Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mededeling met betrekking tot het auteursrecht"

Transcriptie

1 Parallels Panel

2 Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington USA Telefoon: +1 (425) Fax: +1 (425) Copyright , Parallels, Inc. Alle rechten voorbehouden. Verspreiding van dit werk of afgeleide(n) daarvan in welke vorm dan ook is verboden, tenzij vooraf schriftelijke toestemming is verkregen van de houder van het auteursrecht. Gepatenteerde technologie wordt beschermd door V.S. Patenten 7,328,225; 7,325,017; 7,293,033; 7,099,948; 7,076,633. Patenten aangevraagd in de V.S. De namen van producten en diensten die worden vermeld zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

3 Inhoud Parallels Small Business Panel Small Business Panel gebruiken 4 Een website aanmaken 6 Gebruikeraccounts toevoegen 8 Hoe werken gebruikersrollen?... 9 Een gebruikersaccount aanmaken Toepassingen installeren 12 Gebruikers toegang geven tot specifieke toepassingen. 14

4 H O O F D S T U K 1 Parallels Small Business Panel Small Business Panel gebruiken Parallels Small Business Panel (hierna kortweg Parallels Panel genoemd) is ontworpen om tegemoet te komen aan de volgende wensen van kleine en middelgrote bedrijven: Aanwezig zijn op het net. U kunt een bedrijfswebsite instellen voor het delen van informatie met uw zakelijke partners en klanten en voor de online verkoop van goederen en diensten. Zakelijke adressen. U kunt accounts voor medewerkers instellen, met bescherming tegen spam en virussen. Ook kunt u verzendlijsten gebruiken. Intranet voor medewerkers. U kunt een intranet opzetten (een interne website binnen het bedrijfsnetwerk) waarmee medewerkers van het bedrijf toegang hebben tot een met een wachtwoord afgeschermd gedeelte van uw site. Daar kunnen zij programma s voor online samenwerking en andere bedrijfstoepassingen gebruiken. Denk aan accounting, voorraadbeheer, oplossingen voor relatiebeheer (CRM), databases, etcetera. Kosteneffectieve IT-infrastructuur. U kunt de kosten van hardware- en softwarelicenties en van onderhoud verminderen: er is geen ervaren IT-personeel nodig voor de vereenvoudigde installatie of voor het beheer van Parallels Panel en de bijbehorende bedrijfstoepassingen op een enkele server. Wanneer u als beheerder bent aangemeld bij Parallels Small Business Panel, dan ziet u in het bovenste gedeelte van de navigatie de volgende tabbladen met pictogrammen en links: Startpagina. Biedt u snelkoppelingen naar de meest gebruikte bewerkingen: Beheer van gebruikersrollen en gebruikeraccounts. Registreren van een domeinnaam voor een nieuwe website; een website toevoegen; Site Editor gebruiken om de site te vullen met tekst, afbeeldingen en stijlsjablonen. De bezoekersstatistieken van uw website bekijken. adressen en verzendlijsten instellen en beheren. Bestanden naar de server uploaden en geautoriseerde gebruikers hier toegang toe geven. Toepassingen selecteren en op websites installeren. Mijn diensten. Hier vindt u snelkoppelingen naar de op de server geïnstalleerde toepassingen, webmail, bestandsbeheer en de contactgegevens van gebruikers. Gebruikers. Van hieruit kunt u gebruikeraccounts en -rollen aanmaken, aanpassen en verwijderen. Mail. Biedt u toegang tot de functies voor het aanmaken, aanpassen en verwijderen van adressen en verzendlijsten.

5 Parallels Small Business Panel Small Business Panel gebruiken 5 Websites & Domeinen. Van hieruit hebt u toegang tot de functionaliteit voor het registreren van domeinnamen, voor het aanmaken, bewerken en verwijderen van websites, voor het instellen van hostingmogelijkheden, databases, subdomeinen en domeinaliassen, voor het bekijken van de bezoekersstatistieken en voor het beheren van op de websites gepubliceerde bestanden. Toepassingen & scripts. Biedt toegang tot de functies voor het installeren, configureren en verwijderen van webtoepassingen die nuttige mogelijkheden aan uw site toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan blogs, fotogaleries, webwinkels en andere bedrijfstoepassingen. Bestanden. Biedt toegang tot de functies voor het beheren van mappen en bestanden die op de server zijn opgeslagen. Instellingen. Geeft u toegang tot de configuratie van de instellingen die van invloed zijn op alle diensten die op de server worden uitgevoerd. Boven de tabbladen vindt u de volgende pictogrammen: Mijn profiel. Geef hier uw contactgegevens op, uw adres en een nieuw wachtwoord voor de toegang tot Parallels Small Business Panel. Hier kunt u ook het doorsturen en automatisch beantwoorden instellen voor uw adres. Afmelden. Sluit uw sessie af wanneer u klaar bent met Parallels Small Business Panel. Help. Bekijk de contextafhankelijke Handleiding voor Beheerders. Aan de slag. Hier wordt een wizard geopend die u begeleidt bij uw eerste stappen in het systeem: Parallels Panel van uw eigen branding voorzien, een website instellen, gebruikeraccounts aanmaken en het installeren van toepassingen op een site. In dit document vindt u aanwijzingen om u te helpen de volgende essentiële taken uit te voeren: Een website aanmaken. gebruikeraccounts instellen voor uw medewerkers en hen voorzien van een adres. Bedrijfstoepassingen installeren. Gebruikers toegang geven tot deze toepassingen.

6 H O O F D S T U K 2 Een website aanmaken Een website instellen: 1. Klik vanaf het tabblad Startpagina op Website aanmaken. 2. Geef de domeinnaam op die u hebt gekregen als onderdeel van uw hostingpakket, of die u eerder hebt vastgelegd bij een bedrijf dat domeinnamen registreert. Als u nog geen domeinnaam hebt geregistreerd, klik dan op Domeinnaam registreren en volg de aanwijzingen op uw scherm. 3. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die worden gebruikt voor om via FTP toegang tot de webruimte te krijgen. 4. Klik OK. Controleer of bezoekers toegang hebben tot uw website: 1. Open de opdrachtregel van uw lokale werkstation (Start > Uitvoeren als u gebruik maakt van Microsoft Windows) en geef de volgende opdracht op: nslookup <domeinnaam> <hostnaam> Geef in plaats van <domeinnaam> de domeinnaam van uw website op en in plaats van <hostnaam> de hostnaam van uw server.de hostnaam van uw server is het adres dat u in de browser invoert om toegang te krijgen tot Parallels Small Business Panel. Bijvoorbeeld: nslookup voorbeeld.nl mijnserver.nl. 2. Als uw website niet kan worden gevonden nadat u deze opdracht hebt uitgevoerd (de foutmelding Non-existent domain of een vergelijkbare melding wordt weergegeven), neem dan contact op met uw hostingprovider en geef, als u om ondersteuning vraagt, de bovenstaande opdracht door en het resultaat van de uitvoering daarvan. Als uw website wordt gevonden nadat u deze opdracht hebt gegeven, geef daarna dan de volgende opdracht: nslookup <domeinnaam> 3. Als uw website na deze opdracht wordt gevonden, betekent dit dat uw site voor bezoekers toegankelijk is. Als uw website wordt gevonden nadat u de eerste opdracht hebt opgegeven, maar niet na de tweede opdracht, wacht dan maximaal 48 uur totdat de records van de DNS-zone van uw domein in het domeinnaamsysteem (DNS) zijn doorgevoerd. Als uw website na 48 uur nog niet wordt gevonden, neem dan contact op met uw hostingprovider en geef, als u om ondersteuning vraagt, de bovenstaande opdrachten door en het resultaat van de uitvoering.

7 Een website aanmaken 7 Als u deze instellingen hebt voltooid, dan kunt u beginnen met het maken van uw website met behulp van Site Editor. Klik daartoe op Site Editor. Er wordt nu een nieuw tabblad of venster geopend, afhankelijk van de instellingen van uw browser. Site Editor is een krachtig, flexibel en door iedereen te gebruiken programma, waarmee u uit het niets een website voor uw bedrijf kunt opbouwen. U kunt uw online aanwezigheid snel en efficiënt realiseren met behulp van de gebruikersvriendelijke Site Editor-wizard. Site Editor wordt geleverd met honderden verschillende sitesjablonen (sets van webpagina s die vooraf zijn ingesteld, maar waarvan u de structuur en afbeeldingen zelf kunt aanpassen). Met Site Editor hebt u de beschikking over een verscheidenheid van visuele thema s en hulpprogramma s waarmee u zelf een goed uitziende, unieke en functionele website kunt maken. Aanvullende sjablonen zijn geïnstalleerd als apart component van Parallels Small Business Panel. Voor verdere instructies over het bouwen van uw website met Site Editor, zie Parallels Small Business Panel: Site Editor Gebruikershandleiding. Deze is beschikbaar door in Site Editor te klikken op Help. Opmerking: Site Editor kan geen website publiceren als de domeinnaam die door de website wordt gebruikt wordt omgezet naar een ander IP-adres dan die u hebt geselecteerd bij het instellen van uw website.

8 H O O F D S T U K 3 Gebruikeraccounts toevoegen Gebruikeraccounts worden aangemaakt om uw medewerkers toegang te geven tot bedrijfstoepassingen en tot de verschillende diensten die in Parallels Small Business Panel beschikbaar zijn. Medewerkers met gebruikeraccounts kunnen zich bij Parallels Small Business Panel aanmelden en gebruik maken van alle toepassingen en diensten die aan hen beschikbaar zijn gesteld. Bij het aanmaken van gebruikeraccounts voor uw medewerkers, kunt u ook adressen aanmaken die zijn gekoppeld aan de website van uw bedrijf. U wijst deze adressen vervolgens toe aan de gebruikeraccounts. Medewerkers kunnen hun adres gebruiken voor bedrijfscorrespondentie met klanten en voor de communicatie met andere medewerkers. Ook kunnen ze diensten instellen, zoals automatische beantwoording of het doorsturen van mailberichten. In dit hoofdstuk: Hoe werken gebruikersrollen?... 9 Een gebruikersaccount aanmaken... 10

9 Gebruikeraccounts toevoegen 9 Hoe werken gebruikersrollen? Gebruikersaccounts worden ingesteld met behulp van gebruikersrollen die overeenkomen met de activiteiten die de medewerkers normaal gesproken op het werk uitvoeren. Wanneer u een nieuw gebruikersaccount aanmaakt, dan wordt u gevraagd de juiste gebruikersrol te selecteren. Een gebruikersrol bepaalt het volgende: 1. Welke beheersrechten aan de gebruiker worden toegekend 2. Welke Webtoepassingen (op pagina 14) er voor de gebruiker beschikbaar zijn. Twee gebruikersrollen zijn vooraf in Parallels Panel ingesteld: Beheerder Medewerker U kunt de rol van Medewerker naar uw eigen inzichten aanpassen, of u kunt aangepaste rollen instellen. Overzicht van gebruikersrollen Actie/rol Medewerker Beheerder Contactgegevens van andere gebruikers bekijken (Recht) Aanmaken/bewerken/verwijderen van gebruikers (Recht) Rollen beheren (Recht) Websites en domeinen beheren (Recht) Server-instellingen wijzigen (Recht) Installeren, instellen en verwijderen van toepassingen (Recht) Mail beheren (Aanmaken/bewerken/verwijderen van mailaccounts) Wachtwoord wijzigen dat wordt gebruikt voor aanmelding bij Parallels Small Business Panel Instellen van het doorsturen en automatisch beantwoorden van inkomende . (Recht) Persoonlijke gegevens bijwerken Uploaden van bestanden naar de server om deze met andere gebruikers te delen

10 10 Gebruikeraccounts toevoegen (Recht) Bestanden op het web publiceren Onderdelen waar gebruikers van verschillende rollen toegang toe hebben Medewerker Gebruikers die de rol van medewerker toegewezen hebben gekregen hebben toegang tot de volgende onderdelen van Parallels Small Business Panel: Tabblad Mijn diensten. Deze geeft toegang naar op de server geïnstalleerde toepassingen, webmail, functies voor bestandsbeheer en tot de contactgegevens van collega s. Tabblad Gebruikers. Geeft de contactgegevens weer van andere in het systeem aangemelde gebruikers. Tabblad Bestanden. Laat gebruikers bestanden naar de server uploaden om deze te delen met andere in het systeem geregistreerde gebruikers. Pictogram Mijn profiel. Toont de contactgegevens van de gebruiker. Biedt de mogelijkheid tot het wijzingen van het wachtwoord dat wordt gebruikt voor de aanmelding bij Parallels Small Business Panel. Maakt het instellen mogelijk van het doorsturen van mail en van het automatisch beantwoorden van inkomende berichten. Pictogram Afmelden. Beëindigt gebruikersessies in Parallels Small Business Panel. Pictogram Help. Opent de contextgevoelige online helpbestanden. Beheerder Gebruikers die de rol van beheerder krijgen toegewezen kunnen alle beschikbare handelingen in het systeem uitvoeren. De onderdelen die voor de beheerder beschikbaar zijn worden omschreven in de sectie Parallels Small Business Panel gebruiken (op pagina 4). Een gebruikersaccount aanmaken Een gebruikersaccount met adres aanmaken voor een medewerker van uw bedrijf: 1. Klik vanaf het tabblad Startpagina op Gebruikersaccount aanmaken en geef de naam van de medewerker op (bijvoorbeeld, Jan Janssen).

11 Gebruikeraccounts toevoegen Maak een adres aan voor dit gebruikersaccount: a. Selecteer Een adres aanmaken op deze server. b. Geef het gewenste adres op. c. Selecteer de domeinnaam waarbinnen het adres moet worden aangemaakt. Als u een extern adres aan dit gebruikersaccount wilt koppelen (een extern adres bevindt zich niet op de mailserver binnen uw systeem), selecteer dan de optie Gebruik een extern adres en geef een bestaand extern adres op. 3. Selecteer een gebruikersrol die overeenkomt met de positie van de medewerker. Gebruikersrollen zijn bedoeld om privileges en toegangsrechten aan gebruikers toe te kennen. Er bestaan twee vooraf ingestelde gebruikersrollen: admin en medewerker. Gebruikers in de rol van admin mogen alle beschikbare handelingen in het systeem uitvoeren. Gebruiker in de rol van medewerker mogen geen beheerstaken in het systeem uitvoeren. 4. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die worden gebruikt voor het aanmelden bij Parallels Small Business Panel en de bijbehorende diensten. 5. Zorg dat het selectievakje Gebruiker is actief is geselecteerd. Anders zal de gebruiker geen toegang hebben tot de toepassingen in uw systeem. 6. Klik OK om het aanmaken van het gebruikersaccount te voltooien. Nadat u voor al uw medewerkers gebruikersaccounts hebt aangemaakt, kunt u hen daarvan op de hoogte stellen en hen de mogelijkheid geven zich bij Parallels Small Business Panel aan te melden. Geef de medewerkers het adres dat zij in hun browser moeten opgeven en de gebruikersnaam en het wachtwoord die u in de eigenschappen van hun account hebt ingesteld.

12 H O O F D S T U K 4 Toepassingen installeren U kunt op een site een of meer webtoepassingen installeren, waarmee u de gewenste diensten of functies aan de site toevoegt. Zo kunt u eenvoudig u een fotogalerie, blog, webwinkel of een gespecialiseerde toepassing voor accounting of voorraadbeheer toevoegen. U kunt bijvoorbeeld een webwinkel zoals Pinnacle Cart installeren. Pinnacle Cart installeren: 1. Klik vanaf het tabblad Startpagina op de snelkoppeling Pinnacle Cart onder Toepassingen & Scripts. 2. Klik op Nu kopen. De Marktplaats zal worden geopend in een nieuw venster of tabblad van de browser. 3. Selecteer de juiste licentie, geef uw contact- en factuurgegevens op en bevestig de aankoop. De activeringscode van de software zal naar uw adres worden verstuurd. 4. Wanneer u de activeringscode ontvangt, slaat u deze op in een tekstbestand op uw computer: U moet deze activeringscode tijdens of na installatie van de toepassing invoeren. 5. Keer terug naar Parallels Small Business Panel en klik op de knop Installeren voor Pinnacle Cart. 6. Accepteert de licentieovereenkomst van de toepassing. Als u de voorwaarden van de licentieovereenkomst accepteert, selecteer dan het selectievakje Ik ga akkoord met de voorwaarden van deze licentieovereenkomst en klik op Volgende >. 7. Geef de volgende installatie-instellingen op: Activeringscode van de softwarelicentie. Zoekpad naar installatiemap. Selecteer de website waarvoor u de toepassing wilt installeren en geef de gewenste mapnaam op, indien u de toepassing in een specifieke map wilt installeren. Titel van de toepassing of naam van de site. Deze zal worden getoond in de titelbalk van de browser van bezoekers van de site.

13 Toepassingen installeren 13 Gebruikersnaam en wachtwoord voor beheerdertoegang tot de toepassing. Selecteer een bestaand gebruikeraccount om de beheersrechten voor de toepassing aan toe te wijzen, of selecteer de optie Gebruik beheerdergebruikersnaam en -wachtwoord die niet aan enige specifieke gebruiker zijn gekoppeld en geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op van de beheerder van de toepassing. Als u een gebruikeraccount selecteert dat al bestaat, dan kan de gebruiker zich aanmelden bij de pagina voor het beheer van de toepassing door te klikken op een pictogram dat in het gebruikerspaneel zal verschijnen (op het tabblad Mijn diensten), of door het internetadres te bezoeken dat op deze pagina wordt weergegeven. Als u een aangepaste gebruikersnaam en wachtwoord wilt instellen, dan kan de gebruiker zich alleen bij het beheerscherm van de toepassing aanmelden door het op deze pagina getoonde internetadres te bezoeken. Gebruikersnaam en wachtwoord van databasebeheerder. 8. Klik Installeren. Als de installatie is afgerond, dan wordt u gevraagd of u de snelkoppelingen van de toepassing wilt aanpassen. 9. Als u een aangepaste naam en omschrijving voor de toepassing wilt instellen die onder het pictogram in Parallels Panel wordt weergegeven (op het tabblad Mijn diensten), selecteer dan een afbeelding voor het pictogram, of verwijder de snelkoppeling naar de toepassing uit het Parallels Panel voor de gebruiker: klik op Snelkoppeling aanpassen en maak de benodigde wijzigingen. Door het selectievakje Snelkoppeling verbergen te selecteren, verwijdert u de snelkoppeling uit het paneel van de gebruiker. Opmerking: de wijzigingen gemaakt in de groep Beheerdertoegang is van invloed op de manier waarop de snelkoppeling naar de toepassing in Parallels Panel zal worden getoond aan de gebruiker die is aangewezen als beheerder van de toepassing. De wijzigingen die u maakt in de groep Publieke toegang zijn van invloed de manier waarop de snelkoppeling naar de toepassing zal verschijnen in het paneel van alle gebruikers die over toegang tot de toepassing beschikken. 10. Klik OK. Als de installatie van Pinnacle Cart is afgerond, dan zal de gebruiker die de webwinkel zal beheren op de hoogte worden gesteld dat er nieuwe snelkoppelingen naar het beheer Pinnacle Cart beschikbaar zijn. Deze snelkoppelingen bevinden zich in het paneel van de gebruiker, op het tabblad Mijn diensten.

14 H O O F D S T U K 5 Gebruikers toegang geven tot specifieke toepassingen. Nadat u de juiste toepassingen hebt geïnstalleerd, moet u uw gebruikers hier toegang toe geven. Om toegang tot de toepassing te verlenen aan in het systeem geregistreerde gebruikers: 1. Klik vanaf het tabblad Startpagina op Gebruikersrollen. 2. Klik op Gebruikersrol Aanmaken om een nieuwe gebruikersrol aan te maken, of selecteer een bestaande rol uit de lijst door op de naam daarvan te klikken. 3. Zoek in de groep Toegang tot toepassingen naar de juiste toepassing en selecteer de bijbehorende optie Toegekend. 4. Klik OK. Vanaf nu hebben alle gebruikers met deze rol toegang tot deze toepassing door te klikken op de bijbehorende snelkoppelingen in hun paneel (op het tabblad Mijn diensten). Zij moeten hiervoor eerst de naam en het wachtwoord van hun gebruikersaccount opgeven. 5. Als u besluit een nieuwe rol aan te maken en deze toe te wijzen aan bestaande gebruikers die u toegang tot de toepassing wilt geven, ga dan naar Gebruikers > Gebruikersaccounts, klik op de naam van de juiste gebruiker, selecteer de nieuw aangemaakte rol in het menu Gebruikersrol en klik OK.

1. Startpagina 1. 2. Gebruikers 1. 3. Mail 2

1. Startpagina 1. 2. Gebruikers 1. 3. Mail 2 Inhoudsopgave 1. Startpagina 1 2. Gebruikers 1 3. Mail 2 3.1 Een nieuwe e-mailbox aanmaken 2 3.2 Een e-mailalias aanmaken 2 3.3 Een e-mailbox/e-mailalias verwijderen 2 3.4 E-mail doorsturen en naar een

Nadere informatie

Handleiding Plesk. Eddy De Bock

Handleiding Plesk. Eddy De Bock Handleiding Plesk Eddy De Bock 1 1 STARTPAGINA Hier krijgt u een samenvattend overzicht van de functies die Plesk u biedt. 2 GEBRUIKERS Hier kan u gebruikers aanmaken, verwijderen en beheren. Onder Gebruikersrollen

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

E-mail accounts. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

E-mail accounts. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 6 E-mail accounts Als uw vereniging een eigen domeinnaam heeft gekoppeld aan e-captain dan bestaat er de mogelijkheid om e-mailadressen te koppelen aan uw domeinnaam vanuit e-captain. U heeft hier

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Office 365 Business Premium & Domeinnaam Voor beheerders pro cloud solutions 1 Inhoud 1. Wanneer gebruikt u deze handleiding?... 3 2. Office 365 Business Premium instellen... 4 2.1.

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Handleiding Controlepaneel Parallels

Handleiding Controlepaneel Parallels Handleiding Controlepaneel Parallels Inhoudsopgave 1 Inloggen... 3 2 Domeinbeheer... 4 2.1 Beheer van domeinen die via InterNLnet geregistreerd zijn... 4 2.2 Beheer van domeinen die via een andere provider

Nadere informatie

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl)

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Lees eerst de documentatie voor het installeren van het wmail certificaat (Certificaat_installeren.pdf) en voer de daarin vermelde

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

HandleidingNero BurnRights

HandleidingNero BurnRights Handleiding Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

bla bla Guard Gebruikershandleiding

bla bla Guard Gebruikershandleiding bla bla Guard Gebruikershandleiding Guard Guard: Gebruikershandleiding publicatie datum woensdag, 03. september 2014 Version 1.0 Copyright 2006-2013 OPEN-XCHANGE Inc., Dit document is intellectueel eigendom

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Handleiding Controlepaneel Parallels

Handleiding Controlepaneel Parallels Handleiding Controlepaneel Parallels Inhoudsopgave 1 Inloggen... 3 2 Domeinbeheer... 4 2.1 Beheer van domeinen die via InterNLnet geregistreerd zijn... 4 2.2 Beheer van domeinen die via een andere provider

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282 6444

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282 6444

Nadere informatie

Nero ControlCenter Handleiding

Nero ControlCenter Handleiding Nero ControlCenter Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding Nero ControlCenter en de inhoud daarvan worden beschermd door auteursrecht en zijn eigendom van Nero

Nadere informatie

Easy Business Tools - Multi-user module

Easy Business Tools - Multi-user module Easy Business Tools Multi-user module Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor 5 computers in een netwerk kunnen samenwerken in Mijn

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014 Handleiding Zakelijk Exchange Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen in Zelfservice Cloud 4 2.2 Abonnement selecteren 4 2.3 Eerste gebruiker

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MICROSOFT OUTLOOK - PAGINA 1 / 18

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MICROSOFT OUTLOOK - PAGINA 1 / 18 E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MICROSOFT OUTLOOK - PAGINA 1 / 18 INDEX ALGEMEEN Inleiding. POP3 of IMAP. Benodigde gegevens. STAP 1: Pagina 3 Pagina 4 Pagina

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282

Nadere informatie

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0.

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0. Handleiding Documentbeheer Handleiding Declareren Versie 3.0.0.3 PlanCare 2 elektronisch cliënten dossier G2 Paramedici het EPD voor paramedici INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Gebruik van de module...

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 11-9-2014 Auteur: Paul Scheper Wijziging

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk

Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk Snelstartgids Instellen van Kurzweil 3000 netwerk Installatiegids en andere gidsen: via www.sensotec.be/k3000/extra of in de map Documentation op de installatie-dvd

Nadere informatie

Zakelijk Exchange Online Standaard met archivering Handleiding voor Exchange Online op het Office 365 platform

Zakelijk Exchange Online Standaard met archivering Handleiding voor Exchange Online op het Office 365 platform Zakelijk Exchange Online Standaard met archivering Handleiding voor Exchange Online op het Office 365 platform V ersie 1.1 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Exchange Online gebruiken... 4 2.1

Nadere informatie

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0 Zakelijk Office 365 Installatie handleiding Versie 2.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Zakelijk Exchange Online

Zakelijk Exchange Online Zakelijk Exchange Online Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

E-mail instellen in Outlook 2010

E-mail instellen in Outlook 2010 E-mail instellen in Outlook 2010 Benodigde gegevens Je kunt aan de slag met het instellen van je e-mailprogramma zodra je een e-mailadres hebt aangemaakt. Voor het instellen van je e-mailprogramma heb

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers December 2015 Postbus 19196 3001 BD Rotterdam Bezoekadres Kruisplein 25 3014 DB Rotterdam T 010-2066556 F 010 2130384 info@kennisid.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Wat is... 1 1.2 Vragen over...

Nadere informatie

Adobe -volumelicenties

Adobe -volumelicenties Adobe -volumelicenties Admin Console voor VIP-klanten Gebruikershandleiding voor het Value Incentive Plan (VIP) Versie 2.5 19 november 2013 Inhoud Wat is de Admin Console voor VIP-klanten?... 4 Aan de

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

Hoofdmenu > Algemeen > Toegangsbeheer. Voor de ervaren gebruikers :

Hoofdmenu > Algemeen > Toegangsbeheer. Voor de ervaren gebruikers : Pag 1 Voor de ervaren gebruikers : De instelmogelijkheden voor Toegangsbeheer zijn fundamenteel uitgebreid zodat de individuele rechten van gebruikers nauwkeuriger kunnen worden vastgesteld en dat niettoegestane

Nadere informatie

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Klant- en Partner Web

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Mamut Business Software Introductie Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Introductie in uitbreiding van Mamut Enterprise System Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Versjon: 12 Innhoud KLANT- EN PARTNER

Nadere informatie

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden.

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. 1 Installatie van SecureW2 Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. Het is natuurlijk mogelijk dat de Secure W2 Client reeds op uw

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V.

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. Uitgave : 1.0 KORTE OMSCHRIJVING In dit document wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van de SMTP dienst van Bedrijvenweb Nederland B.V. om e-mail

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

WebHare Professional en Enterprise

WebHare Professional en Enterprise WebHare Professional en Enterprise Publicatie module Site inrichting handleiding Datum 19 november 2002 Aantal pagina s: 31 Versie: 2.01 Doelgroep Sysops Gebruikers met site aanmaak rechten Gebruikers

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden.

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. 1 Installatie van SecureW2 in Windows 7 Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. Het is natuurlijk mogelijk dat de Secure W2 Client

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Handleiding ICT. McAfee Antivirus

Handleiding ICT. McAfee Antivirus Handleiding ICT Inleiding SDW biedt medewerkers de mogelijkheid om op hun privé laptop of computer, antivirus software te installeren. De antivirus software geleverd door McAfee zorgt ervoor dat uw laptop

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

Handleiding InCD Reader

Handleiding InCD Reader Handleiding InCD Reader Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG.

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 3-11-2016 Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

Domeinnaam Online Gebruikershandleiding

Domeinnaam Online Gebruikershandleiding Domeinnaam Online Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Control Panel...4 2.1 Mogelijkheden Control Panel...5 3 Domeininstellingen...6 3.1 Domeinadministratie uitschakelen...8 3.2 Mogelijkheden

Nadere informatie

Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers)

Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Onderwerp : Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Datum : Januari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming Documentatie Installatie Instructie Microsoft Outlook: RPC over HTTPS De Dierenbescherming Auteur: Michel Koelewijn ICT Servicedesk Dierenbescherming Scheveningseweg 58 Postbus 85980, 2508 CR Den Haag

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 29-3-2016 Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Installatiehandleiding Business Assistent

Installatiehandleiding Business Assistent Installatiehandleiding Business Assistent Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Omschrijving Status 0.1 25-09-2014 Eerste opzet van het installatie Concept document. 1.0 04-11-2014 Geen: Commercieel maken

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Office 365 gebruiken en beheren

Office 365 gebruiken en beheren Office 365 gebruiken en beheren Inhoud 1. Office 365 gebruiken... 3 Stap 1 Persoonlijke instellingen wijzigen... 4 Stap 2 Aan de slag met Office 365... 4 Stap 3 Werken met Office 365... 6 1. Beheren van

Nadere informatie

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MOZILLA THUNDERBIRD. http://www.bit.nl E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MOZILLA THUNDERBIRD - PAGINA 1 / 14

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MOZILLA THUNDERBIRD. http://www.bit.nl E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MOZILLA THUNDERBIRD - PAGINA 1 / 14 E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MOZILLA THUNDERBIRD http://www.bit.nl E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MOZILLA THUNDERBIRD - PAGINA 1 / 14 INDEX ALGEMEEN Inleiding. Pagina 3 POP3 of IMAP. Pagina 4 Benodigde gegevens.

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Cloud Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

e-mail Welk programma gebruikt u voor het verzenden en ontvangen van uw e-mailberichten?

e-mail Welk programma gebruikt u voor het verzenden en ontvangen van uw e-mailberichten? Sunshine IT Postadres Sunshine IT De Koolmees 8 7671 VP VRIEZENVEEN Via onze website Pagina Contact E-mail (meestal binnen 24 uur antwoord) info@sunshine-it.nl Telefoon (liefst alleen indien dringend)

Nadere informatie

NAS 159 Time Machine Beste praktijk

NAS 159 Time Machine Beste praktijk NAS 159 Time Machine Beste praktijk Een back-upmap instellen voor Time Machine en een back-up maken van uw Mac A S U S T O R C O L L E G E CURSUSDOELSTELLINGEN Na afronding van deze cursus, moet u in staat

Nadere informatie

Opstart document nieuwe werkomgeving - medewerkers

Opstart document nieuwe werkomgeving - medewerkers Opstart document nieuwe werkomgeving - medewerkers Onderwerp : Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Datum : Januari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit

Nadere informatie

Instellen Microsoft Outlook e-mail.

Instellen Microsoft Outlook e-mail. Instellen Microsoft Outlook e-mail. Om ook je e-mail van het kantoor te kunnen bekijken heb je Microsoft Outlook nodig. Dit is een onderdeel van Microsoft Office. De meeste pc gebruikers maken voor hun

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding AndoMail met Zarafa

Handleiding AndoMail met Zarafa Handleiding AndoMail met Zarafa Inhoud AndoLan - Zarafa Webmail (e-mail)...3 1 Webmail met AndoMail...3 1.2 Nieuwe e-mail versturen...4 1.3 Een bijlage toevoegen...6 2 Een e-mailadres opzoeken / adresboek...7

Nadere informatie

Handleiding e-mail instellen

Handleiding e-mail instellen Handleiding e-mail instellen Inhoudsopgave Inleiding... 1 Outlook Web Access... 2 Mozilla Thunderbird... 3 Account instellen... 3 Beveiliging instellen... 6 Adresboek instellen... 7 Microsoft Outlook 2007...

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen Inleiding Het is in Publicanda mogelijk mailings te versturen. Bij deze module hoort een Standaardknop waarmee bezoekers zich via de website kunnen aanmelden

Nadere informatie

Hosted Exchange Handleiding

Hosted Exchange Handleiding Hosted Exchange Handleiding 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Installatie... 4 2.1 Vooraf... 4 2.1.1 Systeemeisen... 4 2.1.2 Firewall... 4 2.1.3 Migratie richtlijnen... 5 2.2 Mobile... 6 2.2.1 ActiveSync instellen...

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding Outlook 2003 instellen

Handleiding Outlook 2003 instellen Handleiding Outlook 2003 instellen Deze handleiding beschrijft hoe u Microsoft Outlook 2003 in kunt stellen voor uw Denit e-mailaccount. E-mailaccount instellen... 2 Berichten achterlaten op de server...

Nadere informatie

1. Login op de website, klik links op Fotoalbum en vul in het venster het volgende in:

1. Login op de website, klik links op Fotoalbum en vul in het venster het volgende in: Les 5 Fotoalbum 1. Login op de website, klik links op Fotoalbum en vul in het venster het volgende in: 2. Klik op Instellen 3. Klik op Nieuw album aanmaken geef naam klik op groene plusje: 4. Klik op Uploaden

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie