Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mededeling met betrekking tot het auteursrecht"

Transcriptie

1 Parallels Panel

2 Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington USA Telefoon: +1 (425) Fax: +1 (425) Copyright , Parallels, Inc. Alle rechten voorbehouden. Verspreiding van dit werk of afgeleide(n) daarvan in welke vorm dan ook is verboden, tenzij vooraf schriftelijke toestemming is verkregen van de houder van het auteursrecht. Gepatenteerde technologie, beschermd door V.S.-patenten 7,328,225; 7,325,017; 7,293,033; 7,099,948; 7,076,633. Patenten aangevraagd in de V.S. De namen van producten en diensten die worden vermeld zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

3 Inhoud Voorwoord 4 Typografische Conventies... 4 Reacties... 5 Kennis maken met Parallels Small Business Panel 6 Uw wachtwoord wijzigen en opties voor instellen 7 De contactgegevens van andere gebruikers bekijken 9 Toegang tot toepassingen en diensten 10 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 11 Verbinding maken met een webmap via het bestandsysteem van uw computer Microsoft Windows-systemen Linux-systemen Mac OS Hoe werkt bestandsbeheer in Parallels Small Business Panel Bestanden delen met andere gebruikers binnen de organisatie Uw bestanden uploaden naar een private map op de server Bestanden overdragen die te groot zijn om per te versturen diensten gebruiken 32 Microsoft Office Outlook 2007 instellen Microsoft Outlook Express 6 instellen Mozilla Thunderbird instellen Apple Mail instellen... 46

4 4 Voorwoord Voorwoord In deze sectie: Typografische Conventies... 4 Reacties... 5 Typografische Conventies Voordat u deze handleiding gebruikt, is het belangrijk te begrijpen welke documentatieconventies worden aangehouden. De volgende soorten opmaak in de tekst geven aan dat het om speciale informatie gaat. Opmaakconventie Soort informatie Voorbeeld Speciaal Vet Cursief Monospace Elementen die u moet selecteren, zoals opties in een menu, knoppen of onderdelen in een lijst. Titels van hoofdstukken, secties en subsecties. Wordt gebruikt om het belang van een bepaald punt te benadrukken, om een nieuwe term te introduceren of om aan te geven dat het om een voorbeeldtekst gaat die moet worden vervangen door een echte naam of waarde. De namen van opdrachten, bestanden en mappen. Ga naar het tabblad Systeem. Lees het hoofdstuk Beginselen van systeembeheer. Het systeem ondersteunt het zoeken met zogenaamde jokers. Het licentiebestand bevindt zich in de map ses.

5 Voorwoord 5 Opmaakconventie Soort informatie Voorbeeld Preformatted Schermuitvoer van de # ls al /files computer in een totaal opdrachtregelsessie; broncode in XML, C++ of een andere programmeertaal. Preformatted Vet HOOFDLETTERS TOETS+TOETS Om wat u invoert te onderscheiden van de computeruitvoer op het scherm. Namen van de toetsen op het toetsenbord. Combinaties van toetsen die de gebruiker moet indrukken en ingedrukt moet houden om vervolgens een andere toets aan te slaan. # cd /root/rpms/php SHIFT, CTRL, ALT CTRL+P, ALT+F4 Reacties Als u in deze handleiding een fout aantreft, of wanneer u suggesties of ideeën hebt over hoe deze beter zou kunnen, laat het ons weten via het online formulier op Neem in uw verslag alstublieft de titel van deze handleiding op, de titel van het hoofdstuk en van de betreffende sectie, als ook van het tekstfragment waarin u de fout hebt aangetroffen.

6 H O O F D S T U K 1 Kennis maken met Parallels Small Business Panel U aanmelden bij Parallels Small Business Panel: 1. Open uw webbrowser en geef het internetadres op dat u van uw systeembeheerder hebt gekregen. Bijvoorbeeld: https:// :8443, of https://voorbeeld.nl: Als uw browser meldt dat de identiteit van de website niet kon worden geverifieerd, of dat de website gebruik maakt van een SSL-certificaat dat door een onbekende certificaatautoriteit is uitgegeven, maar u bent er zeker van dat u het juiste adres hebt opgegeven, maak u dan geen zorgen. Dit betekent slechts dat er een standaard zelfgetekend SSL-certificaat op de server wordt gebruikt om het communicatiekanaal te beveiligen. Deze SSL-waarschuwingen kunt u gewoon wegklikken. 3. Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op en klik op Aanmelden. Parallels Small Business Panel (hierna kortweg Parallels Panel genoemd) biedt snelkoppelingen waarmee u handelingen kunt verrichten en waarmee u toegang krijgt tot de toepassingen en diensten in het informatiesysteem van uw bedrijf. De snelkoppelingen voor beschikbare bewerkingen zijn gegroepeerd onder tabbladen die zich bevinden in de bovenste ruimte voor navigatie: Tabblad Mijn diensten. Hier krijgt u toegang tot de toepassingen die op de server zijn geïnstalleerd, tot webmail en tot functies voor bestandsbeheer. Ook kunt u hier de contactgegevens bekijken van de andere gebruikers die in het systeem zijn geregistreerd. Tabblad Gebruikers. Dit is waar u de contactgegevens kunt bekijken van andere gebruikers die in het systeem zijn geregistreerd. Tabblad Bestanden. Dit is waar gebruikers bestanden naar de server kunnen uploaden om deze te delen met andere in het systeem geregistreerde gebruikers. Pictogram Mijn profiel. Dit is waar u uw eigen contactgegevens kunt bekijken en het doorsturen en automatisch beantwoorden van inkomende berichten kunt instellen Pictogram Afmelden. Hiermee wordt uw sessie in Parallels Panel afgesloten. Pictogram Help. Dit pictogram opent de contextgevoelige online helpbestanden. Opmerking: als er extra rechten aan uw account zijn toegewezen door de systeembeheerder of manager, dan zult u beschikken over extra knoppen en pagina s in Parallels Panel. Als u meer wilt weten over deze extra mogelijkheden, zie dan Parallels Small Business Panel: Handleiding voor beheerders.

7 H O O F D S T U K 2 Uw wachtwoord wijzigen en opties voor instellen Uw wachtwoord wijzen: 1. Klik op Mijn profiel in het bovenste menu. 2. Geef op het tabblad Algemeen de nieuwe gebruikersnaam of het nieuwe wachtwoord op en bevestig het nieuwe wachtwoord. 3. Klik OK. Bij de instellingen van uw account kunt u ook het volgende instellen: Naar een extern adres doorsturen van alle mailberichten die binnenkomen op uw in het systeem geregistreerde adres. Automatische beantwoording van alle inkomende berichten in uw postvak dat binnen het systeem wordt gehost. Dit kan worden gebruikt voor het versturen van een automatisch bericht dat de ontvangst van een bevestigt, of van een melding Niet op kantoor of Op vakantie. Als u alle die bij uw postvak binnenkomt wilt doorsturen: 1. Klik op het pictogram Mijn profiel bovenaan de pagina. 2. Klik op het tabblad Doorsturen van berichten. 3. Selecteer het selectievakje Doorsturen van s inschakelen. 4. Geef het adres op waarnaar een kopie van alle inkomende berichten moet worden doorgestuurd. Het doorsturen van mail betekent niet dat de originele berichten die bij uw postvak in het systeem aankomen worden gewist. Daarom is het belangrijk dat u beide postvakken van tijd tot tijd opschoont. 5. Klik OK. Als u een automatische beantwoording wilt instellen voor uw postvak op de server: 1. Klik op het pictogram Mijn profiel bovenaan de pagina. 2. Klik op het tabblad Automatische beantwoording. 3. Selecteer het selectievakje Automatische beantwoording inschakelen. 4. Geef het onderwerp en de tekst van het bericht op.

8 8 Uw wachtwoord wijzigen en opties voor instellen 5. Klik OK.

9 H O O F D S T U K 3 De contactgegevens van andere gebruikers bekijken De contactgegevens bekijken van andere in het systeem geregistreerde gebruikers: 1. Klik op het tabblad Gebruikers. Alle in het systeem geregistreerde gebruikers worden in een lijst getoond. 2. Voer één van de volgende acties uit: Om een gebruiker te zoeken op naam of op adres, geeft u de naam of het adres op in het juiste invoerveld en u klikt op Zoeken. Om de contactgegevens van een gebruiker te bekijken, klikt u op de naam van de gebruiker in de lijst. Om een bericht naar de gebruiker te versturen, klikt u op het adres van de gebruiker in de kolom adres.

10 H O O F D S T U K 4 Toegang tot toepassingen en diensten Toegang tot toepassingen en diensten: 1. Klik op het tabblad Mijn diensten. Hier worden snelkoppeling naar beschikbare diensten en toepassingen weergegeven. 2. Klik op een snelkoppeling om de juiste toepassing te openen. Mijn opent een webmailprogramma voor uw mailbox. Deze snelkoppeling is alleen aanwezig als u beschikt over een adres dat wordt beheerd vanuit Parallels Small Business Panel. Mijn bestanden opent een programma voor bestandsbeheer dat u kunt gebruiken voor het delen van bestanden met andere gebruikers en voor het bekijken van bestanden die door anderen zijn gedeeld. Medewerkers toont contactgegevens van andere in Parallels Small Business Panel geregistreerde gebruikers.

11 H O O F D S T U K 5 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Als het delen van bestanden en mappen op de server is ingeschakeld, dan kunt u de volgende taken uitvoeren: Bestanden delen om samen te werken met andere gebruikers binnen de organisatie. Plaats bestanden in een private beveiligde map op de server als reservekopie, of om er via internet toegang toe te hebben. Bestanden overdragen die te groot zijn om via te versturen. U uploadt deze bestanden naar de server, maakt een geheime link aan en stuurt deze via naar de gewenste ontvangers; deze kunnen de bestanden vervolgens vanaf de server downloaden. Toegang tot gedeelde bestanden: Via een webbrowser, met behulp van bestandsbeheer in Parallels Small Business Panel. Koppel de map op de server als een webmap aan het besturingssysteem van uw computer en werk met de map alsof de bestanden zich op uw eigen computer bevinden. In dit hoofdstuk: Verbinding maken met een webmap via het bestandsysteem van uw computer 12 Hoe werkt bestandsbeheer in Parallels Small Business Panel Bestanden delen met andere gebruikers binnen de organisatie Uw bestanden uploaden naar een private map op de server Bestanden overdragen die te groot zijn om per te versturen... 31

12 12 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Verbinding maken met een webmap via het bestandsysteem van uw computer Het koppelen van een webmap aan het bestandsysteem van uw computer is nuttig als u vaak met de bestanden in de map werkt, omdat een gekoppelde webmap zich precies zo gedraagt als elke andere map in uw bestandsysteem. In deze sectie: Microsoft Windows-systemen Linux-systemen Mac OS... 25

13 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 13 Microsoft Windows-systemen Een webmap koppelen aan uw computer met Microsoft Windows XP: 1. Klik met rechts op de menuknop Start en selecteer Verkennen. 2. In het menu Extra selecteert u Netwerkverbinding maken. 3. Selecteer de stationsletter die aan de netwerkschijf zal worden toegewezen en klik op Meld u aan voor online opslag of maak verbinding met een netwerkserver. 4. Klik op Volgende. 5. Zorg ervoor dat de optie Andere netwerklocatie kiezen is geselecteerd en klik op Volgende.

14 14 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 6. Ga naar Parallels Small Business Panel en zoek het adres op van de betreffende webmap. Meld u aan bij Parallels Small Business Panel, ga naar Bestanden, zoek de juiste map op, open deze en klik op het pictogram in de rechter bovenhoek van Bestandsbeheer. De link naar de huidige webmap zal in het geopende venster worden weergegeven. Klik op de knop Link kopiëren naar klembord.

15 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Keer terug naar de wizard Netwerklocatie toevoegen, geef de volledige URL naar de juiste webmap op en klik op Volgende.

16 16 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 8. Geef in het venster dat wordt geopend de gebruikersnaam en het wachtwoord op die u gebruikt om u bij Parallels Small Business Panel aan te melden. Selecteer het selectievakje Mijn wachtwoord onthouden en klik op OK.

17 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Geef de naam op die u in uw besturingssysteem aan deze webmap wilt toewijzen en klik op Volgende.

18 18 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 10. Klik op Voltooien. Nu zal deze webmap, steeds als u uw computer opstart, verschijnen in de Windows Verkenner onder Mijn netwerklocaties. Opmerking voor gebruikers van Microsoft Windows: als u problemen ondervindt bij het maken van verbinding met een webmap, controleer dan of u alle beschikbare updates en service packs van het besturingssysteem hebt geïnstalleerd. Als u de 32-bit versie van Windows XP, Windows Vista of Windows 2003 Server gebruikt, installeer dan ook de hotfix die beschikbaar is op ED1D64. Een webmap koppelen aan uw computer met Microsoft Windows Vista: 1. Klik op de menuknop Start en selecteer Computer. 2. Klik op Netwerkverbinding maken. 3. Selecteer de stationsletter die u aan de netwerkschijf wilt toewijzen en klik op Verbinding met een website maken waar u documenten en afbeeldingen kunt opslaan. 4. Klik op Volgende.

19 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Zorg ervoor dat de optie Een aangepaste netwerklocatie kiezen is geselecteerd en klik op Volgende. 6. Ga naar Parallels Small Business Panel en zoek het adres op van de betreffende webmap. Meld u aan bij Parallels Small Business Panel, ga naar Bestanden, zoek de juiste map op, open deze en klik op het pictogram in de rechter bovenhoek van Bestandsbeheer. De link naar de huidige webmap zal in het geopende venster worden weergegeven. Klik op de knop Link kopiëren naar klembord.

20 20 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 7. Keer terug naar de wizard Netwerklocatie toevoegen, geef de volledige URL naar de juiste webmap op en klik op Volgende.

21 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Geef in het venster dat wordt geopend de gebruikersnaam en het wachtwoord op die u gebruikt om u bij Parallels Small Business Panel aan te melden. Selecteer het selectievakje Mijn wachtwoord onthouden en klik op OK.

22 22 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 9. Geef de naam op die u in uw besturingssysteem aan deze webmap wilt toewijzen en klik op Volgende.

23 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Klik op Voltooien. Nu zal deze webmap, steeds als u uw computer opstart, verschijnen in de Windows Verkenner onder Netwerklocaties.

24 24 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Linux-systemen Een webmap als netwerkstation koppelen aan uw Linux-gebaseerde computer met behulp van GNOME Nautilus bestandsbeheer: 1. Open de bestandbrowser. 2. In het menu File selecteert u Connect to Server. 3. Uit het menu Service type selecteert u ofwel WebDAV (HTTP) of Secure WebDAV (HTTPS). Vraag uw systeembeheerder welke optie voor u de juiste is. 4. In het veld Server geeft u de hostnaam of het IP-adres van uw server op. 5. In het veld Folder geeft u het zoekpad op naar uw gedeelde map. Om achter de locatie van uw webmap te komen, meldt u zich aan bij Parallels Small Business Panel, gaat u naar Bestanden, zoekt u de juiste map op en opent u deze. Ten slotte klikt u op het pictogram in de rechter bovenboek van Bestandsbeheer. De link naar de huidige webmap zal in het geopende venster worden weergegeven. 6. Klik op Connect. 7. De snelkoppeling naar het delen van bestanden zal worden toegevoegd aan het panel Places. Klik op deze snelkoppeling. 8. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die u gebruikt om u aan te melden bij Parallels Small Business Panel. 9. Selecteer de optie Remember password forever zodat u uw wachtwoord niet steeds opnieuw hoeft in te voeren als u verbinding met de server maakt. 10. Klik op Connect. Een webmap koppelen met behulp van KDE Konqueror bestandsbeheer: 1. Open Konqueror en geef het adres van de gedeelde map op in de adresbalk. Gebruik webdav of webdavs als protocol, in plaats van of http of https. Om achter de locatie van uw webmap te komen, meldt u zich aan bij Parallels Small Business Panel, gaat u naar Bestanden, zoekt u de juiste map op en opent u deze. Ten slotte klikt u op het pictogram in de rechter bovenboek van Bestandsbeheer. De link naar de huidige webmap zal in het geopende venster worden weergegeven. 2. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die u gebruikt om u aan te melden bij Parallels Small Business Panel.

25 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 25 Mac OS Een webmap als netwerkstation koppelen aan uw Mac OS X-gebaseerde computer: 1. Open de Finder. 2. Selecteer de optie Connect to Server... onder het menu Go, of gebruik de keyboardsnelkoppeling [cmd]+[k]. 3. Geef de locatie van uw gedeelde map op in het veld Server Address. Om achter de locatie van uw webmap te komen, meldt u zich aan bij Parallels Small Business Panel, gaat u naar Bestanden, zoekt u de juiste map op en opent u deze. Ten slotte klikt u op het pictogram in de rechter bovenboek van Bestandsbeheer. De link naar de huidige webmap zal in het geopende venster worden weergegeven. 4. (Optioneel) Klik op het +-teken naast het adres om de locatie van deze webmap te onthouden. De link naar de webmap zal worden toegevoegd aan de Favorite Servers en de volgende keer dat u hier verbinding mee wilt maken hoeft u de webmap alleen aan te klikken in de lijst. 5. Klik op Connect. 6. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die u gebruikt om u aan te melden bij Parallels Small Business Panel. 7. Selecteer de optie Remember this password in my keychain zodat u uw wachtwoord niet steeds opnieuw hoeft in te voeren als u verbinding met de server maakt. 8. Klik op OK. Als u gebruik maakt van SSL, dan ontvangt u wellicht een waarschuwing dat het SSL-certificaat op de server ongeldig is. In dat geval kunt u deze SSL-waarschuwing gewoon wegklikken. Nadat het netwerkstation is gekoppeld, zal er een snelkoppeling op uw bureaublad worden geplaatst. Om automatisch verbinding te maken met de webmap als u zich bij uw Mac aanmeldt: 1. Open System Preferences en selecteer Accounts. 2. Selecteer uw gebruikeraccount en klik vervolgens op het tabblad Login Items. 3. Selecteer de snelkoppeling naar het netwerkstation vanaf uw bureaublad en sleep deze naar het venster Login Items (in System Preferences > Accounts).

26 26 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 4. Als u niet wilt dat, steeds wanneer u uw Mac opstart, de gekoppelde schijf automatisch wordt geopend in de Finder, selecteer dan het selectievakje Hide. 5. Klik op OK.

27 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 27 Hoe werkt bestandsbeheer in Parallels Small Business Panel Opmerking: voor toegang tot de bestanden vanuit het bestandsbeheer van Parallels Small Business Panel moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Als u deze bestanden vaker opent, dan valt het aan te raden om een webmap te koppelen aan het bestandsysteem van uw computer (op pagina 12). Linkerkant Bestanden uploaden. Hiermee wordt een wizard gestart waarmee u bestanden en mappen naar de server kunt uploaden. Persoonlijke bestanden. Deze snelkoppeling brengt u naar uw private map, waarin u bestanden kunt plaatsen waar alleen u toegang toe heeft. Als u de opslagruimte op de server wilt gebruiken voor het opslaan van reservekopieën, of als u toegang tot uw bestanden wilt via internet, plaats uw bestanden dan in deze map. Zie voor meer informatie de sectie Uw bestanden uploaden naar een private map op de server (op pagina 30). Gedeelde bestanden. Deze snelkoppeling brengt u naar de map algemeen, waarin u bestanden kunt plaatsen waar andere gebruikers binnen uw organisatie toegang toe moeten hebben. Als u wilt samenwerken met andere medewerkers, plaats uw bestanden dan in deze map. Zie voor meer informatie de sectie Bestanden delen met andere gebruikers binnen de organisatie (op pagina 28). Rechterkant Aan de rechterkant ziet u een lijst met de bestanden en mappen in de momenteel geselecteerde map, en een werkbalk met de volgende onderdelen: Delen. Selecteer bestanden in een willekeurige map en klik hier om de bestanden naar de gedeelde map te verplaatsen. hiermee worden deze toegankelijk voor alle gebruikers van Parallels Small Business Panel. Link en. Selecteer bestanden in een willekeurige map en klik hier om een bericht te versturen om gebruikers op de hoogte te stellen van de locatie van de bestanden, zodat zij deze kunnen downloaden. Verwijderen. Selecteer bestanden en klik hier om deze permanent te verwijderen. Meer. Dit menu biedt toegang tot de volgende handelingen: het aanmaken van een nieuwe map, het kopiëren en verplaatsen van bestanden of mappen. Het pictogram (Link naar deze map). Klik hier om het internetadres van de huidige map te bekijken of naar het klembord te kopiëren.

28 28 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Bestanden delen met andere gebruikers binnen de organisatie Bestanden delen met andere gebruikers binnen de organisatie: 1. Ga naar het tabblad Bestanden en selecteer de bestanden die u wilt delen: Als u nieuwe bestanden wilt uploaden naar Parallels Small Business Panel: a. Ga aan de linkerkant naar Gedeelde bestanden en klik op Bestanden uploaden. b. Klik op Bladeren en selecteer de juiste bestanden. c. Selecteer de locatie in de map Gedeelde bestanden waarnaar u de bestanden wilt uploaden. Als u de bestanden wilt delen vanuit uw map met Persoonlijke bestanden: d. Ga vanaf het tabblad Bestanden aan de linkerkant naar Persoonlijke bestanden en blader naar de map waarin de betreffende bestanden zich bevinden. e. Selecteer de juiste bestanden en klik op Delen. f. Selecteer de locatie in de map Gedeelde bestanden waarnaar u de bestanden wilt uploaden. 2. Als u per een melding wilt versturen met links naar de gedeelde bestanden, selecteer dan het selectievakje Na afloop een versturen met links naar de gepubliceerde bestanden. Klik op Volgende. Zo niet, klik dan op Upload zonder dit selectievakje te selecteren. Als u ervoor kiest een melding per te versturen, dan moet u op de volgende pagina het volgende doen: a. Selecteer of aanmelding bij Parallels Small Business Panel vereist is voor toegang tot de bestanden en of de mensen die over de links beschikken ook de mogelijkheid moeten krijgen om de bestanden aan te passen. b. Als u ervoor kiest om de gelinkte bestanden voor iedereen toegankelijk te maken, selecteer dan de periode waarbinnen de links verlopen. Na deze periode zullen de links niet langer geldig zijn. c. Selecteer de accounts van de Parallels Small Business Panel-gebruikers die de melding moeten ontvangen en geef de adressen op van andere ontvangers van de melding.

29 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 29 d. Geef de onderwerpregel van de en de tekst van het bericht op. Merk op dat links naar bestanden automatisch worden ingevoegd op de plaats waar u de tekst <- [LINKS WILL BE INSERTED HERE - DO NOT REMOVE] -> ziet staan. 3. Klik op OK. De bestanden zijn nu geüpload naar de map shared en alle gebruikers van Parallels Small Business Panel kunnen ze bekijken, aanpassen of verwijderen.

30 30 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen Uw bestanden uploaden naar een private map op de server U kunt private mappen op de server gebruiken voor: Het opslaan van reservekopieën van uw bestanden. Het op internet opzoeken en gebruiken van de bestanden in uw private map. Het via bestandsbeheer uploaden van bestanden naar de private map: 1. Ga naar het tabblad Bestanden en klik aan de linkerkant op Persoonlijke bestanden. 2. Klik op Bestanden uploaden. 3. Klik op Bladeren om de juiste bestanden te selecteren. 4. Selecteer de map waar u de bestanden naartoe wilt uploaden. 5. Als u per een melding wilt versturen met links naar de geüploade bestanden, selecteer dan het selectievakje Na afloop een versturen met links naar de geüploade bestanden. Klik op Volgende. Zo niet, klik dan op Upload zonder dit selectievakje te selecteren. Als u ervoor kiest een melding per te versturen, dan moet u op de volgende pagina het volgende doen: a. Selecteer de geldigheidsduur van de link. Na deze periode zullen de links niet langer geldig zijn. Als u wilt dat de link nooit verloopt, selecteer dan de optie nooit. b. Selecteer de accounts van de Parallels Small Business Panel-gebruikers die de melding moeten ontvangen en geef de adressen op van andere ontvangers van de melding. c. Geef de onderwerpregel van de en de tekst van het bericht op. Merk op dat links naar bestanden automatisch worden ingevoegd op de plaats waar u de tekst <- [LINKS WILL BE INSERTED HERE - DO NOT REMOVE] -> ziet staan. 6. Klik OK. De bestanden zijn nu geüpload naar de map private/gebruikersnaam en alleen u, als eigenaar van de map, kunt de bestanden zien, downloaden, aanpassen of verwijderen.

31 Bestandsdeling gebruiken om bestanden te delen en op te vragen 31 Bestanden overdragen die te groot zijn om per te versturen Als u iemand een bestand wilt sturen dat te groot is om per te verzenden: 1. Upload het bestand naar de server, of selecteer het bestand als deze al naar de server is geüpload: Als u nieuwe bestanden wilt uploaden naar Parallels Small Business Panel: a. Klik op het tabblad Bestanden en vervolgens op het pictogram Bestanden uploaden. b. Selecteer de map waarnaar u bestanden wilt uploaden. Bijvoorbeeld: Persoonlijke bestanden > gebruikersnaam. c. Klik op Bladeren en selecteer de bestanden die u wilt versturen. d. Selecteer het selectievakje Na afloop een versturen met links naar de gepubliceerde bestanden en klik op Volgende. Als de bestanden al zijn geüpload naar Parallels Small Business Panel: e. Ga naar het tabblad Bestanden en blader naar de map waar de betreffende bestanden zich bevinden. f. Selecteer de juiste bestanden en klik op Link en. 2. Als u ervoor hebt gekozen een bestand te versturen vanaf een andere locatie dan uw private map (Persoonlijke map), geef dan ook aan of aanmelding bij Parallels Small Business Panel vereist is voor toegang tot de bestanden en of degene die over de links naar de bestanden beschikt ook de mogelijkheid moet hebben om de bestanden aan te passen. 3. Selecteer de geldigheidsduur van de link. Na deze periode zullen de links niet langer geldig zijn. 4. Selecteer de accounts van de Parallels Small Business Panel-gebruikers die de melding moeten ontvangen en geef de adressen op van andere ontvangers van de melding. 5. Geef de onderwerpregel van de en de tekst van het bericht op. Merk op dat links naar bestanden automatisch worden ingevoegd op de plaats waar u de tekst <- [LINKS WILL BE INSERTED HERE - DO NOT REMOVE] -> ziet staan. 6. Klik OK. De links naar bestanden zullen naar de bedoelde ontvangers worden verstuurd, waarna zij de de bestanden kunnen downloaden.

32 H O O F D S T U K 6 diensten gebruiken Als uw account wordt beheerd vanuit Parallels Small Business Panel, dan gelden voor u de volgende voordelen: U hebt toegang tot uw via het webmailprogramma, of via het programma dat op uw computer is geïnstalleerd. U kunt een adres instellen voor het doorsturen van , zodat er een kopie van elk inkomend bericht naar een ander adres wordt doorgestuurd. U kunt een automatische beantwoording instellen, die een vooraf ingesteld bericht verstuurt als antwoord op elk inkomend bericht. Dit is nuttig voor het versturen van niet op kantoor - of op vakantie -meldingen, wanneer u niet aanwezig bent. Om toegang tot webmail te krijgen beschikt u over de volgende opties: Open in een webbrowser de URL webmail.voorbeeld.nl, waarbij voorbeeld.nl staat voor het internetadres van uw website. Wanneer u naar uw gebruikersnaam wordt gevraagd, geeft u uw volledige adres op (bijvoorbeeld en het wachtwoord dat u ook gebruikt als u zich bij Parallels Small Business Panel aanmeldt. Als u bij Parallels Small Business Panel bent aangemeld, klik dan op het tabblad Mijn diensten en vervolgens op de snelkoppeling Mijn mail. Opmerking: als webmail niet wordt geopend, zorg er dan voor dat u op uw computer geen software voor het blokkeren van banners uitvoert (zoals de antibannerfunctie van Kaspersky Internet Security) en geen software voor het blokkeren van popupvensters. Het doorsturen van voor uw adres inschakelen: 1. Klik op Mijn profiel in het bovenste menu. 2. Klik op het tabblad Doorsturen van berichten. 3. Voer één van de volgende acties uit: Om het doorsturen van mail in te schakelen, selecteert u het selectievakje Doorsturen inschakelen, voert u het adres in waarnaar s moeten worden doorgestuurd en klikt u op OK. Om het doorsturen van mail uit te schakelen, zorgt u dat het selectievakje Doorsturen inschakelen niet is geselecteerd en klikt u op OK. Automatische beantwoording voor uw adres instellen: 1. Klik op Mijn profiel in het bovenste menu. 2. Klik op het tabblad Automatische beantwoording.

33 diensten gebruiken Voer één van de volgende acties uit: Om automatische beantwoording in te schakelen, selecteert u het selectievakje Automatische beantwoording inschakelen, u geeft het onderwerp en de tekst van het bericht op en klikt op OK. Om automatische beantwoording uit te schakelen, zorgt u dat het selectievakje Automatische beantwoording inschakelen niet is geselecteerd en klikt u op OK. Als SpamAssassin op uw server is ingeschakeld en u wilt de nauwkeurigheid van de spamdetectie verbeteren: 1. Ga naar uw postvak met een programma voor webmail of met het mailprogramma op uw computer. 2. Loop langs alle berichten in uw Postvak In. Verplaats alle ongewenste berichten naar de map Spam. Door dit te doen zal het SpamAssassin-spamfilter ongewenste berichten steeds beter kunnen herkennen. In dit hoofdstuk: Microsoft Office Outlook 2007 instellen Microsoft Outlook Express 6 instellen Mozilla Thunderbird instellen Apple Mail instellen... 46

34 34 diensten gebruiken Microsoft Office Outlook 2007 instellen Instellen van Microsoft Office Outlook 2007: 1. Open Microsoft Office Outlook. 2. Ga naar Hulpprogramma s> Accountinstellingen. 3. Klik vanaf het tabblad op Nieuw. 4. Laat de optie Microsoft Exchange, POP3, IMAP of HTTP geselecteerd. Klik op Volgende.

35 diensten gebruiken Selecteer het selectievakje Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren. Klik op Volgende. 6. Select de optie Internet en klik op Volgende.

36 36 diensten gebruiken 7. Geef de volgende gegevens op: Uw naam. Uw adres. Type account. Als u kopieën van berichten op de server wilt bewaren, selecteer dan de optie IMAP. Als u geen kopieën van berichten op de server wilt bewaren, selecteer dan de optie POP3. Als u IMAP selecteert dan hebt u de mogelijkheid om het SpamAssassin-spamfilter te trainen aan de hand van de berichten die u ontvangt, mits SpamAssassin op de server is ingeschakeld. Server voor inkomende mail. Geef uw domeinnaam op. Bijvoorbeeld: voorbeeld.nl. Server voor uitgaande mail. Geef uw domeinnaam op. Bijvoorbeeld: voorbeeld.nl. Gebruikersnaam waarmee u zich bij uw postvak aanmeldt. Geef uw volledige adres op. Wachtwoord waarmee u zich bij uw postvak aanmeldt. Dit wachtwoord is hoogstwaarschijnlijk hetzelfde als het wachtwoord dat u gebruikt om u bij Parallels Small Business Panel aan te melden. 8. Klik op Volgende. 9. Klik op Voltooien.

37 diensten gebruiken 37 Microsoft Outlook Express 6 instellen De aanwijzingen in deze sectie zijn gecontroleerd in Microsoft Outlook Express 6. De procedures zijn wellicht anders in latere versies van Microsoft Outlook Express. Instellen van Microsoft Outlook Express: 1. Open Microsoft Outlook Express. 2. Ga naar Hulpprogramma s > Accounts. 3. Klik op de knop Toevoegen en selecteer het onderdeel Mail. 4. Geef uw naam op zoals u wilt dat deze zichtbaar is in alle berichten die u verstuurt en klik op Volgende.

38 38 diensten gebruiken 5. Geef uw adres op en klik op Volgende.

39 diensten gebruiken Stel de volgende instellingen in: Protocol van uw inkomende mailserver. Als u kopieën van berichten op de server wilt bewaren, selecteer dan de optie IMAP. Als u geen kopieën van berichten op de server wilt bewaren, selecteer dan de optie POP3. Als u IMAP selecteert dan hebt u de mogelijkheid om het SpamAssassin-spamfilter te trainen aan de hand van de berichten die u ontvangt, mits SpamAssassin op de server is ingeschakeld. Server voor inkomende mail. Geef het internetadres van uw website op. Server voor uitgaande mail. Geef het internetadres van uw website op.

40 40 diensten gebruiken 7. Klik op Volgende. 8. Geef de volgende gegevens op: Uw accountnaam. Geef uw adres op in het veld Accountnaam. Uw wachtwoord. Dit wachtwoord is hoogstwaarschijnlijk hetzelfde als het wachtwoord dat u gebruikt om u bij Parallels Small Business Panel aan te melden. Selectievakje Wachtwoord onthouden. Laat deze geselecteerd als u niet steeds naar uw wachtwoord wilt worden gevraagd wanneer uw programma verbinding maakt met de mailserver om deze op nieuwe berichten te controleren. Klik op Volgende. 9. Om het instellen van uw programma te voltooien, klik Voltooien.

41 diensten gebruiken 41 Mozilla Thunderbird instellen De aanwijzingen in deze sectie zijn gebaseerd op Mozilla Thunderbrid 2. Eerdere of latere versies van Mozilla Thunderbird werken wellicht anders. Instellen van Mozilla Thunderbird: 1. Open Mozilla Thunderbird. 2. Ga naar Extra> Accountinstellingen. 3. Klik Account Toevoegen. Er zal een wizard worden geopend. 4. Laat de optie account geselecteerd en klik op Volgende.

42 42 diensten gebruiken 5. Geef de volgende gegevens op: Uw naam, zoals u wilt dat deze wordt weergegeven in de door uw verstuurde berichten. Uw adres.

43 diensten gebruiken Klik op Volgende. 7. Geef de volgende gegevens op: Protocol van uw inkomende mailserver. Als u kopieën van berichten op de server wilt bewaren, selecteer dan de optie IMAP. Als u geen kopieën van berichten op de server wilt bewaren, selecteer dan de optie POP3. Als u IMAP selecteert dan hebt u de mogelijkheid om het SpamAssassin-spamfilter te trainen aan de hand van de berichten die u ontvangt, mits SpamAssassin op de server is ingeschakeld. Adres van de inkomende server. Geef het internetadres van uw website op. Adres van de uitgaande server. Geef het internetadres van uw website op.

44 44 diensten gebruiken 8. Klik op Volgende. 9. Geef in het veld Inkomende gebruikersnaam uw volledige adres op.

45 diensten gebruiken Klik op Volgende. 11. Geef de naam op die u aan dit account wilt geven (bijvoorbeeld Kantoormail) en klik op Volgende. 12. Controleer dat de ingevoerde informatie juist is en klik Voltooien. 13. Klik OK om het begeleidingsprogramma voor het instellen van een account te sluiten.

46 46 diensten gebruiken Apple Mail instellen De aanwijzingen in deze sectie zijn opgesteld aan de hand van Apple Mail 3.6 (Leopard). Wellicht zijn ze niet van toepassing op eerdere of latere versies van Apple Mail. Instellen van Apple Mail: 1. Start Apple Mail. Als u de software voor de eerste keer opstart en u hebt nog geen mailaccounts ingesteld, sla dan de volgende stap over. Apple Mail brengt u direct naar de pagina voor het instellen van een nieuw account. 2. Open de wizard Mailaccount toevoegen: a. Klik op Mail > Preferences... b. Selecteer het tabblad Accounts. c. Klik op de knop + links onderin. 3. Geef de accountinformatie op: Uw volledige naam Uw volledige adres Het wachtwoord dat u gebruikt om u bij Parallels Small Business Panel aan te melden.

47 diensten gebruiken 47

48 48 diensten gebruiken 4. Klik Continue. 5. Geef de volgende informatie op over de inkomende mailserver: Account Type: selecteer of u het IMAP- of POP-protocol wilt gebruiken. Wij raden u aan IMAP te selecteren als u SpamAssassin gebruikt als uw antispamsoftware: een IMAP-account is vereist om SpamAssassin te leren welke berichten ongewenst zijn en welke niet. Incoming Mail Server: geef de naam of het domein op waarop uw mail binnenkomt (dit is het gedeelte na het apestaartje in uw adres). User Name: geef uw volledige adres op. Password: Apple Mail neemt deze informatie mee uit de vorige stap, dus hier hoeft u niets te wijzigen.

49 diensten gebruiken Klik Continue. 7. (Optioneel) Geef de beveiligingsopties voor inkomende mail op: a. Selecteer het selectievakje Use Secure Sockets Layer (SSL). b. Selecteer de methode van verificatie. Laat de standaardmethode geselecteerd als u niet zeker weet welke u moet selecteren. Apple Mail toont dit scherm met instellingen alleen als een met Parallels Small Business Panel meegeleverde mailserver ondersteuning biedt voor SSL voor het geselecteerde type account (POP of IMAP).

50 50 diensten gebruiken 8. Klik Continue. 9. Geef de volgende informatie op over de uitgaande mailserver: Outgoing Mail Server: geef de naam of het domein op vanwaar uw mail wordt verstuurd (dit is het gedeelte na het apestaartje in uw adres). Use only this server: geselecteerd. Use Authentication: geselecteerd. User Name: geef uw volledige adres op. Password: Apple Mail neemt deze informatie mee uit de vorige stap, dus hier hoeft u niets te wijzigen.

51 diensten gebruiken Klik Continue. Apple Mail toont een overzicht van het mailaccount dat zal worden aangemaakt. 11. Selecteer het selectievakje Take account online en klik op Create.

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282 6444

Nadere informatie

Parallels Panel. Gebruikershandleiding. Parallels Plesk Panel 11.0. Revision 1.0

Parallels Panel. Gebruikershandleiding. Parallels Plesk Panel 11.0. Revision 1.0 Parallels Panel Gebruikershandleiding Parallels Plesk Panel 11.0 Revision 1.0 Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels IP Holdings GmbH Vordergasse 59 CH-Schaffhausen Zwitserland Telefoon:

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel. Parallels Plesk Panel 10. Gebruikershandleiding Hostingbeheer

Parallels Plesk Panel. Parallels Plesk Panel 10. Gebruikershandleiding Hostingbeheer Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel 10 Gebruikershandleiding Hostingbeheer Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Holdings, Ltd. per adres Parallels International GMbH Vordergasse

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Holdings, Ltd. per adres Parallels International GMbH Vordergasse 49 CH8200 Schaffhausen Switzerland Telefoon: +41-526-722-030

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Zarafa

Handleidingen 1.0 Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa In dit document vind je de handleidingen voor Zarafa zoals aangeboden door ECM2. I. Zarafa Email en Agenda 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

Met Blackboard Learn Content Management kunnen gebruikers studiemateriaal, digitale inhoud en elektronische portfolio's beheren in een leeromgeving.

Met Blackboard Learn Content Management kunnen gebruikers studiemateriaal, digitale inhoud en elektronische portfolio's beheren in een leeromgeving. Content Management > Vereisten Content Management Deze onderwerpen zijn van toepassing op alle eindgebruikers van Content Collection en Blackboard Learn - Content Management, waaronder studenten, cursusleiders,

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING Handleiding nieuwe ICT-omgeving 1 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Inloggen en uitloggen... 2 3 Openingsscherm en start menu... 3 4 Bestandsbeheer... 6 5 Outlook... 7 6 Windows

Nadere informatie

Modular Messaging Versie 3 Gebruikershandleiding voor de client voor Microsoft Outlook

Modular Messaging Versie 3 Gebruikershandleiding voor de client voor Microsoft Outlook Modular Messaging Versie 3 Gebruikershandleiding voor de client voor Microsoft Outlook Januari 2006 2006 Avaya Inc. Alle rechten voorbehouden. Opmerking Hoewel zoveel mogelijk in het werk is gesteld om

Nadere informatie

Parallels Operations Automation 5.4. Handleiding voor abonnees. Herziening 9.33 (juli 2012)

Parallels Operations Automation 5.4. Handleiding voor abonnees. Herziening 9.33 (juli 2012) Parallels Operations Automation 5.4 Handleiding voor abonnees Herziening 9.33 (juli 2012) Copyright 1999-2012 Parallels IP Holdings GmbH en zijn filialen. Alle rechten voorbehouden. Parallels IP Holdings

Nadere informatie

OPEN-XCHANGE SERVER. Oxtender voor Microsoft Outlook

OPEN-XCHANGE SERVER. Oxtender voor Microsoft Outlook OPEN-XCHANGE SERVER Oxtender voor Microsoft Outlook OPEN-XCHANGE SERVER: Oxtender voor Microsoft Outlook Uitgegeven Monday, 15. February 2010 v.6.14 Copyright 2006-2010 OPEN-XCHANGE Inc., Dit document

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Het handboek van KMail

Het handboek van KMail Daniel Naber David Rugge Laurent Montel Scarlett Clark Vertaling van het handboek: Niels Reedijk Vertaler/Nalezer: Tom Albers Vertaler/Nalezer: Rinse de Vries Vertaler/Nalezer: Natalie Koning Vertaler/Nalezer:

Nadere informatie

Handleiding Deephosting WebMail (SquirrelMail version 1.4.3a.) 5 oktober 2007

Handleiding Deephosting WebMail (SquirrelMail version 1.4.3a.) 5 oktober 2007 Handleiding Deephosting WebMail (SquirrelMail version 1.4.3a.) 5 oktober 2007 INHOUD 1 INTRODUCTIE 4 1.1 Wat is webmail? 4 1.2 Hoe werkt het? 4 2 EERSTE GEBRUIK 5 3 VACATION / OUT OF OFFICE REPLY 7 3.1

Nadere informatie

Smart Touch gebruiken

Smart Touch gebruiken A-61770_nl Smart Touch gebruiken versie 1.7 De functies van Smart Touch gebruiken Inhoud Overzicht... 2 Smart Touch starten... 2 Smart Touch gebruiken met de standaard functienummers en vooraf gedefinieerde

Nadere informatie

Dataconsult BVBA Twaalfkameren 97, B-9000 GENT, info@dataconsult.com 1

Dataconsult BVBA Twaalfkameren 97, B-9000 GENT, info@dataconsult.com 1 Geen zorgen 1: Al uw andere instellingen blijven behouden! Geen zorgen 2: Al uw boodschappen en de mappenstructuur blijven op de server. U kan dus uw e- mailaccount op een onbeperkt aantal computers instellen,

Nadere informatie

Microsoft Outlook 2007

Microsoft Outlook 2007 Microsoft Outlook 2007 Inhoudsopgave 1 OUTLOOK 2007... 3 1.1 Onderdelen van Outlook... 3 1.2 Outlook algemeen... 3 Leesbevestiging instellen... 3 1.3 Sneltoetsen... 5 Algemeen gebruik sneltoetsen... 5

Nadere informatie

CENTIS BACKUP GEBRUIKERSHANDLEIDING. versie 1.2.1. http://www.centis-backup.eu

CENTIS BACKUP GEBRUIKERSHANDLEIDING. versie 1.2.1. http://www.centis-backup.eu CENTIS BACKUP http://www.centis-backup.eu GEBRUIKERSHANDLEIDING versie 1.2.1 Juli 2007 1 Copyright 2006-2007 CareWorks Centis Backup betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen

Nadere informatie

In de Webcanyon klantenzone worden alle administratieve zaken geregeld. De klantenzone laat u toe om onder andere volgende zaken te doen:

In de Webcanyon klantenzone worden alle administratieve zaken geregeld. De klantenzone laat u toe om onder andere volgende zaken te doen: In deze handleiding leren wij u omgaan met het controlepaneel cpanel. Wij leren u enkele basis mogelijkheden zoals het aanmaken van e-mail accounts, het aanmaken van MySQL databases en deze te koppelen

Nadere informatie

ISPConfig documentatie

ISPConfig documentatie ISPConfig documentatie ISPConfig documentatie 1 Inhoudsopgave III Klanten handleiding... 2 1 Algemeen... 2 1.1 Inloggen en wachtwoord... 2 1.2 ISPConfig Interface voor klanten... 2 1.3 ISPConfig rechten

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding // Mamut Business Software Installatiehandleiding Introductie Deze handleiding is bedoeld om de installatie en eerste opstart van Mamut Business Software te vereenvoudigen. De structuur van de handleiding

Nadere informatie

Handleiding. Voor Windows en Mac. LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl

Handleiding. Voor Windows en Mac. LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl Handleiding Voor Windows en Mac LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl Voor vragen stuurt u een e-mail naar support@liveschijf.nl Inhoud Online Backup

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows

Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows Inhoud Hoofdstuk 1: Overzicht van avast! BackUp...5 Hoofdstuk 2: avast! BackUp installeren...7 avast! BackUp downloaden...7 De avast! BackUp-client

Nadere informatie

Gebruikershandleiding internet

Gebruikershandleiding internet Gebruikershandleiding internet Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens in op

Nadere informatie

Startershandleiding. Complete webhosting

Startershandleiding. Complete webhosting Complete webhosting Startershandleiding U koos, net als duizenden anderen, voor het voordeel én het gemak dat wij u als hosting provider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij deze

Nadere informatie