INHOUD: NIEUWE WACHTRUIMTE. Editie: Februari 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUD: NIEUWE WACHTRUIMTE. Editie: Februari 2012"

Transcriptie

1 Editie: Februari 2012 NIEUWE WACHTRUIMTE Wie de afgelopen weken een bezoek aan onze showroom heeft gebracht, heeft het wellicht al gezien of er zelfs al gebruik van gemaakt... Onze nieuwe wachtruimte! Er is een vaste plaats gecreëerd, waar twee zitjes zijn opgesteld en een koffieautomaat tot uw beschikking staat waar u koffie, espresso of cappuccino kunt krijgen. Uiteraard is er ook aan de theeliefhebbers gedacht en staat er een uitgebreid assortiment tot uw beschikking. Dus als u even moet wachten, maak er dan zeker gebruik van! INHOUD: Wachtruimte Veiligheidsdag Facelift Citroën C1 DS5 bekroond Even voorstellen Remvloeistof Wist u dat Tot slot De nieuwe wachtruimte.

2 NIEUWE UITSTRALING PAND In onze vorige nieuwsmail heeft u het al kunnen lezen, en velen van u is het waarschijnlijk ook al opgevallen: de nieuwe uitstraling van ons pand. De Citroën-organisatie heeft besloten dat er voor de vertegenwoordigers van het merk Citroën een nieuwe huisstijl moest komen, wat o.a. heeft geresulteerd in de vernieuwing van onze boeiboorden en de buitenkant van onze werkplaats, welke nu rood geschilderd is. Wellicht is het even wennen, maar de vernieuwing heeft volgens ons geresulteerd in een frissere en modernere uitstraling.

3 VEILIGHEIDSDAG 2011 De veiligheidsdag van afgelopen jaar was weer een groot succes! Dit jaar kregen wij zelfs bezoek van Omroep Zeeland, die met cameraman en geluidsman verslag deed van de gebeurtenissen op ons bedrijf. Verschillende klanten werden geïnterviewd alsook onze monteurs over de werkzaamheden die ze aan de auto verrichten. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een lekkere "veiligheidsdag tompouce" konden onze klanten zien hoe de auto gecontroleerd werd en weer veilig de weg op kon. Ziehier een foto impressie van de veiligheidsdag Monteurs aan het werk.

4 Interview met Johan Interviews met enkele klanten

5 FACELIFT CITROËN C1 De populaire Citroën C1 krijgt voor de tweede maal sinds zijn introductie in 2004 een facelift. Vooral het front van de C1 zal worden aangepakt. Het nieuwe front kenmerkt zich door veel zwarte delen. De motorkap wordt een stukje kleiner en het Citroën logo verhuist van de motorkap naar de bumper. De "gapende" grille maakt plaats voor een breder exemplaar, waarbij de chroomafwerking beperkt blijft tot het bovenste deel. Aan beide kanten van de luchtroosters zijn nu grote kunststoffen panelen aangebracht, waarin zowel de mistlampen als de dagrijverlichting á la DS3 zijn opgenomen. De verwachting is dat medio april de vernieuwde Citroën C1 in ons land leverbaar wordt.

6 DS5 BEKROOND! De Citroën DS5 heeft nog voor de introductie maar liefst twee prijzen in de wacht gesleept. TopGear roemde o.a. de gedurfde vormgeving en koos de DS5 tot winnaar in de categorie familie auto s. Onder de hoogtepunten zijn de onderscheidende stijl en aerodynamica, het door de luchtvaart geïnspireerde interieur, de hoge kwaliteitsafwerking en innovatieve diesel hybride technologie van de auto naar voren gekomen. In Duitsland ontving de DS5 de prestigieuze `goldenes Lenkrad vanwege de milieuvriendelijke Hybrid4-technologie. Deze prijs, ook wel eens het `Groene Wiel` genoemd, beloont de beste groene innovatie van het jaar. Ook de andere modellen van de DS-lijn hebben in 2011 prijzen in de wacht gesleept. De DS3 ontving er maar liefst vier. Zo werd de auto onlangs door de Auto Zeigung gekozen tot Auto Trophy 2011, de DS3 Racing werd Best Sportscar in Auto Bild. De DS4 ontving de titel `Mooiste Auto van het Jaar met meer dan stemmen in 62 landen.

7 EVEN VOORSTELLEN... Wij willen u graag voorstellen aan onze (leerling) monteur Jochem Groenendijk. Jochem volgt de opleiding autotechnicus niveau 2 aan het Markiezaat College te Bergen op Zoom. Hiervoor gaat hij 1 dag in de week, op donderdag, naar school en hij hoopt eind van dit schooljaar klaar te zijn met zijn opleiding. Hierna wil hij graag beginnen aan de opleiding tot 1e monteur. Jochem heeft het gelukkig prima naar zijn zin bij Goedbloed Auto s en het klikt dan ook goed met zijn collega s. Een grote beurt aan een auto uitvoeren vindt Jochem één van de leukste werkzaamheden om te doen, maar het wassen van auto s vindt hij minder leuk. In zijn vrije tijd sleutelt Jochem graag aan brommers en evenals Johan van den Hoek is ook Jochem een liefhebber van de paardensport. Met het team uit Burgh-Haamstede en trekpaardenteam Noordwelle neemt hij vaak deel aan men-wedstrijden.

8 VERVERSEN VAN REMVLOEISTOF Remvloeistof verversen is een regelmatig terugkomend punt als u uw auto voor een onderhoudsbeurt naar de werkplaats brengt, maar waarom is remvloeistof zo belangrijk voor uw auto? Verkeersdrukte, files, intensief stadsverkeer, vakantiereis, al dan niet met aanhanger of caravan door de bergen, het is veeleisend voor de remmen van uw auto. De temperatuur van de remmen kan onder deze omstandigheden flink oplopen en dat kan ten koste gaan van de remkracht en de veiligheid. Het goed functioneren van het remsysteem is voor een zeer belangrijk deel afhankelijk van de remvloeistof. Verouderde remvloeistoffen verliezen hun functie; water is daarbij de grootste boosdoener Hygroscopische eigenschappen Tegenwoordig zijn de meeste remvloeistoffen synthetische vloeistoffen met hygroscopische eigenschappen; ze trekken vocht aan uit de atmosfeer en het infiltrerende vocht lost hierin gemakkelijk op. Via de ontluchtingsopening van het reservoir, langs de rubberen remcups en door de remslangen kan vocht binnenkomen. Bij de wielremcilinders worden veelal de grootste concentraties aangetroffen. Maar ook in de hoofdremcilinder is de vochtconcentratie vrij hoog. Bij verouderde remvloeistoffen worden te hoge concentraties vocht aangetroffen, waardoor het remsysteem niet voldoende functioneert. Daarom dient men remvloeistof altijd in een luchtdichte verpakking te bewaren. Als er vocht in de vloeistof komt, dan kleurt deze bruin.

9 Eisen remvloeistof Remvloeistoffen zijn veelal volledig synthetisch: een remvloeistof moet ook bij zeer lage temperaturen kunnen werken en de rubberen onderdelen in het remsysteem zijn vrijwel nooit oliebestendig. De naam remolie is dan ook misplaatst, het is remvloeistof. De automobielindustrie stelt zware eisen aan remvloeistoffen. De belangrijkste zijn: een goede vloeibaarheid onder alle weersomstandigheden, een hoog kookpunt en een laag stolpunt, bescherming van de rubberen onderdelen, anticorrosie, chemisch neutraal, onderling mengbaar en een geringe mate van verdamping. Temperatuur Tijdens het remmen wordt het arbeidsvermogen van beweging deels omgezet in warmte die via het remsysteem, dus ook via de remvloeistof, wordt afgegeven aan de buitenlucht. De temperatuur van de remvloeistof is afhankelijk van vele factoren, zoals de frequentie en de intensiteit van het remmen, de massa van het voertuig, de constructie van het remsysteem en de wijze van luchtkoeling. Temperaturen tussen de 500 C en 700 C zijn in berggebieden menigmaal gemeten aan de schijfremmen van moderne personenauto s en de temperatuur van de remvloeistof kan daarbij oplopen tot 200 C. Ook in intensief stadsverkeer en in verkeersdrukte kan de remvloeistoftemperatuur stijgen tot rond de 135 C. En de steeds vaker voorkomende aerodynamische carrosserieën verminderen de toegang en doorstroming van lucht, die vroeger diende als natuurlijk koelmiddel van remschijven en trommelremmen. DOT 4 De gebruikelijke remvloeistof die in de moderne auto s wordt toegepast en die aan de eisen van de automobielmarkt voldoen is DOT 4. Deze vloeistof heeft een minimaal kookpunt dat hoger ligt dan 155 graden Celsius. DOT 4 is een synthetische, op glycol gebaseerde vloeistof. Vapor Lock Zolang het voertuig in beweging is, wordt de ontwikkelde warmte afgevoerd door de rijwind. Naarmate de snelheid afneemt, wordt er weliswaar minder warmte geproduceerd ter hoogte van de wielen, maar er wordt eveneens minder warmte afgevoerd waardoor de temperatuur van de remvloeistof geleidelijk oploopt. Deze temperatuurstijging is maximaal als het voertuig volledig tot stilstand komt. In extreme omstandigheden kan de vloeistof hierbij zelfs tot koken overgaan en zal er dampbelvorming optreden, dit heet Vapor Lock. Hierdoor ontstaat een dusdanige samendrukbaarheid van de vloeistofdamp dat krachtoverbrenging op het mechanische gedeelte van het remsysteem niet meer mogelijk is. Het rempedaal reageert niet meer naar behoren, of helemaal niet meer. (Dit is iets anders dan fading, want dat heeft met de remblokken te maken.) Wanneer de bestuurder korte tijd na het vertrek vanuit een

10 stilstaande positie opnieuw wil remmen, is het risico dat de remmen het begeven het grootst. Door de eerder genoemde hygroscopische eigenschappen van remvloeistoffen zal het kookpunt door vochtopname namelijk sterk dalen, waardoor het gevaar ontstaat dat de remvloeistof gaat koken en dampbellen vormt. Verversing van de remvloeistof kan dit voorkomen. Wij hopen u ook in deze nieuwsmail weer wat duidelijkheid te hebben kunnen geven over de noodzaak van bepaalde handelingen aan uw auto tijdens het werkplaatsbezoek. WIST U DAT Alex Olree examen heeft gedaan voor APK keurmeester. Hij geslaagd is voor deze pittige opleiding. Alex nu bevoegd is om APK keuringen uit te voeren! Wij nu drie bevoegde keurmeesters hebben. Wilma en Carla van werkdagen hebben gewisseld. Carla nu op woensdag en vrijdag werkzaam is. Wilma daardoor dinsdag en donderdag als vaste werkdagen heeft. Wij de bezem halen door onze gebruikte auto s. Deze daardoor sterk afgeprijsd en scherp herprijsd zijn. Voor meer info zie: De belastingwet voor nieuwe auto s per 1 juli van kracht wordt. Iedereen nu nog kan profiteren van de gunstige fiscale regelgeving. U dan wel vóór 1 juli in het bezit moet zijn van een belastingvrije auto. Wij u drie typen belastingvrije auto s uit het Citroën Gamma kunnen aanbieden. Ook de succesvolle Citroën DS3 nu nog belastingvrij te leveren is. TOT SLOT Willen wij deze eerste nieuwsmail van 2012 afsluiten met de mededeling dat wij druk bezig zijn om de nieuwsmail in een ander jasje te steken. Vanaf het begin hebben wij de nieuwsmail in MS-Word opgemaakt en vervolgens als PDF-bestand naar u gestuurd. De opmaak en het versturen willen wij op een modernere manier tot stand gaan brengen, zodat de nieuwsmail er (nog) mooier uitziet en wij minder tijd voor de opmaak nodig hebben. Wij houden u op de hoogte!

Brandstof, Remvloeistof, Smeer- en Koelmiddelen (8)

Brandstof, Remvloeistof, Smeer- en Koelmiddelen (8) Brandstof, Remvloeistof, Smeer- en Koelmiddelen (8) E. Gernaat (ISBN 978-90-79302-07-9) 1 Remvloeistoffen 1.1 Inleiding, eisen remvloeistof Een remvloeistof is een hydraulische vloeistof welke de druk

Nadere informatie

REMMEN. Informatie voor de bestuurder. Haal het beste uit uw wagen

REMMEN. Informatie voor de bestuurder. Haal het beste uit uw wagen REMMEN i Informatie voor de bestuurder Haal het beste uit uw wagen STOPPEN VANAF HET BEGIN Hoe werken moderne hydraulische systemen In de begindagen bestonden voertuigremmen uit een mechanisch geheel,

Nadere informatie

40-jarig jubileum. Johan van den Hoek

40-jarig jubileum. Johan van den Hoek Editie: Mei 2012 40-jarig jubileum Johan van den Hoek Op 1 april jl. was het 40 jaar geleden dat Johan in dienst trad bij Goedbloed Auto s. Dit is natuurlijk een gebeurtenis die we niet zomaar voorbij

Nadere informatie

Remmen van personenauto s

Remmen van personenauto s Remmen van personenauto s Gebruikte remsystemen: Trommelremmen Schijfremmen Bediening: Mechanisch Hydraulisch 1 Trommelremmen Systemen: Simplex = Dubbelwerkende remcilinder. 1 bekrachtigde en 1 onbekrachtigde

Nadere informatie

Pilot vmbo TWT BAT Beroepstaken. Tweewielers; Onderhoud Remsysteem

Pilot vmbo TWT BAT Beroepstaken. Tweewielers; Onderhoud Remsysteem Pilot vmbo TWT BAT Beroepstaken Tweewielers; Onderhoud Remsysteem Naam: Klas: 2 Beroepstaak Onderhoud Remsysteem De mountainbike van Peter remt niet goed meer. Zijn mountainbike heeft hydraulische schijfremmen.

Nadere informatie

Remmen. Werking en onderhoud. Jaap Blijleven. Volvo Classic Academy 2013 Amersfoort

Remmen. Werking en onderhoud. Jaap Blijleven. Volvo Classic Academy 2013 Amersfoort Remmen Werking en onderhoud Jaap Blijleven Volvo Classic Academy 2013 Amersfoort www.volvo-classic.com 1. Inleiding Remmen zijn er voor om de snelheid van de auto te vertragen. Voor onze auto s geldt een

Nadere informatie

Editie: december 2012

Editie: december 2012 Editie: december 2012 Inhoud: Veiligheidsdag 2012 Nieuw plansysteem Einde jaar Avondje bowlen gewonnen Wist u dat. Occasions Anti Corrosie garantie Eenden nieuwtje Winterbanden VEILIGHEIDSDAG 2012 Op zaterdag

Nadere informatie

Remmen Vragen en antwoorden

Remmen Vragen en antwoorden Remmen Vragen en antwoorden Autotechniek niveau 2-3 MK Publishing Fokkerstraat 39, 3905 KV Veenendaal Telefoon (0318) 52 42 92 e-mail info@mkpublishing.nl www.mkpublishing.nl Delta Press is een merknaam

Nadere informatie

Seizoenskortingen 2015

Seizoenskortingen 2015 Seizoenskortingen 2015 Checks Zomer-/wintercheck van 15,- voor 5,- Aircoservice + gratis geurbehandeling. van 90,- voor 75,- Ruitenwisserbladen + gratis montage. - 10,- - 15,- -20% Kijk voor de laatste

Nadere informatie

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 LEON I 2000-2006 LEON II 2006-2012 LEON III 2013 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 LEON I 2000-2006 LEON II 2006-2012 LEON III 2013 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 LEON I 2000-2006 LEON II 2006-2012 LEON III 2013 > SEAT SERVICE ONDERHOUD Omdat je beter kunt voorkomen ONDERHOUD EXTRA SERVICES WORD LID VAN CLUB SEAT Bij SEAT kennen we verschillende

Nadere informatie

928 Tech Talk: Remvloeistof verversen bij een 928 (by Theo Jenniskens)

928 Tech Talk: Remvloeistof verversen bij een 928 (by Theo Jenniskens) 928 Tech Talk: Remvloeistof verversen bij een 928 (by Theo Jenniskens) Alweer het zesde deel van een serie tech talks, en deze keer gaat het weer over regulier onderhoud: Remvloeistof vervangen. Het vervangen

Nadere informatie

Remvloeistof DOT 3, 4 en 5.1

Remvloeistof DOT 3, 4 en 5.1 Remvloeistof DOT 3, 4 en 5.1 Vragen: Compatibiliteit van remvloeistoffen Kunnen DOT 3 en DOT 4 remvloeistoffen gemengd worden? Zijn DOT 5 remvloeistoffen op siliconenbasis mengbaar met andere soorten?

Nadere informatie

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 TOLEDO TOLEDO TOLEDO 2013 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 TOLEDO TOLEDO TOLEDO 2013 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 TOLEDO 1998-2004 TOLEDO 2004-2013 TOLEDO 2013 > SEAT SERVICE ONDERHOUD Omdat je beter kunt voorkomen ONDERHOUD EXTRA SERVICES WORD LID VAN CLUB SEAT Bij SEAT kennen we verschillende

Nadere informatie

Seizoenskortingen 2015

Seizoenskortingen 2015 Seizoenskortingen 2015 Checks Zomer-/wintercheck van 15,- voor 5,- Aircoservice + gratis geurbehandeling. van 90,- voor 75,- Ruitenwisserbladen + gratis montage. - 10,- - 15,- -20% Kijk voor de laatste

Nadere informatie

REMMING VAN DE TREINEN BASISPRINCIPES

REMMING VAN DE TREINEN BASISPRINCIPES REMMING VAN DE TREINEN BASISPRINCIPES Publicatiedatum: 04/02/2015 NMBS B-TR.2 Inhoud 1. Werkingsprincipes van de rem 3 Blz. 2. Werking van de automatische rem 6 3. Werking van de rechtstreekse rem 8 4.

Nadere informatie

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 ALHAMBRA ALHAMBRA 2011 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 ALHAMBRA ALHAMBRA 2011 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 ALHAMBRA 1996-2010 ALHAMBRA 2011 > SEAT SERVICE ONDERHOUD Omdat je beter kunt voorkomen ONDERHOUD EXTRA SERVICES WORD LID VAN CLUB SEAT Bij SEAT kennen we verschillende soorten onderhoud.

Nadere informatie

& U UW GIDS REMSYSTEEM

& U UW GIDS REMSYSTEEM & U UW GIDS REMSYSTEEM HET REMSYSTEEM: CRUCIAAL ELEMENT VOOR UW VEILIGHEID Het moet onmiddellijk en nauwgezet reageren wanneer u daarom vraagt. De belangrijkste elementen zijn de remtrommels, remblokken,

Nadere informatie

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 ALTEA ALTEA XL ALTEA FREETRACK ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 ALTEA ALTEA XL ALTEA FREETRACK ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 ALTEA ALTEA XL ALTEA FREETRACK SEAT SERVICE ONDERHOUD Omdat je beter kunt voorkomen ONDERHOUD EXTRA SERVICES WORD LID VAN CLUB SEAT Bij SEAT kennen we verschillende soorten onderhoud.

Nadere informatie

Remvloeistof vervangen

Remvloeistof vervangen Remvloeistof vervangen Interval: Remvloeistof: twee jaarlijks 0,5 liter DOT4 Hoe werkt het? De V50 Nato is voorzien van drie schijfremmen: twee die het voorwiel afremmen en één die het achterwiel afremt.

Nadere informatie

ONDERHOUDSPRIJZEN 2014 ALTEA ALTEA XL ALTEA FREETRACK ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE

ONDERHOUDSPRIJZEN 2014 ALTEA ALTEA XL ALTEA FREETRACK ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE ONDERHOUDSPRIJZEN 2014 ALTEA ALTEA XL ALTEA FREETRACK SEAT SERVICE ONDERHOUD Omdat je beter kunt voorkomen ONDERHOUD Bij SEAT kennen we verschillende soorten onderhoud. Voor de meeste oudere auto s geldt

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Land Cruiser Bouwjaar 2009

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Land Cruiser Bouwjaar 2009 Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Land Cruiser Bouwjaar 2009 Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen.

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2003

Examenopgaven VMBO-BB 2003 Examenopgaven VMBO-BB 2003 tijdvak 1 maandag 19 mei 13.30 15.00 uur VOERTUIGENTECHNIEK CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Het gebruik van een symbolenboekje

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Auris Hybrid Bouwjaar 2012

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Auris Hybrid Bouwjaar 2012 Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Auris Hybrid Bouwjaar 2012 Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen.

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Aygo Bouwjaar

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Aygo Bouwjaar Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Aygo Bouwjaar 2005-2013 Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen.

Nadere informatie

KLANTENTEVREDENHEIDSONDERZOEK

KLANTENTEVREDENHEIDSONDERZOEK INHOUD Klantentevredenheidsonderzoek Even voorstellen. Veiligheidsdag Goedbloed Auto s Afscheid Jan Olree Een klant aan het woord! APK Alert! Uitgelicht: gebruikte wagens Citroën nieuwtjes Wist u dat?

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Yaris Bouwjaar

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Yaris Bouwjaar Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Yaris Bouwjaar 2008-2011 Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen.

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Yaris Hybrid Bouwjaar 2014

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Yaris Hybrid Bouwjaar 2014 Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Yaris Hybrid Bouwjaar 2014 Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen.

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota Yaris Hybrid Bouwjaar 2011

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota Yaris Hybrid Bouwjaar 2011 Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota Yaris Hybrid Bouwjaar 2011 Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen.

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Auris Vanaf bouwjaar 2015

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Auris Vanaf bouwjaar 2015 Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Auris Vanaf bouwjaar 2015 Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen.

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Auris Bouwjaar

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Auris Bouwjaar Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Auris Bouwjaar 2012-2014 Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen.

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Yaris Bouwjaar

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Yaris Bouwjaar Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Yaris Bouwjaar 2011-2016 Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen.

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota Avensis Bouwjaar vanaf 2008

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota Avensis Bouwjaar vanaf 2008 Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota Avensis Bouwjaar vanaf 2008 Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen.

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Proace Bouwjaar

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Proace Bouwjaar Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Proace Bouwjaar 2013-2016 Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen.

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Prius Bouwjaar 2009

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Prius Bouwjaar 2009 Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Prius Bouwjaar 2009 Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen. Deze

Nadere informatie

Dé beste zaak van Amsterdam (Nieuw) West

Dé beste zaak van Amsterdam (Nieuw) West 25 APRIL 2012 WESTERPOST 117 PAGINA 15 Dé beste zaak van (Nieuw) West -Nieuw West telt heel veel goede zaken. Zaken waar u terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen zoals uw brood, groente, vlees of

Nadere informatie

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 CORDOBA ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 CORDOBA ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 CORDOBA SEAT SERVICE ONDERHOUD Omdat je beter kunt voorkomen ONDERHOUD Bij SEAT kennen we verschillende soorten onderhoud. Voor de SEAT Cordoba geldt een vast onderhoudsinterval,

Nadere informatie

Quickscan Rapport. In opdracht van Rijksoverheid heeft Klinkende Taal op 08-08-2012 alle teksten op

Quickscan Rapport. In opdracht van Rijksoverheid heeft Klinkende Taal op 08-08-2012 alle teksten op Quickscan Rapport Samenvatting In opdracht van Rijksoverheid heeft Klinkende Taal op 08-08-2012 alle teksten op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/auto gescand op taalniveau en leesbaarheid. Het gewenste

Nadere informatie

ONDERHOUDSPRIJZEN Mii ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE

ONDERHOUDSPRIJZEN Mii ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE ONDERHOUDSPRIJZEN 2014 Mii SEAT SERVICE ONDERHOUD Omdat je beter kunt voorkomen ONDERHOUD Bij SEAT kennen we verschillende soorten onderhoud. Voor de SEAT Mii geldt een vast onderhoudsinterval, dat betekent

Nadere informatie

Rem- en slipgedrag (1)

Rem- en slipgedrag (1) Rem- en slipgedrag (1) E. Gernaat (ISBN 978-9-8897-7-) 1 Remtechnologie 1.1 Functieoverzicht van de rijdynamische systemen Remsystemen zijn momenteel onlosmakelijk verbonden met ABS, ASR en ESP 1. Hier

Nadere informatie

ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio

ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio Opdracht 1 moodboard verslag H 2 0 Ontwerpstudio Als u opzoek bent naar een conceptueel sterk ontwerp met gevoel voor detail dan kunt u bij h 2 0 ontwerpstudio

Nadere informatie

ONDERHOUDSPRIJZEN 2014 IBIZA IBIZA IBIZA 2009 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE

ONDERHOUDSPRIJZEN 2014 IBIZA IBIZA IBIZA 2009 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE ONDERHOUDSPRIJZEN 2014 IBIZA 1999-2003 IBIZA 2003-2009 IBIZA 2009 > SEAT SERVICE ONDERHOUD Omdat je beter kunt voorkomen ONDERHOUD Bij SEAT kennen we verschillende soorten onderhoud. Voor de meeste oudere

Nadere informatie

Seizoenskortingen 2015

Seizoenskortingen 2015 Seizoenskortingen 2015 Checks Zomer-/wintercheck van 15,- voor 5,- - 10,- Kijk voor de laatste aanbiedingen op acties Aircoservice + gratis geurbehandeling. van 90,- voor 75,- - 15,- Accu s Kortingen op

Nadere informatie

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 INCA ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 INCA ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 INCA SEAT SERVICE ONDERHOUD Omdat je beter kunt voorkomen ONDERHOUD EXTRA SERVICES WORD LID VAN CLUB SEAT Bij SEAT kennen we verschillende soorten onderhoud. Voor de SEAT Inca geldt

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Land Cruiser

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Land Cruiser Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Land Cruiser Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen. Deze pakketten

Nadere informatie

INHOUD: Geachte lezer,

INHOUD: Geachte lezer, Geachte lezer, Het voorjaar is weer begonnen en over niet al te lange tijd kunnen we weer gaan genieten van een (hopelijk) mooie zomer. En wellicht een verdiende vakantie! De respons op het stukje in onze

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota Avensis

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota Avensis Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota Avensis Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen. Deze pakketten zijn

Nadere informatie

Omdat er steeds meer mensen komen met schijfremmen op hun Puch, en er duidelijk vraag is naar een FAQ, maak ik deze dus maar.

Omdat er steeds meer mensen komen met schijfremmen op hun Puch, en er duidelijk vraag is naar een FAQ, maak ik deze dus maar. Schijfrem op puch bouwen Omdat er steeds meer mensen komen met schijfremmen op hun Puch, en er duidelijk vraag is naar een FAQ, maak ik deze dus maar. Ik zal in deze FAQ zo goed mogelijk proberen uit te

Nadere informatie

Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 140 Tekna+

Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 140 Tekna+ Bjorn Blokzijl 22 oktober 2018 Downsizing 1.3 Dat autofabrikanten samenwerken, wisten we uiteraard al jaren. De resultaten zijn duidelijk zichtbaar op de Nederlandse wegen, waarbij de drieling bestaande

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota RAV4 Bouwjaar 2019

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota RAV4 Bouwjaar 2019 Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota RAV4 Bouwjaar 2019 Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen. Deze

Nadere informatie

Corvette remsysteem 65-82

Corvette remsysteem 65-82 Een ander zwak punt is de afdichting van de stofhoes, welke maar een beperkt effect heeft. Remstof en vuil kan bij een verouderde stofhoes tussen de afdichting door komen en zich tussen de primaire en

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Yaris

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Yaris Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Yaris Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen. Deze pakketten zijn

Nadere informatie

Kia Picanto 1.1 X-clusive

Kia Picanto 1.1 X-clusive Jan Westerhof 7 december 2007 Dringen Het is dringen in de klasse van de Kia Picanto. De allerkleinste auto s lijken steeds populairder te worden. Kijk om je heen en je ziet ze veelvuldig rijden in de

Nadere informatie

Remmen: blokken, schijven, klauwen, slangen, remolie verversen en ontluchten

Remmen: blokken, schijven, klauwen, slangen, remolie verversen en ontluchten Remmen: blokken, schijven, klauwen, slangen, remolie verversen en ontluchten 31/01/2013 : Copyright BMW 7-Series Club Nederland Deze procedure geldt voor de 740 en de 750, de 735 heeft andere remklauwen.

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Proace

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Proace Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Proace Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen. Deze pakketten zijn

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Verso

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Verso Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2018 Toyota Verso Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen. Deze pakketten zijn

Nadere informatie

Zo kiest u de sfeerhaard die bij u past

Zo kiest u de sfeerhaard die bij u past seizoen Zo kiest u de sfeerhaard die bij u past Vrijstaande haarden die u zelf samenstelt Hanghaarden Elk huis z n eigen sfeerhaard! GAMMA heeft een ruim assortiment van Livin flame, met sfeervolle moderne

Nadere informatie

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga 2011 / 2012 Hoofdpunten: Informatie over winterbanden Regelgeving m.b.t. winterbanden Prijslijsten o Winterbanden o Sneeuwkettingen o Wisserbladen o Accu s o Vloeistoffen

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers.

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers. MEE Mantelzorg Postbus 3016 3301 DA Dordrecht Johan de Wittstraat 40A 3311 KJ Dordrecht T 078 750 89 00 servicebureau@meedrechtsteden.nl www.meemantelzorg.nl Aan alle Mantelzorgers in Dordrecht Datum 24-05-2017

Nadere informatie

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 IBIZA IBIZA IBIZA 2009 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 IBIZA IBIZA IBIZA 2009 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 IBIZA 1999-2003 IBIZA 2003-2009 IBIZA 2009 > SEAT SERVICE ONDERHOUD Omdat je beter kunt voorkomen ONDERHOUD EXTRA SERVICES WORD LID VAN CLUB SEAT Bij SEAT kennen we verschillende

Nadere informatie

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota C-HR

Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota C-HR Toyota adviesprijzen onderhoud; indicatie 2019 Toyota C-HR Toyota Onderhoud op Maat Toyota Onderhoud geeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende onderhoudspakketten te kiezen. Deze pakketten zijn

Nadere informatie

opruiming! interieuradvies & wooninrichting zondags open! Maakt wonen bijzonder

opruiming! interieuradvies & wooninrichting zondags open! Maakt wonen bijzonder interieuradvies & wooninrichting Maakt wonen bijzonder opruiming! We maken plaats voor de voorjaarscollectie bank Jesse P2 gordijnen P4 zondags open! van 12.00 tot 17.00 uur verf behang vloeren gordijnen

Nadere informatie

ONDERHOUDSPRIJZEN 2014 LEON I LEON II LEON III 2013 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE

ONDERHOUDSPRIJZEN 2014 LEON I LEON II LEON III 2013 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE ONDERHOUDSPRIJZEN 2014 LEON I 2000-2006 LEON II 2006-2012 LEON III 2013 > SEAT SERVICE ONDERHOUD Omdat je beter kunt voorkomen ONDERHOUD Bij SEAT kennen we verschillende soorten onderhoud. Voor de meeste

Nadere informatie

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017 novacollege.nl/autotechniek Autotechniek Autotechniek 2016/2017 Iemand die zo sociaal is als jij, moet je niet verstoppen in een werkplaats. Dat zei mijn stagebegeleider tegen mij. Ik puzzel graag net

Nadere informatie

De waarde van stadswarmte. Hoe komt de prijs tot stand?

De waarde van stadswarmte. Hoe komt de prijs tot stand? De waarde van stadswarmte Hoe komt de prijs tot stand? De waarde van stadswarmte 3 Hoe komt de prijs tot stand? De energierekening is voor vrijwel iedereen een belangrijk onderdeel van de maandelijkse

Nadere informatie

EXAMEN MIDDELBAAR ALGEMEEN VOORTGEZET ONDERWIJS IN 1977 MAVO4

EXAMEN MIDDELBAAR ALGEMEEN VOORTGEZET ONDERWIJS IN 1977 MAVO4 1 M 4-12 EXAMEN MIDDELBAAR ALGEMEEN VOORTGEZET ONDERWIJS IN 1977 MAVO4 Woensdag 11 mei, 9.30-11.30 uur NATUUR- EN SCHEIKUNDE I (Natuurkunde) Zie ommezijde Deze opgaven zijn vastgesteld door de commissie

Nadere informatie

Fasen: de die toestanden waarin je water (en veel andere stoffen) kunt tegenkomen.

Fasen: de die toestanden waarin je water (en veel andere stoffen) kunt tegenkomen. Samenvatting door een scholier 873 woorden 2 maart 2016 7,6 37 keer beoordeeld Vak Methode NaSk Nova Hoofdstuk 3 1. fasen en fase-overgangen Water komt voor als: - vaste stof (ijs) - vloeistof (vloeibaar

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2004

Examenopgaven VMBO-BB 2004 Examenopgaven VMBO-BB 2004 tijdvak 2 woensdag 23 juni 09.00 10.30 uur VOERTUIGENTECHNIEK CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Het gebruik van een symbolenboekje

Nadere informatie

Dacia Logan MCV. Meer van hetzelfde. Uitrusting

Dacia Logan MCV. Meer van hetzelfde. Uitrusting Dacia Logan MCV Meer van hetzelfde Rij-impressie Eigenlijk kan een test van de Logan MCV heel kort zijn: wie de meeste ruimte voor het minste geld zoekt, moet bij Dacia zijn. Alhoewel merkbaar is waarop

Nadere informatie

DEALS SEPTEMBER - OKTOBER 2015

DEALS SEPTEMBER - OKTOBER 2015 DEALS SEPTEMBER - OKTOBER 2015 Remblokken Maximale remprestaties en duurzaamheid Voor F en CF TRP Magnetron Exclusief installatieset voor DAF F SC en SCC 2 jaar garantie MA Coupon korting van 5,00 99,00.

Nadere informatie

- Business uitvoering

- Business uitvoering - Business uitvoering Sommige airco's zijn verkrijgbaar in een business uitvoering, dit houdt in dat de buitenunit is voorzien van een hoge- en lagedrukbeveiliging. Deze beschermt de compressor bij storingen.

Nadere informatie

Bewoners, huisdieren en planten produceren dagelijks tien liter vocht. onderhouden+verbouwen. Ventilatie Onderhoud. eigen huis magazine

Bewoners, huisdieren en planten produceren dagelijks tien liter vocht. onderhouden+verbouwen. Ventilatie Onderhoud. eigen huis magazine onderhouden+verbouwen eigen huis magazine Bewoners, huisdieren en planten produceren dagelijks tien liter vocht Ventilatie Onderhoud 32 eigen huis magazine jan 2013 31 24 uur per dag frisse lucht Ventileren

Nadere informatie

Nissan Leaf Tekna. Nu meer geleafd?

Nissan Leaf Tekna. Nu meer geleafd? Bjorn Blokzijl 24 april 2013 Nu meer geleafd? Het is een koude, regenachtige morgen als we in het Noorse Oslo voor het eerst in de gefacelifte Leaf stappen. Reden dat we juist hier zijn en niet in een

Nadere informatie

20 JAAR REDDY KEUKENS!

20 JAAR REDDY KEUKENS! aanbiedingen zijn geldig tot en met 30 juni 2014 of zolang de voorraad strekt. 14SD206 20 JAAR! KEUKEN, 360 CM HEEL EUROPA PROFITEERT WHIRLPOOL GASKOOKPLAAT, KOELKAST, COMBIMAGNETRON, AFZUIGKAP, VAATWASSER

Nadere informatie

De juiste dampkap op de juiste plaats

De juiste dampkap op de juiste plaats De juiste dampkap op de juiste plaats De juiste dampkap op de juiste plaats De meest toegepaste dampkappen zijn conventionele dampkappen, luchtinductie dampkappen en impulslucht dampkappen. Deze kappen

Nadere informatie

Voer de vervanging in de volgende volgorde uit:

Voer de vervanging in de volgende volgorde uit: Hoe de voorste remblokken van schijfremmen vervangen op Voer de vervanging in de volgende volgorde uit: 1 Voer de vervanging van remblokken volledig uit voor elke as. Hierdoor verkrijgt u effectieve remkracht.

Nadere informatie

AGENDA. Ma 24 augustus informatieavond 1 / 2 : 19.00 uur 3 / 4 : 20.00 uur. Di 25 augustus informatieavond 5/6 : 19.00 uur 7/8 : 20.

AGENDA. Ma 24 augustus informatieavond 1 / 2 : 19.00 uur 3 / 4 : 20.00 uur. Di 25 augustus informatieavond 5/6 : 19.00 uur 7/8 : 20. Vrijdag 21 augustus 2015 week 34 AGENDA Ma 24 augustus informatieavond 1 / 2 : 19.00 uur 3 / 4 : 20.00 uur Di 25 augustus informatieavond 5/6 : 19.00 uur 7/8 : 20.00 uur Wo 26 augustus verkoop polo s 8.30

Nadere informatie

Scanwic. Scanwic MKB machine overzicht 2015 versie-2

Scanwic. Scanwic MKB machine overzicht 2015 versie-2 Scanwic Office Coffee Systems (OCS) lekkerekantoorkoffie.nl L 1 Lirica Plus Klein kantoor, 25 koppen per dag, 4 kg per maand, Actie: 26,- per maand / 0,87per dag Aulika Focus Klein kantoor, 35 koppen per

Nadere informatie

onderneemt maatschappelijk verantwoord

onderneemt maatschappelijk verantwoord onderneemt maatschappelijk verantwoord www.coffeefresh.nl Coffee Fresh investeert in MVO Koffie is tegenwoordig meer dan zomaar een kopje koffie. Het is een beleving waarbij wij u nét dat beetje meer bieden.

Nadere informatie

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga 2013 / 2014 Hoofdpunten: Informatie over winterbanden Regelgeving m.b.t. winterbanden Prijslijsten o Winterbanden o Sneeuwkettingen o Wisserbladen o Accu s o Vloeistoffen

Nadere informatie

Een glas water uit de ijskast en met ijsklontjes wordt op tafel gezet. De buitenkant wordt nat. Waarom?

Een glas water uit de ijskast en met ijsklontjes wordt op tafel gezet. De buitenkant wordt nat. Waarom? Docentversie (24/05/2012) Natte Glazen Benodigdheden -glazen -ijsklontjes -koud water in kan of thermos of plastic flessen -maatbeker -weegschaal Een glas water uit de ijskast en met ijsklontjes wordt

Nadere informatie

Twist 80/20. De specialist in pelletkachels.

Twist 80/20. De specialist in pelletkachels. Twist 80/20 De specialist in pelletkachels. De calimax pelletkachel Mensen en ondernemingen die werkelijk iets in beweging konden brengen, hebben zich altijd al met energie en hartstocht geconcentreerd

Nadere informatie

Onderhouds- & Reparatietarieven

Onderhouds- & Reparatietarieven Onderhouds- & Reparatietarieven 2014 ŠKODA Octavia Betrouwbaar en transparant Vaste onderhoudsprijzen Hoge restwaarde Offerte vooraf Octavia I (1996-2008) Onderhoud 1 Benzine Diesel Kleine Onderhoudsservice

Nadere informatie

Totaalservice matten en moppen. Expert in vloerhygiëne

Totaalservice matten en moppen. Expert in vloerhygiëne Expert in vloerhygiëne Totaalservice matten en moppen Met onze totaalservice voor vloerhygiëne bespaart u tot 60% op schoonmaakkosten. Piekfijne vloerhygiëne is essentieel voor elke business. Hygiëne is

Nadere informatie

proef Het vernieuwde theorie-examen voor de auto Per 1 maart 2009 bevat het theorie-examen voor de auto naast de onderdelen verkeersregels en

proef Het vernieuwde theorie-examen voor de auto Per 1 maart 2009 bevat het theorie-examen voor de auto naast de onderdelen verkeersregels en proef Het vernieuwde theorie-examen voor de auto Per 1 maart 2009 bevat het theorie-examen voor de auto naast de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht ook een onderdeel gevaarherkenning. CBR - Het

Nadere informatie

Finnik Autorapport - smart roadster

Finnik Autorapport - smart roadster Finnik Autorapport - smart roadster Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 19-NP-RK

Nadere informatie

De metamorfose van het Ismes huis.

De metamorfose van het Ismes huis. Nieuwsbrief Oktober 2016 In deze Nieuwsbrief Voorwoord Stefan Metamorfose van het Ismes + Fotos Sociale vaardigheidstraing / Theater middagen Film avond Vrijwilliger aan het woord Ismes Huis Brede Haven

Nadere informatie

Individueel verslag. Wheeler Dealers. Gemaakt door Mark Kluitenberg Klas: Mov2A Datum: 23 januari Docent: dhr. Stevens

Individueel verslag. Wheeler Dealers. Gemaakt door Mark Kluitenberg Klas: Mov2A Datum: 23 januari Docent: dhr. Stevens Individueel verslag Wheeler Dealers Gemaakt door Mark Kluitenberg Klas: Mov2A Datum: 23 januari Docent: dhr. Stevens Inhoudsopgave - Voorblad - Inhoudsopgave - Deel 1 - Deel 2 en 3 - Deel 4 en 5 - Deel

Nadere informatie

Onderhouds- & Reparatietarieven

Onderhouds- & Reparatietarieven Onderhouds- & Reparatietarieven 2014 ŠKODA Fabia en Roomster Betrouwbaar en transparant Vaste onderhoudsprijzen Hoge restwaarde Offerte vooraf Fabia I (2000-2008) Onderhoud 1 Benzine Diesel Kleine Onderhoudsservice

Nadere informatie

RC030/RC035 Pneumatisch (handmatig) vloeistof afzuigapparaat. Instructies

RC030/RC035 Pneumatisch (handmatig) vloeistof afzuigapparaat. Instructies RC030/RC035 Pneumatisch (handmatig) vloeistof afzuigapparaat Instructies Deze kunnen worden gebruikt voor het afzuigen van: Motorolie Versnellingsbak- en transmissieolie Koelvloeistof Remvloeistof Andere

Nadere informatie

Te Koop W SE ,Geplaatst door 250Petrolgrun - 02 sep :17

Te Koop W SE ,Geplaatst door 250Petrolgrun - 02 sep :17 Te Koop W116 450SE 1976 3.500,Geplaatst door 250Petrolgrun - 02 sep 2016 21:17 Beste leden van de Oude Benz Club, Ik was woensdag 31 augustus bij Mercedes-Klassieker Service, de Gruyter & de Jong voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 8 mei 2015

Nieuwsbrief 16 8 mei 2015 Nieuwsbrief 16 8 mei 2015 Ouderavond en jaarvergadering ouderraad Woensdagavond 29 april zaten we met zo n 20 ouders en het team van De Borckeshof voor het digibord van groep 7/8. Met een vers kopje koffie

Nadere informatie

Nissan Leaf. Stille revolutie. Gewoon elektrisch

Nissan Leaf. Stille revolutie. Gewoon elektrisch Nissan Leaf Stille revolutie Autotest 2011 was een gedenkwaardig jaar in de autoindustrie. Toen ontketende Nissan een revolutie door de eerste betaalbare en in massa geproduceerde elektrische auto te introduceren:

Nadere informatie

- Dé internetsite voor de Automotive Professional

- Dé internetsite voor de Automotive Professional WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional WERKPLAATS Onderhoud aan moderne remsystemen Remvloeistof verversen vereist professioneel gereedschap Verversen omdat het moet! De reminstallatie

Nadere informatie

CORBO Organisatie, Advies en Expertise B.V. Rollenremmentestbank VS Tweeplaatsremmentestbank

CORBO Organisatie, Advies en Expertise B.V. Rollenremmentestbank VS Tweeplaatsremmentestbank Rollenremmentestbank VS Tweeplaatsremmentestbank Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Proces...4 2.1 Proces rollenremmentestbank in beeld...4 2.2 Proces tweeplaatsremmentestbank in beeld...5 2.3 Processtappen

Nadere informatie

Onderhouds- & Reparatietarieven

Onderhouds- & Reparatietarieven Onderhouds- & Reparatietarieven 2014 ŠKODA Superb Betrouwbaar en transparant Vaste onderhoudsprijzen Hoge restwaarde Offerte vooraf Superb I (2002-2008) Onderhoud 1 Benzine Diesel Longlife Onderhoudsservice

Nadere informatie

Koelen én ventileren met de FreeCooler

Koelen én ventileren met de FreeCooler Koelen én ventileren met de FreeCooler Milieuvriendelijk comfortabel kostenbesparend Klimaatbeheersing met de FreeCooler De FreeCooler Een nieuw gekoeld ventilatiesysteem dat in veel opzichten een verbetering

Nadere informatie

Magnetische toepassingen in de motorvoertuigentechniek (8)

Magnetische toepassingen in de motorvoertuigentechniek (8) Magnetische toepassingen in de motorvoertuigentechniek (8) E. Gernaat, ISBN 978-90-808907-3-2 1 Introductie hybride voertuigen We beginnen met een beknopt overzicht van de hybride uitvoeringen. 1.1 Overzicht

Nadere informatie