Powered by. Ken jij ónze techniek?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Powered by. Ken jij ónze techniek?"

Transcriptie

1 Powered by Ken jij ónze techniek?

2 Waar kom ik terecht? Al 15 jaar werkt Lubron vanuit de mens. Het merendeel van de werknemers gaat via de werk-/leertrajecten Vak- en Leertechneut aan de slag en krijgen afhankelijk van hun wensen en eisen direct een contract aangeboden. Pas dan wordt er gezocht naar een eerste werkplek. We laten op deze wijze aan je zien met hoeveel vertrouwen wij de toekomst tegemoet gaan. Dit is een belangrijk onderscheid ten opzichte van andere organisaties. Lopen bij ons de eerste werkzaamheden af, dan gaan we je plannen voor de volgende klus. Dit betekent behoud van werk met de zekerheden die je verderop in deze brochure aantreft. Ben je juist snel op zoek naar een nieuwe baan en zit je niet te wachten op een wisseling van werkplek, dan bieden we je de mogelijkheid met ons werktraject Flextechneut de ideale baan te vinden. Ben je onzeker waar je terecht komt en/of heb je een negatief oordeel van onze branche, dan speelt dit zeker mee in je overweging of je voor ons wilt gaan werken? Ben je niettemin gemotiveerd en is er vertrouwen in onze werkwijze, dan levert dit op termijn wel de baan op waar je altijd al naar op zoek was. Of je nou tijdelijk voor ons gaat werken of kiest voor de lange duur, je bent in ieder geval in korte tijd veel ervaring en kennis rijker geworden. Vraag gerust aan je toekomstige collega s hoe zij onze manier van werken ervaren. Lubron is gespecialiseerd in de volgende vakgebieden: Constructie- en lastechniek, energietechniek, gereedschapmakerij, apparatenbouw, installatietechniek, landbouwtechniek, logistiek en magazijn, metaalbewerking, montage en assemblage, montage en onderhoud, motorvoertuigentechniek, onderhoudstechniek en procestechniek.

3 Ben ik geschikt voor het werk? Als werknemer van Lubron doe je veel ervaring op. Je leert veel bedrijven kennen in de regio. Zo weet je in no-time welke werkzaamheden en bedrijfsculturen het best aansluiten bij jouw persoonlijkheid. Jij bent gemotiveerd en hebt de kwaliteiten en karaktereigenschappen die we zoeken. Je hoeft niet bang te zijn om met je huidige kennis, vaardigheden en persoonlijkheid buiten de boot te vallen. Wij zijn tot veel in staat en ondersteunen je daar waar mogelijk. Wat wij willen is dat jij vanaf de eerste ontmoeting onze collega wordt en vertrouwd op onze ervaring en vice versa. Motivatie vinden we meer waarde hebben dan talent. Beroep: Monteur montage & onderhoud Werkervaring: 9 jaar Werktraject: Vaktechneut Deze samenwerking en het vertrouwen naar elkaar toe biedt jou een gedegen en uitdagende werktoekomst voor korte of langere termijn, puur gericht op de techniek. Jij bent ons visitekaartje. Vak techneut

4 Ga ik voor zekerheid? Vak techneut Als Vaktechneut zie je meerdere opdrachtgevers. Je houdt je bezig met verschillende werkzaamheden in jouw vakgebied en wij bieden je de kans om je verder te ontwikkelen. Ga voor meer informatie naar Flex techneut Flextechneut is gebaseerd op snelle uitstroom naar een opdrachtgever. Je leert een bedrijf goed kennen en ervaart of jouw wensen en eisen pas- Leer techneut Als Leertechneut word je bij erkende leerbedrijven in de regio tewerkgesteld. Onze consultants hebben de praktijkervaring en het inzicht om de juiste begeleidende leerweg uit te stippelen. Ga voor meer informatie naar In overleg is het mogelijk om te wisselen van werktraject. Zo kun je bijvoorbeeld als Vaktechneut overstappen naar Flextechneut en alsnog uitstromen naar een nieuwe job bij één van onze opdrachtgevers.

5 Wat bieden wij jou? Wij werken vanuit één vestiging in Hengelo (Gld), waardoor er korte lijnen zijn en er snel geschakeld kan worden. Werknemers van Lubron hebben persoonlijk contact met hun eigen consultant en er heerst een informele sfeer. Twee keer per jaar nodigen wij onze werknemers uit voor een gezellig feest. Daarnaast wisselen ze hun ervaringen uit tijdens de wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Een contract met een goed salaris conform bedrijfstak cao en/of in overleg afhankelijk van leeftijd en ervaring. Aanmelding pensioen vanaf de eerste werkdag. Onkostenvergoeding voor gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen. Opleidingsbudget. VCA diploma. De projecten dicht bij huis. Continuïteit in de werkzaamheden. Mede inspraak in de werkzaamheden. Overgang naar ander werktraject mogelijk als je aan de eisen voldoet. Een vaste consultant. Vraag gerust naar één van onze consultants voor meer informatie.

6 Een slimme keuze! Bij Lubron zijn de doorgroeimogelijkheden eindeloos. Je kunt uiteindelijk zelfs overstappen naar een kantoorfunctie. Er wordt je een bijscholingstraject geboden zodat je kunt doorstromen naar onze zusterorganisatie Thom Engineers & Office professionals. Dat maakt het werken bij Lubron tot een slimme keuze! Joris bijvoorbeeld; is bij Lubron begonnen en enkele jaren geleden doorgestroomd naar Thom. Hij is nu projectengineer en voert opdrachten uit met behulp van o.a. AutoCAD, SolidWorks en CoCreate. Persoonlijke groei Aan de hand van jouw wensen en eisen wordt een persoonlijk plan inzichtelijk gemaakt. We bieden een technische loopbaan op maat aan, voor nu en in de toekomst. Uiteraard zolang jij het leuk vindt om voor ons te blijven werken. Niet alleen op het gebied van opleiding ontwikkel jij nieuwe kennis. Ook evalueren wij de prestaties bij onze opdrachtgevers, zodat je als persoon vooruitgang boekt. Van technisch vakman naar persoonlijk specialist. Zie persoonlijke groei als een uitdaging voor het oprapen. Uiteraard staat niet iedereen hier voor open en moeten we elkaar altijd in de waarde laten. Er moet niets zogezegd. We gaan dan ook niet verder dan nodig is. Uiteindelijk bepaal jij. Een recent onderzoek geeft aan dat de consultants van Lubron de wensen en eisen van mensen goed kunnen achterhalen. Hierdoor weet je zeker dat jou een loopbaan wordt geboden die echt bij je past. De samenwerking met de consultants van Lubron wordt als prettig ervaren. Vak-, Flex- en Leertechneut geeft alle mogelijkheden tot maatwerk!

7 DENNIS 24 JAAR MONTEUR MONTAGE EN ONDERHOUD Voordat ik bij Lubron kwam heb ik gewerkt als bedrijfsautotechnicus en later als constructiebankwerker/lasser. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en wist al wel van het bestaan van Lubron. Toen ik een flyer van hun promoteam tijdens een tractorpullingwedstrijd in handen kreeg ben ik er toch maar eens lang gegaan. Na een goed gesprek ben ik begonnen als monteur montage en onderhoud, het leek mij prettig om verschillende bedrijven te ontdekken. Dat maakt het werk zeer uitdagend en afwisselend, en voor Lubron ben ik breed inzetbaar. De uitdaging om jezelf iedere keer weer opnieuw te bewijzen bij een nieuw bedrijf houdt mij scherp. Inmiddels ben ik alweer ruim drie jaar verder en heb ik projecten uitgevoerd bij meer dan negen bedrijven. Ik heb mijn kennis enorm verbreed, werkzaamheden die ik heb uitgevoerd variëren van las- en constructiewerken tot assembleren en monteren. Op dit moment ben ik werkzaam bij een bedrijf waar ik in de hal constructiewerk uitvoer en dit materiaal vervolgens plaats in de montage. Ik ben bij Lubron begonnen als Vaktechneut, met de intentie om projecten te gaan doen. Dit bevalt mij nog altijd uitstekend. Naast mijn werk heb ik vorig jaar nog een cursus elektrisch schakelen gevolgd. Op dit moment ben ik bezig aan een opleiding werkvoorbereider fabricage. Ik wil blijven groeien, deze kansen worden mij bij Lubron zeker geboden. Ik waardeer de vrijheid die ik bij Lubron krijg, ook wordt er geluisterd naar wat je wilt in de toekomst en wat voor werk je voorkeur heeft.

8 ALFRED 39 JAAR INSTALLATIEMONTEUR ALLROUND Ruim 17 jaar ben ik inmiddels aan het werk als installatiemonteur. Hierbij was ik verantwoordelijk voor CV- en loodgieterswerken en kleine werkzaamheden op het gebied van elektrotechniek. Dit was voornamelijk in de (particuliere) woning- en utiliteitsbouw, voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Ik kwam bij Lubron terecht via mijn vorige werkgever, waar de werkzaamheden minder werden. Ik ben toen door dat bedrijf doorverwezen, zodoende ben ik bij Lubron op gesprek geweest. Ik kreeg direct een contract aangeboden en mocht aan het werk als Vaktechneut. Na ruim een week was ik aan het werk bij de eerste opdrachtgever. Ter ondersteuning van de projecten heb ik van Lubron een werkbusje meegekregen. Nog altijd ben ik bij dit bedrijf aan het werk en ben hier bezig met zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Mijn werkzaamheden variëren hier van klein elektrawerk tot radiatoren, van CV-montage tot zinkwerk. Het brede werk spreekt mij erg aan, dit houdt het afwisselend en opdrachtgevers zijn blij met mijn allround vaardigheden. Op dit moment ben ik als Vaktechneut bij Lubron aan het werk. Dit bevalt mij prima, ik kan bij veel bedrijven in de keuken kijken en de werkzaamheden bevallen mij tot nu toe erg goed. Via detachering is het namelijk niet vreemd als je binnen een bepaalde tijd bij verschillende opdrachtgevers werkt. Daarbij onstaan goede mogelijkheden om te kijken wat voor een soort bedrijf bij me past. Wellicht zou ik in de toekomst door willen stromen naar Flextechneut, om uiteindelijk voor een vaste baan te gaan bij een installateur. Voorlopig heb ik het prima naar mijn zin en ben ik erg benieuwd op welk project ik aan de slag mag als deze ten einde is.

9 WILBERT 44 JAAR MONTEUR ELEKTROTECHNIEK Al mijn hele loopbaan werk ik in de elektrotechniek, na 20 jaar gewerkt te hebben bij installateurs was ik toe aan iets nieuws, iets anders. Naar aanleiding van de Lubron vacaturekrant ben ik in 2006 op gesprek geweest. Ik heb hier aangegeven graag richting de machinebouw te willen gaan, de industrie of in de buitendienst. Ik had hierin nog niet heel veel ervaring en heb de kans gekregen om door middel van werkervaring deze vakgebieden eigen te maken. Inmiddels heb ik als Vaktechneut werkzaamheden uitgevoerd bij meer dan 10 verschillende bedrijven. In het begin ben ik veel in de utiliteitsbouw aan de slag geweest, later ging het steeds meer richting de industrie. De afwisseling van opdrachtgevers en de werkzaamheden en de vrijheid die je bij Lubron krijgt spreken mij het meest aan. Op dit moment ben ik werkzaam bij een bedrijf dat specifieke voertuigen bouwt. Ik houd me bezig met het inrichten en monteren van besturingskasten vanaf tekening. Vervolgens installeer ik deze zelfstandig op een nieuw voertuig, inclusief alle bijbehorende bedrading. Ik heb het hier enorm naar mijn zin, het werk hier houdt mij ook scherp. Het werk in de utiliteitsbouw is namelijk lang niet zo nauwkeurig en precies als dit werk. Een foutje is erg snel gemaakt, ik leer nog altijd veel nieuwe dingen. Iedere keer werk ik weer aan een ander voertuig, ieder voertuig zit weer compleet anders in elkaar. De werksfeer bij Lubron en haar opdrachtgevers is prima. Er wordt goed met mij omgegaan en met name de vrijheid die ik heb in het werken bij Lubron is prettig. De flexibiliteit die ik bij Lubron heb, kan ik bij een vaste functie nooit krijgen. Laat mij maar fijn projectenwerk doen, ook over een paar jaar. Of ik over een paar maanden nog steeds met deze voertuigen werk weet ik natuurlijk nog niet. Ik wacht het rustig af, ik zou het niet erg vinden om over een tijdje weer eens een paar maanden andere werkzaamheden te doen.

10 MAIK 35 JAAR APPARATENBOUWER / TIG-LASSER Ruim 15 jaar ben ik werkzaam in de metaal, waar ik als constructiebankwerker-lasser nog niet veel bedrijven had gezien. Ruim 3,5 jaar geleden was ik toe aan wat anders en wilde de markt gaan verkennen. In de krant zag ik een advertentie van Lubron en ben hier toen op gesprek geweest. Er is mij toen al toegezegd dat ik kon beginnen. Na een week of twee bedenktijd heb ik toegezegd en ik heb hier nog altijd geen spijt van. Ik kreeg een contract en kon projecten gaan uitvoeren als Vaktechneut. Ik had mijn wensen aangegeven om in de RVS te kunnen blijven en dit bleek met mijn lasvaardigheden geen probleem. Ik heb de afgelopen periode allerlei laswerkzaamheden uitgevoerd, zowel Mig/Mag als Tig, beiden tot niveau 3 á 4. Hierbij heb ik veel extra ervaring opgedaan met leidingwerken, afsluiters en filtersytemen en de complete opbouw van dunwandig plaatwerk met onderliggende zwaardere constructiewerken. Ik ben binnen Lubron een Vaktechneut, dit past goed bij mij. Projecten doen vind ik leuk, iedere keer weer een andere mooie klus om aan te werken. Mijn contactpersoon binnen Lubron luistert goed naar wat ik graag wil. De werkzaamheden vonden de afgelopen 3,5 jaar plaats over meer dan 10 opdrachtgevers. Het liefst werk ik aan klantspecifieke producten, ik ga daarbij geen uitdaging uit de weg. Ook de sfeer binnen Lubron vind ik prettig. Meestal ben ik op vrijdagmiddag bij Lubron aan de bar te vinden; even bijpraten met mijn contactpersoon en ervaringen uitwisselen met collega s. Ook de halfjaarlijkse feesten zijn altijd erg gezellig. Al met al heb ik het prima naar mijn zin en blijf ik in de toekomst maar al te graag ieder project tot een goed einde brengen.

11 EDDY 26 JAAR MONTEUR E UTILITEIT/WONINGBOUW Al bijna 7 jaar ben ik werkzaam voor Lubron en heb ik die tijd bijna 20 verschillende opdrachtgevers gezien. Naar aanleiding van een advertentie in de regionale krant heb ik via de website gereageerd. Toen ik bij Lubron begon had ik mijn diploma Monteur Sterkstroominstallaties (MSI) al behaald. Ik ben toen (via Lubron) verder gegaan met school en heb als Leertechneut mijn diploma Eerste Monteur Sterkstroominstallaties (EMSI) en sinds kort ook Technicus sterkstroominstallaties (TSI) behaald. Lubron heeft mij in deze periode in samenwerking met Kenteq goed ondersteund. Tijdens mijn studie EMSI werd ik ingezet als hulpmonteur, tweede en uiteindelijk als eerste monteur elektrotechniek. Ik heb diverse werkzaamheden verricht als het aanleggen van bedradingen, leidingen, lichtpunten en stopcontacten. In een latere fase ben ik me bezig gaan houden met ingewikkelde groepenkasten en elektrische verbindingen. In mijn TSI-tijd heb ik 1,5 jaar naar volle tevredenheid diverse soorten schakel- en verdeelkasten gebouwd (van 40 t/m 630 A). Hoewel dit een heel andere tak van sport is dan het normale installatiewerk, heb ik hierdoor veel materiaalkennis opgedaan (o.a. soorten automaten, karakteristieken en opbouw van bepaalde systemen). Daarnaast heb ik het lezen van ingewikkelde elektrotechnische tekeningen en schema s geleerd. Op dit moment werk ik voor een opdrachtgever in de utiliteit- en woningbouw. De sfeer bij Lubron vind ik prima, ik heb goede contacten met mijn consultant en vind de halfjaarlijkse feesten altijd erg gezellig. Ik ben voorlopig even uitgeleerd. Het werk als Vaktechneut bevalt me goed, ik zie veel bedrijven en doe veel verschillende werkzaamheden.

12 Goed geregeld! Stichting Normering Arbeid. Lubron is Kenteq erkend leerbedrijf voor werktuigbouwkunde en installatie/elektrotechniek tot en met MBO niveau 4. Daarnaast nemen we veiligheid en gezondheid serieus; we zijn VCU Lubron is onderdeel van de Lubron Groep SPALSTRAAT AB HENGELO GLD T Lubron, Nederland, Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande toestemming van Lubron.

Wij timmeren aan de weg

Wij timmeren aan de weg Wij timmeren aan de weg Even voorstellen; Bouwkracht Vakpersoneel. Bouwkracht vakpersoneel B.V. is onderdeel van de LubronGroep en voortgekomen uit Lubron technisch intermediair. Onder de vlag van Lubron

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten WIJ IEZEN VOOR ECHNIEK Techniek past beter bij jou dan je denkt www.rocvantwente.nl/techniektalenten INLEIDING De technische branche Steeds meer meisjes kiezen voor techniek. Techniek is heel divers, je

Nadere informatie

(Of naar een van onze andere aansprekende projecten natuurlijk.)

(Of naar een van onze andere aansprekende projecten natuurlijk.) (Of naar een van onze andere aansprekende projecten natuurlijk.) www.ulcinstallatietechniek.nl Jij...... verstaat je vak. Techniek heeft je altijd al geïnteresseerd. Je hebt een technische opleiding gevolgd.

Nadere informatie

EEN LEVEN LANG LEREN

EEN LEVEN LANG LEREN EEN LEVEN LANG LEREN Martin van der Dong, 48 allround operator mengvoeder Agrifirm, Meppel Waarom ben je een EVC-traject gaan volgen? Wat was je motivatie? Mijn werkgever Agrifirm besloot om voor alle

Nadere informatie

Elektrotechniek. novacollege.nl/techniek. Installatietechniek. Procestechniek. Werktuigbouw. Techniek 2016/2017

Elektrotechniek. novacollege.nl/techniek. Installatietechniek. Procestechniek. Werktuigbouw. Techniek 2016/2017 novacollege.nl/techniek Elektrotechniek Installatietechniek Procestechniek Werktuigbouw Techniek 2016/2017 Ik wilde een technische opleiding doen. Het werd elektro, een strategische keuze. Ik houd van

Nadere informatie

Scholieren enthousiast maken voor de techniek

Scholieren enthousiast maken voor de techniek Scholieren enthousiast maken voor de techniek Woorden van deze les de behoefte het imago de servicetechnicus de installatie uitdagend communiceren de installatietechniek carrière maken het project het

Nadere informatie

AAN DE SLAG TECHNIEK OPLEIDINGEN. www.rtc-hardenberg.nl

AAN DE SLAG TECHNIEK OPLEIDINGEN. www.rtc-hardenberg.nl AAN DE SLAG TECHNIEK OPLEIDINGEN www.rtc-hardenberg.nl Bouw opleidingen Niveau Duur Hardenberg Timmerman 2 2 jaar bbl Allround Timmerman 3 2 jaar bbl Metselaar 2 2 jaar bbl Allround Metselaar 3 2 jaar

Nadere informatie

novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2016/2017

novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2016/2017 novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2016/2017 Ik heb stage gelopen bij Liander, de beheerder van het elektriciteitsnetwerk. Later wil ik daar aan de slag: systemen doormeten,

Nadere informatie

Cursusspecial Vakbekwaamheid

Cursusspecial Vakbekwaamheid Cursusspecial Vakbekwaamheid > Elektrotechniek > Waterleidingtechniek > Gastechniek > CV-techniek Haal uw vakbekwaamheidsdiploma en word Erkend Installateur. Uw klanten zitten erop te wachten. Als installateur

Nadere informatie

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017 novacollege.nl/autotechniek Autotechniek Autotechniek 2016/2017 Iemand die zo sociaal is als jij, moet je niet verstoppen in een werkplaats. Dat zei mijn stagebegeleider tegen mij. Ik puzzel graag net

Nadere informatie

Groeien naar je toekomst

Groeien naar je toekomst Groeien naar je toekomst Uitgevoerd door: Colland Arbeidsmarkt Versie 1: 03 juli 2015 Employabilityregeling voor hoveniers Colland Arbeidsmarkt Ben jij breed inzetbaar? Speciaal voor hoveniers en groenvoorzieners

Nadere informatie

Groeien naar je toekomst

Groeien naar je toekomst Groeien naar je toekomst Uitgevoerd door: Colland Arbeidsmarkt Employabilityregeling voor hoveniers Colland Arbeidsmarkt Ben jij breed inzetbaar? Speciaal voor hoveniers en groenvoorzieners is per 1 juli

Nadere informatie

Elektrotechniek. novacollege.nl/techniek. Installatietechniek. Procestechniek. Werktuigbouw TECHNIEK 2018/2019

Elektrotechniek. novacollege.nl/techniek. Installatietechniek. Procestechniek. Werktuigbouw TECHNIEK 2018/2019 novacollege.nl/techniek Elektrotechniek Installatietechniek Procestechniek Werktuigbouw TECHNIEK 2018/2019 Op de opleiding moet je zelfstandig werken. Op een goed moment kreeg ik door: het is mijn vak,

Nadere informatie

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Hoewel deze uitgave met zorg is samengesteld aanvaardt de auteur geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

Tata Steel daagt je uit MegaWatts en milli-ampères stroomlijnen

Tata Steel daagt je uit MegaWatts en milli-ampères stroomlijnen Tata Steel daagt je uit MegaWatts en milli-ampères stroomlijnen Opleiding allround technicus elektrotechniek (BBL MBO 3 & 4) Werken en leren tegelijk Tata Steel is wereldwijd één van de grootste staalproducenten.

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

elektrotechniek & School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties

elektrotechniek & School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering elektrotechniek & INSTALLATIETECHNIEK Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties Eerste Monteur service en onderhoud Werktuigkundige

Nadere informatie

www.nexttalent.nl > Inkijkexemplaar

www.nexttalent.nl > Inkijkexemplaar > Inkijkexemplaar Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. De rol van werk in een leven 3. Wat ben je, wat kun je, wat wil je? 4. Waar vind je die baan? 5. Talentontwikkeling & Flow Copyright 2011, Martijn Leonard,

Nadere informatie

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk 2016 2017 Installatie- & Elektrotechniek Markiezaat College, het échte werk Installatietechniek: techniek die zorgt voor mensen "Je laat die mensen toch niet in de kou zitten?" Overal waar we wonen en

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 Studievaardigheid De reis naar een eigen plek in de maatschappij is nu begonnen. En je reisdoel staat vast: een zelfverzekerde trotse handtekening op het

Nadere informatie

Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden

Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden Opleiding allround technicus werktuigbouw (BBL MBO 3 & 4) Werken en leren tegelijk Tata Steel is wereldwijd één van de

Nadere informatie

Groningen 20 2014-2015. Maintenance. www.alfa-college.nl

Groningen 20 2014-2015. Maintenance. www.alfa-college.nl Groningen 20 2014-2015 Maintenance www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure

Nadere informatie

TRAININGSCENTRUM. Schakel naar een passend vervolgtraject. Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 16 tot 23 jaar

TRAININGSCENTRUM. Schakel naar een passend vervolgtraject. Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 16 tot 23 jaar TRAININGSCENTRUM Schakel naar een passend vervolgtraject Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 16 tot 23 jaar Wat is een Trainingscentrum? Bij de Trainingscentra van Lijn5

Nadere informatie

Elektrotechniek. novacollege.nl/mytec. Procestechniek. Werktuigbouw. MyTec 2019/2020

Elektrotechniek. novacollege.nl/mytec. Procestechniek. Werktuigbouw. MyTec 2019/2020 novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2019/2020 Ik wil projectleider of werkvoorbereider worden. Ik heb voor MyTec gekozen omdat je de eerste anderhalf jaar breed wordt

Nadere informatie

de techniek van cofely

de techniek van cofely de techniek van cofely wel eens van cofely gehoord? Bij Cofely gaat er een wereld voor je open. Monteurs, lassers, calculatoren, werkvoorbereiders, servicetechnici en andere specialisten werken samen aan

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015 Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde Engineering www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein. Titel Cursusgids - Social Medi lessen Eerste druk November 2015 Auteur Fred Beumer Digitaal Leerplein Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.nl Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Werken in de bouw. Bouw aan je toekomst!

Werken in de bouw. Bouw aan je toekomst! Werken in de bouw Bouw aan je toekomst! De bouw biedt veel mogelijkheden voor iedereen die van techniek houdt en graag samenwerkt. Mogelijkheden waar je misschien niet zo snel aan denkt. Want in de bouw

Nadere informatie

Bouw en Infra 2016/2017

Bouw en Infra 2016/2017 novacollege.nl/bouwinfra Bouwkunde Infra Vormgeving en architectuur Bouw en Infra 2016/2017 Op het Nova College is het gezellig. De studenten zijn gemotiveerd, iedereen wil leren. De docenten komen uit

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

LOOPBAANVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN HOOFDSTUK 1

LOOPBAANVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN HOOFDSTUK 1 LPBAANVAARDIGHEID LPBAANLEREN HFDSTUK 1 Loopbaanvaardigheid Alle ogen zijn gericht op je reisdoel: het diploma van de opleiding die je volgt. Dat diploma bewijst straks dat jij je beginnend beroepsbeoefenaar

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Technisch Leidinggevende

Technisch Leidinggevende Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Technisch Leidinggevende Studierichting Installatietechniek Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4 Leerweg bbl

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Ellen van Wijk - Ruim baan voor creatief talent B 3. Survey commitment van medewerkers

Ellen van Wijk - Ruim baan voor creatief talent B 3. Survey commitment van medewerkers Survey commitment van medewerkers B 3 Survey commitment van medewerkers 229 230 Ruim baan voor creatief talent, bijlage 3 Voor je ligt een vragenlijst waarin gevraagd wordt naar verschillende aspecten

Nadere informatie

mechatronica en werktuigbouwkunde

mechatronica en werktuigbouwkunde School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering mechatronica en werktuigbouwkunde Middenkader Engineering Werktuigbouwkunde Allround Verspaner Allround Constructiewerker Verspaner Constructiewerker

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

Vind een nieuwe baan met LinkedIn

Vind een nieuwe baan met LinkedIn Vind een nieuwe baan met LinkedIn Vergroot jouw kans op een (nieuwe) baan en positioneer jezelf als een expert in jouw vakgebied met onze LinkedIn tips! Het is niet toegestaan de inhoud van dit document

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 21 2012-2013 Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde Engineering www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

droombanen voor technisch talent

droombanen voor technisch talent droombanen voor technisch talent Vandaag de baan waar je vroeger van droomde WWW.MOTEQ.NL Moteq begeleidt technisch talent naar vaste functies in de techniek. Moteq werft, selecteert en detacheert technici

Nadere informatie

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Droombaan Naam: BIJ Voorbeeld Datum: 02.04.2015 Email: support@meurshrm.nl BIJ Voorbeeld / 02.04.2015 / Rapportage droombaan QBN 2 Met de Q1000 Droombaan krijg je snel en duidelijk inzicht in

Nadere informatie

Assistent Installatie- en constructietechniek (inclusief elektrotechniek) BBL

Assistent Installatie- en constructietechniek (inclusief elektrotechniek) BBL Crebo Duur Niveau Leerweg 25253 1 jaar Entree BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start Augustus en februari (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Korianderstraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Binnen

Nadere informatie

Elektrotechniek. novacollege.nl/techniek. Installatietechniek. Procestechniek. Werktuigbouw TECHNIEK 2017/2018

Elektrotechniek. novacollege.nl/techniek. Installatietechniek. Procestechniek. Werktuigbouw TECHNIEK 2017/2018 novacollege.nl/techniek Elektrotechniek Installatietechniek Procestechniek Werktuigbouw TECHNIEK 2017/2018 Ik wilde altijd de zorg in, tot ik op de middelbare school met techniek in aanraking kwam. Ik

Nadere informatie

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk 2015 2016 Installatie- & Elektrotechniek Markiezaat College, het échte werk Installatietechniek: techniek die zorgt voor mensen "Je laat die mensen toch niet in de kou zitten?" Overal waar we wonen en

Nadere informatie

GELOOFWAARDIGHEID is de sleutel tot succesvolle interne communicatie. April 2012. Concrete tips voor effectieve interne communicatie

GELOOFWAARDIGHEID is de sleutel tot succesvolle interne communicatie. April 2012. Concrete tips voor effectieve interne communicatie GELOOFWAARDIGHEID is de sleutel tot succesvolle interne communicatie April 2012 Concrete tips voor effectieve interne communicatie Amsterdam, augustus 2012 Geloofwaardige interne communicatie Deze white

Nadere informatie

Rapportage Droombaan. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 19.06.2015. Email:

Rapportage Droombaan. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 19.06.2015. Email: Rapportage Droombaan Naam: Bea Voorbeeld Datum: 19.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea Voorbeeld / 19.06.2015 / Rapportage droombaan QBN 2 Met de Q1000 Droombaan krijg je snel en duidelijk inzicht in

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013. Metaal. www.alfa-college.nl

Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013. Metaal. www.alfa-college.nl Hoogeveen, Hardenberg 18 2012-2013 Metaal www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Technisch Specialist Personenauto's

Technisch Specialist Personenauto's Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Technisch Specialist Personenauto's Studierichting Motorvoertuigentechniek Locatie Nuth - Thermiekstraat Niveau 4 Leerweg bbl

Nadere informatie

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014 Growth & Reflection Growth & Reflection Opleverdatum: 18 juni 2014 Multimediaal Reclamebureau 2013/2014 Inleiding Er zit alweer een half jaar bij MMR op en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe

Nadere informatie

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Infratechniek. Installatietechniek. Vormgeving en architectuur. Bouw 2014/2015

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Infratechniek. Installatietechniek. Vormgeving en architectuur. Bouw 2014/2015 novacollege.nl/bouw Bouwkunde Infratechniek Installatietechniek Vormgeving en architectuur Bouw 2014/2015 Ik ben de afgelopen jaren wijzer en rustiger geworden. Vroeger was ik een probleemjochie, nu luister

Nadere informatie

Engineering (BOL 4) # 19. www.alfa-college.nl. Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde. Groningen, Hoogeveen

Engineering (BOL 4) # 19. www.alfa-college.nl. Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde. Groningen, Hoogeveen # 19 Engineering (BOL 4) Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde Groningen, Hoogeveen chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368

Nadere informatie

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee verbind jezelf aan Cofely sprak me aan omdat ze behalve technisch ook qua duurzaamheid vooroploopt. En haar ambities omzet in concrete producten voor klanten. Zo heb ik tijdens mijn traineeship een Energie

Nadere informatie

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving.

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Rita deed werkervaring op bij Bloesem Theehuis in Herpen. Gasten genieten er van de lekkerste thee, taart en

Nadere informatie

Praktijk Werkboek. Retail Trainingen. werkboek met opdrachten en vragen

Praktijk Werkboek. Retail Trainingen. werkboek met opdrachten en vragen werkboek met opdrachten en vragen Onderdeel van de Opleidingen Verkopen in de Gemengde Branche en Verkopen in de Speelgoedbranche Retail Trainingen 2 Dit vakinformatieboek is een uitgave van: Vereniging

Nadere informatie

VAN KERCKHOVEN BOUW. Allround timmerman. Wij vragen: - ruime ervaring met ruw- en afbouwtimmerwerk. - iemand die van aanpakken weet.

VAN KERCKHOVEN BOUW. Allround timmerman. Wij vragen: - ruime ervaring met ruw- en afbouwtimmerwerk. - iemand die van aanpakken weet. VAN KERCKHOVEN BOUW w w w. v a n k e r c k h o v e n b o u w. n l Van Kerckhoven Bouw is een middelgroot bedrijf, werkzaam in zowel Nederland als België. Wij zijn werkzaam in woning-, utiliteits-, en industriebouw.

Nadere informatie

Wees de regisseur van je eigen loopbaan

Wees de regisseur van je eigen loopbaan Wees de regisseur van je eigen loopbaan De regisseur van mijn loopbaan Wanneer is ondersteuning bij loopbaanontwikkeling zinvol? Preventief: hoe zit ik in mijn vel in mijn huidige functie? Loopbaanadvies:

Nadere informatie

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen?

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte 2016 2017 Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte Genieten van groen Ben je graag actief in de groene buitenruimte? In de zon, maar ook in weer en wind? Maak jij (vak)

Nadere informatie

EXPERTS MET KARAKTER

EXPERTS MET KARAKTER EXPERTS MET KARAKTER KANSEN BENUTTEN? EERST ZIEN, DAN SCHAKELEN Tempo-Team is specialist in flexibele arbeid. Door onze koppeling van commercieel denken en een sterke betrokkenheid, zijn we al 35 jaar

Nadere informatie

Elektrotechniek. novacollege.nl/mytec. Procestechniek. Werktuigbouw. MyTec 2017/2018

Elektrotechniek. novacollege.nl/mytec. Procestechniek. Werktuigbouw. MyTec 2017/2018 novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2017/2018 Ik wilde de techniek in, maar er is zoveel keus! Daarom koos ik voor MyTec. Je begint breed, komt met alle techniekvakken

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen ALGEMENE VRAGEN 1. Op welke locatie doet u vrijwilligerswerk? Gelre ziekenhuizen Apeldoorn Gelre ziekenhuizen Zutphen beide locaties 2. Hoe bent u in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk bij Gelre ziekenhuizen?

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 Ik wil werken in aviations, de wereld van Schiphol fascineert me. Het werken met al die vrachtdocumenten en hoe dat allemaal wordt

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

bewust Alternatieve Leerweg

bewust Alternatieve Leerweg bewust Alternatieve Leerweg leren werken in de echte wereld inleiding waar staat ambachts plein voor 3 Jonge mensen een vak leren zodat zij op eigen kracht werk vinden. Daar staat Ambachtsplein voor. We

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

Online onderzoek Uw werknemers

Online onderzoek Uw werknemers Toelichting Online onderzoek In dit bestand vindt u een inspirerende voorbeeldvragenlijst voor een werknemertevredenheid onderzoek! De vragenlijst is bedoeld als hulpmiddel bij het opstellen van uw eigen

Nadere informatie

Elektrotechniek. novacollege.nl/mytec. Procestechniek. Werktuigbouw. MyTec 2018/2019

Elektrotechniek. novacollege.nl/mytec. Procestechniek. Werktuigbouw. MyTec 2018/2019 novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2018/2019 Een MyTec-opleiding betekent: veel leren en stages lopen bij technische bedrijven. Het is pittig, maar ik geef niet op.

Nadere informatie

m e t B o u w t a l e n t k i e s j e v o o r e e n z e k e r e t o e k o m s t

m e t B o u w t a l e n t k i e s j e v o o r e e n z e k e r e t o e k o m s t m e t B o u w t a l e n t k i e s j e v o o r e e n z e k e r e t o e k o m s t In de bouwwereld is een toenemende vraag naar midden- en hoger kader personeel. Het gaat hierbij vooral om functies als uitvoerder,

Nadere informatie

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein Oefening 5 Persoon 1: Annet Kok (moeder) Talent: Prestatiegericht Betrouwbaar Humoristisch Optimistisch Vasthoudend Concreet voorbeeld: Tijdens de hockeywedstrijden Dat ze klaarstaat voor haar vrienden

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie

WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie ld be e or Vo WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie Stichting Lezen & Schrijven t 070 302 26 60 www.lezenenschrijven.nl Auteur Elma Draaisma Vormgeving 7Causes Eindeloos Medeauteurs en klankbordgroep

Nadere informatie

EFFECTIEF OMGAAN MET BEZWAREN

EFFECTIEF OMGAAN MET BEZWAREN EFFECTIEF OMGAAN MET BEZWAREN Er zijn een heleboel redenen die door een klant gebruikt worden om nee te zeggen. Echter, de zogenaamde tegenwerpingen en bezwaren zijn veelal dooddoeners. Je zal dus moeten

Nadere informatie

Wat was het afgelopen schooljaar het meest op jou van toepassing? Doe je deze zomer betaald vakantiewerk? Ik ging naar de middelbare school 53,9%

Wat was het afgelopen schooljaar het meest op jou van toepassing? Doe je deze zomer betaald vakantiewerk? Ik ging naar de middelbare school 53,9% Wat was het afgelopen schooljaar het meest op jou van toepassing? Ik ging naar de middelbare school 53,9% Ik volgde een MBO-opleiding 9,1% Ik volgde een HBO-opleiding 20,2% Ik studeerde aan de universiteit

Nadere informatie

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4)

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Ik kreeg vanaf de eerste dag een fijn gevoel bij deze school. Er hangt een gezellige sfeer. Je wordt goed opgevangen door de docenten. Als je ergens mee zit kan

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012

Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012 Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012 Toelichting Beste leerling, Jij zit in de Eureka!-klas. We zijn benieuwd naar jouw mening. Die kun je geven in deze vragenlijst. Die bestaat

Nadere informatie

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Programma Solliciteren Zoeken en benaderen Het gesprek Wat als het niet lukt? Hoe zorg je ervoor dat wat er in de motor zit ook uit de wielen komt? Alles

Nadere informatie

Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit

Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit Studierichting Elektrotechniek Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009 Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie Mei 2009 1 Inleiding De crisis kan ook een opportuniteit zijn voor werknemers om hun job veilig te stellen en zelfs hun kansen

Nadere informatie

Beslis zelf over je toekomst!

Beslis zelf over je toekomst! Beslis zelf over je toekomst! Is deze folder voor jou? Elk jaar komen vele jongeren van school met een havo, vwo of mbo niveau 2 diploma. Behoor jij bij deze groep? Dan is deze folder niet voor jou bestemd.

Nadere informatie

Employee Support en Menea

Employee Support en Menea Employee Support en Menea Sinds de aankondiging in april heb je de adviseurs van Employee Support bij Philip Morris kunnen zien om jou en je collega's te ondersteunen en bij te staan. Gelukkig hebben veel

Nadere informatie

School voor techniek academie voor techniek

School voor techniek academie voor techniek ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor techniek academie voor techniek Jij ziet graag het resultaat van je werk Werk graag met mijn handen Jij denkt graag groot

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-1e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-1e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Engineering, Construction & Maintenance. Markiezaat College, het échte werk

Engineering, Construction & Maintenance. Markiezaat College, het échte werk 2014 2015 Engineering, Construction & Maintenance Markiezaat College, het échte werk Ga jij in een achtbaan als hij niet goed ontworpen, gemaakt of onderhouden wordt? Engineering: de ontwerpers van de

Nadere informatie

Werken buiten het SW-bedrijf

Werken buiten het SW-bedrijf Werken buiten het SW-bedrijf SOCIALE WERKVOORZIENING Werken buiten het SW-bedrijf Wat betekent dat voor jou? Steeds meer SW-medewerkers werken buiten de sociale werkvoorziening (SW). In deze brochure lees

Nadere informatie

THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be 1 Beste student, Bedankt voor je interesse in onze opleiding Spaans voor Meergevorderden! Het proefhoofdstuk van

Nadere informatie

Werkboek medewerkers. Ontwikkelprogramma. Aan de praat!

Werkboek medewerkers. Ontwikkelprogramma. Aan de praat! Werkboek medewerkers 1 Ontwikkelprogramma Aan de praat! 2 3 Aan de praat! Inhoud Colofon & Inhoudsopgave 3 Inleiding 5 Waarom Aan de praat? 6 De stappen 7 Voor het gesprek 8 Jouw checklist 12 Het gesprek

Nadere informatie

BUITENDIENST METAAL. U leert de basisvaardigheden van metaalbewerken,

BUITENDIENST METAAL. U leert de basisvaardigheden van metaalbewerken, Het Werkbedrijf Orionis Walcheren geeft bijzondere aandacht aan de toeleiding naar werk van mensen met een uitkering en voor andere niet-werkende inwoners van Walcheren die (weer) een baan zoeken. Dat

Nadere informatie