Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mededeling met betrekking tot het auteursrecht"

Transcriptie

1 Parallels Panel

2 Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington USA Telefoon: +1 (425) Fax: +1 (425) Copyright , Parallels, Inc. Alle rechten voorbehouden. Verspreiding van dit werk of afgeleide(n) daarvan in welke vorm dan ook is verboden, tenzij vooraf schriftelijke toestemming is verkregen van de houder van het auteursrecht. Gepatenteerde technologie, beschermd door V.S.-patenten 7,328,225; 7,325,017; 7,293,033; 7,099,948; 7,076,633. Patenten aangevraagd in de V.S. De namen van producten en diensten die worden vermeld zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

3 Inhoud Voorwoord 4 Typografische Conventies... 4 Reacties... 5 Kennis maken met Parallels Small Business Panel 6 Uw wachtwoord wijzigen en opties voor instellen 7 De contactgegevens van andere gebruikers bekijken 9 Toegang tot toepassingen en diensten 10 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 11 Verbinding maken met een webmap via het bestandsysteem van uw computer Microsoft Windows-systemen Linux-systemen Mac OS Hoe werkt bestandsbeheer in Parallels Small Business Panel Bestanden delen met andere gebruikers binnen de organisatie Uw bestanden uploaden naar een private map op de server Bestanden overdragen die te groot zijn om per te versturen diensten gebruiken 32 Microsoft Office Outlook 2007 instellen Microsoft Outlook Express 6 instellen Mozilla Thunderbird instellen Apple Mail instellen... 46

4 4 Voorwoord Voorwoord In deze sectie: Typografische Conventies... 4 Reacties... 5 Typografische Conventies Voordat u deze handleiding gebruikt, is het belangrijk te begrijpen welke documentatieconventies worden aangehouden. De volgende soorten opmaak in de tekst geven aan dat het om speciale informatie gaat. Opmaakconventie Soort informatie Voorbeeld Speciaal Vet Cursief Monospace Elementen die u moet selecteren, zoals opties in een menu, knoppen of onderdelen in een lijst. Titels van hoofdstukken, secties en subsecties. Wordt gebruikt om het belang van een bepaald punt te benadrukken, om een nieuwe term te introduceren of om aan te geven dat het om een voorbeeldtekst gaat die moet worden vervangen door een echte naam of waarde. De namen van opdrachten, bestanden en mappen. Ga naar het tabblad Systeem. Lees het hoofdstuk Beginselen van systeembeheer. Het systeem ondersteunt het zoeken met zogenaamde jokers. Het licentiebestand bevindt zich in de map ses.

5 Voorwoord 5 Opmaakconventie Soort informatie Voorbeeld Preformatted Schermuitvoer van de # ls al /files computer in een totaal opdrachtregelsessie; broncode in XML, C++ of een andere programmeertaal. Preformatted Vet HOOFDLETTERS TOETS+TOETS Om wat u invoert te onderscheiden van de computeruitvoer op het scherm. Namen van de toetsen op het toetsenbord. Combinaties van toetsen die de gebruiker moet indrukken en ingedrukt moet houden om vervolgens een andere toets aan te slaan. # cd /root/rpms/php SHIFT, CTRL, ALT CTRL+P, ALT+F4 Reacties Als u in deze handleiding een fout aantreft, of wanneer u suggesties of ideeën hebt over hoe deze beter zou kunnen, laat het ons weten via het online formulier op Neem in uw verslag alstublieft de titel van deze handleiding op, de titel van het hoofdstuk en van de betreffende sectie, als ook van het tekstfragment waarin u de fout hebt aangetroffen.

6 H O O F D S T U K 1 Kennis maken met Parallels Small Business Panel U aanmelden bij Parallels Small Business Panel: 1. Open uw webbrowser en geef het internetadres op dat u van uw systeembeheerder hebt gekregen. Bijvoorbeeld: https:// :8443, of https://voorbeeld.nl: Als uw browser meldt dat de identiteit van de website niet kon worden geverifieerd, of dat de website gebruik maakt van een SSL-certificaat dat door een onbekende certificaatautoriteit is uitgegeven, maar u bent er zeker van dat u het juiste adres hebt opgegeven, maak u dan geen zorgen. Dit betekent slechts dat er een standaard zelfgetekend SSL-certificaat op de server wordt gebruikt om het communicatiekanaal te beveiligen. Deze SSL-waarschuwingen kunt u gewoon wegklikken. 3. Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op en klik op Aanmelden. Parallels Small Business Panel (hierna kortweg Parallels Panel genoemd) biedt snelkoppelingen waarmee u handelingen kunt verrichten en waarmee u toegang krijgt tot de toepassingen en diensten in het informatiesysteem van uw bedrijf. De snelkoppelingen voor beschikbare bewerkingen zijn gegroepeerd onder tabbladen die zich bevinden in de bovenste ruimte voor navigatie: Tabblad Mijn diensten. Hier krijgt u toegang tot de toepassingen die op de server zijn geïnstalleerd, tot webmail en tot functies voor bestandsbeheer. Ook kunt u hier de contactgegevens bekijken van de andere gebruikers die in het systeem zijn geregistreerd. Tabblad Gebruikers. Dit is waar u de contactgegevens kunt bekijken van andere gebruikers die in het systeem zijn geregistreerd. Tabblad Bestanden. Dit is waar gebruikers bestanden naar de server kunnen uploaden om deze te delen met andere in het systeem geregistreerde gebruikers. Pictogram Mijn profiel. Dit is waar u uw eigen contactgegevens kunt bekijken en het doorsturen en automatisch beantwoorden van inkomende berichten kunt instellen Pictogram Afmelden. Hiermee wordt uw sessie in Parallels Panel afgesloten. Pictogram Help. Dit pictogram opent de contextgevoelige online helpbestanden. Opmerking: als er extra rechten aan uw account zijn toegewezen door de systeembeheerder of manager, dan zult u beschikken over extra knoppen en pagina s in Parallels Panel. Als u meer wilt weten over deze extra mogelijkheden, zie dan Parallels Small Business Panel: Handleiding voor beheerders.

7 H O O F D S T U K 2 Uw wachtwoord wijzigen en opties voor instellen Uw wachtwoord wijzen: 1. Klik op Mijn profiel in het bovenste menu. 2. Geef op het tabblad Algemeen de nieuwe gebruikersnaam of het nieuwe wachtwoord op en bevestig het nieuwe wachtwoord. 3. Klik OK. Bij de instellingen van uw account kunt u ook het volgende instellen: Naar een extern adres doorsturen van alle mailberichten die binnenkomen op uw in het systeem geregistreerde adres. Automatische beantwoording van alle inkomende berichten in uw postvak dat binnen het systeem wordt gehost. Dit kan worden gebruikt voor het versturen van een automatisch bericht dat de ontvangst van een bevestigt, of van een melding Niet op kantoor of Op vakantie. Als u alle die bij uw postvak binnenkomt wilt doorsturen: 1. Klik op het pictogram Mijn profiel bovenaan de pagina. 2. Klik op het tabblad Doorsturen van berichten. 3. Selecteer het selectievakje Doorsturen van s inschakelen. 4. Geef het adres op waarnaar een kopie van alle inkomende berichten moet worden doorgestuurd. Het doorsturen van mail betekent niet dat de originele berichten die bij uw postvak in het systeem aankomen worden gewist. Daarom is het belangrijk dat u beide postvakken van tijd tot tijd opschoont. 5. Klik OK. Als u een automatische beantwoording wilt instellen voor uw postvak op de server: 1. Klik op het pictogram Mijn profiel bovenaan de pagina. 2. Klik op het tabblad Automatische beantwoording. 3. Selecteer het selectievakje Automatische beantwoording inschakelen. 4. Geef het onderwerp en de tekst van het bericht op.

8 8 Uw wachtwoord wijzigen en opties voor instellen 5. Klik OK.

9 H O O F D S T U K 3 De contactgegevens van andere gebruikers bekijken De contactgegevens bekijken van andere in het systeem geregistreerde gebruikers: 1. Klik op het tabblad Gebruikers. Alle in het systeem geregistreerde gebruikers worden in een lijst getoond. 2. Voer één van de volgende acties uit: Om een gebruiker te zoeken op naam of op adres, geeft u de naam of het adres op in het juiste invoerveld en u klikt op Zoeken. Om de contactgegevens van een gebruiker te bekijken, klikt u op de naam van de gebruiker in de lijst. Om een bericht naar de gebruiker te versturen, klikt u op het adres van de gebruiker in de kolom adres.

10 H O O F D S T U K 4 Toegang tot toepassingen en diensten Toegang tot toepassingen en diensten: 1. Klik op het tabblad Mijn diensten. Hier worden snelkoppeling naar beschikbare diensten en toepassingen weergegeven. 2. Klik op een snelkoppeling om de juiste toepassing te openen. Mijn opent een webmailprogramma voor uw mailbox. Deze snelkoppeling is alleen aanwezig als u beschikt over een adres dat wordt beheerd vanuit Parallels Small Business Panel. Mijn bestanden opent een programma voor bestandsbeheer dat u kunt gebruiken voor het delen van bestanden met andere gebruikers en voor het bekijken van bestanden die door anderen zijn gedeeld. Medewerkers toont contactgegevens van andere in Parallels Small Business Panel geregistreerde gebruikers.

11 H O O F D S T U K 5 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Als het delen van bestanden en mappen op de server is ingeschakeld, dan kunt u de volgende taken uitvoeren: Bestanden delen om samen te werken met andere gebruikers binnen de organisatie. Plaats bestanden in een private beveiligde map op de server als reservekopie, of om er via internet toegang toe te hebben. Bestanden overdragen die te groot zijn om via te versturen. U uploadt deze bestanden naar de server, maakt een geheime link aan en stuurt deze via naar de gewenste ontvangers; deze kunnen de bestanden vervolgens vanaf de server downloaden. Toegang tot gedeelde bestanden: Via een webbrowser, met behulp van bestandsbeheer in Parallels Small Business Panel. Koppel de map op de server als een webmap aan het besturingssysteem van uw computer en werk met de map alsof de bestanden zich op uw eigen computer bevinden. In dit hoofdstuk: Verbinding maken met een webmap via het bestandsysteem van uw computer 12 Hoe werkt bestandsbeheer in Parallels Small Business Panel Bestanden delen met andere gebruikers binnen de organisatie Uw bestanden uploaden naar een private map op de server Bestanden overdragen die te groot zijn om per te versturen... 31

12 12 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Verbinding maken met een webmap via het bestandsysteem van uw computer Het koppelen van een webmap aan het bestandsysteem van uw computer is nuttig als u vaak met de bestanden in de map werkt, omdat een gekoppelde webmap zich precies zo gedraagt als elke andere map in uw bestandsysteem. In deze sectie: Microsoft Windows-systemen Linux-systemen Mac OS... 25

13 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 13 Microsoft Windows-systemen Een webmap koppelen aan uw computer met Microsoft Windows XP: 1. Klik met rechts op de menuknop Start en selecteer Verkennen. 2. In het menu Extra selecteert u Netwerkverbinding maken. 3. Selecteer de stationsletter die aan de netwerkschijf zal worden toegewezen en klik op Meld u aan voor online opslag of maak verbinding met een netwerkserver. 4. Klik op Volgende. 5. Zorg ervoor dat de optie Andere netwerklocatie kiezen is geselecteerd en klik op Volgende.

14 14 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 6. Ga naar Parallels Small Business Panel en zoek het adres op van de betreffende webmap. Meld u aan bij Parallels Small Business Panel, ga naar Bestanden, zoek de juiste map op, open deze en klik op het pictogram in de rechter bovenhoek van Bestandsbeheer. De link naar de huidige webmap zal in het geopende venster worden weergegeven. Klik op de knop Link kopiëren naar klembord.

15 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Keer terug naar de wizard Netwerklocatie toevoegen, geef de volledige URL naar de juiste webmap op en klik op Volgende.

16 16 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 8. Geef in het venster dat wordt geopend de gebruikersnaam en het wachtwoord op die u gebruikt om u bij Parallels Small Business Panel aan te melden. Selecteer het selectievakje Mijn wachtwoord onthouden en klik op OK.

17 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Geef de naam op die u in uw besturingssysteem aan deze webmap wilt toewijzen en klik op Volgende.

18 18 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 10. Klik op Voltooien. Nu zal deze webmap, steeds als u uw computer opstart, verschijnen in de Windows Verkenner onder Mijn netwerklocaties. Opmerking voor gebruikers van Microsoft Windows: als u problemen ondervindt bij het maken van verbinding met een webmap, controleer dan of u alle beschikbare updates en service packs van het besturingssysteem hebt geïnstalleerd. Als u de 32-bit versie van Windows XP, Windows Vista of Windows 2003 Server gebruikt, installeer dan ook de hotfix die beschikbaar is op ED1D64. Een webmap koppelen aan uw computer met Microsoft Windows Vista: 1. Klik op de menuknop Start en selecteer Computer. 2. Klik op Netwerkverbinding maken. 3. Selecteer de stationsletter die u aan de netwerkschijf wilt toewijzen en klik op Verbinding met een website maken waar u documenten en afbeeldingen kunt opslaan. 4. Klik op Volgende.

19 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Zorg ervoor dat de optie Een aangepaste netwerklocatie kiezen is geselecteerd en klik op Volgende. 6. Ga naar Parallels Small Business Panel en zoek het adres op van de betreffende webmap. Meld u aan bij Parallels Small Business Panel, ga naar Bestanden, zoek de juiste map op, open deze en klik op het pictogram in de rechter bovenhoek van Bestandsbeheer. De link naar de huidige webmap zal in het geopende venster worden weergegeven. Klik op de knop Link kopiëren naar klembord.

20 20 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 7. Keer terug naar de wizard Netwerklocatie toevoegen, geef de volledige URL naar de juiste webmap op en klik op Volgende.

21 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Geef in het venster dat wordt geopend de gebruikersnaam en het wachtwoord op die u gebruikt om u bij Parallels Small Business Panel aan te melden. Selecteer het selectievakje Mijn wachtwoord onthouden en klik op OK.

22 22 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 9. Geef de naam op die u in uw besturingssysteem aan deze webmap wilt toewijzen en klik op Volgende.

23 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Klik op Voltooien. Nu zal deze webmap, steeds als u uw computer opstart, verschijnen in de Windows Verkenner onder Netwerklocaties.

24 24 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Linux-systemen Een webmap als netwerkstation koppelen aan uw Linux-gebaseerde computer met behulp van GNOME Nautilus bestandsbeheer: 1. Open de bestandbrowser. 2. In het menu File selecteert u Connect to Server. 3. Uit het menu Service type selecteert u ofwel WebDAV (HTTP) of Secure WebDAV (HTTPS). Vraag uw systeembeheerder welke optie voor u de juiste is. 4. In het veld Server geeft u de hostnaam of het IP-adres van uw server op. 5. In het veld Folder geeft u het zoekpad op naar uw gedeelde map. Om achter de locatie van uw webmap te komen, meldt u zich aan bij Parallels Small Business Panel, gaat u naar Bestanden, zoekt u de juiste map op en opent u deze. Ten slotte klikt u op het pictogram in de rechter bovenboek van Bestandsbeheer. De link naar de huidige webmap zal in het geopende venster worden weergegeven. 6. Klik op Connect. 7. De snelkoppeling naar het delen van bestanden zal worden toegevoegd aan het panel Places. Klik op deze snelkoppeling. 8. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die u gebruikt om u aan te melden bij Parallels Small Business Panel. 9. Selecteer de optie Remember password forever zodat u uw wachtwoord niet steeds opnieuw hoeft in te voeren als u verbinding met de server maakt. 10. Klik op Connect. Een webmap koppelen met behulp van KDE Konqueror bestandsbeheer: 1. Open Konqueror en geef het adres van de gedeelde map op in de adresbalk. Gebruik webdav of webdavs als protocol, in plaats van of http of https. Om achter de locatie van uw webmap te komen, meldt u zich aan bij Parallels Small Business Panel, gaat u naar Bestanden, zoekt u de juiste map op en opent u deze. Ten slotte klikt u op het pictogram in de rechter bovenboek van Bestandsbeheer. De link naar de huidige webmap zal in het geopende venster worden weergegeven. 2. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die u gebruikt om u aan te melden bij Parallels Small Business Panel.

25 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 25 Mac OS Een webmap als netwerkstation koppelen aan uw Mac OS X-gebaseerde computer: 1. Open de Finder. 2. Selecteer de optie Connect to Server... onder het menu Go, of gebruik de keyboardsnelkoppeling [cmd]+[k]. 3. Geef de locatie van uw gedeelde map op in het veld Server Address. Om achter de locatie van uw webmap te komen, meldt u zich aan bij Parallels Small Business Panel, gaat u naar Bestanden, zoekt u de juiste map op en opent u deze. Ten slotte klikt u op het pictogram in de rechter bovenboek van Bestandsbeheer. De link naar de huidige webmap zal in het geopende venster worden weergegeven. 4. (Optioneel) Klik op het +-teken naast het adres om de locatie van deze webmap te onthouden. De link naar de webmap zal worden toegevoegd aan de Favorite Servers en de volgende keer dat u hier verbinding mee wilt maken hoeft u de webmap alleen aan te klikken in de lijst. 5. Klik op Connect. 6. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die u gebruikt om u aan te melden bij Parallels Small Business Panel. 7. Selecteer de optie Remember this password in my keychain zodat u uw wachtwoord niet steeds opnieuw hoeft in te voeren als u verbinding met de server maakt. 8. Klik op OK. Als u gebruik maakt van SSL, dan ontvangt u wellicht een waarschuwing dat het SSL-certificaat op de server ongeldig is. In dat geval kunt u deze SSL-waarschuwing gewoon wegklikken. Nadat het netwerkstation is gekoppeld, zal er een snelkoppeling op uw bureaublad worden geplaatst. Om automatisch verbinding te maken met de webmap als u zich bij uw Mac aanmeldt: 1. Open System Preferences en selecteer Accounts. 2. Selecteer uw gebruikeraccount en klik vervolgens op het tabblad Login Items. 3. Selecteer de snelkoppeling naar het netwerkstation vanaf uw bureaublad en sleep deze naar het venster Login Items (in System Preferences > Accounts).

26 26 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 4. Als u niet wilt dat, steeds wanneer u uw Mac opstart, de gekoppelde schijf automatisch wordt geopend in de Finder, selecteer dan het selectievakje Hide. 5. Klik op OK.

27 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 27 Hoe werkt bestandsbeheer in Parallels Small Business Panel Opmerking: voor toegang tot de bestanden vanuit het bestandsbeheer van Parallels Small Business Panel moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Als u deze bestanden vaker opent, dan valt het aan te raden om een webmap te koppelen aan het bestandsysteem van uw computer (op pagina 12). Linkerkant Bestanden uploaden. Hiermee wordt een wizard gestart waarmee u bestanden en mappen naar de server kunt uploaden. Persoonlijke bestanden. Deze snelkoppeling brengt u naar uw private map, waarin u bestanden kunt plaatsen waar alleen u toegang toe heeft. Als u de opslagruimte op de server wilt gebruiken voor het opslaan van reservekopieën, of als u toegang tot uw bestanden wilt via internet, plaats uw bestanden dan in deze map. Zie voor meer informatie de sectie Uw bestanden uploaden naar een private map op de server (op pagina 30). Gedeelde bestanden. Deze snelkoppeling brengt u naar de map algemeen, waarin u bestanden kunt plaatsen waar andere gebruikers binnen uw organisatie toegang toe moeten hebben. Als u wilt samenwerken met andere medewerkers, plaats uw bestanden dan in deze map. Zie voor meer informatie de sectie Bestanden delen met andere gebruikers binnen de organisatie (op pagina 28). Rechterkant Aan de rechterkant ziet u een lijst met de bestanden en mappen in de momenteel geselecteerde map, en een werkbalk met de volgende onderdelen: Delen. Selecteer bestanden in een willekeurige map en klik hier om de bestanden naar de gedeelde map te verplaatsen. hiermee worden deze toegankelijk voor alle gebruikers van Parallels Small Business Panel. Link en. Selecteer bestanden in een willekeurige map en klik hier om een bericht te versturen om gebruikers op de hoogte te stellen van de locatie van de bestanden, zodat zij deze kunnen downloaden. Verwijderen. Selecteer bestanden en klik hier om deze permanent te verwijderen. Meer. Dit menu biedt toegang tot de volgende handelingen: het aanmaken van een nieuwe map, het kopiëren en verplaatsen van bestanden of mappen. Het pictogram (Link naar deze map). Klik hier om het internetadres van de huidige map te bekijken of naar het klembord te kopiëren.

28 28 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Bestanden delen met andere gebruikers binnen de organisatie Bestanden delen met andere gebruikers binnen de organisatie: 1. Ga naar het tabblad Bestanden en selecteer de bestanden die u wilt delen: Als u nieuwe bestanden wilt uploaden naar Parallels Small Business Panel: a. Ga aan de linkerkant naar Gedeelde bestanden en klik op Bestanden uploaden. b. Klik op Bladeren en selecteer de juiste bestanden. c. Selecteer de locatie in de map Gedeelde bestanden waarnaar u de bestanden wilt uploaden. Als u de bestanden wilt delen vanuit uw map met Persoonlijke bestanden: d. Ga vanaf het tabblad Bestanden aan de linkerkant naar Persoonlijke bestanden en blader naar de map waarin de betreffende bestanden zich bevinden. e. Selecteer de juiste bestanden en klik op Delen. f. Selecteer de locatie in de map Gedeelde bestanden waarnaar u de bestanden wilt uploaden. 2. Als u per een melding wilt versturen met links naar de gedeelde bestanden, selecteer dan het selectievakje Na afloop een versturen met links naar de gepubliceerde bestanden. Klik op Volgende. Zo niet, klik dan op Upload zonder dit selectievakje te selecteren. Als u ervoor kiest een melding per te versturen, dan moet u op de volgende pagina het volgende doen: a. Selecteer of aanmelding bij Parallels Small Business Panel vereist is voor toegang tot de bestanden en of de mensen die over de links beschikken ook de mogelijkheid moeten krijgen om de bestanden aan te passen. b. Als u ervoor kiest om de gelinkte bestanden voor iedereen toegankelijk te maken, selecteer dan de periode waarbinnen de links verlopen. Na deze periode zullen de links niet langer geldig zijn. c. Selecteer de accounts van de Parallels Small Business Panel-gebruikers die de melding moeten ontvangen en geef de adressen op van andere ontvangers van de melding.

29 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 29 d. Geef de onderwerpregel van de en de tekst van het bericht op. Merk op dat links naar bestanden automatisch worden ingevoegd op de plaats waar u de tekst <- [LINKS WILL BE INSERTED HERE - DO NOT REMOVE] -> ziet staan. 3. Klik op OK. De bestanden zijn nu geüpload naar de map shared en alle gebruikers van Parallels Small Business Panel kunnen ze bekijken, aanpassen of verwijderen.

30 30 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Uw bestanden uploaden naar een private map op de server U kunt private mappen op de server gebruiken voor: Het opslaan van reservekopieën van uw bestanden. Het op internet opzoeken en gebruiken van de bestanden in uw private map. Het via bestandsbeheer uploaden van bestanden naar de private map: 1. Ga naar het tabblad Bestanden en klik aan de linkerkant op Persoonlijke bestanden. 2. Klik op Bestanden uploaden. 3. Klik op Bladeren om de juiste bestanden te selecteren. 4. Selecteer de map waar u de bestanden naartoe wilt uploaden. 5. Als u per een melding wilt versturen met links naar de geüploade bestanden, selecteer dan het selectievakje Na afloop een versturen met links naar de geüploade bestanden. Klik op Volgende. Zo niet, klik dan op Upload zonder dit selectievakje te selecteren. Als u ervoor kiest een melding per te versturen, dan moet u op de volgende pagina het volgende doen: a. Selecteer de geldigheidsduur van de link. Na deze periode zullen de links niet langer geldig zijn. Als u wilt dat de link nooit verloopt, selecteer dan de optie nooit. b. Selecteer de accounts van de Parallels Small Business Panel-gebruikers die de melding moeten ontvangen en geef de adressen op van andere ontvangers van de melding. c. Geef de onderwerpregel van de en de tekst van het bericht op. Merk op dat links naar bestanden automatisch worden ingevoegd op de plaats waar u de tekst <- [LINKS WILL BE INSERTED HERE - DO NOT REMOVE] -> ziet staan. 6. Klik OK. De bestanden zijn nu geüpload naar de map private/gebruikersnaam en alleen u, als eigenaar van de map, kunt de bestanden zien, downloaden, aanpassen of verwijderen.

31 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 31 Bestanden overdragen die te groot zijn om per te versturen Als u iemand een bestand wilt sturen dat te groot is om per te verzenden: 1. Upload het bestand naar de server, of selecteer het bestand als deze al naar de server is geüpload: Als u nieuwe bestanden wilt uploaden naar Parallels Small Business Panel: a. Klik op het tabblad Bestanden en vervolgens op het pictogram Bestanden uploaden. b. Selecteer de map waarnaar u bestanden wilt uploaden. Bijvoorbeeld: Persoonlijke bestanden > gebruikersnaam. c. Klik op Bladeren en selecteer de bestanden die u wilt versturen. d. Selecteer het selectievakje Na afloop een versturen met links naar de gepubliceerde bestanden en klik op Volgende. Als de bestanden al zijn geüpload naar Parallels Small Business Panel: e. Ga naar het tabblad Bestanden en blader naar de map waar de betreffende bestanden zich bevinden. f. Selecteer de juiste bestanden en klik op Link en. 2. Als u ervoor hebt gekozen een bestand te versturen vanaf een andere locatie dan uw private map (Persoonlijke map), geef dan ook aan of aanmelding bij Parallels Small Business Panel vereist is voor toegang tot de bestanden en of degene die over de links naar de bestanden beschikt ook de mogelijkheid moet hebben om de bestanden aan te passen. 3. Selecteer de geldigheidsduur van de link. Na deze periode zullen de links niet langer geldig zijn. 4. Selecteer de accounts van de Parallels Small Business Panel-gebruikers die de melding moeten ontvangen en geef de adressen op van andere ontvangers van de melding. 5. Geef de onderwerpregel van de en de tekst van het bericht op. Merk op dat links naar bestanden automatisch worden ingevoegd op de plaats waar u de tekst <- [LINKS WILL BE INSERTED HERE - DO NOT REMOVE] -> ziet staan. 6. Klik OK. De links naar bestanden zullen naar de bedoelde ontvangers worden verstuurd, waarna zij de de bestanden kunnen downloaden.

32 H O O F D S T U K 6 diensten gebruiken Als uw account wordt beheerd vanuit Parallels Small Business Panel, dan gelden voor u de volgende voordelen: U hebt toegang tot uw via het webmailprogramma, of via het programma dat op uw computer is geïnstalleerd. U kunt een adres instellen voor het doorsturen van , zodat er een kopie van elk inkomend bericht naar een ander adres wordt doorgestuurd. U kunt een automatische beantwoording instellen, die een vooraf ingesteld bericht verstuurt als antwoord op elk inkomend bericht. Dit is nuttig voor het versturen van niet op kantoor - of op vakantie -meldingen, wanneer u niet aanwezig bent. Om toegang tot webmail te krijgen beschikt u over de volgende opties: Open in een webbrowser de URL webmail.voorbeeld.nl, waarbij voorbeeld.nl staat voor het internetadres van uw website. Wanneer u naar uw gebruikersnaam wordt gevraagd, geeft u uw volledige adres op (bijvoorbeeld en het wachtwoord dat u ook gebruikt als u zich bij Parallels Small Business Panel aanmeldt. Als u bij Parallels Small Business Panel bent aangemeld, klik dan op het tabblad Mijn diensten en vervolgens op de snelkoppeling Mijn mail. Opmerking: als webmail niet wordt geopend, zorg er dan voor dat u op uw computer geen software voor het blokkeren van banners uitvoert (zoals de antibannerfunctie van Kaspersky Internet Security) en geen software voor het blokkeren van popupvensters. Het doorsturen van voor uw adres inschakelen: 1. Klik op Mijn profiel in het bovenste menu. 2. Klik op het tabblad Doorsturen van berichten. 3. Voer één van de volgende acties uit: Om het doorsturen van mail in te schakelen, selecteert u het selectievakje Doorsturen inschakelen, voert u het adres in waarnaar s moeten worden doorgestuurd en klikt u op OK. Om het doorsturen van mail uit te schakelen, zorgt u dat het selectievakje Doorsturen inschakelen niet is geselecteerd en klikt u op OK. Automatische beantwoording voor uw adres instellen: 1. Klik op Mijn profiel in het bovenste menu. 2. Klik op het tabblad Automatische beantwoording.

33 diensten gebruiken Voer één van de volgende acties uit: Om automatische beantwoording in te schakelen, selecteert u het selectievakje Automatische beantwoording inschakelen, u geeft het onderwerp en de tekst van het bericht op en klikt op OK. Om automatische beantwoording uit te schakelen, zorgt u dat het selectievakje Automatische beantwoording inschakelen niet is geselecteerd en klikt u op OK. Als SpamAssassin op uw server is ingeschakeld en u wilt de nauwkeurigheid van de spamdetectie verbeteren: 1. Ga naar uw postvak met een programma voor webmail of met het mailprogramma op uw computer. 2. Loop langs alle berichten in uw Postvak In. Verplaats alle ongewenste berichten naar de map Spam. Door dit te doen zal het SpamAssassin-spamfilter ongewenste berichten steeds beter kunnen herkennen. In dit hoofdstuk: Microsoft Office Outlook 2007 instellen Microsoft Outlook Express 6 instellen Mozilla Thunderbird instellen Apple Mail instellen... 46

34 34 diensten gebruiken Microsoft Office Outlook 2007 instellen Instellen van Microsoft Office Outlook 2007: 1. Open Microsoft Office Outlook. 2. Ga naar Hulpprogramma s> Accountinstellingen. 3. Klik vanaf het tabblad op Nieuw. 4. Laat de optie Microsoft Exchange, POP3, IMAP of HTTP geselecteerd. Klik op Volgende.

35 diensten gebruiken Selecteer het selectievakje Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren. Klik op Volgende. 6. Select de optie Internet en klik op Volgende.

36 36 diensten gebruiken 7. Geef de volgende gegevens op: Uw naam. Uw adres. Type account. Als u kopieën van berichten op de server wilt bewaren, selecteer dan de optie IMAP. Als u geen kopieën van berichten op de server wilt bewaren, selecteer dan de optie POP3. Als u IMAP selecteert dan hebt u de mogelijkheid om het SpamAssassin-spamfilter te trainen aan de hand van de berichten die u ontvangt, mits SpamAssassin op de server is ingeschakeld. Server voor inkomende mail. Geef uw domeinnaam op. Bijvoorbeeld: voorbeeld.nl. Server voor uitgaande mail. Geef uw domeinnaam op. Bijvoorbeeld: voorbeeld.nl. Gebruikersnaam waarmee u zich bij uw postvak aanmeldt. Geef uw volledige adres op. Wachtwoord waarmee u zich bij uw postvak aanmeldt. Dit wachtwoord is hoogstwaarschijnlijk hetzelfde als het wachtwoord dat u gebruikt om u bij Parallels Small Business Panel aan te melden. 8. Klik op Volgende. 9. Klik op Voltooien.

37 diensten gebruiken 37 Microsoft Outlook Express 6 instellen De aanwijzingen in deze sectie zijn gecontroleerd in Microsoft Outlook Express 6. De procedures zijn wellicht anders in latere versies van Microsoft Outlook Express. Instellen van Microsoft Outlook Express: 1. Open Microsoft Outlook Express. 2. Ga naar Hulpprogramma s > Accounts. 3. Klik op de knop Toevoegen en selecteer het onderdeel Mail. 4. Geef uw naam op zoals u wilt dat deze zichtbaar is in alle berichten die u verstuurt en klik op Volgende.

38 38 diensten gebruiken 5. Geef uw adres op en klik op Volgende.

39 diensten gebruiken Stel de volgende instellingen in: Protocol van uw inkomende mailserver. Als u kopieën van berichten op de server wilt bewaren, selecteer dan de optie IMAP. Als u geen kopieën van berichten op de server wilt bewaren, selecteer dan de optie POP3. Als u IMAP selecteert dan hebt u de mogelijkheid om het SpamAssassin-spamfilter te trainen aan de hand van de berichten die u ontvangt, mits SpamAssassin op de server is ingeschakeld. Server voor inkomende mail. Geef het internetadres van uw website op. Server voor uitgaande mail. Geef het internetadres van uw website op.

40 40 diensten gebruiken 7. Klik op Volgende. 8. Geef de volgende gegevens op: Uw accountnaam. Geef uw adres op in het veld Accountnaam. Uw wachtwoord. Dit wachtwoord is hoogstwaarschijnlijk hetzelfde als het wachtwoord dat u gebruikt om u bij Parallels Small Business Panel aan te melden. Selectievakje Wachtwoord onthouden. Laat deze geselecteerd als u niet steeds naar uw wachtwoord wilt worden gevraagd wanneer uw programma verbinding maakt met de mailserver om deze op nieuwe berichten te controleren. Klik op Volgende. 9. Om het instellen van uw programma te voltooien, klik Voltooien.

41 diensten gebruiken 41 Mozilla Thunderbird instellen De aanwijzingen in deze sectie zijn gebaseerd op Mozilla Thunderbrid 2. Eerdere of latere versies van Mozilla Thunderbird werken wellicht anders. Instellen van Mozilla Thunderbird: 1. Open Mozilla Thunderbird. 2. Ga naar Extra> Accountinstellingen. 3. Klik Account Toevoegen. Er zal een wizard worden geopend. 4. Laat de optie account geselecteerd en klik op Volgende.

42 42 diensten gebruiken 5. Geef de volgende gegevens op: Uw naam, zoals u wilt dat deze wordt weergegeven in de door uw verstuurde berichten. Uw adres.

43 diensten gebruiken Klik op Volgende. 7. Geef de volgende gegevens op: Protocol van uw inkomende mailserver. Als u kopieën van berichten op de server wilt bewaren, selecteer dan de optie IMAP. Als u geen kopieën van berichten op de server wilt bewaren, selecteer dan de optie POP3. Als u IMAP selecteert dan hebt u de mogelijkheid om het SpamAssassin-spamfilter te trainen aan de hand van de berichten die u ontvangt, mits SpamAssassin op de server is ingeschakeld. Adres van de inkomende server. Geef het internetadres van uw website op. Adres van de uitgaande server. Geef het internetadres van uw website op.

44 44 diensten gebruiken 8. Klik op Volgende. 9. Geef in het veld Inkomende gebruikersnaam uw volledige adres op.

45 diensten gebruiken Klik op Volgende. 11. Geef de naam op die u aan dit account wilt geven (bijvoorbeeld Kantoormail) en klik op Volgende. 12. Controleer dat de ingevoerde informatie juist is en klik Voltooien. 13. Klik OK om het begeleidingsprogramma voor het instellen van een account te sluiten.

46 46 diensten gebruiken Apple Mail instellen De aanwijzingen in deze sectie zijn opgesteld aan de hand van Apple Mail 3.6 (Leopard). Wellicht zijn ze niet van toepassing op eerdere of latere versies van Apple Mail. Instellen van Apple Mail: 1. Start Apple Mail. Als u de software voor de eerste keer opstart en u hebt nog geen mailaccounts ingesteld, sla dan de volgende stap over. Apple Mail brengt u direct naar de pagina voor het instellen van een nieuw account. 2. Open de wizard Mailaccount toevoegen: a. Klik op Mail > Preferences... b. Selecteer het tabblad Accounts. c. Klik op de knop + links onderin. 3. Geef de accountinformatie op: Uw volledige naam Uw volledige adres Het wachtwoord dat u gebruikt om u bij Parallels Small Business Panel aan te melden.

47 diensten gebruiken 47

48 48 diensten gebruiken 4. Klik Continue. 5. Geef de volgende informatie op over de inkomende mailserver: Account Type: selecteer of u het IMAP- of POP-protocol wilt gebruiken. Wij raden u aan IMAP te selecteren als u SpamAssassin gebruikt als uw antispamsoftware: een IMAP-account is vereist om SpamAssassin te leren welke berichten ongewenst zijn en welke niet. Incoming Mail Server: geef de naam of het domein op waarop uw mail binnenkomt (dit is het gedeelte na het apestaartje in uw adres). User Name: geef uw volledige adres op. Password: Apple Mail neemt deze informatie mee uit de vorige stap, dus hier hoeft u niets te wijzigen.

49 diensten gebruiken Klik Continue. 7. (Optioneel) Geef de beveiligingsopties voor inkomende mail op: a. Selecteer het selectievakje Use Secure Sockets Layer (SSL). b. Selecteer de methode van verificatie. Laat de standaardmethode geselecteerd als u niet zeker weet welke u moet selecteren. Apple Mail toont dit scherm met instellingen alleen als een met Parallels Small Business Panel meegeleverde mailserver ondersteuning biedt voor SSL voor het geselecteerde type account (POP of IMAP).

50 50 diensten gebruiken 8. Klik Continue. 9. Geef de volgende informatie op over de uitgaande mailserver: Outgoing Mail Server: geef de naam of het domein op vanwaar uw mail wordt verstuurd (dit is het gedeelte na het apestaartje in uw adres). Use only this server: geselecteerd. Use Authentication: geselecteerd. User Name: geef uw volledige adres op. Password: Apple Mail neemt deze informatie mee uit de vorige stap, dus hier hoeft u niets te wijzigen.

51 diensten gebruiken Klik Continue. Apple Mail toont een overzicht van het mailaccount dat zal worden aangemaakt. 11. Selecteer het selectievakje Take account online en klik op Create.

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282 6444

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

Snel op weg met webworxx e-mail

Snel op weg met webworxx e-mail pagina 1 van 23 Snel op weg met webworxx e-mail U heeft kleur bekend en gekozen voor webworxx e-mail. Met deze handleiding helpen wij u graag snel op weg bij het instellen van uw e-mailaccount. Firefox

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Handleiding Inhoud 03 Basisinformatie e-mail 04 E-mailprogramma's 07 SMTP controleren als u geen e-mails kunt versturen 10 Veranderen van SMTP-poort

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 9-12-2015

Nadere informatie

Aan de slag met het adres van je website. Handleiding

Aan de slag met het  adres van je website. Handleiding Aan de slag met het e-mailadres van je website Handleiding Inhoud 03 Webmail instellen 05 Voordat je begint: benodigde gegevens 06 Waarom IMAP? 07 E-mailprogramma s 2 Webmail instellen Je hebt van ons

Nadere informatie

e-mail Welk programma gebruikt u voor het verzenden en ontvangen van uw e-mailberichten?

e-mail Welk programma gebruikt u voor het verzenden en ontvangen van uw e-mailberichten? Sunshine IT Postadres Sunshine IT De Koolmees 8 7671 VP VRIEZENVEEN Via onze website Pagina Contact E-mail (meestal binnen 24 uur antwoord) info@sunshine-it.nl Telefoon (liefst alleen indien dringend)

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Netvibes B.V. versie 1.0 E- mail: support@netvibes.nl Telefoon: +31 (0)20-205

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 3-11-2016 Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 29-3-2016 Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

E-mail accounts. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

E-mail accounts. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 6 E-mail accounts Als uw vereniging een eigen domeinnaam heeft gekoppeld aan e-captain dan bestaat er de mogelijkheid om e-mailadressen te koppelen aan uw domeinnaam vanuit e-captain. U heeft hier

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig.

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Schoolmail Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Wil je meer uitleg of hulp bij het instellen van de juiste

Nadere informatie

Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen

Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen Index Stap 1: Controleer of u de laatste versie heeft Stap 2: Voeg uw e-mailaccount toe Stap 3: Voer uw accountinformatie in Stap 4: Voer een naam en beschrijving

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

E-mail instellen in Outlook 2010

E-mail instellen in Outlook 2010 E-mail instellen in Outlook 2010 Benodigde gegevens Je kunt aan de slag met het instellen van je e-mailprogramma zodra je een e-mailadres hebt aangemaakt. Voor het instellen van je e-mailprogramma heb

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017

Nadere informatie

INHOUD 1. Instructie instellen e-mailaccounts... 1. 2. Uitgangspunten... 1. 3. Beveiliging persoonlijke gegevens... 1

INHOUD 1. Instructie instellen e-mailaccounts... 1. 2. Uitgangspunten... 1. 3. Beveiliging persoonlijke gegevens... 1 INHOUD 1. Instructie instellen e-mailaccounts... 1 2. Uitgangspunten... 1 3. Beveiliging persoonlijke gegevens... 1 4. Stappenplan... 2 a. Open Microsoft Outlook... 2 b. Instellen POP mailbox... 5 c. Instellen

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 28-11-2017

Nadere informatie

Handleiding e-mail instellen

Handleiding e-mail instellen Handleiding e-mail instellen Inhoudsopgave Inleiding... 1 Outlook Web Access... 2 Mozilla Thunderbird... 3 Account instellen... 3 Beveiliging instellen... 6 Adresboek instellen... 7 Microsoft Outlook 2007...

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

bla bla Guard Gebruikershandleiding

bla bla Guard Gebruikershandleiding bla bla Guard Gebruikershandleiding Guard Guard: Gebruikershandleiding publicatie datum woensdag, 03. september 2014 Version 1.0 Copyright 2006-2013 OPEN-XCHANGE Inc., Dit document is intellectueel eigendom

Nadere informatie

WebDAV. Gebruik bestanden op de server alsof ze lokaal op uw computer staan. Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties

WebDAV. Gebruik bestanden op de server alsof ze lokaal op uw computer staan. Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties WebDAV Gebruik bestanden op de server alsof ze lokaal op uw computer staan Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties Datum: November 2010 Aantal pagina's: 7 Versie: 1.30 Doelgroep: Content

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010 Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010 Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Microsoft Outlook 2010 Microsoft Windows Xp

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 11-9-2014 Auteur: Paul Scheper Wijziging

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017

Nadere informatie

Handleiding AndoMail met Zarafa

Handleiding AndoMail met Zarafa Handleiding AndoMail met Zarafa Inhoud AndoLan - Zarafa Webmail (e-mail)...3 1 Webmail met AndoMail...3 1.2 Nieuwe e-mail versturen...4 1.3 Een bijlage toevoegen...6 2 Een e-mailadres opzoeken / adresboek...7

Nadere informatie

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V.

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. Uitgave : 1.0 KORTE OMSCHRIJVING In dit document wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van de SMTP dienst van Bedrijvenweb Nederland B.V. om e-mail

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding KPN Secure Mail

Handleiding KPN Secure Mail Handleiding KPN Secure Mail Uw e-mailprogramma instellen Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met de telefonische helpdesk van E- Zorg op 020 430 90 33 of per email

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN

MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN Microsoft Outlook 2010 Laatste wijziging: 11 oktober 2012 HOUD U DE VOLGENDE GEGEVENS BIJ DE HAND: o Het betreffende mailadres en het wachtwoord van dat adres. GOED OM

Nadere informatie

MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN

MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN Microsoft Outlook 2007 Laatste wijziging: 11 oktober 2012 HOUD DE VOLGENDE GEGEVENS BIJ DE HAND o Het betreffende mailadres o Het wachtwoord van dat adres GOED OM TE WETEN

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Om een e-mailaccount in te kunnen stellen, heeft u de volgende gegevens nodig: e-mailadres wachtwoord van het e-mailadres

Om een e-mailaccount in te kunnen stellen, heeft u de volgende gegevens nodig: e-mailadres wachtwoord van het e-mailadres Windows Live Mail 2011 is het gratis mailprogramma voor Windows 7 en Vista. Tevens is Windows Live Mail 2011 de opvolger van Windows Mail, het standaard e-mailprogramma in Vista. U kunt Windows Live Mail

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

HANDLEIDING HOSTED EXCHANGE 2007 (PC-EN)

HANDLEIDING HOSTED EXCHANGE 2007 (PC-EN) HANDLEIDING HOSTED EXCHANGE 2007 (PC-EN) Met de Hosted Exchange oplossing van De Hostfabriek beschik je steeds over al je e-mails, publieke documenten en afspraken. Afhankelijk van de beschikbare mogelijkheden

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Om een e-mailaccount in te kunnen stellen, heeft u de volgende gegevens nodig: e-mailadres wachtwoord van het e-mailadres

Om een e-mailaccount in te kunnen stellen, heeft u de volgende gegevens nodig: e-mailadres wachtwoord van het e-mailadres Om een e-mailaccount in te kunnen stellen, heeft u de volgende gegevens nodig: e-mailadres wachtwoord van het e-mailadres Mozilla Thunderbird is waarschijnlijk het meest gebruikte alternatief voor de e-mailproducten

Nadere informatie

Veilig e-mailen. Waarom e-mailen via een beveiligde verbinding? U vertrouwt de verbinding met de e-mailserver van InterNLnet niet

Veilig e-mailen. Waarom e-mailen via een beveiligde verbinding? U vertrouwt de verbinding met de e-mailserver van InterNLnet niet Veilig e-mailen E-mail heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als communicatiemiddel. Het is een snelle en goedkope manier om met anderen waar ook ter wereld te communiceren. Als gevolg hiervan vindt

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Quickstart handleiding MS Outlook Account instellen Rechten geven offline werken www.pimbox.nl/support a hosted zarafa product Inhoudsopgave Installatie van de Zarafa Outlook Client 3 Aanmaken van een

Nadere informatie

Handleiding VU Webmail (Outlook Web App) december 2010

Handleiding VU Webmail (Outlook Web App) december 2010 Vrije Universiteit Amsterdam Universitair Centrum IT Handleiding VU Webmail (Outlook Web App) december 2010 Deze handleiding beschrijft hoe u toegang krijgt tot VU Webmail en hoe u deze kunt configureren.

Nadere informatie

E-mail instellen - Thunderbird

E-mail instellen - Thunderbird E-mail instellen - Thunderbird Hieronder wordt beschreven hoe u Mozilla Thunderbird in moet stellen om e-mail van de NetMatters-servers te ontvangen en te lezen. Opmerking: De hieronder getoonde schermafbeeldingen

Nadere informatie

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows XP en zijn voorgangers hadden als eigen E-mailprogramma Outlook Express. Hoe zit het met Vista? Windows Vista heeft een gewijzigde versie van

Nadere informatie

NAS 159 Time Machine Beste praktijk

NAS 159 Time Machine Beste praktijk NAS 159 Time Machine Beste praktijk Een back-upmap instellen voor Time Machine en een back-up maken van uw Mac A S U S T O R C O L L E G E CURSUSDOELSTELLINGEN Na afronding van deze cursus, moet u in staat

Nadere informatie

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl HANDLEIDING Telefonica e-mail instellen in Outlook Express Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl Stap 1: Start het programma Outlook Express. Stap 2: Kies in het menu helemaal bovenaan

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 2.1 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 30-09-2017 Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express *************************************************

DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express ************************************************* DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express ************************************************* Geen zorgen 1: Al uw andere instellingen blijven behouden! Geen zorgen 2: Al uw boodschappen en de

Nadere informatie

Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014

Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014 Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Mijn Bedrijf Online 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Aanpassen van Outlook op uw computer 4 2.1.1 E-mailbox

Nadere informatie

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl Inhoudsopgave 1. Veranderingen JBC Webmail... 2 3. Oude JBC Exchange-mail account

Nadere informatie

Je email-programma configureren

Je email-programma configureren Email configureren 1 Je email-programma configureren Om de tweede belangrijke functie van het Internet te kunnen gebruiken moeten we onze email configureren. Er zijn ook hier verschillende programma s

Nadere informatie

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MICROSOFT OUTLOOK - PAGINA 1 / 18

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MICROSOFT OUTLOOK - PAGINA 1 / 18 E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MICROSOFT OUTLOOK - PAGINA 1 / 18 INDEX ALGEMEEN Inleiding. POP3 of IMAP. Benodigde gegevens. STAP 1: Pagina 3 Pagina 4 Pagina

Nadere informatie

Toegang Educatieve ICT Systemen

Toegang Educatieve ICT Systemen Kenmerk: ICT20070612-03444 Datum: 12 juni 2007 Toegang Educatieve ICT Systemen Beste deelnemer, In de bijgaande brief ontvang je je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze heb je nodig om gebruik te kunnen

Nadere informatie

Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook Express

Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook Express Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook Express 1. Inhoud 1. INHOUD...1 2. E-MAIL ACCOUNTS BEHEREN...1 3. WIZARD INTERNET-VERBINDING...2 3.1. Naam...2 3.2. Internet e-mailadres...3

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

NAS 106 NAS gebruiken met Microsoft Windows

NAS 106 NAS gebruiken met Microsoft Windows NAS 106 NAS gebruiken met Microsoft Windows De bestanden openen op uw NAS met Windows en een netwerkstation instellen A S U S T O R C O L L E G E CURSUSDOELSTELLINGEN Na afronding van deze cursus, moet

Nadere informatie

Handleiding Secure ZorgMail via Outlook

Handleiding Secure ZorgMail  via Outlook Handleiding Secure ZorgMail e-mail via Outlook Documentnaam: Handleiding ZorgMail Secure e-mail in Outlook v2 Pagina 1 van 23 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Account activeren... 4 2.1 Activeren... 4

Nadere informatie

Handleiding Hosted Exchange

Handleiding Hosted Exchange Handleiding Hosted Exchange Toelichting In deze handleiding worden verschillende mogelijkheden en instellingen van Hosted Exchange aan u uitgelegd. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007 Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007 Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Microsoft Outlook 2007 Microsoft Windows Xp

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

Hosted Exchange Handleiding

Hosted Exchange Handleiding Hosted Exchange Handleiding 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Installatie... 4 2.1 Vooraf... 4 2.1.1 Systeemeisen... 4 2.1.2 Firewall... 4 2.1.3 Migratie richtlijnen... 5 2.2 Mobile... 6 2.2.1 ActiveSync instellen...

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Handleiding Outlook 2003 instellen

Handleiding Outlook 2003 instellen Handleiding Outlook 2003 instellen Deze handleiding beschrijft hoe u Microsoft Outlook 2003 in kunt stellen voor uw Denit e-mailaccount. E-mailaccount instellen... 2 Berichten achterlaten op de server...

Nadere informatie

Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x)

Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) Snel aan de slag Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) 2 Cisco Unity Connection Postvak IN Web 2 Opties in Postvak IN

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb. KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.nl email account Revisie: 07-04-2010 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Mozilla Thunderbird

Nadere informatie

Email instellen. Copyright Starteenwinkel.nl

Email instellen. Copyright Starteenwinkel.nl Email instellen Copyright Starteenwinkel.nl Instaleer een e-mail account in Mac Mail Voordat je aan de slag gaat met deze handleiding, ga eerst na of je het volgende in orde hebt gemaakt: Je hebt een email

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming Documentatie Installatie Instructie Microsoft Outlook: RPC over HTTPS De Dierenbescherming Auteur: Michel Koelewijn ICT Servicedesk Dierenbescherming Scheveningseweg 58 Postbus 85980, 2508 CR Den Haag

Nadere informatie

Configuratie Outlook 2000

Configuratie Outlook 2000 Configuratie Outlook 2000 Deze gedetailleerde handleiding zal u helpen om: 4 uw nieuwe Euphony-e-mailadres toegangelijk te maken via Outlook (blz. 1 8) 4 uw bestaande e-mailadres(sen) in Outlook toegankelijk

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

bla bla Guard Gebruikershandleiding

bla bla Guard Gebruikershandleiding bla bla Guard Gebruikershandleiding Guard Guard: Gebruikershandleiding publicatie datum woensdag, 23. maart 2016 Version 2.2.0 Copyright 2016-2013 OX Software GmbH, Dit document is intellectueel eigendom

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282 6444

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015 Auteur:

Nadere informatie

Secure File Sync - Quick Start Guide

Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync Quick Start Guide 1. Installatie van de applicatie op een computer; 2. Gebruik van de applicatie; 3. Bestanden delen vanuit de applicatie; 4. Gebruik

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Thuisgebruik Fontys mail met Outlook 2003

Thuisgebruik Fontys mail met Outlook 2003 Thuisgebruik Fontys mail met Outlook 2003 ICT Services Fontys Hogescholen Datum, 18.04.2006 Versie: 2 Versiebeheer Versie Datum Auteur Wijzigingen 1 11.04.2006 M.Wolvekamp Eerste aanzet 2 18.04.2006 M.Wolvekamp

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

WebHare en WebDAV. Gebruik bestanden op de WebHareserver alsof ze op uw computer staan. Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties

WebHare en WebDAV. Gebruik bestanden op de WebHareserver alsof ze op uw computer staan. Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties WebHare en WebDAV Gebruik bestanden op de WebHareserver alsof ze op uw computer staan Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties Datum: Oktober 2012 Aantal pagina's: 8 Versie: 1.4 Doelgroep:

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Denit Hosted Exchange 2010 Instellingen voor MS Outlook 2010

Denit Hosted Exchange 2010 Instellingen voor MS Outlook 2010 Denit Hosted Exchange 2010 Instellingen voor MS Outlook 2010 Deze handleiding beschrijft de stappen om een Denit Hosted Exchange 2010 account in te stellen in Microsoft Outlook 2010. Versie 1.2 1) MS Outlook

Nadere informatie

BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2. Gebruikershandleiding

BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2. Gebruikershandleiding BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2 Gebruikershandleiding SWDT654281-1091416-0721034519-006 Inhoudsopgave Aan de slag... 2 De messaging-serviceplans voor de BlackBerry

Nadere informatie