Bijlage 9 Tabel randvoorwaarden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage 9 Tabel randvoorwaarden"

Transcriptie

1 Bijlage 9 Tabel randvoorwaarden Randvoorwaarden herstart dialoog met de gemeente over gebiedsvisie Tussen de Gasten Versie Aanleiding Op uitnodiging van wethouder Stol dd. 10 oktober 2018 zijn wij als groep aan-, om- en inwonenden bereid om het gesprek met de gemeente aan te gaan over een nieuwe gebiedsvisie Tussen de Gasten. We gaan daarbij terug naar de fase tussen de 3e en 4e werksessie en schuiven de kaart die in de 4e werksessie is opgeleverd daarmee terzijde. Een aantal randvoorwaarden voor een vervolggesprek is daarbij voor ons cruciaal. We verdelen deze onder naar randvoorwaarden ten aanzien van het proces en inhoud. Proces; Hoe willen we met elkaar omgaan en welke bereidingswijze houden we aan: Randvoorwaarde Reactie gemeente Toelichting omwonenden Afspraak omwonenden We gaan in het gehele proces uit van eerlijkheid en transparantie. In de afgelopen tijd heeft het gevoel een rol gespeeld dat de gemeente niet eerlijk en transparant is. Een uiteindelijk resultaat moet op draagvlak kunnen rekenen om succesvol te zijn. Dat wil zeggen dat we bij de achterban in ruime mate akkoord hebben op het uiteindelijke resultaat. Pas na Is altijd het doel geweest, ook al is dat niet zo ontvangen. Het college bepaalt wanneer stukken geschikt zijn om naar de raad gaan. Je kan ook naar de raad brengen waar we het niet over eens zijn. - Afspraak is vanzelfsprekend. We streven wel naar draagvlak Het stuk wat naar de raad gaat, daar moet je het met elkaar over eens zijn. Daar kan wel in staan waar we het wel en niet over eens zijn.

2 een dergelijk akkoord kan het naar de raad ter besluitvorming worden voorgelegd. De tijdsdruk is door de gemeente opgelegd, nog meer nu in de eerste 3 weken na de raadsbehandeling op 17 september door de gemeente niets is gedaan. Voor ons geldt geen tijdsdruk maar boven alles zorgvuldigheid en kwaliteit. We zijn bereid een poging te doen om binnen dit korte tijdsbestek in een cocreatief proces met de gemeente tot een gedragen visie te komen. U vraagt daarbij wel een enorme inzet van ons. Mochten wij er niet in slagen om binnen dit korte tijdsbestek tot een gedragen visie te komen, dan zal hier vanuit gemeentezijde begrip voor moeten zijn. Bovendien zal de gebiedsvisie Tussen de Gasten, zoals deze in de raad van 17 september 2018 aan de orde is geweest, dan niet voor besluitvorming in de Klopt dat er 3 week naar buiten toe niets is gebeurd. Willen we de raadsbehandeling van 12 november halen, dan is er vaart nodig. De wethouder stelde de volgende vraag op 10 oktober: willen jullie in de komende 3 weken met ons werken om tot een gedragen visie te komen en zo ja, onder welke condities? In de raad is meerdere malen gesproken over zorgvuldigheid versus kwaliteit. Zo hebben we het hele proces ingestoken, maar is niet altijd zo beleefd door de deelnemers. Uiteraard streven wij ook naar draagvlak. We streven naar een addendum op de visie die 12 november wordt behandeld. Daar staan de afspraken in. Als er aanvullend nog wijzigingen op de visiekaart nodig zijn, dan kan de kaart op het laatste moment worden aangepast en 9 november worden aangeleverd aan de raad. We moeten in week 45 dan nog een keer om tafel om overeenstemming over de kaart te krijgen.

3 raad van Zuidhorn worden voorgelegd. Dan zullen we immers als aan-, om- en inwonenden het proces vervolgen met de nieuwe gemeente Westerkwartier en langer de tijd moeten nemen om tot een gedragen visie te komen. De visie moet uiteindelijk resulteren in een stedenbouwkundig plan, een beeldkwaliteitplan en een concreet bestemmingsplan, die rechtszekerheid bieden en gehandhaafd kunnen worden. Wij leveren inhoudelijke input die vanuit een gezamenlijke dialoog wordt vertaald naar een kaartbeeld dat voor ons begrijpelijk is, uit te leggen is aan de achterban, en waarover we in alle Hoort niet bij de fase van deze gebiedsvisie. Het zijn uitwerkingsplannen, waarover discussie kan worden gevoerd of ze er moeten komen en zo ja, hoe de plannen er dan inhoudelijk uit moeten zien. We zijn nu bezig met een gebiedsvisie. Als je hem nu al trechtert naar een regulier plan dan sla je de innovatie dood. Alle input moet ook met andere deelnemers worden besproken. Dat willen wij ook. De visie is nu ook lastig uit te printen zodat het slecht leesbaar is. Binnen een regulier proces kan je ook innovatief zijn. Gebruik geen architectentaal en maak duidelijk wat waar mag. Parkwonen bereik je door woningen uit te strooien over het gebied ipv clusteren in woonvelden. We maken een beknopt beeldkwaliteitsplan dat ruimte laat voor innovatie. We bespreken welke aanpassingen gedaan moeten worden aan de kaart. Die leveren we 9 november aan bij de raad. Woonvelden blijven bestaan en De Nieuwe Gast loopt achter boerderij Dijkstra langs.

4 eerlijkheid en transparantie het gesprek aan kunnen gaan. Inhoud; Welke ingrediënten zijn van belang om tot een goede soep te komen. Randvoorwaarde omwonenden Reactie gemeente Toelichting omwonenden Onderstaande ingrediënten willen we verwerkt terugzien in de kaart én in reguliere planproducten als een stedenbouwkundig plan/beeldkwaliteitsplan en een handhaafbaar bestemmingsplan. De interne studie die Felixx heeft gedaan Proefverkaveling Tussen de Gasten 22 april 2015 spreekt ons aan en kan bijvoorbeeld als uitgangspunt dienen om de invulling samen verder op te pakken. Wij onderschrijven de uitgangspunten en de overkoepelende ambities van de gebiedsvisie Tussen de Gasten zoals deze in de raad van 17 september aan de orde is geweest: een groene omgeving met bewegend water, samen leven en duurzaam bouwen. We ondersteunen de gedachte van een innovatief en duurzaam woonpark. We hebben het nu over de gebiedsvisie, als je nu met een regulier planproces wil gaan naar een beeldkwaliteitplan, dan duurt het heel lang. Dat komt in de volgende fase. We kunnen nu discussiëren over tot welk niveau je wilt gaan om ervoor te zorgen dat de raad op 12 november de visie behandelt. De proefverkaveling van 2015 past niet binnen de uitgangspunten en ambities van de inhoudelijk door de raad geprezen visie. Prima We willen dat de raad besluit wat voor vervolgplannen er komen. Afspraak We maken een beknopt beeldkwaliteitsplan dat ruimte laat voor innovatie. O.a. afspraken over nokhoogte en tegengaan rommelig beeld. We gaan geen kavels intekenen, ook niet aan De Nieuwe Gast.

5 Rekening houden met karakteristieken en hoogteverschillen zoals ingebracht door de Historische Kring Zuidhorn. Materiaalgebruik anno 2018 en bepalingen rond warmtegebruik (uitsluiten van pallet- en houtkachels). Prima, dat is ook te zien op de borden waar een lijst staat waar we het wel over eens zijn. Je kan nog even kijken naar wat de HKZ precies heeft ingebracht en wat dat precies betekent. We kunnen geen verbod leggen op pallet- en houtkachels. Waarom terugvallen op huidige 2018 materialen? Toekomstige materialen worden nog ontwikkeld. Stimuleert innovatie niet. Willen geen autobanden en troep door verzamelen en gebruiken van oud en slecht materiaal. We maken de afspraak: Maximale bouwhoogte van twee lagen met kap is het uitgangspunt. Afwijking naar drie lagen plat is mogelijk indien deze plaatselijk wordt toegepast, er geen complexvorming ontstaat en deze stedenbouwkundig goed wordt ingepast. We maken een afspraak over materiaalgebruik zonder te beperkend te zijn. Gaat om het tegengaan van een rommelig beeld: - De zichtbare materialen voor de gevels en het dak dienen te worden afgestemd op het gevelontwerp. Bij de toepassing van materialen aandacht voor een zorgvuldige en verfijnde detaillering. - Aan de zichtbare zijden van de kavels geen opslag van bouwmaterialen.

6 Innovatief nader definiëren, anno Uitsluiten van woningen van autobanden (en dergelijke), (zichtbare) strobalen en Tiny Houses. Maximale bouwtijd van 24 maanden, daarna handhaving (geen respijt). Tijdelijke bebouwing op de kavel tijdens de bouwtijd max. 24 maanden en volgens reguliere bouwvoorschriften. Gemeente legt de infrastructuur aan en beheert deze. In voortraject is het volgende al bepaald. Innovatieve gebiedsontwikkeling is: - Samen ontwikkelen, wonen en werken door: - Out of the box te denken en - De nieuwste technieken te gebruiken. Moet er nog meer bij? Wat is het probleem hiermee en wat is en dergelijke. Door een goede buffer om de woonvelden wordt het zicht er op weggenomen. We willen geen doelgroepen uitsluiten. Je wilt inderdaad niet te lang in de bouwfase zitten. Waarom is dit een randvoorwaarde? Als de gemeente het aanlegt, gaat de m2-prijs omhoog. Gaat om energiezuinig bouwen, duurzame materialen. Het gaat niet om de vorm wat men gaat bouwen. Het is niet erg dat het oude bouwmaterialen zijn, maar het moet wel netjes ogen. Tiny houses zijn voor tijdelijke bewoning en voldoen niet aan het Bouwbesluit. Dat moet je niet willen. Er is nog angst dat als je de aanleg bij de bewoners neer legt, de openbare ruimte niet netjes blijft. Zwart afvalwater gaat via het riool. We maken een afspraak over het tegengaan van een rommelig beeld en dat gebouwen een permanent karakter hebben. Bebouwing moet voldoen aan het Bouwbesluit. We maken een afspraak over een maximale bouwtijd tussen start bouw en einde bouw (max. 24 maanden). Nog niet doorgesproken. Voorstel is: Infra buiten woonvelden legt de gemeente aan. Binnen het woonveld doen de bewoners het met door ons opgelegde

7 Het helofytenfilter wordt aangelegd binnen in het plangebied (niet aan de buitenrand). Nieuwe bewoners kiezen hier bewust voor. Het zuiveren van zwart afvalwater wordt uitgesloten. Effecten voor de volksgezondheid zijn in beeld gebracht en bij negatieve effecten wordt van een helofytenfilter afgeweken naar de reguliere RWZI. (Collectief) parkeren eveneens ín het gebied, voor aanwonenden en (huidige) inwonenden niet zichtbaar. Toegang ook vanaf de Rijksstraatweg en vanaf de Aviorweg. Dit punt is vaak ingebracht. Gaan we het over hebben. Moet wel realistisch blijven. Parkeren uit het zicht en in het gebied is prima. Helemaal onzichtbaar voor omwonenden is een illusie. Zwart afvalwater moet via het riool. Geen helofytenfilter voor de deur bij De Nieuwe Gast. Denk na over waar je de parkeerplaats gaat realiseren. Niet recht tegenover omwonenden. randvoorwaarden (zoals van de veiligheidsregio). Het helofytenfilter ligt binnen het woonveld en zwart afvalwater gaat via het riool. Waterberging van gezuiverd water kan op het laagste punt blijven (aan De Nieuwe Gast). Geïnteresseerden geven aan dat een helofytenfilter juist beter werkt als het voldoende te verwerken heeft. Het filter ligt binnen het woonveld, dus van groot belang voor juist de toekomstig bewoners dat het goed werkt. Voorstel voor afspraak: Uitzoeken of het klopt dat een helofytenfilter beter werkt met zwart afvalwater erbij. Uitgangspunt is geen overlast voor bewoners en omwonenden. Als er na realisatie toch ongewenste effecten zijn, meteen oplossen. Het kernteam kijkt o.a. naar de locatie van de collectieve parkeervoorziening per woonveld. In de groenvisie worden regels opgenomen

8 De gedachte voor een Kerkepad verwerken in het plangebied, deze mag dus anders komen te liggen dan eerder is ingetekend. Wel drainage aanleggen, vanwege de natte ondergrond. De Nieuwe Gast zal weer aan beide zijden bebouwd moeten zijn. Aan de westzijde zullen de kavels weer zijn ingetekend zoals gepland en het streven naar een moderne kopie van De Gast wordt onverminderd doorgezet. Manier waarop is een punt van uitwerking, niet voor deze fase van de gebiedsvisie. Vanuit cultuurhistorisch oogpunt en zichtlijn is het wenselijk deze bij benadering dezelfde ligging als vroeger te houden. Anders heeft het weinig toegevoegde waarde. Kan best een beetje afwijken, maar niet op een totaal andere locatie. Punt van drainage is niet voor deze fase van de gebiedsvisie, maar civieltechnische uitwerking. Het staat er wel heel stellig dat hij precies zo moet terug komen zoals ooit bedacht. In de brief van de bewoners van De Nieuwe Gast staat: we zien mogelijkheden om oorspronkelijke straatprofiel gepaard te laten gaan met de ambities van Tussen de Gast. Dat matcht niet met wat in deze randvoorwaarden staat. het Kerkepad liep vroeger door open gebied. Dat wordt hem nu al niet meer. De lijn wijkt nu al een beetje af. Het lijkt nu echt een scheidslijn op de visiekaart, maar je zou ook links en rechts er van kunnen wonen. De kerk zie je toch niet door de boomgaard en woningen die er staan. Er is door jullie zwaar getild aan de zichtlijnen. Een gast heeft tweezijdige bebouwing. Die kan best innovatief zijn. over het inpassen van de parkeervoorziening (zowel de collectieve als voor de uitzonderingen op de kavel). De samenhang tussen Kerkepad (calamiteitenroute) en woonvelden is van belang. De situering wordt niet gewijzigd. We kijken of tweezijdige bebouwing met een innovatief karakter mogelijk is zonder dat de waterberging verloren gaat. Kwalitatieve spelregel: de bebouwing aan de westzijde van de Nieuwe Gast verhoudt zich goed met de bebouwing aan de oostzijde van de

9 Het gehele proces van initiatief tot omgevingsvergunning gaat eruit. Er kan immers in de toekomst worden teruggevallen op reguliere planprocessen en -producten. Maximaal 2 bouwlagen worden toegestaan. Past niet binnen de uitgangspunten en ambities van de inhoudelijk door de raad geprezen visie. Het regenboogteam is juist bedoeld om omwonenden meer invloed te geven. Kunnen we het over hebben, maar wel met andere deelnemers erbij. Is niet wat de meeste woningzoekenden willen: 2 lagen met kap. Omwonenden willen geen burenruzies hierover. Willen liever criteria van te voren en dat de gemeente dan toetst. Nieuwe Gast. Het straatbeeld van tweezijdige bebouwing blijft overeind met de gevels met een representatieve uitstraling gericht naar De Nieuwe Gast. Binnen het woonveld moet er samenhang zijn tussen de hoofdvorm, materiaal- en kleurgebruik. Daarnaast wordt de bebouwing aan De Nieuwe Gast afgestemd op de bebouwing in het woonveld. Er worden geen kavels ingetekend aan de westzijde van De Nieuwe Gast. Door het opstellen van een beknopt beeldkwaliteitplan kan het toetsingsproces terugvallen op een regulier proces van welstand/kwaliteitsteam. Maximale bouwhoogte van twee lagen met kap is het uitgangspunt (max. 12 meter). Afwijking naar drie lagen plat (max. 9 meter) is mogelijk indien deze plaatselijk wordt toegepast, er geen

10 Indien initiatiefnemers om te bouwen niet voldoende financieel draagkrachtig blijken om de ontwikkeling ter hand te nemen, dan is doorverkoop naar commerciële partijen uitgesloten. Particuliere gronden dienen in eigen hand te worden ontwikkeld. Daarnaast dient bouwen op eigen gronden aan de westzijde van de Rijksstraatweg in verhouding te staan met de bebouwing aan De Gast. Er was in de concept visie sprake van een té grote verdichting. Deze is nog dichter dan de Oostergast nu is (zie Plattegrond Tussen de Gasten Wij kunnen partijen niet toetsen op financiële draagkracht. Commerciële partijen moeten voldoen aan dezelfde eisen. Niet op voorhand uitsluiten. Prima. Er is wel discussie over de bouwhoogte aan De Gast. Graag toelichten. Dit is niet het uitgangspunt. Het mag geen commerciële insteek krijgen. Het moet vanuit de eigenaar zelf komen. Zo kan het niet zo zijn dat bijvoorbeeld een grondeigenaar de grond goedkoop in handen krijgt en het met winst doorverkoopt aan een ontwikkelaar. Het gaat om de nokhoogte bij Roorda/Zeelenberg die moet aansluiten op de bouwhoogte aan De Gast. Er kunnen meer woningen worden gebouwd dan in de proefverkaveling van Felixx uit Per complexvorming ontstaat en deze stedenbouwkundig goed wordt ingepast. Niet over doorgesproken. Voorstel: Commerciële partijen moeten voldoen aan dezelfde eisen als particulieren. Maximale bouwhoogte van twee lagen met kap is het uitgangspunt (max. 12 meter). Afwijking naar drie lagen plat (max. 9 meter) is mogelijk indien deze plaatselijk wordt toegepast, er geen complexvorming ontstaat en deze stedenbouwkundig goed wordt ingepast. Berekening van Libau toont aan dat de dichtheid van Tussen de Gasten (ca. 5 tot 10 woningen/ha) veel lager ligt dan De Oostergast (ca. 16

11 2018 Geupdate ). Er moet meer ruimte zijn voor groen en water. Aanleg en onderhoud groenbuffers door de gemeente. Ruimte voor groen (en bijbehorende bedrijvigheid) rondom inwonenden (rond Trees ten Have en Annette Wiersema). Prima, maar is een punt van uitwerking, niet voor deze fase van de gebiedsvisie. Kunnen we het over hebben. hectare staan er in De Oostergast minder woningen dan in een hectare van Tussen de Gasten (op basis van de voorbeeldverkaveling van Libau). Er is angst voor achterstallig onderhoud en rommelig beeld. Trees ten Have en Roel Westers moeten worden gecompenseerd voor verlies van hun schapen. Meer ruimte om inwoners heen. woningen/ha). Geen reden tot wijziging. Gemeente doet aanleg en onderhoud openbare ruimte buiten de woonvelden. Dat vormt de buffer. Afspraken worden vastgelegd in de groenvisie. Niet verder over gesproken. Voorstel: - Sloot en ruime groenstrook rondom RSW 3 - Zoeken naar plek voor schapen. Onder woonvelden 3, 4 en 5? Meenemen in groenvisie.

Verslag werksessie 2: karakter gebied en ambities voor de gebiedsvisie. Zuidhorn, 22 maart 2018

Verslag werksessie 2: karakter gebied en ambities voor de gebiedsvisie. Zuidhorn, 22 maart 2018 Verslag werksessie 2: karakter gebied en ambities voor de gebiedsvisie Zuidhorn, 22 maart 2018 Karakter van het gebied Libau heeft een basiskaart gemaakt met karakteristieke structuren, bebouwing en historische

Nadere informatie

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" 1 INLEIDING Aanleiding en doel...

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE 1 INLEIDING Aanleiding en doel... GEMEENTE WOENSDRECHT BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" BIJLAGE 5 bij de TOELICHTING BEELDKWALITEITSPLAN Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Ligging

Nadere informatie

Verslag werksessie 3: ambities en organisatie. Zuidhorn, 18 april 2018

Verslag werksessie 3: ambities en organisatie. Zuidhorn, 18 april 2018 Verslag werksessie 3: ambities en organisatie Zuidhorn, 18 april 2018 Libau heeft de kaart aangevuld aan de hand van de 2 e werksessie. Een kans is de groene rand langs de percelen achter De Gast Een knelpunt

Nadere informatie

Onderwerp : cultuurhistorische waardestelling pand Rijksstraatweg 11

Onderwerp : cultuurhistorische waardestelling pand Rijksstraatweg 11 libau adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit hoge der a 5 9712 ac groningen t 050 3126545 f 050 3123362 Onderwerp : cultuurhistorische waardestelling pand Rijksstraatweg 11 Aanleiding In het kader

Nadere informatie

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2 KAVELPASPOORT KAVEL ALGEMEEN BESTEMMINGSPLAN Het bouwplan van uw woning wordt getoetst aan de hand van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan. Daarnaast zijn er ook vergunningvrije bouwmogelijkheden.

Nadere informatie

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Gemeente Midden-Drenthe B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Plan ontwikkeling Nieuwe Es 6A & 8 te Wijster. t 10192-BKP-01 14 oktober 2012 Beeldkwalteitsplan Nieuwe ES 6A & 8 te Wijster 10192-BKP-01 14-10-2012

Nadere informatie

LORENTZ III HARDERWIJK

LORENTZ III HARDERWIJK LORENTZ III HARDERWIJK BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van

Nadere informatie

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Het ontwerp-bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg heeft gedurende de termijn van 2 september tot en met 14 oktober voor

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Nota zienswijzen Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Nota zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Voorliggende Nota zienswijzen heeft betrekking op de ontwerp bestemmingsplan Park

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Nota zienswijzen Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Nota zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Voorliggende Nota zienswijzen heeft betrekking op de ontwerp bestemmingsplan Park

Nadere informatie

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen Teylerspark Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen 1 2 Ligging plangebied Aanleiding Dit stedenbouwkundig plan is opgesteld om de realisatie van twintig sociale huurwoningen op het grasland naast Teylersplein

Nadere informatie

Startdocument Schuytgraaf Veld 17b. juni 2013

Startdocument Schuytgraaf Veld 17b. juni 2013 Startdocument Schuytgraaf Veld 17b juni 2013 1 Inleiding In mei 2012 heeft de gemeente Arnhem het project Schuytgraaf overgenomen van de GEM (Grondexploitatie maatschappij). De gemeente heeft nu de leiding

Nadere informatie

De Wetering Zuid. Kavelpaspoort J2

De Wetering Zuid. Kavelpaspoort J2 De Wetering Zuid Kavelpaspoort J2 1 Gebiedspaspoort J2 Kavel J2 maakt onderdeel uit van deelgebied J - hoekgebouw. De kavel is gelegen aan de kruising tussen de Hertogwetering en Soestwetering en wordt

Nadere informatie

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 KAVELKOMPAS KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 Adres: Groenedaal 1 te Kloetinge Oppervlakte: 2275 m2 (vastgesteld door het Kadaster) Huidige eigenaar: Gemeente Goes Huidig gebruik: O.B.S. de Kloetingse

Nadere informatie

Stedenbouwkundig plan en Beeldkwaliteitsplan Wytgaard

Stedenbouwkundig plan en Beeldkwaliteitsplan Wytgaard Stedenbouwkundig plan en Beeldkwaliteitsplan Wytgaard Stedenbouwkundig plan Fasering bouwrijpmaken 2009-2016 Verkavelingsplan Wytgaard Beeldkwaliteitplan April 2009 INLEIDING Deze nota beeldkwaliteit Wytgaard

Nadere informatie

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-0ost en de bijbehorende stukken

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Landschappelijk Wonen Mussel

Landschappelijk Wonen Mussel gemeente Stadskanaal Landschappelijk Wonen Mussel Verkoopbrochure maart 2014 - kaveltekening en prijzen - bestemmingsplan - beeldkwaliteitsplan Leeswijzer Op bladzijde 3 en 4 vindt u de verkaveling en

Nadere informatie

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving:

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving: Eindverslag Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten Arsenaal Terrein: Het huidige arsenaal terrein in eigendom van 3 eigenaren te weten Provincie Zuid-Holland, de gemeente Voorschoten en

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren,

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren, Postadres: Postbus 8 3300 AA Dordrecht Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl 12 2861 DC BERGAMBACHT Ruimtelijke Realisatie Spuiboulevard 300 DORDRECHT T14078 www.dordrecht.nl

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017 2.1.3 Bouw 9 zorgappartementen Wilhelminalaan te Roermond 1 Dossier 2093 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2093 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 29 augustus 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Bouw

Nadere informatie

Vrije kavels, Westbroek 2 E INFORMATIEAVOND BELANGSTELLENDEN

Vrije kavels, Westbroek 2 E INFORMATIEAVOND BELANGSTELLENDEN Vrije kavels, Westbroek 2 E INFORMATIEAVOND BELANGSTELLENDEN Doel van de avond Informeren over voortgang project Presenteren Stedenbouwkundig plan en Beeldkwaliteitsplan Informeren over vervolgtraject

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE STEDENBOUWKUNDIGE VISIE Nieuwbouw Hoenderkamp Heteren 01-06 -2016 www.burostedenbouw.nl Inleiding De initiatiefnemer is voornemens drie vrijstaande woningen te realiseren op een inbreidingslocatie in Heteren,

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd Gemeente Oost Gelre Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd De Woerd Februari 2010 Kenmerk 1586-02a-T01 Projectnummer 1586-02 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Beeldkwaliteitseisen per zone 2 2.1. Algemeen

Nadere informatie

Woningbouwlocatie Watergang t Schouw

Woningbouwlocatie Watergang t Schouw Woningbouwlocatie Watergang t Schouw Inspraakavond voor het Stedenbouwkundig programma van eisen Woningbouwlocatie Watergang t Schouw 20.00 uur Welkom en korte inleiding 20.10 uur Presentatie stedenbouwkundige

Nadere informatie

Zelfbouw. Gasfabriekterrein Krommenie. Zuidervaartdijk

Zelfbouw. Gasfabriekterrein Krommenie. Zuidervaartdijk Zelfbouw Gasfabriekterrein Krommenie Zuidervaartdijk Kavels aan de Zuidervaartdijk te Krommenie Locatie ten opzichte van Zaanstad Locatie ten opzichte van Krommenie BESTAANDE OMGEVING 9 8 7 1 5 3 6 2 4

Nadere informatie

Bijlage B STEDENBOUWKUNDIGE RANDVOORWAARDEN OORGAT 6

Bijlage B STEDENBOUWKUNDIGE RANDVOORWAARDEN OORGAT 6 Bijlage B STEDENBOUWKUNDIGE RANDVOORWAARDEN OORGAT 6 document Randvoorwaarden project s017e_oorgat 6 afdeling VROM datum 250110 Ontwerp versie 1.0 Bijlage B 1/9 Inleiding Oorgat 6 is op dit moment in gebruik

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A gemeente Baarn Programma Fysiek Domein juni 2015 1 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...5 1.1 Ter plaatse geldende bestemmingsplan...5 1.2 Procedure...5 2 De ingekomen zienswijzen...6

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset. Concept 20-10-2011

BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset. Concept 20-10-2011 BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset Concept 20-10-2011 Inleiding Achtergrond / ligging Voor de beide scholen voor speciaal onderwijs de Duisterhoutschool

Nadere informatie

gemeente werkendam 30 MEI 2013 uw brief (datum / kenmerk) werkendam.n de leden van de gemeenteraad Geachte heer, mevrouw,

gemeente werkendam 30 MEI 2013 uw brief (datum / kenmerk) werkendam.n de leden van de gemeenteraad Geachte heer, mevrouw, gemeente werkendam de leden van de gemeenteraad Raadhuisplein 1 4251 VZ Werkendam Postbus 16 4250 DA Werkendam Telefoon: (0183) 50 72 00 Fax: (0183)50 73 00 E-mail: info@werkendam,nl onderwerp Beeld kwaliteitsplan

Nadere informatie

Uitwerkings- en wijzigingsplan De Keyser, fase 1a en 1b

Uitwerkings- en wijzigingsplan De Keyser, fase 1a en 1b Gemeente Beemster Uitwerkings- en wijzigingsplan De Keyser, fase 1a en 1b Mei 2014 Kenmerk 0370-07-C01 Projectnummer 0370-07 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Inspraakreacties 2 2.1. Inspraakreactie 1 2

Nadere informatie

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath gemeente T i e l Plan Muggenborch Kapel Avezaath Kavelpaspoort A: Richtershof Uw eigen droomhuis bouwen! Een eigen huis bouwen doet u waarschijnlijk

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid.

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid. Kavelpaspoort de eede Hoven Entree de eede Hoven STEDENBOUKUNDIG PLAN - ONINGCATEGORIEËN olweversgilde, en In dit kavelpaspoort worden de relevante onderdelen van o.a. het bestemmingsplan, stedenbouwkundig

Nadere informatie

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid.

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid. Kavelpaspoort de eede Hoven Gezicht naar de eede STEDENBOUKUNDIG PLAN olweversgilde,,, - ONINGCATEGORIEËN en In dit kavelpaspoort worden de relevante onderdelen van o.a. het bestemmingsplan, stedenbouwkundig

Nadere informatie

<Projectaam> Gemeente Waddinxveen <Projectnaam> Uitgangspunten en randvoorwaarden

<Projectaam> Gemeente Waddinxveen <Projectnaam> Uitgangspunten en randvoorwaarden Gemeente Waddinxveen Uitgangspunten en randvoorwaarden 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Historie 3. Situering 4. Gemeentelijk beleid 5. Bestemmingsplan 6. Vrijstelling 7. Ruimtelijke Onderbouwing

Nadere informatie

Een nieuw stadhuis voor Den Helder

Een nieuw stadhuis voor Den Helder Een nieuw stadhuis voor Den Helder Informatieavond Raadsbesluit 2 scenario s Uitgangspunten Burgerparticipatie Planning 3 april 2013 Raadsbesluit 29 oktober 2012: 1: OB&O Financiën in eigen hand houden

Nadere informatie

Paraplubestemmingsplan herziening begripsbepaling Peil

Paraplubestemmingsplan herziening begripsbepaling Peil Nota van Beantwoording Ontvangen n en beantwoording van n op Paraplubestemmingsplan herziening begripsbepaling Peil Amstelveen, juni 2014 Nota van beantwoording Paraplubestemmingsplan herziening begripsbepaling

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3

Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3 Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3 Team Ruimtelijke plannen Juli 2018 1 Nota van beantwoording zienswijzen Het ontwerp bestemmingsplan Tiendweg 3 heeft ter inzage gelegen van

Nadere informatie

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink 1. HET PROJECT PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink Vastgesteld door College van B&W: 9 april 2013 Geactualiseerd: 1

Nadere informatie

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein (gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 27 juni 2017) Aanleiding en probleemschets Datum: juni 2017 Om invulling te geven aan de ombuigingen is in

Nadere informatie

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin 1. inleiding In 2003 is een locatieonderzoek verricht voor de toekomstige woningbouwopgave van Manderveen. Uit

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Leerdam, Oud Schaik 2a Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a Geanonimiseerde versie Gemeente Leerdam Afdeling Beleid September 2017 Versie 1 Inleiding 1 Het college van burgemeester

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Compendium Gemeente Brummen Engelenburgerlaan 31 Postbus 5 6970 AA Brummen Van Wanrooij Projectontwikkeling BV Broekstraat 2 5386 KD Geffen Rotij Vastgoedontwikkeling

Nadere informatie

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen 26 januari 2015 2 inhoud Inhoudsopgave Luchtfoto plangebied Inleiding Beelden bestaande situatie Nieuwe situatie, positie en kapvorm bebouwing Impressie bouwplan

Nadere informatie

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase 1 Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Inleiding De Werkgroep Bosakkers Gasteren heeft in samenwerking

Nadere informatie

PLAATSNAAM. Wonen in een collectief landschapspark aan een beekje in Gemert Slogan

PLAATSNAAM. Wonen in een collectief landschapspark aan een beekje in Gemert Slogan woonpark PROJECTTITEL de stroom PLAATSNAAM gemert Wonen in een collectief landschapspark aan een beekje in Gemert Slogan BEEKDAL PRIKK beekdal prikkers BOMEN PLEKK bomen plekken RAND = ROUTE WONE rand-route

Nadere informatie

Kavels Woonarken. a Nieuw! wonen op het water. www.zeewoldenieuwbouw.nl

Kavels Woonarken. a Nieuw! wonen op het water. www.zeewoldenieuwbouw.nl Kavels Woonarken a Nieuw! wonen op het water www.zeewoldenieuwbouw.nl Wonen op het water Over Zeewolde Zeewolde, ontstaan in 1984 in Flevoland, is de jongste gemeente van Nederland. Door de centrale ligging

Nadere informatie

Zichtlijn Klein Engelenbrug. Beeldkwaliteitplan Engelenburgerlaan Brummen Villabebouwing in een parkachtige omgeving

Zichtlijn Klein Engelenbrug. Beeldkwaliteitplan Engelenburgerlaan Brummen Villabebouwing in een parkachtige omgeving Zichtlijn Klein Engelenbrug 6 5 4 3 1 2 Beeldkwaliteitplan Engelenburgerlaan Brummen Villabebouwing in een parkachtige omgeving Compendium Gemeente Brummen Engelenburgerlaan 31 Postbus 5 6970 AA Brummen

Nadere informatie

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse P U R N E R E 'f O.,.. RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1457675 Datum: 6 november 2018 Domein / Team: RUID / ONTW Portefeuillehouder: E Tijmstra Behandeld door: M. Matthijsse Onderwerp:

Nadere informatie

Oppervlakte en kavelprijs

Oppervlakte en kavelprijs Kavelpaspoort de eede Hoven STEDENBOUKUNDIG PLAN - ONINGCATEGORIEËN de eede velden olweversgilde,,,, 1, 1, en In dit kavelpaspoort worden de relevante onderdelen van o.a het bestemmingsplan, stedenbouwkundig

Nadere informatie

Adviesnota raad. Vaststellen van het bestemmingsplan 'Zwembad' *19bs00028* Samenvatting

Adviesnota raad. Vaststellen van het bestemmingsplan 'Zwembad' *19bs00028* Samenvatting *19bs00028* Datum besluitraad : 14 mei 2019 Datum oordeelraad : 23 april 2019 Agendapunt : Datum B en W : 2 april 2019 Volgnummer : 19bs00028 Programma begroting : 8 Gewijzigd voorstel : Taakveld : 8.1

Nadere informatie

Kavelpaspoort de Winding Kavel H35 t/m H43 Oostindie - De Hoven fase 2B

Kavelpaspoort de Winding Kavel H35 t/m H43 Oostindie - De Hoven fase 2B Kavelpaspoort de Winding Kavel H35 t/m H43 Oostindie - De Hoven fase 2B Kavelpaspoort De Hoofdstructuur De Hoven; het stedenbouwkundig ontwerp Het stedenbouwkundig ontwerp van De Hoven vloeit voort uit

Nadere informatie

een breed gedragen alternatief Haarlem 1 december 2013

een breed gedragen alternatief Haarlem 1 december 2013 H E R O N T W I K K E L I N G - K O N I N G S T E I N - E O een breed gedragen alternatief Haarlem 1 december 2013 H E R O N T W I K K E L I N G - K O N I N G S T E I N - E O een breed gedragen alternatief

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden ter voorbereiding van een omgevingsvergunning,

Nadere informatie

behorende bij het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling van Zuidbroek uitwerking 30

behorende bij het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling van Zuidbroek uitwerking 30 Zienswijzennota behorende bij het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling van Zuidbroek uitwerking 30 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd uitwerkingsplan heeft met ingang van 9

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inschrijving Beukemaplein. Opdrachtgever: Gemeente Hoogeveen

Nota van Inlichtingen Inschrijving Beukemaplein. Opdrachtgever: Gemeente Hoogeveen Nota van Inlichtingen Inschrijving Beukemaplein Opdrachtgever: Gemeente Hoogeveen Datum: 21-12-2017 1. Wat zijn dan de gegevens t.b.v. het bepalen van de grondbalans? (peilhoogtes terrein en toekomstige

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 In juli 2012 heeft het actiecomité Groen voor poen een stedenbouwkundig ontwerp aangeleverd voor de woningbouwlocatie Sloetsweg/Bellinckhof

Nadere informatie

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief definitief Beeldkwaliteitsplan Molehiem in Jirnsum ------------ Buro Appelman ------------------------------------------------------------------------------------------------- tuin- & landschapsarchitectuur

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit ten behoeve van de realisatie van 8 rijwoningen in plaats van 7 op een perceel bouwterrein gelegen aan Het Wilgert te Epse Inleiding Tussen de straten Het

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie

TE KOOP: Riante bouwkavel in Eeneind-Oost. Adres: De Spijkert 23 Oppervlakte: 658 m2 Koopsom: (excl. btw)

TE KOOP: Riante bouwkavel in Eeneind-Oost. Adres: De Spijkert 23 Oppervlakte: 658 m2 Koopsom: (excl. btw) TE KOOP: Riante bouwkavel in Eeneind-Oost Adres: De Spijkert 23 Oppervlakte: 658 m2 Koopsom: 246.750 (excl. btw) De gemeente Nuenen De gemeente Nuenen c.a. is gelegen in het groene middengebied tussen

Nadere informatie

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst In deze bijlage wordt nader ingegaan op het proces dat de afgelopen jaren doorlopen is om te komen tot een stedenbouwkundig

Nadere informatie

I. Kennis te nemen van de Nota van Uitgangspunten Locatie Wijhestraat 28

I. Kennis te nemen van de Nota van Uitgangspunten Locatie Wijhestraat 28 Gemeente Den Haag DSO/2016.89 RIS 292659 NOTA VAN UITGANGSPUNTEN LOCATIE WIJHESTRAAT 28 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - Kleinschalig Opdrachtgeverschap één van de door de

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Goorstraat 35 en Goorstraat. Te Soerendonk

Beeldkwaliteitsplan. Goorstraat 35 en Goorstraat. Te Soerendonk Beeldkwaliteitsplan Goorstraat 35 en Goorstraat ongenummerd (tussen 21 en 23) Te Soerendonk Oktober 2010 1 Inhoudsopgave 1) Inleiding.3 2) Provinciaal en gemeentelijk beleid m.b.t. buitengebied 4 3) Uitwerking

Nadere informatie

Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael. gemeente Maasgouw. datum: 12 september 2011 projectnummer: R.2012 adviseur: Rob Verkooijen

Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael. gemeente Maasgouw. datum: 12 september 2011 projectnummer: R.2012 adviseur: Rob Verkooijen Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael gemeente Maasgouw status: vast te stellen datum: 12 september 2011 projectnummer: 100960R.2012 adviseur: Rob Verkooijen 1 Inhoudsopgave Introductie 1 Inleiding 1 Beschrijving

Nadere informatie

BEELDKWALITEITS PLAN DE ERVEN TE ROCKANJE GEMEENTE WESTVOORNE OKTOBER 2017

BEELDKWALITEITS PLAN DE ERVEN TE ROCKANJE GEMEENTE WESTVOORNE OKTOBER 2017 BEELDKWALITEITS PLAN DE ERVEN TE ROCKANJE GEMEENTE WESTVOORNE OKTOBER 2017 2 BEELDKWALITEITSPLAN DE ERVEN ROCKANJE INLEIDING EN DOEL: Dit beeldkwaliteitsplan heeft als doel om de gemeente Westvoorne te

Nadere informatie

Kavelpaspoort 4 vrije bouwkavels Vroonermeer Noord, fase 2B

Kavelpaspoort 4 vrije bouwkavels Vroonermeer Noord, fase 2B Kavelpaspoort 4 vrije bouwkavels Vroonermeer Noord, fase 2B d.d. 21 november 2017, gewijzigd 7 december 2017 Inleiding: In fase 2B van het project Vroonermeer Noord in de gemeente Alkmaar worden door BPD

Nadere informatie

Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan. 8 september

Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan. 8 september Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan 8 september 2011 277.35.00.00.10.00 Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan 8 september 2011 277.35.00.00.10.00 Inhoud 1.0 Inleiding 1.1 Locatie

Nadere informatie

Verslag. uitbreiding Heusden. Dialoogbijeenkomst. 29 maart 2011. Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas)

Verslag. uitbreiding Heusden. Dialoogbijeenkomst. 29 maart 2011. Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas) Verslag uitbreiding Heusden Dialoogbijeenkomst 29 maart 2011 Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas) I n h o u d Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Bijeenkomst... 4 3. Resultaten... 5

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 1.1 Doel 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijk kader. 2. Planopzet. 2.1 Plangebied en analyse omgeving 2.2 Stedenbouwkundig plan

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 1.1 Doel 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijk kader. 2. Planopzet. 2.1 Plangebied en analyse omgeving 2.2 Stedenbouwkundig plan 1 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1.1 Doel 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijk kader 2. Planopzet 2.1 Plangebied en analyse omgeving 2.2 Stedenbouwkundig plan 3. Inspiratie beeldkwaliteit 3.1 Inspiratiekader bebouwing

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013

beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013 beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013 vogelvlucht kaart 1860 Diepsmeerpolder met onderscheidende verkaveling in omringend landschap aanleiding en procedure Aanleiding Speelpark de

Nadere informatie

1. Inleiding Bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Beleid Provinciaal beleid Gemeentelijk beleid 6

1. Inleiding Bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Beleid Provinciaal beleid Gemeentelijk beleid 6 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan 4 3. Beleid 6 3.1 Provinciaal beleid 6 3.2 Gemeentelijk beleid 6 4. Planologische randvoorwaarden 7 5. Juridische toelichting 8 1 1.

Nadere informatie

Kavelpaspoort Kavel Grasbaan Grasjonker

Kavelpaspoort Kavel Grasbaan Grasjonker Kavelpaspoort Kavel Grasbaan Grasjonker Inleiding In het gebied tussen de Grasjonker, de Grasduiker, de Grasbaan en de Stillen Dijk is de bouw van vrijstaande woningen mogelijk met een landelijke uitstraling.

Nadere informatie

Schriftelijke vragen

Schriftelijke vragen Schriftelijke vragen Invulling Katwijkerlaantracé met oog voor belangen omwonenden De CDA-fractie in de raad van de gemeente Zoetermeer stelt heden, 13 april 2014, de volgende vraag/vragen aan het college

Nadere informatie

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum:

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: 14-4-2009 Huidige situatie De locatie maakt deel uit van het ontwikkelingsgebied Heerenveen Noordoost; een langgerekt gebied tussen grofweg de

Nadere informatie

Druten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Druten! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Druten

Druten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Druten! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Druten Jaarverslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Zorg voor een mooi! Wilt u meer weten? Contactpersoon Lucas Reijmer Functie adviseur ruimtelijke kwaliteit Telefoon 026 442 17 42 Email l.reijmer@geldersgenootschap.nl

Nadere informatie

Bijlage 9: Motivering niet vaststellen beeldkwaliteitscriteria Landgoed de Klauwenhof en nieuw woonkavel aan de Lange Klauwenhof Didam.

Bijlage 9: Motivering niet vaststellen beeldkwaliteitscriteria Landgoed de Klauwenhof en nieuw woonkavel aan de Lange Klauwenhof Didam. Bijlage 9: Motivering niet vaststellen beeldkwaliteitscriteria Landgoed de Klauwenhof en nieuw woonkavel aan de Lange Klauwenhof Didam. Inleiding Vanaf 14 mei 2015 hebben gedurende 6 weken ter inzage gelegen

Nadere informatie

Eerste reactie van Mitros en Gemeente Utrecht op het bewonersadvies masterplan Talmalaan en omgeving

Eerste reactie van Mitros en Gemeente Utrecht op het bewonersadvies masterplan Talmalaan en omgeving Eerste reactie van Mitros en Gemeente Utrecht op het bewonersadvies masterplan Talmalaan en omgeving Informatieavond buurtcentrum De Leeuw Frits Dinkla/Clé Moormann, 14 december 2010 1 Agenda 1. Bewonersadvies

Nadere informatie

Nota inspraak en overleg. Voorontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Groote Veen

Nota inspraak en overleg. Voorontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Groote Veen Nota inspraak en overleg Voorontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Groote Veen Gemeente Tynaarlo april 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Indieners van een inspraakreactie... 3 3. Overzicht ingediende

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Kop IJsselveld

Beeldkwaliteitsplan. Kop IJsselveld Beeldkwaliteitsplan Kop IJsselveld Status: Definitief Datum: 1 juli 2013 Beeldkwaliteitsplan Kop IJsselveld 2 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Beeldkwaliteitsplan 3 1.3 Opbouw beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming

Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming Een terugblik In 2012 heeft de gemeenteraad de Ontwikkelvisie Middenwaard vastgesteld. De Ontwikkelvisie geeft richting aan

Nadere informatie

Notitie zienswijze ontwerpbestemmingsplan Benneveld - Bennevelderstraat-Almaatsweg

Notitie zienswijze ontwerpbestemmingsplan Benneveld - Bennevelderstraat-Almaatsweg Notitie zienswijze ontwerpbestemmingsplan Benneveld - Bennevelderstraat-Almaatsweg Zienswijze: Stichting Univé Rechtshulp namens de bewoner(s) van het perceel Almaatsweg 11, Benneveld Ad 1. Appellant geeft

Nadere informatie

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid.

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid. Kavelpaspoort de eede Hoven Beleving stadsrand olweversgilde en In dit kavelpaspoort worden de relevante onderdelen van o.a. het bestemmingsplan, stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan beschreven

Nadere informatie

Beuningen Advisering Ruimtelijke Kwaliteit. Beuningen! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Beuningen

Beuningen Advisering Ruimtelijke Kwaliteit. Beuningen! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Beuningen Jaarverslag Advisering Ruimtelijke Kwaliteit Zorg voor een mooi! Wilt u meer weten? Contactpersoon Lucas Reijmer Functie adviseur ruimtelijke kwaliteit Telefoon 026 442 17 42 Email l.reijmer@geldersgenootschap.nl

Nadere informatie

Stedenbouwkundige Uitgangspunten

Stedenbouwkundige Uitgangspunten Stedenbouwkundige Uitgangspunten De Steupel 9 september 2013 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 2 1.1. Leeswijzer... 2 1.2. Eerder opgestelde documenten... 3 2. Stedenbouwkundige uitgangspunten... 6 2.1. Landschap

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Bolakker 6-20, Hilvarenbeek

Beeldkwaliteitsplan Bolakker 6-20, Hilvarenbeek Beeldkwaliteitsplan Bolakker 6-20, Hilvarenbeek aan: van: Woonstichting Leystromen Krijn Lodewijks en Edwin Harleman datum: 27 maart 2014 betreft: Beeldkwaliteitsplan Bolakker 6-20, Hilvarenbeek, 130164

Nadere informatie

Individuele woningbouw niveau 3

Individuele woningbouw niveau 3 Gebied 11: Canadalaan Individuele woningbouw niveau 3 Bebouwing De bebouwing in dit gebied dateert uit de jaren 70-80 en de oorspronkelijke functie is gelijk aan de huidige; te weten wonen. De bebouwing

Nadere informatie

B E E L D K WA L I T E I T S P L A N

B E E L D K WA L I T E I T S P L A N BEELDKWALITEITSPLAN April 2011 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 1.1. Algemeen 1 1.2. De kamers 1 1.3. Richtlijnen voor de kavel en bebouwing 1 1.4. Procedure 1 Gebied 3 en 4 6 Gebied 5 Accent langs Rijksweg 50

Nadere informatie

Gezamenlijk doel participatie:

Gezamenlijk doel participatie: Programma 19:30 19:45 Welkom en voorstelronde 19:45 20:10 Participatietraject: planning + tussenstand 20:10 20:25 Pauze 20:25 21:00 Presentatie en reactie ontwikkelaar 21:00 21:45 Discussie 21:45 22:00

Nadere informatie

Piet Hein kavel te Goes

Piet Hein kavel te Goes Piet Hein kavel te Goes Stedenbouwkundige randvoorwaarden 151215 BIJLAGE 2 1 Bestaande situatie De Piet Hein kavel ligt aan de zuidrand van de oude binnenstad in een omgeving met deels kleinschalige oudere

Nadere informatie

16101 Programma Stedelijke Ontwikkeling. 15 mei 2012 Enschede; Beeldkwaliteitplan "Zeggeven"

16101 Programma Stedelijke Ontwikkeling. 15 mei 2012 Enschede; Beeldkwaliteitplan Zeggeven Voorstel GEMEENTERAAD VII - C Stuknummer Programma 16101 Programma Stedelijke Ontwikkeling Programma Corsanummer Stedelijke ontwikkeling In te vullen door opsteller stuk. Onderwerp Enschede Vaststellen

Nadere informatie

INHOUDELIJKE TOELICHTING

INHOUDELIJKE TOELICHTING Agendapunt: 9 No. 04/'09 Dokkum, 26 november 2008 ONDERWERP: beeldcriteria de Twine SAMENVATTING: De welstandsnota bevat geen uitgewerkte welstandscriteria voor (her)ontwikkelingsprojecten. Dergelijke

Nadere informatie

3e herziening Wijk Walburg, locatie Bouquet

3e herziening Wijk Walburg, locatie Bouquet 3e herziening Wijk Walburg, locatie Bouquet Inhoudsopgave Bijlagen bij de regels 3 Bijlage 1 Voorwaardelijke verplichting erfafscheiding 4 (vastgesteld) 3e herziening Wijk Walburg, locatie Bouquet NL.IMRO.0642.BP03HerzBouquet-3001

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN BRANDWEERKAZERNE HARLINGEN

BEELDKWALITEITPLAN BRANDWEERKAZERNE HARLINGEN BEELDKWALITEITPLAN BRANDWEERKAZERNE HARLINGEN PROJECT Beeldkwaliteitplan Brandweerkazerne Harlingen projectnummer: 20161683 RHO ADVISEURS VOOR LEEFRUIMTE Druifstreek 72 8911 LH Leeuwarden t: 058 256 2525

Nadere informatie