4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst. 5. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor vanuit Word

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst. 5. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor vanuit Word"

Transcriptie

1 1. Code. Toon HTML code van de tekst 2. Verwijder de opmaak van de geselecteerde tekst. 3. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor 4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst. 5. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor vanuit Word 6. Bold/dikgedrukt 7. Italic/scheefgedrukt 8. Underline/onderstrepen 9. Doorhalen 10.Subscript 11.Superscript 12.Genummerde lijst 13.Opsommingslijst 14.Inspringen verwijderen 15.Inspringen toevoegen 16.Uitlijnen aan linkerlkantlijn 17.Uitlijnen in het midden van de pagina

2 18.Uitlijnen aan de rechterkantlijn 19.Tekst uitvullen over gehele breedte van pagina 20.Toevoegen/wijzigen van een link en uploaden document. 21.Verwijderen van een link. 22.Invoegen/wijzigen afbeelding (jpg of gif). 23.Invoegen/wijzigen van een tabel 24.Horizontale lijn invoegen 25.Invoegen speciale karakters 26.Een voorgedefinieerde stijl kiezen

3 1. Code Toon de HTML code welke gebruikt wordt op de pagina. Ervaren HTML programmeurs kunnen hierin handmatig wijzigingen aanbrengen wanneer er speciale codes ingevoerd moeten worden die standaard niet in de editor zitten. 2. Verwijder de opmaak van de geselecteerde tekst, zoals Bold, Italic etc. Selecteer de tekst waarvan de opmaak niet meer nodig is. Klik daarna op dit icoon. 3. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor Selecteer een tekst in de tekstverwerker of Notepad/Kladblok. Klik op kopieren. Zet nu de cursor op de plaats waar de tekst moet komen en klik op de dit icoon. De tekst zal met eventueele opmaak ingevoegd worden. 4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst, dus zonder enige opmaak Selecteer een tekst in de tekstverwerker of Notepad/Kladblok. Klik op kopieren. Zet nu de cursor op de plaats waar de tekst moet komen en klik op de dit icoon. De tekst zal zonder eventueele opmaak ingevoegd worden. 5. Plakken vanuit een Word document. Selecteer een tekst in Word. Klik op kopieren. Zet nu de cursor op de plaats waar de tekst moet komen en klik op de dit icoon. De tekst zal ingevoegd worden, waarbij sommige gegevens die in Word zijn gebruikt meegenomen worden. (NB.: dit zal maar een klein deel van de opmaak zijn, omdat de opmaak van de website voorgedefinieerd is en de stijlen in Word overeen moeten komen). 6. Bold/dikgedrukt Selecteer de tekst welke dikgedrukt moet worden en klik op dit icoon. Sneltoets CTRL+B 7. Italic/Scheefgedrukt. Selecteer de tekst welke scheefgedrukt moet worden en klik op dit icoon. Sneltoets CTRL+I 8. Underline/onderstreept. Selecteer de tekst welke onderstreept moet worden en klik op dit icoon. Sneltoets CTRL+U 9. Doorhalen. Selecteer de tekst welke doorgehaalt moet worden en klik op dit icoon. 10. Subscript

4 Selecteer de tekst welke klein onder de normale tekst moet komen en klik op dit icoon. 11. Superscript Selecteer de tekst welke klein boven de normale tekst moet komen en klik op dit icoon. 12. Genummerde lijst Klik voordat de lijst wordt ingevoerd op dit icoon of selecteer de tekst welke genummerd moet worden. Elke nieuwe regel zal automatisch beginnen met een opeenvolgend nummer (te beginnen met 1) 13. Opsommingslijst Klik voordat de lijst wordt ingevoerd op dit icoon of selecteer de tekst welke voorzien moet worden van een bullet. Elke nieuwe regel zal automatisch beginnen met een bullet. 14. Inspringen naar links (aflopend) Selecteer de tekst welke inspringt en meer naar links geplaatst moet worden. Klik dan op dit icoon. 15. Inspringen naar rechts (oplopend) Selecteer de tekst welke meer naar rechts geplaatst moet worden. Klik daarna op dit icoon. 16. Links uitlijnen. Selecteer de tekst welke aan de linkerkantlijn moet worden uitgelijnd en klik op dit icoon. 17. Centreren. Selecteer de tekst welke aan gecentreerd op de pagina moet komen en klik op dit icoon. 18. Rechts uitlijnen. Selecteer de tekst welke aan de rechterkantlijn moet worden uitgelijnd en klik op dit icoon. 19. Uitvullen. Selecteer de tekst welke uitgevuld moet worden (er worden spaties toegevoegd zodat alle woorden links EN rechts tegen de kantlijn komen) en klik op dit icoon.

5 20. Toevoegen/wijzigen van een link naar website of document. Met deze knop kan een link gemaakt worden naar een website of naar een zelf toe te voegen document, zoals Word (.doc) of Acrobat Reader (.PDF) Link maken naar een andere website: A. Selecteer de tekst waar de link aan moet komen en klik op het Linkicoon. B. Type het adres van de website in het URLvakje C. Klik op tabblad Doel

6 D. Wanneer de website in een nieuw venster moet openen, kies dan in het pulldownmenu voor Nieuw venster. Wanneer de website in het huidige venster moetn komen, kies dan voor Browser venster E. Klik daarna op de [ OK ] knop. Het venstertje verdwijnt en de tekst in de editor is nu een link geworden.

7 20.2. Document uploaden en linken Documenten zoals PDF's en Word documenten kunnen op de server geplaatst worden en gelinkt worden vanuit de pagina. A. Selecteer de tekst waarop de link naar het document moet komen. B. Klik daarna op het link icoon. A. Klik in het popupscherm op de knop [bladeren op server]. Er verschijnt een nieuwe popup; de document-browser.

8 De document-browser is verdeelt in 3 delen: A. Document toevoegen: I. klik op [browse/bladeren] om op uw eigen computer het document wat ge-upload moet worden, te selecteren, klik op [open]. Wanneer het document geselecteerd is, verschjnt de naam link naast de [browse] knop. II. Kies nu voor [toevoegen]. Het bestand zal worden ge-upload. Dit kan afhankelijk van de grootte en de snelheid van uw internetverbinding lang duren. II. Wanneer het bestand op de server is gezet ziet u het in de lijst van documenten (zie C.).

9 B. Mappen U kunt, om alle documenten enigzins te structureren, mappen maken op de server. Vul de gewenste naam in het invoerveld in. De naam mag alleen letters en cijfers bevatten, ook geen spaties en punten, komma's en schuine strepen. Nadat u de naam heeft ingevoerd, klikt u op [maak]. De map wordt toegevoegd. U kunt de map kiezen door uit de select-box (naast de [toon] knop), de map te selecteren. Mappen kunnen verwijderd worden door deze te kiezen met de selectbox en dan op de knop [delete] te klikken. Let wel: alleen lege mappen kunnen worden verwijderd! Staan er nog bestanden in dan moeten deze 1 voor 1 verwijderd worden.

10 C. Documenten. In het onderste deel van de documentbrowser staan alle documeten op de server in de gekozen map. I. WIlt u een document verwijderen, klik dan op het kruisje [X] achter de bestandsnaam. Er verschijnt nog een venster ter confirmatie. II. Klik op de bestandsnaam om een bestand te selecteren als link in de webpagina. Het document-browser venster sluit. en de naam van het bestand staat in de kleine popup (hier /data/file/ / / b iedformulierned.doc). U kunt nu op de [ OK ] knop klikken om de actie te bevestigen. Het bestand staat op de server en de link vanuit de pagina naar dat document is gemaakt.

11 21. Verwijderen van een link. Om een link te verwijderen zet u de cursor op de ergens op de plek waar de link is gemaakt en klikt u op dit icoon.

12 22. Afbeeldigen invoegen en wijzigen A. Zet de cursor op de plaats waar de 22.Invoegen en/of wijzigen afbeelding moet komen (wilt u een afbeelding afbeelding rechts van een tekst plaatsen, zet de cursor dan toch aan het begin van die regel, de exacte plaats wordt later gespecificeerd) B. Klik nu op het afbeeldingen icoon C. Een popup verschijnt met de afbeeldingseigenschappen. Klik op de knop [bladeren op server] om een afbeelding te kiezen of eventueel te uploaden m.b.v. de image-browser.

13 De image-browser is verdeelt in 3 delen: A. Document toevoegen: I. klik op [browse/bladeren] om op uw eigen computer de afbeelding welke ge-uplaod moet worden, te selecteren; klik in dit venster op [Open]. Wanneer de afbeelding geselecteerd is, verschjnt de naam links naast de [browse] knop. II. In Internet Explorer (windows) ziet u een voorbeeld van de te uploaden afbeelding. Ook wordt de bestandsgrootte en de maat van de afbeelding (in pixels) getoond. Kies nu voor [toevoegen]. Het bestand zal worden ge-upload. Dit kan afhankelijk van de grootte en de snelheid van uw internetverbinding lang duren. II. Wanneer het bestand op de server is gezet ziet u het in de lijst van afbeeldingen (zie C.).

14 B. Mappen U kunt, om alle documenten enigzins te structureren, mappen maken op de server. Vul de gewenste naam in het invoerveld in. De naam mag alleen letters en cijfers bevatten, ook geen spaties en punten, komma's en schuine strepen. Nadat u de naam heeft ingevoerd, klikt u op [maak]. De map wordt toegevoegd. U kunt de map kiezen door uit de select-box (naast de [toon] knop), de map te selecteren. Mappen kunnen verwijderd worden door deze te kiezen met de select-box en dan op de knop [delete] te klikken. Let wel: alleen lege mappen kunnen worden verwijderd! Staan er nog bestanden in dan moeten deze 1 voor 1 verwijderd worden.

15 C. Afbeeldingen. In het onderste deel van de image-browser staan alle afbeeldingen op de server in de gekozen map. I. WIlt u een afbeelding verwijderen, klik dan op het kruisje [X]. Er verschijnt nog een venster ter confirmatie. II. Klik op de afbeelding om een afbeelding te selecteren en op te nemen in de webpagina. De image-browser sluit. en de afbeelding wordt getoond in het eigenschappen venster.

16 Rand om afbeelding: In het eigenschappen venter kan eventueel worden bepaald of er een rand om de afbeelding moet komen. Vul hiervoor bijv. 2 in achter Rand. De afbeelding krijgt dan een rand van 2 pixels. Plaats van afbeelding: Klik op de select-box naast Uitlijning om de juiste te kiezen: - Links zorgt ervoor dat de afbeeling aan de linkerkantlijn wordt geplaats en de tekst valt er dan rechts omheen. - Rechts plaatst de afbeeling rechts aan de kantlijn met de tekst links eromheen. De andere opties zullen niet vaak gebruikt worden. Klik op de [ OK ] knop om alles te bevestigen. De tekst-editor verschijnt met de afbeelding.

17 23.Tabellen maken en wijzigen Wilt u gegevens in een gestructueerd in een tabel plaatsen dan kan dat met deze knop. U kunt dan o.a. aangeven uit hoeveel rijen en kolommen de tabel moet bestaan, wat de breedte en hoogte is en hoe de tabel geplaatst moet worden. Wilt u een tabel wijzigen, klik dan met de rechtermuisknop op de rand van de tabel om de eigenschappen van de tabel te wijzigen of in een cel om de eigenschappen van een cel aan te passen. 24.Horizontale lijn U kunt om stukken tekst visueel te scheiden een horzintale lijn maken. Zet de cursor op de plaats van de lijn en druk op het icoon. 25.Speciale tekens invoegen. Wilt u speciale tekens invoegen, zoals klik dan op dit icoon. Een scherm verschijnt met diverse tekens. Kies het teken en het verschijnt in de tekst. 26.Stijlen Voor elke website worden een aantal voorgedefinieerde stijlen gemaakt zodat het ontwerp voor de gehele website consistent blijft. Wilt u een stijl toepassen, selecteer dan de paragraaf met tekst en kies een stijl uit de select-box.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde).

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Bekijk HTML code. Ongedaan maken / Opnieuw uitvoeren. Alles selecteren. Opmaak verwijderen. Afbeelding invoegen. Flash object invoegen

Bekijk HTML code. Ongedaan maken / Opnieuw uitvoeren. Alles selecteren. Opmaak verwijderen. Afbeelding invoegen. Flash object invoegen 0 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 3 3. Uitgebreide uitleg... 6 3.1. Bekijk HTML code... 6 3.2. Knippen... 6 3.3. Kopieren... 6 3.4. Plakken... 6 3.5. Spellingscontrole... 7 3.6. Ongedaan maken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Edit

Gebruikershandleiding Edit Gebruikershandleiding Edit Maak gebruik van de inloggegevens die je terugvindt in jouw mailbox. Noteer ze eventueel ook hier: url: www.. nl/edit Navigeer naar dit adres, door de url in te typen in de adresbalk

Nadere informatie

Beknopte gebruikershandleiding Editor

Beknopte gebruikershandleiding Editor Beknopte gebruikershandleiding Editor Deze handleiding beschrijft de mogelijkheden van de teksteditor. Let op! Niet iedere website heeft echter alle opties beschikbaar. Mocht u toch nog problemen ervaren,

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem Handleiding Content Management Systeem Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Paginavolgorde... 3 3. Pagina en menutitel... 3 4. Pagina s bewerken... 4 5. De tekstverwerker... 4 6. Interne

Nadere informatie

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011 Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Inhoud 1 Inleiding... 3 2 WYSIWYG editor... 4 2.1 Iconen toegelicht... 5 2.2 Maximaliseren...

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Vragen opmaken in de editor

Vragen opmaken in de editor Vragen opmaken in de editor De tekstvakken van WTMaak zijn in versie 5.0 opgebouwd volgens de HTML5-methode. Hiermee kunt u direct zien wat u invoegt of opmaakt, de zogenaamde WYSIWYG methode (What You

Nadere informatie

De Teksteditor Hoe werkt het?

De Teksteditor Hoe werkt het? De Teksteditor Hoe werkt het? 19-4-2013 Sanne Wijgergangs Drie-O Automatisering B.V. Inhoud 1. Werken met de teksteditor... 3 1.1 De teksteditor... 3 1.2 Afbeeldingbeheer... 5 1.3 Hyperlink beheer... 7

Nadere informatie

Handleiding Macromedia Contribute

Handleiding Macromedia Contribute Handleiding Macromedia Contribute Marcel Lemmen en Frank Coenders maart 2008 Handleiding Macromedia Contribute 1 Contribute in vogelvlucht Contribute werkt simpel en intuïtief. Het bewerken van een website

Nadere informatie

Vragen opmaken in de editor

Vragen opmaken in de editor Vragen opmaken in de editor De tekstvakken van WTMaak zijn in versie 5.0 opgebouwd volgens de HTML5-methode. Hiermee kunt u direct zien wat u invoegt of opmaakt, de zogenaamde WYSIWYG methode (What You

Nadere informatie

Easy-Changer.Com Basic

Easy-Changer.Com Basic Easy-Changer.Com Basic V2.1 2010 Easy-Changer.Com. Alle rechten voorbehouden. Easy-Changer.Com Brouwersstraat 2 2613PP Delft The Netherlands 2 Vooraf Vooraf Vooraf Dit document is de handleiding voor het

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Een korte handleiding door Frederic Rayen

Een korte handleiding door Frederic Rayen Een korte handleiding door Frederic Rayen Van installeren tot het gebruik P a g i n a 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe AbiWord version 2.8.6 installeren?... 4 Schermonderdelen... 5 Uitleg bij elke werkbalk...

Nadere informatie

Handleiding website AZSV 2014

Handleiding website AZSV 2014 2014 voor (o.a.) de webmaster van een team http://www.azsv-aalten.nl Auteurs: Peter van Asselt, Leo Postma Project: AZSV website 2014 internet commissie AZSV pagina: 2 van 15 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...3

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

2. INLEIDING ALGEMENE OPMAAK...4

2. INLEIDING ALGEMENE OPMAAK...4 KMO-net Editor Handleiding bij gebruik versie 26 oktober 2009 1. INHOUDSOPGAVE 2. INLEIDING...3 3. ALGEMENE OPMAAK...4 4. WERKEN MET TABELLEN...5 Basistabel voor inhoud maken... 5 De uitlijning van de

Nadere informatie

HTML-EDITOR GEBRUIKEN

HTML-EDITOR GEBRUIKEN HTML-EDITOR GEBRUIKEN Over TinyMCE TinyMCE is een kleine What-You-See-Is-What-You-Get (WYSIWYG) editor voor teksten. De bediening vindt plaats in de web browsers, zoals MSIE of Mozilla. Het werken met

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

INHOUD: 1. INDEX 2. Tekst opties instellen 3. Andere kleur kiezen dan de getoonde. Cellen bewerken: Foto s en/of afbeeldingen toevoegen:

INHOUD: 1. INDEX 2. Tekst opties instellen 3. Andere kleur kiezen dan de getoonde. Cellen bewerken: Foto s en/of afbeeldingen toevoegen: INHOUD: 1. INDEX 2. Tekst opties instellen. Andere kleur kiezen dan de getoonde. Cellen bewerken: cel noemt men de plaats waarin b.v. deze tekst staat 3 Foto s en/of afbeeldingen toevoegen: 4 Het uiterlijk

Nadere informatie

WYSIWYG editor. De knoppen worden besproken beginnend bovenaan van links naar rechts.

WYSIWYG editor. De knoppen worden besproken beginnend bovenaan van links naar rechts. WYSIWYG editor Handleiding Mimar CMS Website De knoppenbalk van de editor lijkt in grote mate op die van Microsoft Word en zal er dus vertrouwd uitzien. De functies van de knoppen kunnen enigszins afwijken

Nadere informatie

Handleiding Word de graad

Handleiding Word de graad Handleiding Word 2010 3de graad Inhoudsopgave Regelafstand 3 Knippen 3 Kopiëren 5 Plakken 6 Tabs 7 Pagina-instellingen 9 Opsommingstekens en nummeringen 12 Kopteksten en voetteksten 14 Paginanummering

Nadere informatie

Courbois Software WebDesignEditor. WYSIWYG-Editor

Courbois Software WebDesignEditor. WYSIWYG-Editor Courbois Software WebDesignEditor WYSIWYG-Editor 2006-2012 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl 024 677 25 46 - info@cs-webdesign.nl

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

Werken met de editor in het beheerpaneel

Werken met de editor in het beheerpaneel Werken met de editor in het beheerpaneel In het beheerpaneel van i-reserve wordt op een aantal schermen gewerkt met een editor. Bijvoorbeeld bij de e- mail en factuur templates, maar ook in het product-detailscherm.

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013 Het CMS dat bij deze site geleverd wordt heeft hoofdzakelijk tot doel om goed door Google gevonden te worden. De hiërarchie van het CMS geeft aan hoe google per pagina naar uw website kijkt. De mate van

Nadere informatie

Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline

Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline Werken met de website basisonline Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline - login met de verkregen inlognaam en wachtwoord - je inlognaam is jouw emailadres

Nadere informatie

Handleiding CMS Wordt Geregeld

Handleiding CMS Wordt Geregeld Handleiding CMS Wordt Geregeld pagina Inhoudsopgave Disclaimer 4 Werkwijze handleiding 5 Inleiding 6 Inloggen 7 Hoe in te loggen op het CMS 7 Startpagina CMS 8 Webpagina s Webpagina s 9 Overzicht webpagina

Nadere informatie

Handleiding Intranet Versie 1.0

Handleiding Intranet Versie 1.0 Handleiding Intranet Versie 1.0 Auteur: Roger van Santen Pagina: 1 van 12 1 VERSIEBEHEER Versie Datum Auteur(s) Aanleiding Wijzigingen 1.0 10-01-2006 Roger van Santen Installatie intranet nvt Auteur: Roger

Nadere informatie

BASIC CMS. Handleiding Beheer

BASIC CMS. Handleiding Beheer Nieuwland Opleidingen BV, Junushoff, Postbus 522, 6700 AM Wageningen, t: 0317 421711, f: 0317 425046, http://www.nieuwland.nl BASIC CMS Handleiding Beheer Versie januari 2006 Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 De website heeft een upgrade naar de nieuwste versie van DotNetNuke gekregen. Je beheert de site nu in versie DNN 6.2.2. In deze toelichting willen we je alvast een eindje

Nadere informatie

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN TEKST INVOEREN EN BEWERKEN Het invoeren en bewerken van tekst gaat via de editor. Onderstaand een overzicht van de te gebuiken knoppen (indien je rechts op de knoppen klik krijg je de betekening in tekst

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

1. Open het programma KompoZer Het grote witte vlak is een nog lege webpagina. Deze gaan we nu van inhoud voorzien.

1. Open het programma KompoZer Het grote witte vlak is een nog lege webpagina. Deze gaan we nu van inhoud voorzien. Minicursus KompoZer In deze cursus ga je leren werken met het computerprogramma KompoZer. Stapsgewijs maak je een voorbeeldsite. Daarna kun je alles wat je geleerd hebt gebruiken om je eigen website te

Nadere informatie

Startpagina Na het inloggen bereikt u onderstaand startscherm van Divide.NOW. Alle onderdelen van dit scherm worden in deze helpfunctie toegelicht.

Startpagina Na het inloggen bereikt u onderstaand startscherm van Divide.NOW. Alle onderdelen van dit scherm worden in deze helpfunctie toegelicht. 1 Foto s verkleinen anders te traag Welkom bij de help van Divide.NOW Divide.NOW maakt het mogelijk om zonder technische kennis de inhoud, oftewel content te beheren van een website, webshop, intranetwerk

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

Tabellen kan je gebruiken om gegevens, een activiteit, bestuur, kalender compact, uitgelijnd en overzichtelijk te presenteren op de website.

Tabellen kan je gebruiken om gegevens, een activiteit, bestuur, kalender compact, uitgelijnd en overzichtelijk te presenteren op de website. I. TABEL MAKEN Tabellen kan je gebruiken om gegevens, een activiteit, bestuur, kalender compact, uitgelijnd en overzichtelijk te presenteren op de website. A. Tabel bestaande uit één cel 1. Open het artikel,

Nadere informatie

Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES. wendy.dekeyzer@okra.be

Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES. wendy.dekeyzer@okra.be Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES wendy.dekeyzer@okra.be Opbouw trefpuntsite... 3 Startpagina... 3 Over OKRA... 7 Activiteiten... 8 Lid worden... 9 Contact... 10 Foto s... 11 Hoe starten?... 12

Nadere informatie

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Live-edit 1. Inleiding De nieuwe versie van WIS tm beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten, waarvan vooral liveediting als nieuwe

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

HANDLEIDING HIPPO EDITOR

HANDLEIDING HIPPO EDITOR HANDLEIDING HIPPO EDITOR Inhoud Hippo Editor... 2 Algemeen... 2 Gebruik knoppen... 2 Versie 1.3 Datum 8-6-2016 1 Hippo Editor Algemeen Met Shift-Enter aan het eind van een regel (in plaats van alleen Enter)

Nadere informatie

HANDLEIDING FCK EDITOR

HANDLEIDING FCK EDITOR HANDLEIDING FCK EDITOR uw webpagina's opmaken Een complete stap-voor-stap handleiding om uw webpagina's op te maken. 1 Inhoudsopgave Functies tekstopmaak......4 Hoe Hoe Hoe Hoe Hoe Hoe Hoe Hoe Hoe Hoe

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Handleiding Vedor-editor

Handleiding Vedor-editor Handleiding Vedor-editor Mei 2007, versie 0.9 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanmelden... 4 De werkbalk... 5 Het context menu... 6 Navigeren binnen je website... 7 Tekst toevoegen en bewerken... 8 Afbeeldingen

Nadere informatie

Checklist websiteonderhoud divosa.nl

Checklist websiteonderhoud divosa.nl Checklist websiteonderhoud divosa.nl 1. Tekst opschonen Zorg altijd dat je gekopieerde tekst vanuit Word of e-mailberichten is opgeschoond voordat je deze in de editor van Drupal zet. Plak je tekst eerst

Nadere informatie

Functies / knoppen van TinyMCE

Functies / knoppen van TinyMCE Functies / knoppen van TinyMCE Het werken met de editor komt sterk overeen met wat u gewend bent van uw tekstverwerker: Dubbel-klik op een woord in de tekst, of trek een kader met de muis terwijl u de

Nadere informatie

Opmaak in Word. Cursus Word. Tekenopmaak

Opmaak in Word. Cursus Word. Tekenopmaak Opmaak in Word Als je in Word een document gaat opmaken kun je gebruikmaken van 3 opmaakniveaus: - Tekenopmaak voorbeelden: lettertype, puntgrootte, stijl en kleur - Alinea opmaak voorbeelden: inspringen,

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

of CTRL+Y Herdoen Doet de laatste handeling die u met UNDO ongedaan had gemaakt opnieuw.

of CTRL+Y Herdoen Doet de laatste handeling die u met UNDO ongedaan had gemaakt opnieuw. 4. OCP-editor 4.1. Knoppen 4.1.1. Standaardknoppen in de werkbalk of CTRL+P Print Drukt de inhoud van de editor af, of de hele webpagina. U ziet nog eerst een dialoogvenster waar u nog op [OK] of [Print]

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Handleiding Vedor-editor

Handleiding Vedor-editor Handleiding Vedor-editor Oktober 2008 Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 3 De werkbalk... 5 4 Het contextmenu... 7 5 Navigeren binnen je website... 8 6 Tekst toevoegen en bewerken...

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

HANDLEIDING I-CONTENT

HANDLEIDING I-CONTENT HANDLEIDING I-CONTENT INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Inloggen 4 Overzicht menu 5 Vorige / Volgende 5 Eerste / Laatste 5 Zoeken 5 Nieuwe Pagina 6 Pagina bewerken 6 Pagina verwijderen 7 Sluiten 7 Overzicht

Nadere informatie

NC-Websites Handleiding Mailer

NC-Websites Handleiding Mailer NC-Websites Handleiding Mailer Juni 2011 versie 1 1 Inhoud 1. Uw mailer... 3 2. Groepen beheren... 4 3. Klanten beheren... 7 4. Nieuwsbrief opstellen... 10 4.1 Indeling van de Nieuwsbrief... 10 4.2 De

Nadere informatie

Dit bundeltje is van. Werken in. Hoe doe ik dat? Dit bundeltje is van. Leen Van Damme. Pagina 1

Dit bundeltje is van. Werken in. Hoe doe ik dat? Dit bundeltje is van. Leen Van Damme. Pagina 1 Dit bundeltje is van Werken in Word Hoe doe ik dat? Dit bundeltje is van Leen Van Damme Pagina Inhoudsopgave Word openen... 3 Scherm in Word... 4 Lint in Word... 5 Document opslaan... 6 Afdrukvoorbeeld

Nadere informatie

Handleiding ABC. Handleiding ABC. PuurIDee Loodzetter EW Stadskanaal. Tel Mail www.

Handleiding ABC. Handleiding ABC. PuurIDee Loodzetter EW Stadskanaal. Tel Mail www. Handleiding ABC PuurIDee Loodzetter 7 9502 EW Stadskanaal Tel. 0599 65 88 25 Mail info@puuridee.nl www. www.puuridee.nl Inhoud 1. Startscherm 2 2. Hoofdscherm 3 3. Paginabeheer Pagina bewerken 5 3.1 Knippen,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op.

Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op. Word 2016 - basis Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op. Welke Word? Word 2016 is te koop als onderdeel van

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

Via het tabblad Pagina-indeling, groep Pagina-instelling kun je de afdrukstand en het papierformaat instellen.

Via het tabblad Pagina-indeling, groep Pagina-instelling kun je de afdrukstand en het papierformaat instellen. SAMENVATTING HOOFDSTUK 9 Pagina-indeling, de Pagina-instelling Via het tabblad Pagina-indeling, groep Pagina-instelling kun je de afdrukstand en het papierformaat instellen. Klik op de knop Afdrukstand

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s De groepspagina s zijn bedoeld om iets te vertellen en te laten zien van wat er in de groep gebeurd. Foto s zijn daar heel

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

Handleiding invoegen afbeeldingen en downloadlinks t.b.v. het CMS

Handleiding invoegen afbeeldingen en downloadlinks t.b.v. het CMS Handleiding invoegen afbeeldingen en downloadlinks t.b.v. het CMS Het blijkt dat we de nodige moeite hebben met het invoegen van afbeeldingen en het maken van downloadkoppelingen binnen ons CMS. Er moet

Nadere informatie

In dit document staan korte instructies voor de basisfuncties en het algemene gebruik van WappTools.

In dit document staan korte instructies voor de basisfuncties en het algemene gebruik van WappTools. In dit document staan korte instructies voor de basisfuncties en het algemene gebruik van WappTools. Inhoud: Algemene instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 4 Navigeren (bladeren)...

Nadere informatie

Handleiding Site-C 1.3

Handleiding Site-C 1.3 Handleiding Site-C 1.3 Inhoudsopgave: 1. Wat is een CMS? 3 2. Site-C? 3 3. Beginnen met Site-C 4 4. Het menu 5 5. Algemeen 6 Algemene instellingen 6 Website naam 6 Meta zoekwoorden 6 Meta omschrijving

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Datum 1 september 2005 Versie 1.0 Copyright Ni-Frith Media Systems 1 / 59 1 Inleiding... 4 1.1 Let op:... 4 2 De werking... 5 2.1 Templates... 5 2.2 Schematisch... 6 3 De structuur

Nadere informatie

Versie: 0.2. Gebruikershandleiding XOPUS XML-editor

Versie: 0.2. Gebruikershandleiding XOPUS XML-editor Versie: 0.2 Gebruikershandleiding XOPUS XML-editor Wijzigingsbeheer Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 31-12-2012 Initiële versie Eric Wijnschenk 0.2 02-01-2013 Wijzigingen nav review Jeroen van Hemert

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

De tekst staat nu aan de linkerkant. De tekst staat nu aan de rechterkant. De tekst staat nu in het midden.

De tekst staat nu aan de linkerkant. De tekst staat nu aan de rechterkant. De tekst staat nu in het midden. 1. Uitlijnen Uitlijnen: De manier waarop een regel wordt getoond. Dit kan op vier verschillende manieren. We geven hieronder vier voorbeelden. A. Links uitlijnen De tekst staat nu aan de linkerkant. B.

Nadere informatie

Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5. Handleiding Beheer Standaard Website

Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5. Handleiding Beheer Standaard Website Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5 Handleiding Beheer Standaard Versie Datum Opmerkingen 0.1.2 29-01-09 Note opgenomen op pagina 7 over subpagina's en weergave in menu structuur. 0.1.3 02-02-09

Nadere informatie

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite.

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. 1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. Stap 1: aanmelden op de schoolwebsite Gebruik je gebruikersnaam zoals in SchoolOnline. Stap 2: ga naar jouw leerjaar in het menu bovenaan. Klik

Nadere informatie

Editie 2010. Handleiding Tiny MCE. Tiny MCE Uitgebreide handleiding Sanmax bvba Mieënbroekstraat 33 3600 Genk T 070.250.236 E info@sanmax.

Editie 2010. Handleiding Tiny MCE. Tiny MCE Uitgebreide handleiding Sanmax bvba Mieënbroekstraat 33 3600 Genk T 070.250.236 E info@sanmax. Editie 2010 Handleiding Tiny Tiny Uitgebreide handleiding Sanmax bvba Mieënbroekstraat 33 3600 Genk T 070.250.236 E info@sanmax.be Sanmax Tiny handleiding Inhoudsopgave Deel 1: Inleiding... 3 Deel 2: icoontjes

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de basis voor de webkrant op te zetten.

In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de basis voor de webkrant op te zetten. Beknopte handleiding webkrant gebruik voor het maken van een artikel met afbeeldingen en links. artikelen maken en wijzigen In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de

Nadere informatie

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!!

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!! HANDLEIDING DIGIMANAGER PAGINA BEHEER In het pagina beheer heeft u de mogelijkheid om de content van uw website in te vullen en aan te passen. om invullingen en wijzigingen uit te voeren gaat u naar het

Nadere informatie

HANDLEIDING EDITING MENU & TEKST

HANDLEIDING EDITING MENU & TEKST EDITINGMENU Voor de invoer en bewerking van de teksten van je artikel, werk je met een editingmenu. Dat menu is zichtbaar bij alle invoer en bewerking van webteksten. Hieronder een uitgebreidere uitleg

Nadere informatie

Handleiding. 2ndWEB EDITOR. (V2.0 r.2.0.6.1)

Handleiding. 2ndWEB EDITOR. (V2.0 r.2.0.6.1) Handleiding 2ndWEB EDITOR (V2.0 r.2.0.6.1) bruno uno studio december 2006 Algemene informatie over deze editor - De editor is zowel te gebruiken op de PC als op de Mac - De editor is automatisch ingesteld

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen

Leerlingdossier & handelingsplannen FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Beknopte handleiding GCMS Kiwanis Clubwebsites

Beknopte handleiding GCMS Kiwanis Clubwebsites Beknopte handleiding GCMS Kiwanis Clubwebsites voor redacteuren GoMotion Content Management Systeem (GCMS) Versie november 2010 E-mail: webmaster@kiwanis.be Internet: www.kiwanis.be Inhoudsopgave 1. 1.1

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie