Handleiding InCD Reader

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding InCD Reader"

Transcriptie

1 Handleiding InCD Reader Nero AG

2 Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden. Deze handleiding bevat materiaal dat door internationaal geldend auteursrecht wordt beschermd. Niets uit deze handleiding mag worden verveelvoudigd, uitgezonden of overgezet zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Nero AG. Nero AG wijst elke aansprakelijkheid af die niet onder de garantiebepalingen valt. Nero AG aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid van de inhoud van de gebruikershandleiding. De inhoud van de geleverde software en de gebruikershandleiding kan zonder voorafgaande waarschuwing worden gewijzigd. Alle merknamen en handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars. De in deze handleiding genoemde handelsmerken worden slechts ter informatie vermeld. De handelsmerken 'Mount Rainier' en 'EasyWrite' zijn eigendom van de Mount Rainiergroep. Copyright 2007 Nero AG en haar licentieverleners. Alle rechten voorbehouden. REV 5.1; SW:

3 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Algemene informatie Informatie over de handleiding informatie over InCD Reader 4 2 Technische informatie Systeemvereisten Besturingssystemen Hardware 5 3 Installatie InCD Reader installeren 6 4 SecurDisc -schijven openen Het snelmenu van SecurDisc Het venster SecurDisc - Opties Het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties Een SecurDisc -schijf openen 11 5 Toegang tot InCD-schijven 15 6 Contact opnemen Contactgegevens 16

4 Algemene informatie 1 Algemene informatie 1.1 Informatie over de handleiding In deze handleiding gelden de volgende conventies: Pictogram Betekenis Geeft waarschuwingen, voorwaarden of instructies aan waaraan u zich moet houden. Geeft aanvullende informatie of advies aan. 1. Start OK Hoofdstuk [ ] Een cijfer aan het begin van een regel geeft aan dat er een handeling moet worden uitgevoerd. Voer deze acties in de opgegeven volgorde uit. Geeft een tussentijds resultaat aan. Geeft een resultaat aan. Geeft tekst of knoppen aan die in de gebruikersinterface voorkomen. Deze worden vet weergegeven. Dit zijn verwijzingen naar andere hoofdstukken. Het zijn koppelingen die onderstreept en met rode tekst worden weergegeven. Geeft sneltoetsen aan voor het invoeren van opdrachten. 1.2 informatie over InCD Reader U kunt InCD Reader gebruiken om alle schijven te lezen die met InCD zijn gemaakt, zelfs als InCD niet op de desbetreffende computer is geïnstalleerd. In InCD Reader wordt ook de remapper-functie uitgevoerd die is vereist om MRW-schijven te lezen in stations die de MRW-schijfindeling niet ondersteunen. Met InCD Reader hebt u ook leestoegang tot alle schijven die met SecurDisc zijn gemaakt, zelfs als er een station wordt gebruikt dat SecurDisc niet ondersteunt.

5 Technische informatie 2 Technische informatie 2.1 Systeemvereisten Besturingssystemen Windows 2000 Windows XP Windows 2003 Server Windows Vista Hardware Cd/dvd-recorder die eenmaal beschrijfbare schijven en herbeschrijfbare schijven ondersteunt

6 Installatie 3 Installatie 3.1 InCD Reader installeren Wanneer u InCD Reader installeert, wordt automatisch de leesfunctie van SecurDisc geïnstalleerd. Er moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan: U hebt beheerdersrechten nodig voor de computer waarop u InCD Reader wilt installeren of waarvan u InCD Reader wilt verwijderen. InCD Reader is een zelfstandige toepassing die gratis kan worden gedownload van Ga als volgt te werk om InCD Reader te installeren: 1. Download het installatiebestand van InCD Reader naar uw computer van de website 2. Sluit alle Windows -toepassingen die u niet nodig hebt en sluit alle actieve antivirussoftware af. 3. Dubbelklik op het installatiebestand van InCD Reader. De vereiste bestanden worden automatisch uitgepakt en in een tijdelijke map op station C:\ opgeslagen. Nadat de bestanden zijn gebruikt, worden ze automatisch weer verwijderd.. Het startscherm van de installatiewizard van Nero InCD Reader wordt weergegeven. 4. Klik op de knop Volgende. Het venster Licentieovereenkomst wordt weergegeven. 5. Lees de licentieovereenkomst aandachtig door. Als u met de voorwaarden in de licentieovereenkomst akkoord gaat, klikt u op Ik accepteer alle voorwaarden in voorgaande licentieovereenkomst. U moet de overeenkomst accepteren om InCD Reader te kunnen installeren. 6. Klik op de knop Volgende. Het venster Details klant wordt weergegeven. 7. Voer uw naam in de tekstvakken in, inclusief de naam van uw bedrijf als u een zakelijke klant bent. In het vak Serienummer is al een nummer ingevoerd. Wijzig dit nummer niet. 8. Klik op de knop Volgende. Het venster Soort installatie wordt weergegeven. 9. Selecteer het gewenste installatietype. U kunt het installatietype Standaard of Aangepast selecteren. Voor InCD Reader is er geen verschil tussen deze twee opties. 10. Klik op de knop Volgende om verder te gaan met de installatie. Het venster Installatie starten wordt weergegeven. 11. Klik op de knop Installeren. InCD Reader wordt geïnstalleerd. U kunt de voortgang van de installatie volgen op de voortgangsbalk. Aan het einde van de installatie wordt het venster Instellingen weergegeven. 12. Klik op de knop Volgende.

7 Installatie Het laatste venster van de installatiewizard wordt weergegeven. 13. Klik op de knop Afsluiten. De installatiewizard wordt afgesloten. Er verschijnt een dialoogvenster waarin wordt aangegeven dat u Windows opnieuw moet opstarten. 14. Klik op de knop Ja. De computer wordt opnieuw opgestart. InCD Reader wordt geïnstalleerd. Het pictogram van InCD Reader ( ) wordt in het systeemvak weergegeven.

8 SecurDisc -schijven openen 4 SecurDisc -schijven openen Als InCD Reader is geïnstalleerd, wordt het pictogram van SecurDisc ( ) in het systeemvak weergegeven nadat u de computer opnieuw hebt opgestart (er wordt geen speciale koppeling in de programmamap gemaakt). Via het pictogram kunt u het volgende doen: U kunt het snelmenu openen door met de rechtermuisknop te klikken (zie Het snelmenu van SecurDisc ). U kunt het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties openen door te dubbelklikken (zie Het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties). Het selectievakje Altijd een melding weergeven als een SecurDisc -schijf wordt geplaatst is standaard ingeschakeld in het venster SecurDisc - Opties. Dit houdt in dat SecurDisc automatisch een melding verzendt wanneer er een SecurDisc -schijf in een station wordt gedetecteerd. Op deze manier krijgt u dus automatisch toegang. Bovendien worden ook de desbetreffende vensters met de eigenschappen van de gedetecteerde SecurDisc -schijf weergegeven, zodat u een wachtwoord en/of een digitale handtekening kunt invoeren. U kunt het wachtwoord en de digitale handtekening hier invoeren waarna u onmiddellijk toegang hebt tot alle gegevens op de SecurDisc -schijf via Microsoft Windows Verkenner. 4.1 Het snelmenu van SecurDisc In het snelmenu zijn de volgende opties beschikbaar: Vervolgkeuzemen u Station Ondersteunde functies weergeven Opties Help Hier worden alle verbonden stations weergegeven die u kunt selecteren. Via een vervolgkeuzemenu met de desbetreffende eigenschappen van de schijf in het station hebt u toegang tot de vensters voor het invoeren van een wachtwoord en een digitale handtekening en tot het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties. Hiermee opent u het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties waarin u het gewenste station kunt selecteren, de mogelijkheden van het geselecteerde station en de geplaatste schijf kunt weergeven, de vereiste wachtwoorden en digitale handtekeningen kunt invoeren en kunt controleren of er gegevens zijn gewijzigd (zie Het venster SecurDisc - Stationsen schijffuncties). Hiermee opent u het venster SecurDisc - Opties waarin u kunt opgeven of er altijd meldingen moeten worden weergegeven wanneer u een schijf plaatst die met SecurDisc is gemaakt. U kunt ook opgeven of bij het plaatsen van de schijf om een wachtwoord moet worden gevraagd voor gegevens die met een wachtwoord zijn beveiligd (zie Het venster SecurDisc - Opties). Hiermee opent u de Help-bestanden voor InCD Reader.

9 SecurDisc -schijven openen Het venster SecurDisc - Opties In dit venster kunt u opgeven hoe SecurDisc moet reageren wanneer er een SecurDisc schijf wordt geplaatst. De volgende selectievakjes zijn beschikbaar: Altijd een melding weergeven als een SecurDisc -schijf wordt geplaatst Bij het plaatsen van de schijf om een wachtwoord voor beveiligde gegevens vragen Fig. 1: Het venster SecurDisc - Opties Als u dit selectievakje inschakelt, wordt er een venster weergegeven wanneer u een SecurDisc -schijf in een verbonden station plaatst. Het venster bevat de knop Schijffuncties weergeven om het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties te openen (zie Het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties). Als u dit selectievakje inschakelt, wordt u ook om een wachtwoord gevraagd wanneer u de schijf plaatst en niet alleen wanneer u toegang tot de gegevens wilt hebben.

10 SecurDisc -schijven openen 4.2 Het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties In het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties kunt u het gewenste station selecteren, de mogelijkheden van het geselecteerde station weergeven, een wachtwoord invoeren in het gebied Algemeen als de schijf met een wachtwoord is beveiligd, een digitale handtekening bevestigen en controleren of de bestanden op de schijf zijn gewijzigd sinds ze voor het laatst zijn geopend. De volgende informatie en opties zijn beschikbaar: Het gebied Station Vervolgkeuzem enu Station Schijfnaam Het gebied Mogelijkheden De kolom Functies die door de schijf worden ondersteund De kolom In gebruik op de schijf Fig. 2: Het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties Hierin kunt u het station selecteren waarin de SecurDisc -schijf is geplaatst. Hier wordt de naam van de schijf weergegeven die in het geselecteerde station is geplaatst. In deze kolom worden de lees- en schrijfmogelijkheden weergegeven die door het desbetreffende station worden ondersteund. In deze kolom wordt weergegeven welke van deze mogelijkheden door de geplaatste schijf worden gebruikt.

11 SecurDisc -schijven openen De knop Duplicatie toestaan Het gebied Algemeen De knop Wachtwoord invoeren De knop Digitale handtekening bevestigen De knop Gewijzigde gegevens detecteren Hiermee opent u het venster Duplicatie toestaan waarin u, indien dit is vereist, een wachtwoord in het desbetreffende tekstvak kunt invoeren om de beveiliging tegen dupliceren te verwijderen voor bestanden op de schijf met de PDF-indeling. Deze knop is alleen beschikbaar als er een station is geselecteerd dat SecurDisc ondersteunt, er een SecurDisc gegevens-dvd is geplaatst en de PDF-bestanden op de schijf met een wachtwoord tegen dupliceren zijn beveiligd. Met deze knop opent u het venster Gegevensbeveiliging waarin u, indien dit is vereist, een wachtwoord in het tekstvak kunt invoeren om toegang tot de schijf te krijgen of de bestanden op de schijf te openen. Deze knop is alleen beschikbaar als de gegevens op de schijf met een wachtwoord zijn beveiligd. Met deze knop opent u het venster Digitale handtekening bevestigen waarin u een geschikte openbare sleutel kunt selecteren en starten. Deze knop is alleen beschikbaar als de SecurDisc -schijf is beveiligd met een digitale handtekening. Met deze knop opent u het venster Gegevens detecteren die zijn gewijzigd waarin u kunt controleren of de gegevens zonder toestemming zijn gewijzigd. 4.3 Een SecurDisc -schijf openen De toegang tot de SecurDisc -schijf kan met wachtwoorden en/of een digitale handtekeningen worden beveiligd. Bovendien kunnen PDF-bestanden op SecurDisc -dvd's tegen duplicatie worden beveiligd. Als er een wachtwoord voor het ophalen van gegevens is opgegeven, kunt u de beveiliging tegen dupliceren verwijderen met InCD Reader. Daartoe gaat u als volgt te werk: 1. Plaats de SecurDisc -schijf in een station van de computer waarop InCD Reader is geïnstalleerd. 2. Dubbelklik op het SecurDisc -pictogram ( ) in het systeemvak. Het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties wordt weergegeven. 3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Station het station waarin u de SecurDisc -schijf hebt geplaatst. De naam van de schijf die in het geselecteerde station is geplaatst, wordt in het vak Schijfnaam weergegeven. In het gebied Mogelijkheden worden bovendien de eigenschappen van het geselecteerde station en de geplaatste schijf weergegeven. Het selectievakje Altijd een melding weergeven als een SecurDisc -schijf wordt geplaatst is standaard ingeschakeld in het venster SecurDisc - Opties. Dit houdt in dat SecurDisc automatisch een melding verzendt wanneer er een SecurDisc -schijf in een station wordt gedetecteerd. Op deze manier krijgt u dus automatisch toegang. Bovendien worden ook de desbetreffende vensters met de eigenschappen van de gedetecteerde SecurDisc -schijf weergegeven zodat u een wachtwoord en/of een digitale handtekening kunt invoeren. U kunt het wachtwoord en de digitale handtekening hier invoeren waarna u onmiddellijk toegang tot alle gegevens op de SecurDisc -schijf hebt

12 SecurDisc -schijven openen via Microsoft Windows Verkenner. 4. Als de SecurDisc -schijf gegevens bevat die zijn beveiligd, klikt u op de knop Wachtwoord invoeren. Het venster Gegevensbeveiliging wordt weergegeven. Fig. 3: Het venster SecurDisc - Gegevensbeveiliging 1. Voer het vereiste wachtwoord in het tekstvak in of voer het in met de knop Kopiëren van klembord. 2. Klik op de knop OK. U keert nu terug naar het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties. 5. Als de SecurDisc -schijf is beveiligd met een digitale handtekening, klikt u op de knop Digitale handtekening bevestigen. Het venster Digitale handtekening verifiëren wordt weergegeven. 1. Klik op de knop Openbare sleutel selecteren. Het venster Openen wordt weergegeven. Fig. 4: Het venster SecurDisc - Digitale handtekening verifiëren 2. Selecteer de desbetreffende sleutel. 3. Klik op de knop Openen. Het venster Digitale handtekening verifiëren wordt opnieuw weergegeven met de naam van de geselecteerde openbare sleutel die bij Sleutelnaam is ingevoerd.

13 SecurDisc -schijven openen 4. Klik op de knop Start. De digitale handtekening wordt gecontroleerd met behulp van de geselecteerde openbare sleutel. Op een voortgangsbalk kunt u de voortgang van het proces volgen. Als de handtekening is geverifieerd, wordt de knop Sluiten weergegeven. 5. Klik op de knop Sluiten. De openbare sleutel is geaccepteerd en u hebt toegang tot de bestanden. U keert terug naar het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties. 6. Als er PDF-bestanden op de SecurDisc -dvd voorkomen die tegen duplicatie zijn beveiligd, klikt u op de knop Duplicatie toestaan. Het venster Duplicatie toestaan wordt weergegeven. Fig. 5: Het venster SecurDisc - Duplicatie toestaan 1. Voer het vereiste wachtwoord in het tekstvak in of voeg het wachtwoord in met de knop Kopiëren van klembord. 2. Klik op de knop OK. De beveiliging tegen duplicatie wordt verwijderd. U keert terug naar het venster SecurDisc - Stations en schijffuncties. 7. Klik op de knop Gewijzigde gegevens detecteren om te controleren of er gegevens zijn gewijzigd. Het venster Detectie van gewijzigde gegevens wordt weergegeven. Er worden controlesommen gebruikt om te bepalen of de gegevens zijn gewijzigd. Een voortgangsbalk en een steeds langer wordende lijst met gecontroleerde bestanden geven de voortgang van het verificatieproces aan. Als de bestanden zijn geverifieerd, wordt de knop Sluiten weergegeven.

14 SecurDisc -schijven openen Fig. 6: Het venster SecurDisc - Detectie van gewijzigde gegevens 1. Klik op de knop Sluiten. U keert nu terug naar het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties. U kunt de SecurDisc -schijf nu openen, bijvoorbeeld via Microsoft Windows Verkenner.

15 Toegang tot InCD-schijven 5 Toegang tot InCD-schijven Als InCD Reader eenmaal is geïnstalleerd, beschikt uw computer over alle stuurprogramma's die nodig zijn om schijven te kunnen lezen die met InCD zijn gemaakt. Bij MRW-schijven voert InCD Reader de vereiste remapper-functie uit, zodat u ook MRWschijven op de gebruikelijke manier en zonder fouten kunt openen, bijvoorbeeld in Microsoft Windows Verkenner.

16 Contact opnemen 6 Contact opnemen 6.1 Contactgegevens InCD Reader is een product van Nero AG. Nero AG Im Stoeckmaedle Karlsbad Duitsland Website: Help: Fax: Copyright 2007 Nero AG en haar licentieverleners. Alle rechten voorbehouden.

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

HandleidingNero BurnRights

HandleidingNero BurnRights Handleiding Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Handleiding Nero RescueAgent

Handleiding Nero RescueAgent Handleiding Nero RescueAgent Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero RescueAgent en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Nero AG Nero DiscCopy

Nero AG Nero DiscCopy Handleiding Nero DiscCopy Nero AG Nero DiscCopy Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding van Nero DiscCopy en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd

Nadere informatie

Nero ControlCenter Handleiding

Nero ControlCenter Handleiding Nero ControlCenter Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding Nero ControlCenter en de inhoud daarvan worden beschermd door auteursrecht en zijn eigendom van Nero

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht

Nadere informatie

Handleiding InCD. Nero AG

Handleiding InCD. Nero AG Handleiding InCD Nero AG Copyright en handelsmerken De handleiding InCD en de inhoud daarvan zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden. Deze handleiding bevat

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Handleiding Nero Scout

Handleiding Nero Scout Handleiding Nero Scout Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding voor Nero Scout en de inhoud daarvan worden beschermd door auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG. Alle rechten

Nadere informatie

Ultranalysis installeren

Ultranalysis installeren Ultranalysis installeren Inhoud Systeemvereisten Ultranalysis Suite Base Setup downloaden Base Setup uitpakken Base Setup uitvoeren Net Framework Crystal Report PostGreSQL Ultranalysis Suite Systeemvereisten

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Installatiehandleiding Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Softwareprogramma 98646-003-14 Inhoud Gebruiksdoel................. 3 Systeemvereisten.............. 3 Kenmerken................... 3

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding Nero Scout

Handleiding Nero Scout Handleiding Nero Scout Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding van Nero Scout en de volledige inhoud ervan worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van Nero

Nadere informatie

Handleiding SecurDisc Viewer

Handleiding SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Viewer Informatie over copyright en handelsmerken Informatie over copyright en handelsmerken Dit document, evenals de hierin beschreven software, wordt geleverd als licentie en mag

Nadere informatie

Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE

Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE Nero AG Copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP proliant ml310 g4 server http://nl.yourpdfguides.com/dref/880751

Uw gebruiksaanwijzing. HP proliant ml310 g4 server http://nl.yourpdfguides.com/dref/880751 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP proliant ml310 g4 server. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP proliant ml310 g4 server in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

Installatie Onderwijsversie AccountView

Installatie Onderwijsversie AccountView Installatie Onderwijsversie AccountView Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids Graag voor gebruik lezen Borduurwerk editing software Installatiegids Lees eerst het volgende voordat u het cdrompakket opent Hartelijk dank voor de aanschaf van deze software. Lees de onderstaande Productovereenkomst

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Toebehoren SUNNY MATRIX ADMIN TOOL

Toebehoren SUNNY MATRIX ADMIN TOOL Toebehoren SUNNY MATRIX ADMIN TOOL Gebruiksaanwijzing MatrixAdmin-BNL100510 Versie 1.0 NL Inhoudsopgave SMA Solar Technology AG Inhoudsopgave 1 Toelichting bij deze handleiding..................... 3 1.1

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 9234594 Nummer 2 Nokia, Nokia Connecting People en Pop-Port zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Copyright 2005 Nokia. Alle rechten

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

System Speedup. Snel aan de slag

System Speedup. Snel aan de slag System Speedup Snel aan de slag 1. Productinformatie Avira System Speedup is een optimalisatie- en reparatiehulpprogramma, bedoeld om de prestaties van uw computer te verbeteren. 1.1 Functies U kunt eenvoudig

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding

Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding De manual is ontworpen als korte opstarthandleiding. Raadpleeg de Samsung Auto Backup gebruikershandleiding voor uitgebreidere informatie. In elke sectie

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Mac

Gebruikershandleiding voor Mac Gebruikershandleiding voor Mac Inhoud Aan de slag... 1 Het formatteerhulpprogramma voor de Mac gebruiken... 1 De FreeAgent-software installeren... 4 Stations veilig uitwerpen... 9 Uw stations beheren...

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

INSTALLATIE-INSTRUCTIE VIDA INHOUD

INSTALLATIE-INSTRUCTIE VIDA INHOUD VIDA INSTALLATIE-INSTRUCTIES VIDA 2015 INHOUD 1 INLEIDING... 3 2 VOOR DE INSTALLATIE... 4 2.1 Checklist Voor de installatie... 4 2.2 Producten van derden... 4 2.2.1 Adobe Reader... 5 2.3 Microsoft Windows-gebruikersaccount...

Nadere informatie

Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer

Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Teamviewer instaleren... 3 Stap 1 Downloaden Software... 3 Stap 2 Instaleren software... 4 Stap 4 Uw controlportal...

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

1. Installatie van Het RekenProgramma

1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Nadat u de software heeft gedownload kunt u de installatie als volgt starten: Voor Windows XP gebruikers: U dient als beheerder op uw computer te zijn aangemeld.

Nadere informatie

Acer erecovery Management

Acer erecovery Management 1 Acer erecovery Management Acer erecovery Management is een hulpprogramma dat door het softwareteam van Acer werd ontwikkeld en u een eenvoudig, betrouwbaar en veilig middel biedt om uw computer opnieuw

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

WIP Com/Connect Com/RT4

WIP Com/Connect Com/RT4 Vereisten 1 0. Vereisten 1. Een auto die is uitgerust met een WIP Com-/Connect Com-/RT4-navigatiesysteem 2. Toegang tot de website http://peugeot.navigation.com 3. Voor de automatische installatie met

Nadere informatie

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13 Gebruikshandleiding Inhoud Introductie... 1 BELANGRIJKE OPMERKINGEN... 1 Juridische informatie... 3 Installatie en Setup... 5 Systeemvereisten... 5 Installatie... 5 Activering... 7 Automatische update...

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

McAfee Wireless Protection Beknopte handleiding

McAfee Wireless Protection Beknopte handleiding Voorkomt dat hackers uw draadloze netwerk belagen McAfee Wireless Protection voorkomt dat hackers uw draadloze netwerk belagen. U kunt Wireless Protection configureren, beheren en openen met McAfee SecurityCenter.

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers KORTE HANDLEIDING VOOR de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers Inhoudsopgave 1. Inleiding...1 2. Vereisten...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers installeren...2 3.1 Vóór de installatie...2

Nadere informatie

Herstelfuncties van Windows

Herstelfuncties van Windows Herstelfuncties van Windows Wanneer uw pc om een of andere reden plotseling niet goed meer werkt, is Systeemherstel vaak de aangewezen methode om het probleem snel op te lossen. Systeemherstel werkt echter

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine die voor het

Nadere informatie

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem:

Nadere informatie

OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot. Installatiehandleiding. Installatieprocedure

OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot. Installatiehandleiding. Installatieprocedure OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot Installatiehandleiding Installatieprocedure 1. Plaats de OneTouch Zoom Pro installatie-cd in de cd-rom-lezer. OPMERKING: Als u het programma

Nadere informatie

Acer edatasecurity Management

Acer edatasecurity Management 1 Acer edatasecurity Management Acer edatasecurity Management maakt gebruik van de meest geavanceerde cryptografische technologieën en biedt gebruikers van Acer-pc s hierdoor een hogere gegevensbeveiliging

Nadere informatie

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup H O O F D S T U K 4 Backup Om een goede ondersteuning te leveren is het van cruciaal belang dat de gebruiker regelmatig een backup maakt. Volgens de gebruikersvoorwaarden van de software moet de gebruiker

Nadere informatie

Installatie en registratie GensDataPro 2.8

Installatie en registratie GensDataPro 2.8 Installatie en registratie GensDataPro 2.8 1 Programma installeren vanaf cd-rom versie 2.8 augustus 2009 Na het plaatsen van de cd-rom in de cd- of dvd-speler start de installatieprocedure automatisch

Nadere informatie

QuickRestore cd gebruiken

QuickRestore cd gebruiken QuickRestore cd gebruiken BELANGRIJK: Als u deze cd gebruikt, verwijdert u alle informatie die op de computer is opgeslagen en formatteert u de vaste schijf opnieuw.! VOORZICHTIG: U wordt aangeraden QuickRestore

Nadere informatie

Korte handleiding AccountView Mobile Scanner

Korte handleiding AccountView Mobile Scanner Korte handleiding AccountView Mobile Scanner Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV.

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA MOBILE PHONES Ltd. verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat de producten DTN-10 en DTN-11 conform zijn aan de

Nadere informatie

Handleiding Installatie Civiel 8

Handleiding Installatie Civiel 8 Handleiding Installatie Civiel 8 Met behulp van het stappenplan (pagina 2-5) kunt u de upgrade van Civiel 7 naar Civiel 8 correct uitvoeren. U dient drie verschillende bestanden te installeren: 1. Civiel

Nadere informatie

Inleiding. De update kan op twee manieren worden geïnstalleerd: automatisch of handmatig.

Inleiding. De update kan op twee manieren worden geïnstalleerd: automatisch of handmatig. - Installatie update d-basics Inleiding Aangezien voortdurend nieuwe koppelingen met boekhoudpakketten aan d-basics worden toegevoegd en bestaande koppelingen als gevolg van versie wijzigingen van boekhoudpakketten

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten 19 Base Station via TCP/IP 0213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het RF-II Base Station aansluiten op het netwerk... 4 Het RF-II

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

De QuickRestore-cd gebruiken

De QuickRestore-cd gebruiken De QuickRestore-cd gebruiken Met QuickRestore levert Compaq een programma waarmee u uw notebook pc weer aan de praat kunt krijgen, stuurprogramma s kunt toevoegen of van gegevens backups in een aparte

Nadere informatie

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) v4.4 bevat Fiery software voor het uitvoeren van taken met een Fiery Server. In dit document wordt beschreven

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af.

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Let op! Als u nog offertes hebt opgeslagen in CBS 14.2, kunt u deze alleen

Nadere informatie

LogoBase installeren op Windows 7, 8 en 10

LogoBase installeren op Windows 7, 8 en 10 Naam handleiding: Handleiding LogoBase LB installeren op Windows 7, 8 en 10 Handleiding LogoBase LogoBase installeren op Windows 7, 8 en 10 2015 Winbase Software en Adviezen B.V. LogoBase installeren op

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE........................... 2 INLEIDING................................. 3 Twig PC Tools............................ 3 Hoofdvenster............................

Nadere informatie

QUICKSTORE PORTABLE PRO USB3.0

QUICKSTORE PORTABLE PRO USB3.0 HNLEIING QUIKSTORE PORTLE PRO US3.0 1. e software installeren 1. Plaats de bijgeleverde cd met de stuur- en hulpprogramma s in het cd/dvd-station. 2. Selecteer uw cd/dvd-station (bijv. :\). 3. Open de

Nadere informatie

ZoomText Mac. Bijlage bij de gebruikershandleiding

ZoomText Mac. Bijlage bij de gebruikershandleiding ZoomText Mac Bijlage bij de gebruikershandleiding OPMERKING: Het onderdeel Installatie van de bijgevoegde Gebruikershandleiding (het in spiraalband gebonden boek dat ook in deze doos terug te vinden is)

Nadere informatie

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad)

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM Aan de slag Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) 1. Microfoon 7. Knop (R) Sectie herhalen 2. LCD-schermen 8. De knop Aan/Uit en

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

Dell SupportAssist voor pc's en tablets Gebruikshandleiding

Dell SupportAssist voor pc's en tablets Gebruikshandleiding Dell SupportAssist voor pc's en tablets Gebruikshandleiding Opmerkingen, voorzorgsmaatregelen,en waarschuwingen OPMERKING: Een OPMERKING duidt belangrijke informatie aan voor een beter gebruik van de computer.

Nadere informatie