Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mededeling met betrekking tot het auteursrecht"

Transcriptie

1 Parallels Panel

2 Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39th Street Suite 205 Renton, Washington USA Telefoon: +1 (425) Fax: +1 (425) Copyright , Parallels, Inc. Alle rechten voorbehouden. Verspreiding van dit werk of afgeleide(n) daarvan in welke vorm dan ook is verboden, tenzij vooraf schriftelijke toestemming is verkregen van de houder van het auteursrecht. Gepatenteerde technologie, beschermd door V.S.-patenten 7,328,225; 7,325,017; 7,293,033; 7,099,948; 7,076,633. Patenten aangevraagd in de V.S. De namen van producten en diensten die worden vermeld zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

3 Inhoud Voorwoord 4 Over deze handleiding... 5 Voor wie is deze handleiding bedoeld... 5 Typografische Conventies... 5 Reacties... 6 Voordat u begint 7 Platforms waarvandaan u gegevens kunt migreren... 7 Migratiescenario's... 8 Soorten gegevens die wel of niet worden overgedragen... 8 Gegevens die kunnen worden overgedragen... 8 Gegevens die niet kunnen worden overgedragen Migratievereisten Controleren of u over voldoende vrije schijfruimte beschikt Windows-gebaseerde servers op een migratie voorbereiden Een migratie uitvoeren 21 Een migratie uitvoeren met Migratiemanager Een migratie uitvoeren met de hulpprogramma's voor het maken en terugplaatsen van reservekopieën Problemen met migraties oplossen... 27

4 4 Voorwoord Voorwoord In deze sectie: Over deze handleiding... 5 Voor wie is deze handleiding bedoeld... 5 Typografische Conventies... 5 Reacties... 6

5 Voorwoord 5 Over deze handleiding Deze handleiding geeft u aanwijzingen voor migreren van gegevens naar een Parallels Small Business Panel-installatie vanaf andere webhostingplatforms. Deze handleiding bevat de volgende secties: Het hoofdstuk "Voordat u begint" omschrijft de webhostingplatforms waarvandaan u gegevens kunt migreren, de stappen die moeten worden gezet voordat de migratie kan worden uitgevoerd en migratiescenario's en opties. Het hoofdstuk "Gegevens overdragen" bevat stap-voor-stap-aanwijzingen voor het uitvoeren van de migratie en voor het oplossen van problemen die zich kunnen voordoen. Voor wie is deze handleiding bedoeld Deze handleiding is bedoeld voor systeembeheerders en andere IT-medewerkers die van plan zijn gegevens te migreren naar Parallels Small Business Panel vanuit andere webhostingplatforms. Typografische Conventies Voordat u deze handleiding gebruikt, is het belangrijk te begrijpen welke documentatieconventies worden aangehouden. De volgende soorten opmaak in de tekst geven aan dat het om speciale informatie gaat. Opmaakconventie Soort informatie Voorbeeld Speciaal Vet Cursief Elementen die u moet selecteren, zoals opties in een menu, knoppen of onderdelen in een lijst. Titels van hoofdstukken, secties en subsecties. Wordt gebruikt om het belang van een bepaald punt te benadrukken, om een nieuwe term te introduceren of om aan te geven dat het om een voorbeeldtekst gaat die moet worden vervangen door een echte naam of waarde. Ga naar het tabblad Systeem. Lees het hoofdstuk Beginselen van systeembeheer. Het systeem ondersteunt het zoeken met zogenaamde jokers.

6 6 Voorwoord Opmaakconventie Soort informatie Voorbeeld Monospace Preformatted Preformatted Vet De namen van opdrachten, bestanden en mappen. Schermuitvoer van de computer in een opdrachtregelsessie; broncode in XML, C++ of een andere programmeertaal. Om wat u invoert te onderscheiden van de computeruitvoer op het scherm. Het licentiebestand bevindt zich in de map ses. # ls al /files totaal # cd /root/rpms/php HOOFDLETTERS TOETS+TOETS Namen van de toetsen op het toetsenbord. Combinaties van toetsen die de gebruiker moet indrukken en ingedrukt moet houden om vervolgens een andere toets aan te slaan. SHIFT, CTRL, ALT CTRL+P, ALT+F4 Reacties Als u in deze handleiding een fout aantreft, of wanneer u suggesties of ideeën hebt over hoe deze beter zou kunnen, laat het ons weten via het online formulier op Neem in uw verslag alstublieft de titel van deze handleiding op, de titel van het hoofdstuk en van de betreffende sectie, als ook van het tekstfragment waarin u de fout hebt aangetroffen.

7 H O O F D S T U K 1 Voordat u begint Stel u eerst op de hoogte van de opties en vereisten voor een succesvolle migratie. In dit hoofdstuk: Platforms waarvandaan u gegevens kunt migreren... 7 Migratiescenario's... 8 Soorten gegevens die wel of niet worden overgedragen... 8 Migratievereisten Platforms waarvandaan u gegevens kunt migreren U kunt gegevens migreren: vanuit Parallels Panel 7.5 of later voor Linux/Unix naar Parallels Small Business Panel voor Linux/Unix of Windows. vanuit Parallels Panel 7.6 of later voor Microsoft Windows naar Parallels Small Business Panel voor Microsoft Windows.

8 8 Voordat u begint Migratiescenario's In deze sectie worde scenario's besproken voor het migreren van gegevens vanaf andere webhostingplatforms. Migreren met de Migratiemanager. Een persoon die beschikt over beheerderrechten voor het besturingssysteem van de bronserver migreert gegevens naar de server met Parallels Small Business Panel. Dit kan worden uitgevoerd via de Migratiemanager - de migratiewizard die toegankelijk is vanuit Parallels Small Business Panel. Migratie via de hulpprogramma's voor het maken en terugplaatsen van reservekopieën. Een persoon die op de bronserver alleen toegang heeft tot een gebruikersaccount in Parallels Panel migreert een website met de bijbehorende accounts. Dit kan worden uitgevoerd via de hulpprogramma's voor het maken en terugplaatsen van reservekopieën: op de bronserver wordt er een reservekopie gemaakt van de gegevens; deze reservekopie wordt vervolgens teruggeplaatst op de server van bestemming. Soorten gegevens die wel of niet worden overgedragen De webgebaseerde migratiewizard biedt de volgende opties voor het migreren van gegevens: Overdragen van alle websites, inclusief alle instellingen en bestanden, plus accounts met berichten. Alleen overdracht van geselecteerde websites, met of zonder accounts. Alleen overdracht van accounts, inclusief de inhoud van de postvakken. Gegevens die kunnen worden overgedragen Hieronder volgt een volledige lijst van de soorten gegevens die kunnen worden overgedragen. Websites met instellingen en bestanden. DNS-instellingen. Webhostinginstellingen. Bestanden van de websites. FTP-gebruikeraccounts, inclusief bestanden en mappen.

9 Voordat u begint 9 Instellingen en bestanden die horen bij een bestaand FTP-account dat zonder gebruikersnaam en wachtwoord kan worden gebruikt (ook wel anonieme FTP genoemd). Als u in Parallels Small Business Panel meer dan één website op een enkel IP-adres host, dan zullen de bestanden en mappen worden overgedragen, maar toegang via FTP zonder gebruikersnaam en wachtwoord op te geven zal niet mogelijk zijn. Alternatieve domeinnamen van sites (domeinaliassen).. Subdomeinen, inclusief instellingen en webbestanden. MySQL-, PostgreSQL- en MS SQL-databases, inclusief gegevens en gebruikeraccounts. SSL-certificaten. Nadat deze zijn overgedragen naar Parallels Small Business Panel worden ze toegevoegd aan de beheerdersopslag voor de server als geheel. Webtoepassingen die zijn ontwikkeld in talen anders dan Java. Deze worden overgedragen inclusief instellingen, databases en andere gegevens, volgens het volgende schema: Alle zoekpaden, de gebruikersnaam en het wachtwoord van de toepassingsbeheerder en de URL's voor toegang tot de toepassing zullen behouden blijven. Openbare toegang tot de gemigreerde toepassingen wordt toegestaan aan alle gebruikers van Parallels Panel, ongeacht de toegewezen gebruikersrol. accounts, inclusief instellingen en bestanden. Deze worden overgedragen volgens het volgende schema: Mailaccounts worden overgedragen inclusief de bestaande alternatieve adressen ( aliassen), berichten in de postvakken en de configuratie voor het doorsturen van mailberichten. De gebruikersnamen en wachtwoorden van mailaccounts blijven behouden. Als er automatische beantwoordingen aan een mailaccount zijn gekoppeld, dan wordt alleen de eerste ingestelde configuratie van de automatische beantwoording overgedragen. Bijlagen voor automatische beantwoordingen worden niet overgedragenautomatische beantwoordingen die alleen onder bepaalde voorwaarden worden verstuurd worden ook niet overgedragen. Mailgroepen van Parallels Panel worden in Parallels Small Business Panel omgezet naar verzendlijsten. Mailgroepen en verzendlijsten worden overgedragen inclusief de informatie over de adressen van de abonnees. Opgeslagen berichten van een verzendlijst worden echter niet overgedragen. Individuele voorkeuren voor het SpamAssassin-spamfilter en antivirus worden niet overgedragen. In plaats daarvan wordt het algemene beleid met betrekking tot het spamfilter en antivirus, zoals dat is ingesteld door de beheerder van Parallels Small Business Panel, toegepast op alle accounts. De databases van het SpamAssassin-spamfilter, waarin de resultaten worden opgeslagen van de spamtraining van gebruikers, kunnen ofwel worden overgedragen, ofwel worden genegeerd. U kunt de gewenste optie tijdens de migratie selecteren.

10 10 Voordat u begint Gegevens die niet kunnen worden overgedragen De volgende onderdelen kunnen niet worden overgedragen: Server-instellingen Reseller-, client- en domeinbeheerderaccounts van Parallels Panel. Tijdens de migratie kunt u er echter voor kiezen om gebruikeraccounts aan te maken op basis van mailaccounts. Accounts van webgebruikers en hun webpagina's. Webgebruikers zijn gebruikers die webpagina's publiceren op de server van de provider, zonder dat ze hun eigen domeinnaam hoeven te registreren. Hun website heeft doorgaans een adres als Schijfruimte en beperkingen van het dataverkeer. Met een wachtwoord afgeschermde mappen. Java-toepassingen en hun gegevens. ASP.NET-instellingen. Instellingen voor de bescherming tegen hotlinking. Virtuele map-instellingen.

11 Voordat u begint 11 Migratievereisten Voordat u begint met de migratie moet u het volgende doen: 1. Koop of huur een server bij uw provider dat hetzelfde soort besturingssysteem kent (Windows of Linux) als de bronserver. 2. Als u gegevens migreert vanaf een Windows-gebaseerde server, voer dan de stappen uit die zijn omschreven in de sectie Windows-gebaseerde servers op migratie voorbereiden (op pagina 15). 3. Installeer de meest recente versie van Parallels Small Business Panel als deze niet van tevoren door uw provider is geïnstalleerd. Het installatieproces wordt beschreven in de Installatiehandleiding van Parallels Small Business Panel. 4. Zorg ervoor dat u beschikt over voldoende vrije schijfruimte op zowel de bronserver als op de server van bestemming: dit is een essentieel vereiste voor een succesvolle migratie. Zie voor details over het inschatten van de vereiste hoeveelheid schijfruimte de sectie Controleren of u over voldoende vrije schijfruimte beschikt (op pagina 12). 5. Als u van plan bent om databases te migreren, zorg er dan voor dat de juiste databasesoftware (DBMS) is geïnstalleerd op de server van bestemming. 6. Verkrijg een licentiesleutel voor Parallels Small Business Panel van Parallels of van één van de resellers en installeer deze in Parallels Panel. Dit wordt eveneens beschreven in de Installatiehandleiding van Parallels Small Business Panel. In deze sectie: Controleren of u over voldoende vrije schijfruimte beschikt Windows-gebaseerde servers op een migratie voorbereiden... 15

12 12 Voordat u begint Controleren of u over voldoende vrije schijfruimte beschikt Om te controleren of u over voldoende vrije schijfruimte beschikt om een migratie uit te voeren, moet u het volgende doen: 1. Begrijpen hoeveel schijfruimte de domeinen die u wilt migreren daadwerkelijk innemen. 2. Controleren of de juiste hoeveelheid middelen beschikbaar zijn op de locaties die door de Migratiemanager worden gebruikt voor het opslaan van tijdelijke bestanden. Opmerking: de juiste hoeveelheid schijfruimte is groter dan die door de domeinen wordt ingenomen. Zorg dat u de informatie hieronder aandacht doorneemt. In deze sectie: Begrijpen hoeveel schijfruimte de domeinen die u wilt migreren daadwerkelijk innemen Controleren over de vereiste hoeveelheid schijfruimte beschikbaar is... 14

13 Voordat u begint 13 Begrijpen hoeveel schijfruimte de domeinen die u wilt migreren daadwerkelijk innemen Parallels Panel biedt een statistisch hulpprogramma voor het berekenen van de gebruikte middelen op de server en geeft deze op verschillende manieren weer: algeheel servergebruik, per domein, enzovoorts. Als u wilt weten hoe u deze statistieken kunt lezen, zie dan de Handleiding voor beheerders voor de juiste versie van Parallels Panel. Zorg ervoor dat de instellingen van het statistische hulpprogramma zo zijn ingesteld, dat de schijfruimte voor alle te migreren domeinen wordt meegerekend. Als u bijvoorbeeld een domein wilt migreren dat mailaccounts en databases bevat, dan moeten de statistieken zijn ingesteld om ook de schijfruimte mee te rekenen die door deze databases en postvakken wordt ingenomen. Zie voor het instellen van Parallels Panel Statistics de Handleiding voor beheerders. Merk op dat de statistieken die in Parallels Panel worden weergegeven slechts op gezette tijden worden bijgewerkt. Het is daarom aan te raden het hulpprogramma opnieuw uit te voeren, steeds wanneer u de getallen binnen Parallels Panel wilt bekijken. Dit kunt u doen door het hulpprogramma voor de opdrachtregel statistics te gebruiken: onder Windows: %plesk_bin%\statistics.exe berekenen van alle middelen die door alle domeinen worden gebruikt: statistics.exe --all berekenen van de schrijfruimte voor geselecteerde domeinen: statistics.exe --disk-usage --process-domains=<domeinnaam-1>;<domeinnaam-2>;<domeinnaam-n > onder Unix/Linux: $PRODUCT_ROOT/admin/sbin/statistics berekenen van alle middelen die door alle domeinen worden gebruikt:./statistics.exe berekenen van statistieken voor een geselecteerd domein:./statistics.exe --calculate-one --domain-name=<domeinnaam> Opmerkingen specifiek voor Unix/Linux In de statistieken van Parallels Panel wordt de schijfruimte die wordt ingenomen door bestanden die zijn aangemaakt door de Apache-gebruiker niet meegerekend. Als bijvoorbeeld de Gallery-webtoepassing op een domein is geïnstalleerd, dan worden de afbeeldingen die naar de Gallery zijn geüpload niet meegerekend in het totale schijfruimtegebruik. Als u dergelijke schijfruimte wel wilt meerekenen, dan kunt u dit script ( downloaden en uitvoeren:./plesk_du.sh <domeinnaam-1> <domeinnaam-2> <domeinnaam-n> Het script zal vervolgens de gecombineerde statistieken over het schijfruimtegebruik van de opgegeven domeinen uitvoeren.

14 14 Voordat u begint Controleren over de vereiste hoeveelheid schijfruimte beschikbaar is Het succesvol uitvoeren van een migratie vereist meer schijfruimte dan de bestanden die moeten worden gemigreerd. Dit komt door de tijdelijke bestanden die tijdens het proces moeten worden aangemaakt. De vereiste hoeveelheid ruimte is afhankelijk van het platform en van de versie van Parallels Panel op de bronserver. Onder Windows Tijdelijke bestanden worden altijd aangemaakt op de systeemschijf: Server Locatie: Vereiste schijfruimte Bron %systemdrive%:\pmmtemp twee keer zoveel als wordt ingenomen door de bestanden van het domein/de domeinen Bestemmi ng %systemdrive%:\temp voor Parallels Plesk Panel 9, twee keer zoveel ruimte als wordt ingenomen door de bestanden van het domein/de domeinen voor versies van Plesk ouder dan versie 9, tot drie keer zoveel ruimte als wordt ingenomen door de bestanden van het domein/de domeinen Onder Unix Tijdelijke bestanden worden altijd aangemaakt op de systeemschijf: Server Locatie: Vereiste schijfruimte Bron /migration/<session-id>/ twee keer zoveel als wordt ingenomen door de bestanden van het domein/de domeinen Bestemmi ng /usr/local/psa/pmm/var/ twee keer zoveel als wordt ingenomen door de bestanden van het domein/de domeinen

15 Voordat u begint 15 Windows-gebaseerde servers op een migratie voorbereiden Om zeker te zijn van een geslaagde migratie vanaf een Windows-gebaseerde server, moet u aan de volgende vereisten voldoen: Als de bronserver of de server van bestemming zich achter een firewall bevindt, stel deze dan in om het dataverkeer te laten verlopen via de poorten en protocols die worden vereist door SAMBA en door de migratiewizard. De Windows-componenten Client voor Microsoft-netwerken en Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken moeten zijn geïnstalleerd op zowel de bronserver als op de server van bestemming. De dienst Werkstation moet actief zijn op de server van bestemming. De dienst Server moet actief zijn op de bronserver. Beheerdershares (admin$, c$, d$) moeten bestaan op de bronserver. Als aan deze voorwaarden is voldaan, dan moet u de migratieagent downloaden vanaf de website van Parallels en deze op de bronserver installeren. Dit wordt omschreven in Een migratieagent downloaden en installeren (op pagina 20). In deze sectie: Poorten openen voor SAMBA, SSH en de migratiewizard Controleren of de Client voor Microsoft-netwerken en Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken zijn geïnstalleerd Client voor Microsoft-netwerken installeren Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken installeren Een migratieagent downloaden en installeren Poorten openen voor SAMBA, SSH en de migratiewizard Als u een migratie uitvoert vanaf Linux/UNIX-gebaseerde servers, dan maakt de migratiewizard gebruik van SSH voor netwerkverbindingen. Voor migratie vanaf een Windows-gebaseerde server, maakt de migratiewizard gebruik van SAMBA. SSH, SAMBA en de migratiewizard vereisen dat bepaalde poorten zijn geopend om een juiste netwerkverbinding voor de migratie mogelijk te maken. Specifiek de volgende poorten moeten zijn geopend en de protocols voor gegevensuitwisseling moeten op de poorten zijn ingesteld. Software Poort Protocol SAMBA 135 TCP

16 16 Voordat u begint 139 TCP 445 TCP 137 UDP 138 UDP migratiewizard 6489 (or other) TCP SHH 22 (of een andere poort) TCP Controleren of de Client voor Microsoft-netwerken en Bestandsen printerdeling voor Microsoft-netwerken zijn geïnstalleerd Om te verifiëren dat alle softwarepakketten zijn geïnstalleerd op de bronserver en op de server van bestemming: 1. Open het venster LAN-verbinding: a. Klik op Start. b. Selecteer Configuratiescherm > Netwerkverbindingen > LAN-verbinding). Het venster met de status van de LAN-verbinding wordt geopend. 2. Selecteer het tabblad Algemeen en klik op de knop Eigenschappen. Het venster met de eigenschappen van de LAN-verbinding wordt geopend. 3. Controleer onder Deze verbinding heeft de volgende onderdelen nodig of de toepassingen Client voor Microsoft-netwerken en Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken worden genoemd. Zorg dat de bijbehorende selectievakjes aan de linkerkant zijn geselecteerd. 4. Klik OK.

17 Voordat u begint 17 Client voor Microsoft-netwerken installeren Installeren van de Client voor Microsoft-netwerken: 1. Open het venster LAN-verbinding: a. Klik op Start. b. Selecteer Configuratiescherm > Netwerkverbindingen > LAN-verbinding). Het venster met de status van de LAN-verbinding wordt geopend. 2. Selecteer het tabblad Algemeen en klik op Eigenschappen. Het venster met de eigenschappen van de LAN-verbinding wordt geopend. 3. Klik Installeren. Het venster Type netwerkonderdeel selecteren wordt geopend. 4. Onder Klik op het type netwerkonderdeel dat u wilt installeren selecteert u Client. Het venster Netwerkclient selecteren wordt geopend. 5. In de lijst met netwerkcliënten selecteert u Client voor Microsoft-netwerken en klikt u op OK. Als de toepassing eenmaal is geïnstalleerd, dan verschijnt het onderdeel Client voor Microsoft-netwerken in het venster Eigenschappen van LAN-verbinding onder Deze verbinding heeft de volgende onderdelen nodig. 6. Selecteer Client voor Microsoft-netwerken.

18 18 Voordat u begint Figuur 1: Client voor Microsoft-netwerken installeren 7. Klik OK. Opmerking: u moet Windows opnieuw opstarten voordat de nieuwe instellingen van kracht worden.

19 Voordat u begint 19 Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken installeren Installeren van Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken: 1. Open het venster LAN-verbinding: a. Klik op Start. b. Selecteer Configuratiescherm > Netwerkverbindingen > LAN-verbinding). Het venster met de status van de LAN-verbinding wordt geopend. 2. Selecteer het tabblad Algemeen en klik op Eigenschappen. Het venster met de eigenschappen van de LAN-verbinding wordt geopend. 3. Klik Installeren. 4. Het venster Type netwerkonderdeel selecteren wordt geopend. 5. Onder Klik op het type netwerkonderdeel dat u wilt installeren klikt u op Service. Het venster Netwerkservice selecteren wordt geopend. 6. In de lijst met netwerkclients selecteert u Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken. Klik vervolgens op OK. Als de toepassing eenmaal is geïnstalleerd, dan verschijnt het onderdeel Bestandsen printerdeling voor Microsoft-netwerken in het venster Eigenschappen van LAN-verbinding onder Deze verbinding heeft de volgende onderdelen nodig. 7. Selecteer Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken door op het juiste selectievakje aan de linkerkant te klikken. 8. Klik OK. Opmerking: u moet Windows opnieuw opstarten voordat de nieuwe instellingen van kracht worden.

20 20 Voordat u begint Een migratieagent downloaden en installeren Om een migratieagent op de bronserver te installeren: 1. Download het installatiebestand van de juiste migratieagent via de downloadlink die u kunt vinden op 2. Voer het installatiebestand uit en volg de aanwijzingen van de installatiewizard: a. Als het eerste scherm van de installatiewizard verschijnt klikt u op Volgende. Hiermee wordt het installeren van de migratieagent in de map C:\Program Files\Parallels\Plesk Migrator Agent\ gestart. b. Klik op Voltooien nadat de installatiewizard de bestanden van migratieagent op uw server heeft geïnstalleerd. Als u de migratieagent eenmaal hebt geïnstalleerd, dan zal deze automatisch starten met de standaardinstellingen. U kunt nu beginnen met het migreren van gegevens (op pagina 21).

21 H O O F D S T U K 2 Een migratie uitvoeren Dit hoofdstuk biedt u stap-voor-stap aanwijzingen voor het migreren van gegevens met de migratiemanager of met de hulpprogramma's voor het maken en terugplaatsen van reservekopieën. In dit hoofdstuk: Een migratie uitvoeren met Migratiemanager Een migratie uitvoeren met de hulpprogramma's voor het maken en terugplaatsen van reservekopieën Problemen met migraties oplossen... 27

22 22 Een migratie uitvoeren Een migratie uitvoeren met Migratiemanager Gegevens migreren vanaf een andere hostingserver: 1. Voor de migratie vanaf een Windows-server voert u de stappen uit zoals omschreven onder Windows-gebaseerde servers op een migratie voorbereiden (op pagina 15). 2. Meld u als beheerder aan bij Parallels Small Business Panel. 3. Klik op het tabblad Instellingen en vervolgens op Migratiemanager (in de groep Geavanceerde instellingen). 4. Klik op Nieuwe Migratie Starten. Als u voor de eerste keer een migratie uitvoert, dan wordt deze knop niet weergegeven maar u wordt direct naar de volgende stap gebracht. 5. Geef de hostnaam of het IP-adres van de bronserver op. 6. Als u gebruik maakt van een Windows-gebaseerde installatie van Parallels Small Business Panel, selecteer dan het type besturingsysteem van de bronserver. 7. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die worden gebruikt voor aanmelding bij het besturingssysteem van de server. Dit is de gebruiker root op Unix- en Linux-systemen, en "Administrator" op systemen met Microsoft Windows. 8. Onder Wat moet worden gemigreerd? selecteert u de soorten gegevens dat u wilt migreren: Om alle websites en mailaccounts te migreren selecteert u de optie Alle domeinen. Om alleen geselecteerde websites met of zonder accounts te migreren, selecteert u de optie Geselecteerde domeinen en geeft u op welk soort gegevens moet worden overgedragen: Selecteer Alle inhoud als u alle instellingen en gegevens van de geselecteerde domeinen (websites) wilt overdragen, inclusief de instellingen, accounts en de inhoud van de postvakken. Selecteer Alleen websitegegevens als u alle instellingen en gegevens van de geselecteerde domeinen (websites) wilt overdragen, maar geen instellingen, accounts of de inhoud van de postvakken. Selecteer Alleen mailgegevens als u alleen geselecteerde mailaccounts en de instellingen van de maildiensten van de bijbehorende domeinen wilt overdragen.

23 Een migratie uitvoeren Om de door gebruikers aangemaakte records in de database van het spamfilter over te dragen, laat u het selectievakje De antispam trainingsdatabase samen met mailaccounts overdragen geselecteerd. 10. Om in Parallels Panel gebruikeraccounts aan te maken die zijn gebaseerd op de gemigreerde accounts, doet u het volgende: a. Laat de optie gebruikeraccounts aanmaken die zijn gekoppeld aan overgedragen mailaccounts geselecteerd. Dit zorgt ervoor dat er gebruikeraccounts worden aangemaakt met gebruikersnamen die gelijk zijn aan het linkerdeel van de adressen (voor het apestaartje). Dit deel wordt ook wel het lokale deel genoemd. Als er vergelijkbare adressen bestaan onder verschillende websites, zoals en dan zullen er twee gebruikeraccounts worden aangemaakt: een met gebruikersnaam mailgebruiker en de ander met gebruikersnaam mailgebruiker1. Gebruikersnamen met meer dan 20 karakter worden ingekort en zullen alleen de eerste 20 tekens bevatten. b. Selecteer de gebruikersrol die aan de gebruikeraccounts moet worden toegewezen. Dit kan ofwel een vooraf ingestelde rol zijn, zoals medewerker, of een aangepaste rol die u eerder hebt aangemaakt. Zie voor gedetailleerde informatie over gebruikerrollen Parallels Small Business Panel: In het kort, Hoe werken gebruikersrollen?. 11. Geef onder Regels voor het oplossen van conflicten de volgende informatie op: a. Wat moet er gebeuren als domeinnamen of websites die u wilt overdragen samenvallen met domeinnamen die al op de server van bestemming aanwezig zijn: Om de gegevens van de websites met de samenvallende domeinnamen te overschrijven, zorgt u dat het selectievakje Bestaande domeinen overslaan niet is geselecteerd. Om de gegevens van de websites met de samenvallende domeinnamen over te slaan, selecteert u het selectievakje Bestaande domeinen overslaan. b. Wilt u het aanmaken van meer gebruikeraccounts in Parallels Small Business Panel mogelijk maken dan toegestaan door de momenteel geïnstalleerde licentiesleutel:

24 24 Een migratie uitvoeren Als u het selectievakje Overschrijding toestaan van de beperking die door de licentie wordt gesteld aan het aantal gebruikers of mailaccounts selecteert, dan zullen alle accounts worden overgedragen en als gebruikeraccounts worden aangemaakt in Parallels Small Business Panel, ongeacht de beperkingen van de licentiesleutel. In dit geval zal Parallels Panel niet langer functioneren en alleen de pagina's voor het beheer van licenties en voor het beheer van gebruikeraccounts zullen voor u toegankelijk zijn. In dit geval moet u een extra User Pack-licentie aanschaffen en in Parallels Panel installeren, of u moet het aantal gebruikeraccounts beperken door deze te verwijderen, zodat deze passen binnen de beperkingen van de momenteel geïnstalleerde licentiesleutel. Als u het selectievakje weghaalt voor Overschrijding toestaan van de beperking die door de licentie wordt gesteld aan het aantal gebruikers of mailaccounts, dan zal slechts een deel van de accounts worden overgedragen en omgezet naar gebruikeraccounts. Zo wordt voorkomen dat de beperkingen van de huidige licentiesleutel worden bereikt. 12. Voer één van de volgende acties uit: Als u de optie hebt geselecteerd om alle gegevens te migreren, klik dan op Start. Als u de optie hebt geselecteerd om alleen specifieke onderdelen te migreren, klik dan op Volgende. 13. Selecteer de selectievakjes voor de domeinnamen (websites) waarvan u de gegevens wilt migreren. 14. Klik Start. Als de migratie wel start maar uiteindelijk mislukt, bekijk dan de sectie Problemen met migraties oplossen (op pagina 27). Een migratie uitvoeren met de hulpprogramma's voor het maken en terugplaatsen van reservekopieën Deze sectie biedt aanwijzingen voor het migreren van gegevens vanuit Parallels Panel naar Parallels Small Business Panel met de hulpprogramma's voor het maken en terugplaatsen van reservekopieën. Opmerking: voordat u een website migreert met een geïnstalleerde toepassing in het APS-formaat, moet u ervoor zorgen dat de toepassing beschikbaar is vanuit de Toepassingscatalogus in Parallels Small Business Panel, of dat er ten minste één kopie van de toepassing reeds in Parallels Panel is geïnstalleerd. Dit moet exact dezelfde versie van de toepassing zijn. Anders zal de toepassing wel worden overgedragen naar de door Parallels Panel beheerde server, waarna deze via internet beschikbaar is, maar de toepassing kan niet worden beheerd via Parallels Panel.

25 Een migratie uitvoeren 25 Controleren of de juiste toepassing beschikbaar is in de Toepassingscatalogus: ga in Parallels Small Business Panel naar het tabblad Toepassingen & Scripts > Toepassingscatalogus en klik op de link Toon zoekvenster. Geef de naam van de toepassing op in het zoekvenster aan de linkerkant en klik op Zoeken. Als de Toepassingscatalogus niet beschikbaar is in Parallels Panel, dan kunt u uw provider vragen om Parallels Panel toe te staan verbinding te maken met apscatalog.com voor de duur van de migratie. Om te controleren of de toepassing al op een van de websites is geïnstalleerd, gaat u in Parallels Small Business Panel naar het tabblad Toepassingen & Scripts > Geïnstalleerde toepassingen. Als de toepassing niet is gevonden in Parallels Panel: 1. Zet een tijdelijke website op in Parallels Small Business Panel met een willekeurige domeinnaam, zoals voorbeeld.nl. 2. Download het juiste pakket vanaf 3. Installeer de toepassing in Parallels Panel (tabblad Toepassingen & Scripts > Installeren vanaf een lokale schijf). 4. Voer de migratie uit. 5. Als de migratie is afgerond, verwijdert u de tijdelijke website. Websites en accounts migreren vanuit Parallels Panel: 1. Meld u aan bij Parallels Panel. 2. Maak een reservekopie van de gegevens en kopieer deze naar een FTP-server, of download deze naar uw lokale machine. 3. Meld u aan bij Parallels Small Business Panel. 4. Ga naar het tabblad Instellingen > Beheer van reservekopieën. 5. Klik Bestanden uploaden naar Opslag op de Server. 6. Klik Bladeren en selecteer de juiste reservekopie. 7. Klik OK. De reservekopie zal worden naar de opslag van reservekopieën worden gekopieerd. 8. Klik op de naam van de reservekopie die u hebt geüpload. 9. Als u wilt dat Parallels Panel u op de hoogte stelt wanneer het terugplaatsen van de reservekopie is voltooid, geef dan uw adres op in het veld Als de reservekopie is teruggeplaatst, stuur dan een melding per naar 10. Klik Herstellen. Als het uploaden van de reservekopie naar Parallels Panel niet lukt omdat het bestand te groot is, dan kunt u het volgende proberen:

26 26 Een migratie uitvoeren 1. Meld u aan bij Parallels Panel. 2. Maak een reservekopie van uw gegevens en bewaar deze op een FTP-server. 3. Meld u aan bij Parallels Small Business Panel. 4. Ga naar het tabblad Instellingen > Beheer van reservekopieën > Instellingen FTP-opslag. 5. Geef de volgende gegevens op: IP-adres of hostnaam van de FTP-server. Geef het adres op van de FTP-server waarop u de reservekopie hebt opgeslagen die u wilt terugplaatsen. De locatie van de map waarin de reservekopieën zijn opgeslagen. Gebruikersnaam en wachtwoord voor toegang tot het FTP-account op de server. Gebruik passieve modus. Selecteer deze optie als uw door Panels Panel beheerde server wordt beschermd met een firewall. 6. Klik OK. 7. Klik op het tabblad FTP-opslag. 8. Klik op de naam van de reservekopie die u wilt terugplaatsen. 9. Als u wilt dat Parallels Panel u op de hoogte stelt wanneer het terugplaatsen van de reservekopie is voltooid, geef dan uw adres op in het veld Als de reservekopie is teruggeplaatst, stuur dan een melding per naar 10. Klik Herstellen.

27 Een migratie uitvoeren 27 Problemen met migraties oplossen Als de migratie mislukt, dan toont Parallels Panel u een link voor het downloaden van het migratielog. U kunt de informatie over de redenen van het mislukken vinden in dit logbestand en aan de hand daarvan proberen om de problemen zelf op te lossen, of u kunt contact opnemen met de technische ondersteuning van Parallels voor assistentie. Als u bezig was met de migratie van gegevens vanaf een Windows-gebaseerde server en de migratie mislukt, dan is het wellicht niet mogelijk om de migratie vanaf deze server opnieuw te starten. Bij een poging de migratie opnieuw te beginnen verschijnt de foutmelding "Agent is already used by another migration session". Om dit probleem op te lossen moet u zich aanmelden bij het besturingssysteem van de bronserver via een Extern Bureaublad-verbinding en de migratieagent opnieuw opstarten. Als u websites met webtoepassingen hebt gemigreerd en sommige van deze webtoepassingen werken niet op de server van bestemming, dan kunt u het volgende proberen: Controleer de configuratiebestanden van toepassingen en zorg ervoor dat het zoekpad naar de installatiemap van de toepassing juist zijn ingesteld. U kunt bijvoorbeeld een regel tegenkomen, waarin staat dat een toepassing is geïnstalleerd in /var/www/vhosts/voorbeeld.nl/httpdocs/gallery/, terwijl het juiste zoekpad in uw installatie /srv/www/vhosts/voorbeeld.nl/httpdocs/gallery/ is. Zorg er ook voor dat alle locaties van databases die door de toepassingen worden gebruikt correct zijn opgegeven in de configuratiebestanden.

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282

Nadere informatie

Handleiding Plesk. Eddy De Bock

Handleiding Plesk. Eddy De Bock Handleiding Plesk Eddy De Bock 1 1 STARTPAGINA Hier krijgt u een samenvattend overzicht van de functies die Plesk u biedt. 2 GEBRUIKERS Hier kan u gebruikers aanmaken, verwijderen en beheren. Onder Gebruikersrollen

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Holdings, Ltd. per adres Parallels International GMbH Vordergasse 49 CH8200 Schaffhausen Switzerland Telefoon: +41-526-722-030

Nadere informatie

1. Startpagina 1. 2. Gebruikers 1. 3. Mail 2

1. Startpagina 1. 2. Gebruikers 1. 3. Mail 2 Inhoudsopgave 1. Startpagina 1 2. Gebruikers 1 3. Mail 2 3.1 Een nieuwe e-mailbox aanmaken 2 3.2 Een e-mailalias aanmaken 2 3.3 Een e-mailbox/e-mailalias verwijderen 2 3.4 E-mail doorsturen en naar een

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282 6444

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel. Parallels Plesk Panel 10. Gebruikershandleiding Hostingbeheer

Parallels Plesk Panel. Parallels Plesk Panel 10. Gebruikershandleiding Hostingbeheer Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel 10 Gebruikershandleiding Hostingbeheer Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Holdings, Ltd. per adres Parallels International GMbH Vordergasse

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

installatiehandleiding

installatiehandleiding installatiehandleiding De Installatieprocedure Zorg ervoor dat u, alvorens u de installatie start, de navolgende gegevens bij de hand heeft (deze heeft u nodig tijdens het installeren): uw FTP-adres (host),

Nadere informatie

Inhoudsopgave. versie 0.8

Inhoudsopgave. versie 0.8 JOOMLA! INSTALLATIE HANDLEIDING versie 0.8 Inhoudsopgave Stappenplan...3 Inrichten database...4 Configuratiecentrum cpanel...4 Aanmaken van een database gebruiker...5 Aanmaken van een database...6 Gebruiker

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Test Joomla op je PC 1

Test Joomla op je PC 1 1 Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook wordt verstrekt. De auteur van dit ebook kan op geen

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

Parallels Panel. Gebruikershandleiding. Parallels Plesk Panel 11.0. Revision 1.0

Parallels Panel. Gebruikershandleiding. Parallels Plesk Panel 11.0. Revision 1.0 Parallels Panel Gebruikershandleiding Parallels Plesk Panel 11.0 Revision 1.0 Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels IP Holdings GmbH Vordergasse 59 CH-Schaffhausen Zwitserland Telefoon:

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding // Mamut Business Software Installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Over installatie voor meerdere gebruikers 5 Tijdens de installatie 7 Voorwaarden

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 3-11-2016 Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

Parallels Panel. Gebruikershandleiding. Parallels Plesk Panel 11.5

Parallels Panel. Gebruikershandleiding. Parallels Plesk Panel 11.5 Parallels Panel Gebruikershandleiding Parallels Plesk Panel 11.5 Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels IP Holdings GmbH Vordergasse 59 CH-Schaffhausen Zwitserland Telefoon: +41 526320

Nadere informatie

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk:

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk: Pagina 1 van 6 pagina s. Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Doelgroep van dit document De doelgroep van dit document zijn alle gebruikers van Centix die de Centix 3-serie

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified System Integrators Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server -

Nadere informatie

Upgrade Web Client met ESS naar 3.5.0

Upgrade Web Client met ESS naar 3.5.0 Upgrade Web Client met ESS naar 3.5.0 I Upgrade Web Client met ESS naar 3.5.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Upgrade Web Client met ESS naar versie 3.5.0 1 1.1 Stap... 0 - Voorbereidingen 1 1.2 Stap... 1 -

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Quickstart handleiding MS Outlook Account instellen Rechten geven offline werken www.pimbox.nl/support a hosted zarafa product Inhoudsopgave Installatie van de Zarafa Outlook Client 3 Aanmaken van een

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Mamut Business Software

Mamut Business Software Mamut Business Software Installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 3 Over installatie voor meerdere gebruikers 4 Tijdens de installatie 6 Voorwaarden voor

Nadere informatie

Easy Business Tools - Multi-user module

Easy Business Tools - Multi-user module Easy Business Tools Multi-user module Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor 5 computers in een netwerk kunnen samenwerken in Mijn

Nadere informatie

KPN Server Back-up Online

KPN Server Back-up Online KPN Server Back-up Online Snel aan de slag met Server Back-up Online Server Versie 6.1, built 2011 d.d. 20-08-2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Installatiehandleiding Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Softwareprogramma 98646-003-14 Inhoud Gebruiksdoel................. 3 Systeemvereisten.............. 3 Kenmerken................... 3

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Handleiding Nero RescueAgent

Handleiding Nero RescueAgent Handleiding Nero RescueAgent Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero RescueAgent en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 2 van 10 pagina s. Inleiding Met behulp van deze handleiding kunt u een verbinding tot stand brengen met de FTP server van Centix. Indien

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows 8 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows 8... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 29-3-2016 Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

HandleidingNero BurnRights

HandleidingNero BurnRights Handleiding Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk

Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk Snelstartgids Instellen van Kurzweil 3000 netwerk Installatiegids en andere gidsen: via www.sensotec.be/k3000/extra of in de map Documentation op de installatie-dvd

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Facto minifmis

Installatiehandleiding. Facto minifmis Installatiehandleiding Facto minifmis 1. Installatie Facto MiniFMIS 1.1 Achtergrond Facto MiniFMIS biedt facilitaire organisaties een eenvoudige en gebruikersvriendelijke hulpmiddel bij het uitvoeren van

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken U vindt de recentste technische documentatie op de website

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Parallels Plesk Panel

Parallels Plesk Panel Parallels Plesk Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425)

Nadere informatie

Handleiding InCD Reader

Handleiding InCD Reader Handleiding InCD Reader Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG.

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 22 oktober 2015 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via: telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online voor Servers Versie maart 2016

Handleiding Back-up Online voor Servers Versie maart 2016 Handleiding Back-up Online voor Servers Versie maart 2016 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 2 1.1 Wat doet Back-up Online voor Servers 2 1.2 Ondersteunde besturingssystemen 2 1.3 Opslagruimte vergroten

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Volg de onderstaande stappen om Factuur2King 2.1 MU te installeren of een bestaande installatie bij te werken. Werkt u op dit moment nog met Factuur2King

Nadere informatie

Installatie en configuratie documentatie

Installatie en configuratie documentatie Installatie en configuratie documentatie Assistance Web Portal v. 2.58, 2.60 Voor Windows 2003 / 2008 / XP / Vista / Windows 7 Assistance PSO handleiding, uitgegeven door Assistance Software. Alle rechten

Nadere informatie

Getting started guide

Getting started guide Getting started guide Getting started Guide Gefeliciteerd met uw hosting bij echristenen. Wij zijn blij u te mogen verwelkomen als klant. Deze Getting started Guide helpt u op weg bij het hosten van uw

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8. Pc Client built 2012 12.1.0.12178

Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8. Pc Client built 2012 12.1.0.12178 Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8 Pc Client built 2012 12.1.0.12178 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 4 3 Installatie... 5 4 Back-up Online configureren... 7 4.1 Taakbalk optie

Nadere informatie

Installatiehandleiding Business Assistent

Installatiehandleiding Business Assistent Installatiehandleiding Business Assistent Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Omschrijving Status 0.1 25-09-2014 Eerste opzet van het installatie Concept document. 1.0 04-11-2014 Geen: Commercieel maken

Nadere informatie

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Handleiding Inhoud 03 Basisinformatie e-mail 04 E-mailprogramma's 07 SMTP controleren als u geen e-mails kunt versturen 10 Veranderen van SMTP-poort

Nadere informatie

Installatie Handleiding TechControl

Installatie Handleiding TechControl Installatie Handleiding TechControl Maneffic Solutions Vincent Schuurhuis Versie 1.01 Plaats de CD in het CD-Rom station van de computer, de installatie zal automatisch gestart worden. Indien u de installatie

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

1. Hoe krijg ik toegang tot mijn VPS-controlepaneel?

1. Hoe krijg ik toegang tot mijn VPS-controlepaneel? VPS Business FAQ Sectie 1: Installatie...2 1. Hoe krijg ik toegang tot mijn VPS-controlepaneel?...2 2. Hoe krijg ik toegang tot mijn Windows-VPS?...6 3. Hoe krijg ik toegang tot mijn Linux-VPS?...8 Sectie

Nadere informatie

Installatie en configuratie documentatie

Installatie en configuratie documentatie Installatie en configuratie documentatie Assistance Web Portal v. 2.x Voor Windows 2003 / XP / Vista Assistance PSO handleiding, uitgegeven door Assistance Software. Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

T-MOBILE CLOUD Windows Installatiehandleiding. Private Planet, Ltd.

T-MOBILE CLOUD Windows Installatiehandleiding. Private Planet, Ltd. T-MOBILE CLOUD Windows Installatiehandleiding Private Planet, Ltd. Copyright 2013 Private Planet Ltd. Sommige applicaties zijn niet beschikbaar in alle gebieden. De beschikbaarheid van de applicatie varieert.

Nadere informatie

Handleiding FileZilla

Handleiding FileZilla Handleiding FileZilla Deze handleiding beschrijft de installatie en configuratie van FileZilla. Met dit programma is het mogelijk om bestanden van uw computer te verplaatsen naar een zogeheten (web)server.

Nadere informatie

Nieuwe versie! BullGuard. Backup

Nieuwe versie! BullGuard. Backup 8.0 Nieuwe versie! BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIEHANDLEIDING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Sluit alle geopende toepassingen, met uitzondering van Windows. 2 3 Volg de aanwijzingen op

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 2 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

Wat te doen na de aanschaf van:

Wat te doen na de aanschaf van: Wat te doen na de aanschaf van: - Een nieuw werkstation - Een nieuwe server Inhoud Inleiding... 2 De juiste werkomgeving... 2 Eén computer, één gebruiker... 2 De database op een server en één of meerdere

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN KING 5.50 IN EEN WINDOWS-NETWERK

INSTALLATIE VAN KING 5.50 IN EEN WINDOWS-NETWERK INSTALLATIE VAN KING 5.50 IN EEN WINDOWS-NETWERK Dit document beschrijft de installatie van King in een Windows-netwerk. Bij de netwerk-installatie staan de King-administraties op het netwerk (server)

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Denit Backup instellen op een Linux server

Denit Backup instellen op een Linux server Denit Backup instellen op een Linux server Deze handleiding beschrijft de stappen om de back-up software van Ahsay in te stellen. AANMAKEN BACK-UP SET... 2 DE SCHEDULER INSTELLEN... 4 HET FILTER INSTELLEN...

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Verkorte handleiding Beheer Website

Verkorte handleiding Beheer Website Verkorte handleiding Beheer Website Inhoud Mijn Website /Domeinnaam... 4 Website beheer... 5 ISPConfig gegevens (klantgegevens):... 5 Email account aanmaken... 7 Outlook Client / Webmail client instellen...

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

Een Windows XP-netwerk maken

Een Windows XP-netwerk maken Een Windows XP-netwerk maken Inleiding Deze beschrijving geldt voor Windows XP Professional (Home edition komt in zekere maten overeen met Professional), Nederlandse versie. Ook geldt dit document alleen

Nadere informatie

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af.

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Let op! Als u nog offertes hebt opgeslagen in CBS 14.2, kunt u deze alleen

Nadere informatie

Installatiehandleiding Queen 5

Installatiehandleiding Queen 5 Inhoud 1. INLEIDING... 2 Aandachtspunten bij installatie onder Windows Vista /7/8(.1)/10/Windows Server 2008... 2 Aandachtspunten bij installatie onder Windows 7... 2 2. NIEUWE INSTALLATIE... 2 3. INVOEREN

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP proliant ml310 g4 server http://nl.yourpdfguides.com/dref/880751

Uw gebruiksaanwijzing. HP proliant ml310 g4 server http://nl.yourpdfguides.com/dref/880751 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP proliant ml310 g4 server. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP proliant ml310 g4 server in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Office 365 Business Premium & Domeinnaam Voor beheerders pro cloud solutions 1 Inhoud 1. Wanneer gebruikt u deze handleiding?... 3 2. Office 365 Business Premium instellen... 4 2.1.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Business Assistent

Installatiehandleiding Business Assistent Installatiehandleiding Business Assistent Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Omschrijving Status 0.1 25-09-2014 Eerste opzet van het installatie Concept document. 1.0 04-11-2014 Geen: Commercieel maken

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem INSTALLATIEHANDLEIDING CONVISO ID-SCAN NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie