Daimler AG en Renault-Nissan Alliantie gaan verregaande strategische samenwerking aan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Daimler AG en Renault-Nissan Alliantie gaan verregaande strategische samenwerking aan"

Transcriptie

1 Verregaande strategische samenwerking Daimler AG en Renault-Nissan Alliantie gaan verregaande strategische samenwerking aan Datum: 8 april 2010 Samenwerking bij de volgende generatie van de smart fortwo en de Renault Twingo, inclusief de varianten met elektro-aandrijving, alsmede uitbreiding van de productfamilies van smart en Twingo Verregaand gezamenlijk gebruik van aandrijvingscomponenten en ontwikkeling van toekomstige projecten voor personen- en bedrijfswagens Samenwerking op het gebied van lichte bedrijfswagens Eenmalige participatie van 3,1 procent in het stamkapitaal van de respectieve partners Verdere synergieën door het gericht aanboren van gemeenschappelijke inkoopmogelijkheden, uitwisseling van belangrijke operatieve processen en delen van 'best practices' tussen de partners De Renault-Nissan Alliantie en Daimler AG hebben vandaag overeenstemming bereikt over een verregaande strategische samenwerking, die voor beide ondernemingen op korte termijn voordelen mogelijk maakt uit een serie van concrete projecten en het gemeenschappelijke gebruik van 'best practices'. Bovendien zijn de concerns overeengekomen, wederzijds een belang te nemen in elkaars ondernemingen, waarbij de Renault-Nissan Alliantie een aandeel van 3,1% in Daimler neemt en Daimler een aandeel van 3,1% in Renault en van 3,1% in Nissan krijgt.

2 Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG en directeur van Mercedes-Benz Cars: "Daimler en Renault-Nissan hebben op talrijke gebieden gemeenschappelijke belangen, die een veelbelovende basis bieden voor een succesvolle, strategische en zinvolle samenwerking. Deze is gebaseerd op een serie concrete en attractieve projectovereenkomsten. Onze competenties bieden daarop een belangrijke aanvulling. Met deze samenwerking wordt onze concurrentiepositie in het segment van kleine en compacte auto's snel en duurzaam versterkt en bovendien kunnen wij onze CO2-emissies verlagen. Wij zijn ons er daarbij van bewust, dat wij ook bij gemeenschappelijke architecturen verschillende producten kunnen maken met behoud van de typische merkeigenschappen. De identiteit van de merken blijft onaangetast. " Page 2 Carlos Ghosn, bestuursvoorzitter en CEO van de Renault-Nissan alliantie verklaarde: "De Renault-Nissan Alliantie heeft ervaring met succesvol samenwerken binnen coöperaties en deze expertise draagt ertoe bij, dat wij ons in de mondiale concurrentie staande kunnen houden, morgen nog meer dan vandaag. Door de overeenkomst die wij nu hebben gesloten, bouwen wij onze strategische samenwerking uit en door de uitbreiding en de versteviging van ons beider productaanbod bereiken wij duurzame voordelen voor de Renault-Nissan Alliantie en Daimler. Wij gebruiken alle gezamenlijke bronnen om nog efficiënter innovatieve technologieën te ontwikkelen die onontbeerlijk zijn voor het komende decennium." Speerpunten van de samenwerking Na diepgaande en constructieve gesprekken zijn concrete projecten afgesproken die onmiddellijk worden omgezet. Het gaat hierbij in het bijzonder om: Nieuw, gemeenschappelijk ontwerp voor kleine auto's De volgende generatie van de smart fortwo, een nieuwe vierpersoons auto van het merk smart en de volgende Renault Twingo worden op basis van een

3 gemeenschappelijk platform ontwikkeld. De afzonderlijke auto's zullen zich qua productuitstraling duidelijk van elkaar onderscheiden. De ontwikkeling van deze nieuwe architectuur zal gebaseerd zijn op het unieke achterwielaandrijvingsconcept van de huidige smart modellen. Page 3 De marktintroducties van de gezamenlijk ontwikkelde modellen staan gepland vanaf De smart fabriek in het Franse Hambach zal worden belast met de productie van de varianten met twee zitplaatsen, terwijl de Renault fabriek in Novo Mesto, Slovenië, de productie van de afzonderlijke vierzitters voor haar rekening zal nemen. De gemeenschappelijk ontwikkelde auto's zullen vanaf de marktintroductie eveneens met elektro-aandrijving beschikbaar zijn. Aandrijflijn De focus van de samenwerking op het gebied van de aandrijflijn ligt op het gemeenschappelijke gebruik van uiterst zuinige diesel- en benzinemotoren door zowel Renault-Nissan als Daimler. De Renault-Nissan Alliantie zal in dit verband uit haar portfolio benzine- en dieselmotoren met drie en vier cilinders aan Daimler leveren, die dan zullen worden aangepast aan de specifieke eisen en eigenschappen van Mercedes-Benz. Het resultaat biedt voor beide partijen voordelen: Daimler kan motoren uit de Renault-Nissan Alliantie gebruiken en daarmee aanvullende afzetmogelijkheden creëeren voor haar volgende generatie van premium compacte voertuigen. Tegelijkertijd kan Renault-Nissan haar productiecapaciteiten beter benutten. Daimler, Renault en Nissan zullen bovendien samenwerken op het gebied van toekomstige benzine- en dieselmotoren. Beslissingen ten aanzien van de productieplaatsen voor de gemeenschappelijik ontwikkelde motoren zijn nog niet genomen, dit zal in een later stadium gebeuren. De gezamenlijke doelstelling hierbij is een evenwichtige verdeling van de werkzaamheden tussen de partners, die voor alle partijen voordelen biedt.

4 Daimler zal daarenboven benzine- en dieselmotoren uit zijn huidige aandrijvingsportfolio aan Infiniti (het premiummerk van Nissan) leveren. Daarbij gaat het om vier- en zescilinder motoren. Ook dit biedt voor beide partijen voordelen: Infiniti kan een beroep doen op de motoren van Daimler, terwijl Daimler zijn productiecapaciteiten beter kan benutten. Page 4 De samenwerking op het gebied van motoren zal op een technisch concept berusten, dat erop gericht is om de afzonderlijke individuele merk- en productidentiteiten waarborgt en tegelijkertijd een uiterst concurrerence kostenstructuur mogelijk maakt. Op de eerste plaats levert een verregaande standaardisering van niet merkrelevante onderdelen voor beide partijen een substantiële besparing op. Ten tweede waarborgt de toepassing van de specifieke technologieën de uitgangspositie van de afzonderlijke eisen van de betreffende merken. Essentieel is de verbetering van de concurrentiepositie van de deelnemende partners door een aanzienlijk groter volume en het delen van de ontwikkelingskosten, hetgeen navenante schaaleffecten met zich meebrengt. Samenwerking op het gebied van lichte bedrijfswagens De ondernemingen hebben bovendien overeenstemming bereikt over een nauwe samenwerking in het segment van lichte bedrijfswagens. Mercedes-Benz Vans zal in dit verband zijn productportfolio vanaf 2012 uitbreiden met een compleet nieuw instapmodel voor commerciële inzet. De technische basis van deze stadsbestelwagen zal afkomstig zijn van Renault, de productie van de auto vindt plaats in de Renault fabriek in het Franse Maubeuge. Beide partijen profiteren hierbij van extra afzetvolume, een betere benutting van de capaciteit en gedeelde investeringskosten. Dit alles samen leidt tot een verbeterde algemene kostenstructuur.

5 Aanvullend op deze samenwerking bij lichte bedrijfswagens wordt ook een selectie van aandrijflijncomponenten uitgewisseld om het productaanbod en het afzetvolume op het gebied van middelgrote bedrijfswagens uit te bouwen. Hieronder valt om een kleine dieselmotor en versnellingsbakvarianten, die Daimler van Renault-Nissan voor de Mercedes-Benz Vito gaat betrekken. Deze extra instapmotorisering biedt aanvullende afzetmogelijkheden voor Mercedes- Benz Vans en maakt een betere benutting van de capaciteit bij Renault mogelijk. Page 5 Kapitaaldeelneming De strategische samenwerking wordt onderstreept door een unieke structuur in de kapitaaldeelneming. Daardoor krijgen de drie concerns de kans om op basis van een voor alle partijen gunstig partnerschap voor de lange termijn synergieën te bespreken, op elkaar af te stemmen en te ontsluiten. Bij de algemene structuur van deze overeenkomst gaat het om het principe van onderlinge participatie tussen Renault, Nissan en Daimler met telkens 3,1 procent in elkaars onderneming: Daimler krijgt 3,1 procent van nieuw uitgegeven aandelen van Renault; Daimler krijgt van Renault 3,1% van de bestaande aandelen Nissan; Renault krijgt 3,1% van de aandelen Daimler (eigen aandelen); Renault heeft onafhankelijk daarvan afgesproken, 1,55% van de aandelen Daimler uit te wisselen met Nissan tegen 2% van de aandelen Nissan; Renault en Nissan zullen daardoor elk 1,55% van de eigen aandelen van Daimler bezitten. Deze strategische samenwerking wordt door Renault-Nissan B.V. plaatsvervangend voor de Alliantie en Daimler AG aangestuurd voor middel van

6 een nieuw 'Cooperation Committee', waarin alle deelnemende partners vertegenwoordigd zullen zijn. Het Cooperation Committee staat onder leiding van Carlos Ghosn en Dieter Zetsche en bestaat uit leidinggevende managers uit de ondernemingen. Page 6 Verdere mogelijkheden van de samenwerking Beide concerns stellen zich ten doel, een duurzame basis te leggen waarbij ook voor de toekomstige projecten een nauwe samenwerking tussen Renault, Nissan en Daimler wordt gedefinieerd. Beide partijen zullen na het afsluiten van de overeenkomst voor de strategische samenwerking en de implementatie van de eerste belangrijkste samenwerkingsprojecten verdere mogelijke samenwerkingsgebieden identificeren. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het onderzoeken van mogelijkheden om modules en componenten tussen Infiniti en Mercedes-Benz personenauto's gezamenlijk te gebruiken en de samenwerking in de Verenigde Staten, China en Japan tussen Nissan, Infiniti en Daimler. Bovendien zal worden onderzocht, welke mogelijkheden er zijn voor de gezamenlijke ontwikkeling van elektro-auto's en batterijen.

Daimler verwacht voor 2010 EBIT van meer dan 4 miljard

Daimler verwacht voor 2010 EBIT van meer dan 4 miljard Cijfers Daimler AG Q1 2010 Daimler verwacht voor 2010 EBIT van meer dan 4 miljard Concern-EBIT in eerste kwartaal 2010 met 1.190 mio. (2009: - 1.426 mio.) duidelijk positief Concernresultaat van 612 mio.

Nadere informatie

Road to the Future : zuinigere en schonere uitvoeringen met modulaire technologieën

Road to the Future : zuinigere en schonere uitvoeringen met modulaire technologieën Road to the Future : zuinigere en schonere uitvoeringen met modulaire technologieën Mercedes-Benz onthult tijdens de IAA 2007 in Frankfurt het resultaat van een ambitieus ontwikkelingsprogramma voor schonere

Nadere informatie

Autosalon Parijs 2010

Autosalon Parijs 2010 Autosalon Parijs 2010 Voorproefje Autoshow De geheel nieuwe Mercedes-Benz CLS? Een eerste blik op de Hyundai ix20? Of wat te denken van de vier wereldprimeurs bij Chevrolet? Benieuwd naar de Opel Astra

Nadere informatie

Infiniti M37S Premium

Infiniti M37S Premium Harold Rolloos 30 december 2010 Japans tegengas Met veel bombarie en tromgeroffel werd twee jaar geleden het Japanse luxemerk Infiniti in ons land gelanceerd. De verkoopsuccessen blijven vooralsnog echter

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Kans op milieukorting verschilt sterk per automerk

Kans op milieukorting verschilt sterk per automerk Persbericht Hilversum, 8 januari 2008 Kans op milieukorting verschilt sterk per automerk Het wordt financieel steeds interessanter om een milieuvriendelijke auto te kiezen. Uit de door Vroemm.nl ontwikkelde

Nadere informatie

Daimler boekt in 2009 EBIT van - 1,5 mrd, voor 2010 wordt EBIT van meer dan 2,3

Daimler boekt in 2009 EBIT van - 1,5 mrd, voor 2010 wordt EBIT van meer dan 2,3 Jaarcijfers Daimler AG 2009 Persinformatie Daimler boekt in 2009 EBIT van - 1,5 mrd, voor 2010 wordt EBIT van meer dan 2,3 Datum: 18 februari 2010 mrd. verwacht EBIT uit lopende bedrijfsactiviteiten in

Nadere informatie

Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige

Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige Klantgerichtheid Selecteren van een klant Wanneer u hoog scoort op 'selecteren

Nadere informatie

Mondiale autoindustrie

Mondiale autoindustrie Mondiale autoindustrie Wereldwijde productie, 206 Verdeling wereldwijde productie personen- en bedrijfsauto's Toyota.23.486 Volkswagen Group Hyundai 7.889.538.26.28 China General Motors 7.793.066 Ford

Nadere informatie

De Belgische automarkt: de eerste trends van 2019

De Belgische automarkt: de eerste trends van 2019 Persbericht Brussel, 26 april De Belgische automarkt: de eerste trends van De Belgische markt van de nieuwe auto s heeft het eerste trimester van boekjaar afgesloten met 155.866 ingeschreven wagens. Wat

Nadere informatie

Special: Toekomstige EV modellen

Special: Toekomstige EV modellen Special: Toekomstige EV modellen De afgelopen jaren is het aantal elektrische voertuigen in Nederland flink gestegen. Ook het aanbod vanuit de voertuigfabrikanten groeit: steeds meer merken bieden een

Nadere informatie

Internet of Everything (IoE) Top 10 inzichten uit de Value at Stake-analyse (Analyse potentiële waarde) van IoE voor de publieke sector door Cisco

Internet of Everything (IoE) Top 10 inzichten uit de Value at Stake-analyse (Analyse potentiële waarde) van IoE voor de publieke sector door Cisco Internet of Everything (IoE) Top 10 inzichten uit de Value at Stake-analyse (Analyse potentiële waarde) van IoE voor de publieke sector door Cisco Joseph Bradley Christopher Reberger Amitabh Dixit Vishal

Nadere informatie

Renault Megane Estate

Renault Megane Estate Renault Megane Estate Geen half werk Autotest Het lijkt nauwelijks nieuws. De Renault Megane is er nu ook als stationcar. Een andere daklijn, iets meer bagageruime en klaar. Maar... ruim tachtig procent

Nadere informatie

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei managing people meeting aspirations Natuurlijke groei geloof Wij hebben een gemeenschappelijke visie pagina - managing people, meeting aspirations Vandaag verhoogt CPM de prestaties op elk niveau van uw

Nadere informatie

De tijdslijn van WEBASTO door de jaren heen

De tijdslijn van WEBASTO door de jaren heen De tijdslijn van WEBASTO door de jaren heen Het begin van een modern tijdperk (1901-1935) 1901: Oprichting Op 55 jarige leeftijd stichtte Wilhelm Baier het bedrijf "Esslinger Draht und Eisenwarenfabrik

Nadere informatie

50 JAAR HOOGWAARDIGE TECHNOLOGISCHE INNOVATIE. Diafragmakoppeling

50 JAAR HOOGWAARDIGE TECHNOLOGISCHE INNOVATIE. Diafragmakoppeling Diafragmakoppeling De eerste innovatie die een belangrijke rol heeft gespeeld in het succesverhaal van LuK is de diafragmakoppeling, die in 1965 is geïntroduceerd. Dr. Wilhelm en Dr. Georg Schaeffler hebben

Nadere informatie

Belangrijke informatie: de Gemeenschappelijke Prioriteit met het Frans-Engelse Kanaal programma

Belangrijke informatie: de Gemeenschappelijke Prioriteit met het Frans-Engelse Kanaal programma Belangrijke informatie: de Gemeenschappelijke Prioriteit met het Frans-Engelse Kanaal programma 1. Uittreksel uit het 2 Zeeën Operationeel Programma, Prioriteit 4 : Gemeenschappelijke Prioriteit met het

Nadere informatie

Nieuwe Range Rover Evoque leverbaar vanaf ,-

Nieuwe Range Rover Evoque leverbaar vanaf ,- 04 december 2018, 12:00 (CET) Nieuwe Range Rover Evoque leverbaar vanaf 55.000,- De nieuwe Range Rover Evoque is leverbaar voor 55.000,- voor de versie met 2.0 liter turbodieselmotor en voorwielaandrijving.

Nadere informatie

Matching Rapport Familie Bakker, 9 november Ik ben met jullie informatie aan de slag gegaan. In het kort geven jullie het volgende aan:

Matching Rapport Familie Bakker, 9 november Ik ben met jullie informatie aan de slag gegaan. In het kort geven jullie het volgende aan: Matching Rapport Familie Bakker, 9 november 2015 Beste heer Bakker, Ik ben met jullie informatie aan de slag gegaan. In het kort geven jullie het volgende aan: - Ruime auto waar 3 kinderen en veel spullen

Nadere informatie

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT PANORAMIC Het Panoramic-assortiment werd in 1987 geboren. De motor werd toen van de achterkant naar de zijkant verplaatst om plaats te maken voor de telescopische arm. Een revolutionaire wijziging die

Nadere informatie

Nissan Note. De Note aan de man brengen. Ruimte. "Met de dieselmotor is de Note niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk zeer zuinig"

Nissan Note. De Note aan de man brengen. Ruimte. Met de dieselmotor is de Note niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk zeer zuinig Nissan Note De Note aan de man brengen Autotest De eerste generatie van de Nissan Note was een prima MPV die er keurig uitzag en keurig reed. Maar... Nissan wil meer dan dat! Met een onderscheidend uiterlijk,

Nadere informatie

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_- Nummer 33/2013 zaterdag 5 januari 2013 Wat werd er verkocht December 2012 Merk 11 2012 % 11 2011 % VOLKSWAGEN 4 339 12,11 % 4 639 11,47 % RENAULT 3 288 9,18 % 5 367 13,27 % PEUGEOT 2 872 8,01 % 3 475 8,59

Nadere informatie

Autosalon van Geneve 2008

Autosalon van Geneve 2008 Autosalon van Geneve 2008 Ceremonie Autoshow Wat de Olympische Spelen zijn voor sporters, is de Autosalon van Genève voor autojournalisten. Vliegtuigen, touringcars en natuurlijk auto's vol verslaggevers

Nadere informatie

IN 2009 VERNIEUWT RENAULT ZIJN KERNGAMMA EN MOBILISEERT HET MERK ZICH OM EEN NIEUW AUTOTIJDPERK VOOR TE BEREIDEN

IN 2009 VERNIEUWT RENAULT ZIJN KERNGAMMA EN MOBILISEERT HET MERK ZICH OM EEN NIEUW AUTOTIJDPERK VOOR TE BEREIDEN PERSBERICHT 3 maart 2009 IN 2009 VERNIEUWT RENAULT ZIJN KERNGAMMA EN MOBILISEERT HET MERK ZICH OM EEN NIEUW AUTOTIJDPERK VOOR TE BEREIDEN In 2009 zal Renault over het jongste gamma van Europa beschikken

Nadere informatie

Van. Opdrachtgever leverancier. naar. Samen ondernemen. Jeroen Kingma 19 april 2011

Van. Opdrachtgever leverancier. naar. Samen ondernemen. Jeroen Kingma 19 april 2011 Van Opdrachtgever leverancier naar Samen ondernemen Jeroen Kingma 19 april 2011 Nieuwe wereld vraagt om nieuwe waarden Ontwikkelen vanuit de zorgvisie Situatie begin 2006 Schuivende panelen 2006: mislukte

Nadere informatie

Autosalon van Geneve 2015

Autosalon van Geneve 2015 Autosalon van Geneve 2015 Groot nieuws Autoshow Groot nieuws! De 85e Autosalon van Genève is van start gegaan. En dat betekent, dat autofabrikanten van over de hele wereld hun belangrijkste nieuwe modellen

Nadere informatie

Van I-PACE tot I-PACE: Jaguar Land Rover geeft aluminium tweede leven

Van I-PACE tot I-PACE: Jaguar Land Rover geeft aluminium tweede leven 02 april 2019, 09:00 (CEST) Van I-PACE tot I-PACE: Jaguar Land Rover geeft aluminium tweede leven Jaguar Land Rover begint aan de nieuwe fase van zijn circulaire strategie met de implementatie van een

Nadere informatie

Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 140 Tekna+

Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 140 Tekna+ Bjorn Blokzijl 22 oktober 2018 Downsizing 1.3 Dat autofabrikanten samenwerken, wisten we uiteraard al jaren. De resultaten zijn duidelijk zichtbaar op de Nederlandse wegen, waarbij de drieling bestaande

Nadere informatie

Beste medewerksters en medewerkers, Albert M. Baehny Chief Executive Officer

Beste medewerksters en medewerkers, Albert M. Baehny Chief Executive Officer Het Geberit Kompas Beste medewerksters en medewerkers, Een bedrijf moet weten waar het voor staat en waar het heen wil. Het Geberit Kompas geeft onze belangrijkste principes en basiswaarden weer. Voor

Nadere informatie

Ontdek het geheim achter startvermogen op maat. NIEUW VANAF ZOMER. VARTA. The power behind. And beyond.

Ontdek het geheim achter startvermogen op maat. NIEUW VANAF ZOMER. VARTA. The power behind. And beyond. Ontdek het geheim achter startvermogen op maat. VARTA. The power behind. And beyond. NIEUW VANAF ZOMER 2007 VARTA OE leverancier voor: Aston Martin Audi Bentley BMW Citroën Ford Honda Jaguar Land Rover

Nadere informatie

01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY

01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY 01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY 1 Brochure ALD electric INLEIDING Ons ALD electric aanbod is bijzonder volledig, met zowel oplaadbare hybrides (plug-in), elektrische auto s met verlengde

Nadere informatie

ULTRAPERFORMANTE ST IS TOP VAN NIEUW FORD FOCUS- GAMMA VOOR LANCERING IN PARIJS

ULTRAPERFORMANTE ST IS TOP VAN NIEUW FORD FOCUS- GAMMA VOOR LANCERING IN PARIJS PERSINFORMATIE Voor onmiddellijke publicatie ULTRAPERFORMANTE ST IS TOP VAN NIEUW FORD FOCUS- GAMMA VOOR LANCERING IN PARIJS Opwindende nieuwe Ford Focus-generatie maakt zich klaar voor allereerste gelijktijdige

Nadere informatie

Geen woorden maar data

Geen woorden maar data Geen woorden maar data Programma Datagedreven Werken December 2018 Doelstelling van het programma Rotterdam wil een netwerkstad zijn die optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van data. Maar wel op

Nadere informatie

Schlüter tractoren geschiedenis KR 2018 Pagina 1

Schlüter tractoren geschiedenis KR 2018 Pagina 1 Schlüter tractoren geschiedenis KR 2018 Pagina 1 Geschiedenis van Schlüter 1905 Start van de productie van benzine motoren in de fabriek van Anton Schlüter München (opgericht in 1899) In 1911 is de fabriek

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 16 april 2010 (20.04) (OR. en) 8570/10 ENFOPOL 99

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 16 april 2010 (20.04) (OR. en) 8570/10 ENFOPOL 99 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 16 april 2010 (20.04) (OR. en) 8570/10 ENFOPOL 99 NOTA I/A-PUNT van: het secretariaat-generaal aan: het Coreper/de Raad nr. vorig doc.: 7984/10 ENFOPOL 78 + COR 1 + ADD

Nadere informatie

COMMERCIËLE RESULTATEN 1 e HALFJAAR 2015

COMMERCIËLE RESULTATEN 1 e HALFJAAR 2015 PERSBERICHT 07/07/2015 COMMERCIËLE RESULTATEN 1 e HALFJAAR 2015 Renault wint terrein in Europa en consolideert zijn positie In het eerste halfjaar was er een lichte stijging van het aantal inschrijvingen

Nadere informatie

De grootste autosite van België

De grootste autosite van België De grootste autosite van België De grootste selectie nieuwe en tweedehandswagens in België Persbericht Brussel, 5 januari 2017 Barometer : de tweedehands automarkt in België Analyse door AutoScout24 Overzicht

Nadere informatie

Mazda CX-5 Skyactiv-D 2.2 HP AWD GT-M

Mazda CX-5 Skyactiv-D 2.2 HP AWD GT-M Bjorn Blokzijl 22 november 2011 Bijna klaar voor de start Waar de vraag naar grote SUV's sterk terugloopt, hebben midi-suv's steeds meer aftrek. Mazda opereerde in dit segment met de ietwat forse CX-7

Nadere informatie

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek KvK Ondernemerspanel onderzoek Smart Industry Algemene gegevens: Start- en einddatum onderzoek: 02-07-2014 tot 22-07-2014 Aantal deelnemende ondernemers: 484 (doelgroep mkb-topsectoren) In dit document

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Estate

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Estate Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Estate Deze Mercedes-Benz E-klasse Estate komt uit 2014 en kostte toen 67.278. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2016 op Nederlands kenteken en is voorzien

Nadere informatie

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Canon Essential Business Builder Program Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Essential Business Builder Program Introductie Het runnen van een drukkerij is een uitdaging. De activiteiten

Nadere informatie

2 Voorwoord. Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald.

2 Voorwoord. Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald. Visie en Waarden 2 Voorwoord Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald. Momenteel werken wij aan een Winning Culture bij Henkel, die ons zal helpen onze

Nadere informatie

Infiniti Q30 1.5d Premium Tech

Infiniti Q30 1.5d Premium Tech Martijn Verhoef 6 november 2015 Wereldauto Alle goede bedoelingen ten spijt komt het merk Infiniti nog niet echt lekker van de grond in Nederland. Sinds 2009 is het merk alweer op de markt, maar nooit

Nadere informatie

Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen

Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen 1 Innovatiekompas Inspiratie Sessies Contacteer ons voor: Een voordracht om kennis te maken met het kompasmodel. Een workshop om het toepassen van

Nadere informatie

ELEKTRISCHE VOERTUIGEN VOOR TAXISECTOR. Gent, 26 juni 2018

ELEKTRISCHE VOERTUIGEN VOOR TAXISECTOR. Gent, 26 juni 2018 ELEKTRISCHE VOERTUIGEN VOOR TAXISECTOR Gent, 26 juni 2018 Structuur Achtergrond: Taxi s elektrische voertuigen Een rendabele business case? Voorwaarden Voorbeeld Markttrends tot 2020 Ondersteuning overheid

Nadere informatie

Marktrijpe innovaties. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie. Toepassingsgericht. Innovaties. Energiebesparing. Participanten.

Marktrijpe innovaties. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie. Toepassingsgericht. Innovaties. Energiebesparing. Participanten. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie Innovaties Participanten Initiatiefnemers Participeren in innovatie Word participant Voordelen participatie Marktrijpe innovaties Toepassingsgericht Energiebesparing

Nadere informatie

Duurzame energie in Japan

Duurzame energie in Japan Duurzame energie in Japan Rob Stroeks (Project Officer, TWA Tokio) - 8-3-2004 Samenvatting Japan heeft van oudsher weinig natuurlijke energiebronnen. De daarmee samenhangende afhankelijkheid van buitenlandse

Nadere informatie

FLEETBAROMETER Nederland

FLEETBAROMETER Nederland 1 FLEETBAROMETER 2016 Nederland 2 Inhoudsopgave I KENMERKEN VAN HET WAGENPARK p.16 II FINANCIERING p.35 III TELEMATICA EN MOBIELE APPS p.43 IV VEILIGHEID p.55 V ZELFRIJDEND VOERTUIG p.59 VI PERSPECTIEVEN

Nadere informatie

Gedragsregels van GEA AG

Gedragsregels van GEA AG Gedragsregels van GEA AG Bochum 05.06.2003 Overeenkomst over de principes van sociale verantwoording / Gedragsregels van GEA AG Preambule GEA AG verklaart nadrukkelijk als wereldwijd actieve onderneming

Nadere informatie

Renault ontwikkelt een wereldwijd plan ter verbetering van de servicekwaliteit in het net

Renault ontwikkelt een wereldwijd plan ter verbetering van de servicekwaliteit in het net 2 oktober 2007 Renault ontwikkelt een wereldwijd plan ter verbetering van de servicekwaliteit in het net. Sinds de lancering van het Renault Contract 2009 in februari 2006 ontwikkelt Renault een wereldwijd

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Nissan Note

Finnik Autorapport - Nissan Note Finnik Autorapport - Nissan Note Deze Nissan Note komt uit 2015 en kostte toen 20.330. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2015 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 98 PK levert.

Nadere informatie

ART. WT-2029. 118,41 incl. BTW. Remterugdraaiset - 41 delig ART WT-111019. 23,74 incl. BTW. Oliedrukmeter - Max 7 Bar - Slang 60 cm 66,00

ART. WT-2029. 118,41 incl. BTW. Remterugdraaiset - 41 delig ART WT-111019. 23,74 incl. BTW. Oliedrukmeter - Max 7 Bar - Slang 60 cm 66,00 ART. WT-2045 ART. WT-2029 ART. WT-3038 149,- 177.31 incl. BTW 99,50 59,95 Remleiding fels set - Hydraulische spindel 4.75-5.5 & 6MM Ook geschikt voor cunifer Leiding 118,41 incl. BTW Remterugdraaiset -

Nadere informatie

Mazda CX-3. Het braafste jongetje van de klas. Uitrusting

Mazda CX-3. Het braafste jongetje van de klas. Uitrusting Mazda CX-3 Het braafste jongetje van de klas Autotest Herinnert u zich het braafste jongetje van de klas? Zou u een auto van hem kopen? Hij doet alles volgens de regeltjes, dus zijn auto zou veilig en

Nadere informatie

Autosalon Parijs 2012

Autosalon Parijs 2012 Autosalon Parijs 2012 De toekomst, vandaag Autoshow Waarom reist de gehele wereldpers af naar Parijs? Waarom bezoeken meer dan een miljoen autoliefhebbers de Autosalon van Parijs? Omdat de "Mondial de

Nadere informatie

Leveringsprogramma. wereldwijd netwerk. 24/7 service

Leveringsprogramma. wereldwijd netwerk. 24/7 service Leveringsprogramma wereldwijd netwerk 24/7 service Maak kennis met de UniCarriers familie Met het DNA voor maximale inzet THE BEST OF Door het samenvoegen van de drie onderscheidende merken, Atlet, Nissan

Nadere informatie

MANAGING DIRECTOR #VACATURE

MANAGING DIRECTOR #VACATURE #VACATURE MANAGING DIRECTOR Smurfit Kappa levert meer dan verpakkingen. Met innovatieve, efficiënte en duurzame verpakkingsoplossingen voegt de Europese marktleider tastbare waarde toe voor iedere klant

Nadere informatie

DE ONDRAAGLIJKE LICHTHEID VAN STRATEGISCH HR. Mieck Vos Kabinetschef Burgemeester Vincent Van Quickenborne Stad Kortrijk

DE ONDRAAGLIJKE LICHTHEID VAN STRATEGISCH HR. Mieck Vos Kabinetschef Burgemeester Vincent Van Quickenborne Stad Kortrijk DE ONDRAAGLIJKE LICHTHEID VAN STRATEGISCH HR Mieck Vos Kabinetschef Burgemeester Vincent Van Quickenborne Stad Kortrijk WELKE OPPORTUNITEITEN STELLEN ZICH VANDAAG VOOR HR? HR heeft vandaag de erkenning

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

Sleutelvragen & antwoorden voor een beter begrip van de jaarresultaten over 2013

Sleutelvragen & antwoorden voor een beter begrip van de jaarresultaten over 2013 Sleutelvragen & antwoorden voor een beter begrip van de jaarresultaten over 2013 Hoe kan het jaar 2013 worden geanalyseerd? In 2013 heeft de Groep, ondanks de situatie van de Europese energiemarkten, goede

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLC-klasse 250 d 4M. Ambition

Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLC-klasse 250 d 4M. Ambition KR-126-R Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLC-klasse 250 d 4M. Ambition Deze Mercedes-Benz GLC-klasse komt uit 2016, werd geleverd van 03-07-2015 tot 31-03-2017 en kostte toen 80.322,-. Deze originele

Nadere informatie

SUCCESS. tastes better TOGETHER

SUCCESS. tastes better TOGETHER SUCCESS tastes better TOGETHER Nunhems, een dochterbedrijf van Bayer CropScience, is een wereldwijd opererende specialist in groentezaden en concepten. Met een uitgebreid assortiment van 2.500 rassen en

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLC 350e

Mercedes-Benz GLC 350e Mercedes-Benz GLC 350e Schijnbare tegenstrijdigheden Rij-impressie Een SUV (Sports Utility Vehicle) dient groot, stoer en sterk te zijn. Maar Mercedes-Benz introduceert nu een SUV die juist compact, elegant

Nadere informatie

De rol van biomassa in de energietransitie.

De rol van biomassa in de energietransitie. De rol van biomassa in de energietransitie. Bert de Vries Plaatsvervangend directeur-generaal Energie, Telecom en Mededinging, Ministerie van Economische Zaken Inhoud 1. Energieakkoord 2. Energietransitie

Nadere informatie

SMA Solar Technology AG behaalt 1,4 miljard euro omzet in de eerste negen

SMA Solar Technology AG behaalt 1,4 miljard euro omzet in de eerste negen Persbericht van SMA Solar Technology AG SMA Solar Technology AG behaalt 1,4 miljard euro omzet in de eerste negen maanden van 2010 Totale omzet in KW1-KW3/2010 enorm gestegen tot 1,4 miljard euro, waarvan

Nadere informatie

Autosalon van Geneve 2016

Autosalon van Geneve 2016 Autosalon van Geneve 2016 Toekomstmuziek Autoshow De Volvo V90, Toyota CH-R, Renault Scenic, Kia Niro, Seat Ateca, Audi Q2 en Lexus LC 500h. Nu nog toekomstmuziek, maar binnen een jaar zijn ze allemaal

Nadere informatie

Een leidraad voor al onze medewerkers

Een leidraad voor al onze medewerkers Het Geberit kompas Een leidraad voor al onze medewerkers Missie Waarden Handelswijze Succesfactoren Wat wij doen Wat belangrijk voor ons is Hoe wij samenwerken Wat ons succesvol maakt Beste medewerkers

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLC-klasse 220 d 4M. Edition 1

Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLC-klasse 220 d 4M. Edition 1 HL-662-L Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLC-klasse 220 d 4M. Edition 1 Deze Mercedes-Benz GLC-klasse komt uit 2015, werd geleverd van 03-07-2015 tot 31-10-2016 en kostte toen 75.160,-. Deze geïmporteerde

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

Toyota Camry. Welkom terug! Ruimte

Toyota Camry. Welkom terug! Ruimte Toyota Camry Welkom terug! Autotest De Toyota Camry is terug van weggeweest. In 2005 zag Toyota geen kans meer voor deze grote sedan in Europa en dus werd de levering gestopt. In de rest van de wereld

Nadere informatie

Smart Belgium Consulting Services

Smart Belgium Consulting Services Smart Belgium Consulting Services Steven Benoit CEO Smart Belgium Consulting Smart Belgium uitdagingen & opportuniteiten Duurzame ontwikkeling Gezondheidszorg Veroudering Infrastructuur Innovaties Smart

Nadere informatie

Smart ForFour Electric Drive

Smart ForFour Electric Drive Smart ForFour Electric Drive Slim alternatief Autotest Wie eenmaal een elektrische auto heeft gereden, wil nooit meer anders. Het comfort, de souplesse en de prestaties zijn superieur aan vrijwel iedere

Nadere informatie

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart Persinformatie 14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart De volledig nieuwe Toyota Auris is sterker dan ooit een

Nadere informatie

Renault Megane Estate ( )

Renault Megane Estate ( ) Renault Megane Estate (2009-2016) Meegaand type Rij-impressie De Renault Megane is een uiterst succesvolle auto. Dat komt doordat de Megane een zeer brede doelgroep aanspreekt. Het uiterlijk is modern,

Nadere informatie

Convenant AIVD MIVD. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en. de Minister van Defensie,

Convenant AIVD MIVD. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en. de Minister van Defensie, Convenant AIVD MIVD inzake de Joint Sigint Cyber Unit De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Minister van Defensie, overwegende: dat de AIVD en de MIVD bij de uitvoering van hun

Nadere informatie

Uw markt is er klaar voor. En u?

Uw markt is er klaar voor. En u? Uw markt is er klaar voor. En u? Een verpakking vol kansen Ready2Cook is uw kans om verse en gezonde kanten-klaarmaaltijden te verzorgen voor moderne consumenten, die ze na aankoop direct thuis in de oven

Nadere informatie

De Wallbox van de volgende generatie. KeContact P30 Intelligenter opladen dan ooit.

De Wallbox van de volgende generatie. KeContact P30 Intelligenter opladen dan ooit. De Wallbox van de volgende generatie KeContact P30 Intelligenter opladen dan ooit. De toekomst duurzaam vormgeven. Met intelligente laadinfrastructuuroplossingen Energie speelt een sleutelrol. Steeds meer

Nadere informatie

Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken

Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken Masterclass - Alliantievaardigheden Een praktische leidraad voor toekomstige alliantiemanagers Samenwerken als Kerncompetentie De complexiteit van producten, processen

Nadere informatie

Responsible Lease. Achter elk duurzaam wagenpark staat een sterk merk. VWLE099-01 Brochure v9 LOS.indd 1 27-04-12 11:47. Pagina 1

Responsible Lease. Achter elk duurzaam wagenpark staat een sterk merk. VWLE099-01 Brochure v9 LOS.indd 1 27-04-12 11:47. Pagina 1 Responsible Lease Achter elk duurzaam wagenpark staat een sterk merk Pagina VWLE099-0 Brochure v9 LOS.indd 27-04-2 :47 Pagina 2 VWLE099-0 Brochure v9 LOS.indd 2 27-04-2 :47 RespoNsible Lease In het kader

Nadere informatie

Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland Inzet op innovatie en een koolstofarme economie

Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland Inzet op innovatie en een koolstofarme economie Samenvatting Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland 2014-2020 Inzet op innovatie en een koolstofarme economie oktober 2014 In het Europa van 2020 wil Noord-Nederland zich ontwikkelen en profileren

Nadere informatie

AUTOMOTIVE ONDERZOEK

AUTOMOTIVE ONDERZOEK AUTOMOTIVE ONDERZOEK Inhoudsopgave Inleiding... 3 Highlights... 3 In welk merk auto rijdt de directeur?... 4 Verdeling per sector... 5 Verdeling op basis van aantal medewerkers... 6 Verdeling op basis

Nadere informatie

Bjorn Blokzijl 8 juni Trotse vaandeldrager

Bjorn Blokzijl 8 juni Trotse vaandeldrager Bjorn Blokzijl 8 juni 2017 Trotse vaandeldrager Er zijn zo van die namen van producten die meteen een hele productgroep aangeven. Cola is één van de bekendste, maar ook op het gebied van auto's is dit

Nadere informatie

Postbus 2453, 3500 GL Utrecht, tel (030) 605 98 20, fax (030) 605 92 92, nl_marketing@daimler.com, www.lease-een-smart.

Postbus 2453, 3500 GL Utrecht, tel (030) 605 98 20, fax (030) 605 92 92, nl_marketing@daimler.com, www.lease-een-smart. >> Rij op zeker. Bij financiële lease kun je buiten het leasecontract om een smart autoverzekering afsluiten. Een complete WA-casco (all risk) autoverzekering tegen een laag tarief. Vraag direct je verzekeringsofferte

Nadere informatie

Nat, droog en digitaal. Degelijke én innovatieve samenwerking

Nat, droog en digitaal. Degelijke én innovatieve samenwerking Hans Deijkers Directeur Overheid IBM Global Business Services 20-01-2016 Nat, droog en digitaal. Degelijke én innovatieve samenwerking Smart Partners Bouwen aan de ioverheid in publiekprivate setting Strategische

Nadere informatie

Aantrekkelijk voorraadvoordeel en extra garantie bij Avenu!

Aantrekkelijk voorraadvoordeel en extra garantie bij Avenu! Page 1 of 5 Indien deze e-mail niet goed wordt weergegeven kunt u via deze link de webversie bekijken. FleetNieuws Geachte relatie, Hierbij ontvangt u de nieuwe uitgave van FleetNieuws met hierin aandacht

Nadere informatie

Energietransitie bij Mobiliteit

Energietransitie bij Mobiliteit Energietransitie bij Mobiliteit Aanpak openbaar vervoer in Zuid-Holland Jan Ploeger Presentatie voor Inspiratiedag KPVV 15 oktober 2015 In Zuid-Holland is pas 2,2 % van het energieverbruik duurzaam. Nationale

Nadere informatie

Volkswagen Polo ( )

Volkswagen Polo ( ) Volkswagen Polo (2009-2017) Zo goed als nieuw Autotest Vol trots kondigt Volkswagen de nieuwe Polo aan. Maar is dit wel een nieuwe auto? Volkswagen is namelijk niet met een schoon blad papier begonnen

Nadere informatie

Nissan Qashqai. Rebel in maatpak. "Het is niet overdreven om te stellen dat deze crossover minstens zo goed stuurt als een traditionele auto"

Nissan Qashqai. Rebel in maatpak. Het is niet overdreven om te stellen dat deze crossover minstens zo goed stuurt als een traditionele auto Nissan Qashqai Rebel in maatpak Autotest Opeens was alles anders. Tot 2007 zagen middelgrote auto's in het middelste prijssegment er allemaal ongeveer hetzelfde uit. De Nissan Qashqai bracht daar op radicale

Nadere informatie

Lexus RX L 450h 4WD President Line

Lexus RX L 450h 4WD President Line Tony Vos 21 november 2018 Iedereen een beetje inschikken Het lijkt qua ontwikkelingskosten duur om pas bij een facelift van een bestaand model met een tweede carrosserieversie op de proppen te komen. Lexus

Nadere informatie

Het motorgamma van Renault: sterke engagementen op het vlak van CO 2

Het motorgamma van Renault: sterke engagementen op het vlak van CO 2 PERSBERICHT 17 februari 2009 Het motorgamma van Renault: sterke engagementen op het vlak van CO 2 Renault heeft zichzelf opgelegd om het verbruik en de CO 2 -emissies van zijn modellen drastisch te verminderen.

Nadere informatie

Leveranciersrelatiemanagement: relatietypen volgens Bensaou

Leveranciersrelatiemanagement: relatietypen volgens Bensaou pag.: 1 van 5 Leveranciersrelatiemanagement: relatietypen volgens Bensaou Wil leveranciersrelatiemanagement effectief zijn, dan moet inkoop vanuit de eigen organisatie (Kraljic-portfolio) én vanuit de

Nadere informatie

GOVERNANCE, RISK & COMPLIANCE WHITEPAPER

GOVERNANCE, RISK & COMPLIANCE WHITEPAPER GOVERNANCE, RISK & COMPLIANCE De wereld van vandaag wordt gekenmerkt door de snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën en disruptieve marktomstandigheden. Deze ontwikkelingen hebben verregaande gevolgen

Nadere informatie

Elring-Service. Pakkingen, pakkingsets en serviceonderdelen met eerste montage kwaliteit

Elring-Service. Pakkingen, pakkingsets en serviceonderdelen met eerste montage kwaliteit Elring-Service Pakkingen, pakkingsets en serviceonderdelen met eerste montage kwaliteit ELRING KWALITEIT IS WERELDWIJD TOONAANGEVEND Onderdelen van Elring worden geleverd door ElringKlinger AG, ontwikkelingspartner

Nadere informatie

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte Hyundai i30 Wagon De verstandigste Autotest Met de i30 wil Hyundai een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken. De i30 zoekt daarom de optimale balans tussen rijplezier, functionaliteit en prijs. Bovendien

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek elektrische voertuigen. september 2017

Tevredenheidsonderzoek elektrische voertuigen. september 2017 Tevredenheidsonderzoek elektrische voertuigen september 2017 Doelstellingen van het onderzoek Het onderzoek had verschillende doelstellingen: Achterhalen van de motivatie voor de aankoop van een elektrische

Nadere informatie

Smart Forfour 52 kw Passion

Smart Forfour 52 kw Passion Bjorn Blokzijl 28 januari 2015 Twee keer is scheepsrecht Smart is sinds de introductie van het merk niet zo succesvol geworden als gehoopt. Van de tweezitter werden in 15 jaar tijd slechts 20.000 exemplaren

Nadere informatie

Finnik Autorapport - BMW 1-serie

Finnik Autorapport - BMW 1-serie Finnik Autorapport - BMW 1-serie Deze BMW 1-serie komt uit 2013 en kostte toen 46.262. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2013 op Nederlands kenteken en is voorzien van een benzine motor die 218 PK levert.

Nadere informatie

Autosalon van Geneve 2011

Autosalon van Geneve 2011 Autosalon van Geneve 2011 Komt dat zien! Autoshow Heeft u de nieuwe Toyota Yaris al gezien? En de Prius+? Of de Ford B-Max? En wat te denken van de Lancia Ypsilon en Delta? Volkswagen lonkt met de Golf

Nadere informatie

Zelfsturing Waar hebben we het over? Zelfsturing (binnen bestaande modellen)? Zelfsturende teams? Zelfsturende organisatie?

Zelfsturing Waar hebben we het over? Zelfsturing (binnen bestaande modellen)? Zelfsturende teams? Zelfsturende organisatie? Zelfsturing Waar hebben we het over? Zelfsturing (binnen bestaande modellen)? Zelfsturende teams? Zelfsturende organisatie? Waarom hot? Veelal is het motief vanuit financieel oogmerk in kader van kostenreductie,

Nadere informatie

Jan Schouten. Volvo Truck Nederland

Jan Schouten. Volvo Truck Nederland Jan Schouten Quality Safety Environmental care A company driven by strong core values CO 2 -neutrale productie Eerste 100 % CO 2 -neutrale truckfabriek in Gent Windenergie, zonne-energie, biobrandstoffen

Nadere informatie