Digibordles kerst: splitsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digibordles kerst: splitsen"

Transcriptie

1 Digibordles kerst: splitsen En hierbij een digibordles kerst voor groep 3: splitsen. Deze les is gericht op het splitsen van 8 kerstballen over 2 kerstbomen.

2 Download digibordles: splitsen van 8 kerstballen

3 Kerstboom cijferspel Dit is een vervolg op eerdere dobbelspellen in andere thema s: het kerstboom cijferspel. Een activiteit voor groep 1/2 waarbij leerlingen leren tellen en aandacht is voor cijferherkenning.

4 Wat heb je nodig? één kerstboomcijferplaat uit dit document 1 of 2 dobbelstenen kleurpotloden Hoe werkt het spel? De leerlingen gooien met één of meerdere dobbelstenen om de beurt. De leerlingen tellen het aantal ogen op de dobbelsteen. Ze zoeken het cijfer hierbij. De kerstbal/kerstster waarin dat cijfer staat mag gekleurd worden. Wie heeft als eerst een versierde kerstboom?

5 Digibordles: Tel de kerstballen in de boom Hierbij mijn eerste digibordles met als thema kerst. Tel je met mij mee? In de kerstboom hangen de kerstballen, maar hoeveel zijn het er? De kinderen gaan aan de slag met het tellen van de ballen, maar ook op zoek naar het bijpassende cijfer.

6 Mijn dank gaat uit die mij goed op weg heeft geholpen. Je kunt deze digibordles downloaden door op de afbeelding te klikken.

7 Hang het juiste aantal kerstballen in de boom Als navolging op de zak van Sinterklaas nu weer een leeractiviteit voor het stimuleren van de beginnende gecijferdheid: Hang het aantal kerstballen in de boom. Materialen: kerstbomen: * Kerstbomen met cijfers 1-10 * Kerstbomen met dobbelsteenstructuur 1 t/m 6 * Kerstbomen met dobbelsteenstructuur en cijfers 1 t/m 6 kerstballen lamineerapparaat + folie knijpers

8 Voorbereiding: Knip de kerstballen uit en plak deze op de uiteinde van de knijpers Print de kerstbomen uit op groen papier Lamineer de kerstbomen Speel het spel: Kijk naar het cijfer of naar de dobbelsteenafbeelding. Knijp nu dat aantal kerstbomen aan de boom vast. 8 tips voor een low-budget kerstversiering! Helaas is de kerstperiode altijd zo kort, want wat is het toch genieten in een prachtig versierde klas of huis met alle kaarsjes aan.op veel scholen zijn materialen aanwezig om de klas aan te kleden, maar dit is niet altijd zo. Om toch een klas (of huis) in kerstsfeer te brengen zet ik de tips voor een low-budget kerstversiering op een rij:

9 1. Tijd voor.. een lekker kerstdeuntje. Zelf halen we ook snel kerstsfeertje in huis door muziek. Zet een kerstcd aan of een kerstplaylist. De eerste bijdrage voor een kerstsfeertje.. 2. Ga eens op pad zonder portomonnee Niet alles hoeft wat te kosten. Ga eens na de kerstperiode (of vooraf) bij de landelijk bekende warenhuizen of winkels langs. Ze gebruiken veel promotiemateriaal in de winkels en etalages. Aan het eind van de kerstperiode gaat dit allemaal weg en is dit in de klas is dit nog goed te gebruiken. 3. Laat het licht maar schijnen Wanneer je geen kerstboom hebt, is dat niet erg. Je kunt ervoor kiezen om een kerstboom zelf te maken. Maar dan moet je wel creatieve handen hebben. Ben je zelf wat minder creatief daarin dan zijn er ook andere oplossingen. Hang veel lichtjes door de klas heen, dit geeft zelf al een sfeer. Met een slinger en wat stof maak je er al een vrolijke boel van. Eventueel hang je er nog een paar kerstballen aan. 4. Een bezoekje waard Breng eens een bezoekje aan de Action, Xenos, Wibra, Zeeman en Hema. Dit zijn toch de winkels met materiaal om iets goed te kunnen decoreren. Elk jaar een ander aanbod maar meestal met een leuk klein prijsje. 5. Prijsvergelijking Denk alvast na voor volgend jaar: welke materialen mis jij nu op school/in de klas/thuis?

10 Wat zou je graag willen vernieuwen of juist willen toevoegen aan je verzameling? Rond kerst komen er veel folders met allemaal leuke aanbiedingen. Het aanbod is nagenoeg hetzelfde. Vergelijk de prijzen met elkaar en maak een lijstje met welke dingen je waar gaat kopen. 6. Inspiratie opdoen Wanneer ik inspiratie zeg, zullen er veel direct denken aan pinterest of welke. 2 prachtige sites boordevol informatie, decoratievoorbeelden en tips voor het maken. Hier zie je bijv. mijn kerstboard. Wat veel mensen niet weten is dat er op facebook een aantal creatieve groepen zijn. Deze delen met elkaar de mooiste dingen. Mijn favoriete groepen zijn: be creative with Action en Low-Budget creatief. Hier komen zoveel voorbeelden en voordelige tips langs. 7. Even wachten. Dit is een tip waar je wel moet vooruit denken. Welke spullen zou jij graag willen aanschaffen of welke spullen denk je dat aan vervanging toe zijn? Maak voor jezelf een lijstje, maar wacht nog even met kopen. Vanaf 2de kerstdag kun je namelijk heel voordelig shoppen. Vaak is het voor de helft van de prijs. Sla je slag! 8. Aan de slag En dan bedoel ik niet perse dat jij moet knutselen. Laat de kinderen zelf voor de versiering zorgen. Laat de leerlingen de ramen beschilderen, laat ze een aantal knutsels maken en hang dit op een goed zichtbare manier op. In ieder geval zorg voor een leuke aankleding en met een aantal stoffen en met knutsels van de kinderen kom je al ver.

11 Kleikaarten kerst Na het enthousiasme van de kids in de klas ben ik aan de slag gegaan met een nieuwe lading kleikaarten. Dit keer hebben de kleikaarten het thema kerst meegekregen. Wanneer je op de afbeelding klikt, zal het bestand geopend worden. Elk bestand heeft een handleiding. Ik heb verschillende versies gemaakt: Kleikaarten kerstboom met cijfers 1 t/m 10 Deze kleikaarten bevatten de cijfers 1 t/m 10. De leerlingen leren het cijfer te herkennen en het juiste aantal kerstballen te tellen.

12 Wil je deze downloaden? Klik dan op de afbeelding. Kleikaarten kerstboom met dobbelsteenstructuur Deze kleikaarten zijn voor de jongste kleuters. De kinderen leren de dobbelsteenstructuur te herkennen en het juiste aantal te tellen.

13 Wil je deze downloaden? Klik dan op de afbeelding. Kleikaarten kerstboom met cijfer ernaast

14 Wil je deze downloaden? Klik dan op de afbeelding. Kleikaarten met dobbelsteenstructuur ernaast op de afbeelding. Wil je deze downloaden? Klik dan

15 Wat nu te doen met deze kleikaarten? Er zijn veel activiteiten mogelijk met de kleikaarten. Laat je inspiratie hierop los en je ontdekt steeds meer mogelijkheden. Een aantal voorbeelden: Hang evenveel ballen in de boom als het cijfer aangeeft Haal een bal uit de boom: hoeveel hangen er nu nog in? (eventueel met klei het nieuwe cijfer maken) Hang een bal extra in de boom: hoeveel kerstballen hangen er nu in de boom? In welke boom hangen de meeste kerstballen? In welke kerstboom minder? Een goede motoriek oefening is om de slinger te laten rollen en deze op te hangen in de kerstboom. Kerstboompje Elk jaar weer wat anders: kerstlunch, ontbijt of diner. Of misschien een buffet? Misschien een ideetje voor volgend jaar om samen met de kids te maken:

16 De cupcakes zijn gemaakt met gewone cakemix. Midden op de cupcake is een aardbei op z n kop geplaatst. Hierna is er met spuitmondje M1 in een spuitzak botercreme (gekleurd met voedingskleurstof) er in kleine toefjes omheen gespoten. Je kunt het kerstboompje versieren met zilverpareltjes als kerstballen. Eet smakelijk! Zo ziet kerstboompje er van binnen uit:

17 Batikken op papier Verf je vel papier vol met een kleur ecoline. (kies een lichte kleur) Lat dan op het papier kaarsvet druppelen. Laat het kaarsvet even opdrogen. Hierna er een andere kleur ecoline over schilderen. Herhaal nu weer het kaarsvet druppelen en ecoline beschilderen. Laat nu het papier een lange tijd drogen. Wanneer het echt goed droog is, vallen de stukjes kaarsvet eraf en verschijnt er

18 een prachtige kleur onder. Soms moet je een beetje helpen met een mesje. Wat nu te doen met dit prachtige papier? Knip het papier in verschillende figuren. Maak er bijv. leuke kerstboomhangers van. Bellen blazen met ecoline Een leuke activiteit voor groep 1 t/m 4! In een plastic bekertje een beetje ecoline doen en dit vermengen met water (1 deel ecoline, 2 delen water en een deel zeepsop) Eerst oefenen met blazen (niet zuigen aan rietje) en daarna rietje dopen in ecoline en dan blazen boven het papier.

19 vaderdagcadeau! Leuk cadeaupapier voor bijv. moeder of

Hang het juiste aantal kerstballen in de boom

Hang het juiste aantal kerstballen in de boom Hang het juiste aantal kerstballen in de boom Als navolging op de zak van Sinterklaas nu weer een leeractiviteit voor het stimuleren van de beginnende gecijferdheid: Hang het aantal kerstballen in de boom.

Nadere informatie

8 tips voor een low-budget kerstversiering!

8 tips voor een low-budget kerstversiering! 8 tips voor een low-budget kerstversiering! Helaas is de kerstperiode altijd zo kort, want wat is het toch genieten in een prachtig versierde klas of huis met alle kaarsjes aan.op veel scholen zijn materialen

Nadere informatie

In mijn klas is er al duidelijk interesse in letters en de kinderen stempelen dan ook graag. Daarom ook deze stempelbladen:

In mijn klas is er al duidelijk interesse in letters en de kinderen stempelen dan ook graag. Daarom ook deze stempelbladen: Stempelboekje In mijn klas is er al duidelijk interesse in letters en de kinderen stempelen dan ook graag. Daarom ook deze stempelbladen: op de afbeelding te klikken) (Download de stempelbladen door Het

Nadere informatie

8 tips voor een low-budget sintversiering in de klas

8 tips voor een low-budget sintversiering in de klas 8 tips voor een low-budget sintversiering in de klas Als jarenlange invaller had ik weinig of geen bemoeienis over de sintversiering in de klas. Elke leerkracht wil graag een gezellige sinterklaassfeer

Nadere informatie

En laat de kids de negerzoen versieren. Op de foto s zie je een voorbeeld van een kind van 8 jaar.

En laat de kids de negerzoen versieren. Op de foto s zie je een voorbeeld van een kind van 8 jaar. Pietjes versieren Op de verschillende scholen heb ik meegemaakt dat er workshopmiddagen of creamiddagen (of nog andere benamingen) gegeven worden. Uit ervaring weet ik dat het soms zoeken naar activiteiten

Nadere informatie

Dramastuk n.a.v. het boek 2 stoute pietjes

Dramastuk n.a.v. het boek 2 stoute pietjes Dramastuk n.a.v. het boek 2 stoute pietjes Helaas zijn er in het pakhuis van Sint ook 2 kleine pietjes. Ze plagen alle pietjes door gekke dingen te doen, maar eigenlijk willen ze heel graag Sint helpen.

Nadere informatie

Spelenderwijs leren in de rekenhoek

Spelenderwijs leren in de rekenhoek Spelenderwijs leren in de rekenhoek Vorig jaar had ik het plan al in mijn hoofd: er moest een rekenhoek komen in de klas. Helaas kwam het er toen niet van, maar dit jaar ontstond er een prachtige rekenhoek

Nadere informatie

de doelentafel Wat is een doelentafel?

de doelentafel Wat is een doelentafel? de doelentafel Al eerder schreef ik over de doelentafel in mijn blog Leerdoelen zichtbaar maken in de kleuterklas Maar wat is een doelentafel nu precies? Waarom zou je een doelentafel gebruiken en met

Nadere informatie

Een armband voor mama

Een armband voor mama a bracelet for mum Moederdag komt er weer aan! En wat is er leuker om zelf iets te knutselen voor moeder. Dit jaar knutselen we een armband en zorgen we ervoor dat mam er nog prachtiger uit mag zien. Een

Nadere informatie

Kleikaarten een nieuw jaar

Kleikaarten een nieuw jaar Kleikaarten een nieuw jaar We tellen af de laatste dagen van december komen eraan. Een nieuw jaar staat voor de deur. In mijn klas gaan we in het jaar gaan we eerst een korte periode werken over een nieuw

Nadere informatie

Superheldencadeau voor papa

Superheldencadeau voor papa Superheldencadeau voor papa Eén dag in het jaar staat helemaal in het teken van papa. Want onze papa s zijn echte superhelden! En dat willen de kinderen graag aan hun papa s of opa s laten weten! Op de

Nadere informatie

Taalactiviteiten. Woordkaarten. Prentenboeken. Woordkaarten met lidwoord

Taalactiviteiten. Woordkaarten. Prentenboeken. Woordkaarten met lidwoord Appels In de herfst kunnen we heerlijk genieten van de appels. Maar voordat we van deze vrucht mogen genieten gaat er een heel proces vooraf. Met dit deelthema van de herfst kun je een onderdeel van de

Nadere informatie

www.knutselkrant.nl Jaargang 1, nummer 4 december 2009 Benodigdheden: BioColorverf, plastic ballen, harten, kerstbomen e.d., lint

www.knutselkrant.nl Jaargang 1, nummer 4 december 2009 Benodigdheden: BioColorverf, plastic ballen, harten, kerstbomen e.d., lint www.knutselkrant.nl Jaargang 1, nummer 4 december 2009 Te gebruiken materialen: Tekenen verven met BioColor tekeninkt Vormen met kaarsen boetseer Techniek speciaal Kerstkarton: folieprint Nieuw Mica kerstklokken

Nadere informatie

Spelideeën bij Twister. Twister Hoe werkt het spel?

Spelideeën bij Twister. Twister Hoe werkt het spel? Spelideeën bij Twister Wie kent het spel Twister niet? Een spel wat zorgt voor gezelligheid, maar waarbij je kunt er ook een educatief tintje aan geven door lekker te spelen maar ondertussen extra te oefenen

Nadere informatie

Themabrief Karel viert Kerstmis december 2015

Themabrief Karel viert Kerstmis december 2015 Themabrief Karel viert Kerstmis december 2015 Beste papa s en mama s, De laatste maand van het jaar is bijna afgelopen. Met behulp van twaalf verschillende leuke thema s hebben we bij Plantage een educatief

Nadere informatie

LESBRIEF. Samenvatting: Bij dit boek horen diverse bijlagen: thema s: Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?

LESBRIEF. Samenvatting: Bij dit boek horen diverse bijlagen: thema s: Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest? Samenvatting: Er bestaan verjaardagsfeestjes, dansfeestjes, eetfeestjes, pakjesfeestjes, nieuwjaarsfeestjes, geboortefeestjes maar ben jij al eens uitgenodigd voor een neuzenfeest? Een vrolijk boek voor

Nadere informatie

SPELLENBUNDEL. kerst LINDA WILLEMSEN KLASVANJUFLINDA.NL

SPELLENBUNDEL. kerst LINDA WILLEMSEN KLASVANJUFLINDA.NL SPELLENBUNDEL kerst LINDA WILLEMSEN KLASVANJUFLINDA.NL SPELLENBUNDEL THEMA kerst Tekst & vormgeving: Linda Willemsen 2018 www.klasvanjuflinda.nl Linda Willemsen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Spel: werkwoordspelling

Spel: werkwoordspelling Spel: werkwoordspelling Spel werkwoordspelling Verleden tijd, tegenwoordige tijd, soms kun je alles door de war halen. Met veel oefenen kun je dit beter onthouden. Dit spel maakt werkwoordspelling oefenen

Nadere informatie

Proef met melk en kleurstof

Proef met melk en kleurstof Proef met melk en kleurstof Welke soorten melk zijn er? In welke melk zit het meeste vet? Wat gebruik je om de afwas te doen? Waarom gebruik je dat? DE PROEF Wat gebeurt er? Je ziet de kleuren wegvloeien

Nadere informatie

Weeknieuws week 50. Peutercollege weetjes:

Weeknieuws week 50. Peutercollege weetjes: Weeknieuws week 50 Peutercollege weetjes: - We hebben een nieuwe collega in onze invalpool. Haar naam is Albertina dos Santos en we zijn erg blij dat ze ons team komt versterken. - Heeft u al aan de leidster

Nadere informatie

Gemene f iguren in kinderboeken

Gemene f iguren in kinderboeken HANDLEIDING Gemene f iguren in kinderboeken Een les vol tips en creatieve lessuggesties over griezelen en monsters. In deze handleiding staan alle werkbladen die je nodig hebt voor de lessen. Je kunt de

Nadere informatie

Abe is deze week ons Koorddansertje!

Abe is deze week ons Koorddansertje! Annelies vertelde het verhaal van De hond in de spiegelkamer. Het verhaal liet ons zien dat een vriendelijk woord ook vaak voor een vriendelijk woord bij de ander zorgt. Abe is deze week ons Koorddansertje!

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Het voorjaarszonnetje heeft zich de afgelopen paar dagen al vaak laten zien. Vergeet niet het is eigenlijk nog winter, maar tegen het einde van deze maand maart, begint officieel de lente! En dit gaan

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt December

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt December Alsjeblieft! Onze december editie van iknutsel magazine. In dit nummer gebruiken we Kerst als knutsel thema. 4 leuke en simpele knutsels en 1 trakatie. De maand december, gezellige dagen, donker, versiering

Nadere informatie

Carnavalsschilderij: Doel: Het stimuleren van de fijne motoriek en de hand oog coördinatie. Materiaal: Schilderspapier Verf Kwasten Plakband Schorten

Carnavalsschilderij: Doel: Het stimuleren van de fijne motoriek en de hand oog coördinatie. Materiaal: Schilderspapier Verf Kwasten Plakband Schorten Carnavalsschilderij: Het stimuleren van de fijne motoriek en de hand oog coördinatie Schilderspapier Verf Kwasten Plakband Schorten Leg al materialen klaar Vertel de kinderen dat ze iets over carnaval

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen 1) Voor de kleinste kinderen In de winter kunnen vogels wel wat extra s gebruiken. Met kinderen van alle leeftijden kun je hiermee aan de slag. Dennenappels

Nadere informatie

Thema de kip en haar kuikens

Thema de kip en haar kuikens Kip en haar kuikens De zonnestralen zien we weer in de klas, de eerste bloemen groeien Het is lente! Een periode van nieuw leven.. Met het thema de kip en haar kuikens kun je aandacht besteden aan de volgende

Nadere informatie

Pak de jas! Werkvorm: Spel. Materiaal: Dobbelsteen Zes gekleurde jasjes. Verloop:

Pak de jas! Werkvorm: Spel. Materiaal: Dobbelsteen Zes gekleurde jasjes. Verloop: Pak de jas! Spel Dobbelsteen Zes gekleurde jasjes De leerkracht gooit met de dobbelsteen. De leerlingen nemen om ter snelste dezelfde kleur jas als de kleur van de dobbelsteen. De leerlingen verwoorden

Nadere informatie

Nieuwsbrief december

Nieuwsbrief december +6 Nieuwsbrief december Hallo lieve leden, Het is december en dat betekent dat de feestdagen naderen. Overal zie je de kerstspullen al weer tevoorschijn komen. De geur van dennenbomen roept bij ons gelijk

Nadere informatie

Een armband voor mama

Een armband voor mama a bracelet for mum Moederdag komt er weer aan! En wat is er leuker om zelf iets te knutselen voor moeder. Dit jaar knutselen we een armband en zorgen we ervoor dat mam er nog prachtiger uit mag zien. Een

Nadere informatie

Zelf cadeaupapier maken

Zelf cadeaupapier maken Kopieerblad 15 Kopieerblad 18 P K1 K2 K3 LO MUZ TAAL WO WISK ZS EB OOL O Zelf cadeaupapier maken Doelstellingen OD OA VVKBaO GO OVSG MV 41 Beeldopvoeding MV Beeld MV Beeld 1.4 5.1 Leerplan OM 1.2 1.5 5.2

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013 Dag 1: Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Dag 3: Dag 4: Kleuters: Tien gebodenzuil Midden: Tien geboden in klei

Nadere informatie

Wie is er goed in een feestje bouwen? We lezen vandaag boeken over feestjes.

Wie is er goed in een feestje bouwen? We lezen vandaag boeken over feestjes. Maandag 19-11 Puk viert feest. We maken eigen feestmuts. Weten we aan het einde nog de hele zin? Tijdens het Dinsdag 20-11 Samen met de kinderen gaan wij gezellig dansen. Wie is er goed in een feestje

Nadere informatie

JARIGEN. Schooltijden Vandaag krijgen alle oudste leerlingen een brief mee naar huis met de uitkomst van MR vergadering van deze week.

JARIGEN. Schooltijden Vandaag krijgen alle oudste leerlingen een brief mee naar huis met de uitkomst van MR vergadering van deze week. 23.08.2013 13 DECEMBER 2013 AGENDA JARIGEN DO 19 DECEMBER 2013 Kerstviering (middag vrij en in avond naar school) Sluiting 2 e stemronde 17.30 uur VR 20 DECEMBER 2013 Begin kerstvakantie vanaf 12.15 uur

Nadere informatie

De sloot BSO bovenbouw

De sloot BSO bovenbouw De sloot BSO bovenbouw Inhoud Opening thema:... 3 Aankleding lokaal... 4 Knutselideeën... 5 1. Visballon... 5 2. Vis op ijsstokje... 6 3. Onderwatertekening... 7 4. Vissen van bordjes... 8 5. Aquarium...

Nadere informatie

compliment geven. De les Inhoud Doelen Materiaal Tip GROEP 1 & 2

compliment geven. De les Inhoud Doelen Materiaal Tip GROEP 1 & 2 Les 4 Complimenten geven Inhoud In deze les staan complimenten centraal. Complimenten geven en krijgen is een belangrijk onderdeel van de PAD-lessen. Het is belangrijk voor iedereen om zo nu en dan een

Nadere informatie

Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder.

Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder. Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder. Op een kalme manier ben ik mijzelf rustig aan het voorbereiden voor een nieuw schooljaar. Maar ik besef mij ook dat mijn huis vol staat met materialen

Nadere informatie

THEMA: FEEST. Peuterstart Groepen: Krabben en Kreeften. Ballonnen plakken. VVE: kringgesprek Puk is jarig,woordkaartjes bekijken Ballonnen(kleur)spel

THEMA: FEEST. Peuterstart Groepen: Krabben en Kreeften. Ballonnen plakken. VVE: kringgesprek Puk is jarig,woordkaartjes bekijken Ballonnen(kleur)spel THEMA: FEEST Dag 19/11/2018 We maken ballonnen en doen het ballonnenkleurenspel Ballonnen plakken VVE: kringgesprek Puk is jarig,woordkaartjes bekijken Ballonnen(kleur)spel We maken verlanglijstjes voor

Nadere informatie

Voor jezelf? Les 1 Welkom!

Voor jezelf? Les 1 Welkom! Voor jezelf? Les 1 Welkom! Welkom! Dit is de cursus Voor jezelf? Wil je voor jezelf beginnen? Droom je ervan een eigen bedrijfje te starten? Zou je dit ook kunnen? In deze cursus ga je dit onderzoeken.

Nadere informatie

Doel: de kinderen leren hoe ze hun licht kunnen laten schijnen.

Doel: de kinderen leren hoe ze hun licht kunnen laten schijnen. Gezinsmoment week 5: Schijn jouw licht! Doel: de kinderen leren hoe ze hun licht kunnen laten schijnen. Wat heb je nodig? Een zak waxinelichtjes (of nog veiliger voor de kleintjes: LED-waxinelichtjes,

Nadere informatie

lezen veilig leren Kinderboekenweek 2010 Tips voor regio zuid Zinnen maken met woorden én beeldtaal zijn Les 1

lezen veilig leren Kinderboekenweek 2010 Tips voor regio zuid Zinnen maken met woorden én beeldtaal zijn Les 1 veilig leren lezen Kinderboekenweek 2010 Tips voor regio zuid Auteur: Josée Warnaar Zinnen maken met woorden én beeldtaal Regio noord en midden hebben kern 2 behandeld als de Kinderboekenweek begint. Regio

Nadere informatie

PSZ Zalmkolk. Piramidebericht. KERSTMIS Feest

PSZ Zalmkolk. Piramidebericht. KERSTMIS Feest PSZ Zalmkolk Piramidebericht KERSTMIS Feest Aan ouders/verzorgers, Het Sinterklaasfeest is weer voorbij, maar het was een mooi feest! We hebben samen met de peuters een leuke en gezellige ochtend gehad

Nadere informatie

De leerlingen: leren en ervaren dat mensen niet zonder water kunnen leven. zien waar water voor wordt gebruikt.

De leerlingen: leren en ervaren dat mensen niet zonder water kunnen leven. zien waar water voor wordt gebruikt. Water 2 Speuren naar water Doelen Begrippen De leerlingen: leren en ervaren dat mensen niet zonder water kunnen leven. zien waar water voor wordt gebruikt. de druppel, stromend water Materialen Tip Lamineer

Nadere informatie

Hallo ouder(s)/ verzorger(s) van de kinderen van groep 5

Hallo ouder(s)/ verzorger(s) van de kinderen van groep 5 Hallo ouder(s)/ verzorger(s) van de kinderen van groep 5 Het is kerstvakantie. De gezellige tijd van kerst, lichtjes en feestdagen komt eraan. In de klas hebben we het ook gezellig gemaakt. De kerstboom

Nadere informatie

De Kleine Kerstboom Ruth Wielockx

De Kleine Kerstboom Ruth Wielockx De Kleine Kerstboom Ruth Wielockx Samenvatting De kerstboomverkoper heeft dit jaar een mooie collectie. Een voor een worden de kerstbomen verkocht en versierd door de kopers. Iedereen wil een grote boom!

Nadere informatie

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl Kerstwerkboekje Naam: De Kerstman heeft een gedichtje voor je. Lees het maar eens! Kun jij de rijmwoorden vinden? Geef de woorden die rijmen allemaal dezelfde kleur! Kun jij het gedichtje netjes overschrijven

Nadere informatie

Knutselmap 1. De basis

Knutselmap 1. De basis Knutselmap 1 De basis Wat heb je altijd nodig? - schaar - lijm - gekleurd papier - stiften - verder alles wat bij wat heb je nodig staat lijm papier schaar knutselen 1. Leg een placemat of kleed op de

Nadere informatie

Wensharten & Hartenwensen

Wensharten & Hartenwensen Wensharten & Hartenwensen Twee kerstboomideeën van: Margriet Darwinkel www.happyfamilylife.com & Patricia Ritsema van Eck www.mijnblijdehart.info Wensharten Wensharten voor in de kerstboom zijn harten

Nadere informatie

Spinners. Veel plezier! Juf Els en juf Anke

Spinners. Veel plezier! Juf Els en juf Anke Spinners Een nieuwe rage: spinners! Heb jij ze al gespot in jouw klas? Vervelend, al dat speelgoed op school, of handig! spinners in de klas, daar kun je leuke, leerzame activiteiten mee doen! Wij bedachten

Nadere informatie

Lespakket. Het monsterbonsterbulderboek. Door: Maike Douglas.

Lespakket. Het monsterbonsterbulderboek. Door: Maike Douglas. pakket Het monsterbonsterbulderboek Door: Maike Douglas Start Tover het boek tevoorschijn Doel Introductie van het boek Tovertoeter Het monsterbonsterbulderboek Voorbereiding Knutsel een tovertoeter en

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Aardblij

Lesbrief bij de voorstelling Aardblij Lesbrief bij de voorstelling Aardblij Voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs (4-6 jaar) Deze lesbrief is te gebruiken bij de voorstelling Aardblij. Aardblij is een voorstelling met zang, acrobatiek

Nadere informatie

Taal. Maak een mindmap n.a.v. een prentenboek. Dit voorbeeld was een eerste mindmap bij het prentenboek ridder rikki

Taal. Maak een mindmap n.a.v. een prentenboek. Dit voorbeeld was een eerste mindmap bij het prentenboek ridder rikki Ridders en kastelen Werken over thema ridders en kastelen is stoer en de kinderen maken ook kennis met de geschiedenis. Binnen dit thema is er aandacht voor de ridders, kastelen en de prinsessen. Ga terug

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Welkom bij onze tweede editie van iknutsel magazine. In deze oktober editie gaan we het hebben over het thema Halloween. De maand oktober, Halloween komt oorspronkelijk uit Ierland en Groot-Brittannië.

Nadere informatie

Lesbrief Kikker viert de lente. Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar

Lesbrief Kikker viert de lente. Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar Lesbrief Kikker viert de lente Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart 2018 Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar Van 21 t/m 30 maart kleurt heel Nederland groen met het

Nadere informatie

Vlinder maken met een koffiefilter

Vlinder maken met een koffiefilter Kinderactiemodel klimaatcampagne 2011 Knutseltips vlinders maken Maak een vlinder-knutselhoek waar kinderen allerlei vlinders kunnen knutselen. Hierna geven we een overzicht van enkele concrete voorbeelden

Nadere informatie

Auditieve oefeningen - Kerst. Hakken en plakken

Auditieve oefeningen - Kerst. Hakken en plakken Auditieve oefeningen - Kerst Hakken en plakken (hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen) kerst-bal licht-jes ka-doo-tjes kerst-lied-je kerst-boom ar-re-slee vuur-werk ru-dolf

Nadere informatie

Lessenoverzicht Winkel om de hoek

Lessenoverzicht Winkel om de hoek Verhaal Les 1 Winkels op foto's Winkels die meedoen Les 2a De groenteman Inhoud U leest het verhaaltje over meneer Schrokop voor. U bekijkt met de leerlingen foto s van winkels uit de buurt. Wat weten

Nadere informatie

Beste ouders en/of verzorgers,

Beste ouders en/of verzorgers, Jaargang 22 - Nummer 05 donderdag 22 december : Beste ouders en/of verzorgers, December is alweer bijna voorbij, tijd om terug te blikken op het voorbije jaar en stilletjes te dromen van het komende jaar.

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

Allereerst wensen wij iedereen een heel gelukkig, mooi, leuk, inspirerend, fijn, gezellig, fantastisch en plezierig 2016!!!!! In deze nieuwsbrief:

Allereerst wensen wij iedereen een heel gelukkig, mooi, leuk, inspirerend, fijn, gezellig, fantastisch en plezierig 2016!!!!! In deze nieuwsbrief: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Donderdag 7 januari studiedag, alle leerlingen vrij. - Nationale Voorleesdagen - Vanuit de kerstcommissie - Vanuit Little Jungle - Boekenselfie juf Nicolette -Schoolzwemkampioenschappen

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Misschien is voor jou de mei vakantie al weer voorbij of heb je nog een weekje tegoed? Vakantie of niet in iedergeval, wel of geen vakantie, voor moederdag maken we altijd tijd om iets leuks te knutselen.

Nadere informatie

s Speelbrief Marja Baeten SAAR EN DE SINT PIPPO-thema prentenboeken DECEMBER 2016

s Speelbrief Marja Baeten SAAR EN DE SINT PIPPO-thema prentenboeken DECEMBER 2016 THEMA: DE DECEMBERFEESTEN s Speelbrief DECEMBER 2016 Sinterklaas en kerst zorgen ervoor dat we het jaar feestelijk afsluiten. Voor peuters is het prettig als die decembermaand, die voor hen lastig is om

Nadere informatie

1843 JS Grootschermer NIEUWSDRIES. Agenda

1843 JS Grootschermer  NIEUWSDRIES. Agenda 22 december 2017 F. Wiedijk jzn straat 1 1843 JS Grootschermer www.driessenschool.nl NIEUWSDRIES Agenda Maandag 8 jan. Eerste schooldag van het nieuwe jaar Maandag 15 jan. Studiedag leerkrachten. Alle

Nadere informatie

met stofjes Creatief met stoffiguren, tekenpen en kleurpotlood

met stofjes Creatief met stoffiguren, tekenpen en kleurpotlood Beika Kruid met stofjes Creatief met stoffiguren, tekenpen en kleurpotlood INHOUD Voorwoord 7 Hoe het begon 9 Materialen en technieken Basismaterialen 13 Knip- en plaktechnieken 16 Basistechniek knippen

Nadere informatie

KlasseBoekje. Kerst. Groep

KlasseBoekje. Kerst. Groep KlasseBoekje Kerst Groep 5-6 www.kiddicolour.com 2018 Vrolijk kerstfeest! Kleur deze kerstkaart zo mooi mogelijk in en schrijf een kerstboodschap aan iemand die je lief vindt. 2 Woordzoeker In deze woordzoeker

Nadere informatie

Lespakket. Ssst de tijger slaapt. Door: Maike Douglas jufmaike.nl. De lessen met een * ervoor zijn alleen geschikt voor kleuters. ã jufmaike.

Lespakket. Ssst de tijger slaapt. Door: Maike Douglas jufmaike.nl. De lessen met een * ervoor zijn alleen geschikt voor kleuters. ã jufmaike. pakket Ssst de tijger slaapt De lessen met een * ervoor zijn alleen geschikt voor kleuters. Door: Maike Douglas jufmaike.nl 1. Dieren uit het boek Sorteren van de dieren die in het boek voorkomen Woordenschat

Nadere informatie

Gooi een verhaal (groep 3/4)

Gooi een verhaal (groep 3/4) Gooi een verhaal (groep 3/4) Het Gooi een verhaal -spel is een leuke werkvorm om leerlingen helpen het creatief schrijven te ontwikkelen. Op verzoek heb ik een gooi een verhaalspel gemaakt voor de groepen

Nadere informatie

s Speel- & Leerbrief Marja Baeten Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar DECEMBER 2015 EEN MAAND VOL FEEST

s Speel- & Leerbrief Marja Baeten Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar DECEMBER 2015 EEN MAAND VOL FEEST Pedagogisch werken met plezier s Speel- & Leerbrief DECEMBER 2015 EEN MAAND VOL FEEST In de kinderopvang is de maand december een heel drukke maand. Niet alleen zijn er de diverse feesten waarvoor allerlei

Nadere informatie

Rapportage TIP Horst aan de Maas Raadpleging 60

Rapportage TIP Horst aan de Maas Raadpleging 60 Rapportage TIP Horst aan de Maas Raadpleging 60 11 januari 2019 1 Inhoudsopgave 1. Rechte tellingen 3 Kerstboom 3 2. Onderzoeksverantwoording 10 Toponderzoek 11 2 1. Rechte tellingen Kerstboom 45% 40%

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

Maakt grovere beweging uit de pols. Maakt grovere beweging uit de pols. Maakt grovere beweging uit de pols Verschillende texturen ontdekken.

Maakt grovere beweging uit de pols. Maakt grovere beweging uit de pols. Maakt grovere beweging uit de pols Verschillende texturen ontdekken. 1 Mono-druk Standaard verf Papier om op te verven om op te drukken Maakt grovere beweging uit de pols 2 Stempelen Ecoline of verf Voorgesneden aardappel, kurk of... Maakt grovere beweging uit de pols 3

Nadere informatie

Doe-boek aan de slag met: Groente

Doe-boek aan de slag met: Groente Doe-boek aan de slag met: Groente Stimuleer groente eten met deze gezonde groente-ideetjes! Groente zet je tanden erin is een initiatief van Organiseer jij... Een Teambijeenkomst of inloop uur voor ouders?

Nadere informatie

Ook deze zomervakantie zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud! Alle activiteiten gaan door bij minimaal 3 inschrijvingen.

Ook deze zomervakantie zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud! Alle activiteiten gaan door bij minimaal 3 inschrijvingen. Zomeratelier 2017 Ook deze zomervakantie zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud! Alle activiteiten gaan door bij minimaal 3 inschrijvingen. Zomeratelier mixed media zelfportret op doek Eerst

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Rachab. Schrijf op de naam Rachab een woordgedicht. Maandag 9 december Muziek op maandag Luister naar muziek/een lied dat voor jou over vrede gaat.

Rachab. Schrijf op de naam Rachab een woordgedicht. Maandag 9 december Muziek op maandag Luister naar muziek/een lied dat voor jou over vrede gaat. Welkom bij de Advents Schrijfkalender 2013 van Attraversiamo. Graag bied ik je deze kalender vol met bezinning en creatief schrijven oefeningen kosteloos aan. Onderaan vind je de handleiding. Je hoeft

Nadere informatie

De paashaas is de kleurenkluts kwijt

De paashaas is de kleurenkluts kwijt ... Pasen... kleuren groep 1-2 De paashaas is de kleurenkluts kwijt In dit project is de paashaas de kleurenkluts kwijt. Hierdoor haalt hij alle kleuren door elkaar. Dit is voor een paashaas natuurlijk

Nadere informatie

LEPELGANZEN HOE GA JE TE WERK:

LEPELGANZEN HOE GA JE TE WERK: LEPELGANZEN WAT HEB JE NODIG: - een houten lepel van 30 cm: T810 - witte pluimpjes: T208 - geel en wit fotokarton: 141725-141700 - wiebeloogjes zelfklevend: T2281 - witte verf: H021 - lijm: T054 - natuurraffia

Nadere informatie

CONNECT schrijfbordje

CONNECT schrijfbordje CONNECT schrijfbordje Bij CONNECT woordherkenning wordt er gebruik gemaakt van een schrijfbordje. Ik miste een leuk ontwerp hiervan, dus zelf hierbij zelf een connect schrijfbordje in elkaar gezet: Hoe

Nadere informatie

Handleiding online tool week van de vrijwilliger 2017

Handleiding online tool week van de vrijwilliger 2017 Handleiding online tool week van de vrijwilliger 2017 Via deze handleiding leer je hoe je in enkele stappen zelf campagnemateriaal voor de week van de vrijwilliger kunt ontwerpen. Die ontwerpen kun je

Nadere informatie

Schoolbrede start (15 min) Zie hoofdstuk Schoolbrede start.

Schoolbrede start (15 min) Zie hoofdstuk Schoolbrede start. EERLIJK DELEN EN OPRUIMEN In dit hoofdstuk zijn de activiteiten voor beschreven. Voor begint de Grote Rekendag met een gesprek over de meubels en materialen die in iedere kleutergroep te vinden zijn. Iedere

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindercentrum het Klokhuis

Nieuwsbrief Kindercentrum het Klokhuis Nieuwsbrief Kindercentrum het Klokhuis Voorwoord December 2015 Sinterklaas is net weer achter de rug of het volgende feest kondigt zich alweer aan. Altijd weer een drukke maand de decembermaand, maar wel

Nadere informatie

Vraagwoorden. kaartjes voor kleuters

Vraagwoorden. kaartjes voor kleuters Vraagwoorden kaartjes voor kleuters In deze download vind je kaartjes met daarop de vraagwoorden wie, wat, doet en waar. Elk vraagwoord heeft zijn eigen kleur. Met deze kaartjes oefenen de kinderen spelenderwijs

Nadere informatie

Jaargang 14 nr. 5 29 oktober 2014

Jaargang 14 nr. 5 29 oktober 2014 Jaargang 14 nr. 5 29 oktober 2014 Poolstraat 2 1018 LR Amsterdam Tel. 020-6224584 www.bsdepool.nl e-mail: pool.info@askoscholen.nl Studiedagen team Op deze dagen zijn alle leerlingen vrij: Ma. 17 en di.

Nadere informatie

DE HELIOSCOOP. Sinterklaasfeest. Continurooster tot uur

DE HELIOSCOOP. Sinterklaasfeest. Continurooster tot uur Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.asg-almere.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 7 Nummer 5 2 december 2016 Belangrijke

Nadere informatie

Leerkracht - handreiking

Leerkracht - handreiking Colofon Chinees Nieuwjaar Les voor groep 1/2 China - Het Chinees Nieuwjaar - ervaar het maar! - Duur les: 60 min. Aardrijkskunde Handvaardigheid Pagina 1 Deze les gaat over het feest vieren in China. Bij

Nadere informatie

Lieve kriebel rompertje

Lieve kriebel rompertje Lieve kriebel rompertje Wat is het leuker dan om een leuk cadeautje aan de nieuwe ouders te geven? Dit (geen lieveheersbeestje) maar lieve kriebel rompertje is een leuk idee waarmee je met een kleine tijdsinvestering

Nadere informatie

Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2. Onderwaterwereld tekenen. Over de lessuggesties. Nodig: Voorbereiding: Uitvoering:

Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2. Onderwaterwereld tekenen. Over de lessuggesties. Nodig: Voorbereiding: Uitvoering: Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2 Over de lessuggesties Bij het werken binnen het thema vissen in de zee is het leuk om van de klas een kleurrijke zee te maken. U organiseert uw creatieve lessen

Nadere informatie

Spelling: de verdubbelaar

Spelling: de verdubbelaar Spelling: de verdubbelaar De verdubbelaar: een spellingsregel waar veel kinderen moeite mee blijven houden. Natuurlijk kun je er achteraf extra oefeningen tegenaan gooien, maar waarom niet eens kijken

Nadere informatie

Li Lefebure & Margot Senden

Li Lefebure & Margot Senden Li Lefebure & Margot Senden Samenvatting Het is winter en Draakje Donatius heeft het koud. Heel erg koud. Draakje Donatius houdt niet van kou. En al helemaal niet van sneeuw. In de sneeuw kan hij geen

Nadere informatie

in elk seizoen anders uitzien uit de seizoenen geknutselde seizoenshoek

in elk seizoen anders uitzien uit de seizoenen geknutselde seizoenshoek Seizoenen GROEP 3-4 31 80 minuten 1, 51, 54 en 55 De leerling: in elk seizoen anders uitzien uit de seizoenen geknutselde seizoenshoek seizoenen (bijlage) (verschillende kleuren) gekleurd papier bruine

Nadere informatie

december 2013 vanaf 4 jaar Met kerst tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

december 2013 vanaf 4 jaar Met kerst tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof december 2013 vanaf 4 jaar Met kerst tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Met kerst... 1 Met kerst staan er bomen in iedere kamer. Ze staan in de klas en ze geuren zo fijn. Met kerst staan er bomen

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f

N i e u w s b r i e f SCHOOLJAAR 2017-2018 N i e u w s b r i e f 0 1-12- 2 0 1 7 S i n t e r k l a a s I n d i t n u m m e r : Kerst 2 DUO scholen 2 Staking 2 Gevonden voorwerpen 3 Nieuwsbrieven 3 Creatieve middag 3 Agenda

Nadere informatie

Magnetische en beschrijfbare dobbelsteen: de taalontwikkeling (1)

Magnetische en beschrijfbare dobbelsteen: de taalontwikkeling (1) Magnetische en beschrijfbare dobbelsteen: de taalontwikkeling (1) Vorige week ontving ik de beschrijfbare dobbelsteen van Credu.nl: een webwinkel vol met prachtige educatieve materialen, maar ook voor

Nadere informatie

LES: Vergroting. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Hoe vaak past het? (zie p. 5) rood kleurpotlood en gum AFBEELDING SPELLETJE

LES: Vergroting. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Hoe vaak past het? (zie p. 5) rood kleurpotlood en gum AFBEELDING SPELLETJE LES: Vergroting DOEL oefenen van het toepassen van sommen in een rechthoekstructuur (bijv. vier rijen met elk vier kleine foto's); een eerste verkenning van het berekenen van oppervlakte met lengte breedte

Nadere informatie

Lessenoverzicht Winkel om de hoek

Lessenoverzicht Winkel om de hoek Les 1 Winkels op foto's Winkels die meedoen Les 2a De groenteman Les 2b De bakker Inhoud U leest het verhaaltje over meneer Schrokop voor. U bekijkt met de leerlingen foto s van winkels in de buurt. Wat

Nadere informatie

Introductie boek: Bekijk met elkaar de cover van het boek. Wat is de titel? Waar zal het boek over gaan?

Introductie boek: Bekijk met elkaar de cover van het boek. Wat is de titel? Waar zal het boek over gaan? Lesbrief Feest Boekbespreking Feest Introductie boek: Bekijk met elkaar de cover van het boek. Wat is de titel? Waar zal het boek over gaan? Voorlezen: Lees het boek Feest voor. Gespreksvragen: Waarom

Nadere informatie

LEERKRACHTGEDEELTE ACTIVITEIT: MIJN KAR MOOIE KAR

LEERKRACHTGEDEELTE ACTIVITEIT: MIJN KAR MOOIE KAR LEERKRACHTGEDEELTE ACTIVITEIT: MIJN KAR MOOIE KAR Omschrijving van de activiteit De leerlingen tunen een papieren schaalmodel van een auto op basis van geschreven instructies. Fase Overgang fase alfabetisering

Nadere informatie

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma.

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma. Pasen Hallo, Ik heb me alweer bezig gehouden met pasen en ben voor jullie op zoek gegaan naar leuke knutselwerkjes om thuis te gaan maken.ik hoop dat jullie er veel plezier mee zullen hebben. Zo vind je

Nadere informatie

Van 9 december tot 13 december 2013. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 9 december tot 13 december 2013. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 9 december tot 13 december 2013 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Mooi versierde kerstbomen, kerstballen die schitteren, lichtjes die fonkelen, De hoogste

Nadere informatie