Internationaal Merkenbureau Bouma. Het juridisch management van merken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Internationaal Merkenbureau Bouma. Het juridisch management van merken"

Transcriptie

1 Internationaal Merkenbureau Bouma Het juridisch management van merken

2 Schat, staat de Bouma koud? Slagzin Geluid Geur Symbolen Smaak Cijfers Vorm Opmaak Kleur Auteursrecht Typografie Beeldelementen Wat maakt een merk tot een merk? Een naam? Cijfers? De afkorting? Een slagzin? Een logo? Een symbool? De kleur? De productvorm? Het etiket? De verpakking? Het marketingbudget? De bekendheid? Al deze elementen samen vormen uw merk. Alleen de laatste twee zijn een kwestie van investeren. De andere zijn een kwestie van registreren. Dan wordt een merk úw merk. En is uw investering beschermd. Dat doet Bouma voor u - adviseren, deponeren, controleren. In Nederland, de Benelux, Europa of de hele wereld. Voor het gebruik van deze afbeelding is vriendelijk toestemming verleend door Lucas Bols, eigenaar van het merk Bokma.

3 Merken, modellen, octrooien, auteursrechten... Grote merken staan voor miljoenen op de balans. Op advies van vele brand consultants worden ze zorgvuldig opgebouwd en gekoesterd. Brand managers waken over hun wel en wee, en spenderen samen miljarden aan brand advertising. The brand is everything, zeggen de marketing-goeroe s. Toch gaan er elk jaar weer miljoenen verloren omdat bedrijven slordig met hun merk(en) omspringen. Ze laten zich het kaas van het brood eten door een concurrent, of investeren in een merk dat al blijkt te bestaan. Soms uit slordigheid, soms uit onwetendheid. Beide zijn geen excuus. Bij het koesteren van een merk hoort ook het juridische management. Het beschermen van merken, modellen, octrooien en auteursrechten is een vak. Het moet professioneel geregeld worden. Wanneer is een merk úw merk? Al gebruikt u een merk al jaren, u kunt er geen enkel recht aan ontlenen. Dat kan pas na registratie in een officieel merkenregister. Op zich geen probleem - een kwestie van het juiste formulier correct invullen. Alleen... wat verstaat u onder uw merk? De naam, een slagzin, een symbool, of een combinatie daarvan? Maar vergeet u dan niet die kenmerkende kleur, afkortingen, de opmaak van uw etiketten, de bekende vorm van uw product en zelfs de verpakking? Die kunt u allemaal beschermen tegen inbreuk. Natuurlijk moet u eerst onderzoeken of 'uw' merk al niet bestaat. Alleen al in de Benelux zijn ruim 1 miljoen merken geregistreerd. Zoekt u dan op handelsnaam, op merknaam, op merkgelijkenis, op motief? Of toch maar een index-onderzoek, een RISS of zelfs een WISS? Vergeet ook de gebruiksverificatie niet! En kiest u vervolgens voor Benelux registratie, Europese registratie of Internationale registratie? Of is conversie naar nationale registraties in uw geval beter? En voor welke klasse van producten en/of diensten laat u uw merk registreren? Keus genoeg, er zijn er En wie wordt de juridische eigenaar: een holding, een werkmaatschappij of u zelf? En als alles dan geregeld is, hoe controleert en beoordeelt u dan of er geen inbreuk wordt gemaakt op uw nieuw verworven rechten? Want er is BP geen officiële instantie die dat voor u doet... Het brandstofmerk dat iedereen kent. Bouma beschermt het in de Benelux. Marten Bouma oprichter: Vanaf de start stond één ambitie centraal: we willen de beste zijn. Op ons vakgebied, maar ook in de beleving van onze dienstverlening door onze opdrachtgevers. Professionele vakmensen, met wie het prettig is om te werken. Vandaar: Internationaal Merkenbureau Bouma - prettig professioneel.

4 Made in Rotterdam Elke dag zijn er weer bedrijven, van starters tot heuse multinationals, die een van de vragen op de vorige pagina over het hoofd hebben gezien. Niet alleen kan de investering in hun merk verloren gaan, er kunnen ook nog boetes en schadeclaims volgen. Zo n registratieformuliertje kan dus miljoenen besparen. Maar ook wààrd zijn, want de goodwill van een bedrijf zit grotendeels in de naam en de merken. Regel het dus professioneel. Dat is wat Merkenbureau Bouma doet: het regelen van de bescherming van uw merk(en) in Benelux, Europa of de hele wereld. Zoals we dat al doen voor bijna 4000 merkhouders met zo n verschillende merken - van een plaatselijke bedrijfsnaam tot enkele van de grootste brands ter wereld. De kracht van Merkenbureau Bouma is dat wij u geen lang juridisch traject inslepen. Ons advies is snel, praktisch en compleet. Als er morgen iets geregeld moet zijn, zitten wij vandaag bij u aan tafel. Ons doel is u in staat te stellen de juiste beslissingen te nemen op alle aspecten. En vervolgens zorg te dragen voor een zorgvuldige afwikkeling en registratie. Bouma adviseert en registreert niet alleen, maar controleert ook regelmatig, indien u dit wenst, of er geen kapers op de kust zijn. In de Benelux, in Europa of waar ook ter wereld. In alle gevallen werken wij volgens een vaste tarievenlijst zodat u nooit voor dure verrassingen komt te staan. En in alle gevallen verkeert u in de prettige wetenschap dat u de hele merkenproblematiek kunt loslaten. Want Bouma staat garant voor het professionele juridisch management daarvan. GoGo Tours Jongerenreizen naar strand en sneeuw. Bouma beschermt het in heel Europa.

5 Merkenbureau Bouma is gevestigd op een zeer internationale lokatie: het Beurs- World Trade Center in het hart van s werelds grootste havenstad, Rotterdam en heeft tevens een vestiging in Hilversum, het media hart van Nederland. De 15 medewerkers beheren er zo n merken voor bijna 4000 merkhouders. Hoppe Koekjes en zoutjes. Hoedt u voor namaak! Bouma beschermt het internationaal.

6 Prettig professioneel Het juridisch management van merken omvat onderzoeken, adviseren, deponeren en controleren. Een juridisch mijnenveld is het niet, maar het vraagt wel een ervaren en deskundige gids om u voor fouten te behoeden. Want anders kan het merkenrecht alsnog in een mijnenveld veranderen. Niet alles is namelijk even duidelijk vastgelegd in wetten en regels. Beschrijvende merken (bijvoorbeeld hotelbon ) hebben een kleine beschermingsomvang, waardoor er makkelijk misbruik van gemaakt kan worden. En is Benecol of Dance Hill nu wel of niet verschillend genoeg van Becel en Dance Valley? Uiteindelijk zal alleen de rechter daarover absolute zekerheid kunnen verschaffen, maar ervaren adviseurs als de onze weten die situatie te voorkomen door u al vóór registratie op mogelijke problemen te wijzen. wordt gebruikt kan het vervallen worden verklaard. Er zijn tal van verschillende onderzoeken mogelijk die u inzicht geven in het risico dat het gebruik en de registratie van een bepaalde naam met zich meebrengt. Merkenregistratie Het gebruik van een merk biedt geen enkele bescherming. Een merk moet geregistreerd zijn. Dit geldt voor de naam maar feitelijk ook voor alle andere tekens die het merk onderscheiden. Merkenonderzoek Wie een naam wil registreren kan problemen voorkomen door eerst te laten onderzoeken of die naam al niet in gebruik is, of overeenstemt met een reeds bestaande naam. Bouma onderzoekt daartoe zowel de handelsregisters als de merkenregisters in ieder gewenst land. Het belangrijkste is een ViavestA Regionale NVM-makelaar. Bouma beschermt de naam in de Benelux. Een gedetailleerd overzicht vindt u in onze brochure Onderzoeken voor Merken en Handelsnamen die u op verzoek gaarne wordt toegezonden. gelijkenisonderzoek zodat niet alleen identieke namen worden gesignaleerd maar ook namen die overeenstemmen. In dat geval is een gebruikverificatie ook interessant: als een merk niet Alle voor- en nadelen staan beschreven in onze brochures Registratie van merken in de Benelux en Registratie van merken Wereldwijd. Denk aan beeldelementen, kleuren, slagzinnen, opmaak van etiketten, verpakkingen, zelfs smaken en geluiden. Bouma verzorgt het depot daarvan bij het Benelux Merkenregister, het Europese Merkenregister (voor de gehele Europese Unie) of het Internationale Registratiesysteem (ca. 84 landen) al naar gelang uw werkgebied. Voor landen die niet zijn aangesloten bij dit systeem (Canada bijvoorbeeld) verzorgt Bouma ook nationale depots. Welke van deze mogelijkheden voor u het meest interessant is, valt alleen individueel te bepalen. Modellenregistratie Ook de vormgeving van producten met een gebruiksfunctie geniet bescherming. Denk aan meubels, apparatuur, verpakkingen, auto s, enzovoort. Onze brochure Registratie van modellen, advies bij octrooien gaat hier meer gedetailleerd op in.

7 Mooi of lelijk doet niet ter zake, nieuwheid en eigen karakter vormen de enige criteria. Bouma verzorgt het depot bij het Benelux of Europees Modellenregister en/of in de ca. 98 andere landen die aangesloten zijn bij het Internationale Registratiesysteem, maar ook nationale depots. beschrijft en beschermt niet alleen de vinding maar ook de achterliggende technologie. Daarvoor is een specifieke deskundigheid vereist. Wij brengen u op dat moment graag in contact met een octrooigemachtigde die u op professionele wijze van dienst kan zijn. Octrooien Wanneer nieuwe producten gebruik maken van nieuwe of verbeterde technieken, productiewijzen of systemen, kan ook een octrooi worden aangevraagd. Dit geeft het exclusief recht de vinding te exploiteren. Een goede octrooi-aanvraag De meest gemaakte fouten bij merkbeheer Vertrouwen op de handelsnaam. Die biedt alleen bescherming in de plaats waar u actief bent. Daarbuiten geldt alleen merkregistratie. Uw bedrijfsnaam is óók een merk! Logo's zijn niet beschermd door het Handelsnaamrecht. Niet deponeren. De kans bestaat dat producten en gedrukt materiaal alsnog vernietigd moeten worden wegens inbreuk op bestaande rechten. Boetes en schadeclaims kunnen volgen. Verlies van investering en reputatie. Klakkeloos deponeren. Maakt slapende honden wakker. Vooronderzoek naar gelijkende merken is aanmerkelijk minder riskant! Te laat onderzoek verrichten. Product, naam en campagnes zijn ontwikkeld, nu nog even deponeren. Alles blijkt al elders geregistreerd. Overnieuw beginnen! Te zuinig deponeren. Alleen de naam bijvoorbeeld, niet de verpakking, kleur, vorm etc. De kans bestaat dat u uw 'eigen' product ineens onder een andere naam in de winkel tegenkomt... Geen bescherming voor andere landen aanvragen. De nachtmerrie van elke sales manager: succesvol merk kan niet geëxporteerd worden omdat de rechten in een ander land al vergeven blijken. Op de verkeerde naam registreren. Bij verkoop van het bedrijf gaan alle merken mee. Ook die u zelf had willen houden. Auteursrecht Als bedenker heeft u het recht uw creatie te exploiteren. Fysieke creaties zijn ook via modellenrecht en octrooirecht te beschermen, conceptuele creaties via het auteursrecht. Voor bescherming van auteursrechten is geen registratie nodig. Wij werken nauw samen met advocaten die in deze materie zijn gespecialiseerd en brengen u graag met zo n specialist in contact. Merkbewaking Merkenregisters registreren alleen, ze helpen u niet bij inbreuk op uw rechten. Bouma doet dat wel. Wij nemen gedeponeerde merken gedurende het lopende kalenderjaar in bewaking zodat u op de hoogte blijft van nieuwe, conflicterende merken die bij de registers worden aangeboden. Via het bewakingsabonnement bepaalt u de omvang van die bewaking. Belt u ons gerust voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Trust Computer-randapparatuur die de hele wereld verovert. Bouma beschermt het wereldwijd.

8 Internationaal Merkenbureau Bouma Onderzoeken, adviseren, registreren en controleren - Bouma is gespecialiseerd in het juridisch management van merken, modellen, handelsnamen en auteursrechten in alle landen. Merkenbureau Bouma B.V. Merkenbureau Bouma B.V. Beurs - WTC Beursplein 37 Minister Hartsenlaan AA ROTTERDAM 1217 LR HILVERSUM Tel. +31 (0) Tel. +31 (0) Fax +31 (0) Fax +31 (0) Postadres Postadres Merkenbureau Bouma Rotterdam Merkenbureau Bouma Hilversum Postbus Minister Hartsenlaan DD ROTTERDAM 1217 LR HILVERSUM

TEST STARTENDE ONDERNEMERS ALLES VAN WAARDE IS WEERLOOS (Lucebert), bescherming en bewaking van het Intellectuele Eigendom

TEST STARTENDE ONDERNEMERS ALLES VAN WAARDE IS WEERLOOS (Lucebert), bescherming en bewaking van het Intellectuele Eigendom Beste ondernemer, TEST STARTENDE ONDERNEMERS Een ieder die een project of een eigen bedrijf start, moet zich voorbereiden door zoveel mogelijk te ontdekken over de situatie waarin men zich waarschijnlijk

Nadere informatie

LOGO V O O R K O M D E M E E S T G E M A A K T E F O U T E N W I J L E R E N H E T J E

LOGO V O O R K O M D E M E E S T G E M A A K T E F O U T E N W I J L E R E N H E T J E H O E W E R K T R E G I S T R E R E N E N W A A R M O E T J E O P L E T T E N? LOGO W I J L E R E N H E T J E V O O R K O M D E M E E S T G E M A A K T E F O U T E N K O S T E N B E S P A R E N E N F O

Nadere informatie

DEJURISTEN. Part of THEJURISTS EUROPE. Merkbescherming door dejuristen. UW MERK, ONZE ZORG. uw reputatie verdient de beste bescherming.

DEJURISTEN. Part of THEJURISTS EUROPE. Merkbescherming door dejuristen. UW MERK, ONZE ZORG. uw reputatie verdient de beste bescherming. DEJURISTEN Part of THEJURISTS EUROPE Merkbescherming door dejuristen. UW MERK, ONZE ZORG. uw reputatie verdient de beste bescherming. ? WAT IS EEN MERK? Uw merk is belangrijk. Het onderscheidt u van andere

Nadere informatie

Checklist Intellectuele Eigendom

Checklist Intellectuele Eigendom Checklist Intellectuele Eigendom Breng eenvoudig uw intellectuele eigendom in kaart Ontdek snel welke rechten uw werk kunnen beschermen Vind tips over hoe u uw werk kunt vastleggen of beschermen Checklist

Nadere informatie

Infosheet MERKBESCHERMING IN DE TUINBOUWBRANCHE.

Infosheet MERKBESCHERMING IN DE TUINBOUWBRANCHE. Infosheet MERKBESCHERMING. Versie 1.0 2016 1 Merkbescherming in de tuinbouwbranche Voor u als teler of veredelaar is uw product van enorme waarde. Om de concurrentie voor te blijven, wilt u deze waarde

Nadere informatie

Koninginnegracht 19, Den Haag Kanaalpad 69, Apeldoorn 070-3105600. patents@vriesendorp.nl www.vriesendorp.nl

Koninginnegracht 19, Den Haag Kanaalpad 69, Apeldoorn 070-3105600. patents@vriesendorp.nl www.vriesendorp.nl 1 Het ontwerpen en op de markt brengen van producten in een veelheid van vormen en verschijningen is een wezenlijk kenmerk van onze economie. De ontwikkeling en realisering van een nieuwe uitvoering van

Nadere informatie

23.06.2011. Borrel Lawton Brands. - Juridische bescherming van teksten, ontwerpen, logo s en merknamen. - Achtergrond en doel bijeenkomst

23.06.2011. Borrel Lawton Brands. - Juridische bescherming van teksten, ontwerpen, logo s en merknamen. - Achtergrond en doel bijeenkomst 23.06.2011 Borrel Lawton Brands - Juridische bescherming van teksten, ontwerpen, logo s en merknamen - Achtergrond en doel bijeenkomst bpriem@lawtonbrands.com / itenoever@lawtonbrands.com Agenda 15.30

Nadere informatie

Ondernemen met IP in de praktijk

Ondernemen met IP in de praktijk Ondernemen met IP in de praktijk Inhoud Wat is IE? Hoe werkt IE? o c t rooien m e rk e n m o d e llen a d v o c a t uu r Waarom IE beschermen? Alternatieven voor het beschermen van IE? Welke verschillende

Nadere informatie

Aangenaam. Sharinne Ibrahim Floor de Roos. Handelsrecht (Intellectuele eigendom en ICT-recht, Contracten) Vestiging Venlo en Eindhoven

Aangenaam. Sharinne Ibrahim Floor de Roos. Handelsrecht (Intellectuele eigendom en ICT-recht, Contracten) Vestiging Venlo en Eindhoven Aangenaam Sharinne Ibrahim Floor de Roos Handelsrecht (Intellectuele eigendom en ICT-recht, Contracten) Vestiging Venlo en Eindhoven 1 Intellectuele eigendom Handelsnaamrecht * Merkenrecht * Auteursrecht

Nadere informatie

Publicatie Bescherming van het intellectueel eigendom als ondernemer met een modemerk

Publicatie Bescherming van het intellectueel eigendom als ondernemer met een modemerk Publicatie Bescherming van het intellectueel eigendom als ondernemer met een modemerk Hoe kan een Nederlandse startende ondernemer met een modelabel zijn intellectuele eigendom zo goed mogelijk beschermen?

Nadere informatie

VAN N UI U TV T IND ING CRE R ATI T E T EXPLO ITA T E

VAN N UI U TV T IND ING CRE R ATI T E T EXPLO ITA T E VAN UITVINDING EN CREATIE TOT EXPLOITATIE Een goed idee is goud waard. Intussen heeft u alles goed geregeld: uw octrooigemachtigde heeft octrooi of kwekersrecht aangevraagd, een merkenbureau heeft uw merk

Nadere informatie

Hoe bescherm ik mijn naam en product?

Hoe bescherm ik mijn naam en product? 3 Hoe bescherm ik mijn naam en product? Over auteursrechten, merkbescherming, registratie van uw domeinnaam en patenten MICHIEL VERHAMME TIMOTHY VAN DE GEHUCHTE 4 Hebt u nog vragen, neem dan contact op

Nadere informatie

Sunrise-Reglement voor het Aanvragen en Registreren van Numerieke.nl-Domeinnamen

Sunrise-Reglement voor het Aanvragen en Registreren van Numerieke.nl-Domeinnamen Sunrise-Reglement voor het Aanvragen en Registreren van Numerieke.nl-Domeinnamen Inhoudsopgave Inleiding... 2 Wie kan op grond waarvan op welke domeinnaam in de sunrise aanspraak maken?... 3 Artikel 1

Nadere informatie

Start met EEN MERK, start sterk! Startersdag 3 november 2012

Start met EEN MERK, start sterk! Startersdag 3 november 2012 Start met EEN MERK, start sterk! Startersdag 3 november 2012 Wat doet het BBIE? Registreren van merken en modellen, vastleggen van ideeën Voorlichting Geen juridische adviezen 2010: wet merken BES www.caribie.nl

Nadere informatie

Beschermen van ideeën, innovatie en design: uw toolbox

Beschermen van ideeën, innovatie en design: uw toolbox Arnhem, 10 oktober 2011 Beschermen van ideeën, innovatie en design: uw toolbox Marijke Van kan Partner / Merken- en modellengemachtigde AOMB octrooi- en merkenbureau Agenda Beschermen van ideeën, innovatie

Nadere informatie

Stel uw intellectueel eigendom veilig Innovatieve ideeën, namen of tekens beschermen

Stel uw intellectueel eigendom veilig Innovatieve ideeën, namen of tekens beschermen Stel uw intellectueel eigendom veilig Innovatieve ideeën, namen of tekens beschermen In opdracht van het ministerie van Economische Zaken U hebt een vernieuwend idee of product en u wilt vastleggen dat

Nadere informatie

ALLES VAN WAARDE IS WEERLOOS*

ALLES VAN WAARDE IS WEERLOOS* ALLES VAN WAARDE IS WEERLOOS* 2 INHOUDSOPGAVE Voorwoord - 03 Over ons - 04 Het Intellectuele Eigendom - 05 Het handelsnaamrecht Het merkenrecht Het tekeningen- en modellenrecht Het octrooirecht Kwekersrecht

Nadere informatie

Functies merken. Koninginnegracht 19, Den Haag Kanaalpad 69, Apeldoorn 070-3105600. patents@vriesendorp.nl www.vriesendorp.nl

Functies merken. Koninginnegracht 19, Den Haag Kanaalpad 69, Apeldoorn 070-3105600. patents@vriesendorp.nl www.vriesendorp.nl 1 Merken spelen een zeer grote rol in het economische verkeer. Ze zijn onmisbaar en het gebruik ervan is zo vanzelfsprekend, dat ondernemers zich soms onvoldoende realiseren van hoeveel betekenis merken

Nadere informatie

Specialisatie Use-IP is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht en het algemeen verbintenissenrecht.

Specialisatie Use-IP is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht en het algemeen verbintenissenrecht. WIE Jurist Use Intellectual Property (Use-IP) is opgericht door Aernoud Bourdrez. Aernoud Bourdrez is gespecialiseerd in het algemeen verbintenissenrecht en het intellectuele eigendomsrecht. Als advocaat

Nadere informatie

Stel uw intellectueel eigendom veilig Innovatieve ideeën, namen of tekens beschermen

Stel uw intellectueel eigendom veilig Innovatieve ideeën, namen of tekens beschermen Stel uw intellectueel eigendom veilig Innovatieve ideeën, namen of tekens beschermen U hebt een vernieuwend idee of product en u wilt vastleggen dat dit uw intellectueel eigendom is. Hier leest u op welke

Nadere informatie

Shutterstock HANDLEIDING VOOR INTELLECTUELE EIGENDOM

Shutterstock HANDLEIDING VOOR INTELLECTUELE EIGENDOM Shutterstock HANDLEIDING VOOR INTELLECTUELE EIGENDOM April 2018 Deze handleiding zal u helpen bij het identificeren van de intellectuele eigendom (IE) die in uw bedrijf aanwezig is en bij het beschermen

Nadere informatie

MERK GEWEIGERD?! Hoe kun je dat voorkomen? onderscheiden vermogen - vergelijkbare merken - misleiding

MERK GEWEIGERD?! Hoe kun je dat voorkomen? onderscheiden vermogen - vergelijkbare merken - misleiding MERK GEWEIGERD?! Hoe kun je dat voorkomen? onderscheiden vermogen - vergelijkbare merken - misleiding waarom? Het gebeurt dagelijks ontelbare keren. Merken die worden ingediend, maar worden geweigerd.

Nadere informatie

NEDERLANDS PATENT IN 6 STAPPEN

NEDERLANDS PATENT IN 6 STAPPEN NEDERLANDS PATENT IN 6 STAPPEN www.inaday.eu WIJ ZIJN INADAY, SPECIALIST IN MERKEN & PATENTEN Inaday maakt merk- en patentbescherming begrijpelijk en bereikbaar. Dit doen we door de procedures voor merk-

Nadere informatie

Stel uw intellectueel eigendom veilig Innovatieve ideeën, namen of tekens beschermen

Stel uw intellectueel eigendom veilig Innovatieve ideeën, namen of tekens beschermen Stel uw intellectueel eigendom veilig Innovatieve ideeën, namen of tekens beschermen In opdracht van met ministerie van Economische Zaken U hebt een vernieuwend idee of product en u wilt vastleggen dat

Nadere informatie

Heeft het zin? L O G O R E G I S T R E R E N

Heeft het zin? L O G O R E G I S T R E R E N Heeft het zin? L O G O R E G I S T R E R E N "een logo biedt meer dan alleen bescherming" Laatst sprak ik voor een groep ondernemers over merken zoals merknamen en logo's en het registreren daarvan. Eén

Nadere informatie

Een i-depot is een dienst die door het BBIE wordt aangeboden om aan documenten een vaste datum te verlenen.

Een i-depot is een dienst die door het BBIE wordt aangeboden om aan documenten een vaste datum te verlenen. i-depot 1. Wat is een I-depot? Een i-depot is een dienst die door het BBIE wordt aangeboden om aan documenten een vaste datum te verlenen. Een i-depot is geen intellectueel eigendomsrecht, maar een hulpmiddel

Nadere informatie

Recht in Balans. Mr. Arnoud E.C. Punt.

Recht in Balans. Mr. Arnoud E.C. Punt. Recht in Balans Mr. Arnoud E.C. Punt www.aecius.nl De website Intellectueel Eigendom (IP) Intellectuele eigendomsrechten zijn rechten op voortbrengselen van de menselijke geest en behoren tot het privaatrechtelijk

Nadere informatie

Webinar merkbewaking

Webinar merkbewaking Webinar merkbewaking Inleiding Kristin Geboers: moderator Karin Keijzer Sprekers: Sandra Bauwens Nicole Van Roon Wat houdt merkbewaking in & Uw voordeel Sandra Bauwens Benelux en Europees merken en modellengemachtigde

Nadere informatie

APPS & R E C H T. 2014, Ruby Nefkens en Ilham Keip

APPS & R E C H T. 2014, Ruby Nefkens en Ilham Keip APPS & R E C H T 2014, Ruby Nefkens en Ilham Keip Apps en recht Het tot stand komen van een app begint altijd met een idee. En tijdens de uitwerking van dit idee tot een concrete app komen veel onderwerpen

Nadere informatie

Wie geniet bescherming van zijn handelsnaam?

Wie geniet bescherming van zijn handelsnaam? Bescherm uw handels -, vennootschaps - en merknaam Naambekendheid is voor de handelaar van onschatbare waarde. Consumenten, klanten en leveranciers kopen producten van een bepaald merk of drijven handel

Nadere informatie

24-10-2013. Intellectual Property & bedrijfswaarde aeternus college tour bedrijfswaarde AUTEURSRECHT. Intellectuele eigendom: hoofdcategorieën

24-10-2013. Intellectual Property & bedrijfswaarde aeternus college tour bedrijfswaarde AUTEURSRECHT. Intellectuele eigendom: hoofdcategorieën Intellectual Property & bedrijfswaarde aeternus college tour bedrijfswaarde Intellectuele eigendom: hoofdcategorieën 1. Copyright (Auteursrecht e.a.) Intellectuele eigendom 2. Industriële Eigendom Antoon

Nadere informatie

Van mijn kleur moet je afblijven!?

Van mijn kleur moet je afblijven!? Van mijn kleur moet je afblijven!? Studiedag kleur & communicatie ICC Gent 14 maart 2008 Wat te verwachten? Wat te verwachten? Korte schets van beschermingsmogelijkheden Heel wat voorbeelden Mijn visie

Nadere informatie

Ideeën. Startersgids 7

Ideeën. Startersgids 7 01 Ideeën beschermen Startersgids 7 Indien uw ondernemingsproject gebaseerd is op een nieuwe uitvinding, een origineel concept of een vernieuwende creatie, dan doet u er misschien goed aan na te gaan hoe

Nadere informatie

1. Koken: de ingrediënten

1. Koken: de ingrediënten 8 1. Koken: de ingrediënten Weet alvast dat: een patent hetzelfde is als een octrooi (of brevet). Een merk wordt niet gepatenteerd, maar geregistreerd (ingeschreven in een register) nadat het gedeponeerd

Nadere informatie

Onze relatie met u! Een goed gesprek over

Onze relatie met u! Een goed gesprek over Een goed gesprek over Onze relatie met u! Wij houden van ons vak. Ons vak is u te helpen bij het organiseren van uw financiële zekerheid. Daar praten we veel en graag met u over. In die gesprekken stellen

Nadere informatie

Merken beschermen buiten de Benelux. Informatie voor ondernemers. Succesvol ondernemen begint met registreren

Merken beschermen buiten de Benelux. Informatie voor ondernemers. Succesvol ondernemen begint met registreren Merken beschermen buiten de Benelux Informatie voor ondernemers Succesvol ondernemen begint met registreren Een stap over de grens is voor veel ondernemers de gewoonste zaak van de wereld. Van oudsher

Nadere informatie

Samenwerken & Intellectueel Eigendom

Samenwerken & Intellectueel Eigendom Samenwerken & Intellectueel Eigendom 15 mei 2012 Mecc Maastricht René Janssen octrooiadviseur regio Limburg NL Octrooicentrum (locatie Syntens-Roermond) NL Octrooicentrum Octrooiverlening Nederland (uitvoering

Nadere informatie

Recht week 1 15-4-2013

Recht week 1 15-4-2013 Recht week 1 15-4-2013 Intellectueel eigendomsrecht * Uitsluitend recht van de mens op de producten van zijn denkarbeid * Geestelijk eigendom (want gaat over wat je denkt, eigenaar van eigen ideen) * een

Nadere informatie

Tekeningen of modellen beschermen in de Benelux

Tekeningen of modellen beschermen in de Benelux Tekeningen of modellen beschermen in de Benelux Informatie voor ondernemers Succesvol ondernemen begint met registreren 17 Je ontwerp verzekeren Waarom ik mijn ontwerp als tekening of model heb geregistreerd?

Nadere informatie

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree.

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. De inhoud van dit document bestaat uit twee delen, te weten: Advieswijzer. In dit document leest u meer over Apple

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Aan de Laak B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop

Aan de Laak B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Aan de Laak B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Wouda 1 3825 MA Amersfoort Telefoon: 033 20 22 110 E-mail: amersfoort784@hypotheekshop.nl Internet: www.hypotheekshop.nl/amersfoort/vathorst Twitter:

Nadere informatie

Het Beleidsdocument: Naamgeving farmaceutische producten bekeken vanuit merkenrechtelijk perspectief

Het Beleidsdocument: Naamgeving farmaceutische producten bekeken vanuit merkenrechtelijk perspectief Het Beleidsdocument: Naamgeving farmaceutische producten bekeken vanuit merkenrechtelijk perspectief Marloes Meddens-Bakker Klos Morel Vos & Reeskamp Introductie Bij de naamgeving van farmaceutische producten

Nadere informatie

OCTROOIEN, MERKEN en MODELLEN

OCTROOIEN, MERKEN en MODELLEN OCTROOIEN, MERKEN en MODELLEN Octrooibureau Griebling B.V., 2012 INTRODUCTIE In het hiernavolgende wordt een korte beschrijving gegeven van enkele aspecten op het gebied van kennisbescherming. De beschermingstypen

Nadere informatie

Mooijekind Vleut Financiële Diensten Handelend onder de naam: De Hypotheekshop

Mooijekind Vleut Financiële Diensten Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Mooijekind Vleut Financiële Diensten Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Kruisstraat 2 zwart 2011 PX Haarlem Postbus 3362 2001 DJ Haarlem Telefoon: 023-512 40 30 Fax: 023-512 40 31 E-mail: haarlem487@hypotheekshop.nl

Nadere informatie

Bosma en Kralt Advies V.O.F. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop

Bosma en Kralt Advies V.O.F. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop - Bosma en Kralt Advies V.O.F. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Nieuwe Zeeweg 64 Postbus 16 2200 AA NOORDWIJK Telefoon: 071 36 49 957 Fax: 071 36 49 380 E-mail: noordwijk670@hypotheekshop.nl Internet:

Nadere informatie

hoe kun je het voorkomen?

hoe kun je het voorkomen? www.intellectueeleigendom.nl 088-2428366 WEIGERING hoe kun je het voorkomen? uiterlijk - nieuwheid - eigen karakter model Als je een model wilt registreren, dan moet dit volgens het modelrecht voldoen

Nadere informatie

Vestiging Gouda Vestiging Waddinxveen Vestiging Bodegraven

Vestiging Gouda Vestiging Waddinxveen Vestiging Bodegraven Vestiging Gouda Vestiging Waddinxveen Vestiging Bodegraven Karnemelksloot 2 Zuidkade 183A van Tolstraat 4a 2806 BG Gouda 2741 JS Waddinxveen 2411 BR Bodegraven Openingstijden: Openingstijden: Openingstijden:

Nadere informatie

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree.

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. De inhoud van dit document bestaat uit twee delen, te weten: Advieswijzer. In dit document leest u meer over Apple

Nadere informatie

Hoe verzeker je mensenwerk? De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering. van Nassau. Als het ingewikkeld wordt, zijn wij op ons best.

Hoe verzeker je mensenwerk? De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering. van Nassau. Als het ingewikkeld wordt, zijn wij op ons best. Hoe verzeker je mensenwerk? De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Nassau Als het ingewikkeld wordt, zijn wij op ons best. De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering houdt ook rekening met fouten waar

Nadere informatie

Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt

Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt Z0rg Het Landelijk Meldpunt Zorg helpt u verder! Soms loopt het contact met uw zorgverlener anders dan u had verwacht. Er ging bijvoorbeeld iets mis bij uw

Nadere informatie

Octrooien: geen BARRICADE maar PARADE. barricade EN parade. Bolletje beschuit. Alfons Laudy

Octrooien: geen BARRICADE maar PARADE. barricade EN parade. Bolletje beschuit. Alfons Laudy Octrooien: geen BARRICADE maar PARADE Alfons Laudy KiviNiria Ondernemersdag 9 juni 2006 barricade EN parade Octrooibescherming Soorten octrooien Kosten Voordelen / nadelen Octrooi-informatie Bolletje beschuit

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Merken beschermen in de Benelux. Informatie voor ondernemers. Succesvol ondernemen begint met registreren

Merken beschermen in de Benelux. Informatie voor ondernemers. Succesvol ondernemen begint met registreren Merken beschermen in de Benelux Informatie voor ondernemers Succesvol ondernemen begint met registreren 3 Merkregistratie ook voor eenmanszaken Toen ik begon, dacht ik dat merkregistratie meer iets was

Nadere informatie

meest gestelde vragen over Merkenrecht De Gier Stam &

meest gestelde vragen over Merkenrecht De Gier Stam & meest gestelde vragen over Merkenrecht De Gier Stam & De 10 meest gestelde vragen over Merkenrecht De Gier Stam & Colofon De Gier Stam & Advocaten Lucasbolwerk 6 Postbus 815 3500 AV UTRECHT t: (030) 230

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - maakt u de boekenlijst? doen wij de rest! Smartreaders is de slimme en kostenbesparende oplossing voor de organisatie

Nadere informatie

Lease. Service op maat

Lease. Service op maat Lease Service op maat Leasen via Santander Consumer Finance Het leasen van een auto is een uitstekende manier om werkkapitaal vrij te houden of vrij te maken. Maar bijvoorbeeld ook om de operationele zaken

Nadere informatie

Koninginnegracht 19, Den Haag Kanaalpad 69, Apeldoorn 070-3105600. patents@vriesendorp.nl www.vriesendorp.nl

Koninginnegracht 19, Den Haag Kanaalpad 69, Apeldoorn 070-3105600. patents@vriesendorp.nl www.vriesendorp.nl 1 Een octrooi (ook wel patent) is een juridisch document waarin de beschermingsomvang van een technische uitvinding of idee is vastgelegd. Met een octrooi kunt u derden, die daartoe niet gerechtigd zijn,

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books Smartreaders is de slimme en kostenbesparende online service voor de verkoop van uw readers,

Nadere informatie

Als het nodig is om een groot gevecht aan te gaan om sommige van onze merken sterker te maken, ben ik daar klaar voor

Als het nodig is om een groot gevecht aan te gaan om sommige van onze merken sterker te maken, ben ik daar klaar voor Moleculair decoreren Genezing van kanker een stapje dichterbij brengen Food for thought Bescherming en ontwerp van voedingswaren en verpakkingen Jong Talent: Manus VR Data glove speciaal ontwikkeld voor

Nadere informatie

1 Beleidsregels inzake gebruik Woord- en Beeldmerk

1 Beleidsregels inzake gebruik Woord- en Beeldmerk 1 Beleidsregels inzake gebruik Woord- en Beeldmerk 1.1 Uitgangspunten 1. Het Woord en Beeldmerk SnelStart is officieel gedeponeerd in het Merkenregister voor de Benelux landen 2. Het gebruik van het Woord-

Nadere informatie

"De meeste mensen zijn niet van plan te falen; ze falen er alleen in een plan te maken." (John L. Beckley)

De meeste mensen zijn niet van plan te falen; ze falen er alleen in een plan te maken. (John L. Beckley) "De meeste mensen zijn niet van plan te falen; ze falen er alleen in een plan te maken." (John L. Beckley) Na de vorige les weet je dat je je als ondernemer meestal moet inschrijven in het Handelsregister.

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER Model 92013

DIENSTENWIJZER Model 92013 DIENSTENWIJZER Model 92013 In onze dienstenwijzer maken wij u wegwijs bij Assurantiekantoor Boer. Naast de algemene informatie over ons kantoor vindt u ook informatie over onze dienstverlening, een indicatie

Nadere informatie

opmerkelijk Vormgeving/design Inhoud

opmerkelijk Vormgeving/design Inhoud opmerkelijk nieuws voor merkhouders juni 2011 nr. 81 Inhoud Vormgeving/design Design: succes of lege huls? 2 Column 3 Zó sta je sterker 4 Het misverstand 6 Zingeving en vormgeving 7 De oorsprong van een

Nadere informatie

Intellectueel Eigendom & Verpakkingen

Intellectueel Eigendom & Verpakkingen Intellectueel Eigendom & Verpakkingen ir. Walter Hart Nederlands & Europees Octrooigemachtigde Expertise o.a.: Verpakkingen, consumentenproducten machinebouw. Packaging Innovation - 24 november 2016 EP&C

Nadere informatie

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Interpolis InkomenVoorElkaar De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Wij zijn Interpolis Wij zijn gegroeid uit een behoefte. Aan zekerheid. Aan vertrouwen. Wij denken met u mee. Over uw toekomst,

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Uitvindingen

Eerste Hulp Bij Uitvindingen Eerste Hulp Bij Uitvindingen In opdracht van het ministerie van Economische Zaken Wilt u weten welke partijen u behulpzaam kunnen zijn om van een idee een succesvol product te maken? Scan dan onderstaande

Nadere informatie

Meepraten over hypotheken als u een huis wilt kopen

Meepraten over hypotheken als u een huis wilt kopen Meepraten over hypotheken als u een huis wilt kopen Inleiding Welkom bij ZO.nl 3 De beste rente 1.1 Kijk verder dan het laagste rentepercentage 5 1.2 De samenstelling van je maandlast 6 1.3 Pas op met

Nadere informatie

Uw teamgenoot in creditmanagement

Uw teamgenoot in creditmanagement Uw teamgenoot in creditmanagement [een perfecte uitrusting] U heeft er als onderneming of overheidsinstelling ongetwijfeld mee te maken: klanten die niet op tijd betalen. Vervelend, want het kost veel

Nadere informatie

Verzekeren Met advies. Goed om te weten

Verzekeren Met advies. Goed om te weten Verzekeren Met advies Goed om te weten Zoekt u de juiste verzekering, voor uzelf, voor uw bedrijf of voor uw personeel? De ING helpt u daar graag bij. In deze Dienstenwijzer Verzekeren leest u wie wij

Nadere informatie

"ALLES OVER FINDIGO" Wie zijn wij?

ALLES OVER FINDIGO Wie zijn wij? "ALLES OVER FINDIGO" Voor u ligt de dienstenwijzer van Findigo Financiële Diensten. In dit document geven wij u een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld van elke stap van de dienstverlening die u van

Nadere informatie

Fiscaal voordeel. binnen het Koninkrijk der Nederlanden

Fiscaal voordeel. binnen het Koninkrijk der Nederlanden Fiscaal voordeel binnen het Koninkrijk der Nederlanden Inleiding Op 7.800 km afstand van Nederland kunt u als Nederlands ondernemer fiscaal voordeel behalen op Aruba. Dit kan in een deel van het Koninkrijk

Nadere informatie

Tentamen Octrooigemachtigden. Tentamen Overige IE-rechten / Europees recht/mededinging

Tentamen Octrooigemachtigden. Tentamen Overige IE-rechten / Europees recht/mededinging Tentamen Octrooigemachtigden Tentamen Overige IE-rechten / Europees recht/mededinging 26 mei 2008 09.45 12.45 uur Casus (3x) Korte vragen (3x) Tentamen Octrooigemachtigden Overige IE-rechten / Europees

Nadere informatie

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree.

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. De inhoud van dit document bestaat uit twee delen, te weten: Advieswijzer. In dit document leest u meer over Apple

Nadere informatie

Stel uw intellectueel eigendom veilig Innovatieve ideeën, namen of tekens beschermen

Stel uw intellectueel eigendom veilig Innovatieve ideeën, namen of tekens beschermen Stel uw intellectueel eigendom veilig Innovatieve ideeën, namen of tekens beschermen >>Als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal U hebt een vernieuwend idee of product en u wilt vastleggen

Nadere informatie

Geachte relatie, Met vriendelijke groeten, VerzekerJeGoedkoper.nl. GIDI-wijzer VerzekerJeGoedkoper.nl d.d. 15 september 2005 1

Geachte relatie, Met vriendelijke groeten, VerzekerJeGoedkoper.nl. GIDI-wijzer VerzekerJeGoedkoper.nl d.d. 15 september 2005 1 Geachte relatie, Als VerzekerJeGoedkoper.nl hebben wij ons ten doel gesteld dat consumenten diverse verzekeringen kunnen afsluiten tegen lagere tarieven. Wij kunnen deze scherpere tarieven aanbieden doordat

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Uitvindingen

Eerste Hulp Bij Uitvindingen Eerste Hulp Bij Uitvindingen Wilt u weten welke partijen u behulpzaam kunnen zijn om van een idee een succesvol product te maken? Scan dan onderstaande QR-code, of kijk op de website: www.rvo.nl/websitesvooruitvinders

Nadere informatie

Comfortabele Zekerheid

Comfortabele Zekerheid Comfortabele Zekerheid De meest uitgebreide verzekering voor uw foto- en videoapparatuur Wereldwijd verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging Maart 2011 Zoom in op zekerheid Van uw nieuwe duurzame

Nadere informatie

Wieringa Adviesgroep. Dienstenwijzer. Wie zijn wij?

Wieringa Adviesgroep. Dienstenwijzer. Wie zijn wij? Wieringa Adviesgroep Dienstenwijzer Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Dit Dienstverleningsdocument wordt u aangeboden door: Het Nederlands Hypotheekcentrum Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze dienstverlening, werkwijze

Nadere informatie

HM PENSIOENADVIES BV. Wie zijn wij?

HM PENSIOENADVIES BV. Wie zijn wij? HM PENSIOENADVIES BV Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat uw bedrijf centraal. In deze dienstenwijzer geven

Nadere informatie

Inhoud. 1. Correcte informatie en misleidende reclame 11. 2. Vergelijkende reclame 31

Inhoud. 1. Correcte informatie en misleidende reclame 11. 2. Vergelijkende reclame 31 Inhoud 1. Correcte informatie en misleidende reclame 11 1. Moet een reclameboodschap altijd 100% correct zijn en zo niet, waar ligt dan de grens? 11 2. Als reclame 100% correct is, kan zij dan toch nog

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Bureau mr. De Bruin en Bureau mr. De Bruin-Direct

DIENSTENWIJZER. Bureau mr. De Bruin en Bureau mr. De Bruin-Direct DIENSTENWIJZER Bureau mr. De Bruin en Bureau mr. De Bruin-Direct WAARIN VERWERKT HET WETTELIJK VEREISTE DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Versie 20110830 Waarom deze dienstenwijzer? Deze Dienstenwijzer is bedoeld

Nadere informatie

Buiten kantooruren en op zaterdag zijn we

Buiten kantooruren en op zaterdag zijn we - Drenth & Partners Assurantiën en Pensioenen B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Schoutplein 31 3131 JZ Vlaardingen Openingstijden: Maandag van 09:00 tot 17:30 Dinsdag van 09:00 tot 17:30 Woensdag

Nadere informatie

MIJN IDEE GESCAND! Schrijf me in voor de Idee-scan brieven. Deel op Facebook. Deel op Twitter. Nodig een vriend uit

MIJN IDEE GESCAND! Schrijf me in voor de Idee-scan brieven. Deel op Facebook. Deel op Twitter. Nodig een vriend uit MIJN IDEE GESCAND! Proficiat! Je hebt jouw idee volledig gescand! Benieuwd naar de resultaten? Hieronder vind je jouw ideescan rapport met adviezen en tips op maat van jouw idee. Hiermee kan je zeker aan

Nadere informatie

PATENTBESCHERMING UITBREIDEN

PATENTBESCHERMING UITBREIDEN PATENTBESCHERMING UITBREIDEN www.inaday.eu WIJ ZIJN INADAY, SPECIALIST IN MERKEN & PATENTEN Inaday maakt merk- en patentbescherming begrijpelijk en bereikbaar. Dit doen we door de procedures voor merk-

Nadere informatie

Ons kantoor is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12016220

Ons kantoor is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12016220 DIENSTVERLENINGSDOCUMENT juli 2013 Informatie over onze dienstverlening Op grond van de Wet financieel toezicht zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande

Nadere informatie

AutoTrack.nl. Gebruiksvoorwaarden

AutoTrack.nl. Gebruiksvoorwaarden AutoTrack.nl Gebruiksvoorwaarden Lees deze gebruiksvoorwaarden (hierna: Voorwaarden ) zorgvuldig door alvorens gebruik te maken van de AutoTrack.nl website. Door de AutoTrack.nl website te gebruiken, geeft

Nadere informatie

ESED. ESED direct marketing ESED

ESED. ESED direct marketing ESED logistics druk direct en marketing print design logistics direct marketing LOGISTIEK UITBESTEDEN LOGISCH TOCH? design logistics direct marketing LogiStiEK UitBEStEDEN, LogiScH toch? Heeft u te weinig opslagruimte?

Nadere informatie

MELDDESK. Het systeem voor het registreren, afhandelen en rapporteren. van meldingen in de gemeente!

MELDDESK. Het systeem voor het registreren, afhandelen en rapporteren. van meldingen in de gemeente! MELDDESK Het systeem voor het registreren, afhandelen en rapporteren van meldingen in de gemeente! MELDDESK WANT UW BURGER IS TOCH GEEN BIJZAAK! MeldDesk is een toonaangevend informatiesysteem voor gemeenten

Nadere informatie

Toelichting bij formulier Vernieuwing van een Benelux-Merkinschrijving

Toelichting bij formulier Vernieuwing van een Benelux-Merkinschrijving Blad 1 van 3 Lees vóór het invullen van iedere vraag eerst het overeenkomstige onderdeel van de toelichting. Puntsgewijze toelichting 1 Uw referenties Bij uw referentie vermeldt u uw eigen referentie-

Nadere informatie

Toelichting op de Regeling voor.nl-domeinnaamarbitrage

Toelichting op de Regeling voor.nl-domeinnaamarbitrage Toelichting op de Regeling voor.nl-domeinnaamarbitrage SIDN, 18 december 2002 Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) registreert op verzoek domeinnamen onder het country code toplevel domein.nl.

Nadere informatie

Dienstenwijzer De Zeeuw Verzekeringen -DZV

Dienstenwijzer De Zeeuw Verzekeringen -DZV Dienstenwijzer De Zeeuw Verzekeringen -DZV Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

Heeft het zin? M E R K N A A M R E G I S T R E R E N

Heeft het zin? M E R K N A A M R E G I S T R E R E N Heeft het zin? M E R K N A A M R E G I S T R E R E N "een merk biedt meer dan alleen bescherming" Vanochtend sprak ik voor een groep ondernemers over merknamen en het registreren daarvan. Eén ding viel

Nadere informatie

Een i-depot is een dienst die door het BBIE wordt aangeboden om aan documenten een vaste datum te verlenen.

Een i-depot is een dienst die door het BBIE wordt aangeboden om aan documenten een vaste datum te verlenen. Een i-depot is een dienst die door het BBIE wordt aangeboden om aan documenten een vaste datum te verlenen. Een i-depot is geen intellectueel eigendomsrecht, maar een hulpmiddel om het bestaan van een

Nadere informatie

Bleukens Verzekeringen

Bleukens Verzekeringen Bleukens Verzekeringen DIENSTVERLENINGSDOCUMENT U treft hier het dienstverleningsdocument aan van Bleukens Verzekeringen Versie 2010-01 Dienstverleningsdocument Bleukens Verzekeringen versie 2010-01 Pagina

Nadere informatie