Een armband voor mama

Vergelijkbare documenten
Superheldencadeau voor papa

En laat de kids de negerzoen versieren. Op de foto s zie je een voorbeeld van een kind van 8 jaar.

Een armband voor mama

8 tips voor een low-budget sintversiering in de klas

Een armband voor mama

Dramastuk n.a.v. het boek 2 stoute pietjes

Extra oefenen: woordrijtjes met ie

Spel: werkwoordspelling

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen

Digibordles kerst: splitsen

Moederdag knutselen Originele ideeën om zelf te maken!

lesbrieven water verzamelen avonturenpakket de uitvinders en de verdronken rivier leerlingen werkblad Lesbrief 1:

Opdrachtenfiche mijn orkest

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Maak een paperclip ketting voor Moederdag!

We wensen de kinderen alvast veel plezier met het geven van hun cadeautje. Wat zullen de mama s toch blij zijn!

Simpel. & Super BLOEM- POTJES

Zelf cadeaupapier maken

Versierd lichtje. ! 1!

Nieuwsbrief Moederdag

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

De Techniek en de praktijk

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was...

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin

Een dromenvanger maken

B-style armbandje. Wat u nodig heeft:

luchtdruk opdrachtkaart Onderdeel A - Rond de aanwezigheid van de lucht les 6.6 Opdracht 1 - Slaan op de liniaal Opdracht 2 - Stromend water?

THEELICHT-BLOEM. Indien je wenst, kan je een tweede laag blaadjes aanbrengen. Schrank deze laag wat ten opzichte van je eerste laag.

In de volgende les gaan de cursisten met de gemaakte figuurtjes/objecten een paastak versieren in een vaas/pot en creëren daarmee een sfeerhoekje.

OVER JOURNALING 10 WAT HEB JE NODIG? 12 TIPS & INSPIRATIE 14

Cadeautjes inpakken en uitpakken

GLAS ETSEN MAAK JOUW GLAS PERSOONLIJK! Ontwikkeld door

Werkbeschrijvingen werkjes VBW Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje

Als jij mocht vragen wat je wilde, wat zou je dan bovenaan je verlanglijstje zetten? Waarom wil je juist dat graag hebben?

Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties

Knutselmap 1. De basis

BOUW JE EIGEN WEERSTATION

De basis van het branden

Leerplandoelen: VVKBaO. WO TE 6.6 Kinderen zien in dat producten gemaakt worden volgens bepaalde technische principes

Museum Sloten. Weegspel

Lesbrief bij meedoe-voorstelling De Rattenvangster.

Handleiding Les 1. Nieuwsbegriponderwerp. Schrijftaak. Voorbereiding. week november 2013 Handleiding niveau A, les 1 en 2

Geen pakpapier? Geen probleem!

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November

A Christmas Carol. Hallo allemaal,

Eet je dat helemaal alleen op, of ga je helemaal in je eentje er mee spelen? Of als je samen met hun nieuwe speelgoed mag spelen?, hoe vind je dat?

Maak je eigen weerstation

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal!


De lente in met foam!

Knutselen met. Papier-Maché

Sinterklaas knutselen

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma.

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi.

Lespakket. Het monsterbonsterbulderboek. Door: Maike Douglas.

EEN GIPSBUIK/GIPSSCHAAL MAKEN EN MOZAIEKEN

Elk van deze oefeningen kan aangevuld worden met het stappenplan: veters knopen (zie bijlage) het knutselblad Veterdiploma (zie bijlage en A.

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow! Vandaag gaan we aan de slag met de sneeuwman en we maken het "kastje" van vorige week verder af.

Nieuwsbrief Valentijn 2017

Legende van de dromenvanger

Partytips. Disney. disneyjunior.nl

FEESTELIJK INPAKKEN BRITT MEIJS VANBRITT.NL

Valentijnsverassing: windvanger in hartvorm

KNUTSELEN EN COCOONEN

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering

Volg het stappenplan en maak je eigendansmat. De dansmat kan je aansluiten op de computer en met Scratch bouw je een programma.

Workshops BSO Rakker-pret. 29 febr. t/m 8 juli 2016.

LUKT NIET! een escaperoom maar dan net anders. Draaiboek voor de spelleider

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt.

Voer deze proefjes alleen uit met je juf of meester erbij.

STRANDBALLEN. Potlodenbakje ZELF SAMENGESTELDE CD

Handleiding bij de constructie van de Hydraulische machines uitgereikt ter gelegenheid van techniek toernooi 2009

Voorzichtig schuift hij het zware gordijn weg. Voor alle kamers hangt zo n goudkleurig gordijn. Om de warmte buiten te houden. Want het is erg warm,

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek Dag 1: Kleuters: Trommel Middengroep: Rainpipe

Haal de bliksem in huis!

Werk niet te snel, een fout is snel gemaakt. Lees de tekst heel goed. Als je iets niet begrijpt vraag je eerst je leerkracht om hulp.

Naschoolse activiteiten Jeugdcentrum Goese Polder

* Een borstelbot maken *

Het maken van een Bloemenmandje

Opdracht 1 Hoe werden mensen vroeger begraven? Je krijgt een fotoblad met oude grafmonumenten, zoals een piramide en een hunebed.

Laat de kinderen ook opzoeken in een woordenboek en/of spreekwoorden boek

Het kiemen van zaden

Liam en Saar. Saar schrijft een briefje. Het is voor Liam. kom je. Saar doet het in een mandje en laat het aan een touw zakken naar zijn tuin.

1. Je krijgt van je juf of meester een plaatje. Bekijk het plaatje goed.

Lieve kriebel rompertje

APPELGEZICHTJES BOOTJE. Nodig per kind:

Cadeaulabels voor prachtige pakjes.

Opdracht Fietsband plakken

Neem de 6 envelopjes. We gaan ze in elkaar zetten en dicht lijmen. Het is belangrijk dat je alle randen goed lijmt en de enveloppen goed in elkaar

lesbrieven De ontdekking avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel leerlingenbestand Lesbrief 3: Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart

Ik plaats mijn boog in de wolken; die zal het teken zijn van het verbond tussen mij en de aarde.

Handelsvloot. Regenten en Vorsten Groep 6 Handleiding voor de leerkracht

Mooie geschenkverpakkingen

Rrrolletjesvliegtuig

De bliksem. Doel. In deze hoek leer je hoe de bliksem ontstaat. Materiaal. Opdracht. Stap 2: Zet het vergiet boven op het glas.

MET MEER DAN TWEEHONDERD PATRONEN, TIPS EN IDEEËN

LESBRIEF. Samenvatting: Bij dit boek horen diverse bijlagen: thema s: Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?

Transcriptie:

a bracelet for mum Moederdag komt er weer aan! En wat is er leuker om zelf iets te knutselen voor moeder. Dit jaar knutselen we een armband en zorgen we ervoor dat mam er nog prachtiger uit mag zien.

Een armband voor mama Wat heb je nodig? visdraad oude kralen (als ze maar lekker glimmen of schitteren kralen vierkant of letterkralen mooi doosje versje een bracelet voor mum Hoe maak je het? Er zijn twee verschillende versies: schrijf met een fineliner de letters van het woord op de kralen rijg de letterkralen op het visdraad tot het midden rijg nu de overige kralen: pak steeds 2 dezelfde en rijg ze aan allebei de kanten van de armband. of schrijf met een fineliner de letters van het woord op de kralen maak met een kraal aan het uiteinde van het visdraad een knoop.

rijg het eerste gedeelte kralen op het visdraad rijg nu de letterkralen op het visdraad rijg nu het tweede gedeelte kralen op het draad Inpakken Pak het armbandje in een mooi doosje Plak op het doosje het versje: Download: moederdagcadeau tekst over armband En je cadeautje ziet er zo uit:

Tips: visdraad is het makkelijkst in gebruik, maar wat lastiger om te knopen zorg ervoor dat alle letters in de juiste volgorde op de tafel voor het kind ligt zodat ze de woorden goed rijgen wanneer je grotere vierkante, houten kralen aanschaft kunnen de kinderen van groep 2 zelf de woorden opschrijven. (deze kralen vielen wat kleiner uit dan de bedoeling was) leer de kinderen het versje aan met gebaren. Windlicht Leuke cadeautjes voor zowel papa als mama. Dit windlicht is te versieren in de stijl van papa of mama: je kunt de hobby s

terug laten komen in de decoratie van het windlicht. En wat is er nu mooier om bij de zwoele zomeravonden een prachtig windlicht van je kind op tafel te hebben staan? Materialen: * IJzerdraad (ik heb vooraf afgemeten rechte ijzerdraden gebruikt) * vliegerpapier * oude glazen potjes (groente/babyvoeding) * schaar/sterke lijm * waxinelichtje Uitvoering: Knip leuke figuurtjes die iets zeggen over jou of je vader of moeder. Maak ze niet te groot (eventueel even passen op de pot) Doe een klein beetje sterke lijm op de het vliegerpapier en plak dit op de pot. Druk het stukje goed aan. Wanneer je pot versierd is, laat je hem even drogen.

Hierna vul je de pot tot de helft met zand. Vooral droog zand is erg mooi. Duw een waxinelichtje midden in de zandhoop een beetje erin. Controleer of hij stevig staat. Maak nu voorzichtig het ijzerdraad vast aan het potje. Dit is even een lastige klus. Draai het ijzerdraadje om de pot. Maak nu de ene kant vast door het uiteinde van het draad een keer tussen het draad door te steken. Maak nu het hengsel vast aan andere kant. Zeepjeslint

Uit: Terdege

Bloemen in vaas

Wijnflessen zijn zwart geschilderd met muurverf op waterbasis.hierna hebben de leerlingen met een spijker en accrylverf figuren en motieven op de flessen gemaakt. De stelen hebben in groene ecoline gestaan, waardoor ze groen zijn. De bloemen zijn gemaakt van één of meerdere plastic bekertjes. De bloemen kunnen op verschillende manieren aan de steel vastgemaakt worden.

Theedoos versieren Leuk om cadeau te geven! Een theedoos (of een ander beplakbaar product) beplakken met theezakjes. Knip vooraf de theezakjes uit in de juiste vorm. Zoek de mooie zakjes uit. Smeer het beplakbare gedeelte in met een laag mod podge of een andere soort lak. Leg de theezakjes erop, maar zorg ervoor dat er geen lucht meer onder de zakjes zit. Smeer de bovenkant van de theezakjes ook in met lak en leg de zakjes over elkaar. Wanneer alles naar tevredenheid geplakt is, nog 2x besmeren met lak. Bellen blazen met ecoline

Een leuke activiteit voor groep 1 t/m 4! In een plastic bekertje een beetje ecoline doen en dit vermengen met water (1 deel ecoline, 2 delen water en een deel zeepsop) Eerst oefenen met blazen (niet zuigen aan rietje) en daarna rietje dopen in ecoline en dan blazen boven het papier. vaderdagcadeau! Leuk cadeaupapier voor bijv. moeder of