Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mededeling met betrekking tot het auteursrecht"

Transcriptie

1 Parallels Panel

2 Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington USA Telefoon: +1 (425) Fax: +1 (425) Copyright , Parallels, Inc. Alle rechten voorbehouden. Verspreiding van dit werk of afgeleide(n) daarvan in welke vorm dan ook is verboden, tenzij vooraf schriftelijke toestemming is verkregen van de houder van het auteursrecht. Gepatenteerde technologie wordt beschermd door V.S. Patenten 7,328,225; 7,325,017; 7,293,033; 7,099,948; 7,076,633. Patenten aangevraagd in de V.S. De namen van producten en diensten die worden vermeld zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

3 Inhoud Parallels Small Business Panel Small Business Panel gebruiken 4 Een website aanmaken 6 Gebruikeraccounts toevoegen 8 Hoe werken gebruikersrollen?... 9 Een gebruikersaccount aanmaken Toepassingen installeren 12 Gebruikers toegang geven tot specifieke toepassingen. 14

4 H O O F D S T U K 1 Parallels Small Business Panel Small Business Panel gebruiken Parallels Small Business Panel (hierna kortweg Parallels Panel genoemd) is ontworpen om tegemoet te komen aan de volgende wensen van kleine en middelgrote bedrijven: Aanwezig zijn op het net. U kunt een bedrijfswebsite instellen voor het delen van informatie met uw zakelijke partners en klanten en voor de online verkoop van goederen en diensten. Zakelijke adressen. U kunt accounts voor medewerkers instellen, met bescherming tegen spam en virussen. Ook kunt u verzendlijsten gebruiken. Intranet voor medewerkers. U kunt een intranet opzetten (een interne website binnen het bedrijfsnetwerk) waarmee medewerkers van het bedrijf toegang hebben tot een met een wachtwoord afgeschermd gedeelte van uw site. Daar kunnen zij programma s voor online samenwerking en andere bedrijfstoepassingen gebruiken. Denk aan accounting, voorraadbeheer, oplossingen voor relatiebeheer (CRM), databases, etcetera. Kosteneffectieve IT-infrastructuur. U kunt de kosten van hardware- en softwarelicenties en van onderhoud verminderen: er is geen ervaren IT-personeel nodig voor de vereenvoudigde installatie of voor het beheer van Parallels Panel en de bijbehorende bedrijfstoepassingen op een enkele server. Wanneer u als beheerder bent aangemeld bij Parallels Small Business Panel, dan ziet u in het bovenste gedeelte van de navigatie de volgende tabbladen met pictogrammen en links: Startpagina. Biedt u snelkoppelingen naar de meest gebruikte bewerkingen: Beheer van gebruikersrollen en gebruikeraccounts. Registreren van een domeinnaam voor een nieuwe website; een website toevoegen; Site Editor gebruiken om de site te vullen met tekst, afbeeldingen en stijlsjablonen. De bezoekersstatistieken van uw website bekijken. adressen en verzendlijsten instellen en beheren. Bestanden naar de server uploaden en geautoriseerde gebruikers hier toegang toe geven. Toepassingen selecteren en op websites installeren. Mijn diensten. Hier vindt u snelkoppelingen naar de op de server geïnstalleerde toepassingen, webmail, bestandsbeheer en de contactgegevens van gebruikers. Gebruikers. Van hieruit kunt u gebruikeraccounts en -rollen aanmaken, aanpassen en verwijderen. Mail. Biedt u toegang tot de functies voor het aanmaken, aanpassen en verwijderen van adressen en verzendlijsten.

5 Parallels Small Business Panel Small Business Panel gebruiken 5 Websites & Domeinen. Van hieruit hebt u toegang tot de functionaliteit voor het registreren van domeinnamen, voor het aanmaken, bewerken en verwijderen van websites, voor het instellen van hostingmogelijkheden, databases, subdomeinen en domeinaliassen, voor het bekijken van de bezoekersstatistieken en voor het beheren van op de websites gepubliceerde bestanden. Toepassingen & scripts. Biedt toegang tot de functies voor het installeren, configureren en verwijderen van webtoepassingen die nuttige mogelijkheden aan uw site toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan blogs, fotogaleries, webwinkels en andere bedrijfstoepassingen. Bestanden. Biedt toegang tot de functies voor het beheren van mappen en bestanden die op de server zijn opgeslagen. Instellingen. Geeft u toegang tot de configuratie van de instellingen die van invloed zijn op alle diensten die op de server worden uitgevoerd. Boven de tabbladen vindt u de volgende pictogrammen: Mijn profiel. Geef hier uw contactgegevens op, uw adres en een nieuw wachtwoord voor de toegang tot Parallels Small Business Panel. Hier kunt u ook het doorsturen en automatisch beantwoorden instellen voor uw adres. Afmelden. Sluit uw sessie af wanneer u klaar bent met Parallels Small Business Panel. Help. Bekijk de contextafhankelijke Handleiding voor Beheerders. Aan de slag. Hier wordt een wizard geopend die u begeleidt bij uw eerste stappen in het systeem: Parallels Panel van uw eigen branding voorzien, een website instellen, gebruikeraccounts aanmaken en het installeren van toepassingen op een site. In dit document vindt u aanwijzingen om u te helpen de volgende essentiële taken uit te voeren: Een website aanmaken. gebruikeraccounts instellen voor uw medewerkers en hen voorzien van een adres. Bedrijfstoepassingen installeren. Gebruikers toegang geven tot deze toepassingen.

6 H O O F D S T U K 2 Een website aanmaken Een website instellen: 1. Klik vanaf het tabblad Startpagina op Website aanmaken. 2. Geef de domeinnaam op die u hebt gekregen als onderdeel van uw hostingpakket, of die u eerder hebt vastgelegd bij een bedrijf dat domeinnamen registreert. Als u nog geen domeinnaam hebt geregistreerd, klik dan op Domeinnaam registreren en volg de aanwijzingen op uw scherm. 3. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die worden gebruikt voor om via FTP toegang tot de webruimte te krijgen. 4. Klik OK. Controleer of bezoekers toegang hebben tot uw website: 1. Open de opdrachtregel van uw lokale werkstation (Start > Uitvoeren als u gebruik maakt van Microsoft Windows) en geef de volgende opdracht op: nslookup <domeinnaam> <hostnaam> Geef in plaats van <domeinnaam> de domeinnaam van uw website op en in plaats van <hostnaam> de hostnaam van uw server.de hostnaam van uw server is het adres dat u in de browser invoert om toegang te krijgen tot Parallels Small Business Panel. Bijvoorbeeld: nslookup voorbeeld.nl mijnserver.nl. 2. Als uw website niet kan worden gevonden nadat u deze opdracht hebt uitgevoerd (de foutmelding Non-existent domain of een vergelijkbare melding wordt weergegeven), neem dan contact op met uw hostingprovider en geef, als u om ondersteuning vraagt, de bovenstaande opdracht door en het resultaat van de uitvoering daarvan. Als uw website wordt gevonden nadat u deze opdracht hebt gegeven, geef daarna dan de volgende opdracht: nslookup <domeinnaam> 3. Als uw website na deze opdracht wordt gevonden, betekent dit dat uw site voor bezoekers toegankelijk is. Als uw website wordt gevonden nadat u de eerste opdracht hebt opgegeven, maar niet na de tweede opdracht, wacht dan maximaal 48 uur totdat de records van de DNS-zone van uw domein in het domeinnaamsysteem (DNS) zijn doorgevoerd. Als uw website na 48 uur nog niet wordt gevonden, neem dan contact op met uw hostingprovider en geef, als u om ondersteuning vraagt, de bovenstaande opdrachten door en het resultaat van de uitvoering.

7 Een website aanmaken 7 Als u deze instellingen hebt voltooid, dan kunt u beginnen met het maken van uw website met behulp van Site Editor. Klik daartoe op Site Editor. Er wordt nu een nieuw tabblad of venster geopend, afhankelijk van de instellingen van uw browser. Site Editor is een krachtig, flexibel en door iedereen te gebruiken programma, waarmee u uit het niets een website voor uw bedrijf kunt opbouwen. U kunt uw online aanwezigheid snel en efficiënt realiseren met behulp van de gebruikersvriendelijke Site Editor-wizard. Site Editor wordt geleverd met honderden verschillende sitesjablonen (sets van webpagina s die vooraf zijn ingesteld, maar waarvan u de structuur en afbeeldingen zelf kunt aanpassen). Met Site Editor hebt u de beschikking over een verscheidenheid van visuele thema s en hulpprogramma s waarmee u zelf een goed uitziende, unieke en functionele website kunt maken. Aanvullende sjablonen zijn geïnstalleerd als apart component van Parallels Small Business Panel. Voor verdere instructies over het bouwen van uw website met Site Editor, zie Parallels Small Business Panel: Site Editor Gebruikershandleiding. Deze is beschikbaar door in Site Editor te klikken op Help. Opmerking: Site Editor kan geen website publiceren als de domeinnaam die door de website wordt gebruikt wordt omgezet naar een ander IP-adres dan die u hebt geselecteerd bij het instellen van uw website.

8 H O O F D S T U K 3 Gebruikeraccounts toevoegen Gebruikeraccounts worden aangemaakt om uw medewerkers toegang te geven tot bedrijfstoepassingen en tot de verschillende diensten die in Parallels Small Business Panel beschikbaar zijn. Medewerkers met gebruikeraccounts kunnen zich bij Parallels Small Business Panel aanmelden en gebruik maken van alle toepassingen en diensten die aan hen beschikbaar zijn gesteld. Bij het aanmaken van gebruikeraccounts voor uw medewerkers, kunt u ook adressen aanmaken die zijn gekoppeld aan de website van uw bedrijf. U wijst deze adressen vervolgens toe aan de gebruikeraccounts. Medewerkers kunnen hun adres gebruiken voor bedrijfscorrespondentie met klanten en voor de communicatie met andere medewerkers. Ook kunnen ze diensten instellen, zoals automatische beantwoording of het doorsturen van mailberichten. In dit hoofdstuk: Hoe werken gebruikersrollen?... 9 Een gebruikersaccount aanmaken... 10

9 Gebruikeraccounts toevoegen 9 Hoe werken gebruikersrollen? Gebruikersaccounts worden ingesteld met behulp van gebruikersrollen die overeenkomen met de activiteiten die de medewerkers normaal gesproken op het werk uitvoeren. Wanneer u een nieuw gebruikersaccount aanmaakt, dan wordt u gevraagd de juiste gebruikersrol te selecteren. Een gebruikersrol bepaalt het volgende: 1. Welke beheersrechten aan de gebruiker worden toegekend 2. Welke Webtoepassingen (op pagina 14) er voor de gebruiker beschikbaar zijn. Twee gebruikersrollen zijn vooraf in Parallels Panel ingesteld: Beheerder Medewerker U kunt de rol van Medewerker naar uw eigen inzichten aanpassen, of u kunt aangepaste rollen instellen. Overzicht van gebruikersrollen Actie/rol Medewerker Beheerder Contactgegevens van andere gebruikers bekijken (Recht) Aanmaken/bewerken/verwijderen van gebruikers (Recht) Rollen beheren (Recht) Websites en domeinen beheren (Recht) Server-instellingen wijzigen (Recht) Installeren, instellen en verwijderen van toepassingen (Recht) Mail beheren (Aanmaken/bewerken/verwijderen van mailaccounts) Wachtwoord wijzigen dat wordt gebruikt voor aanmelding bij Parallels Small Business Panel Instellen van het doorsturen en automatisch beantwoorden van inkomende . (Recht) Persoonlijke gegevens bijwerken Uploaden van bestanden naar de server om deze met andere gebruikers te delen

10 10 Gebruikeraccounts toevoegen (Recht) Bestanden op het web publiceren Onderdelen waar gebruikers van verschillende rollen toegang toe hebben Medewerker Gebruikers die de rol van medewerker toegewezen hebben gekregen hebben toegang tot de volgende onderdelen van Parallels Small Business Panel: Tabblad Mijn diensten. Deze geeft toegang naar op de server geïnstalleerde toepassingen, webmail, functies voor bestandsbeheer en tot de contactgegevens van collega s. Tabblad Gebruikers. Geeft de contactgegevens weer van andere in het systeem aangemelde gebruikers. Tabblad Bestanden. Laat gebruikers bestanden naar de server uploaden om deze te delen met andere in het systeem geregistreerde gebruikers. Pictogram Mijn profiel. Toont de contactgegevens van de gebruiker. Biedt de mogelijkheid tot het wijzingen van het wachtwoord dat wordt gebruikt voor de aanmelding bij Parallels Small Business Panel. Maakt het instellen mogelijk van het doorsturen van mail en van het automatisch beantwoorden van inkomende berichten. Pictogram Afmelden. Beëindigt gebruikersessies in Parallels Small Business Panel. Pictogram Help. Opent de contextgevoelige online helpbestanden. Beheerder Gebruikers die de rol van beheerder krijgen toegewezen kunnen alle beschikbare handelingen in het systeem uitvoeren. De onderdelen die voor de beheerder beschikbaar zijn worden omschreven in de sectie Parallels Small Business Panel gebruiken (op pagina 4). Een gebruikersaccount aanmaken Een gebruikersaccount met adres aanmaken voor een medewerker van uw bedrijf: 1. Klik vanaf het tabblad Startpagina op Gebruikersaccount aanmaken en geef de naam van de medewerker op (bijvoorbeeld, Jan Janssen).

11 Gebruikeraccounts toevoegen Maak een adres aan voor dit gebruikersaccount: a. Selecteer Een adres aanmaken op deze server. b. Geef het gewenste adres op. c. Selecteer de domeinnaam waarbinnen het adres moet worden aangemaakt. Als u een extern adres aan dit gebruikersaccount wilt koppelen (een extern adres bevindt zich niet op de mailserver binnen uw systeem), selecteer dan de optie Gebruik een extern adres en geef een bestaand extern adres op. 3. Selecteer een gebruikersrol die overeenkomt met de positie van de medewerker. Gebruikersrollen zijn bedoeld om privileges en toegangsrechten aan gebruikers toe te kennen. Er bestaan twee vooraf ingestelde gebruikersrollen: admin en medewerker. Gebruikers in de rol van admin mogen alle beschikbare handelingen in het systeem uitvoeren. Gebruiker in de rol van medewerker mogen geen beheerstaken in het systeem uitvoeren. 4. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die worden gebruikt voor het aanmelden bij Parallels Small Business Panel en de bijbehorende diensten. 5. Zorg dat het selectievakje Gebruiker is actief is geselecteerd. Anders zal de gebruiker geen toegang hebben tot de toepassingen in uw systeem. 6. Klik OK om het aanmaken van het gebruikersaccount te voltooien. Nadat u voor al uw medewerkers gebruikersaccounts hebt aangemaakt, kunt u hen daarvan op de hoogte stellen en hen de mogelijkheid geven zich bij Parallels Small Business Panel aan te melden. Geef de medewerkers het adres dat zij in hun browser moeten opgeven en de gebruikersnaam en het wachtwoord die u in de eigenschappen van hun account hebt ingesteld.

12 H O O F D S T U K 4 Toepassingen installeren U kunt op een site een of meer webtoepassingen installeren, waarmee u de gewenste diensten of functies aan de site toevoegt. Zo kunt u eenvoudig u een fotogalerie, blog, webwinkel of een gespecialiseerde toepassing voor accounting of voorraadbeheer toevoegen. U kunt bijvoorbeeld een webwinkel zoals Pinnacle Cart installeren. Pinnacle Cart installeren: 1. Klik vanaf het tabblad Startpagina op de snelkoppeling Pinnacle Cart onder Toepassingen & Scripts. 2. Klik op Nu kopen. De Marktplaats zal worden geopend in een nieuw venster of tabblad van de browser. 3. Selecteer de juiste licentie, geef uw contact- en factuurgegevens op en bevestig de aankoop. De activeringscode van de software zal naar uw adres worden verstuurd. 4. Wanneer u de activeringscode ontvangt, slaat u deze op in een tekstbestand op uw computer: U moet deze activeringscode tijdens of na installatie van de toepassing invoeren. 5. Keer terug naar Parallels Small Business Panel en klik op de knop Installeren voor Pinnacle Cart. 6. Accepteert de licentieovereenkomst van de toepassing. Als u de voorwaarden van de licentieovereenkomst accepteert, selecteer dan het selectievakje Ik ga akkoord met de voorwaarden van deze licentieovereenkomst en klik op Volgende >. 7. Geef de volgende installatie-instellingen op: Activeringscode van de softwarelicentie. Zoekpad naar installatiemap. Selecteer de website waarvoor u de toepassing wilt installeren en geef de gewenste mapnaam op, indien u de toepassing in een specifieke map wilt installeren. Titel van de toepassing of naam van de site. Deze zal worden getoond in de titelbalk van de browser van bezoekers van de site.

13 Toepassingen installeren 13 Gebruikersnaam en wachtwoord voor beheerdertoegang tot de toepassing. Selecteer een bestaand gebruikeraccount om de beheersrechten voor de toepassing aan toe te wijzen, of selecteer de optie Gebruik beheerdergebruikersnaam en -wachtwoord die niet aan enige specifieke gebruiker zijn gekoppeld en geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op van de beheerder van de toepassing. Als u een gebruikeraccount selecteert dat al bestaat, dan kan de gebruiker zich aanmelden bij de pagina voor het beheer van de toepassing door te klikken op een pictogram dat in het gebruikerspaneel zal verschijnen (op het tabblad Mijn diensten), of door het internetadres te bezoeken dat op deze pagina wordt weergegeven. Als u een aangepaste gebruikersnaam en wachtwoord wilt instellen, dan kan de gebruiker zich alleen bij het beheerscherm van de toepassing aanmelden door het op deze pagina getoonde internetadres te bezoeken. Gebruikersnaam en wachtwoord van databasebeheerder. 8. Klik Installeren. Als de installatie is afgerond, dan wordt u gevraagd of u de snelkoppelingen van de toepassing wilt aanpassen. 9. Als u een aangepaste naam en omschrijving voor de toepassing wilt instellen die onder het pictogram in Parallels Panel wordt weergegeven (op het tabblad Mijn diensten), selecteer dan een afbeelding voor het pictogram, of verwijder de snelkoppeling naar de toepassing uit het Parallels Panel voor de gebruiker: klik op Snelkoppeling aanpassen en maak de benodigde wijzigingen. Door het selectievakje Snelkoppeling verbergen te selecteren, verwijdert u de snelkoppeling uit het paneel van de gebruiker. Opmerking: de wijzigingen gemaakt in de groep Beheerdertoegang is van invloed op de manier waarop de snelkoppeling naar de toepassing in Parallels Panel zal worden getoond aan de gebruiker die is aangewezen als beheerder van de toepassing. De wijzigingen die u maakt in de groep Publieke toegang zijn van invloed de manier waarop de snelkoppeling naar de toepassing zal verschijnen in het paneel van alle gebruikers die over toegang tot de toepassing beschikken. 10. Klik OK. Als de installatie van Pinnacle Cart is afgerond, dan zal de gebruiker die de webwinkel zal beheren op de hoogte worden gesteld dat er nieuwe snelkoppelingen naar het beheer Pinnacle Cart beschikbaar zijn. Deze snelkoppelingen bevinden zich in het paneel van de gebruiker, op het tabblad Mijn diensten.

14 H O O F D S T U K 5 Gebruikers toegang geven tot specifieke toepassingen. Nadat u de juiste toepassingen hebt geïnstalleerd, moet u uw gebruikers hier toegang toe geven. Om toegang tot de toepassing te verlenen aan in het systeem geregistreerde gebruikers: 1. Klik vanaf het tabblad Startpagina op Gebruikersrollen. 2. Klik op Gebruikersrol Aanmaken om een nieuwe gebruikersrol aan te maken, of selecteer een bestaande rol uit de lijst door op de naam daarvan te klikken. 3. Zoek in de groep Toegang tot toepassingen naar de juiste toepassing en selecteer de bijbehorende optie Toegekend. 4. Klik OK. Vanaf nu hebben alle gebruikers met deze rol toegang tot deze toepassing door te klikken op de bijbehorende snelkoppelingen in hun paneel (op het tabblad Mijn diensten). Zij moeten hiervoor eerst de naam en het wachtwoord van hun gebruikersaccount opgeven. 5. Als u besluit een nieuwe rol aan te maken en deze toe te wijzen aan bestaande gebruikers die u toegang tot de toepassing wilt geven, ga dan naar Gebruikers > Gebruikersaccounts, klik op de naam van de juiste gebruiker, selecteer de nieuw aangemaakte rol in het menu Gebruikersrol en klik OK.

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282 6444

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Parallels Panel. Gebruikershandleiding. Parallels Plesk Panel 11.0. Revision 1.0

Parallels Panel. Gebruikershandleiding. Parallels Plesk Panel 11.0. Revision 1.0 Parallels Panel Gebruikershandleiding Parallels Plesk Panel 11.0 Revision 1.0 Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels IP Holdings GmbH Vordergasse 59 CH-Schaffhausen Zwitserland Telefoon:

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel. Parallels Plesk Panel 10. Gebruikershandleiding Hostingbeheer

Parallels Plesk Panel. Parallels Plesk Panel 10. Gebruikershandleiding Hostingbeheer Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel 10 Gebruikershandleiding Hostingbeheer Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Holdings, Ltd. per adres Parallels International GMbH Vordergasse

Nadere informatie

Parallels Operations Automation 5.4. Handleiding voor abonnees. Herziening 9.33 (juli 2012)

Parallels Operations Automation 5.4. Handleiding voor abonnees. Herziening 9.33 (juli 2012) Parallels Operations Automation 5.4 Handleiding voor abonnees Herziening 9.33 (juli 2012) Copyright 1999-2012 Parallels IP Holdings GmbH en zijn filialen. Alle rechten voorbehouden. Parallels IP Holdings

Nadere informatie

Domeinwinkel handleiding

Domeinwinkel handleiding Domeinwinkel webhosting & domeinnamen Domeinwinkel handleiding Voor al je vragen over domeinnamen, e-mail en webhosting Inhoudsopgave Welkom Domeinnaam 4 5 Domeinnaam informatie 6 - Wat is een domeinnaam?

Nadere informatie

III Klanten Handleiding

III Klanten Handleiding III Klanten Handleiding Inhoud 1 Algemeen... 3 1.1 Gebruikersnaam en wachtwoord... 3 1.2 Klant interface... 3 1.3 ISPConfig Rechten van klanten... 4 1.4 Bewaren... 4 1.5 Veranderen van het ISPConfig Wachtwoord...

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding // Mamut Business Software Installatiehandleiding Introductie Deze handleiding is bedoeld om de installatie en eerste opstart van Mamut Business Software te vereenvoudigen. De structuur van de handleiding

Nadere informatie

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Klant- en Partner Web

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Mamut Business Software Introductie Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Introductie in uitbreiding van Mamut Enterprise System Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Versjon: 12 Innhoud KLANT- EN PARTNER

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding I nho udso pg av e 1 Inleiding... 3 2 Zelfservice ICT-Diensten... 4 Toegang tot de Zelfservice ICT module... 4 Beginscherm Control Panel... 5 3

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

// Mamut Business Software. Updatehandleiding

// Mamut Business Software. Updatehandleiding // Mamut Business Software Updatehandleiding Inhoud Over updates naar een nieuwe versie 3 Back-up maken 6 Update naar de laatste versie 8 Verplaats het programma naar een andere computer/server 15 Zo verplaatst

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

ISPConfig documentatie

ISPConfig documentatie ISPConfig documentatie ISPConfig documentatie 1 Inhoudsopgave III Klanten handleiding... 2 1 Algemeen... 2 1.1 Inloggen en wachtwoord... 2 1.2 ISPConfig Interface voor klanten... 2 1.3 ISPConfig rechten

Nadere informatie

Met Blackboard Learn Content Management kunnen gebruikers studiemateriaal, digitale inhoud en elektronische portfolio's beheren in een leeromgeving.

Met Blackboard Learn Content Management kunnen gebruikers studiemateriaal, digitale inhoud en elektronische portfolio's beheren in een leeromgeving. Content Management > Vereisten Content Management Deze onderwerpen zijn van toepassing op alle eindgebruikers van Content Collection en Blackboard Learn - Content Management, waaronder studenten, cursusleiders,

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Holdings, Ltd. per adres Parallels International GMbH Vordergasse 49 CH8200 Schaffhausen Switzerland Telefoon: +41-526-722-030

Nadere informatie

// Aan de slag met. Mamut One. Nuttige tips die u helpen om snel aan de slag te gaan met het systeem

// Aan de slag met. Mamut One. Nuttige tips die u helpen om snel aan de slag te gaan met het systeem // Aan de slag met Mamut One Nuttige tips die u helpen om snel aan de slag te gaan met het systeem Welkom bij Mamut One! Mamut One bestaat uit een reeks bedrijfsoplossingen die u helpen om de taken in

Nadere informatie

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010)

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010) Deel 1 Kennismaking Docent: Jos Nys (september 2010) Inhoud 1. Wat is een CMS?... 3 2. Wat is?... 4 3. WampServer installeren... 9 4. downloaden en installeren...11 5. Front end back end... 13 6. Het Navigatiemenu...

Nadere informatie

IBM SmartCloud inotes. IBM SmartCloud inotes Gebruikershandleiding

IBM SmartCloud inotes. IBM SmartCloud inotes Gebruikershandleiding IBM SmartCloud inotes IBM SmartCloud inotes Gebruikershandleiding IBM SmartCloud inotes IBM SmartCloud inotes Gebruikershandleiding Opmerking Lees eerst Kennisgevingen op pagina 51. Deze publicatie heeft

Nadere informatie

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 Datum Versie 1-2-2011 1.0 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 1 1. Inleiding... 5 1.1. Functionaliteit CRM relatiebeheer...5 1.2. Single versus multi-user versie...6 2. De software

Nadere informatie

Modular Messaging Versie 3 Gebruikershandleiding voor de client voor Microsoft Outlook

Modular Messaging Versie 3 Gebruikershandleiding voor de client voor Microsoft Outlook Modular Messaging Versie 3 Gebruikershandleiding voor de client voor Microsoft Outlook Januari 2006 2006 Avaya Inc. Alle rechten voorbehouden. Opmerking Hoewel zoveel mogelijk in het werk is gesteld om

Nadere informatie

bla bla Open-Xchange Server Gebruikershandleiding

bla bla Open-Xchange Server Gebruikershandleiding bla bla Open-Xchange Server Gebruikershandleiding Open-Xchange Server Open-Xchange Server: Gebruikershandleiding publicatie datum woensdag, 29. augustus 2012 v.6.20.7 Copyright 2006-2012 OPEN-XCHANGE Inc.,

Nadere informatie

Handleiding MijnHelderHosting

Handleiding MijnHelderHosting Handleiding MijnHelderHosting Beheer uw domein snel en eenvoudig in MijnHelderHosting In MijnHelderHosting kunt u uw domein op een overzichtelijke manier beheren. Zo kunt u bijvoorbeeld nieuwe gebruikers

Nadere informatie