HANDLEIDING I-CONTENT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING I-CONTENT"

Transcriptie

1 HANDLEIDING I-CONTENT

2

3 INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Inloggen 4 Overzicht menu 5 Vorige / Volgende 5 Eerste / Laatste 5 Zoeken 5 Nieuwe Pagina 6 Pagina bewerken 6 Pagina verwijderen 7 Sluiten 7 Overzicht knoppenbalk 8 Code 8 Knippen / Kopiëren/ Plakken 9 Ongedaan maken / Opnieuw 9 Tekstopmaak 10 Superscript 11 Opsomlijsten 11 Tekst inspringen 12 Tekstuitlijning 12 Achtergrondkleur 13 Tekstkleur 14 Horizontale lijn 15 Speciale tekens 15 Volledig scherm 15 Externe links invoegen 16 Links verwijderen 21 Interne link toevoegen 21 Afbeelding toevoegen 22 Tabellen 25 Opmaak 27 Contactformulieren 28 Aanmaken 29 Bewerken 30 Algemeen 31 Items toevoegen 32 Items verwijderen 34 Ontvangers 35 Mail tekst 36 Route 38

4 4 INTRODUCTIE Allereerst, gefeliciteerd met de aanschaf van uw website. U kunt nu via I-Content uw website vullen met tekst en opmaak. U leest momenteel de handleiding van het I-Content systeem van JDI internet professionals. In deze handleiding zal met tekst en afbeeldingen uitgelegd worden wat u in het I-Content gedeelte kunt aanpassen. Mocht u na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kunt u uiteraard contact opnemen met de helpdesk van JDI internet professionals. Succes met het vullen of wijzigen van uw website! Met vriendelijke groet, JDI internet professionals

5 5 INLOGGEN Ga naar WEBSITE>/icontent/ en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. U komt in het hoofdmenu: De bovenstaande afbeelding kan afwijken van uw beginscherm.

6 6 OVERZICHT MENU Onderaan de pagina treft u altijd de onderstaande knoppen. VORIGE / VOLGENDE Om naar het volgende of vorige item (pagina) te gaan. EERSTE / LAATSTE Om direct naar het eerste of laatste item (pagina) te gaan. ZOEKEN Mocht u een pagina zoeken, en u weet niet meer hoe deze heet, en u weet wel de inhoud van de pagina, dan kunt u de zoekfunctie gebruiken. Typ een zoekwoord in die specifiek voor die pagina is, dan gaat u direct naar de betreffende pagina. Als er meerdere zoekresultaten zijn, dan wordt de zoekbalk vervangen door een keuze menu waarin u de pagina kunt uitzoeken. Voorbeeld met meerdere zoekresultaten:

7 7 NIEUWE PAGINA In de meeste gevallen heeft u deze knop bijna niet nodig aangezien JDI internet professionals alle pagina s voor u heeft aangemaakt. Om toch een nieuwe pagina toe te gaan voegen klikt u op de knop Nieuwe pagina. Allereerst voert u een naam in voor de pagina. Daarna activeert u de pagina, anders kunt u deze niet terugzien in uw website. Daarna kunt u beginnen met het toevoegen van teksten. PAGINA BEWERKEN Klik op de gewenste pagina die u wilt bewerken. U komt terecht op een pagina die lijkt op de onderstaande: U zult merken dat u niet direct de pagina kunt bewerken. Om de pagina aan te passen drukt u op de knop Bewerken links onderaan de pagina.

8 8 PAGINA VERWIJDEREN Voor deze optie moet u zeker weten wat u doet. Weet u het niet zeker, en wilt u toch de pagina verwijderd hebben, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van JDI internet professionals. Weet u zeker wat u doet, dan kunt u de pagina verwijderen door op de knop Bewerken drukken. U zult nu zien dat de knop Verwijderen ook klikbaar is geworden. Daar kunt u nu op drukken. U krijgt de vraag of u zeker weet of u de pagina wilt verwijderen. Als u het zeker weet, dan drukt u op OK, anders drukt u op Annuleren. SLUITEN Om de editor af te sluiten, en terug te keren naar de beginpagina, drukt u op Sluiten. Klik eerst op opslaan voordat u verder gaat. Wilt u uw wijzigingen niet opslaan, dan kunt u uiteraard direct op Sluiten drukken.

9 9 OVERZICHT KNOPPENBALK Nadat u op Bewerken heeft gedrukt, ziet u een extra knoppenbalk. Deze ziet er zo uit: We zullen nu alle knoppen van links naar recht en van boven naar beneden behandelen. CODE De Code -knop is voor de geavanceerdere gebruiker. Deze knop heeft u niet nodig voor het functioneren van uw website. Als u op deze knop drukt, dan kunt u de pagina aanpassen met behulp van HTML-opmaak. Meer informatie over HTML-opmaak kunt u vinden op de website

10 10 KNIPPEN / KOPIËREN/ PLAKKEN Knippen doet u door middel van de tekst te selecteren en op de schaar te klikken. U zult merken dat de tekst nu is verdwenen. U gaat nu naar de positie waar u de tekst wilt plakken, en u drukt op Plakken. De tekst zal verschijnen op de gewenste plaats. Als u de tekst wilt kopiëren, dan drukt u op waar u de tekst wilt plakken, en u drukt op gewenste plaats. kopiëren. U gaat nu naar de positie plakken. De tekst zal verschijnen op de Plakken opties Voor het goed functioneren van uw website, kunt u beter niet rechtstreeks vanuit een Worddocument plakken. Als u toch tekst selecteert uit een worddocument en deze in I-Content wil plakken, dan krijgt u een popup. In deze popup kunt u uw tekst plakken. Vervolgens drukt u op OK en u ziet dat de tekst in het venster verschijnt. Dit popup venster verwijderd alle opmaak van de tekst zodat de HTML-opmaak van uw website mooi blijft. ONGEDAAN MAKEN / OPNIEUW Het komt ongetwijfeld een keer voorkomen dat u een foutje heeft gemaakt. Uiteraard kunt u dit herstellen. Doormiddel van de knop Ongedaan maken gaat de editor één stap terug. U kunt op de knop drukken totdat u terug bent waar u was gebleven. Opnieuw Bent u één stap te ver? Dan kunt u drukken op opnieuw, dan gaat de editor één stap vooruit. U kunt op de knop drukken totdat u terug bent waar u was gebleven.

11 11 TEKSTOPMAAK Om tekst op te maken heeft u verschillende knoppen in de menubalk. Deze knoppen hebben dezelfde functie als in Word. De tekst vet drukken Voorbeeld tekst De tekst schuin zetten Voorbeeld tekst De tekst onderstrepen Voorbeeld tekst De tekst doorstrepen Voorbeeld tekst Om de tekst terug te laten gaan naar tekst zonder opmaak drukt u op verwijderen. Opmaak

12 12 SUPERSCRIPT Voorbeeld: E=MC 2 Om dit resultaat te verkrijgen selecteert u de tekst die u boven de andere tekst wilt plaatsen, en drukt u op Superscipt. OPSOMLIJSTEN Als u iets wilt opsommen, dan kunt u gebruik maken van opsomlijsten. U kunt kiezen voor nummeriekelijsten en lijsten met opsommingtekens. Om een genummerde opsomlijst te starten selecteert u de regel waarvoor u een 1. wilt plaatsen. Daarna drukt u op u dit resultaat krijgt: Invoegen/verwijderen genummerde lijst. U zult zien dat 1. Demo tekst 1 Als u een nieuw regelnummer wilt toevoegen, dan drukt u op ENTER. Uiteindelijk krijgt u dit als resultaat: 1. Demo tekst 1 2. Demo tekst 2 3. Demo tekst 3 Om een opsomlijst met opsomtekens te starten selecteert u de regel waarvoor u een opsomteken voor wilt plaatsen. Daarna drukt u op U zult zien dat u dit resultaat krijgt: Invoegen/verwijderen genummerde lijst. Demo tekst 1 Als u een nieuwe opsomregel wilt toevoegen, dan drukt u op ENTER. Uiteindelijk krijgt u dit als resultaat: Demo tekst 1 Demo tekst 2 Demo tekst 3

13 13 TEKST INSPRINGEN Wilt u een alinea laten inspringen, dan kunt een alinea selecteren en op drukken. Aflopend U krijgt dit resultaat: Dit is een ingesprongen tekst. U kunt dit zo vaak herhalen als u wilt. Oplo- Wilt u de tekst weer terug plaatsen op zijn originele positie, dan drukt u op pend. TEKSTUITLIJNING Uiteraard kunt u ook de uitlijning van uw tekst veranderen. Om tekst in het midden van het tekstvlak uit te lijnen selecteert u de gewenste alinea, en drukt u op Centreren. Wilt u de alinea toch liever vanaf rechts uit laten lijnen, dan drukt u op uitlijnen. Rechts Om de alinea weer naar links uit te lijnen, drukt u op Links uitlijnen.

14 14 ACHTERGRONDKLEUR Selecteer de tekst die u een kleur wenst te geven en druk op Er verschijnt een venster waarna u een kleur kunt kiezen Achtergrondkleur. Door op de gewenste kleur te klikken krijgt de geselecteerde tekst de gewenste achtergrondkleur. Mocht de kleur die u wenst niet tussen de suggesties zitten, dan drukt u op Meer kleuren. Er verschijnt een nieuw venster waarin u uit nog meer kleuren kunt kiezen. De geavanceerde gebruikers kunnen hier ook een kleurcode invoeren.

15 15 TEKSTKLEUR Selecteer de tekst die u een kleur wenst te geven en druk op een venster verschijnen waarna u een kleur kunt kiezen. Tekstkleur. Er zal Door op de gewenste kleur te klikken krijgt de geselecteerde tekst de gewenste tekstkleur. Mocht de kleur die u wenst niet tussen de suggesties zitten, dan drukt u op Meer kleuren. Er verschijnt een nieuw venster waarin u uit nog meer kleuren kunt kiezen. De geavanceerde gebruikers kunnen hier ook een kleurcode invoeren.

16 16 HORIZONTALE LIJN Horizontale lijnen invoegen doet u met de knop Invoegen horizontale lijn. Als u op deze knop drukt zal, wordt op de plaats waar uw cursor zich bevindt, een horizontale lijn toegevoegd. Deze zal over de gehele breedte van het tekstvlak te zien zijn. SPECIALE TEKENS Mocht er een teken zijn die u nodig heeft en kunt u deze niet vinden op uw toetsenbord, dan drukt u op Speciaal teken invoegen. Er opent een nieuw venster waarin diverse speciale tekens te vinden zijn. Klik op het gewenste speciale teken, dan wordt deze op de plek waar uw cursor zich in het tekstvlak bevind ingevoegd. VOLLEDIG SCHERM Als u de pagina wilt vergroten naar het volledige scherm, wat erg handig is als u met grote teksten werkt, dan drukt u op De editor maximaliseren.

17 17 EXTERNE LINKS INVOEGEN Uiteraard wilt u uw pagina ook verbinden met andere pagina s op het internet. Dit doet u met de knop Link invoegen. Links toevoegen doet u door de tekst te selecteren waar u een link van wilt maken en daarna op de knop openen. Link invoegen te drukken. Er zal nu een nieuw venster U ziet vier verschillende tabbladen; Linkomschrijving, Doel (optioneel), Upload (optioneel) en Geavanceerd (optioneel).

18 18 Linkomschrijving In het simpelste geval voert u bij het invoerscherm URL het adres in van de pagina waarna u wilt linken. Dit kan bijvoorbeeld zijn ( hoeft u niet toe te voegen omdat dit al is ingevuld bij Protocol ). Waarschijnlijk wilt u de pagina in een nieuw venster laten openen. Dit omdat u, nadat de klant klaar is met bezoeken van de andere pagina, de klant weer terug wilt laten keren op uw website. Deze zal na het afsluiten van het nieuwe venster nog steeds geopend zijn. Om hiervoor te zorgen selecteert u Nieuw venster (_blank) in het tabblad Doel. Linktype Mocht u een link naar een pagina op internet willen invoegen, selecteer dan URL bij Linktype Mocht u een link naar een pagina op internet willen invoegen, selecteer dan Interne link bij Linktype. (Lees eerst Interne Link toevoegen op pagina 18). Mocht u een link naar een adres willen invoegen, selecteer dan adres bij Linktype. Met de knop Bladeren op server kunt u bestanden die u eerder heeft geupload op te zoeken. Dan hoeft u niet opnieuw hetzelfde bestand te uploaden. Vervolgens drukt u op OK om van de tekst een link te maken.

19 19 Doel (optioneel) U kunt bij het tabblad Doel kiezen waarin u de link wilt laten openen. Als u wilt linken naar een andere website, dan kunt u het beste kiezen voor een nieuw venster (_blank). Dit omdat u, nadat de klant klaar is met bezoeken van de andere pagina, de klant weer terug wilt laten keren op uw website. Deze zal na het afsluiten van het nieuwe venster nog steeds geopend zijn. Daarnaast kunt u kiezen uit een popup. Als u kiest voor <niets ingevuld>, dan zal de link geopend worden in de pagina waarin de gebruiker uw website aan het bezoeken is. Popup (geavanceerd) Als u de link in een popup wilt laten openen, dan kiest u voor <popup window>. Er zullen nu een aantal extra opties verschijnen. Let wel, de popup wordt waarschijnlijk geblokkeerd door een popup blokker, mocht u dit niet willen kunt u beter kiezen voor Nieuwe pagina (_blank).

20 20 Instellingen popup venster Als u voor elke optie een vinkje zet, dan betekent dat de optie is geactiveerd. Grootte wijzigen - de gebruiker kan de grootte van de popup zelf wijzigen. Locatiemenu - Er is een locatiemenu (sluiten, minimalizeren etc) aanwezig. Menubalk - Er is een menubalk aanwezig. Schuifbalken - Mocht de tekst niet binnen de popup passen, dan komen er schuifbalken. Statusbalk - Hierin ziet de voorgang van het laden van de pagina. Volledig scherm - De pagina wordt op de gehele grootte van het scherm geopend (alleen mogelijk in Internet Explorer). Afhankelijk - De grootte van de popup is afhankelijk van de inhoud van de pagina (alleen mogelijk in Netscape). Breedte - Hierin kunt u een waarde in pixels opgeven. Hoogte - Hierin kunt u een waarde in pixels opgeven. Positie links - Hierin kunt u de waarde in pixels opgeven hoeveel deze vanaf de linkerkant van het scherm moet staan. Positie rechts - Hierin kunt u de waarde in pixels opgeven hoeveel deze vanaf de rechterkant van het scherm moet staan.

21 21 Upload (optioneel) Mocht u een legaal bestand, zoals een PDF, op uw computer hebben staan die u wilt delen op uw website, dan kunt u het gewenste bestand ook uploaden (tegenovergestelde van downloaden, dus op internet zetten). U bent in het tabblad Upload, en daar drukt u op Browse. Blader naar het bestand dat u wilt uploaden en druk op Open. Om het bestand nu te versturen drukt u op Naar server versturen. Het bestand wordt nu naar de server verstuurd. U kunt alle bestandstypen uploaden, aan de maximale bestandsgrootte zit geen limiet. Nadat u dit heeft gedaan kunt u het beste het doel op <Nieuwe pagina _Blank> zetten. Dit om te voorkomen dat uw pagina wordt afgesloten. Let wel, dit kan enige tijd in beslag nemen. Dit is afhankelijk van de bestandsgrootte. Sluit het venster niet af voordat het uploaden gereed is. U krijgt een waarschuwing zodra het bestand gereed is.

22 22 LINKS VERWIJDEREN Mocht u een link hebben toegevoegd, en weer willen verwijderen, dan selecteert u de link en drukt u op Link verwijderen. INTERNE LINK TOEVOEGEN Soms wil je niet zomaar verwijzen naar een ander document, maar naar een specifieke plaats in een document. Dat kan als je eerst de plaats, waarnaar je wilt verwijzen, markeert met een Anker (oftewel een interne link). Om dit anker toe te voegen binnen een pagina drukt u op Interne link invoegen. Nadat u op Interne link invoegen heeft gedrukt dient u, de zogenaamde anker, een naam op te geven. Neem hiervoor bijvoorbeeld het eerste woord van de alinea waarheen u wilt springen. Om vanaf een link in de pagina naar dit anker te linken dient u een nieuwe link toe te voegen. Dit doet u door op Link invoegen te drukken. U zult merken dat u een popup krijgt. Bij Linktype selecteert u Interne link in pagina, daarna selecteert u het woord waarheen u wilt linken uit het menu. Voor meer informatie over Ankers kunt u altijd contact opnemen met JDI internet professionals.

23 23 AFBEELDING TOEVOEGEN Uiteraard wilt u ook uw website opmaken met afbeeldingen. Als u afbeeldingen in de tekst wilt toevoegen klikt u op Invoegen / Wijzigen Afbeelding. U zult merken dat er nu een popup verschijnt. U kunt kiezen om eerder geuploade bestanden toe te voegen of een nieuw bestand toe te voegen. Eerder geuploade bestanden toevoegen Als u al eerder een afbeelding hebt toegevoegd, dan is het beter om deze te hergebruiken. Druk op de knop Bladeren op server Selecteer nu het bestand wat u wilt toe voegen in de tekst. U zult zien dat het voorbeeld vlak in de popup wordt aangepast met de door u geselecteerde afbeelding.

24 24 Rand Om een rand om uw afbeelding te krijgen kunt u bij Rand een getal in voeren. Uitlijning U kunt, net als met tekst, uw afbeelding ook uitlijnen. U kunt deze centreren, rechts of links uitlijnen. Let wel, als uw afbeelding in een alinea staat, dan zal ook de alinea deze uitlijning krijgen. Zorg er dus voor dat u voor en na de afbeelding een ENTER toevoegt voordat u de afbeelding gaat uitlijnen. Link Om van een afbeelding een link te maken gaat u naar het tabblad Link. Hier volgt u hetzelfde principe als dat u heeft gedaan in het hoofdstuk Link toevoegen. Let wel, zorg dat Rand op 0 staat, anders krijgt u een rand om de afbeelding heen! Voor meer informatie over Afbeeldingen toevoegen kunt u altijd contact opnemen met JDI internet professionals.

25 25 Nieuwe afbeelding uploaden Om een nieuwe afbeelding toe te voegen, klikt u op het tabblad Upload. Daar aangekomen drukt u op Browse om naar een afbeelding te bladeren die u wilt toevoegen aan de tekst. Nadat u de afbeelding hebt geselecteerd, drukt u op Open. Om nu de afbeelding naar de server te versturen drukt u op Naar server versturen. Als uw afbeelding succesvol is toegevoegd krijgt u hiervan een melding, en daarna zal de afbeelding automatisch ingevoegd worden. Breedte / Hoogte aanpassen Uw afbeeldingen worden automatisch verkleint naar het formaat waarop deze op de website gebruikt gaat worden. Dit kunt u instellen met de breedte en hoogte. Nadat u op opslaan heeft gedrukt verkleint het systeem automatisch uw afbeelding naar het gewenste formaat

26 26 TABELLEN Nog een lastig punt in I-Content is een tabel invoegen. Een tabel kan erg makkelijk zijn als u een opsomming wilt maken die een stukje uit elkaar staat. Om een tabel toe te voegen druk je op de knop dat deze popup verschijnt: Tabel toevoegen. U zult merken Dit zijn standaard waarden. Uiteraard kunt u meer rijen kolommen toevoegen. Breedte Bij de breedte kunt u een waarde in pixels of procenten kiezen. Het makkelijkst voor u is om het aantal pixels te kiezen. Rand Wilt u een rand om de cellen heen? Dan kunt u bij Breedte rand een waarde in pixels ingeven. Let wel, als u geen rand hebt geselecteerd dan zal deze doorzichtig zijn in I-Content. De rand zal niet zichtbaar zijn in uw website. Afstanden Wilt u de afstand tussen de cellen vergroten, dan kunt u bij Afstand tussen cellen een waarde ingeven in pixels. Wilt u de afstand vanaf de rand van de cel vergroten, dan kunt u bij Afstand vanaf rand cel een waarde ingeven in pixels. Uitlijning Uiteraard kunt u net als bij tekst en afbeeldingen ook weer de tabel uitlijnen. U kunt hier kiezen tussen centreren en links of rechts uitlijnen.

27 27 Aanpassen tabel Door met de rechtermuisknop op de tabel te klikken zal er een nieuw menu verschijnen. In dit menu kunt u de eigenschappen van de tabel aanpassen. Dit betekend de rand, en de afstanden tussen de cellen. Nieuwe rij / cel / kolom invoegen Door in het menu Rij te selecteren, kunt u een nieuwe rij toevoegen of verwijderen. Ditzelfde principe geld voor cellen en kolommen. Tabel verwijderen De tabel kunt u in totaliteit in een keer verwijderen door met rechts op de tabel te klikken en de optie Tabel verwijderen te selecteren.

28 28 OPMAAK Om een alinea te onderscheiden van de andere kunt u deze een opmaak geven. Dit doet u door een alinea te selecteren, en uit het menu bij opmaak een stijl te kiezen.

29 29 CONTACTFORMULIEREN Een handige functionaliteit in I-Content is de mogelijkheid om contactformulieren toe te voegen. Dit is natuurlijk ideaal om precies de juiste informatie op te vragen bij de klant.

30 30 AANMAKEN Om een contactformulier toe te voegen gaat u via de hoofdpagina van I-Content naar Mail Formulier. Als u nog niet eerder een mailformulier heeft aangemaakt, dan kunt u direct de naam van uw mailformulier invoeren. Bijvoorbeeld Contact. U slaat het formulier op met Opslaan. Om tussentijds af te sluiten drukt u op Sluiten. Heeft u een fout gemaakt, en u wilt overnieuw beginnen, druk op Annuleer.

31 31 BEWERKEN U zult zien dat er nog geen items aangemaakt zijn. Deze kunt u nu toevoegen in het nieuwe scherm dat u voor u krijgt: Bewerken: Het bewerken van het contactformulier. Nieuw: Nieuw contactformulier aanmaken. Sluiten: Afsluiten, terug naar het hoofdmenu.

32 32 ALGEMEEN Om de gegevens die via het contactformulier opgestuurd worden te ontvangen moet er een adres bekend zijn waar de gegevens naar toe opgestuurd kunnen worden. Bij het tabblad Algemeen kunt u uw gegevens invoeren. Om uw gegevens toe te voegen dient u onderin het menu op de knop Bewerken te drukken. Onderwerp van de mail: Hier vult u het onderwerp van de mail in. Bijvoorbeeld Informatie aanvraag via <HIER DE NAAM VAN UW WEBSITE>.. Afzender naam: Hier kunt u uw naam invullen, of de naam van uw bedrijf. Op deze pagina staat het formulier: Hier dient u een pagina te kiezen waarop uw contactformulier komt te staan. Dit zal waarschijnlijk uw contactpagina zijn. Afzender adres: Hier kunt u het adres van de afzender invullen. Dit kan uw adres zijn. Op deze pagina staat de bedanktekst van het formulier: Om de ontvanger te bedanken voor het invullen van het contactformulier, kunt u een pagina met bedanktekst toevoegen. Op deze pagina zet u bijvoorbeeld de tekst Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.. Deze pagina noemt u bijvoorbeeld Contact - Bedankt!. Nadat u dit heeft gedaan, kunt u uit het menu deze pagina selecteren. LET OP! Zolang deze pagina niet is aangemaakt zal het mailformulier niet verzonden worden! (Zie hoofdstuk Nieuwe pagina s aanmaken ) Is het formulier actief: U dient het vakje onder deze optie te activeren als u het contactformulier wilt activeren. Ook naar de invuller sturen: Wilt u ook het ingevulde formulier opsturen naar de invuller, dan kunt u ook deze optie selecteren.

33 33 ITEMS TOEVOEGEN Nu u uw contactgegevens heeft toegevoegd kunt u beginnen met items toe voegen die in uw contactformulier komen. In dit voorbeeld zullen we er vanuit gaan dat u een naam, een adres, en een korte opmerking wilt ontvangen. Hiervan uitgaande zullen we een contactformulier aanmaken. Uiteraard kunt u later zelf nog andere items toevoegen. Dit zal het uiteindelijke resultaat zijn: Om items toe te gaan voegen drukt u eerst op bewerken. Vervolgens drukt u op de knop Nieuw. U zult vervolgens dit scherm te zien krijgen:

34 34 Nummer Dit is de positie waar uw invoerveld komt te staan. Voorbeeld: Type veld U kunt diverse verschillende typen velden kiezen: Naamveld: Naam controle veld: controle Normaalveld: Lege velden zonder extra controle Textveld: Deze optie is handig als u een opmerking wilt ontvangen. Dit veld is hoger, waardoor er meer tekst in kan. Vinkveld: U kunt hier een optie maken om aan te vinken. Bijvoorbeeld Ik wil op de hoogte blijven via de nieuwsbrief. Hier voor zal dan een vinkje komen te staan. Selectieveld: Hier kunt u via een dropdown menu. Uw klant een keuze laten maken uit items die u zelf heeft ingevuld. Zo weet u dat u altijd de juiste gegevens ontvangt. Handig bij bijvoorbeeld de man/vrouw keuze. Bestand upload veld: Wilt u uw klanten de optie geven om bestanden op te sturen, dan selecteert u deze optie. Maatwerk: Deze optie heeft u niet nodig, tenzij u ons maatwerk heeft laten maken. Vinkkeuzes: Eerder hadden we al Vinkkeuze dit was slechts 1 vinkveld. Met de optie Vinkkeuzes kunt u de klant meerdere vinkvelden laten selecteren. Radio: U kunt hier de gebruiker een selectie laten maken. Er kan slechts 1 keuze geselecteerd worden. Kop: U kunt ook tussenkopjes toevoegen. Zo kunt u dus uw contactformulier opdelen. Dit maakt het onderscheid duidelijk tussen bijvoorbeeld de contactgegevens en bedrijfsgegevens. Witregel: Na een kop kunt het beste nog een witregel toevoegen. Dit omdat het geheel anders erg dicht bij elkaar komt te staan. Dit kan het geheel onleesbaar of onoverzichtelijk maken. Scheidingslijn: Mocht u uw opdeling nog duidelijker willen maken, dan kunt u ook een scheidingslijn toevoegen.

35 35 Overige opties Bij Selectieveld, Vinkkeuzes en Radio moet u uiteraard de klant opties geven om uit te laten kiezen. Dit doet u door bij het veld Overige opties de keuzes in te voeren en te scheiden met een ;-teken. Voorbeeld: Keuze 1;Keuze 2;Keuze3;Keuze 4 Naam / Label U ziet dat bij Naam / Label al Voornaam is ingevoerd. Dit is de naam van het invoerveld. De tekst die u hier neerzet wordt op de website voor het invoerveld weergegeven. Dit zal niet standaard ingevuld zijn. U kunt hier ook zelf iets verzinnen. Extra uitleg / note Hier kunt u een extra uitleg invoeren. Deze optie heeft u niet nodig voor het werken van uw contactformulier. Verplicht veld U kunt uw klanten eventueel ook verplichten een veld in te vullen. Zolang de klant het veld niet invult zal de klant gemaand worden dit veld toch in te voeren. Dit is zeker aan te raden bij namen en adressen. Zo heeft u altijd contactgegevens. Mocht u dit willen, dan selecteert u het selecteervlak onder deze optie. Opslaan Druk nu op Opslaan om het invoerveld op te slaan. ITEMS VERWIJDEREN Om items te verwijderen selecteert u het item dat u wilt verwijderen, en drukt u vervolgens op Verwijderen.

36 36 ONTVANGERS Uiteraard wilt u ook uw contactformulier ontvangen. Bij het tabblad Ontvangers kunt u de ontvangers toevoegen. Wilt u dat meerdere mensen de contactgegevens ontvangen, maak dan meerdere ontvangers aan. Om een nieuwe ontvanger aan te maken drukt u op nieuw. U krijgt dit scherm te zien: Ontvanger naam: Vul hier de naam van de ontvanger in. Ontvanger adres: Vul hier het adres in van de ontvanger. BCC: Om te voorkomen dat de originele ontvanger zichtbaar is, kunt u een kopie versturen naar de overige ontvangers. Zo lijkt het dat iedereen het origineel krijgt, alleen de ontvangers zien niet van elkaar dat er meerdere ontvangers zijn.

37 37 MAIL TEKST In het voorbeeld gingen we uit van 3 velden; naam, adres en een opmerking. U heeft nu ingevuld wie het mailtje gaat ontvangen, maar nu moet er ook nog een tekst in de mail komen. Hier een voorbeeld tekst: Beste lezer, Op <HIER UW WEBSITE> is een informatieaanvraag binnen gekomen. Dit zijn de gegevens van de verstuurder: [MailFormulier] Met vriendelijke groet, <UW NAAM> [MailFormulier] is een element. In de mail die u ontvangt zal [MailFormulier] automatisch vervangen worden door de gegevens die door de klant zijn ingevuld in het contactformulier. Overige elegementen Alle overige elementen kunt u ook gebruiken in uw mailtekst: Let wel, hier kunnen indien u zelf items hebt aangemaakt, meer of minder elementen te zien zijn. U kunt simpelweg het element overtypen in het veld waar de mailtekst komt te staan. Vergeet niet dat de blokhaken er omheen moeten blijven, anders zal het element niet werken.

38 Dit zal het uiteindelijke resultaat zijn wat u in uw mailbox zal ontvangen: 38

39 39 ROUTE VANAF ARNHEM Neem op het Velperbroek circuit de afslag N348 richting Zutphen. Aan het einde van de snelweg gaat u linksaf richting de Ellecomsedijk/N348 op. Volg deze weg, en sla aan het einde bij de stoplichten rechtsaf. Nadat u het station in Dieren bent gepasseerd neemt u de tweede afslag rechts Direct aan uw linkerzijde ligt het kantoor van JDI internet professionals. VANAF ZUTPHEN U rijdt richting Brummen over de N348. U ziet het bord Dieren, en gaat direct over de sluis. Sla links af bij de stoplichten. Direct aan uw linkerzijde ligt het kantoor van JDI internet professionals.

40 40

41 41

42 42

43

44 JDI internet professionals Zutphensestraatweg CJ Dieren T F E W

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde).

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Beknopte gebruikershandleiding Editor

Beknopte gebruikershandleiding Editor Beknopte gebruikershandleiding Editor Deze handleiding beschrijft de mogelijkheden van de teksteditor. Let op! Niet iedere website heeft echter alle opties beschikbaar. Mocht u toch nog problemen ervaren,

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem Handleiding Content Management Systeem Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Paginavolgorde... 3 3. Pagina en menutitel... 3 4. Pagina s bewerken... 4 5. De tekstverwerker... 4 6. Interne

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Handleiding Versie: maart 2008

Handleiding Versie: maart 2008 Handleiding Versie: maart 2008 Gebruikersnaam Wachtwoord : : Inhoud Inloggen Beheerscherm 3 Opties in het menu 3 Instellingen 4 Groepen 5 Toevoegen 6 Aanpassen 6 Verwijderen 7 Abonnees 8 Toevoegen 9 Aanpassen

Nadere informatie

NC-Websites Handleiding Mailer

NC-Websites Handleiding Mailer NC-Websites Handleiding Mailer Juni 2011 versie 1 1 Inhoud 1. Uw mailer... 3 2. Groepen beheren... 4 3. Klanten beheren... 7 4. Nieuwsbrief opstellen... 10 4.1 Indeling van de Nieuwsbrief... 10 4.2 De

Nadere informatie

4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst. 5. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor vanuit Word

4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst. 5. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor vanuit Word 1. Code. Toon HTML code van de tekst 2. Verwijder de opmaak van de geselecteerde tekst. 3. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor 4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Startpagina Na het inloggen bereikt u onderstaand startscherm van Divide.NOW. Alle onderdelen van dit scherm worden in deze helpfunctie toegelicht.

Startpagina Na het inloggen bereikt u onderstaand startscherm van Divide.NOW. Alle onderdelen van dit scherm worden in deze helpfunctie toegelicht. 1 Foto s verkleinen anders te traag Welkom bij de help van Divide.NOW Divide.NOW maakt het mogelijk om zonder technische kennis de inhoud, oftewel content te beheren van een website, webshop, intranetwerk

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

De Teksteditor Hoe werkt het?

De Teksteditor Hoe werkt het? De Teksteditor Hoe werkt het? 19-4-2013 Sanne Wijgergangs Drie-O Automatisering B.V. Inhoud 1. Werken met de teksteditor... 3 1.1 De teksteditor... 3 1.2 Afbeeldingbeheer... 5 1.3 Hyperlink beheer... 7

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Handleiding voor het Huisstijlhandboek

Handleiding voor het Huisstijlhandboek Datum 23.03.11 pagina 1 / 21 Handleiding voor het Huisstijlhandboek Voor klanten van Dim is het mogelijk om een online huisstijlhandboek te realiseren. Dit huisstijlhandboek behelst alle uitingen van de

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inloggen 2 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 3. Nieuwsbrieven 4 stap 1: voeg een nieuwsbrief

Nadere informatie

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Ooievaarspas.nl Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Versie 1.4 29-04-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voor u start 3 1.2 Verantwoordelijkheid 3 1.3 Vragen 3 2. Toegang 4 2.1 Inloggen 4 2.2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Edit

Gebruikershandleiding Edit Gebruikershandleiding Edit Maak gebruik van de inloggegevens die je terugvindt in jouw mailbox. Noteer ze eventueel ook hier: url: www.. nl/edit Navigeer naar dit adres, door de url in te typen in de adresbalk

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor Handleiding teksteditor Divide.NOW Divide Rokkeveenseweg 38a 2712 XZ Zoetermeer TeL: +31 79 31 690 78 www.divide.nl info@divide.nl Inleiding Divide.NOW maakt het mogelijk om zonder technische kennis de

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011 Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Inhoud 1 Inleiding... 3 2 WYSIWYG editor... 4 2.1 Iconen toegelicht... 5 2.2 Maximaliseren...

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

Vragen opmaken in de editor

Vragen opmaken in de editor Vragen opmaken in de editor De tekstvakken van WTMaak zijn in versie 5.0 opgebouwd volgens de HTML5-methode. Hiermee kunt u direct zien wat u invoegt of opmaakt, de zogenaamde WYSIWYG methode (What You

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen www.smitloopbaan.nl/beheer/ Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen Je kunt met WordPress op 2 manieren teksten en afbeeldingen op je website plaatsen : op een pagina of in een bericht. De vaste

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!!

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!! HANDLEIDING DIGIMANAGER PAGINA BEHEER In het pagina beheer heeft u de mogelijkheid om de content van uw website in te vullen en aan te passen. om invullingen en wijzigingen uit te voeren gaat u naar het

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen

Leerlingdossier & handelingsplannen FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Datum 1 september 2005 Versie 1.0 Copyright Ni-Frith Media Systems 1 / 59 1 Inleiding... 4 1.1 Let op:... 4 2 De werking... 5 2.1 Templates... 5 2.2 Schematisch... 6 3 De structuur

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl

Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl IVVU Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl datum 15 februari 2011 IVVU opdrachtgever projectnummer 8374 Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Basishandelingen 4 1.1 Ik wil mijn pagina s op ouderenzorgutrecht.nl

Nadere informatie

Werken met de editor in het beheerpaneel

Werken met de editor in het beheerpaneel Werken met de editor in het beheerpaneel In het beheerpaneel van i-reserve wordt op een aantal schermen gewerkt met een editor. Bijvoorbeeld bij de e- mail en factuur templates, maar ook in het product-detailscherm.

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple TeD Tekst en Design Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple Klant: ----- Auteur: TeD Tekst en Design Datum: Mei 2009 TeD Tekst en Design Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen in het CMS...4

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

Een korte handleiding door Frederic Rayen

Een korte handleiding door Frederic Rayen Een korte handleiding door Frederic Rayen Van installeren tot het gebruik P a g i n a 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe AbiWord version 2.8.6 installeren?... 4 Schermonderdelen... 5 Uitleg bij elke werkbalk...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN TEKST INVOEREN EN BEWERKEN Het invoeren en bewerken van tekst gaat via de editor. Onderstaand een overzicht van de te gebuiken knoppen (indien je rechts op de knoppen klik krijg je de betekening in tekst

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Factuur Lay-out / Factuur Template

Factuur Lay-out / Factuur Template Factuur Lay-out / Factuur Template In i-reserve is het mogelijk facturen te verzenden. De facturen worden als pdf bijlage per e-mail naar de klant verzonden. In deze tutorial wordt beschreven hoe u een

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Vragen opmaken in de editor

Vragen opmaken in de editor Vragen opmaken in de editor De tekstvakken van WTMaak zijn in versie 5.0 opgebouwd volgens de HTML5-methode. Hiermee kunt u direct zien wat u invoegt of opmaakt, de zogenaamde WYSIWYG methode (What You

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

2. INLEIDING ALGEMENE OPMAAK...4

2. INLEIDING ALGEMENE OPMAAK...4 KMO-net Editor Handleiding bij gebruik versie 26 oktober 2009 1. INHOUDSOPGAVE 2. INLEIDING...3 3. ALGEMENE OPMAAK...4 4. WERKEN MET TABELLEN...5 Basistabel voor inhoud maken... 5 De uitlijning van de

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Handleiding Vedor-editor

Handleiding Vedor-editor Handleiding Vedor-editor Mei 2007, versie 0.9 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanmelden... 4 De werkbalk... 5 Het context menu... 6 Navigeren binnen je website... 7 Tekst toevoegen en bewerken... 8 Afbeeldingen

Nadere informatie

HTML-EDITOR GEBRUIKEN

HTML-EDITOR GEBRUIKEN HTML-EDITOR GEBRUIKEN Over TinyMCE TinyMCE is een kleine What-You-See-Is-What-You-Get (WYSIWYG) editor voor teksten. De bediening vindt plaats in de web browsers, zoals MSIE of Mozilla. Het werken met

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ Stijn Van Baekel 1/19 - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ laatste aanpassing: 08/10/2008 Stijn Van Baekel 2/19 Index Index... 2 Inleiding... 3 1. Tonen van pagina s... 4 2. Beheer van pagina

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

ACCEPETEREN RESERVERING

ACCEPETEREN RESERVERING E-mail Templates In i-reserve is het mogelijk gestandaardiseerde e-mails te verzenden. Het verzenden van dergelijke mails kan volledig worden geautomatiseerd: u maakt dan gebruik van zogenaamde automatische

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS 12 maart 2007 Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 INLOGGEN... 3 Betekenis van de onderdelen...

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met behulp van Extern Bureaublad Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Handleiding bij WSM MailformGenerator

Handleiding bij WSM MailformGenerator 1. Voorwoord Welkom bij de handleiding voor de WSM MailformGenerator. Deze handleiding hebben we gemaakt om je snel en gemakkelijk uit te leggen hoe de WSM MailformGenerator werkt. Deze handleiding is

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie