Handleiding InCD Reader

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding InCD Reader"

Transcriptie

1 Handleiding InCD Reader Nero AG

2 Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden. Deze handleiding bevat materiaal dat door internationaal geldend auteursrecht wordt beschermd. Niets uit deze handleiding mag worden verveelvoudigd, uitgezonden of overgezet zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Nero AG. Nero AG wijst elke aansprakelijkheid af die niet onder de garantiebepalingen valt. Nero AG aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid van de inhoud van de gebruikershandleiding. De inhoud van de geleverde software en de gebruikershandleiding kan zonder voorafgaande waarschuwing worden gewijzigd. Alle merknamen en handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars. De in deze handleiding genoemde handelsmerken worden slechts ter informatie vermeld. De handelsmerken 'Mount Rainier' en 'EasyWrite' zijn eigendom van de Mount Rainiergroep. Copyright 2007 Nero AG en haar licentieverleners. Alle rechten voorbehouden. REV 5.1; SW:

3 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Algemene informatie Informatie over de handleiding informatie over InCD Reader 4 2 Technische informatie Systeemvereisten Besturingssystemen Hardware 5 3 Installatie InCD Reader installeren 6 4 SecurDisc -schijven openen Het snelmenu van SecurDisc Het venster SecurDisc - Opties Het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties Een SecurDisc -schijf openen 11 5 Toegang tot InCD-schijven 15 6 Contact opnemen Contactgegevens 16

4 Algemene informatie 1 Algemene informatie 1.1 Informatie over de handleiding In deze handleiding gelden de volgende conventies: Pictogram Betekenis Geeft waarschuwingen, voorwaarden of instructies aan waaraan u zich moet houden. Geeft aanvullende informatie of advies aan. 1. Start OK Hoofdstuk [ ] Een cijfer aan het begin van een regel geeft aan dat er een handeling moet worden uitgevoerd. Voer deze acties in de opgegeven volgorde uit. Geeft een tussentijds resultaat aan. Geeft een resultaat aan. Geeft tekst of knoppen aan die in de gebruikersinterface voorkomen. Deze worden vet weergegeven. Dit zijn verwijzingen naar andere hoofdstukken. Het zijn koppelingen die onderstreept en met rode tekst worden weergegeven. Geeft sneltoetsen aan voor het invoeren van opdrachten. 1.2 informatie over InCD Reader U kunt InCD Reader gebruiken om alle schijven te lezen die met InCD zijn gemaakt, zelfs als InCD niet op de desbetreffende computer is geïnstalleerd. In InCD Reader wordt ook de remapper-functie uitgevoerd die is vereist om MRW-schijven te lezen in stations die de MRW-schijfindeling niet ondersteunen. Met InCD Reader hebt u ook leestoegang tot alle schijven die met SecurDisc zijn gemaakt, zelfs als er een station wordt gebruikt dat SecurDisc niet ondersteunt.

5 Technische informatie 2 Technische informatie 2.1 Systeemvereisten Besturingssystemen Windows 2000 Windows XP Windows 2003 Server Windows Vista Hardware Cd/dvd-recorder die eenmaal beschrijfbare schijven en herbeschrijfbare schijven ondersteunt

6 Installatie 3 Installatie 3.1 InCD Reader installeren Wanneer u InCD Reader installeert, wordt automatisch de leesfunctie van SecurDisc geïnstalleerd. Er moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan: U hebt beheerdersrechten nodig voor de computer waarop u InCD Reader wilt installeren of waarvan u InCD Reader wilt verwijderen. InCD Reader is een zelfstandige toepassing die gratis kan worden gedownload van Ga als volgt te werk om InCD Reader te installeren: 1. Download het installatiebestand van InCD Reader naar uw computer van de website 2. Sluit alle Windows -toepassingen die u niet nodig hebt en sluit alle actieve antivirussoftware af. 3. Dubbelklik op het installatiebestand van InCD Reader. De vereiste bestanden worden automatisch uitgepakt en in een tijdelijke map op station C:\ opgeslagen. Nadat de bestanden zijn gebruikt, worden ze automatisch weer verwijderd.. Het startscherm van de installatiewizard van Nero InCD Reader wordt weergegeven. 4. Klik op de knop Volgende. Het venster Licentieovereenkomst wordt weergegeven. 5. Lees de licentieovereenkomst aandachtig door. Als u met de voorwaarden in de licentieovereenkomst akkoord gaat, klikt u op Ik accepteer alle voorwaarden in voorgaande licentieovereenkomst. U moet de overeenkomst accepteren om InCD Reader te kunnen installeren. 6. Klik op de knop Volgende. Het venster Details klant wordt weergegeven. 7. Voer uw naam in de tekstvakken in, inclusief de naam van uw bedrijf als u een zakelijke klant bent. In het vak Serienummer is al een nummer ingevoerd. Wijzig dit nummer niet. 8. Klik op de knop Volgende. Het venster Soort installatie wordt weergegeven. 9. Selecteer het gewenste installatietype. U kunt het installatietype Standaard of Aangepast selecteren. Voor InCD Reader is er geen verschil tussen deze twee opties. 10. Klik op de knop Volgende om verder te gaan met de installatie. Het venster Installatie starten wordt weergegeven. 11. Klik op de knop Installeren. InCD Reader wordt geïnstalleerd. U kunt de voortgang van de installatie volgen op de voortgangsbalk. Aan het einde van de installatie wordt het venster Instellingen weergegeven. 12. Klik op de knop Volgende.

7 Installatie Het laatste venster van de installatiewizard wordt weergegeven. 13. Klik op de knop Afsluiten. De installatiewizard wordt afgesloten. Er verschijnt een dialoogvenster waarin wordt aangegeven dat u Windows opnieuw moet opstarten. 14. Klik op de knop Ja. De computer wordt opnieuw opgestart. InCD Reader wordt geïnstalleerd. Het pictogram van InCD Reader ( ) wordt in het systeemvak weergegeven.

8 SecurDisc -schijven openen 4 SecurDisc -schijven openen Als InCD Reader is geïnstalleerd, wordt het pictogram van SecurDisc ( ) in het systeemvak weergegeven nadat u de computer opnieuw hebt opgestart (er wordt geen speciale koppeling in de programmamap gemaakt). Via het pictogram kunt u het volgende doen: U kunt het snelmenu openen door met de rechtermuisknop te klikken (zie Het snelmenu van SecurDisc ). U kunt het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties openen door te dubbelklikken (zie Het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties). Het selectievakje Altijd een melding weergeven als een SecurDisc -schijf wordt geplaatst is standaard ingeschakeld in het venster SecurDisc - Opties. Dit houdt in dat SecurDisc automatisch een melding verzendt wanneer er een SecurDisc -schijf in een station wordt gedetecteerd. Op deze manier krijgt u dus automatisch toegang. Bovendien worden ook de desbetreffende vensters met de eigenschappen van de gedetecteerde SecurDisc -schijf weergegeven, zodat u een wachtwoord en/of een digitale handtekening kunt invoeren. U kunt het wachtwoord en de digitale handtekening hier invoeren waarna u onmiddellijk toegang hebt tot alle gegevens op de SecurDisc -schijf via Microsoft Windows Verkenner. 4.1 Het snelmenu van SecurDisc In het snelmenu zijn de volgende opties beschikbaar: Vervolgkeuzemen u Station Ondersteunde functies weergeven Opties Help Hier worden alle verbonden stations weergegeven die u kunt selecteren. Via een vervolgkeuzemenu met de desbetreffende eigenschappen van de schijf in het station hebt u toegang tot de vensters voor het invoeren van een wachtwoord en een digitale handtekening en tot het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties. Hiermee opent u het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties waarin u het gewenste station kunt selecteren, de mogelijkheden van het geselecteerde station en de geplaatste schijf kunt weergeven, de vereiste wachtwoorden en digitale handtekeningen kunt invoeren en kunt controleren of er gegevens zijn gewijzigd (zie Het venster SecurDisc - Stationsen schijffuncties). Hiermee opent u het venster SecurDisc - Opties waarin u kunt opgeven of er altijd meldingen moeten worden weergegeven wanneer u een schijf plaatst die met SecurDisc is gemaakt. U kunt ook opgeven of bij het plaatsen van de schijf om een wachtwoord moet worden gevraagd voor gegevens die met een wachtwoord zijn beveiligd (zie Het venster SecurDisc - Opties). Hiermee opent u de Help-bestanden voor InCD Reader.

9 SecurDisc -schijven openen Het venster SecurDisc - Opties In dit venster kunt u opgeven hoe SecurDisc moet reageren wanneer er een SecurDisc schijf wordt geplaatst. De volgende selectievakjes zijn beschikbaar: Altijd een melding weergeven als een SecurDisc -schijf wordt geplaatst Bij het plaatsen van de schijf om een wachtwoord voor beveiligde gegevens vragen Fig. 1: Het venster SecurDisc - Opties Als u dit selectievakje inschakelt, wordt er een venster weergegeven wanneer u een SecurDisc -schijf in een verbonden station plaatst. Het venster bevat de knop Schijffuncties weergeven om het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties te openen (zie Het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties). Als u dit selectievakje inschakelt, wordt u ook om een wachtwoord gevraagd wanneer u de schijf plaatst en niet alleen wanneer u toegang tot de gegevens wilt hebben.

10 SecurDisc -schijven openen 4.2 Het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties In het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties kunt u het gewenste station selecteren, de mogelijkheden van het geselecteerde station weergeven, een wachtwoord invoeren in het gebied Algemeen als de schijf met een wachtwoord is beveiligd, een digitale handtekening bevestigen en controleren of de bestanden op de schijf zijn gewijzigd sinds ze voor het laatst zijn geopend. De volgende informatie en opties zijn beschikbaar: Het gebied Station Vervolgkeuzem enu Station Schijfnaam Het gebied Mogelijkheden De kolom Functies die door de schijf worden ondersteund De kolom In gebruik op de schijf Fig. 2: Het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties Hierin kunt u het station selecteren waarin de SecurDisc -schijf is geplaatst. Hier wordt de naam van de schijf weergegeven die in het geselecteerde station is geplaatst. In deze kolom worden de lees- en schrijfmogelijkheden weergegeven die door het desbetreffende station worden ondersteund. In deze kolom wordt weergegeven welke van deze mogelijkheden door de geplaatste schijf worden gebruikt.

11 SecurDisc -schijven openen De knop Duplicatie toestaan Het gebied Algemeen De knop Wachtwoord invoeren De knop Digitale handtekening bevestigen De knop Gewijzigde gegevens detecteren Hiermee opent u het venster Duplicatie toestaan waarin u, indien dit is vereist, een wachtwoord in het desbetreffende tekstvak kunt invoeren om de beveiliging tegen dupliceren te verwijderen voor bestanden op de schijf met de PDF-indeling. Deze knop is alleen beschikbaar als er een station is geselecteerd dat SecurDisc ondersteunt, er een SecurDisc gegevens-dvd is geplaatst en de PDF-bestanden op de schijf met een wachtwoord tegen dupliceren zijn beveiligd. Met deze knop opent u het venster Gegevensbeveiliging waarin u, indien dit is vereist, een wachtwoord in het tekstvak kunt invoeren om toegang tot de schijf te krijgen of de bestanden op de schijf te openen. Deze knop is alleen beschikbaar als de gegevens op de schijf met een wachtwoord zijn beveiligd. Met deze knop opent u het venster Digitale handtekening bevestigen waarin u een geschikte openbare sleutel kunt selecteren en starten. Deze knop is alleen beschikbaar als de SecurDisc -schijf is beveiligd met een digitale handtekening. Met deze knop opent u het venster Gegevens detecteren die zijn gewijzigd waarin u kunt controleren of de gegevens zonder toestemming zijn gewijzigd. 4.3 Een SecurDisc -schijf openen De toegang tot de SecurDisc -schijf kan met wachtwoorden en/of een digitale handtekeningen worden beveiligd. Bovendien kunnen PDF-bestanden op SecurDisc -dvd's tegen duplicatie worden beveiligd. Als er een wachtwoord voor het ophalen van gegevens is opgegeven, kunt u de beveiliging tegen dupliceren verwijderen met InCD Reader. Daartoe gaat u als volgt te werk: 1. Plaats de SecurDisc -schijf in een station van de computer waarop InCD Reader is geïnstalleerd. 2. Dubbelklik op het SecurDisc -pictogram ( ) in het systeemvak. Het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties wordt weergegeven. 3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Station het station waarin u de SecurDisc -schijf hebt geplaatst. De naam van de schijf die in het geselecteerde station is geplaatst, wordt in het vak Schijfnaam weergegeven. In het gebied Mogelijkheden worden bovendien de eigenschappen van het geselecteerde station en de geplaatste schijf weergegeven. Het selectievakje Altijd een melding weergeven als een SecurDisc -schijf wordt geplaatst is standaard ingeschakeld in het venster SecurDisc - Opties. Dit houdt in dat SecurDisc automatisch een melding verzendt wanneer er een SecurDisc -schijf in een station wordt gedetecteerd. Op deze manier krijgt u dus automatisch toegang. Bovendien worden ook de desbetreffende vensters met de eigenschappen van de gedetecteerde SecurDisc -schijf weergegeven zodat u een wachtwoord en/of een digitale handtekening kunt invoeren. U kunt het wachtwoord en de digitale handtekening hier invoeren waarna u onmiddellijk toegang tot alle gegevens op de SecurDisc -schijf hebt

12 SecurDisc -schijven openen via Microsoft Windows Verkenner. 4. Als de SecurDisc -schijf gegevens bevat die zijn beveiligd, klikt u op de knop Wachtwoord invoeren. Het venster Gegevensbeveiliging wordt weergegeven. Fig. 3: Het venster SecurDisc - Gegevensbeveiliging 1. Voer het vereiste wachtwoord in het tekstvak in of voer het in met de knop Kopiëren van klembord. 2. Klik op de knop OK. U keert nu terug naar het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties. 5. Als de SecurDisc -schijf is beveiligd met een digitale handtekening, klikt u op de knop Digitale handtekening bevestigen. Het venster Digitale handtekening verifiëren wordt weergegeven. 1. Klik op de knop Openbare sleutel selecteren. Het venster Openen wordt weergegeven. Fig. 4: Het venster SecurDisc - Digitale handtekening verifiëren 2. Selecteer de desbetreffende sleutel. 3. Klik op de knop Openen. Het venster Digitale handtekening verifiëren wordt opnieuw weergegeven met de naam van de geselecteerde openbare sleutel die bij Sleutelnaam is ingevoerd.

13 SecurDisc -schijven openen 4. Klik op de knop Start. De digitale handtekening wordt gecontroleerd met behulp van de geselecteerde openbare sleutel. Op een voortgangsbalk kunt u de voortgang van het proces volgen. Als de handtekening is geverifieerd, wordt de knop Sluiten weergegeven. 5. Klik op de knop Sluiten. De openbare sleutel is geaccepteerd en u hebt toegang tot de bestanden. U keert terug naar het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties. 6. Als er PDF-bestanden op de SecurDisc -dvd voorkomen die tegen duplicatie zijn beveiligd, klikt u op de knop Duplicatie toestaan. Het venster Duplicatie toestaan wordt weergegeven. Fig. 5: Het venster SecurDisc - Duplicatie toestaan 1. Voer het vereiste wachtwoord in het tekstvak in of voeg het wachtwoord in met de knop Kopiëren van klembord. 2. Klik op de knop OK. De beveiliging tegen duplicatie wordt verwijderd. U keert terug naar het venster SecurDisc - Stations en schijffuncties. 7. Klik op de knop Gewijzigde gegevens detecteren om te controleren of er gegevens zijn gewijzigd. Het venster Detectie van gewijzigde gegevens wordt weergegeven. Er worden controlesommen gebruikt om te bepalen of de gegevens zijn gewijzigd. Een voortgangsbalk en een steeds langer wordende lijst met gecontroleerde bestanden geven de voortgang van het verificatieproces aan. Als de bestanden zijn geverifieerd, wordt de knop Sluiten weergegeven.

14 SecurDisc -schijven openen Fig. 6: Het venster SecurDisc - Detectie van gewijzigde gegevens 1. Klik op de knop Sluiten. U keert nu terug naar het venster SecurDisc - Stations- en schijffuncties. U kunt de SecurDisc -schijf nu openen, bijvoorbeeld via Microsoft Windows Verkenner.

15 Toegang tot InCD-schijven 5 Toegang tot InCD-schijven Als InCD Reader eenmaal is geïnstalleerd, beschikt uw computer over alle stuurprogramma's die nodig zijn om schijven te kunnen lezen die met InCD zijn gemaakt. Bij MRW-schijven voert InCD Reader de vereiste remapper-functie uit, zodat u ook MRWschijven op de gebruikelijke manier en zonder fouten kunt openen, bijvoorbeeld in Microsoft Windows Verkenner.

16 Contact opnemen 6 Contact opnemen 6.1 Contactgegevens InCD Reader is een product van Nero AG. Nero AG Im Stoeckmaedle Karlsbad Duitsland Website: Help: Fax: Copyright 2007 Nero AG en haar licentieverleners. Alle rechten voorbehouden.

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Handleiding InCD Reader

Handleiding InCD Reader Handleiding InCD Reader Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Starten! 3 1.1 Over InCD Reader 3 1.2 Informatie over de handleiding 3 2 InCD Reader installeren 4 3 Toegang tot SecurDisc-schijven 6 4 Het snelmenu

Nadere informatie

HandleidingNero BurnRights

HandleidingNero BurnRights Handleiding Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Nero DriveSpeed Handleiding

Nero DriveSpeed Handleiding Nero DriveSpeed Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De volledige handleiding van Nero DriveSpeed is auteursrechtelijk beschermd en is eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Handleiding Nero RescueAgent

Handleiding Nero RescueAgent Handleiding Nero RescueAgent Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero RescueAgent en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Nero DriveSpeed Handleiding

Nero DriveSpeed Handleiding Nero DriveSpeed Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De volledige handleiding van Nero DriveSpeed is auteursrechtelijk beschermd en is eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Nero AG Nero DiscCopy

Nero AG Nero DiscCopy Handleiding Nero DiscCopy Nero AG Nero DiscCopy Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding van Nero DiscCopy en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Handleiding Nero InfoTool

Handleiding Nero InfoTool Handleiding Nero InfoTool Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero InfoTool en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Nero ControlCenter Handleiding

Nero ControlCenter Handleiding Nero ControlCenter Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding Nero ControlCenter en de inhoud daarvan worden beschermd door auteursrecht en zijn eigendom van Nero

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht

Nadere informatie

Handleiding InCD. Nero AG

Handleiding InCD. Nero AG Handleiding InCD Nero AG Copyright en handelsmerken De handleiding InCD en de inhoud daarvan zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden. Deze handleiding bevat

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Handleiding Nero Scout

Handleiding Nero Scout Handleiding Nero Scout Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding voor Nero Scout en de inhoud daarvan worden beschermd door auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG. Alle rechten

Nadere informatie

Handleiding InCD. Nero AG

Handleiding InCD. Nero AG Handleiding InCD Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding InCD en de inhoud daarvan zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden. Deze handleiding

Nadere informatie

Ultranalysis installeren

Ultranalysis installeren Ultranalysis installeren Inhoud Systeemvereisten Ultranalysis Suite Base Setup downloaden Base Setup uitpakken Base Setup uitvoeren Net Framework Crystal Report PostGreSQL Ultranalysis Suite Systeemvereisten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij InCD en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn eigendom van

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

WorldShip Upgrade op een enkel werkstation of een werkstation voor werkgroepen

WorldShip Upgrade op een enkel werkstation of een werkstation voor werkgroepen INSTRUCTIES VOORAFGAAND AAN DE INSTALLATIE: Dit document bespreekt het gebruik van de WorldShip-dvd om WorldShip bij te werken. U kunt ook WorldShip installeren vanaf het web. Ga naar de volgende webpagina

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Brother Meter Read Tool

Gebruikershandleiding Brother Meter Read Tool Gebruikershandleiding Brother Meter Read Tool DUT Versie 0 Auteursrecht Copyright 2017 Brother Industries, Ltd. Alle rechten voorbehouden. De informatie in dit document kan worden gewijzigd zonder voorafgaande

Nadere informatie

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Installatiehandleiding Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Softwareprogramma 98646-003-14 Inhoud Gebruiksdoel................. 3 Systeemvereisten.............. 3 Kenmerken................... 3

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Handleiding SecurDisc Viewer

Handleiding SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Viewer Informatie over copyright en handelsmerken Informatie over copyright en handelsmerken Dit document, evenals de hierin beschreven software, wordt geleverd als licentie en mag

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP proliant ml310 g4 server http://nl.yourpdfguides.com/dref/880751

Uw gebruiksaanwijzing. HP proliant ml310 g4 server http://nl.yourpdfguides.com/dref/880751 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP proliant ml310 g4 server. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP proliant ml310 g4 server in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Installatie Onderwijsversie AccountView

Installatie Onderwijsversie AccountView Installatie Onderwijsversie AccountView Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Gebruikershandleiding NEDERLANDS

Gebruikershandleiding NEDERLANDS NEDERLANDS Inclusief DVD met demoversies van: - Zoomtext Magnifier/ScreenReader - Zoomtext Magnifier - SuperNova Access Suite - SuperNova Reader Magnifier - SuperNova Magnifier Gebruikershandleiding KOBA

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v14 Flex Weblicentie voor Windows

Kurzweil 3000 v14 Flex Weblicentie voor Windows Kurzweil 3000 v14 Flex Weblicentie voor Windows Installatiegids weblicentie thuisgebruik schoolabonnement Kurzweil 3000 installeren en activeren Volledige handleiding: zie www.sensotec.be/k3000/extra Kurzweil

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

System Speedup. Snel aan de slag

System Speedup. Snel aan de slag System Speedup Snel aan de slag 1. Productinformatie Avira System Speedup is een optimalisatie- en reparatiehulpprogramma, bedoeld om de prestaties van uw computer te verbeteren. 1.1 Functies U kunt eenvoudig

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HERCULES ROUTER G-54

Uw gebruiksaanwijzing. HERCULES ROUTER G-54 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Mac

Gebruikershandleiding voor Mac Gebruikershandleiding voor Mac Inhoud Aan de slag... 1 Het formatteerhulpprogramma voor de Mac gebruiken... 1 De FreeAgent-software installeren... 4 Stations veilig uitwerpen... 9 Uw stations beheren...

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

Toebehoren SUNNY MATRIX ADMIN TOOL

Toebehoren SUNNY MATRIX ADMIN TOOL Toebehoren SUNNY MATRIX ADMIN TOOL Gebruiksaanwijzing MatrixAdmin-BNL100510 Versie 1.0 NL Inhoudsopgave SMA Solar Technology AG Inhoudsopgave 1 Toelichting bij deze handleiding..................... 3 1.1

Nadere informatie

1. Installatie van Het RekenProgramma

1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Nadat u de software heeft gedownload kunt u de installatie als volgt starten: Voor Windows XP gebruikers: U dient als beheerder op uw computer te zijn aangemeld.

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 9234594 Nummer 2 Nokia, Nokia Connecting People en Pop-Port zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Copyright 2005 Nokia. Alle rechten

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

INSTALLATIE-INSTRUCTIE VIDA INHOUD

INSTALLATIE-INSTRUCTIE VIDA INHOUD VIDA INSTALLATIE-INSTRUCTIES VIDA 2015 INHOUD 1 INLEIDING... 3 2 VOOR DE INSTALLATIE... 4 2.1 Checklist Voor de installatie... 4 2.2 Producten van derden... 4 2.2.1 Adobe Reader... 5 2.3 Microsoft Windows-gebruikersaccount...

Nadere informatie

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Copyright 2013 DigiAad, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van DigiAad is het niet toegestaan om informatie,

Nadere informatie

Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer

Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Teamviewer instaleren... 3 Stap 1 Downloaden Software... 3 Stap 2 Instaleren software... 4 Stap 4 Uw controlportal...

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE

Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE Nero AG Copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

OTOsuite. Installatiehandleiding. Nederlands

OTOsuite. Installatiehandleiding. Nederlands OTOsuite Installatiehandleiding Nederlands In dit document wordt beschreven hoe u de OTOsuite-software kunt installeren vanaf een dvd, een geheugenstick of een zipbestand. Systeemvereisten Processor van

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids Graag voor gebruik lezen Borduurwerk editing software Installatiegids Lees eerst het volgende voordat u het cdrompakket opent Hartelijk dank voor de aanschaf van deze software. Lees de onderstaande Productovereenkomst

Nadere informatie

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista 5.0 9.3.1.3 Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista Inleiding Druk dit document af en voer de opdrachten uit; Bij deze praktijkoefening ga je een printer installeren. Je gaat

Nadere informatie

Aan de slag met Search and Recover

Aan de slag met Search and Recover Aan de slag met Search and Recover Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Systeemeisen 2. Installatie van de downloadversie 3. Licentie- en installatieproblemen oplossen 4. Aan de slag met Search

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Brother Software Licence Management Tool

Gebruikershandleiding Brother Software Licence Management Tool Gebruikershandleiding Brother Software Licence Management Tool DUT Versie 0 Auteursrecht Copyright 018 Brother Industries, Ltd. Alle rechten voorbehouden. De informatie in dit document kan worden gewijzigd

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

Handleiding Nero Scout

Handleiding Nero Scout Handleiding Nero Scout Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding van Nero Scout en de volledige inhoud ervan worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van Nero

Nadere informatie

Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding

Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding De manual is ontworpen als korte opstarthandleiding. Raadpleeg de Samsung Auto Backup gebruikershandleiding voor uitgebreidere informatie. In elke sectie

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Eigen PostScript- of PCL-printerstuurprogramma voor Windows installeren

Eigen PostScript- of PCL-printerstuurprogramma voor Windows installeren Eigen PostScript- of PCL-printerstuurprogramma voor Windows installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het eigen PostScript-printerstuurprogramma of het PCL-printerstuurprogramma op Windows-systemen

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken U vindt de recentste technische documentatie op de website

Nadere informatie

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend.

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Aanmelden Als je de computer aanzet, wordt Windows opgestart. Windows is een besturingssysteem. Tijdens het opstarten kun je zien met welke versie van Windows 7 je werkt. Voordat

Nadere informatie

De QuickRestore-cd gebruiken

De QuickRestore-cd gebruiken De QuickRestore-cd gebruiken Met QuickRestore levert Compaq een programma waarmee u uw notebook pc weer aan de praat kunt krijgen, stuurprogramma s kunt toevoegen of van gegevens backups in een aparte

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk

Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk Snelstartgids Instellen van Kurzweil 3000 netwerk Installatiegids en andere gidsen: via www.sensotec.be/k3000/extra of in de map Documentation op de installatie-dvd

Nadere informatie

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13 Gebruikshandleiding Inhoud Introductie... 1 BELANGRIJKE OPMERKINGEN... 1 Juridische informatie... 3 Installatie en Setup... 5 Systeemvereisten... 5 Installatie... 5 Activering... 7 Automatische update...

Nadere informatie

Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met de King Outlook-koppeling wilt gaan werken.

Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met de King Outlook-koppeling wilt gaan werken. INSTALLATIE VAN KING 5.47 OUTLOOK-KOPPELING Dit document beschrijft de installatie van de King Outlook-koppeling. De Outlook-koppeling moet geïnstalleerd worden op elke computer waarop u deze koppeling

Nadere informatie

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Oudere versie Kaspersky Anti-Virus verwijderen 2. Installatie 3. Klaarmaken voor gebruik Duur installatie:

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot. Installatiehandleiding. Installatieprocedure

OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot. Installatiehandleiding. Installatieprocedure OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot Installatiehandleiding Installatieprocedure 1. Plaats de OneTouch Zoom Pro installatie-cd in de cd-rom-lezer. OPMERKING: Als u het programma

Nadere informatie

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine die voor het

Nadere informatie

Acer edatasecurity Management

Acer edatasecurity Management 1 Acer edatasecurity Management Acer edatasecurity Management maakt gebruik van de meest geavanceerde cryptografische technologieën en biedt gebruikers van Acer-pc s hierdoor een hogere gegevensbeveiliging

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

Installatiehandleiding Queen 5

Installatiehandleiding Queen 5 Inhoud 1. INLEIDING... 2 Aandachtspunten bij installatie onder Windows Vista /7/8(.1)/10/Windows Server 2008... 2 Aandachtspunten bij installatie onder Windows 7... 2 2. NIEUWE INSTALLATIE... 2 3. INVOEREN

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

windowscorner: - beveiligingswaarschuwingen uitschakelen

windowscorner: - beveiligingswaarschuwingen uitschakelen Page 1 of 12 WAARSCHUWING De beveiligingsinstellingen van Windows Vista zijn niet voor niets hoog ingesteld. Het aanpassen (verlagen) van het beveiligingsniveau is potentieel gevaarlijk voor het besturingssysteem.

Nadere informatie

McAfee Wireless Protection Beknopte handleiding

McAfee Wireless Protection Beknopte handleiding Voorkomt dat hackers uw draadloze netwerk belagen McAfee Wireless Protection voorkomt dat hackers uw draadloze netwerk belagen. U kunt Wireless Protection configureren, beheren en openen met McAfee SecurityCenter.

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Handleiding van de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden

Nadere informatie

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) v4.4 bevat Fiery software voor het uitvoeren van taken met een Fiery Server. In dit document wordt beschreven

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers KORTE HANDLEIDING VOOR de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers Inhoudsopgave 1. Inleiding...1 2. Vereisten...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers installeren...2 3.1 Vóór de installatie...2

Nadere informatie

Bluetooth koppelen. Gebruikershandleiding

Bluetooth koppelen. Gebruikershandleiding Bluetooth koppelen Gebruikershandleiding Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows en Windows Vista zijn in de Verenigde Staten gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation.

Nadere informatie