016 In 1996 opgericht, anno 2016: 15 advocaten; Adviseert en staat ondernemers bij in procedures; Distributie- en agentuurrecht zijn o.a. pijlers van

Nadere informatie

Vertaling C-125/14-1. Zaak C-125/14. Verzoek om een prejudiciële beslissing. Fővárosi Törvényszék (Hongarije)

Vertaling C-125/14-1. Zaak C-125/14. Verzoek om een prejudiciële beslissing. Fővárosi Törvényszék (Hongarije) Vertaling C-125/14-1 Zaak C-125/14 Verzoek om een prejudiciële beslissing Datum van indiening: 18 maart 2014 Verwijzende rechter: Fővárosi Törvényszék (Hongarije) Datum van de verwijzingsbeslissing: 10

Nadere informatie

De.NL sunrise voor Numerieke Domeinnamen. Informatiebrochure en Veelgestelde Vragen

De.NL sunrise voor Numerieke Domeinnamen. Informatiebrochure en Veelgestelde Vragen De.NL sunrise voor Numerieke Domeinnamen. Informatiebrochure en Veelgestelde Vragen Disclaimer De doelstelling van deze informatiebrochure en overzicht van frequent gestelde vragen is het verstekken van

Nadere informatie

Shutterstock HANDLEIDING VOOR INTELLECTUELE EIGENDOM

Shutterstock HANDLEIDING VOOR INTELLECTUELE EIGENDOM Shutterstock HANDLEIDING VOOR INTELLECTUELE EIGENDOM April 2018 Deze handleiding zal u helpen bij het identificeren van de intellectuele eigendom (IE) die in uw bedrijf aanwezig is en bij het beschermen

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT VAN CONFORMITEITSATTESTATIE IN DE SECTOR VAN DE METALEN BOUWPRODUCTEN. (Het vervaardigen van staal- en aluminiumconstructies)

BIJZONDER REGLEMENT VAN CONFORMITEITSATTESTATIE IN DE SECTOR VAN DE METALEN BOUWPRODUCTEN. (Het vervaardigen van staal- en aluminiumconstructies) Pagina 1 van 6 BIJZONDER REGLEMENT VAN CONFORMITEITSATTESTATIE IN DE SECTOR VAN DE METALEN BOUWPRODUCTEN (Het vervaardigen van staal- en aluminiumconstructies) HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR ONDERZOEK IN HET BUREAU VOOR HARMONISATIE BINNEN DE INTERNE MARKT (MERKEN, TEKENINGEN EN MODELLEN) BETREFFENDE GEMEENSCHAPSMERKEN

RICHTLIJNEN VOOR ONDERZOEK IN HET BUREAU VOOR HARMONISATIE BINNEN DE INTERNE MARKT (MERKEN, TEKENINGEN EN MODELLEN) BETREFFENDE GEMEENSCHAPSMERKEN RICHTLIJNEN VOOR ONDERZOEK IN HET BUREAU VOOR HARMONISATIE BINNEN DE INTERNE MARKT (MERKEN, TEKENINGEN EN MODELLEN) BETREFFENDE GEMEENSCHAPSMERKEN DEEL E REGISTERBEWERKINGEN AFDELING 2 CONVERSIE Blz.1

Nadere informatie

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE van 6 augustus 2009 Nº

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE van 6 augustus 2009 Nº BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE van 6 augustus 2009 Nº 2002111 Opposant: WINEGROWERS OF ARA LIMITED Level 28; Pricewaterhousecoopers Tower; 188 Quay Street Auckland

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden De Zoete Zonde

Algemene Voorwaarden De Zoete Zonde Algemene Voorwaarden De Zoete Zonde Laatste aanpassing: 1/09/2017 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 Identiteit van de verkoper Artikel 2 Toepasselijkheid Artikel 3 Ons aanbod en jouw bestelling Artikel 4 Herroepingsrecht

Nadere informatie

We proberen het zo helder mogelijk te maken. Definities is niet nodig maar wel leuk.

We proberen het zo helder mogelijk te maken. Definities is niet nodig maar wel leuk. Definities Artikel 1. We proberen het zo helder mogelijk te maken. Definities is niet nodig maar wel leuk. 1. Klant: koning 2. Fysieke producten: boeken, software op een materiele drager. 3. Digitale producten:

Nadere informatie

Eiser is Forever Living Products Netherlands B.V. uit Baarn, Nederland, intern vertegenwoordigd.

Eiser is Forever Living Products Netherlands B.V. uit Baarn, Nederland, intern vertegenwoordigd. Forever Living Products Netherlands B.V. Forevershop DomJur 2012-835 WIPO Arbitration and Mediation Center Zaak-/rolnummer: DNL2011-0066 Datum: 29 maart 2012 1. Partijen Eiser is Forever Living Products

Nadere informatie

IMI-toegangsbeheer 1. WIE BEHEERT DE TOEGANG TOT IMI?... 2 2. AUTORITEITEN REGISTREREN... 2 2.1. EEN AUTORITEIT REGISTREREN BIJ IMI...

IMI-toegangsbeheer 1. WIE BEHEERT DE TOEGANG TOT IMI?... 2 2. AUTORITEITEN REGISTREREN... 2 2.1. EEN AUTORITEIT REGISTREREN BIJ IMI... IMI-toegangsbeheer 1. WIE BEHEERT DE TOEGANG TOT IMI?... 2 2. AUTORITEITEN REGISTREREN... 2 2.1. EEN AUTORITEIT REGISTREREN BIJ IMI... 2 2.2. AUTORITEITEN UITNODIGING OM ZICHZELF TE REGISTREREN... 3 3.

Nadere informatie

1 Beleidsregels inzake gebruik Woord- en Beeldmerk

1 Beleidsregels inzake gebruik Woord- en Beeldmerk 1 Beleidsregels inzake gebruik Woord- en Beeldmerk 1.1 Uitgangspunten 1. Het Woord en Beeldmerk SnelStart is officieel gedeponeerd in het Merkenregister voor de Benelux landen 2. Het gebruik van het Woord-

Nadere informatie

Regeling Scholing Jeugdzorg

Regeling Scholing Jeugdzorg Regeling Scholing Jeugdzorg Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang heeft het FCB-bestuur in afstemming met sociale partners besloten

Nadere informatie

APPS & R E C H T. 2014, Ruby Nefkens en Ilham Keip

APPS & R E C H T. 2014, Ruby Nefkens en Ilham Keip APPS & R E C H T 2014, Ruby Nefkens en Ilham Keip Apps en recht Het tot stand komen van een app begint altijd met een idee. En tijdens de uitwerking van dit idee tot een concrete app komen veel onderwerpen

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA) REGISTRATIEBESLUIT oktober 2011

Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA) REGISTRATIEBESLUIT oktober 2011 Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA) REGISTRATIEBESLUIT oktober 2011 Artikel 1. Begripsomschrijving In dit besluit wordt verstaan onder: 1. wet: de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg

Nadere informatie

Toelichting op het oppositieformulier

Toelichting op het oppositieformulier Blad 1 van 5 De toelichting bij het oppositieformulier is genummerd in de volgorde van de punten op het formulier. 1 Uw referenties Bij uw referentie vermeldt u uw eigen referentie- of dossiernummer. Het

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier Verzoek tot wijziging van de inschrijving in het Benelux-merkenregister

Toelichting bij het formulier Verzoek tot wijziging van de inschrijving in het Benelux-merkenregister Blad 1 van 5 Opmerkingen vooraf: Mocht de ruimte op het formulier niet toereikend zijn, dan staat het u vrij de gegevens op te nemen in een bijlage. Verwijs in dat geval bij het betreffende punt op het

Nadere informatie

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE van 26 juni 2008 Nº

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE van 26 juni 2008 Nº BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE van 26 juni 2008 Nº 2002174 Opposant: Frigor A/S Holstebrovej 101 8800 Viborg Denemarken Gemachtigde: Novagraaf Belgium S.A./N.V.

Nadere informatie

Behorend bij de statuten van de Stichting VastgoedCert gevestigd te Rotterdam

Behorend bij de statuten van de Stichting VastgoedCert gevestigd te Rotterdam REGLEMENT OP HET GEBRUIK EN TOEZICHT OP HET COLLECTIEVE WOORDMERK RM, HET COLLECTIEVE BEELDMERK RM, EN HET COLLECTIEVE BEELDMERK VASTGOEDCERT GECERTIFICEERD Behorend bij de statuten van de Stichting VastgoedCert

Nadere informatie

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº van 14 december 2011

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº van 14 december 2011 BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE Nº 2005324 van 14 december 2011 Opposant: VAN DEN HOEK Philippe August Van de Wielelei 289-291, bus 2 2100 Antwerpen België Gemachtigde:

Nadere informatie

NLO EXPERTISE. The safe road to China ZIJN UW MERKEN IN CHINA VOLDOENDE BESCHERMD? GET FORTIFIED #1

NLO EXPERTISE. The safe road to China ZIJN UW MERKEN IN CHINA VOLDOENDE BESCHERMD? GET FORTIFIED #1 NLO EXPERTISE GET FORTIFIED #1 The safe road to China ZIJN UW MERKEN IN CHINA VOLDOENDE BESCHERMD? NLO EXPERTISE GET FORTIFIED #1 Het beschermen en verrijken van modellen, merken, ideeën en innovaties.

Nadere informatie

a. Voorwaarden voor een succesvolle overdracht van een.be domeinnaam via Cepani

a. Voorwaarden voor een succesvolle overdracht van een.be domeinnaam via Cepani Hoe kan je de overdracht van een.be domeinnaam claimen? Een korte juridische uitleg i.v.m. de Cepani ADR procedure Mr. Bart Van Besien Advocaat bart@finnian.be In België zijn er twee manieren om een domeinnaam

Nadere informatie

Inleiding. Rasnaam. Rasnaam en merknaam Zoek de verschillen! Registratie. Conflict. door Ellen Gevers KNIJFF Merkenadviseurs

Inleiding. Rasnaam. Rasnaam en merknaam Zoek de verschillen! Registratie. Conflict. door Ellen Gevers KNIJFF Merkenadviseurs Inleiding Rasnaam en merknaam Zoek de verschillen! door Ellen Gevers KNIJFF Merkenadviseurs Wat is wat Registratie merk en rasnaam Conflict Relatiedag FLORICODE 15 februari 2018 Rasnaam Wat is wat? rasnaam

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2015 No. 25 Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 25 ste augustus 2015 houdende nadere regels inzake de procedure voor het deponeren en vernieuwen

Nadere informatie

dit artikel bedoelde gegevens van de betrokken Deelnemer opgenomen in het openbare deel van het Register in plaats van de gegevens van de Aanvrager.

dit artikel bedoelde gegevens van de betrokken Deelnemer opgenomen in het openbare deel van het Register in plaats van de gegevens van de Aanvrager. Het reglement In dit Reglement gebruikte begrippen hebben de hieronder aangegeven betekenis: "Stichting": De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland; "Register": Het elektronisch domeinnamenregister;

Nadere informatie

Hoe bescherm ik mijn naam en product?

Hoe bescherm ik mijn naam en product? 3 Hoe bescherm ik mijn naam en product? Over auteursrechten, merkbescherming, registratie van uw domeinnaam en patenten MICHIEL VERHAMME TIMOTHY VAN DE GEHUCHTE 4 Hebt u nog vragen, neem dan contact op

Nadere informatie

Internationaal Merkenbureau Bouma. Het juridisch management van merken

Internationaal Merkenbureau Bouma. Het juridisch management van merken Internationaal Merkenbureau Bouma Het juridisch management van merken Schat, staat de Bouma koud? Slagzin Geluid Geur Symbolen Smaak Cijfers Vorm Opmaak Kleur Auteursrecht Typografie Beeldelementen Wat

Nadere informatie

ARREST VAN HET HOF (Eerste kamer) 7 september 2006 *

ARREST VAN HET HOF (Eerste kamer) 7 september 2006 * ARREST VAN 7. 9. 2006 ZAAK C-108/05 ARREST VAN HET HOF (Eerste kamer) 7 september 2006 * In zaak C-108/05, betreffende een verzoek om een prejudiciële beslissing krachtens artikel 234 EG, ingediend door

Nadere informatie

BESCHERM UW CREATIVITEIT. Marleen Kuiper

BESCHERM UW CREATIVITEIT. Marleen Kuiper BESCHERM UW CREATIVITEIT Marleen Kuiper AGENDA Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom Intellectueel Eigendom Het i-depot Merkregistratie Buiten Benelux Modelregistratie Andere IE-rechten >Mkuiper@boip.int

Nadere informatie

Eiseres is Maatschap JAN Accountants en Belastingadviseurs uit Zwanenburg, Nederland, vertegenwoordigd door de Merkplaats B.V., Nederland.

Eiseres is Maatschap JAN Accountants en Belastingadviseurs uit Zwanenburg, Nederland, vertegenwoordigd door de Merkplaats B.V., Nederland. Maatschap JAN Accountants Thate Consultancy DomJur 2012-869 WIPO Arbitration and Mediation Center Zaak-/rolnummer: DNL2012-0016 Datum: 11 juli 2012 1. Partijen Eiseres is Maatschap JAN Accountants en Belastingadviseurs

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. 1. Algemene informatie. 2. Toegang tot de website DENA STABLES ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemene voorwaarden. 1. Algemene informatie. 2. Toegang tot de website DENA STABLES ALGEMENE VOORWAARDEN I Algemene voorwaarden 1. Algemene informatie Behoudens uitdrukkelijke schriftelijke toestemming tot afwijking, zijn deze algemene voorwaarden van toepassing op alle contractuele relaties tussen enerzijds

Nadere informatie

Eiseres is Bedrijvenpagina Nederland B.V. uit Alkmaar, Nederland, vertegenwoordigd door Van Diepen Van der Kroef Advocaten, Nederland.

Eiseres is Bedrijvenpagina Nederland B.V. uit Alkmaar, Nederland, vertegenwoordigd door Van Diepen Van der Kroef Advocaten, Nederland. Bedrijvenpagina Nederland Bedrijfspagina Benelux DomJur 2012-840 WIPO Arbitration and Mediation Center Zaak-/rolnummer: DNL2011-0078 Datum: 26 maart 2012 1. Partijen Eiseres is Bedrijvenpagina Nederland

Nadere informatie

Gebruiksreglement logo s en certificaten

Gebruiksreglement logo s en certificaten Gebruiksreglement logo s en certificaten Dit reglement is eigendom van en betreft een onbeheerste versie. Wijzigingen en/of aanpassingen worden niet automatisch toegestuurd. Niets uit dit examenreglement

Nadere informatie

Koninginnegracht 19, Den Haag Kanaalpad 69, Apeldoorn 070-3105600. patents@vriesendorp.nl www.vriesendorp.nl

Koninginnegracht 19, Den Haag Kanaalpad 69, Apeldoorn 070-3105600. patents@vriesendorp.nl www.vriesendorp.nl 1 Het ontwerpen en op de markt brengen van producten in een veelheid van vormen en verschijningen is een wezenlijk kenmerk van onze economie. De ontwikkeling en realisering van een nieuwe uitvoering van

Nadere informatie

Eiser is 2Stepzahead B.V. uit Amsterdam, Nederland, vertegenwoordigd door De Gier Stam & Advocaten, Nederland.

Eiser is 2Stepzahead B.V. uit Amsterdam, Nederland, vertegenwoordigd door De Gier Stam & Advocaten, Nederland. 2Stepzahead B.V. R.I.S.Online Conversion DomJur 2013-968 WIPO Arbitration and Mediation Center Zaak/Rolnummer: DNL2013-0007 Datum:14 juni 2013 1. Partijen Eiser is 2Stepzahead B.V. uit Amsterdam, Nederland,

Nadere informatie

Reglement Erkenning Leerbedrijven Curaçao

Reglement Erkenning Leerbedrijven Curaçao Reglement Erkenning Leerbedrijven Curaçao Artikel 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: KBB Leerbedrijf Reglement Student Onderwijsinstelling BPV Leermeester Praktijkbegeleider Het

Nadere informatie

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE van 30 juni 2009 Nº

BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE van 30 juni 2009 Nº BENELUX-BUREAU VOOR DE INTELLECTUELE EIGENDOM BESLISSING inzake OPPOSITIE van 30 juni 2009 Nº 2002528 Opposant: LOLLIPOPS S.A. 11 rue Greneta 75003 PARIS Frankrijk Gemachtigde: Novagraaf Belgium S.A./N.V.

Nadere informatie

Gelet op artikel 1.7, lid 2, van het Benelux-verdrag inzake de intellectuele eigendom (merken en tekeningen of modellen),

Gelet op artikel 1.7, lid 2, van het Benelux-verdrag inzake de intellectuele eigendom (merken en tekeningen of modellen), Protocol houdende wijziging van het Benelux-verdrag inzake de intellectuele eigendom (merken en tekeningen of modellen), in verband met de implementatie van Richtlijn (EU) 2015/2436 Het Koninkrijk België,

Nadere informatie

RICHTSNOEREN VOOR ONDERZOEK IN HET BUREAU VOOR HARMONISATIE BINNEN DE INTERNE MARKT (MERKEN, TEKENINGEN EN MODELLEN) BETREFFENDE GEMEENSCHAPSMERKEN

RICHTSNOEREN VOOR ONDERZOEK IN HET BUREAU VOOR HARMONISATIE BINNEN DE INTERNE MARKT (MERKEN, TEKENINGEN EN MODELLEN) BETREFFENDE GEMEENSCHAPSMERKEN RICHTSNOEREN VOOR ONDERZOEK IN HET BUREAU VOOR HARMONISATIE BINNEN DE INTERNE MARKT (MERKEN, TEKENINGEN EN MODELLEN) BETREFFENDE GEMEENSCHAPSMERKEN DEEL A ALGEMENE VOORSCHRIFTEN AFDELING 7 HERZIENING Richtsnoeren

Nadere informatie

RICHTSNOEREN VOOR ONDERZOEK IN HET BUREAU VOOR HARMONISATIE BINNEN DE INTERNE MARKT (MERKEN, TEKENINGEN EN MODELLEN) BETREFFENDE GEMEENSCHAPSMERKEN

RICHTSNOEREN VOOR ONDERZOEK IN HET BUREAU VOOR HARMONISATIE BINNEN DE INTERNE MARKT (MERKEN, TEKENINGEN EN MODELLEN) BETREFFENDE GEMEENSCHAPSMERKEN RICHTSNOEREN VOOR ONDERZOEK IN HET BUREAU VOOR HARMONISATIE BINNEN DE INTERNE MARKT (MERKEN, TEKENINGEN EN MODELLEN) BETREFFENDE GEMEENSCHAPSMERKEN DEEL B ONDERZOEK AFDELING 1 PROCEDURE Richtsnoeren voor

Nadere informatie

Evonik Röhm GmbH [Persoonsnaam] DomJur 2014-1072

Evonik Röhm GmbH [Persoonsnaam] DomJur 2014-1072 Evonik Röhm GmbH [Persoonsnaam] DomJur 2014-1072 WIPO Arbitration and Mediation Center Zaak-/rolnummer: DNL2014-0019 Datum: 8 juli 2014 Uitspraak Geschillenbeslechter 1. Partijen Eiseres is Evonik Röhm

Nadere informatie

Verweerder is V.O.F. Aquacombi, gevestigd te Oudehaske, Nederland.

Verweerder is V.O.F. Aquacombi, gevestigd te Oudehaske, Nederland. General Electric - Aquacombi DomJur 2009-468 WIPO Arbitration and Mediation Center Zaak-/rolnummer: DNL2008-0042 Datum: 26 november 2008 1. Partijen Eiser is General Electric Company, gevestigd te New

Nadere informatie

Non-Executive Directors. Reglement voor het gebruik van collectieve merken NXD

Non-Executive Directors. Reglement voor het gebruik van collectieve merken NXD Non-Executive Directors Reglement voor het gebruik van collectieve merken NXD Reglementcode: NXD 300 Datum inwerkingtreding : 1-1-2013 In Reglementen heeft de werkwijzen en regels vastgelegd die zij hanteert

Nadere informatie

Hoe moet ik de aanvraag voor ingrijpende wijziging melden? Een ingrijpende wijziging meldt u in ExpertBase door een actie toe te voegen.

Hoe moet ik de aanvraag voor ingrijpende wijziging melden? Een ingrijpende wijziging meldt u in ExpertBase door een actie toe te voegen. ExpertBase: Ingrijpende wijziging melden Ingrijpende wijziging, de voorwaarden en de impact op de minimumprijs worden verduidelijkt op http://www.energiesparen.be/groene-energie-en-wkk/prof/wkc/ingrijpende-wijziging

Nadere informatie

Mellon Medical B.V. [persoonsnaam] DomJur 2015-1170

Mellon Medical B.V. [persoonsnaam] DomJur 2015-1170 Mellon Medical B.V. [persoonsnaam] DomJur 2015-1170 WIPO Arbitration and Mediation Center Zaak-/rolnummer: DNL2015-0044 Datum: 12 november 2015 1. Partijen Eiser is Mellon Medical B.V. uit Nijmegen, Nederland,

Nadere informatie