De 3 eerste agendapunten werden uiteengezet door interne gastsprekers.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De 3 eerste agendapunten werden uiteengezet door interne gastsprekers."

Transcriptie

1 Verslag Klokhuis 28/01/2014 Agenda: - toelichting CLB door medewerkers (verpleegkundige, soc. assistente, psychologe) - toelichting OCMW: algemene werking en verschillende afdelingen. - toelichting Ak cent: algemene werking en samenwerking met De Pit (VZW Metamorfose) - toelichting verkeersenquête (werkgroep Verkeer ) - voorstelling nieuwe speelplaats - Wat te doen thuis? vraag rond huiswerk. De 3 eerste agendapunten werden uiteengezet door interne gastsprekers. Verkeersenquête toegelicht door Pamela Uyttendaele. o Resultaten van de verkeersenquête afgenomen in de Pit in oktober 2013 Afstand tussen woning en school wordt overschat; vele schatten de afstand verder dan 3km tot aan de school. Aanneembare groeimarge voor fietsers en voetgangers woonachtig binnen een straal van 3km tot aan de Pit o Uitleg en vragen rond woon-school verkeer o Aandachtspunten en werkpunten naar toekomst De gevaarzones (hoofdzakelijk voor zwakke weggebruikers) zullen worden aangekaart bij het stadsbestuur van Diest. Deze bevinden zich aan de ring op hoogte van het zwembad, de Marïendaalstraat en Schoonaarde Actie: ouders sensibiliseren om niet aan de poort van de school te parkeren = gevaar voor de fietsers en alle weggebruikers. Uit observatie blijkt dat er wellicht altijd plaats is rond de school. Voorstelling van de nieuwe speelplaats door Ewoud Start van de renovatiewerken De startdatum ligt vast op de eerste dag van het krokusverlof, namelijk 3maart2014 en zouden aflopen op een termijn van 80 dagen. Vooraf worden de laatste afwerkingsdetails van de ramen en de sloten afgewerkt. Overzicht van de vernieuwingen NB: Omwille van archeologische graafwerken, zal de zitput (oorspronkelijk kortbij het hoofdgebouw) verplaatst worden naar het midden (vroeger geitenhok).

2 In overleg met Erfgoed Vlaanderen wordt een graaftoelating toegekend van 40cm om eventuele historische rijkdommen te beschermen. - volledige nieuwe riolering Dit neemt het grootste deel van het budget in beslag, er worden nieuwe rioleringen geplaatst vanaf het gebouw aan de Veemarkt tot aan de Overstraat (voorkant school). Hierbij zullen bekken worden voorzien aan de achterkant van de bestaande grote zaal en de toekomstige looppiste. Dit zal het regenwater opvangen en dienen voor de sanitaire. Dit benadrukt de ecologische visie van de school. - Bovenkant aan de Veemarkt De ingang van de school wordt verplaatst. De huidige rode poort zal aangepast worden zodat er een parking ontstaat dat enkel door het personeel toegankelijk zal zijn. Deze zal bereikbaar zijn doormiddel van een elektrische schuifbaar poort die met een persoonlijke kaart wordt bediend. De parkeerstrook zal smaller zijn om dubbel-parkeren onmogelijk te maken en om plaats te voorzien voor een veilige fietsstrook en een wandel-strook om de school te bereiken. Deze stroken worden volledig afgescheiden van de parkeerzone. Fietser komen automatisch in de fietsenstalling terecht dat voorzien is op de plaats van de huidige klimmuur. Deze stalling wordt omheind (groene beplantingen) en op verharde ondergrond. De toegang naar de speelplaats gebeurt telkens via een poortje om de veiligheid van de schoolbezoekers te garanderen. De parkeerzone van het personeel zal eveneens als toegang voor de veiligheidsdiensten dienen. Heel deze zone, en de speelplaats in het algemeen, zal voorzien zijn van goede verlichting. - De speelplaats Verharde wegen (in klinkers) van ingang tot hoofdgebouw, langs verschillende omwegen door de speelruimtes van de kinderen. Achteraan, tegen gebouw van Veemarkt (blijft bestaan), skatersparcour met kuil en ramp in een lus rond het clubhuis. Op de plaats van geiten komt de zitput. Deze zal 9mx9m bovenaan meten en, in 4 verdiepingen, zaken (met treden van 60cm breed) naar een oppervlakte van 6mx6m. Voor de veiligheid zal deze omheind worden met een toegangspoortje. Het basketbalterrein blijft bestaan op huidige plaats en eveneens verhard worden. Tegen het hoofdgebouw komt een brede overkapping waar de kinderen kunnen schuilen bij regenweer en verhard met klinkers en speelpatronen. Het voetbalterrein wordt een sportterrein met kunstgras + tribunes. Helemaal rondom komt een looppiste met aangepaste ondergrond. Heel deze zone wordt omheind. Tegen de muur van de huidige toiletten (blijven op dezelfde plaats), zal de een klimmuur worden gebouwd met opvangmatten om de veiligheid te garanderen.

3 Naast het sportveld, wordt een serre geplaatst (vanuit VZW Metamorfose) in veiligheidsglas om het groeiproces van planten en groenten te kunnen volgen. In de korte omgeving van de serre zullen de compostbakken komen. Dit buiten rechtstreek bereik van de kinderen. Op het hoofdgedeelte van de speelplaats komt een hindernissen speelparcour dat kan worden afgelegd zonder de grond te raken. Hiervoor worden zowel tuigen van het Handelsplein en nieuwe elementen gebruikt. Op de risicogebieden (hoog) worden valmatten voorzien, de overige ondergrond is onverhard. Ook 2 grote, veilige, betonnen buizen zullen de pret van de kinderen vergroten! Het onverharde gebied zal aangelegd worden met allerlei beplantingen en bomen (met niveauverschillen) onder leiding van VZW Metamorfose en de welgekomen steun van de ouders. Tegen het hoofdgebouw, op hoogte van de kleuterklasjes komt een omheining om deze hoek af te scheiden van de rest van de speelplaats, zodat de kleuters deze buitenruimte kunnen gebruiken tijdens de lesuren. Zij zullen genieten van 3 grote zandbakken, elk op een verschillende hoogte. De eerste zal in de grond geplaatst worden en verbonden met 4 treden naar de 2 de. Nog iets hoger komt een 3 de afzonderlijk van de 2 anderen. - Dieren Onder het afdak van het gebouw van de Veemarkt (achter het huidige verblijf van de eenden) komen de cavia s met alle toebehoren. De kippen blijven aan de voorkant van de school. Een nieuwe omheining zal ervoor zorgen dat de kleuters er veilig naartoe kunnen. De speelplaats zal voorzien worden van verschillende zitbanken waar ouders gezellig kunnen kletsen. Verloop : In een eerste fase (maart en april) zal de speelplaats afgesloten worden vanaf het venster aan Ewouds bureau tot de eenden. Een hek zal elke toegang beletten voor onbevoegde en het vrachtverkeer wordt stilgelegd bij aanvangs- en naschool- tijd. De enige speelruimte wordt beperkt tot de voorkant bij de kleuters en de strook tegen de tekenacademie aan de rode deur. Tijdens deze fase blijft de toegang van de school hetzelfde als nu. In een 2 de fase wordt de speelruimte bij de kleuters vernieuwd. Tijdens die periode wordt de ingang van de school door het gebouw van de Veemarkt voorzien. Vragenronde 1/ Zullen de werken afgerond zijn tegen de Happening? Geen zekerheid dus brainstormen voor een andere locatie! 1 ste Voorstel: speelstraat aan de voorkant van de school in de Overstraat (eventueel subsidies van de stad.)

4 2/ Fietsenstalling niet volledig laten dichtgroeien met beplantingen om toezicht te voorzien. Deze ruimte zal niet toegankelijk zijn tijdens de speeltijden. Moet het verantwoordelijkheidsgevoel bij de kinderen aanmoedigen 3/ Hoe gaan de kleuters naar de turnzaal? Tijdens de eerste fase moeten de kleuters onder begeleiding naar de sportzaal. 4/ Worden de kinderen op de hoogte gebracht van de vernieuwingen. Het project zal in alle klassen worden voorgesteld in de loop van de komende weken. Wat te doen thuis? vraag rond huiswerk Momenteel krijgen de kinderen oefenbundels mee naar huis. Dit wordt volgend schooljaar afgeschaft omwille van het weinige gebruik ervan en de hoge kopiekosten die erbij horen. Het systeem van Smartschool wordt in de 3 de graad behouden. Dit laat deze kinderen toe om de brug naar het secundair te maken, waar het systeem eveneens gebruikt wordt. Dit invoeren in de andere graden heeft geen zin. Veel onder hen zijn nog niet zelfstandig genoeg om ermee te werken en voor elke leerling moet een afzonderlijk account worden aangemaakt. Dit is zeer arbeidsintensief en kostelijk ten opzichte van een laag rendement. Voor de eerst en tweede graad is de blog efficiënter. - Vanaf zal de nadruk op automatisatie worden gelegd. Er zal hiervoor een wenselijke lijst worden opgesteld, die eveneens in de Pitgids zal verschijnen, om de ouders te informeren over de verschillende fases van het automatiseren van nieuwe leerstof (zowel voor Taal als voor Rekenen). Op de website van de Pit zullen mappen per graad worden aangemaakt waarin elke leerkracht, naar eigen keuze, oefenmateriaal ter beschikking zal stellen voor hun leerlingen. Deze worden onderverdeeld volgens de verschillende lessen en in de volgorde van de aangebrachte leerstof. De oefeningen worden zowel onder de vorm van oefenblaadjes als weblinks aangeboden. Dit is volledig vrijblijvend hoewel de leerkracht leerlingen kan verplichten bepaalde oefeningen te maken indien het noodzakelijk blijkt te zijn. Deze mappen zijn vanaf september en heel het schooljaar beschikbaar - Werken met brevetjes wordt uitgebreid en intensiever zodat het leerproces van de kinderen nauwer kan worden opgevolgd. Per graad wordt een map aangemaakt waar de ouders terecht kunnen om na te gaan wanneer een brevetje wordt afgenomen. Dit wordt eveneens via de blog gecommuniceerd. Voor de eerste graad zal er geen brevet-map zijn omdat de focus op automatiseren wordt gelegd. De brevetjes worden dan enkel via de blog meegedeeld. Deze mappen worden stelselmatig opgebouwd gedurende het schooljaar en afgestemd op de leerdoelen van het betrokken leerjaar. Op dat moment worden nog extra gerichte oefeningen aangeboden. Deze mappen worden periodiek opgebouwd

5 - Bingel zal deel uitmaken van het hoekenwerk en voor de 3 de graad staat het volledig open voor gebruik. - Het systeem van werkbundels blijft bestaan, het zijn enkel de oefenbundels die worden afgeschaft - De school kan, op vraag, de App s meedelen waar de school mee werkt. Inhoud van de mappen in de eerste graad Map 1 ste leerjaar: TAAL Map 2 de leerjaar : TAAL Letters oefenen (beginschooljaar) Leesmapje Schrijfblaadjes Woordpakketten (vanaf januari) REKENEN Splitsclowntje Automatisatie + en - tot 10 via weblinks en app s Woordpakketten Leesblaadjes REKENEN Automatisatie + en - tot 20 Blaadjes van de klas Maaltafels Lezen volgens AVI -> ouders kunnen dit opvolgen adhv het leesmapje van de klas Inhoud van de mappen inde 2 de graag Map 3 de en 4 de leerjaar: Smartschool in de 3 de graad Maal- en deel-tafels Woordpakketten voor spelling Lezen Boekenbespreking Begin van het schooljaar worden de leerlingen van het 5 de leerjaar vertrouwd gemaakt met het systeem in de klas. Zij ontvangen hun account en paswoord. Dit eveneens aan ouders toegelicht.

6 Op de startpagina vinden zij meteen de map schoolagenda die onderverdeeld is in verschillende onderdelen waar de kinderen zowel een overzicht kunnen vinden van hun taken voor de komen week (of 2 weken), weblinks om te oefenen, vaknieuws terugvinden ook een forum waarmee ze in contact kunnen komen met elkaar of vragen stellen aan hun leerkracht aangezien het forum voor haar zichtbaar is.

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Huiswerkplan

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Huiswerkplan qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Huiswerkplan Gemeentelijke basisschool Mollem hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc

Nadere informatie

Huiswerkbeleidsplan. 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan

Huiswerkbeleidsplan. 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan Huiswerkbeleidsplan 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan 1. Visie 2. Doelstellingen 3. Wat verwachten we van de ouders? 4. Wat verwachten we niet van de ouders? 5. Wat doen we als een huiswerk niet gemaakt

Nadere informatie

- De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB.

- De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB. - De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB. - De lln mogen pas om 8u15 de speelplaats betreden. Indien de lln vroeger

Nadere informatie

Ons huiswerkbeleid. Wij vinden huiswerk belangrijk, omdat het

Ons huiswerkbeleid. Wij vinden huiswerk belangrijk, omdat het Ons huiswerkbeleid De leerlingen zijn een groot deel van de dag actief op school; met huiswerk willen we de ouders op de hoogte houden van datgene waarmee de kinderen in de klas bezig zijn. Huiswerk vormt

Nadere informatie

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle Beste ouders, De zorgwerking op onze school bestaat al heel wat jaren en is voortdurend in beweging. Enerzijds omdat de wetgeving i.v.m. zorg verandert, anderzijds omdat leerlingzorg

Nadere informatie

Huiswerkbeleid onze visie

Huiswerkbeleid onze visie Huiswerkbeleid onze visie Uitgangspunt : Onze school heeft op basis van een ouder en leerkrachtenenquête een beleid rond huiswerk opgesteld. Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces wat in de

Nadere informatie

Huiswerk in onze school

Huiswerk in onze school Huiswerk in onze school Huiswerk is voor ons team belangrijk. We zien huiswerk in de eerste plaats als een extra inoefening van de geziene leerstof. Door huiswerk te maken leren onze leerlingen ook zelfstandig

Nadere informatie

Speelplaats-Schoolfax!

Speelplaats-Schoolfax! Speciale editie!! Speelplaats-Schoolfax! Geniet nog snel van de huidige aanblik want : Maandag 06/2/2017, wordt er eindelijk gestart met FASE 2: - heraanleg van het voetbalveld - het bouwen van een openluchtklas

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018 Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 018 Enkele weken geleden kreeg u van ons de vraag een tevredenheidsenquête in te vullen. Met deze enquête wilden wij de stem van de ouders laten spreken: hoe tevreden

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK JANUARI 2015 Vaststellingen Sterke punten Werkpunten Acties 1 De bevraging. In januari werd u, ouders, gevraagd deel te nemen aan een digitaal tevredenheidsonderzoek in

Nadere informatie

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN NAAM :.. 1. Algemeen Ik: - heb respect en begrip voor anderen; - heb eerbied voor de natuur; - durf mijn eigen mening te uiten; - heb orde en ben steeds beleefd;

Nadere informatie

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs datum: 23 februari 2010 Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs Verslag ouderbevraging Sint-Lievenscollege 1. Huiswerkbeleid in de lagere school (evolutie sinds vorige bevraging) / veiligheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

Dossier Verkeersenquête 2012-2013

Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Motivatie dossier Zoals scholen in andere gemeenten in ons land, heeft ook onze school te maken met een sterk groeiend aantal leerlingen. Dit heeft als gevolg dat wij

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSCHOOL OUDERPLATFORM

HANDLEIDING SMARTSCHOOL OUDERPLATFORM HANDLEIDING SMARTSCHOOL OUDERPLATFORM 1 Hoe inloggen op Smartschool? 1: Om in te loggen surf je naar https://piustien.smartschool.be. De gebruikersnaam (voornaam.achternaam van je zoon/dochter) en het

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Welke soorten huistaken geven we aan onze leerlingen?

Welke soorten huistaken geven we aan onze leerlingen? Huistakenbeleid Waarom huistaken zinvol zijn! Oefenen en afwerken Door huistaken te geven willen wij ervoor zorgen dat leerstof verder kan ingeoefend en geautomatiseerd worden. Vaardigheden en attitudes

Nadere informatie

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Waarom vinden wij huistaken zinvol? Wanneer krijgen ouders toelichting bij het huistaakbeleid?

Nadere informatie

Onze schooleigenvisie op huiswerk

Onze schooleigenvisie op huiswerk Huistaken en lessen uit het schoolreglement De leerlingen zijn steeds verplicht de opgegeven lessen te leren. De leerkracht is steeds gerechtigd deze leerstof mondeling of schriftelijk op te vragen. De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - ouders. Waar vind ik SmartSchool?

Gebruikershandleiding - ouders. Waar vind ik SmartSchool? Gebruikershandleiding - ouders Waar vind ik SmartSchool? De smartschoolomgeving van onze school vind je op: http://atheneumboom-rvl.smartschool.be Tip: om te vermijden dat je telkens dit adres moet intikken:

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2018

Infobrief juli en augustus 2018 Infobrief juli en augustus 2018 1. Rond 25 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2018 met alle praktische informatie via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden Onze school is tijdens

Nadere informatie

(T)huiswerkbeleid onze visie van huiswerk naar thuiswerk, een groot verschil

(T)huiswerkbeleid onze visie van huiswerk naar thuiswerk, een groot verschil (T)huiswerkbeleid onze visie van huiswerk naar thuiswerk, een groot verschil Een goed evenwicht vinden tussen huiswerk & hobby s, werk en privé, de organisatie van een gezin, het wordt er niet makkelijker

Nadere informatie

Huiswerkbeleid de Boomgaard

Huiswerkbeleid de Boomgaard Huiswerkbeleid de Boomgaard Visie Huiswerk is een brug tussen school en thuis: huiswerk betrekt ouders bij het schoolgebeuren. Het is een manier om interesse te tonen in het schoolleven van de kinderen.

Nadere informatie

WORKSHOP VOOR OUDERS. Smartschool

WORKSHOP VOOR OUDERS. Smartschool WORKSHOP VOOR OUDERS Smartschool 1 Uitgangspunt Deze infoavond is georganiseerd omdat wij het als school belangrijk vinden om een goede samenwerking met ouders op te bouwen. Ons onlineplatform Smartschool

Nadere informatie

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57.

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57. Onthaalbrochure Beste ouders Van harte welkom in onze school! Het verheugt ons dat jullie voor het onderwijs en de opvoeding van jullie zoon / dochter een beroep doen op onze school. In deze brochure

Nadere informatie

Van één naar zes. een groeiproces.

Van één naar zes. een groeiproces. Van één naar zes een groeiproces. Schoolvisie huiswerk Basisschool Hamont-Lo t Lo 13 Hamont-Achel Schoolvisie huiswerkbeleid 1. Definitie van huiswerk Huiswerk zijn alle naschoolse opdrachten die vanuit

Nadere informatie

In het volgende overzicht geven we per oefening de doelen van het vakgebied mee die met de verschillende contractoefeningen bereikt kunnen worden.

In het volgende overzicht geven we per oefening de doelen van het vakgebied mee die met de verschillende contractoefeningen bereikt kunnen worden. Info voor de leerkracht 3 Het link.mundopakket heeft als doel om vanuit wereldoriëntatie de stap te zetten naar taal en wiskunde aan de hand van een contractwerkbundel gekaderd in een wereldoriëntatiethema.

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Beste ouders Het nieuwe schooljaar is gestart, onze kinderen raken stilaan gewend aan hun nieuwe klas, hun nieuwe juf of meester. met een nieuwe manier van werken, nieuwe regels

Nadere informatie

HUISWERK IN VBSH. Huiswerk in VBSH 1

HUISWERK IN VBSH. Huiswerk in VBSH 1 HUISWERK IN VBSH Huiswerk in VBSH 1 INHOUD KIJK WAT IK AL KAN! blz. 3 WAT IS HUISWERK? blz. 3 WAAROM KRIJG IK HUISWERK? blz. 4 WE MAKEN AFSPRAKEN blz. 5 WE DOEN HET SAMEN blz. 7 Huiswerk in VBSH 2 HUISWERK

Nadere informatie

1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1

1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1 Verslag cocreatiesessie 2, 22 mei 2018, Gemeentehuis Ternat Projectgebied: De markt van Ternat Aanwezig: 27 deelnemers 1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1 Bij aanvang van de cocreatiesessie

Nadere informatie

Ons huiswerkbeleid. Wij vinden huiswerk belangrijk, omdat het:

Ons huiswerkbeleid. Wij vinden huiswerk belangrijk, omdat het: Groenveldstraat 46, 3001 Heverlee Tel. 016/ 20 80 26 Fax 016/23 60 46 basisschool@donboscoheverlee.be - www.donboscoheverlee.be Ons huiswerkbeleid De leerlingen zijn een groot deel van de dag actief op

Nadere informatie

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart.

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. Huiswerk is nog steeds een belangrijk onderdeel van het onderwijs en van het leren leren van kinderen. Huiswerk ligt dus in het

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan Gentse en Kanaalzone (K.B. 14.09.1977). De voorschriften opgenomen in dit RUP vervangen de algemene voorschriften van het

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid Bredene

Actieplan Verkeersveiligheid Bredene Actieplan Verkeersveiligheid Bredene Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren van een veiligheidscultuur in de gemeente Bredene. Het is beter dat er een beperkt aantal acties worden uitgewerkt, die

Nadere informatie

Visie op huiswerk. Ook andere opdrachten, die de gewoontevorming en het zelfstandig werk bevorderen komen aan bod.

Visie op huiswerk. Ook andere opdrachten, die de gewoontevorming en het zelfstandig werk bevorderen komen aan bod. Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet Visie op huiswerk Lessen en huistaken liggen in het verlengde van het leerproces dat in de klas is gestart. Het vormt de brug tussen de ouders en de school. Voor

Nadere informatie

Taken van de zorgcoördinator

Taken van de zorgcoördinator Taken van de zorgcoördinator Gesprekken met kinderen Het gaat hier meestal om kinderen die zich om een of andere reden niet goed in hun vel voelen: scheiding van ouders, niet voldoende assertief zijn,

Nadere informatie

OUDERBEVRAGING MEI 2016 TOTALEN + TOELICHTINGEN

OUDERBEVRAGING MEI 2016 TOTALEN + TOELICHTINGEN Niet van toepassing Zeker niet Eerder niet Eerder wel Zeker wel OUDERBEVRAGING MEI 2016 TOTALEN + TOELICHTINGEN IN WELKE MATE BENT U HET EENS MET DE VOLGENDE UITSPRAKEN? U mag hieronder uw oordeel geven

Nadere informatie

*Dag van de leerkracht: Er is reeds een mailtje gestuurd. Er worden ouders gezocht om toezicht te doen op de speelplaats s ochtends.

*Dag van de leerkracht: Er is reeds een mailtje gestuurd. Er worden ouders gezocht om toezicht te doen op de speelplaats s ochtends. 15/09/2016 1. Aanwezigheden: Sofie, Angie,Lieve, Kris, Melissa, Nele, Els, Fleur, Kathleen, Anneleen, Kristof (directie), Véronique (directie), juf Ilse, juf Charlotte, Griet, Tine, Dominique, Nathalie,

Nadere informatie

Klasgroep (gezondheidseducatie) -Fietsvaardigheidstraining (1 ste tot 6 de leerjaar).

Klasgroep (gezondheidseducatie) -Fietsvaardigheidstraining (1 ste tot 6 de leerjaar). GEZONDHEIDSASPECT : BEWEGING -Aanmoedigen van lln met zwakke motoriek om aan sport te doen. -Aanmoedigen extra zwemlessen vr lln. met watervrees. -Fietsvaardigheidstraining (1 ste tot 6 de leerjaar). -Duidelijk,afzonderlijk

Nadere informatie

Het Landhuis Regionaal infokantoor

Het Landhuis Regionaal infokantoor Het Landhuis Regionaal infokantoor www.toerismekleinbrabant.be info@tkbs.be 03 899 28 68 Boomstraat 1 2880 Bornem Het infokantoor is gelegen op de Markt in Borne Er zijn in de onmiddellijke omgeving parkeerplaatsen

Nadere informatie

Bevraging van ouders en leerkrachten. Waarom een vernieuwde speelplaats voor de lagere school?

Bevraging van ouders en leerkrachten. Waarom een vernieuwde speelplaats voor de lagere school? Waarom een vernieuwde speelplaats voor de lagere school? Bevraging van ouders en leerkrachten We willen de speelplaats opwaarderen tot een aangenamere plek voor kinderen, ouders, grootouders en het ganse

Nadere informatie

Integrale Jeugdhulpverlening: een nieuw plan in de maak

Integrale Jeugdhulpverlening: een nieuw plan in de maak Integrale Jeugdhulpverlening: een nieuw plan in de maak Document opgesteld door: vzw de Keeting vzw Recht-Op Kroonstraat 64/66 Lange Lobroekstraat 34 2800 Mechelen 2060 Antwerpen email: info@dekeeting.be

Nadere informatie

LEERJAAR LEERLINGEN ENQUÊTES PERCENTAGE

LEERJAAR LEERLINGEN ENQUÊTES PERCENTAGE LEERJAAR LEERLINGEN ENQUÊTES Eerste leerjaar 69 49 71 % Tweede leerjaar 63 53 84 % Derde leerjaar 70 28 40 % * Vierde leerjaar 44 33 75 % Vijfde leerjaar 37 34 92 % Zesde leerjaar 45 36 80 % TOTAAL 328

Nadere informatie

Herhaling afspraken. Beste ouders,

Herhaling afspraken. Beste ouders, SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be Herhaling afspraken Beste ouders,

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool te Zaventem

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool te Zaventem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

PROBLEEM FOTO REACTIES AFSPRAAK Slijm uitdelen zorgt ervoor dat we jaloers zijn.

PROBLEEM FOTO REACTIES AFSPRAAK Slijm uitdelen zorgt ervoor dat we jaloers zijn. VERSLAG KINDERRAAD 22/05/2018 Aanwezig: Floris, Dali, Andreas, Laute, Jan, Thomas S, Gerben, Norah, Jofranck, Senne, Trijn, Fleur, Younes PROBLEEM FOTO REACTIES AFSPRAAK Slijm uitdelen zorgt ervoor dat

Nadere informatie

3de lj 4de lj 5de lj 6de lj totaal procent ja 6 4 3 10 23 29.48% soms 15 15 12 7 49 62.82% nooit / / 1 5 6 7.69%

3de lj 4de lj 5de lj 6de lj totaal procent ja 6 4 3 10 23 29.48% soms 15 15 12 7 49 62.82% nooit / / 1 5 6 7.69% Resultaten enquête Vooraf: bij de tabellen wordt telkens een onderscheid gemaakt tussen de verschillende leerjaren. Daarna volgt het totaal en het procent bij elk antwoord. Waar leerlingen een geschreven

Nadere informatie

Dag jongens en meisjes,

Dag jongens en meisjes, Dag jongens en meisjes, Leuk zeg! Je hebt het scheurblok Arithmos hoofdrekenen in je hand. Een blokje vol met rekenoefeningen uit het derde leerjaar. Je kunt er zelf mee aan de slag, in de klas of thuis.

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Infogids. SBSO Rumbeke - CampusTer Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.

Infogids. SBSO Rumbeke - CampusTer Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o. Infogids SBSO Rumbeke - CampusTer Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.be INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 3 Inloggen op smartschool... 5

Nadere informatie

Welkom in L2B! Infobrochure 2 e leerjaar Juf Julie. Vrije Basisschool DE PAPAVER

Welkom in L2B! Infobrochure 2 e leerjaar Juf Julie. Vrije Basisschool DE PAPAVER Vrije Basisschool DE PAPAVER Adegem Dorp 16A - 9991 Adegem 050/71 15 93 directie@depapaver.be www.depapaver.be Welkom in L2B! Infobrochure 2 e leerjaar 2017-2018 Juf Julie 1 Beste ouders, Welkom in het

Nadere informatie

Herhaling afspraken krokus

Herhaling afspraken krokus SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be www.hhchalle.be Herhaling afspraken

Nadere informatie

VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL. Aanwezigheidslijst: Besproken Agenda Punten:

VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL. Aanwezigheidslijst: Besproken Agenda Punten: VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: (D) Directie - (L) Leerkracht Valerie, Vanya,

Nadere informatie

Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014

Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014 Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014 1. Resultaten ouderbevraging 1. De meest voorgekomen antwoorden zijn: - Het inoefenen van geziene leerstof. - Het is een vorm van controle door en voor

Nadere informatie

H u i s w e r k b e l e i d

H u i s w e r k b e l e i d H u i s w e r k b e l e i d Voor maken. sommige een Voor kinderen aantal anderen kinderen een is complexe het levert huiswerk huiswerk taak echter waarbij geen een zij problemen bron een beroep van op,

Nadere informatie

Stappenplan smartschool

Stappenplan smartschool Stappenplan smartschool Inloggen 1 Surf naar http://ucll.smartschool.be. 2 Log in met de volgende gegevens (Noteer ze tijdens de sessie.): Gebruikersnaam: Wachtwoord: 3 Inloggen als een van je leerlingen

Nadere informatie

Handleiding Smartschool VIA ASO. Schoolbestuur Sint- Paulus vzw

Handleiding Smartschool VIA ASO. Schoolbestuur Sint- Paulus vzw Handleiding Smartschool VIA ASO Schoolbestuur Sint- Paulus vzw 1 Inhoud 1 Inhoud... 2 2 Wat is Smartschool?... 2 3 Hoe inloggen?... 2 4 Uw account beheren... 3 5 Cursussen raadplegen... 3 6 De schoolagenda

Nadere informatie

OCSJB 2 oktober Oudercomité Sint-Jan Berchmanscollege

OCSJB 2 oktober Oudercomité Sint-Jan Berchmanscollege Infoavond @ OCSJB 2 oktober 2012 Oudercomité Sint-Jan Berchmanscollege 1 Infoavond @ OCSJB 2 oktober 2012 EEN BRUG BOUWEN TUSSEN OUDERS EN SCHOOL 2 Infoavond @ OCSJB 2 oktober 2012 OC - Praktisch OC-vergadering

Nadere informatie

Visie op huiswerk. Zich een leer- en werkhouding aanmeten is daarbij essentieel. We vinden het belangrijk dat kinderen zelfstandig leren werken.

Visie op huiswerk. Zich een leer- en werkhouding aanmeten is daarbij essentieel. We vinden het belangrijk dat kinderen zelfstandig leren werken. Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet Visie op huiswerk Lessen en huistaken liggen in het verlengde van het leerproces dat in de klas is gestart. Het vormt de brug tussen de ouders en de school. Voor

Nadere informatie

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke Situering gemeente Zuienkerke De gemeente Zuienkerke ligt in West-Vlaanderen, ingesloten tussen de provinciehoofdstad Brugge en de Belgische

Nadere informatie

Diest - aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde & alternatief fietspad tussen R26 en N29

Diest - aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde & alternatief fietspad tussen R26 en N29 Diest - aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde & alternatief fietspad tussen R26 en N29 Aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde data > Dubbelrichtingsfietspaden aan beide

Nadere informatie

Klasoverleg 3 de graad, donderdag 18 september 2008, om 20 u.

Klasoverleg 3 de graad, donderdag 18 september 2008, om 20 u. Klasoverleg 3 de graad, donderdag 18 september 2008, om 20 u. Aanwezigen: Mama van Yne, mama van Kylian, mama van Elise, mama en papa van Arno, mama van Daan, mama van Marie, papa van Idris, mama van Indra,

Nadere informatie

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar Eerst en vooral heet ik jullie van harte Welkom in het leerjaar 1. Welkom Ik ben juf Sarah en ik kijk er enorm naar uit om dit schooljaar samen met jullie kinderen heel wat nieuwe dingen te leren. In de

Nadere informatie

Bedoeling infoavond. Wegwijs maken in het programma en de werkwijze van het 3 de leerjaar

Bedoeling infoavond. Wegwijs maken in het programma en de werkwijze van het 3 de leerjaar Bedoeling infoavond Wegwijs maken in het programma en de werkwijze van het 3 de leerjaar Dagindeling Juf Kim (3A) en meester Stijn (3B) Wiskunde, Nederlands, Wero Juf Kim geeft muzo voor beide klassen

Nadere informatie

De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en

De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en de professionele cultuur. We geven in dit onderdeel

Nadere informatie

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014 OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG Schooljaar 2013-2014 Jacqueline de Fouw Buren, 15 september 2014 Inleiding In dit verslag van obs Koningin Beatrix geef ik weer welke activiteiten zijn ondernomen in het

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst

Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst Basisschool De Leerlingst Postbus 4052 6080 AB Haelen 0475-300989 info@deleerlingst.nl Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen

Nadere informatie

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar 18.01.2016 Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: Gastspreker: (D) Directie - (L) Leerkracht Agenda: Agenda Onderwerpen

Nadere informatie

Evalueren van attitudes, vaardigheden en kennis in Veilig de wereld rond

Evalueren van attitudes, vaardigheden en kennis in Veilig de wereld rond van attitudes, vaardigheden en kennis in eilig de van een groeiproces van wereldoriëntatie is meer dan alleen maar het toetsen van kennis. Behalve kennis zijn ook vaardigheden en attitudes heel belangrijk,

Nadere informatie

De school gaat beginnen, yes nu leren we de tafel van zes. Daarna doen we spelling en verkeer, het komt allemaal wel goed deze keer!

De school gaat beginnen, yes nu leren we de tafel van zes. Daarna doen we spelling en verkeer, het komt allemaal wel goed deze keer! 1 Leefregels De school gaat beginnen, yes nu leren we de tafel van zes. Daarna doen we spelling en verkeer, het komt allemaal wel goed deze keer! Dan eten we een hapje fruit, maar de school is nog niet

Nadere informatie

AFSPRAKENBOEKJE. Vrije basisschool De Lettertrein, Engsbergen. Beste ouders,

AFSPRAKENBOEKJE. Vrije basisschool De Lettertrein, Engsbergen. Beste ouders, Beste ouders, In dit boekje kan je de afspraken lezen die we met de kinderen maakten om er een fijn schooljaar van te maken. Mogen wij vragen dat u het boekje doorleest en tekent voor kennisname. Vrije

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

SAMEN SCHOOL MAKEN. Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw

SAMEN SCHOOL MAKEN. Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Huiswerk is SAMEN SCHOOL MAKEN Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Huiswerk is het uitvoeren van opdrachten buiten klasverband. Goed huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces dat

Nadere informatie

Mini-schooltreintje. november 2014

Mini-schooltreintje. november 2014 Mini-schooltreintje november 2014 Beste, Aan het begin van iedere maand verschijnt het minischooltreintje. Hierin vindt u een aantal algemene inlichtingen en belangrijke informatie van activiteiten voor

Nadere informatie

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Ligging van de Vrije Basisschool Wakkerzeel Onze school is gelegen rond de kerk van Wakkerzeel. We hebben twee vestigingen. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

Nadere informatie

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Inhoud Wat is een Smartschool co-account?... 2 Wat kunt u doen met een Smartschool co-account?... 2 Hoe aanmelden en instellen?... 2 Schoolkalender... 3 Mijn kinderen Mijn leerlingenfiche...

Nadere informatie

WELKOM in het 6 e leerjaar!

WELKOM in het 6 e leerjaar! WELKOM in het 6 e leerjaar! Samen en apart? Samen: leefklassen - WO - muzische vorming: knutselen, muziek, drama, - bewegingsopvoeding - levensbeschouwelijke vakken Apart: leerklassen - Frans - Wiskunde

Nadere informatie

CO-TEACHING 1B ORGANISATIEMAP. portfoliotaken. - spel - uitdaging - rekenwerk. Toetsen voor afwezigen. verbeterde toetsen en taken

CO-TEACHING 1B ORGANISATIEMAP. portfoliotaken. - spel - uitdaging - rekenwerk. Toetsen voor afwezigen. verbeterde toetsen en taken CO-TEACHING 1B ORGANISATIEMAP klasijsten voor stiptheid en observatie DS portfoliotaken - spel - uitdaging - rekenwerk Toetsen voor afwezigen verbeterde toetsen en taken Leerkrachten die gebruik maken

Nadere informatie

HANDLEIDING LVS. versie 2.0 dd 15/4/15

HANDLEIDING LVS. versie 2.0 dd 15/4/15 HANDLEIDING LVS versie 2.0 dd 15/4/15 Inhoudstabel 1 INLEIDING... 3 2 BEHEER LVS... 3 3 HET LVS OPENEN... 4 4 INGEVEN VAN DE LVS RESULTATEN... 5 4.1 LEZEN... 5 4.2 SPELLING... 6 4.3 WISKUNDE... 7 5 RAPPORTAGE

Nadere informatie

ONZE LEEFREGELS. Corneliusschool. Dit boekje is van. Corneliusschool Parkstraat Overpelt

ONZE LEEFREGELS. Corneliusschool. Dit boekje is van. Corneliusschool Parkstraat Overpelt ONZE LEEFREGELS Corneliusschool Dit boekje is van Corneliusschool Parkstraat 15 3900 Overpelt www.corneliusschool.be Thuis, in het verkeer, bij de sportclub, in de jeugdbeweging, Overal zijn regels nodig

Nadere informatie

Verslag ouderraad 28 januari 2016

Verslag ouderraad 28 januari 2016 Verslag ouderraad 28 januari 2016 Aanwezig: Kurt, Johan, Laila, Fahaima, Mario, Karen, Klaas, Ellen, Marie, Veerle, Joris, juf Hilde, juf Stephanie, juf Marijke, juf Karin D 1. Verwelkoming nieuwe leden

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

Werkgroep verkeer. 11 juni Opvolging en inventarisatie knelpunten. Begin vergadering 9:30. Einde vergadering 11:00. Volgende vergadering

Werkgroep verkeer. 11 juni Opvolging en inventarisatie knelpunten. Begin vergadering 9:30. Einde vergadering 11:00. Volgende vergadering Werkgroep verkeer 11 juni 2014 Begin vergadering 9:30 Einde vergadering 11:00 Volgende vergadering Februari 2015 datum nog te bepalen Aanwezig Franky De Graeve (VBS OLV Deinze), Paul Schaubroeck (Leiepoort,

Nadere informatie

Directieteam. Van harte welkom! Zorg op school. Algemene info. iclb. Zorgteam Infoavond ouders eerste jaar en nieuwe leerlingen tweede jaar

Directieteam. Van harte welkom! Zorg op school. Algemene info. iclb. Zorgteam Infoavond ouders eerste jaar en nieuwe leerlingen tweede jaar Directieteam Van harte welkom! Dimitri Plas Algemeen directeur Birger Quintyn Pedagogisch directeur Katrien De Wit Directeur schoolorganisatie Infoavond ouders eerste jaar en nieuwe leerlingen tweede jaar

Nadere informatie

Speelleertuin De Bolster Ontwikkeling groenstroken naar Buurttuin

Speelleertuin De Bolster Ontwikkeling groenstroken naar Buurttuin Speelleertuin De Bolster Ontwikkeling groenstroken naar Buurttuin Aanleiding Voor u ligt een voorstel voor de ontwikkeling van de groenstroken rondom KBS De Bolster tot buurttuin. Daar deze groenstroken

Nadere informatie

JAARPLANNING

JAARPLANNING JAARPLANNING 2018-2019 Sportpleinstraat 2 / 3730 Hoeselt tel.: 012 23 75 16 e-mail : info@gbs-alt-hoeselt.be www.gbs-alt-hoeselt.be Vakanties en vrije dagen van tot en met Herfstvakantie 29 oktober 2018

Nadere informatie

Onze leerkrachten en kinderen werken aan een veilig en duurzaam verkeer. Hieronder vindt u een overzicht van onze acties.

Onze leerkrachten en kinderen werken aan een veilig en duurzaam verkeer. Hieronder vindt u een overzicht van onze acties. 10/10 voor verkeer en mobiliteit Onze leerkrachten en kinderen werken aan een veilig en duurzaam verkeer. Hieronder vindt u een overzicht van onze acties. september strapdag oefenen op de speelplaats (verkeerssituatie

Nadere informatie

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Kinderraad 1 oktober 2013 Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Eerste graad: Ilios, Yna Mae Derde graad: David, Maya Tweede graad: Ferree, Marie (vervanging Jona) Nele

Nadere informatie

Verslag vergadering Schoolraad dd. 22/02/2016

Verslag vergadering Schoolraad dd. 22/02/2016 Verslag vergadering Schoolraad dd. 22/02/2016 Aanwezig: Vertegenwoording voor de school: Dorien Cochez (schooldirectrice) Vertegenwoording voor het lokaal bestuur: Christian Krikikion (schepen van onderwijs)

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders

Nieuwsbrief voor ouders Scholengroep ARKORUM vzw Vrije basisschool SPANJESCHOOL - DE TASSCHE Vierwegstraat 195 8800 Roeselare Krommestraat 2 8850 Ardooie tel. 051/ 20 70 87 & 051/28 05 70 ( Tassche) info@spanjeschool.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

Huidige situatie. Begane grond 1000 m m m2 Terreinoppervlak spelen en fietsparkeren

Huidige situatie. Begane grond 1000 m m m2 Terreinoppervlak spelen en fietsparkeren Va na lke ma de laa n Kn or re nb ur ge rla an Overzicht Ruimtebehoefte basisscholen BVO schoolgebouw Terreinoppervlak spelen en fietsparkeren Begane grond 1000 m2 Eerste verdieping 961 m2 Totaal 1961

Nadere informatie

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan.

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan. Leefregels Samen leven, samen leren moet geleerd worden aan kinderen. Aansluitend bij ons pedagogsich project hebben we daarom met heel het team, schooleigen leefregels samengesteld. Als uitgangspunt nemen

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij t Struisvogelnest. Dit is een kinderboerderij in Lier waar ik veel dieren zal

Nadere informatie

KANT EN KLAAR PLUS. Uitdagende thema s voor pientere en hoogbegaafde leerlingen

KANT EN KLAAR PLUS. Uitdagende thema s voor pientere en hoogbegaafde leerlingen KANT EN KLAAR PLUS Uitdagende thema s voor pientere en hoogbegaafde leerlingen Handleiding voorwoord Voor u ligt een unieke uitgave in Vlaanderen! Het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek ijvert al een tiental

Nadere informatie

Infogids. SBSO Rumbeke Campus Ter Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.

Infogids. SBSO Rumbeke Campus Ter Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o. Infogids SBSO Rumbeke Campus Ter Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.be INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 3 Inloggen op smartschool... 5

Nadere informatie

29 mei tot 2 juni 2017 WEEK van het VEILIG VERKEER

29 mei tot 2 juni 2017 WEEK van het VEILIG VERKEER 1 Beste ouder(s), Ook dit jaar is er een extra-nieuwsbrief speciaal over veilig verkeer. Inderdaad, in deze extra-editie vooral info over onze week van de verkeersveiligheid. Omdat we verkeersveiligheid

Nadere informatie