ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Trouw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Trouw"

Transcriptie

1 ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 24 september 014 Jaargang 4, nr. 1 IN DIT NUMMER: Trouw Personeel Sing-in Studiedag Nieuwe cito normering Oudervertelgesprek De Vreedzame school Schoolfonds Schoolreisje en kamp Oud papier T r o u w De eerste schoolweken zitten er voor de kinderen en leerkrachten alweer op. We zijn dankbaar dat we samen met de kinderen en ouders een goede start hebben gemaakt. Alle kinderen en ouders zijn veilig teruggekomen van vakantie, zo konden alle kinderen starten. Dat is iets om dankbaar voor te zijn. Zeker ook als we het nieuws in de zomervakantie hebben gevolgd. Het nieuws meldde vrijwel dagelijks over aanslagen zoals op MH 17, over oorlogsgeweld in Syrië, Irak, Libië, Oekraïne, over een aardbeving in Japan, over de Ebola uitbraak in Afrika. Van deze berichtgeving zouden we moedeloos kunnen worden. Toch willen we dat niet. Ondanks alle zorgen lezen we in de bijbel dat God trouw blijft. Dit schooljaar zijn we gestart met Psalm 105, een lofzang op de trouw van God. In vers 8 lezen we: Hij denkt aan Zijn verbond voor eeuwig, aan de belofte die Hij gedaan heeft, tot in duizend generaties. God heeft beloofd dat Hij voor ons zou zorgen, dat wij Zijn kinderen zijn. Wat er ook aan de hand is in de wereld, Hij is erbij en Hij houdt van ons. Deze belofte geeft ons hoop en vertrouwen voor het nieuwe schooljaar. Ook aan u? Gebedsgroep Geboorte Mediatietraining Afscheid Foto s website Passend onderwijs Kinderboekenmaand Schoolgids Stagiaire gr. 1/2 Vanuit gr. 1/2 Agenda P e r s o n e e l Met Juf Luteijn gaat het gelukkig wat beter. Na veel onderzoeken is eindelijk duidelijk wat er aan de hand is. Op dit moment krijgt zij therapie in het Radboudziekenhuis in Nijmegen om zo ver mogelijk te herstellen. We wensen haar veel beterschap en hopen dat we haar steeds vaker op school gaan zien.

2 Pagina 2 S i n g - in De eerste Sing-in van dit jaar is op vrijdag 17 oktober om 8.30 uur. We hebben er zin in om samen met kinderen, leerkrachten, ouders en andere belangstellenden te zingen en te horen over God. U bent allemaal van harte uitgenodigd. Na de Sing-in staat de koffie voor u klaar. N i e u w e c i t o n o r m e r i n g Zoals iedereen wel zal weten, worden in alle groepen in het midden en aan het einde van het schooljaar citotoetsen afgenomen. Landelijk heeft men bij cito besloten om de normeringen van begrijpend lezen, spelling en rekenen aan te scherpen. Vanuit cito schrijft men: Het slijten van normen is een bekend fenomeen. Op basis van de vele data die we van scholen ontvingen, controleerden we de normen van de huidige LVStoetsen van Begrijpend lezen, Spelling en Rekenen- Wiskunde. Daaruit blijkt dat de leerlingen tegenwoordig de toetsen beter maken dan de leerlingen in de normeringsonderzoeken van jaren geleden. Dit betekent dat leerlingen meer opgaven goed moeten hebben om een bepaalde score te halen. Deze nieuwe normering is door Cito al ruim voor de zomervakantie ingevoerd, maar in ons administratieprogramma ParnasSys kwam deze aanpassing pas in augustus 2014 met terugwerkende kracht. Dit kan betekenen dat er nu soms een verschil is tussen de score in het ouderportaal en op het rapport. We werken niet meer met A, B, C, D en E scores werken, maar met de cijfers I, II, III, IV en V. Bij deze cijfers zit in elke groep landelijk 20% van de leerlingen. Jarig in oktober José van den Heuvel Nikita van Beek Hizkia Verbeeke Laelle de Kievid Albert Pol Sam Vonk Tooske Pol Havva Ata Alberto Azad Luuk van den Heuvel Jayvon Jankovic Twitterbericht Soms zwijgt God en lijkt het alsof Hij heel ver weg is, terwijl zijn Geest in ons woont. S t u d i e d a g Op woensdag 15 oktober zijn alle kinderen vrij. De leerkrachten hebben een studiedag. We krijgen s morgens nascholing over De Vreedzame School. Daarbij zal centraal staan hoe we verantwoordelijkheden kunnen delen met de kinderen, zodat kinderen zich eigenaar voelen van de school. In de middag zal er een trainer komen om ons meer te leren over MI (meervoudige intelligentie), dit is één van de pijlers van de school waar we meer over willen leren.

3 Pagina 3 O u d e r v e r t e l g e s p r e k Op de Engelenburgschool werken we HandelingsGericht, kortgenoemd HGW. Handelingsgericht betekent eigenlijk, dat we ons handelen willen richten op wat de kinderen nodig hebben. Dit alles binnen de kaders van onze mogelijkheden. Het HGW krijgt vorm door een samenwerking van drie partijen die elk afzonderlijk veel kennis hebben over het kind. Allereerst geeft het kind zelf veel informatie over zichzelf. Dat kan zijn door zijn/haar gedrag, de resultaten op school of door gesprekjes die gevoerd worden met het kind. Hierdoor weet de leerkracht ook veel over de kinderen in zijn of haar groep. De belangrijkste kennisbron vormen de ouders. Door het samenvoegen van die kennis kunnen we HGW op een juiste wijze toepassen in de benadering van de kinderen en in het aanbieden van het onderwijs. Zoals genoemd zien we u als ouders als de belangrijkste kennisbron van informatie die we op school kunnen gebruiken om uw kind op een passende wijze onderwijs te kunnen bieden. U heeft tijdens de informatieavond de vragenlijst van de leerkracht ontvangen. Wilt u deze vragenlijst thuis invullen en voor vrijdag 17 oktober bij de groepsleerkracht inleveren. Tijdens het oudervertelgesprek op maandag 3 november en dinsdag 4 november zal de leerkracht met u uw vragenlijst bespreken. Het tijdstip waarop het oudervertelgesprek met u plaatsvindt krijgt u per mail en staat vanaf 29 oktober in het ouderportaal. Wanneer het voor u niet mogelijk is om deze avond op school te zijn dan kunt u dit voor dinsdag 28 oktober aan de leerkracht doorgeven. D e V r e e d z a m e s c h o o l b l o k 2 We starten met de lessen uit Blok 2 (We lossen conflicten zelf op). Het doel van de lessen in dit blok is kinderen te leren om op een positieve manier met conflicten om te gaan. De lessen zijn onder andere gericht op het verschil tussen conflict en ruzie. Een conflict is een verschil van mening: je wilt bijvoorbeeld allebei iets anders doen of hebben. Bij een conflict wil je een oplossing bedenken waar je allebei tevreden mee bent. Je zoekt naar win-win oplossingen. Conflicten horen bij het leven. Wanneer conflicten met geweld gepaard gaan, spreken we van ruzie. We leren kinderen dat je op drie manieren kunt reageren op een conflict. Of je loopt weg, je zegt niet wat je ervan vindt. Of je reageert agressief, je bent boos en wordt driftig. Of je staat stevig, je komt op voor jezelf en houdt ook rekening met de ander: je zoekt naar een win-winoplossing. In groep 1 en 2 leren de kinderen zelf hun conflicten op te lossen met behulp van de LOS HET OP-KAART. In groep 3 en 4 leren de kinderen dat met behulp van het stappenplan PRAAT HET UIT.

4 Pagina 4 P a s s e n d o n d e r w i j s Vanaf dit schooljaar gaat er veel veranderen als het gaat om de zorg voor onze leerlingen. De wet op Passend onderwijs is ingegaan en de veranderingen die daar mee te maken hebben zullen steeds meer zichtbaar worden binnen de scholen. Voor veel kinderen verandert er niets. Alle leerlingen krijgen op school hetzelfde onderwijs als de afgelopen jaren. De lessen zijn dezelfde en de lesstof is ook niet anders. De kinderen die aan de gewone lessen voldoende hebben om de lesstof te beheersen, zullen niet veel merken van de veranderingen. Ook de kinderen die met wat extra hulp toch die lastige sommen onder de knie krijgen, of dat nu hulp is die de leerkracht zelf geeft of de remedial teacher, merken geen verschil. Zij krijgen op school de basisondersteuning en dat is voor hen voldoende. Voor een aantal kinderen is deze hulp niet voldoende. In het verleden waren dit de kinderen die in aanmerking kwamen voor een rugzakje. Deze rugzakjes waren bedoeld om extra financiële middelen beschikbaar te maken voor extra ondersteuning en begeleiding van de leerling. Deze middelen waren naar eigen inzicht vrij te besteden, in het belang van de betreffende leerling. Daar is nu verandering in gekomen. Wanneer school en ouders van mening zijn dat er voor een leerling meer nodig is dan de basisondersteuning, kan er geen rugzakje meer aangevraagd worden. Voor deze kinderen zal school, samen met de ouders bij het Samenwerkingsverband Rijn en Gelderse Vallei een aanvraag moeten indienen voor een onderwijsarrangement. Hierbij wordt niet gekeken naar wat er mis is met een kind, maar naar wat een kind nodig heeft om zich beter te ontwikkelen. Daarom wordt een groeidocument ingevuld, waar in kaart wordt gebracht welke ondersteuning een kind precies nodig heeft. Extra ondersteuning zal dan zo snel mogelijk, zo licht mogelijk, zo dicht mogelijk bij huis, op de meest adequate manier, door de meest aangewezen persoon of instelling, samen met de ouders en (zo nodig) partners in (jeugd)zorg geboden worden. Bijbeltekst van de maand En Ik zeg u: Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. Want ieder die bidt, die ontvangt; wie zoekt, die vindt; en wie klopt, voor hem zal er opengedaan worden Het is de bedoeling dat met deze ondersteuning meer kinderen op maat hulp krijgen, zodat ze gewoon op hun vertrouwde basisschool kunnen blijven. Helaas zal dit niet altijd lukken. Voor een aantal kinderen zal het toch nodig blijven de overstap te maken naar het speciaal (basis)onderwijs. Vinden ouders, school en twee deskundigen uit het samenwerkingsverband plaatsing in het speciaal (basis)onderwijs nodig en zijn alle betrokkenen het eens hierover, dan is dat voldoende. Zijn betrokkenen het niet eens met elkaar, dan geeft de onafhankelijke deskundigencommissie advies. Lukas 11 vers 9 en 10

5 Pagina 5 S c h o o l f o n d s S c h o o l r e i s j e e n k a m p Kerst 147,68 Attenties 190,75 Sporttoernooien 61,21 Kleine reparaties 71,48 Afscheid groep 8 176,35 Sinterklaasfeest 296,88 Aankleding lokaal 150,42 Leermiddelen aanvulling 278,47 Projecten 420,59 Pasen 8,00 Diversen 69,35 Vrijdagmiddagprogramma 108,01 Kinderboekenweek 47,70 Excursies 76, Totaal 2102,92 Inkomsten ouderbijdrage 1880,00 Tekort 222,92 O u d p a p i e r We zijn erg blij met de acht ouders die ongeveer 3 keer per jaar de hele zaterdagochtend oud papier ophalen in het Petenbos in Veenendaal. Schoolreis groep 1 en 2 123,95 Schoolreisje groepen ,84 Kamp groep , Totaal 2451,38 Inkomsten schoolreisje en kamp 2295,00 Te kort 156,38 De school heeft 1013,97 nog in kas. Dit geld is nodig om komend cursusjaar met de kinderen van groep 8 weer op schoolreis te gaan. In totaal hebben zij in schooljaar voor 3400,02 opgehaald. Dit is veel geld, waar wij als school heel erg blij mee zijn. Vaders heel erg bedankt voor jullie hulp en inzet, namens alle kinderen en leerkrachten. Voor komend jaar kunnen we nog wel een aantal ouders gebruiken die een aantal keren per jaar oud papier willen ophalen voor de school. U kunt zich hiervoor aanmelden bij meester van Ramshorst. G e b e d s g r o e p Samen bidden voor de Engelenburgschool. Wat een verantwoordelijke positie heeft het onderwijzende team; wat zijn er toch veel interacties in een schoolgebouw; wat moeten onze kinderen toch veel in zich opnemen - zowel intellectueel als sociaal. Zoveel redenen om biddend om de Engelenburgschool heen te staan. Eens in de veertien dagen doen we dat samen met een aantal ouders. Aan de hand van de gebedspunten van kinderen, leerkrachten en ouders brengen we vreugde en zorgen bij onze hemelse Vader. Daarnaast staat er elke morgen een ander onderwerp centraal. We kunnen nog meer bidders gebruiken! Kom gerust eens kijken: van harte welkom van 8.45 tot uur in het kantoor van meester van Ramshorst. De volgende data staan in de nieuwsbrief en op de website vermeld. Namens de gebedsgroep.

6 Pagina 6 G e b o o r t e In de zomervakantie is er bij de familie Dadi een zoon geboren. Hij heet Adam en is het broertje van Soufian en Oumayya. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige wonder. We wensen jullie heel veel geluk en Gods zegen toe bij de opvoeding van jullie kinderen. M e d i a t i e t r a i n i n g Een jaar geleden zijn we gestart met De Vreedzame School, een programma dat streeft naar een klimaat in school en in de klas waarin betrokkenheid en verantwoordelijkheid van kinderen centraal staan. De school wordt een democratische gemeenschap waarin ook de kinderen een stem hebben, zich gezien en gehoord voelen en op een positieve manier met elkaar omgaan. Hierbij staat conflictoplossing centraal. Kinderen leren hoe je constructief met conflicten om kunt gaan. We stimuleren kinderen hun conflicten voor zover mogelijk zelfstandig op te lossen. Wanneer de kinderen het niet lukt om een conflict zelf op te lossen kunnen ze ondersteund worden door een mediator. De mediator kan een leerkracht zijn, maar ook een medeleerling. Vandaar dat we op school een aantal bovenbouwleerlingen gaan opleiden tot leerlingmediator, die andere kinderen gaan helpen bij het oplossen van een conflict als ze daar zelf niet in slagen. De leerkrachten zorgen ervoor dat mediaties veilig en succesvol verlopen. De training start op 30 oktober. Voorafgaand aan de training zal toestemming worden gevraagd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen die gevraagd worden om leerlingmediator te worden. Kinderen solliciteren voor deze taak en de hele groep heeft er een belangrijke stem in welke kinderen opgeleid worden. Na de training is er een diploma-uitreiking en kunt u in school zien welke leerlingmediatoren dienst hebben op een bepaalde dag. A f s c h e i d Vorige week hebben we afscheid genomen van Marwan uit groep 3, omdat hij naar een andere school is gegaan. We wensen hem Gods zegen toe op zijn nieuwe school. F o t o s w e b s i t e Regelmatig zijn op onze website foto s te zien, waar ook leerlingen op staan. Indien u niet wenst dat uw zoon/ dochter op een foto op onze website te zien zal zijn, willen we u vriendelijk vragen dit schriftelijk aan de leerkracht van uw kind(eren) door te geven. Dit kan t/m vrijdag 3 oktober. Indien wij geen bericht van u hebben ontvangen, gaan we er van uit dat u het goedvindt dat uw kind eventueel op de website te zien is.

7 Pagina 7 K i n d e r b o e k e n m a a n d In oktober vindt voor de 20ste keer de Christelijke Kinderboekenmaand plaats. Het thema is In de wolken. In veel boeken wordt geschreven over feesten en het gevoel in de wolken te zijn. Er zijn allerlei manieren om feest te vieren. In huis of in de tuin, met slingers en met taart. In de Bijbel lezen we dat God ook van feesten houdt; Hij wil dat we genieten van lekkere maaltijden, wijn, vrolijkheid en feestelijke kleren. Jezus gaat naar de bruiloft in Kana en in Prediker lezen we over eten, drinken, plezier hebben en feestelijke kleren dragen, omdat God dat zo wil. Het is een voorproefje van Gods Koninkrijk dat straks komt. Daar is het écht feest! Ook op school willen we er aandacht aan besteden. Hier krijgt u nog een extra informatiebrief over. We kunnen nog wel wat helpende handen gebruiken voor het organiseren van de activiteiten. Lijkt u het leuk om mee te helpen? Stuur dan een naar linda.willemsen@shsveenendaal.nl S c h o o l g i d s De schoolgids voor dit jaar kunt u vinden op onze website. Deze schoolgids is bedoeld voor ouders die nu kinderen op onze school hebben én voor ouders van toekomstige leerlingen. In deze gids leggen wij verantwoording af van onze manier van werken en van de behaalde resultaten. Ook leggen wij uit wat ouders mogen verwachten als hun kind een leerling van onze school is of wordt. De engelenburggids van dit jaar krijgen de kinderen vandaag mee naar huis. Hierin staan het psalmenrooster, de kalender met alle activiteiten gedurende dit jaar, de teamsamenstelling en de namen en adressen van alle kinderen per groep. Deze gids kunt u ook op de website bekijken. S t a g i a i r e g r o e p 1 / 2 Hallo, mijn naam is Emma van Geffen. Sommige zullen mij al wel eens eerder hebben gezien op de Engelenburg school, aangezien ik 2 jaar geleden ook een stageplek heb gehad op deze school. Toen heb ik het erg naar mijn zin gehad en heb er veel kunnen leren, ik hoop dat dat dit schooljaar weer zo zal zijn! Inmiddels ben ik 18 jaar en woon met mijn ouders en zusje in Veenendaal. Ik volg de opleiding onderwijsassistent en ben nu bezig met mijn examen jaar. Na deze opleiding hoop ik toegelaten te worden aan de opleiding leerkracht basisonderwijs /PABO. Naast mijn studie heb ik voor enkele uren per week een baantje en speel hockey. Als er dan naast al deze bezigheden nog tijd vrij is, doe ik graag leuke dingen met vrienden en vriendinnen! Dit hele schooljaar ben ik woensdag, donderdag en vrijdag aanwezig in groep 1-2, dus jullie zullen mij vast en zeker nog wel tegenkomen!

8 SCHOOLJOURNAAL Pagina 8 Vanuit groep 1/2 Op maandag 15 september was het lampegiet. Daarom mochten de kinderen van groep 1 en 2 in verkleedkleren op school komen. Wat zag iedereen er mooi uit! Ook de juffen waren verkleed! Op school hadden we een lampion gemaakt voor de optocht. Zingend zijn we door de wijk gelopen, dat was erg leuk! Ook een groepsfoto mocht natuurlijk niet ontbreken..

9 Pagina 9 SCHOOLJOURNAAL Lampionnetje, lampionnetje. Laat je licht maar schijnen. Lampionnetje, lampionnetje, schijn je licht voor mij. Bij terugkomst op school zijn we door de hele school en langs alle klassen gegaan. In onze eigen klas hebben we nog een beker chocolademelk op met een kaneelkoekje. Mmmm!

10 Pagina 10 A g e n d a Datum Activiteit Donderdag 25 september Open middag groep 1 en 2 Maandag 29 september Vrijdag 3 oktober Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober Woensdag 8 oktober Woensdag 15 oktober Start blok 2 De Vreedzame School uur Ontruimingsoefening Open inloop Gebedsgroep Praktisch verkeersles Kinderen vrij, studiedag Vrijdag 17 oktober 8.30 uur Sing-in oktober Herfstvakantie Maandag 27 oktober Onderbouw vrij Woensdag 29 oktober Nieuwsbrief mee Woensdag 29 oktober Gebedsgroep Donderdag 30 oktober Leerling mediatietraining Maandag 3 november Oudervertelgesprek Dinsdag 4 november Open inloop Dinsdag 4 november Oudervertelgesprek Bijlagen: Brief ouderhulp De regel van de maand is: We horen bij elkaar

Tro u w. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 1 nummer 1 24 september Bijbel Facebook Opening Sing-in Nieuwe cito normering Oudervertelgesprek

Tro u w. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 1 nummer 1 24 september Bijbel Facebook Opening Sing-in Nieuwe cito normering Oudervertelgesprek Jaargang 1 nummer 1 24 september 2014 In dit nummer: Bijbel Facebook Opening Sing-in Nieuwe cito normering Oudervertelgesprek Oudergebedsteam De Vreedzame school Plein Studiedag Passend onderwijs Agenda

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Nieuw schooljaar. Welkom en afscheid

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Nieuw schooljaar. Welkom en afscheid ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 18 september 2013 Jaargang 3, nr. 1 IN DIT NUMMER: Nieuw schooljaar Geboorte Welkom en afscheid Informatieavond Projectweken Schoolfruit Vreedzame school Ouderfonds

Nadere informatie

Open inloop en schooltijden

Open inloop en schooltijden Jaargang 5 nummer 1 27 september 2017 In dit nummer: Projectweken Personeel Open inloop Oudergebedsteam Website en Facebook Opening Ontmoetingshuis Luizenbestrijders Geboren De Vreedzame school Klassenouder

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L September 2015 Jaargang 4, nr. 1 I N D I T N U M M E R : De wijnstok Personeel Ouderbijdrage verhoogd Website Afmelden bij ziekte Kruidnotenactie Mediatietraining De Vreedzame School Werkgroepen Streetwise

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L September 2016 Jaargang 5, nr. 1 I N D I T N U M M E R : Gaven Personeel Afmelden bij ziekte Sing-in Website en Facebook Kinderboekenruilmarkt Mediatietraining De Vreedzame School Welkom Klassenouder Even

Nadere informatie

S c h o o l j o u r n a a l

S c h o o l j o u r n a a l E n g e l e n b u r g s c h o o l S c h o o l j o u r n a a l 27 januari 2012 Jaargang 1, nr. 1 P r i j s v r a a g I n d i t n u m m e r : 1. Prijsvraag 2. Nieuwe nieuwsbrief 3. Personeel 4. Sing-inn

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L E N G E L E N B U R G S C H O O L S C H O O L J O U R N A A L 26 september 2012 Jaargang 2, nr. 2 I N D I T N U M M E R : S c h o o l o n t b i j t Schoolontbijt Verkeersouder Personeel Studiedag Sing-in

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L September 2017 Jaargang 6, nr. 1 I N D I T N U M M E R : Jubileum Personeel Website en Facebook Afmelden bij ziekte Streetwise Mediatietraining De Vreedzame School Welkom Klassenouder Even voorstellen..

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in ENGELENBURGSCHOOL 23 april 2014 Jaargang 3, nr. 8 IN DIT NUMMER: Ontmoeting Personeel Sing-in Activiteit Afscheid juf Olivier Inspectiebezoek Komend cursusjaar Vakantierooster Schoolfoto s Kamp Koningsspelen

Nadere informatie

8 nov In dit bulletin:

8 nov In dit bulletin: 8 nov. 2017 Voor de kalender: 3, 8 en 10 nov. Groepen 1/2 Excursie Kriebelbeestjessafari 10 nov. Nationaal Schoolontbijt 24 nov. 1 e Rapport mee (graag de rapportmap mee naar school!) 27 nov. t/m 1 dec.

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 1 26 september 2018

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 1 26 september 2018 Jaargang 6 nummer 1 26 september 2018 In dit nummer: Kinderboekenmaand Trakteren Geboren Klassenouder Oudergebedsteam Verjaardagen Tussen de middag Schoolshirts Parro Luizenbestrijders De Vreedzame school

Nadere informatie

GAANDERWIJZER jaargang 1, nummer 3 28 september 2017

GAANDERWIJZER jaargang 1, nummer 3 28 september 2017 GAANDERWIJZER 2017-201 jaargang 1, nummer 3 2 september 2017 Staking donderdag 5 oktober Zoals u weet, via het schrijven ( ontvangen 13 september) van mevrouw Lucy Hermsen, voorzitter van het College van

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Biddag

ENGELENBURGSCHOOL. Biddag ENGELENBURGSCHOOL 18 februari 2015 Jaargang 4, nr.6 I N D I T N U M M E R : Biddag Actie opbrengst Personeel Lekker Fit maand Contactavond Groepsfoto s Zendingsgeld op vrijdag Schoolvoetbal Vakantierooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer: Jaarthema: Gerechtigheid. Oudergebedsteam. Jaargang 8 nummer 2 Woensdag 25 september Bijbeltekst van de maand

Nieuwsbrief. In dit nummer: Jaarthema: Gerechtigheid. Oudergebedsteam. Jaargang 8 nummer 2 Woensdag 25 september Bijbeltekst van de maand Jaargang 8 nummer 2 Woensdag 25 september 2019 Nieuwsbrief In dit nummer: Gerechtigheid Oudergebedsteam Klassenouder Kinderboekenmaand Verjaardagen Personeel Wij hebben het verlangen om het Koninkrijk

Nadere informatie

Engelenburggids De Fuikenweide KD Veenendaal tel Inhoud. Teamsamenstelling 4. Activiteitenkalender 7.

Engelenburggids De Fuikenweide KD Veenendaal tel Inhoud. Teamsamenstelling 4. Activiteitenkalender 7. Inhoud Teamsamenstelling 4 Activiteitenkalender 7 Schoolpsalmen 8 2 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt onze nieuwe Engelenburggids, waarin alle belangrijke informatie staat voor het cursusjaar 2017-2018.

Nadere informatie

Inhoud. Teamsamenstelling 4. Activiteitenkalender 7. Schoolpsalmen 8. Groepsoverzicht 9

Inhoud. Teamsamenstelling 4. Activiteitenkalender 7. Schoolpsalmen 8. Groepsoverzicht 9 Inhoud Teamsamenstelling 4 Activiteitenkalender 7 Schoolpsalmen 8 Groepsoverzicht 9 2 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt onze nieuwe Engelenburggids, waarin alle belangrijke informatie staat voor het

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Mediatoren op Het Kompas

Mediatoren op Het Kompas Mediatoren op Het Kompas Beschrijving traject van invoering leerlingmediatoren Inleiding We beschrijven hier hoe leerlingmediatie op Het Kompas wordt geregeld. Selectie van de leerlingen We kiezen voor

Nadere informatie

Actie voor de ROMA scholen

Actie voor de ROMA scholen Jaargang 6 nummer 5 30 januari 2019 In dit nummer: Actie Ouderavond Studiedag Koffie inloopochtend Kindgesprekken Contactavond De Vreedzame school Schoolreis Geboren Overblijven Beeldknap Zelfknap Agenda

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. De Heilige Geest

ENGELENBURGSCHOOL. De Heilige Geest ENGELENBURGSCHOOL 27 mei 2015 Jaargang 4, nr.9 I N D I T N U M M E R : De Heilige Geest Personeel Cito groep 8 Singin 29 mei Avondvierdaagse Kamp groep 8 Schoolreisje High-tea Voor en na schooltijd Geboorte

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 2. Oktober 2016

PAULUSPRAAT 2. Oktober 2016 PAULUSPRAAT 2 Oktober 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Directie Overkant - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein in de Paulusschool - Mediatie Vreedzame school - Vervangingen bij afwezigheid leerkracht

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Het is weer (bijna) dankdag. Laten we deze dankdag delen want er is genoeg

ENGELENBURGSCHOOL. Het is weer (bijna) dankdag. Laten we deze dankdag delen want er is genoeg ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 29 oktober 2014 Jaargang 4, nr.2 IN DIT NUMMER: Genoeg te delen Welkom Oudervertelgesprek Ouderhulp Actie voedsel- Scholierenveldloop De Vreedzame School Nationaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 Schooljaar 15 16 1 december 2015

Nieuwsbrief 7 Schooljaar 15 16 1 december 2015 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 15 16 1 december 2015 AGENDA Activiteit donderdag 3 december gr 1 t/m 8 Gym i.p.v. vrijdag vrijdag 4 december gr 1 t/m 8 Sinterklaasviering. Let op: om 08.20 uur aanwezig! maandag

Nadere informatie

Schooljournaal Februari 2018

Schooljournaal Februari 2018 Schooljournaal Februari 2018 In dit nummer: Biddag 13 maart 2019 Agenda (Nieuwe plek!) Welkom op school Sing-in Lente Vrijdagmiddagprogramma Zomaar een prachtige dag De Vreedzame School Blok 5 Scoren in

Nadere informatie

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 In dit nummer: Godsgeschenk Contactavond Rapport Februariactie Open inloopweek Verlofaanvraag We dragen allemaal een steentje bij Tips voor ouders Biddag Wijzneus Open

Nadere informatie

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 In dit nummer: In leven Personeel We hebben hart voor elkaar Tip voor ouders Open lessen School kerkdienst Ouderportaal Onderzoek oudertevredenheid Snappet Agenda I

Nadere informatie

Inhoud. Teamsamenstelling 3. Activiteitenkalender 6. Schoolpsalmen 7

Inhoud. Teamsamenstelling 3. Activiteitenkalender 6. Schoolpsalmen 7 Inhoud Teamsamenstelling 3 Activiteitenkalender 6 Schoolpsalmen 7 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt onze nieuwe Engelenburggids, waarin alle belangrijke informatie staat voor het cursusjaar 2018-2019.

Nadere informatie

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning September 2017 Agenda 02-10 t/m 08-10 Week van de opvoeding 05-10 Stakingsdag PO in actie 10-10 en 12-10 OPP gesprekken 11-10 Voorlichting V(S)O 14-10 Sportmarkt 17-10 Ouderavond met workshops 23-10 t/m

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

nieuwsbrief-special Vreedzame School cb de Brug nr 01

nieuwsbrief-special Vreedzame School cb de Brug nr 01 nieuwsbrief-special Vreedzame School cb de Brug nr 01 Wilt u meer over de inhoud weten die op deze nieuwsbriefspecial staat? Kom dan gerust even langs op school. *Vreedzame school We hebben de eerste weken

Nadere informatie

Ontmoeting. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014

Ontmoeting. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014 Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014 In dit nummer: Ontmoeting Geboorte Nieuwe leerlingen Komend cursusjaar Geboorte Ontmoetingshuis Activiteit voor ouders en kinderen Vakantierooster Verlof Ochtend en avond

Nadere informatie

Weeknieuws nr.4 20 september 2019

Weeknieuws nr.4 20 september 2019 AGENDA Weeknieuws nr.4 20 september 2019 Datum Activiteit 23 t/m 27 Omgekeerde oudergesprekken september 26 september Schoolreis groep 6 30 september Start schoolreis groep 8 3 oktober Einde schoolreis

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan ENGELENBURGSCHOOL 25 maart 2015 Jaargang 4, nr.7 I N D I T N U M M E R : Hij is opgestaan Paasviering Geboorte Koningsspelen Groepsfoto s Mailcontact Welkom Ouder-kind activiteit Zendingsgeld Citotoets

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Februari 2017 Jaargang 6, nr. 7 I N D I T N U M M E R : Biddag Personeel Luizenmoeders gezocht Paasviering Schooljaar 2018-2019 Onderbouwplein Open week De Vreedzame School Vanuit groep 1 Agenda B i d

Nadere informatie

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 In dit nummer: Kerst Schoolkerkdienst Kerstlunch Wonderlijk gemaakt Welkom Instroomgroep Jeugdsportfonds Schoolfruit Foto s kerstviering Collecte Agenda Ke rst We mogen

Nadere informatie

Wijnstok. Personeel. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 1 30 september 2015

Wijnstok. Personeel. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 1 30 september 2015 Jaargang 4 nummer 1 30 september 2015 In dit nummer: Wijnstok Personeel Overblijven W i j n s t o k Na een heerlijke vakantie zijn alle kinderen, ouders en leerkrachten weer gezond en hopelijk fit teruggekeerd.

Nadere informatie

Startpunt We vertellen de verhalen uit Handelingen over Paulus en volgen hem op zijn reizen.

Startpunt We vertellen de verhalen uit Handelingen over Paulus en volgen hem op zijn reizen. 30 juni 2016 ONS - NIEUWS Agenda: 1-7: 2 e rapport 4 en 5 juli: musical gr 8 7 juli: laatste schooldag Bijlage: formatie 2016-2017 Startpunt We vertellen de verhalen uit Handelingen over Paulus en volgen

Nadere informatie

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via NUMMER 2 JAARGANG 30 16-09-2016 Belangrijke data Belangrijke data 19 september Inschrijven startgesprekken beide locaties 20 september Schoolreisje gr. 1/2, 5, 6, en 7 beide locaties 22 september Schoolreisje

Nadere informatie

Kerstlunch. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 4 19 december Licht Kerstbrunch Geboren Ouderavond

Kerstlunch. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 4 19 december Licht Kerstbrunch Geboren Ouderavond Jaargang 6 nummer 4 19 december 2018 In dit nummer: Licht Kerstbrunch Ouderavond Personeel Welkom en afscheid School - kerkdienst Ouderwerkgroep Gebedsmoment Wonderlijk gemaakt Beeldknap Agenda Als alles

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Mei 2018 Jaargang 6, nr. 10 I N D I T N U M M E R : Volgend schooljaar Personeel Even voorstellen Gymrooster Grote schoonmaak Eindtoets Kamp groep 8 Contactavond Avondvierdaagse Wisselmoment Agenda V o

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start.

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start. Info 6 2016/2017 Datum: 13-01-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer

Nadere informatie

Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Vrijdag 22 augustus 2013 tel. 0548-636000 www.julianaschool.

Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Vrijdag 22 augustus 2013 tel. 0548-636000 www.julianaschool. Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Vrijdag 22 augustus 2013 tel. 0548-636000 www.julianaschool.net Nummer 1 Inhoud Kreet van de week Geboren! Uit het team Dubbele

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 732 8-03-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 28 november 2012 Jaargang 2, nr. 4 K e r s t f e e s t I N D I T N U M M E R : Kerstfeest Personeel Sinterklaasfeest Kerstbrunch Nieuwe leerlingen Nederlandse taal Welkom

Nadere informatie

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren Beste lezers van deze nieuwsbrief Namens het team van de Schimmelpenninck van der Oye wens ik u en jullie een gezegend 2014 toe. Na een heerlijke kerstvakantie zijn wij vanmorgen uitgerust en vol enthousiasme

Nadere informatie

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website:

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website: Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van de Ds. D.A. v.d. Boschschool en Peuterschool v.d. Bosch BOSCHBLAD nummer 1, september 2018 Peuterschool: 393 00 10 Basisschool: 394 86 87 Website: www.vdboschschool.nl

Nadere informatie

Agenda. Nieuws van directie

Agenda. Nieuws van directie Agenda 1 september Feestelijke opening nieuwe hoofdingang 1 september Inloopochtend voor ouders van groep 5a / 5b 2 september Inloopochtend voor ouders van groep 6 3 september Inloopochtend voor ouders

Nadere informatie

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04 16 oktober 2013 Jaargang 04 Nieuws 04 Herfstvakantie We zien overal om ons heen de prachtige kleuren in de natuur. Het is echt herfst geworden! Volgende week mogen we genieten van de herfstvakantie. We

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Jaargang 6 nummer 2 31 oktober 2018 In dit nummer: Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Nieuwe kinderen Koffie inloop ochtend Geboren Sponsor Blok 3 DVS Tips Woordknap Muziekknap Agenda Dankdag Op woensdag

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 8 30 november 2015 Nog vier nachtjes slapen Kind op maandag Week 49 30/11-04/12 Thema: Er komt een tijd We beginnen deze adventstijd met verhalen over Jesaja. Hij leeft

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L mei / juni 2017 Jaargang 5, nr. 9 I N D I T N U M M E R : Dierbaar Personeel Contactavond Schoonmaken Aanmelden nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Groepsindeling Wisselmoment Even voorstellen H i j w a

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het is voorjaar. De natuur staat weer in bloei. s Morgens mogen we wakker worden van het gefluit van de vogels. Het is bijna Hemelvaartsdag en Pinksteren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 19 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, De laatste Nieuwsbrief van dit schooljaar alweer. Volgend jaar krijgt de nieuwsbrief een nieuwe vorm. Daar past ook een nieuwe naam bij. Daarom willen

Nadere informatie

Hoera! een meisje.. Uitnodiging presentatie entreetoets en Voortgezet Onderwijs ouders groep 7 Entreetoets groep 7 Schoolreis Even voorstellen (1)

Hoera! een meisje.. Uitnodiging presentatie entreetoets en Voortgezet Onderwijs ouders groep 7 Entreetoets groep 7 Schoolreis Even voorstellen (1) Mei 2018 Hoera! een meisje.. Op woensdag 28 maart 2018 is juf Melanie mama geworden van een prachtige dochter. Het meisje draagt de naam Aimée. Wij wensen de juf een mooie kraamtijd met haar gezin! Uitnodiging

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L November 2016 Jaargang 5, nr. 3 I N D I T N U M M E R : Wat zou je willen? Personeel Geboorte Sinterklaas Kerst Jeugdsportfonds Mediatietraining Even Vanuit gr. 3/4 Agenda W a t z o u j e w i l l e n?

Nadere informatie

Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Donderdag 4 september 2014 tel. 0548-636000 www.julianaschool.

Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Donderdag 4 september 2014 tel. 0548-636000 www.julianaschool. Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Donderdag 4 september 2014 tel. 0548-636000 www.julianaschool.net Nummer 3 Inhoud Kreet van de week Geboren! De school is

Nadere informatie

Wat zou je willen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016

Wat zou je willen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016 Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016 In dit nummer: Bidden Kerstbrunch Wonderlijk gemaakt Sinterklaasfeest 100e leerling Afscheid Ingang Mediatie Agenda Contact Wat zou je willen Veel mensen hebben iets

Nadere informatie

R.K. Basisschool t Ruimteschip

R.K. Basisschool t Ruimteschip Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 8, 11 oktober 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Zaterdag 5 oktober

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

Dankdag. Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014

Dankdag. Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014 Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014 In dit nummer: Dankdag Nieuwe kinderen Schoolontbijt Wonderlijk gemaakt Oudervertelgesprek EU schoolfruit De Vreedzame School Voedselbank Geboren Open inloop Tips voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief 7 5 juli 2019 Beste ouder(s), verzorger(s), Hulpouders bedankt: Het is lastig om een ieder persoonlijk te bedanken voor alles waarbij u ons het afgelopen jaar hebt geholpen. We lopen dan de

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen.

Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen. 28 augustus 2018 Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen. Een nieuw jaar word je gegeven als druppel in

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 3 Teamsamenstelling... 5 Activiteitenkalender... 8 Schoolpsalmen... 9

Inhoudsopgave. Voorwoord... 3 Teamsamenstelling... 5 Activiteitenkalender... 8 Schoolpsalmen... 9 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Teamsamenstelling... 5 Activiteitenkalender... 8 Schoolpsalmen... 9 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het Bronnenboekje waarin alle belangrijke informatie staat voor cursusjaar

Nadere informatie

Nieuws van Alex december 2017

Nieuws van Alex december 2017 En overal waar wij zijn schijnt Zijn licht! Buiten is het donker. De nacht lijkt eindeloos, maar Jezus kwam ons redden en nu is er weer hoop. Hij kwam met licht en liefde. Hij kwam echt heel dichtbij.

Nadere informatie

Op donderdag 15 maart organiseren we om uur een ouderbijeenkomst om het inspectierapport toe

Op donderdag 15 maart organiseren we om uur een ouderbijeenkomst om het inspectierapport toe 22 februari 2018 Nieuwsbrief 5 editie 1 Nieuwsbrief Minister Marga Klompéschool Van de directie... De voorjaarsvakantie gaat morgen beginnen en daar kijken we met z n allen naar uit. Alle kinderen zijn

Nadere informatie

ROFFELTJE. Dat is mijn maat

ROFFELTJE. Dat is mijn maat ROFFELTJE > Dat is mijn maat Wat is de maat, waarmee de liefde wordt gemeten? Wie kent een toets, waarmee vertrouwen wordt geteld? Wie kent een schaal, waarop je vriendschap af kunt zetten? Wie kent een

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari

Nieuwsbrief februari Nieuwsbrief februari Beste ouder(s)/verzorger(s), Er is hard gewerkt en veel geleerd in de groepen de afgelopen maanden. Deze maand ontvangen de kinderen hun eerste rapport en bent u van harte welkom op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 18 Vrijdag 10 juni Agenda Vrijdag 10 juni Nieuwsbrief 18 Maandag 13 juni Ouderavond inloop vanaf 19.45 uur Woensdag 15 /m 17 juni Schoolkamp

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni / juli

Nieuwsbrief juni / juli Waar een kleine school groot in kan zijn! Nieuwsbrief juni / juli Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. In deze nieuwsbrief: Afscheid groep 8 Personeel

Nadere informatie

Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag

Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag Inhoudsopgave: Organisatie 1.1. Indeling van de groepen 1.2 Personeel Onderwijskundig 2.1 Vreedzame school 2.2. Engels Ouders 3.1 Activiteiten Commissie 3.2

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 7 25 maart 2015

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 7 25 maart 2015 Jaargang 3 nummer 7 25 maart 2015 In dit nummer: Opgestaan Paasviering Koninsspelen Het enige wat wij moeten doen, is dit geloven. Allemaal zegenrijke paasdagen gewenst. Onderwijsassistente Personeel De

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Samen met de kinderen van de Voorschool.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Woensdag Gezond eten TAAL THUIS Wonderlijk gemaakt, les 1 Taalgebruik

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 28 mei 2014 Jaargang 3, nr. 9 IN DIT NUMMER: Z o m a a r e e n v r a a g.. Zomaar een vraag Personeel Groepsverdeling 2014-2015 Jaarplanning Gymrooster 2014-2015

Nadere informatie

KALENDER: KILDER BEDANKT!

KALENDER: KILDER BEDANKT! KALENDER: 1 t/m 4 juli : Jeugdwandelvierdaagse 3 juli : Lesactiviteit NME Padden en kikkers groep 6 7 juli : Informatieavond voor alle ouders 8 en 9 juli : 10-minutengesprekken 9 juli : Verjaardag juf

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer mei 2016

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer mei 2016 Jaargang 4 nummer 11 25 mei 2016 In dit nummer: Geliefde(n) Schoolreisje Contactavond Toekomstige leerlingen Ochtend en A4daagse High-tea Wisselmoment Inspectiebezoek Medezeggenschap Groepsverdeling Groep

Nadere informatie

CBS De Wieken Januari 2015

CBS De Wieken Januari 2015 CBS De Wieken Januari 2015 Wat is een mediator? Een mediator is iemand die anderen helpt bij een conflict Op school kan de juf of meester dat zijn Op onze school worden leerlingen opgeleid tot mediatoren

Nadere informatie

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie!

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Kind op Maandag Vanaf dit schooljaar werken we weer met Kind

Nadere informatie

Nummer mei 2015

Nummer mei 2015 Nummer 35 29 mei 2015 Agenda Maandag 1 juni Studiedag leerkrachten groepen 1, 1/2 rood en 1/2 blauw. De kinderen van deze groepen zijn deze dag vrij. 1 t/m 7 juni Kledingcontainer Lilianefonds staat op

Nadere informatie

Kalender. We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een fijne vakantie en iedereen weer zin heeft om naar school te gaan! Tot maandag!!

Kalender. We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een fijne vakantie en iedereen weer zin heeft om naar school te gaan! Tot maandag!! Augustus 2018 Lingewijk 13, 3831 LE Leusden, 033-4943936 info@deholm.nl / www.deholm.nl Inhoud van dit Scheepsjournaal: Nieuws vanuit het team 5 gelijke dagen rooster Belangrijke data Uitnodiging informatieavond

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 26 t/m 30 juni Agenda: Ma - Invullen telefoonlijst gr.1-2 Groep 8 kennismaking VO 12.00 uur vrij Di - Kinderen om 09.30 uur naar school i.v.m. Actie Wo - Jaarlijkse schoonmaak gr.1-2

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 schooljaar 2017 2018 Geachte ouder(s), beste leerlingen, Vanmorgen hebben de ouders van de leerlingen van groep 6,7 en 8 het volgende bericht gekregen: Juf Else gaat de

Nadere informatie

W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5

W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5 W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5 In dit nummer Klussenmorgen Spelling Koningsdag Cultuurmiddag Website vergadering Etc. De klussenmorgen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Belangrijke data juni 4 juni OR vergadering 9 en 10 juni Pinksteren (leerlingen vrij!) 11 juni Studiedag (leerlingen vrij!) 12 juni t/m 14 juni Lustrumweek! 18 juni MR vergadering

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L December 2015 Jaargang 4, nr. 4 I N D I T N U M M E R : Donkere tijden? Kerstviering Kerstlunch Bijbeltekst van de maand Wonderlijk gemaakt Leerlingenraad Huisbezoek Geboorte MR-lid De Vreedzame School

Nadere informatie

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Voorwoord We staan weer aan de start van een nieuw cursusjaar. Niemand weet wat ons dit jaar gaat brengen. We maken plannen (dat moet ook), we

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Vrijdag 21 dec. Maandag 7 jan. Dinsdag 8 jan. Woensdag 9 jan. Woensdag 9 jan. Donderdag 24 jan. 12.00u. start kerstvakantie Studiedag leerkrachten, kinderen zijn vrij. Weer naar

Nadere informatie

Al dat speelgoed, wat misschien wel achterin de kast lag, heeft een tweede leven gekregen.

Al dat speelgoed, wat misschien wel achterin de kast lag, heeft een tweede leven gekregen. Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 22 Baarn, 13 juli 2018. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 6, 27-01-2017 Insluippreventie In deze nieuwsbrief: Insluippreventie Nieuw buitenspeelmateriaal Kindgesprekken Oud papier oproep Vreedzame School Vanuit de MR Carnaval

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Juni 2018 Jaargang 6, nr. 11 E i n d e s c h o o l j a a r I N D I T N U M M E R : Einde schooljaar Personeel Jaarplanning Welkom en afscheid Overblijven Informatiemiddagen / avond Groei en bloei Oudervertelgesprekken

Nadere informatie

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 Locatie Middengebied, Nummer 1, Jaargang 4 De Plevier, jouw stap naar persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke ontwikkeling van iedereen staat bij ons centraal. Om persoonlijke

Nadere informatie

augustus 2018 Welkom in je nieuwe wijzer

augustus 2018 Welkom in je nieuwe wijzer augustus 2018 Welkom in je nieuwe wijzer Vanaf dit schooljaar gaat Westwijzer van start met gepersonaliseerd onderwijs. Leerlingen zitten niet meer in een klas, maar in een Wijzer. Iedere leerling krijgt

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 1 schooljaar

Nieuwsbrief nummer 1 schooljaar Nieuwsbrief nummer 1 schooljaar 2019-2020 Belangrijke data 01-10 Vergadering MR 02-10 Start kinderboekenweek 02-10 Spreekuur jeugdverpleegkundige 04-10 Studiedag (school gesloten) 09-10 Anti pestmiddag

Nadere informatie

Info augustus / september CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke /

Info augustus / september CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke / Info augustus / september 2018 CBS t Klinket Tramstraat 36 4371 BX Koudekerke 0118-556126 / klinket@primas-scholengroep.nl In deze info Inhoud Belangrijke data... 1 Een nieuw schooljaar... 2 Gelukkig nieuwjaar...

Nadere informatie