Maatschappelijk jaarverslag 2010 Rabobank Amerstreek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maatschappelijk jaarverslag 2010 Rabobank Amerstreek"

Transcriptie

1 Samenwerken Samenleven - Tjikkie Kreuger - Houtse Heuvel - Den Hout Maatschappelijk jaarverslag 2010 Rabobank Amerstreek Rabobank. Een bank met ideeën.

2 Sociaal maatschappelijk jaarverslag 2010 Inleiding KLEURRIJK LEVEN: Alpe d Huzes Kunstboek Amerstreek Spelen LivEmotion Inhoudsopgave SAMEN VOORUIT: Ondernemerscafé Budgetcoaching Masterclasses voor ondernemers Werklozenproject Aan de slag TOONAANGEVEND: Theater Tournee Zonnebloem Samen voor Oosterhout Young Generation Nieuwbouw Rabobank Amerstreek ONZE FONDSEN: Het Stroomversnellingsfonds Het Turbulentiefonds Het Coöperatiefonds De Rabobank Foundation

3 Samen echt iets betekenen voor de Amerstreek. Dat is het idee. Voor u ligt het sociaal maatschappelijk jaarverslag van Rabobank Amerstreek. Dit verslag geeft een beeld van de projecten en organisaties waar Rabobank Amerstreek als sociaal maatschappelijk partner bij betrokken is. Wij geven een eigen lokale invulling aan deze betrokkenheid door de inzet van onze mensen, kennis en fondsen. Rabobank Amerstreek heeft in 2010 vier fondsen. Het Stroomversnellingsfonds is er speciaal voor initiatieven die het economische, sociale en culturele leven verbeteren. Het Coöperatiefonds ondersteunt een aantal evenementen en bijeenkomsten voor ondernemers en de jeugd. Om de lokale economie te ondersteunen en te stimuleren hebben we een tijdelijk fonds opgericht: Het Turbulentiefonds. Ook doneren we als lokale bank een deel van de winst aan de Rabobank Foundation die landelijke en internationale projecten ondersteunt. Inleiding Samen echt iets betekenen voor de Amerstreek, dat is het idee. We zijn trots op de maatschappelijke rol van de Rabobank. Met onze fondsen ondersteunen we initiatieven van particulieren, stichtingen en ondernemers. Samen vormen onze leden, klanten en medewerkers de Amerstreek. Met oog voor elkaar werken we aan een levendige en veelzijdige samenleving. Wij nodigen u van harte uit om op de volgende pagina s nog een keer te genieten van de projecten die we in 2010 hebben kunnen realiseren. Met ingang van 1 mei 2011 heeft Ad de Korte een functie aanvaard bij Rabobank Oosterschelde. Inmiddels is de functie van directie voorzitter ingevuld door de komst van Gerben van der Harst per 15 augustus De directie van Rabobank Amerstreek per 1 mei 2011 Cees van Gelderen, directeur Bedrijven Tielo Jongmans, directeur Bedrijfsmanagement Jeroen Meerburg, directeur Particulieren

4 Kleurrijk leven Alpe d HuZes We leven in een kleurrijke samen leving met heel veel verschillende mensen. Ze hebben allemaal hun eigen interesses en talenten. Met kunst, cultuur en sport maken we die samenleving nog interessanter. Daarmee voegen we iets toe aan onze kwaliteit van leven. Kleurrijke actie: Op 3 juni 2010 gingen zeven mede werkers in Rabobankkleuren de strijd aan met de beruchte Alpe d Huez. Met hun inspanning vragen zij aandacht en een bijdrage voor de kankerbestrijding. Rabobank Amerstreek vindt het belang - rijk om die meerwaarde zo veel mogelijk te stimuleren. Daarom steunen we graag initiatieven die deze aspecten van onze maatschappij naar een hoger plan tillen. Dat doen we met verschillende projecten, vanuit verschillende invalshoeken, voor verschillende doelgroepen. Zo kunnen we voor veel inwoners van de Amerstreek het leven nog kleurrijker maken. Een hartverwarmende actie voor een serieuze zaak. Onder het motto Opgeven is geen optie vormden zeven medewerkers van Rabobank Amerstreek samen met veertig andere renners Team Oosterhout bij de vierde editie van dit fietsevenement. Maandenlang bereidden zij zich voor om hun streven minimaal zes keer de Alpe d Huez beklimmen ten uitvoer te brengen. Rabobank Amerstreek sponsorde hun sportieve prestatie. We riepen anderen op dat ook te doen. Daarom waren we ook aanwezig bij het Benefietsconcert in de Bussel op 12 mei. Met hun inzet en de betrokkenheid van de bank, de leden en de medewerkers, haalden de zeven medewerkers euro op. De opbrengsten kwamen dankzij het strikte anti-strijkstokbeleid voor 100% ten goede aan het KWF. Hiermee kan de stichting een stap in de goede richting zetten in de strijd tegen kanker.

5 Kunstboek Kleurrijke kunst: Dat de Amerstreek op het gebied van kunst heel wat te bieden heeft, bewijst het boek Beeldende kunst in de Amerstreek. Het boek portretteert 45 lokale kunstenaars in woord en beeld. Kleurrijk leven Kunst is vrij, kunst kijkt over grenzen heen, is eigenzinnig en creëert nieuwe perspectieven. Kunst houdt je scherp, staat er in de inleiding van het Kunstboek. Die woorden onderstrepen heel goed het belang van kunst in onze samenleving. Omdat kunst vooral iets is wat je moet zien, ervaren en mee moet maken, nam Rabobank Amerstreek het initiatief om lokale kunstenaars en hun werk te bundelen in een prachtig naslagwerk. Het boek werd aangeboden aan klanten, leden en relaties om te laten zien hoe kleurrijk en divers de kunst is die de Amerstreek voortbrengt. Iets om trots op te zijn en de moeite waard om onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

6 Amerstreek spelen Kleurrijk in beweging: De eerste editie was zo n doorslaand succes dat een vervolg niet uit kon blijven. In 2010 vonden de Amerstreek spelen plaats in Drimmelen. Een lekker actieve sportdag waar iedereen enthousiast over was. Kleurrijk leven 2400 leerlingen van 10 basisscholen kwamen op 23 september 2010 naar sportpark de Schietberg voor de tweede editie van de Amerstreek spelen. Een cadeautje voor de jeugd vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Amerstreek. Omdat sport en beweging belangrijk zijn voor kinderen en de Rabobank daar graag een steentje aan bijdraagt. Op het programma stonden zeven spelrondes met thema s als actie, team en denk. Met de medewerking van ruim 100 vrijwilligers en het organiserend team van CK Sport & Events en zelfs de zon - werd het een dag om nooit te vergeten. De Amerstreek spelen worden ook in 2011 voortgezet. De gemeentes in de Amerstreek komen allemaal aan de beurt.

7 LivEmotion Kleurrijk vertellen: Een creatief project met meer voudige werking. FLITS! Laat kinderen samenwerken, leren en hun verhaal delen. Dat doen ze op een heel bijzondere manier: door middel van Stop Motion Animatie. Kleurrijk leven Stop Motion Animatie is een manier om statische objecten, zoals speelgoed, papier of kleipoppetjes, te laten bewegen. Door een reeks foto s snel achter elkaar af te spelen op film of video, lijkt het alsof dingen tot leven komen. Dankzij een donatie uit het Stroomversnellingsfonds kan FLITS! tijdens een workshop aan basisschoolkinderen deze techniek leren. FLITS! is een initiatief van Stichting LivEmotion: een collectief van grafisch vormgevers, coaches en docenten uit het basis- en middelbaar onderwijs. Project FLITS! combineert creativiteit met nieuwe media. Kinderen leren samen te werken aan een gezamenlijk project waarbij ze de computer gebruiken. Dat geeft een direct zichtbaar resultaat waar kinderen met recht trots op kunnen zijn.

8 Samen vooruit Ondernemerscafé De afgelopen jaren waren, economisch gezien, niet gemakkelijk. In 2010 waren de gevolgen van de krediet crisis nog merkbaar. In 2009 richtten we het Turbulentiefonds op om onze lokale economie te ondersteunen en te stimuleren. Dit fonds bleek ook afgelopen jaar van grote waarde te zijn bij verschillende projecten en voor verschillende doelgroepen. Niet alleen met financiële steun, maar ook door kennis te delen en door mensen in de gelegenheid te stellen om te netwerken. Zowel ondernemers als particulieren konden elkaar zo de helpende hand bieden op weg naar een zonnige toekomst. Verschillende initiatieven leidden tot nieuwe vormen van samenwerking en zo kwamen we samen vooruit. Ondernemend vooruit: twee keer per jaar organiseren we speciaal voor ondernemers uit de Amerstreek het Rabo Ondernemerscafé. Op het programma een bekende spreker met een boeiend verhaal en uiteraard volop gelegenheid tot netwerken. Op 8 april was oud Shell-topman Jeroen van der Veer te gast. Hij sprak over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, onderwerpen die bij veel ondernemers hoog op de agenda staan. Ook energieoplossingen voor de toekomst en het thema leiderschap kwamen aan bod. Het tweede Ondernemerscafé van 2010 ging over een heel ander onderwerp. Drs. Adjiedj Bakas, Trendwatcher van het jaar 2009, kwam op 4 november naar de Korenbeurs in Made. Hij deelde nieuwe ontwikkelingen en trends met de massaal aanwezige ondernemers. Op beide avonden maakte het publiek volop gebruik van de gelegenheid om vragen te stellen. Twee edities van het Ondernemerscafé die de boeken ingaan als informatief, nuttig en bijzonder gezellig.

9 Budgetcoaching Financieel vooruit: Jongeren hebben de toekomst. Hoe gaan zij met hun geld om en kunnen we hen daar een handje mee helpen? In samenwerking met het Nibud verzorgde Rabobank Amerstreek budgetcoaching voor jongeren. Samen vooruit Kijk om je heen en je ziet dat geld een belangrijke rol speelt in onze samenleving. Er is zo veel te koop! Keuzes maken is belangrijk: waar geef je je geld aan uit en waaraan juist niet? Kortom: hoe kom je uit met het budget dat je hebt? Zeker in economisch mindere tijden zijn dit vragen waar veel jongeren mee worstelen. Vanuit het Turbulentiefonds nam Rabobank Amerstreek, in samenwerking met het Nibud, het initiatief om jongeren en hun ouders te helpen een antwoord te vinden op deze vragen. We organiseerden bijeenkomsten over thema s zoals Financiële Opvoeding, om te voorkomen dat kinderen financieel in de problemen komen.

10 Masterclasses voor ondernemers Zakelijk vooruit: Voor veel ondernemers ging de crisis niet ongemerkt voorbij. Wat voorheen zo vanzelfsprekend leek, was dat door de kredietcrisis niet meer. Met onze Masterclasses gaven we ondernemers de kennis om zakelijk vooruit te komen. Samen vooruit Het idee achter het project Masterclasses voor ondernemers is dat ondernemers van elkaar kunnen leren. Voor iedere editie nodigden we een ondernemer uit om te spreken over zijn of haar vakgebied. Op die manier deelden een aantal sprekers hun expertise over relevante zakelijke onderwerpen met een grote groep belangstellende ondernemers. Ruim 300 ondernemers bezochten de zes Masterclasses over de thema s arbeidsrecht, risico, strategische personeelsplanning, bedrijfsopvolging, subsidies en vrouwelijk ondernemerschap. Aansprekende onderwerpen waar ondernemers ook echt wat aan hebben, zo bleek uit de waardering die zeer positief was.

11 Werklozenproject Aan de slag Met werk vooruit: Je bent jong en wilt graag aan de slag. Maar hoe vind je werk op de huidige arbeidsmarkt? Rabobank Amerstreek en het UWV sloegen de handen ineen en coachten werkzoekenden op weg naar een baan. Samen vooruit Werk zoeken is één ding, werk vinden iets heel anders. De banen liggen niet voor het oprapen. Veel werkzoekenden kunnen wel wat hulp gebruiken. Het project Aan de slag is in het leven geroepen om jonge werk - zoekenden door middel van intensieve begeleiding aan het werk te krijgen. Met mentale en fysieke training en het verbeteren van vaardigheden die belangrijk zijn bij sollicitaties, lukte het om 30 van de 93 deelnemers snel aan een baan te helpen. Een bijdrage uit het Turbulentiefonds van Rabobank Amerstreek en de bezielende leiding van het UWV zorgden ervoor dat dit project een resultaat had waar we trots op kunnen zijn. Dit initiatief krijgt een landelijk vervolg en draait inmiddels zelfstandig (binnen UWV).

12 Toonaangevend Theater Tournee Zonnebloem Toonaangevend is één van de kern - waarden van de Rabobank. We lopen graag voorop als het gaat om inno - vatieve ideeën. Omdat we niet alleen aan het hier en nu denken, maar ook aan de toekomst. Dat geldt natuurlijk voor onszelf en onze eigen organisatie, maar we werken ook graag op een toonaangevende manier samen met lokale partijen. Op die manier zetten we ons samen in voor een duurzame toekomst van onze samenleving. In projecten die heel verschillend van aard kunnen zijn. Dat hoeft niet altijd groots en mee - slepend te zijn. Soms zit het verschil in iets kleins dat je voor een ander kunt betekenen. Toonaangevend in ondersteuning: De Zonnebloem organiseert activiteiten voor mensen die door ziekte, handicap of ouderdom in een sociaal isolement dreigen te raken. Medewerkers van Rabobank Amerstreek waren als vrijwilliger betrokken bij de Theater Tournee. Al 60 jaar zetten bijna Zonnebloem-vrijwilligers zich in voor mensen die anders niet gemakkelijk meedoen in de maatschappij. Ter ere van haar 60-jarig jubileum, organiseerde de Zonnebloem Theater Tournee De Ontmoeting : een werve lende revue met zang, dans en muziek. Veel bekende Nederlanders, waaronder Henk Poort, Danny de Munck en Lucie de Lange, werkten hier aan mee. De show kwam tot stand met een financiële bijdrage van de Rabobank Foundation. De Theater Tournee kwam ook naar Oosterhout. Rabobank Amerstreek adopteerde deze voorstelling. Met hun inzet als vrijwilliger hebben onze medewerkers een persoonlijke bijdrage geleverd om de gasten een fijne middag te bezorgen.

13 Samen voor Oosterhout Toonaangevend in verbinden: Rabobank Amerstreek is een van de founders van de Stichting Samen voor Oosterhout die als doel heeft verbindingen te maken tussen bedrijfsleven en stichtingen. We ondersteunen de stichting financieel, maar ook met raad en daad. Toonaangevend Een van de initiatieven van de Stichting Samen voor Oosterhout is de Beursvloer. Bedrijven en maatschappelijke organisaties vinden er elkaar om een match te maken tussen vraag en aanbod, zonder dat er geld aan te pas komt. Een organisatie vond bijvoorbeeld een accountant die mee wilde denken over de begroting. Als tegenprestatie ontving het accountantskantoor zelfgebakken taarten. Door op deze manier te verbinden en te inspireren, stimuleert de stichting het maatschappelijk betrokken ondernemen. Een match die aansluit bij de behoefte van alle partijen levert winst op voor zowel bedrijf als samenleving. Natuurlijk sloot Rabobank Amerstreek zelf ook matches: we gingen klussen op de kinderboerderij, verlenen ondersteuning aan het Kenniscafé en organiseren een workshop Internetbankieren voor 55-plussers.

14 Young Generation Toonaangevend in interactie: Jongeren vormen een sleutelgroep in de moderne maatschappij. Ze hebben een andere blik op onze samenleving en de rol van het individu. In de Young Generation voelen we elkaar aan de tand over verschillende onderwerpen. Toonaangevend We hebben een groep jongeren van 18 tot 25 jaar gevraagd om tijdens een aantal bijeenkomsten met ons het gesprek aan te gaan. Want we kunnen veel van elkaar leren. Thema s zoals persoonlijke ontwikkeling, de rol van Rabobank Amerstreek in de samenleving en de functie van een ledenraad kwamen tijdens deze interactieve avonden aan bod. De Young Generation kreeg de kans om mee te praten en mee te denken over de toekomst van onze bank. Rabobank Amerstreek weet nu wat voor hen belangrijk is. We blijven in gesprek, want dit succesvolle initiatief krijgt een vervolg in 2011.

15 Nieuwbouw Rabobank Amerstreek Toonaangevend in bouwen: De plannen voor de nieuwbouw nabij de Bromtol kregen in 2010 echt vorm. Straks verrijst op die herkenbare plek een gebouw dat aan alle hedendaagse eisen, met name op het gebied van duurzaamheid, voldoet. Toonaangevend Om onze klanten nog beter van dienst te zijn, willen we onze advieskracht bundelen in een nieuw gebouw. We kregen de kans een perceel aan te kopen dat even centraal als herkenbaar is; het grenst aan de gezichtsbepalende rotonde met de Bromtol. In 2010 is hard gewerkt aan een ontwerp dat een ideale omge - ving biedt aan klanten en medewerkers en dat ook verantwoord omgaat met materiaal en energie. Dat brengt veel voordelen met zich mee voor mens en omgeving. Het nieuwe adviescentrum maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen en is CO 2-neutraal. Rabobank Amerstreek is daarmee klaar voor de toekomst.

16 Het Stroomversnellingsfonds Goede ideeën verdienen het om in een stroomversnelling te raken. Onze fondsen Waar mensen bij elkaar komen, ontstaan nieuwe ideeën. Ideeën die van nut zijn voor de samenleving. Aan de uitvoering ontbreekt vaak maar één ding: geld. Rabobank Amerstreek vindt dat zulk soort initiatieven niet op de plank moeten blijven liggen. Daarom is er het Stroomversnellingsfonds. Initiatieven die op economisch, sociaal of cultureel vlak iets toevoegen aan de kwaliteit van leven in de Amerstreek, komen in aanmerken voor een donatie uit dit fonds. Voorwaarde is dat het project een niet-commercieel karakter heeft. Ingediende aanvragen worden jaarlijks in april en september behandeld door een toetsingscommissie bestaande uit vier leden van de ledenraad. Zij beoordelen de aanvragen per kieskring en brengen advies uit aan de directie.

17 Het Turbulentiefonds Elkaar de helpende hand bieden in turbulente tijden. Onze fondsen In onze lokale samenleving is de economie de motor. Als economisch gezien de tijden wat minder zijn, kunnen we daar met z n allen wat aan doen. De recente Kredietcrisis, die in alle lagen van de bevolking voelbaar was, was de directe aanleiding voor de oprichting van het Turbulentiefonds. Met de middelen uit dit fonds kunnen we nieuwe impulsen geven aan onze lokale econo mie. Met verschillende initiatieven, voor zowel particulieren als ondernemers, zorgen we ervoor dat iedereen mee kan blijven doen. Bij de keuze en uitvoering van de projecten is vooral gelet op een blijvend of langdurig effect. Mensen de kennis en kunde geven om financieel en economisch vooruit te komen, dat is het idee. De looptijd van het Turbulentiefonds is eind 2010 verstreken. Enkele projecten vinden nog plaats in Sommige projecten kunnen op eigen kracht verder, andere vonden een subsidiebron buiten de Rabobank.

18 Het Coöperatiefonds Samen werken aan samen leven. Onze fondsen Samen zijn we de maatschappij waarin we leven. Samen kunnen we die mooier en beter maken. Als coöperatieve organisatie staan we al sinds jaar en dag voor samenwerken. Samen bereik je meer dan alleen is de gedachte die ten grondslag ligt aan die coöperatieve vorm. Daarom besteden we een deel van onze winst aan projecten die van maatschappelijk belang zijn voor de lokale gemeenschap. Dat doen we onder andere met het gelijknamige Coöperatiefonds. Met dit fonds dragen we bij aan projecten waarbij elkaar ontmoeten centraal staat. En dat zien we heel breed; op sociaal of cultureel gebied, sportief, maatschappelijk of zakelijk. Het Coöperatiefonds is er voor heel veel verschillende doelgroepen, met één gemeenschappelijk doel: mensen verbinden in wat hen bezighoudt.

19 De Rabobank Foundation Kansen creëren kent geen grenzen. Onze fondsen Iedereen heeft recht op een volwaardig, menselijk bestaan, maar voor sommige groepen liggen de kansen niet voor het oprapen. De Rabobank Foundation zet zich in om achtergestelde groepen in binnen- en buitenland de middelen te geven om sociaal en economisch gezien meer deel te nemen in de samenleving. In ontwikkelingslanden steunt de Foundation vooral kleine coöpe raties op het platteland met donaties, leningen en technische assistentie. In Nederland gaat die steun naar maatschappelijke projecten die mensen weer bij de samenleving betrekken. Net als veel andere Rabobanken in Nederland doneert Rabobank Amerstreek jaarlijks ,- aan de Rabobank Foundation. De Rabobank Foundation is een onafhankelijke stichting die het initiatief is van de lokale Rabobanken en Rabobank Nederland. Zo veel mogelijk mensen in de wereld een kans geven op een zelfstandig en volwaardig bestaan is het doel.

20

11/2/14. Rabobank Clubkas Campagne. Welkomstwoord Rabobank Clubkas Campagne SEPA Direct Regelen Afsluiting met drankje

11/2/14. Rabobank Clubkas Campagne. Welkomstwoord Rabobank Clubkas Campagne SEPA Direct Regelen Afsluiting met drankje 11/2/14 1 Rabobank Clubkas Campagne Welkomstwoord Rabobank Clubkas Campagne SEPA Direct Regelen Afsluiting met drankje 2 1 11/2/14 Onze verenigingen en stichtingen steunen dat doen we samen. Isabelle Prohn

Nadere informatie

Maatschappelijke impact Rabobank Utrecht

Maatschappelijke impact Rabobank Utrecht Maatschappelijke impact Rabobank Utrecht Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland 2 Banking for Food 3 Onze bedrijfsvoering Verdienvermogen vergroten Optimale levensloop stimuleren

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact in Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Heerjansdam

Onze maatschappelijke impact in Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Heerjansdam Onze maatschappelijke impact in Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Heerjansdam 1 Stimuleren 2 lokale economie Leefomgeving versterken Hoe we de lokale economie versterken Hoe we inzetten op een vitale regio

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Rabobank Clubkas Campagne 2016

Veel gestelde vragen Rabobank Clubkas Campagne 2016 Veel gestelde vragen Rabobank Clubkas Campagne 2016 De veel gestelde vragen zijn ingedeeld in drie categorieën: - Algemeen - Voorwaarden - Lidmaatschap Categorie Algemeen 1. Waarom organiseert Rabobank

Nadere informatie

Informatie avond. Rabobank Clubkas Campagne

Informatie avond. Rabobank Clubkas Campagne Informatie avond Rabobank Clubkas Campagne Isabelle Prohn 3 februari 2016 1 Programma informatieavond: 19.30 uur Welkom! 19.35 uur Rabobank Clubkas Campagne 20.15 uur Afsluiting & vragen? 2 Rabobank Amerstreek

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

Visiedocument en Activiteitenplan 2013

Visiedocument en Activiteitenplan 2013 Visiedocument en Activiteitenplan 2013 1. Inleiding In Leusden is in september 2006 gestart met het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De Gemeente Leusden, het bedrijfsleven en de maatschappelijke

Nadere informatie

Samen voor Woerden. Colofon

Samen voor Woerden. Colofon Jaarverslag 2014 Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties Samenwerken Verbinden Inspireren Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties

Nadere informatie

Hoofdlijn advies. Wat vind jij? Laat het ons weten op: Persoonlijke ontwikkeling. Basiskennis en -vaardigheden. Vakoverstijgend leren

Hoofdlijn advies. Wat vind jij? Laat het ons weten op: Persoonlijke ontwikkeling. Basiskennis en -vaardigheden. Vakoverstijgend leren Hoofdlijn advies Taalvaardig Rekenvaardig Digitaal vaardig Sociaal vaardig Persoonlijke ontwikkeling Basisvaardigheden Basiskennis en -vaardigheden Natuur & technologie Mens & maatschappij Taal & cultuur

Nadere informatie

OP EEN DUURZAME EN SOCIALE MANIER ONDERNEMEN

OP EEN DUURZAME EN SOCIALE MANIER ONDERNEMEN OP EEN DUURZAME EN SOCIALE MANIER ONDERNEMEN Nick Vreeswijk, operationeel directeur en mede-eigenaar van Fietskoeriers.nl en Cycloon, kiest voor een sociale en duurzame koers van zijn bedrijf. Duurzaamheid

Nadere informatie

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst 2017 2020 Maasduinen, onze toekomst Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk is om met het ouder worden van het leven te blijven genieten.

Nadere informatie

Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt

Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt DE VRAAG / OPDRACHT Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt Zorg voor een concept dat 1) Zorgt voor herkenning, trots en

Nadere informatie

Betrokken ondernemen. Steun het sociaal initiatief in Nederland!

Betrokken ondernemen. Steun het sociaal initiatief in Nederland! Betrokken ondernemen Steun het sociaal initiatief in Nederland! Hartelijk dank voor uw belangstelling voor het Oranje Fonds. Uw hulp en betrokkenheid kunnen een wereld van verschil maken. Het Oranje Fonds

Nadere informatie

SI--ART. Nagtzaam Stimuleringsfonds voor jonge kunstenaars

SI--ART. Nagtzaam Stimuleringsfonds voor jonge kunstenaars SI--ART Nagtzaam Stimuleringsfonds voor jonge kunstenaars Voorwoord zoeken die in aanmerking komen voor stimulering vanuit st-art. Wij voelen ons erg betrokken bij kunst en willen via stichting st-art

Nadere informatie

Visiedocument en Activiteitenplan 2011

Visiedocument en Activiteitenplan 2011 Visiedocument en Activiteitenplan 2011 1. Inleiding In Leusden is in september 2006 gestart met het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De Gemeente Leusden, het bedrijfsleven en de maatschappelijke

Nadere informatie

Welkom in het Horizon College

Welkom in het Horizon College Welkom in het Horizon College Bij het Horizon College maken we onze naam waar: we geven middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. We leren je niet alleen een vak met toekomst,

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Investeren in zelfredzaamheid. Rabobank Foundation

Investeren in zelfredzaamheid. Rabobank Foundation Investeren in zelfredzaamheid Rabobank Foundation Hoe help je mensen om zelfred zaam te worden? Dat is een vraagstuk waar Rabobank Foundation zich al ruim 40 jaar mee bezig houdt. Zelfredzaamheid bete

Nadere informatie

Jaarverslag Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties

Jaarverslag Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties Jaarverslag 2015 Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties Samenwerken Verbinden Inspireren Colofon Samen voor Woerden Het Klooster, Wilhelminaweg 77 3441 XB Woerden T:

Nadere informatie

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht Wat is een beursvloer De Beursvloer is een lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord. Voorwaarde is dat

Nadere informatie

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities.

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. N e e r, 2 6 m e i 2 0 1 0 Visie & Beleid Beste lezer, Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. Indien u opmerkingen, suggesties of vragen heeft, laat ons dit weten.

Nadere informatie

PEILING MET ALTERNATIEVEN

PEILING MET ALTERNATIEVEN Gemeente Amersfoort PEILING MET ALTERNATIEVEN Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4518181 Aan : Gemeenteraad Datum : 4 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder P. van den Berg Programma : 1

Nadere informatie

HOE LAAT JE KINDEREN ONTDEKKEN DAT ZE DE WERELD KUNNEN VERANDEREN?

HOE LAAT JE KINDEREN ONTDEKKEN DAT ZE DE WERELD KUNNEN VERANDEREN? HOE LAAT JE KINDEREN ONTDEKKEN DAT ZE DE WERELD KUNNEN VERANDEREN? Kinderen kunnen meer dan ze denken. Dat moeten ze wel eerst ervaren. Helaas is dat niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Daarom koppelt

Nadere informatie

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders Beleidsplan 2015-2020 Unie van Betrokken Ouders Plaats: Apeldoorn Datum: 18-11-2014 Inhoudsopgave INLEIDING 1 UVBO- SCHEMA 2 ORGANISATIEBESCHRIJVING 3 MISSIE 3 VISIE 3 SPEERPUNTEN 4 KRITISCHE SUCCESFACTOREN

Nadere informatie

Stichting The Dream Connection

Stichting The Dream Connection www.dreamweb.nu Amsterdam, Nederland 08-04 2016 Beleidsplan 2016-2020 Uitgegeven door: ; definitief september 2016 Adres: Rozenstraat 60-I, 1016 NX Amsterdam KvK nummer 34390119 RSIN/fiscaal nummer: 8223.37.344

Nadere informatie

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave:

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: 8 november 2017 Lectoraat Welzijn Nieuwe Stijl Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: verbinding met inwoners en met hun sociale netwerken; integrale benadering van inwoners met hun vraag; ontwikkeling

Nadere informatie

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin.

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin. Stichting De Wijk is van ons Allemaal is opgericht op 24 februari 1997. De roepnaam van de stichting is WijkAlliantie. De statuten omschrijven het doel van de stichting als volgt: Het (verder) versterken

Nadere informatie

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt!

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Emma s Hof Den Haag Aanvraag indienen Op de website www.fonds1818.nl kunt u het digitale aanvraagformulier invullen. Of u stuurt een uitgewerkt projectplan

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Hoe we inzetten op een vitaal Hoe we

Nadere informatie

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst!

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal doet meer In Utrecht wonen meer dan 15.000 volwassenen

Nadere informatie

Bezoekadres Kenmerk Uw brief Bijlage(n) Maatschappelijke diensttijd, kansen en uitdagingen

Bezoekadres Kenmerk Uw brief Bijlage(n) Maatschappelijke diensttijd, kansen en uitdagingen > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Agenda. 10 juli t/m 18 aug Zomervakantie Kinderen vrij

Agenda. 10 juli t/m 18 aug Zomervakantie Kinderen vrij 24 mei 2017 Agenda 10 juni Oud papier ophalen Zaterdag (papierloper) 30 mei t/m 2 juni Avondvierdaagse 25 mei Hemelvaart Kinderen vrij 26 mei Vrije dag na Hemelvaart Kinderen vrij 5 juni Tweede Pinksterdag

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer,

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer, Peins, 15 juni 2015 Beste Lezer, Vol vertrouwen sturen wij u deze brief. Wij willen u iets vragen maar u ook iets geven. Iets van bijzondere waarde. Eigenlijk willen we iets met u ruilen Atelier De Kunst

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 2 1. Inleiding In dit jaarverslag worden de resultaten van de Stichting Return over

Nadere informatie

Namaste! Beste donateurs en belangstellenden,

Namaste! Beste donateurs en belangstellenden, Namaste! Beste donateurs en belangstellenden, Wij zijn verheugd dat we na het verschijnen van onze eerste nieuwsbrief jullie kunnen vertellen dat we mooie activiteiten hebben kunnen uitvoeren. Daarnaast

Nadere informatie

Sociaal maatschappelijk jaarverslag 2009 Rabobank Amerstreek. Rabobank. Een bank met ideeën.

Sociaal maatschappelijk jaarverslag 2009 Rabobank Amerstreek. Rabobank. Een bank met ideeën. Sociaal maatschappelijk jaarverslag 2009 Rabobank Amerstreek Rabobank. Een bank met ideeën. Sociaal maatschappelijk jaarverslag 2009 Midden in de samenleving, dat is het idee. Inleiding Het Coöperatiefonds

Nadere informatie

Vrijwilligers Sport & Bewegen Informatie & Advies

Vrijwilligers Sport & Bewegen Informatie & Advies ensen brengt m samen Bij Stichting Welzijn Veere staan de inwoners van alle kernen van onze gemeente centraal. Bij ons draait het om u: hoe het met u gaat en of u zich thuis voelt in uw woonomgeving. Samen

Nadere informatie

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen Iedereen online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. 96 Telenet Jaarverslag 2012 Duurzaamheid Telenet Foundation Telenet Foundation

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 Beleidsplan 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 2 1. Inleiding De Stichting Return heeft als doel het bevorderen van de sociale samenhang

Nadere informatie

ONZE CLUB HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL. Samen

ONZE CLUB HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL. Samen ONZE CLUB Samen HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL VOORWOORD Philippe van Esch SAMEN NOG BETER WORDEN Helmond Sport wil een open club zijn, waar je makkelijk binnen kunt stappen.

Nadere informatie

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI AMBACHT VAKMANSCHAP TECHNOLOGIE s-hertogenbosch HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Wereldwijd wordt het belang van het maken en creatieve ambachten voor

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Almelose Schoolsportdagen

Jaarverslag Stichting Almelose Schoolsportdagen Jaarverslag 2014 De missie van onze stichting is het stimuleren van sport en beweging om een gezonde en actieve leefwijze van de Almelose jeugd te bevorderen. Stichting Almelose Schoolsportdagen Zeven

Nadere informatie

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner Intitiatiefnemer Partner Partner Partner Partner Initiatief De verkiezing van de Ondernemer van het Jaar Cranendonck is een initiatief van Kiwanisclub Cranendonck. Kiwanisclub Cranendonck maakt al 12 jaar

Nadere informatie

Het sociale aanbod in West-Friesland versterken: dat doen we samen!

Het sociale aanbod in West-Friesland versterken: dat doen we samen! 2 VOORWOORD Het sociale aanbod in West-Friesland versterken: dat doen we samen! Samenwerken staat centraal bij Vrijwilligerspunt. Wij helpen met het realiseren van projecten, waarbij wij meerdere partners

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2016

Sociaal Jaarverslag 2016 1 2016 een jaar van hard werken Sociaal Jaarverslag 2016 Stichting Leergeld Gemert-Bakel - Laarbeek - Boekel 2 2016 een jaar van hard werken 2016: betekende voor ons meer aanvragen, meer geld inzamelen,

Nadere informatie

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland VERBINDT VERSTERKT VERTEGENWOORDIGT BRABANT ZEELAND IS HET STERKSTE ONDERNEMINGSNETWERK VAN UW REGIO. We hebben een voortrekkersrol in vernieuwing en innovatie,

Nadere informatie

Present Utrecht in 2017

Present Utrecht in 2017 stichting utrecht Present Utrecht in 2017 1.907 vrijwilligers SAMEN 6.314 uur 164 sociaal een gezellige ontmoeting voor ruim 2.300 Utrechters! 292 MEER DAN 250 Utrechters kregen een fijner thuis én een

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 Jaarverslag 2008 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 2 1. Inleiding In dit jaarverslag worden de resultaten van de Stichting Return over

Nadere informatie

ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING

ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING Ontwikkelingen die ons bezighouden Het Oranje Fonds verbindt Er zijn in ons land te veel mensen die zich buitengesloten voelen. Mensen

Nadere informatie

SENIOREN VERZILVEREN EIGEN KENNIS. Voorbeelden van communitybuilding

SENIOREN VERZILVEREN EIGEN KENNIS. Voorbeelden van communitybuilding SENIOREN VERZILVEREN EIGEN KENNIS Voorbeelden van communitybuilding in de Bibliotheek TIJD VOOR VERZILVEREN De achtergrond In 2017 startte de Bibliotheek Veluwezoom, met ondersteuning van Fonds Nuts Ohra,

Nadere informatie

Doe mee & maak elkaar sterk!

Doe mee & maak elkaar sterk! Doe mee & maak elkaar sterk! De uitgangspunten Voor alle maatschappelijke partners en professionals in Noordoostpolder Ondersteuning Krachtig Noordoostpolder Wmo Werk In Noordoostpolder kan iedereen meedoen.

Nadere informatie

Beleidsplan 2012 t/m 2016

Beleidsplan 2012 t/m 2016 Beleidsplan 2012 t/m 2016 Mei 2012 Beleidsplan 2012 t/m 2016 Inleiding Dit beleidsplan is het resultaat van een voortgaand proces, waar we sinds twee jaar aan werken. In die periode is het volgende gebeurd.

Nadere informatie

Binden, bewaren, bezielen en betalen

Binden, bewaren, bezielen en betalen EGH/ZHL november 2013 Binden, bewaren, bezielen en betalen voor landschap en erfgoed in Zuid-Holland Zuid-Holland heeft veel te bieden qua natuur, landschap en erfgoed. Er zijn talrijke partijen die zich

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017

Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017 Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017 In beweging komen Ontwikkelen Meedoen Met lef! Oktober, 2016 1. Inleiding In 2015 en 2016 gingen wij Meiinoar op reis en die reis gaat verder. De reis wordt intensiever

Nadere informatie

Werkwaardig, volwaardig werk voor iedereen

Werkwaardig, volwaardig werk voor iedereen Werkwaardig, volwaardig werk voor iedereen Sociaal ondernemen is win win win Werkwaardig is een zakelijk platform dat draait om mensen. Leden van Werkwaardig - werkgevers in de regio Delft - ontmoeten

Nadere informatie

SAMEN SPORTEN VOOR HET GOEDE DOEL

SAMEN SPORTEN VOOR HET GOEDE DOEL SAMEN SPORTEN VOOR HET GOEDE DOEL Bedankt dat u even de tijd neemt voor Sporters in Actie. Door middel van deze prospectus willen wij u graag laten zien dat wij meer zijn dan organisator van sportieve

Nadere informatie

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ik geef betekenis aan onze missie Ik begeleid studenten naar de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en/of een actieve rol in de samenleving. En: ik zorg dat een student

Nadere informatie

minibiebs in Eindhoven! Doet u mee? Samen voor Eindhoven. Het werkt

minibiebs in Eindhoven! Doet u mee? Samen voor Eindhoven. Het werkt 100 minibiebs in Eindhoven! Doet u mee? Samen voor Eindhoven. Het werkt 100 minibiebs in Eindhoven! Lezen verrijkt je leven. Lezen maakt je wijzer en biedt ontspanning. Voor jong en oud. Voor mensen met

Nadere informatie

Wie zijn wij en wat doen wij?

Wie zijn wij en wat doen wij? Bedrijfsplan 2014-2016 maart 2016 Wie zijn wij en wat doen wij? De stichting Het is Netwerken werd in 2013 opgericht dóór en vóór werkzoekende 45-plussers in Kennemerland. Ons doel is de arbeidskansen

Nadere informatie

Stichting So Logical Foundation

Stichting So Logical Foundation Stichting So Logical Foundation BELEIDSPLAN 2015-2016 Stichting So Logical Foundation Postbus 5823 1410 GA Naarden Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 6 4. Organisatie 7 5. Financiën

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

Werkgevers Ondernemers. In gesprek over de inhoud van het onderwijs

Werkgevers Ondernemers. In gesprek over de inhoud van het onderwijs Werkgevers Ondernemers In gesprek over de inhoud van het onderwijs 1 Algemeen Doe mee en praat mee! Antwoord of reactie op deze vraag? Dé landelijke dialoog over ons onderwijs en de toekomst. Deel gedachten,

Nadere informatie

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING MEERJARENBELEIDSPLAN 2015-2018 Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING Inleiding De bewegingen van de Krajicek Foundation We leven in een dynamische tijd. De maatschappij waarvan de Krajicek Foundation en haar

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 Jaarverslag 2009 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 2 1. Inleiding In dit jaarverslag worden de resultaten van de Stichting Return over

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2014

Nieuwsbrief September 2014 Nieuwsbrief September 2014 Netwerkgroep45plus: ontstaan en doel De Netwerkgroep45plus Nijmegen is een zelfregiegroep van gemotiveerde 45-plussers, met zeer ruime en uiteenlopende werkervaringen. Naast

Nadere informatie

D&B s Little Pink Book Editie II D&B CONGRESBOOSTER UW VERENIGING VOORUIT

D&B s Little Pink Book Editie II D&B CONGRESBOOSTER UW VERENIGING VOORUIT D&B s Little Pink Book Editie II D&B CONGRESBOOSTER UW VERENIGING VOORUIT DECHESNE EN BOERTJE Als fullservice eventmarketing bureau hebben wij het mooiste vak van de wereld: het raken en laten stralen

Nadere informatie

Jaarverslag Coöperatief dividend 2008

Jaarverslag Coöperatief dividend 2008 Jaarverslag Coöperatief dividend 2008 Rabo Foundation Rabo Coöperatiefonds overig MVO/MBO Rabobank xxxxx Maatschappelijk betrokken op de Utrechtse Heuvelrug R 1 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag coöperatief

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

Stel je eens. I- VSBfonds - Historie Casus A: Adviezen bij fondsenwerving. I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen

Stel je eens. I- VSBfonds - Historie Casus A: Adviezen bij fondsenwerving. I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen Casus A: Adviezen bij fondsenwerving I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen Annemarijn Boelen Voorlichter Maandag, 23 november 2015 I- VSBfonds - Historie Particulier Vermogensfonds Sinds 1990 in huidige

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond Rabo Clubkas Campagne Rabobank Noord en West Twente Even voorstellen NAAM Rabobank Noord en West Twente Functie 2 Wat gaan we vanavond doen? Waarom de Rabo Clubkas Campagne?

Nadere informatie

Jaarplan. Schooljaar

Jaarplan. Schooljaar Jaarplan Schooljaar 2015-2016 Arnhem, augustus 2015 Beste betrokkene, Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2015-2016. We hebben het vorig schooljaar geëvalueerd en antwoord gegeven op de vragen: Wat doen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag Maatschappelijke paragraaf pag Financiële paragraaf pag. 7

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag Maatschappelijke paragraaf pag Financiële paragraaf pag. 7 Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 2 1. Inleiding In dit jaarverslag worden de resultaten van de Stichting Return over

Nadere informatie

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Beleidsnotitie 2018-2022 Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Opgesteld door het bestuur van Stichting Vrienden van Park Vossenberg Kaatsheuvel, 29 maart 2018 Inleiding Stichting Maasduinen vervult een

Nadere informatie

Onderwerp: Inhoudelijk verslag betreffende project migranten vrouwen emancipatie st.kizilpar 2018 (kenmerk ) ( ABBA/VL/7979)

Onderwerp: Inhoudelijk verslag betreffende project migranten vrouwen emancipatie st.kizilpar 2018 (kenmerk ) ( ABBA/VL/7979) Onderwerp: Inhoudelijk verslag betreffende project migranten vrouwen emancipatie st.kizilpar 2018 (kenmerk ) ( ABBA/VL/7979) 30-12-2018 Den Haag Het st.kizilpar heeft in samenwerking met St.dialooghuis

Nadere informatie

Heb je een vraag over

Heb je een vraag over Heb je een vraag over Promoten van mijn boek Een business bouwen rond mijn boek Ik wil weten hoe ik mijn boek kan laten bijdragen aan het succes van mijn bedrijf Ik wil mijn boek beter verkopen Ik wil

Nadere informatie

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan Dit is de Lindenberg De Lindenberg is het huis waar alles kan. Niet in de letterlijke zin natuurlijk; ook de Lindenberg heeft te maken met wet- en regelgeving en financiële grenzen. Maar de zin verwoordt

Nadere informatie

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden.

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. s-hertogenbosch, 20 december 2013 Aan de voorzitter van de gemeenteraad, Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. Marianne van der Sloot 1 Jeugdlintjes

Nadere informatie

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs!

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! In ons onderwijs staat de mens centraal, of het nu gaat om studenten of medewerkers, om ouders of werknemers uit het bedrijfsleven, jongeren of volwassenen. Wij zijn

Nadere informatie

Duurzaam ondernemen met de Rabobank.

Duurzaam ondernemen met de Rabobank. Duurzaam ondernemen met de Rabobank. Ron Droste, commercieel directeur. Rabobank Den Haag en omgeving Rabobank en duurzaamheid Coöperatieve organisatievorm Klant- en maatschappelijk belang als uitgangspunt

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Yosri Zijlstra

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Yosri Zijlstra Persoonlijk Ontwikkelingsplan Yosri Zijlstra 1. Artistiek competent De kunstvakdocent kan als kunstenaar met een eigen visie artistiek werk creëren en het artistieke proces inclusief een breed scala aan

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

In dit document leggen wij onze Kiek op Meziek voor jongeren uit en vertellen we over de ambitieuze plannen van Music Home.

In dit document leggen wij onze Kiek op Meziek voor jongeren uit en vertellen we over de ambitieuze plannen van Music Home. Neer, 1 oktober 2010 Visie & Beleid Inleiding Een nieuwe tijd dient zich aan en daarmee een nieuwe tijdgeest. Veranderingen gaan immers snel en hebben een grote invloed op onze tradities en onze cultuur;

Nadere informatie

Onze vriendschap is van onschatbare waarde

Onze vriendschap is van onschatbare waarde Onze vriendschap is van onschatbare waarde 1 2 Deze organisaties zijn al Vriend van Nudge. 3 Nudge Nudge draagt door co-creatie bij aan positieve en blijvende veranderingen in onze maatschappij. Dat doen

Nadere informatie

...paspoort naar grenzeloos onderwijs...

...paspoort naar grenzeloos onderwijs... OBS Waarom kiest u voor De Border? Engelse taal in elk lokaal! Wij bereiden onze leerlingen erop voor om goed te functioneren in de hedendaagse samenleving, die zowel binnen als buiten de Nederlandse grenzen

Nadere informatie

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Jaarverslag 2017 Sociaal makelaar De vraag is leidend Effecten Organiserend vermogen Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Samenwerking Burgerinitiatief Integratie

Nadere informatie

Hand-out donatie & sponsoring. www.rabobank.nl/sliedrecht-graafstroom. Rabobank Sliedrecht-Graafstroom. Het is tijd voor de Rabobank.

Hand-out donatie & sponsoring. www.rabobank.nl/sliedrecht-graafstroom. Rabobank Sliedrecht-Graafstroom. Het is tijd voor de Rabobank. Hand-out donatie & sponsoring Rabobank Sliedrecht-Graafstroom Het is tijd voor de Rabobank. www.rabobank.nl/sliedrecht-graafstroom 2 Midden in de samenleving Van oudsher staat de Rabobank midden in de

Nadere informatie

inhoud Ons doel Oprichting Muses en introductie Jurrien en Romy Onze inspiratiebron Muses als non-profitorganisatie Onze werkwijze Onze trainingen

inhoud Ons doel Oprichting Muses en introductie Jurrien en Romy Onze inspiratiebron Muses als non-profitorganisatie Onze werkwijze Onze trainingen inhoud Ons doel 3 Oprichting Muses en introductie Jurrien en Romy 4 Onze inspiratiebron 5 Muses als non-profitorganisatie 6 Onze werkwijze 7 Onze trainingen 9 Reacties projecten 10 Heeft het vrijwilligersnetwerk

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2016

Inhoudelijk jaarverslag 2016 Inhoudelijk jaarverslag 2016 Januari 2017 Voorwoord Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag over het jaar 2016. Alle activiteiten en ontwikkelingen in het jaar 2016 worden met u gedeeld. Sinds jaren is

Nadere informatie

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor!

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! Verbindingen leggen en onderhouden. Dat is de belangrijkste taak van de combinatiefunctionaris.

Nadere informatie

Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003

Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003 Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003 Inleiding Als bestuur van stichting Jabulani Kids Zimbabwe nodigen wij u graag uit dit jaarverslag te lezen. Wij hopen dat u na het lezen met ons van mening

Nadere informatie

Beleidsplan MFLjunior

Beleidsplan MFLjunior MFLjunior Voorjaar 2017 www.mfljunior.nl Inleiding De Stichting Mijn Financiële Leven voor Junioren is recent opgericht met als doel jongeren te leren hoe met geld om te gaan. Sinds enkele jaren worden

Nadere informatie

Snel aan de slag. inclusieve werkgevers in Midden-Holland

Snel aan de slag. inclusieve werkgevers in Midden-Holland Snel aan de slag TalentMatch is een project dat gemotiveerde werkzoekenden met een arbeidsbeperking aan de slag krijgt. Het project is een initiatief van het Werkgevers- Servicepunt (WSP) Midden-Holland.

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37 Inhoud Voorwoord 03 Missie en kernwaarden 07 Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13 Beloften 23 Merkbaar en herkenbaar 37 01 Voorwoord ROC Friese Poort staat midden in de samenleving, want onderwijs

Nadere informatie

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ?

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? Hoe zie jij jezelf in 2020? Hoe zi et jouw leven er uit i n 2020? Ben j e da n vaardi g gen oeg om a ll e ver an d er i ngen bij te benen? Je ei gen keuzes d aar in te m aken

Nadere informatie