Toilet Seat. Gebruiksaanwijzing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toilet Seat. Gebruiksaanwijzing"

Transcriptie

1 Toilet Seat Gebruiksaanwijzing

2

3 Bij de ontwikkeling van de Leckey toiletstoel waren er twee punten die vooropstonden: het product moest zowel qua functionaliteit als qua aanpassingsmogelijkheden bij gebruik als toilet- of douchestoel vernieuwend zijn. In deze gebruiksaanwijzing wordt beschreven hoe u alle functies snel en gemakkelijk kunt instellen en de toiletstoel veilig kunt gebruiken. De veiligheidsvoorschriften en onderhoudsinstructies geven aan waarop u moet letten om er zeker van te kunnen zijn dat u jarenlang plezier heeft van het product. Inhoud 01. Gebruiksdoel 02. Verklaring van overeenstemming 03. Garantievoorwaarden 04. Producthistorie 05. Gebruiksinstructies 06. Veiligheidsvoorschriften 07. Informatie over het uitpakken en monteren van de stoel 08. Instelling van het product voor de houdingsondersteuning en het dagelijks gebruik 09. Informatie over reiniging en dagelijks onderhoud 10. Dagelijkse controles 11. Jaarlijkse inspectie 12. Hergebruik van Leckey producten 13. Periodiek onderhoud 14. Technische gegevens

4 1 Gebruiksdoel De Leckey toiletstoel kan worden gebruikt als toiletstoel en als douchestoel. Daarnaast kan het bovenstuk van de stoel op een normaal toilet worden geplaatst. De Leckey toiletstoel is ontwikkeld voor kinderen met een beperking van 1-18 jaar die een verminderde controle over hun romp hebben, last hebben van overmatige spierspanning (bijv. als gevolg van een cerebrale parese) of zichzelf op het toilet of tijdens het douchen niet kunnen ondersteunen. 2 Verklaring van overeenstemming James Leckey Design Ltd. verklaart als fabrikant geheel onder eigen verantwoording dat de Leckey toiletstoel in overeenstemming is met de eisen van de richtlijnen 93/42/EEG en EN Technische hulpmiddelen voor gehandicapten Algemene eisen en beproevingsmethoden. 5 Gebruiksinstructies (ouders, leerkrachten en verzorgers) Omdat uw Leckey product een medisch hulpmiddel klasse I is, adviseert Leckey ouders, leerkrachten en verzorgers die dit hulpmiddel gebruiken, zich door een technisch deskundige persoon te laten informeren over de inhoud van de volgende hoofdstukken van deze gebruiksaanwijzing: Hoofdstuk 6 Veiligheidsvoorschriften Hoofdstuk 8 Instelling van het product voor de houdingsondersteuning en het dagelijks gebruik Hoofdstuk 10 Dagelijkse controles Leckey adviseert een lijst te maken van alle personen die zijn geïnstrueerd in het correcte gebruik van het product. 3 Garantievoorwaarden De fabrikant is alleen aansprakelijk, indien het product wordt gebruikt onder de voorgeschreven voorwaarden en voor het doel waarvoor het bestemd is, en alle adviezen van de fabrikant daarbij worden opgevolgd (zie ook de Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden). Op alle door Leckey vervaardigde producten en onderdelen wordt twee jaar garantie gegeven. 4 Producthistorie Uw Leckey product is een medisch hulpmiddel klasse I en mag als zodanig alleen worden voorgeschreven, geïnstalleerd en voor hergebruik worden vrijgegeven door een technisch deskundige persoon die is geïnstrueerd in het gebruik van het product. Leckey adviseert alle bijzonderheden over de installatie, controles voor hergebruik en jaarlijkse productinspecties schriftelijk vast te leggen.

5 6 Veiligheidsvoorschriften 1. Lees de gehele gebruiksaanwijzing door voordat u het product gaat gebruiken. 2. Laat gebruikers van Leckey producten nooit zonder toezicht in of op de producten achter. 3. Gebruik uw product uitsluitend met door Leckey gekeurde onderdelen. Verander nooit iets aan het product. Wanneer u dit toch doet, kan dat risico's voor de gebruiker of diens verzorger met zich meebrengen en komt de garantie op het product te vervallen. 4. Indien u ook maar enigszins twijfelt aan de veiligheid van uw Leckey product of bepaalde onderdelen niet of niet goed meer functioneren, staak het gebruik van het product dan onmiddellijk en neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice of met uw dealer. 5. Voer de nodige aanpassingen uit en controleer of alle onderdelen die u hierbij heeft versteld, goed vastzitten voordat u de gebruiker in de toiletstoel zet. 7. Wanneer u de gebruiker in de toiletstoel zet, moet u met het oog op zijn veiligheid altijd eerst de bekkengordel vastmaken. 8. Laat het product nooit staan op een aflopende ondergrond met een hellingshoek van meer dan 5. Vergeet nooit om op een hellende ondergrond alle wielen vast te zetten. 9. Dit product bevat onderdelen die voor kleine kinderen verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Zorg er altijd voor dat alle knoppen en bouten waar het kind bij kan, goed vastzitten. 10. Leckey producten voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften volgens EN Omdat dit product kunststof delen bevat, moet het echter uit de buurt worden gehouden van directe hittebronnen zoals open vuur, sigaretten, elektrische verwarmingstoestellen en gaskachels. 11. Leg geen voorwerpen met een temperatuur van meer dan 40 C op het tafelblad. 6. Als het product op zijn plaats staat, controleer dan altijd of de wielen geblokkeerd zijn en van de basis af wijzen. Daardoor wordt de stabiliteit van het product vergroot. 12. Reinig het product regelmatig. Gebruik hiervoor geen schuurmiddelen. Controleer de staat van onderhoud van het product regelmatig, zodat u zeker weet dat het volledig in orde is.

6 13 Het product is ontwikkeld voor gebruik binnenshuis en moet wanneer het niet worden gebruikt, worden neergezet op een droge plaats waar de temperatuur niet te sterk varieert. 14. Bij een temperatuur tussen +5 C en +40 C is een veilig gebruik van het product gewaarborgd. 15. De Leckey toiletstoel mag maximaal worden belast met 72 kg. Dit gewicht mag NOOIT worden overschreden.

7 Informatie over het uitpakken en monteren van de stoel Van harte gefeliciteerd met de aankoop van uw Leckey toiletstoel. Uw Leckey toiletstoel wordt compleet gemonteerd in een doos verpakt en in luchtkussenfolie gewikkeld geleverd. Naast de stoel zelf ontvangt u een voetplaat, een toiletemmer, een abductiesteun en de door u bestelde accessoires. Uw Leckey toiletzitting wordt compleet gemonteerd, in een doos verpakt en in luchtkussenfolie gewikkeld geleverd. Naast de toiletzitting zelf ontvangt u een abductiesteun en de door u bestelde accessoires. In de doos zit bovendien een metalen houder waarmee u de toiletzitting aan het toilet kunt bevestigen. 7

8 Rugleuning bevestigen Voetplaat bevestigen Als eerste moet u de rugleuning aan de toiletstoel bevestigen. Steek de rugleuning in de hiervoor bedoelde gaten. Welke van de 2 of 3 gaten u hiervoor moet kiezen, is afhankelijk van de gewenste zitdiepte. Om de voetplaat te bevestigen, draait u eerst de inbusbouten (c) los en verwijdert u stang (b). Schuif de voetplaat dan over stang (b) omhoog tot boven de andere stangen. Wanneer de voetplaat zich op de juiste hoogte bevindt, draait u de bouten (a) aan. Breng stang (b) terug op zijn plaats en draai de inbusbouten (c) stevig aan. b c a

9 Instelling van het product voor de houdingsondersteuning en het dagelijks gebruik Het product moet worden ingesteld door een technisch en klinisch deskundige persoon die is geïnstrueerd in het gebruik van het product. Leckey adviseert om alle instellingen van het product nauwkeurig te noteren. De ouders en verzorgers moeten door een technisch en klinisch deskundige persoon die is geïnstrueerd in het gebruik van het product, worden voorgedaan hoe ze het product voor het dagelijks gebruik kunnen aanpassen. Ook moeten zij worden geïnformeerd over de veiligheidsvoorschriften uit hoofdstuk 6. Leckey adviseert een lijst bij te houden van de ouders en verzorgers die zijn geïnstrueerd in het correcte gebruik van het product. 8

10 Zitdiepte verstellen Hoogte van de voetsteun verstellen U kunt de zitdiepte van de toiletstoel aanpassen door de stand van de rugleuning te veranderen. Zet de rugleuning hiervoor verder naar voren of naar achteren in 2 van de andere gaten achter in de zitbasis. De voetsteun is eveneens verstelbaar, zodat u deze kunt aanpassen aan de onderbeenlengte van de gebruiker. Om de voetsteun te verstellen, draait u de knoppen aan weerszijden los. Beweeg de voetsteun vervolgens omhoog of omlaag tot deze in de gewenste stand staat en draai de knoppen weer stevig aan.

11 Toiletemmer aanbrengen Tafelblad bevestigen en verstellen Voordat u de toiletemmer aanbrengt of verwijdert, moet u altijd eerst de abductiesteun verwijderen. U kunt de toiletemmer dan aanbrengen of verwijderen door deze in de geleiders onder de zitting te schuiven of onder de zitting uit te trekken. Breng de abductiesteun na het aanbrengen van de toiletemmer weer terug op zijn plaats, zodat u er zeker van kunt zijn dat de toiletemmer goed blijft zitten. Om het bovenlichaam van de gebruiker beter te kunnen positioneren, is er als accessoire voor de Leckey toiletstoel een tafelblad leverbaar. Dit tafelblad wordt zoals op de afbeelding hieronder is aangegeven, bevestigd in de daarvoor bedoelde openingen en met de knoppen (a) vastgezet. U kunt het tafelblad in diepte verstellen. Draai de knoppen daarna altijd weer stevig aan.

12 Voetriemen bevestigen Borstgordel bevestigen Met de als accessoire verkrijgbare riemen kunnen de voeten van de gebruiker op hun plaats worden gehouden. Om de gebruiker extra goed in de stoel te kunnen vastzetten, is er een borstgordel met zijsteunen verkrijgbaar. Om de borstgordel te bevestigen, legt u deze om de rugleuning van de stoel. Sluit de gordel vervolgens aan de voorkant met de klittenbandsluiting. Aan de gordel zijn twee schuimstof zijdelen aangebracht die gebruikt kunnen worden om de gebruiker beter te positioneren. Wanneer de gebruiker de extra ondersteuning van de zijsteunen niet nodig heeft, kunt u deze aan de achterkant van de rugleuning bevestigen, zodat ze niet in de weg zitten.

13 Toiletzitting Om de toiletzitting op het toilet te plaatsen, verwijdert u eerst de aanwezige toiletbril en bevestigt u de meegeleverde metalen houder. Plaats de oorspronkelijke toiletbril weer terug en zet de bril en de houder vast door de oorspronkelijke bouten van de toiletbril weer stevig aan te draaien. Daarna kunt u de toiletzitting in de gewenste stand op het toilet zetten door de stangen in de buizen (a) te steken. Draai daarna de knoppen stevig aan. Voor de stabiliteit is het VAN GROOT BE- LANG dat u tot slot stang (b) nog zover uitschuift dat deze de grond raakt. Om de stang uit te schuiven, draait u eerst de knoppen van de voetsteun los en tilt u de voetsteun omhoog. Draai daarna de inbusbouten (c) los en schuif stang (b) uit tot hij de grond raakt. Draai de inbusbouten (c) daarna weer vast en zet de voetsteun in de gewenste stand. Toiletzitting verstellen De toiletzitting wordt op dezelfde manier versteld als de toiletstoel. Voor de toiletzitting zijn dezelfde accessoires leverbaar als voor de toiletstoel.

14 9 Informatie over reiniging en dagelijks onderhoud 10 Dagelijkse controles Onderhoud Voor het reinigen van het product adviseren wij warm water en een niet-schurend reinigingsmiddel te gebruiken. Gebruik nooit organische oplosmiddelen of middelen voor chemisch reinigen. Bekleding en andere stoffen delen 1. De bekleding en andere stoffen delen zijn afneembaar en kunnen op 40 C in de machine worden gewassen. 2. Controleer vóór gebruik altijd of het product droog is. Metalen, kunststof en houten delen 1. Voor de dagelijkse reiniging kunt u water en zeep of een antibacteriële spray gebruiken. 2. Voor een grondige reiniging kunt u een stoomreiniger met geringe druk gebruiken. 3. Gebruik voor het reinigen van metalen, kunststof en houten delen geen oplosmiddel. 4. Controleer vóór gebruik altijd of het product droog is. (therapeut, ouders en verzorgers) Om er zeker van te kunnen zijn dat de toiletstoel veilig gebruikt kan worden, raden wij aan de stoel dagelijks door middel van visuele controles te inspecteren. Dit kan worden gedaan door de therapeut, de ouders of de verzorgers. Wat er hierbij precies moet worden gecontroleerd, wordt hieronder beschreven. 1. Controleer of alle knoppen en bouten aanwezig zijn en goed vastzitten. 2. Controleer of alle wielen goed draaien en vastgezet kunnen worden. 3. Controleer alle klittenbandsluitingen en verwijder daarop aanwezige pluisjes, zodat u er zeker van kunt zijn dat de riemen goed sluiten. Indien u ook maar enigszins twijfelt aan de veiligheid van uw Leckey product of bepaalde onderdelen niet of niet goed meer functioneren, staak het gebruik van het product dan onmiddellijk en neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice of met uw dealer.

15 11 Jaarlijkse inspectie 12 Hergebruik van Leckey producten (therapeut, technicus, Leckey productadviseur, dealer) Leckey adviseert voor alle producten om deze minimaal eens per jaar en telkens voor hergebruik zorgvuldig te inspecteren. Deze inspectie moet worden verricht door een technisch deskundige persoon die is geïnstrueerd in het gebruik van het product, en dient in ieder geval de volgende controles te omvatten. 1. Controleer of alle knoppen, moeren, bouten en kunststof gespen aanwezig zijn en vervang alle ontbrekende onderdelen. 2. Til de basis op om ieder wiel afzonderlijk te controleren. Controleer of de wielen vrij bewegen en verwijder eventueel vuil van de rubberbanden. Controleer of de remmen de wielen goed blokkeren. 3. Voer een visuele controle van de structuur van het product uit. Controleer in het bijzonder of er op en rondom de lasnaden geen tekenen van vermoeidheid of scheurvorming waarneembaar zijn. 4. Leckey adviseert de bevindingen van de jaarlijkse productinspecties op schrift te stellen. Indien u ook maar enigszins twijfelt aan de veiligheid van uw Leckey product of bepaalde onderdelen niet of niet goed meer functioneren, staak het gebruik van het product dan onmiddellijk en neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice of met uw dealer. De meeste Leckey producten worden geselecteerd en besteld op basis van de behoeften van de individuele gebruiker. Voordat een product wordt vrijgegeven voor hergebruik, adviseren wij de therapeut die het product voorschrijft, te controleren of dit geschikt is voor de nieuwe gebruiker en of het niet is gemodificeerd of uitgerust met speciale hulpstukken. Daarnaast dient het product voordat het wordt vrijgegeven voor hergebruik, een zorgvuldige technische inspectie te ondergaan. Deze moet worden uitgevoerd door een technisch deskundige persoon die is geïnstrueerd in het gebruik en het onderhoud van het product. De controles die hierbij moeten worden verricht, staan beschreven in hoofdstuk 11. Controleer of het product zorgvuldig is gereinigd volgens hoofdstuk 9 van deze gebruiksaanwijzing. Zorg ervoor dat er een kopie van de gebruiksaanwijzing wordt meegeleverd. Een kopie kan worden gedownload van onze website Leckey adviseert alle bevindingen van de productcontroles tijdens het hergebruik schriftelijk vast te leggen. Indien u ook maar enigszins twijfelt aan de veiligheid van uw Leckey product of bepaalde onderdelen niet of niet goed meer functioneren, staak het gebruik van het product dan onmiddellijk en neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice of met uw dealer.

16 13 Periodiek onderhoud 14 Product- en accessoirecodes Periodieke onderhoudswerkzaamheden aan Leckey producten mogen uitsluitend worden verricht door technisch deskundige personen die zijn geïnstrueerd in het gebruik van de betreffende producten. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland kunt u contact opnemen met het Leckey Service Centre, tel. nr (Verenigd Koninkrijk) of (Ierland). Wanneer u vragen heeft over het periodieke onderhoud, helpt onze klantenservice u graag verder. In andere landen kunt u met vragen over het periodieke onderhoud terecht bij de internationale Leckey dealers, die u eveneens graag van dienst zijn. Nadere informatie over Leckey dealers kunt u vinden op onze website Indien u ook maar enigszins twijfelt aan de veiligheid van uw Leckey product of bepaalde onderdelen niet of niet goed meer functioneren, staak het gebruik van het product dan onmiddellijk en neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice of met uw dealer. Productcodes De toiletstoel wordt geleverd compleet met heupgordel, voetplaat, spatbescherming, rugleuning, wielframe en toiletemmer. LTS/1/* Toiletstoel maat 1 LTS/2/ * Toiletstoel maat 2 LTS/3/* Toiletstoel maat 3 De toiletzitting wordt geleverd compleet met heupgordel, voetplaat, spatbescherming, rugleuning en toiletemmer. OTS/1 Toiletzitting maat 1 OTS/2 Toiletzitting maat 2 OTS/3 Toiletzitting maat 3 OTS/#/A Montageset voor de toiletzitting LTS/#/C Tafelblad voor houdingsondersteuning LAB/1/A* - Borstgordel LAB/#/B* - Abductiegordel LAB/1/C*- Hoofdzijsteunen LTS/1/D # Vervang dit teken s.v.p. door de maat. * Vervang dit teken s.v.p. door de kleur van de bekleding. AM aquamarijn RB koningsblauw GR Iers groen OR terracotta VT violet YE zonnegeel

17 15 Technische gegevens Toiletstoel LTS/1 LTS/2 LTS/3 Toiletzitting OTS/1 OTS/2 OTS/3 Rugleuning Zitdiepte Max , ,5 Min , Zitbreedte 220 8, , ,5 Afstand zitting-tafelblad Afstand zitting-voetplaat Max Min Max. hoek rugleuning naar voren/naar achteren 10º Max. gewicht 72 kg/165 pound Tafelblad Wielframe Breedte 500 mm/20, diepte 330 mm/13 Breedte 520 mm/20.5, hoogte 450 mm/17.5, lengte 625 mm/25

18

19

20 James Leckey Design Ltd Kilwee Business Park Dunmurry BT17 0HD Northern Ireland United Kingdom T: +44 (0) F: +44 (0) E: W: 647G638=NL-01-xxxx LS105-02

Pronestander. Gebruiksaanwijzing

Pronestander. Gebruiksaanwijzing Pronestander Gebruiksaanwijzing De Leckey Pronestander is ontwikkeld om de mogelijke gewichtsbelasting van de benen te verbeteren en een symmetrische houding te bevorderen. In deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Easyseat. Gebruiksaanwijzing

Easyseat. Gebruiksaanwijzing Easyseat Gebruiksaanwijzing De Leckey Easy Seat is ontwikkeld om een aantrekkelijke zitmogelijkheid te bieden zonder tekort te doen aan de behoefte aan houdingsondersteuning van weinig actieve kinderen.

Nadere informatie

Squiggles Saddle Seat Gebruiksaanwijzing

Squiggles Saddle Seat Gebruiksaanwijzing Squiggles Saddle Seat Gebruiksaanwijzing De Squiggles actieve stoel is ontwikkeld om een comfortabele en functionele zithouding mogelijk te maken waarin kinderen een groot aantal activiteiten kunnen verrichten.

Nadere informatie

Early Sitting System Gebruiksaanwijzing

Early Sitting System Gebruiksaanwijzing Early Sitting System Gebruiksaanwijzing Het Squiggles Early Sitting System is een product voor vroegtijdige interventie dat is ontwikkeld om tijdens het spelen een aantal therapeutische houdingen mogelijk

Nadere informatie

Squiggles Seat Gebruiksaanwijzing

Squiggles Seat Gebruiksaanwijzing Squiggles Seat Gebruiksaanwijzing Het Squiggles zitsysteem is ontwikkeld om een goede houdingsondersteuning en een hoge mate aan functionaliteit en mobiliteit te bieden. In deze gebruiksaanwijzing wordt

Nadere informatie

Leckey Contoured Advance Seat Gebruiksaanwijzing

Leckey Contoured Advance Seat Gebruiksaanwijzing Leckey Contoured Advance Seat Gebruiksaanwijzing De Leckey therapiestoel Contoured Advance Seat is ontwikkeld om een goede houdingsondersteuning en een hoge mate aan klinische functionaliteit te bieden.

Nadere informatie

De Mygo ziteenheid past op diverse mobiele onderstellen. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze website

De Mygo ziteenheid past op diverse mobiele onderstellen. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze website Gebruiksaanwijzing Het Mygo zitsysteem is ontwikkeld om een goede houdingsondersteuning en een hoge mate aan functionaliteit en mobiliteit te bieden. In deze gebruiksaanwijzing wordt beschreven hoe u

Nadere informatie

Horizon. Gebruiksaanwijzing

Horizon. Gebruiksaanwijzing Horizon Gebruiksaanwijzing De Leckey kantelbare statafel is ontwikkeld om het mogelijk te maken zowel naar achteren als naar voren geleund te staan. Tegelijkertijd biedt het product een optimale houdingsondersteuning.

Nadere informatie

Gipsbroekenstoel GEBRUIKSAANWIJZING

Gipsbroekenstoel GEBRUIKSAANWIJZING Gipsbroekenstoel GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE PAGINA 1.0 INTRODUCTIE 1 2.0 TEKENINGEN VAN UW STOEL 2 3.0 VOOR UW VEILIGHEID 2 4.0 INSTELLEN EN INSTELLINGEN VAN UW STOEL 3 5.0 ZORG & ONDERHOUD 8 Introductie

Nadere informatie

Handleiding Euroflex Basic & Classic

Handleiding Euroflex Basic & Classic Handleiding Euroflex Basic & Classic FABRIKANT: Eurovema AB Baldersvägen 38 SE-332 35 Gislaved, Zweden Tel: +46 371 390 100 Fax: +46 371 189 82 E: info@eurovema.se I: www.eurovema.se Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Handleiding Euroflex Basic

Handleiding Euroflex Basic Handleiding Euroflex Basic FABRIKANT: Eurovema AB Baldersvägen 38 SE-332 35 Gislaved, Zweden Tel: +46 371 390 100 Fax: +46 371 189 82 E: info@eurovema.se I: www.eurovema.se RevaMed B.V. telefoon + 31 (0)

Nadere informatie

Het draait o vooruitgan

Het draait o vooruitgan De nieuwe Squiggles Samen sterk. Wij werken samen met gebruikers, therapeuten en verzorgers om producten te ontwerpen die voldoen aan zowel klinische als emotionele behoeften. Door gebruik te maken van

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Loophulp

Gebruiksaanwijzing Loophulp Gebruiksaanwijzing Loophulp Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06 Inhoud Contactgegevens fabrikant... 1 Conformiteit... 2 Inleiding... 2 Levering... 2 Bestemd gebruik... 3 Veiligheidsmaatregelen...

Nadere informatie

Handleiding. Trippelstoel. Naam leverancier:

Handleiding. Trippelstoel. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Trippelstoel Medross Rehab B.V. Scheldestraat 4F 5347 JD OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl www.medross.nl CE VERKLARING Hiermee verklaart

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M9

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M9 Gebruiksaanwijzing MultiMotion M9 Versie 1.2 juli 2018 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN DEZE ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR TE LEZEN.

Nadere informatie

Handleiding. Mondo gasveer. Naam leverancier:

Handleiding. Mondo gasveer. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Mondo gasveer Medross Rehab B.V. Dommelstraat 6B 5347 JL OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl Internet: www.medross.nl CE VERKLARING Hiermee

Nadere informatie

Bariatrics: hulpmiddelen voor zware personen

Bariatrics: hulpmiddelen voor zware personen Douchestoel Days extra breed Comfortabele en brede douchestoel met stevige rugleuning. Voorzien van vaste armsteunen voor een vlotte transfer en voor de veiligheid. Geperforeerde zitting voor drainage.

Nadere informatie

Aquatec. Ocean. Ocean, Ocean Vip, Ocean Dual Vip, Ocean E-Vip

Aquatec. Ocean. Ocean, Ocean Vip, Ocean Dual Vip, Ocean E-Vip Aquatec Ocean Ocean, Ocean Vip, Ocean ual Vip, Ocean -Vip van 964 tot 1094 mm van 680 tot 810 mm 934 mm 730 mm 370 mm 459 mm (539 en version XL) 485 mm 450 mm 560 mm van 480 tot 600 mm Stabiel, stalen

Nadere informatie

Handleiding. Mondo elektrisch. Naam leverancier:

Handleiding. Mondo elektrisch. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Mondo elektrisch Medross Rehab B.V. Dommelstraat 6B 5347 JL OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl Internet: www.medross.nl CE VERKLARING

Nadere informatie

Verrijdbare doucheen toiletstoelen

Verrijdbare doucheen toiletstoelen Invacare / Aquatec Verrijdbare doucheen toiletstoelen Tot 180 kg Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean ual Vip en Ocean -Vip e verrijdbare douche- en toiletstoelen van de Aquatec Ocean Serie bieden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Douche/toilet-rolstoel Flexo

Gebruikershandleiding Douche/toilet-rolstoel Flexo Gebruikershandleiding Douche/toilet-rolstoel Flexo Belangrijk: Lees deze instructies eerst goed door voordat u de Flexo in gebruik neemt! Datum ingebruikneming Gebruiker Naam Adres Manufactured by: Lopital

Nadere informatie

5.1S Opvouwbare halterbank. Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Neem de volgende waarschuwingen in acht voordat u dit toestel in gebruik neemt:

5.1S Opvouwbare halterbank. Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Neem de volgende waarschuwingen in acht voordat u dit toestel in gebruik neemt: 5.1S Opvouwbare halterbank Gebruikershandleiding 8019031.061518.A Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Neem de volgende waarschuwingen in acht voordat u dit toestel in gebruik neemt: Dit pictogram wijst

Nadere informatie

HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES

HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES Artikelnummer: OD 210070 Modelnummer: 328.370 LEES DE ONDERSTAANDE INSTRUCTIES VOOR ASSEMBLAGE EN BEWAAR ZE. 1. SCHEID EN IDENTIFICEER ALLE ONDERDELEN EN

Nadere informatie

Handleiding MultiMotion Trollimaster

Handleiding MultiMotion Trollimaster Handleiding MultiMotion Trollimaster 1 Algemene toelichting op uw rollator U heeft zojuist een opvouwbare, lichtgewicht rollator gekocht. Deze rollator is bedoeld voor gebruik binnens- en buitenshuis en

Nadere informatie

1 Inleiding 1.1 Deze handleiding... 2 1.2 Gebruikte symbolen... 2 1.3 Inhoud verpakking... 2 1.4 De Bea... 3 1.5 Aandachtspunten...

1 Inleiding 1.1 Deze handleiding... 2 1.2 Gebruikte symbolen... 2 1.3 Inhoud verpakking... 2 1.4 De Bea... 3 1.5 Aandachtspunten... Inhoud 1 Inleiding 1.1 Deze handleiding... 2 1.2 Gebruikte symbolen... 2 1.3 Inhoud verpakking... 2 1.4 De Bea... 3 1.5 Aandachtspunten... 4 2 Beschrijving 2.1 Overzicht Bea... 5 2.2 Technische gegevens...

Nadere informatie

WW 701 URBAN GEBRUIKSAANWIJZING

WW 701 URBAN GEBRUIKSAANWIJZING WW 701 URBAN GEBRUIKSAANWIJZING BELANGRIJKE MEDEDELING: Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig voor het gebruik van de buggy en bewaar ze voor latere inzage. LET OP: verwijder voor gebruik eventuele plasticzakjes

Nadere informatie

VERZORGEN BESTELFORMULIER HTS / Douche- en toiletstoel

VERZORGEN BESTELFORMULIER HTS / Douche- en toiletstoel Aanvrager / Dealer: Besteldatum: Adres: Ordernummer: Postcode / Plaats: Referentie: Contactpersoon: Telefoonnummer: Veilig douchen, badderen en naar het toilet gaan. Dat kan met de HTS. Deze stoel is eenvoudig

Nadere informatie

Turner PRO. User manual. BM61099 Rev B

Turner PRO. User manual. BM61099 Rev B Turner PRO User manual BM6099 Rev B 06-09- Algemeen Labels en symbolen Productlabel: Het label bevat het artikelnummer en het serienummer (streepjescodes) De EAN-code bevat: Conformiteitsverklaring De

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Ding Bas Autostoel 9-36 kg

GEBRUIKSAANWIJZING Ding Bas Autostoel 9-36 kg GEBRUIKSAANWIJZING Ding Bas 1-2-3 Autostoel 9-36 kg Opmerkingen: 1. Dit is een Universele Autostoel. Deze autostoel is goedgekeurd volgens de Richtlijn 40.04 en is bedoeld voor gebruik in een voertuig.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voetenplaat. Monteren van de adapterplaat 1:1 6:1. Spatborden Taxifixatieset

INHOUDSOPGAVE. Voetenplaat. Monteren van de adapterplaat 1:1 6:1. Spatborden Taxifixatieset INHOUDSOPGVE Editie 1 2009 11 23 NL 1201-1 Monteren van de adapterplaat 1:1 Voetenplaat 6:1 Diepte verstelling zitunit Stoelverkanteling Verstellen van de duwbeugel Positionering van de wielen Positionering

Nadere informatie

SCIFIT-stoelsysteem Handleiding voor de gebruiker

SCIFIT-stoelsysteem Handleiding voor de gebruiker SCIFIT-stoelsysteem Handleiding voor de gebruiker STANDARD BARIATRIC PREMIUM Voor het gebruik van dit product moet deze handleiding Before using this product, read this manual and worden gelezen. Alle

Nadere informatie

Handleiding MultiMotion Trollimaster RA60-RA66 Versie 1.1-1/6/2018

Handleiding MultiMotion Trollimaster RA60-RA66 Versie 1.1-1/6/2018 Handleiding MultiMotion Trollimaster RA60-RA66 Versie 1.1-1/6/2018 1 Algemene toelichting op uw rollator N.B. Deze rollator zal geïnstalleerd moeten worden door een competent persoon. Overschrijdt het

Nadere informatie

Turner PRO. User manual. BM61099 Rev B

Turner PRO. User manual. BM61099 Rev B Turner PRO User manual BM6099 Rev B 06-09- Algemeen Labels en symbolen Productlabel: Het label bevat het artikelnummer en het serienummer (streepjescodes) De EAN-code bevat: Conformiteitsverklaring De

Nadere informatie

Ocean Ergo ACCESSOIRES EN AANPASSINGEN

Ocean Ergo ACCESSOIRES EN AANPASSINGEN ACCESSOIRES EN AANPASSINGEN Accessoires - Familie Accessoires Zittingen en rugleuningen Zachte zitting Met hygiënische uitsparing. Deksel voor zachte zitting Kan gebruikt worden wanneer de toiletfunctie

Nadere informatie

B C I Y C C Y L C E T A R I A L I E L R

B C I Y C C Y L C E T A R I A L I E L R BICYCLE TRAILER Waarschuwingen Gebruiksaanwijzing Laat uw hond nooit zonder toezicht alleen. Fiets altijd voorzichtig. Fiets niet sneller dan 16 km/h. De maximale belasting bedraagt 40kg. Zorg voor voldoende

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding A-2010.03 Kinder Speeltuin Wagen Lees voor het opzetten en gebruiken van het speeltoestel deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij het speeltoestel.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M1

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M1 Gebruiksaanwijzing MultiMotion M1 Versie 1.2 juli 2018 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN DEZE ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR TE LEZEN.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M5

Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M5 Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M5 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN UW MULTIMOTION ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR TE LEZEN. Algemene

Nadere informatie

Handleiding. Functionele inspectie. Lees altijd de instructies. Max. 150 kg/330 lbs. ReTurn7400. ReTurn7500

Handleiding. Functionele inspectie. Lees altijd de instructies. Max. 150 kg/330 lbs. ReTurn7400. ReTurn7500 Handleiding ReTurn7500 ReTurn7400 Max. 150 kg/330 lbs De ReTurn7500 en ReTurn7400 worden binnen gebruikt voor korte verplaatsingen tussen rolstoel en bed, rolstoel en toilet/ verplaatsbaar toilet/rolstoel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Douche/toilet-rolstoel Tango

Gebruikershandleiding. Douche/toilet-rolstoel Tango Gebruikershandleiding Douche/toilet-rolstoel Tango Belangrijk: Lees deze instructies eerst goed door voordat u de Elexo in gebruik neemt! Datum..................................................................

Nadere informatie

1 Inleiding 1.1 Deze handleiding 3 1.1.1 Doel van deze handleiding 3 1.1.2 Wat vindt u in deze handleiding? 3 1.2 De Bea 3

1 Inleiding 1.1 Deze handleiding 3 1.1.1 Doel van deze handleiding 3 1.1.2 Wat vindt u in deze handleiding? 3 1.2 De Bea 3 Inhoud 1 Inleiding 1.1 Deze handleiding 3 1.1.1 Doel van deze handleiding 3 1.1.2 Wat vindt u in deze handleiding? 3 1.2 De Bea 3 2 Gebruik van de Bea 2.1 Vóór ingebruikname 5 2.2 Aanwijzingen voor gebruik

Nadere informatie

Etac M100; doordachte eenvoud

Etac M100; doordachte eenvoud Etac M100 Etac M100 Een unieke en verrassende kruisframe-rolstoel met een grote functionaliteit. Een doordacht ontwerp met gevoel voor design en eenvoud, tot in het kleinste detail. 2 Etac M100; doordachte

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

medemagruppen Gebruiksaanwijzing Ergo2-stoel P B ver Augustus 2015

medemagruppen Gebruiksaanwijzing Ergo2-stoel P B ver Augustus 2015 medemagruppen P9-0139-B ver. 1.0.2 - Augustus 2015 NL Gebruiksaanwijzing Ergo2-stoel Let op! De nieuwste versie van deze gebruiksaanwijzing staat op onze website: www.medema.com. In speciale gevallen,

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Solo toiletlift

Installatie- en gebruikershandleiding Solo toiletlift Voor installatie: Controleer het product Neem direct contact op met uw leverancier indien blijkt dat de Solo toiletlift beschadigd is tijdens het transport. Controleer de inhoud van de doos - Solo toiletlift

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gefeliciteerd met de aankoop van deze WheelzAhead rollator! Voordat u gebruik gaat maken van uw rollator, vragen wij u en uw eventuele begeleider eerst bijgaande handleiding aandachtig

Nadere informatie

Handleiding MultiMotion Double

Handleiding MultiMotion Double Handleiding MultiMotion Double Versie 1.1 Juli 2018 1 Voor gebruik Verwijder zorgvuldig alle verpakkingen. Vermijd het gebruik van messen of andere scherpe instrumenten, omdat dit het product kan beschadigen.

Nadere informatie

TE DRS S. Nederlands. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 01

TE DRS S. Nederlands. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 01 TE DRS S Nederlands 1 Informatie over documentatie 1.1 Over deze documentatie Lees voor ingebruikname deze documentatie door. Dit is vereist voor veilig werken en storingsvrij gebruik. De veiligheidsinstructies

Nadere informatie

zonweringkoopjehier.com - Uitval Schermen - Installatie instructies

zonweringkoopjehier.com - Uitval Schermen - Installatie instructies Contents Inhoud Waarschuwing 1,0 m - 3,0m Zonwering 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep Bevestigings Set Bouten M6 Bouten M8 Uitbreiding

Nadere informatie

UKS140-8RVA+ Onderbouw koelkast Gebruiksaanwijzing

UKS140-8RVA+ Onderbouw koelkast Gebruiksaanwijzing UKS140-8RVA+ Onderbouw koelkast Gebruiksaanwijzing UKS140-8RV A+ Versie NL 11/2013 Pagina 1 van 8 Voor ingebruikname Na transport dient het apparaat minstens 24 uur te blijven staan voordat u het aan het

Nadere informatie

1,0 m - 3,0m Uitvalscherm 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x Muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep

1,0 m - 3,0m Uitvalscherm 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x Muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep Inhoudts Waarschuwing 1,0 m - 3,0m Uitvalscherm 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x Muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep Bevestigings Set Bouten M6 Bouten M8 Uitbreiding

Nadere informatie

RENALCHAIR 410 CE. Handleiding RENALCHAIR 410 CE

RENALCHAIR 410 CE. Handleiding RENALCHAIR 410 CE RENALCHAIR 410 CE Handleiding RENALCHAIR 410 CE Inhoudsopgave Garantievoorwaarden blz. 3 Beschrijving - Algemeen blz. 4 - Installatie blz. 5 - Onderhoudsvoorschriften bekleding blz. 7 Technische gegevens

Nadere informatie

Draaibare en kantelbare muurbeugel APM-70 INSTALLATIE HANDLEIDING 35 KG

Draaibare en kantelbare muurbeugel APM-70 INSTALLATIE HANDLEIDING 35 KG INSTALLATIE HANDLEIDING Draaibare en kantelbare muurbeugel Waarschuwing! overschrijd nooit het maximale gewicht! Ernstig letsel kan hier tot gevolg van hebben. APM-70 35 KG VERSIE 1.0 JUL 2013 Lees eerst

Nadere informatie

XXL Producten prijslijst 2015

XXL Producten prijslijst 2015 XXL Producten prijslijst 2015 XXL Producten - Minimaxx Minimaxx Standaard Deze rolstoel is opvouwbaar en geschikt voor gebruikers tot een maximaal gewicht van 325kg. Verkrijgbaar in verschillende zitbreedtes.

Nadere informatie

HEPRO WERKSTOELEN INHOUDSOPGAVE HEPRO AS. Algemene informatie MATERIALEN EN ONDERDELEN

HEPRO WERKSTOELEN INHOUDSOPGAVE HEPRO AS. Algemene informatie MATERIALEN EN ONDERDELEN HEPRO WERKSTOELEN HEPRO WERKSTOELEN INHOUDSOPGAVE Hepro Universal, elektro Pagina 3 Hepro Tilto, elektro & gasso Pagina 4 Hepro Coxit, elektro & gasso Pagina 5 Hepro Standaard, elektro & gasso Pagina 6

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Autostoel Vigo

Gebruiksaanwijzing Autostoel Vigo Importeur Gebruiksaanwijzing Autostoel Vigo Titaniumbaby International B.V. Monierweg 30 7741 KT Coevorden info@titaniumbaby.nl Lees de gebruiksaanwijzing alvorens de autokinderstoel in gebruik te nemen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Waarschuwingen

Gebruiksaanwijzing. Waarschuwingen Waarschuwingen Gebruiksaanwijzing Laat uw hond nooit zonder toezicht alleen. Fiets altijd voorzichtig. Fiets niet sneller dan 16 km/h. De maximale belasting bedraagt 40kg. Zorg voor voldoende ventilatie

Nadere informatie

swan Nederlandse gebruiksaanwijzing N L 10.2015 - rev.3

swan Nederlandse gebruiksaanwijzing N L 10.2015 - rev.3 swan TM ederlandse gebruiksaanwijzing 2009 R82 /S. ll rights reserved. The R82 logo and the bathing chair Swan are registered trademarks of R82 /S. 10.2015 - rev.3 Inhoudsopgave Veiligheid... 4 Garantie...

Nadere informatie

Multifunctionele douche- en toiletstoelen

Multifunctionele douche- en toiletstoelen Multifunctionele douche- en toiletstoelen Betere hulpmiddelen en voor uw zorgbehoefte nu en in de toekomst. Het zekere en comfortabele stoelenaanbod uit hoogwaardige kunststof. Met minder zou u geen genoegen

Nadere informatie

Handleiding voor zonnescherm 3x2 M

Handleiding voor zonnescherm 3x2 M Artikelnummer: Modelnummer: OD210017 328.149CGY Handleiding voor zonnescherm 3x2 M Lees deze handleiding voor gebruik goed door. Gooi deze handleiding niet weg na de montage. Bewaar deze handleiding voor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding SL-2013.01 roulettetafel Lees voor het opzetten en gebruiken van de roulette tafel deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij de tafel. Handel

Nadere informatie

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 1 2 3 4 5 Inhoud 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter Gefeliciteerd

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Bloedafnamestoel ARTERIA Bloedafnamestoel Arteria Gebruikershandleiding Belangrijk: Lees deze instructies eerst goed door voordat u de Arteria in gebruik neemt! Datum Gebruiker Naam

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING AQUA LASER 2 IN 1 RAAMREINIGER ARTIKEL NUMMER :

GEBRUIKSAANWIJZING AQUA LASER 2 IN 1 RAAMREINIGER ARTIKEL NUMMER : GEBRUIKSAANWIJZING AQUA LASER 2 IN 1 RAAMREINIGER ARTIKEL NUMMER : 808.478 Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig voordat u het apparaat in gebruik neemt. Doelmatig gebruik: Gebruik het apparaat alleen

Nadere informatie

Artikelnummer 803427 Laatst gewijzigd 131016 Geldig vanaf 130607 ZITINSTRUCTIE

Artikelnummer 803427 Laatst gewijzigd 131016 Geldig vanaf 130607 ZITINSTRUCTIE Artikelnummer 80347 Laatst gewijzigd 306 Geldig vanaf 30607 ZITINSTRUCTIE [90 graden] TE LAAG TE HOOG DE ZITHOOGTE De juiste zithoogte is als de voeten plat op de grond staan en de knieën in een hoek van

Nadere informatie

BIOSWING. 350 iq V 360 iq V. Gebruiksaanwijzing

BIOSWING. 350 iq V 360 iq V. Gebruiksaanwijzing BIOSWING 350 iq V 360 iq V Gebruiksaanwijzing We wensen u veel plezier met uw nieuwe bureaustoel van HAIDER BIOSWING! HAIDER BIOSWING zitsystemen zijn uitgevoerd met een wereldwijd unieke technologie::

Nadere informatie

Het KIT-zitsysteem Gebruiksaanwijzing

Het KIT-zitsysteem Gebruiksaanwijzing Het KIT-zitsysteem Gebruiksaanwijzing Het KIT-zitsysteem is ontwikkeld voor een positionering van de houding op hoog niveau, zonder een beperking van de functies en beweeglijkheid van de gebruiker. Deze

Nadere informatie

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 NEDERLANDS NL 1 ALGEMEEN Dit symbool geeft een WAARSCHU- WING

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M6

Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M6 Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M6 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN UW MULTIMOTION ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR TE LEZEN. Algemene

Nadere informatie

Bijlage 16: Handleiding

Bijlage 16: Handleiding Bijlage 16: Handleiding Hier volgt een zeer gedetailleerde handleiding van hoe de lasercutte Mendel geassembleerd kan worden. Eerst zal er begonnen worden met enkele kleinere tussenassemblees. In de handleiding

Nadere informatie

STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02

STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02 STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02 S SVENSKA 1 2 3 4 5 7 A B 6 SVENSKA 8 9 X Z S Y W V 10 NEDERLANDS NL SYMBOLEN Op de machine ziet u de volgende symbolen om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M1

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M1 Gebruiksaanwijzing MultiMotion M1 Versie 1.2 juli 2018 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN UW MULTI-MOTION ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Pagina

Inhoudsopgave. Pagina Inhoudsopgave Pagina 8. Sanitaire Hulpmiddelen Inhoudsopgave hoofdstuk 8 8.1 Sanitaire hulpmiddelen - Aquatec 8.2 Revato toiletbeugels 8.5 Revato handgrepen en badkamer accessoires 8.7 Revato Futura R8800

Nadere informatie

APOLLO AIR COMFORT DELUXE-E

APOLLO AIR COMFORT DELUXE-E APOLLO AIR COMFORT DELUXE-E www.sarkow.nl / e-mail: info@sarkow.nl Gebruik De Apollo Air Comfort Deluxe-E (hierna te noemen Apollo) is ontwikkeld om de passiever wordende mens langer te mobiliseren. De

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Hudson, douchebrancard elektrisch in hoogte verstelbaar Installatiehandleiding Aangepast sanitair Populierenlaan 59, 1911 BK Telefoon (0251) 316482 Fax (0251) 314043 Website www.sanmedi.nl E-mail mail@sanmedi.nl

Nadere informatie

Transport trolley van beademde patiënten

Transport trolley van beademde patiënten Transport trolley van beademde patiënten NL Handleiding Version 1.0 2012 Jansen Medicars Jansen Medicars P.O. Box 49 3600 AA Maarssen Netherlands 2012 Jansen Medicars Tel. +31 30 2613500 Fax. +31 30 2616714

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ITEM NO.: WW2100 EN1888: 2012 APPROVED

Gebruiksaanwijzing ITEM NO.: WW2100 EN1888: 2012 APPROVED Gebruiksaanwijzing ITEM NO.: WW2100 EN1888: 2012 APPROVED LET OP: Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig voor het gebruik van de buggy en bewaar ze voor latere inzage. LET OP: verwijder voor gebruik eventuele

Nadere informatie

HANDLEIDING SLOTKASTFREESMACHINE 171

HANDLEIDING SLOTKASTFREESMACHINE 171 HANDLEIDING SLOTKASTFREESMACHINE 171 ALGEMENE BESCHRIJVING De slotkastfreesmachine 171 bestaat uit: Slotkastfreesmachine 171 Montagegereedschap ( sleutels ) Een vierdelige, losneembare hoogteaanslag met

Nadere informatie

NL... Horizontaal tilsysteem. Vers. 3.00

NL... Horizontaal tilsysteem. Vers. 3.00 NL.... Horizontaal tilsysteem Vers. 3.00 Horizontaal tilsysteem, 350 kg Artikelnrs.: 28456 met traploos regelbare gewichtsafstelling 28466 met 10 verschillende tilposities 1.00.... Doel en gebruik....

Nadere informatie

Zitzi Clozitt HANDLEIDING. Inhoudsopgave:

Zitzi Clozitt HANDLEIDING. Inhoudsopgave: HANDLEIDING Art.nr. NLBR201-3, Editie 1-2008-03-10 Zitzi Clozitt Inhoudsopgave: 2:1 Inleiding 3:1 Montage van RVS verbindingsbuizen 4:1 Drempelhulp 4:2 Beremmen van de wielen 4:3 Verwijderbare duwbeugel

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsinformatie

Gebruiks- en onderhoudsinformatie Gebruiks- en onderhoudsinformatie 2 Beste OPTISLEEP-gebruiker, U kent dat gevoel wel: vermoeidheid en uitputting bepalen uw dag. De diagnose van uw arts luidt: u lijdt aan snurken of zelfs obstructieve

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

INHOUD. Productcatalogus XXL-catalogus

INHOUD. Productcatalogus XXL-catalogus INHOUD Rolstoelen en Kussens... 2 XXL-Rehab Minimaxx plooibare rolstoel... 2 XXL-Rehab manuele rolstoel eclipse... 5 XXL-Rehab manuele rolstoel eclipse TILT... 8 XXL-Rehab comfort kussen... 11 ROLSTOELEN

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING VRAGEN? OPGELET. Modelnr. WEEVBE Serienr. Schrijf het serienummer hierboven voor verdere raadpleging. Sticker met serienummer

GEBRUIKSAANWIJZING VRAGEN? OPGELET. Modelnr. WEEVBE Serienr. Schrijf het serienummer hierboven voor verdere raadpleging. Sticker met serienummer Modelnr. WEEVBE3909.0 Serienr. Schrijf het serienummer hierboven voor verdere raadpleging. GEBRUIKSAANWIJZING Sticker met serienummer VRAGEN? Als fabrikant zijn wij gesteld op uw volledige tevredenheid.

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!

Van harte gefeliciteerd! CORPO 33 Van harte gefeliciteerd! U heeft voor een buitengewone stoel gekozen, die de hoogste functionele kwaliteit met de eenvoudigste bediening combineert. Om optimaal van uw CORPO te kunnen genieten,

Nadere informatie

AluTech 500 Series Gebruikershandleiding.

AluTech 500 Series Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. AluTech 3400 serie (opbouw) AluTech 3500 serie (inbouw) AluTech 540 AluTech 540/O Inhoud Pagina Overzicht bedieningselementen 2 Rugleuning instellen 3 Hoogte voetensteun instellen

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!

Van harte gefeliciteerd! Diagon 41 Van harte gefeliciteerd! U hebt voor een buitengewone stoel gekozen, die de hoogste functionele kwaliteit met de eenvoudigste bediening verbindt. Om uw Diagon optimaal te benutten, geven wij

Nadere informatie

Een andere optie is de vlinder armleuningen. Vlinder armleuningen voegen meer dan 10 cm toe aan de zitbreedte.

Een andere optie is de vlinder armleuningen. Vlinder armleuningen voegen meer dan 10 cm toe aan de zitbreedte. INHOUD Douche en Toilet... 2 XXL-Rehab shower commode... 2 XXL-Rehab douche commode met grote wielen... 5 XXL-Rehab shower commode TILT... 8 XXL-Rehab shower commode RISE N RECLINE... 11 XXL-Rehab douchestoel...

Nadere informatie

Stoelen IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN

Stoelen IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN E81931 2 U mag de stoel niet tijdens het rijden verstellen. Als u dit toch doet, kunt u de macht over het stuur verliezen en letsel veroorzaken. 1 De stoel, de hoofdsteun, de

Nadere informatie

ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN

ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK VEILIGHEIDSINSTRUCTIES De fabrikant adviseert een juiste toepassing van de verlichtingsarmaturen!

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. izi Modular: voor- & achterwaarts gericht. izi Modular RF: achterwaarts gericht. Lichaamslengte cm.

Gebruiksaanwijzing. izi Modular: voor- & achterwaarts gericht. izi Modular RF: achterwaarts gericht. Lichaamslengte cm. a f d e b c i Gebruiksaanwijzing g h 4 > 5 cm izi Modular: voor- & achterwaarts gericht izi Modular RF: achterwaarts gericht 5 Lichaamslengte 6-05 cm. Lichaamslengte 88-05 cm. Max. gewicht 8 kg. Leeftijd

Nadere informatie

AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING

AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING IN ONTVANGST NEMEN VAN HET APPARAAT INLEIDING TECHNISCHE GEGEVENS PLAATSEN VAN HET APPARAAT MONTAGE PLAATSEN VAN HET APPARAAT MONTAGE VAN DE TRANSPARANTE

Nadere informatie

AKTIVLINE BASISMODEL HMV-nr.: aangevraagd

AKTIVLINE BASISMODEL HMV-nr.: aangevraagd BEELFORMULIER AKTIVLINE BASISMODEL HMV-nr.: aangevraagd Bestelling Offerte Naam van de besteller Bedrijfsnaam Commissie/patiëntnaam Uw bestelnr. Datum handtekening/bedrijfsstempel AKTIVLINE dynamisch systeem

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING HET BESTELLEN VAN ONDERDELEN VRAGEN? WAARSCHUWING

GEBRUIKSAANWIJZING HET BESTELLEN VAN ONDERDELEN VRAGEN? WAARSCHUWING HET BESTELLEN VAN ONDERDELEN Om vervang onderdelen voor uw loopband te bestellen, neem dan a.u.b. contact op met de winkel waar u dit apparaat hebt gekocht. Zorg ervoor dat u de volgende informatie bij

Nadere informatie

Het NESS L300 Plus-systeem instellen

Het NESS L300 Plus-systeem instellen 7 Het NESS L300 Plus-systeem instellen De huid voorbereiden Voordat u de L300 en Thigh FS-manchetten aandoet, bereid u de huid voor waarmee de elektroden in aanraking komen. Uw huid voorbereiden: 1. Reinig

Nadere informatie

Facilitair BV. Pulpmatic Vermaler. Installatie handleiding. QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss. T: 0412-690461 E: info@qrsfacility.

Facilitair BV. Pulpmatic Vermaler. Installatie handleiding. QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss. T: 0412-690461 E: info@qrsfacility. Facilitair BV QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss T: 0412-690461 E: info@qrsfacility.nl Pulpmatic Vermaler Installatie handleiding Pulpmatic Vermaler Installatie Handleiding Roterend mes onder in vermaalkamer

Nadere informatie

900 Montagerichtlijn

900 Montagerichtlijn SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Uitschuifbare ski-/snowboardhouder Accessories Part No. Date Instruction

Nadere informatie

Handleiding MultiMotion Trollimaster RA66

Handleiding MultiMotion Trollimaster RA66 Handleiding MultiMotion Trollimaster RA66 Versie 1.1 Januari 2019 1 Voor gebruik Verwijder zorgvuldig alle verpakkingen. Vermijd het gebruik van messen of andere scherpe instrumenten, omdat dit het product

Nadere informatie