JAARVERSLAG Van de voorzitter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG 2013. Van de voorzitter"

Transcriptie

1

2 Van de voorzitter Geachte belangstellende, Er is weer een jaar voorbij, en wat voor een jaar. Er is in 2013 ongelofelijk veel gebeurd en bereikt binnen onze organisatie. Elk jaar zijn wij als bestuur weer trots wat onze medewerkers en vrijwilligers bereiken. Natuurlijk mede dankzij de vele goederen die we bij de inwoners van Veldhoven en Waalre ophalen en die gebracht zijn bij onze innamestations bij de winkel of op de Milieustraat was vooral een dynamisch jaar. Met de opening van onze nieuwbouw hebben we weer een belangrijke stap gezet. Ruime en prettige werkplekken voor onze vrijwilligers, een overzichtelijk magazijn en een grotere, nog beter ingerichte winkel. Ook konden we tijdens de opening 10 vrijwilligers huldigen met hun 12½ jarig vrijwilligers jubileum. Mensen van het eerste uur die de kringloopwinkel hebben zien ontwikkelen van binnenuit. Een geweldige prestatie op meerdere fronten. Daar zijn we enorm trots op. Veel tijd en energie is ook gestoken in de onderliggende organisatie, processen en procedures. Dit gaat ons dit jaar een belangrijk Branche keurmerk opleveren. Nog belangrijker dan dit keurmerk is de bijdrage die dit levert aan de veiligheid, souplesse, kwaliteit en duidelijkheid ten behoeve van onze klanten, samenwerkende partners, medewerkers en vrijwilligers. In dit jaarverslag zal u weer een inzicht verschaffen in de wereld van Stichting Kringloop De Kempen. Een stichting die er trots op is om volledig op non-profit basis een rol te spelen op zowel als milieu als maatschappelijk niveau binnen Veldhoven, Waalre en de omringende gemeentes. Wederom bedankt voor uw interesse en we hopen u weer vaak te zien in Juni 2014, Mark van Gurp

3 Voorwoord van de voorzitter 1 Inhoudsopgave 2 Wat wil kringloop de Kempen 3 Inhoudsopgave bereiken? Activiteiten in Gespecialiseerde werkplaatsen 5 BKN Keurmerk 5 Resultaten Uitbreiding in de Kempen 7 Textielplannen 7 Nawoord bedrijfsleider 8 Colofon Nieuwjaars brunch Tekst en eindredactie: Ton Dietvorst Ontwerp en opmaak: Pieter Brouwers Bijzondere artikelen in de biedhoek Zomerbarbecue

4 Wat wil Kringloop de Kempen bereiken? Milieu & Hergebruik Het kringloopbedrijf zamelt sinds 2000 gebruikte goederen en textiel in voor de gemeenten Veldhoven en Waalre. Op afspraak worden de goederen bij de burger thuis opgehaald in regio de Kempen. Ook kunnen mensen goederen en textiel afgeven bij onze inzamelstations bij de Kringloopwinkel of op de milieustraat in Veldhoven. Alle ingekomen goederen worden gesorteerd, waar nodig schoongemaakt of gerepareerd en verkocht in de winkel. Met deze activiteiten levert het kringloopbedrijf een bijdrage aan het hergebruik van goederen en daarmee aan de verkleining van de uitstoot van CO2. In 2013 is 598 ton goederen ingezameld. Omgerekend is dit gelijk aan de CO2 uitstoot voor het verwarmen van 158 huizen gedurende één jaar. Werkgelegenheid Het kringloopbedrijf biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding en/of een leerwerktraject. Daarnaast biedt het kringloopbedrijf stageplaatsen aan voor diverse onderwijsinstellingen. In totaal hebben we een medewerkers- bestand van 110 medewerkers. Kringloop de Kempen werkt daarbij samen met: de gemeenten Veldhoven en Waalre; Sociale werkbedrijven Ergon en Wvk; Reclassering Nederland; Vluchtelingenwerk Veldhoven; Raad van de Kinderbescherming; vrijwilligersbureau Stimulans; Jeugdzorg de Combinatie; Lunetzorg; GGZE; stichting Severinus stichting pastoor Vekemansfonds; stichting Gered Gereedschap; diverse scholen voor voortgezet en speciaal onderwijs; re- integratiebedrijven; UWV. Winkel Veel aandacht voor het assortiment De kringloopwinkel is de kern van het succes van Kringloop de Kempen. Het is van groot belang om de winkel aantrekkelijk te houden voor onze klanten. Dit doen we door continu aandacht te besteden aan het assortiment en het prijsniveau en de inrichting regelmatig te verbeteren. Daarnaast is natuurlijk een klantvriendelijke opstelling van onze medewerkers van groot belang. In 2013 mochten we maar liefst klanten verwelkomen die in onze kringloopwinkel ruim artikelen kochten. De aanpassingen en herinrichting hebben we vooral uitgevoerd met onze eigen medewerkers.

5 Activiteiten in 2013 Jubileum- en feestweekend In het weekend van 4, 5 en 6 oktober hebben we in combinatie met de Nationale Kringloopdag ook ons 12,5 jarig jubileum en de officiële opening van onze nieuwe werk- en magazijnruimte gevierd. Met deze uitbreiding van ruim 1000m2 zijn we nog beter in staat om meer en vooral betere werkplekken voor medewerkers in te richten. Aansluitend aan deze feestelijke opening hebben we 10 vrijwilligers gehuldigd die zich vanaf het begin hebben ingezet voor onze stichting. De Jubilarissen Nationale kringloopdag Op 5 oktober was het de nationale kringloopdag en was er voor alle bezoekers naast een kopje koffie en een traktatie de mogelijkheid om onze nieuwe ruimte te bewonderen. Instroom in ons nieuwe magazijn Wethouder Caroline van der Weijden verrichte op 4 oktober de officiële opening. Veiling Om het feestweekend compleet te maken waren we bij uitzondering ook op zondag 6 oktober geopend met tijdens de middag een veiling van ruim 100 bijzondere artikelen. Onder leiding van een professionele veilingmeester hebben we die middag voor ruim 3.000,- verkocht. Stichting Kwahu Ghana Zoals vooraf besproken hebben we 50% van de opbrengst geschonken aan de Veldhovense Stichting Kwahu Ghana, die schoolprojecten ondersteund in Ghana. Overhandiging schenking We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd feestweekend.

6 Zo hebben we een meubel-, fietsen-, elektro-, audio-, computer- en klokkenwerkplaats met uiteraard deskundige medewerkers. Gespecialiseerde werkplaatsen Een verweerde tafel wordt weer als nieuw Verschraling aanbod Mede door de economische situatie zien we dat het aanbod van goederen verschraald. Daarnaast zien we een stabilisatie in het goederenaanbod maar daarbij ook een instroom van meer versleten of intensiever gebruikte goederen. Enerzijds prima voor het milieu, maar anderzijds moeten we meer energie en arbeid inzetten om de kwaliteit van ons winkelaanbod op niveau te houden. De nieuwe werkruimte bied hier een ruime mogelijkheid om met gespecialiseerde werkplaatsen meer op te knappen of met een mooi woord verkoopgereed te maken. Computerwerkplaats Keurmerk Dit keurmerk waarborgt de kwaliteit van de deelnemende organisaties op het gebied van milieu, wetgeving, veiligheid en professionaliteit. Met het behalen van het keurmerk kunnen we ons positief onderscheiden van de kringloop organisaties die het niet zo nauw nemen met Milieu en Maatschappelijke verantwoordelijkheden. Om aan dit keurmerk te kunnen voldoen hebben wij ons, o.a. met het aantrekken van een specialist, het afgelopen jaar stevig ingezet om onze organisatie zo te organiseren en verbeteren zodat wij in 2014 dit keurmerk kunnen behalen. Goed geregeld Op 18 december hebben we de onderscheiding goed geregeld mogen ontvangen. Dit is een landelijk keurmerk wat aangeeft dat wij ons vrijwilligerswerk goed georganiseerd hebben. De Branchevereniging Kringloopbedrijven heeft speciaal voor de branche een keurmerk laten ontwikkelen. En dan is er dus weer iets te vieren.

7 Resultaten van 2013 Inzamelresultaten 2013 Aantal ophaalritten bij burgers thuis: 2.452; Aantal brengers bij onze innamestations: ; Totaal hebben we Kg goederen ingezameld; Aantal bezorgingen bij burgers thuis: 248. Co2 reductie 2013 Door de activiteiten van het kringloopbedrijf werd in 2013 een Co2 reductie bereikt van 598 ton. Sociale resultaten In 2013 is het aantal medewerkers in dienstverband is gegroeid met 1 nieuwe medewerker voor de kledingafdeling naar 5 fte (= fulltime equivalent). Daarnaast zijn er 6 gedetacheerde medewerkers vanuit de sociale werkvoorziening bedrijven van Ergon en Werkvoorziening Kempenland. We zien een groeiende vraag van gemeenten om uitkeringsgerechtigden bij ons tijdelijk een werkplek te bieden. Onverminderd blijft het aanbod van taakstraffers vanuit Reclassering en het Leger des Heils. Ook in 2013 hadden we een aantal leerlingen die in onze organisatie een (maatschappelijke) stage doorlopen hebben. Belangrijke groep binnen ons totale personeelsbestand is, van oudsher, de groep vrijwilligers en arbeidsparticipanten die met ruim 90 personen veel werk verzetten. Veel vrijwillige en tijdelijke medewerkers van het kringloopbedrijf werken parttime. Hierdoor komt het aantal medewerkers uit op ca Dit is een gemiddelde bezetting van 22 werknemers per dag. Naast de sociale werkgelegenheids- component ondersteunden we het afgelopen jaar ook de doelen van: Stichting Leergeld de Kempen; de Voedselbank Waalre; pastoor Vekemansfonds; Stichting Vluchtelingenwerk Stichting Kwahu Ghana Arbo In 2013 hebben we een veiligheidsscan en een RI&E laten uitvoeren door een extern bureau. De aanbevelingen ter verbetering van de arbeidsomstandigheden en veiligheid worden in ieder overleg ter uitvoering besproken. Alle medewerkers hebben een Arboboekje ontvangen en een Arbo formulier ingevuld. In 2013 zijn er 4 kleine bedrijfsongevallen geweest; allen gelukkig zonder blijvend persoonlijk letsel. Ook hebben we een klacht gehad en deze volgens onze klachtenprocedure correct afgewerkt. We hebben 5 gediplomeerde BHVers en blijven alert op de veiligheid voor de werknemers en bezoekers. Onder het vast personeel hebben we nauwelijks ziekteverzuim en er zijn ook geen klachten ingediend. Van het vaste personeelsbestand hebben we eind 2013 van 1 personeelslid afscheid genomen. Kringloop financieel: In dit verslag leest u over een veelheid van activiteiten die er in het kringloopbedrijf plaatsvinden. Waar dit in financiële zin toe heeft geleid wordt weergegeven in een financieel jaarverslag. Wij geven hiervan een verkorte weergave. Baten: Naast de winkelomzet zijn er nog andere bronnen van ontvangsten.

8 De gemeenten Veldhoven en Waalre betalen voor onze diensten om de herbruikbare fractie van het huisvuil in te zamelen. Daarnaast hebben we ook inkomsten voor diensten zoals het ontruimen van woningen, het afvoeren van onbruikbare goederen en de verkoop van herbruikbare grondstoffen. Lasten: De belangrijkste uitgaven worden gevormd door de personeels- en huisvestingskosten. Daarnaast worden er ook aanzienlijke kosten gemaakt voor transport, promotie, accountancy, bestuur en afschrijvingen op investeringen. Het positieve resultaat wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door een grotere instroom van goederen en de daaraan gekoppelde inzamelvergoeding. Daarnaast hebben we door slimmer inkopen en werken minder geld uitgegeven voor de verhuizing en herinrichting van de in 2013 opgeleverde nieuwbouw. Omzet: Winkelopbrengsten 2013 De opbrengsten waren als volgt: Winkel omzet ,- 73% Inzamelvergoedingen ,- 22% Overige inkomsten ,- 5% Totale inkomsten ,- 100% De kosten waren als volgt: Personeelskosten ,- 68% Huisvestingskosten ,- 19% Organisatiekosten ,- 13% Totale kosten ,- 100% Buitengewone lasten 497,- Netto resultaat - 680,- Bestedingen 2013

9 Plannen 2014 Uitbreiding in de Kempen Al enkele jaren zijn wij in het gesprek met de gemeente Bladel voor een mogelijke vestiging van een kringloopbedrijf in deze gemeente. Begin 2013 heeft ook de gemeente Bergeijk contact met ons opgenomen om samen te bespreken of wij mogelijk ook een kringloopwinkel in Bergeijk zouden willen starten. Na vele enthousiaste gesprekken hebben we samen de intentie uitgesproken om een kringloopbedrijf in Bergeijk te starten in het najaar van Bijgaand een foto van de daarvoor bestemde locatie de Thomas van Aquinoschool in Bergeijk. Textielplannen Door kwaliteitsverbetering in ons textielaanbod en een toenemende vraag naar goede gebruikte kleding willen wij in 2014 investeren in een betere presentatie van onze kledingproducten. Daarnaast hebben we vergevorderde plannen om de inzameling van Textiel via kledingcontainers in de gemeente Waalre vanaf medio april 2014 te gaan organiseren. Daarmee willen we mede bijdragen aan de inzet van lokale werkgelegenheid.

10 Nawoord bedrijfsleider 2013, wat een jaar. Het afgelopen jaar was een jaar met vooral veel hoogtepunten; zo vierden we ons 12,5 jarig bestaan samen met wel 10 jubilarissen van het eerste uur. Daarnaast hebben we langs onze winkel in de loop van het jaar een ruime nieuwe bedrijfsruimte zien ontstaan waar we naast een ruimere opslagmogelijkheid, betere en vooral ruimere werkplaatsen konden inrichten voor onze werknemers. Tevens hebben we onze winkeloppervlakte kunnen uitbreiden met ca. 300 m2. Helaas hebben we in 2013 ook, wegens ziekte en overlijden afscheid moeten nemen van enkele zeer gewaardeerde collega s. Ook de jarenlange groei van onze omzet en goederenstroom vermindert en lijkt te stabiliseren. Wij zullen voor de toekomst ons vooral moeten inzetten om de aangeboden goederen nog beter aan te kunnen bieden aan onze klanten. Voor 2014 zien we mogelijkheden om de lang besproken wens voor uitbreiding in de Kempen ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Met oprechtheid wil ik iedereen bedanken voor de steun, samenwerking en betrokkenheid, waarbij ik met name alle medewerkers en bestuur in het bijzonder wil bedanken. Het zijn de mensen die onze organisatie maken. Ton Dietvorst

JAARVERSLAG 2012. Van de voorzitter. Inhoudsopgave. Colofon. Voorwoord van de voorzitter 1. Wat wil kringloop de Kempen bereiken?

JAARVERSLAG 2012. Van de voorzitter. Inhoudsopgave. Colofon. Voorwoord van de voorzitter 1. Wat wil kringloop de Kempen bereiken? Van de voorzitter Het schrijven van een voorwoord voor het jaarverslag is elk jaar weer een mooi moment: terugkijkend naar wat met vele handen bereikt is en tegelijker tijd weten en zien wat voor moois

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Van de voorzitter

JAARVERSLAG 2014. Van de voorzitter Van de voorzitter Geachte belangstellende, In 2013 en de jaren daarvoor hebben we als stichting een behoorlijk risico genomen door flink uit te breiden ten gunste van betere werkplekken voor onze vrijwilligers

Nadere informatie

JAARVERSLAG Van de voorzitter

JAARVERSLAG Van de voorzitter 1 Van de voorzitter Geachte belangstellende, Net als het vorige jaar begin ik mijn voorwoord met een terugblik. In het jaar 2010 namen we als bestuur de beslissing om de naam Stichting Kringloop Veldhoven

Nadere informatie

JAARVERSLAG Van de voorzitter

JAARVERSLAG Van de voorzitter 1 Van de voorzitter Geachte belangstellende, Dit wordt mijn laatste voorwoord alweer. De tijd lijkt voorbij gevlogen. Het is altijd mijn voornemen geweest om na twee zittingsperioden als bestuursvoorzitter

Nadere informatie

Het jaar 2014. 2014 is het eerste jaar voor de nieuwe stichting Kringloopwinkel Amstelveen. De Boemerang maakt een doorstart.

Het jaar 2014. 2014 is het eerste jaar voor de nieuwe stichting Kringloopwinkel Amstelveen. De Boemerang maakt een doorstart. Jaarverslag 2014 Het jaar 2014 2014 is het eerste jaar voor de nieuwe stichting Kringloopwinkel Amstelveen. De Boemerang maakt een doorstart. De uitdaging voor 2014 is het winkeloppervlak te vergroten,

Nadere informatie

Het jaar Jan en Jacqueline

Het jaar Jan en Jacqueline Jaarverslag 2015 Het jaar 2015 Het tweede jaar zijn we verder gegroeid. De uitbreiding van het aantal vierkante meters heeft zijn vruchten afgeworpen. Onze tweede winkel bleek geen belemmering voor het

Nadere informatie

van kringloopwinkel naar modern warenhuis

van kringloopwinkel naar modern warenhuis van kringloopwinkel naar modern warenhuis JAARVERSLAG 2011 INLEIDING Het jaar 2011 werd gekenmerkt door een economische en financiële crisis. Voor het Kringloopbedrijf was het echter een topjaar. Nog nooit

Nadere informatie

Jaarverslag. Hét Kringloopbedrijf. Drechtsteden

Jaarverslag. Hét Kringloopbedrijf. Drechtsteden Jaarverslag 2009 Hét Kringloopbedrijf van de Drechtsteden Opnieuw & Co: Hét Kringloopbedrijf van de Drechtsteden Inleiding: Dit jaarverslag is bedoeld om alle geïnteresseerden een beeld te geven van het

Nadere informatie

LEERWERKBEDRIJF KRINGLOOPWINKEL WERKPLAATS. Jaarverslag 2014. Stichting Vrienden van De Zaak van Ermelo

LEERWERKBEDRIJF KRINGLOOPWINKEL WERKPLAATS. Jaarverslag 2014. Stichting Vrienden van De Zaak van Ermelo 1 LEERWERKBEDRIJF KRINGLOOPWINKEL WERKPLAATS Jaarverslag 2014 Stichting Vrienden van De Zaak van Ermelo 2 Voorwoord Op 31 augustus 2012 is De Zaak van Ermelo BV opgericht als sociale onderneming en leerwerkbedrijf,

Nadere informatie

Stichting Kringloopbedrijven

Stichting Kringloopbedrijven Stichting Kringloopbedrijven Maasland: Jaar van Consolidatie JAARVERSLAG 2014 INLEIDING In 2014 werd de Stichting Kringloopbedrijf Oss omgevormd tot Stichting Kringloopbedrijven Maasland. De nieuwe Stichting

Nadere informatie

kringloopbedrijf oss ontwikkelt verder

kringloopbedrijf oss ontwikkelt verder kringloopbedrijf oss ontwikkelt verder JAARVERSLAG 2012 INLEIDING Het jaar 2012 was in meerdere opzichten bijzonder voor Kringloopbedrijf Oss. Ondanks een hogere omzet over het jaar 2012, was het uiteindelijke

Nadere informatie

Textiel. De rol van kringloopbedrijven & de meerwaarde van samenwerking

Textiel. De rol van kringloopbedrijven & de meerwaarde van samenwerking Textiel De rol van kringloopbedrijven & de meerwaarde van samenwerking Inhoud 1. Kringlooporganisatie Het Goed 2. Belang van textiel voor kringloop en andersom 3. Twents Textielcirkel & Meerwaarde samenwerking

Nadere informatie

STICHTING KRINGLOOP ZWOLLE JAARVERSLAG 2013

STICHTING KRINGLOOP ZWOLLE JAARVERSLAG 2013 STICHTING KRINGLOOP ZWOLLE JAARVERSLAG 213 DOELSTELLINGEN het beperken van de afvalstroom door het (stimuleren van) hergebruik van goederen en grondstoffen het bieden van structureel werk, zowel betaald

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2 Kringkoop Kringloopbedrijf

Inhoudsopgave. 2 Kringkoop Kringloopbedrijf Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Missie.... 4 Inzameling, afvoer en verkopen (hergebruik)... 4 Inzameling in kilogrammen naar gemeenten... 5 Benchmark 2015... 6 Verkopen / hergebruik... 6

Nadere informatie

INLEIDING. Bestuur, directie en medewerkers van Kringloopbedrijf Oss

INLEIDING. Bestuur, directie en medewerkers van Kringloopbedrijf Oss NIEUW LEVEN VOOR WAT VOORBIJ LEEK JAARVERSLAG 2010 INLEIDING Wij willen u in dit jaarverslag van 2010 laten zien dat het Kringloopbedrijf een bijdrage levert aan de verbetering van het milieu. Ook dat

Nadere informatie

Groei Jaarverslag 2016 Stilema

Groei Jaarverslag 2016 Stilema Groei Jaarverslag 2016 Stilema Apeldoorn, Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Profiel van de organisatie Stilema 5 3 Stilema als onderdeel van Circulus-Berkel 6 4 Milieu-impact 7 5 Sociale impact 8 5.1 Werkplekken

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- BELEIDSPLAN ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

IEDERE DAG ANDERS IN ONZE KRINGLOOPWARENHUIZEN

IEDERE DAG ANDERS IN ONZE KRINGLOOPWARENHUIZEN IEDERE DAG ANDERS IN ONZE KRINGLOOPWARENHUIZEN (Sociale-) werkgelegenheid: 533 medewerkers Ontlasten milieu: 4.781 ton goederen, 87% hergebruik Verbeteren koopkracht: goedkoop alternatief voor nieuw Kringloopwarenhuis

Nadere informatie

KRINGLOOP IN BEWEGING. jaarverslag 2016

KRINGLOOP IN BEWEGING. jaarverslag 2016 KRINGLOOP IN BEWEGING jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Doelstellingen 2 Voorwoord 3 Kernactiviteiten 5 Bijzondere activiteiten in 2016 7 Training en opleidingen 11 Resultaten 15 Financiële resultaten 17

Nadere informatie

Jaarverslag Kringloopwinkel Helmond Noorddijk CX Helmond T E I

Jaarverslag Kringloopwinkel Helmond Noorddijk CX Helmond T E I Jaarverslag 2016 Kringloopwinkel Helmond Noorddijk 2 5705 CX Helmond T 0492 546 893 E info@kringloopwinkelhelmond.nl I www.kringloopwinkelhelmond.nl Kringloopwinkel Helmond, Jaarverslag 2016, 11-04-2017

Nadere informatie

"Wij consumeren vier keer onze planeet. En dat is duidelijk niet aanvaardbaar."

Wij consumeren vier keer onze planeet. En dat is duidelijk niet aanvaardbaar. jaarverslag 2010 "Wij consumeren vier keer onze planeet. En dat is duidelijk niet aanvaardbaar." Henk Bleker Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Inhoud Missie 4 Mens 6 Milieu

Nadere informatie

De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning. Geachte dames en heren,

De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning. Geachte dames en heren, De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning datum 11 juni 2012 behandeld door Griffie ons kenmerk -- doorkiesnummer 078-7706211 faxnummer - onderwerp Uitnodiging vergadering PMV op 21 juni 2012

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Karoesell Eindhoven Edisonstraat 147A 5621 HM Eindhoven KvK:

Jaarverslag Stichting Karoesell Eindhoven Edisonstraat 147A 5621 HM Eindhoven KvK: Jaarverslag 2017 Stichting Karoesell Eindhoven Edisonstraat 147A 5621 HM Eindhoven 040 843 58 55 info@karoesell.nl KvK: 41089919 Inhoudsopgave 1 Van de voorzitter 2 Hoe zit het met de doelstellingen?!

Nadere informatie

Kringloop. Jaarverslag 2012. Zeist Driebergen-Doorn. Stichting Kringloopcentrum De Wegwijzer

Kringloop. Jaarverslag 2012. Zeist Driebergen-Doorn. Stichting Kringloopcentrum De Wegwijzer Stichting Kringloopcentrum De Wegwijzer Kringloop Zeist Driebergen-Doorn Jaarverslag 2012 Inhoud missie de cijfers en de centen het milieu de mensen de medewerkers Er uit halen wat er in zit. Er uit halen........

Nadere informatie

INLEIDING. In dit jaarverslag legt het bestuur verantwoording af van hetgeen in 2014 is neergezet om aan de missie te voldoen. ORGANISATIE EN FORMATIE

INLEIDING. In dit jaarverslag legt het bestuur verantwoording af van hetgeen in 2014 is neergezet om aan de missie te voldoen. ORGANISATIE EN FORMATIE J A A R V E R S L A G 2 0 1 4 S T I C H T I N G K R I N G LO O P C E N T R U M G O R I N C H E M INLEIDING Stichting Kringloopcentrum Gorinchem, verder te noemen KCG heeft als missie het tegengaan van

Nadere informatie

Stilema Jaarverslag Apeldoorn, 22 maart 2018 versie definitief

Stilema Jaarverslag Apeldoorn, 22 maart 2018 versie definitief Stilema Jaarverslag 2017 Apeldoorn, Inhoudsopgave Inleiding 4 1 Profiel van de organisatie Stilema 5 2 Stilema als onderdeel van Circulus-Berkel 6 3 Milieu-impact 7 3.1 Hergebruik 7 3.2 Inzameling van

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

STICHTING KRINGLOOPCENTRUM GORINCHEM

STICHTING KRINGLOOPCENTRUM GORINCHEM JAARVERSLAG 2013 STICHTING KRINGLOOPCENTRUM GORINCHEM INLEIDING Stichting Kringloopcentrum Gorinchem, verder te noemen KCG heeft als missie het tegengaan van verspilling van gebruiksartikelen en grondstoffen,

Nadere informatie

Stichting Vrienden van

Stichting Vrienden van Stichting Vrienden van Voorwoord Ermelo, mei 2018 Op 31 augustus 2012 is sociale onderneming en leerwerkbedrijf De Zaak van Ermelo BV opgericht, met als doel om l(angdurig) werkloze mensen hoger op de

Nadere informatie

Voorwoord. Barneveld, juni 2017

Voorwoord. Barneveld, juni 2017 Voorwoord Barneveld, juni 2017 Op 1 april 2014 is sociale onderneming en leerwerkbedrijf Stichting De Zaak van Barneveld opgericht, met als doel om langdurig werkloze mensen hoger op de participatieladder

Nadere informatie

Jaarverslag Kringloopwinkel Helmond Noorddijk CX Helmond T E I

Jaarverslag Kringloopwinkel Helmond Noorddijk CX Helmond T E I Jaarverslag 2017 Kringloopwinkel Helmond Noorddijk 2 5705 CX Helmond T 0492 546 893 E info@kringloopwinkelhelmond.nl I www.kringloopwinkelhelmond.nl Kringloopwinkel Helmond, Jaarverslag 2017, 19-02-2018

Nadere informatie

STICHTING KRINGLOOP ZWOLLE

STICHTING KRINGLOOP ZWOLLE STICHTING KRINGLOOP ZWOLLE JAARVERSLAG 2014 Nieuwe Deventerweg 6, 8014 AG Zwolle Nieuwe Veerallee 19, 8019 AG Zwolle MISSIE het beperken van de afvalstroom door het (stimuleren van) hergebruik van goederen

Nadere informatie

samen goed Jaarverslag 2011

samen goed Jaarverslag 2011 samen gaat t goed! Jaarverslag 2011 Samen GaaT HeT GoeD! al 20 jaar maakt Het GoeD `werk van hergebruik. inmiddels zijn dagelijks ruim 800 collega s op 20 vestigingen bezig goede spullen in te zamelen

Nadere informatie

Opnieuw & Co koploper hergebruik in Vlaanderen

Opnieuw & Co koploper hergebruik in Vlaanderen PERSBERICHT 8/6/2018 Initiatieven als Mei plasticvrij tonen aan dat Vlaanderen steeds meer belang hecht aan het Opnieuw & Co koploper hergebruik in Vlaanderen verminderen van de afvalberg. Hergebruik is

Nadere informatie

CO2 impact kringloopbedrijven

CO2 impact kringloopbedrijven CO2 impact kringloopbedrijven CO2 besparing gerealiseerd in 2014 door Stichting Aktief Dhr. G. Berndsen Gildenstraat 43 7005 bl Doetinchem Tel. 0314330980 g.berndsen@aktief-groep.nl Samenvatting Met 1

Nadere informatie

JAARVERSLAG Bron: goaltrainingen.nl

JAARVERSLAG Bron: goaltrainingen.nl JAARVERSLAG 2015 Bron: goaltrainingen.nl Inhoudsopgave VOORWOORD... 2 1. MISSIE... 3 1.1 Raad van toezicht... 3 2. De vrijwilligers... 4 3. Hoe het werkt met de cijfers en de centen... 4 3.1 Verdeling

Nadere informatie

Kringloop+ Diamantlaan BA Groningen Auteurs:

Kringloop+ Diamantlaan BA Groningen Auteurs: Kringloop+ Diamantlaan 1 9734 BA Groningen Auteurs: T (050) - 305 10 30 Email info@kringloopplus.nl Erwin Sturing, directeur Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Unieke bestandsdelen van Kringloop+... 4 2.

Nadere informatie

STICHTING NON-FOODBANK GOUDA EN OMSTREKEN GOUDA

STICHTING NON-FOODBANK GOUDA EN OMSTREKEN GOUDA STICHTING NON-FOODBANK GOUDA EN OMSTREKEN GOUDA 0 12 juli 2016 INHOUD RAPPORT BLZ 1. Financiële positie JAARREKENING 2015 1. Samenstellingsverklaring 2. Balans per 31 december 3. Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Iedere dag. Het GOED jaarverslag anders!

Iedere dag. Het GOED jaarverslag anders! Iedere dag Het GOED jaarverslag 2007 anders! Al 15 jaar gaat Het GOED! Sinds de start in 1992 maakt Het GOED werk van hergebruik. Inmiddels doen we dit met bijna 600 collega s in 17 vestigingen. Dit jubileumjaar

Nadere informatie

Kringloopwinkel Stichting De Nieuwe Waarde

Kringloopwinkel Stichting De Nieuwe Waarde Kringloopwinkel Stichting De Nieuwe Waarde JAARVERSLAG 2017 www.dewaarde.org De Nieuwe Waarde Helling 5 3523 CB Utrecht info@dewaarde.org Telefoonnummer 06-36045364 kvk nr. 61601608 Inhoud 1. Verslag van

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Van Kringloopbedrijf Oss naar Kringloopbedrijven Maasland

Van Kringloopbedrijf Oss naar Kringloopbedrijven Maasland Van Kringloopbedrijf Oss naar Kringloopbedrijven Maasland JAARVERSLAG 2013 INLEIDING De groei die het Kringloopbedrijf heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren is in 2013 gecontinueerd. Meer dan 100.000

Nadere informatie

Kringloopbedrijf n Roondgaank Nijverheidsstraat 19 17a 7461 AD Rijssen

Kringloopbedrijf n Roondgaank Nijverheidsstraat 19 17a 7461 AD Rijssen Kringloopbedrijf n Roondgaank Nijverheidsstraat 19 17a 7461 AD Rijssen Maatschappelijke functie Inboedelservice Inleveren/ophalen goederen Ruim gevulde winkel Afvalbrengpunt Kringloopbedrijf n Roondgaank

Nadere informatie

JAAR VAN BLOEI Stichting Kringloopbedrijven Maasland jaarverslag 2015

JAAR VAN BLOEI Stichting Kringloopbedrijven Maasland jaarverslag 2015 JAAR VAN BLOEI Stichting Kringloopbedrijven Maasland jaarverslag 2015 INLEIDING Het jaar 2015 was het succesvolste uit de geschiedenis van de Stichting Kringloopbedrijven Maasland. Kringloopbedrijf Oss

Nadere informatie

Stichting Kringloop de Kempen Veldhoven. Jaarrekening 2015

Stichting Kringloop de Kempen Veldhoven. Jaarrekening 2015 Veldhoven Jaarrekening Veldhoven, 15 april 2016 Inhoudsopgave I Algemeen Verslag II Financieel verslag Balans per 31 december Resultatenrekening over Toelichting op de balans per 31 december Staat van

Nadere informatie

Hierbij weer een prachtig jaarverslag; waar wij als bestuur behoorlijk trots op zijn.

Hierbij weer een prachtig jaarverslag; waar wij als bestuur behoorlijk trots op zijn. INLEIDING Hierbij weer een prachtig jaarverslag; waar wij als bestuur behoorlijk trots op zijn. We mogen terugkijken op een succesvol jaar voor de Werkbank. Met meer dan 140 unieke bezoekers, 25 bezoekers

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 7 Nawoord van de Bedrijfsleider

Inhoudsopgave. 7 Nawoord van de Bedrijfsleider Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave 1 Van de voorzitter 2 Hoe zit het met de doelstellingen?! 3 Samen sta je sterker! 4 Organisatie 5 Resultaten in 2015 6 Plannen voor 2016 7 Nawoord van de Bedrijfsleider 1)

Nadere informatie

to switch = to share JAARVERSLAG 2015

to switch = to share JAARVERSLAG 2015 to switch = to share JAARVERSLAG 2015 Inhoudsopgave Voorwoord 3 2015 4 Baten en lasten 6 Hergebruik en recycling 7 Klanten en logistiek 7 Personeelsontwikkeling 8 Participatie en re-integratie 11 Voorwoord

Nadere informatie

1 KLEERKAST. overvloed/verspilling

1 KLEERKAST. overvloed/verspilling 1 KLEERKAST overvloed/verspilling Als je je kleerkast open trekt, merk je het onmiddellijk: veel kleding die je hebt, draag je al lang niet meer of ga je niet meer dragen. Waarom zou je de kleding niet

Nadere informatie

Kringloopwinkel. De kringloopbedrijven en kringloopcentra hebben een dubbele doelstelling:

Kringloopwinkel. De kringloopbedrijven en kringloopcentra hebben een dubbele doelstelling: Kringloopwinkel 1. Wat is een kringloopwinkel? Definitie Een kringloopwinkel zamelt spullen in die nog bruikbaar zijn. Het selecteert, sorteert en repareert de goederen vervolgens en verkoopt hetgeen daarvoor

Nadere informatie

Stichting Kringloopcentrum De Wegwijzer. Kringloop. Zeist Driebergen-Doorn

Stichting Kringloopcentrum De Wegwijzer. Kringloop. Zeist Driebergen-Doorn Stichting Kringloopcentrum De Wegwijzer Kringloop Zeist Driebergen-Doorn Jaarverslag 2013 Inhoud 30 jaar Kringloop Zeist Missie Cijfers Milieu Mensen Medewerkers Netwerk en personalia Er uit halen wat

Nadere informatie

Kringloopcentrum Baarn-Bunschoten heeft als doelen:

Kringloopcentrum Baarn-Bunschoten heeft als doelen: MISSIE Het Kringloopcentrum Baarn- zet zich in voor een duurzame ontwikkeling van mens, maatschappij en milieu. Kringloopcentrum Baarn- heeft als doelen: 1. bevorderen van producthergebruik alsmede hergebruik

Nadere informatie

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede Jaarverslag 2009 Inhoud 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van Stichting Kwasa. Met dit document willen wij donateurs en andere geïnteresseerden inzicht bieden in de werkzaamheden en financiën van

Nadere informatie

Stichting Vrienden van

Stichting Vrienden van Stichting Vrienden van Voorwoord Ermelo, mei 2016 Op 31 augustus 2012 is sociale onderneming en leerwerkbedrijf De Zaak van Ermelo BV opgericht, met als doel om langdurig werkloze mensen hoger op de participatieladder

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2007

Stichting Esperanza Jaarverslag 2007 Stichting Esperanza Jaarverslag 2007 Inhoud 0. Inleiding p. 2 1. Stichting Esperanza p. 3 1.1 Wie zijn wij? P. 3 1.2 Doelen & uitgangspunten p. 3 2. Samenwerking met Bendicion de Dios p. 4 2.1 Bendicion

Nadere informatie

Beschermen van het leefmilieu

Beschermen van het leefmilieu Jaarverslag 2009 DE KRINGWINKEL HAGELAND Sinds 1996 maakt De Kringwinkel Hageland werk van hergebruik. In de periode van toen tot nu zamelden wij 13 500 ton goederen in. Het Nederlandse TNO heeft becijferd

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2004

Stadsenquête Leiden 2004 Hoofdstuk 16. Milieu Samenvatting Leiden heeft een Milieustraat aan de J.C. Rijpstraat. Vergeleken met voorgaande jaren zijn zowel de bekendheid als het gebruik verder toegenomen. In de Stadsenquête van

Nadere informatie

to switch = to share jaarverslag 2014

to switch = to share jaarverslag 2014 to switch = to share jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Bescheiden winst in 2014 2 Ondernemend 2014 4 Baten en lasten 6 Hergebruik en recycling 7 Klanten en logistiek 7 Personeelsontwikkeling 8 Participatie

Nadere informatie

Stichting Kringloopcentrum De Wegwijzer

Stichting Kringloopcentrum De Wegwijzer Stichting Kringloopcentrum De Wegwijzer Jaarverslag 2014 Inhoud Kringloop Zeist, Driebergen-Doorn Missie Cijfers Milieu Mensen Mogelijkheden Netwerk en personalia Er uit halen wat er in zit. Inleiding

Nadere informatie

"'IDORCASHuu*,11NEDERLAND

'IDORCASHuu*,11NEDERLAND "'IDORCASHuu*,11NEDERLAND - t FEB. 2013 Postbus 12 1619ZGAndijk Telefoon 0228 595900 Fax 0228 592787 info@dorcas.nl www.dorcas.nl www.dorcaswinkels.nl KvK 37124363 Btw 8156.60.170.B.01 Gemeente Heemstede

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2003

Stadsenquête Leiden 2003 Hoofdstuk 21. Milieu Samenvatting Zeven op de tien Leidenaren kent de Milieustraat, aan de J.C. de Rijpstraat, een voorziening waar inwoners van Leiden op vertoon van een legitimatie hun grof huishoudelijk

Nadere informatie

Het aantal mensen van de doelgroepen die een beroep op Dress hebben gedaan is meer dan voorgaand jaar t.w 166

Het aantal mensen van de doelgroepen die een beroep op Dress hebben gedaan is meer dan voorgaand jaar t.w 166 Van de coördinator. Voorwoord en verwachtingen 2015 Het jaar 2014 is een spannend jaar geweest waarin er sprake was van sluiting i.v.m. een te korte aan financiële middelen. Zoals aangegeven in het jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag Kringloop 2016

Jaarverslag Kringloop 2016 Jaarverslag Kringloop 2016 Kringloop De Horst 1 8141BA Heino Stichting Timulazu Statutair gevestigd in Laag Zuthem Website: www.timulazu.com Email: stichting@timulazu.com Postadres: Kolkweg 2 8055PV Laag-Zuthem

Nadere informatie

KRINGLOOPBEDRIJVEN MAASLAND; EEN SOCIALE ONDERNEMING MET AANDACHT VOOR HET MILIEU EN WERKGELEGENHEID VOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING.

KRINGLOOPBEDRIJVEN MAASLAND; EEN SOCIALE ONDERNEMING MET AANDACHT VOOR HET MILIEU EN WERKGELEGENHEID VOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING. KRINGLOOPBEDRIJVEN MAASLAND; EEN SOCIALE ONDERNEMING MET AANDACHT VOOR HET MILIEU EN WERKGELEGENHEID VOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING. jaarverslag 2018 inhoud voorwoord 3 1 2 3 4 5 inleiding 5 kernactiviteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kinderarmoede 2019

Beleidsplan Stichting Kinderarmoede 2019 Beleidsplan Stichting Kinderarmoede 2019 Stichting Kinderarmoede KvK 56357532 Kantooradres: Fluwelensingel 85a 2806 CE GOUDA Inhoudsopgave Missie 2 Visie 3 Bestuur en bezoldiging 3 Twee sporen beleid 4

Nadere informatie

JAARVERSLAG Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar..

JAARVERSLAG Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar.. JAARVERSLAG 2015 Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar.. Stichting Present Hollands Kroon Secretariaat: Brugstraat40 1775BG Middenmeer 0227-502057 www.stichtingpresent.nl/hollandskroon

Nadere informatie

Project textielinzameling Fryslân. Optimalisatie huishoudelijke textielinzameling Friesland

Project textielinzameling Fryslân. Optimalisatie huishoudelijke textielinzameling Friesland Project textielinzameling Fryslân Optimalisatie huishoudelijke textielinzameling Friesland Project textielinzameling Fryslân Een uniek concept Wie? Samenwerking tussen Omrin (namens de gemeenten), Reshare,

Nadere informatie

ARBEIDSMATIGE DAGBESTEDING

ARBEIDSMATIGE DAGBESTEDING ARBEIDSMATIGE DAGBESTEDING Een overzicht van de mogelijkheden! ARBEIDSMATIGE DAGBESTEDING Werk geeft voldoening, trots en zelfvertrouwen. Op zoek naar een zinvolle arbeidsmatige dagbesteding 1 midden in

Nadere informatie

MEER IMPACT DOOR PROFESSIONALISERING, SAMENWERKINGSVERBANDEN EN TOMELOZE INZET VAN ONZE VRIJWILLIGERS

MEER IMPACT DOOR PROFESSIONALISERING, SAMENWERKINGSVERBANDEN EN TOMELOZE INZET VAN ONZE VRIJWILLIGERS MEER IMPACT DOOR PROFESSIONALISERING, SAMENWERKINGSVERBANDEN EN TOMELOZE INZET VAN ONZE VRIJWILLIGERS BEKNOPT JAAROVERZICHT TERRE DES HOMMES WINKELS 2015 Scan de QR code en bekijk het filmpje van ons jaarverslag

Nadere informatie

Nr Houten, 7 april 09

Nr Houten, 7 april 09 Raadsvoorstel CONCEPT Nr. 2009-017 Houten, 7 april 09 Onderwerp: Kringloopwinkel Beslispunten: 1. In principe te besluiten om als gemeente op het terrein De Brug achter nummer 13 een duurzaam en energiezuinig

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010.

J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010. J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010. Stichting van Katoen stelt als doel bruikbare kleding geven aan mensen die het

Nadere informatie

Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016

Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016 Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016 Mensen en kapitaal In ons dagelijks werk maken onze mensen het verschil en daarom willen we goed voor onze mensen zorgen. Opleiding en ontwikkeling vormen

Nadere informatie

koef lits NIEUWJAARSRECEPTIE: Het bestuursbureau wenst jullie een Zalig Kerstfeest en een Voorspoedig 2016

koef lits NIEUWJAARSRECEPTIE: Het bestuursbureau wenst jullie een Zalig Kerstfeest en een Voorspoedig 2016 koef lits nieuws voor alle medewerkers van de stichting K.O.E. 8 januari 2012 december 2015 Inclusief Sociaal Jaarverslag NIEUWJAARSRECEPTIE: Dit jaar wijken we af van onze nieuwjaarstraditie. In verband

Nadere informatie

Grondstof voor een beter milieu

Grondstof voor een beter milieu Afval is Grondstof voor een beter milieu ISO-14001 Haal meer uit afval Gescheiden inzameling De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) zorgt voor het inzamelen van het huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

TERRE DES HOMMES WINKELS BEKNOPT JAAROVERZICHT 2018 OP WEG NAAR DUURZAME VERANDERING

TERRE DES HOMMES WINKELS BEKNOPT JAAROVERZICHT 2018 OP WEG NAAR DUURZAME VERANDERING TERRE DES HOMMES WINKELS BEKNOPT JAAROVERZICHT 2018 OP WEG NAAR DUURZAME VERANDERING Inkomsten en uitgaven Laasya (6) Het meisje van de voorzijde gaat inmiddels naar school. Zij is een van de ruim 7.000

Nadere informatie

CONCEPT Beleidsplan 2015-2016

CONCEPT Beleidsplan 2015-2016 CONCEPT Beleidsplan 2015-2016 Beleidsplan 2015-2016 Kringloop Spullenhulp V 3.1 vastgesteld november 2014 Pagina 1 van 9 1. Inleiding Naam: Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp Stichting Spullenhulp,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kinderarmoede

Beleidsplan Stichting Kinderarmoede Beleidsplan Stichting Kinderarmoede 2017-2020 Stichting Kinderarmoede KvK 56357532 Kantooradres: Fluwelensingel 85 2806 CE GOUDA Inleiding In Nederland leven meer dan 400.000 kinderen op of onder de armoedegrens.

Nadere informatie

Resultaten Branche Quiz MKB Advies Congres

Resultaten Branche Quiz MKB Advies Congres Resultaten Branche Quiz MKB Advies Congres Wilt u meer weten over over branches? Kijk op www.goudseupdate.nl Hier hebben wij interessante én leuke informatie voor u verzameld! 1. Welke soort groothandels

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Ceres Kringloopcentrum

JAARVERSLAG Stichting Ceres Kringloopcentrum JAARVERSLAG 2017 Stichting Ceres Kringloopcentrum Uithoorn, maart 2018 1. Inleiding De naam is: Stichting Ceres Kringloopcentrum Stichting Ceres, gevestigd te Uithoorn, Industrieweg 33, is opgericht in

Nadere informatie

VANG-bijeenkomst Milieustraten. 10 april 2018 te Almere

VANG-bijeenkomst Milieustraten. 10 april 2018 te Almere VANG-bijeenkomst Milieustraten 10 april 2018 te Almere Programma 09.45 uur Inloop met koffie en thee 09.55 uur Introductie (NVRD) 10.00 uur Upcycle centrum Almere (spreker: Rob Ravensbergen) 10.30 uur

Nadere informatie

VANG-bijeenkomst Milieustraten. 6 maart 2018 te Almere

VANG-bijeenkomst Milieustraten. 6 maart 2018 te Almere VANG-bijeenkomst Milieustraten 6 maart 2018 te Almere Programma 09.45 uur Inloop met koffie en thee 10.00 uur Introductie (NVRD) 10.10 uur Duurzaamheidsplein in Oss (spreker: Paul Brack) 10.40 uur Milieustraat

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 AM WERK REÏNTEGRATIE BV

JAARVERSLAG 2014 AM WERK REÏNTEGRATIE BV JAARVERSLAG 2014 AM WERK REÏNTEGRATIE BV 1 AM Werk Reïntegratie BV Hoofdweg 583 2131 MT Hoofddorp Telefoon 023 566 15 66 www.amgroep.nl 2 Inhoud 03 AM Werk Reïntegratie BV 04 Voorwoord 05 Medewerkers 05

Nadere informatie

BESTUUR. VISIE In een maatschappelijk verantwoorde en duurzame werkomgeving, door exploitatie van twee winkels wordt de missie vormgegeven.

BESTUUR. VISIE In een maatschappelijk verantwoorde en duurzame werkomgeving, door exploitatie van twee winkels wordt de missie vormgegeven. JAARVERSLAG MISSIE het beperken van de afvalstroom door het (stimuleren van) hergebruik van goederen en grondstoffen het bieden van structureel werk, zowel betaald als onbetaald, met speciaal ook aandacht

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2001

Stadsenquête Leiden 2001 Hoofdstuk 9. Milieu Samenvatting De Milieustraat is een (vrij nieuwe) voorziening waar bewoners zich kunnen ontdoen van hun grof huishoudelijk afval. Ruim twee op de tien Leidenaren heeft hier al eens

Nadere informatie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Examen VMBO-GL 2012 gedurende 240 minuten CSPE GL administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Nadere informatie

Bijlage 2: Voorstel fietsendepot Haarlem Steller: Paswerk-organisatie

Bijlage 2: Voorstel fietsendepot Haarlem Steller: Paswerk-organisatie Bijlage 2: Voorstel fietsendepot Haarlem Steller: Paswerk-organisatie Inleiding In het kader van de aanstaande kringloopwinkel hebben wij contact opgenomen met de gemeente Haarlem om over de in beslag

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G

J A A R V E R S L A G J A A R V E R S L A G E N J A A R R E K E N I N G 2 0 1 4 Stichting Winkel van Sinkel Grubbenvorst Inhoudsopgave 1. Verslag over het jaar 2014 2. Jaarrekening 2014 3. Toelichting op de jaarrekening 1.1

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Casa Segunda Vida 2018

Beleidsplan Stichting Casa Segunda Vida 2018 1 2018 Daginvulling Dagbesteding Vrijwilligerswerk & activerend werk 1. Probleemstelling 2. Doelstelling 3. Vestigingsplaats 4. Vormgeving 5. Voor wie 6. Wat wordt er gedaan 7. Werktijden 8. Product &

Nadere informatie

Bor Veen Algemeen Directeur Werkkracht

Bor Veen Algemeen Directeur Werkkracht JAARVERSLAG 2018 Inleiding We zijn gestart! Met grote dank aan alle medewerkers van Werkkracht, onze opdrachtgever de Gemeente Ede, de Ondernemingsraad en de leden van de Raad van Commissarissen die al

Nadere informatie

Jaarverslag Voor elkaar

Jaarverslag Voor elkaar Jaarverslag 2016 Voor elkaar Inhoudsopgave 3. 4. 6. Voorwoord Willem van Rijn hoofdstuk 1 Sociaal ondernemen Onze partners en onze medewerkers 8. hoofdstuk 2 Hergebruik en duurzaamheid 10. Goedwerk en

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 AM werk Reïntegratie BV

Jaarverslag 2013 AM werk Reïntegratie BV Jaarverslag 2013 AM werk Reïntegratie BV 1 AM Werk Reïntegratie BV Hoofdweg 583 2131 MT Hoofddorp Telefoon 023 566 15 66 www.amgroep.nl 2 Inhoud 03 AM Werk Reïntegratie BV 04 Voorwoord 05 Medewerkers 05

Nadere informatie

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen!

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Inleiding De Stichting Rondje Bergen is 35 jaar geleden opgericht om een hardloopevenement in het mooie Bergen te organiseren. De prachtige

Nadere informatie

V an het bestuur. zijn wij? aar staan wij voor?

V an het bestuur. zijn wij? aar staan wij voor? Jaarverslag Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp 2016 Inhoudsopgave: Pagina Van het bestuur 1 Wie zijn wij? 2 Waar staan wij voor? 2 Organisatie 3 Winkel 4 Een uniek gebouw 5 Werkgelegenheid 6 Cijfers,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De organisatie... 3 GESCHIEDENIS... 3 VISIE... 3

Inhoudsopgave. De organisatie... 3 GESCHIEDENIS... 3 VISIE... 3 Inhoudsopgave De organisatie... 3 GESCHIEDENIS... 3 MISSIE... 3 VISIE... 3 De omgeving... 4 SAMENWERKING... 4 LEERSTOEL... 4 ACTIVITEITEN... 4 Financieel... 5 FONDSENWERVING... 5 VERANTWOORDING... 5 ANBI...

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting wij stoppen MS voor

Jaarverslag Stichting wij stoppen MS voor Jaarverslag 2017 Stichting wij stoppen MS voor Adresgegevens: Roucooppark 11, 2251 av, Voorschoten. Postadres: Veurseweg 208, Voorschoten Email: info@wijstoppenmsvoor.nl of Tel. +31(0)6 523 611 00. Inhoud

Nadere informatie

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen.

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen. Nummer 6 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

WVK ruim baan. c o n t a c t b l a d v a n W V K - g ro e p v o o r d e K e m p e n g e m e e n t e n. jaargang 7 nummer 11 juli 2014

WVK ruim baan. c o n t a c t b l a d v a n W V K - g ro e p v o o r d e K e m p e n g e m e e n t e n. jaargang 7 nummer 11 juli 2014 jaargang 7 nummer 11 juli 2014 w w w. w v k - g r o e p. n l WVK ruim baan personeelsbemiddeling + advies c o n t a c t b l a d v a n W V K - g ro e p v o o r d e K e m p e n g e m e e n t e n Strategische

Nadere informatie

Afvalscheiding in Sliedrecht

Afvalscheiding in Sliedrecht Afvalscheiding in Sliedrecht Bewonerspanel Sliedrecht Inhoud: 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De gemeente Sliedrecht is bezig met het opstellen van een afvalbeleidsplan. Een belangrijk aspect daarbij

Nadere informatie

monitor 2018 sociale firma s Amsterdam

monitor 2018 sociale firma s Amsterdam monitor 2018 sociale firma s Amsterdam introductie In het kader van de ontwikkeling van de Sociaal Werkkoepel heeft De Omslag de opdracht gekregen om te inventariseren wat het perspectief is van sociaal

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie